Kakšna groza! KDO PI TE VITAMINE. VEDNO JE MISLI. PREBERITE PREGLED! BESEDILO NI!

Pravim, kako se je to zgodilo, in to, ali verjamete ali ne, je vaše podjetje..

Za začetek sem se na nosečnost pripravila na najbolj temeljit način. Otrok je bil dobrodošel, po poroki smo se spoprijeli z vprašanjem priprave na prihodnjo nosečnost - moj mož je prenehal kaditi, šel v sanatorij, preveril zdravje in od zdravnika prejel pozitivno besedo, začela sem jemati Elevit. Nosečnost je hitro prišla.

Te vitamine sem pil skoraj do zadnjega dne nosečnosti - 29. tedna. Skupaj sem jih pil 8 mesecev in pol.

Nosečnost se je na koncu povsem običajnih testov naglo, brez grožnje končala, dobesedno dan po tem, ko sem jih opravila pred porodniškim, in to se je zgodilo. Ugotovil sem, da so bili moji testi že na intenzivni negi.

Hči se je rodila kot globoko prezgodaj rojena dojenčka, a tudi to ni bilo najslabše. Pregled je pokazal, da ima otrok stigmo disembriogeneze (nekritične malformacije, odstopanja v anatomski zgradbi) - medenična distopija ledvice, ektopija anusa, dodatni veliki akordi v levem preddvoru srca, odprto ovalno okno, prolaps mitralne zaklopke, dolichocefalija lobanje, timomalna struktura napihnjenost ustnice, več kile (že operirane).

Poleg distopije ledvic so diagnosticirali kronični pielonefritis, s katerim se še vedno borimo. Od rojstva ledvice niso želele dobro delovati, okužba pa se stalno ponavlja. Takrat sem prvič pomislila na Elevit, ki sem ga tako močno pila pred nosečnostjo in med njo..

Kratka analiza stanja: Živim na severnem Kazahstanu, v bližini letovišča, nimamo tovarn, okoli je gozd, jezero, gore v bližini, zračenje je izključeno, zrak je čist, kot solza, vnaprej so se pripravljali na nosečnost, alkohol-nikotin-zdravila so izključena ne samo zame, pa tudi moj mož (v načrtovalnem obdobju je celo prenehal kaditi).

Ni bila bolna, jedla je izključno naravne izdelke (sorodniki živijo na vasi, meso, jajca, mleko, zelenjava, jabolka, vse je domače). V družini ni bilo genetskih bolezni (izključena je tudi dednost), materina starost ni mlajša od 18 in ne starejša od 30 let, jaz kot nosečnica nisem spadala v nobeno rizično skupino, Nisem jemal nobenih zdravil, IZJEME ELEVIT. Kje je otrok dobil zdrave starše ob ozadju dobrega počutja ekološkega okolja in odsotnosti vpliva genetike, sevanja in drog??!

Pregledala sem ocene na Elevit - večina je pozitivnih. Nato sem se lotil preučevanja njegove sestave.

Prva stvar, ki me je obremenila, je bilo to (citat):

Vit B1 (tiamin mononitrat) - 1,6 mg;

Vit B2 (Riboflavin) - 1,8 mg;

Vit B6 (piridoksin hidroklorid) - 2,6 mg;

Vit B5 (kalcijeva pantotena) - 10 mg;

Vit PP (nikotinamid) - 19 mg

V eni recenziji sem že napisal, bom ponovil (upam, da citiranje sebe ni prepovedano). Dejstvo je, da je proizvajalec vključil veliko vitaminov skupine B. Nedvomno so koristni in celo zelo uporabni. VEČ. Znanost že dolgo ve, da vitamini skupine B - NI KOMBINIRAN. Ko dva vitamina skupine B hkrati vneseta v telo, v najboljšem primeru postaneta neuporabna, se medsebojno nevtralizirata. Tisti, ki so jim kdaj predpisali vitamine skupine B v injekcijah, vedo, da jih injicirajo vsak drugi dan - denimo vitamin B6, drugi dan B12. Da izključimo njihov vpliv drug na drugega.

Citat: Vitamin B1 se ne kombinira z vitaminom B6, saj se proces asimilacije vitamina B1 upočasni, z vitaminom B 12 pa, ker je možna alergijska reakcija, vitamin B1 pa uničen. Vitamin B2 se ne kombinira z vitaminom B12, ker medsebojno spreminjajo presnove. Vitamin B12 se odlično ujema s kalcijem, absolutno pa ne z vitamini C, PP in B1.

Kako je proizvajalcu uspelo združiti medsebojno izključujoče?

Dlje. Citat: Pomožne snovi: jedro: laktoza monohidrat, vabe (E 421), etil celuloza, makrogol 6000, makrogol 400, glicerol distearat, želatina, mikrokristalna celuloza, natrijev škrobni glikolat, magnezijev stearat, povidon K90, povidon K30; lupina: hipromeloza, etilceluloza, makrogol 6000, smukec, titanov dioksid (E171), železov oksid rumen (E 172).

3 prehranska dopolnila so takoj vidna. Ali so resnično neškodljivi za nosečnico?

Elevit Pronatal, čeprav ne morem dokazati njegovih dejanj na svojem otroku.

Kateri je najboljši B vitaminski kompleks.

in hkrati preberite odvečne vitamine skupine B

B vitamini so nepogrešljivi elementi za normalizacijo delovanja živčnega sistema in energijsko presnovo v telesu. Sodobna oseba, ki se ukvarja z duševnim in čustvenim stresom, te elemente potrebuje v velikih količinah, kljub temu da je hipervitaminoza B zelo nevarna, še posebej ko gre za B3, B6 in B12.

Z uporabo prevelikih odmerkov vitaminov skupine B pride do zastrupitve človeškega telesa. Hipervitaminoza vitaminov B1, B2 in B6 lahko povzroči maščobno degeneracijo jeter. Med elementi skupine B sta najbolj strupeni B6 in B12. Alergijske reakcije opazimo predvsem s presežkom vitaminov B1, B2, B6 in B12.

Pentovit

Ocena 4,0 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

Pentovit (Pentovit): 5 pregledov zdravnikov, 17 pregledov bolnikov, navodila za uporabo, analogi, infografike, 1 oblika sproščanja.

Pregledi zdravnikov o pentovitu

Ocena 3.8 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

Dolgotrajna uporaba je potrebna.

Vitamini "Pentovit" so že dolgo dokazan kompleksen pripravek. Vsebuje selen, vitamine skupine B. Vitaminski kompleks pomaga izboljšati splošno počutje v telesu. Njegov vpliv na funkcionalno stanje centralnega in perifernega živčnega sistema je zelo velik. Pomaga povečati odpornost proti škodljivim dejavnikom. Dobro pomaga pri išiasu. Zmanjšajte verjetnost za nastanek raka.

Ocena 5.0 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

Stroški in razpoložljivost v lekarnah.

Kompleksna priprava za zdravljenje in preprečevanje pomanjkanja vitaminov. Zaradi svoje učinkovitosti in dostopne cene ga lahko priporoči za imenovanje širok spekter strokovnjakov. Folna kislina je vključena v potrebne vitamine pregravida pri načrtovanju nosečnosti.

Ocena 2.5 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

Dovolj visokokakovosten pripravek, ki vsebuje vitamine skupine B, tiho nadomešča dražje in široko oglaševane uvožene multivitaminske komplekse, dolgoročna uporaba je možna, uporabiti jo je mogoče že pred pripravo na nosečnost.

Možne so posamezne alergijske reakcije.

Redko ga uporabljam v svoji praksi.

Ocena 3.8 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

Sestava vitaminov je precej majhna, vendar to ne zmanjšuje njegovega pozitivnega učinka v primeru živčnih simptomov (tesnoba, stres, TBI, duševne motnje itd.). Cenovnejši v primerjavi z drugimi analogi.

Bolje je, da se pred uporabo posvetujete z zdravnikom. Sprejem poteka po tečajih.

Ocena 5.0 / 5
Učinkovitost
Kakovost cene
Stranski učinki

V primerjavi z dražjimi zdravili te serije ni nič drugače in včasih pomaga še bolje.

Previdno uporabljajte pri boleznih želodca in dvanajstnika.

Pentovit ima širok spekter delovanja. Predpišem ga pri pomanjkanju vitaminov, oslabitvi telesa, stresu, travmatičnim poškodbam možganov, bolečinskih sindromom. Priporočljivo je, da tečaj traja 1 mesec dvakrat letno.

Pregledi bolnikov o pentovitu

Ni slab kompleks vitaminov. Pijem trikrat na dan, počutim se odlično, nohti so začeli izgledati bolje, ne razpokajo več, kar pomeni dober kalcij v sestavi. Lasje so tudi postali boljši, bili krhki in so med ščetkanjem nenehno izpadali. Danes tega ne opazim, vitamini so okrepili strukturo las, zob, dlesni. Telo kot celota je postalo veliko boljše in učinkovitejše pri soočanju z različnimi majhnimi črevesji, pred kratkim so prerezali kožo, rana se je zacelila v samo dveh dneh. Imuniteta se je znatno povečala, manj pogosto so se začeli razbolevati za prehladom. Zdravilo priporočam tako eni osebi kot vsem družinskim članom.

Zasluga je, da resnično pomaga in ni placebo učinka. Od pomanjkljivosti pa morda ugotavljam, da so vitamini popolnoma sintetični. Zakaj so sintetični vitamini slabi? Telo jih ne sprejme v celoti. Ne bom vas prestrašil z onkološkimi boleznimi, ki jih povzroča sintetika. Ampak teh vitaminov dolgo nisem mogel piti. Samo, da se je nenehno porajala misel, da zdraviš eno stvar - objokuješ drugo. Zato sem izbrala vitaminski kompleks iz naravnih sestavin. Izbira je vaša, kaj piti - naravno zeliščno ali kemično. Da, poceni, vendar zelo učinkovito, vendar, spet, ne na polno.

Najenostavnejši in najcenejši izdelek za lase. Všeč mi je sestava, lasje so veliko boljši kot prej. Vitamini so odlični in se prodajajo povsod.

Zdravilo "Pentovit" poznam že dolgo, v pomladansko-jesenskem obdobju, ko lasje izpadajo s strašno silo in ni zaupanja v komplekse vitaminov za lase, "Pentovit" v kombinaciji z "Aevitom" pomaga. Učinek se počuti po nekaj tednih jemanja. Ugodno vpliva tudi na splošno počutje. Stroški 50 tablet znašajo 145 rubljev, paket zadostuje za 10 dni, kupim tri takšne pakete naenkrat na mesec. Pri nevrologiji daje tudi dober rezultat in nadomesti dražje analoge vitaminov skupine B. Otroci priporočajo jemanje od 12 let Zaupanje navdihuje tudi proizvajalec Altai ZAO Altayvitaminy..

V številnih pregledih dekleta pišejo o pozitivnem učinku zdravila "Pentovit" na stanje kože, las, nohtov. To je zanje pomembno, in ja, seveda lahko vitaminski pripravek pomaga v primeru pomanjkanja vitamina v telesu. Toda cenim Pentovit za njegov pozitiven učinek na pravilno delovanje živčnega sistema. Zdravnik mi ga je priporočil in zdi se mi, da resnično deluje, tk. hitra utrujenost je izginila z duševnim stresom, obremenjenost pri delu in splošna utrujenost je izginila. Začel sem bolje spati, razpoloženje mi je postajalo bolj gladko. Morda je to zasluga "Pentovita", enega redkih zdravil, katerega pozitiven učinek sem izkusil na sebi. Zdaj dvakrat letno pijem pijačo. Toda tukaj sem opazil: dvakrat se je v obdobju jemanja zdravila Pentovit pojavila urtikarija in srbenje na koži. Če preneham jemati, neprijetni pojavi izginejo. Naključje ali ne - ne bom rekel zagotovo. A morda bo to moje opazovanje komu koristno..

Pred kratkim so mi priporočili "Pentovit". Razumem. Pil tečaj. Zdaj jo uporabljam redno. Vsako jesen in pomlad preživim na tečaju "Pentovita". Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Nohti in lasje se opazno zacelijo, njihova rast se izboljša in postanejo manj krhki. B vitamini dobro vplivajo na živčni sistem. Lahko se pohvalim z dobro razpoloženjem in zdravim spanjem. Čisto razumna cena.

Izbrala sem vitamine "Pentovit" kot analog tistim, ki jih je predpisal pediater. Ker je bilo po dolgih zdravljenjih porabljenih veliko denarja, jemanje vitaminov skupine B je bilo nujno. Vtipkajte po internetu, ki mi ga je predpisal zdravnik, šel sem k vitaminom "Pentovit". V naši lekarni se prodajajo za 132 rubljev 50 kosov. Vitamini so res dobri. Otroci jih lahko jemljejo od desetega leta starosti (kot je dejal farmacevt). Toda pri sedmih letih jo jemljemo enkrat na dan. Vitamini podpirajo in krepijo imunski sistem, pozitivno vplivajo na živčni sistem. Pomagajo mi in mi dajo zagon energije in moči, čutim, da mi jih telo primanjkuje. In po tednu dni tečaja opazim kvalitativne spremembe, ki se kažejo v čisti koži obraza in dobrem razpoloženju..

"Pentovit" jemljem vsake tri mesece, kot vitamine za lase, skozi vse leto. Od mojih prijateljev sem slišal veliko pozitivnih kritik o tej drogi. Lasje mi rastejo počasi, celo rekel bi, da praktično ne rastejo, nenehno iščem nekakšno panacejo zanje. Po opravljenem tečaju ne vidim veliko sprememb, vendar pijem še naprej za preventivo. Vzela sem tudi drage vitamine, brez učinka, mislim, da je težava v meni. Toda na splošno je lasišče boljše in prhljaj ni več, obraz pa je videti bolj čist..

Po mojem mnenju dokaj dobro in kakovostno zdravilo. Potek uporabe ni tako dolg in resnično so ti vitamini enostavni za uporabo. Zdaj jih jemljem že 2 tedna, zdi se, da še vedno obstaja kakšen rezultat, ampak mislim, da je dlje, bolje. Priporočam vsem! Res mi je všeč, nadaljeval bom svoj postopek okrevanja.

V zadnjem času je zdravstveno stanje pustilo veliko želenega, stalno utrujenost, zaspanost. Prijatelji so priporočili Pentovit in po dveh tednih se mi je stanje izrazito izboljšalo

Zelo dobri vitamini skupine B. Predpisala mi jih je zdravnica zaradi težav z lasiščem, imela sem prhljaj in izpadli so lasje. Jemljem jih približno 3 mesece. Na začetku rezultat ni bil opazen, a čez nekaj časa se je vse obnovilo.Nakupil sem predpomnilnik 50 kosov za 150 rubljev. Vitamini so poceni in učinkoviti.

Pentovite poznam že dolgo, od časov, ko je bila od vseh težav najbolj globalna težava, je bila rast las. Čeprav se ni mogel spoprijeti z rastjo las, je rešil problem suhe kože in krhkih nohtov. Toda sčasoma se je začela starost in sedeče delo, osteohondroza. Ponovno jo je začela jemati in bila presenetljivo izpuščena. Zato zdaj pijem pijačo, dvakrat na leto, jeseni in spomladi. Poleg tega se njen mož boksa in je začel trgati v spanju. Trener je dejal, da mora vzeti tečaj vitaminov B. Mož je bil skeptičen do vseh vitaminov in ni verjel, da bo zdravilo pomagalo. Toda s pomočjo mojih prepričanj je propil pentovit in potem se je spopadel. Mož je spal z otroškim spanjem. Glede pentovita lahko rečem le dobre stvari, večkrat sem se upravičil.

Zanimivo je, da do teh vitaminov nisem prišel iz standardnih razlogov. Potem ko sem na enem mestu prebral pregled, da je "Pentovit" neverjetno zdravilo za rast las, sem spil dva tečaja teh vitaminov. Seveda ni bilo rasti las, ampak kakšna umirjena in uravnotežena sem postala, predvsem moj mož je to opazil! In kot pisarniški plankton, zlit s stolom, sem nehal trpeti zaradi glavobolov in bolečin v hrbtu. V pretisnem omotu ima 50 tablet, uporabite 2-4 tablete 3-krat na dan v skladu z navodili. Ni zelo varčen, niti teden dni ni dovolj. Je pa čudovito zdravilo z močno sestavo, ki v nekaterih položajih celo preseže znani nevromultivitis. Za boljšo vztrajnost jo celo dam 10-letnemu otroku. Ena redkih ruskih drog, o kakovosti katere sem se prepričala na lastni koži. Pijem sredi poročil o delu, pod stresom in ko me boli glavobol.

Kupil sem "Pentovit", da bi prihranil denar namesto za nevromultivitis. Varčevanja ni bilo. Po začetku terapije sem takoj ugotovil, da ni želenega učinka. Še več, želodec ni zelo prijeten. Nekaj ​​dni kasneje se po tabletkah na splošno začne bruhati. Zaradi tega je bilo treba Pentovit v celoti opustiti. Žalostna podobnost tujega kolega s strašno nizko vsebnostjo vitamina, stranskimi učinki in drugimi težavami. Zapravljen denar. Sploh je nisem več obravnaval kot alternativo. Nemogoče jih je zdraviti. Pijte le kot preventivni ukrep. In potem, če sta želodec in črevesje zdrava.

V moji družini je dobra praksa - ne čakati na bolezen, ampak skrbeti za svoje zdravje vnaprej. Zato z zdravili nismo v prijateljskih odnosih. In za preventivo uporabljamo le številne vitamine, med katere spada tudi pentovit. Nekdo ga priporoča kot pitje, osebno pa ga vedno jemljem (vedno v kombinaciji z vitaminom C). Pentovit ima številne prednosti: izboljšuje rast nohtov in las, lažje je držati živce pod nadzorom, delo možganov pa se zelo dobro izboljša, tudi brez uporabe magnezija. In še posebej dobro je mogoče izslediti delovanje pentovita z velikim fizičnim in duševnim stresom. Na splošno toplo priporočam dodajanje pentovita na seznam osnovnih vitaminov. Verjetno je to eden redkih farmacevtskih pripravkov, ki bi moral biti v kabinetu domače medicine..

Pentovit sem začela jemati pred 2 meseci, ker me je bolel hrbet, po internetu pa sem od deklice prebrala recenzijo, da po jemanju tega zdravila hrbet ne boli, njeno razpoloženje je čudovito vsak dan, da ji potemnijo obrvi. No, zato sem se odločil, da ga pijem tudi jaz. Ne morem reči, da mi hrbta ni več, ne, ne, ampak spominja me nase, za obrvi ne morem reči, da so postale temnejše, na splošno sem morda naletela na ponaredek, vendar mi niso zelo pomagali. Čeprav jih še vedno pijem.

Dvakrat na leto - spomladi in jeseni sem na tečaju pentovita. Všeč mi je njegova cenovna dostopnost. Učinek je tudi opazen. Lasje in nohti rastejo veliko hitreje. Res je, to ne vpliva močno na kakovost. B vitamini so predpisani tudi pri številnih živčnih motnjah. S tem nimam težav, toda to, da sem začel bolje spati in je razpoloženje vedno dobro, je morda zasluga teh vitaminov. Slišal sem različico, da imajo naši domači vitamini slabo stopnjo čiščenja in predelave, kar vpliva na kakovost. Ne vem, ampak zame je učinek pentovita enak kot pri dragih analognih zdravilih.

Najboljši kompleksi vitaminov skupine B

Ko sem se odločil napisati to recenzijo, sem mislil, da celoten kompleks vitaminov skupine B, ki sem jih kupil, ni ravno zelo dober, ampak najboljši, upoštevajoč oblike vitaminov v njegovi sestavi in ​​ceno. Najprej mi je bilo všeč dejstvo, da je B12 v njem prisoten v svoji aktivni obliki - v obliki metilkobalamina in ne cianokobalamina, kot je običajno. Vendar, ko sem podrobneje preučil informacije na ruskem in tujem internetu, sem ugotovil, da obstajajo B-kompleksi in še bolje.

Rezultate moje raziskave si lahko preberete v članku na obrazcih B12. V tem pregledu se ne bom poglabljal, ampak samo povedal vam bom, kateri so po mojem mnenju najboljši kompleksi vitaminov skupine B, ki jih lahko kupite v spletni trgovini iHerb.

Vitaminski kompleks BioActive Complete B-Complex z življenjsko dobo

Ne le polnega kompleksa vitaminov skupine B, ampak tudi bioaktivnih - nekako so bili nekateri vitamini encimsko aktivirani, kar je, treba je razumeti, pridobilo dodatno moč. To je B-kompleks, ki sem ga kupil sam.

V pregledih tega izdelka sem prebral, da tukaj niso vsi vitamini predstavljeni v aktivni obliki. Ampak glavno zame je bilo, da je B12 v obliki metilkobalamina, in glede drugih vitaminov skupine B ni videti takega hripa in nestrinjanja. Poleg tega jih vse najdemo v izobilju v rastlinski hrani, zato je njihovo pomanjkanje v telesu pri vseh vrstah vegetarijancev in tistih, ki rastlinsko hrano aktivno vključujejo v svojo prehrano, redek primer. Ampak B12 je da...

Kot del celotnega sklopa in v spodobnih odmerkih.

 • Tiamin, aka vitamin B1.
 • Riboflavin, B2.
 • Niacin, to je B3.
 • Vitamin B6.
 • Folna kislina ali B9.
 • B12, seveda.
 • Biotin, znan tudi kot B7.
 • Pantotenska kislina ali B5.
 • Inositol, aka B8.
 • Para-aminobenzojska kislina (PABA), imenovana tudi B10.

Odmerki, moram reči, niso ravno smrtonosni, in to mi je všeč. Poleg tega vzamem celo eno kapsulo naenkrat in ne 2, kot priporoča proizvajalec - zdi se, da je dovolj.

Za popolnost se zdi, da temu kompleksu primanjkuje števil 4 in 11.

B4 je holin, vendar ga tukaj osebno ne potrebujem. Polno ga je v sončničnem lecitinu, ki ga uživam vsak dan. Vendar pa tudi v soji.

B11 je po našem mnenju l-karnitin ali l-karnitin levokarnitin. Toda Wikipedia pravi, da B11 imenujejo po pomoti - videti je le kot vitamini skupine B, vendar ne velja za to. Na splošno levokarnitin v človeškem telesu sintetizira v izobilju, zato ga je smiselno jemati dodatno le, če obstajajo resne težave z ledvicami ali če ga v telesu primanjkuje zaradi posebnosti genetike. Videla sem, kako ga nekateri aktivno vihtijo, vendar se tudi Wikipedija prekine: pravi, da kljub dolgoletnim raziskavam l-karnitina jemanje te snovi ne vodi do povečanja telesne zmogljivosti.

Acetil-l-karnitin je povsem druga stvar - sledite povezavi, da odprete moje mnenje o njej. Toda učinek tam ni fizika, temveč velika koncentracija, ki jo potrebujem, in kurjenje maščob, če koga to zanima.

Na splošno pijem kompleks vitaminov skupine B za možgane (vzporedno z že omenjenim lecitinom in acetil-l-karnitinom, pa tudi z gotu kola, ginkgo bilobo in omega-3), tako da deluje bolje v obdobjih močnih naporov. V običajnih časih je tudi dovolj vitaminsko-mineralnega kompleksa z naborom b-vitaminov v njem.

Zdi se, da ta izdelek deluje dobro: pomaga možganom, da se spopadejo s stresom in si hitreje opomorejo. Vendar pa so pregledi o njem na aherher tako zelo: par ljudi je povzročilo alergijsko reakcijo, nekdo je imel neprijetne občutke v želodcu. Nisem imel stranskih učinkov in na splošno večina tistih, ki so poskusili, predvidevam, da tudi. Toda vredno je razmisliti o teh točkah.

Vitamine skupine B pogosto priporočamo piti pod stresom. In ljudje napišejo, kar jim pomaga. Na iHerbu obstajajo kompleksi, ki jih imenujemo: Stres B-Complex ali nekaj podobnega B-Stress Formula, ki poleg skupine B vsebuje še vitamin C, pomirjujoč holin, no, v nekatera so zelišča: elevterokok, kamilica, lucerna, karkoli drugega.

No, ko sem izvedel, da samo jemanje B12 v obliki metilkobalamina ne zadostuje za zapolnitev pomanjkanja tega vitamina, sem prenehal obravnavati zgoraj opisani kompleks. In začel je iskati popolnejše možnosti na iHerbu. In tam so.

Drugi dobri B kompleksni vitamini na iHerbu

B-kompleks podjetja Thorne Research

Tu je B12 predstavljen v obliki adenozilkobalamina in metilkobalamina - v obeh aktivnih oblikah, to je. Obstajata celo dve različici tega kompleksa: tista z več vitamina B12 - tukaj je in tista z več B6 - tukaj je.

V primerjavi z zgoraj opisanim kompleksom Life Extension ima različica Thorne Research različice inozitola (B8) in para-aminobenzojske kisline (B10), vendar ima nekaj holina (B4) kot citrat. Odmerki preostalih vitaminov se razlikujejo nekje v večji, nekje na manjši strani (če primerjate količino v eni kapsuli).

Na splošno sestava ni najboljša možnost. Ima pa en velik plus: ta B-kompleks je hipoalergen, za razliko od Life Extension, ki sem ga kupil..

B-kompleks po življenju v državi

V tem kompleksu je vse, kar ima Life Extension, dodani holin kot fosfatidilholin, pridobljen iz sončničnega lecitina, in alfa lipoična kislina, dober dodaten antioksidant. Tukaj je njegova stran na ayherbu.

Vitamini za podaljšanje življenjske dobe imajo polovično ceno na pločevinko, vendar je obrokov dvakrat več. Čeprav so odmerki na splošno manjši. Vendar pa obstaja tudi pločevinka z 240 kapsulami - bolj donosno je jemati.

Mimogrede, sestava vsebuje drugačno ime za adenozilkobalamin - dibenkozid. Enako je. Vendar pa ni določeno (v nasprotju s kompleksom Thorne Research), koliko je tam, ampak koliko metilkobalamina. Ker pa je dibenkozid prvi na seznamu, je menda tukaj več tega. Če želite, lahko zahtevate podatke od proizvajalca.

Kompleks ne vsebuje glutena, saj so po mojem mnenju vsi dodatki Country Life. In opažam, da je ta B-kompleks najboljši glede na popolnost sestave vitaminov..

Čeprav na ajherbu žal še vedno ni ideala. A tisti, ki jih je mogoče kupiti, so še vedno boljši od pripravkov s kompleksom vitaminov skupine B, ki so na voljo v naših lekarnah, in cenejši od njihovih kolegov, ki jih prodajajo v naših trgovinah s športno prehrano..

Toda zase sem še vedno našel, čeprav ne idealno, a me popolnoma zadovoljuje možnost.

Garden of Life MyKind Organics B-kompleks

MyKind Organics B-kompleks Garden of Life ni samo naraven, je celo certificiran organski. Vsebuje tudi rastlinske vire vitaminov skupine B: ekološko pridelano zelenjavo, sadje, zelišča. Iz kvasa dobimo le B12, saj ga ni mogoče dobiti iz rastlin, kvas v pripravku pa ni aktiven.

Tukaj je stran tega izdelka na ayherb.

V kompleksu ni predstavljen celoten spekter vitaminov skupine B, nekateri "beshek" niso dovolj. Toda vse glavne so na svojem mestu. Zdi se mi, da je moje telo dovolj.

Tudi odmerki niso preveliki. Vendar pa je tako kot multivitamin Garden of Life tudi ta dodatek izjemno naraven in menim, da se absorbira veliko bolje. In tako kot multivitamini tudi v običajnem času spijem le pol tablete na dan, ne pa cel tablet. Priliv energije, moči, vedrine, zbranosti se čuti že ob pol odmerka.

Žvečim in operem. Okus je precej prijeten - oddaja sadne jagode.

Cena, seveda, za MyKind Organics serijo Garden of Life ne grize tako slabo. Toda tisto, kar sem napisal v svojem pregledu multivitaminov v tej seriji, bom tukaj napisal isto: v resnici je njihovo kupovanje dobičkonosno, ker se bolje absorbirajo in delujejo bolj učinkovito kot njihovi manj naravni kolegi. Poleg tega je mogoče tabletko razdeliti na dva dni sprejema, ne da bi pri tem zelo učinkovito izgubili. Zato priporočam vsaj poskusiti ta B-kompleks. Mogoče se tudi navdihnite.

15 najboljših kompleksov vitaminov skupine B

Funkcija v oceni

1Popolni B-kompleks za podaljšanje življenjske dobeNajboljši rezultat
2Sundown Naturals B-kompleksDobra sestava
3Biti zdrav!Stabilen učinek
4BlagomaxNajboljša cena. Gospodarska poraba
petVitamin z več B-kompleksiVsebina vseh vitaminov skupine B. Ugodni stroški
1Solgar B kompleks s stresno formulo vitamina CNajboljša kakovost
2Now Foods B-100 Trajna izdajaVisoka učinkovitost
3Natrol B-100Optimalno razmerje sestavin
4Zdravnikov najboljši popolnoma aktivni B-kompleksVisoka koncentracija
petDoppelherz aktivni magnezij + vitamini skupine BVisoka učinkovitost z optimalnimi stroški

1Ratiopharm vitamin B kompleksBoljša učinkovitost
2Thorne Research Basic B kompleksKompetentna sestava
3Vrt Življenja Vitamin Code Surov B-kompleksBrez sintetičnih dodatkov Bogata sestava
4Country Life Koencim B-Complex kapeNajhitrejši učinek
petVitagen B kompleksŠirok spekter delovanja

Vitamini skupine B so najpomembnejše naravne snovi, ki v telo vstopijo s hrano. Normalna človeška dejavnost je brez njih nemogoča. Skupina B še posebej močno vpliva na delovanje živčnega sistema, če jih primanjkuje, pa odpove. Kadar je vitaminov skupine B obilo, lahko zdravimo številne patologije živčnega tkiva. Zaradi sposobnosti vplivanja na metabolizem in sposobnosti obnavljanja živčnih vlaken se pojavi enak terapevtski učinek.

Za optimalno vzdrževanje močne imunosti in zdrave rasti je potreben celoten kompleks skupine B. Spodaj smo pripravili seznam 15 najboljših kompleksov vitaminov skupine B. Pozor, pred uporabo se morate posvetovati s specialistom.

Najboljši kompleks poceni vitaminov skupine B

5 Multi B-kompleksni vitamin

Sestava multi-B-kompleksa vključuje 11 vitaminov skupine B. Njihov kombinirani učinek na telo je veliko bolj učinkovit kot posamezne komponente. Delo kompleksa je namenjeno predvsem stabilizaciji živčnega sistema, pozitivno vpliva tudi na stanje las in nohtov..

Potrošniki, ki trpijo zaradi nespečnosti ali zaspanosti podnevi, so pozitivno vplivali. Po nekaj tednih uporabe prehranskega dopolnila je postalo lažje zaspati. Spanje je postalo močnejše in rezerva energije je začela zadostovati za cel dan (to je pri največjih obremenitvah).

4 Blagomax

Drug predstavnik proračunskih kompleksov vitaminov skupine B je zdravilo znamke Blagomax. Oblika sproščanja - kapsule. Vitamin B3, ki je del sestave, uravnava redoks procese, riboflavin pa pomaga ohranjati normalno vidno funkcijo očesa. Dnevni odmerek vsebuje eno kapsulo, kar je zelo ekonomično: 90 kapsul je dovolj za jemanje zdravila 3 mesece.

Med ocenami o jemanju vitaminov skupine B "Blagomax" je veliko pozitivnega: zmanjšanje razdražljivosti in razpoloženja, opazno izboljšanje splošnega počutja, pospeševanje presnove in pojav zdravega spanca. Postopki zaspanja in prebujanja postanejo po tečaju lažji, kakovost spanja pa vam omogoča, da se zbudite res spočiti. Opažene so tudi pospešena rast las, nohtov, sijaj kože in odsotnost nočnih mor ob jemanju vitaminov. Edina negacija je, da je zdravilo med nosečnostjo in dojenjem prepovedano..

3 Bodite zdravi!

V lekarnah lahko kompleks "Bud Zdorov" najdemo pod imenom "vitamini skupine B", vendar je to eno in isto zdravilo. Podjetje Rigla je pravočasno izvedlo rebranding, embalaža pa je bila posodobljena. Sestava zdravila "Bodite zdravi" vključuje vitamine B1, B2, PP, B6, folno kislino (vitamin B9) in B12.

Že 15 dni po začetku uporabe opazimo stabilen učinek. Pregledi pravijo, da postane jutranji dvig lažji (tudi po kratkem spanju), razpoloženje se izboljša, omotica in depresija izgineta. Če redno jemljete tablete "Bodite zdravi", se stanje vaše kože, las, nohtov in splošnega videza izboljša. Zdravilo dobro kompenzira pomanjkanje vitaminov z neuravnoteženo prehrano. Prednost zdravila "Bodite zdravi" v ceni in razpoložljivosti v primerjavi z analogi.

2 Sundown Naturals B-kompleks

B-Complex je eden najboljših kompleksov. Telo dobro podpira potrebne snovi med intenzivnimi fizičnimi napori, aktivira presnovni proces, preprečuje stres in kronično utrujenost. Folna kislina v sestavi pomaga rasti in razvoju krvožilnega in imunskega sistema. Čeprav ima vitaminski kompleks dobro sestavo, ne nadomešča uravnotežene prehrane. Redni vnos B-Complexa preprečuje srčni infarkt in možgansko kap.

Dnevni odmerek je ena tableta. Med analogi B-Complexa so visokokakovostni in cenovno dostopni vitamini za profesionalne športnike. Kompleks ima eno pomanjkljivost - prepovedano je jemati zdravilo med nosečnostjo, dojenjem in v pooperativnem obdobju. V drugih primerih stabilizira presnovo beljakovin in vode, normalizira hormonsko raven, spodbuja dolgotrajen anabolizem in hitro okreva po vadbah katerega koli formata.

1 BioActive popoln B-kompleks

Učinkovito prehransko dopolnilo Life Extension je dober B-kompleks po dostopni ceni. Sestava vsebuje encimsko aktivne oblike za hitro asimilacijo potrebnih snovi s telesom in izboljšanje možganskih funkcij. Zaradi majhne velikosti kapsule je lahko pogoltniti. Vitaminski kompleks pomaga tvoriti nove celice in vzdrževati presnovno homeostazo. Sestava vsebuje kombinacijo naravnih in sintetičnih sestavin in dodatkov.

Jemanje zdravila daje dober rezultat. Številni pregledi potrjujejo videz vedrine, izboljšanje stanja kože, las in nohtov, enostavno prebujanje zjutraj, pojav velike količine energije, kar prispeva k produktivnemu dnevu. Majhen minus, zastrašujoč na začetku sprejema, je sprememba barve urina v svetlejšo barvo. Kljub temu si je BioActive v odstotkih prislužil sloves najboljšega B kompleksa..

Najboljši kompleks vitaminov skupine B kategorije "cena-kakovost"

5 Doppelgerz aktivni magnezij + vitamini skupine B

Doppelherz sredstvo je eden najboljših kompleksov, namenjen povečanju zaščitnih funkcij telesa, ohranjanju energije in zmogljivosti. Priporočljivo ga je jemati v prisotnosti "sindroma kronične utrujenosti", pa tudi ob nenehnem stresu in velikih fizičnih naporih..

Biološko aktivni kompleks ne vsebuje samo vitaminov skupine B, temveč tudi magnezij in folno kislino. Takšna sestava zagotavlja kumulativni pozitivni učinek na živčni sistem, izmenjavo energije celic in srčno mišico. Kupci raje drogo zaradi optimalne kombinacije učinkovitosti in stroškov.

4 Zdravnikov najboljši popolnoma aktivni B-kompleks

Zdravilo je značilno po povečani koncentraciji vitaminov skupine B in vsebnosti biotina. To pozitivno vpliva na stanje kože, las in nohtov. Metiltetrahidrofolna kislina se v telesu dobro absorbira, kar je v veliko korist za ljudi z visoko koncentracijo homocisteina. Metilfalat tudi dobro podpira telo med nosečnostjo in načrtovanjem. Jemanje zdravila je popolnoma varno. Ne vsebuje škodljivih barvil ali dodatkov.

Popolnoma aktivni B-kompleks je eden najboljših kompleksov vitaminov skupine B. Številni pregledi so potrdili, da so po zaužitju izginili šibkost, glavoboli in kronična utrujenost. Vitaminski kompleks vsebuje vse potrebne komponente za vzdrževanje normalnega živčnega sistema. Visoka koncentracija je hkrati plus in minus, saj to ne ustreza vsem. Pred uporabo je potrebno posvetovanje z zdravnikom.

3 Natrol B-100

Vitamin B najdemo v številnih živilih, vendar ga je vredno jemati redno iz dodatnih virov, da se izognemo pomanjkanjem jeseni in spomladi. Ena od neprijetnih posledic pomanjkanja skupine B je sindrom kronične utrujenosti, ki nadalje vodi v druge težave z živčnim sistemom. Natrol Vitamin B-100 Complex je bogat s hranili, ki uravnavajo delovanje telesa, mišični tonus, metabolizem in stanje kože.

100 tablet je tečaj 3-4 mesece. Posebej je priljubljen med profesionalnimi športniki in ljudmi z aktivnim življenjskim slogom. Optimalna sestava vam omogoča, da prenesete velike obremenitve in se počutite odlično. Priporočeni odmerek zdravila je 1 tableta na dan. Preden začnete jemati zdravilo, se morate posvetovati s svojim zdravnikom, zlasti med nosečnostjo, dojenjem in če imate kakršno koli zdravstveno stanje.

2 Zdaj izdana živila B-100

Podjetje, ki je ustvarilo B-100, se je predstavilo leta 1968 in se takoj uveljavilo kot proizvajalec učinkovitih zdravil. B-100 je na voljo v tabletah, ki vsebujejo več vitaminov skupine B. Dnevna hitrost je 1 tableta na dan. V proizvodnji so izključeni vsi alergeni, gluten in mleko se ne dodajata. Zaradi tega ga lahko jemljejo ljudje z nestrpnostjo do določene hrane in nagnjeni k alergijam..

Vsi, ki so poskusili jemati drogo, so vsaj enkrat opazili, da zaspanost postopoma izginja, jutro je postalo živahno in trden spanec. Kompaktna velikost kapsul vam omogoča, da vitamine nosite s seboj. Minusov ni bilo, obstaja le tveganje za posamezno nestrpnost. Rezultat uporabe zdravila v celoti upraviči stroške.

1 Komplet solgar B s stresno formulo vitamina C

Podjetje je dobro znano, njegovo paleto vitaminov najdemo v številnih lekarnah. Od leta 1947 proizvaja kakovostna prehranska dopolnila. Pri ustvarjanju vitaminskih kompleksov vedno uporablja samo naravne izdelke. Kompleks B z vitaminom C Stress Formula ima številne prednosti pred konkurenti: soja, pšenica, sladkor in natrij, umetni dodatki, konzervansi in druge škodljive snovi so izključeni.

Kupci cenijo velik volumen embalaže. 250 kapsul je dovolj za večmesečno redno uporabo. Rezultat uporabe je viden takoj. Kompleks ima dolgotrajen učinek, če ga še naprej pravilno jemljete. Učinek je še posebej opazen pri ljudeh, ki so pri delu pogosto pod stresom. Hitreje rešujejo konfliktne situacije, agresija izgine, spanec se normalizira, glava pa preneha "piskati" ob koncu delovnega dne. Ni razloga, da ne zaupate znamki Solgar.

Najboljši premium vitamin B kompleks

5 Kompleks Vitagen B

Uravnotežena sestava kompleksa pomaga telesu v boju z depresijo in stresom, izboljšuje možgansko aktivnost in odpravlja utrujenost. Še posebej učinkovit je za ljudi z nizko imunostjo in tiste, ki vodijo aktiven življenjski slog, saj povečuje učinkovitost. Zdravilo telo dobro absorbira, zmanjšuje mišične krče. Prebiotiki, vključeni v sestavo, izboljšujejo črevesno mikrofloro.

Poleg navedenega je med koristnimi lastnostmi multivitaminskega kompleksa tudi kurjenje maščob. Je najbolj predpisano prehransko dopolnilo za povišan holesterol, trombozo, aterosklerozo in debelost. Ena tableta na dan pomaga rešiti številne pereče težave in izboljšati razpoloženje.

4 Country Life Koencim B-Complex kape

Najpogosteje se vitaminski kompleksi proizvajajo v kapsulah, manj pogosto v tabletah. Izdelek Country Life je na voljo tudi v kapsulah, priporočeni dnevni odmerek pa je 2 kos. Vitamine brez vonja in lahkega zaužitja.

Glede na ocene kupcev lahko rečemo, da ima zdravilo najhitrejši učinek med analogi, saj zagotavlja dober učinek na imunski sistem in njegovo krepitev. Stanje las in nohtov se takoj vrne v normalno stanje, krhkost se zmanjša, porast energije in moči pa se poveča. Ta prehranska dopolnila so zelo priporočljiva za ljudi, ki živijo v megalopolih, kjer raven stresa ni v lestvici in delovni dan ni preveč normaliziran. Kompleks ima dve pomanjkljivosti: elemente sintetičnega izvora in GSO. Stranskih učinkov niso opazili.

3 Vrtni svet Vitamin Code Surov B-kompleks

Izjemno učinkovita formulacija - Garden of Life Raw B-Complex. Zasnovan za ljudi, ki trpijo zaradi nespečnosti, izpadanja las, goosebumps, otrplosti okončin. Zelo hitro pomaga pri motnjah živčnega sistema, povezanih s pomanjkanjem vitaminov skupine B.

To je res najboljši kompleks, saj vsebuje probiotike, encime, celotno prehransko formulo s kompleksom vitaminov B. Uporabniki opazijo izboljšanje splošnega stanja telesa, če zdravilo jemljejo v tečajih. Rezultat postane opazen po nekaj tednih. Definitiven plus je odsotnost sintetičnih dodatkov in arom. Pregledi strank so že večkrat potrdili učinkovitost kompleksa. Danes ni minusov in očitkov.

2 Kompleks B Thorne Research Basic

Zdravilo je na voljo v kapsulah in vsebuje osem vitaminov, topnih v vodi. Zasnovan za obnovitev čustvenega in fizičnega zdravja. Optimalni odmerek sprejema je od ene do tri tablete na dan. Prednost vitaminskega kompleksa je odsotnost glutena in kvasa v sestavi. Piridoksin je prisoten v bioaktivni obliki, ki je potrebna za pravilno presnovo aminokislinskih snovi.

Zaradi pregledov in vsebnosti aktivnih oblik je izdelek na vrhu seznama najboljših kompleksov vitaminov skupine B. Elementi v sledeh so v kompleksu združeni v dobrem razmerju, kar poveča odpornost na stres, izboljša spanec in delovanje celotnega organizma. Previdno je, da zdravilo uporabljate med nosečnostjo, pred uporabo je bolje obiskati zdravnika..

1 Kompleks vitamina B Ratiopharm

Ratiopharm je že dolgo osvojil ljubezen in zaupanje ljubiteljev zdravega življenjskega sloga. Kompleks vitaminov ni bil izjema in je v celoti izpolnil pričakovanja. Kompleks vitamina B vključuje vse potrebne mikroelemente skupine B. Delovanje zdravila je namenjeno ohranjanju živčnega sistema in presnovi beljakovin, povečanju učinkovitosti imunosti.

Vitamin B Complex je zbral številne najbolj pozitivne ocene. Če redno jemljete zdravilo, pride do izboljšanja razpoloženja in koncentracije, umik anemije, obnavljanje kože in sluznic. Pomanjkljivost zdravila je možen pojav zgage in nasprotni učinek (posamezno zmanjšanje učinkovitosti). Večina rezultatov je dobro počutje in krepitev imunosti. Za najboljše rezultate je priporočljivo jemati kapsule v kombinaciji z uravnoteženo prehrano..

Mnenja prehranska dopolnila Solgar Kompleks vitaminov skupine B 100. Pregled prehranskih dopolnil iz ZDA, kontraindikacije.

Lep dan vsem! V pregledu prehranskih dopolnil z Ayherbom se bomo na kratko dotaknili najbolj perečih vprašanj:

1) Neželeni učinki jemanja vitaminov zdravila Solgar B, kontraindikacije. Koristi in škode, kar sem ugotovil, so prednosti in slabosti.

2) Kako jemati vitamine skupine B, navodila za jemanje.

3) Cena vitamin Solgar B kompleks Kako kupiti poceni na iHerb.

Stresni cikel je v teh dneh zelo pogost. Takoj, ko se odpravim po ravni poti, mi spet pridejo jame, luknje, hribi in gore. Za vzdrževanje telesa, živčnega sistema uporabljam kompleks vitaminov skupine B v odmerku 100 SPF.

Pakiranje.

Vitamini so v steklenem kozarcu. Steklo je trpežno, temno in ščiti pred sončno svetlobo. Na sami embalaži so vsi potrebni podatki - odmerek, sestava, delovanje, kontraindikacije, pogoji, potrdilo. Kovinska prevleka, enostavna za odvijanje. Brez zaščite otrok.

Število kapsul v paketu: 100 kosov.

Odmerek vitamina: 100 SPF.

Kako izgledajo kapsule?

Kapsule same so svetlo rumene. Velika. Imajo rahlo aromo, vendar niso močne. To ne vpliva na vnos kapsul. Sam okus se ne čuti. Brez lupine nisem tvegal jemanja, takšnih poskusov nisem postavljal.

Sestava ene porcije (kapsule).

Tiamin (vitamin B1) (kot tiamin mononitrat) 100 mg
Riboflavin (vitamin B2) - 100 mg
Niacin (vitamin B3) (kot nikotinamid) 100 mg
Vitamin B6 (v obliki piridoksin hidroklorida - 100 mg
Folate 666 mcg DFE (400 mcg folne kisline)
Vitamin B12 (kot Cyanylcobalamin) 100 mcg
Biotin (kot d-biotin) 100 mcg
Pantotenska kislina (vitamin B5) (kot kalcijev D-pantotenat) 100 mg
Holin (kot holin bitartrat) -20 mg
Inozitol -100 mg

Pod kakšnimi pogoji je priporočljivo jemati?

anemije različnega izvora;
sindrom kronične utrujenosti, stres, depresija;
nevritis, nevralgija;
presnovne motnje, prekomerna teža;
srčno-žilne patologije;
kožne bolezni, izpadanje las, povečana krhkost nohtnih plošč;
pogosti glavoboli;
zmanjšana imuniteta pred ozadjem nalezljivih bolezni;
posttravmatska in pooperativna stanja;
kajenje in pogosto pitje.

V mojem primeru so to utrujenost, stres, presnovne motnje, izpadanje las, pogosti glavoboli.

Kako uporabiti?

Vzela sem ga enkrat na dan. Zvečer. Med obroki ali po obroku. Kapsule same, čeprav velike velikosti, pogoltnejo brez težav, brez težav. Po zaužitju nisem čutila nelagodja, slabosti (kot se zgodi pri jemanju nekaterih vitaminov). Jemljem jih že dva meseca.

Kako vpliva na telo? Zakaj se vzame?

Vsako hranilo v kompleksu B ima edinstveno vlogo pri vzdrževanju normalne presnove in podpira telo v času vsakodnevnega stresa. Za presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin je potreben kompleks vitaminov skupine B, med katerimi se hrana pretvori v energijo. Poleg tega ti vitamini igrajo ključno vlogo pri ohranjanju zdravja srčno-žilnega in živčnega sistema..

Moje mnenje o sprejemu. Vpliv na moje telo. Splošno dobro počutje.

Ob jemanju teh vitaminov sem začel postopoma, počasi čutiti več energije, moči, da nekaj naredim. Nihanje razpoloženja me je začelo manj mučiti, razdražljivost je postopoma zbledela v ozadje. Tečaj sem pila 2 meseca in po 2 mesečnem tečaju si je treba vzeti pol leta odmora, tako da ne bo ostalo veliko časa za čakanje, kmalu bom spet pila tečaj, utrdila in izboljšala stanje telesa, razpoloženje. Bolje je, da pijete tečaj jeseni ali spomladi.

Sprejem je bil dober. Nisem bil bolan, ni bilo stranskih učinkov, delovanje prebavnega trakta je bilo normalno.

Velik plus je, da ti vitamini ne vsebujejo:

gluten, pšenica, mlečni izdelki, soja, kvas, sladkor, natrij, umetna arome, sladila, konzervansi in barve.

Koga ne bi smeli jemati? Kontraindikacije.

otroci do 18 let;
nosečnice in doječe matere;
individualna nestrpnost za kateri koli od vitaminov;
peptični ulkus in 12 razjeda dvanajstnika;
tromboembolija;
hude jetrne patologije.

Nimam kontraindikacij za sprejem.

Stranski učinki.

dispeptične motnje - slabost, ohlapna blata, bolečine v epigastričnem območju;
povečana diureza;
glavoboli, povečana razdražljivost;
pordelost kože.

Pri jemanju vitamina nisem imel težav z prebavili. Nasprotno, glavoboli so me začeli manj mučiti..

Na splošno priporočam "100" vitamine kompleksa Solgar B.

KJE KUPITI DODATKI

Povezava do nakupa spodaj (kliknite na fotografijo), večkratna uporaba Ayherb promocijske kode za popust ASB1305, zapišite jo in jo uporabite pri vsakem nakupu, od tega bom prejela malo hvaležnosti, ki gre za zdravljenje otroka s cerebralno paralizo, in prejmete 5-10% popust. Spominjam vas, da je izdelek iz pregleda prehransko dopolnilo in ne zdravilo. Ne pozabite se pred jemanjem zdravila posvetovati s svojim zdravnikom, bla bla bla. no, sami veste vse))

Solgar, 100 B Complex, 100 Veggie Caps

O BREZPLAČNI DOSTAVI EICHERB

1) Dostava s kurirjem do vrat na iHerbu je brezplačna od 60 dolarjev. Če je mogoče, pokličite to količino, še posebej, ker so njihove cene nekajkrat cenejše od naših lekarn, dolg rok trajanja.
2) Da se ne bi izgubili, povabim kanal Ayherb na Instagram in Telegram - na voljo so kratki pregledi uspešnic, objave tedenskih popustov iHerb:

 • Instagram kanal Ayherb @iherbnow - povezava.
 • Telegram iHerb kanal Ayherb @iherbnow - povezava.

POMOČ ZA NAŠO DANO

Imamo hčerko z zmerno hudo obliko cerebralne paralize GMFCS 4-5, stara je 4,5 leta, praktično od rojstva je na naporni rehabilitaciji. Glavna diagnoza je spastična tetrapareza, sočasne bolezni - hidrocefalus s shunom, operiran na retinopatiji 3. stopnje, na PEP drogah, subluksacija kolčnih sklepov in coxa valga (potrebna bo krvava težka operacija). Ves denar porabimo za rehabilitacijo in to še zdaleč ni dovolj, rehabilitacija za cerebralno paralizo je zelo draga in je najpomembnejša v otroštvu. Ukvarjamo se z glavnim centrom "lahko" v Nižnjem Novgorodu, doma pa od jutra do večera.

S pomočjo povezave lahko hčerki pomagate z razumnim zneskom s kartice prek zaščitnega plačilnega sistema Yandex. Ali prek vašega spletnega bančnega direktnega nakazila na kartico Sberbank 4817760101003725. Ali pa preko spodnjega obrazca, v katerem navedete znesek in izberete ikono, od kod nakažete - kartico ali s telefonskega računa (MTS, Beeline, Tele2).

Hvala že vnaprej, hvala vam bomo vrnili v dvojni velikosti!

12 najboljših kompleksov vitaminov skupine B

Vitamini skupine B v tabletah so predpisani pri boleznih prebavil, živčnega sistema, srca, v profilaktične namene - za bolnike-športnike, v obdobju rehabilitacije po dolgi bolezni, operaciji. S pomanjkanjem katerega koli vitamina skupine B lahko pomanjkanje dopolnite s pomočjo multivitaminskih kompleksov ali monopripravljanj.

Pomanjkanje vitaminov lahko nadomestite s tabletami

Kontraindikacije

V nekaterih primerih je prepovedano jemati vitaminske komplekse.

Kontraindikacije za sprejem:

 • Nagnjenost k alergijski reakciji. Številni vitamini skupine B imajo neželene učinke alergije.
 • B12 se ne sme uporabljati med nosečnostjo in dojenjem, z eritrocitozo in tromboembolijo.
 • B6 se ne sme jemati v razmerah močnega stresa in depresije (izguba ljubljene osebe, globoka depresija, nedavne operacije, šok stanje). Prepovedano je jemati zdravilo B6 v primeru bolezni jeter in ščitnice, pa tudi črevesnih patologij, diagnosticirane anemije.
 • B5 je prepovedano jemati v prisotnosti razjed in v obdobju uporabe zdravila levodop. Vitamina B2 ne smemo jemati med uporabo hormonskih kontraceptivov in med zdravljenjem psihiatričnih bolezni.
 • B3 ni dovoljeno uporabljati za razjede na želodcu, jetrne patologije.
 • B1 ni predpisan za alergike. V lekarnah prodajajo vitaminske komplekse, v katerih se lahko kombinirajo različni vitamini te skupine. Zato se je pred nakupom in zaužitjem najbolje posvetovati s svojim zdravnikom (na primer terapevtom ali ozkim strokovnjakom) ali vsaj prebrati navodila za uporabo zdravila.

Najboljši vitamini skupine B, ki so na voljo v rednih lekarnah

V tem delu ocene smo izbrali sredstva, ki jih je mogoče kupiti v običajnih lekarnah brez povezave. Njihove prednosti so dostopnost, razmeroma nizka cena in prodaja brez prodaje. Od pomanjkljivosti je treba opozoriti - našli smo samo en kompleks, ki vsebuje celotno skupino vitaminov skupine B.

Kompleks vitamina B za živčni sistem, lase in nohte

To prehransko dopolnilo je postavljeno kot kompleks, ki vsebuje 11 vitaminov skupine B. V bistvu vsebuje 7 vitaminov skupine B in 4 vitaminom podobne snovi: holin (B4), biotin (B7), inozitol (B8), para-aminobenzojsko kislino (B8). Če pa govorimo o skupini B kot kompleksu, potem proizvajalec skoraj ni odstopil od resnice.

Paket vsebuje 30 tablet, ki bodo zdržale mesec dni pri priporočenem vnosu 1 tablete na dan. In glede na to, da je zdravilo domače proizvodnje, se stroški sprejema izkažejo za zelo humane.

Ker je izdelek registriran kot prehransko dopolnilo, je edina indikacija za njegovo uporabo kot dodaten vir vitaminov v hrani. Kontraindikacije vključujejo nosečnost, dojenje, individualno nestrpnost.

Prednosti

 • vsebuje celoten kompleks skupine B,
 • poceni.

slabosti

Pentovit

Vsebuje B1, B3, B6, B9, B12. Na voljo v pakiranjih po 50 tablet. Priporočljivo za astenična stanja (utrujenost, šibkost med okrevanjem po hudi bolezni itd.), Nevralgije.

Od pomanjkljivosti je treba upoštevati razmeroma dolg (za vitamine) seznam kontraindikacij. Proizvajalec ne priporoča zdravila za nosečnice. Dejansko imajo prekomerno visoki odmerki nikotinamida embriotoksični učinek. V tableti pentovita je 20 mg, torej količina ne presega dnevne stopnje glede na najbolj konzervativna priporočila - če se omejite na eno tableto. Toda režim odmerjanja, ki ga priporoča navodila, je 2 - 3 tablete 3-krat na dan, kar je v nosečnosti resnično lahko preveč..

Pentovitis ni indiciran za otroke, mlajše od 18 let, za ljudi s kroničnim pankreatitisom in kamni v žolčniku.

Prednosti

 • skoraj popoln kompleks skupine B,
 • nizka cena.

slabosti

 • veliko kontraindikacij.

Kombilipen

To zdravilo vsebuje samo tri vitamine - B1, B6 in B12. Toda to je popoln analog Milgamme, dobro znano in zelo ljubljeno zdravilo nevrologov. Dejstvo je, da ima takšna kombinacija vitaminov analgetične lastnosti, kar vam omogoča, da zmanjšate odmerek protivnetnih in zmanjšate njihove škodljive učinke na telo. Poleg tega prispevajo k obnovi živčnega tkiva in zaščitnih mielinskih vlaken..

Posebnost combilipena je posebna, v maščobi topna oblika B1 - benfotiamina. S tem se večkrat izboljša njegova biološka uporabnost. Odmerki vseh vitaminov so precej visoki - po 100 mg benfotiamina in piridoksina, vendar cianokobalamin le 2 mg. Zdravilo morate vzeti 1 - 3 tablete na dan, odvisno od tega, kako se počutite.

Kontraindiciran pri otrocih in pri hudi srčno-žilni insuficienci.

Prednosti

 • nizka cena v primerjavi z analognim,
 • visoki odmerki vitaminov.

slabosti

 • recept.

Salus vitamin B-kompleks

Vsebuje B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotin. To je skoraj vseh vitaminov skupine B, razen folne kisline in ene vitaminu podobne snovi.

Paket vsebuje 60 kapsul, ki so dovolj za 2 meseca uporabe. Sredstva za proizvodnjo nemškega podjetja, ki se uveljavlja kot proizvajalec naturopatskih zdravil - pridobljenih iz naravnih sestavin, zelišč, zelenjave in sadja. Morda to pojasnjuje precej visoke stroške embalaže za tako kompleksen..

Prednosti

 • široko paleto vitaminov skupine B,
 • naravnega izvora.

slabosti

Koristi za menopavzo

Kadar pride do resnega prestrukturiranja telesa, strokovnjaki priporočajo jemanje vitaminov skupine B (kompleksnih v tabletah), ki preprečujejo in upočasnjujejo prezgodnje staranje (pojav gub in povešenost kože), krepijo krvne žile, izboljšajo preskrbo kože s kožo, pospešijo tvorbo elastina in kolagena.

2 Sundown Naturals B-kompleks

Dobra sestava Država: ZDA Povprečna cena: 450 rubljev. Ocena (2019): 4,9

B-Complex je eden najboljših kompleksov. Telo dobro podpira potrebne snovi med intenzivnimi fizičnimi napori, aktivira presnovni proces, preprečuje stres in kronično utrujenost. Folna kislina v sestavi pomaga rasti in razvoju krvožilnega in imunskega sistema. Čeprav ima vitaminski kompleks dobro sestavo, ne nadomešča uravnotežene prehrane. Redni vnos B-Complexa preprečuje srčni infarkt in možgansko kap.

Dnevni odmerek je ena tableta. Med analogi B-Complexa so visokokakovostni in cenovno dostopni vitamini za profesionalne športnike. Kompleks ima eno pomanjkljivost - prepovedano je jemati zdravilo med nosečnostjo, dojenjem in v pooperativnem obdobju. V drugih primerih stabilizira presnovo beljakovin in vode, normalizira hormonsko raven, spodbuja dolgotrajen anabolizem in hitro okreva po vadbah katerega koli formata.

4 Zdravnikov najboljši popolnoma aktivni B-kompleks

Zdravilo je značilno po zelo visoki koncentraciji vitaminov skupine B in vsebnosti biotina. To je dobro za stanje kože, las in nohtov. Telo zlahka absorbira metiltetrahidrofolno kislino, kar velja za izredno dobro kakovost za ljudi z visoko koncentracijo homocisteina. Metilfalat je odličen tudi pri podpori telesa med nosečnostjo in med načrtovanjem nosečnosti. Jemanje droge ni povsem nevarno. Nima škodljivih barvil ali dodatkov.

Popolnoma aktivni B-kompleks je najboljši kompleks vitaminov skupine B. Nešteti pregledi potrjujejo, da so po zaužitju izginili šibkost, glavoboli in kronična utrujenost. Vitaminski kompleks vsebuje vse potrebne elemente za podporo normalnemu živčnemu sistemu. Večja koncentracija je hkrati plus in minus, saj to ne ustreza vsem. Pred uporabo je potrebno posvetovanje z zdravnikom.

Seznam učinkovitih vitaminov skupine B v tabletah

Vitamini nastajajo v različnih oblikah: v kapsulah, v obliki suspenzije, gumi, v šumečih tabletah. Spodaj je seznam najboljših izdelkov domače in uvožene (tudi beloruske) proizvodnje, ki jih je mogoče kupiti v lekarni.

Blagomax

Pakiranje z 90 kapsulami, od katerih vsaka tehta 0,15 grama. Proizvajalec zdravila Blagomax je rusko podjetje NABISS. Vsebuje vitamine B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12.

Blagomax - 7 vitaminov skupine B

Potek sprejema je 1 mesec, 1 kapsula z obroki dnevno.

Kontraindikacije - alergijske reakcije na katere koli sestavine, dojenje, nosečnost. Stranski učinki niso bili ugotovljeni, vendar je s povečanjem odmerka mogoče razviti kožni izpuščaj, srbenje, angioedem. Cena od 200 rubljev.

Biti zdrav

V pretisnem omotu s 30 tabletami. Dobri poceni vitamini Bodite zdravi iz domačega podjetja Rigla. Vključuje - B1, B2, B5, B6, B9, B12, PP.

Poceni vitaminski kompleks

Navodila za uporabo - 1 tableta po obroku na dan. Od drugega meseca v 120 dneh - 1 tableta v 2 dneh.

Neželeni učinki - alergijske reakcije. Kontraindikacije - preobčutljivost za katero koli sestavino, obdobje laktacije, nosečnost, slaba toleranca na jod. Povprečni stroški v lekarnah - 245 rubljev.

Dopolnila Superum

Superum - multivitamini v tabletah po 490 mg (30 kosov v pločevinki), proizvajalca Herkel B.V. Kot del pivskih kvasovk so magnezijev stearat, riboflavin, inozitol, tiamin, folna kislina, dikalcijev fosfat, E460, glicerol, piridoksinijev klorid, kalcijev-D-pantotenat, cianokobalamin.

Prehransko dopolnilo Superum - multivitamin v pločevinkah

Odraslim svetujemo, da vzamejo 1 tableto zjutraj ob obrokih 1 mesec.

Kontraindikacije - dojenje, individualna nestrpnost, nosečnost. Neželeni učinki so možne alergijske reakcije. Cena prehranskih dopolnil Superum od 169 rubljev.

Angiovitis

Poceni tablete po 60 kosov v enem paketu, ki jih izdeluje CJSC Altayvitamins, v sestavi piridoksin hidroklorida, folne kisline, cianokobalamina.

Angiovitis je učinkovit le z mesečnim potekom uporabe

Vzemite 1 tableto na dan, ne glede na vnos hrane 20-30 dni.

Kontraindikacije - preobčutljivost za katere koli snovi v sestavi, stranski učinki - alergije. Povprečna cena - 220 rubljev.

Nevrovitan

Multivitamini skupine B so na voljo v pretisnih omotih po 10 tablet na zavojček. Proizvajalec Hikma Pharmaceuticals. Sestava - riboflavin, cianokobalamin, oktotiamin, piridoksin hidroklorid.

Pri jemanju bodite pozorni na stranske učinke

Navodila za uporabo:

 • otroci od 3 do 7 let - 1 tableta na dan;
 • od 8 do 14 let - od 1 do 3 tablete na dan;
 • od 14 let - do 4 tablete na dan.

Kontraindikacije - občutljivost na komponente, hkraten vnos z alkoholom in levodopo je prepovedana. Neželeni učinki - kožni dermatitis. Cena od 650 rubljev.

Ko-enzim B-kompleksni pokrovčki

V eni pločevinki je 120 kapsul, ki jih proizvaja kompleksno prehransko dopolnilo vitamina B - Country Life. Vsebuje holin, alfa lipoinsko kislino, B2, B9.

Country Life ima neželene učinke

Vzemite 1 tableto 2-krat na dan 1-2 meseca.

Kontraindikacije - individualna nestrpnost, stranski učinki - različne alergijske reakcije, izpuščaji, slabost. Povprečna cena 1350 rubljev.

Nevromultivitis

Najbolj popoln vitaminski kompleks, ki vsebuje skoraj vse vitamine skupine B v eni tableti. Proizvedeno v obliki kapsul, 20 kosov v pretisnem omotu. Proizvajalec - podjetje Vidal iz Belorusije. Sestava - vitamin B1, B6, B12, B7.

Skoraj vsi vitamini skupine B v eni tableti

Sprejem - 1 tableta do 3-krat na dan po obroku, trajanje tečaja se določi posebej za vsakega bolnika.

V izoliranih primerih je možen razvoj kožnih reakcij, slabosti, tahikardije. Kontraindikacije - starost do 12 let, preobčutljivost za komponente. Cena - od 400 rubljev.

Indikacije za jemanje vitaminov

Ne morete stalno jemati vitaminskih kompleksov, obstajajo indikacije za njihov vnos. Brez njih lahko presežek vitaminov v telesu povzroči zdravstvene težave..

Vitamini skupine B v tabletah imajo indikacije za sprejem:

 • Odlična fizična aktivnost, aktivni športi.
 • Ostre delovne razmere, slabo okolje.
 • Diagnosticirano pomanjkanje vitamina.
 • Bolezni srca in ožilja.
 • Glavobol, migrena.
 • Motnja spanja, nočne more, stres, depresija.
 • Znaki shizofrenije.
 • Bolezni prebavil in prebave - gastritis, pankreatitis, ciroza.
 • Bolezni vidnega organa - zamegljen vid, katarakta, nalezljive bolezni.
 • Presnovna bolezen.
 • Prisotnost ran ali razjed.
 • Kožne bolezni - dermatitis, ekcem, seboreja.

Kaj so vitamini skupine B in zakaj jih potrebujemo

Vitamini so skupina visoko aktivnih spojin, ki uravnavajo vse biokemične reakcije v telesu. Vsi procesi v celicah se odvijajo pod vplivom posebnih beljakovin - encimov. Da bi začeli delovati, so potrebni koencimi, to so snovi, ki s pritrditvijo na samo molekulo encimov naredijo aktivno. Vitamini igrajo to vlogo v telesu. Zato se s svojimi pomanjkljivostmi razvijejo resne bolezni..

Skupina B vključuje 7 vitaminov in 4 vitaminu podobne snovi. Vitamini morajo nujno prihajati od zunaj, saj jih telo ne sintetizira. Vitaminu podobne snovi proizvaja telo, vendar v majhnih količinah.

Vitamini skupine B:

 1. B1 - tiamin. Uravnava prenos impulzov v živčnem sistemu, tonus srčne mišice in gladkih mišic prebavil, sodeluje pri prenosu genskega materiala med celično delitvijo in skoraj v vseh presnovnih procesih v telesu.
 2. B2 - riboflavin. Sodeluje pri absorpciji železa, tvorbi eritrocitov, delu živčnih celic, sintezi nadledvičnih hormonov.
 3. B3 - niacin. Znan tudi kot vitamin PP ali niacin. Zniža krvni tlak, izboljša mikrocirkulacijo, sodeluje v centralnem živčnem sistemu, uravnava tvorbo rdečih krvnih celic.
 4. B5 - pantotenska kislina. Je del koencima A (CoA) - najpomembnejše telesne snovi, ki sodeluje pri vseh reakcijah, ki proizvajajo energijo. Spodbuja sintezo glukokortikoidov nadledvičnih žlez, zato ga lahko štejemo za protivnetno. Sodeluje pri imunskih reakcijah in proizvodnji nevrotransmiterjev.
 5. B6 - piridoksin. Uravnava asimilacijo beljakovin, imunost, delovanje živčnega sistema. Sodeluje pri sintezi hemoglobina in eritrocitov.
 6. B9 - folna kislina. Uravnava hematopoezo in razvoj živčnega sistema. Posebej je pomemben med načrtovanjem nosečnosti, saj kadar ga primanjkuje, se pri plodu pojavijo okvare možganov in hrbtenjače. Po drugi strani pa se s svojim presežkom aktivnost celic ubijalk imunskega sistema zmanjšuje..
 7. B12 - kobalamin (zunanji dejavnik gradu). Potrebno za normalno tvorbo krvi in ​​delovanje živčnega sistema.
 1. B4 je holin. Je del mielinske ovojnice živčnih vlaken. Vir za sintezo glavnega mediatorja centralnega živčnega sistema - acetilholina. Sodeluje pri uravnavanju delovanja insulina, ima hepatoprotektivne in lipotropne lastnosti (ščiti jetra pred maščobno degeneracijo).
 2. B7 je biotin. Znan tudi kot vitamin H ali koencim R. Uravnava ravnovesje beljakovin in maščob. Vir žvepla za sintezo beljakovin, potrebnih za kožo, lase, nohte, kostno tkivo.
 3. B8 je inozitol. Spodbuja hujšanje, sodeluje pri uravnavanju presnove holesterola. upočasni razvoj ateroskleroze.
 4. B10 - para-aminobenzojska kislina (bakterijski vitamin H1). Močan antioksidant, ki sodeluje pri delu ščitnice in hematopoezi.

Kot vidite, je večina vitaminov skupine B nekako vključena v vzdrževanje normalnega delovanja živčnega sistema, hematopoeze in imunskih reakcij. Zato je glavno področje njihove uporabe nevrologija..

Zdravljenje različnih vrst nevritisa, nevralgije, asteničnega sindroma (splošna šibkost) so glavne indikacije za predpisovanje zdravil skupine B. Priporočamo jih tudi pri motnjah spanja (tako nespečnost kot podnevi), nestabilno psihoemocionalno stanje (vendar sta lahko razdražljivost in solznost astenični sindrom). Za preventivne namene jih jemljemo, da med stresom vzdržujejo visoko telesno in duševno aktivnost in nadomeščajo neuravnoteženo prehrano..

Koristi za ženske pred in po 30, 40, 50 letih

Presnovo in rast celic v ženskem telesu spodbuja vitamin B3 (irotska kislina). Prav tako zmanjšuje vsebnost holesterola, miokard in jetra delujejo bolj aktivno.

Piridoksin - vitamin B6, dekletom pomaga lajšati bolečine pred menstruacijo, se znebiti živčnega stresa, odpovedi imunskega sistema.

Po 30. letu ženske kažejo prve znake staranja, vendar bodo vitamini skupine B pomagali ohranjati lepoto in zdravje. Neguje energijo, izboljšuje elastičnost in lepoto kože, stanje nohtov in las.

Po 40 letih se pri ženskah zmanjša hormonska aktivnost, kar vpliva na videz in stanje duha.

V tem obdobju pomaga telesu:

 • Vitamin A (retinol);
 • Vitamin D;
 • Vitamin B12 - cianokobalamin, ki je odgovoren za normalno delovanje jeter, sodeluje pri tvorbi kostnega tkiva, se bori proti stresu in depresiji.

Pri 50. letu se pri ženskah še naprej pojavljajo hormonske spremembe. V tem obdobju se reproduktivna aktivnost konča. Da bi bile videti mlade, so ženske te starosti enotne, da imajo radi vitamine skupine B, saj upočasnjujejo razpad presnovnih procesov in staranje..

Ti vitamini so zdravilo, zato jih je prepovedano jemati nenadzorovano, le tako, kot je predpisal zdravnik.

Najboljši kompleks vitaminov skupine B kategorije "cena-kakovost"

Ratiopharm vitamin B kompleks

Podjetje Ratiopharm je že dolgo ujelo ljubezen in zaupanje ljubiteljev zdravega življenjskega sloga. Kompleks vitaminov ni izjema in je v celoti izpolnil pričakovanja. Kompleks vitamina B vključuje vse koristne mikroelemente skupine B. Delovanje zdravila je namenjeno ohranjanju živčnega sistema in presnovi beljakovin, povečanju učinkovitosti imunosti.

Vitamin B Complex je zbral veliko zelo dobrih ocen. Če zdravilo nenehno jemljete, pride do izboljšanja razpoloženja in koncentracije, umik anemije, regeneracija kože in sluznic. Pomanjkljivost zdravila je možen pojav zgage in nasprotni rezultat (posamično zmanjšanje učinkovitosti). Večina rezultatov je velik krepitev zdravja in imunosti. Za dosego najboljšega učinka je priporočljivo jemati kapsule v kombinaciji s pravilno prehrano..