Kako se britje z električno britvico

Redno izpostavljajte obraz britvici je veliko moških. Za olajšanje tega postopka je bilo izumljenih veliko načinov. Najpomembnejši izum je električni brivnik. Izumil ga je leta 1928 nemško-Američan Jacob Schick. Istoimensko podjetje, ki ga je ustanovil, je leta 1931 začelo množično proizvodnjo električnih britvic. Od tega časa se je ta naprava trdno odvijala v arzenalu moških..

Postopek uporabe električnega brivnika ima nianse in skrivnosti. V članku bomo razmislili, kako pravilno britje z električno britvico.

Priprava na britje

Moški pogosto trpijo zaradi draženja kože, ki je posledica uporabe električnega brivnika. Rdeče pike povzročajo gorenje, srbenje in izgledajo nepredstavljivo. To se zgodi zaradi nepravilne priprave kože..

Strokovnjaki priporočajo vlaženje kože tik pred britjem. Pred izumom sodobnih sredstev je brivec uporabljal brisačo, namočeno v topli vodi. Napredek je postopek poenostavil. Danes moški raje uporabljajo posebno kozmetiko za vlaženje kože. Za najboljše rezultate po nanosu vlažilca počakajte malo. Koža naj se izsuši. To izboljšuje stik rezalnih robov rezila s kožo in zmanjšuje nelagodje.

Metode britja

Britje je čisto individualen postopek. Veliko je odvisno od gostote ščetin, debeline dlak, hitrosti njihove rasti, stanja kože obraza in drugih dejavnikov. Sprejeto je tradicionalno zaporedje odstranjevanja ščetin. Pogojno ga razdelimo na tri stopnje.

 1. Osnovno. Na tej stopnji z gladkimi gibi od ličnic do brade odstranite strnišče z licih.
 2. Srednji. Zdaj si brijejo vrat in brado.
 3. Končni. Na tretji stopnji je pozornost namenjena brkom. Ker se je gel že posušil, ga ponovno nanesemo. Hitrost britvice se običajno zmanjša. To je posledica dejstva, da imajo brki drugačno strukturo las. Na tem delu obraza lasje rastejo trdo in gosto..

Smer vožnje brivnika ni kritična. Pri uporabi mrežnega modela se premikajte od zgoraj navzdol. Če se uporablja vrtljiva različica, bo krožna pot učinkovitejša. Ponavljamo, ugotavljamo, da je vse odvisno od individualnih želja osebe..

Splošno priporočilo je, da pri uporabi električnega brivnika ne vložite veliko truda. Ne pritiskajte močno. Zasnova naprave ne omogoča popolnega odstranjevanja ščetin. In draženje zaradi tesnega stika lopatic in kože je povsem mogoče.

Suho britje

V pohodniških pogojih pogosto ni mogoče uporabljati kozmetike. Nato se morate britti "na suho". V takšnih trenutkih morate biti bolj previdni, da britvice pritisnete na obraz. To še posebej velja za električne brivnike z vrtljivim mehanizmom..

Kozmetologi svetujejo uporabo posebnih razkuževalnih losjonov po suhem britju. Njihova uporaba bo znatno pospešila celjenje poškodovanih kožnih področij..

Mokro britje

To metodo uporablja velika večina moških. Pred britjem na obraz nanesemo poseben gel ali peno. Uporabite lahko tudi navadno milo..

Na trgu je nešteto takšnih izdelkov. Pred uporabo je priporočljivo skrbno preučiti njihovo sestavo in lastnosti. Če imate najmanjši dvom, je bolje izbrati kozmetiko z drugačno sestavo, ki vam ustreza..

Najboljši čas dneva za britje

Mladci včasih to vprašanje postavijo svojim starejšim. Dokončnega odgovora ni. Vsi si izberejo čas za to glede na svoje želje in zmožnosti. Edino priporočilo je, da je britje najbolje, kadar koža ni suha. To se ponavadi zgodi po vroči kopeli ali prhanju. Nič čudnega, da so že od nekdaj frizerski saloni delovali v kopelih.

Drug odtenek je osnovna varnost. Če se telo spočije, bo brivna oseba naredila manj napak. To bo preprečilo vsaj nenamerno rezanje..

Zato se mnogi raje obrijejo med jutranjimi higienskimi postopki. Vendar pa je veliko moških, ki to operacijo izvajajo tudi v drugih obdobjih dneva..

Izdelki za britje

Nismo več presenečeni nad obilico izdelkov za nego kože obraza po britju in med njim. Po britju je priporočljivo umivanje z navadno vodo. Nato na obraz nanesite razkužilo. Mnogi moški za to raje kolonjske vode ali toaletne vode..

Čez nekaj časa je priporočljivo uporabiti vlažilno kremo. In spet je izbira izključno individualna - vse je odvisno od želja vsake osebe..

Rotacijski brivniki

Rotacijski električni brivniki so postali zelo priljubljeni. To je posledica dejstva, da ob pravilni uporabi dobimo skoraj idealen rezultat, ki se ne razlikuje od tistega, doseženega z ročnim strojem. Rotorski mehanizem je zasnovan tako, da kombinacija različnih usmeritev vrtenja rezil popolnoma odstrani ščetine.

Priporočljivo je nevtralizirati aktivni stik s kožo s pomočjo kozmetike, ki mehča kožo.

Modeli električnih brivnih mrežic

Priljubljenost teh modelov je posledica zdaj modnega učinka "lahkih neobrijanih", pridobljenih po uporabi mrežastih električnih brivnikov. Mrežica pusti kratek odsek las nedotaknjen, saj rezila ne dosežejo. Mreža izolira tudi rezila pred neposrednim stikom s kožo, kar močno zmanjšuje verjetnost naknadnega draženja..

Izbira rotacijskega ali mrežastega modela električnega brivnika je spet popolnoma individualna. Preprosto povedano, sami izberejo, komu je kaj všeč.

Upoštevajte le, da učinka "lahke ščetine" ni mogoče doseči z vrtljivim modelom. Če pa želite čisto britje, ne bi smeli izbrati mrežastega modela. In seveda je treba pri izbiri ustrezne kozmetike upoštevati osebne preference..

Nega električnega brivnika: pravila za uporabo

Vse električne naprave zahtevajo vzdrževanje. To v celoti velja za električne brivnike..

Po koncu postopka, še posebej ko je mokra, je treba napravo odklopiti iz električnega omrežja. Nato očistite mrežo ali diske s kontaktno čistilno raztopino. Nato je brivnik za nekaj časa spet vklopljen. Raztopino je treba enakomerno porazdeliti po rezalnih mehanizmih..

Po čiščenju je naprava spet odklopljena iz omrežja, rezalni del se razstavi in ​​vsi elementi se temeljito posušijo. Ko so popolnoma suhe, se britvica nabere.

Po suhem britju se naprava izklopi, rezalni del se odstrani in temeljito očisti. Za to lahko uporabite posebne ščetke..

Priporočljivo je, da rezila menjate vsako leto od začetka električnega brivnika..

Zaključek

Večina ljudi je navdušena nad svojimi električnimi brivniki. Zanje se skrbi, čisti in natančno spremlja stanje mehanizmov. Ta odnos je podoben občutku, ki ga čutijo moški, ko skrbijo za svoj avto..

Zato je izbira modela električnega brivnika individualen in celo nekoliko intimen postopek. Preden izberete model, morate skrbno preučiti oblikovanje. Pozorno preberite priložena navodila in ugotovite, ali ga bo priročno uporabljati. Dokler brivnik ne bo dobro prilezel vaši roki.

Informacije v članku vam bodo pomagale izbrati pravi model za ta električni brivnik..

Kako se britje z električno britvico

Na vprašanje, kaj je bolje britje: s strojem ali električno britvico se večina moških nagiba k drugi možnosti. Britje z električno britvico je že dolgo priljubljena metoda odstranjevanja vegetacije. Pomembno je le vedeti, kako se britti z električno britvico, in znati uporabiti znanje.

Vrste in izbor električnih brivnikov

Obstajata dve vrsti električnih brivnikov: vrtljivi in ​​mrežasti.

Sistem rotacijskega britja predstavljajo britvice, ki so opremljene z rezili, ki med britjem izvajajo vrtljive gibe. Rotacijski sistem za britje je uporaba britvic, ki delujejo bolje, vendar pogosto povzročajo poškodbe, ureznine in draženje kože.

Opomba! Vsaka britvica ima 2-5 vrtljivih glav.

Mrežne britvice imajo izostrena rezila za odstranjevanje las. Pokriti so z mrežo s številnimi majhnimi luknjami. Te britvice zagotavljajo visoko stopnjo varnosti, hkrati pa rezultat njihovega dela ni visokokakovosten, majhne dlačice pa še vedno ostanejo po britju. Če želite doseči želeni rezultat, morate vedeti, kako se britje z električnim brivnikom iz folije. Vendar dražji modeli delujejo učinkoviteje..

Primerjava vrst električnih brivnikov

Ko izberete električno britvico, morate najprej upoštevati reakcijo kože nanjo. Električni mrežni brivnik deluje bolj nežno. Po britju si obraz privoščite s posebno kozmetiko. Številni brivniki so opremljeni z različnimi dodatnimi funkcijami, katerih prisotnost vpliva tudi na izbiro modela.

Tej vključujejo:

 • elektronski opomnik za čiščenje rezil;
 • zaščita pred prenapolnjenjem akumulatorja, kar omogoča podaljšanje njegovega delovanja;
 • odstranljiva dodatna baterija, ki jo je mogoče uporabiti, če naprave ni mogoče napolniti;
 • britje plavajočih elementov, ki izboljšujejo kakovost britja;
 • indikator stanja polnjenja;
 • vgrajen trimer, s katerim so lasje poravnani.

Druge funkcije, ki jih morate upoštevati pri izbiri električnega brivnika:

 • uporaba britvice doma ali zunaj;
 • občutljivost kože;
 • vrsta in dolžina las;
 • vrsta britja (suha in mokra).

Dodatne informacije. Lastniki stranskih opeklin ali brade so bolj primerni za naprave, opremljene s trimerji.

Mokro in suho britje

Suho britje vključuje predhodno sušenje obraza. Pred britjem morate samo temeljito pariti kožo in jo očistiti. Tako bo postopek bolj udoben in varen. Na kožo se nanese losjon ali kolonjska voda, kar je še posebej pomembno za mastno kožo. Po tem se obraz pusti, da se posuši in začne se odstranjevanje vegetacije las..

Za mokro (mokro) britje se na kožo predhodno nanese poseben gel ali pena.

Mokro ali suho britje - izbira je zelo individualna

Ta metoda je pogostejša zaradi naslednjih dejavnikov:

 • lopatice se premikajo bolj gladko, kar zmanjšuje bolečino;
 • povečuje hitrost in učinkovitost britja;
 • tveganje za poškodbe kože se zmanjša;
 • možnost izvajanja postopka med tuširanjem ali kadjo.

Na opombo. Obe metodi imata svoje prednosti in slabosti. Mokro britje je bolj priročno, kakovostno in varnejše, vendar zahteva posebno opremo - od pene za britje in britvic do umivalnika ali kad in ogledala.

Pravilna tehnika brivnika

Prvi korak je britje las na licih. Izvedite previdne gibe od vrha do dna, proti bradi, nato britvico premaknite v nasprotno smer. Nato se obdeluje vratno območje. Britvica se premakne iz grla na stran brade, nato v nasprotno smer. Predel brkov je zadnji obrit. Na ta del obraza je treba nanesti čim več pene. Ko uporabljate suho britje, se morate premikati čim počasneje.

Vzorec britja pri uporabi električnega brivnika s folijo

Britje z mrežasto britvico se gibi izvajajo od zgoraj navzdol, nato v nasprotni smeri. Pri uporabi vrtljivega brivnika je učinkovitejša uporaba krožnih gibov. Vendar pa se v posameznih primerih pogosto dogajajo različne spremembe.

Vzorec britja pri uporabi vrtljivega brivnika

Pomembno! Z britvico ne pritiskajte močno na obraz. Pri uporabi mrežnega stroja bo dal ničelni učinek, z vrtljivim brivnikom pa bo povzročil draženje na koži.

Izdelki za britje

Poleg električnega brivnika se za britje uporabljajo tudi drugi dodatki:

 • pena;
 • milo;
 • gel;
 • krema;
 • razkužilo;
 • navaden brivnik ali brivni stroj.

Ocena najboljših električnih brivnikov

Glavni ruski proizvajalci električnih brivnikov so:

Med električnimi britvami tipa mrežaste mreže so najučinkovitejše naslednje:

  Braun 9240s Series 9. Naprava je opremljena s posebno tehnologijo, ki pregleduje konture obraza in debelino lasnih mešičkov. Glede na prejete podatke se moč motorja samodejno nadzira.

Braun 9240s Series 9

Najbolj priljubljeni vrtljivi brivniki so:

  Philips S9151. Rotor s tremi glavami zagotavlja kakovostno britje in odstranjuje dlake katere koli dolžine in togosti. Značilnost naprave je prisotnost stylerja za brado v kompletu.

Brivnik Philips S7720 7000

Britev in nega kože

Po končanem britju se naprava odklopi iz omrežja. Pri izvajanju mokrega britja se glava loči od britvice in poškropi s posebno snovjo, ki se prodaja z napravo. Po tem se brivnik ponovno zažene, tako da se tekočina razširi po celotni površini naprave. Vsi ohlapni delci se operejo v čisti vodi in po sušenju zberejo.

Po končanem suhem britju se rezalna enota odklopi od naprave in dlake se previdno odstranijo. Postopek je mogoče poenostaviti s preprostim pritiskanjem bloka na trdo ravno površino. S čiščenjem očistite notranjost brivnika.

Glavna stvar je, da ne pozabite izključiti naprave iz električnega omrežja

Naprava je shranjena v posebni omarici. Baterije ne poskušajte napolniti za nadaljnjo uporabo, saj se bo med neaktivnostjo samodejno izpraznila..

Ko je postopek končan, je treba obraz sprati, poleg tega pa je treba z britvico dodatno obdelati tudi tiste predele kože, ki niso bili dovolj dobro obriti. Po tem v kožo vtremo razkuževalni losjon ali katero koli drugo razkužilo. Večina teh izdelkov ni pripravljena na temperaturne skrajnosti, zato ni priporočljivo iti zunaj takoj po britju jeseni in pozimi..

Losjoni po britju pomirjujoče vplivajo na kožo, blažijo draženje in pustijo kožo mehko in prijetno vonj

Mokro ali suho britje z električno britvico je priročna in učinkovita metoda zdravljenja obraza. Z znanjem britja z električno britvico lahko postopek postane najhitrejši in najvarnejši.

Kako se britje z električno britvico

Vsakodnevno britje z električno britvico je hiter in priročen način, da se znebite neželenih dlak, kar ne zahteva veliko časa, dodatnih orodij in denarja (brez enkratnega plačila za samo napravo). In kar je še posebej priročno - za to vam ni treba biti doma, saj lahko napravo z enakim uspehom uporabljate na potovanjih.

Kaj pa, če že moteč postopek britja povzroča nelagodje, povezano s kožnimi težavami, ki so se pojavile kot posledica nepravilne dnevne rutine? Tu je lahko samo en odgovor: da bi se izognili tem težavam, je pomembno pravilno opraviti vse faze postopka britja - pripravo kože, glavni del in nego po.

Pripravljalna faza

Britje z električnim brivnikom je lahko suho ali mokro, odvisno od vrste naprave. V vsakem primeru je treba pred začetkom postopka kožo pripraviti.

Bistvo pripravka je, da parite kožo obraza. To lahko storite med tuširanjem ali umivanjem obraza:

 • obraz si večkrat umijte z vročo vodo (sprejemljiva temperatura);
 • naj voda malo namoči;
 • ponovite pranje.

Ta preprost postopek, ki traja le približno 5 minut, bo kožo pri britju naredil elastično, lahke, razširjene pore in na splošno manj bolečine. Britje na suhi koži lahko draži in povzroči rez, poleg tega pa se lahko počuti neprijetno..

Če iz nekega razloga ni mogoče segreti vode ali je ni na voljo, lahko istih 5 minut naredite energično masažo obraza s prsti. Posledično se bo krvni obtok pospešil, koža bo postala bolj elastična, kar je potrebno za lažje britje..

Glavni oder

Kot smo že omenili, je britje lahko suho ali mokro in vsak od njih ima nekaj posebnosti..

Suha metoda

Samo ime - "suho" govori samo zase. Ne potrebuje vode, samo električni brivnik in losjon ali kolonjski vod. Kako se britje sušimo z električnim brivnikom:

 1. na območje zdravljenja nanesite losjon (kolon) (to je še posebej pomembno za mastno kožo);
 2. izdelek naj se popolnoma posuši;
 3. britje las krožno (če je brivnik vrtljiv) ali progresivno (če je britvica mreža).

"Gojiti" obraz s suho metodo je najhitrejša možnost, včasih pa kakovost trpi in lahko se pojavi draženje.

Mokra pot

Za mokro britje je potreben ustrezen zunanji električni brivnik.

 1. na obraz nanesite peno za britje (gel itd.);
 2. začnite britje enako kot pri suhi metodi.

Mokro britje je enostavnejši način, ko naprava gladko drsi po koži zahvaljujoč nanesenemu izdelku (pena, balzam, gel itd.). Manj je neprijetnih občutkov in verjetnosti poškodb kože kot pri suhi metodi.

Splošna pravila za mokro in suho britje

Ne glede na to, ali se odločite za mokro ali suho britje, morate načeloma vedeti, kako pravilno britje z električno britvico:

Potem ko sem preizkusil vsa ljudska zdravila, sodobne metode, kot so voski, britvice in druge neumnosti, sem bil končno razočaran! Punce, NIČ NI POMOČ! Lasje bodo tako ali tako zrastli kmalu nazaj. A pomagalo mi je... Preberite več >>>
 1. britje las v smeri rasti (t.j. navzdol) na licih;
 2. obdelati čeljustno linijo;
 3. odstranite dlake z vratu od grla do brade;
 4. zadnji britje brke stisnite, da zgornjo ustnico pritisnete na zobe;
 5. odstranite odvečno peno;
 6. preglejte obraz, če imate območja brez britja;
 7. po potrebi spremenite;
 8. če obstajajo kosi, jih obdelajte z alum svinčnikom ali drugim stiptikom.

Ko se ta preprosta pravila pravilno upoštevajo, obritje obljublja, da je čisto, verjetnost posekov in draženja pa je zmanjšana..

Pomembno: prepovedana je uporaba tujih električnih britvic, saj je to preplavljeno s prodiranjem okužbe s krvjo ali s stikom in je tudi preprosto nehigienično.

Po britju

Koža, ki je med postopkom doživela nekaj stresa, potrebuje pomirjanje in nego:

 • izperite obraz s hladno vodo in rahlo posušite z brisačo (to bo pomagalo olajšati nelagodje po britju in zožiti krvne žile, da se ustavi krvavitev z urezninami);
 • drgnite v losjon ali balzam za po britju z lahkimi masažnimi gibi;
 • nekoliko kasneje uporabite kremo za obraz (vendar ne takoj, da ne zamaši pore, ki se je parila pred britjem).

Nasvet: Po britju za suho kožo je priporočljivo uporabljati negovalne izdelke brez alkohola. V idealnem primeru je balzam ali losjon brez alkohola.

Na koncu postopka ne potrebuje le kože, temveč tudi britvico. Očistiti ga je treba s čopičem iz kompleta z nabranih las, jih sprati pod vodo in posušiti. Po tem odstranite napravo do naslednjič, in bolje je v posebni vrečki ali etuiji iz kompleta.

Nekaj ​​koristnih nasvetov, ki jih ni mogoče prezreti

Vedeti, kako drgniti obraz in v katero smer voziti z britvico, ne pomeni kompetentnega pristopa k postopku britja s to napravo. Prav tako je pomembno zapomniti in upoštevati naslednja pravila:

 • ne pritiskajte na kožo z električnim brivnikom (to lahko poškoduje njen zgornji sloj, dokler se ne pojavi draženje);
 • ne vozite večkrat na istem mestu (razlogi so enaki kot v prejšnjem odstavku);
 • gibi naj bodo gladki, brez sunkov in naglice;
 • obdelovati vdolbine, pregibe in druga težko dostopna mesta z nagibanjem britvice pod različnimi priročnimi koti;
 • Pri britju je bolje, da kožo nekoliko raztegnete s prosto roko (zlasti z ohlapno, nagubano ali oteklo kožo);
 • britje začnite z dela obraza, na katerem so lasje mehkejši (obrazi, vrat), in končajte z bolj grobo vegetacijo (brki), da se lahko togost las med zdravljenjem prejšnjih odsekov zmanjša..

In kar je še pomembneje: takoj po britju ne smete uporabljati kakršnega koli parfuma: to lahko poveča draženje ali povzroči alergijo na sestavine deodoranta, toaletne vode itd..

Kar je bolje: suho ali mokro britje?

Na voljo so različne britvice za mokro in suho britje. Nekateri moški radi odstranijo dlake s kože obraza z nanosom pene ali gela, drugi pa raje suho britje z električnim brivnikom.

Kateri britje je torej boljši - suh ali moker? V tem članku bomo razumeli ta vprašanja, poleg tega pa bomo podrobno govorili o izbiri britvice za obe vrsti britja in o osnovnih pravilih za odstranjevanje dlak za suhe in mokre postopke..

Izbira brivnika

Verjetno že veste, da se za različne vrste odstranjevanja dlak na obrazu uporabljajo različni sistemi za britje..

Torej se v večini primerov električni brivniki uporabljajo za suho britje, britvice pa za mokro britje. Vsaka brivna naprava je drugačna.

Za suho

Suhi brivnik je električna naprava. Ob stiku s kožo se noži te naprave ne dotikajo povrhnjice, s tem pa ne povzročajo rdečice in draženja..

To je, mimogrede, eden izmed argumentov nasprotnikov mokrega postopka za odstranjevanje dlak z britvicami, ki neposredno stikajo na kožo in povzročajo neprijetne občutke, zlasti pri ljudeh, katerih koža je zelo občutljiva.

Za tiste, ki raje odstranjujejo suhe lase, številne svetovne znamke iz leta v leto izumljajo nove naprave za britje. Toda eno dejstvo ostaja konstantno - to je vrsta sistema za britje. Odlikuje jih dvoje:

Rotacijske naprave delujejo po principu rotorja, pri čemer so na glavi nameščeni okrogli noži. Takšne naprave so moški poznali že iz časov ZSSR, vendar sodobni svetovni proizvajalci električnih brivnikov že dolgo skrbijo za številne izboljšave, zato je preprosto neumno primerjati sodobne električne brivnike s tistimi, ki so bili pred 40 leti..

Sovjetske vrtljive britvice so pogosto pustile strnišče neobrijano, kar je povzročilo veliko negodovanja pri moških. Toda danes že obstajajo vrtljivi električni mokri brivniki, o katerih bomo razpravljali v naslednjem razdelku..

Ali si vedel? Prvi električni brivnik na svetu za odstranjevanje dlak na obrazu je leta 1927 razvil ameriški polkovnik Jacob Schick.

Brivnik za folijo deluje kot strižnik za lase. Ta sistem za britje temelji na vibrirajočih lopaticah, ki so zaščitene z mrežico. Dlačice prodrejo skozi to mrežo in padejo pod rezilo, a koža ostane nedotaknjena, zato o tem ne more biti nobene rdečice in draženja.

Kateri sistem britja boste kupili - rotacijski ali mrežasti - je odvisno od vas. Toda električni brivnik za mrežo ima en velik plus za tiste, ki imajo radi britje modela: nekateri modeli mrežastih naprav se takoj izdelajo s trimerjem, kar je zelo priročno.

Poleg vsega zgoraj navedenega na izbiro kupca vpliva tudi število in mobilnost brivnih glav. Od tega ni odvisna samo kakovost britja, ampak tudi cena električnih brivnikov..

 • mrežna naprava ima lahko od ene do štiri glave, odvisno od tega, koliko ste pripravljeni na to izvesti.
 • naprave za rotacijsko britje imajo lahko dve ali tri glave.

Poleg tega so te glave lahko premične, kar bo močno vplivalo na udobje postopka odstranjevanja dlak. In kot si lahko predstavljate, več kot je glave in boljša je mobilnost, dražja je naprava za britje..

Izbira je vaša, kakovost vašega britja pa bo odvisna le od tega, koliko ste pripravljeni plačati za električni brivnik.

Tudi različni modeli brivnih naprav se razlikujejo po načinih napajanja. Nekateri dobijo električno energijo iz baterije, drugi pa iz omrežja. Poleg tega danes obstajajo električni brivniki, ki so opremljeni z LCD zaslonom.

Seveda vas bo takšna naprava stala spodobne količine denarja, toda s pomočjo LCD-ja lahko vedno veste o stanju vašega brivnika: nivo baterije, ostrina rezil, stopnja polnjenja las (signal za čiščenje) itd..

Cene za električne brivnike se gibljejo od 500 do 17 tisoč rubljev. Vse je odvisno od tega, s katerim od zgornjih parametrov je električni brivnik obdarjen. In vsak moški izbere to napravo, odvisno od svojih potreb..

Primerjava vrtljivih in mrežastih električnih brivnikov si oglejte v videoposnetku

Za mokro

Mokro britje je postopek odstranjevanja dlak tako, da ga predhodno navlažimo z različnimi izdelki za britje (pene, geli, kreme itd.). To vrsto britja ljudje že dolgo uporabljajo, saj ne potrebujejo različnih električnih naprav (če ne štejemo zadnje desetletje, ko so izumili električni brivnik za odstranjevanje mokrih dlak).

Na voljo je veliko različnih strojev za mokro britje, za enkratno uporabo in za večkratno uporabo. Obstajajo stroji z vgrajenimi 2, 3, 4 ali več rezili. Ponovno je cena odvisna od kakovosti in udobja stroja..

Mokro britje ima svoje prednosti. Običajni stroji za enkratno uporabo so odporni na vlago in lase lahko odstranite z obraza neposredno pod tušem. Poleg tega po mnenju številnih strokovnjakov stroji za odstranjevanje dlak na mokri podlagi delujejo bolje in ne puščajo za seboj neobrijanih površin..

Ker napredek ne miruje, je danes že znan električni brivnik s peno (balzam za vlaženje zraka, ki se v notranjost električnega brivnika napolni v vložek naprave in se napaja iz notranjosti). Takšne naprave proizvaja Philips in še niso priljubljene. Stroški od 5000 rubljev.

Številne znane svetovne blagovne znamke izdelujejo nepremočljive električne brivnike, ki jih je mogoče uporabljati tudi pod tušem (vendar ni zaželeno, saj obstaja tveganje za vnos vlage zaradi pritiska naprave sčasoma).

Doživite mokro britje z električnim brivnikom, poglejte v video

Takšne naprave so opremljene s posebnim oddelkom za dobavo vlažilca zraka, ki po konsistenci spominja na gel za britje. Te vlažilce za električne brivnike lahko kupite v kateri koli specializirani trgovini. Vse take naprave za britje so opremljene s posebnim sistemom za polnjenje kartuš. No, če ima vaš električni brivnik LCD zaslon, potem lahko nadzorujete raven klimatske naprave.

Pomembno! Najboljši motorji za električne brivnike so linearni in digitalni. Ne zmanjšajo hitrosti vrtenja ali vibracij nožev, ko baterija "sedi".

Toda tako drage naprave niso vedno alternativa strojem, ki smo jih vajeni..

Klasično mokro britje že dolgo uporabljajo številni moški in o električnem brivniku z vgrajenim odsekom za vlažilnik s klimatsko napravo nočejo niti pomisliti..

Toda samo za ta primer obstajajo naprave, ki nimajo LCD zaslona, ​​vložka klimatske naprave, laserskega trimera itd..

Na policah trgovin najdete klasične vrtljive naprave, ki jih lahko uporabljate za mokro britje. Stvar je v tem, da so vodoodporni in jih lahko nanesete po nanosu gela ali pene na obraz..

Kot vidite, nam tehnološki napredek omogoča uporabo električnega brivnika ne samo za suho britje, ampak tudi za mokro britje. Izbira je vaša..

Osnovna pravila za odstranjevanje dlak

Postopek odstranjevanja dlak na obrazu naj bi potekal po določeni tehnologiji, sicer se tveganje za draženje in pordelost zmanjša na največ.

Brez vode

Postopek odstranjevanja dlak brez vode vključuje uporabo električnega brivnika. Ali je vrtljiv ali mrežast, razlike ni veliko. Najpomembnejše je, da se pravilno pripravite na postopek odstranjevanja dlak. Potem lahko začnete sam postopek britja ob upoštevanju naših priporočil:

 1. Čas. Strokovnjaki pravijo, da je najboljši čas za britje zjutraj, ko koža po nočnem počitku tone. Če se močno želite britje zvečer, potem najprej obrišite kožo z razkužilom, nato pa še z vročo vodo, da odprete pore.
 2. Priprava kože. Preden začnete postopek odstranjevanja dlak, morate kožo obrisati s posebnim orodjem, ki bo z nje odstranilo vse odmrle celice in tudi očistilo vse izločke. Če je vaša koža občutljiva, jo morate navlažiti s posebno kremo ali gelom in počakati, da se popolnoma posuši.
 3. Postopek britja. Ko je vaša koža popolnoma suha, lahko začnete dolgo pričakovani postopek dela z električnim brivnikom. Morate ga voziti po koži obraza gladko, brez nenadnih gibov, po smeri rastočih dlačic. Ne vozite po istem območju večkrat, saj lahko to povzroči neželeno pordelost kože.
 4. Nega kože. Na koncu postopka odstranjevanja dlak morate kožo osvežiti s hladno vodo, nato pa jo nanesite po losjonu za britje. Izberite losjon za vaš tip kože: suh, občutljiv itd..
 5. Nega britvice Ne pozabite, da vedno čistite dlake z električnega brivnika, da podaljšate njegovo življenjsko dobo.
Ali si vedel? Brivnik Philishave je prvi popolnoma nov električni brivnik v zgodovini, ki ga je leta 1939 razvilo nizozemsko podjetje Philips. Njegova novost je bila, da je šlo za prvo britvico, ki je temeljila na vrtljivem gibanju glav, na katero so bili nameščeni vrtljivi rezalniki..

Upoštevajte te smernice in vaša izkušnja pri britju bo čim bolj udobna in učinkovita. In poskušajte ne masirati obraza aktivno z britvico, kot je to storil junak filma "Ironija usode ali uživaj v svoji kopeli". Umirjeni gibi so ključ do uspeha.

Z vodo

Mokro britje vključuje uporabo različnih vlažilcev: pene, geli, kreme itd. Postopek odstranjevanja dlak z običajnim strojem lahko razdelimo na naslednje stopnje:

 1. Mehčanje las in kože obraza. Za 30 sekund je treba na obraz nanesti frotirno brisačo, namočeno v topli vodi.
 2. Nato lahko začnete nanašati peno za britje ali gel. Za to se uporablja posebna krtača za britje, s pomočjo katere se pena enakomerno porazdeli po celotni ščetini v krožnem gibanju..
 3. Na tej stopnji lahko dvignete stroj in nadaljujete neposredno na postopek odstranjevanja dlak. Britvico je treba premikati od vrha do dna v smeri rasti las. Najprej si obrišite predel ličnic, nato vsa težko dostopna področja.
 4. Če na nekaterih območjih dlak ne želite odstraniti, poskusite britvico voziti pod različnimi koti (možno je proti rasti las).
 5. Ni priporočljivo, da na stroj pritiskate preveč, saj obstaja nevarnost, da se koža razreže. Če med postopkom britja obstajajo območja z dlačicami, vendar na njih ni pene, potem lahko peno znova nanesete za večjo učinkovitost. In ne pozabite, da morate med britjem stroj redno splakovati v vroči vodi, saj ta nabira peno in reže dlake.
 6. Zdaj si morate umiti obraz s hladno vodo in videti, ali ste uspeli obriti vse dlake. Če ne, ponovno nanesite peno na področja, kjer ostanejo lasje, in ponovite postopek. Pozorno pregledajte obraz in preverite, ali ste prerezali kožo. Če je rez, potem rano zdravite s stiptičnim alum svinčnikom..
 7. V tej fazi si obraz ponovno umijte s hladno vodo in nato posušite z brisačo. Naprej - nanesite po britju in se nasmejte.

Seveda postopek odstranjevanja dlak z običajnim strojem ne zahteva veliko denarja za nakup električnega brivnika, ki privabi večino moških. Toda najboljši način za mokro britje je s posebnim vodoodpornim električnim brivnikom..

Postopek takšnega britja je podoben tistemu, ki smo ga opisali v zgornjem odstavku. Edina razlika je nanos vlažilcev na kožo obraza..

Pomembno! Če imate na obrazu izbočene nevi (rojstne znamke), uporabite britvice s plavajočimi glavami..

Poleg tega, kot smo že povedali, obstajajo električni brivniki z vgrajenimi vložki, ki koži med britjem takoj dobavijo vlažilne balzam na kožo. Pri delu s takšnimi električnimi brivniki ne potrebujete veliko: umijte se pred postopkom in po njem, postopek odstranjevanja dlak pa bo prijeten in udoben..

Morate samo gladko voziti električni brivnik po ščetinah (po možnosti za rast las) in balzam bo samodejno navlažil vašo kožo.

Najboljša britvica za mokro britje se lahko šteje ravno za takšno napravo, ki zagotavlja maksimalno udobje in rezultat, hkrati pa stane veliko denarja..

Najbolj znani električni brivniki za mokro britje so: "Philips HS8460", "Remington R6130", "Panasonic ES8901". Prva dva modela sta vrtljivi napravi z vgrajenimi kartušami.

Najnovejši model je mrežast vodoodporen električni brivnik, ki nima vgrajenih kartuš. Lahko pa se z njo obrijete pod tušem po samostojni uporabi pene na koži..

Izdelki za mokro britje

Ljubitelji mokre metode odstranjevanja dlak uporabljajo 3 vrste vlažilcev, ki jih nanesejo na kožo: pena, krema ali gel. Razumejmo načelo delovanja vseh teh skladov..

Pena za odstranjevanje dlak na obrazu je eno izmed najbolj priljubljenih sredstev. Je enostavno nanesti na kožo, zagotavlja zadostno drsenje britvice, mehča lase in zmanjša tveganje za draženje, pordelost in ureznine. Najboljše za ljudi s tankimi in mehkimi ščetinami.

Danes na trgu obstaja veliko sort tega orodja..

Nekatere najbolj priljubljene blagovne znamke so Nivea, Gillitte, Arko, L'Oreal, Avene itd. Poleg tega je cenovna politika za pene precej povprečna, zato za nakup ne boste porabili veliko denarja..

Krema za britje je pravzaprav navadna mila z dodatkom različnih olj, izvlečkov in ekstraktov. Na kožo ga je treba nanesti s čopičem za britje. Ko se nanese, postane nekoliko bolj voluminozen in popolnoma prekrije gosto lasno črto.

Nekateri moški trdijo, da krema za britje ni več tako pomembna in jo malo ljudi uporablja, vendar potrošniki še vedno ostajajo. Ena izmed pomanjkljivosti tega orodja je, da drsni premaz ni tako gladek kot pri uporabi pene..

Ali si vedel? Zgodovinarji verjamejo, da so primitivni ljudje za odstranjevanje dlak na obrazu uporabljali kose silicija in školjk..

Cene za kremo so približno enake kot za peno. Najbolj priljubljena znamka po ocenah uporabnikov velja za kremo italijanskega podjetja Proraso. Toda nič manj priljubljeni proizvajalci krem ​​so Nivea, Gillitte, Arko itd..

Morda najdražji, a hkrati tudi najbolj učinkovit in ekonomičen izdelek za britje. Gel se od svojih kolegov razlikuje po tem, da ima želeju podobno konsistenco in bolj naraven in učinkovit sestavek.

Na obraz se nanese s posebno krtačo za britje. S čopičem za britje temeljito namažite gel, dokler se ne spremeni v milnico in rahlo voluminozno konsistenco..

Mnogi dermatologi priporočajo uporabo gelov kot izdelkov za britje. Imajo tonik, čiščenje in mehčanje. Poleg tega gel zagotavlja popolno drsenje za britvico, zato je kot nalašč za tiste s trdimi ščetinami..

Mnenja uporabnikov in dermatologi se strinjajo, da je najbolje uporabiti gele za britje blagovnih znamk, kot so Lumene, Nuxe, Payot, Clarins itd..

Seveda, če je vaš proračun majhen, potem lahko uporabite izdelke vseh istih blagovnih znamk Arko, Nivea, Gillette, vendar vsebujejo v svoji sestavi izvlečke aloe ali mentola, ki so nam že dolgo poznani, kar ne bo presenetilo nikogar.

Mokra ali suha: prednosti in slabosti

Prednosti mokrega odstranjevanja dlak vključujejo:

 • brez pravilnega tehnika britja ni učinka bolečine;
 • relativno poceni metoda (vključno z nakupom britvic in izdelkov - pena, gel, smetana);
 • učinkovito, varno in hitro lahko postopke izvajate vsak dan in ne porabite veliko časa;
 • v procesu odstranjevanja dlak mrtvi del povrhnjice nežno piling.

Ta metoda odstranjevanja dlak ima svoje pomanjkljivosti:

 • za vzdrževanje gladke kože morate pogosto britje;
 • ljudje z grobimi lasmi imajo povečano tveganje za vraščanje; za zmanjšanje tveganja vrastelih las uporabite posebna vlažilna sredstva za kožo obraza;
 • pri uporabi poceni izdelkov za britje lahko pride do draženja kože in pordelosti.
Pomembno! Za optimalni kot naklona britvice med odstranjevanjem dlak velja 20 °.

Kot smo rekli, se suho britje zelo razlikuje od mokrega britja. Ima tudi prednosti in slabosti. Prednosti suhega britja so:

 • preprostost postopka (samo električni brivnik morate narediti gladke gibe);
 • učinkovitost (pri uporabi vrhunskih električnih brivnikov, ki imajo LCD zaslon, se udobje približa največ);
 • možnost odstranjevanja dlak na katerem koli mestu, ki je za vas primerno, saj za to ne potrebujete vode in pene ali gela;
 • po britju z električno britvico ne draži kože (lastnikom občutljive kože svetujemo uporabo posebnih izdelkov po britju).

Slabosti te metode vključujejo:

 • čistost rezultata je slabša od procesa mokrega odstranjevanja dlak;
 • upočasnitev postopka zaradi pomanjkanja električne energije ali nizke moči baterije električnega brivnika;
 • visoke cene električnih brivnikov;
 • suho britje in trdi lasje so nezdružljive stvari (lasje lahko zrastejo).

Kot lahko vidite, ima vsaka od metod odstranjevanja dlak svoje prednosti in slabosti. Zato je izbira vaša. Odločite se za las in tip kože in se sami za vselej odločite, katero britje boste uporabili - suho ali mokro.

Najboljši način britja: stroj ali električna britvica?

15. novembra 1904 je ameriški izumitelj King Camp Gillette patentiral britvico z zamenljivimi rezili. Za to ni bilo potrebno nenehno obračanje, stare rezila je bilo mogoče preprosto zamenjati z novimi. V prvem letu je izumitelju uspelo prodati 51 britvic in 168 rezila, do leta 1917 pa je prodaja presegla milijon britvic in 120 milijonov rezil..

Kateri britje bolje - stroj ali britvica?

Obraz lahko gladko obrišete tako s tradicionalnimi varnostnimi britvicami kot z električnimi britvicami. Zato je uporaba britvice ali električne britvice bolj stvar okusa in navade in ne vprašanje iskanja boljšega načina britja. Vse je odvisno od tega, katero britje ima oseba raje - mokro ali suho. Čeprav je po besedah ​​glavnega operativnega direktorja in vodje trženjskega oddelka priljubljene metropolitanske brivnice Aleksandra Dronova vseeno bolje, da vso vegetacijo s kože gladko odstranimo s strojem. "Električni brivnik naredi rez na koncu lasne gredi, kar lahko negativno vpliva na zdravje las. Zato je britje s T-palico boljše. Ta način britja spodbuja tudi obnavljanje dlak in kože, povrhnjica se očisti in obnovi, "pojasnjuje Dronov.

Manj draži kožo?

Električni brivniki ne potrebujejo vode ali pene za britje in se hitreje brijo z električnim brivnikom. Toda britje na ta način lahko privede do onesnaženja kože. Kožne pore se zamašijo in se lahko pojavijo mozolji.

Pri izbiri gela, pene ali olja za britje je pomembno upoštevati vrsto in stanje kože obraza, saj napačen izdelek lahko povzroči tudi draženje in vnetje, zamaši pore.

Večje je tveganje, da se odrežete?

Pravilna uporaba električnega brivnika preprečuje ureznine. Poškodbe kože s takšno napravo praktično ni mogoče, zato je tveganje za draženje in poškodbe nič. In stroj, čeprav dobro odstrani ščetine, očisti pore in naredi kožo obraza čistejšo, jo še vedno poškoduje zaradi neposrednega stika ostrega rezila s kožo. "Tveganje, da se boste s strojem bolj razrezali," pravi Dronov. Vendar strokovnjak svetuje, da ne pozabite, da je treba upoštevati tudi človeški faktor, britvica se lahko tudi opraska, lahko malo pokrči lase itd..

Kako se britje z električno britvico: lastnosti, nasveti in triki

Vsak moški uporablja električni brivnik na različne načine - eden raje obrije dlako plešasto, drugi pusti majhno strnišče, tretji prilagodi obrise brade. Kateri koli od načinov skrbi za vaš videz zahteva natančnost in kompetenten pristop, zato se je pred uporabo električnega brivnika pomembno, da se seznanite, kako pravilno britje s to napravo. Priporočila in nasveti strokovnjakov vam bodo pomagali, da se izognete morebitnim napakam in se naučite, kako kakovostno obriti dlake brez rdečice in prask na koži.

Značilnosti britja z britvico iz folije

Električni brivniki iz folije so najpogostejši pripomočki za britje, ki omogočajo odstranjevanje odvečnih dlak, tudi na težko dostopnih mestih. Njihova zasnova temelji na dveh glavnih elementih: kovinsko mrežico za britje z luknjami različnih oblik in rezalni blok nožev s posebnim ostrenje. Med postopkom britja lasje padejo v mrežo mrežice in se režejo s premičnim rezilom, ki naredi do 40.000 rezalnih gibov na minuto. V visokokakovostnih britvicah se pogosto uporabljajo dodatni elementi: to so obrezovalniki za rast las v različnih smereh, trimerji za lase, ki mejijo na kožo, zaščitni trakovi, hlajenje in vlaženje.

Mrežni modeli so ne draži in nežni na koži, zaradi česar so primerni za občutljivo kožo. Njihovi noži se ne dotikajo povrhnjice in v skladu s tem ne povzročijo mehanskih poškodb kože. Učinkovitost uporabe mrežnega električnega brivnika je v veliki meri odvisna od hitrosti gibanja. Počasneje kot drsite po obrazu, bolj temeljito bo vaše britje..

Uporaba mrežnega električnega brivnika je precej preprosta - glavna stvar je ugotoviti, kako pravilno ravnati z vsakim delom obraza:

 • Bolje je začeti britje z električnim strojem iz lic. Najprej se premikajo od vrha do dna (od ušes do brade), nato pa se premikajo v nasprotni smeri.
 • Po licih se zdravi vrat. Brivnik premaknite navzgor od grla do brade in nato nazaj.
 • Na zadnji stopnji preidejo na brke. Če se uporablja mokro britje, je na tem mestu največ pene..

Da bi skrbno obdelali vsak del obraza, je priporočljivo mrežo usmeriti proti rasti dlačic. Za najboljše, najbolj občutljivo britje je priporočljivo, da glavo za britje postavite pod kotom 90 stopinj proti obrazu in naredite gladke ravne poteze. Če želite izboljšati kakovost postopka britja in skrajšati njegovo trajanje, lahko kožo pri zdravljenju vratu nekoliko zategnete..

Za vzdrževanje brade ali zapleteno rezanje priporočamo uporabo Braun Retractable Trimmer brivnika. Njegova tanka rezila vam omogočajo, da naredite oznake za natančnejše britje las, narišite vzorce in različne črte. V katalogu naše spletne trgovine boste našli takšne modele in lahko naročite njihovo dostavo po vsej Ukrajini. Rjavi stroji so dobro znani po svoji pametni tehnologiji in sposobnosti učinkovitega britja strnišč za vrhunske rezultate. Z njihovo pomočjo lahko enostavno ohranite idealno gladkost kože, ne da bi pri tem naredili posebne napore..

Kako se britje z vrtljivo britvico

Z vidika učinkovitosti je mogoče vrtljivo britvico primerjati z običajno britvico, saj med britjem reže ščetine na samem dnu. Če se lahko brišete s takšno električno britvico brez draženja, morate ugotoviti, kako pravilno uporabljati to napravo. Pri uporabi upoštevajte ta pravila:

 • Lase strižite z vrtljivim brivnikom v krožnem gibanju. Neželeno se je premikati po ravni črti, da ne bi dražili dermisa.
 • Veliko bolj priročno je uporabljati električni brivnik, če si med britjem napihnete obraze in izbočite brado.
 • Za bolj temeljito odstranjevanje dlak na majhnih predelih obraza zategnite kožo okoli vratu in zgornje ustnice.

Pri britju ne pritiskajte na kožo. Prepričati se morate le, da je brivna glava v stiku z vašim obrazom. Upoštevajte, da vrtljivi brivniki zagotavljajo boljši stik s kožo. Pri delu zmeljejo odrezane lase in zgornje delce dermisa, ki se med seboj pomešajo in začnejo zamašiti pore. Zato, da se izognete draženju po postopku, je treba uporabiti izdelke za nego kože, kot so razkuževalni losjon..

Odtenki uporabe električnega brivnika in način britja

Obstajata dve vrsti britja z električno britvico - suha in mokra. V prvem primeru se postopek izvede brez uporabe vodne baze, torej brez pene in drugih maziv. Za mokro britje se uporabljajo kreme, geli in različni balzami, ki izboljšajo drsnost lopatic in zmanjšajo draženje na obrazu. Izbira te ali one metode je odvisna od tipa kože in posameznih želja moškega. Za suho britje lahko uporabite vse modele električnih brivnikov, ne glede na njihovo vrsto in blagovno znamko. Električni brivniki, ki podpirajo mokro britje, so na voljo tudi v folijskih in vrtljivih modelih, vendar ta možnost ni na voljo pri vseh modelih.

Ne glede na način britja ima električni brivnik nekaj lastnosti, ki jih je treba upoštevati pri izvajanju postopka britja:

 • Britje je najbolje zjutraj, ko je koža že spočita in pripravljena za testiranje.
 • Povprečna pogostost britja - enkrat na 2–3 dni.
 • Brivnik napolnite vsakič, ko ga uporabljate. Pet minut bo dovolj za dokončanje enega postopka. Po britju lahko aparat napolnite 1-1,5 ure (odvisno od modela).
 • Večina sodobnih električnih aparatov je vodoodporna in jih je mogoče očistiti pod tekočo vodo. Zato je po vsakem britju priporočljivo, da glavo električnega brivnika sperete iz dlake.
 • Po postopkih britja je treba obraz navlažiti in obdelati z razkužili. Če nimate pravih krem ​​in losjonov pri roki, lahko uporabite aloe ali svež kumarov sok..

Praktični nasvet

Pred umivanjem in tuširanjem je priporočljivo odstraniti dlake z električnim brivnikom. Ali pa pustite, da se ščetine temeljito posušijo. Suhi lasje so bolj obvladljivi in ​​se bolje prilegajo v luknje mreže za britje. Če je vaša koža občutljiva, lahko uporabite različne pene za britje ali gele. To bo nekoliko zmanjšalo hitrost in udobje britja, vendar bo zmanjšalo draženje. Prav tako ne boli poslušati naslednjih priporočil:

 • Da se izognete pordelosti, je pomembno, da pravilno sledite korakom postopka. Obrišite si obraz z mehkejših ščetinastih predelov (vratu in licih), nato pa se pot usmerite navzdol do trdih in nepopustljivih področij.
 • Gibi električnega brivnika morajo biti gladki, brez nenadnih sunkov. Naprava se premika v smeri rasti las, poskuša uravnavati tlak.
 • Če ima vaša koža nagnjenost k poraščenosti, morate redno uporabljati poseben piling za obraz. Ne glede na to, ali se brivate s peno ali na suhi koži, si po britju obraz umijte s hladno vodo. To bo zožilo pore in zmanjšalo možnost vraščanja vegetacije..
 • Neželeno je, da si takoj po postopku britja obrišete obraz z brisačo, da ne poškodujete povrhnjice. Bolje je, če se naravno posuši.

Na prvi pogled se britje z električno britvico zdi preprost postopek, s katerim se zna spoprijeti vsak moški. Če pa poslušate naše nasvete in ugotovite, kako pravilno uporabljati napravo, vam bo to omogočilo popoln rezultat z največjim udobjem..