SKIN-KAP hormonska krema?

Zakaj na internetu obstajajo informacije o FDA o odkrivanju hormonov v Skin Cap?

V daljnih 90. letih je bil trg, tudi v ZDA, že napolnjen s hormonskimi mazili, ki so jih široko uporabljali pri zdravljenju kožnih težav. Toda potrošniki niso bili zadovoljni, saj so hormoni povzročili resne stranske učinke (govorimo o 90-ih in o močnih hormonih), poleg tega pa so potrebovali recept, da bi jih lahko uporabljali, in zato posvetovanje z zdravnikom..

Kožna kapa je vstopila na ameriški trg kot zdravilo OTC za zdravljenje luskavice, seboreje, dermatitisa.

Kožna kapa je spremenila mednarodne trge. Zdravilo je imelo inovativno sestavo, ki je po učinkovitosti primerljiva s hormoni, vendar z boljšo toleranco (brez stranskih učinkov, značilnih za hormone).

Za zdravilo ni bil potreben recept, kar je pomenilo drago zdravniško svetovanje in zdravstveno zavarovanje. Mnogim potrošnikom je prvič uspelo ublažiti simptome in skoraj nihče od njih ni opazil neželenih učinkov, ki so bili dobro znani ljudem, ki so prej uporabljali steroidna mazila..

To je tisto, kar je določalo uspeh Skin-Cap-a, pa tudi povzročalo težave.

Potrošniki so hitro razvili zvestobo izdelku. Številni potrošniki so začeli zdravnike zahtevati, naj jim namesto hormonov predpišejo Skin-Cap, in zavarovalnicam poslali račune s prošnjo za povrnitev stroškov zdravljenja, saj zdravilo ni poceni.

Vse to je povzročalo nezdravo konkurenco velikih farmacevtskih korporacij proizvajalcev hormonov, nezadovoljstvo zavarovalnic in več predanih medicinskih strokovnjakov..

Na FDA so se takoj obrnili s pripravljeno hipotezo, da "kožni pokrov pomaga, ker vsebuje hormone v svoji sestavi", in to temo so aktivno ogrevali, še preden so bile opravljene laboratorijske študije.

FDA je sprožila pregled, vendar je bila za to obdobje izbrana standardna metoda, ki bi lahko dala lažno pozitiven rezultat.

Pravzaprav: v kromatogramih aerosola Skin-Cap so bili najdeni vrhovi, ki so bili identificirani kot hormoni (težava je bila v alkoholu, ki je bil uporabljen kot kemični indikator v procesu proizvodnje), zato krema sploh ni bila raziskana..

Podjetje za proizvodnjo kože-Cap ni bilo pripravljeno razkriti svojega znanja, čeprav je pojasnilo, da je zdravilo z inovativno formulo in posebno sestavo.

In FDA ni nadalje analizirala položaja in na svoji spletni strani objavila uvozno okrožnico, ki vsebuje domnevo o vsebnosti neprijavljene snovi (kortikosteroid) v SKIN-CAP, prepoveduje prodajo zdravila posebej kot zdravilo, ki se prodaja na recept..

Proizvodno podjetje se je odločilo, da se ne bo borilo proti krivicam (trajalo bi dolgo, saj je postopek zavračanja okrožnice upravno) in je zapustilo ameriški trg.

Toda informacije so še vedno na spletni strani FDA, čeprav je zgodba že dolgo končana. Predpisi FDA občasno sproti objavljajo to okrožnico..

Še več, ko je Skin-Cap zapustil ameriški trg in so potrošniki zahtevali, da izdelek vrnejo v prodajo, so trg preplavili ponaredki z dvomljivo sestavo, ki so škodili tudi ugledu Skin-Cap, čeprav s tem niso imeli ničesar. Ampak to je že druga zgodba...

Ruski bolniki so v boljšem položaju, saj zdaj obstajajo sodobne metode, raziskave leta 2016 v neodvisnem laboratoriju pa so še enkrat dokazale, da v Skin-cap ni hormonov. Protokole najdete na naši spletni strani.

Katere so lastnosti različnih izdelkov v liniji Skin-cap?

V vseh izdelkih linije Skin-cap je aktivna sestavina molekula aktiviranega cinkovega prititiona, kar je znanje proizvajalca. Za razliko od navadnega cinka gre za kompleksno spojino, v kateri je Zn2 + vezan na atome kisika in žvepla. Cink pirition je znan že od 30. let prejšnjega stoletja po svojem protivnetnem, protibakterijskem, protiglivičnem in protipruritičnemu delovanju. Toda le v liniji Skin-cap se cinkov piriton aktivira s pomočjo tehnologije znanja (neprijavljena proizvajalčeva metoda), ki poveča njegovo stabilnost za 50-krat in onemogoči izdelavo analogov z isto aktivirano molekulo.

Nekatere razlike v izdelkih so odvisne od koncentracije aktivne snovi, odmerne oblike in pomožnih sestavin.

Kot pomožne snovi aerosol vsebuje sestavine, ki imajo sušilni učinek, krema pa dragoceno sestavino na osnovi estrov maščobnih kislin iz kokosovega olja. Koristne lastnosti kokosovega olja, kot so antioksidant, protiglivično, zdravilno in pomirjujoče, so že dolgo znane. Zahvaljujoč tej komponenti ima krema dodaten učinek mehčanja in vlaženja..

Od tod splošna pravila: uporaba aerosola je indicirana v akutni fazi vnetja ob prisotnosti simptomov vlažnosti, kreme - v primeru suhega, luščenja in srbenja. 1

Šampon Skin-Cap poleg aktiviranega cinkovega piritiona vsebuje pomirjujoče komponente, optimalna količina levomentola pa pri pranju las daje prijeten občutek lahke hladnosti in ima dodaten antipruritični učinek..

Skin-cap gel za tuširanje dodatno vsebuje sestavine, ki kožo pomirjajo in nežno očistijo. Zahvaljujoč aktiviranemu cinkovemu piritionu in skrbno izbranim pomožnim komponentam lahko gel uporabimo za umivanje obraza, tudi za akne.

1 Pod pogojem, da so ti simptomi posledica bolezni, določenih v navodilih za medicinsko uporabo pripravkov SKIN-CAP

Uporaba Skin-Cap pri zdravljenju atopijskega dermatitisa

Na razvoj in potek atopijskega dermatitisa vpliva veliko dejavnikov, med katerimi je tudi alergija in dedna nagnjenost ter kršitev pregradne funkcije kože, nekaterih mikroorganizmov itd. Več o tej bolezni lahko preberete v bloku člankov na naši spletni strani. Glede na provocirajoče dejavnike in resnost bolezni je zdravljenje lahko drugačno, kompleksno.

Zdravila linije SKIN-CAP so indicirana za lokalno zdravljenje atopijskega dermatitisa pri otrocih, starejših od 1 leta (krema in aerosol), in odraslih. Imajo kompleksen učinek: protivnetno, protibakterijsko in protiglivično.

Edinstvenost pripravkov je v tem, da so po moči protivnetnega delovanja primerljivi z lokalnimi hormonskimi pripravki 1, vendar ne vsebujejo hormonov s svojstvenimi stranskimi učinki. In antibakterijske in protiglivične lastnosti aktiviranega cinkovega prititiona (aktivna snov zdravil SKIN-CAP) preprečujejo sekundarno okužbo v primeru poškodbe kože med praskanjem.

Če izpuščaj spremlja suha koža, je bolje uporabiti kremo, za izpuščaje, ki jih spremlja vlaga, pa aerosol.

V prvih dneh zdravljenja s kremo SKIN-CAP in aerosolom se lahko na mestu aplikacije čuti rahlo pekoč občutek, ki praviloma ne zahteva prekinitve zdravljenja..

Krema in aerosol SKIN-CAP sta se zaradi visokega varnostnega profila dobro dokazala pri zdravljenju atopijskega dermatitisa pri otrocih: dovoljena sta za otroke od 1. leta starosti. Poleg tega je študija pokazala, da uporaba kreme in aerosola SKIN-CAP zmanjšuje potrebo po uporabi antihistaminikov in topičnih kortikosteroidov 2.

1 Zunanja sredstva, ki vsebujejo GCS. Yu.K. Skripkin, F.I.Petrovsky et al. "Aktivirani cinkov piriton (" SKIN-CAP "). Mehanizmi delovanja. Klinična aplikacija "// Ruski časopis za alergijo 2007; 3: 70 - 75.

2 R.S. Fassakhov, A.N. Pampura in sod. "Piritionski cink (SKIN-CAP) pri zdravljenju atopijskega dermatitisa pri otrocih (na podlagi rezultatov ruske večcentrične študije CADET)" // Russian Allergological Journal 2007; 2: 75 - 81.

Ali je mogoče uporabiti Skin-cap pri otrocih, mlajših od 1 leta

V skladu z navodili za medicinsko uporabo sta krema in aerosol SKIN-CAP odobrena za uporabo pri otrocih, starejših od enega leta. Pred uporabo SKIN-CAP se posvetujte s svojim pediaterom.

Uporaba Skin-cap v nosečnosti in dojenju

Če se zunanje uporabljajo, zdravila SKIN-CAP praktično ne absorbirajo v krvni obtok in nimajo sistemskega učinka. O uporabi negativnih posledic pri uporabi zdravil na osnovi cinkovega pirititiona pri nosečnicah in ženskah med dojenjem ni bilo poročanja. Kljub temu se lahko v skladu z navodili linije SKIN-CAP med nosečnostjo uporablja samo po navodilih zdravnika..

Nanos šampona Skin-cap za prhljaj

Prhljaj se razvije iz različnih razlogov. Eden od njih je motenje žlez lojnic. Druga je prisotnost določenih vrst gliv, ki podpirajo vnetje in prekomerno luskanje lasišča.

Šampon SKIN-CAP ima protiglivično delovanje (odpravlja glivice, ki povzročajo vnetja in luskanje) in uravnava lojnice. Šampon SKIN-CAP se uporablja ne le za prhljaj, ampak tudi za seboroični dermatitis lasišča. Šampon ima prijetno konsistenco, nevsiljiv vonj, optimalna količina levomentola pa pri pranju las daje prijeten občutek lahke hladnosti in ima dodaten antipruritični učinek. Po navodilih se šampon SKIN-CAP nanese 2-3 krat na teden, tečaj je 2 tedna, lahko ponovite. In za preprečevanje je priporočljivo, da si lase umivate s šamponom SKIN-CAP 1-2 krat na teden. Za podrobnosti glejte opis izdelka.

Izdelke iz kože lahko uporabljate na obrazu

Za razliko od hormonskih mazil, ki jih na obrazu ne priporočamo, še posebej dlje časa, je nanašanje pripravkov Skin-cap na obraz možno, saj v navodilih za uporabo obstajajo informacije..

Linija SKIN-CAP je ustvarjena na podlagi edinstvene formule aktiviranega cinkovega prititiona, brez hormonov.

Če imate suho kožo, luskanje in srbenje 1, dajte prednost kremi, ki poleg aktiviranega cinkovega piritiona vsebuje vlažilno komponento na osnovi estrov kokosove maščobne kisline.

Če vas skrbijo akne, lahko za vsakodnevno čiščenje obraza uporabite SKIN-CAP gel.

1 Pod pogojem, da so ti simptomi posledica bolezni, določenih v navodilih za medicinsko uporabo pripravkov SKIN-CAP.

Kožni pokrov ne zasvoji

Poglejmo, kaj je odvisnost od drog.

To je zmanjšanje učinka zdravila z njegovo dolgotrajno uporabo, ko bo morda potrebno povečanje odmerka zdravila. Ta stranski učinek je znan po lokalnih hormonskih mazilih, ki jih mimogrede ni mogoče uporabiti na obrazu, kar je omenjeno v njihovih navodilih..

Izdelki SKIN-CAP ne vsebujejo hormonov.

S podatki laboratorijskih analiz naših izdelkov se lahko seznanite na naši spletni strani.

Za dolgoletne izkušnje z uporabo zdravil SKIN-KAP niti Roszdravnadzor niti naše podjetje nista dobila dokumentiranih informacij o razvoju odvisnosti.

Uporaba Skin-Cap pri terapiji "odtegnitvenega sindroma"

Najprej razumemo koncept "odtegnitvenega sindroma". To je reakcija telesa na prenehanje ali zmanjšanje uporabe nekaterih zdravil. Odtegnitveni sindrom se manifestira z obnovitvijo bolezni, ki jo je zdravilo usmerilo k odpravi, to je, da se simptomi vrnejo.

Treba je razlikovati odtegnitveni sindrom od poslabšanja bolezni, če je kroničen. Upoštevajte, da če je znano, kaj je povzročilo alergijo, je treba izključiti ponavljajoč se stik z alergenom, kar bo povzročilo novo poslabšanje bolezni in ne odtegnitvenega sindroma..

Odstranjevalni sindrom (ali "odtegnitveni dermatitis") pri zdravljenju kožnih bolezni je značilen za lokalna hormonska zdravila, zlasti kadar se uporabljajo nenadzorovano. Ta učinek pri uporabi hormonov za zdravljenje kožnih bolezni je posledica zmanjšanja lokalne imunosti, aktiviranja mikroflore, tanjšanja kože itd. Zdravnik vam bo pomagal natančno ugotoviti.

Diagnoza mora temeljiti na:

 • o kliničnih znakih (prvi znaki odtegnitvenih simptomov se pojavijo približno 3 do 5 dni po prenehanju uporabe lokalnih hormonskih zdravil)
 • o podatkih anamneze (prisotnost kožne bolezni, uporaba hormonskih mazil za njeno zdravljenje, dolgotrajno zdravljenje, nanos na velika območja, na obraz itd.)
 • o rezultatih diagnostičnih študij.

Pripravki SKIN-CAP NE vsebujejo hormonov in ne povzročajo odtegnitvenih simptomov. Poleg tega je posebej izvedena študija pokazala, da uporaba SKIN-CAP pri zdravljenju bolnikov s simptomi odtegnitvenega dermatitisa spodbuja lažji potek in hitro odpravo vnetja. 1

Tako lahko SKIN-CAP uspešno uporabimo tako pri zdravljenju številnih kožnih bolezni 2 kot po uporabi lokalnih hormonskih pripravkov..

1 Yu.N. Pearl, K.B. Olkhovskaya "Zdravljenje odtegnitvenega dermatitisa po uporabi topičnih glukokortikosteroidov z uporabo aktiviranega cinkovega prititiona" // Bilten dermatologije in Venereologije 2011; 6: 63 - 67.

2, ki so navedena v navodilih za uporabo kreme, aerosola, šampona

Krema za kožo - za koga je izdelek primeren in kako ga pravilno nanesti?

Krema Skin-Cap je medicinski pripravek, ki ga dermatologi in kozmetologi pogosto predpišejo kot monoterapija ali kot del kompleksnega zdravljenja določenih kožnih lezij, lokaliziranih na telesu in obrazu. Nadalje se bomo pogovarjali o tem, kaj je to zdravilo, komu je primerno in kako deluje..

Obrazec za sprostitev

Šampon

Šampon vsebuje 10 mg zdravilne snovi v 1 ml, to je 1%. Proizvajamo ga lahko v 5 g vrečki ali 150 ml steklenici. Bela suspenzija s specifičnim vonjem.

Spray lahko

Aerosol vsebuje 2 mg aktivne snovi na ml in je 2-odstotno sredstvo.

Je mastna raztopina s specifičnim vonjem. Na voljo v 70 g jeklenkah s šobo.

Krema ima 2 mg aktivne sestavine v 1 g izdelka. Je 2% in se nanese zunaj. Pakirano v tube po 50 g.

Skin-Cap - sestava kreme

Zadevno zdravilo ima lahkotno, nemastno teksturo, blizu emulzije, bele barve, s prepoznavnim značilnim vonjem. Pakirano je na različne načine: v vrečki iz laminirane folije 15 g, v plastičnih epruvetah po 15 g in 50 g. Informacije o kemični sestavi kreme Skin-Cap so vsebovane v navodilih za uporabo, ki so priložena zdravilu..

Skin-Cap krema - hormonski pripravek ali ne?

Skin-Cap from je zdravilo, okoli katerega je bilo pred časom veliko polemike. Torej, glede na njegovo visoko učinkovitost, ki je primerljiva z delovanjem močnih hormonskih sredstev, se je sumilo, da je proizvajalec skril celotno sestavo kreme, tako da je vanjo vnesel kortikosteroidno komponento. Analiza drugega pripravka iz linije Skin-Cap - aerosola - ki ga je opravila Ameriška agencija za nadzor kakovosti zdravil, je pokazala prisotnost pikov na pridobljenih kromotogramih, ki so bili identificirani kot hormonske snovi.

Hkrati je bila uporabljena metoda, ki je bila takrat na voljo, daleč od popolne in bi lahko pokazala lažno pozitivne rezultate. Leta 2019 so številni neodvisni laboratoriji iz različnih držav izvedli raziskave najnovejših tehnologij, ki so pokazale odsotnost hormonov v Skin-Cap. Danes odgovorimo na vprašanje, ali je krema Skin-Cap hormonska ali ne, lahko trdno rečemo, da v njej ni steroidov. Potrdilo so protokoli laboratorijskih testov, ki so prosto dostopni na spletni strani proizvajalca zdravila..

Zdravilna učinkovina kreme Skin-Cap je spojina cinkovega piritiona, cink v njej pa se kombinira s kisikom in žveplom, molekula pa se aktivira na poseben način, kar je skriven razvoj proizvajalca. Zaradi tega je cinkov piriton zelo stabilen, zagotavlja največjo učinkovitost in ima naslednje lastnosti:

 • protivnetno;
 • antibakterijski (proti streptokokom, stafilokokom, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus in drugimi mikroorganizmi);
 • fungicidno (predvsem Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare);
 • antipruritic;
 • regenerativno.

Krema vsebuje naslednje snovi kot dodatne sestavine:

 • kapril kapilat;
 • gliceril monostearat;
 • gliceril distearat;
 • izopropil palmitat;
 • glicerol;
 • butilhidroksitoluen;
 • estri maščobnih kislin saharoze in kokosovega oreha;
 • metildestroza in makrogol-20 eter;
 • metildekstrozni poligliceril distearat;
 • stearilni alkohol;
 • propil parahidroksibenzoat;
 • etanol;
 • ciklometikon;
 • voda;
 • aromatiziranje.

Skin-Cap: smetana ali aerosol - kar je bolje?

Izdelek iz linije Skin-Cap v aerosolni obliki je rumenkasto bela oljna raztopina, ki je nameščena v jeklenkah z nebulizatorji 35 ml in 70 ml. Tako aerosol kot Skin-Cap krema za kožo vsebujeta enako količino aktivne sestavine - 0,2% cinkovega piritiona. Razlika med temi oblikami je v seznamu dodatnih komponent, ki jih v aerosolu predstavljajo naslednje snovi: izopropil miristat, polisorbat-80, etanol, trolamin, voda, izobutan, propan.

Ta sestava določa sušilni učinek aerosola, medtem ko smetana zaradi vsebnosti estrov kokosovega olja omogoča dodaten učinek mehčanja in vlaženja. Glede na to je aerosol Skin-Cap najbolje uporabiti ob prisotnosti vlažnosti, ki je pogosto značilna za akutne stopnje kožnih lezij, in kremo - v primeru povečane suhosti in luščenja tkiv. Poleg tega je aerosol primeren za uporabo, ko morate zdraviti lasišče..

Indikacije za uporabo

Pogoste indikacije za vse oblike sproščanja so bolezni, kot so: luskavica in seboroični dermatitis.

Krema se lahko nanese pri starosti 1 leta in več.

Za katere bolezni je krema predpisana:

 1. Luskavica in atopijski dermatitis.
 2. Seborrheic ekcem in suha koža.

Poleg tega se lahko aerosol in smetana uporabljajo za:

 • atopijski dermatitis;
 • nevrodermatitis;
 • ekcem;

Kremo zdravniki pogosto predpisujejo za suho kožo.

Aerosol je predpisan za otroke, starejše od 3 let.

Bolezni, za katere je predpisano zdravilo:

 • luskavica;
 • atopijski in seboroični dermatitis;
 • nevrodermatitis in ekcem;
 • srbeča koža in vnetne reakcije na koži;
 • povečan luščenje kože;
 • seboreja in prhljaj;
 • versicolor versicolor;

Težko je prekiniti navado hormonskega mazila, pojavi se odvisnost, ki je zelo nevarna. Zlasti hormonska mazila so dojenčku škodljiva. Aerosol ne vsebuje hormonov in se dobro spopada z vsemi zgoraj navedenimi boleznimi.

Če je bila diagnoza postavljena, ne bi smeli eksperimentirati z izbiro zdravila, bolje je kupiti tisto, kar je svetoval zdravnik.

Šampon ima širšo paleto uporabe:

 1. Srbenje in atopijski dermatitis glave.
 2. Luskavica in seboroični ekcem.
 3. Prhljaj, suha in mastna seboreja.

Seveda je zdravljenje seboreje s takšnim zdravilom drago, a ker vsebuje cink, bo učinek odličen.

Šampon ne vpliva na barvo in stanje las, zato ga lahko predpišemo tolikokrat, kot je potrebno.

Poleg tega se uporabljajo v dermatologiji in se lahko predpišejo za:

Šampon predpiše samo zdravnik, ne smete se samozdraviti.

Kontraindikacije za vse vrste:

 1. Intoleranca na sestavine zdravila.
 2. Nosečnost in dojenje.

Med nosečnostjo lahko zdravnik predpiše ta sredstva le, če njegova uporaba odtehta tveganje za ukrepanje na razvoj ploda.

Opis zdravila

Glavni namen mazila Skin-Cap je odpraviti simptome kožnih bolezni različnih etiologij. Priporočljivo je, da ga uporabljate le pri diagnosticiranju vnetja infekcijskega izvora. Zdravilo je še posebej učinkovito za kožne lezije s patogenimi bakterijami in patogenimi glivami.

Krema ima tudi terapevtski učinek pri luskavici, katere etiologija in patogeneza nista bili v celoti raziskani. Znanstveniki predlagajo, da se patologija razvije z določeno kombinacijo dednih, nalezljivih in nevrogenih dejavnikov.

Tečaj uporabe Skin-Cap pomaga hitro zmanjšati resnost simptomov vnetnih kožnih bolezni:

 • oteklina in pordelost dermisa;
 • izpuščaji, psoriatični plaki in papule;
 • obilno luskanje, keratinizacija zgornje plasti povrhnjice;
 • srbenje, pekoče, boleče občutke.

Zdravilo se uporablja kot simptomatsko in patogenetsko zdravljenje. Z luskavico, dermatitisom, dermatozami je predpisana za izboljšanje stanja kože. In ko povrhnjico poškodujejo povzročitelji infekcij, odpravlja vzrok vnetja - bakterije in glive.

Klinična in farmakološka skupina

Kožna kapa je vključena v klinično in farmakološko skupino dermatoprotektivnih zdravil. Krema spada tudi med zdravila z antimikrobnim, antibakterijskim in fungicidnim delovanjem..

farmakološki učinek

Klinična učinkovitost zdravila temelji na večplastnih farmakoloških lastnostih njegove učinkovine. Cink piriton ima bakteriostatični in fungistatični učinek.

Antimikrobni učinek je blokiranje protonske črpalke, ki oskrbuje z energijo transportni mehanizem. Zaradi pomanjkanja ATP, ki se pojavlja znotraj patogenih celic, je njihova razmnoževanje motena. Mikrobi izgubijo sposobnost rasti in razmnoževanja, kar postane razlog za njihovo smrt.

Zunanje sredstvo zavira aktivnost stafilokokov, streptokokov, E. coli in Pseudomonas aeruginosa, Proteus. Uničuje povzročitelje seboreje - glive Pityrosporum ovale, Pityrosporum orbiculare. Kožna kapa ima tudi druge terapevtske lastnosti:

 • pospešitev krvnega obtoka in mikrocirkulacije v patoloških žariščih;
 • odprava pomanjkanja kisika, hranilnih in biološko aktivnih snovi;
 • lajšanje akutnega in kroničnega vnetnega procesa;
 • odstranitev toksinov, produkti razpadanja tkiv iz povrhnjice.

Krema ima antiproliferativni učinek na epitelijske celice. Tudi po enkratni uporabi se njihova patološka pospešena delitev upočasni.

Uporaba Skin-Cap vam omogoča, da odpravite prekomerno skaliranje povrhnjice - eden glavnih znakov luskavice. Nedvomna prednost orodja je njegovo selektivno delovanje. Ne zavira delitve normalno delujočih celic človeške kože.

Dokazano je tudi, da zdravilo stabilizira celične membrane z aktiviranjem nekaterih membransko vezanih encimov..

Oblika in sestava sprostitve

Španski proizvajalec je v terapevtsko linijo skin-cap vključil šampon, aerosol in kremo. Vsi pripravki vsebujejo aktiviran cinkov prititionat kot glavno sestavino.

Krema je gosta bela masa prijetnega vonja. Pakirano je v 15 in 50 g zatesnjene aluminijaste cevi. Sekundarna embalaža - kartonska škatla z navodili za uporabo, priloženo v notranjosti.

Kremna osnova je sestavljena iz naslednjih dodatnih komponent:

 • poliglicerilmetilglukozni distearat;
 • gliceril stearat;
 • očiščena voda;
 • stearilni alkohol;
 • oktil oktanoat;
 • izopropil palmitat;
 • karoata saharoze;
 • ciklometikon;
 • glicerin;
 • metilglukocet;
 • nipagina;
 • butilhidroksitoluen.

Ta večkomponentna formulacija zagotavlja maksimalno transdermalno absorpcijo aktivne sestavine. Enakomerno je porazdeljen v vseh povrhnjicah. Pomožne snovi imajo vlažilni učinek, tvorijo zaščitni film na površini. Preprečuje sekundarno okužbo tkiv, ki jih prizadene vnetje.

Bolniki pogosto dermatologe vprašajo, ali je krema Skin-Cap hormonska ali ne. Odgovor na to vprašanje pozna le proizvajalec. Na seznamu sestavin ni glukokortikosteroidov.

Toda zdravilo ima izrazit protivnetni učinek, značilen za hormonska zdravila. Tako ni presenečenje, da so kortikosteroidni klobetasol našli pred leti v Skin Cap. Prodaja zdravila je v mnogih državah prepovedana zaradi nezanesljivega seznama kontraindikacij. Toda zdravila niso umaknili iz ruske verige lekarn.

Pogoji in obdobja skladiščenja

Kremo za zaščito pred kožo je treba hraniti v temnem prostoru pri sobni temperaturi. Zamrzovanje zdravila ni dovoljeno. Z delaminacijo, razbarvanjem, vonjem ni primeren za zdravljenje. Majhni otroci ne bi smeli imeti dostopa do zunanje naprave. Rok uporabnosti je 36 mesecev. Po odprtju cevi je omejena na 3-4 tedne.

Mehanizem delovanja

Zdravilo ima trojno delovanje:

 1. Protivnetno.
 2. Protiglivično.
 3. Antibakterijsko.

Z antibakterijskimi in protiglivičnimi interakcijami zdravilo pomaga zmanjšati raven ATP znotraj celic, kar depolarizira celične membrane.

Tako umrejo bakterije in glive. Ukrep je usmerjen na zelo širok spekter gliv in bakterij, zato se zdravilo dovolj dobro spopada z različnimi boleznimi.

Poleg tega se pri uporabi zunanja snov nabira v povrhnjici, kar omogoča dolgotrajno delovanje zdravila..

Orodje ne daje trenutnega učinka, vendar postopoma rešuje problem kožnih lezij.

Ko priporočate zdravilo, lahko bodite pozorni na njegovo varnost in trajnost..

Infektivne poškodbe in vnetja kože včasih povzročijo ljudem veliko nevšečnosti - pordelost, luščenje, srbenje in podobne posledice. Sodobna farmakologija si močno prizadeva za razvoj dozirnih oblik, ki lahko te motnje v normalni funkciji dermisa zmanjšajo na minimum..

Eno najučinkovitejših zdravil za obnovo kože je zdravilo Skin-cap španskega farmakološkega koncerna Cheminova Internacional. Proizvaja se v več oblikah hkrati, priročno za uporabo na določenih delih telesa - krema (gel), sprej in šampon.

Komponente, ki so vključene v njegovo sestavo, ne le ugodno vplivajo na površinske plasti dermisa, temveč tudi normalizirajo delo globljih tkiv, kar vam omogoča, da se hitro znebite lusk in srbenja, lajšate pordelost, izpuščaje in otekanje. Po le nekaj aplikacijah bolniki opazijo znatno olajšanje in izboljšanje stanja kože.

Sestava kožne kape, aktivne sestavine

Osnova zdravila je cinkov piriton, ki zavira razmnoževanje številnih patogenih mikrobov, gliv (vključno s streptokoki in stafilokoki), E. coli in Pseudomonas aeruginosa itd. Poleg luščenja površinskih plasti kože, ki jih povzroča gliva, izdelek odpravlja rdečico in srbenje, ki spremljata alergijske reakcije.

Pyrithione ima protivnetne, protiglivične in antibakterijske učinke, njegova aktivna molekularna formula pa zagotavlja hitro in globoko penetracijo zdravila v globoke plasti dermisa. Zaradi tega se patogene bakterije, virusi in glive ubijejo, kožne celice pa ostanejo nedotaknjene. Tako ne govorimo samo o začasnem lajšanju simptomov, temveč o odpravi glavnega vzroka za razvoj patološkega procesa..

Hkrati je treba opozoriti, da je sestava Skin-pokrovčka, ki jo je navedel proizvajalec, sprožila veliko vprašanj pri številnih regulativnih organizacijah. Torej, glede na rezultate študije Ameriške agencije za hrano in zdravila (FDA) je zdravilo razkrilo vsebnost hormona (klobetasola), pa tudi izopropil miristata, ki povečuje njegovo penetracijo.

Hkrati Cheminova Internacional svoje zdravilo postavlja kot nehormonsko. Količina klobetasola se od serije do serije nekoliko razlikuje, vsekakor pa presega omejitve za prodajo brez recepta. To sicer ni neposredna kontraindikacija za uporabo zdravila, vendar je zelo priporočljivo, da se pred njegovo uporabo posvetujete z dermatologom..

Osnovne oblike kože in čepov in njihove uporabe

Zdravilo je na voljo v treh glavnih oblikah, od katerih je vsaka na svoj način primerna ali namenjena zdravljenju različnih delov telesa in glave:

OblikaGlavne navedbe in navodila za uporabo
Krema (gel)Vsebnost cinkovega prititiona je 0,2%. Epruvete od 50 do 15 g Predpisane so za luskavico, atopijski dermatitis, ekcem, nevrodermatitis in seboroični dermatitis, suho kožo od 1. leta starosti. Krema se nanese v tanki plasti na očiščeno kožo 2-krat na dan.
SprayVsebnost cinkovega prititiona je 0,2%. Kanister z 70 in 35 g Predpisana je za enake simptome kot kremni gel. Razlikuje se izključno v načinu uporabe. Razpršilo razpršimo na prizadeta območja 2-3 krat na dan, da dosežemo trajen učinek, je priporočljivo zdravljenje nadaljevati še 1 teden po izginotju simptomov.
ŠamponVsebnost cinkovega piritiona je 1%. Steklenica s 150 ml ali 5 vrečkami v pakiranju po 5 g Predpisana je za zdravljenje poškodb lasišča, ki jih skrivajo lasje - luskavica, atopični in seboroični dermatitis, prhljaj in srbenje, suha ali mastna seboreja. Šampon se uporablja 2-3 krat na teden, izdelek pa se nanese na lase 2-krat, drugič se pere 5-7 minut po nanosu. Ko simptomi izginejo, lahko šampon Skin-Cap uporabljamo 1-2 krat na teden kot preventivni ukrep..
Popolna navodila za uporabo + izjava FDA:

Kontraindikacije za uporabo

Omejitve uporabe zdravila v kakršni koli obliki praktično ni - kljub temu pa je za zgoraj navedene okoliščine vseeno smiselno predhodno pridobiti odobritev zdravnika. Glavna kontraindikacija je individualna nestrpnost do posameznih komponent. Upoštevati je treba tudi, da lahko dolgotrajna uporaba izdelka na enem območju izzove suhost in večkratno luskanje kože..

Kožni pokrov ni predpisan otrokom, mlajšim od 1 leta. Nosečnicam in doječim ženskam ga priporočamo, da ga uporabljajo le, kadar je nujno potrebno, čeprav neposrednega učinka na razvoj in zdravje otroka niso ugotovili..

Kljub redno omenjeni luskavici v indikacijah je vprašanje učinkovitosti zdravila v boju proti tej težavi precej sporno. Z medicinskega vidika je sam cinkov piriton neuporaben in ni naveden v nobenem uradnem priporočilu za zdravljenje luskavice. Hkrati večina bolnikov, ki so poskusili Skin-Cap, poroča o njegovem koristnem učinku..

Ta paradoks je mogoče razložiti z delovanjem zelo "neprijavljenega" klobetasola. Vendar pa so dolgoročni rezultati takšnega zdravljenja vprašljivi: ker je hormonsko zdravljenje zasvojenost, če zdravljenje ukinemo, obstaja velika nevarnost vsaj ponovitve, v manj prijetnem primeru pa resnega poslabšanja bolezni..

Koliko stane kožna kapa? Dejanske cene

Povprečni stroški zdravila v moskovskih lekarnah so glede na obliko sproščanja in prostornino zdravila:

Oblika / prostorninaCena
Spray 70 god 1800 do 2200 rubljev
Spray 35 god 1000 do 1200 rubljev
Šampon 150 mlod 750 do 950 rubljev
Šampon v vrečici št. 5, 5 god 200 do 250 rubljev
Smetana 50 god 1200 do 1450 rubljev
Smetana 15 god 500 do 650 rubljev

Ocene kože

Mnenja pacientov, ki so poskusili to zdravilo na sebi, so večinoma pozitivna, za večino jih je pomagalo pri soočanju s težavami. Vendar tudi tukaj lahko zasledimo nianse, povezane z njegovo sestavo: nekateri avtorji pregledov Skin-Cap poročajo, da jim je zdravilo pomagalo v primerih, ko se jim ni treba zanašati na nehormonska zdravila, drugi - glede nizke učinkovitosti in različnih neželenih učinkov:

»Skoraj deset let živim z ekcemom. Nisem uporabljal nobenih zdravil za zdravljenje, preizkusil sem vsakovrstna priporočila in nasvete, celo šel v Izrael na zdravljenje. Toda rezultati do lani so bili nič. Dokler nisem preizkusil Skin-Cap, na katerega v resnici nisem računal, saj vsebuje nehormonske elemente. Neverjetno pa je bil on tisti, ki mi je pomagal. Uporabil sem ga zelo kratek čas (približno tri mesece), rezultat pa je postal očiten vsem mojim prijateljem in tudi meni. Kot da se je spet rodila. Uporabila sem kremo, ne pa aerosola. Zdaj lahko poleti hodim v oblekah s kratkimi rokavi. "(Pregledal: Albina, Volokolamsk)

»Moj najmlajši sin ima alergije in v zapleteni obliki, ki so ji na začetku celo diagnosticirali psoriazo. Z njim smo bili dotrajani, še posebej do enega leta, ko mali dojenček ni mogel jemati nobenega zdravila. Zdaj je Leshik star štiri leta, uporabljamo to mazilo in smo se tudi zdravili z zdravili, tako rekoč "notranjega delovanja". Stranskih učinkov ni bilo in resnično upam, da jih ne bo "(pregledal: Vika, Moskva)

"Ne vem, ne vem, morda Skin-cap pomaga odstraniti manifestacije luskavice, vendar ne zdravi temeljnega vzroka bolezni. Zakaj ga potem tako hvalijo kot panacejo za vse kožne bolezni. Iz lastnih izkušenj vem, da to zdravilo ne bo popolnoma pozdravilo kompleksnih ekcemov in luskavice. Nenehno morate sedeti na posebni terapevtski dieti, opraviti tečaj zdravljenja v ambulanti in to zdravilo se lahko uporablja samo za utrditev učinka zdravljenja. To je moje mnenje! " (Recenzirala: Lucy, Moskva)

"Dobil sem ekcem po dolgem delu na kemični tovarni. Dermatolog mi je svetoval, naj kupim čepico za kožo. Mazala sem dve epruveti, vendar je bil rezultat subtilen. In začele so se hormonske motnje, čeprav velja, da se zdravilo proizvaja brez uporabe hormonov. Zdaj uporabljam aerosol, ta vrsta zdravil mi pomaga boljše. Resnično se bojim, da bo nenehna uporaba zasvojila. Prijateljev sin jo uporablja že dlje časa, vendar očitno ni posebnih znakov zasvojenosti. Res je, da še vedno vzporedno uporabljajo nekonvencionalne metode zdravljenja in mi svetujejo. Toda še ne upam, najprej moram poskusiti z enim sredstvom, potem pa se bo videlo. "(Pregledal: Ksenia, St. Petersburg)

Način uporabe in odmerjanje

Šampon se uporablja kot običajno:

 1. Ko šamponirate, stresite steklenico in nanesite majhno količino na mokre, čiste lase.
 2. Malo masirajte, sperite.
 3. Po tem se šampon nanese drugič. Počakati morate vsaj 5 minut in nato sperite z vodo.

To sredstvo lahko uporabljate samo za profilakso pri umivanju las, lahko pa si umijte lase z navadnim šamponom, dodatno pa uporabite tudi čepico za kožo..

Ko ga uporabljate kot zdravilo, morate lase umivati ​​vsak drugi dan vsaj 2 tedna:

 1. Z luskavico bo tečaj 5 tednov.
 2. Za zdravljenje seboreje se lahko uporablja 2 tedna.
 3. Kot profilaktično sredstvo se šampon nanese 1 ali 2 krat na teden.

Šampon je še posebej dober pri glivičnih boleznih, saj ga lahko uporabljamo kot običajno, proti prhljaju.

Nanos kreme

Krema se nanese na prizadeto kožo vsaj 2-krat na dan:

 1. Z luskavico je potek zdravljenja od 1 do 1,5 meseca;
 2. Z dermatiteatopsko vsaj mesec dni.

Učinek je viden po enem mesecu uporabe, pod pogojem vsakodnevne uporabe.

Kremo je treba namazati 2-krat na dan..

Nanos aerosola

Nanesemo ga kot zunanje sredstvo in ga razpršimo na prizadeta območja 2-3 krat na dan.

Prijaviti se je treba vsaj teden dni in tako ga uporabljamo po navodilih zdravnika.

Način uporabe:

 1. Stresite aerosol.
 2. Razpršite na razdalji 15 cm od kožne lezije.
 3. Če morate brizgati po glavi, uporabite šobo.

Lahko se uporablja, dokler simptomi kože ne izginejo.

Aerosol je za bolnike nekoliko nenavaden za uporabo, zato ga ne ljubijo vsi. Za glavo je to zdravilo nekoliko mastno, zato, če obstaja možnost zamenjave, potem lahko raje šampon.

Toda za telo je pogosto bolj koristna kot krema, saj traja dlje. S pršenjem prekrije večji del kože in prihrani veliko. Žal otroci, mlajši od 3 let, ne morejo uporabljati aerosola, zato ga ponudimo odraslim.

Stranski učinki:

 1. V redkih primerih so alergijske reakcije.
 2. Niso opazili prevelikega odmerjanja zdravil.
 3. Medsebojno delovanje z drugimi zdravili ni bilo ugotovljeno. Ni mogoče uporabljati skupaj z glukokortikosteroidi.
 4. Če šampon slučajno pride v želodec, je potrebno splakniti prebavila in vzeti odvajalo.

Skin-Cap - kontraindikacije

Krema Skin-Cap je lokalno nehormonsko zdravilo z visokim varnostnim profilom, zato ga lahko uporablja večina bolnikov, tudi tisti z različnimi akutnimi in kroničnimi boleznimi. Glede na to, kakšne kontraindikacije ima krema Skin-Cap, je v navodilih mogoče najti le preobčutljivost za sestavine zdravila. Glede na to je pred prvo uporabo vredno opraviti test za posamezno občutljivost na zdravilo, ga nanesti s tanko plastjo na majhnem predelu kože in spremljati reakcijo tkiva.

Skin-Cap krema - pri kateri starosti?

Proizvajalec navaja starostne omejitve za uporabo zdravila, v skladu s katerimi krema Skin-Cap za dojenčke, mlajše od enega leta, ni priporočljivo uporabljati. To je posledica dejstva, da kliničnih preskušanj kreme Skin-Cap za otroke, mlajše od enega leta, niso izvedli, posledice takega zdravljenja pa so lahko nepredvidljive. Če obstaja nujna potreba, se krema Skin-Cap za novorojenčke in otroke, mlajše od enega leta, uporablja previdno pod stalnim nadzorom zdravnika..

Skin-Cap krema med nosečnostjo

Kljub temu, da so miti, da je Skin-Cap hormonska krema, že razkrinkani, pa tudi dejstvo, da zdravilo nima sistemskega učinka, je nosečnicam predpisano le v skrajnih primerih. Poleg tega ne smete uporabljati kreme za matere, ki dojijo dojenčke, če je zdravljenje mogoče z uporabo drugih dermatoprotektivnih sredstev..

Analogi

Analogi tega orodja bodo:

 1. Cink piriton ali cinkov piriton. To zdravilo je predstavljeno z enakimi sredstvi: šampon, aerosol in smetana.
 2. Friederm cink. Zastopana je samo s šamponom.
 3. Zinokap. Ta izdelek je mogoče kupiti v aerosolih 2% in smetani 2% v količini 25g in 50g.

Zdravilna učinkovina za vsa ta sredstva je enaka, razlikujejo se le pri proizvajalcih in ceni.

Katera zdravila se uporabljajo za dermatitis podobne etiologije:

 • Odtenek;
 • Advantan;
 • Elokom;
 • Hioksizon;
 • Triderm;
 • Flucinar;
 • Akriderm in drugi;

Skin-Cap krema - analogi

Obstajajo situacije, ko je treba izbrati analog kreme SkinCap (na primer zaradi njene visoke cene ali nestrpnosti na katere koli sestavine izdelka). V takih primerih se lahko priporoči eden od pripravkov v kremni obliki, ki vsebuje pritition kot glavno sestavino cinka:

Včasih je zdravilo mogoče nadomestiti z drugimi nehormonskimi zdravili, ki spadajo v farmakoterapevtsko skupino dermatoprotektivnih zdravil, med katerimi so priljubljene kreme:

 • Losterin;
 • Eplan;
 • Dermalex;
 • salicilno-cinkovo ​​mazilo;
 • Daivonex;
 • Vidimo;
 • Elidel.

Od kod izvirajo ekcem in dermatitis??

Ta sredstva so hormonska, zato jih mora predpisati zdravnik..

Ne smete se samozdraviti in naključno izbrati mazila za ekcem ali luščenje kože, tako da lahko bolezen samo poslabšate in jo prestavite v kronično stopnjo.

Mnogi ljudje dobijo ekcem ali dermatitis pri nevarnih delih, kadar so v stalnem stiku z različnimi kemikalijami ali dražilnimi snovmi. V tem primeru se je treba obrniti na dermatovenerologa, da predpiše ustrezno zdravljenje..

V otroštvu se večina dermatitisa pojavi zaradi slabe prehrane otroka. Alergije na mešanice, kopalne vode, detergente za perilo.

Kaj lahko priporočamo bodočim materam:

 1. Operite perilo z milom za perilo.
 2. Izberite hipoalergensko mešanico, najpogosteje Nutrilon.
 3. V vodo za kopanje dodajte kamilico ali kamilico, uporabljajte samo otroško milo brez dišav.

Na otroško kožo vplivajo tudi različna barvila hrane in konzervansi, zato je namesto pripravljenih žit in sadnih pirejev bolje kuhati domače.

Ocene

Po navodilih se Skin-cap ne uporablja za zdravljenje novorojenčkov in dojenčkov, mlajših od enega leta. Toda pediater je dejal, da ga v izjemnih primerih predpišejo celo mladostniki. Koža otrok je občutljiva na sestavine kreme, zato otroci pogosto razvijejo alergije..

Skin-cap uporabljam za pordelost kože pred poslabšanjem luskavice. Če kremo nanesete pravočasno, se lahko izognete pojavu plakov in papule..

Kožna kapa (pregled) od 900 rubljev

Opis

Nehormonsko zdravilo za zdravljenje kožnih bolezni (dermatitis, ekcem, alergije)

Skupna ocena
 • Učinkovitost
 • Cena
 • Varnost
 • Razpoložljivost

prednosti

 • Učinkovitost
 • Nehormonsko
 • Dobro absorbira
 • Rok uporabnosti

Minusi

 • Cena
 • Parfum
 • Pakiranje
 • Poraba odpadkov

Sestava

Aktivna sestavina kreme Skin-Cap je cink piriton. Ima izrazito protiglivično, protimikrobno, protivnetno delovanje. Cink piriton uničuje celične membrane patoloških mikroorganizmov, kar vodi v smrt. Z nevtralizacijo žarišča okužbe se odstrani luščenje, pordelost, draženje. Visoka prodorna moč aktivne sestavine zagotavlja hiter učinek, pozitiven rezultat.

 • Tegin M;
 • Tegosofta EE, E20, P;
 • Tego Car 450;
 • Butilhidroksitolui;
 • Saharoza;
 • Etanol;
 • Glicerol;
 • Ciklometikon;
 • Propil parahidroksibenzoat;
 • Stearilni alkohol;
 • Kosterov ostr ester;
 • Aromatično sredstvo;
 • Voda.

Dodatne snovi kremi omogočajo enostavno nanašanje, hitro vpijanje, globoko penetracijo, hidratacijo in ustvarjanje zaščitne pregrade. Na površini kože nastane film, ki kožo ščiti pred dehidracijo, negativnimi učinki zunanjih dražilnih snovi. Vzpostavi se vodna bilanca, lokalna imunost se poveča. Ustvarjajo pogoji za hitro obnovo kože.

Indikacije

Krema Skin-Cap se uporablja za dermatološke patologije različnih izvorov, povezane z razmnoževanjem patogenov.

 1. Seborrhea;
 2. Atopijski dermatitis;
 3. Luskavica;
 4. Ekcem;
 5. Nevrodermatitis;
 6. Piling, patološka suhost.

Zdravilo lahko uporabljajo odrasli, otroci od 1. leta starosti.

Poleg dermatoloških bolezni zdravilo odpravlja kozmetične pomanjkljivosti:

 • Piling;
 • Draženje;
 • Rdeče lise;
 • Srbenje;
 • Gorenje;
 • Vnetne akne;
 • Izpuščaji;
 • Črne pike;
 • Majhne razpoke;
 • Prekomerna suhost;
 • Dehidracija po kortikosteroidih.

Lahko se uporablja v več primerih:

 • Ozebline;
 • Chapping;
 • Sončne opekline;
 • Ekcem po stiku z gospodinjskimi kemikalijami;
 • Blaga termična opeklina;
 • Hematoma, modrice.

Ni mogoče uporabiti na odprtih ranah. Pred uporabo priporočamo, da se pred uporabo posvetujete s strokovnjakom..

Kontraindikacije

Zaradi prisotnosti številnih kemičnih elementov v sestavi ima zdravilo številne kontraindikacije:

 1. Ustni dermatitis.
 2. Akne se lahko le poslabšajo.
 3. Posamezna nestrpnost, alergija na zdravilo.

Če obstaja vsaj eden od teh znakov, morate takoj prekiniti zdravljenje s tem zdravilom..


Da se izognete neprijetnim posledicam v obliki alergij, morate opraviti preskusno aplikacijo in opazovati reakcijo.

Glavna sestavina zdravila se ne ujema dobro z drugimi zdravili, ki so po svojem namenu podobna, pa tudi s kozmetiko. Če je treba vzporedno uporabljati nekaj drugega, potem je to treba storiti le z dovoljenjem zdravnika..

Stranski učinki

Nabor sestavin tukaj ni najbolj nežen. Zdravilo je namenjeno uporabi v težkih situacijah, zato se uporabljajo ustrezne metode. V takih situacijah obstajajo stranski učinki. Če se uporablja več kot dva do tri tedne, je možno:

 • videz aken;
 • pospešena rast las, kjer običajno komaj rastejo;
 • hudo srbenje, ki ga je težko prezreti;
 • strij na mestih nanašanja;
 • videz starostnih peg.

Če se zdravilo uporablja na velikih površinah, lahko to privede do:

 • Cushingov sindrom;
 • razpadanje lasnih mešičkov;
 • gastritis;
 • rahlo otrplost okončin;
 • nestabilen pritisk.

Niso najbolj prijetni simptomi.


Kremo priporočamo izključno na priporočilo specialista.

Marsikdo se takšnega sklopa lahko prestraši, če zavrne zdravljenje, tudi ob zdravnikovem receptu. Vendar je treba upoštevati, da so vse te posledice možne zelo redko, če se ne upoštevajo pravila in predoziranja.

 1. Skin-Cap je močno zdravilo za zdravljenje najtežjih kožnih bolezni, ki jih je še vedno mogoče ozdraviti brez zapletenega poteka terapije ali operacije..
 2. Zmogljivo delovanje zagotavljajo komponente, ki zlahka povzročijo negativno reakcijo tudi pri najbolj občutljivi osebi.
 3. Številne oblike sproščanja vam bodo omogočile natančnejše predpisovanje zdravljenja, kar bo povečalo njegovo učinkovitost.
 4. Za kremo je treba skrbno upoštevati pravila uporabe.
 5. Če se pojavi vsaj en negativen simptom, je treba zdravljenje končati.
 6. Obstaja veliko vrednih analogov, ki lahko v njihovi akciji bolje ustrezajo določeni osebi..

Stroški in analogi

Povprečna cena za kremo je 1000 rubljev, odvisno od regije. Mnogim se to morda zdi precej velik znesek, toda to je vsakomur in tudi odvisno od situacije. Skin-Cap ima analoge s podobnim spektrom delovanja, vendar nekoliko drugačno sestavo in odmerjanjem snovi. Primerni so lahko za tiste, ki so alergični na junaka članka ali so kontraindicirani iz drugih razlogov..

 1. Zinocap lahko imenujemo poenostavljena različica zadevnega balzama. Ima manj kontraindikacij, lažje ga je prenašati, stranskih učinkov pa sploh ne opazimo v velikem obsegu. Zdravilna učinkovina je enaka, za ostale točke pa je sestava bistveno drugačna. Stroški izdelka ne presegajo 200 rubljev, kar lahko postane zelo privlačen dejavnik pri nakupu.
 2. Psoricap ima najbolj podoben učinek. Osnova je vse enak cinkov prithion. Kar zadeva neželene učinke, je to zdravilo nekje vmes med prejšnjo in glavno. Kontraindicirano pri nosečnosti, dojenju in otrocih, mlajših od 3 let. Uporaba na velikih površinah lahko takoj privede do enakega učinka kot pri Skin-Cap. Cena približno 400 rubljev.
 3. Cinovit je najvarnejše zdravilo, o katerem smo razpravljali. Sestava nima barvil in dišav, vse glavne sestavine so naravnega izvora, je nehormonske. To zmanjša verjetnost stranskih simptomov, povzročitelj pa se zelo enostavno prenaša. Stroški od 250 do 400 rubljev so odvisni od regije.

Glavne prednosti

Farmacevtsko zdravilo odobrijo dermatologi v različnih državah. Izdelki se prodajajo v Evropi z visokokakovostnimi komponentami. Sestava je hipoalergenska, skrbno premišljena. Posamezna intoleranca je izjemno redka..

Terapevtski učinek pride hitro. Sprva je možno rahlo mravljinčenje, pekoč občutek, kar je običajna reakcija, ne potrebuje prekinitve zdravila. Alergični srbenje izgine v 20 minutah, koža se umiri, aktivne sestavine pa še naprej ubijajo patogene.