Izbira najprimernejšega glavnika za poudarjanje

Mnoge ženske in dekleta se vedno trudijo izgledati popolno, zato se pogosto zatečejo k barvanju las. Ljubitelji priljubljenega barvanja pramenov, ki so zelo utrujeni od salonskih postopkov, raje izpostavljajo poudarjanje doma. Toda kako hitro poslikati in izbrati prave pramene? Zahvaljujoč posebnemu glavniku za poudarjanje boste pozabili, kako je več ur sedeti ob najljubšem barvanju.

Prednosti in slabosti poudarjanja z glavnikom

Med prednostmi ščetk so:

 • enakomerna delitev na pramene;
 • udobje pri izvajanju tehnologije;
 • skrajšanje časa postopka;
 • doseganje učinka izprane barve, kar je pomembno pri določenih tehnikah, nesprejemljivi kontrasti (z uporabo lopatice in striptizete);
 • sposobnost izvajanja poudarjanja korenin in natančnega ponovitve prejšnje risbe, kar je pomembno za barvanje las;
 • nizki stroški orodja.

Slabosti:

 • vsako posebno orodje, razen glavnika s konico, ni univerzalno sredstvo za poudarjanje (na primer s striptizom lahko prebarvate samo koreninski del);
 • želena debelina pramenov ni vedno izbrana;
 • nekateri začetniki težko razumejo, kako naprava deluje (čeprav je na internetu veliko videoposnetkov, fotografij in podrobnih navodil).

Cena

Cene ščetk so odvisne od blagovne znamke in države porekla. Če želite poceni možnost, lahko kupite kitajski glavnik za 50 rubljev. Če pa želite, da je vse popolno, potem strokovnjaki priporočajo nakup lasnih ščetk italijanske znamke MechesComb, katerih cene se začnejo od 300 rubljev.

Poudarjanje glavnika doma

S pomočjo glavnika lahko samostojno barvate pramen, nič slabše kot v priznanem salonu. Glavna stvar je vedeti, katera tehnika vas bolj privlači in katero orodje je primerno za njegovo izvajanje..

Klasičen glavnik za izbiro pramenov

Običajna ščetka za lase za izbiro pramena ima oster konec. Ko ga uporabljate, lahko preprosto:

 • ločite en sloj od drugega;
 • hodite v cikcaku, izberite majhne pramene, ki bodo nameščeni na enaki razdalji drug od drugega;
 • odvzemite vse pramene las;
 • ločite tako debele kot tanke pramene.

Združite z majhnimi kavlji

Nejasno je podoben običajnemu glavniku, vendar ima zobe na obeh straneh robove, upognjene navzgor, nekoliko spominjajo na trnke. Obstajajo različne različice takšnih orodij, ki jih v prvi vrsti določa razdalja med zobmi: za izbiro majhnih, srednjih in širokih pramenov. Obstajajo glavniki, s katerimi lahko izberete tako debele kot tanke kodre.

Kako uporabiti glavnik za poudarjanje? Tehnika izbiranja pramenov je precej preprosta:

 1. Curls so česani.
 2. Del las se vzame, v katerega je vstavljen glavnik.
 3. Orodje vzamemo malo na stran, tako da se prameni zataknejo v kavlje.
 4. Curl rahlo dvignite.
 5. Izbrane pramene poberemo s srednjim prstom, nato pa jih previdno položimo na folijo in premažemo z barvilom.

Zanimiva točka: v svetu salonske industrije uporabljajo tudi trikotni glavnik, ki je geometrijska figura s stranicami, pribitimi z zobmi v dveh vrstah..

Comb "ograja"

Glavnik je videti tako: zgornji debelejši zobje so ločeni z majhnim rezom, ki spominja na kremelsko ograjo, spodnji pa med njimi rahlo razdaljo. Po ocenah uporabnikov je takšen glavnik najboljša možnost, če deklica barva opravi sama.

Tehnika izbire pramenov:

 1. Izbira pramena las.
 2. Vstavite orodje vanj (od spodaj navzgor) pri samem korenu.
 3. Curl nekoliko potegnite navzdol. Zdaj lahko vidite, kako se je razdelil na dva dela. Povlecite med plastmi.
 4. Odstranite vrh in ga položite na folijo.
 5. Pramene premažite s pripravljenim čistilcem in zavijte v folijo.

Profesionalni obrtniki ne marajo uporabljati takšne naprave za poudarjanje, saj imajo dobro sposobnost izbire pramenov z uporabo navadnega glavnika z ostrim koncem. Toda ženske, ki slikajo same, so samo navdušene nad "ograjo".

Za izvedbo odprtega poudarjanja tako profesionalci kot amaterji raje uporabljajo več vrst glavnika, med katerimi sta najbolj priljubljena glavnik in striptiz..

Poudarjanje lopatice

Za barvanje v slogu melange, mazhimesh, shatush, beneškega in kalifornijskega poudarjanja, ki vključuje aktiviranje barve na prostem, uporabite posebno napravo - glavnik-lopatico.

Sestavek za barvanje se nanese na sam glavnik, nato pa se izvaja z orodjem od vrha do dna, hkrati pa doda barvo. Na izhodu vas čakajo majhni barvani prameni..

Ta čudežna naprava je zelo podobna zajemalki, ki se uporablja za nabiranje jagod. Ima redke zobe, ukrivljene navzgor. Ta naprava sploh ni draga - približno 60 rubljev. Cena izdelka je odvisna od materialov izdelave, širine rezila, posebne znamke.

Tehnika dela z lopato:

 1. Česanje vseh las.
 2. Izberite ločen sloj in izberite želeno količino las, ki približno ustreza širini ramenske lopatice.
 3. Curl vstavite v orodje na korenski coni. Popravi.
 4. Barvo nanesite na samo lopatico in začnite premikati navzdol. Med vožnjo dodajte barvno sestavo. Poskusite držati ramensko rezilo pokonci, rahlo odmaknjeno od korenin..
 5. Ko dosežete konce, lahko varno spustite pobarvane pramene na plast preostalih las..
 6. Na ta način so vsi lasje pobarvani..

Pomembno! Lase morate vedno začeti barvati s hrbtne strani glave, ker so tam prameni bolj trdi in manj nagnjeni k svetlenju..

Striper

Na eni strani ima ta glavnik navadne zobe, na drugi pa posebno lopatico s prazninami, v katero se nanaša barva. Stane, tako kot prejšnje možnosti, sploh ni drago - 50 rubljev.

Primerno samo za lase srednje dolžine in kratke pramene. Pri dotiku zaraščenih korenin je preprosto nenadomestljiv, saj omogoča natančno reprodukcijo prejšnje možnosti obarvanja.

Kako deluje:

 1. Česanje pramenov.
 2. Barvo nanesite na eno stran lopatice.
 3. Hitro prečešite skozi curl z odstranjevalcem, orodje obrnite z zobmi navzdol.
 4. Na vrh postavite še en pramen in ga obdelajte na enak način..

Nesprejemljivo je, da ponovno uporabite striptizete za isti pramen, sicer boste dobili ne poudarjanje, ampak nerazumljive poteze.

Priprava pred uporabo instrumenta

Pomembno je upoštevati standardna pravila, ki bodo omogočila najboljši način osvetlitve kodrov..

Vodite se naslednjim navodilom:

 • dobro česamo celotne lase, tako da ni zapletenih in zapletenih las;
 • nanesemo sestavo na umazano glavo (to se naredi, da se čim bolj zmanjša učinek kisika);
 • za zaščito oblačil in ramen uporabite ogrinjalo;
 • kombinirajte čistilnik z barvilom v razmerju 1 proti 1;
 • pripravite poseben šampon iz serije "Za poudarjene lase", pa tudi balzam za balzam.

Svet. Če boste izvajali popolno poudarjanje 40% glave, potem je bolje uporabiti pomoč mame ali prijatelja, saj je pramene na zadnji strani glave zelo težko izbrati ali prebarvati s posebnim glavnikom..

Najboljše blagovne znamke instrumentov

Profesionalni obrtniki in običajni uporabniki imajo raje naslednje blagovne znamke:

 1. Strokovni model L'Oreal Preference, ki vključuje polnjenje zobnih tritvežnih zob z barvilom. Z rahlim premikanjem roke se glavnik izvaja vzdolž rasti las, - izhod je občutljivo barvanje, ki poudarja globino frizure. Več podrobnosti o barvah za poudarjanje L'oreal Preference najdete na našem spletnem mestu..
 2. Znana nemška blagovna znamka Dewal je zelo priljubljena med ženskami, ki raje poudarjajo doma. Na ruski trg je vstopil ograjni glavnik z ostrim koncem. Proizvajalec ponuja tudi posebno silikonsko kapico za kvačkanje pramena.
 3. Belgijska glavnik-lopatica Sibel je dokaj trpežno in zanesljivo orodje za poudarjanje.
 4. Blagovna znamka Eurostil, ki izvira iz Španije, proizvaja številne odstranjevalce, ki so najbolj primerni za barvanje korenin.
 5. Znani proizvajalec Harizma v svetu frizerske industrije bo uporabnika razveselil z najlonskim glavnikom v obliki "ograje" s tremi stranicami zob.

Treba je opozoriti, da so vse predlagane možnosti precej proračunske. Zato lahko vsaka ženska doma zlahka začne eksperimentirati..

Tako ni nobenega posameznega orodja, s katerim lahko izvedete kakršne koli možnosti označevanja. Če pa ste se posebej odločili za tehniko, lahko kupite določene naprave, ki bodo znatno zmanjšale čas, porabljen za postopek..

Predlagamo, da iz naslednjih člankov izveste več o poudarjanju las:

Poudarjanje las z glavnikom: kako izbrati orodje in barvati sami?

Skoraj vsako dekle ali ženska ljubi spremeniti svoj videz. Najpogosteje se poskusi izvajajo na laseh.

Nič ne more spremeniti vašega videza bolj jasno kot nova frizura in posodobljena barva las. Dekleta, ki ne želijo korenitih sprememb, raje poudarjajo.

Za takšno obarvanje obstajajo različne tehnike, razpoložljivost posebnih orodij v prodaji pa vam omogoča, da čim bolj poenostavite ta postopek..

Kaj je to orodje in zakaj je potrebno?

Postopek označevanja je precej zapleten in dolgotrajen. Tudi poklicni mojster v salonu lahko preživi več ur za tak postopek, še posebej, če ima stranka dolge lase. Doma je narediti kakovostne poudarke toliko težje..

Toda poseben glavnik za poudarjanje pomaga olajšati postopek. Nekateri od njih pomagajo enakomerno poudariti pramene, ki bodo v prihodnosti barvani, drugi pa so namenjeni nanašanju sestavka za barvanje na lase.

Profesionalni glavnik za poudarjanje vam omogoča:

 • hitro in enostavno ločite pramene od celotne mase las za barvanje;
 • izogibajte se napakam v postopku nanašanja sestave na lase;
 • dobite natančno in enotno obarvanost.

Morda mnogi mislijo, da lahko s takšnim orodjem dela le profesionalni mojster, vendar to ni tako. Prisotnost določenih veščin in malo izkušenj vam bo omogočilo, da poudarite s posebnim glavnikom, tudi doma.

Pogoji uporabe in fotografije vrst

Ker je glavna naloga pri poudarjanju pravilno razdeliti lase na pramene in enakomerno nanesti svetlečo sestavo nanje, so glavniki za ta postopek razdeljeni na dve vrsti:

 1. poudariti pramene;
 2. za nanašanje barve.

Vsaka vrsta glavnika ima več sort. Torej, za poudarjanje las uporabljajo: glavnik za poudarjanje pramenov, glavnik s kavlji, striptiz, glavnik za ograjo, glavnik z lopato. Uporaba vsakega od orodij ima določene razlike. Nato predstavljamo opise vseh vrst, pa tudi njihove fotografije.

Za poudarjanje pramenov

Klasičen način osvetlitve pramenov las se imenuje darning. V tehniki ločevanja pramena se uporablja poseben glavnik s finimi zobmi in poudarjenim robom. Na voljo je v katerem koli frizerskem salonu. Z njegovo pomočjo se od celotne mase las razlikuje tanek širok pramen, rahlo raztegnjen, iz njega pa s pomočjo tankega roba glavnika izberemo ozke majhne pramene.

Pomanjkljivosti vključujejo precej dolg postopek. Poleg tega, če ni izkušenj s to tehniko, se lahko izkažejo razjasnjeni prameni različnih debelin..

S kavlji

Česten glavnik je zasnovan tudi za ločevanje las. Glavnik ima dolge tanke zobe, katerih konice so opremljene s posebnimi kavlji. Kavelj sam je nekoliko odmaknjen na stran, to vam omogoča, da ločite pramene.

Ta ločitev je primerna tudi za poudarjanje s folijo. Lasje, ločene s kavlji, so položene na rjuho in barvane.

Striper

Če nameravate barvati lase z uporabo tehnike poudarjanja na kratkih lasih, potem je striptizni glavnik popoln. Uporablja se za odprto obarvanje. Ko se barvna sestava nanese na lase, se ne zapre. Sredstva za barvanje, medsebojno delovanje z zrakom delujejo mehkeje, zato obarvani prameni nimajo jasnih meja, videti so bolj naravni.

Odstranjevalec je zelo enostaven za uporabo. Na šobo se nanese barvalna spojina, po kateri se nanese čez glavnik. Po tem je treba odstraniti nastavek in z zobmi glavnika krtačiti skozi lase v smeri od korenin do koncev..

"Ograja"

Navzven je orodje podobno ograji. Glavnik je opremljen z dvostopenjskimi zobmi. Če se želite ločiti, je glavnik vstavljen v pramen las od vrha do dna, po katerem del dlačic ostane med zobmi. Izkazalo se je, da sta dve vrsti. Med njimi morate samo postaviti prst in položiti zgornji del pramena na folijo. Po tem se na njih nanese barvna sestava, lasje pa so prekriti s folijo..

Podobna dejanja se izvajajo z ostalimi kodri. Glavnik ima zobe različnih širin, zaradi katerih lahko dosežete različno debelino pramenov.

"Rame"

Orodje izgleda kot široka loputa, opremljena z glavnikom, katerega konec je usmerjen navzgor. Po širini so lahko različne. Za barvanje vzemite ključavnico las, jo prenesite skozi glavnik in jo položite na lopatico. Ti kodri, ki ležijo na instrumentu, so obarvani. V postopku nanašanja sestave je treba lopatico postopoma premakniti na konice. Po tem barvni pramen pade na lase..

Označevanje se izvede na odprt način, zato so razjasnjeni prameni nejasni. Takšno orodje se pogosto uporablja za kalifornijsko poudarjanje in bronanje las. Zahvaljujoč "lopatici" postopek obarvanja traja veliko manj časa.

Kako slikati z orodjem doma?

Mnoga dekleta doma barvajo lase, da bi prihranila denar in čas. Seveda je veliko lažje samostojno barvati v enem tonu kot poudariti, toda zahvaljujoč posebnim glavnikom postopek ne postane tako zapleten in ne zahteva visoke spretnosti. V prodaji so tudi kompleti za poudarjanje, ki vključujejo posebna orodja za posvetlitev barve.

Treba je opozoriti, da je striptiz bolj primeren za posvetlitev kratkih do srednje dolgih las. Na splošno bo za lastnike kratkih las poudarjanje doma lažje. Za uspešno obarvanje je treba preprečiti naslednje napake:

 • ne morete si umivati ​​las pred barvanjem in uporabljati olj, saj se prameni lahko posvetlijo neenakomerno;
 • bolje je, da ne uporabljate preveč tekočih sestavin čistil, saj se bo barva hitro razširila na preostale lase;
 • prameni morajo biti izbrani enake debeline, tako da ni veliko kontrasta;
 • morate poskrbeti, da je na glavniku zadostna količina čistilnega sredstva, s katerim se sestava nanese na lase, sicer se bodo kodri neenakomerno svetili;
 • izbrati morate odtenke, ki so za več tonov svetlejši od vaše lastne barve las, da se izognete "učinku zebre" na laseh;
 • sledite postopku, kaj storiti z odprto tehniko je zelo enostavno, da se izognete pretiranemu izpostavljanju čistilca.

Pregled najboljših proizvajalcev

Salonski mojstri in ljubitelji barvanja doma raje naslednje znamke glavnika:

 • Nemška firma Dewal - glavnik s kavlji za ločevanje pramenov. Ima dve vrsti, na vsaki od katerih se zobje nahajajo na različnih razdaljah.
 • Belgijska znamka Sibel - glavnik "lopatico", preprost in enostaven za uporabo, izdelan iz visoko kakovostnega in trpežnega materiala.
 • Proizvajalec Harizma - glavnik za ograjo, izdelan iz najlona, ​​ima tri strani zob, odlično loči pramene las.
 • Set iz L'Oreal Preference - skupaj z barvo prihaja komplet s posebnim orodjem s tremi zobmi, na katerega se barvna sestava nanese in porazdeli po laseh.

Učinek pri uporabi vsake vrste glavnika bo drugačen, zato ni univerzalnega orodja, s katerim bi lahko izvedli kakršno koli poudarjanje. Toda s pravilnim izborom bo postopek obarvanja trajal veliko manj časa in za dosego želenega učinka ne bo potrebno veliko napora. Zato so poudarjeni glavniki odlični za barvanje doma..

Glavnik za poudarjanje las

Pozor! Zelo donosna veleprodajna ponudba!
Maloprodajna cena v Rusiji od 999 rubljev do 1500 rubljev
Povrnite samo stroške pakiranja in dostave v vaše mesto!
Ničesar drugega vam ni treba plačati, dodatnih plačil ni.

Česan za mikro poudarjanje in zakrivanje z dvojnimi zobmi na debelo

Absolutni hit med mojstri! Spodaj je fotografija in video

Glavne prednosti te vrste glavnika za poudarjanje:
- Pospešite uspešnost osvetlitvenega dela
- Fino in enakomerno (natančno na pol) samodejno razdelite pramen las
- Priročno pri tesnjenju folije
Za tehnike osvetlitve Air Touch, Hand Touch, tančice itd..

Combs tančica, pro blonde, gera professional, harisma in drugi prejšnji modeli glavnika z dvojnimi zobmi opravljajo podobne funkcije, zato izberite katerega koli od njih, počnejo isto stvar - poudarjanje las (sama tehnologija je bila izumljena že dolgo pred 2019)


Fotografije izdelkov, pripravljenih za pošiljanje, v želeni količini

* Stroške pakiranja in dostave glavnika povrnete le v vaše mesto
299 rubljev je približna (referenčna) veleprodajna cena + pakiranje in dostava 1 glavnika
Določite skupne stroške za znesek, ki ga potrebujete pri oddaji naročila za dostavo, delamo takoj!
Pišite nam, veseli bomo vseh partnerjev!

Poudarjena barva "Loreal"

Označevanje se najpogosteje izvaja v salonih, saj gre za zapleten postopek, ki zahteva profesionalen pristop. Poleg tega belilne sestave delujejo precej agresivno na kodre in če oksid ni izbran nepravilno ali se ne uporablja tehnika nanašanja, lahko škoduje lasem. Ampak, če ni mogoče obiskati mojstra, vam bo pomagala barva za poudarjanje "Loreal". Govoril bom o njegovih značilnostih in načelih uporabe..

Kaj je notri

Komplet za poudarjanje L'Oreal na Ozonu lahko kupite v samo dveh klikih. Francoska znamka je ustvarila linijo izdelkov za delno posvetlitev doma, da lahko vsaka ženska enostavno in po nepotrebnem spremeni svojo podobo..

Komplet L'Oreal Preference Glam Lights vključuje naslednje elemente:

 • par črnih polietilenskih rokavic;
 • svetleč prašek;
 • krema za razvijalce;
 • svetleča krema;
 • regenerirajoči šampon;
 • strokovni glavnik za enakomerno nanašanje sestave;
 • navodila za uporabo.

Barvilo samo po sebi ne vsebuje samo belilnih komponent - peroksida, amoniaka, diaminobenzena, resorcinola -, temveč tudi koristne dodatke. To je vitamin E, ki preprečuje poškodbe pramenov med barvanjem. Prav tako so razvijalci v sestavo dodali UV filtre, kar je še posebej pomembno za beljene lase..

Prednosti in slabosti

Verjamem, da je glavna prednost garnitura Loreal kombinacija možnost poudarjanja brez pomoči. Barvanje je tako preprosto, da se z njim lahko spopadejo celo dekleta, ki tega še nikoli niso storila..

Obstajajo tudi druge nesporne prednosti:

 • barva za poudarjanje "Loreal" dobro skrbi za pramene, na njih nima izrazito negativnega učinka;
 • sestava se dobro prilega, pokriva sive lase;
 • učinek traja do dva meseca ob pravilni negi;
 • barvilo je enostavno za uporabo;
 • primeren za katero koli vrsto las;
 • zbirka ima komplete za lase različnih odtenkov;
 • nizki stroški izdelka v primerjavi s cenami za poudarjanje salona.

Na voljo je tudi velika prednost L'Oreal Preference Glam Lights. Komplet za obarvanje doma lahko kupite v kateri koli posebni trgovini..

Vendar imajo skladbe francoske blagovne znamke številne pomanjkljivosti:

 • možnost pridobivanja rumenkastega odtenka;
 • neenakomerno barvanje spodnjega dela las, če je zelo gost.

Banalne napake lahko izzovejo negativen rezultat poudarjanja. Če jih želite preprečiti, morate strogo upoštevati navodila proizvajalca..

Možnosti barvanja

V zbirki iz "Loreal" za osvetlitev doma sta dve možnosti za komplete. Prva je primerna za osvetlitev podlage od svetlo blond do temno blond odtenka, predstavlja jo izdelek Glam Lights # 2 (GL70). Za lastnike tonov od temno blond do kostanja je namenjeno barvilo Glam Light št. 3 (GL50).

V paleti je 41 odtenkov, z njihovo pomočjo lahko dosežete zelo učinkovit rezultat. Količina in koncentracija oksidanta, razvijalca in posvetlitvenega praška se popolnoma ujemata za vsak osnovni odtenek.

Kako uporabiti

Uporaba barve L'Oreal Preference Glam Lights za poudarjanje ne bi smela povzročati težav, saj se kompleti prodajajo s čopičem, s katerim lahko kompozicijo razporedite čim bolj enakomerno. Ima tri plošče, od katerih ima vsaka dve vrsti zob različnih oblik. Na njih morate nanesti barvno sestavo.

Če želite pramene lepo osvetliti, upoštevajte naslednja navodila po korakih:

 1. Na roke si nadenemo rokavice in ramena in hrbet zaščitimo z ogrinjalom.
 2. V steklenico s kremo za razvijanje dodajte razčiščevalni prašek in smetano, posodo zaprite in dobro pretresite.
 3. Čopič obrne na glavo in prostor med njimi napolni z obarvanjem.
 4. Z lahkimi gibi potegnemo glavnik iz razreza, s tem da se od korenin do koncev odmaknemo 2 cm. Nižje kot gremo, bolj pritiskamo na lase s čopičem, orodje držimo navpično skozi vlečenje skozi pramen.
 5. Celotno glavo obdelujemo na enak način, barvo držimo 25-45 minut, odvisno od želenega odtenka. Po pol ure speremo en pramen in preverimo, kako intenzivna se je barva izkazala, da ugotovimo, ali je treba barvo bolj vzdržati ali jo sprati.
 6. Ko lasje pridobijo potreben ton, preostalo barvo sperite s toplo vodo. Po tem si temeljito umijte glavo s šamponom, ki je priložen kompletu za poudarjanje.
 7. Lase posušite naravno ali posušite.

Če strogo upoštevate navodila proizvajalca, bo celoten postopek precej preprost. Označevanje traja največ eno uro, učinek pa vas bo navdušil do štiri tedne.

rezultati

Sodeč po pregledih, rezultat poudarjanja doma morda ne bo slabši kot po obisku salona. Dekleta poudarjajo naslednje pozitivne spremembe:

 • kodri pridobijo lep zlati odtenek;
 • lasje ne izgubijo elastičnosti in čvrstosti;
 • vizualno postane pričeska bolj voluminozna in gosta;
 • s kompetentno porazdelitvijo sestave je mogoče odpraviti manjše nepopolnosti obraznega ovala.

Na splošno so ženske zadovoljne z rezultati uporabe formulacij, saj nimajo škodljivega vpliva na lase in ne potrebujejo sodelovanja asistentk pri poudarjanju. Barva ne zbledi in se ne izpere do dveh mesecev, če pravilno skrbite za kodre.

Kaj bi lahko šlo narobe

Celo podrobna navodila in sorazmerno neškodljiva sestava ne morejo zagotoviti, da med postopkom ne bo težav. Najprej je treba spomniti, da vsa barvila z vodikovim peroksidom in amoniakom zahtevajo posebno previdno ravnanje. V primeru neupoštevanja pravil razčiščevalca ali varnostnih ukrepov se lahko pojavijo naslednje težave:

 • alergijska reakcija;
 • pridobivanje kemične opekline;
 • neenakomerno obarvanje pramenov;
 • nepričakovana barva kodrov.

Vsem tem težavam se je mogoče izogniti, če se pravilno pripravite na postopek. Približno dva tedna ne smete barvati kodrov s kemičnimi barvami, in če ste že prej uporabljali basmo ali kano, morate pred poudaritvijo preteči vsaj dva meseca. V nasprotnem primeru bo odtenek popolnoma drugačen od pričakovanega, saj je nemogoče napovedati rezultat kemične reakcije naravnih pigmentov in čistilca..

Previdnostni ukrepi

Svetleča barva je kemična sestava, zato morate z njo delati izjemno previdno. Preden začnete poudarjati, si zapomnite nekaj preprostih varnostnih pravil:

 • Izogibajte se stiku čistila na koži in sluznici, v očeh.
 • Pred uporabo sestave ne pozabite preizkusiti na komolčnem ovinku. Če ni negativnih reakcij, lahko začnete obarvati.
 • Sestavino morate nemudoma pred uporabo zmešati, zato je ni mogoče hraniti že pripravljeno.
 • Barvani prameni ne smejo biti preveč blizu obraza.
 • Sestavine ne morete prekomerno izpostaviti, kot je navedeno v navodilih. Če traja dlje kot 45 minut, lahko poškoduje lase..
 • Če se med stojanjem pojavijo nelagodje, srbenje, pekoče ali drugo nelagodje, se takoj sperite.

Barvo L'Oreal Preference Glam Lights absolutno ni primerno za obrvi in ​​trepalnice. Sestav ni mogoče nanesti na otroške lase. Prav tako morate odložiti poudarjanje, če so prameni zelo suhi, izčrpani, se konci razcepijo in dlake se odklopijo. V tem primeru jih morate obnoviti in po tem spremeniti sliko.

sklepi

Pripravljeni kompleti iz L'Oreal Preference Glam Lights vam omogočajo, da poudarite doma brez pomoči. To je prava ugotovitev za ženske, ki nimajo časa za obisk kozmetičnega salona. V samo eni uri lahko sliko rahlo osvežite ali jo popolnoma obnovite. Če upoštevate vsa priporočila, navedena v navodilih, boste zagotovo dobili dober rezultat od uporabe izdelkov.

Če imate kakršna koli vprašanja, napišite v komentarje.

Označevanje glavnikov

pridružite se razpravi

Delite s prijatelji

Dekleta zelo pogosto želijo nekaj spremeniti v svojem videzu. Barvanje las pomaga posodobiti in osvežiti sliko. Mnoge lepotice izberejo poudarjanje, ker ta metoda barvanja omogoča spreminjanje njihovega videza. Označevanje glavnikov vam bo pomagalo, da postopek obarvanja izvedete sami, ne da bi pri tem poiskali pomoč strokovnjakov.

Kaj je to in kako se imenuje?

Ta dodatna oprema je narejena iz plastike. Glavnik ima široke zobe na eni strani in koničasti konec na drugi strani. Ta nenavadna oblika vam omogoča enostavno izbiro želenih pramenov las z ostrim vrhom, pa tudi enakomerno nanašanje barve na pramene z uporabo širokih zob. Drugi modeli so v prodaji, vendar bistvenih razlik ni.

Profesionalni frizerji redko uporabljajo glavnike za označevanje. Bolj so namenjeni za domačo uporabo..

Glavnik za poudarjanje je zelo pomembno orodje. Ta postopek zahteva enakomerno nanašanje barve na posamezne pramene, ki naj bodo na enaki razdalji drug od drugega in prav tako enake širine. Če se držite tega pravila, bo postopek označevanja izveden pravilno..

Danes obstaja veliko različnih modelov, ki imajo različna imena. Za poudarjanje pramenov se uporablja ograjni glavnik. Ime je dobila po svoji izjemni obliki..

Ima asimetrične zobe, ki navzven izgledajo kot vrh Kremeljeve ograje.

Druga vrsta ščetke za lase ima kavlje. Ta orodja imajo redke zobe, ki pomagajo ustvariti pramene različnih širin, da dosežemo želeni rezultat..

Prednosti in slabosti

Glavnik za poudarjanje ima veliko prednosti, od katerih je glavna, da zagotavlja enakomerno porazdelitev pramenov. Na glavniku zaradi prisotnosti kljuke ali zob ostanejo kodri enake širine in debeline. Po ločitvi pramena odstranite dlake z drugo roko, nato vzemite folijo in premažite curl z barvo.

Pomembno vlogo igra tudi enakomerna porazdelitev barvila po laseh. To orodje proizvaja enako in enakomerno barvo.

Ugodna cena je nesporna prednost. Česi znanih blagovnih znamk stanejo od 50 do 300 rubljev, obisk specialista za poudarjanje pa bo stal veliko več.

Mnoga dekleta vedo, da je precej težko sami poudariti, saj je treba barvo enakomerno nanašati. Težko se je spoprijeti s to nalogo, bolje je pridobiti podporo nekoga iz vaše družine ali povabiti prijatelja.

Običajno profesionalni frizerji ne uporabljajo tovrstnih orodij pri barvanju. Njihova izbira ne temelji na tem, da je čopič slab ali neuporaben. Preprosto lahko že ustvarijo enakomerne pramene, ne da bi zapravili čas z dodatnimi orodji..

Sodobna raznolikost glavnikov za poudarjanje vam omogoča, da poiščete najbolj udobno in priročno možnost. Glavnik z lopatico je zelo priljubljen. Po videzu je videti kot majhna zajemalka, saj je rob, na katerem se nahajajo zobje, rahlo upognjen.

Pogosto dekleta raje orodje za barvanje, imenovano striptiz. Ta model ima dva dela: ena stran vključuje zobe in odprte votline, druga pa je predstavljena v obliki šobe za priročno nanašanje barve na kodre.

To orodje je kot nalašč za kratke do srednje dolge lase. Za začetnike, ki še nimajo označevanja z označevalci, je vredno kupiti..

Glavnike z redkimi zobmi izberejo dekleta s kratkimi lasmi. Idealno bo omogočilo, da ne samo ustvarite ločitev, temveč tudi lepo poudarite potrebne kodre za barvanje.

Masažni model ni primeren za poudarjanje, vendar ga je treba imeti tudi v bližini, saj morate pred tem postopkom lase dobro česati. Masažni model se odlično spopada z nalogo, ohranja zdrave lase mehke in puhaste.

Kako uporabiti?

Postopek barvanja s posebnimi glavniki doma je preprost.

Izdelati ga je treba po naslednjem algoritmu:

 • Za posvetlitev las zmešajte potrebno količino kisika in modrega praška, dokler ne nastane homogena masa..
 • Lase dobro pobarvajte pred barvanjem..
 • S pomočjo orodja za poudarjanje izberite pramene, ki bodo obarvani.
 • Na glavnik je treba nanesti majhno količino barve, vsak curl pa je treba barvati temeljito in enakomerno..
 • Barvo je treba pustiti na laseh približno 10 minut do pol ure. Čas je odvisen od želenega rezultata. Svetlejši odtenek, ki ga želite dobiti, dlje stane, da barvilo ohranite na laseh..
 • Po obarvanju barvo dobro sperite s toplo vodo.
 • Pramenov je treba obdelati z regeneracijskim balzamom..

Toda vsak model ima svoje značilnosti, zato obstajajo nianse pri uporabi enega ali drugega glavnika.

Na primer, poudarjanje z glavnikom za ograjo je naslednje:

 • Začeti morate z ustvarjanjem enega širokega pramena, ki bo po širini enak glavniku.
 • Pod pramen, ki ga je treba barvati po principu od spodaj navzgor, je treba postaviti glavnik.
 • Zahvaljujoč temu ukrepu bo del las ostal na zgornjih zobeh, drugi pa na spodnjem.
 • S prstom morate držati ta dva nivoja in previdno spraviti folijo pod zgornje zobe, ju barvati in zaviti v folijo.

Veslo je preprostejše in bolj priročno za uporabo:

 • Najprej morate ločiti del las za poudarjanje.
 • Lopatico z zobmi navzgor je treba postaviti blizu korenin las.
 • Barvo nežno nanesite s čopičem, medtem ko lopatico drsite v smeri vzporedne ščetke.
 • Ta postopek je treba opraviti z vsakim pramenom..

Za kratke lase je idealno orodje striptiz, ki zahteva tudi določen algoritem ukrepov:

 • Nastavek namestite na del glavnika, ki vsebuje zobe.
 • Nežno nanesite barvo čez šobo.
 • Odstranite šobo in hitro od korenin do konca izvedite del glavnika z zobmi.
 • Ko so lasje obarvani, je potrebno barvo temeljito sprati, dobro posušiti in česati z masažnim glavnikom..

Nazorni postopek uporabe glavnika za poudarjanje si lahko ogledate v naslednjem videoposnetku:

Blagovne znamke

Znane blagovne znamke profesionalnih frizerskih orodij ponujajo široko paleto priročnih in praktičnih izdelkov za barvanje:

 • Nemško podjetje Dewal ponuja eleganten model s kavlji, ki je idealen za barvanje pramenov las brez posebnih veščin. Ščetka za lase je opremljena z dvema vrstama kavljev. Nahajajo se na različnih razdaljah.

Običajno območje vključuje pogoste zobe, oster vrh pa je namenjen delitvi kodrov..

 • Belgijska znamka Sibel je svojim oboževalcem predstavila glavnik z lopatico, da bi poenostavila postopek nanašanja barve doma. Špansko podjetje Eurostil proizvaja sodobne striptizete, gumijaste kape in praktična vesla.
 • Harizma razkriva luksuzen najlonski model z zobmi na treh straneh.
 • Številni stilisti so seznanjeni z izdelki L'Oreal. Ponuja poseben strokovni model, sestavljen iz treh zobnikov, skupaj z barvo. Napolniti jih je treba z barvo, nato pa orodje postaviti pravokotno na ločitev in lahko začnete z mehkimi in gladkimi gibi poudarjati od korenin do koncev las..

Ocene

Dekleta puščajo veliko pregledov o glavnikih. Včasih presenetijo s protislovji. Toda izbira vsakega orodja je individualna, saj je vredno upoštevati strukturo, dolžino in gostoto las..

Začetniki, ki poudarjajo, ugotavljajo, da postopek učenja takšnega glavnika traja nekaj časa. Profesionalci so prepričani, da je čopič za barvanje zelo priročen in praktičen, vendar še vedno uporabljajo klasična orodja, ki so jim znana..

Mnogim dekletom je bil všeč model, imenovan "ograja". Odlično loči pramene. Izkažejo se gladke in enake, ne zahtevajo dodatnega prilagajanja.

Mnoga dekleta pozitivno govorijo o stajlingu, vendar je bolje, da obarvanja ne izvajate sami, ampak povabite prijatelja. Pomembna pomanjkljivost tega modela je, da ni primeren za dolge kodre..

Številni kupci glavnika za označevanje so bili zadovoljni tako z rezultatom kot orodjem. Potrebno je malo vadbe in potrpljenja in ta glavnik bo postal vaš nepogrešljiv pomočnik..

Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Za objavo sporočil se morate prijaviti ali registrirati

Objave [1 do 25 od 33]

1 Tema od Ljudmile Davydove 12.5.2010 16:32:25

 • Udeleženka
 • Ocena: 10
 • Registrirano: 07.02.2009
 • Objave: 85
 • Skupaj zahvalil: 6

Tema: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Enkrat sem videl ravno takšen glavnik za poudarjanje. Želim si kupiti sebe. Zanima me, kdo je že delal tako? In želim se odmakniti od poudarjajočih klobukov. Zanima me, kako bodo stranke reagirale na takšno inovacijo)

Uredila Lyudmila Davydova (14.5.2010 15:41:00)

702717 Fond.jpg 27,94 KB, 1504 datotek za prenos od 2010-05-14

2 Odgovor Ledovske Angeline 12.5.2010 18:07:27

 • Udeleženka
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 27.03.
 • Objave: 64
 • Skupaj zahvalil: 2

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Pojdite na YouTube, tam Katerina Gordeeva pokaže, kako uporabljati takšen glavnik!

3 Odgovor Maria Vladimirovna Alexandrova 12.5.2010 23:45:37

 • Poklicno
 • Ocena: 50
 • Registrirano: 14.02.2009
 • Objave: 371
 • Skupaj zahvalil: 38

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Ko sem enkrat videl ravno takšen glavnik. Želim si ga kupiti sam. Zanima me, kdo je že delal tako? In želim se odmakniti od klobukov za poudarjanje. Zanima me, kako bodo stranke reagirale na takšno inovacijo)

Posebna krtača za lase? Doslej sem delal običajno. In kako se razlikuje in kako izgleda? Zelo zanimivo, je pravzaprav bolj priročno kot običajno?

4 Odgovor Lyudmile Davydove 14.5.2010 15:44:52

 • Udeleženka
 • Ocena: 10
 • Registrirano: 07.02.2009
 • Objave: 85
 • Skupaj zahvalil: 6

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Angelina, ta video sem že videla. Zanima me mnenje, kako priročna je za uporabo. Zanimivo je tudi, kako se stranke odzovejo na nov način poudarjanja) Marija, objavila fotografijo)

5 Odgovor Ledovske Angeline 14.5.2010 17:34:41

 • Udeleženka
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 27.03.
 • Objave: 64
 • Hvala skupaj: 2

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Angelina, ta video sem že videla. Zanima me mnenje, kako priročna je za uporabo. Zanimivo je tudi, kako se stranke odzovejo na nov način osvetlitve) Marija, objavila fotografijo)

Verjamem, da morate sami preizkusiti in se odločiti, ali vam ustreza ali ne, nekomu je udobno, nekomu pa ne! In kakšna razlika ima za stranko, kaj pridobivate ključavnice. rezultat je pomemben zanj! Moje mnenje je.

6 Odgovor avtorice Raisa Mirnaya 15.5.2010 01:07:23

 • Poklicno
 • Ocena: 48
 • Registrirano: 05.04.
 • Objave: 428
 • Skupaj zahvalil: 33

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Verjamem, da morate sami preizkusiti in se odločiti, ali vam ustreza ali ne, nekomu je udobno, nekomu pa ne! In kakšna razlika ima za stranko, kaj pridobivate ključavnice. rezultat je pomemben zanj! Moje mnenje je.

Dejansko je nemogoče z očmi določiti, ali bo ta glavnik primeren za uporabo. Na primer, ni mi bilo lahko. Najpomembneje je, da se naučite, kako pravilno držati in razložiti, kaj je tisto, potem morate to preizkusiti sami. Čas bo minil in navadili se boste.

7 Odgovor Ledovske Angeline 15.5.2010 12:17:06

 • Udeleženka
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 27.03.
 • Objave: 64
 • Skupaj zahvalil: 2

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Prodajamo ga v trgovini, morate poskusiti!

8 Odgovor Natalya 30.4.2011 07:44:03 AM

 • Poklicno
 • Uvrstitev: 165
 • Registrirano: 28.04.
 • Objave: 347
 • Skupaj zahvalil: 34
 • Hvala za to sporočilo: 2

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

[video]
Ko sem se šele začel učiti tega poklica, nisem imel pojma, da lahko za poudarjanje obstaja tako potrebna stvar, kot je krtača za lase.
Ste ga uporabili?
Kako se počutiš?
Vam je olajšala izvedbo?

9 Odgovor Elena Šuleško, 14. 7. 2011, 19:10:45

 • Poklicno
 • Uvrstitev: 356
 • Registrirano: 16.06.
 • Objave: 533
 • Hvala skupaj: 157
 • Zahvaljujem se za to sporočilo: 1

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Ko sem se šele začel učiti tega poklica, nisem imel pojma, da lahko za poudarjanje obstaja tako potrebna stvar, kot je krtača za lase.
Ste ga uporabili?
Kako se počutiš?
Vam je olajšala izvedbo?

Ja, takšen glavnik sem kupil ne tako dolgo nazaj. Je zelo priročna za uporabo, prameni so popolnoma enakomerni in prihrani čas, super.

10 Odgovor Sofia Lopyreva 15.7.2011 22:33:23

 • Poklicno
 • Uvrstitev: 58
 • Registrirano: 12.02.2009
 • Objave: 507
 • Skupaj zahvalil: 43

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Zelo mi je všeč tudi glavnik, čeprav ga sprva ni bilo poznano in sem ga nekajkrat celo odložil, saj sem verjel, da je "stari prijatelj boljši od dveh novih" (c). Ampak potem sem se navadil in mislim, da to ne bi moglo biti bolj priročno, čeprav vsakemu po svoje.

11 Odgovor Aleksandra Vladimirovna Aleschenko 22.7.2011 21:45:23

 • Novorojenček
 • Ocena: 28
 • Registrirano: 06.04.
 • Objave: 2

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

zelo udobno in lepo

12 Odgovor NATALIA IVANOV 23.07.2011 18:42:48

 • Novorojenček
 • Ocena: 1
 • Registrirano: 23.07.
 • Objave: 1

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Sem frizerka, kupila sem glavnik za poudarjanje. na eni strani so štirje zobčki z rezi.. druga je navadna.. nič drugega kot planchette gre tudi k njej s 4.. vendar podolgovate ozke utore. Ne razumem, za kaj je namenjena. Prosim za nasvet in pomoč.. najlepša hvala.

13 Odgovor Elena S. 28.07.2011 01:20:53

 • Novorojenček
 • Ocena: 8
 • Registrirano: 28.07.
 • Objave: 8

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

S pomočjo teh glavnikov se izvajajo operacije, kot sta poudarjanje in barvanje, zlasti na laseh, katerih dolžina je 25-30 cm. Pri kombiniranju šobe z glavnikom se njene luknje očitno ujemajo z vrzeli med zobmi, zato se ob nanašanju barvila na šobo nahaja na zobeh glavniki na določeni razdalji. Nato je pramen las česan. Zob glavnika je nameščen tako, da je pramen ovit v barvilo in tesno stisnjen, kar odpravlja možnost obarvanja naslednjih pramenov.

14 Odgovor Tamara Bakut, 04.09.2011 20:56:13

 • Udeleženka
 • Uvrstitev: 52
 • Registrirano: 21.06.
 • Objave: 53
 • Skupaj zahvalil: 12

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Najlepša hvala! In pokazali in povedali, kako ga uporabljati. Takšnega glavnika še nisem videl, zdaj ga bom zagotovo dobil. Mislim, da mi bo prihranila veliko časa! Hvala dekleta!

15 Odgovor z Marisk 13.10.2011 22:16:49

 • Mariška
 • gost

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Takšen glavnik sem kupil na razstavi, to me je zelo zanimalo, potem ko sem poudaril, sem ugotovil, da če boste morali narediti pramene na vidnem mestu, potem bo prišlo prav, in če je to navaden poudarjanje za celo glavo, s postopnim prehodom v blond, potem je bolje na običajen način in to veliko hitreje.

16 Odgovor Alla Pilyugin 22.10.2011 14:35:51

 • Poklicno
 • Uvrstitev: 207
 • Registrirano: 08.10.
 • Objave: 333
 • Skupaj zahvalil: 50

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

S takšnim glavnikom delam nedolgo nazaj, zelo sem zadovoljen. Super. Svetuj.

17 Odgovor Nadežde Butenka 14.11.2011 17:51:13

 • Novorojenček
 • Ocena: 8
 • Registrirano: 09.11.
 • Objave: 8
 • Hvala vsem: 4

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

[video]
Ko sem se šele začel učiti tega poklica, nisem imel pojma, da lahko za poudarjanje obstaja tako potrebna stvar, kot je krtača za lase.
Ste ga uporabili?
Kako se počutiš?
Vam je olajšala izvedbo?

tak glavnik je kul stvar in potrebuje veliko časa, da prihranite denar, prameni pa so enake debeline

18 Odgovor od olga plotnikova 14.11.2011 20:37:08

 • Novorojenček
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 21.07.
 • Objave: 6
 • Hvala vsem: 1

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Dolgo sem uporabljal konjski rep, preizkusil sem ta glavnik, je zelo udoben na dolgih lasih in hitro, na kratkih laseh, ne prav veliko (5-8 cm), ampak večinoma SUPER. Klobuka sploh ne uporabljam, korenine se umazanijo.

19 Odgovor Tatyana Tarasova 15.11.2011 12:55:16

 • Udeleženka
 • Uvrstitev: 75
 • Registrirano: 17.08.
 • Objave: 47
 • Skupaj zahvalil: 9

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Tudi ta glavnik mi je všeč, moje stranke so zadovoljne.

20 Odgovor Natalije Leskov 16.12.2011 04:08:13

 • Udeleženka
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 16.12.
 • Objave: 11

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

ko sem kupil ta glavnik, so mi rekli, da gre za styling. poudarjanje pramenov pri izdelavi slike. izkazalo se je, da je za poudarjanje)))))) poskusil sem. glej, če ga pravilno uporabljam, vendar tukaj ne morem biti novinec))) vsakemu svojemu, ampak mi je vseeno všeč!

21 Odgovor Natalia Leskov 16.12.2011 04:10:03

 • Udeleženka
 • Ocena: 14
 • Registrirano: 16.12.
 • Objave: 11

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

stranke v naši kolektivni kmetiji pa so presenečene in vprašajo, kaj je to))))

22 Odgovor Lyuda Sergeev 28.12.2011 08:46:36

 • Novorojenček
 • Uvrstitev: 39
 • Registrirano: 27.12.
 • Objave: 4

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Povejte mi, kje lahko kupite glavnik za poudarjanje v Cheboksaryju

23 Odgovor Nadežde Sergejevne 23.1.2012 10:28:39

 • Novorojenček
 • Ocena: 28
 • Registrirano: 22.01.2012
 • Objave: 7

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Še vedno delam z navadnim glavnikom. Mislim, da bo nov glavnik na začetku nenavaden in ne tako hiter, vendar se morate vedno naučiti novih stvari..

24 Odgovor iz lahkega bora 5.8.2012 8:56:04

 • Novorojenček
 • Ocena: 11
 • Registrirano: 07.05.2012
 • Objave: 8

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

S takšnim glavnikom delam nedolgo nazaj, zelo sem zadovoljen. Super. Svetuj.

in zelo srečna, vse se zgodi hitreje in celo ponovno obarvanje regrown korenin

25 Odgovor Tatyane Ershova 12.12.2012 14:19:17

 • Novorojenček
 • Ocena: 8
 • Registrirano: 12.05.2012
 • Objave: 3

Re: Nova vrsta glavnika za poudarjanje. Označevanje glavnikov

Razmišljal sem, ali bi ga kupil ali ne, a prebral sem ga in hotel poskusiti. Čeprav sem globoko prepričan, da nobenega glavnika ne moremo primerjati z rokami mojstra

Objave [1 do 25 od 33]

Za objavo sporočil se morate prijaviti ali registrirati