Tanke pričeske

V. YARTSEV, frizer-modni oblikovalec.

Lasje na glavi imajo različne dolžine, in to je razumljivo - navsezadnje izpadajo na različnih delih glave in v različnih obdobjih. Namesto izgubljenih las rastejo novi lasje. Lasje različnih dolžin daje lasu sijaj. Če bi bili vsi lasje enake dolžine, bi bilo nemogoče ustvariti pričesko ali pletenico, saj pletenica zaradi pomanjkanja kratkih las ne bi imela notranje moči.

Da bi bili lasje videti polnejši, jih frizerji strižejo z navadnimi škarjami, tanjšanjem ali britvicami. Tako se ustvari naravno ravnovesje med dolgimi in kratkimi lasmi na glavi. Različne tehnike redčenja las imenujemo redčenje ali redčenje..

Z navadnimi škarjami lahko pramene las razrežemo na različne načine. Oblika frizure je odvisna od tega, kateri način vložka boste izbrali. Če je treba pričeski na nekem območju dati glasnost, potem, s poudarkom na navpičnih pramenih, jih mletimo od spodaj. Kratki lasje dvignejo dolge lase in dodajo puhast pramenov.

Če potrebujete lase, da se tesno prilegajo glavi, se prameni brušijo od zgoraj.

Končno, da zmehčate obris frizure, ji daste dinamičen značaj in sijaj, uporabite metodo "pilice" tako na posameznih pramenih kot na celotni masi las. Rezkanje na zadnji način se izvede s škarjami, tako da se razrežejo v pramene na razdalji 1-3 centimetra od koncev las. Hkrati morajo biti lasje suhi in čisti. Rob pramena postane žagovit.

Tanjše škarje so najboljše za redčenje mehkih, debelih las. Globoko redčenje je primerno za takšne lase, ko je prvi rez narejen na razdalji 1-3 centimetra od korenin las. Globoko redčenje je kontraindicirano za grobe lase, sicer se bo lepilo kot igle v ježu.

Glavna stvar pri rezkanju je občutek sorazmernosti. Seveda morate začutiti tudi lase, da veste, katera oblika pričeske je bolj primerna za določeno vrsto obraza.

Na fotografiji je prikazana frizura, ki je bila narejena s škarjami za redčenje.

Če želite ustvariti to pričesko, lase razdelite vzdolž črte ločevanja (slika 1). V osrednjem delu zadnjega dela glave izberite pramen, širok približno 6-7 centimetrov in debeline 2 centimetra. Stisnite ga med kazalcem in srednjimi prsti leve roke, ga dvignite pravokotno na površino glave in naredite vsaj dva reza s škarjami za redčenje: prvi na razdalji 3-4, drugi na razdalji 8-10 centimetrov od korenin las (slika 2). Ponovite te gibe v krogu..

Nato na enak način profilirajte zgoraj locirane pramene okcipitalne in temporo-lateralne cone glave ter nato začnite snemati čelno-parietalno cono (slika 3). Da bi pričeska postala bujna na dnu, naredite en rez s škarjami za redčenje na razdalji 4-5 centimetrov od koncev las. Ko končate z mletjem, narezane lase operite z glavnikom.

Lase rahlo navlažite na levi temporo-bočni coni, jih prečešite po obrazu in obrezujte z navadnimi škarjami, tako da lasje dajejo želeno silhueto (slika 4). Enako storite tudi na drugi strani. Nato rahlo nagnite glavo nazaj in lase obkrožite v polkrogu (slika 5).

Redčenje las: vrste, kaj je potrebno, metode izvedbe

Pluse redčenja

Za kaj je redčenje las? Z enostavnimi besedami, redčenje odrezuje posamezne pramene na različnih višinah, kar vam omogoča, da tanke lase tanjšate ali dodate volumen, osredotočite se na teksturo las. Pričeska dlje ohranja svojo obliko, izgleda zelo naravno in lepo, enostavno prilega. Navsezadnje imajo lasje iste dolžine, še posebej, če so debeli, veliko teže, zaradi česar se prameni raztegnejo in zlahka izgubijo obliko.

Zelo pomembno je priti do pristojnega frizerja, ki lahko pravilno oblikuje naravni odnos med lasmi različnih dolžin. Za številna dekleta, ki so padla v roke mojstra, ki nima občutka za sorazmerje, je izraz "redčenje" povezan z neuspešno pričesko.

Te tehnike ni priporočljivo uporabljati na zelo finih, šibkih laseh, ki se nagibajo k friziranju. Pri izbiri načina dela je treba upoštevati gostoto, debelino, stopnjo kodranja las.

Odtenki odbitkov

Ste se pripravljeni šaliti s svojimi konci? V redu. Najprej morate pripraviti potrebne naprave:

 • škarje;
 • ogledalo;
 • krtača za lase;
 • lasnice;
 • voda.

Treba je razumeti, da so domače škarje najslabša možnost za frizuro..

Bolje kupiti frizerje. So precej ostri in ne bodo poškodovali vaših kodrov. Toda uporabljajte jih previdno, saj se zlahka poškodujejo..

Pojdimo na naslednjo točko. Zdaj se morate pripraviti na samo frizuro:

 • umijte ali navlažite lase. Odbitki se izvajajo izključno na mokrih laseh;
 • določite, koliko dolžine želite rezati. Držite enake velikosti za vse pramene;
 • za vaše udobje: obarvajte pramene temne barve na svetlem ozadju in obratno.

Sorte redčenja

Obstajajo tri vrste redčenja las:

 • Redčenje po celotni dolžini las. Uporablja se na debelih laseh in raztrganih odbitkih.
 • Redčenje las konča. Uporablja se za lažje odbitke, z gladkimi prehodi in za vlaganje šiška.
 • Redjenje korenin. S to metodo se pričeski doda volumen s kratkimi držanjem pramenov pri koreninah. S slabim delom mojstra lahko lasje štrlijo na straneh..

Tanjšanje od pramena do konca

Določiti morate dolžino enega pramena - kontrolnega. Vse ostale pramene česamo s prerezom, nataknemo na kontrolo in odrežemo točno na njegovi ravni. Kot naramnice teh pramenov je lahko drugačen. Dolžina las je odvisna od kota napenjanja naslednjih pramenov glede na nadzor. Če z česanjem pramenov povečate napetostni kot, se zgornji prameni izkažejo krajši od spodnjih. Pri rezanju las brez uporabe napenjalnega kota na isti ravni je treba upoštevati, da se bodo, ko se posušijo, nekoliko dvignili, zgornji pa bodo nekoliko krajši od spodnjih..

Tehnike redčenja las

 • Pluk. S to tehniko je mogoče tanjšati lase ali dodati volumen. Uporablja se tudi, kadar je to potrebno za ustvarjanje učinka "štrlečih las". Lahko se uporablja za redčenje korenin in na kateri koli višini pramenov.
 • Metoda oprava. Uporablja se za ustvarjanje volumna v laseh. Izbrani pramen je zasukan v snop, nato pa se narežejo zareze s škarjami na različnih višinah.
 • Rezanje Primeren za redčenje celotne dolžine. Lasje postanejo čedni in obvladljivi. To je drsni rez, narejen na suhih laseh. Pri uporabi britvice je lahko mokra. To tehniko mora izvesti usposobljen mojster, saj obstaja nevarnost, da se celi pramen v celoti odreže. S to metodo se pričeska pripelje do popolnosti. Običajno se naredi s posebnimi škarjami ali britvico.
 • Kaša. Lahko se uporablja za ustvarjanje popolne frizure ali za teksturo posameznih odsekov las. S to tehniko se prameni ločijo in rahlo dvignejo navzgor..
 • Pokažite Ustvari učinek čedne pričeske za lase z natančno obliko pričeske.
 • Pointcut. Najtežja vrsta redčenja. Uporablja se za odbitke zapletenih geometrijskih oblik. Bottom line - teksturirani, lahki konci las.
 • Picketage. Ta metoda daje teksturo na koncih las. Velja tako za ženske kot moške odbitke.

Redčenje na kratkih laseh vam omogoča, da dodate koreninski volumen ali poudarite obliko pričeske.

Redčenje za srednje lase omogoča, da je pričeska lahka, čedna in vizualno popravi ovalnost obraza. Enak učinek dobimo pri uporabi te tehnike na dolgih laseh..

Rezanje koncev las vam bo pomagalo, da lasje hitreje rastejo?

Redno rezanje koncev vpliva na hitrost rasti pramenov. Prebudi mirujoče folikle in jih dobesedno naredi, da rastejo nekoliko hitreje..

Ta izjava je bila narejena na podlagi preprostega opazovanja. Sami ste opazili, da včasih lasje sploh ne rastejo, kot da mirujejo. Toda vredno ga je odrezati vsaj za nekaj centimetrov in čez mesec dni potrebna stopnja raste.

Obstaja še eno dejstvo v prid odbitku. Kratki lasje rastejo zelo hitro nazaj - da bi ohranili obliko, je treba konce rezati vsaj enkrat na 30 dni. Seveda na dolgih in srednjih prameh rast ni tako opazna, vendar jih je vseeno treba rezati.

Orodja za redčenje

Za redčenje se uporablja veliko orodij - od navadnih škarj do posebne britvice. Vse je odvisno od tehnike in vrste las. Med pogosto uporabljenimi orodji razlikujemo naslednje:

 • Navadne ravne škarje, ki se uporabljajo za odbitke. Ta metoda se uporablja, ko morate narediti skodran rob las. Izdelano med glavno frizuro. Uporablja se tudi za rezanje in redčenje.
 • Enostranske škarje za redčenje.
 • Dvostranske škarje za redčenje.
 • Ščipalka za lase s posebnimi nastavki, ki omogočajo rezanje las na različnih dolžinah. Lasem daje dodelan videz. Izvedeno v zaključnem delu frizure.
 • Ravna in tanjša britvica. Le profesionalec naj dela z ravno britvico, saj je zelo enostavno popolnoma odrezati pramen. Po redčenju s takšno britvico postanejo lasje poslušni, lahki za oblikovanje in obstaja volumen. Najbolje se uporablja na debelih laseh. Tanjša britvica je varnejša, saj je rezilo skrito med dvema zobatima letvama. Pogosto se uporablja pri podaljševanju las, da omili prehod med naravnimi in umetnimi lasmi. Uporabite ta orodja za delo na mokrih laseh..

vrste, za kaj gre, načini izvršitve

Lastniki debelih in debelih las iz prve roke vedo, koliko težav lahko prinese vsakodnevno oblikovanje las. Če govorimo o šiških, se globalnost problema večkrat poveča, zato je treba iskati načine, kako jo takoj rešiti..

Debele šiške izgledajo zelo impresivno na fotografiji ali v vsakdanjem življenju, pod pogojem, da je pravilno oblikovana. Strinjajte se, da ritem sodobnega življenja včasih ne omogoča, da nenehno pozorno spremljate svoj videz. Med burnim poslovnim potovanjem v drugo mesto, rekreacijo na prostem ali preprosto slabo počutje lahko izgubite budnost. Da vaše šiške v teh situacijah ne bodo izdale negotovosti vaše življenjske situacije, morate vnaprej razmišljati, kako narediti poslušnost in lepo, da vam ne bo vzelo veliko časa in truda..

Ideja o tem, da bi bili vaši lasje odrezani neenakomerno, ni nova. Nagnjenost k lahki malomarnosti obstaja že več kot desetletje in le malo ljudi se lahko resno ugovarja dejstvu, da je rez, kot da ga izdelujejo industrijske laserske škarje, lep le na lutki Barbie. Še posebej, če so vaši lasje valoviti ali kodrani v tesne kodre.

Brušene šiške poleg estetskih šiška nosijo tudi funkcionalno obremenitev. Lasem omogoča enakomernejše ležanje, naredi bolj vodljiv za styling. Za razliko od debelih šiška lahko tak šop ukrotite z nekaj potez navadnega glavnika, ne da bi se obremenjevali z likalniki, sušilniki za lase ali curling likalniki.

Mnogi verjamejo, da lahko samo strokovnjak iz kozmetičnega salona pravilno profilira rez. Vendar je ta ideja v osnovi napačna, s to nalogo se bo spopadla precej realistično in sama. Pomembno je le, da pripravimo teoretično osnovo in ugotovimo podrobnosti procesa.

Do danes so števci trgovin polni različnih orodij za domačo uporabo. Tanjše škarje so povsem realne, da jih kupite celo v supermarketu blizu hiše, vendar ni treba hiteti, da bi nakup odnesli na blagajno.

Veliko število ljudi se je soočilo s težavo, ko so škarje za neprofesionalno uporabo pokvarile strukturo las, kar je povzročilo razcepljene konce. Smiselno je, ve

Kako izbrati tanke škarje?

Pri izbiri škarij je pomembno poznati razlike med različnimi modeli orodja, da izberete točno tisto, kar potrebujete.

 • Tanjše škarje so enostranske - zobje so samo na eni strani, drugo rezilo je enakomerno. In dvostransko - oba platna imata zobe. Takšne škarje režejo lase manj, zato jih kljub povečanju delovnega časa priporočajo novomeški frizerji, ki zaradi majhnih izkušenj lahko režejo več, kot je potrebno..
 • Razlikujejo se po obliki zob. Zobje so ukrivljeni in ravni..
 • Razlika je v razporeditvi zob na platnih. Lahko jih postavite na vrh - v tem primeru so primerni za debele grobe lase ali ko morate pričesko narediti bolj raztrgano, saj je več las odrezanih. Če so zobje nameščeni na dnu, potem redčenje ne bo zelo opazno, kar bo zagotovilo gladke prehode. Ta vrsta škarj je primerna za uporabo na laseh evropskega tipa - mehke, ne debele.
 • Število zob. Več ko je zob na platnu, manj bo raztrgan in izrazit rez. Za začetnike frizerje je priporočljivo izbrati škarje z velikim številom zob..

Omeniti velja tudi, da morate pri izbiri orodja biti pozorni na velikost - pomembno je, da škarje udobno ležijo v roki. Zaželeno je, da so iz nerjavečega jekla.

Ustvarite eno linijo reza za vse lase

Če želite ustvariti splošen obris spodnje črte odbitka, se prameni strižejo z ničelnim delom, tako da je dolžina vsakega zgornjega pramena nekoliko daljša od spodnje.

Dlako si spustite v spodnji okcipitalni predel, tako da leži na vratu. Pramen ločite nekoliko nad črto las z vodoravnim ločevanjem in brez dvigovanja prirežite na izbrano dolžino. Izberite naslednji pramen s particijo, vzporedno s prvo. Lase počešite na že obrezane in podrežite pod nivojem reza prejšnjega odseka za 1-1,5 milimetrov. Na ta način obrežite celotno navedeno območje..

Vrste obraza in stanjšanje

Pri rezanju je velik pomen ne samo tekstura in dolžina las, temveč tudi oblika obraza. Redčenje, če je potrebno, lahko pomaga pri prilagajanju razmerij. Razlikujejo se naslednje vrste obrazov:

 • Okrogla. Za to vrsto so zelo primerne brušene pramene okoli obraza, ki vizualno naredijo ožjo. Brez brušene šiške ne morete, kar bo dodalo lahkotnost in igrivost. Ugodne bodo tudi kratke pričeske s profiliranimi lasmi na območju krone..
 • Ovalne. Za tak obraz so primerne skoraj vse vrste odbitkov. Redčenje se lahko uporablja v kateri koli tehniki. Upoštevati je treba le teksturo las.
 • Pravokotni in kvadratni tip. Neželeno je imeti čiste kote v odbitku. Pričeska mora biti lahka, asimetrična. Konce las je treba profilirati. Priporočljive so tudi filetirane stranske šiške.
 • Trikotni obraz je mogoče prepoznati po širokem čelu in ozki bradi. Profilirane raztrgane pričeske in šiška dobro delujejo, vendar je treba to stopničko narediti s sredine obraza. Na kroni lahko dodate nekaj volumna.

Nasveti za odbitke: njihovo bistvo in namen

Tudi če nameravate gojiti dolge kodre, brez frizure ne morete. Glavni razlog za rezanje koncev je, da se znebite razcepljenih dlak, ki dajejo pričeski neokusen videz, preprečijo njihov videz in izboljšajo lase na splošno..

Kako pogosto strižete konce las in kako skrbeti za svoje kodre, je odvisno od njihovega zdravja in privlačnega videza. Vaši kodri bodo vedno videti zdravi in ​​negovani, če jih vsaka dva do tri mesece obrežete za 1-2 cm in redno uporabljate maske in druga sredstva za krepitev pramenov med obiski frizerja.

Tehnologija striženja

Razcepljene konce je treba pravočasno odstraniti, ne glede na pričesko in značilnosti las.

Ta postopek lahko opravite doma z uporabo profesionalnega frizerskega orodja. Najlažja možnost je odstranitev razcepljenih koncev nad stopnjo odlašanja.

Če želite sami obrezati konce, preverite naslednje smernice:

 • Med kazalcem in srednjimi prsti pripnite majhen pramen in odrežite konce, tako da bodo škarje strogo pravokotne
 • Lase odrežite 5 mm nad razcepljenim območjem, tako da po rezanju zagotovo ne boste imeli razcepljenih koncev
 • Če želite natančno videti, kje se končajo razdeljeni lasje, izberite pravo ozadje za frizuro: za svetle konce, temne in obratno. Če je težko določiti dolžino razcepljenih kodrov, zavrtite majhen pramen v vodnik v eno smer, nato v drugo smer. Dlačice, ki trkajo iz snopa in štrlijo na stran, in tam so enaki poškodovani konci
 • Lastniki ne zelo debelih pramenov morajo lase razdeliti na dva dela, nato jih vreči spredaj in odrezati najprej en del, nato drugi
 • Če želite odrezati debele in dolge kodre, morate na vrhu glave privezati rep, nato pa ga vreči čez obraz in v več korakih odrezati konce
 • Težko je delati s kodrastimi kodri - jih je treba razdeliti na pramene, pritrditi z lasnicami in odrezati vsak pramen po vrsti.

Snemanje in njegove značilnosti

Po rezanju koncev pramenov frizerji praviloma ponudijo redčenje. To je umetno redčenje volumna kodrov, zaradi česar je pričeska bolj naravna in popolna..

Redčenje lahko glede na strukturo pramenov popravi njihov vizualni volumen, zgladi ostre prehode med sloji obrezanih las in izboljša teksturo..

Drug namen redčenja je ustvariti spektakularne "raztrgane" konce, ki dopolnjujejo izviren in drzen videz..

 • Ali je doma mogoče izvajati shatush na temnih laseh? Kako lepi so lasje? Preberi zdaj.
 • Pravilna tehnika barvanja shatush za kratke lase. Kar ste iskali, a niste mogli najti. Podrobnosti tukaj.

Neposredna obloga

Izvaja se na dolgih pramenih. Po rezanju razcepljenih koncev las zložen hrbet tvori enakomerno vodoravno črto. Ta vrsta frizure ni primerna v naslednjih primerih:

 • če so lasje debeli, bo raven rob videti preveč grobi;
 • kodrasti prameni ne bodo ležali in pričeska bo izgubila videz.

Ravni in ne preveč debeli lasje so idealni za to vrsto obrezovanja za krhke konce..

Ponavadi čarovnik deluje na dva načina.

 • Izrežite po nivojih

Frizer dvigne kodre navzgor in na dnu naredi vodoravno ločitev, tako da ostane majhen del las. Preostali so pritrjeni na kroni z objemkami. Viseče pramene se s škarjami skrajšajo na potrebno dolžino. Nato so naslednji kodri ločeni in obrezani v skladu s spodnjimi.

To lahko ustvari velik ravno rez, vendar vsi razdeljeni konci ne bodo odstranjeni. To je zelo hiter postopek. Poveljnik samo dobro češlja lase, vse skupaj vzame nazaj. Nato vzame navaden rezalnik za kratke lase in odreže konce v ravni črti. To je zelo težko storiti na puhastih in gostih laseh, vendar bo lepo delovalo za gladke pramene..

POMEMBNO VEDETI: Modna blondinka 2020: foto pregled najpomembnejših odtenkov

Možnost dela se lahko pogovorite s frizerjem. Prvi bo najbolj učinkovit v boju proti suhim koncem, drugi pa bo trajal manj časa..

Preventivni ukrepi

Vsa dekleta vedo, da se odhod k frizerju pogosto konča z močnim stresom, saj jih ne odrežemo 1-2 centimetra, včasih pa naenkrat 10. Lasje postanejo še krajši kot pred začetkom ponovne rasti. Da se to ne bo zgodilo, se morate držati naslednjih pravil.

 1. Vnaprej pregledajte pramene hiše in ugotovite, koliko jih je treba rezati. Prihod v salon, mojstru jasno postavite nalogo in nadzira postopek. V tem primeru je bolje popraviti razcepljene konce na vlažnih ali mokrih laseh..

POMEMBNO VEDETI: Modne ženske pričeske za kratke lase 2020: fotografije nove sezone

 1. Potrebno je uporabljati šampone s koristnimi sestavinami v obliki decokcij. Delu izdelka lahko hkrati dodate tudi ampulo retinola ali askorbinske kisline..
 2. Čiste konice las vsakič navlažite s balzamom ali izdelkom na osnovi olja.
 3. Lase si močno ne drgnite z brisačo, da se hitreje posušijo. Treba je izbrati čas za šamponiranje, da ne bi nikamor hiteli. Bolje, ko se vlaga naravno absorbira, ko je ovita v obliki turbana.
 4. Sušilnik za lase je treba uporabljati samo za oblikovanje dogodka. Enako velja za druge aparate. Ni treba vsak dan izpostavljati las takšnim mehanskim obremenitvam pri visokih temperaturah.

Če želite manj pogosto uporabiti pomoč frizerja za odstranjevanje suhih pilingov, morate pravilno skrbeti za svoje lase, pogosteje pustite, da se naravno posušijo in uporabite nežne načine stylinga. Dolgi lasje bodo veliko bolj koristni, če bodo pleteni in ne rabljeni.

Video o temi članka:

Ali je mogoče filetirati lase doma?

Seveda, če kupite posebne škarje za redčenje in se naučite, kako to storiti, potem bo redčenje las (fotografija pričeske z njegovo uporabo je mogoče videti v tem članku) postala preprosta zadeva tudi doma. Mojstri praviloma priporočajo, da se tanjšanje opravi doma z enostranskimi ali dvostranskimi škarjami. Stvari, ki si jih morate zapomniti, da dobite puhasto pričesko?

 1. Če želite, da so šiške ali prameni na vrhu glave debelejši in bolj naravni, poskusite profilirati navpične pramene od spodaj navzgor. Potem bodo spodnji lasje nekoliko krajši in bodo pomagali nekoliko "dvigniti" zgornji, povečati njihovo prostornino.
 2. Za redčenje las uporabite tako imenovano tehniko raztrganih las. Pramen raztegnite, naredite vodoravno redčenje, pri tem pa odrežite največ 5 mm od njegove dolžine.
 3. Za profiliranje korenin las postopoma odrežite pramen od korena do središča. Kasneje pojdite čez konce s škarjami. Tako boste dobili bolj polne in polne lase..

Prednosti in slabosti redčenja las

Če ste vsaj enkrat naredili frizuro v frizerskem salonu, ste verjetno že slišali za tak postopek kot redčenje.

Pogosto se po zaključku glavne faze ustvarjanja pričeske mojstri vprašajo, ali odrezati svoje kodre. In če želite odgovoriti, ugotovite vse prednosti in slabosti redčenja.

Kar se redči, kot se zgodi?

Kaj je redčenje? Gre za postopek redčenja las, ki se izvaja po končanem odbitku. Kako poteka redčenje? Prameni se razrežejo na različne dolžine, odvisno od vrste in stopnje redčenja. Za takšne manipulacije mnogi frizerski mojstri uporabljajo posebne škarje za redčenje z dvema rezili: ena navadna, druga z zobmi v obliki glavnika (obstajajo tudi dvostranski modeli z dvema zobatima delovoma). Včasih se uporablja britvica ali ščipalka za lase.

Obstajajo tri glavne vrste:

 1. Na koncih las. Ta postopek izvajamo tako, da so kosi gladki, da se zmehča rob na frizurah. Tudi ta metoda odpravlja prerez nasvetov. Tako vse lase kot posamezne elemente je mogoče brušiti: šiške, stranski prameni.
 2. Po dolžini. To redčenje priporočamo za izjemno debele lase za lažjo pričesko, pa tudi za ustvarjanje ustvarjalnih asimetričnih ali raztrganih odbitkov..
 3. Redjenje korenin vključuje skrajšanje pramenov pri koreninah, zaradi česar frizura dobi lahki volumen. Toda hkrati se zmanjša skupna gostota kodrov, prameni pa ležijo bolj okrašeni in kot da ločeno.

Kdo ustreza?

Treba je opozoriti, da postopek redčenja ni primeren za vse. Če je frizer, ki vam napravi frizuro, izkušen, bo ponudil takšno manipulacijo le, če je prepričan v njen pozitiven rezultat. Toda mnogi mojstri vprašajo vse stranke, ali naj jim odrežejo lase. Če ste že prišli do takega frizerja, ga nato poskusite vprašati, ali je redčenje primerno za vas: z ustvarjeno frizuro, z obstoječim tipom las. Če ne dobite jasnega odgovora, zamenjajte svojega frizerja.

Kdo torej redči? Najprej lastniki debelih, zdravih in sijočih las. Če vas njihova glasnost moti, lahko olajšajte kodre za lažjo pričesko. Tudi za bolj izrazit koreninski volumen je dovoljeno mletje tanjših in tanjših las, vendar v normalnem stanju, to je, da se ne razdelijo po celotni dolžini, ne zelo suhi in ne zelo puhasti.

Na drugih vrstah las je redčenje lahko neprimerno, včasih pa samo pokvari pričesko. Torej, če so kodri zelo tanki, se razcepijo močno, puhasti in suhi, potem boste po redčenju z obravnavano metodo izgubili volumen skoraj v celoti, drugič pa boste frizuro naredili pocukrano in brezskrbno: z lepljenjem v različnih smereh od splošnega mase dlačic. To bo pokvarilo pričesko in zapletlo stajlinge..

Prav tako ni priporočljivo filatirati kodrastih, kodrastih las: morajo biti enake dolžine, saj je volumen prisoten in tako, redčenje z redčenjem pa bo frizuri dalo puhavost in neprimeren volumen, česar se mnogi želijo znebiti..

Prednosti in slabosti

Najprej razmislimo o vseh prednostih tanjšanja las:

 • Pri tankih in tankih laseh jim tanjšanje doda volumen, naredi frizuro bolj bujno in teksturirano.
 • Gosti lasje po redčenju postanejo opazno svetlejši.
 • Tanjšanje, ki ga izvajajo izkušeni mojstri, daje pričeski popolnost in obliko, ustvari končne dotike, zmehča grobe črte, zagotavlja gladke in lepe prehode.
 • Filtrirani lasje so pogosto bolj naravnega videza kot preprosto striženje v ravni črti.
 • Včasih dobro opravljeno redčenje odstrani razcepljene konce, ki so neprivlačni in pokvarijo celoten videz frizure, zaradi česar so lasje bolj urejene in negovane.
 • Nekaj ​​dlak lahko odstranite, hkrati pa ohranite njegovo dolžino. To bo močno olajšalo nego kodrov..
 • S samo enim dobro opravljenim tanjšanjem lahko posodobite ali celo spremenite svojo pričesko brez pomembnih posegov in skrajšanja kodrov.
 • Filtrirane lase je običajno lažje oblikovati in jih lahko naredite na različne načine..

Obstajajo tudi slabosti:

 • Redčenje ni primerno za vse.
 • Neprimeren ali nepismen postopek lahko frizuro pokvari: dodajte nepotrebno puhastost, dodajte dlake, ki štrlijo v različne smeri, odstranite glasnost (če ni dovolj, bo to zagotovo velika slabost).
 • Neuspešno nestrokovno redčenje lahko poslabša stanje las, na primer izzove razcepljene konce. Kot rezultat, bo treba kodre dolgo časa obnoviti..

Kako pravilno odrezati lase?

Redčenje las mora izvajati izključno frizer in on je tisti, ki odloča, zakaj je treba tak postopek izvesti v vsakem konkretnem primeru. Zato najprej izberite izkušenega in visoko usposobljenega mojstra, ki mu lahko popolnoma zaupate pri ustvarjanju pričeske..

Drugič, vprašajte frizerja, kakšno redčenje, kakšna stopnja vam ustreza za določeno frizuro. Verjetno je treba kodre filirati le malo na koncih, včasih pa prizadene celotno dolžino.

Tretjič, sami določite, kaj želite, kako vidite svojo pričesko. Morda vam je všeč jasnost linij in v tem primeru je bolje, da tanjšanje zavrnete. Če si še ne predstavljate svoje slike, poiščite fotografijo v internetu ali prosite mojstra, naj pokaže svoj portfelj, fotografije iz modne revije. Primerjajte modele odbitkov s tanjšanjem in brez njega, preizkusite jih na sebi z uporabo domišljije ali posebnih programov.

Torej je redčenje včasih koristen postopek. Vendar ga ne priporočamo vsem in ne vedno. In pri izvedbi naj sodeluje izkušeni frizer. Le tako bodo rezultat primerjali ali presegli pričakovanja..

Redčenje las z rednimi škarjami

Vsebina

 • Korenje las redčenje
 • Redčenje vzdolž celotne dolžine palice
  • Drsni rez (rezanje)
  • Telesna kaša
 • Redčenje las konča
  • Potopna (pluck) metoda
  • Pokažite
  • Točka rezine točke
  • Picketage
 • Metoda oprava

Redčenje las (redčenje) je operacija striženja, ki ustvarja naraven odnos med sosednjimi prameni las (kratkimi in dolgimi).

Dejstvo je, da so lasje iste dolžine zelo monolitni - takšna pričeska je zelo težka. Curls se raztezajo pod svojo težo in zlahka izgubijo ustvarjeno obliko.

Redčenje ne samo osvetli pričesko, temveč tudi poudari teksturo las. Zahvaljujoč tanjšanju simulirana oblika odbitkov dlje časa ostane nespremenjena.

Redčenje las je mogoče izvesti z različnimi orodji - preprostimi ali redčenimi škarjami, pa tudi z britvico. V tej objavi si bomo ogledali tehnike dela s preprostimi škarjami..

Redčenje las lahko:

 • prilagodite glasnost pričeske (zmanjšajte ali povečajte).
 • ustvarite gladke prehodne črte med lasmi različnih dolžin.
 • spremenite teksturo koncev las.

Redčenje se izvaja z rezanjem las na različnih višinah, obdelavo pramenov od zunaj ali znotraj ali v krogu.

Glede na debelino las lahko izberete višino redčenja - od korenin, od sredine pramena ali pa se lahko filirajo samo konci.

Korenje las redčenje

Ta vrsta redčenja se uporablja za redčenje težkih debelih las - posledično se glasnost pričeske zmanjša in ustvari učinek ločeno ležečih pramenov..

Dlačice se razrežejo po celotni glavi pod korenino v diagonalnih trakovih širine 3-5 mm. Razdalja med črtami je 1-1,5 centimetra.

Redčenje vzdolž celotne dolžine palice

Tanjši lasje po celotni dolžini dajejo frizuri teksturo, plastičnost, kar olajša postopek oblikovanja težkih debelih las.

Ta tretma las se lahko uporablja za popravljanje oblike obraza..

Za dosego tega cilja je priporočljivo uporabiti rezanje, rezanje ali tehniko pod eksotičnim imenom "kaša".

Drsni rez (rezanje)

Drsni rez daje na predelu las ne krog, ampak dolg ovalen, zato kodri postanejo poslušni in lepo ležijo.

Tehnika rezanja se uporablja za povezovanje con, izpopolnjevanje končne frizure in ji daje teksturo, pa tudi, ko morate poudariti linije ustvarjene pričeske. S pomočjo rezanja je priročno brušiti šiška: prameni so raztrgani.

Za izvedbo rezanja potrebujete posebne neobrezane ostro naočene škarje. Lasje naj bodo rahlo vlažni.

Pramen potegnejo s prsti leve roke, napol odprta platna škarja pa ga zgrabijo in začnejo nežno premikati od korenin las do koncev v smeri linij bodoče frizure. Platen ne smete zapreti ali jih premikati, sicer se bo pramen razrezal.

Če so vaši lasje kratki, se prepričajte, da se eno rezilo škarje dotika lasišča. Orodje lahko držite na teži le pri redčenju dolgih las.

S to metodo lahko dosežete tako raztrgan in gladek učinek redčenja, pa tudi usmerite lase v pravo smer. Na primer, da dosežete želeni učinek pri rezanju z lestvijo v predelu obraza, se tanjšanje izvede z notranje strani pramenov..

Telesna kaša

Redčenje las s tehniko gobe se uporablja ne le za teksturiranje posameznih segmentov las, temveč tudi za popolno rezanje.

Posebnost tehnike - po obdelavi se lasje razdelijo na ločene pramene in se začnejo nekoliko upogibati navzgor.

Za kakovostno delo potrebujete škarje brez zarez. Lase skrbno česamo z glavnikom s širokim zobom, nato pa vzdolž navpičnega ločevanja izberemo široke pramene.

Poudarjeni lasje se nahajajo med rahlo odprtimi listi škarj, katerih konci so usmerjeni navzdol. Drsni rez se izvede od zgoraj navzdol, pot orodja pa je polkrog.

Redčenje las konča

Tanjši konci las dodajo teksturo odbitku, lahkotnost pramenov, mehkobo konture. To so metode, kot so ploskanje, kazanje, kazanje in nabiranje..

Potopna (pluck) metoda

S tehniko lupljenja lahko prilagodite glasnost pričeske. Hkrati pa lasje naravno padajo.

Metoda pilinga se izvaja z rezanjem las na različnih ravneh. Škarje potisnemo na konce pramenov, narisanih pravokotno na glavo..

Pokažite

Pokažite "rezanje las s konicami preprostih škarj s hkratnim redčenjem z globokim zobatim rezom. Rezultat je učinek gladkega česanja kodrov drug v drugega.

Izbrani pramen je česan pod želenim kotom, konci škarje pa se razrežejo v lase do globine 0,5 - 4 cm, kar tvori obrobje.

Škarje so nameščene pod kotom 90 stopinj glede na pramen. Hkrati je bolj priročno obrniti dlan s hrbtno stranjo proti sebi. Operacija se lahko izvaja na prstih ali na glavniku.

Rezultat je zelo čedna pričeska za lase.

Točka rezine točke

Pri izdelavi natančnih geometrijskih oblik se uporablja točkovni rez. To je metoda rezanja s hkratnim redčenjem. Kot rezultat tega tanjšanja dobimo teksturiran rob pramena..

Lasje se razrežejo s konicami škarj, pravokotno na pramen. Globina okužbe je 1–2 mm. Ta metoda odbitka traja veliko časa, vendar so kodri v končani pričeski popolni..

Picketage

Redčenje las po metodi piket se uporablja na kratkih odbitkih (tako moških kot ženskih), da dajejo teksturo koncem las. V tem primeru se metoda striženja nanese nad glavnik..

Lasje se ščetkajo z modelirnim glavnikom proti rasti, prameni, ki štrlijo skozi reže orodja, pa se meljejo s konicami škarj, ki se v pramen zarežejo pod kotom 45 stopinj. Kot rezultat se oblikujejo zobne obloge.

Metoda oprava

Redkejši lasje z opornico se uporabljajo za dodajanje dodatnega volumna lasem.

Poudarjen je majhen pramen las, zasukan v snop, s škarjami pa po celotni dolžini.

Redčenje las (36 fotografij) - univerzalna rešitev za lepo pričesko

Filetiranje je dokaj priljubljen frizerski postopek, zasnovan za reševanje številnih težav, povezanih z nezadostno glasnostjo, prerezanimi konci ali preveč debelimi kodri. Koreninsko redčenje las, redčenje koncev in dolžin so najpogostejši postopki, ki vključujejo tanjšanje palice ali britvice, ki v rokah izkušenega mojstra postane instrument lepote.

Filetiranje navadne odbitke spremeni v frizersko delo

Odgovorimo na vprašanje, kdaj je potrebno redčenje

Ta postopek je mogoče izvesti na različne načine..

Funkcija redčenja las povzroča veliko polemike in našla je gosto vrsto tistih, ki so njeni pristaši in nasprotniki..

Vendar je treba opozoriti, da je postopek v nekaterih primerih potreben in ga ni mogoče nadomestiti z drugim..

 1. Redčenje je nepogrešljivo pri ustvarjanju kratke frizure, ki zahteva pravilno porazdelitev volumna kodrov.
 1. Filetiranje posvetli lase in poudari teksturo pramenov. Tanjša modelirana oblika omogoča, da frizura dlje časa ostane nespremenjena.
 1. Debeli in debeli lasje so podvrženi redčenju.
 1. Za izvedbo tega postopka na tankih kodrih je dovoljeno uporabljati samo posebne škarje..

Opomba! Odešeni in oslabljeni lasje se ne filetirajo, saj jim to povzroči še večjo škodo.

Povečanje volumna finih las s tanjšanjem

Uporabite posebne, preproste frizerske škarje ali britvico, odvisno od postopka.

Vrste rezkanja in njihove funkcije

V frizerski praksi se pogosto uporabljajo tri vrste redčenja:

 • bazalni,
 • po celotni dolžini,
 • le konča.

Boj za glasnost

Najprej poskusite naložiti svojo fotografijo in si oglejte, kako bo ta frizura videti na vas

Profesionalna izbira pričeske za naše naročnike je popolnoma brezplačna

Korenijska vloga se uporablja na tankih kodrih in pomaga dodati volumen pričeski. Redčenje dolgih las pri koreninah ustvarja množico kratkih dlačic, ki ne omogočajo, da se preostali kodri tesno prilegajo glavi. Koreninsko redčenje debelih las zmanjša njen volumen in ustvari učinek ločeno položenih pramenov. Ta vrsta je kontraindicirana za tanke kodre..

Mojster odreže posamezne dlake po glavi pod korenino. Širina diagonalnih trakov se lahko razlikuje od 3 do 5 centimetrov. V večini primerov je razdalja med črtami 1-1,5 centimetra. Od celotnega frizerskega arzenala se redčenje korenin za dolge lase izvaja samo s škarjami in glavnikom.

Pričeska za lestve je nemogoča brez tanjšanja dolžine

Cilj so čiste linije in enostavno oblikovanje

Kaj daje tanjšanje vzdolž celotne dolžine? Seveda je to jasnost linij frizure in preprostost njegovega stajlinga, če se opravi ročno.

Različne vrste redčenja las vam omogočajo, da vizualno popravite obliko obraza in preusmerite pozornost z nekaterih njegovih področij.

Ta vrsta redčenja pramenov ima več podvrst, vključno z:

 • "Raztrgani lasje", ki so vodoravni rez napetega pramena las.
 • Rezanje - redčenje vzdolž iztegnjenega pramena od samega korena do koncev.
 • Goba je drsni rez, narejen od vrha do dna v obliki polkroga. To redčenje omogoča, da se kodri razdelijo na ločene pramene in upognejo navzgor.

Fotografija redčenja na laseh različnih dolžin

Rezanje ali drsni rez vključuje izdelavo dolgega ovala na preseku las. Kot rezultat, kratki in dolgi kodri postanejo poslušni in privlačno prilegajo..

Preproste manipulacije vam omogočajo, da ustvarite še bolj izrazito frizuro. Navodilo predpostavlja delno uvedbo rezanja, na primer pri ustvarjanju "raztrgane" šiške.

Opomba! Želeni rezultat lahko dobite le, če uporabite dobro naostrene škarje, brez najmanjšega rezanja. Ne pozabite tudi, da se postopek izvaja na rahlo vlažnih kodrih..

Cena glavnega "orodja" frizerja - škarje za redčenje lahko doseže nekaj tisoč dolarjev

Začnite redčiti tako, da ključavnico povlečete s prsti leve roke. S napol odprtimi škarjami nežno primite pramen, škarje nežno in počasi začnite napredovati od korenin do koncev.

Postopek je potrebno izvesti v smeri frizure. Ni mogoče zapreti ali prestaviti nožev škarje, saj obstaja velika verjetnost rezanja ali rezanja niti. Orodje mora biti v statičnem stanju.

Rezanje je enostavno izvajati tako na dolgih kot na kratkih kodrih. Če ste lastnik ne predolgih las, bodite pozorni na dejstvo, da se mora en list škarij nujno dotikati lasišča.

Rezanje bo postalo zanesljiv pomočnik pri ustvarjanju frizure za lestve in bo usmerilo pramene v predelu obraza. Za to se tanjšanje izvaja z notranje strani pramenov..

Tanjša kodrasti lasje za hrustljave kodre

Za teksturiranje posameznih elementov frizure se uporablja tehnika "kaša". Posebnost tega redčenja je, da se kodri po postopku razdelijo na pramene in se postopoma upognejo.

Boj proti razcepljenim koncem

Z redčenjem koncev las ne samo, da se znebite razcepa, ne da bi pri tem žrtvovali dolžino, temveč tudi ustvarili mehko linijo obrezovanja (tukaj se naučite, kaj storiti, če se vaši lasje razbijejo).

Rihanna je velika oboževalka brušene šiške

Vrste redčenja konic:

 • Pokažite Izvedeno pod kotom 90 ° s konicami navadnih škarj.
 • Pointcut. Pričeska v obliki točkovnega reza s konicami škarj, ki se nahajajo pravokotno na pramene.
 • Picketage. Pričeske "nad glavnikom", pri katerih se lasje česajo proti rasti, prameni, ki štrlijo skozi reže, se brušijo pod kotom 45 °.

Izhod

Redčenje je vsestranska metoda ustvarjanja pričeske, ki bo poudarila vašo osebnost in privlačnost. Videoposnetek v tem članku vam bo povedal o vseh podrobnostih postopka in njegovih prednostih (glejte tudi članek "Urejanje las - moderna tehnika barvanja").

Redčenje las

Daria Evtyanova

Vsebina:

Brušena frizura je vsestranska izbira za katero koli žensko. Ti odbitki izgledajo čim bolj naravno in pomagajo dodati volumen las. Kaj je redčenje, za koga je primerno, katere tehnike so tam, katero je bolje izbrati, preberite v članku.

Snemanje filma: kaj je to?

Redčenje je redčenje las s posebnimi frizerskimi škarjami za ustvarjanje oblike. Lahko je veliko stopenj redčenja, vse je odvisno od posameznih želja, vrste in strukture las.

Po naravi imajo vsi ljudje pramene različnih dolžin: konci se odcepijo in zrastejo nove dlake, ki so krajše od starih. Zato je redčenje videti čim bolj naravno.

Postopek se izvaja s posebnimi škarjami, od katerih je en del glavnik, drugi pa rezilo. Včasih se za redčenje uporabljajo posebne britvice, dvostranske škarje in ščipalke za lase..

Redčenje las: za kaj gre in katere njegove prednosti

 • Redčenje vam omogoča, da lasje postanejo bolj bujni in voluminozni (to je še posebej prikazano za dekleta s tankimi lasmi).
 • S to tehniko frizura dobi obliko.
 • Pričeska s tanjšanjem je videti čim bolj naravna in enostavna.
 • Tanke šiške pomagajo ustvariti konturo in gladek prehod na glavne lase.
 • Redčenje pomaga odstraniti odvečen volumen za debele lase.
 • Razcepljeni konci se odstranijo z redčenjem.
 • Redčenje vam omogoča, da spremenite videz, ne da bi pri tem izgubili dolžino.
 • Filtrirane lase je mogoče oblikovati na različne načine.
 • Ko jih bo kos strokovnjak, se bodo lasje bolje prilegali, prameni se ne bodo prilepili v različne smeri in puhali.

Nasvet: tanjšanja ne poskušajte narediti doma. Preden sledite modnim trendom, poiščite izkušenega in zanesljivega frizerja, saj tanjšanje lahko ne le pomaga, da boste videti najbolje, ampak tudi pokvari lase..

Redčenje las konča

Ali vas redčenje reši pred razcepljenimi konci?

Slabosti redčenja in kontraindikacije

 • Redčenje je kontraindicirano za zelo tanke, redke in poškodovane lase: na primer po posvetlitvi ali kemiji, ker lasje postanejo tanjši.
 • Po redčenju se lahko lasje začnejo močneje cepiti.
 • Slabo kakovostno redčenje novomeškega mojstra lahko pokvari pričesko, lasje se bodo držali v vseh smereh.
 • Po neuspešnem redčenju bo treba lase dlje časa obnoviti in gojiti..

Redčenje po celotni dolžini

Redčenje pri koreninah

Redčenje samo konce las

Bistvo tanjšanja koncev je mehčanje prehodov in ustvarjanje mehkega obrisa. Od prednosti: frizura s škarjami za redčenje odstrani razcepljene konce, vendar ohrani dolžino. Redčenje koncev se lahko izvede na različne načine.

 • Vodoravno: pramen se potegne navzdol, pritrdi s prsti in ga razreže poveljnik, ta vrsta redčenja pomaga ustvariti naravne obrise.
 • Navpično: zmehča prehode med stopnjami različnih višin, poveljnik se premika od vrha navzdol ali od spodaj navzgor (odvisno od želenega učinka) vzdolž pramenov.
 • "Zobje": ta metoda vam omogoča zameglitev kontur frizure, ustvarjanje naravnega volumna in izvajanje prehodov, rez se izvede pod kotom.

Tehnike in pravila za redčenje

Drsni rez ali rezanje

Strojno redčenje

Metoda oprava

Britev

Potikanje, točka in pika na i

Tanjša dolge in debele lase

Za dolge in debele lase bo redčenje dodalo lahkotnost in teksturo. Lastniki dolgih las ne smejo zlorabljati redčenja korenin, da ne bi izgubili volumna in gostote..

Nasvet: da preprečite, da bi se lasje po redčenju pokvarili in lomili, poskusite uporabiti manj grelnih naprav za oblikovanje. Če je ravnanje ali kodranje neizogibno, ne prezrite izdelkov za toplotno zaščito, kot so Redken's Hot Sets 22.

Redčenje kodrastih in kodrastih las

Za redčenje kodrastih las je glavna stvar občutek sorazmernosti. Prekomerno redčenje jih bo naredilo bolj puhaste, polnejše in vidnejše..

Nasvet: tanjšanje je možno, vendar ne po celotni dolžini in z mehkimi prehodi. Da bi ohranili videz svojih las, uporabite izdelke za disciplino, kot je Redken's Frizz Dismiss, in styling razpršila, kot je Biolage R.A.W. avtor Matrix.

Tanjšanje las srednje dolžine

Redčenje na laseh srednje dolžine je potrebno le, če ne želite grafične odbitke, kot je kvadrat. Na srednjih laseh tanjšanje odlično doda sijaj in volumen. Če želite svoji pričeski dati bolj moden videz in lahkotnost, potem je to zagotovo vaša možnost. Ravni lasje bodo postali bolj obvladljivi in ​​lažji za oblikovanje.

Nasvet: Ne zanemarjajte nege. Redčenje lahko pospeši lomljenje las, zato za krepitev kodrov uporabite maske in negovalna sredstva, kot so pusti balzami. Poiščite maske za poškodovane lase, na primer So Long Damage by Matrix.

Tanjša šiška

Redčenje šiška je pomembno za nemoten prehod in naravno lahkotnost. To je še posebej potrebno, če imate naravno debele in goste lase. Ravne šiške brez redčenja izgledajo grobe in težke, poleg tega bodo lasje zrasle nazaj, šiška pa bo videti asimetrična in neurejena. Odvisno od vrste redčenja lahko dobite klasičen bang ali raztrgan.

Nasvet: za dodaten volumen in estetiko namesto laka za nohte pri oblikovanju uporabite teksturna razpršila, kot so Redken's parfumirani vetrovi.

Naročite se na naša družbena omrežja, da boste na tekočem z najnovejšimi novostmi, natečaji, promocijami in posebnimi ponudbami: Instagram, Vkontakte, Yandex.Dzen, Facebook

Zdi se, da je prišlo do napake. Prosim poskusite kasneje.

Redčenje las

Ljudje imajo edinstveno strukturo las. Nekateri so trdi in debeli, drugi poslušni in mehki, mnogi pa - redki, brez naravne prostornine. Tanjši lasje nudijo priložnost, da pričeski dajo naraven videz, poleg tega pa znatno izboljšajo videz las.

Redčenje las - za kaj gre

Redčenje las pri rezanju je neke vrste tanjšanje, z drugimi besedami, odrezovanje posameznih pramenov na različnih višinah. Redčenje pomaga ustvariti volumen za zelo redke lase, popraviti obliko ali popolnoma spremeniti obris frizure.

Vrste redčenja las

Redčenje se izvede pri samih koreninah, na koncih pramenov in vzdolž dolžine.

Koren za redčenje las se uporablja za oblikovanje dodatnega volumna, to še posebej velja za okcipitalno in parietalno cono.

 1. Redčenje pri koreninah se izvede z glavnikom z redkimi zobmi. Prameni se dvignejo iz korenin in nato razrežejo na ločene tanke pramene na višini 0,5 cm - 1 cm.
 2. Redčenje lasnih koncev je zelo priljubljeno. Če tanjšate konce las po celotni glavi, potem ima pričeska naraven videz, obris pa se očitno zmehča..

Tukaj lahko uporabite ravne črte in škarje za redčenje. Danes se pri frizerstvu redčenje pogosteje uporablja z metodo kazanja.

Redčenje lahko ustvarite z različnimi orodji: to so škarje za ravnanje in redčenje, ravna in tanjša britvica.

Kako tanjšati lase s škarjami za redčenje

Redčenje je lažje izvesti s posebnimi škarjami za redčenje:

 • Prameni so ločeni s širino največ 1,5 cm - 2 cm, rezila so povezana na dolžini 2 cm od koncev las.
 • Redčenje las s takimi škarjami se opravi po rezanju s podobno tehnologijo, vendar se škarje rahlo umaknejo od koncev las.
 • Ko škarje vstavimo v lase, se naredijo 1-3 ostri kliki, če se le da, pramen lahko odrežemo.

Tehnika redčenja las z ravnimi škarjami

Z ravnimi škarjami bo težje tanjšati debele lase, tukaj so potrebne izkušnje.

 • Pramen se potegne pod rahlim kotom, odprta pripravljena rezila se pripeljejo do sredine, ki se nahajajo pravokotno na rastne črte.
 • Nato morate hkrati izvesti dva koraka - rezila škarje malo povezati in jih takoj premakniti na konce pramena.
 • Glavna težava je v tem, da ne naključno odrežete veliko las ali celega pramena.

Ravno redčenje s škarjami se opravi med odbitkom ali po njem in vsebuje več metod:

 1. Rez je nazobčan. S to metodo se škarje postavijo pod kotom v pramen, rezultat pa ima rez v obliki trikotnikov, združenih v črto. Redčenje las se izvaja pri rezanju.
 2. Pljuvanje. Tu so škarje pravokotne na pramen in na isti razdalji izrežite tanke pramene. Plukanje se opravi po sami frizuri ali hkrati.
 3. Drsni rez. Škarje v odprtem položaju primite pramen na sredini in se v tem položaju premaknite na konce las. Roka mora trdno držati škarje v enem samem položaju, saj lahko vsako nepričakovano gibanje povzroči delni ali popolni odrez pramena. Redčenje se opravi po odbitku.
 4. Drsna tanjša rezina. To redčenje zagotavlja rezultat, podoben tanjšanju z britvico za redčenje. V tej različici skoraj zaprte e škarje drsijo konce čez majhne pramene. Škarje so nameščene vzporedno z njimi. Ta metoda redčenja las se izvaja po sami frizuri..

Metoda redčenja britvice

Redčenje britvice se izvaja samo na mokrih laseh.

 • Pramene je treba tesno potegniti, ker jih rezilo ne bo moglo rezati.
 • To orodje naj bo vzporedno s površinami pramena, tako da je konica usmerjena proti koncem.
 • Takoj, ko rezilo doseže želeno linijo reza, je treba nagib britvice povečati..
 • Redno redčenje omogoča 2-3 gibke britvice vsakega pramena.
 • Če želite ustvariti več pompa, morate 4-5 krat hoditi skozi vse lase.