Kakšno pričesko narediti za šolo? 12 enostavnih in lepih pričesk za dekleta in najstnike v 5 minutah

Trenutno izobraževalne ustanove niso več kraji, kjer dijaki nosijo enaka oblačila in kjer njihov videz ne bi smel biti izrazit in svetel. Prosti slog je odlična priložnost, da pokažete svojo individualnost, na primer s tem, da naredite lepe in hitre pričeske za šolo, ki bodo navdušile tako lastnico, kot tudi tiste okoli nje. Najbolj zanimivo je, da je styling zelo enostavno narediti z lastnimi rokami, pri čemer porabite minimalno količino časa..

Hiter styling za dekleta je najbolj priročen način za ustvarjanje želenega videza, ki je preprost in enostaven. Ne pozabite na udobje. Styling naj bo udoben, nikakor ne škoduje las in odvrne pozornost študenta.

Ta članek ponuja celo vrsto pričesk za poljubno dolžino las, tako za najbolj aktivne osnovnošolce kot za očarljive srednješolke. Kakšna bi morala biti hitra in enostavna pričeska za dekle v šoli?

Lepe in hitre pričeske v šolo - fotografije različnih idej

Pri izbiri pričeske bodite pozorni na otrokove želje in reakcije. Vsi naslednji stajlingi so lepi, funkcionalni in jih lahko ustvarite 5 minut pred odhodom iz hiše, na primer za zelo pomemben šolski dogodek. Za ustvarjanje hitrih pričesk ne potrebujete stilske skorje! Mlada fashionista mora biti videti urejena in negovana, in kar je najpomembneje - počutiti se samozavestno skozi vse šolske ure.

Pričeske za dekleta za srednje lase v 4 korakih

Na vsaki dolžini las ni mogoče ustvariti vsakega videza, vendar srednja dolžina omogoča veliko. Analizirajmo, kakšne hitre pričeske je mogoče narediti v šolo v 5 minutah za srednje lase z uporabo fotografije po korakih kot primer..

Nizka postava je ena najpreprostejših in daje zanimiv in zabaven videz. Preizkusite ta slog za šolo ali celo kateri uradni dogodek, ki zahteva zagonetno podobo. Pričeska se opravi v štirih korakih:

 1. Najprej so lasje razdeljene na tri konice na isti razdalji drug od drugega. Če ima deklica tanke lase, je najbolje, da se konjski repi približajo drug drugemu..
 2. Nato lase potegnemo v pol zank.
 3. Nato vzemite obe strani zanke, tako da se vsaka od njih ovije okoli dna repa, elastika pa ni vidna. Zavarujte z zatiči.
 4. Ponovite za vsak konjski rep. In voila! Slika je pripravljena.

Naslednje pričeske za dekleta so narejene hitro, vendar so na eni strani videti zelo lepe, na drugi pa zapletene. A v resnici jih je enostavno narediti, zato so primerne za vsakodnevno nošenje, pa tudi za baletni razred ali preprosto za tista dekleta, ki ne marajo ohlapnih las. Ni težko uganiti, da se styling izvaja tudi v preprostih 4 korakih:

 • Naredite lase nizkim repom.
 • Dlako razdelite nad konjski rep, nato pa zbrane lase speljite skozi luknjo..
 • Tudi potisnite konjski rep čez isto zanko. Zavarujte z zatiči.
 • Okrasite z okrasnim lasnikom ali rožo.

Kako hitro opraviti lase za šolo? Vsaka mama si postavi takšno vprašanje, še posebej, ker mora zbrati sebe in otroka. Naslednji stajling je zelo ženstven in očarljiv, ustvarite ga lahko s samo nekaj preprostimi koraki:

 1. Po česanju las naredite konjski rep na vrhu glave.
 2. Nad elastiko naredite majhno luknjo in skozi njo privijte celoten rep.
 3. Naredite pigtail in konec pritrdite z elastičnim trakom.
 4. Piščanček večkrat zvijte blizu podstavka in ga zavarujte z zatiči. Oblika dobljenega vzorca naj bi spominjala na cvet.

Nenavaden styling za šolo z lastnimi rokami

Pričeske z loki izgledajo zelo nenavadno. Oglejte si ilustrirano idejo za stajling srednje dekleta. Ustvarja se, tako kot prejšnji, na podlagi ročice.

Ta pričeska je kot nalašč ne le za šolske dni, temveč tudi za vse počitnice, vključno s 1. septembrom za prvošolce.

Raznolika tkanja vedno dopolnjujejo podobo z ženskostjo in eleganco, dekleta pa dobijo srčkan in nežen videz. In izgledajo lepo in sproščeno. Piščanček na eni strani bo najboljša rešitev problema hitrega in lepega oblikovanja za šolo, še posebej, če dodate nežno dekorativno rožo.

Naslednja fotografija prikazuje zelo občutljivo pričesko za dekleta s srednjimi kodri. Morate narediti preprost lasni lok in ga dobro popraviti.

Hitre pričeske za dekleta za dolge lase

Na fotografiji je prikazan zelo preprost stajling za dolge kodre. Če ga želite ustvariti, lahko preprosto vržete vse lase čez eno ramo in jo okrasite s čudovitim elastičnim trakom ali trakom..

Ribji repi so z leti pridobili na priljubljenosti in so še danes "trend". Seveda lahko ta pletenica izgleda tesno in lepo ali malo sproščena in zračna. Odvisno je od želje otroka. Vsaka šola bo..

Dolgi lasje bodo videti odlično z diagonalno francosko pletenico, ki pade na eno stran rame. Lahko je okrašena tudi z različnimi loki ali okrasnimi cvetovi..

Vprašanje o ustvarjanju pričeske za šolo hitro skrbi ne samo matere, ampak tudi najstniške deklice, ki so sposobne zgraditi enostavno mojstrovino z lastnimi rokami. Na dolgih laseh iz pletenic bo videti super. In to se naredi precej enostavno:

 1. Vse lase zberemo v dolg rep in jih razdelimo na tri enake dele.
 2. Iz vsakega dela pletemo pigtails. Ko so tri tkalice pripravljene, iz njih oblikujemo novo pletenico..
 3. Začnemo zviti poševno podlago do samega konca.

Rezultat je lep vzorec tkanja, ki spominja na volumetrično rožo.

Če so najpreprostejše pričeske dolgočasne ali se vam zdijo dolgočasne, jim lahko vedno dodate nekaj novega in jih naredite drugače.

Hitra šolska postava za kratke lase

Kot pričeska za najstniška dekleta za kratke lase lahko naredite dva tkanja, ki se začneta od časovne cone in se križata na zadnji strani glave. Poleg tega je ta povezava lahko lepo okrašena s svetlim elastičnim trakom.

Najpomembnejša stvar pri vsakem stajlingu, zlasti šolskem stajlingu, je trdnost. Zato je treba pri izdelavi pričeske razumeti, kako dolgo lahko ohranja tako obliko s takšnim ritmičnim življenjem v šoli. Zviti konjski rep bo dolgo časa navduševal svojega lastnika ne samo s hitrostjo njihovega ustvarjanja, temveč tudi z neprimerljivim odporom proti kakršnemu koli gibanju. In ustvarjene so na naslednji način.

 1. Lasje so razdeljene na dva enaka dela.
 2. Eden pramen je ločen, ki se nahaja bližje čelu.
 3. Rep je narejen, kot je prikazano na fotografiji.
 4. Nad elastiko je narejena luknja in vanjo je vrezan rep, ki tvori majhen vodnik.
 5. Korake ponovimo 3-6 krat.

Pričeske za srednješolke za različne dolžine las

Srednješolke, ki hodijo v šolo, raje hitre frizure. Katero sliko poskusiti na kratkih laseh je stalna dilema mladih lepotic. Lahka in očarljiva pričeska, ki je predstavljena na fotografiji, bo pomagala pri soočanju z njo. Na eni strani je izbran pramen in pleten pigtail. Nadalje je preprosto pritrjen na nasprotni strani. Izkazalo se je zelo lepo in enostavno styling.

Šolske pričeske za kratke lase je mogoče narediti v samo 5 minutah. Če je na glavi frizura bob ali bob, potem bo dovolj le, da koreninam dodamo majhen volumen s pomočjo pene. Za spremembo dodajte trak za glavo ali barvito zaponko za lase.

Če vam ni všeč, da bi lasje pustili kar tako, je naslednji problem hiter in preprost styling. Če ga želite ustvariti, potrebujete tri majhne gumijaste trakove:

 1. Lasje zbiramo v konjski rep, kot je prikazano na fotografiji.
 2. Iz tega repa oblikujemo vodnik.
 3. Naredimo drugi rep, nekoliko nižji od prvega.
 4. Dejanja ponavljamo.
 5. Zadnji korak bo izdelava 3. jermena.

Da bo pričeska videti bolj voluminozna, lahko pasove nekoliko spustite s prsti..

Na dolgih ali srednjih laseh bo najlažje narediti pletenico. Na fotografiji je prikazan ribiški pas, kar se naredi zelo hitro. Od francoske pletenice se razlikuje po tem, da je ustvarjena iz dveh pramenov, ki izmenično tvorita pigtail. Lokacija tkanja se lahko spremeni.

Modne možnosti za najhitrejše pričeske za najstnike v šolo, ki jih lahko naredijo z lastnimi rokami, poglejte v naslednjem video materialu.

Šolske pričeske za dekleta, ki jih je mogoče hitro narediti, je cela naloga. Ampak, ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled. Vse zgoraj našteto oblikovanje lahko opravite ročno in le nekaj minut, preden greste ven. Take veščine so lahko koristne ne le v šolski dobi, ampak tudi bolj zrele.

Pričeske za šolo za srednje lase

Skoraj vsaka šola ima enotno uniformo, zato nekateri učenci ne morejo poudariti svoje individualnosti. Toda obstaja le en način, kako to storiti - narediti edinstvene pričeske. Primer za dečke ni težaven - urejena kratka ali srednje dolga stilska frizura.

Za dekleta morate izbrati pričeske, odvisno od dolžine las, oblike obraza, starosti in osebnih željah učenke same.

Za dečke in deklice morajo biti pričeske urejene, udobne in v skladu s šolskim slogom. Uporaba preveč svetlih lokov, elastičnih trakov, lasnic naj bo čim manjša. Teoretično je pričeska eden tistih dejavnikov, ki otroke, zlasti deklice, spodbudijo k pouku..

Kako okrasiti kratke lase

Z uporabo trakov, lokov, elastičnih trakov lahko naredite zanimive pričeske za kratke lase. Svetle trakove za glavo, loki so primerne za dekleta osnovnošolske starosti. Kratke lase lahko enostavno pletate v majhne pletenice, začenši s srednjim in stranskim ločevanjem. Za čednost jih je mogoče pritrditi z nevidnimi ali rakovci ob strani. Za dekleta, ki želijo gojiti šiška, bo to najprimernejša možnost. Lasje na templjih lahko zasukate v preproste vrvice in jih zavežete v konjski rep..

Zanimive pričeske za srednje lase

Srednji lasje imajo večjo prostornino kot kratki. In tudi več priložnosti za izdelavo lepih edinstvenih pričesk zanje.

Lak za lase

Lahko naredite loke: videti bodo elegantno.

Če želite to narediti, potrebujete 10 nevidnih elastičnih trakov. Dlake so razdeljene na dva enaka dela in zbrane v "konjski rep". Levi del je treba razdeliti na dva pramena, dve zanki pa je treba narediti podobno loku, pri čemer vsako pritrdite z nevidnimi elastičnimi trakovi na dnu. Nato zaprite sredino, dvignite en curl in ustvarite nekaj podobnega jedru premca.

Vse je zavarovano z nevidnim elastičnim trakom. In preostali kodri se bodo obesili navzdol, ki posnemajo trakove premca. Enako storite z drugim repom.

Bučka s pigtails

Srednji lasje so kot nalašč za pričeske, kot je konjski rep.

Tako imenovani "konjski rep" bo videti lepo z več pigtails zaporedoma, povezanimi v bunki, kjer se začne "konjski rep". To pričesko je zelo enostavno narediti. Če želite to narediti, lase razdelite na dva dela. Začenši od templjev, zavežite več vzporednih pletenic v francoščini in se s konjskim repom zberite v skupnem repu z elastičnim trakom.

In da se hitro pripravimo na šolo in ne zamujamo pri pouku, dekleta včasih raje hitre pričeske. Izdelani so enostavno in hitro, vendar izgledajo lepo..

Srednji lasje omogočajo podobne pričeske. Na primer, za izdelavo klasičnih vozlov bo potrebnih le dve minuti. In jih ne bo težko narediti. Dovolj je, da lase razdelite na dva enaka dela. Klasični vozli, ki jih poznajo vsa dekleta in dekleta, so narejeni iz njih. Srednji lasje bodo naredili 2 do 3 teh vozlov. Konec je pritrjen z elastičnim trakom. Lahko pa uporabite svileni trak, ki je v vozlu privezan z lasmi..

Simpatični snopiči

Vezava las v šopko je še ena pričeska, ki traja le nekaj minut. Vse, kar morate storiti, je, da zberete lase in jih zvijete v šop. Izgleda precej lepo, zato lahko mirno hodite v šolo.

Bagel

Simpatičen zajček na glavi lahko okrasite z "krofom" pletenic. Lastniki ne zelo debelih las srednje dolžine lahko samozavestno hodijo v šolo s takšno pričesko.

"Bagel" iz pletenic

Naredi se na naslednji način: izdelan je konjski rep in pritrjen z elastičnim trakom. Na vrh elastičnega traku se postavi penast obroč (bagel). Lase enakomerno porazdelimo po obroču, nato pa jih na vrhu pritrdimo z drugim elastičnim trakom.

Preostali lasje so pleteni ali vezani in oviti okoli popka. Pigtails so pritrjeni z nevidnim (lahko uporabite ščipalko za lase). Temu se reče "krof" pletenic. Če ni prstana, ga lahko zamenjate z navadno nogavico. Če želite to narediti, je glavni del nogavice odrezan, preostali del pa zvit v zvitek..

Zdi se, da elegantno grško pričesko lahko naredijo samo izkušeni obrtniki. Vizualno se zdi, da morate za to pričesko imeti dolge lase. Ampak to so vse iluzije.

Grško s trakom

Srednji lasje tik pod dolžino ramen so v redu in obisk mojstra ni obvezen. Obstaja poenostavljena različica grške frizure. Na njem lahko porabite največ 3 - 4 minute, ne več. Ko ste lase zbrali v nizkem repu, ga morate pritrditi z elastičnim trakom. Po tem se mora rep premikati med glavo in elastiko. Kot rezultat se oblikuje žep, v katerega so priviti konci repa. Ko končate, ga popravite z nevidnostjo. Precej preprosta, a hkrati lepa pričeska. Lahko si ponosen, da hodiš v šolo.

Kakšno pričesko izbrati za dolge lase

Dolgi lasje dajo več možnosti za improvizacijo in domišljijo. Obstaja ogromno različnih pričesk tako za srednješolce kot za osnovnošolce..

Zdaj je v modi izdelovati pletenice za dolge lase. Obstaja veliko različic pletenic.

Trojna pletenica

Pletenice iz treh pletenic bodo videti čudovito.

To pričesko je enostavno narediti, z njo se lahko spoprime celo prvošolka. Da bi to naredili, so lasje razdeljene na tri dele: en zgornji, najdebelejši in dva stranska, ki sta po volumnu enaka..

Vsi trije deli so pleteni v ločene pletenice. Nato jih združimo v eno skupno pletenico. Tukaj lahko zavežete tudi čep, če je zelo dolg. S to pričesko lahko vsak dan hodite v šolo, še posebej za osnovnošolce..

Če je načrtovan kakšen praznični dogodek (na primer, deklica sodeluje v "jesenskem krogu"), potem bo ta pričeska pravična. Če želite dodati praznino, lahko pletenici dodate svetle umetne rože..

Pleteno srce

Dolgi lasje omogočajo tako izjemno pričesko, kot je "Srce pletenice". To bo nekoliko težko izdelati, vendar se splača. Dobro je, če dekličina mama, sestra ali punčke znajo tkati pletenice v francoščini.

Bistvo je, da tukaj las ni treba razdeliti na dva enaka dela. Dovolj je, začenši s krono glave, zbrati na obeh straneh vzdolž snopa, tako da dobimo pletenice srednje debeline. Vsak sveženj zavijte v pletenice v francoščini in jih zberite spodaj.

Kot rezultat, bo takšna pričeska na zadku spominjala na srce. V šolo s takšno pričesko lahko greste z veseljem.!

Plesti s konjskim repom

Druga izvirna pričeska je pletenica s konjskim repom. Za takšno pričesko potrebujete dolge debele lase. Ta pričeska se naredi precej preprosto: lasje so razdeljeni na dva dela. Eden je pleten v pletenice, iz drugega pa je narejen rep. Na dnu je rep poševno zavit in pritrjen z lasnico.

Curls na folijo

Za volumen lahko dolge lase spremenite v dolge, šik kodre. Toda ta preobrazba bo trajala več časa kot druge frizure. Lepi kodri so doseženi z uporabo sodobnih tehnik. Na primer, z uporabo curling likalnika skozi folijo boste dobili nekaj res ljubkih dolgih kodrov. Za to se uporabljajo drugi dodatki: likalniki, curlers, klešče.

To so bile najpreprostejše in najlažje vrste čudovitih pričesk, s katerimi lahko vsaka šolarka, ne glede na starost, dolžino in vrsto las, z veseljem hodi v šolo in se pokaže pred sošolci.

Pričeske za šolo na dolge lase za najstnike, srednješolke. Pljuča za vsak dan, 1. septembra, matura

Šola postavlja posebne zahteve glede videza učencev in če upoštevamo, da šolsko življenje zavzame večino otrokovega časa, potem morajo frizure za šolo izpolnjevati številne pogoje, zlasti kar zadeva dolge lase. Prameni naj bodo videti čedni, ne smejo ovirati študija ali ga odvračati.

Zvit rep

Najhitrejši način pletenja dolgih las za šolo je s konjskim repom. Izvaja se lahko z različnimi tehnikami, ki pričesko popestrijo in omogočajo, da je vsakič videti na nov način, ne da bi si močno prizadevali..

Primer, kako romantičen in eleganten stajling narediti iz banalnega repa, je, da se izkaže. Vse, kar potrebujete, da ustvarite, je majhen styling izdelek, ki bo vaše lase naredil bolj vodljive, in kravato za lase.

Bolje je narediti to pričesko nizko, na samem vratu..

Potrebno je vezati navaden konjski rep, pritrjen z elastičnim trakom, zaviti rep, ki se premika od spodaj navzgor, v luknjo med dvema enakima delovoma las nad elastiko. Da bi to olajšali, lahko rep predhodno zvijemo z vodnikom..

Konica iz nasprotnih pletenic

Prvotni način pletenja repa bo predhodno pletenje..

Če želite to narediti, morate upoštevati naslednje zaporedje dejanj:

 • Glavo razdelite s stranskim prerezom (od ušesa do ušesa).
 • Dno las zavarujte z elastičnim trakom ali sponko.
 • Začnite pletati francosko pletenico na dnu las. Ko ste se ločili, popravite.
 • Druga pletenica je tkana proti prvemu, od vratu do zadnjega dela glave. To pletenico lahko naredite v obratnem tkanju.

Ohlapne lase, ki ostanejo od pletenice, zavijte z elastičnim trakom na zadnji strani glave.

Različica na temo "slap"

Del las v tem stajlingu ostane brez padca, drugi del pa je okrašen s čudovitim pletenjem.

Za klasično različico frizure morate ponoviti preproste korake:

 1. V templju ločite 3 tanke pramene in začnite tkati preprosto pletenico.
 2. Ko ste naredili 2 epizodi tkanja, dvignite nov curl iz prostega dela glave in ga pritrdite na skrajni pramen. Lasje postopoma pletemo v pletenico.
 3. Spodnji pramen v tkanju je treba pustiti nepokvarjen, namesto tega pa ga je treba nabrati novega. Izpuščeni lasje ustvarjajo učinek slapov.
 4. Pletenice lahko zaključite na hrbtni strani glave (potem boste morali pleteti drugo pletenico iz drugega templja) ali na nasprotnem delu glave.

Tkanje "slap" z dvema vzporednima pletenicama izgleda impresivno. Ta možnost je primerna samo za lastnike debelih las, ki bodo po zaključku prve pletenice imeli veliko ohlapnih pramenov. Prvotna sprememba "slapa" je tkanje pletenic okoli glave na način oboda.

V tem primeru se tkanje ne sme izvajati na zadnji strani glave, temveč na čelu vzdolž osnove rasti las. Ta stajling je bolj primeren za posebno svečano priložnost, če ga kombiniramo z zavitimi kodri. Lahko pa se nosi tudi v priložnostnem slogu z ravnimi lasmi..

Svetlo zavit rep

Prednost tega načina vezanja repa se lahko šteje za enostavnost in hitrost izvajanja (približno 5 minut), pa tudi zanesljivo fiksiranje las, kar je pomembno za šolsko oblikovanje. Pred pričesko je treba lase rahlo navlažiti, v ta namen je primeren poseben vlažilni sprej ali navadna voda v steklenici z razpršilcem.

Rep je treba pritrditi z elastičnim trakom in ga razdeliti na tri enake dele. Pramene izmenično zasukajte z vrvico v smeri drug proti drugemu. Po zaključku teh korakov je treba pasove zviti skupaj in vezati z elastičnim trakom.

Pigtailed rep

Obstaja več načinov za raznolikost repa s pletenico:

 1. Naredite visok rep, ki ga nato zavijte.
 2. Ustvarite konjski rep, kjer je pleten samo en curl.
 3. Podnožje repa poševno povijte, s čimer skrijete gumijast trak.
 4. Bolj zapletena možnost tkanja - spiralni pigtail okoli repa.

Šolarka te pričeske ne bo mogla narediti sama, potrebovala bo pomoč mame ali prijateljice.

Navodila po korakih za izvedbo pričeske izgledajo takole:

 • Vezati visok rep.
 • Od strani ločite tri pramene.
 • Spletemo jih 2-3 krat.
 • Nato morate pletenico tkati diagonalno, pobrati nove pramene le z zgornje strani repa.
 • Na želeno višino poševno zavijte celoten rep in nadaljujte tkanje naslednjega odseka vzporedno s prvim.

Tako morate še naprej delati pletenice do koncev las. Nato pričvrstite pričesko z elastičnim trakom.

Majhne žemljice

Žemljice ali šopki - zelo igriva in bujna pričeska, ki izgleda primerno za osnovnošolca in najstnico.

Za izvedbo frizure bo potrebno upoštevati naslednje korake:

 • Naredite enakomerno ločitev od čela do vratu (ločitev se lahko izvede točno na sredini glave ali s pobotanjem).
 • Vsak del las zavežite z elastičnim trakom in zasukajte z opornico.
 • Osnovo zavijte z vodilno palico in jo pritrdite z drugim elastičnim trakom ali lasnikom.

Za šopke ali mreže lahko uporabite posebne trakce za lase.

Svetlo lepi ponjavi

Spogledljivo podobo bosta dalo 2 repa, ki ju lahko naredite visoko nad ušesi, prestavljeno nazaj na zadnji del glave ali pustite prosto ležati na ramenih.

Francoske pletenice z repom

Pletena pletenica na francoski način se naredi tako:

 • Na ravni krošnje ločimo tri pramene želene debeline.
 • Vsak od njih je nameščen na osrednjem s postopnim nabiranjem dodatnih kodrov po robovih..
 • Preden dosežete konce, približno na ravni zadnjega dela glave, lase zavežite v konjski rep.

Pričeske z ohlapnimi lasmi do šole

Pričeske za šolo za dolge lase se najpogosteje izvajajo v strogem slogu in zahtevajo skrbno pritrditev vsakega pramena. Ohlapni lasje niso najboljša možnost za vsakodnevno oblikovanje v šolo. Dolgi kodri se bodo oprijeli in motili prosto gibanje, kratki kodri padejo na oči in blokirajo svetlobo.

Izhod iz situacije bodo pričeske, v katerih so sprednji prameni pritrjeni, vendar glavni del las ostane lepo, da teče navzdol po hrbtu.

Malvinka

Pričeska se izvaja po shemi:

 • Na temporalnem delu ločite pramen in ga zasukajte z ne tesnim vodnikom.
 • Zavarujte z nevidnimi ali lepimi lasnicami na zadnji strani glave.
 • Lase malo zavihajte v vodnik, da dodate volumen.
 • Ponovite zaporedje dejanj na drugi strani.

Vozel

Styling se izvaja na enak način kot obrnjen konjski rep, samo da ga ustvarite, ne vzamemo vseh las, ampak le zgornji del. Če želite pričesko narediti bolj voluminozno, lahko nekajkrat ovijete rep, pri čemer vsakič pritrdite tanke pramene na rep s templjev.

Pasovi na zadnji strani glave

Ta stajling se bo izkazal samo na dolgih laseh..

Če ga želite ustvariti, potrebujete:

 • vzemite kljukico las iz templja;
 • zasukajte ga s tesnim snopom in ga prestavite na drugo stran;
 • privijte nastali vodnik s vozlom s kodrom na nasprotni strani glave;
 • oba pramena spet zavijte in prenesite na nasprotni del las, kamor lahko povežete trnek z novim pramenom;
 • še naprej tkati na želeno dolžino.

Platišče za pas

Pričeska se izvaja po shemi:

 • Pramen nad ušesom razdelite na pol.
 • Zvijte jih skupaj in pritrdite z elastičnim trakom.
 • Vrzite vodnik čez čelo na nasprotno stran in pritrdite z elastičnim trakom, tako da poskušate skriti vrh.
 • Enako ponovite na drugi strani.

Delna pletenica na zatilju

Začenši s templja, zavežite pletenico in se pomaknite na nasprotno stran. Lase pritrdite nekaj centimetrov od ušesa.

"Polž" dvojnik

Dolgi lasje se lepo prilegajo v elegantno in prefinjeno polževsko pričesko, ki dopolnjuje videz srednješolke. Izvaja se iz dveh valjev, zasukanih drug proti drugemu.

Zaporedje:

 • Lase razdelite s prerezom približno na sredini.
 • En del las zavarujte s sponko - dokler tega ne potrebujete. Lase počešite z ene strani na drugo in jo pritrdite z nevidnimi navpično na kroni in zadnji strani glave.
 • Z valjčkom zavijte lase v nasprotni smeri in položite čez nevidne lase. Nasvete zataknite navznoter.

Postopek ponovite z delom las, ki je ostal neizrabljen. Smer tega "polža" bo nasprotna.

Vezani rep

Pričeske za šolo za dolge lase ne smejo vzeti veliko časa, opraviti jih je treba hitro in brez truda. Garlandov rep ustreza vsem tem zahtevam. V zadnjem času je postala priljubljena dekoracija zvezdnih divov na preprogi, primerna pa je tudi kot vsakodnevna šolska pričeska..

Za dokončanje stajlinga boste potrebovali več enakih gumijastih trakov. Lasje za takšno pričesko je treba pritrditi na želeno višino in jih povleči na več mestih (tolikokrat, kolikor dopuščata dolžina las in lastne želje). Elastiko lahko skrijete tako, da okoli njih ovijete tanke pramene..

Vezani konjski rep izgleda najbolje, če je vsak del las malo česan in sproščen iz vezi.

Za bolj zapleteno spremembo pričeske morate:

 • rep pritrdite visoko na vrhu glave, pri čemer pustite proste pramene na templjih, za ušesi in nekoliko spodaj, tj. vzdolž robov obraza na različnih višinah;
 • umaknite majhen del las v repu na ravni, kjer so ostali prosti prameni, naredite zožitev;
 • zaviti rep z lasmi;
 • postopek ponovite na želeno dolžino.
Pričeske za šolo za dolge lase je enostavno ustvariti sami, samo z glavnikom in gumijastimi trakovi za lase

Zanimiva modifikacija takšnega repa bo tkanje na vsaki ravni majhnega ribjega repa iz več tankih pramenov.

Snop s pletenico

To pričesko je mogoče narediti na več načinov, vsaka različica ima svoj okus..

Preprost način:

 • Lase zavežite v konjski rep na želeni višini.
 • Plesti navadno pletenico.
 • Nekoliko raztegnite pramene na eni strani pletenice.
 • Pletenico ovijemo okoli osnove, tako da so podolgovate pramene zunaj.
 • Snop zavarujte z lasnicami.

Video, ki prikazuje načine ustvarjanja voluminoznega šopka s pomočjo krofi za lase:

Paket z "krofom":

Za to pričesko boste potrebovali poseben elastični "krof", ki ga položite na rep. Hkrati je treba del las pustiti, da jih ne navijete. Dlake razporedimo okoli krofa in jih pritrdimo na dno krofa. Pramen las, ki je ostal ohlapen, je pleten v ohlapen pigtail in ovit okoli popka.

Sklop s poševnim dnom:

Za izvedbo takšnega stylinga boste morali zaviti francosko pletenico od podlage za rast las (na vratu) proti zadnjem delu glave, preostale lase pa zaviti v šop.

Nodularni repi

Vozli niso samo za mornarje. Pleteni lasje bodo postali izvirna dekoracija glave.

 • Lase razdelite s stranskim ločevanjem in jih počešite na eni strani. Lahko storite brez ločevanja, nato pa je treba česati celotno maso las, ki se premika iz templja na nasprotno ramo.
 • Lase razdelite na dva in jih zavežite v dvojnem vozlu.

Običajno visok rep lahko okrasite tudi z vozli. Dovolj je, da na celotni dolžini repa vežete vozle tankih pramenov na različnih višinah.

Pletena pričeska

Raznolikost različic pletenih pričesk je tako velika, da vam omogoča, da izberete primerno možnost za vsako priložnost. Šolski dnevi niso izjema. Dolge lase lahko pletate okoli glave, naredite cikcak francosko pletenico, iz enostranske pletenice naredite večstopenjsko spiralo na glavi.

Ali zbrati lase v dveh "zmajih".

Frizura z ribjo palico izgleda izvirno, ki se izvaja v naslednjem zaporedju:

 1. Lasje gladko krtačite in obdelajte s sredstvom za styling.
 2. Celotno maso razdelite na dva enaka dela.
 3. Od vsakega dela ločite tanek pramen in ga prekrižite: levi pramen pritrdite na desni del las, desni pa na levi.
 4. Vzemite še en curl in izvedite isto dejanje.
 5. Pramene je treba vzeti z zunanjega roba las.
 6. Pritrdite konce las.

Pričeske za osnovnošolke

Pričeske za šolo za dolge lase je treba izbrati, pri čemer se ne smete osredotočiti le na udobje, šolski kodeks oblačenja in vaš lasten okus, temveč tudi na starostne značilnosti določenega načina stila. Torej, za osnovnošolce starostne možnosti morda niso primerne, srednješolci pa bodo z otroškimi pričeskami videti neprimerno.

Glavna stvar, ki se bo razlikovala pri pričeskih osnovnošolcev, so dodatki. Za majhne fashioniste so primerni loki, trakovi, čudovite rožice v obliki cvetja, razigrane srčne zaponke, večbarvni gumijasti trakovi, posnetki z liki iz priljubljenih risank.

Priljubljeni načini za pletenje las sta dva ogrinjala ali pigtails, okrašena s svetlimi loki. Alternativa pletenici bi bila košara, tkana okoli glave..

Če želite ustvariti takšno pričesko, potrebujete:

 • naredite krožno ločitev na kroni na način klobuka;
 • Vezati lase na kroni v konjski rep;
 • vzemite eno ključavnico iz ohlapnih las ob ušesu in eno ključavnico iz konjskega repa in jih zasukajte;
 • nato tkamo, poberemo en curl iz vsakega dela, dokler tkanje ne doseže izhodišča;
 • preostale lase zavežite s pletenico, ki jo je treba skriti pod pričesko in jo pritrditi z lasnikom ali nevidnim.

Vredno je zapomniti, da frizura s šopki ali možnostmi grškega stajlinga ne ustrezajo starosti mlajših šolark, bolje se jim je izogniti.

Za srednješolske dobe

Pričeske za šolo na dolge lase za dekleta srednje starostne skupine se ne razlikujejo veliko od načinov dekoriranja las, ki so predstavljeni v prejšnjem razdelku. Toda o izbiri nakita je vredno zapomniti: loki, trakovi in ​​barvni elastični trakovi tukaj ne bodo več primerni..

Raje uporabite bolj diskretne dodatke. Poleg tega si dekleta srednješolske starosti lahko privoščijo bujno oblikovanje s kodri, ki na otroke ne izgledajo organsko..

Za srednješolce

Dekleta najstnice si lahko privoščijo različne možnosti stiliranja, vendar je pomembno, da se spomnite, da prizadevanje za samoizražanje in osebnost ne bi smelo biti v nasprotju z vzgojnim okoljem. Zato je bolje, da raje lepo in skromno oblikujete lase za preveč ekstremne in šokantne pričeske..

Raztresena ali hipertrofirana žemljica je priljubljena med srednješolkami. Izvajamo ga lahko tako na celotni masi las kot le na delu las na način "malvinke". Lokacija je lahko drugačna, vendar jo mladostniki pogosto naredijo zelo visoko na kroni in se približajo črti čela.

Romantične narave okrasijo šopke z enako neprevidno pletenico, ki se skriva v prostem delu las.

Ideje za pričeske za 1. september

Tabela prikazuje seznam pričesk, ki jih najpogosteje izberejo kot okras predstavniki različnih šolskih starostnih skupin.

osnovna šola
 • Dva pigtails.
 • Obrnjena francoska pletenica.
 • Košara.
Srednja šola
 • Ribji rep.
 • Slap.
 • Dva goula.
Starejši razredi
 • Ohlapni kodri.
 • Stajling v grškem slogu.
 • Greda.

Diplomske pričeske

Pri izbiri pričeske za maturantski ples je potrebno, da se ujema z obleko in ne nasprotuje podobi kot celoti. Dolgi lasje vam omogočajo, da ne omejujete svoje domišljije in vam daje široko paleto možnosti.

Tukaj je le nekaj pričesk, ki jih lahko uporabimo kot maturantski:

Kratki svetlobni pramen (možnost 1)

 1. Lahke lase nazaj in zavežite v nizek konjski rep.
 2. Lase navijajte na jeziček ali železo in zajamete celoten volumen.
 3. Lase previjte skozi elastični trak, vendar ne do konca, konico pa pustite približno 20 cm.
 4. S prostim vrhom ovijte elastični trak.

Kratki svetlobni pramen (možnost 2)

 1. Na obeh straneh glave, začenši od templja, zavite francoske pletenice.
 2. Povežite jih skupaj na vratu in zategnite z elastičnim trakom. Rep zavijte v "krof" (lahko uporabite obrezan nožni prst) in zavijte v podlago.
 3. Zavarujte z nevidnostjo in lasnimi sponkami.

"Vrtnice"

 1. Izberite tri pramene srednje debeline s čela.
 2. Vsakega od njih razdelite na tri in zavijte.
 3. Pletenice zavijte okoli osnove, izvlecite pramene, ki so na zunanjem robu.
 4. Pritrdite s čepki in razpršite s fiksirnim razpršilcem.

Hollywoodski kodri

 1. Česite lase in uporabite izdelek za styling (mousse, gel).
 2. Začenši s hrbtne strani glave, lase navijajte z likalnikom za curling ali curlers.
 3. Lase počešite s prsti ali z glavnikom z grobim zobom.
 4. Zavarujte s stilskim razpršilom.

Grška pričeska

 1. Položite povoj ali ustrezen trak čez lase, tako da od roba stopite nekaj centimetrov (nasprotno, lahko premaknete trak za glavo na čelo).
 2. Sprednje pramene ovijemo okoli povoja.
 3. Nazaj lase, da se skrijete znotraj pričeske.
 4. Po potrebi zavarujte s čepki.

Brušen konjski rep

 1. Lase izravnajte z likalnikom in uporabite gladek izdelek za oblikovanje.
 2. Odstranite del las od čela do krone.
 3. Preostale lase zavežite v konjski rep na zadnji strani glave..
 4. Dlačice, ki so bile neuporabljene, razdelite na 2 dela.
 5. Spodnji del dobro počešite in pritrdite na rep, tako da zgornji del las pokriva flis.
 6. Če debelina vaših las ne zadostuje za potreben volumen, lahko vzamete poseben obliž, ki se skriva tudi pod zgornjo plastjo las.

Skrijte elastiko tako, da jo ovijete v majhen pramen las. Pričesko previdno gladite s čopičem in poškropite z lakom.

Ne glede na izbrano možnost pričeske za dolge lase, si je treba zapomniti, da je glavni namen obiskovanja šole pridobiti znanje in ne pokazati svojega videza. Zato se pri ustvarjanju stylinga omejite na okvir uradnega poslovnega sloga..

Avtor: Stepicheva Tatjana

Oblikovanje članka: E. Chaikina

Uporaben video posnetek o pričeskah za dolge lase za šolarke

Zaplet o tem, kako ustvariti obsežen rep za maturantski ples: