Tkanje pletenic. Vrste in vzorci pletenic

Pletenica je najpreprostejša in najpogostejša vrsta pričeske. Zaradi različnih vrst in načinov tkanja so pletenice zelo priljubljene. Čedno zapleteni lasje so udobna pričeska v vsakdanjem življenju, pomembna v pisarniškem okolju in lepa na praznovanju.

Da bi bili vaši lasje obvladljivi in ​​enostavni za pletenje in slog, lahko uporabite različne izdelke v obliki pene, gela ali pritrdite neravne pramene z lasnicami. Potrebujete tudi dobro krtačo za lase.

Tkanje navadne pletenice

Najpogostejši in poznan iz otroštva je postal navaden pigtail, pleten iz treh pramenov las. Lase razdelimo na tri dele in opazujemo zaporedje, lase prepletamo skupaj.

Najprej prepletamo tretji del s prvim in drugim pramenom, nato prvi z drugim in tretjim in drugi pramen s tretjim in prvim. Pomembno je zagotoviti, da se prameni dobro potegnejo in lasje ne izstopajo. Po diplomi na takšni frizuri lahko uporabite navaden elastični trak, lep lasnik ali tkate trak.

Tkanje dveh pletenic

Dve pletenici bodo videti super in izvirno na debelih težkih laseh.

Na fotografiji pričeske z pletenicami dveh pletenic

Za to pričesko je treba lase razdeliti na dva enaka dela. Zdaj je treba vsako od njih pletati na običajen način, pomembno je le preveriti, ali se tkanje obeh pletenic začne z iste ravni.

Pletenica spikelet

Pletenje spikelet bo nekoliko težje kot običajno, vendar je tehnika pletenja zelo podobna, tako da lahko to storite. Tkanje je treba začeti enako kot pri navadni pletenici, le vzeti je treba ne vse lase, ampak samo zgornji del in jih razdeliti na tri enake pramene.

Pomembno je, da pramene enakomerno razporedite, tako da pletenica na koncu izgleda enakomerno. Pramene začnemo tkati kot navadna pletenica in počasi pletemo nove majhne pramene las s strani od preostalih las. tako naprej pletemo pramene v glavno pletenico, dokler se lasne črte na glavi ne končajo.

Ohlapne lase lahko povlečete nazaj ali pletate v navadno pletenico. Če "spikelet" ni dovolj volumen, ga lahko rahlo obrišete z glavnikom. "Spikelet" bo trajal zelo dolgo v odličnem stanju, če bo pleten kar se da tesno.

Pletenice ribe

Lase počešite nazaj in jih razdelite na dva enaka dela. Vsako izmed pramenov vzamemo v roke. S kazalcem leve roke izberite tanek pramen las (približno 2,5 cm) s strani in ga prestavite na desno stran ter ga pritrdite z desno roko. Nato z kazalcem desne roke ločite isti pramen na desni in ga prenesite na levo in ga pritrdite z levo roko.

Ta dejanja ponavljamo, dokler ne pridemo do konca. Konec pletenice zavežite z elastičnim trakom ali okrasite z lasnikom.

Tkanje francoskih pletenic

Lase počešite in od zgoraj ločite del las od parietalne cone. Pramen razdelite na tri enake pramene in začnite tkati, tako da najprej postavite levo na osrednjo, nato desno na osrednjo. Nato levi pramen postavite čez srednji pramen in mu dodajte levi pramen. Zdaj postavite desni pramen čez sredinski del in mu dodajte pravi pramen las..

Na fotografiji tkanje francoske pletenice ob strani

Na ta način izmenično dodajte pramene na tkanje na desni in levi strani. Ohlapno ogrinjalo zategnite z elastičnim trakom ali ga zavijte v navadno pletenico. Z začetkom tkanja "francoske" pletenice lahko enostavno eksperimentirate. Ta vzorec francoske pletenice je primeren tudi za dve pletenici, stransko francosko pletenico in templino pletenico..

Takšna pričeska je zelo primerna za vsakdanje življenje, ko se je naučila pleteniti "francosko" pletenico, bo postala vaša najljubša.

Tkanje francoskih pletenic od spodaj navzgor

Tkanje pletenice je treba začeti s hrbtne strani glave in se premikati proti kroni. Uporabite običajni vzorec francoskih pletenic. Pričesko lahko dopolnite z zbiranjem koncev v zajčku ali konjski rep..

Tkanje obrnjene francoske pletenice

Počeši si lase. Ločite del las in razdelite na tri enake dele. Postavite pod sredinski pramen, najprej desni pramen in nato levi pramen. Desni del postavite pod sredino in dodajte del las na desni. Zdaj levo postavite pod sredino in ji dodajte nekaj las na levi..

Ohlapni konjski rep je lahko prepleten v preprosto pletenico ali ogrinjalo. Če pletenico nekoliko raztegnete, jo lahko naredite bolj voluminozno..

Tkanje pletenic Slap

Lase počešite v stranskem razdelku in začnite pletati navadno francosko pletenico vodoravno od čela proti templjem. Nato položimo zgornji pramen na srednji, ločimo majhen pramen od vrha prostih in ga položimo na srednji, medtem ko sprostimo spodnji del.

Zraven vrženega spodnjega pramena ohlapnih las ločite majhen pramen in ga položite na srednji. Tako ponovimo vsakič, ko dodamo pletenico prostih las v zgornji pramen, položimo na srednji in spodnji pramen sprostimo, tako da ga nadomestimo z novim.

Tkanje pletenic iz 4 in 5 pramenov

Pletenje takšne pletenice zahteva posebno spretnost in spretnost. Najprej je treba lase česati nazaj in jih razdeliti na pet enakih pramenov. Desni pramen prekrižamo s pramenom, ki je najbližje njemu.

Prečkamo najbolj osrednji pramen s pramenom, ki je bil pravi. Nato prečkamo osrednjo z levo od nje (ne najbolj skrajno). Zdaj prečkamo skrajni levi pramen s sosednjim pramenom na desni. Pri pletenju poskusite, da pletenice ne potegnete preozko. Zdaj zavijte drugo vrstico po tem vzorcu. Takšna dejanja je treba izvajati, dokler pletenica ni tkana..

"Švicarska" pletenica je tkana na enak način kot naša običajna tridelna pletenica, vendar mora biti vsak pramen zasukan s snopom. Ta pričeska izgleda precej nenavadno in elegantno, zato bo božji dar za delo in prosti čas..

Pletenica pletenice

Najprej morate zbrati dlake v konjski rep, nato pa jih razdeliti na dva enaka dela. Nato zavijte desni pramen las, proti desni, približno 3-4 obrata in ga trdno primite z roko. Enako storite z levim pramenom..

Zdaj morate previdno prečkati obe prameni, pri čemer pazite, da se ne odvijeta. Konce pritrdite, kot običajno, s tesnim elastičnim trakom.

Po shemi zvijanja ene pletenice, pletenice, lahko pletate dve. Če želite to narediti, lase razčešite v ravnem razmaku, po vzorcu zavijte en del las, nato drugi. Ohlapne lase lahko zvijte skupaj, pletite ali pustite ohlapne.

Pletenje "venca"

Od templja ločite majhen odsek las in ga razdelite na dva enaka odseka. Nato spodnji del ovijemo okoli zgornjega in pramene povežemo v enega. Zdaj od ohlapnih las od spodaj ločite majhen pramen in ga ovijete okoli zgornjega dvojnega pramena.

Nadaljujte s pletenjem na ta način, tako da od spodaj dodate pramene ohlapnih las, zvijete zgornji pramen in jih združite. Konec las pritrdite z elastičnim trakom in ga previdno skrite pod nastali venec.

Pletenica "Crown"

Tkanje "Linno Russo" s trakom

Na vrhu glave ločite majhen pramen las in nanj položite trak in ga prekrižite. Nato izberite pramen pod prejšnjim (slika 3), ga razdelite na dva dela in vsakega zavijte s konci traku, tako da so prameni na dnu las, trak pa na vrhu.

Nato spet dodajte pramene ohlapnih las, tako da jih ločite z vodoravnim ločevanjem. Nastalo pletenico popravimo tako, da privežemo trak, pletenici pa lahko dodamo tudi dodatno glasnost, tako da rahlo raztegnemo pramene.

Pletenica vozlov

Zelo enostavno je narediti pletenico iz vozlov in videti bo elegantno in lepo. Del las razdelite in razdelite na dva dela. Te dele zavežite skupaj od desne proti levi ali obratno (slika 1) kot navaden vozel. Nato na preostale proste robove las dodajte pramene in ponovno zavežite vozel, to storite, dokler vsi lasje niso pleteni. Konec pletenice je mogoče pritrditi z elastičnim trakom in zaviti na dno.

Pletenica "lok"

To tkanje je prej okrasek že tkane pletenice, dokaj enostavno ga je narediti. Najprej morate pletenico pletenico pustiti vzporedno z njo tanek pramen las, iz nje pa boste oblikovali loke v prihodnosti.

Ko pletenico zavijemo, od prostih las, ki jih pustimo za lok, ločimo majhen pramen in ga nabrizgamo s čopičem za lase, nato ga upognemo na polovico, da nastane ušesce. Previdno privijte očesko z lasnikom pod pletenico in ga držite z roko.

Pletenica "Snake"

Zgornji del las ločite od strani in razdelite na tri enake dele. Začnite tkati navadno francosko pletenico, tako da dodate pramen ravno na vrhu. Pri pletenju bi morali pletenico voditi po nagnjenem, tkanje prinesti do templja in narediti zavoj pletenice, pleteti pletenico naprej, tako da dodamo pramen še vedno na vrhu, ne upoštevamo dna.

Če imate dolge lase, lahko naredite zavoje po celotni dolžini, odvisno od želje. Pri pletenju najnižje pletenice se nabiranje las izvaja tako od spodaj kot od zgoraj. Konci las so lahko pleteni ali puščeni ohlapni.

Pletenica "Košara"

Pri kroni izberite območje las in ga zberite v visok rep. Od teže začnemo tkati navadno francosko pletenico, vsakič, ko dodate pramene prostih las v desno, od repa na levi, pa jih morate vzeti takšne debeline, da je dovolj za celotno tkanje.

Tako tkamo v krogu. Ko pridemo do mesta, kjer se začne tkanje, začnemo tkati navadno pletenico. Konec pritrdimo z elastičnim trakom in ga skrijemo pod podlago repa, za večjo pritrditev frizure pa lahko pritrdite tudi z nevidnostjo.

Pletenica "Polž"

Od sredine glave ločite majhen pramen in ga razdelite na tri enake. Nato začnemo tkati navadno francosko pletenico, vendar z enim kavljem na desni. Na začetku je pomembno, da vzamete majhne pramene, tako da ima dovolj las za nadaljnje kroge. Nato pletemo pletenico po celotni glavi, ki se premika v krogu. Konico las skrbno pritrdimo in maskiramo pod lasnico.

Tkanje pletenic "Cvet"

Če želite ustvariti cvet iz las, morate pletati navadno pletenico, le pletenice ga morate zaviti ne navzgor, ampak navzdol (obrnjena pletenica), ki ga morate pleteti brez preveč zategovanja.

Nato še nekoliko raztegnite nastalo pletenico in jo zavijte s koncemi navznoter. Razširite nastalo rožo in po želji okrasite z dodatki.

Preproste pričeske s pletenicami za prefinjen in ženstven videz

Pričeske s pletenicami lahko vsako žensko naredijo še bolj ženstveno in očarljivo. Njihova glavna prednost je, da je veliko njih mogoče storiti zelo enostavno in hitro. Če želite v samo nekaj minutah ustvariti eleganten videz, si oglejte te ideje o pletenicah s pletenicami..

Iz dveh pletenic, ki sta med seboj prepleteni, lahko ustvarite elegantno in rahlo priložnostno pričesko. Ta videz je kot nalašč za dekleta s tankimi lasmi, lasje bo vizualno debelejše..

Pričeska treh pletenic, ki se med seboj prepletajo, izgleda zelo prefinjeno in elegantno. Vendar pa je to mogoče storiti v samo nekaj minutah..

Lastniki dolgih las lahko naredijo svojo pričesko s pletenicami, ki je videti tako elegantno in lepo, da je kot nalašč tudi za praznični dogodek.

Z malo prakse lahko preprosto naredite praznično pričesko s francosko pletenico in šopkom.

Samo poglejte, kaj lahko naredite s tremi navadnimi pletenicami.!

Če radi hodite s spuščenimi lasmi, hkrati pa želite svoji podobi dati lepoto, potem je ta pričeska s pletenico idealna..

Prostorna žemljica in čist pigtail vam bosta pomagala, da boste v vsaki situaciji v svojih najboljših močeh.

Kako pleteti lase doma: navodila po korakih

Katera punca se ne bi želela naučiti preprostih, a zanimivih pričesk? Lahko dodajo raznolikost v vaš vsakdanji videz ali vas spremenijo za pomemben dogodek. Tukaj je vodnik za ustvarjanje stilskih pričesk.

Kako lepo pleteti lase doma? Pogosto lahko celo najbolj zapletene pričeske posnamete sami. In z malo spretnosti boste lase lahko hitro zapletle, ne da bi zapravili dolge priprave pred odhodom iz hiše. Z upoštevanjem naših navodil lahko stilisti krenete v glavo!

Kako pleteti košarico las korak za korakom

Pričeska iz košarice je vedno pomembna za ustvarjanje ženskega videza. Izgleda prefinjeno in bo odlično dopolnjevala tekočo obleko in priložnostno obleko. Tudi zvezde imajo radi tovrstno tkanje - poglejte Jennifer Lawrence in Scarlett Johansson. Podrobno povemo, kako pleteti košarico las.

 1. Lase razdelite v ravni del, tako da tvorite dva enaka dela.
 2. Ločeno 3 pramene na čelu na desni in tkati navadno pletenico, tako da pletemo nove pramene, ko tkamo.
 3. Zdaj ponovite pletenico na drugi strani.
 4. Dve pletenice v košari povežite v krogu.
 5. Pričesko pritrdite z lakom.

Kako pleteti lase s spikeletom korak za korakom

Pričeska iz nostalgičnih spikelet je morala biti tvoja spremljevalka že v šolski dobi. Presenetljivo je, da je to tkanje še vedno relevantno. Odlično izgleda tudi na odraslih ženskah. Pojasnjujemo, kako pletenico spikelet na laseh različnih dolžin.

Kako pletenico spikelet na kratkih laseh

Lastniki kratkih las (seveda ne pixie ali garcon odbitki) se lahko razveselijo tudi s stilsko spikelet.

 1. Označite majhen pramen las blizu čela.
 2. Začnite pletenje.
 3. Z vsakim korakom dodajte en tanek pramen na vsaki strani.
 4. Kopico zavijte do konca in konec pritrdite z elastičnim trakom.
 5. Na sredini lahko pletate šilček ali ustvarite celotno kompozicijo iz več tkalic..
 6. Obstaja tudi odlična možnost za kratke lase - za slog s špičastimi šiška. Izgleda zelo stilsko!

Kako pletenico spikelet na srednje lase

Srednji lasje že omogočajo več svobode kot kratki lasje, zato bo spikelet dobro deloval na vaši dolžini. Po koraku vam povemo, kako pleteti šilček na srednjih laseh.

 1. Česanje skozi oprane in posušene lase. Svetujemo vam, da pramene pustite rahlo vlažne za tkanje..
 2. Izberite tri pramene na čelu in začnite pletati, postopoma tkati nove pramene.
 3. Tako pletenice pletajte po vsej glavi, dokončajte spikelet z običajno klasično pletenico..
 4. Konec zavarujte z elastičnim trakom, pričesko pritrdite z lakom.
 5. Na koreninah lahko naredite svetlo flis, da lase dodate volumen..

Kako pleteti dolge lase

Dolgi lasje so popoln material za najrazličnejše tkanje. Dolge ravne lase so primerne za šilček. Če imate kodre, stilisti priporočajo, da najprej pramene pramenov. Povemo vam, kako pleteti dolge ohlapne lase s spikeletom.

Modne pričeske s pletenicami: kdo so pletenice, kaj tkanje, načini tkanja, fotografije, videoposnetki

Lastniki dolgih las si lahko privoščijo, da naredijo modno pričesko s pletenicami. Pletenice izgledajo neverjetno, načini tkanja so raznoliki in enostavni za izvedbo.

Pričeske s pletenicami nikoli ne izgubijo pomembnosti, nasprotno, nove tehnike in vrste tkanja pridobivajo na priljubljenosti. Lepo zapletena pletenica izgleda odlično tako v priložnostnem kot v prazničnem slogu.

Naučite se lahko, kako tkati lase in ne izgubljati časa in denarja na kozmetičnih salonih.

Pletenice so primerne za vse ženske, ne glede na to, kakšne lase imate. Pri pletenju obstaja le ena težava - krajši so lasje, težje jih je pleteti. Toda pravila za izbiro pričeske nihče ni preklical..

Zato je treba izbrati pričesko s pletenicami, ob upoštevanju oblike obraza:

- vsaka pričeska s katero koli vrsto pletenic je primerna za ovalni obraz;
- do okroglega obraza je treba začeti tkati na kroni, da se obraz vizualno raztegne;
- kvadratni obraz zahteva nežne in gladke črte v pričeski. Pletenice lahko pletate po obodu glave in jih položite na glavo v več vrstah;
- za obraz z "srčno" pletenico je treba tkati s strani ali na zadnji strani glave, lahko režete šiška;
- ženske s pravokotnim obrazom morajo izbrati pričeske in odbitke, ki gladijo ostre vogale. Za njih je primerna vsaka pletenica, ki daje volumen las..

Pletenice in šiška.

Te pričeske izgledajo super. Šiška katere koli vrste naredi pričesko edinstveno. Če začnete tkati z vrha glave, potem lahko v pletenico plete dolg bang.

Kakšne vrste pletenic so:

- standardno tkanje, ki je sestavljeno iz treh pramenov. Tudi otrok lahko to tkanje obvlada z lahkoto;

- francoska pletenica ali z drugimi besedami "spikelet" je tkana kot običajno, samo tri pramene las se dodajo od strani do treh glavnih pramenov;

- ribiška pletenica je pletena iz dveh pramenov, pramenov las je treba vzeti tanke in enake, potem se bo styling izkazal za zelo zanimiv in lep;


- pletenica iz 4 ali 5 pramenov izgleda super, vendar je potreben čas, spretnost, saj je tkanje precej zapleteno;

Vzorec tkanja.

Fotografije pletenih pričesk.

Pletenice in ohlapni lasje.

Dve tesni pletenici od vrha glave do samih koncev las.

Pletenica v kombinaciji z repom.

Pletenico ali dve pletenici s snopom.

Francoska pletenica lahko sledi v različnih smereh.

Grška pletenica, izvedena kot francoska pletenica, vendar izgleda bolj curvaas.

Pričeske s pletenicami, okrašene s cvetjem in kroglicami.

Pletena krona.

Kako tkati pletenice si lahko ogledate v videoposnetku iz YouTube, fotografije in videoposnetki vam bodo pomagali, da se korak za korakom naučite kako tkati, začenši s preprostim in postopnim obvladovanjem zapletenega tkanja.

16 enostavnih vadnic o pletenju za začetnike s fotografijami in videoposnetki

Torej, vem, da je raketna znanost najtežji miselni izziv na svetu, a ste že kdaj poskušali plesti krono s tehniko ribolova? Zagotavljam vam, da bodo rakete po tem najmanjše težave..

Seveda smo nekateri bolj nadarjeni v smislu ustvarjanja pričesk, zato vaši prijatelji vsak dan sami nekaj novega oblečejo in gredo s stilskimi pričeskami, medtem ko google "kako se naučiti hitro in enostavno pleteti svoje pletenice". V našem članku so navodila po korakih, kako to storiti: samo poglejte fotografijo in naučili se boste pravilno tkati pigtails..

Kako pleteti 16 vrst pletenic za dekleta

Pokazali vam bomo, kako se naučite, kako pleteti pigtails na različne načine z uporabo navodil po korakih na fotografiji in videoposnetku..

Francoske pletenice

 1. Deljeni lasje do gladkih.
 2. Nato z glavnikom ali s prsti ločite trikotnik las od čela do krošnje glave..
 3. Odsek razdelite na tri dele in jih zavijte v tri pramene, pri čemer pazite, da bo vsakič več las na vsaki strani glave..
 4. Nadaljujte s pletenji in razdelitvijo na odseke, dokler ne pridete do koncev, nato pa zavežite z gumico.

Nizozemske pletenice

 1. Za pletenje te pletenice za dekleta sledite zgornjim korakom 1 in 2.
 2. In potem bo razlika: namesto da pletate dele las drug proti drugemu in na sredini, medtem ko pletate (posnemajte z rokami; takoj boste videli, kaj mislim), morate spremeniti smer in prereze pod seboj, vleči od znotraj.

Zvita pletenica

Oglejte si, kako pletenice pletate hitro in graciozno. Vadite malo in si jih lahko sami pletate.

 1. Česati lase, zberi se v konjski rep.
 2. S konicami prstov zdrgnite higiensko čisto šminko (to bo pomagalo obdržati neželene lase na mestu, ko delate), nato pa konjski rep razdelite na dva in nato zavrtite vsak del navznoter v eno smer.
 3. Nato prekrižite in zvijte oba odseka skupaj, pritrdite konce z elastičnim trakom. Pletenico pritrdite z lakom za lase.

Ribji rep

 1. Po odstranitvi ali krtačenju las ga razdelite na 2 oddelka. Med delovanjem ločite enega za poenostavitev.
 2. Lase razdelite na pol, tako da vsak del stisnete v roki. Nato s kazalcem potegnite majhen kos pramena z leve strani in ga prekrižite, tako da ga znotraj povežete z desno stranjo.
 3. Enako ponovite na drugi strani, tako da povlečete kos pramena z desne strani in ga na notranji strani prečkate z levega pramena..
 4. Lase držite v rokah do konca pletenja, nato pa vse zavarujte z elastičnim trakom. Pojdite na drugi del las in naredite enako.
 5. Nato lahko pletenice posebej zrahljate, da ustvarite voluminozen učinek..

Francoski ribji rep

 1. Če imate dlake, jih najprej kodrajte, da dodate teksturo in volumen. Nasvet za profesionalno uporabo: Sprej razpršite pred in po kodranju za še bolj čvrsto držanje.
 2. Natisnite krtačo na eno stran, nato pa lase na sredini razdelite na pol.
 3. Tkanine v francoščini na vsaki strani in nato, ko dosežete zadnji del glave, se ustavite.
 4. Naredite 2 prehoda navadne pletenice, da povežete dve pletenici, nato pa pojdite na ribolov pletenice.

Kostna krona

 1. Česte lase in delite na sredini.
 2. Nagnite glavo in začnite pletati od spodaj navzgor.
 3. Ko pridete do krone glave, nadaljujte s pletenjem v nizozemski tehniki po liniji las in navzdol na drugi strani glave. Konce zavežite z elastičnim trakom.
 4. Pritrdite fiksne konce pod pletenico in jih pritrdite. Tukaj je takšna obratna nizozemska pletenica.

Verižna pletenica

 1. Lase zavarujte v nizkem repu, nato pa na začetku konca ovijemo del las in zavarujte z elastičnim trakom.
 2. Razdvojite konjski rep na štiri oddelke.
 3. Vzemite tretji odsek in ga povlecite čez drugi odsek, nato vzemite četrti in ga povlecite pod drugi in tretji odsek, nato pa nad tretji odsek. Nato zapustite drugi odsek in prinesite prvi pod tretji in četrti.
 4. Nadaljujte s tem zaporedjem, dokler ne pridete do konca, nato pa pletenico pritrdite s kravato za lase.

Pleteni sveženj

 1. Na vsako stran pletajte dve nizozemski pletenici.
 2. Prekrižite jih na zadnji strani glave, nato pa se raztopite in nadaljujte do snopa.
 3. Preostale ohlapne lase zavijte v navadno pletenico in jih zavijte v bunkico in pritrdite na svoje mesto. Na koncu ovijemo dve pletenici s križnicami in ju pritrdimo na svoje mesto.

Spiralna pletenica

 1. Začnite na vrhu glave, tam ločite odsek las in začnite pletati v francoskem slogu v nasprotni smeri urinega kazalca..
 2. Nadaljujte s pletenjem navzdol po levi strani glave in okoli vratu, vodite pletenico navzgor in proti kroni glave, da ustvarite spiralo.
 3. Končajte tako, da konce zavežete v pletenico vzdolž črte las, da jih skrijete..

Francoska pletenica ob strani

 1. Kot lahko veste, gre pri tej pletenici za veliko glasnost. Če torej še nimate goste, voluminozne teksture, začnite z kodranjem las (glejte moje najljubše likalnike spodaj) in jih dražite vzdolž linije las in krone, da ustvarite veliko volumna..
 2. Nato lase povlecite čez ramo in jih zavijte v francoskem slogu, pri čemer pustite plasti in pramene okoli obraza, da mehčajo videz..
 3. Nadaljujte s pletenjem do konca, zavarujte ga z elastičnim trakom in lakom za lase.

Cvet ribe rep

 1. Lase razdelite po sredini, nato pa na vsako stran zavijte dve tanki pletenici, ki ju pletate..
 2. Pletenice z ribjo palico zavijte v kroglico in jih pripnite na mesto.
 3. Nato vzemite nov, ohlapen odsek las iz popka in ga do konca zavijte v ribjo palico, zavarujte z elastičnim trakom.

Pletenica Boho

 1. Odstranite majhen odsek las nekaj centimetrov od linije las in jih zavijte v tri pramene, tako da pritrdite konce.
 2. Nato 2-3 cm od prve pletenice začnite pletati večino las in jo pritrdite z elastičnim trakom, ki omogoča, da se ohladi..
 3. Na koncu vzemite vse lase (vključno s pletenicami), jih razdelite na pol in zavijte skupaj, konca zavežite z elastičnim trakom.

Rakov rep

 1. Odstranite del las s hrbtne strani glave in ga zavijte (konce pritrdite z elastičnim trakom), preostanek las pa pustite rahlo visečih na nasprotni rami.
 2. Nato vzemite preostale lase in zavijte pod in čez pletenico.
 3. Zavijte lase v elastični trak in voila!

Gred od zgoraj navzdol

 1. Obrnite glavo in zavežite francosko pletenico od vratu do vratu, začenši tik pod krono.
 2. Pletenico zavarujte s kravato za lase, nato pa lase ovijete okoli elastike in jo pritrdite na svoje mesto.

Nizozemske pletenice 2

 1. Lase počešite, delite desno in del las.
 2. Na preostalih laseh zavežite nizozemsko pletenico od linije las do zadnje strani glave in jo pritrdite z elastičnim trakom. Ponovite na drugi strani.
 3. Elastiko pokrijte tako, da nekaj las ovijete okoli, lahko pa v elastiko vstavite sponko za lase, da jo pritrdite.

Spikelet

 1. Dvignite 8 cm del las od vrha glave.
 2. Pletite ta odsek, dokler ne dosežete tik pod krono glave, pletenico zavežite z elastičnim trakom.
 3. Preostanek las vzemite in zavijte čez svojo že zapleteno pletenico, ki pokriva le delček.
 4. Preostale lase pletajte v treh delih, dokler ne dosežete koncev. Zavarujte z elastiko.

4 enostavne lekcije o tkanju slapne pletenice

Obljubimo, da to lahko stori vsak.

Bodimo iskreni: prvič, ko smo videli tkanje - slap, smo ga zaznali kot zapleteno sestavljanko za dekleta in mislili, da je potreben ogromen nabor spretnosti. Glede na to, da so pletenice - slapovi vedno prisotne v naših Instagram in Pinterest virih - je to eden najlepših in najbolj kul stilov tkanja vseh njih, zato smo se odločili razširiti svoje obzorje..

Tako kot vsi, ki se ukvarjajo s tkanjem, smo šli na YouTube in si ogledali vsak videoposnetek, ki smo ga lahko našli. Nato smo odkrili, da slap pravzaprav ni tako težaven, kot je videti - v resnici je zelo izvedljiv. In da to dokažemo, smo sestavili najboljše, najlažje nasvete za začetnike in profesionalce.

Za začetnike

 1. Naredite sredinski del ali ga premaknite nekoliko na stran, začnite pletati v francoščini od linije las do templja.
 2. Nato tri tri pramene še naprej držite v francoščini, toda namesto da bi prekrižali zunanjo stran (najbližje obrazu), jo spustite. Ja, dobesedno samo spustite skupaj s preostalimi lasmi, tako da zdaj obdržite le dva pramena.
 3. Nadaljujte s pletenjem francoske pletenice: vzemite še en kos las z rastne črte, dodajte ga v svojo pletenico kot običajno in zavežite. Ko pa pride čas za prečkanje tega zunanjega segmenta, ga preprosto pustite. V bistvu delate le polovico francoskega tkanja..
 4. Pletite, dokler ne dosežete hrbtne strani glave, nato ponovite na drugi strani. Dva odseka na zadnji strani povežite tako, da ju pritrdite.

Kako ustvariti klasično pletenico za slap

Od sprednjega dela glave ločite 1-palčni pramen in ga razdelite na tri enake dele. Nato vzemite levi in ​​desni del las in jih prekrižite na sredini, kot bi to storili s francosko pletenico. Tukaj pride tehnika slapanja: namesto da pletenico nadaljujete, spustite desni pramen in ga nadomestite z novim pramenom las iz korena. Prekrižajte to novo nit čez srednji del in ponovite isti korak z levim pramenom.

Nadaljujte s to tehniko - spustite spodnje odseke in jih nadomestite z novimi lasmi, dokler ne pridete na drugo stran glave. Na koncu zavijte navadno pletenico, jo zavežite s prozornim elastičnim trakom in ga pritrdite pod slap. In ti si to naredil!

Kako narediti pletenico za kratke lase

Nimate dolgih las? Brez skrbi, še vedno lahko naredite pigtail - slap. Upoštevajte le, da boste pletenje začeli veliko višje, kot če bi imeli lase kot Rapunzel. Priporočamo, da začnete od roba glave v bližini linije las..

Za povprečje

Če že imate osnove tkanja slapa, je čas, da se premaknete na naslednjo stopnjo. Namesto, da pletate naravnost po hrbtu glave, poskusite pletenje diagonalno navzdol po levi strani. Nadaljujte s spenjanjem pramenov las in spuščanjem spodnjih odsekov, dokler pletenica ne doseže hrbtne strani vratu (tik pod ušesom), nato pletenico pritrdite z lasnicami.

Za napredne

Kako kombinirati pletenico slapnic in dvojne nizozemske pletenice

Ta nasvet je namenjen vsem mojim strokovnjakom za pletenje, ki so že zelo izkušeni in želijo preizkusiti nekaj novega. Začnite z odsekom las na sredini blizu čela in na sredini glave naredite pletenico s slapom, dokler ne dosežete zadnjega dela glave. Na desni strani pritrdite pletenice, da vaše trdo delo ne bo razpadlo.

Na desni strani glave sprednji del las razdelite v tri pramene - to bo začetek vaše nizozemske pletenice. Začnite pletati s strani glave in dodajte viseče lase iz slaparske pletenice. Ko pletenica doseže zadnji del glave, jo zavežite z elastičnim trakom. To ponovite na drugi strani glave in vaša pletenica je pripravljena..

Se torej že počutite kot profesionalec pri pletenju? Upamo, da! Zdaj lahko pletate čudovite pletenice za katero koli dekle: sebe, hčerko, prijatelja ali mamo. Vso srečo!

Pričeske s pletenicami

Vedno je prijetno gledati čudovito negovano dekle. Ni treba imeti velikega talenta v frizerstvu, da bi lahko tkal pletenice. Za več raznolikosti pričeske se lahko naučite novih možnosti.

To so lahko nove ideje za praznično okolje, izlet v naravo ali srečanje s prijatelji..

Za hitrejši študij in pridobivanje veščin je dobro ne le preučiti vzorce pletenic, ampak tudi pogledati fotografijo tehnike izvedbe.

Francosko tkanje pletenic

Tkanje te vrste pletenic je bilo po okusu mnogih deklet in postalo je vodilno med njihovimi najljubšimi pričeskami. Je zelo enostaven za izvedbo, lepo izgleda in pomaga videti stilsko..

Pričesko je treba začeti s stranskim ločevanjem. Razlika od glavne različice francoske pletenice je, da se prameni dodajo ne z dveh strani po vrsti, temveč z ene strani. Tako si ustvarite krono na glavi. Piščanček zaključimo do ušesa in ga tam pritrdimo z nevidnimi. Pletenica, ki je narejena iz tankih pramenov, izgleda zelo lepo..

"4 je hladnejši od 3"

Ideja tkanja pletenic je narediti pletenico ne iz treh pramenov ali dveh, temveč iz štirih. Tako lepe pričeske pomagajo dopolniti videz prazničnega dogodka..

Lasje začnemo pleteti s hrbtne strani glave. Če želite to narediti, vzemite lase in jih razdelite na štiri pramene. V desni roki bi morali imeti dva pramena in v levi popolnoma enaka. Prvi in ​​drugi pramen najprej povežemo v desni roki, nato v levi. Ko povežemo dva pramena skupaj, ki sta nastala na sredini. Nato zamenjamo prvi korak z drugim in tako naprej do konca pletenice. Če je to pričeska, ki jo pripravljamo na praznično praznovanje, potem lahko v lase vstavimo trakove katere koli barve, če pa za poroko, potem bodisi bele bodisi ustrezajo poročni obleki.

Tkanje francoske pletenice z vozlom

To velja za osnovo za tkanje katere koli zapletene pletenice. Ta pričeska je kot nalašč za romantičen večer, praznično praznovanje, srečanje s prijatelji ali delovni dan.

Za takšno pričesko boste potrebovali močno peno za lase, lak in lasnice različnih velikosti, da se ujemajo z lasmi.

 • Po celotni dolžini predhodno nanesite peno ali mousse za lase in intenzivno vmasirajte v koren las.
 • Začnite tkati francosko pletenico na eni strani, nato pa ponovite na drugi. Vsako stran pritrdimo z zatiči za lepši videz..
 • Zdaj se lotite dela z ohlapnimi prameni. Lahko jih navijemo na curlers ali pustimo samo naravnost. In prav tako se lahko zvije v vodnik in pritrdi z nevidnostjo. Zavrtite vodnik in konce skrite navznoter, tako da niso vidni.
 • Pazljivo preglejte lase v vzvratnem ogledalu, tako da ni več vidnih las.

Ribji rep

Zelo lepa pričeska, ki se naredi za dolge lase ali srednje dolžine.

 • Združite vse lase nazaj.
 • Vzemite en del las na hrbtni levi strani in drugi na desni. Povežite jih skupaj.
 • Na levi in ​​desni strani vzamemo nov pramen, prekrižemo jih s prejšnjimi prameni na levi in ​​desni strani.
 • Ponavljajte, dokler pramenov ne zmanjka.

Volumetričen in eleganten

Ženske imajo raje srednje dolge lase kot najbolj udobne tako za nego in za ustvarjanje lepih pričesk. Voluminozno pričesko lahko naredite na ta način: pletenje francoske pletenice diagonalno od desnega ušesa do levega, vendar ne pretesno. Nato je treba vsako povezavo pletenice rahlo potegniti na stranice..

Še bolj srečna so bila dekleta, katerih lasje so kodrasti, sploh ne. Za ustvarjanje voluminozne frizure jim ni treba vložiti veliko truda. Za bolj eleganten slog lahko pletate dve fini pletenici od ušesa do ušesa. Zaključite konce pletenic pod glavno količino las z uporabo lasnic. To pričesko je mogoče narediti tudi na kratkih laseh..

Enostavno, vendar relevantno za vsak dan

Pričeska ima še eno ime - "hitri vozel".

 • Lase potegnite v konjski rep na zadnji strani glave.
 • Zavijte jih okoli elastičnega traku.
 • Pričeska je pripravljena.

Dva v enem

Tudi še ena preprosta pričeska.

Sestavljena je v tem, da se najprej na zadnji strani dela rep. Za to pričesko je primeren tudi visok rep. Nato začnite tkati pigtail. Obstaja več možnosti za to pričesko. Vse je odvisno od fantazije deklice. Na primer, lahko pletate več pletenic, vendar dve. Če so lasje debele in dolge, potem lahko naredite tri pletenice in nato naredite eno od njih. To velja tudi za nakit: za vsak dan ni potreben nakit, dovolj bosta dva elastična trakova v barvi las. Ampak, če se odločite ustvariti to pričesko v čast prazniku, potem je priporočljivo, da okrasite tako rep kot konec pletenice s čudovitim elastičnim trakom.

Preproste pričeske za vsak dan

Kot vsakodnevna možnost imajo pletenice in pričeske, ki temeljijo na njej, številne prednosti: izgledajo ženstveno, dobro se držijo čez dan in gredo s skoraj poljubnimi oblačili.

Dvojna pletenica

Različica tkanja s skritim vrhom ima naenkrat dve pomembni prednosti: prvič, da je zelo čedna (navsezadnje je konica pletenice skrita v notranjosti), in drugič, zaradi dejstva, da obstajata dve pletenici, se ustvari iluzija debelih las.

Snop pletenic

Z lahkoto potegnite dve pletenici na straneh enostavno in preprosto - naredite lasnice z okraski po celotni dolžini pletenice.

Za tkanje pletenic vam ni treba prizadevati, da bi naredili vse tako, da je vse simetrično. To sploh ni potrebno. Na primer, lahko na eni strani naredite francosko pletenico, ki bo gladko prešla v navadno pletenico..

Pričeske s pletenicami (66 fotografij)

Pletenice s pletenicami so bile od nekdaj priljubljene med fashionistas. Ta možnost je odlična tako za priložnostne kot večerne videze. Danes obstaja veliko vrst pričesk s pletenicami. Ponujamo vam izbor najbolj priljubljenih med njimi s podrobnimi fotografijami.

Vsebina

Večerne pričeske s pletenicami za srednje lase

Za lase srednje dolžine obstaja veliko zanimivih idej za pričeske iz pletenic in spikelet. Lahko pletate 4-pramensko pletenico, ki je videti impresivno tudi na tankih laseh - dodajte samo še eno do tri pramene, ki jih izmenično tkate v pletenico, kot v videoposnetku.

Če se odpravljate na počitnice, lahko izberete izvirno različico z dvema pletenicama, zbranimi na zadnjem delu, z ohlapnimi lasmi, zbranimi v popku, ali v pletenico tkate samo šiške, preostali pramen pa lepo pade čez ramena.

Pričeske s pletenicami za dolge lase

Dolgi, voluminozni lasje lahko eksperimentirajo tudi s pletenicami. Ko se odpravljamo na zmenek, pramen las za ušesom vtaknemo v grško pletenico, na eni strani primemo pramene, nato preklopimo na drugo stran, izmenično spremenimo tehniko prijemanja. Tako boste dobili čudovito različico v obliki kače z ohlapnimi lasmi..

Stranska loputa in francoska pletenica s šiška, ki se gladko spreminjata v konjski rep, sta kot nalašč tako za večer, kot možnost za vsak dan. Lahko je tudi tkano v voluminozen šop, ki ga lahko iz nadaljevanja pletenice enostavno naredimo tako, da pramene na eni strani raztegnemo in lase zavijemo v šop, kot je narejeno na spodnjih slikah.

Pletena pričeska, narejena nekoliko neprevidno in ne tesno, izgleda ženstveno in romantično. Pletenico lahko pletete tudi obratno - od spodaj navzgor z zajemom pramenov na straneh, z zbiranjem repa ob kroni v bunki.

V videoposnetku je videti, kako pleteti to pričesko

Plesti s svinčnikom za dolge lase

Če imate radi elegantne in nenavadne pričeske, ki temeljijo na pletenicah, preverite naslednjo možnost. Frizura s svinčnikom pigtail izgleda resnično izvirno, kljub dejstvu, da je to zelo enostavno narediti doma.

V videoposnetku si lahko ogledate podrobno tehniko tkanja:

Pletenice pričeske za srednje lase - TOP 10 najboljših možnosti s fotografijami

Kaj bi lahko bilo lepše od "poštene pletenice do pasu"? Vsaj tako so mislili prej. Stoletja so minila, a njegova priljubljenost ni izgubljena. Samo namesto običajnega tkanja v treh pramenih stegna lahko opazujete celotna umetniška dela. Možno je ustvariti spektakularno pričesko tudi brez dolgih las. Polaganje spektakularne pletenice čez srednje lase ni problem. Za to obstajajo zanimive ideje, ki bodo všeč ženskam in dekletom različnih starosti..

Možnosti svetlobe

Učinkovito pričesko je mogoče doseči brez predhodnega usposabljanja v pletenice..

Splošno priporočilo pred pletenjem je umivanje las. Trditve, da bo pletenje lažje in trajalo dlje na neopranih laseh, so napačne. Najboljši rezultat je dosežen, če lase dobro operete in preprosto osušite, ne da bi uporabljali izdelke za styling. Če so se lasje začeli cepiti, se je vredno pripraviti na to, da bodo iz pletenic vidne neravne dlake (krajše od drugih). Zato po koncu tkanja pričesko poškropimo z lakom, s čimer pritiskamo štrleče dlake.

Francoska pletenica

Obstaja veliko vrst tkanja, vendar so francoske pletenice zelo priljubljene tako med mojstri kot začetniki. Ker jih je približno ducat vrst, je tehnika tkanja drugačna.

Možnost 1 "spikelet"

Ljudje imenujejo to pričesko "spikelet". To je ena od razpoložljivih možnosti za pletenje srednjih las. Možno je tudi pletenje na dolge in kratke lase. Izgleda nenavadno na odstranjenih laseh po barvanju.

Korak za korakom je postopek tkanja francoske pletenice naslednji:

 1. Po temeljitem česanju poudarite nekaj las na kroni. Če je šiška, jo morate ločiti ali nastaviti v lase.
 2. Razdelite ga na tri pramene.
 3. Začnite tkati. Na sredino postavite pramen na levi, medtem ko ga odvzamete namesto levega. Pramen postavite na sredino, zadnjega pa namesto desnega.
 4. Na levo dodajte en pramen srednje gostote, tkamo. Enako dodajte na desno, tkamo.
 5. Če dodate en pramen na strani, pojdite dol.
 6. Ko končate pletenje, nadaljujte s preprostim pletenjem. Pustite majhen konico in zavežite elastični trak.

Možnost 2 "Fishtail"

Ta pletenica se imenuje tudi "ribji rep".

Postopek pletenja pletenic se praktično ne razlikuje od prejšnje različice, le na stopnji tkanja se na obeh straneh vzamejo majhni prameni. Prameni so tkani zelo tesno.

Možnost 3 "Pljuni čez vrh"

Takšne voluminozne pletenice so zasnovane za srednje do dolge lase. So zelo modni, lahko se pletejo tako na sredini glave kot s strani, diagonalno.

 1. Izberite del las ob kroni. Bolj ko so poudarjene, (zgornji del od ušesa do ušesa), bolj debela bo pletenica.
 2. Razdelite na tri enake pramene.
 3. Pravo vrnemo pod sredino, levo postavimo navzgor. Nato desno postavimo na levo. Vsak pramen je treba dobro vezati v pletenico..
 4. Svojo levo roko sprostite tako, da so vsi deli frizure v desni. Izberite pramen na levi, ga spravite pod sredino, levi pramen vstavite v pletenico. To bo sprostilo desno roko. Izberite pramen na desni, ga spravite pod sredino in vstavite desni pramen v pletenico. Kot rezultat, katera roka se sprosti od druge strani in izbere ključavnico.
 5. Zavijte na zadnji del glave, tako da vse dele las spustite v pletenico. Nato lahko lase zavežete v konjski rep ali jih zavežete na konce. Vezati elastični trak.

"Fishtail" z repa

Izgleda dobro na dekleta in dekleta s šiška.

 1. Zberite ohlapne lase v konjski rep. Konjski rep se lahko opravi bodisi na kroni ali na zadnji strani glave
 2. Rep razdelite na tri oddelke: srednji odsek naj bo največji. Dve stranski prameni - majhni.
 3. S podlage repa tkamo klasično pletenico.
 4. Dobro je potegniti vsako pramen, pazite, da je srednji pramen vedno večji od ostalih. V nasprotnem primeru "ribji rep" ne bo deloval.
 5. Po tkanju zavežite elastični trak.

Za takšno pričesko lahko uporabite chignon, in če morate diverzificirati sliko - kanekalon. S kodrastimi lasmi bo vsak curl ščetine posebej. Pred tkanjem "ribjega repa" je priporočljivo, da vsako kodro predhodno poravnate z železom.

Več spikelet

Ena najpreprostejših, a učinkovitih in modnih pričesk sta dve spikeleti. Za izdelavo čudovitih šilčkov lahko imate lase katere koli dolžine..

 1. Po česanju na sredini glave naredite ločitev od čela do zadnjega dela glave. Razdeljevanje se lahko izvede enakomerno in cikcak.
 2. Lase zberite z elastičnim trakom na eni strani (da ne bi motili). S proste strani začnite tkati francosko pletenico po metodi 1 ali 3. Nežna frizura je odvisna od velikosti pramenov, ki so tkani.
 3. Po končanem tkanju na eni strani začnite tkati na drugi.

Za posebno izvirnost je pleten več spikelet. Ker je afro-pletenica še vedno priljubljena, je mogoče z njimi še naprej tkati veliko število spikelet. Potem je vredno začeti tkati po metodi 3, tako da bo prišlo do realnega rezultata. Tkanje niti raznolikost dreves povečuje tako po barvi kot po dolžini. Vendar je treba upoštevati, da morajo biti vsi lasje lepo pleteni, sicer bo videz frizure neurejen.

Zapletenejše možnosti

Z malo več časa kot ustvarjanjem preprostih pletenic lahko ustvarite bolj zapleteno in edinstveno pričesko..

Odprte pletenice

Ženske pričeske so ustvarjene za različne priložnosti. So pa takšni, ki bodo postali univerzalna rešitev za vse situacije..

Preprosta francoska pletenica

Ko je obvladal tretji način tkanja francoske pletenice, ga lahko razvejate. Lahko jih pletate sami.

 1. Obdelovanec je pletenica "obratno". Pletemo ga tako, da prameni niso tesni, v skladu s tehniko tkanja metode št. 3.
 2. Po pletenju pritrdite konec pletenice z ohlapnim elastičnim trakom. Če želite pletenici dodati dodatni volumen in teksturo, začnite potegniti pramene od sredine pletenice in se pomaknite proti robom. Pramene potegnite počasi in enakomerno, da dobite lep videz.

Ni treba začeti raztezati od začetka ali od konca, ne bo delovalo, da bi dosegli enoten volumen..

Dve pletenici sta narejeni na enak način, potem ko lase razdelite na dva dela..

Elastična pletenica

Prvotna pričeska, ki temelji na elastičnih trakovih, je primerna za različne vrste las. Če imate debele lase ali tanke lase, bo ta pričeska še vedno videti odlično. Primerno za dekleta in mlada dekleta. Po želji lahko za okrasitev las uporabite lok ali lep lasnik.

Najprej morate pripraviti 5 do 10 majhnih elastičnih trakov (odvisno od dolžine las). Takšne pletenice so tkane za srednje in dolge lase. Na laseh, ki imajo permo, ta pričeska ne bo videti tako, kot je bilo predvideno. Curls je treba zravnati z železom in šele nato priti na delo.

 1. Izberite pramen od templja do templja, ga pritrdite z elastičnim trakom. Spodaj izberite pramen enake velikosti, le na ravni venca. Pritrdite z elastičnim trakom.
 2. Zgornji pramen razdelite na dva dela. Na dnu spustite elastiko in na sredini oblikujte luknjo. Z vrha zavijte dva pramena v njo in ju izvijte.
 3. Pramene povežite z enim elastičnim trakom. Spodnji rep razdelite na dva pramena, nataknite povezane kodre v nastalo luknjo. Nadaljujte pletenje do koncev. Zavarujte z elastičnim trakom.
 4. Potegnite pramene, da ustvarite teksturo.

Grška pletenica

Grki so po naravi temnopolti narod, zato je grška pletenica videti harmonično, če jo je tkala čez kostanj ali temno blond lase. Za svojo pričesko ne potrebujete nobenega posebnega stylinga. Pletenice v grškem slogu so lahko tkane za srednje lase in daljše. Kratke odbitke bodo med tkanjem povzročile veliko nevšečnosti in ne bodo dale pričakovanega učinka..

Vzorci tkanja grške pletenice so različni, vredno je izpostaviti najbolj priljubljene od njih.

Možnost 1

Uporablja se načelo tkanja preprostih "pigtails".

 1. Razdelitev je narejena od templja do templja, ki izstopa sprednji del las na čelu. Preostale lase pritrdite s sponkami ali elastičnim trakom, da ne bi motili.
 2. Začnite tkati pletenico iz desnega templja: izberite tri pramene, tkajte navadno pletenico z kodri. Tkanje usmerite v nasprotni tempelj, po koncu ga zavarujte z elastičnim trakom.
 3. Preostale lase počešite, razdelite na dva in zavežite dve preprosti pletenici. Po tkanju pritrdite z elastičnimi trakovi.
 4. Pletenice položite na zadnji strani glave v kroglico, konca zavijte navznoter. Pritrdite s čepki.

Možnost 2

Nekakšna francoska pletenica, kjer se glasnost ustvari s pomočjo kodrov, zavitih z curling likalnikom ali curlers.

Pletenica izgleda spektakularno, če je dolžina las pod rameni. Po potrebi lahko uporabite frizuro, ki bo dodala volumen in dolžino.

 1. Lase počešite, pritrdite cignono (če je potrebno). Z curling likalnikom zavijte kodre z uporabo pene za styling.
 2. Izberite pramen na kroni, da ustvarite podlago za pletenico.
 3. Začnite tkati francosko pletenico na glavo. Lasje niso popolnoma vpleteni v pletenico, vendar se kodri sprostijo navzven. Da se pričeska drži, se za pritrditev vsake stopnje uporabljajo elastični trakovi.

Pleten jermen

Izdelava snopov v procesu tkanja lahko dosežete zanimiv rezultat..

Začetek tkanja se ne razlikuje od francoske pletenice navznoter.

 1. Izberite del las od templja do templja. Razdelite na tri pramene.
 2. Začnite tkati s prameni na mestu, jih navijati pod pletenico. Glavna značilnost takega tkanja je zvijanje pramenov v preproste svežnje in nato tkanje v pletenico..
 3. Kot rezultat dobimo francosko pletenico iz snopov. Lahko ga pustite takšnega, kot je, ali pa sprostite pramene. Dobite voluminozno in teksturirano pletenico.

Iz pletenic so izdelane različne tkalice, na primer si naredijo pričesko po načelu "ribji rep".

Vrste pričesk, ki uporabljajo pletenice, so dovolj, da jih lahko uporabimo za različne priložnosti. Pletenice za srednje lase lahko pletate sami, samo izberite razpoložljive vrste in uživajte v različnih pričeskah.

Pričeske s pletenicami za srednje in dolge lase

Ženske in neverjetno lepe pričeske s pletenicami so na vrhuncu slave - zdaj jih "oblečejo" v službo, pletenice pred romantičnim srečanjem ali odhodom v kino. Vsak od vas lahko ustvari takšen slog s pomočjo našega majhnega mojstrskega razreda.

Korak 1. Lase razdelimo z osrednjim ločevanjem.

Korak 2. Pletamo dve ohlapni pletenici.

Korak 3. Konice zavijte v notranjost in zavežite z elastičnimi trakovi.

Korak 4. Levo pletenico položimo v polkrogu in jo z nevidnostjo pritrdimo na glavo.

Korak 5. Desno pletenico postavimo nekoliko nižje.

Cvet ribe

Ta lepa pričeska je odlična izbira za zelo dolge lase..

1. Zberemo vse lase v nizkem repu, pri čemer pustimo nekaj prostih kodrov blizu obraza.

2. Rep razdelite na 4 oddelke.

3. Vsakega od njih pletamo po načelu "ribji rep".

4. Ročno raztegnite tkanje, da bo bujno.

5. Prva zunanja pletenica je položena z obodom, ki jo pritrdi z nevidnostjo.

6. Druga zunanja pletenica je položena nekoliko nižje od desne proti levi.

7. Tretjič - od leve proti desni.

8. Zavrtite četrto pletenico in postavite v sredino.

9. Nastalo rožo prilagodite ročno in jo pritrdite z dodatnimi zatiči.

Čudovit zajček s francosko pletenico

 1. Na ravni ušesa lase razdelite z vodoravnim ločevanjem.
 2. Zavijte zgornji del v rep.
 3. Z vrvico jo zvijemo in jo damo v sveženj, zabeljen s parom lasnic.
 4. Na dnu las tkamo francosko pletenico, tkane pramene le na vrhu.
 5. Ko so vsi ohlapni lasje že pleteni, pletenico zaključimo z rednim pletenjem..
 6. Ogrlico ovijemo okoli svežnja, konico pritrdimo nevidno.
 7. Okrasite lase s cvetjem.

Čipkasta pletenica

1. Česanje na stranskem odprtini.

2. S strani, kjer je več las, ločite širok pramen.

3. Razdelite ga na 11 delov.

4. Prvi del na levi narišite na drugega.

5. Preskočimo jo pod tretjo.

6. Skica na četrti.

7. Preskakovanje pod palcem.

8. Delamo s prvim pramenom, dokler ne preide skozi vseh 10 pramenov.

9. Pripnite ga s sponko.

10. V isti tehniki delamo z drugim pramenom - prehajamo ga skozi vseh 10.

11. Z drugim pramenom delamo v isti tehniki.

12. Nadaljujemo tkanje s preostalimi prameni.

13. Končano vezalko nataknemo okoli glave, tako da prekriva elastiko.

14. Z rokami razstavimo pramene, da pletenica postane odprta.

Večerna možnost iz pletenic

Pigtails lahko služijo kot osnova ne samo za vsakodnevno, ampak tudi za praznično stajling. Kako so vam všeč te možnosti?

Pričeske s pletenicami za srednje in dolge lase navdušujejo z lepoto in enostavnostjo izvedbe.

1. Lase zavežemo v rep.

2. Razdelite ga na tri dele.

3. Začnemo tkati pletenico iz treh pramenov.

4. Med tkanjem pustite tanke pramene na obeh straneh proste.

5. Odseke raztegnite z rokami.

6. Iz preostalih pramenov zavežemo zunanjo pletenico, ki bo ležala na vrhu glavne.

7. Izdelamo ga tudi kot openwork.

Pleten koš

Za ustvarjanje pričesk za srednje lase dolge bodo trajale nekaj minut..

 1. Pramene navijemo z curling likalnikom.
 2. Lasje razdelimo na 5 odsekov - dva zgoraj in tri spodaj.
 3. Lase zavijte na vrhu, da ne bi motili.
 4. Pletenice pletemo iz treh spodnjih odsekov in jih raztegnemo s prsti..
 5. Oblikujemo košaro - pletemo ali pletemo pletenice drug na drugega. Vaša naloga je narediti lepo tkanje. Košarico pritrdimo z nevidnostjo.
 6. Zgornje pramene razpustimo in na zadnji del glave privijemo tudi dve ohlapni pletenici.
 7. Te pletenice postavimo na vrh košare.
 8. Lase krepimo z lasnicami.

Druga možnost za pleteno pričesko:

1. Česati lase nazaj.

2. Izberemo en pramen, ki ga ločimo z navpičnim prerezom.

3. Razdelimo ga na tri dele - A, B, C.

4. Začnemo tkati pletenico, vodeni s fotografijo.

5. Ko pridemo do ušesa, konico pletenice skrijemo pod preostalimi lasmi in jo pritrdimo z lasnico.

6. Pramene ovijemo z curling likalnikom.

Kot vidite, ustvarjanje takšnega stajlinga, ki temelji na tkanju, sploh ni težko, potrebujete le malo časa in truda..