Kako pleteti dekliške pigtails za dolge, srednje in kratke lase - foto in video navodila

Mama si vedno želi, da bi njen otrok izgledal najbolje, zato ima marsikdo od njih vprašanje: "Kako pleteti pujse punčke v vrtcu." Pravzaprav pletenje dekleta sploh ni težko, a zelo hitro in preprosto, glavna stvar je razumeti osnovno tehniko pletenice in delati z otroškimi lasmi. Na splošno pričeska s pigtail naredi podobo zelo stilsko in lepo, takšna pričeska bo dolgo trajala tudi za zelo aktivnega otroka.

Kako pleteti otrokove pletenice - korak za korakom navodila, nasveti

Otroku pravzaprav ni težko pleteti pigtails, glavna stvar je upoštevati priporočila in nasvete ljudi, ki imajo izkušnje s to zadevo..

Prvič, ustvarjanje pričeske za deklico ne bi smelo trajati veliko časa, saj otroci običajno v vrtcu vstanejo že zgodaj in si želijo več spati, še bolj pa ne bodo cenili, če se bodo morali že prej vstati za ustvarjanje stajlinga. Naj bo lepo in preprosto.

Drugič, je vredno izbrati preproste in zelo stabilne pričeske, ki lahko zdržijo veliko: aktivne igre, spanje in večkrat preoblačenje..

Tretjič, pri tkanju pletenic je vredno deklico vprašati, ali ji je udobno s takšno pričesko, ali pritiska ali zategne kamor koli, kajti če se pričeska izkaže za preozko, lahko otroku povzroči veliko neprijetnosti..

In končno, seveda je vredno upoštevati otrokovo mnenje pri izbiri pričeske, tudi najmanjša deklica želi, da se njeno mnenje upošteva, zato bodite pozorni na to.

Francoska pletenica - vzorec tkanja, video navodila

Razmislite o splošnem vzorcu tkanja najpogostejših pletenic spikelet ali francoščine, kot se imenuje tudi. To navodilo vam bo pomagalo, da se boste naučili pravilno pleteti pletenice svojega otroka. In na podlagi francoske pletenice lahko ustvarite veliko različnih pričesk..

Bolje za začetnike, prvič pletenice pletenic otrokom, ne preden gredo nekam ven, ampak samo zaradi treninga. Po več poskusih v prihodnosti se bo postopek pospešil in pojavilo se bo nekaj izkušenj.

Pojdimo neposredno na navodila, kako tkati francosko pletenico.

Omeniti velja, da so otroški lasje pogosto razgaljeni in včasih težko pleteni. Da bi se temu izognili, lahko uporabite posebne izdelke za styling: razpršila ali olja, ki na otroških laseh ne bodo pustili sledi in jih naredili poslušne..

Za začetek morate na čelu vzeti majhno ključavnico in jo razdeliti na še tri dele.

Tkanje se mora začeti kot v povsem običajni pletenici. Desni pramen je vržen čez in položen, levi pramen, nasprotno, pa vržen čez in med osrednjo in skrajno. Morate se držati zelo tesno, da se prameni ne razpadajo..

Nato morate izbrati preostale pramene, za to pa morate na desni strani v templju ločiti majhen curl in ga povezati z levim pramenom ter nato delati s tem novim pramenom, kot je opisano v prejšnjem koraku.

Nato bi morali pobrati curl z nasprotne strani in narediti enako kot prej, le v nasprotni smeri.

Ko so prameni končani in ničesar ni mogoče zbirati, najlažje pletenice zavijte do konca dolžine.

Tako sledim tej shemi, lahko hitro pletate otrokove pletenice.

Navadna spikelet ima veliko sort, ena glavnih možnosti je s tkanjem v nasprotni smeri. Sestavljen je v tem, da kodri ne padejo drug na drugega, temveč pod njimi. Rezultat je voluminozna in konveksna pletenica..

Kako lepo pleten dekliški pigtails - preproste pričeske

Za pletenje čudovitega pigtailja deklici ni treba porabiti veliko časa za to, obstaja veliko preprostih in lepih možnosti, na katere morate biti pozorni.

Možnosti pletenic za kratke lase je malo, težko je pletenje klasične pletenice. V tem primeru je najbolje uporabiti pričeske za dekleta, "tkanje z elastičnimi trakovi", lahko pa poskusite in tkate šiške in stranske pramene, prav tako se bo izkazalo zelo nežno in lepo, nekaj takega, kot je Malvinka.

Obstaja veliko načinov za pletenje dekleta za srednje ali dolge lase..

Seveda, najpreprostejša možnost sta dve pletenici in lahko sta preprosti ali francoski. Če na koncu privežete lok, dobite zelo luštno podobo..

Bagel

To je tudi zelo preprosta, a hkrati simpatična pričeska za dekle. Na straneh na dnu morate pletati dva navadna pigtails. Zelo enostavno je, da vse lase razdelite na dva dela in iz vsakega dela zavežete preprosto pletenico in jo pritrdite z majhnim elastičnim trakom.

Nato je en pigtail prepognjen na polovico, tako da je njegov vrh videti navzven. Če želite držati v tem položaju, morate vse pritrditi z elastičnim trakom. Drugo pletenico je treba prebiti skozi nastali obroč in vrniti nazaj, ter jo, tako kot prejšnjo, pritrditi z elastičnim trakom. konice lahko ostanejo viseče ali pa jih skrivate pod lasmi z lasnicami.

Ta pričeska, izdelana s pletenicami, je primerna za dekleta, stara 4-5 let. In s trakovi je lahko celo primeren za praznični dogodek..

Snop pletenic

To je zelo luštna pričeska za dojenčke, ki so stari 3 leta. Za začetek se na zadnji strani glave ustvari nizek rep iz vseh las in pritrdi z elastičnim trakom.

Če želite skriti elastiko, lahko vzamete pramen las in ga navijate okoli dna repa in s tem zaprete elastiko. Nadalje se od las v repu zahteva veliko majhnih pletenic, njihovo število je odvisno samo od želje. Vse pletenice je treba vezati z elastičnim trakom.

Nato so konci pletenic pritrjeni na podlago in pritrjeni z elastičnim trakom, rep pa lahko pustite, da se štrli, izkazalo se bo zelo simpatično.

Plesti s srcem

To je ena od sort spikelet, samo tkanje je v ovinku drugačno. Če želite to narediti, naj se tkanje začne od sredine krošnje, pojdite navzgor in nato zavite in zavijte v polkrogu, tako da dobite obliko pol srca. Po tem morate po drugi strani storiti isto..

Lasje lahko ostanejo ohlapni ali pa se vsi zberejo v pigtail. Vsaka punca bo cenila to pričesko.

Svinjska kača

To je tudi zelo preprosta možnost stylinga za dekleta, ki je primerna za vrtec.
Tkanje francoske pletenice se mora začeti na ravni šiška, pobiranje pramenov na straneh, premaknite se, kot bi bilo, s kačo, torej spremenite smer tkanja. Na primer, če smo začeli tkati z leve strani in nato doseči desni rob, lahko ovijete in pletite v drugo smer.


Za praznični dogodek pletenico lahko okrasite z rožami..

Okoli glave

Sprva je na kroni narejen majhen rep, ki naj bo obdan z enako količino las. Nato je pletenica pletena v krogu, lasje so izbrane tako od celotne dolžine kot od repa. Vse lahko pritrdite z lasnikom, ko pigtail naredi krog.

To so tako zanimivi načini, kako preoblikovati navaden pigtail.

Kot vidite, pletenje pletenic majhnih deklet sploh ni težko, glavna stvar je, da to storite previdno in v fazah. In celo mogoče je, da očka najde tako pletenico preprosto in to zlahka stori za svojo hčer..

Tukaj si oglejte široko paleto pletenic za dekleta korak za korakom.

Kako pletenico spikelet za majhne fidgets in odrasla dekleta

Če ste mati male princese, potem imate srečo: prvič, ker so otroci sreča, in drugič, ker so dekleta za matere najboljši kompliment za njihovo lepoto in čar. Zagotovo, takoj ko so zrasli prvi kodri otroka, ste nemudoma odhiteli na vsevedni internet v iskanju otroških pričesk. Če ste odprli ta članek, potem so naše predpostavke pravilne in iščete praktično in lepo pričesko za dekle. Povedali vam bomo, kako pleteti spikelet za otroka: navodila po korakih bodo ustvarili pričesko preprost in enostaven postopek.

Kako pletenico spikelet za malo predšolsko deklico

Predšolski otroci so zelo mobilni: bivanje dlje časa moti otroka. Da bi to preprečili, in da ne bi pokvarili razpoloženja sebi in otroku, se mora mati zajebavati in otroka pleteti skoraj na poti. Najbolj praktična možnost v tem primeru je šiljičkov pigtail. Omogoča, da lahko poredni prameni vedno ostanejo v repu in zmanjšuje tveganje za poškodbe predšolske deklice. To je zelo pomembno: ohlapni lasje ali lasje, zbrani v konjski rep, se lahko ujamejo na ročaju veje ali vrat - to bo povzročilo padec otroka in posledično poškodbo mehkega tkiva.

Mama mora vedeti, da mora biti pletenje predšolskega otroka drugačno od pletenice za šolarke in starejše otroke. Najprej z dejstvom, da je spikelet pletenic svoboden, ne da bi lasne mešičke potegnili v šop. V tesni pletenici se skupaj z napetostjo čebulic raztegne občutljivo lasišče majhnega otroka, zaradi česar se pojavijo mikrotraume.

Na koncu dneva ne pozabite odlepiti pletenice, ki otroku omogoča, da nekaj ur hodi z ohlapnimi lasmi. Tako boste izboljšali prekrvavitev lasišča, čebulicam pa dali čas za počitek. Lase zavijte v ohlapno pletenico pred spanjem, da se izognete zapletanju med otrokovimi nočnimi udarci.

Kako pleteti šilček za starejšo šolarko

Tako je, ko se pri tkanju ne pojavijo težave. Starejše šolarke imajo razvit intelekt in vztrajnost. To olajšajo leta sedenja za pisalno mizo..

Dekleta v srednji šoli ne potrebujejo zunanje pomoči pri tkanju: zlahka si lahko sami izmislijo in ustvarijo različne vrste pletenic. Kljub sposobnosti in želji, da sami skrbijo za lase, tudi starejša dekleta potrebujejo pomoč mater. Gre za zapletene pletenice na glavi.

Pletenice za najstnike so udobne, lepe in urejene. Uporaba svetlih dodatkov v njih ni sprejemljiva: šolska uniforma vas obvezuje, da ste strogi po videzu. Takšne predpostavke so upravičene v šolskih večerih ali na proslavah zunaj sten šole..

Navodila za tkanje konice za otroka

Tkanje pletenic je zaupano materi, tako v razmerju do predšolskega otroka kot tudi v zvezi z odraslo hčerko. Kljub navidezni preprostosti spikelet lahko celo starejša šolarka potrebuje pomoč: tkanje ne vključuje samo prepletanja pramenov na kodrih, temveč tudi ustvarjanje čudovite strukture na glavi. Razmislite, da korak za korakom tkanje otrokovega spiketa: od preprostega do kompleksnega.

Klasična spikelet

Klasična spikeleta izvira iz čelnega dela glave. Po korakih razmislite o procesu pletenja las v pričesko s špicami:

 1. Operite lase, posušite. Lase zavijte na suhe lase, da ohranite strukturo las. So nagnjeni k lomu, ko so mokri.
 2. Češljajte se skozi lase od čela do koncev. Gladite s prsti. Po potrebi poškropite z lakom - s tem se boste izognili izločanju posameznih dlačic s frizure.
 3. Izvlecite velik del las na sredini glave in ga razdelite na tri dele.
 4. Začnite redno tkanje, izmenično dodajte pramene iz časovnih rež. Dodajte majhne pramene in jih zavežite čim tesneje. Ne pozabite - to pravilo velja za starejše šolske otroke. Za predšolske otroke zavijte sproščen šilček.
 5. Nadaljujte s pletenicami le do ušesa.
 6. Nadaljujte pletenje z navadno pletenico ali pa jo potegnite z elastičnim trakom, tako da ustvarite navaden konjski rep.

Klasična spikelet razdeljena na dva dela

Takšen špiček je še posebej pomemben za prvošolce. Dve vzporedni špici sta okrašeni s čudovitimi lasnicami in zaključeni s puhastim repom.

 1. Umijte in posušite lase.
 2. Dlake na glavi razdelite na dva enaka dela z navpičnim ločevanjem od spredaj do zadnjega dela glave.
 3. Začnite pletati na enem od delov las: vizualno označite sredino, ločite večino las glede na njo.
 4. Začnite pletati klasično pletenico, ki jo dopolnjujete s prameni s strani las.
 5. Po koncu tkanja okrasite z lokom na zadnji strani glave ali dodajte spikelet na koncu pramenov, pritrdite z elastičnim trakom.
 6. Naredite enako za del las na drugi strani ločevanja. Sledite simetriji frizure.

Spikelet "kača"

Zelo lepo tkanje, ki trdi, da je samostojna pričeska. V nadaljevanju bomo odstranili uradnost, to vrsto spikelet bomo poimenovali kača. Uporabite podrobna navodila, ki korak za korakom opisujejo celoten postopek ustvarjanja kače:

 1. Kot v prejšnjih odstavkih začnite pletati s popolnoma suhimi in čistimi lasmi. Za prožnost pramenov rahlo krtačite z mousse.
 2. Začnite tkanje iz templja: najprej standardna pletenica z dodatkom pramenov s strani las.
 3. Po 5-7 centimetrih upognite kačo in tecite vzporedno s čelom.
 4. Po nekaj centimetrih ponovite ovinek in spustite spikelet navzdol. Če je mogoče, zavijte 2-3 krivine, nato preklopite na standardno pletenje.

Če se kača izvaja na laseh predšolske deklice, je bolje, da lase pletate v pletenico ali pustite rep pritrjen s hrbtne strani glave. Starejša dekleta bodo videti super s kačo na ohlapnih laseh. Pričeska ne zahteva dekoracije z dodatki: dodatne podrobnosti bodo ustvarile učinek prenasičenosti.

Spikelet na francoski način

Enostavno tkanje, ki se s pridobitvijo spretnosti opravi precej hitro. Starejša dekleta zlahka obvladajo tehniko tkanja in samostojno naredijo svojo pričesko s francoskimi notami za šolo ali za praznovanje. Upoštevajte navodilo:

 1. Operite in posušite otrokovo glavo, bodisi naravno sušenje ali sušenje. Lasje nekoliko navlažite z mousse.
 2. Začnite tkati spikelet z vrha glave. Zgrabite velik del las in ga razdelite na tri dele. Pazite, da se prameni ne razlikujejo po velikosti.
 3. Začnite tkati: levi pramen postavite med desni del las in osrednji. Srednji pramen med desno in levo. Nadaljujte postopek, dokler stranskih pramenov ne zmanjka.
 4. Zapnite francosko spikelo na želeno dolžino: zavarujte rep ali zaključite z navadnim pigtailom.

Rep je primeren za srednješolca, vendar bi morali majhni otroci pleteti iz zgoraj navedenih razlogov. To bo zmanjšalo verjetnost poškodbe otroka zaradi ujemanja pramenov na zunanjih objektih..

Spekelet povratnega tkanja

Ta pričeska bo ustrezala tako malim princeskam kot odraslim dekletom v maturantskih razredih. Obrnjena spikelet je odlična za posebne priložnosti. Okrašena s pravimi dodatki bo dala kvote kateri koli, tudi najbolj zapleteni pričeski. Vendar pa je pred začetkom tkanja vredno razmisliti o nekaterih odtenkih:

 • Povratna spikelet je precej zapleteno tkanje, ki traja dolgo. Upoštevajte to, če ima vaš predšolski otrok nemiren značaj in ne more sedeti na enem mestu 25-30 minut. V tem primeru frizura, najverjetneje, ne bo delovala..
 • Če ima vaš otrok tanke in redke lase, potem hrbtna spikelet ne bo držala. Tkanje te vrste je v tem primeru kontraindicirano..

Sledite spodnjim navodilom, da dosežete sijajen rezultat pri tkanju hrbtne spikelete.

 1. Očistite otrokove čiste lase: oblikujte šopke, nato jih razdelite na tri enake dele.
 2. Zgrabite levi pramen in ga zaženite pod desnim in sredinskim pramenom. Desni pramen prenesite pod levo in sredino.
 3. Na enak način nadaljujte s previjanjem povratne spikete: preskočite stranske pramene pod glavnim.
 4. Pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali pletenico do konca.

Če želite dodati glasnost, sprostite nekaj pramenov pletenice. Če želite to narediti, lahko uporabite pletilno iglo ali prste..

Pribor za spikele

Vsaka fashionista se bo z veseljem pohvalila ne le s spikeletom, temveč tudi čudovitimi dodatki, vtkanimi v takšno pletenico. Matere bi morale vedeti, kakšne dodatke kupiti, preden začnejo pleteti hčere katere koli starosti:

 • Mousse za lase
  Potrebno je ohraniti neresne dlake v laseh. Uporaba mousse podaljša življenjsko dobo kolena: materam ni treba skrbeti, da bi pletenica razpadla sredi šolskega dne.
 • Nevidno
  Vredno je uporabiti, če je dekliška frizura izvedena v kaskadi. Pramene držijo v spikeletu. Ne uporabljajte nevidnih las v predšolski pričeski, razen če je to nujno potrebno..
 • Gumice
  Mame naj kupijo čim več gumijastih trakov. Gumijasti pasovi pri majhnih deklicah izginejo s hitrostjo svetlobe, zato morate imeti vedno pri roki strateško zalogo. Služijo za pritrditev pričeske in oblikovanje repa. Uporabiti je treba elastične trakove, tudi če je konica okrašena z lasnikom.
 • Loki
  Loki so obvezni atributi za mlajše šolarke. So neuradni del šolske uniforme. Loki bodo odlično okrasili klasični šilček in šilček, razdeljen na dva dela.

Obstaja veliko drugih dodatkov, ki jih mame lahko uporabijo, da svojim pletenicam dodajo lepoto. Veliko jih lahko naredite sami, če odložite nekaj prostih ur in vklopite domišljijo. Ustvarjajte nakit z otroki: otroci bodo zagotovo uživali v mahanju z lasnicami, ki jih bodo kasneje lahko pokazali sošolcem.

Pletenice so vedno aktualne tkalice, ki bodo materi pomagale tako v vsakdanjem življenju kot v slovesnih trenutkih. Upamo, da je gradivo o tem, kako pleteti šilček za otroka, katerega navodila po korakih so bila navedena zgoraj, pomagalo vam in vašim fashionistkam postati še lepše.

Pričeske za dekleta v vrtcu za vsak dan

Najboljše lepe pričeske za dekleta so precej preproste in naravne, noben zapleten in zapleten stajling ni potreben. Navsezadnje otroci izgledajo po svojih najboljših močeh, ko so naravni, poleg tega pa vsi doživljajo veselje, magijo in svobodo otroštva le enkrat in bi morali biti sposobni uživati ​​v tem, ne da bi se obremenjevali s koncepti odraslih, kot sta slog in moda. Vendar pa to v današnjem hitrem svetu ni vedno mogoče, saj se otroci začnejo sloga zavedati že v zelo zgodnji starosti in kmalu boste morda slišali za otrokove lastne želje pri izbiri pričeske..

Da bi vam pomagali, smo zbrali več kot 100 fotografij lepih in elegantnih pričesk za deklice, vključno z video vajami. Tako boste imeli zalogo idej in vaša mala princesa bo vedno videti najbolje.!

Kaj je pomembno pri izbiri pričeske za vrtec:

 1. Vaša punca bi morala imeti rada pričesko.
 2. Pričeska naj bo primerna otrokovi starosti.
 3. Pričeska ne sme biti preveč tesna in zapletena.
 4. Otroku naj bo udobno, lasje ne smejo priti v obraz in oči.
 5. Pričeska naj bo zanesljiva in traja ves dan, no, ali vsaj do kosila.

Če torej še niste našli popolne vrtčevske pričeske, zakaj ne bi spodaj prebrskali nekaj najmodernejših, novih simpatičnih pričesk za deklice in našli svoj navdih..

Pričeske za dekleta v vrtcu za kratke lase

Za kratke lase lahko naredite tudi zanimive in elegantne pričeske za dekleta, raznolikost odbitkov bob pa je danes preprosto neverjetna.

Če ne želite popolnoma pleteniti las, lahko ustvarite lepo pletenico na dnu rasti las. Lahko se naredi na eni strani ali pa od ušesa do ušesa. V tem primeru je pigtail lahko preprost, lahko pa tudi francoski. Konec pletenice pritrdite z elastičnim trakom in nevidnostjo.

Druga odlična možnost za pričeske v vrtcu za kratke lase je uporaba elastičnih trakov. Z njimi lahko naredite veliko različnih pričesk, z njihovo pomočjo lahko vzamete lase z obraza, tako da ne motijo. Pričeske z elastičnimi trakovi so primerne tudi za najkrajše lase, nepogrešljive so za vrtec in različne kroge.

Za kratke lase sta popolna tudi dva repa na vrhu glave ali na dnu, če dolžina dopušča. Če želite diverzificirati svoje konjske nohte, lahko:

 • poigrajte se s particijo, naredite obrezovanje na boku in cik-cak;
 • okrasite ponytails z loki, lasnicami in elastičnimi trakovi;
 • dodajte elemente tkanja na ponjave.

Pričeske v vrtcu z lastnimi rokami za srednje in dolge lase

Na srednjih do dolgih lasih se lahko bolj poigrate pri izbiri pričeske. To so različni povojci z grozdi in pigtails, pa tudi tkanje. Naložite se na čudovite elastične trakove, lasnice, lasnice in trakove.

Pozabite na banalni rep, dodajte zanimivo ločitev, ločite jih z elastičnimi trakovi, Zberite preostale lase in jih zavežite v konjski rep, konce pa lahko pustite ali zberete v šop. Lase za pritrditev lahko razdelite z majhnimi elastičnimi trakovi v poljubnem vrstnem redu. Vsako naslednjo majhno ogrinjalo lahko privijete v prejšnjo v krogu ali eno za drugo.

Če govorimo o pričeskah za srednje in dolge lase, potem je nemogoče, da ne omenjamo pletenice, ker je to priljubljena in zelo udobna pričeska za dekleta vseh starosti) Eksperimentirajte s špicami, francoskimi pletenicami, naredite šopke pletenic in druge pričeske za deklice v vrtcu.

Fony frizura izgleda zelo stilsko in zanesljivo. Če ga želite ustvariti, lase razdelite na sredino (navpično). Na eni strani zavežite dva repa enega za drugim, nato pa na vrhu, ko se odmaknete 5-7 cm od njegove podlage, zavežite še en elastični trak. Ta del las razdelite na dva in čez njega nataknite spodnji rep. Nadaljujte s pletenjem tako, dokler vam ne zmanjka las. Enako storimo z drugo polovico las. Za to pričesko izberite tanke trakove iz silikonske gume ali svetle majhne, ​​potem bodo izstopale.

Otroške frizure z elastičnimi trakovi in ​​konicami

Na srednjih laseh so pričeske z elastičnimi trakovi videti dobro, nepogrešljive so, če morate pričesko narediti ves dan. S pomočjo elastičnih trakov se lahko poigrate z ločevanjem in s samimi pričeskami, kot je na spodnji fotografiji. Če želite lažje oblikovati lase in tako, da ni petelinčkov, jih navlažite z vodo, potem so loki na koncih bolj natančni in enakomerni.

Da jih konjski rep ne odvrne, jih je mogoče zasukati, prepletati in okrasiti, pa tudi dopolniti s pigtails in šopki. Elastični trakovi varno pritrdijo lase in takšnih pričesk ni težko narediti.

Čudoviti snopi s trakovi in ​​lasnicami

Visoke žemljice so vedno videti lepe na majhnih deklicah, ne glede na to, ali gre za eno žemljico ali dve, še posebej so privlačne za dekleta vseh starosti.

Žep lahko naredite v samo nekaj minutah, lase zberete v navadne ogrlice, nato pa zavijte rep v džun in ga zberite v bunkico. Lase zavarujte z elastičnim trakom, ohlapne dlake pa lahko pritrdite z nevidnostjo.

Možnosti za otroške pričeske s pigtails

Pletenice so že leta najlepša pričeska za majhna dekleta. Majhnim dekletom bodo zagotovo všeč lepe pletenice, to je ena najbolj praktičnih pričesk v kateri koli starosti. Pletene pletenice obstaja veliko načinov:

 • navadni pigtail;
 • spikelet;
 • Francoska pletenica;
 • slap pigtail;
 • pletenice iz več pramenov;
 • pletenica košara;
 • pigtail fishtail;
 • pletenice iz ribjih mrež.

Pletenice okrasim s trakovi, lepimi elastičnimi trakovi, lasnicami in trakovi za glavo.

Primeri različnih pletenic, glej spodnjo fotografijo:

Pričeske v vrtcu v 5 minutah s fotografijami po korakih

Fotografije lepih pričesk za deklice v vrtcu

Preprosto pričesko lahko preoblikujete tako, da jo spremenite, zvijete ali potegnete dele las z različnih strani, tako da slog da nov videz.

Otroške frizure v vrtcu video

Dobra novica je, da danes lahko v omrežju najdete številne navodila po korakih, s pomočjo katerih boste ustvarili najboljše in najpreprostejše pričeske. Priporočamo, da se seznanite s postopnimi video vajami o ustvarjanju preprostih in elegantnih pričesk za dekleta.

Pričeske s pletenicami za dekleta

Tisti, ki imajo hčerko, so seznanjeni z razmišljanjem o tem, kakšno pričesko narediti malo fashionista, hkrati pa združujejo lepoto, preprostost in hitrost izvedbe. Odgovor na to vprašanje je zelo preprost: elegantne pletenice za dekleta. Tkanje je danes na vrhuncu svoje priljubljenosti in skoraj vsak frizer ima takšne spretnosti..

Pričeske, namenjene majhnim dekletom, odlikuje dejstvo, da za njihovo izvajanje ne porabijo veliko časa, načela tkanja pa so razumljiva celo za začetnike v tem poslu. Poleg tega obstaja veliko vrst pletenic in tehnik za različne dolžine las, lahko celo pletate kratke pramene.

Pri otroških pletenicah so prednostne naloge:

 1. Praktičnost. Pričeska naj se zadržuje med dinamičnimi otroškimi igrami.
 2. Tkanje hitrost. Ko zbirate otroka za vrtec ali šolo, včasih ne ostane časa za zapleteno pričesko.
 3. Varnost. Za pritrjevanje vsakodnevnih otroških pričesk ni priporočljivo uporabljati koničastih lasnic, lasnic, nevidnih lasnic, pa tudi pene za kemično modeliranje, gelov in lakov.

Te lastnosti so značilne za pričvrščene pričeske..

Posebnost tkanja v tem primeru je, da je otrokom težko dolgo sedeti na enem mestu. Na srečo so čudovite pletene čudovite otroške pletenice, saj so takšne pričeske lahko drzne, poredne in igrive..

Za srednje do dolge lase

Priporočila za tkanje:

 • Poskusite držati pletenice dovolj tesno. Morali bi trajati ves dan in se ne razpadati. Ampak ne zategnite se preveč, da ne bi deklici povzročali nelagodja..
 • Otroške pričeske zahtevajo določeno spretnost, saj dekleta ponavadi ne marajo manipulirati z lasmi. Pričeske za male fashioniste naj bodo hkrati lahke, hitre in lepe..

Preprosti pigtails

 1. Lasje so razdeljene na tri enake pramene.
 2. Desni del las je vržen čez sredino.
 3. Nato se levi pramen nanese na desni, ki do te stopnje že postane srednji.
 4. Podobno se prameni prepletajo, dokler ne ostane majhen rep..

Pogosto dekleta pletijo dva takšna pigtails na hrbtu ali ob straneh. V njih je mogoče tkati loke, trakove, okrasne vrvice. Velik plus te frizure je, da je enostavna za izvedbo. Takšne pletenice izgledajo luštno tako na dojenčkih s kratkimi lasmi kot na mladih dame z dolgimi kodri. Sčasoma se otroku ne bo težko naučiti, kako lahko sam plete tak pigtail..

Francoska pletenica (spikelet)

To je najlažja pričeska za pletenje. Poleg tega je videti zelo ugodno in lepo. Skoraj vsako dekle ve, kako tkati šilčke, nekatere pa jih zlahka naredijo zase. Če še vedno ne veste, kako pleteti šilčke, je čas, da se naučite.

 1. Ločite pramen, ki je po volumnu skoraj enak šiška. Kar zadeva tkanje preproste pletenice, pramen razdelimo na tri enake dele..
 2. Začnemo tkati preprosto pletenico. Pramen nanesemo na desni strani na osrednji. Na levi strani tudi na sredino naložimo pramen.
 3. Zdaj se začne glavna razlika med tkanjem francoske pletenice in preprostim. Pravi pramen smo postavili na osrednjega. S strani vzemite majhen pramen in ga dodajte tistemu, ki smo ga ravnokar uporabili. Na ta način še naprej tkamo.
 4. Takoj, ko dlake na straneh glave zmanjkajo, bo mogoče pletati navaden pigtail ali takoj zavezati rep.

Kopice so narejene ne samo ena na ena, temveč so tkane v dveh, treh ali več. Vse je odvisno od izbrane frizure.

Bolj izkušeni obrtniki lahko tkalce spijo na eno stran, v krogu, od spodaj navzgor. Špiletko lahko začnete tkati izza ušesa, nato pa jo pritrdite na preostale lase, vezane v konjski rep. To pričesko je mogoče storiti ne samo za otroka.

Francoska pletenica navznoter

Francoska pletenica je zelo pogosta pričeska in jo je mogoče videti v najrazličnejših različicah. Eden od njih je spikelet navznoter.

Tehnika tkanja se praktično ne razlikuje od običajne spikelet. Razlika je le v tem, da je tkana od znotraj navzven. To pomeni, da so prameni nameščeni ne na osrednjem, temveč pod njim.

Kopni snop

Načeloma je takšna pletenica lahko narejena kot spikelet.

Tkanje pletenic - video

 1. Privežemo visok konjski rep. Ločite in pripnite tanko pramen, tega še ne potrebujemo.
 2. Pletenico pletemo v nasprotni smeri. Hkrati iz vsakega prekrivanega pramena izberite en majhen pramen.
 3. Ko smo pletenico prepletali, začnemo izdelovati dresnik. Vzemite dve ohlapni prameni in jih zasukajte v eno smer. Zdaj jih zvijemo skupaj, vendar v drugo smer.
 4. V procesu zvijanja po vrsti poberemo ohlapne pramene. Vsi morajo biti ločeno zviti v eni smeri, skupni pas pa v drugi.

Vrv svinja

 1. Vzamemo debel pramen, ki ga razdelimo na štiri enake dele..
 2. Osrednji pramen nanesite na desni na levi strani.
 3. Po tem postavimo desni pramen na desno sredino.
 4. Levi osrednji pramen nanesite na desno.
 5. Levi pramen nanesite na levi osrednji. Tako tkamo do konca.

Francoski vodnik

 1. Debel pramen razdelite na dva dela.
 2. Vsak del zavijemo v isto smer.
 3. Zdaj zavrtimo vodnik v drugo smer.
 4. Po vsakem zasuku dodajte še en, tudi zvit pramen.
 5. Zaključimo do konca in zavežemo.

Rep lestve

Vezati konjski rep. Na desni strani repa vzemite majhno ključavnico in tkajte spikelet. Toda pramene vzamemo samo z leve strani, kot da bi izpod repa.

Vadite, preden pletate otrokove lase. V nobenem primeru ne lase v zadnjih minutah: pokvarili boste otrokovo razpoloženje in ne bo pravočasno.

Praznična možnost spikelet

 1. Z glavnikom z dolgim ​​tankim ročajem narišite črto od ušesa do ušesa in tako lase razdelite na dva dela.
 2. Spodnji del pritrdimo s sponko za lase ali elastičnim trakom.
 3. Zgornjo črto razdelite na dva dela z navpično črto. Ta dva delimo tudi na pol.
 4. Vse konjske nohte pritrdimo z elastičnimi trakovi, da se ne zmedejo.
 5. Z levega pramena začnemo tkati ne preveč gosto spikelet navznoter. Vlečenje pramenov.
 6. To ponovimo z vsemi drugimi vrhovi. Vse spikele pritrdimo s skupnim elastičnim trakom.

Nenavadna pletenica

Za začetek naredimo ločitev. Za najboljši učinek lahko ločnica poteka v cikcaku.

 1. Levo stran razdelite z vodoravnim razdelkom, zavežite dva repa.
 2. Dve pletenici pletamo z zgornjega repa. Povezujemo jih z neopaznim elastičnim trakom, ko pletenice dosežejo spodnji rep.
 3. Odvežemo spodnji rep in njegove pramene povežemo s pletenicami. Tkali smo že tri pletenice. Vsako pritrdimo z gumijastimi trakovi.
 4. Zdaj jih je treba na več mestih vezati z elastičnimi trakovi..
 5. Pigtails je treba raztegniti tako, da dobimo volumetrične številke.

Venec

Vsako dekle je vsaj enkrat v življenju tkalo venec cvetov. Zakaj ne bi lase naredili enako lepe in bodo trajali dlje.

Vzemite dva pramena blizu templja. Eno pramen ovijemo okoli druge. Povežite pramene in ponovno ločite, vendar na drugačen način. Ponavljamo iste operacije. Ko končate tkanje pletenice, ga zavarujte s tankim elastičnim trakom in nevidnim.

Lasje cvetje

Ta cvet se lahko uporablja za okrasitev konca spikelet, repa in katere koli druge pričeske z uporabo pletenic. Zelo enostavno je izdelati.

Navadili smo navaden pigtail, hkrati pa nežno potegnili pramene samo z ene, zunanje strani. Rožo zvijemo in jo pritrdimo z več nevidnimi.

Kača

 1. V templju ločite majhen pramen in ga razdelite na tri dele. Začnemo tkati spikelet, pri čemer dodamo pramene le s čela.
 2. Ko pridemo do ušesa, previdno obrnemo pletenico in pletemo naprej.
 3. Da bi pletenica izgledala še lepše, izvlečemo pramene.

Pričeske za kratke lase

Mnogi mislijo, da pletenje s frizuro ne bo delovalo. Seveda so nekatere pričeske primerne samo za dolge lase, ampak tudi za obrezane lase res lahko najdete pričesko. Za kratke lase lahko pletate različne različice pletenic, špic in pletenic. Zato ne obupujte!

Slap

 1. Najprej naredimo vodoravni preboj. Lase z vrha razdelite na tri snope.
 2. Začnemo tkati kot navadna pletenica.
 3. Nato postavimo pravi pramen na osrednji, poberemo tanek curl od zgoraj in sprostimo pravkar uporabljeni desni pramen navzdol.
 4. Nadaljujemo v istem duhu.
 5. Lase popravimo z elastičnim trakom in nevidnostjo.

Pajčevec

Ta pletenica je tkana od spodaj navzgor. Pramene ločimo od templjev, ki bodo vanjo vpleteni. Od spodaj začnemo izdelovati šilček. Lase zavežemo v visokem repu. Ali na drug način, poglejte spodnjo fotografijo.

Zmaji

Te pletenice so pletene kot francoske. Edina razlika je v tem, da so zmaji narejeni majhni iz zelo tankih pramenov. Zato se jih veliko lahko prilega na glavo. Običajno niso tkani do konca, ampak vezani na sredini glave..

Poleti, da ne bi porabili veliko časa za lase, pletijo po zmajih številne majhne majhne pletenice. Ta pričeska lahko traja več dni..

Detelin list

 1. Vezati konjski rep.
 2. Razdelimo ga na tri dele, od katerih vsakega zavijemo.
 3. Pustne repke pustimo minimalne, pritrdimo jih pod elastični trak z nevidnimi.

Whelp Clover Leaf Elf

 1. Na polovico glave smo pletili več (od 5) pletenic.
 2. Vzemite dva pramena las na kroni. Desnega smo postavili na pigtails, levega - pod njih.
 3. Konce pletenic zavežemo v konjski rep. S pomočjo izdelkov za styling oblikujemo čudovite pramene.

Nekaj ​​preprostih pričesk s pletenicami

 • Na ohlapne lase smo pletili štiri tanke pigtails. Rakovice držimo pri dnu in na repih.
 • Naredimo dva repa, iz katerih pletemo pigtails. Okrasite s čudovitimi elastičnimi trakovi.
 • Na kroni privežemo rep, na robovih pustimo lase. Razdelimo jih na pramene, vsaka - na še dva kodra. Iz sosednjih pramenov vzamemo dva kodra in jih zvijemo v snope. V nasprotni smeri zvijemo nekakšno pletenico. Pletenico pripeljemo na rep. To naredite z vsemi lasmi.
 • Vzamemo pramen iz repa, oblikujemo zanko in navijemo njegove konce skozi elastični trak. Enako storimo z vsemi lasmi.

Da bi pletenice trajale dlje, je priporočljivo pletenje otroških las. Lase lahko med predstavo poškropite z vodo. Prijeten bonus po odpenjanju številnih vrst pletenic so majhni privlačni kodri.

Zizi pigtails

Ta pričeska je sestavljena iz velikega števila drobnih majhnih pletenic, ki spominjajo na običajne afriške. Razlika je v tem, da so zizi pripravljene pletenice, ki so tkane na poseben način, kar znatno skrajša čas za ustvarjanje pričeske.

Zizi so več sort:

 • naravnost;
 • valovita (majhen kodre v obliki svetlobnega vala);
 • valovitost (zelo fina spirala);
 • zizi sue (spiralni curl, daje voluminozne kodre).

Glavna prednost zizi je njihova lahkotnost. So skoraj dvakrat lažje kot Afro-pletenice. V tem primeru je število pletenic od 500 do 650 kosov, pričeska je voluminozna in gosta. Zizi-jeva barvna paleta ima več kot 25 odtenkov - naravnih in živahnih.

Pričeske s čudovitimi pletenicami dodajo urejenost otrokovemu videzu, so odlične za šolo in dajejo lase možnost, da ostanejo čiste dlje. Obvladati tehniko tkanja pletenic za dekleta je v pristojnosti vsakogar, ki mu ni težko pokazati malo potrpljenja in vztrajnosti.

Pletenice lahko pletemo vsaj vsak dan, udobne so, lasje se v njih ne zapletajo. Dekliška pletenica je lepa!

Poiščite 5 možnosti, kako pleteti šilček za otroka in zase, navodila po korakih s fotografijami in videoposnetki pa so primerna tudi za začetnike

Vsi vedo, kako izgleda spikelet, toda katera pletenica se imenuje spikelet?

Predlagamo, da ugotovite, koliko vrst spikelet obstaja.

Kako pleteti spike za otroka in zase, za vsako vrsto?

Podrobni videoposnetki in fotografije po korakih skupaj z diagrami bodo pomagali otroku in sebi, da se bo naučil pletenice za tkanje.

Ideje iz fotografije za ustvarjanje različnih pričesk na osnovi spikeleta: klasična in hrbtna, dve in ena poševno, pa tudi okoli glave.

Vrste spikelet iz las


Začnimo ugotoviti, kaj se imenuje poševna spikelet?
Zaradi nekaj negotovosti v pričeski spikelet, v različnih virih obstaja možnost:

 1. 3-pramen pletenice z pletenicami po celotni glavi (zmaj), v posebnem primeru je okoli glave ali 2 pletenice. To so 1, 2 in 4 fotografije.
 2. Pletenica 2 (4 prameni) ribji rep. Variante 3,5,6 na zgornji fotografiji.

Upoštevali bomo obe možnosti za spikelet in predlagali, da obvladate vse vrste tkanja tako ekskluzivne pričeske..

Rad bi opozoril, da je špiček možnost tkanja brez gradacije starosti in dolžine. Primerno za zelo majhna dekleta s kratkimi in tankimi lasmi in ženske s poljubno dolžino kodrov.

Zaradi česar je ta pletenica kadarkoli dostopna in povpraševana. Spozna se na rdeči preprogi, in v vrtcu, in v službi ter v šoli kot navadna pričeska..

Kako postati profesionalna pletenica?

Tkanje začetnika od profesionalnega razlikuje urejenost, odsotnost petelinov in moč pletenice.

Če želite postati profesionalec v tkanju pletenic, poleg tehnike in vadbe sledite nastavitvam rok v video lekcijah, v navodilih boste našli opise, vendar je bolje, da jih enkrat vidite in ponovite. Prožnost prstov in pravilni prijemi, ključavnica s pravilnim položajem rok ustvari mojstrovine.

Možnosti tkanja s tremi prameni

.
Po celotni glavi od čela do zadnjega dela glave ali do samih konic (klasičnih ali hrbtnih). Fotografijo si ogledamo:

 • tkanje s kavlji po celotni glavi od čela do okcipitalne cone;
 • diagonalno ali okoli glave v obliki venca (pletenica Timošenko);
 • kača;
 • od zadnjega dela glave do vrha glave, ki se spreminja v lok ali bunkico;
 • 2 bučna spikelet z ribjim repom.

Ribji rep spikelet

  Na fotografiji je prikazan le minimalen izbor možnosti, in to je tkanje konice:

 • na zadnji strani glave;
 • klasična in vzvratna (za razliko v videzu glej fotografijo 2,3);
 • od repa;
 • različne možnosti za prevzem (fotografija 1,2);
 • variacije s tkanjem, ko pramene prestavimo zunaj ali pod dno;
 • kača spikelet, fotografija 5;
 • okoli glave - 4.
 • Pred tkanjem razpravimo o splošnih zavezujočih pravilih..

  Pravila tkanja pletenic

  1. Tkanje se začne na skrbno česanih laseh. Čisti, samo oprani lasje bodo padli iz tkanja, še posebej, če imate ohlapne in mehke.
  2. Zato je pri delu z grobimi lasmi primerna samo oprana, za mehke dlake, ki ne zadržijo volumna, priporočamo, da jim date togost s pomočjo pudra, volumen pa z ukrivljenim valovitostjo.
  3. Da bi pletenica postala enotna, poskušamo ločiti pramene enake širine, jih pred postavitvijo pramena česati z redkim glavnikom..
  4. Uporabljamo vosek ali gel, da se izognemo petelinom in puham.
  5. Pramene položimo lepo, prikrijemo nastale nepravilnosti ali raztrgane pramene, vrnemo se k takemu pramenu.
  6. Da, zdaj je v trendu rahla malomarnost, tako da če je cilj dobiti takšno pletenico, je logično zanemariti nekatera pravila..

  Priporočamo, da se podrobno seznanite s tkanjem klasične ali navadne pletenice, da boste še dodatno obvladali različne možnosti tkanja spikelet. Tu boste prejeli navodila po korakih, ki jih spremljajo fotografije in videoposnetki. Če ste začetnik in še nikoli niste tkali, ponovite vse za katero od navodil.

  Svetujemo vam, da se seznanite s foto in video navodili v tem gradivu o tkanju z grabi. Prav oni klasično pletenico spremenijo v obrnjeno pletenico in vam omogočajo, da ustvarite ogromno različnih tkal in pletenic..

  Kako plesti spikelet za otroka (navodila po korakih)?

  1. Sedeti otroka, očarati z najljubšo stvarjo. V skrajnih primerih so primerne risanke na tabličnem računalniku ali televizorju ali igra. Telefon je najslabša možnost, saj je najbolj škodljiv za otroške oči.
  2. Stol ali druga naprava, ki vam je udobna (upoštevajte, da dojenček ne bo sedel ali ležal strogo naravnost), tako da bo otrok udobno sedel ali ležal. Stati napol upognjeni dlje časa je izjemno neprijetno in želeli boste vstati, in to je težko storiti, če so vaši lasje kratki.
  3. Pripravite vse, kar potrebujete za čim hitrejši postopek tkanja konič. Glavniki, gumijasti trakovi, gel ali vosek.
  4. Vadite predhodno na lutkah ali sami, da ne bo težav s tehniko.
  5. Naučite se enakomerno razdeliti pramene s prsti.
  6. Začnite tkati z ločevanjem pramenov.
  7. Z eno roko ločite pramen, z drugo pa vstavite dva prsta pravokotno na tla, da naredite 3 pramene.
  8. Nato tkamo po izbrani tehniki spikelet in želenem vzorcu.

  Shema spikelet iz 3 pramenov (fotografija)

  Ti diagrami vam bodo pomagali hitro obvladati nastavitev rok in videti postopek v vsakem trenutku posnetega tkanja..

  Fotografija prikazuje, kako jo dokončati korak za korakom in da po premikanju pramenov boste videli.

  Klasična spikelet z grabi

  V tej shemi smo pobrali pramene na vrh glavnih pramenov..

  Vzvratno ali obratno

  V tej shemi se pobrani kodri spustijo navzdol. Bodite pozorni na fotografijo, kjer lahko po korakih vidite, kateri pramen vzamemo in damo pod pletenico.

  Vrste kramp:

  Ročice s tehniko spikelet določajo videz pletenice, analizirali bomo 2 možnosti.

  • položimo pramen in ga zgrabimo pod njim
  • postavili smo le pobrane lase brez glavnih pramenov.

  Glede na izbiro načina nabiranja boste prejeli različne možnosti za spikele, v prvem primeru se bo pletenica prikazala skozi, kraki pa bodo v bližini. V drugem primeru bodo popolnoma zaprli pletenico, tj. vidna bo le vezava.

  Upoštevajte navodila po korakih za vse možnosti tkanja z opisi in v video formatu.

  Spikelet po vsej glavi s 3-prameni kavlji: na otroka

  kako plesti spikelet za otroka korak za korakom fotografije navodila

  1. Lase temeljito počešite in začnite pletati kot običajna pletenica.
  2. Na čelnem območju ločite 3 ozke pramene in premaknite desno ON srednjo in levo ON osrednjo. To je prvi šiv, lahko jih naredite 2-3 in nato naredite oprijema..
  3. 4 tkanje prestavimo stranski pramen na osrednji in s stranskega dela primemo pramen las iz časovne cone in na vrhu nanesemo pramene. Ponavljamo z 2 prameni, nadaljujemo s tkanjem z zagrabami v okcipitalno cono, izmenično grabi.
  4. Dosežemo hrbet glave, tkamo klasično pletenico s tremi prameni.
  5. Vezali smo ga z elastičnim trakom, da se ujema z lasmi ali rahlo česamo in konico poškropimo z lakom, da pletenica ne cveti.

  Vadbeni video o tkanju spikela za otroka s korakom:

  Kako pleteti spike zase video, fotografijo in opis

  Bodite pozorni na fotografijo, videli boste nekaj vrtenja spikelet in same pletenice - to se zgodi pri tkanju k sebi, saj pogosto tkamo v okcipitalno območje, nato pa pletenico prestavimo na stran, ko je grabov konec in nadaljujemo na naši strani.

  Za tkanje sebi namestimo ogledala, da vidimo, kaj se dogaja zadaj.

  1. Lase temeljito počešite in začnite pletati kot navadna pletenica, v idealnem primeru pa lasje niso prva svežina..
  2. Na čelnem območju ločite 3 ozke pramene in premaknite desno ON srednjo in levo ON osrednjo. To je prvi šiv, lahko jih naredite 2-3 in nato naredite oprijema..

 • 4 tkanje prestavimo stranski pramen na osrednji in s stranskega dela primemo pramen las iz časovne cone in na vrhu nanesemo pramene. Ponavljamo z 2 prameni, nadaljujemo s tkanjem z zagrabami v okcipitalno cono, izmenično grabi.
 • Dosežemo hrbet glave, tkamo klasično pletenico s tremi prameni.
 • Vezali smo ga z elastičnim trakom, da se ujema z lasmi ali rahlo česamo in konico poškropimo z lakom, da pletenica ne cveti.
 • Naredite veliko spikelet

  Druga možnost so večji prameni in začnemo tkati tako, da na čelnem delu naredimo konjski rep.
  Nato se vse operacije ponovijo, kot pri tkanju zgoraj.

  Video lekcija o tkanju spikele do sebe:

  Za dolge lase, pa tudi za srednje lase, bo podobno, šele potem, ko pletenico prestavite na eno stran, poskusite, da je ne zvijete, da se izognete "obračanju."

  Kako pleteti spikelet okoli glave

  Ta različica spikelet je idealna kot pričeska v vrtcu ali šoli, saj so vsi lasje počeni in ne odvrnejo od glavne dejavnosti.

  Dolgo časa bodo lasje ostali v pletenici in ne bodo izpadli. Če pričeska določa, da bo otrok spal na vrtu, potem je vredno odstranjevati šilček nekoliko tesneje, vendar zmerno, da bi odpravili tesnost.

  1. Pazljivo česane lase razdelite na 4 sektorje vodoravno in navpično. Črte potekajo vzdolž razreza in od ušesa do ušesa, kot je na fotografiji.
  2. Tkanje začnemo z dvostranskim prijemom 3 pramenov iz spodnjega levega sektorja.
   Poskusite ločiti pramene enake širine in količine las..

  Tako bo vaša spikelet bolj enakomerna in enotna po celotni dolžini..

 • Pobiranje pramenov od zgoraj nad pletenico in spodaj. Odstavite povezave narazen in izberite zgornjo in spodnjo povezavo, kot je v video tutorialu.
 • Torej tkamo, rahlo potegnite pletenico v pravo smer. Bodite pozorni na napetost in pravilno pritrdite z dvema prstoma kazalca in palca, da se ne razpadeta.
 • Ko pridemo do ušesa, odstranimo sponko in tkamo dalje. Tkanje gre od spodaj v smeri urinega kazalca. Pomembno je slediti točno temu zaporedju, zato bo pletenica čez čelo že bolj množična in popolna. Lastnikom šiška, ki jih želijo odstraniti, priporočamo, da lase razpršite z lakom, da majhne dlake ne padejo ven in ostanejo.
 • Pletenico zaključimo do hrbtne strani glave s pletenicami, nato preklopimo na običajno. Tkanje držimo smer pletenice v levo, tj. ne da bi spuščali dol. Povezave pletenice rahlo razširite, da dodate glasnost. Končano pletenico zavežemo z elastičnim trakom, da se ujema z lasmi. To je morda konec pričeske.

  2 nevidnosti rahlo pripnemo z odmikom na okcipitalno območje.

  Tukaj damo preostali rep v lupino ali spiralo. Zložljivo rahlo začnite od repa.

 • Stegnjeno spiralo rahlo raztegnite, dajte volumen. Končano pričesko potresemo z lakom.
 • Videoposnetek vas bo naučil, kako vezati šilček iz 3 pramenov s kljukicami okoli glave:

  Možnost tkanja spikeleta okoli glave na otroku na kratkih laseh

  1. Previdno česamo in razdelimo otrokove lase v poševno časovno ločitev, ki doseže polovico glave do krošnje.
  2. Tanko pramen ločite z glavnikom in ga razdelite na 3 dele.
  3. Tkanje začnemo s polaganjem zunanjega pramena (levega) na osrednjega, nato desnega na osrednjega. Če si težko predstavljate, se vrnite na zgornji vzorec tkanja..
  4. Nato ponovimo operacijo, položimo stran na osrednjo, na vrh pa dodamo tanek pramen preostalih las s strani pramena.

  Bodite pozorni na video, kako prsti držijo pletenico, kako se premikajo, ko dodate pramen na desno in levo.

 • Letimo na območje nad drugim ušesom in poskušamo tkati bolj tesno, ne da bi pletenico potegnili stran od glave, da se izognemo zračnosti. Tako nadaljujemo s tkanjem, rahlo ovijemo pletenico do časovne regije.
 • Ko za oprijem ne ostane las, tkajte običajno klasično pletenico.
 • Konec pletenice pletenice zavežite z elastičnim trakom. Pripnite z nevidnostjo, kot lasnica, skrite konjski rep pletenice v laseh.
 • Preostali del pletenice položimo vzdolž razreza ali po lastni presoji in ga pripnemo z ušesci (izberite majhne in se ujemajo z otroškimi lasmi).
 • Pričesko okrasimo s cvetovi sivke ali katero koli drugo. Primerni so tudi vijačni nosorogi.
 • Podroben video o tkanju spikelet in ustvarjanju praznične pričeske na njegovi podlagi

  Obrnjena spikelet (obrnjena) iz 3 pramenov

  Vzvratno tkanje se od videza pletenice razlikuje od klasičnega spikeleta.

  1. Lase temeljito počešite.
  2. Razdelite na 3 pramene in tkajte 2 šiva, pri čemer postavite pramene pod dno. Desno pod sredino, levo vzdolž osrednje, s pomočjo takšnih manipulacij dobimo zunanjo pletenico.
  3. Nato naredimo kavlje in jih položimo pod pramene. Torej tkamo na zadnji del glave.
  4. Končujemo na enak način, s klasičnim poševnim obratnim tkanjem in kravato z elastičnim trakom. / Li>

  Kako tkaliti povratno spike na otroku, vam bo pomagal ugotoviti korak za korakom video navodila:

  Spikelet - ribje kroglice po glavi 2

  Ko smo se v 1. različici naučili tkati šilico, rahlo poenostavite in zavežite ribiško palico.
  Razlikuje se samo pri oblikovanju in pramenu 2.

  Shema spikelet z ribami (fotografija)

  Zgornji diagram opozarja na dejstvo, da obstajata dva pramena, postopek prenosa in ločevanja pramenov pa je nekoliko drugačen od zgoraj opisanega.

  Fishtail klasična različica

  V tehniki fishtail sta 2 pramena, prenos pa je podoben vrhu.

  Ribji rep od znotraj (spodaj)

  Tukaj se prenos pramenov odvija pod glavnimi prameni, tj. zdi se, da vidimo obrnjeno stran konice.

  Repni spikelet


  Ko se prvič odločite za pletenje špiceta, priporočamo, da začnete pleteti na repu, saj je tako lažje za roke in vam ni treba skrbeti za lepoto polaganja začetnih pramenov.

  Če želite trenirati roke in izpopolniti svojo tehniko, si oglejte video vadbo in vadite.

  Video tutorial o tkanju spikelet na repu:

  Špiletna pletenica ali ribji rep iz 2 pramenov na otroku

  Poglejte si zgornji diagram, fotografija podrobno prikazuje vse postopke.

  1. Lase previdno česamo in začnemo tkati po običajni metodi 3 pramenov, položimo ga.
  2. Na 3. tkanju povežemo 2 pramena in delamo z 2.. Pramene držimo s tesno pestjo. Tanek pramen na eni strani ločite z kazalcem (na strani roke) in ga prenesite na drugo, ponovite postopek.
  3. Izkazalo se je, da 2 velika pramena ostaneta statična, le tanki prameni so premaknjeni. Vzamemo pramene vzdolž zunanjega dela na vsaki strani in jih prestavimo, tako da pri stranskih delih dodamo kavlje, kot pri klasični spikelet.
  4. Operacijo ponovimo v okcipitalno cono, nato lahko nadaljujemo s tkanjem, vendar že brez zagrab.
  5. Tkanino poševnega ribjega repa zaključimo brez oprijema, zavežemo ga z elastičnim trakom.

  Video lekcija vam bo pomagala ugotoviti, kako tkati konico s tehniko ribje halje z grabi:

  Video tutorial o tkanju spikelet okoli glave:

  Ena stran


  Analizirali bomo, kako na eni strani zaviti spikelet, nasprotno, pogledali bomo vzorec tkanja spikeleta zgoraj in fotografijo.

  Nato začnite tkati.

  1. Lasje česamo, dokler prsti ne bodo mirno prehajali skozi lase in jih prestavljali na eno stran, na desno. Ločite z razdelitvijo, z glavnikom.
  2. Po pragu ločim pramen in ga razdelim na 2 dela.
  3. Začnem tkati, ločiti tanko pramen vzdolž roba desnega pramena in ga prestaviti na levo pod pramene (spodaj).
  4. Po robu levega pramena ločite tanko pramen in prestavite v desno pod dno. Te operacije ponovimo in po 3-4 propletih začnemo dodajati pramene, da jih popravimo na glavi.
  5. Če premaknem pramen od desne proti levi, na tanko pramen dodam pramen ohlapnih las. Nato pramen premaknem od desne proti levi in ​​vanj dodam pramen iz ohlapnih las. Torej ponavljam po potrebi. Izkaže se spikelet navzven.
  6. Nato lahko pletate, ne da bi dodali ohlapne lase, nato pa dodajte iz preostalih ohlapnih.
  7. Tako tanka in tesna pletenica ne izgleda impresivno, predlagamo, da začnete potegniti pramene in se premakniti od spodaj navzgor, kar daje glasnost.

  Preberite o metodah, kako narediti pletenico volumetrično z različnimi tehnikami raztezanja ali volumna in narediti celo tanko - šik zavistom vseh.

  Tu lahko izboljšate spretnost tkanja pletenic in se naučite, kako enostavno narediti tukaj ne samo spikelet ali pletenico, temveč tudi krono las. Poiščite pravega za novo leto ali za poroko.

  Za tiste, ki se želite naučiti uporabljati znanje in veščine, pridobljene v novih pletenicah, predlagamo, da pogledajo http://ovolosah.com/parikmaher/kosi/5-rabotayushhih-sovetov-kak-plesti-obemnye-kosy-foto-video- shemy.html.

  Kako tkati spikelet vstran:

  Obrnjena ali zunanja spike iz 2

  Vrsta spikeleta na obeh straneh glave. Ta možnost tkanja ima svoje skrivnosti, smiselno je iti na to možnost, če že veste, kako lahko enostavno pletemo šilček.

  Špiček na dveh pletenicah

  Raznovrstite to možnost tkanja s kombinacijo spikelet s prehodom na klasično pletenico in obratno, na fotografiji bomo prikazali več možnosti tkanja za navdih in ideje..

  1. Lase razdelite v enakomeren del z glavnikom s poudarjenim koncem ali pasto.
  2. Lase temeljito počešite in rahlo krtačite z voskom ali grozdnim oljem, rahlo, samo da se izognete petelinom in olajšate pletenje..
  3. Če ločite območje od čela do ušesa na 1 strani, ločite tanko pramen.

  Tanjši pramen, lepše in lepše bo tkanje in tudi lažje tkanje.

 • Razdelimo ga na 3 pramene, v pramen vstavimo 2 prsta, indeks in sredino.
 • Tkalimo 1 tkanje. Desni pramen pod sredino (sredina), levi pod sredino (sredina).
 • Zložite 2 pramena skupaj (2 skrajni zgornji in spodnji) in pojdite na tkanje spikelet na 2 pramena.

  Za prav

  Pozicioniranje rok: desni pramen držimo s 4 prsti desne roke, levi pramen pa postavimo na palec. Preostala dejanja se izvajajo z levo roko..

  Tanko pramen ločimo od skrajnega dela z levo roko in ga s srednjim prstom desne roke damo pod pramen. Del ločite od preostalih las, ga položite pod dodan pramen.

  Za levo

  Levi pramen držite s 4 prsti leve roke.

  Nato z indeksom in velikim pomagamo desni roki, da ločimo tanko pramen.

  Z desno roko (srednji ali kazalcem) ločimo tanek pramen od našega skrajnega dela (držimo ga s kazalcem in sredino desne roke) in ga primemo s kazalcem in srednjimi prsti leve. Prestavimo na roko in dodamo pramene v levi roki.

  Desni pramen, kot da se odmika, ga držimo s preostalimi prsti desne roke.

  Z kazalcem ali srednjim prstom desne roke ločite od desne strani preostalo maso las in jo položite v levi pramen.

  Kakšne so možnosti za dodajanje pramenov?

  1. Pramen ločimo od glavnega, ga damo vanj, nato pa ga v glavni pramen dodamo od preostalega.
  2. Tanko pramen ločimo od glavnega pramena, dodamo ga od preostalih ali pa ga šele zdaj postavimo pod glavni pramen.

  Druga možnost:

  Levo
  Obe prameni držimo z dvema rokama, z levim kazalcem ločimo tonski pramen, roko obrnemo, damo. Primite se z desnim kazalcem. Z levo roko poročamo del las, tako da pramen ločimo od preostalih.

  Prav
  Roko držite navzdol. Z indeksnim prstom odtisnite tanko pramen desno od glavnega pramena. Obrnite ga, primite ga s srednjim prstom leve roke, kazalca in palec pa držita tkanje in preprečujeta, da bi se razpletel. Z desnico se potapljamo pod pramen, ga ločimo z indeksom, poročamo na levi.

  Špikelj okoli glave

  Ste se odločili, da okrasite svoj priložnostni ali praznični videz s spikeletom okoli glave? Nato začnimo s skrivnostmi.

  Izberite možnost tkanja: spikelet s krampi, zunanji ali klasični.

  Ker smo govorili o pikapolonicah, lahko dobite 2 različni možnosti za pletenice okoli glave.

  Prva možnost, ko pick-up prihajajo z glavnimi prameni.
  Drugič, naredimo trnke samo iz las na straneh, s čimer pletenico zapremo in dobimo le srednji del.

  Zunanja ali klasična bo videti na zgornji fotografiji.

  Navodila za tkanje klasične spikelet okoli glave od 2

  1. Ko ste se odločili tkati spikelet, ločite pramen za ušesom in ga razdelite na 3 dele.
  2. Navadno pletenico začnemo tkati tako, da naredimo 1 pletenico. Nato zložimo 2 pramena skupaj in dobimo samo 2.
  3. Tkalimo spikelet ali fishtail, pobiranje las na straneh. Držimo 2 pramena in ločimo od glavnega pramena desni majhen del, dodamo mu pramen na desni, ga položimo na levi pramen.
  4. Tanki pramen ločimo od levega pramena, nanj poročimo del las in ga položimo na desni. Pritrdimo pramene, gladke in glavnik.

  Druga različica te frizure sta dve pletenici špiceta iz 2 pramenov, na straneh glave, ki se končata v konju repa ali žemljici, ali na križasto prepognjenih koncih

  1. Razdelitev in pletenje dveh spikelet.
  2. Nato dosežemo zadnji del glave, nadaljujemo s tkanjem spikelet.
  3. Volumen dodamo tako, da pramene raztegnemo z 2 strani.
  4. Pletenice položimo v snop, tako da dajemo volumen in pripnemo z lasnicami.

  Izobraževalni video o tkanju špice za otroka s priporočili po korakih:
  Klasična

  Špiletna pletenica v pletenici


  Da bi naredili tako nenavadno spikelet iz 2 pletenice, razmislite o možnosti na sebi in na otroku.

  Na otroka

  1. Vezati konjski rep in lase previdno česati
  2. Pod dnom pletemo klasično pletenico iz 3 pramenov, od vsakega šiva pa pustimo tanek pramen. To je ohlapno vezanje pramenov..
  3. Zavijemo do konca repa, na obeh straneh imamo proste pramene.
  4. Po končanem tkanju zavežemo pletenico z elastičnim trakom.
  5. Iz preostalih tankih pramenov tkalimo šilček. Pobiranje pramenov med tkanjem.
  6. Priporočamo, da pletenico rahlo raztegnete, da dodate glasnost.

  Kvadratni spikelet na sebi ali dvojni spikelet

  Vse lase prestavimo na eno stran, previdno česanje.

  1. Od zgornjega dela ločite pramen las in ga zavijte v navaden pigtail. Od teh bo šilček.
  2. Pomembno je, da če pustite zelo tanek pramen, se bo špiček izkazal za zelo tanek, zato poskusite 1-2 možnosti, da ugotovite, koliko las potrebujete za spektakularno pričesko.
  3. Iz preostalih las tkalimo spikelet. Tkanimo samo pod dnom.
  4. Vse lase razdelite na 2 oddelka.
  5. Ločite od pramena s kazalcem tanek pramen vzdolž roba levega in ga prenesite v desno pod dno, tanki pramen ločite od desnega zunanjega dela in ga prestavite na levi.
  6. Tako ponavljamo približno 5 cm, dokler ne vidimo vzorca, ki se izkaže.
  7. Iz levega pramena izpustimo tanko pramen, ne da bi ga pletli, take pramene bomo sprostili nekje na vsakih 2-3 cm.
  8. Po končanem tkanju izberemo ločen pramen (raztopimo pigtail) in začnemo iz dna tkati spikelet, pri čemer poberemo pramene s sproščenih pramenov.

  Izobraževalna video spikelet pletenica v pletenici:

  Izjemna spikelet s sproščenimi prameni

  Za tiste, ki so obvladali kakršne koli možnosti tkanja, predlagamo, da se spomnijo sproščenih pramenov.

  1. Lase previdno počešite in obdelajte z gelom ali oljem.
  2. Vezali smo čudovit konjski rep brez petelinov.
  3. Začnemo tkati spikelet. Tanko pramen ločimo na desni in ga prestavimo na levo. Leve pramene ločite od roba in jih položite na desni pramen, tako da jih pletemo 1-2 krat. Oglejte si fotografijo tkanja spikelet iz 2 pramenov.
  4. Od skrajnega dela desnega pramena ločite tanko pramen in ga dajte otroku, da se drži. Premaknite novi samostojni desni pramen na levo stran.

  Drug pramen ločimo že na levi strani in ga damo otroku, da ga drži v drugi roki, še en pramen prestavimo v desno. Pramen smo ločili od repa in ga preusmerili na nasprotno stran, nato pa damo pramen, ločimo ga od repa, s strani tkanja in ga nadomestimo s pramenom iz otrokovih rok, tako da ga prenesemo pod pramen. Ponovimo po vsakem šivu.

  Nadomeščen pramen smo postavili na nasprotni, kot pri tkanju spikeleta.

 • Ponovite sami: ločeni, prestavljeni, ločeni, premaknjeni, ločeni, nadomeščeni, ločeni, nadomeščeni.
 • Eksperimentirajte s pogostostjo premikanja in to storite po 2, 4 prehodih ali z debelejšimi prameni.
 • Tako ponavljamo do konca pletenice. Zunanje pramene naj tvorijo okvirje zank.
 • Pripravite: glavnik, gumijasti trak, gel ali voda, da olajšate pletanje in se izognete trku.

  Razlika med samim tkanjem je v tem, da morate lase postaviti na eno stran in na vratu postaviti dodeljene pramene.

  Ta možnost je primerna samo za dolge lase, vendar izgleda samo super in se prepričajte, da raztegnete robove, zato bodo tudi redki kodri videti voluminozno.

  Trojni ribji loj

  Dvojna ribje kroglice ali dve spikeleti

  Možnost je nenavadna, ki privlači, primerna za dolge in srednje dolge pramene. Lažje bo deklica hodila v vrtec ali šolo, težje bo to ponavljala sama sebi. Izgleda spektakularno, če ga nosite tako bočno kot naravnost.

  Pripravite: gumijasti trak, glavnik, razpršite z vodo, nevidni -3 kos. in glavnik.

  1. Vse lase razdelite na enakomeren del in začnite tkati klasično spikelet na zadnji strani glave. Premik desnega pramena na levo, ločitev s kazalcem, levo na desno. Torej ponovimo 2-3 krat.
  2. Pravi pramen razpršite.
  3. Eno levo pramen zavežite z elastičnim trakom. Pravi pramen razdelimo na 2 in pletemo navaden špic, po vsakih 2-3 šivih napnemo samo zunanje vezi pletenice, notranjih ne raztegnemo.
  4. Ko je en spikelet pripravljen, ga zavežite z elastičnim trakom. Prehodimo na drugo, na enak način tkamo. Iztegnite zunanje dele spikelet.
  5. Z nevidnostjo pripnite eno pletenico na drugo, naredite jo na več mestih, da se pletenica ne razpade.
  6. Odstranite elastiko iz vsake spikelete in jo privežite, da se ujema z lasmi, ali pa okrasite z elastiko s cvetjem ali drugim okrasom.

  Tako ste obvladali veliko možnosti za tkanje pletenice iz spikelet in kdo bi si mislil, da obstaja toliko podkosti.

  Ostaja samo, da vsak dan vadite in pletete nov šilček, s čimer boste presenetili in ostale zavidali!

  Katera možnost vam je bila najbolj všeč in katera se je izkazala za najtežjo? Zakaj? Delite z nami v komentarjih.