Pričeski slap - vzorci tkanja, funkcije oblikovanja in nege + fotografije

Ko izbirate sliko za počitnice ali sprehod, bodite pozorni na frizuro francoskega slapa, ki je presenetljiva po svoji preprostosti pri ustvarjanju, lepoti, hkrati pa je boljša od katerega koli drugega stajlinga, če se odločite za ustvarjanje najbolj simpatične slike.

Mnogi stilisti, ko pravijo, kako tkati slap pričesko, jo imenujejo tudi pletenica na francoski način..

Kako ustvariti pričesko za slap?

Tehnika stylinga je primerna, kar je najpomembneje, za katero koli vrsto las. Le nekaj vadb in pričesko lahko ustvarite tudi na laseh tik pod rameni.

Če pa primerjamo, kako izgleda pričeska na slapu za dolge lase in na primer kaskad, ki je prekratek, ali kaskadna frizura, ki je bila priljubljena v zadnjih nekaj letih, potem v prvem primeru tkanje zagotovo izgleda bolj ugodno..

Pričeska ima ogromno zelo različnih prednosti, seveda pa je najpomembnejše to, da jo je mogoče enostavno in hitro narediti brez zunanje pomoči..

Velik plus zgornje pričeske je seveda v tem, da za njeno ustvarjanje sploh ne potrebujete dodatnih sredstev za pritrditev ali posebnih naprav.

Pričeska bo videti odlično in trajalo bo res malo časa.

Če želite s svojo podobo presenetiti druge, potem morate vedeti, da bo pričeska videti bolj ugodna, ko bodo vaši lasje progasti. Zahvaljujoč zanimivi igri, ki jo dobite pri barvanju svetlih odtenkov, lahko pramene spremenite v čudovito tekočo vodo.

Diy pričeska slap

V večini primerov je pletenje lastne pletenice dovolj enostavno. Ta vrsta tkanja ni najbolj priročna le v enem primeru, ko tkanje doseže lase, ki so zadaj.

Zato je, da se prameni ne končajo le lepi, ampak tudi enakomerni, je nujno pripraviti dve majhni ogledali. Tako lahko vidite, koliko pramenov je, in kako jih sprostite, kar bo zagotovo poenostavilo postopek ustvarjanja te frizure..

Korak za korakom navodila mojstrov!

 • Hkrati naredite globoko in stransko ločitev. Vse lase na čelu je treba zbrati in razdeliti na tri enake pramene. To bo začetek tkanja.
 • Tri izbrane pramene je treba po analogiji s klasično pletenico francoskega tipa prepletati v več čednih povezav.
 • Približno na ravni templjev je treba spusti spodnje pramene iz klasične pletenice. V prihodnosti jih nadomestimo z novimi kodri in pomagajo premakniti pletenico na zadnji del glave, medtem ko lasje še naprej tečejo iz pletenice..
 • Če želite pritrditi pletenico, je najbolje, da zgrabite katero koli pramen tik nad ušesom. V tem primeru pletenica zagotovo ne bo zdrsnila postopoma in dobljeni vzorec bo čim bolj izrazit..
 • Vse zgornje korake je treba ponavljati do trenutka, dokler vaše tkanje ne bo dosledno poleg nasprotnega ušesa.
 • Na koncu je pričeska pritrjena s katerim koli elastičnim trakom ali v nekaterih primerih - lasnimi sponkami.

Pomembna točka: Če želite, da so vaši lasje videti večplastni, potem lahko naredite na primer barvanje.

Po ogledu fotografije frizure s slapom boste zagotovo opazili njegove očitne prednosti na laseh pod ramenskimi lopaticami. To se zgodi samo zato, ker obstajajo bolj zanimive priložnosti za različne eksperimente, ki jih večina stilistov tako zelo ljubi..

Med resnično izvirnimi rešitvami frizerji ločijo naslednje:

 • Pletenica, pletena okoli glave;
 • Tkanje v več plasteh;
 • Slap z dodatnim zanimivim zasukom;
 • Pletenico postopoma nagnite navzdol, da pričesko dokončate s klasičnim pletenjem.

Zanimiva možnost pričeske se bo izkazala, če imate poševno odrezane šiške. V tem primeru ga bo potrebno tkati z enostranskim prijemom..

Če so šiška dovolj kratka, je v tem primeru mogoče narediti najpreprostejši bouffant. Pričeska bo vseeno videti zanimiva..

Pričeski slap korak za korakom fotografija

pletene pričeske že veljajo za klasične, jih je mogoče ustvariti v katerem koli letnem času in za različne dogodke. Pletenice lahko tkane poleg zbranih las ali ohlapnih kodrov. Zanimiva možnost dnevnega in prazničnega stajlinga je pričeska slap korak za korakom fotografija, ki je predstavljena spodaj.

Za kaj so lasje primerni?

Temelji na običajni francoski pletenici, ki je pletena iz treh pramenov. Pleten slap bo okrasil tako ravne kot kodraste kodre. Včasih so prameni pod njo posebej zaviti, v nekaterih primerih pa je ena pletenica podvojena z drugo. Odlično izgleda na poudarjenih, obarvanih in obarvanih laseh z vdrtimi koreninami. Zaradi izmenjave barv frizura izgleda voluminozno in nenavadno.

Spit-slap je mogoče pleten ne samo na dolgih pramenih, ta možnost se uporablja za tiste, ki imajo dolg bob, bob ali podolgovato kaskado. Tistim, ki gojijo šiške, bo pomagal, da ga odstranijo z obraza, zavežejo ga v elegantno pletenico. Kako nastane frizura s slapom, fotografija podrobneje prikazuje, korak-po-korak pa pomaga razkriti vse nianse.

Orodje za tkanje

Za vas ni treba kupovati nobenih posebnih frizerskih pripomočkov, dovolj bo, da pripravite:

 • prozorni elastični trak;
 • glavnik;
 • dve ogledali, da bi ocenili pravilnost svojih dejanj med ustvarjanjem pletenice;
 • voda ali poseben izdelek za styling, da bodo lasje na koncih bolj gladki.

Pričeski slap korak za korakom fotografija

Začne se lahko iz enega templja, konča pa se pri drugem in nadaljujete običajno pletenico, lahko jo pustite tako ali pa vodite po tekočih kodrih in zabodite pod njimi ter ustvarite cvet za praznično praznovanje.

Prva možnost

pričeska slap, korak za korakom je fotografija spodaj, je tkanje ene skupne pletenice s prostimi prameni. Postopek po korakih je naslednji:

 1. Lepo zdrobite kodre, tako da se njihovi konci ne zapletajo.
 2. Na samem ločenju ločite majhen pramen.
 3. Curl razdelite na tri ločene dele in iz njih tkajte troredni pigtail.
 4. Pri prehodu na drugo tkanje je potrebno spustiti spodnji pramen in namesto njega v pletenico vstaviti kodre podobne debeline iz prostih las, ki še niso sodelovali pri tkanju.
 5. Ustvarjanje koše se nadaljuje, dokler ne dosežejo nasprotnega templja. Shema ponavljajočih se ukrepov: tkanje zgornjih pramenov v pletenico-slap in zamenjava spodnjih s prostimi.

Podrobneje je na fotografiji prikazan celoten postopek ustvarjanja frizure za slap..

Druga možnost

Njegova razlika od prvega je v tkanju dveh pletenic, izvirajo z različnih strani časovnega dela glave in so povezane na kroni. Postopek ustvarjanja slap-slapa je v tem primeru naslednji:

 1. Izoliranje treh pramenov v templju in tkanje navadne pletenice iz njih.
 2. Levo in desno pramen izmenično premaknite na sredino pletenice.
 3. Ko ustvarite dva tkanja, spustite spodnji curl navzdol in ga nadomestite s šopkom ohlapnih las.
 4. Novi pramen je tudi prestavljen na sredino..
 5. Postopek se ponavlja, dokler tkanje ne doseže venca..
 6. Konico pletenice pritrdite z elastičnim trakom.
 7. Na drugi strani obraza naredite isti postopek, drugo pletenico-slap tkajte na krono.
 8. Dve dobljeni pletenici lahko tkate skupaj in njune konce pritrdite z nevidnimi ali jih združite v eno skupno.

Stilisti imenujejo tudi pričesko slapa francosko pletenico, resnično navija nekaj romantičnega in nežnega, povezanega s to državo. Plesti je mogoče dovolj hitro samostojno, na dolgih laseh z zavitimi kodri izgleda neverjetno.

Frizura s slapom s koračnim tkanjem

Curls, pleten v odprto pletenico, od katerih nekateri prosto padajo, ležijo med prameni, spominjajo na curke vode. Kot frizura je slap preprost, vendar izgleda čudovito, primeren za vse priložnosti - tako za izhode kot za poroko. To lahko preprosto storite sami.

Za kaj so lasje primerni

Pričeska za francoski slap je primerna tako za ravne kot kodraste lase. Styling je namenjen odbitkom, ki so pod brado, ko se prameni lahko pletejo, pri čemer puščajo ohlapne konce. Styling izgleda lepo na dolgih laseh. Trak na čelu je idealen za ženske, ki gojijo šiška in si želijo odstraniti pramene spredaj, da ne bodo v oči..

Polaganje slapa je mogoče narediti tako z enobarvno barvo, kot poudarjeno, s kompleksno barvo. Alternativne barve izgledajo izvirno, zanimivo, romantično, dodajo glasnost in ekspresivnost.

Korak za korakom navodila za pričeske slap

Obstaja veliko različic pričesk za slap. Za izdelavo klasične različice se morate držati naslednje sheme:

 1. Česanje dobro, tako da ni zapletenih pramenov, vozlov. Da bi bili kodri bolj obvladljivi, nanesite gel za oblikovanje.
 2. Česanje na stranskem odprtini.
 3. Na čelu ločite pramen blizu odcepitve.
 4. Snop razdelite na tri enake dele in začnite pletati.
 5. Od drugega tkanja začnite spuščati pramene: ko zavežete, spodnji kodr prosto visi, namesto njega vzemite šopke enake debeline prostih las, ki niso vključeni v delo.
 6. Nato tkamo po podobnem vzorcu: zgornji sveženj je v slap vtisnjen, spodnji pa se sprosti in nadomesti s prostim.
 7. Ko ste prišli do režnja nasprotnega ušesa, pritrdite pigtail z elastičnim trakom, sponko za lase ali ga skrite pod prameni. Po želji lahko pletenico vodite ne do nasprotnega templja, ampak jo spustite navzdol, s čimer naredite enostransko pričesko.

Pričesko lahko okrasite s čudovitim lokom, cvetjem, lasnicami z rhinestones, lasnicami. Če želite biti svetel, lahko pletate v pletenico:

 • pletenica;
 • usnjena čipka;
 • kontrastni trak.

S kodri

Frizura s slapovi z kodri se izvede na podoben način. Po končanem tkanju je treba ohlapne pramene pod pletenico zaviti z curling likalnikom ali naviti na velike ali majhne curlers, odvisno od tega, katere kodre želite dobiti. Curles ne česamo, ampak jih previdno ločimo z rokami in nato pritrdimo z lakom, da se ne razkrojijo.

Dvojni francoski slap

Zanimiva pričeska - dvojni slap. Dve pletenici sta pleteni vzporedno, ki se nahajata simetrično drug glede drugega: zgoraj in spodaj. Bolj zapletena možnost:

 1. Od zgornjega dela levega templja ločite velik pramen (širina kupa naj ustreza velikosti templja).
 2. Česanje in začnite tkati tanko gosto pletenico z uporabo obratnega tkanja, ko se svežnja ne nalagata drug na drugega, ampak pod njimi.
 3. Pletenica je tkana do konca predelka, po katerem se začasno pritrdi s krokodilom.
 4. Nato se delo začne z desno stranjo.
 5. Od templja ločite majhen pramen in začnite tkati po klasični metodi slapa.
 6. Zavijte v levo pletenico in zabodite s krokodilom.
 7. Naslednji korak je spodnje tkanje na desni strani.
 8. Vzemite pramen pod začetkom zgornjega tkanja in začnite tkati spodnjo pletenico, podobno zgornji.
 9. Ko spodnji pigtail doseže stičišče zgornjega in levega, ustavite tkanje.
 10. Odstranite krokodile iz leve in zgornje desne pletenice in začnite tkati preprosto, preprosto pletenico iz treh tkalic.
 11. Pletenico pritrdite s tankim elastičnim trakom.
 12. Lasje, ki so ostali ohlapni, zavijte na kodralnik.
 13. Pričesko pritrdite z lakom.
 14. Okrasite stičišče pletenic z lasnikom ali svetlim cvetom.

Zvijanje

Za dolge, ravne lase je primeren slap za kodre. Primeren je za začetnike, ni izdelan s tremi nenehno spreminjajočimi se prameni, ampak dvema, ki se uporabljata skozi celotno tkanje. Shema:

 1. Širok pramen ločite nad ušesom, ga razdelite na 2 dela in ga prekrižite, tako da je zgornji pod spodnjim.
 2. Na vrh vzemite nov sveženj in ga postavite tako, da je nad dnom in pod vrhom.
 3. Prekrižajte delovne pramene (zasukajte). Kot rezultat, tretji bo v zanki.
 4. Po tem bo zgornji delovni žarek postal spodnji in obratno..
 5. Nato na podoben način raztegnite naslednji pramen skozi njih.
 6. Med premikanjem pod kotom navzdol ponavljajte dejanja.
 7. Ko ostane še 5-7 cm do konca delovnih pramenov, morate prenehati zvijati šopke, tkati tanek pigtail, pritrditi ga z elastičnim trakom in ga pritrditi na hrbtni strani glave z nevidnimi.

Rimski slap

Dekleta, ki rastejo šiška ali želijo odstraniti pramene s čela, lahko tkajo trak za glavo. V tem primeru se mora tkanje začeti od templjev in se premikati ne nazaj, temveč vzdolž čela, vzdolž linije las. Čim širši je snop, tem debelejši bo obroč. Shema:

 • prameni se vzamejo v pigtail s strani obraza, puščajo tiste za seboj;
 • dosegli nasprotni tempelj, pritrdite slap z lasnicami / elastiko ali nadaljujte s tkanjem pletenice.

Z voluminozno pletenico

Pričeska z voluminozno pletenico izgleda spektakularno. Ustvariti ga je preprosto: vzemite večji tempelj iz templja in začnite tkati. Nove grede je treba naviti ne na vrhu pletenice, ampak pod njo. Ostalo je treba narediti po shemi klasičnega slapu. Ko končate pigtail, nežno povlecite glavnik, tako da postanejo bolj bujni, zračni.

Za kratke lase

Čeprav je oblikovanje slapov priporočljivo za ženske, če lasje dosežejo vsaj ramena, lahko tkanje opravijo lastniki krajših odbitkov. Dolžina mora biti zadostna, da lahko pletemo pigtail in sprostimo ohlapne pramene. Edini opomin:

vsak kup je treba obdelati z mousse. Tako nepremišljene dlake ne bodo padle iz pletenice in jih bodo zlahka vpletale v pletenico..

Kako narediti svoje lase

Težko je celotno obod glave zaviti s poševnim slapom. Stilisti ženskam svetujejo, naj si sami delajo lase, se držijo pravil:

 • Med stylingom uporabite več ogledal, tako da lahko vidite glavo iz različnih zornih kotov. Pomanjkljivosti boste videli in odpravili pravočasno.
 • Bolje je tkati slap pletenice na sredino: najprej s strani desnega templja, nato z leve. Konce na mestu stika skrijte pod prostimi prameni, naredite rep, zavarujte s trakom ali lasnikom.
 • Pred prvimi poskusi je bolje vaditi na punci ali lutki..
 • Čeprav se izpljuni slap hitro oprha, ga ni enostavno izdelati brez spretnosti. Preden odidete iz hiše, je treba nameniti vsaj eno uro, da si lahko mirno, brez živcev, sperete lase.
 • Olajšajte delo z mousse ali gelom za oblikovanje. Naredili bodo pramene bolj obvladljive..
 • Če so lasje preveč grobi ali preveč suhi, med pletenjem nanesite balzam in balzam. Če ta sredstva niso na voljo, je treba pramene navlažiti z vodo..
 • Prvič v lase ne tkajte traku ali tanke čipke. To je treba storiti, ko bomo slap dobili brez težav..
 • Danes si pričesko delajte samo na čisti, oprani glavi. Kompleksna pletenica s prameni, ki se sprostijo iz nje, bo videti bolj veličastno, bolj voluminozno, lepše.

Video

Ste v besedilu našli napako? Izberite ga, pritisnite Ctrl + Enter in vse bomo popravili!

Francoski slap - očarljiva pričeska

Pričesko so izumili francoski stilisti, očarani nad lepoto slapov Gavarnie, ki se nahajajo na severnem delu Iberskega polotoka, ki pripada Franciji.

Možnosti oblikovanja francoskih slapov

Obstaja veliko možnosti za izvajanje pričeske. Izvedba je odvisna od domišljije in spretnosti frizerja.

 • Obstajajo možnosti za slap glede na vrsto in smer pletenic: enostransko ali dvostransko - potekajo vodoravno, poševno od templja navzdol, okoli glave, vzdolž čela, na kroni, hrbtu glave. Število pletenic je lahko od ene do pet.
 • Slap z dodatnimi elementi: rep, kup, flis. Po želji dodajte dodatke: trakove, lasnice, lasnice, rakovice.

Pred pletenjem je treba lase dobro česati, da ne pride do zvijanja in vozlov, ki otežujejo delo. Priporočljivo je, da nanesete gel, mousse ali peno za styling, da bi bili kodri bolj obvladljivi. V središču vsakega tkanja je klasična metoda s tremi prameni..

Klasična različica

Najpogosteje se uporabljajo. Francoske pletenice (ena, dve - desno in levo) so pletene v smeri: od templja ali od prereza na čelu in prehajajo na zadnji del glave vodoravno ali diagonalno.

Če želite narediti "slap", morate lase razdeliti na dva dela. Vzemite eno - razdelite na tri pramene in pletite. Po 2-3 vezavah se začnejo sproščati ohlapni prameni, nato pa se vzamejo novi enakega volumna. Tkanje se nadaljuje z dodatkom zgornjih pramenov. Konci pletenic morajo biti skriti. Okrasite glede na ustvarjeno sliko.

Majhni pigtails

Pleteni so iz sproščenih pramenov klasične različice, bodisi jih pustimo prosto visi, ali pa jih prekrivamo in tkalimo v mrežo.

Dvojni slap

Sestavljen je iz dveh vzporednih pletenic, ki segata od templja. Na levi strani, na območju templja, se vzame velik pramen, nato začnejo tkati navaden gost pigtail, vendar se lasje prepletajo ne od spodaj navzgor, ampak od vrha do dna. Tkanje nadaljujemo do ušes, nato ga nekaj časa zavarujemo z elastičnim trakom. Nato preidejo na zasnovo desne strani: dve pletenici sta pleteni vzporedno ena nad drugo po klasični različici, nato pa prepleteni s pletenico na levi strani. Na koncu odstranite pritrdilne lasnice, ena od treh pletenic je pletena, pritrjena z lasnikom in pritrjena z lakom.

Vzporedne pletenice

Tkanje na podlagi klasične tehnike. Ohlapni prameni, sproščeni iz prve pletenice, se prenesejo v zanke naslednjega, količina je odvisna od dolžine las.

S kodri in kodri

Lase so kodrani pred pletenjem ali po njem. Hkrati je bolje, da jih ne česate, ampak jih previdno ločite z roko. Za ustvarjanje in vzdrževanje oblike pričeske je narejen majhen glavnik. Učinek openwork se doseže z vlečenjem zanke, nato pa jih je priporočljivo obdelati z lakom, gelom, mousse za zanesljivo fiksiranje. Takšno tkanje se uporablja za posebne priložnosti, počitnice, poroke v kombinaciji s čudovito obleko..

Z udarcem

Takšen slap bo dekletu dodal skrivnost, pomagal popraviti obliko njenega obraza. Tkanje se začne s šiška, sega do ušesa, nato nastane klasičen slap. Ohlapni konjski rep se lahko skrije in zavaruje s ščipcem za lase.

Možnosti tkanja:

 • Spust navzdol. To je odlična možnost za obvladovanje tehnike, opravi se precej enostavno, asimetrično tkanje izgleda očarljivo.
 • Z enostranskim tkanjem slapa je pletenica pletena vzdolž ene strani glave (desno, levo), klasična različica je vzeta za osnovo.
 • Obrobje slapa je tkano iz templja vzdolž čela, z zajemom pramenov z obraza. Primerno za dekleta, ki želijo odpreti svoje obraze.

S trakom, svežnjem, pletenico

Z uporabo tankega traku bo vaša pričeska izjemna in svetla. Rep traku je skrit, odrezan ali je privezan izviren lok. Rep ali popka bosta dodala več šarma. Pletenica je pletena od templja do ušesa, zbrana na elastičnem traku. Nastali rep se oblikuje v šopek z uporabo lasnic. Za svetlost se lahko dodajo dodatki.

Zvijanje

Ta možnost oblikovanja je primerna za ravne, tanke, tekoče lase, saj kodranje pramenov pomaga doseči dodaten volumen. Pri ušesu se vzame pramen, ki ga razdelimo na dva dela, nato pa jih prepletamo z dodatkom novega. Za začetek lahko vzamete pramen od zgoraj, ga preskočite v tkanje med prvima dvema, nato prekrivate dva pramena, dodate novega, tako da pletenje nadaljujete po celotni dolžini.

Slap s trakom

Spikelet

Razlika med spikeletom in klasično različico je, da se lasje pobirajo izmenično z obeh strani od zgoraj in spodaj, bolje je začeti tkanje iz templja.

Bunk slap

Dve pletenici sta pleteni vzporedno diagonalno, primerni za gladke lase. Takšno tkanje izberejo dekleta, ki raje diskretni slog oblačil..

Okrašeno tkanje

V kombinaciji z voluminozno pletenico je primerna za večerni videz ali poroko, na ravnih laseh izgleda neverjetno. Po zaključku tkanja se zanke raztegnejo, kar daje lahkotnost in hkrati volumen, se ustvari učinek čipke.

Različica z navijano pletenico, dopolnjena s trakom ali pletenico, pritrdi lase za hrbtom, izgleda izvirno.

Kratki lasje so pleteni na enak način kot dolgi lasje. Za zaključek je nujno treba uporabiti sredstva za pritrditev stajlinga (laki, mousse, geli). Da bi pričeska ostala čim dlje originalna.

Nasveti za začetnike

Najpomembneje je razumeti zaporedje razporeditve in gibanja pramenov, se spoprijeti z vzorcem tkanja in po tem lahko začnete delati pričesko. Če želite vaditi tehniko, frizerji priporočajo uporabo lutke in nato trenirajte sebe ali svoje prijatelje.

 • Priporočljivo je, da francoski slap naredite na čistih laseh, tako da so kodri videti tekoči in videti bolj zračni. Za lažje delo predhodno nanesemo mousse ali navadno vodo.
 • Priporočamo, da pletate čiste kodre, posušene z lasmi, sicer se bo pletenje razpadlo.
 • Pred začetkom dela morate lase česati z glavnikom z naravnimi ščetinami.
 • Če želite ustvariti naraven, lahek, sproščen videz, je bolje pleteti šibke vozle, za posebne priložnosti pa je potrebno pletenice zaostriti.
 • Da bi slap izgledal spektakularno, bi morali uporabiti okraske - lasnice, elastične trakove, rože na sponkah, loke. Tanki trakovi v barvi obleke bodo ustrezali mladim dekletom, slika bo dobila popoln in rafiniran videz.
 • Francoski slap ni zapletena pričeska, katerokoli dekle se lahko nauči tkati, če želi. Toda preden pletete, je bolje poskusiti z manekenko, da boste razumeli načelo in potek dela.
 • Če lasje niso dovolj debeli, naredijo buffant pri koreninah, rahlo zglajeni in poravnani, ta tehnika omogoča, da frizura izgleda voluminozno.
 • Da bi pričeska izgledala ugodno, je priporočljivo, da pletenico pletate višje na zadnji strani glave..
 • Za grobe in nerodene lase je potrebno med umivanjem glave uporabiti balzami in balzama, to jih bo zmehčalo..
 • Francoski slap za ravne lase vam omogoča, da poudarite njihovo svileno strukturo.

Frizerski stilisti uporabljajo različne dodatke in tehnike, da ustvarijo lepo in izvirno pričesko, ki bo pritegnila pozornost drugih.

Moda je izjemen pojav, slog oblačil se spreminja z vsako sezono, vendar francoski slap ne le ohranja, ampak tudi izboljšuje.

Ni nujno, da pletate vse lase, dovolj je, da del pletate in ostale pustite ohlapne. To bo dalo podobo romantike in nežnosti..

Ta pričeska se je zaljubila pri mnogih, je nezahtevna, vendar zelo lepa. Možno ga je narediti celo sam, brez pomoči stilistov in frizerjev..

Kako narediti najbolj francoski slap

Dokaj težko je samostojno zaviti slap po glavi, bolje je začeti s preprosto možnostjo - tkanje na obeh straneh ali na tleh glave. Ne eksperimentirajte s trakovi ali pletenicami takoj. Seveda je bolje najprej vaditi, za to je primerna celo lutka, boljši pa je maneken.

Usposabljanje:

 • Za styling porednih kodrov je nujno treba uporabiti peno ali lahki mousse.
 • Da bi dobili popolno pričesko, morate večkrat vaditi..

Kaj je potrebno za styling:

 • Ogledala.
 • Česna krtača in glavnik z dolgim ​​repom za ločitev.
 • Elastični trakovi, zaponke za lase, trakovi, loki, nakit in drugi dodatki.
 • Sredstva za pritrjevanje stila (lak, mousse, gel).

Koraki za polaganje:

 • Lase vlažite.
 • Pogosto vzemite lase s čela, razdelite na tri enake pramene. Tkalimo desno in sredino, nato izvedemo isto gibanje z levim pramenom. Ponovite dvakrat.
 • Sprostite prvi pramen. Na sredino pletenice pletenice postavite pramen, ki je bil zgornji, nato spodnji. Izvlečeno od spodaj, sproščeno iz pletene pletenice, nato pa se iz glavnega vzame drugo.
 • Tako se tkanje nadaljuje do sredine hrbtne strani glave, podobno se dogaja na drugi strani. Da preprečite, da se sproščeni prameni ponovno padejo, je priporočljivo, da jih odstranite. Nato združite obe pletenici skupaj na zadnji strani glave, okrasite z dodatki.

Lepote Francoskih slapov presegajo pričakovanja. Pričeska nima pomanjkljivosti, le prednosti in prednosti: preprostost in cenovna dostopnost, enostavnost ustvarjanja, ne zahteva veliko časa in dodatnih sredstev. Rezultat je lahkoten, romantičen, ženstven videz..

5 možnosti, kako pleteti pletenico slap (fotografija, video, sheme)

Nahajate se tukaj: Glavna stran »Frizerstvo» Pletenice

Slap je pletenica s tekočimi kodri, posamezni prameni, ki prehajajo skozi tkanje, ostanejo prosto visi.

To pričesko res lahko naredi model ali sama, kar vam omogoča, da eksperimentirate z velikim številom možnosti.

Pomembna prednost: ustrezala bo kateri koli dolžini las, zato lahko obe lepoti s kratkimi kodri in lastniki ključavnice z dolgimi lasmi presenetijo in navdihnejo.

Slap je tkan iz 2 ali 3 pramenov.

Kakšne možnosti za slapove iz las obstajajo? (Foto)

Slap je pletenica s tekočimi kodri, posamezni prameni, ki prehajajo skozi tkanje, ostanejo prosto visi. To pričesko res lahko naredi model ali sama, kar vam omogoča, da eksperimentirate z velikim številom možnosti.

Pozor! Pomembna prednost:
ustrezala bo kateri koli dolžini las, zato lahko lepotice s kratkimi kodri in lastniki dolgodlakih pramenov presenetijo in navdihnejo.
Slap je tkan iz 2 ali 3 pramenov, število stopenj je odvisno samo od želje modela in dolžine kodrov. Poglejte fotografijo primerov različnih tkanja slapov.

Frizure za slap

 • okoli glave od templja do templja;
 • od templja navzdol in zaključite s poševno ali žemljo;
 • z dveh strani se začne in konča z repom na kroni;
 • kot možnost za okrasitev pričeske (bun, pletenice, ogrci).

Slabosti: tovrstno tkanje je enostavno narediti sami na sprednji in stranski coni, vendar pa bo okcipitalna trajala več časa za vadbo in vaše roke pri tkanju lahko dolgo časa bolijo. Ko končate in spustite roke, se bolečina skoraj takoj ustavi..

Pros za pljuvanje slapov

 • Tehnika ustvarjanja pletenice-slapa je preprosta (če poznate načela ustvarjanja špic ali francoske pletenice) in to lahko storite sami doma.
 • Dobro gre s poudarkom in barvanjem. Te tehnike barvanja naredijo lase v pletenici bolj polne..
 • Primeren tako za ravne kot valovite pramene.
 • Obstaja veliko vrst pričesk, zato bodo ljubitelji tkanja imeli veliko izbire..
 • Pletenica pomaga vizualno narediti tanke in tanke lase debelejše in bolj voluminozne.
 • Pojdi dobro z obema šiškama in odprtim čelom.

Pletenica za kratke lase

Od različnih žensk pogosto slišimo, da je pletenje kratkih las skoraj nemogoče, vendar je to prepričanje v osnovi napačno. Obstaja veliko različnih načinov pletenja kratkih las..

Izbira urednika: Maske za poškodovane lase

Pletenica slapa je tkana na enak način kot za dolge lase. Tukaj je le majhen trik. Tiste dlake, ki bodo vpletene v pletenico, je treba vnaprej obdelati s peno ali lasjo, da ti kratki lasje ne padejo iz pletenice..

Kateri lasje so primerni za pletenje

 1. Debel. Če so vaši lasje preveč gosti, lahko pri pletenju uporabite vosek - s tem orodjem lažje ločite lase na pramene.
 2. Redko. Zaradi dejstva, da je ta pričeska voluminozna, lasje ne bodo videti tako redki.
 3. Tanka. Styling doda volumen tankim kodrom. Še posebej, če jih najprej rahlo zasukate z curling ali likalnikom.
 4. Neposredna. Pletenica slap dobro izgleda na ravnih laseh. Če želite ohlapnim koncem dati igrivost, jih zavijte s curling likalnikom ali stylerjem..
 5. Valoviti. Pri neprijetnih laseh na lase nanesite malo voska ali mousse..
 6. Kodrasti. Če so lasje zelo kodrasti (kot afriške ženske), potem lahko nastanejo težave. V tem primeru zravnajte kodre z železom..
 7. Dolga. Idealno za učenje, kako ustvariti vodovodno košato. Njihova dolžina je odvisna od tega, kako zapleteno tkanje lahko izvedete.
 8. Povprečna. Najmanjša dolžina za ustvarjanje pletenice je do brade ali nekoliko krajša.
 9. Kratek. Pričeska ni primerna za kratke odbitke.

Značilnosti frizure

Ta pričeska vam omogoča, da lase pustite ohlapne, dodate čar in izvirnost pletenim delom pletenice.

Hkrati se prameni odstranijo z obraza in ne ovirajo dela ali gospodinjskih opravil.

 • Poudarjanje ali barvanje dodata volumen in barvo slapu.
 • S kaskadno frizuro se lahko padajoči kodri razlikujejo po debelini. Rešitev je lahko, da se konice zavijajo na curling likalniku..

Kako narediti slap iz las

Preden začnemo obvladati navodila po korakih za to tkanje, se odločimo, kaj je potrebno za njegovo izvedbo.

 1. Najprej - glavnik, seveda. Namesto - dva: "masaža" ali čopič in navadni glavnik s tankim konjskim repom, tako da je bolj priročno ločiti še dodatne pramene.
 2. Elastičen trak za lase, katerega barva ne bo izstopala na glavi. Pričeska za lase ali okrasna.
 3. In najpomembnejše je potrpljenje in prosti čas. Ko obvladate pletenje, boste potrebovali največ dve minuti, da ustvarite slap iz lastnih las..

Od štirih pramenov

To je še ena vrsta ustvarjanja izvirne frizure. Kako tkati štiristransko slapno pletenico? Navodila po korakih izgledajo takole:

 1. Počeši si lase. Na njih nanesite kateri koli styling izdelek.
 2. Lase razdelite z ločevanjem. Priporočljivo je, da to storite na sredini.
 3. Vzemite majhen pramen las na desni. Razdelite ga na 4 pramene.
 4. Prvi pramen (najbolj oddaljen od obraza) začnite pod drugim, nato nad tretjim.
 5. Četrto postavite pod drugo, nato nad prvo.
 6. Ulov naredite tako, da nekaj las potegnete od zgoraj z neradnega območja in ga pritrdite na najbližji skrajni pramen.
 7. Drugi pramen ovijte nad tretjim in pod četrtim.
 8. Spustite prvi pramen. Če jih želite imeti spet štiri, vzemite sveženj iz spodnjega območja, ki ne deluje. Začnite ga pod tretjim in nad drugim pramenom.
 9. Nato ponovite vse korake, izmenično naredite prijeme od zgoraj in spodaj.

Vzorec tkanja


Če imate kodraste ali valovite lase, bodo "curki" slapa videti super. Če so vaši lasje naravnost, potem je bolje, da jih kodrate z curling likalnikom ali sredstvom za ravnanje las..

 1. S pomočjo glavnika z ogrinjalom naredite stranski del in ločite odsek las, ki ga razdelite na tri enake dele;
 2. Začnite tkati kot običajna pletenica: zgornji pramen proti sredini, nato spodnji pramen proti sredini;
 3. Nato pustimo tisti pramen, ki naj bi ga med običajnim tkanjem vstavili v pletenico, in izpod njega, od dna tkanja, vzamemo nov pramen in ga vstavimo v pletenico;
 4. Tako je pletena pletenica "slap" - vsi zgornji prameni las so pleteni z zajemom dodatnih las, spodnji pa ostanejo zunaj pletenice, kar ustvarja imitacijo padajočih curkov vode.

Možnosti pričeske

Obstaja več možnosti za ustvarjanje tega čudovitega tkanja. Različne metode tkanja vam omogočajo, da naredite svojo pričesko simetrično ali enostransko, zgrabite del las ali vse kodre. Obstaja tudi veliko možnosti za vodne pričeske s snopom, pletenicami in repi.

Klasični slap

Ta različica vključuje simetrično tkanje dveh pletenic iz templjev nazaj, ki sta povezana z lasnico ali elastiko. Konce pletenic lahko tudi skrijete pod prameni las, kar ustvari učinek ene enakomerne pletenice..

Dvojni slap

Ker pletanje slapov vključuje ohlapne pramene na eni strani, mnogi uporabljajo to funkcijo, da ustvarijo dvojno pletenico: preostale ohlapne pramene morate samo ponovno zaviti. Poleg tega je lahko katero koli tkanje: "spikelet", "ribji rep" itd..

Enostranska možnost

Asimetrična variacija klasičnega "slapa", ko je pletenica pletena le na polovici glave ali tik nad ušesi. Prosti konec pletenice je mogoče zavarovati s čudovito sponko za lase ali vpleteno v bolj zapleteno pričesko.

Rimski slap

To je odlična možnost za tiste, ki želijo odstraniti dlake s čela. V tem primeru se tkanje začne od templjev in se ne odvzame nazaj, ampak se plete v bližini lasne črte, pobira pramene s strani obraza in pušča proste pramene za seboj.

Pričeski slap z voluminozno pletenico

Frizura s slapom v kombinaciji z voluminozno pletenico izgleda čudovito. Poleg tega ga lahko pustite prostega ali položite v bujno žemljico. Lahko naredite dve simetrični pletenici.

Slap na ravnih laseh

Takšna pričeska na ravnih laseh bo poudarila njihovo strukturo in svilnatost. V tem primeru je pomembno, da lase dobro česate in jim dodate gladkost z vlažilnimi razpršilci ali sredstvi za oblikovanje. Pri pletenju lahko uporabite glavnik s širokim zobom, da pomagate ločenim pramenom las.

Slap na kodreh

Najpogosteje se na kodrastih laseh naredi slap. Ta pričeska izgleda zelo lepa in elegantna. Če so vaši lasje dolgi, jih potem lahko ustvarite po ustvarjanju pričeske, kratke lase pa lahko zavijete v kodre še pred stylingom. Za podaljšanje kodra je nujno uporabiti sredstva za pritrjevanje, tako da bo pričeska dlje trajala v prvotni obliki.

Francoski slap

Lahko rečemo, da ima ta vrsta pletenice podobnost francoskemu tkanju, zato bodo tisti, ki jo poznajo, zlahka obvladali novo tkanje..

 1. Iz časovne regije bi morali začeti tkati navaden pigtail, to je, vzemite tri pramene in začnite.
 2. Če je bila pletena francoska pletenica, bi bilo treba za vsak pramen prijeti še en pramen, v tem primeru morate pri enem tkanju sprostiti en pramen in namesto tega vzeti drugo.
 3. Izkaže se, da bodo ohlapni prameni ravno ustvarili učinek slapa..

Kaj je potrebno za njegovo ustvarjanje?

Če želite ustvariti pričesko za slap, ne potrebujete posebnih orodij in orodij. In po pridobitvi veščin bo minilo zelo malo časa. Vse, kar je potrebno, so glavniki in elastični trakovi za pritrditev koncev. Če želite dati praznični videz, lahko uporabite različne tematske dodatke.

Dolgo padajoči prameni včasih zahtevajo nadaljnje styling. Za obliko valovite oblike bodo morda potrebni žeblja ali valovitost.

Za dokončanje stajlinga ostaja zaloga potrpljenja, brez njega ustvarjanje učinkovite frizure ne bo delovalo.

Spit slap

 • Krtača za lase ali glavnik.
 • Nevidnosti (več kosov).
 • Lak za lase (neobvezno).

Navodila po korakih:

 1. Lase je treba dobro česati, saj jih bomo morali razdeliti v pramene in jih tkati v pletenico.
 2. Vzemite spredaj en pramen (na samem razrezu) in ga razdelite na tri enake dele, nato pa ga enkrat zavijte kot navadno pletenico.
 3. Zdaj spustite spodnji pramen, da se prosto visi, in namesto njega v pletenico vtaknite še en pramen enake debeline (vzemite pramen iz celotne mase las, poleg sproščenega). Izbrani pramen zavijte v pletenico - naredite srednjo.
 4. Na zgornji pramen dodajte lase iz glavnega materiala (kot bi, če bi s preostalih las pletali preprosto francosko pletenico).
 5. Ponavljajte koraka 3 in 4, dokler ne izpolnite polovice glave. Na sredini se ustavite zadaj, pletenico pritrdite z lasnicami.
 6. Enako storite na drugi strani, ko pridete do mesta, kjer je pritrjena prva pletenica, previdno povežite obe tkalici in zavarujte z zatiči, poskusite to narediti čim bolj diskretno, da se zdi, da bo tkanje neprekinjeno.
 7. Na končne lase posipajte lak (neobvezno).

Metode tkanja

Lepa pletenica za dolge lase v obliki slapa izgleda zelo čarobno. Toda obstaja veliko možnosti za njegovo izvajanje. Razmislimo o najpogostejših.

Klasična

Morate iti skozi lase z glavnikom. Razčleniti S strani obraza primite tri pramene enake debeline. Začnite tkati navadno tri vrstico pletenice. Ko je prišlo do prvega križanja, je treba spodnji pramen sprostiti in ga nadomestiti z novim. Vzeti ga je treba od celotne mase las na vrhu. Zato je za pridobitev pletenice-slap treba v postopek vključiti zgornje pramene in zajeti neradne kodre, spodnje pa pustiti zunaj pletenic.

Sledite istim korakom, dokler pletenica ne doseže želene dolžine. Za pritrditev uporabite elastični trak. Preostali lasje bodo ostali ohlapni. Da bi pričeske izgledale bolj razkošno, jih morate zaviti z curling likalnikom..

Na videoposnetku klasičen način tkanja frizure s slapom korak za korakom v ruščini:

Na obeh straneh

Najprej lase razdelite na dva enaka odseka s pomočjo ločevanja. Začnite pletenje na eni strani glave s pomočjo zgornje tehnike. Ko je tkanja konec, zavežite pigtail z elastičnim trakom in začnite ustvarjati drug element tkanja.

Toda le njen začetek bo na drugi strani obraza. Ko sta dva elementa pričeske končana, ju lahko združite v eno pletenico, pritrdite jo z lasnim pramenom.

Prašič z zajčkom

Začeti je treba ustvariti pletenico, kot je opisano zgoraj. Toda le, ko ste prišli do ušesa, je vredno pritrditi preostale ohlapne lase z elastičnim trakom.

Združite tiste pramene, ki med tkanjem niso bili vključeni in ustvarite žemljo. Oblikovati ga je treba pod slapom in ga zavarovati z bobsovimi zatiči. Kako lep krasen izgleda na kratkih laseh in kako dobro izgleda na modelih, je navedeno v članku.

S kodri

Izvedite pigtail po standardni shemi in zavijte tiste lase, ki so ostali prosti, z curling likalnikom. Končana pričeska mora biti lakirana tako, da skozi dan ohranja obliko. Kako pa so voluminozni kodri narejeni doma in kako težko jih je opraviti, je navedeno v članku.

S trakom

Če želite tkati pletenico s trakom, boste morali uporabiti tanek saten trak, lahko je v barvi z obleko, ličilom ali ugodno izstopa v splošnem ozadju.

Postopek ustvarjanja pričeske je naslednji:

 1. Pritrdite trak na srednji del, tako da se lahko njegovi konci prikrijejo v lase.
 2. Tkate pletenice na enak način kot v prejšnjih različicah. Hkrati pazite, da je na zgornji strani koncentrirana desna stran pletenice in traku.

 • Pletenje zaključite z navadno pletenico. Del traku, ki ostane prost, mora biti lepo privezan okoli vrha pletenice. A kako dobra je pričeska hollywoodskih valov s trakom in kako preprosta je izvedba, vam bo video v članku pomagal razumeti.
 • 4 prameni

  Lase razdelite z ravnim ali stranskim ločevanjem. Izberite 4 pramene s strani. V tem primeru bi moral biti tretji pramen, drugi z obraza, tanjši od ostalih. Treba je obrniti pramen 1 pod 2 in nad 3. Narišite 4 pod 3 in nad 1. Nato ga primite. Potrebno je pritrditi tanek pramen od celotne mase las do skrajnega pramena.

  Zdaj narišite 2 pramena nad 3 in pod 4. Vzemite 1 pramen na stran, saj ne bo več sodeloval pri ustvarjanju pričeske. Nadomestite ga z oprijemom. Spodnji pramen prekrijte pod 4 in več. Nato izvedite vse ukrepe od samega začetka z oprijemi od spodaj in od zgoraj. Pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovito sponko za lase. Toda kako izgleda pričeska s 3 prameni vodopada, si lahko ogledate fotografijo v tem članku.

  Kakšen je vzorec tkanja francoske pletenice nasprotno, si lahko ogledate na fotografiji in videoposnetku v članku.

  Toda kako izgleda francoski slap na srednjih laseh in kako težko je to narediti, je podrobno opisano v članku.

  Toda kakšno je korak za korakom navodilo za pričesko za francoski slap, si lahko ogledate v videu tukaj:

  Za tiste, ki želite vedeti, kako narediti pričesko za francoski slap in kako težko je to storiti. pomagajo razumeti informacije iz članka.

  Možnost v več vrsticah

  Upoštevajoč, koliko pletenic se bo pokazalo na glavi, lahko dobite dvojno ali bolj zapleteno oblikovanje, sestavljeno iz več vrstic pletenic. Začnite tkati prvo pletenico z vrha ušesa. V tem primeru se morate premikati po obodu glave..

  Ko je prva vrsta končana, jo pritrdite z nevidnostjo. Nato lahko nadaljujete na drugo vrsto. Podobno ustvarite toliko vrstic, kolikor jih želite ali želite. Vsak pigtail pritrdite z nevidnim in konico tkajte v nov element. Na koncu obložite stajling.

  Volumetrična

  Če morate svoji pričeski dati več volumna in nežnosti, potem morate za osnovo vzeti metodo vlečenja. Ko je pričeska popolnoma pripravljena, potem morate skrbno potegniti zanke pletenice na stranice. To je treba storiti od konca.

  Na fotografiji je volumetrični rahli slap:

  Vse mora biti storjeno učinkovito in natančno, da ne bi uničili pletenice. Na koncu na lase nanesite lak za lase. Če se nenadoma kodri začnejo razpadati in celo ven, lahko takšno pričesko za srednje lase enostavno pretvorite v grščino. Toda kako pričeske izgledajo za srednje kodre za lase z volumnom, si lahko ogledate na fotografiji v članku.

  Klasični slap slap

  Navodila po korakih:

  1. Počeši si lase.
  2. Delite ga.
  3. S strani obraza vzemite tri srednje pramene enake velikosti.
  4. Začnite pleteti na enak način kot pri preprostih pletenicah..
  5. Po prvem križanju pramenov spustite spodnji in ga nadomestite z novim - vzetim od zgoraj.
  6. Tako, da ustvarite pletenico, je treba zgornje pramene tkati z dodatnim oprijemom las z neobdelanega območja, spodnje pa pustiti zunaj pletenice..
  7. Na ta način še naprej tkajte pigtail do želene dolžine in ga pritrdite z elastičnim trakom.
  8. Preostale lase lepo razporedite čez ramena.
  9. Njihove konce lahko zasukate z curling likalnikom.

  Klasičen način

  Zanimalo vas bo: Odbitki za ženske, stare 40 let: primeri odbitkov ob upoštevanju starosti, zanimive ideje, fotografije

  Najprej se naučimo, kako narediti najpreprostejšo pletenico za slap. Tkanina po korakih izgleda tako:

  1. Lase temeljito počešite.
  2. Na njih nanesite kateri koli styling izdelek.
  3. Delite na sredino, lase razdelite na dva.
  4. Na templju primite majhno ključavnico, na primer na desni.
  5. Snop las razdelite na dva oddelka.
  6. Vzemite tretji pramen z neobdelanega območja.
  7. Prva dva svežnja zavežite tako, da je pramen z neobdelanega območja med njimi. Ne tkajte ga v pletenico. Prosto naj visi.
  8. Naslednji pramen vzemite z neobdelanega območja.
  9. Spet prekrižite dva delovna žarka. Novi pramen je treba med njimi zasuti..
  10. Torej nadaljujte do sredine glave. Ko dosežete to točko, ustvarite ustvarjeni pigtail z nečim..
  11. Sledite vsem istim korakom, začenši od levega templja.
  12. Na stičišču dveh pletenic jih lahko pritrdite z elastičnim trakom, ki jih povežete v enem repu. Druga možnost je tkanje klasične pletenice iz teh dveh pletenic in še enega pramena.

  Če želite, lahko tkanju daste še bolj izviren videz, tako da pigtail iz samega konice zvijete v obliki rože. Nato ga pritrdite na glavo z lasnimi lasmi.

  Zanimalo vas bo: Kakšna barva las naredi žensko mlajšo: nasveti za izbiro barve las, fotografija

  Svoje ohlapne lase lahko zberete v originalnem žemljici ali konjski repki..

  Ogledali smo si enostaven način tkanja slapne pletenice. Fotografija po korakih vam bo pomagala razumeti to tehniko. Težko je narediti takšno pričesko sami. Priporočljivo je, da nekdo pomaga.

  Spit-slap

  Navodila po korakih:

  1. Lasje pripravljeni, dobro česani.
  2. Naredite globok stranski razboj.
  3. Začenši z leve strani pri templju, ločite majhen pramen.
  4. Razdelite ga na tri enake dele..
  5. Začnite tkati standardno pletenico.
  6. Zgornji pramen las, vzet iz sprednjega dela bližje templju, je premaknjen na sredino.
  7. Postopek ponovite s spodnjim pramenom.
  8. Naredite to "tek", spodnji pramen je treba sprostiti.
  9. Na njenem mestu morate vzeti nove pramene, vzete z vrha glave..
  10. Spodnji prameni bodo služili kot slap.
  11. Naredite takšno "spikelet" s padajočimi ločenimi prameni, premaknite se na sredino glave.
  12. Na sredini nehajte pletenice in pritrdite ta del frizure z majhnim elastičnim trakom.
  13. Ta postopek ponovite na desni strani in se postopoma pomaknite proti sredini.
  14. Obe strani las v sredini povežite z elastičnim trakom.
  15. Najbolje je, da vzamete majhen gumijasti trak.
  16. Pritrdite pramene čim bolj diskretno.
  17. Končni dotik je pritrditev pričeske z lakom za lase.

  Pričesni slap s trakovi

  Ta različica frizure za slap se izvaja z uporabo dodatnih trakov. Te čudovite trakove lahko kupite v kateri koli obrtni trgovini ali kjer se prodajajo dodatki za lase..


  Trak je vezan na eno od pramenov, to je treba narediti tako, da konec ni predolg in se lahko kasneje skrije za pričesko. Vezati ga morate približno na sredino. Potem je vse tkano, kot prej, le to morate nadzorovati, tako da je desni pramen in sam trak v zgornjem delu. Na koncu se lahko trak ovije okoli vrha pigtailja, izkazalo se bo zelo zanimivo. Tovrstno tkanje lahko štejemo tudi za otroško pričesko, saj je kot nalašč za šolo, saj trak naredi deklico lepo in lepo.

  Preprost pljuvalni slap

  Navodila po korakih:

  1. V središču glave narišite črto ločitve.
  2. Nato pramen ločimo od templja, iz njega oblikujemo tri enaka dela in začnemo tkati pletenico. Napetost med celicami mora biti razmeroma prosta.
  3. Na ravni ušesa pustimo pri delu spodnji pramen oblikovanega pigtailja in ga nadomestimo z novim, vzetim iz spodnjih stopenj. Kot rezultat, dobite prvi curl prihodnje kaskade..
  4. Nato na zgornji pramen pletenice dodajte kos las in ga položite na sredino tkanja..
  5. Nadaljujemo z delom na tem načelu in oblikujemo vse več pretočnih pramenov.
  6. Na končni stopnji pritrdimo pletenico s sponko za lase.

  Zanimiva pletenica z nenavadnim imenom

  Lep trak za lase s pletenimi lasmi in dnom, kodri se spuščajo kot triki, to je zelo pletenica slapa. Takšna pričeska je na voljo tako lastnikom elegantnih las, kot tudi za dekleta s skromnim kvadratom. To pričesko je mogoče narediti tako na ravnih pramenih kot na kodrastih kodrih. Triki slapa so lahko tako majhni kot veliki. In sama pletenica je lahko narejena tako navadna kot obrnjena in tesna in bujna ali pa jih lahko celo pletate več. Na splošno je pričeska popolnoma raznolika, primerna bo tako za vsakdanji videz kot za svečano vikend priložnost. Glavno bistvo tkanja slapa absolutno ni težko, glavna stvar je ročna spretnost in oko, da bi se vse izkazalo gladko in natančno.

  Spit slap z zvijanjem

  Navodila po korakih:

  1. Z glavnikom narišite črto ločitve, nato pa pramen, vzet s katere koli strani glave, razdelite na dva enaka dela.
  2. Iz nastalih kodrov naredimo podobo pletenic in skrijemo zgornji zvit pramen pod spodnjim.
  3. Nato na sredino že obdelanih pramenov postavite novo.
  4. "Kolega", ki se je pridružil, ostane na laseh, dva prejšnja pa sta spet zasukana z flagelom.
  5. Po tem načelu nadaljujemo s tkanjem še naprej..
  6. Tako bo vsak tretji pramen oblikoval drobce vode v vašem slapu..
  7. Smer gibanja pletenice je lahko vzporedna s hrbtnim delom glave ali diagonala.

  Čipkana pletenica iz slapa k sebi

  Čipka za lase velja za višino spretnosti, zato bo za utelešenje čipkastega slapu na sebi potrebna velika spretnost in potrpljenje..

  • Prvo polovico pletenice zavijte na običajen način.
  • Nato nadaljujte s tkanjem in pobirajte ohlapne pramene, začenši s prvim, po enega v spodnjem zavoju. Ne pustite kodrov več.
  • Naslednji pramen izvedite pod zgornjim in oblikujete netesne valove.

  Diagonalni slap pletenice

  Navodila po korakih:

  1. Glavni vrhunec frizure v diagonalni pletenici.
  2. V tej sorti lahko storite brez označitve ločitve.
  3. Lasje česamo nazaj in pletemo pletenico po metodi, opisani v klasični različici, z eno majhno razliko - spremembo vektorja smeri.
  4. Namesto da pletenico premaknete iz levega templja v desno (ali obratno), jo oblikujte iz časovne cone v območje ušesne ušice na nasprotni strani.

  Tkanje pletenic-slap

  • masažna krtača;
  • glavnik s koničastim vrhom (z njegovo pomočjo je lažje ločiti pramene);
  • guma;
  • barrette.

  Navodila po korakih:

  1. Lase temeljito krtačite z masažno krtačo.
  2. Majhen del ločite od šiška in do ušesnega območja s prerezom.
  3. Začnete lahko z leve ali desne strani, vse je odvisno od vaših želja.
  4. Začnite s francosko pletenico, nabiranje pramenov do glavnih od zgoraj in spodaj.
  5. Ko dosežete raven ušesa, ne uporabljajte dodatnega pramena, odvzetega od spodaj..
  6. Ona bo prvi trik prihodnjih tekočih pramenov.
  7. Na njeno mesto vzemite novega, izpod tistega, ki je levo ob vznožju.
  8. Nato nadaljujte po istem principu..
  9. Med tkanjem je treba pletenico obrniti in pletati vzdolž hrbtne strani glave, do naslednjega ušesa.
  10. Tkanje je treba opraviti brez preveč zategovanja, poskušati končne pramene vzporedno z začetkom pigtail.
  11. Konec pritrdite z elastičnim trakom.
  12. Prav tako lahko pletate navadno pletenico iz zadnjih pramenov..
  13. Pritrdite z lakom.

  Za koga je pričeska slap?

  1) Pri delu na debelih pramenih se lahko pojavijo težave pri ločevanju enega pramena od drugega. Da preprečite, da bi se to zgodilo, pred začetkom lahko lase obdelate z voskom in potem bo vse enostavno. 2) Odličen rešilni slog bo za tanke lase, saj ustvarja dodaten volumen. In lepi kodri, ki najpogosteje dopolnjujejo podobo, bodo frizuro naredili tudi bolj bujno skupaj s pletenico..

  3) kodrov ni potrebno, če so naravno naravni in jih je zelo težko zviti, vam jih ni treba še enkrat poškodovati, zato se bo izkazalo odlično. 4) Sploh ni težko obvladati kodrov, preprosto morate uporabiti mousse in težava bo rešena. Če to ne pomaga, se lahko zatečete k likanju, vendar ta možnost ni najboljša, saj lahko likalnik pokvari lase, zato ne pozabite na izdelek s toplotno zaščitnim učinkom. 5) Ampak, in dolžina kodrov je lahko drugačna, glavna stvar ni prekratka, ne krajša kot do sredine brade.

  Preprost pljuvalni slap

  • Krtača za lase
  • Tanki trakovi iz silikonske gume

  Navodila po korakih:

  1. Najprej previdno počešite lase.
  2. Ločite del las od čela in ga razdelite na tri enake pramene.
  3. Pletimo skrajni pramen s hrbtne strani glave vzdolž vrha od sredine in postane srednji, nato pa pramen skrajne s čela s tistim na sredini.
  4. Spustimo pramen, ki se je iz čela izkazal skrajnega, druga dva držimo.
  5. Zraven ohlapnega pramena vzamemo nov pramen las in ponovimo enake gibe kot v prejšnjem koraku, ne pozabite začeti z vrha.
  6. Torej tkajte do konca, vrh pritrdite z elastičnim trakom.
  7. Slap lahko zavežete do konca, torej ga pustite popolnoma trden čez glavo, ali pa si ga na začetku olajšate in zavežete na obeh straneh ter ga lepo pritrdite na hrbtni strani glave.
  8. In tako in tako bo pričeska odlična, samo druga možnost je lažja, še posebej pri tkanju na sebi.

  Kaj morate ustvariti pričesko

  Preden začnete ustvarjati pričesko "Slap", morate opraviti naslednjo pripravo:

  • pranje in sušenje las;
  • gladko česanje;
  • poravnavanje, če je potrebno.

  Med postopkom namestitve boste morda potrebovali naslednje orodje in izdelke:

  Orodje / orodjeFunkcije aplikacije
  Sušilnik za laseUporablja se za temeljito sušenje las po pranju.
  Česna krtačaKrtača je potrebna za gladko česanje las pred pletenjem. Morda bo potreben tudi med delom, v primeru zapletenih las.
  Fino glavnik-glavnikPotrebno je za oblikovanje ločevanja ali stajlinga / dotikanje / ločitev nekaterih pramenov v procesu ustvarjanja pričeske.
  Styling mousse ali peneOlajšajte oblikovanje las in povečate svežino pričeske.
  Tanka silikonska gumaPotrebno za pritrditev pletenic na koncu tkanja. Število kosov se lahko razlikuje, odvisno od izbrane možnosti namestitve.
  Srednje (ali močan) drži lakUporablja se na koncu za splošno fiksiranje frizure ali v procesu njegovega ustvarjanja za zavarovanje posameznih pramenov.

  Klasični slap slap

  Navodila po korakih:

  1. Lase dobro počešite.
  2. Če se ponavadi zapletejo in naelektrirajo, uporabite posebno pršilo, ki bo naredilo pramene gladke in vodljive..
  3. Če želite dodaten volumen, poskusite lahek glavnik na koreninah las na vrhu glave..
  4. Tkanje začnemo - s strani, kjer želite.
  5. V templju ločite odsek las in ga razdelite na tri enake dele.
  6. Zdaj začnite pletati navadno pletenico, začenši na vrhu..
  7. Takoj, ko je zgornji pramen na dnu, ga pustite - postal bo prvi "trik" našega slapa.
  8. Namesto tega za nadomestitev vzemite nov pramen las od spodaj..
  9. Pletenico pletemo naprej, pri čemer se spomnimo, da vsakič sprostimo spodnji pramen in vzamemo novo od spodaj.
  10. Ko pridete do točke, ko želite pletenico končati, se odločite, kako pletenico dokončati - z elastičnim trakom, nevidnim lasnikom, izvirno sponko za lase ali navadno pletenico..
  11. Preostale kodre lahko zavijete tudi z curling likalnikom za bolj glamurozno pletenico slapov..
  12. Končano, lase lahko lažje poškropite z lakom za večjo obstojnost, pletenica pa bo navdušila vas in tiste okoli vas, ki bodo čez dan ostali v odlični formi..
  13. Pletenico lahko ponovite z nasprotne strani, nato pa obe pletenici zasukajte na zadnji strani glave in ju pritrdite s sponko za lase ali elastičnim trakom po vaši izbiri..
  14. Mimogrede, da pletenica pride bolj voluminozno, tkajte ne zelo tesno in na koncu hodite s prsti po celotni dolžini tkanja, rahlo sprostite vsak pramen.

  Dekoriranje pričeske s pomočjo dodatkov

  Obstaja veliko možnosti oblikovanja za končano pričesko Waterfall:

  • Lak z bleščicami se lahko nanese na katero koli območje frizure: na sami pletenici ali na koncih ohlapnih kodrov. Prav tako je lepo videti, če ga razpršite po celotni dolžini las, vključno z elementi za styling..
  • Ob robu ali na sredini pletenice se vstavijo lasnice, okrašene s kamni, umetnimi cvetovi in ​​drugimi elementi. Zahvaljujoč njih je pričeska videti bolj praznično in lahko traja dlje..
  • Ščipalke-spirale s kristali ali rhinestones so dobra možnost za kratke do srednje redke lase, saj za pritrjevanje ne potrebujejo veliko prostora. Na spojih med prameni pletenice se privijačijo na določeni razdalji drug od drugega, kar pričeski doda lužico..
  • Sveže cvetje bo sliko še bolj občutljivo in ženstveno, poleg tega pa bo dodalo note svežine in romantike.
  • Pajkice za rako z zobmi so lahko izdelane v različnih oblikah. Zapenjajo se na zgornje dele pramenov pletenice in, ko so razporejeni v določenem vrstnem redu, ustvarijo čudovite vzorce.
  • Loki so pritrjeni na stičišču dveh vej pletenice ali na eni strani stajlinga. Ta dodatna oprema je primerna za okrasitev praznične pričeske in bo učinkovito dopolnila podobo dekleta ali mladega dekleta..

  Možno je pleteti "Slap" doma, ne da bi imeli lastne posebne veščine. Tudi novinke obrtnice bodo to razkrile v navodilih po korakih, ki opisujejo postopek ustvarjanja različnih možnosti pričeske.

  Tkanje pletenic slap k sebi

  Navodila po korakih:

  1. Naredimo enakomerno ločitev.
  2. Da bi to naredili, vzamemo lase blizu obraza in jih razdelimo na enake kodre..
  3. Začne se tkati kot klasična pletenica.
  4. Glavna razlika: pramenov ne spnemo od spodaj v glavni rep, ampak ga sproščamo ves čas.
  5. Skupaj s sproščenimi zagrabimo še en zgornji del las.
  6. Premikanje po glavi.
  7. Popravimo tkanje.
  8. Če želite to narediti, vzemite skrajni pramen blizu ušesa.
  9. Nato še naprej tkamo na enak način proti drugemu ušesu..
  10. Pramene pritrdimo z elastičnim trakom.
  11. Podvoji dejanja z nasprotne strani ali zaključi tkanje na nasprotnem ušesu.
  12. Ko je druga pletenica končana, odstranite elastiko in oba končna pramena povežite skupaj..
  13. Morali bi si prizadevati, da bo sklep čim bolj neviden..
  14. To je ključ do popolne pričeske..
  15. Po več treningih bo zelo enostavno tkati "slapne" pletenice vase z minimalnimi časovnimi izdatki.
  16. Še več, takšna pletenica je enako učinkovita tako kot vsakodnevna pričeska kot praznična..

  Kako plesti slapico za slap zase na srednje lase (video)?

  S pomočjo pletenice slap lepo oblikuje ne le dolge kodre, temveč tudi lase srednje dolžine. Takšna pričeska z nizkim tkanjem slapa izgleda še posebej impresivno. Lasje za pričeske je treba najprej naviti na curlers ali curling likalnik.

  1. Če je pričeska s šiška, jo ločimo in pritrdimo s ščipcem za lase..
  2. Tkanje se začne nad ušesom, poudarjajo tri začetne pramene.
  3. Pletenje slapa, izdelava enakomernih pramenov.
  4. Smer tkanja vodi najprej navzdol do osnove vratu, nato pa se gladko dvigne do ušesa. Moral bi narediti čist polmesec.
  5. Preostali pramen pritrdite z elastičnim trakom in se skrijete v lase.

  Spit francoski slap

  Navodila po korakih:

  1. Pričeska naj bo v obliki "venca" na ohlapnih laseh.
  2. Začnemo tkati iz templja.
  3. Naredimo "krožno" ločitev - črta, na kateri bo pleten venec.
  4. V bližini templja začnemo tkati navadno pletenico iz treh pramenov.
  5. Naredite nekaj zank za pritrditev las.
  6. Začnemo sproščati pramene in pletenico zavijemo v venec.
  7. Spodnji pramen vedno izide.
  8. Se pravi, po klasičnem križu pride red: zgornji pramen, srednji in spodnji.
  9. Spustimo spodnje.
  10. In sredina postane dno, vrh pa sredina.
  11. Iz las na vrhu oblikujemo manjkajoči zgornji pramen.
  12. Spet imamo 3 pramene za navadno pletenico..
  13. Privijte en obrat, nato pa spustite spodnji pramen.
  14. Izkazalo se je, da se spodnji pramen nenehno sprošča in je pleten nov zgornji pramen. Premikamo se po načrtovanem krožnem prerezu do nasprotnega templja.
  15. Ko smo prišli do konca, lahko pigtail pritrdimo z nevidnim tankim elastičnim trakom.
  16. Toda klasična francoska frizura s slapom vključuje dve pletenici-venci - ena iz levega templja v desno, druga pa v nasprotno smer.
  17. Zavijte ohlapne lase z curling likalnikom.
  18. Lahka valovitost daje francoskemu slapu določeno popolnost pletenice, vizualno poveča volumen las in naredi bolj učinkovito.

  Možnost v več vrsticah

  Pletenica s slapom v več vrstah je zelo učinkovita, v izvedbi pa ni veliko težja od klasične različice.

  • Slap zavijte na klasičen način diagonalno ali med templji, konico pritrdite z elastičnim trakom.
  • Druga vrstica se začne pod prejšnjo, zrahljani kodri prve vrstice pa postanejo zgornji prameni.
  • Da bi pričeska izgledala lepo, bi morale biti tkalice drug pod drugim..
  • Število vrstic je omejeno le z dolžino las.