Pričeski slap - vzorci tkanja, funkcije oblikovanja in nege + fotografije

Ko izbirate sliko za počitnice ali sprehod, bodite pozorni na frizuro francoskega slapa, ki je presenetljiva po svoji preprostosti pri ustvarjanju, lepoti, hkrati pa je boljša od katerega koli drugega stajlinga, če se odločite za ustvarjanje najbolj simpatične slike.

Mnogi stilisti, ko pravijo, kako tkati slap pričesko, jo imenujejo tudi pletenica na francoski način..

Kako ustvariti pričesko za slap?

Tehnika stylinga je primerna, kar je najpomembneje, za katero koli vrsto las. Le nekaj vadb in pričesko lahko ustvarite tudi na laseh tik pod rameni.

Če pa primerjamo, kako izgleda pričeska na slapu za dolge lase in na primer kaskad, ki je prekratek, ali kaskadna frizura, ki je bila priljubljena v zadnjih nekaj letih, potem v prvem primeru tkanje zagotovo izgleda bolj ugodno..

Pričeska ima ogromno zelo različnih prednosti, seveda pa je najpomembnejše to, da jo je mogoče enostavno in hitro narediti brez zunanje pomoči..

Velik plus zgornje pričeske je seveda v tem, da za njeno ustvarjanje sploh ne potrebujete dodatnih sredstev za pritrditev ali posebnih naprav.

Pričeska bo videti odlično in trajalo bo res malo časa.

Če želite s svojo podobo presenetiti druge, potem morate vedeti, da bo pričeska videti bolj ugodna, ko bodo vaši lasje progasti. Zahvaljujoč zanimivi igri, ki jo dobite pri barvanju svetlih odtenkov, lahko pramene spremenite v čudovito tekočo vodo.

Diy pričeska slap

V večini primerov je pletenje lastne pletenice dovolj enostavno. Ta vrsta tkanja ni najbolj priročna le v enem primeru, ko tkanje doseže lase, ki so zadaj.

Zato je, da se prameni ne končajo le lepi, ampak tudi enakomerni, je nujno pripraviti dve majhni ogledali. Tako lahko vidite, koliko pramenov je, in kako jih sprostite, kar bo zagotovo poenostavilo postopek ustvarjanja te frizure..

Korak za korakom navodila mojstrov!

 • Hkrati naredite globoko in stransko ločitev. Vse lase na čelu je treba zbrati in razdeliti na tri enake pramene. To bo začetek tkanja.
 • Tri izbrane pramene je treba po analogiji s klasično pletenico francoskega tipa prepletati v več čednih povezav.
 • Približno na ravni templjev je treba spusti spodnje pramene iz klasične pletenice. V prihodnosti jih nadomestimo z novimi kodri in pomagajo premakniti pletenico na zadnji del glave, medtem ko lasje še naprej tečejo iz pletenice..
 • Če želite pritrditi pletenico, je najbolje, da zgrabite katero koli pramen tik nad ušesom. V tem primeru pletenica zagotovo ne bo zdrsnila postopoma in dobljeni vzorec bo čim bolj izrazit..
 • Vse zgornje korake je treba ponavljati do trenutka, dokler vaše tkanje ne bo dosledno poleg nasprotnega ušesa.
 • Na koncu je pričeska pritrjena s katerim koli elastičnim trakom ali v nekaterih primerih - lasnimi sponkami.

Pomembna točka: Če želite, da so vaši lasje videti večplastni, potem lahko naredite na primer barvanje.

Po ogledu fotografije frizure s slapom boste zagotovo opazili njegove očitne prednosti na laseh pod ramenskimi lopaticami. To se zgodi samo zato, ker obstajajo bolj zanimive priložnosti za različne eksperimente, ki jih večina stilistov tako zelo ljubi..

Med resnično izvirnimi rešitvami frizerji ločijo naslednje:

 • Pletenica, pletena okoli glave;
 • Tkanje v več plasteh;
 • Slap z dodatnim zanimivim zasukom;
 • Pletenico postopoma nagnite navzdol, da pričesko dokončate s klasičnim pletenjem.

Zanimiva možnost pričeske se bo izkazala, če imate poševno odrezane šiške. V tem primeru ga bo potrebno tkati z enostranskim prijemom..

Če so šiška dovolj kratka, je v tem primeru mogoče narediti najpreprostejši bouffant. Pričeska bo vseeno videti zanimiva..

Kako narediti pričesko "Slap"?

Za ustvarjanje romantičnega videza je pričeska "Slap" idealna. Če želite ohraniti čistost, natančno preberite navodila po korakih.

Za koga je?

Pričeska "French Falls" je najbolj primerna za lastnike dolgih las, vendar bo videti tudi harmonično na srednjih kodrih. Še posebej bodo to možnost cenili ljubitelji tkanja, saj v tej pričeski ni samo opazen, ampak tudi izgleda zelo zanimivo.

Omeniti velja, da lahko slika izgubi izvirnost z različnimi dolžinami las, to je kaskadnimi odbitki. Tudi kratki kodri bodo izpadli in se zalepili, kar lahko močno pokvari videz.

Kdaj lahko naredite takšno pričesko?

Če ste navajeni hoditi z ohlapnimi lasmi, potem lahko pričeska Waterfall postane izvirna vsakdanja možnost za vas. Primeren je tudi za delo, ki ne zahteva upoštevanja določenih omejitev pri izbiri pričeske (na primer, ohlapni kodri so nesprejemljivi za kuharje).

Najbolj pa je romantičen in ženstven "Slap" primeren seveda za sprehode s prijatelji, zmenke in zabave. Lahko ga kombiniramo tudi z nekaj večernimi oblekami, izbranimi za posebne priložnosti..

Kaj je potrebno za tkanje?

 • Poleg tega glavnik, po možnosti s pogostimi zobmi, saj samo ona lahko odlično kombinira lase in s tem naredi pričesko lepo.
 • Tanek elastični trak ali lasnica za pritrditev pletenice.
 • Za ustvarjanje svetlobnih valov se lahko uporablja curling likalnik.
 • Za dekoracijo se lahko uporabljajo dodatki.
 • Tudi potrpežljivost in vitkost roke sta uporabni..

Kako narediti?

Obstajata dva glavna načina, kako narediti "slap".

Prva pot

Torej, kako narediti lase korak za korakom?

 1. Najprej morate temeljito česati lase.
 2. Nato v bližini templja izberite del kodrov in ga razdelite na tri enake pramene.
 3. Začnite tkati najbolj navadno pletenico.
 4. Vsak pramen vrzite enkrat, ločite kodre na vrhu glave (na kroni, torej nad pletenico) in ga vključite v tkanje, ki ga povezuje s pramenom, ki se nahaja na vrhu. Kot rezultat, bo ta curl na dnu. Vrzite ga in po možnosti ga odstranite na obraz ali pritrdite, da vas ne moti. To bo prvi "tok" slapa.
 5. Namesto sproščenega pramena zgrabite nov pramen od spodaj (torej pod tkanjem) in nadaljujte s tkanjem pletenice.
 6. Ko premaknete zgornji pramen, ga povežite tudi s kodrom, izbranim na vrhu glave. In tudi sprostite iz pletenice in odstranite. Nato na dnu izberite tudi nov pramen..
 7. Nadaljujte s postopkom pletenice, pri čemer na vrhu poberite kodre in spodaj potegnite ključavnice, nato pa poberite nove lase.
 8. Ko pridete do drugega dela glave, pričvrstite pričesko ali po želji nadaljujte s tkanjem do konca in vezati konjski rep z elastičnim trakom.

Druga pot

 1. Izberite odsek las nad enim ušesom, razdelite ga na tri dele in začnite pletati..
 2. Vsak pramen je treba vreči enkrat..
 3. Ko morate premakniti zgornji pramen, izberite curl čez tkanje in ga povlecite čez ta pramen, vendar ga ne vključite v pletenico, ampak ga preprosto spustite..
 4. Nadaljujte s pletenicami. Vsakič, ko morate premakniti naslednji zgornji pramen, izberite curl na vrhu glave in ga prenesite skozi pletenico.
 5. Ko dosežete drugi del glave, vrh pletenice pritrdite s sponko za lase.

Opcije

Lahko naredite ne navadno pletenico, ampak bolj izvirno. Spodaj je predlaganih nekaj zanimivih idej tkanja..

"Dvojni slap"

 1. Pletenico zavijte na prvi način. Toda hkrati vsak sproščen pramen pritrdite s sponko ali elastičnim trakom na samem koncu (ne na sredini, sicer ne boste mogli odstraniti elastičnih trakov). Prav tako pritrdite konec pletenice.
 2. Nato začnite tkati isto pletenico, vendar na drugi strani, torej s tiste, na kateri se nahaja konec prvega. In morate vključiti tiste pramene, ki so bili sproščeni prej in pritrjeni.
 3. Pletenico pritrdite s sponko za lase na strani..

"Slap" s trakom

Pričeska "French Falls" bo videti še bolj izvirno, če jo naredite s trakom.

Ustvarjanje bo popolnoma enako, a na samem začetku morate vključiti trak. Postavite ga za pletenico in povežite z zunanjimi prameni. Nato se bo vsak konec neizogibno sprostil skupaj z naslednjim pramenom. Toda treba ga bo pobrati skupaj z novim curlom, izbranim spodaj. In konec je mogoče vezati z istim trakom.

"Slap" poševno

To morate storiti na enak način kot običajno, hkrati pa začnite tkati čim višje in ga postopoma vodite diagonalno navzdol. Ta možnost izgleda zelo izvirno, še posebej na dolgih laseh..

Dva "slapova"

Zaželeno je, da lase razdelite na dva dela. Naenkrat ga pritrdite, tako da vas ne moti. Izberite tri pramene na eni strani in začnite tkati "slap", s čimer ga pripeljete do roba dela, torej do ločevanja. Pritrdite konico. Pletenico zavežite tudi na drugi strani in jo povežite s prvo in jo pritrdite na sredini..

Priporočila

 1. Če se odločite, da boste naredili pletenico zase, vendar tega še nikoli niste storili, potem ne smete takoj začeti ustvarjati pričeske, morda ne boste uspeli. Najprej morate razumeti pomen tkanja in za to morate videti vsa svoja dejanja. Povabite prijatelja ali vadite na njej. Lasulja ali lutka z dolgimi lasmi bo prav tako delovala. Obvladati osnove lahko poskusite narediti svoje lase.
 2. Če vam ne uspe prvič, ne skrbite. Samo bodite potrpežljivi in ​​malo vadite..
 3. Lasje lahko razpadajo, vendar se je temu mogoče izogniti. Rahlo navlažite roke ali same kodre.
 4. Z dodatki ne pretiravajte, ne sme jih biti preveč, sicer bo samo tkanje ostalo neopaženo. Najbolje je izbrati en lep in svetel posnetek za lase in ga uporabiti za pritrditev.
 5. Da bi dobili pričesko "Slap" s kodri, samo zavijte sproščene pramene in preostale ohlapne kodre.

Izberite najboljšo možnost, vadite na sebi in si boste lahko naredili pletenico!

Pričeski slap (foto in video vadnica)

Vsebina:

Trend leta je naravna lepota in, da jo poudarimo, je dovolj, da naredimo lepo in izvirno pričesko.

Standardne pletenice v našem času niso več tako pomembne. Zdaj stilisti ponujajo bolj zanimive možnosti, katerih osnovna osnova je odprto tkanje. Sem spadajo frizure za slap.

Ta vrsta pletenice pričeska je spremenjena francoska pletenica. V tej izvedbi je del pramena prosti. Zelo lepo padejo na ramena v tekočem toku. Lahko jih zvijamo ali pustimo nedotaknjene..

Pričeska s slapom vam bo omogočila, da ustvarite nežno in dotično podobo, ki ustreza popolnoma vsakemu dekletu. "Slap" izgleda še posebej impresivno na poudarjenih in toniranih laseh. Primerna je tako za vsakdanje življenje kot za praznične dogodke kot večerna pričeska..

Frizura za slap: kako tkati?

Pričeska za slap se izvaja na podlagi francoske pletenice (lahko si ogledate, kako jo tkati v kateri koli video vadnici) in ima lahko več možnosti. Njegova glavna značilnost so tekoče pramene, ki dajejo poseben čar celotni podobi..

Navodila po korakih z videoposnetkom

 • Lase je treba dobro krtačiti z glavnikom ali lesenim glavnikom. Morali bi biti gladki, le v tem primeru se bo izkazalo, da so enakomerno razdeljeni na več pramenov. Da bi se pričeska slap zadrževala dlje časa, morate uporabiti izdelke za styling - lak ali penasti mousse.
 • Potem ko so lasje v celoti pripravljeni na pletenje, je treba lase na templju ločiti in razdeliti na tri enake dele. Tkanje se začne s standardno tehniko, vendar je treba iz glavnega tkanja sprostiti samo spodnje pramene. Namesto izpuščenega pramena se od zgoraj vzame nov in tako naprej po vsej glavi.
 • Za varno držanje las boste morali prijeti pramen nad ušesom. Če se premikate vzdolž glave, sproščate pramene, morate priti do naslednjega ušesa. Preostali pramen lahko pritrdite z majhno silikonsko gumo.
 • Zdaj se tkanje ponovi na drugi strani.
 • Ko je ohlapnih las konec in dosežete drugo pletenico, kot je razvidno iz fotografije po korakih, boste morali odstraniti elastiko in obe pletenici povezati skupaj. Vezajte jih tako, da je spoj neviden. Potem bo pričeska o slapu videti ravno popolna..
 • Če želite zajetno pletenico, lahko pletene pramene nekoliko raztegnete..

Ta vrsta tkanja se lahko izvede v dveh vrstah. Pričeska s slapico je videti spektakularno.

Frizura za slap: okrasite z dodatki

Pričesko French Falls lahko okrasite na različne načine. Vse je odvisno od primera, za katerega je ustvarjen.

 • Za priložnostno možnost je primerna pričeska z ravnimi kodri. Če imate naravno kodraste lase in želite malo spremeniti slog, potem uporabite likalnik. Kot okras lahko uporabite majhen posnetek v obliki živega cvetja ali majhno rako z rhinestones.
 • Za posebne priložnosti je primeren "slap" s kodri. Če želite to narediti, lahko uporabite curling likalnik ali velike curlers. Takšno pričesko lahko okrasite s svetlimi trakovi, voluminoznimi cvetovi, sponkami, rhinestones.
 • Če se odpravljate na zmenek ali na romantično večerjo, si lahko pričesko "French Falls" naredite iz čipkaste pletenice.

Pričeska za slap: fotografije čudovite poročne, večerne in vsakdanje podobe

Ugotovili smo, kako narediti pričesko za slap (fotografija tik zgoraj). Zdaj je čas, da si ogledate video lekcijo, v kateri je celotna tehnika tkanja jasnejša..

Tudi v fotogaleriji se lahko seznanite z več možnostmi tkanja za kodraste in ravne lase.

Frizura s slapovi z kodri in brez njih - navodila po korakih, kako ga vezati iz dolgih in kratkih las, fotografija

Ksenia Emelyanova

Frizer-stilist z več kot 7-letnimi izkušnjami, učitelj-kolorist.

Kdo je vodna pričeska s kodri in brez njih

Brez dvoma bo ta pričeska ustrezala vsaki deklici, ki ima dolžino las pod rameni. Poleg tega frizura s slapom izgleda zelo impresivno na laseh, barvanih v več tonih..

Na kakšnih laseh se pričeska slap bolje oprime in izgleda?

Če ste lastnik kratkih las, potem morate vedeti, da ta pričeska na vaših laseh ne bo trajala dolgo. Dolžina kodrov naj sega do rame. Za srednje dolžine obstaja ogromen izbor pričesk, ki bodo pomagale diverzificirati podobo katerega koli dekleta..

Dolgi lasje so idealni za slap. Pričeska te dolžine vam bo pomagala ustvariti nežen in romantičen videz. Izgledala bo spektakularno tako v vsakdanjem življenju kot na zmenku z mladim moškim..

Kombinacija slap pletenic in drugih pričesk / stajlingov

Med raznolikostjo pričesk obstaja veliko možnosti za pletenice, pa tudi veliko možnosti za njihovo uporabo v pričeski. Najbolj privlačne bodo videti poleti..

Pričeska "rože iz pletenic"

Kot nalašč za srednje dolžine. S tako izvirno pričesko lahko obiščete kateri koli dogodek, obiščete šolo ali obiščete kavarno s prijatelji..

Kako narediti to pričesko?

 • najprej naredimo 3 pigtails. Kos zahteva točno toliko cvetov, kot želite;
 • rahlo potegnite pramene iz pletenic za puhast učinek;
 • na pletenico nataknemo elastičen trak;
 • pletenico zasukajte in jo pripnite nevidno.

Kaj je potrebno za ustvarjanje frizure s slapom?

Za najboljše rezultate morate vzorec vedno imeti pred očmi. To vam bo pomagalo, da se ne boste zmedli in vse uredili. Poleg tega postavite izdelke za styling in različne pripomočke, ki bodo potrebni..

Na model

Kaj potrebujemo?

 1. elastični trak ali sponka za lase;
 2. voda, s katero lahko navlažite lase, da se ne zmrznejo;
 3. lak;
 4. krtača za lase.

Kako tkati?

 1. lase razdelimo na razdelitev;
 2. česamo, da kodri ustvarijo gladko strukturo in se ne mešajo med seboj;
 3. začnemo tkati od templja do vrha ušesa;
 4. zapustimo spodnji pramen, namesto njega zgrabimo drugega iz celotne mase las;
 5. pletenico do sredine glave, pritrdite z elastičnim trakom;
 6. isto ponovite na drugi strani;
 7. pri tkanju poskusite ohraniti simetrijo;
 8. lakirajte lase

Sama

Tkanje frizure se od tkanja na modelu razlikuje le po tem, da potrebujete ogledalo. Treba ga bo postaviti za vami. Tako lahko vidite, kaj počnete. Potek tkanja ostaja enak.

Sheme in možnosti za pričeske slap s kodri in brez - navodila po korakih s fotografijami

Klasična

 • pred začetkom tkanja temeljito česamo;
 • Lase razdelimo z osrednjim delom;
 • lahko začnete tkati tako na levi kot na desni strani, vendar morate pleteti simetrično;
 • pletenico je treba tkati, približno do ravni predelka;
 • vzamemo 3 pramene, prečkamo desno in sredino, tretjega pa vzamemo z zgornjega kodra, ki bo pokrit s prostim pramenom;
 • po tem sprostimo desno stran in dodaten zavoj navzdol. Tako boste dobili prvi pramen kaskade;
 • nadaljnje tkanje se nadaljuje po analogiji;
 • končno pletenje pustite en curl prosto.

Dvojna možnost

Najpogosteje se uporablja kot pričeska za celotno dolžino. Zahteva simetrično veščino tkanja.

 • lase razdelite na polovico z osrednjim ločevanjem;
 • začnemo s strani, ki je za vas primerna;
 • shema je podobna klasični;
 • po tkanju druge pletenice v nasprotni smeri;
 • pomembno je, da obe pletenici dokončate na isti ravni.

Enosmerni slap

 • začnemo tkati s strani, ki je za vas primerna (desno ali levo);
 • tkati po klasični metodi tkanja;
 • ni treba slediti jasni liniji;
 • lahko pričesko zaključite z neopaznim pritrditvijo v laseh.

"Bezel"

 • tka po obodu glave. Začnite za ušesom, končajte na drugi strani za istim ušesom;
 • pletenico natančno ob robu rasti las, zajamejo šiške, če obstajajo;
 • izdelujemo pramene po klasičnem vzorcu tkanja.

Pričeska z voluminozno pletenico

 • tkanje je podobno klasičnemu vzorcu, toda za ustvarjanje volumna se ne pleta navadna, temveč je francoska pletenica;
 • med tkanjem potegnejo kodre iz pletenice;
 • uporaba laka ali drugih sredstev za pritrjevanje je obvezna.

4 prameni

 • pramen ločimo, razdelimo na 4 kodre;
 • vredno je začeti od daleč z obraza;
 • za dokončanje te pletenice uporabljamo vzorec tkanja košare. Sicer je podobno klasični.

Trojna možnost

 • pramen ločimo od strani, ki je primerna za vas (desno ali levo);
 • pramen razdelite na 3 enake dele;
 • tkati na enak način kot v klasični različici;
 • ko končamo prvo pletenico, jo pritrdimo z elastičnim trakom;
 • odstopimo malo od spodaj, začnemo tkati drugo pletenico;
 • nato tretji;
 • preostale kodre naberemo v repu, po želji zvijemo.

Nasveti za pletenje pričesk o slapu za lase različnih struktur in dolžin

Za kratke lase

Od deklet s kratkimi lasmi lahko pogosto slišite, da ta pričeska ni zanje. ALI! Obstaja veliko različic tkanja frizure s slapom na tej dolžini. Na primer, pleten slap na kratki frizuri bob-bob ali kateri koli podoben njemu. Neobvladljive lase je treba pred pletenjem rahlo obdelati s peno za styling. Tako boste lasje dodatno oprijeli..

Za srednje dolžine

Če menite, da je to pričesko mogoče narediti samo na dolgih laseh, potem se motite. Odlično izgleda tudi na srednji dolžini. Obstaja veliko različic. Tkanje pričesk zahteva malo potrpljenja, vendar ne pozabite, rezultat je vreden..

Na dolgih kodrih

Dolgi lasje so najboljša izbira za to pričesko. Najpomembnejše je, da lase pred pletenjem temeljito česate..

Frizura s slapom bo vašemu videzu dodala malo romantike in nežnosti.

Na ravnih laseh

Ravni lasje so kot nalašč za mojstre, ki se šele učijo tkati slap pričeske. Na njih bo vzorec tkanja čim bolj jasen in napake so takoj vidne.

Na kodraste lase

Praviloma je slap narejen z rahlo kodranimi lasmi, z uporabo curling likalnika, curlers. Pričeska na rahlo kodranih laseh bo videti še lepša. Ta učinek je enostavno doseči. Dovolj je, da pletenice pletate ponoči.

Lahkotnost in prostornina te frizure vam bo dala samozavest. Če to storite na prvem zmenku, potem bodite prepričani, da bo mladenič navdušen nad tako nežno in romantično podobo svojega spremljevalca..

Z udarcem

Šiška je kot nalašč za vodno pričesko. Z njo bo slap zanimiv za ogled v kateri koli različici. Debel in kratek videz bo podobi dodal malo nežnosti in kanček naivnosti. Najbolj ženstvene šiška izgledajo tanjšane, z rezanimi prameni.

S trakom in žemljo

Trak bo pomagal dopolniti pričesko, poleg tega pa narediti slovesnost iz vsakdanjega videza. Trak v pletenico je zelo enostavno tkati, dovolj je, da ga na začetku tkanja povežemo s srednjim pramenom. Bolje je, da začetek traku skrijete v laseh, konec pa sprostite skupaj s kodri.

Če niste ljubitelj ohlapnih las, potem je žemljica kot nalašč za vas. Pred tkanjem naredimo klasičen slap, nato vse lase zberemo v lahki bunkici in jih pritrdimo z elastičnim trakom. Nastala pričeska je lahko okrašena s cvetjem ali lasnikom.

Zvijanje

Zelo zanimivo bo gledati slap z zasukom. V tem primeru jih bomo namesto običajnih pletenic tkali iz flagelov. Zvijanje dveh pramenov, eno spustite navzdol. Podobno kot pri klasičnem vzorcu pričeske.

Spikelet

Speklet lahko tkalite v dveh različicah:

 • začenši od templja, na vsaki strani tkati na sredino in jih povezati skupaj;
 • začenši od enega templja do pletenice do nasprotnega, pritrdite ga z elastičnim trakom.

Okrasite lase z dodatki in še več

Lep lok, lasnica ali lasnica z rhinestones bo odlična dekoracija za vašo pričesko. Omogočili vam bodo, da svojo pričesko poigrate na nov način, poudarite svojo podobo..

Frizura s slapom s koračnim tkanjem

Curls, pleten v odprto pletenico, od katerih nekateri prosto padajo, ležijo med prameni, spominjajo na curke vode. Kot frizura je slap preprost, vendar izgleda čudovito, primeren za vse priložnosti - tako za izhode kot za poroko. To lahko preprosto storite sami.

Za kaj so lasje primerni

Pričeska za francoski slap je primerna tako za ravne kot kodraste lase. Styling je namenjen odbitkom, ki so pod brado, ko se prameni lahko pletejo, pri čemer puščajo ohlapne konce. Styling izgleda lepo na dolgih laseh. Trak na čelu je idealen za ženske, ki gojijo šiška in si želijo odstraniti pramene spredaj, da ne bodo v oči..

Polaganje slapa je mogoče narediti tako z enobarvno barvo, kot poudarjeno, s kompleksno barvo. Alternativne barve izgledajo izvirno, zanimivo, romantično, dodajo glasnost in ekspresivnost.

Korak za korakom navodila za pričeske slap

Obstaja veliko različic pričesk za slap. Za izdelavo klasične različice se morate držati naslednje sheme:

 1. Česanje dobro, tako da ni zapletenih pramenov, vozlov. Da bi bili kodri bolj obvladljivi, nanesite gel za oblikovanje.
 2. Česanje na stranskem odprtini.
 3. Na čelu ločite pramen blizu odcepitve.
 4. Snop razdelite na tri enake dele in začnite pletati.
 5. Od drugega tkanja začnite spuščati pramene: ko zavežete, spodnji kodr prosto visi, namesto njega vzemite šopke enake debeline prostih las, ki niso vključeni v delo.
 6. Nato tkamo po podobnem vzorcu: zgornji sveženj je v slap vtisnjen, spodnji pa se sprosti in nadomesti s prostim.
 7. Ko ste prišli do režnja nasprotnega ušesa, pritrdite pigtail z elastičnim trakom, sponko za lase ali ga skrite pod prameni. Po želji lahko pletenico vodite ne do nasprotnega templja, ampak jo spustite navzdol, s čimer naredite enostransko pričesko.

Pričesko lahko okrasite s čudovitim lokom, cvetjem, lasnicami z rhinestones, lasnicami. Če želite biti svetel, lahko pletate v pletenico:

 • pletenica;
 • usnjena čipka;
 • kontrastni trak.

S kodri

Frizura s slapovi z kodri se izvede na podoben način. Po končanem tkanju je treba ohlapne pramene pod pletenico zaviti z curling likalnikom ali naviti na velike ali majhne curlers, odvisno od tega, katere kodre želite dobiti. Curles ne česamo, ampak jih previdno ločimo z rokami in nato pritrdimo z lakom, da se ne razkrojijo.

Dvojni francoski slap

Zanimiva pričeska - dvojni slap. Dve pletenici sta pleteni vzporedno, ki se nahajata simetrično drug glede drugega: zgoraj in spodaj. Bolj zapletena možnost:

 1. Od zgornjega dela levega templja ločite velik pramen (širina kupa naj ustreza velikosti templja).
 2. Česanje in začnite tkati tanko gosto pletenico z uporabo obratnega tkanja, ko se svežnja ne nalagata drug na drugega, ampak pod njimi.
 3. Pletenica je tkana do konca predelka, po katerem se začasno pritrdi s krokodilom.
 4. Nato se delo začne z desno stranjo.
 5. Od templja ločite majhen pramen in začnite tkati po klasični metodi slapa.
 6. Zavijte v levo pletenico in zabodite s krokodilom.
 7. Naslednji korak je spodnje tkanje na desni strani.
 8. Vzemite pramen pod začetkom zgornjega tkanja in začnite tkati spodnjo pletenico, podobno zgornji.
 9. Ko spodnji pigtail doseže stičišče zgornjega in levega, ustavite tkanje.
 10. Odstranite krokodile iz leve in zgornje desne pletenice in začnite tkati preprosto, preprosto pletenico iz treh tkalic.
 11. Pletenico pritrdite s tankim elastičnim trakom.
 12. Lasje, ki so ostali ohlapni, zavijte na kodralnik.
 13. Pričesko pritrdite z lakom.
 14. Okrasite stičišče pletenic z lasnikom ali svetlim cvetom.

Zvijanje

Za dolge, ravne lase je primeren slap za kodre. Primeren je za začetnike, ni izdelan s tremi nenehno spreminjajočimi se prameni, ampak dvema, ki se uporabljata skozi celotno tkanje. Shema:

 1. Širok pramen ločite nad ušesom, ga razdelite na 2 dela in ga prekrižite, tako da je zgornji pod spodnjim.
 2. Na vrh vzemite nov sveženj in ga postavite tako, da je nad dnom in pod vrhom.
 3. Prekrižajte delovne pramene (zasukajte). Kot rezultat, tretji bo v zanki.
 4. Po tem bo zgornji delovni žarek postal spodnji in obratno..
 5. Nato na podoben način raztegnite naslednji pramen skozi njih.
 6. Med premikanjem pod kotom navzdol ponavljajte dejanja.
 7. Ko ostane še 5-7 cm do konca delovnih pramenov, morate prenehati zvijati šopke, tkati tanek pigtail, pritrditi ga z elastičnim trakom in ga pritrditi na hrbtni strani glave z nevidnimi.

Rimski slap

Dekleta, ki rastejo šiška ali želijo odstraniti pramene s čela, lahko tkajo trak za glavo. V tem primeru se mora tkanje začeti od templjev in se premikati ne nazaj, temveč vzdolž čela, vzdolž linije las. Čim širši je snop, tem debelejši bo obroč. Shema:

 • prameni se vzamejo v pigtail s strani obraza, puščajo tiste za seboj;
 • dosegli nasprotni tempelj, pritrdite slap z lasnicami / elastiko ali nadaljujte s tkanjem pletenice.

Z voluminozno pletenico

Pričeska z voluminozno pletenico izgleda spektakularno. Ustvariti ga je preprosto: vzemite večji tempelj iz templja in začnite tkati. Nove grede je treba naviti ne na vrhu pletenice, ampak pod njo. Ostalo je treba narediti po shemi klasičnega slapu. Ko končate pigtail, nežno povlecite glavnik, tako da postanejo bolj bujni, zračni.

Za kratke lase

Čeprav je oblikovanje slapov priporočljivo za ženske, če lasje dosežejo vsaj ramena, lahko tkanje opravijo lastniki krajših odbitkov. Dolžina mora biti zadostna, da lahko pletemo pigtail in sprostimo ohlapne pramene. Edini opomin:

vsak kup je treba obdelati z mousse. Tako nepremišljene dlake ne bodo padle iz pletenice in jih bodo zlahka vpletale v pletenico..

Kako narediti svoje lase

Težko je celotno obod glave zaviti s poševnim slapom. Stilisti ženskam svetujejo, naj si sami delajo lase, se držijo pravil:

 • Med stylingom uporabite več ogledal, tako da lahko vidite glavo iz različnih zornih kotov. Pomanjkljivosti boste videli in odpravili pravočasno.
 • Bolje je tkati slap pletenice na sredino: najprej s strani desnega templja, nato z leve. Konce na mestu stika skrijte pod prostimi prameni, naredite rep, zavarujte s trakom ali lasnikom.
 • Pred prvimi poskusi je bolje vaditi na punci ali lutki..
 • Čeprav se izpljuni slap hitro oprha, ga ni enostavno izdelati brez spretnosti. Preden odidete iz hiše, je treba nameniti vsaj eno uro, da si lahko mirno, brez živcev, sperete lase.
 • Olajšajte delo z mousse ali gelom za oblikovanje. Naredili bodo pramene bolj obvladljive..
 • Če so lasje preveč grobi ali preveč suhi, med pletenjem nanesite balzam in balzam. Če ta sredstva niso na voljo, je treba pramene navlažiti z vodo..
 • Prvič v lase ne tkajte traku ali tanke čipke. To je treba storiti, ko bomo slap dobili brez težav..
 • Danes si pričesko delajte samo na čisti, oprani glavi. Kompleksna pletenica s prameni, ki se sprostijo iz nje, bo videti bolj veličastno, bolj voluminozno, lepše.

Video

Ste v besedilu našli napako? Izberite ga, pritisnite Ctrl + Enter in vse bomo popravili!

Tkanje "francoskega slapu": sorte, navodila po korakih (49 fotografij)

Zagotovo je vsako dekle vsaj enkrat pomislilo, da bi ustvarilo lepo, a preprosto pričesko za vsak dan. Pričeska za francoski slap bo odlična rešitev te težave. Idealen je za vsakodnevno potovanje ali romantičen večerni sprehod. Francoski slapovi so zelo učinkovita pričeska, hkrati pa je tehnika njenega izvajanja precej preprosta in jo lahko preprosto obvladate tudi sami. V tem članku bomo govorili o vrstah pričesk francoskega slapu, se naučili, kako izvajati osnovno pričesko korak za korakom, in videli tudi različne njene možnosti.

Navodila po korakih za frizure s francoskimi slapovi

Preden začnete ustvarjati to osupljivo pričesko, morate pripraviti potrebna orodja. Torej, potrebujemo:

 • masažni glavnik;
 • fin glavnik za ločevanje pramenov;
 • majhni prozorni nevidni gumijasti trakovi.

Zdaj lahko pričesko začnete sami.

 1. Za začetek lase temeljito česamo, tako da ležijo ravne in se ne zapletejo. Če imate kodraste lase, jih morate ob koreninah mazati z voskom, da boste lažje delali z njimi..
 2. Nato ločimo prvi pramen od obraza. Če želite gosto pletenico - pramen mora biti debelejši, če je nasprotno - tanjši.
 3. Po tem začnemo tkati najobičajnejši pigtail v dolžino približno 5-6 centimetrov, hkrati pa se premikamo proti sredini glave.
 4. Zdaj zgornji pramen, ki bi ga morali vnesti v pričesko, ostane nedotaknjen in visi navzdol. Namesto tega v pletenico vnesemo nov pramen in tkamo.
 5. Naslednji korak je, da znova sprostite zgornjo nit in namesto tega vnesete novo..
 6. Na enak način zaključimo vse tkanje..
 7. Konec pigtailja pritrdimo z nevidnim gumijastim trakom..
 8. Namesto z gumijastim trakom lahko zavežete pigtail z navadno spikeletom in ga pritrdite na stran.
 9. Končno lahko uporabite lak za lase, da pričesko bolje ohranite in ohranite videz.

Francoski slap izgleda zelo ugodno na kodrastih laseh. Na njih je res videti kot slap. Če imate ravne lase, jih lahko nekoliko kodrate, da ustvarite bolj romantičen in čuten videz..

Vrste pričesk francoskih slapov

Če ste obvladali osnovno tehniko te frizure, potem lahko preprosto nadaljujete na njene bolj zapletene sorte. Vsak od njih ima svoj specifičen okus, ki bo odlično izgledal v katerem koli videzu. Torej razlikujejo:

 • Dvojni francoski slap;
 • Francoski slap s trakom ali žarkom;
 • Francoski slap z zasukom.

Dvojni francoski slap

Ta pričeska je tkana zelo enostavno in izgleda več kot razkošno. Da bi ustvarili dvojni francoski slap, pletenico najprej zavežite na eno stran z uporabo zgoraj opisane tehnike. Nato smo spustili isto pletenico spodaj s pomočjo pramenov, sproščenih iz prve pletenice. Pletenice morate poskusiti simetrično tkati tako, da so videti enako lepe. Konce obeh pletenic pritrdite z elastičnim trakom ali nevidnostjo.

Francoski slap s trakom ali žarkom

Trak bo pomagal dopolniti, ustvariti prazničen in eleganten videz. Če želite ustvariti francoski slap s trakom, ga na začetku pletenice pritrdite na srednji pramen in zavijte vse do konca. Skrijte začetek traku v globinah las. Konec je mogoče obrezati ali sprostiti skupaj z lasmi.

Za tiste, ki ne marajo ohlapnih las, obstaja možnost francoskega slapa, ki se lahko odlično dopolni s šopkom. Najprej opletamo običajen pletenico francoskega slapu, na koncu pa vse lase preprosto zberemo v lahki bunkico in jih pritrdimo z elastičnim trakom. Šop lahko okrasite s cvetjem, samo pazite, da ne preobremeni slike.

Francoski slap z zasukom

Za ustvarjanje tovrstnega slapa namesto navadne pletenice uporabljamo pletenico flagella. In vsakič, ko zasučemo dva pramena, katerega enega spustimo, po analogiji z osnovno tehniko tkanja.

Slap Kosa v vseh variantah za vsakdanje življenje in praznovanja

Spit slap je dobil ime po pramenih las, ki se spuščajo skozi tkanje, kot tok vode iz gora. Na prvi pogled se lahko frizura zdi težko izvedljiva, vendar če to ugotovite, takšna pletenica ni nič težja kot francoska spikelet.

Značilnosti frizure

Ta pričeska vam omogoča, da lase pustite ohlapne, dodate čar in izvirnost pletenim delom pletenice.

Hkrati se prameni odstranijo z obraza in ne ovirajo dela ali gospodinjskih opravil.

 • Poudarjanje ali barvanje dodata volumen in barvo slapu.
 • S kaskadno frizuro se lahko padajoči kodri razlikujejo po debelini. Rešitev je lahko, da se konice zavijajo na curling likalniku..

Kateri lasje so primerni za pletenje

Pričeska izgleda najbolj impresivno na laseh enake dolžine..

 • Najmanjša dolžina las za tkanje slapa je do brade brez lestve in kaskade.
 • Ravna ali valovita. Pletenico bo težko pleteti na preveč kodrastih kodrih, če želite, lahko lase predhodno zravnate..
 • Pričeska bo dodala glasnost tankim in redkim pramenom, še posebej v različici obrnjene pletenice.
 • Zaželeni so zdravi lasje in brez razcepljenih koncev. Za prikrivanje nepopolnosti lahko uporabite olje ali pršilo za lase..
 • Glava mora biti čista, po potrebi nanesite izdelek za styling, primeren za vrsto las.

Frizure za slap

 • Ena pletenica za zadnjo stran glave.
 • Slapovi v več vrstah.
 • Kot dodatek k drugim stylingom (bun, rep).

Spit sheme slapov

Pomembna podlaga za vse možnosti je eno načelo: tkanje se začne od zgornjega pramena, po prvem križanju pa se spodnji kavlji sprostijo in spremenijo v kodre iz prostega dela las.

Klasična

Klasični slap izpljunka, katerega fotografija je shematično prikazana, se izvede na naslednji način:

 • V templju na eni strani ločite pramen, ga razdelite na 3 dele.
 • Začnite pletenje tako, da vrvico vržete čez sredino.
 • Vrh spodaj vrzite, kar lahko zdaj sprostite.
 • Izberite zraven ohlapnega curla enak pramen iz proste mase.
 • Ponovite prejšnje točke, začenši z vrha, premaknite se na nasprotni tempelj, konico pritrdite z elastičnim trakom ali nevidnim.

Na obeh straneh

Tkanina je enaka kot klasični slap, le smer tkanja je od templja do hrbtne strani glave na obeh straneh. Dve pletenici sta povezani z elastičnim trakom ali okrašeni s sponko za lase.

Prašič z zajčkom

 • Zapnite slap iz templja na eni strani do ušesa na drugi.
 • Zavijte ohlapne lase na koncih z curling likalnikom.
 • Zberite ohlapne pramene do ušesa in oblikujte asimetrično šopko.
 • Zavarujte z nevidnimi.

V tem videoposnetku je prikazano, kako pletete vodoravno pletenico s slapom in nato ustvarite bunkico na vrhu glave..

S kodri

 • Slap zavijte po klasični metodi ali na obeh straneh.
 • Prosti del privijte na velik likalnik.
 • Pritrdite z lakom.

S tkanim trakom

 • Pripravite trak nekoliko daljši od dolžine las.
 • Na začetku tkanja ga pritrdite na srednji pramen, konico odstranite pod pletenico.
 • Styling naredite na običajen način, tkajte na sredini traku, ko tkamo.
 • Zavežite konec, na dnu privežite trak z lokom.

Nenavadne možnosti za slapove

Tkanje pletenice slapa je lahko še bolj raznoliko, če pletenico naredite navzven, tako da pramenov preidete pod srednji kodr.

Nenavadna možnost s pigtails:

 • Začnite tkanje s klasično metodo za 4-5 tkanj.
 • Konico začasno popravite in ohlapne kodre zavijte v ločene pigtails.
 • Nadaljujte z glavnim tkanjem, pri čemer ne spravljate pramenov od spodaj, temveč pletenice eno za drugo, začenši od prvega.
 • Tkanine pigtail ne tesno, tvorijo mehke valove, konico pritrdite z elastičnim trakom.

Kako plesti slap zase

Morda prvič ne bo pletenice pletenice, a po več poskusih bodo roke samodejno ponovile vsa dejanja..

Za kratke lase in srednje dolžine

Kratki do srednji lasje so bolj previdni. Za prve poskuse se morate za vsestranski pogled postaviti med obe ogledali spredaj in zadaj.

Ta videoposnetek prikazuje, kako hitro zaviti slap v 5 minutah.

Sebi na dolge kodre

Dolgi lasje se med postopkom lahko zapletejo, zato je koristno nanesti izdelek za styling in temeljito česati.

Kako tkati slap pletenice iz 2 pramenov, shem

Pletenje na ta način simulira pletenico in je primerno za lase z ramen.

Na model

 • V templju ločite pramen in ga razdelite na dva.
 • Prekrižite dva dela skupaj, tako da dno postavite na vrh.
 • Debelejši curl ločite od razreza.
 • Peljite ga pod zgornji tanki pramen in čez spodnji, to je, da ga položite med njih, sprostite.
 • Spet prekrižite tanke dele.
 • Ponovite korake proti nasprotnemu templju ali diagonalno.

V tem videoposnetku je prikazano, kako pleten dvopasovni slap.

Spustimo iz 2 pramenov slap sami

Tehnika tkanja je enaka kot na modelu, le izvajati jo je treba s čim širšim pogledom med ogledali.

4 pramenski slap

 • Izbrani začetni pramen razdelite na 4 dele.
 • Prvi del narišite pod drugim in nataknite tretji (oštevilčenje od krone do obraza).
 • Četrto postavite pod tretjo in postavite prvo.
 • Zgornje držite in držite skupaj z drugim pod četrtim nad tretjim.
 • Izpustite prvi pramen, primite ga od spodaj pod tretjim nad drugim.
 • Nadaljujte s pletenicami v želeni smeri.

Možnost v več vrsticah

Pletenica s slapom v več vrstah je zelo učinkovita, v izvedbi pa ni veliko težja od klasične različice.

 • Slap zavijte na klasičen način diagonalno ali med templji, konico pritrdite z elastičnim trakom.
 • Druga vrstica se začne pod prejšnjo, zrahljani kodri prve vrstice pa postanejo zgornji prameni.
 • Da bi pričeska izgledala lepo, bi morale biti tkalice drug pod drugim..
 • Število vrstic je omejeno le z dolžino las.

Okoli glave

Tehnika tkanja je identična klasični različici slapne pletenice, le smer gre od čela na eni strani do nasprotnega templja skozi zadnji del glave.

Volumetrična

Voluminozna pletenica je tkana navznoter, mimo zgornjih in spodnjih kodrov pod srednjim pramenom. Po pritrditvi se kodri potegnejo od konca tkanja do začetka, da dodajo volumen. Na koncu razpršite styling z lakom.

Spit slap za princese

Majhne fashionistas morajo vedno hitro in zanesljivo zbrati svoje lase, pleten slap pa vam omogoča, da kodre pustite ohlapne in jih odstranite z obraza.

Ta stajling je primeren tudi za praznične dogodke, ne da bi za pripravo porabili veliko časa in denarja..

Različne metode izvedbe vam bodo omogočale, da vsak dan naredite lepe in raznolike pričeske.

Križni pasovi

Tehnika je podobna tkanju slapa iz dveh pramenov, edina razlika je v tem, da prekrižane dele zavijete v snop pred naslednjim tkanjem.

Za ravne lase

Za ravne lase so zelo primerne vse različice pletenice s slapom, le kodri lahko trajajo ne dolgo, kar zahteva maksimalno fiksiranje stajlinga.

Čipkana pletenica iz slapa k sebi

Čipka za lase velja za višino spretnosti, zato bo za utelešenje čipkastega slapu na sebi potrebna velika spretnost in potrpljenje..

 • Prvo polovico pletenice zavijte na običajen način.
 • Nato nadaljujte s tkanjem in pobirajte ohlapne pramene, začenši s prvim, po enega v spodnjem zavoju. Ne pustite kodrov več.
 • Naslednji pramen izvedite pod zgornjim in oblikujete netesne valove.

Poročna pričeska pleten francoski slap

Francoski slap naredi podobo neveste romantično in lahkotno zaradi svoje preprostosti. Okrasite klasičen slap s kodri s cvetjem ali lepimi lasnicami, da ustvarite prazničen videz.

Če tkanje dopolnite s šopkom, nežno položite kodre na zadnji strani glave, dobite elegantno, zbrano pričesko..

Pričeska za slap: 9 vrst tkal za romantičen videz

Zelo priljubljena je pričeska, ki je "slap" las iz pletenice. Primeren je za vsakodnevno nošenje v službo, na sprehod ali posebno priložnost. Vse več neveste raje to svojo + za svoj poročni dan. Vsaki podobi bo dodala romantiko in nežnost..

Lepa razlika med to pričesko in številnimi drugimi je, da njeno ustvarjanje ne zahteva ogromno časa ali profesionalnih veščin. Slap je vodoravna ali diagonalna pletenica s tekočimi prameni, ki gredo skozi tkanje in ustvarjajo učinek slapa.

K nam je prišel iz Francije. Obstajata dve različici:

 1. Prvi vir navdiha je bil znameniti francoski slap, katerega višina presega 4.000 metrov - Gavarnie. Dejansko dolgi lasje, ki padejo čez ramena, ustvarjajo kot curki vode in spominjajo na ta naravni pojav.
 2. Druga različica je preprostejša in bolj pragmatična. Po njenih besedah ​​je bila prednica slapa običajna francoska pletenica, ki so jo frizerji poskušali na različne načine razvejati, zaradi česar so dobili to elegantno variacijo.

Koristni nasveti za zimo in poletje

Za uspešno in hitro kolekcijo pričesk se je bolje pripraviti vnaprej. Potrebovali boste več orodij:

 • ogledalo;
 • masažni glavnik;
 • sredstva za pritrjevanje;
 • majhni silikonski gumijasti trakovi;
 • glavnik z ravnimi, finimi zobmi ločite pramene.

Profesionalni frizerji ponujajo naslednje smernice za poenostavitev postopka:

 1. Za grobe, neprimerne lase, pred pletenjem ne pozabite umiti las s balzamom ali vlažilno masko. Kot zadnjo možnost lahko uporabite razpršilni negovalni sprej.
 2. Če je treba pričesko ohraniti cel dan, je bolje izbrati klasično pritrjevanje pletenice z elastičnim trakom, ga na več mestih pobrati z nevidnimi in pritrditi z močnim lakom.
 3. Valovite lase lahko rahlo navlažite z vodo, zato se boste lažje spopadli z njo..
 4. Lasje, ki so preveč plehki v pletenici, je priporočljivo posipati z lakom in zgladiti štrleče dlake. Hkrati je treba lak čim bolj hraniti, da se prepreči učinek lepljenih pramenov..
 5. Če pride do šiška, je bolje, da ga takoj ločite ali pritrdite s ščipcem za lase.

Standardna različica: zmore tudi amater

Fotografija prikazuje običajno različico pletenice v slogu "Slap":

Navodila po korakih za ustvarjanje klasičnega francoskega slapu:

 1. V idealnem primeru morajo biti lasje čisti in dobro česani. Za neizkušene obrtnike bo to močno olajšalo delo. Za dekleta s kodrastimi lasmi nekateri stilisti priporočajo uporabo voska ali drugih uteži za korenine las, zato je veliko lažje obvladovati z njimi..
 2. S finim glavnikom ločite prvi pramen - najbližje obrazu. Njegova debelina je odvisna od naravne gostote in želene debeline pigtail - večja kot je debel pramen, večja je širina nastale črte.
 3. Nato začnemo tkati pigtail nad glavo, postopoma ga vodimo na zadnji del glave. Njena posebnost je, da vsak zgornji pramen, ki ga je treba dodatno predstaviti, ostane nedotaknjen. Namesto tega se uvede še en pramen, ki je vtkan naprej v pričesko..
 4. Tako po celotni glavi tkamo vodoravno ali diagonalno pletenico..
 5. Konec pritrdimo z majhnim prozornim elastičnim trakom. Druga možnost za konec pričeske lahko ni elastični trak, temveč dodate pletenico v spikelet in jo pritrdite na stran.
 6. Da bi tkanje trajalo dlje, ga lahko pred tkanjem pritrdite z lakom ali s penastim mousseom..

Vzorec tkanja za klasično različico:

Klasična različica seveda izgleda najbolj razkošno na dolgih laseh. Ta možnost je sestavljena iz dveh enakih pletenic, ki gredo od templja do zadnjega dela glave. Na enem mestu so pritrjeni z elastičnim trakom.

Video prikazuje tehniko pletenice:

Kako si pletenico:

Poleg tega lahko naredite eno vodoravno pletenico iz enega templja v drugega, skrbno skrijete konec. Če ne morete tkati enega pigtailja, lahko skrijete konca obeh, ki se povezujeta na hrbtni strani glave, drug pod drugim. To bo ustvarilo tudi učinek ene neprekinjene črte..

Spodnje pramene lahko pustite ravne ali kodrane. Tkanje lahko rahlo napnete in ustvarite še bolj romantičen videz..

Poleg klasične različice dolgi lasje omogočajo lastnikom, da izvajajo vse vrste poskusov s pletenicami, njihovo smerjo in povezavo.

Pričeske različnih dolžin: privlačne in skromne

Za srednje lase

Za lase srednje dolžine je odličen tudi slap. Idealna za takšno pričesko bo frizura z enakomerno dolžino brez kaskad in lestev.

Na srednji dolžini bo slap z nizkim pletenim tkanjem videti še posebej dobro. Če želite ustvariti volumen, lahko naredite buffant ali predhodno navijate lase z curlers.

Slap na srednjih laseh bo videti še posebej impresivno z nizkim tkanjem..

Na kratko

Večina fashionistas meni, da slap ni primeren za kratke odbitke in ga je mogoče zbirati le za srednje ali dolge lase. Vendar pa ni. Za kratko dolžino je primerna tudi ta pričeska. Še več, tehnika zbiranja ostaja enaka, potrebna je le močnejša fiksacija, saj kratki prameni stremijo k skoku iz pletenice.

Slap izven klasike

Danes je ta pričeska narejena ne samo v klasični različici, ampak tudi dvojna, asimetrična, z dodatkom različnih okraskov. Pletenica se lahko konča s spikeletom, pletenim do konca dolžine, razbarvanim šopkom ali elegantnim odprtim cvetjem:

Od kodrov

Najbolj ljubljena dekleta in priljubljena možnost, še posebej za odhod, je slap s kodri ali kodri. V tem primeru so prameni pod poševno zviti. Za priložnostno možnost so primerni veliki neprevidni kodri. Za posebno priložnost je bolje izbrati nežnejše goste kodre z dobro fiksacijo s kozmetiko in lasnicami. Odvijajo se tudi majhni kodri, podobi bodo dali nekaj naivnosti in igrivosti..

Dvojna

Ta možnost izgleda zelo zanimiva in vključuje tkanje dveh vzporednih pletenic - ena nad drugo. Številni ljudje mislijo, da je pletenje dvojnega slapu sam po sebi skoraj nemogoče. Vendar pa bo po več treningih pred ogledalom ta naloga v pristojnosti katere koli deklice..

Kako tkati: začnite z zgornjo pletenico. Po popravku lahko nadaljujete na drugega. Za njo morate uporabiti pramene, sproščene iz prvega pigtailja.

Na koncu pigtails morate povezati.

Vzorec za tkanje dvojnega slapu iz las:

Razdalja med obema pletenicama je odvisna od dolžine las. Nižje kot je, bolj lahko se odlagate od vrha do dna..

Enostranska

Enostransko ali asimetrično možnost je tkanje ene pletenice na stran. Lahko gre po celotni glavi ali pa le čez ušesa. Prosti konec lahko preprosto pritrdite z elastičnim trakom, okrasite s trakom ali ustvarite bolj zapleteno pričesko. Na primer, lahko ohlapne pramene zberemo v repu.