Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase

Med pripadnicami nežnejšega spola obstaja mnenje, da je izbira pričeske za kratke lase zelo omejena in na pletenje boste morali pozabiti. In to je v osnovi napačno. Tako za kratke kot za zelo kratke odbitke lahko naredite neskončno raznoliko lepo oblikovanje s pomočjo francoskih, nizozemskih in drugih vrst pletenic. Treba si je samo želeti in si vzeti nekaj minut, da si ogledate in preberete navodila po korakih spodaj za ustvarjanje nekaterih najbolj zanimivih in enostavno izvedljivih pričesk s pletenicami za kratke lase.

Francoski slap za kratke lase

French Falls bo videti super na kratkih valovitih laseh. S to pričesko lahko vedno eksperimentirate. Na primer, pletenico zavijte ne ravno, ampak z rahlim naklonom.

Kako narediti:

  Lase počešite tako, da je ločitev ob strani (približno nad očesom). Na čelu ločite pramen las, ga razdelite na tri dele in začnite tkati navadno francosko pletenico. Začeti morate s pramenom, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite od zgoraj do osrednjega. Vrzi mu skrajni pramen. Lasje iz proste mase dodajte pramenu, ki se je izkazal za najbližjo ločitvi (na pramen postavite pramen in ga spet primite skupaj z dodatnimi lasmi). Vrzi ga na osrednjega. Črta skrajnega pramena, vendar jo je treba spustiti tako, da prosto visi. Vzemite nov pramen iz proste mase in ga vrzite na sredino.
  Ponovno dodajte nove lase v pramen, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite na sredino. Skrajni pramen je treba spet spustiti, namesto tega pa ga je treba vreči. V tem vrstnem redu je treba tkati okoli glave in mimo zadnjega dela glave spustiti nekoliko nižje. Ko dosežete obraz, skrajni pramen zavežite z nevidnim silikonskim gumijastim trakom. Poravnajte pričesko, ohlapne lase lahko dodatno kodrate.

Voluminozna pletenica iz jelke v kombinaciji z vodnikom na zelo kratkih laseh

In na zelo kratkih laseh lahko ustvarite nenavadno in zelo simpatično pričesko z uporabo dveh različnih možnosti za tkanje pletenic.

Za to potrebujete:

  Na čelu ločite pramen, razpolovite in prekrižite polovice. S prsti jih pritiskate na glavo, z vsake strani iz proste mase zgrabite majhno ključavnico in jo vrzite na nasprotno stran. Nadaljujte z ločevanjem pramenov in jih izmenično vržite drug na drugega, tako da dobite nekaj podobnega kot pletenica ali božično drevo. Ko dosežete zadnji del glave, pritrdite zadnje pramene z več nevidnimi. Dodajte nevidnost celotnemu "božičnemu drevesu", le izbrati jih je treba v barvi las in se poskušati skriti v notranjosti.
  Z roko pokrijte oči in celotno strukturo poškropite z lakom. Vzemite majhen pramen iz enega od templjev, ga razdelite na dva dela in jih zvijte skupaj v obliki svežnja. Ločite še en pramen in ga zasukajte s prejšnjim. Če ločite nove pramene in jih zasukate s prejšnjo, se pomaknite nazaj vzdolž glave. Na zadnji strani glave zabodite zadnji pramen, ki skriva nevidnost pod lasmi. Preostale ohlapne lase in slog dodajte glasnost, simulira ustvarjalni nered, ne pozabite pritrditi z lakom.

Puhasto elastična pletenica

Pletenica elastičnih trakov je popolnoma enaka možnost, ko morate na kratkih laseh ustvariti nekaj lepega, impresivnega in zanesljivega (niti laka vam ni treba uporabljati).

  Na čelu ločite pramen in naredite konjski rep (# 1). Vrzi naprej. Začenši od templjev, zberite lase in naredite še en rep (# 2). Bolje je uporabljati prozorne gumijaste trakove. Prvi rep razdelite na polovico, med njegove polovice, vrgel rep št. 2 naprej in ga zataknite s sponko. Polovice repa št. 1 vzemite nazaj.
  Znova, od templjev, zberite del las in ga z elastičnim trakom zavežite skupaj s polovicami repa št. 1. Nastali rep (št. 3) razdelite na dva dela in, ko je med njima, vrnite rep št. 2 nazaj. Deli repa št. 3 pripeljite naprej in jih pritrdite s sponko. Začetek od ušes zberite še nekaj las in ga povežite z repom številka 2. Nastali rep številka 4 razdelite na dva dela, med katerimi morate potegniti lase, vržene navzgor. Deli četrtega repa zabodite na vrh, da se ne bi ovirali. Zberite bolj ohlapne lase in jih zavežite s konjskim repom, ki je zdaj spodaj. To storite, dokler vam ne zmanjka ohlapnih las. Pazite, da pletenico obarvate po celotni dolžini, tako da vlečete segmente na stranice.

Izjemna kombinacija francoske pletenice in kratkega boba

Kljub dejstvu, da je ta pričeska precej preprosta, na kratkih laseh izgleda zelo kul..

Ustvarjanje pričeske s pletenicami za kratke lase:

  Pramen previdno ločite na čelu, zavijte v vozel in za nekaj časa pritrdite s sponko. Na vsakem templju ločite še en pramen in ga pritrdite še s sponkami za lase, tako da se še ne motijo. Zberite še nekaj las pod prvim pramenom, prav tako jih zavežite v vozel in zatič. Leve stranske pramene vrnite nazaj in jih zabodite z nevidnimi. Nad njimi raztopite pramen. Sprostite preostali pramen in zavežite navadno francosko pletenico iz njega (ločite majhen del, začnite pleteniti, se pomaknite nazaj, dodajte lase). Pletenico zaključite na običajen način in skrijete konec pod lasmi na zadnji strani, tako da jo nevidno pripnete.

Pletenice na šiška in volumetričen stajling

Če želite zelo hitro ustvariti nekaj lepega in izvirnega na kratkih laseh, morate pletenico leteti na šiška in dodati volumen ostalim lasem..

To je zelo enostavno storiti:

  Na strani naredite ločitev in v bližini ločite pramen. Iz njega zavijte francosko pletenico in se pomikajte proti nasprotnemu ušesu. Pletenico napnite in zataknite za ušesom. Preostalim lasem dodajte volumen.

Tako lahko za kratke lase naredite morje čudovitih pričesk s pletenicami..

Video pričeske s pletenicami za kratke lase

Venec iz dveh nizozemskih pletenic

Elastična pletenica v kombinaciji s kratkim bobom

Obrnjena francoska pletenica s šopkom za kratke lase

Izvirna pričeska z dvema pletenicama

Graceful pričeska s francosko pletenico, pletenimi diagonalno

Kako pleteti kratke lase?

Raznolikovanje stylinga kratkih las z modnim in stilskim tkanjem ni tako težko. Treba je biti pozoren le na priporočila strokovnjakov - in spektakularna pričeska je pripravljena.!

Pletenica je pogosto povezana s čudovitimi dolgimi lasmi. In to ne preseneča, saj je dolgolasim dekletom veliko lažje ustvariti pletenico katere koli zapletenosti na svojih laseh. Vendar lastniki kratkih las ne bi smeli obupati: stilisti vam ne bodo dovolili, da bi ostali brez lepe pričeske.!

Značilnosti pletenice za kratke lase

Kratke vrste pričesk so v vsakdanjem življenju zelo priročne: enostavno jih je oblikovati, pred ogledalom ne vzamejo veliko časa. Dekleta s kratkimi lasmi lahko ustvarijo nenavadne sloge tkanja z različnimi izdelki za styling.

Možnosti pletenic za kratke dolžine

Spodaj opisana oblačila za kratke lase so trenutno ena najbolj priljubljenih in zahtevnih.

Slap s kratkimi lasmi

Ta elegantna pričeska izgleda odlično na kratkih valovitih laseh. Obstaja več možnosti za položaj pigtail v tem stylingu: poševna pletenica; pletenica, ki gre okoli glave, in pigtail, prekrit s prameni las. Povabili vas bomo, da preizkusite prvo možnost..

Če želite ustvariti ta slog, boste potrebovali lep glavnik in majhne gumijaste trakove, ki se bodo ujemali z vašimi lasmi..

Navodila za ustvarjanje slapa:

 1. Lase dobro počešite.
 2. Če imate ravne kodre, jih nekoliko zasukajte z likalnikom ali curling likalnikom..
 3. Na templju ločite majhen odsek las, ga razdelite na dve polovici.
 4. Prvega, ki se nahaja bližje obrazu, vrzite nad drugo. Nov pramen ločite od krone in ga prenesite čez pramen blizu obraza.
 5. Potegnite sprednji del glave proti sebi in spet poberite lase s krošnje. Z njo pokrijte srednji del. Zaključite konec te verige navzdol: na ta način ste dobili prvi "trik" slapa.
 6. Nadaljujte s tkanjem po istem principu..
 7. Ko dosežete zadnji del glave, lahko nadaljujete s tkanjem naprej na drugo stran glave ali zaženete običajno tritočkovno tkanje, njegov konec pritrdite z elastičnim trakom in z lasnicami skrijete konico pod udarcem las.

Fringe trak za glavo

Lastniki dolgih šiška lahko poskusijo nenavaden pigtail platišče, ki lahko v nekaj minutah navaden styling spremeni v elegantno pričesko.

Kako pleteti trak za glavo:

 1. Lase temeljito počešite.
 2. Ločite več pramenov od časovne in čelne cone, preostale lase pripnite s sponko, tako da ne moti.
 3. V templju začnite tkati francosko pletenico nasprotno - poberite pramene zase, izmenično mečite nove na levi in ​​nato na desni.
 4. Ko dosežete uho z nasprotne strani, začnite tkati navadno pletenico.
 5. Če želite pletenici dati več volumna, nežno raztegnite zanke.
 6. Zavijte ohlapne lase.

Francoska pletenica za kratke lase

Eno najbolj priljubljenih tkal je enostavno narediti ne samo na dolgih laseh.

Ta styling izgleda nič manj impresivno na kratkih kodrih, ki dodaja mehkobo in ženskost dekliškemu videzu..

Navodila po korakih za ustvarjanje francoske pletenice za kratke lase:

 1. Počeši si lase. Z ostrim koncem glavnika označite začetek pletenice - na zadnji strani glave ali ob strani, če želite oblikovati stran.
 2. Ločite pramen potrebne širine, ga razdelite na tri enake dele.
 3. Pokrijte srednji del z desno.
 4. Levi del položite tudi na osrednji pramen, dodajte mu tanek pramen iz prostega dela las.
 5. Ponovite na drugi strani. Postopek ponavljajte, dokler ne dobite pletenice želene dolžine.

Snop svinja

Naglušna bunka in raznolike pletenice so dva najbolj vroča trenda letošnje pomladi. Zakaj jih ne bi kombinirali v enem simpatičnem in vsestranskem slogu?

Navodila po korakih za ustvarjanje žarka s pletenico:

 1. Zavihane lase zavijte v lahke kodre s pomočjo likalnika za curling ali železa. Nato kodre razdelite na tri dele..
 2. Iz srednjega dela ustvarite šopek na poljuben način..
 3. Stranske pramene zavijte v dve francoski pletenici od čela do dna žarka.
 4. Konce kodrov pritrdite z gumijastimi trakovi, pripnite z nevidnimi.
 5. Če želite ustvariti moden priložnostni učinek, nežno spustite nekaj pramenov iz pletenice..

"Kača"

Kačji pigtail ustreza nagajivim mladim damam, ki so s svojim videzom pripravljene na vsakodnevne poskuse. Pričeska je videti resnično igriva, a hkrati bo primerna za kateri koli dogodek kadarkoli v dnevu.

Kako ustvariti serpentino pletenico:

 1. Zgornji pramen ločite od strani in ga razdelite na tri enake dele.
 2. Ustvarite preprosto francosko pletenico z zgornjimi prameni v nagnjeni pletenici..
 3. Ko pridete do templja, obrnite pletenico in nadaljujte s tkanjem.
 4. Ko pletate od spodaj, ujemite lase. Konce lahko pustite proste ali pritrdite z elastičnim trakom.

"Lok"

Ta čudovita in simpatična pričeska je ena od možnosti za okrasitev že pripravljene klasične pletenice. Ustvariti ga je zelo enostavno: pletenico nataknite z navadno tri vrstico, zraven pa pustite majhen ohlapen pramen. Ko pritrdite pletenico, upognite prosti pramen, ustvarite zanko in ga privijte v pletenico z uporabo lasnice. Ko končate, styling poškropite z lakom.

Pletenica-trak

Pletenica, ki je enostavna za ustvarjanje in je simpatično videti, je primerna tako za delovne dni kot za druženje ali zabavo s prijatelji. Če želite ustvariti takšno pletenico, je preprosto:

 1. Od vsakega templja tik nad ušesom ločite pramen srednje velikosti, začnite tkati navadno pletenico.
 2. Pletenico prinesite na zadnji del glave, pripnite z lasnicami ali čudovitim velikim sponko za lase.
 3. Po želji lahko ohlapne kodre rahlo zavijte ali vodoravne valove.

Kot vidite, je povsem mogoče ustvariti stajling s tkanjem na kratkih laseh. Preizkusite naše predlagane možnosti in zagotovo boste prejeli številne pohvale nasprotnega spola!

Tkanje za kratke lase (38 fotografij): 5 modnih možnosti s podrobnim opisom

Že nekaj let se v modo vrnejo vse vrste pletenic. Zdaj lahko enako okrasita tako deklico kot strogo poslovno žensko ali mlado nevesto. Pleteni prameni vedno dajejo podobi nežnost in ženskost, poleg tega so takšne pričeske udobne in praktične..

Raznolikost sodobnih vrst tkanja je res neverjetna, še posebej, ker lahko kratke pramene pletemo v precej pletenico. Pri takšni frizuri seveda ni toliko možnosti izbire kot pri dolgih kodrih. Toda ne bodite žalostni, vedno lahko ugotovite več izvirnih stajlingov.

Občutljiv stajling z okrasno pletenico, ki se spušča na čelo

Zanimiva dejstva

Dolga pletenica - dekliška lepotica!

V starih časih v Rusiji so dekleta z dolgo pletenico do pasu veljala za najbolj zdrava in najbolj trpežna. Neporočeno dekleta je moralo lase zaviti v eno pletenico in jo okrasiti s trakom. Ženske v zakonu so kodre postavile na drugačen način: pletale so jih v dve pletenici in ovile okoli glave v obliki zvitka.

Možnosti pletenice za kratke lase

Poglejmo, kako lepo, modno in učinkovito pleteti kratke lase. Če vaši kratki kodri dosežejo ramena, potem lahko tkate kar nekaj različnih pletenic..

Francoska pletenica

Takšen pigtail je pleten iz treh pramenov, z malo prakse lahko preprosto naredite lepo pričesko.

Obstaja kar nekaj različic francoske pletenice:

 • Pletenica "obratno" ali čevelj špicalke za kratke lase je tkana po istem principu kot navadna francoska pletenica, z edino razliko, da se prameni pri križanju ne nalagajo od zgoraj, ampak se prepognejo tkanje. Če želite ustvariti voluminozne odprte pletenice, morate popustiti in rahlo izvleči stranske pramene iz pletenice.

Oblečeno pletanje na kratkih laseh

 • Zigzag stajling izgleda zelo lepo in praznično. Delite stran in začnite pletati s tremi prameni na manjši strani, pri tem pa primite samo tiste pramene, ki se nahajajo na vrhu glave. Ko pridete do nasprotne strani glave, zavrtite delo točno za 90 stopinj in nadaljujte, to bo ustvarilo cikcak.

Elegantna kratka cik-cak frizura

 • Pleten v krogu v obliki venca.

Nasvet! Vedno zavijte le čiste, sveže oprane kodre. Tako bo vaš končani stajling izgled še posebej razkošen in impresiven..

Navodila za tkanje:

 1. Z masažno krtačo dobro prečistite čiste, suhe kodre.
 2. Od čela primite del las in ga razdelite na tri enake pramene.
 3. Začnite tkati na sredini, izmenično desno in levo pramene. Hkrati primite in vsakič dodajte ohlapno pramen.
 4. Vse kodre zavijte na ta način in jih zavarujte z elastičnim trakom. Če zanj ni dovolj dolžine, lahko nastalo pletenico pritrdite z dvema nevidnima, pritrjenima navzkrižno.

Nasvet! Kratki prameni zelo pogosto hitro izpadejo iz pričeske, zato, da se temu izognete in dlje ohranite ustvarjeno lepoto, končni styling razpršite s svetlobnim sredstvom.

Lepo pletenice kratkih las okoli glave

Slap za kratke kodre

Šarmantno pletenje las: za kratke lase, kot vidite, lahko pridete tudi do zanimivih možnosti

Če želite, da je vaša pričeska na slapu videti tako super kot na fotografiji, potrebujete nekaj spretnosti v tem poslu, nato pa lahko takšno lepoto enostavno ustvarite z lastnimi rokami..

Ta pričeska je vredna pozornosti že zato, ker izgleda enako impresivno tako na valovitih kot ravnih pramenih. Tkati "slap" z delno sproščenimi kodri ni težko.

Faze izvirnega tkanja z uporabo tehnike "slap"

Začnite tkati "slap" na enak način kot navaden pigtail - iz treh pramenov. Tu je posebnost, da je spodnji pramen odstranjen iz tkanja in ostane prosto visi navzdol, podoben padajočem toku vode v slapu (zato je takšno ime). Namesto tega pramena morate vzeti drugo - iz celotne mase las. V tem je celotna skrivnost!

Špikelj nad ušesom

Preproste pričeske za kratke lase z pletenicami nad ušesom

Tudi neizkušena dekleta lahko ustvarijo takšno pričesko. Začnite tkati spikelet s strani s strani, ki vam najbolj ustreza. Kako tkati šilček, lahko vidite na spodnji fotografiji:

Vzorec tkanja za navaden spikelet

Navpična spikelet pričeska

Elegantne pričeske s pletenicami za kratke lase

Za takšno pričesko se lasje razdelijo na enake cone, nato se v navpični smeri pleta spikelet. Da bi preprečili oviranje sosednjih pramenov, je priročno, da jih zataknete s sponkami.

Pigtails lahko poudarijo ženskost frizure

Zanimive rešitve za kratke lase

Afriške pletenice

Plesti jih je mogoče, če dolžina vaših kodrov doseže 10 centimetrov ali več. Celotna površina glave je razdeljena na enake kvadratke in začnejo tkati čim bolj tesne pigtails, tkanje v kanekalonska vlakna. Cena v salonih za takšno tkanje je precej visoka, saj gre za zelo naporno delo, ki lahko traja več ur.

Ustvarjalne in pozitivne afriške pletenice

Dekleta s kratkimi lasmi lahko pogosto spremenijo svoj videz, da ustreza vsaki priložnosti in razpoloženju, zahvaljujoč široki izbiri pletenic, ki so na voljo (naučite se, kako pleteti kratke lase tukaj).

Tudi naš video v tem članku bo podrobneje obravnaval to temo..

Zdravo! Moji lasje rastejo zelo slabo, kaj je mogoče storiti?

Tamara (shpilki.net)

Zdravo! Za pospešitev rasti las lahko uporabite profesionalne in zdravilne formulacije - serume, ekstrakte itd. Tečaj jih vtremo v lasišče. Postopki zdravljenja z aparatom Darsonval so učinkoviti. Vzemite tečaj posebnih vitaminov - "Pantovigar", "Pantogam", "Merz". Od ljudskih zdravil, masaža lasišča s suho grobo soljo in drgnjenje izvlečka repinca olja v korenine las (prodaja se v lekarnah).

Pletenice za kratke lase: kako pleten francoski spikelet

Pigtails so ena najbolj priljubljenih pričesk. Očarljiva tkanja so primerna tako za dekleta kot odrasle ženske - obe s pigtails izgledajo očarljivo. Če ima deklica dolge ali srednje lase, potem ni težav - pletenico lahko preprosto pletate čez spodobno dolžino. In kaj storiti za tiste s kratkimi lasmi - tudi vi želite biti lepi, vendar dolžina zmede.

Mnogi verjamejo, da so pletenice neprimerno razkošje za kratke lase. A je? Z zaupanjem lahko rečemo, da to sploh ni tako. To temo bomo obravnavali v članku - kako pleteti pletenice na kratke lase za dekleta in dekleta - podali bomo primere tako vsakodnevnih kot prazničnih možnosti.

prednosti

 • Sodobne metode pletenja vam omogočajo, da ustvarite veliko možnosti za čudovite pletenice, vključno s kratkimi lasmi.
 • Pričeske s pletenicami so zelo ženstvene, odlično se ujemajo z romantičnim videzom.
 • Pletenice vam omogočajo, da odstranite moteče pramene z obraza, kar je pomembno, ko morate vaditi, se učiti, trdo delati. Poleg tega pričeske s pletenicami dobro držijo in skoraj zagotovo ne bodo razpadle do večera..
 • Pletenice dodajo čar in spontanost podobi.
 • Pigtails so precej preprosti za tkanje, to je povsem mogoče storiti sami. V članku bodo navedeni primeri pričesk, ki so posebej namenjeni samoizpolnjevanju.

Za odrasle

Razmislite, s kakšnimi pletenicami lahko odrasla deklica pletenice, da ne bi izgledala kot "deklica". Odrasle ženske in tkalke naj bi bile "odrasle" - lepe, zapletene, teksturirane. Plus je, da čeprav so takšne pletenice videti težke, jih je precej preprosto tkati - preprosto morate obvladati nekaj osnovnih korakov - in zanimiva nova pričeska je pripravljena.

Vsakodnevne možnosti

Stilisti svetujejo, da razmislite o naslednjih vrstah pletenic, ki veljajo za najprimernejše za kratke lase:

 • Spikelet. Izvirno tkanje, ki ga je enostavno in hitro narediti. Primerno, če dolžina las doseže vsaj 5 cm. Za pletenje špiceta na kratki glavi las je treba pletenje začeti od samih korenin - čim bližje njim. Vzemite tanke pramene - na ta način se bodo bolje pritrdili. Pred tkanjem poškropite glavo z lakom - to bo zagotovilo boljši oprijem pramena - manj bo potrgano.
 • Obroč prašiča. Posebna pričeska, ki uokviri glavo s čudovitim pletenim obročem. Pleten je lahko, če imajo lasje dolžino 10 cm. Na fotografiji je vzorec pletenice s kopitami:

Francoska pletenica za ženske

To je izvirna in očarljiva pričeska s teksturiranim tkanjem. Dobra stvar francoske pletenice je, da lasje naredijo bolj voluminozne, kar je zelo pomembno, če so na primer ženski lasje tanki.

Nasvet: če so vaši lasje res kratki, jih podaljšajte z nadzemnimi prameni - na ta način boste dosegli bolj lepo pričesko. In če se kratki lasje tudi kodrajo, potem je priporočljivo, da jih poravnate z železom ali posebnim serumom. To bo dodalo nekaj centimetrov dodatne dolžine..

 • Lase temeljito počešite.
 • Odločite se točno, kje bo vaša pletenica. Lahko gre od strani in strogo skozi sredino ter glavo uokviri z vencem. Razmislite o sredinski možnosti. V tem primeru vzemite odsek las s čela in ga razdelite na tri dele..
 • Začnite tkati kot običajno - z vsakim naslednjim korakom zgrabite stranske pramene in jih tkajte v glavno pletenico.
 • Torej pridite do konca, dokler ne zapletete vseh las.
 • Nato pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali, v praznični različici, z elegantnim lokom ali lasnikom.

Kako kratke ženske odbitke izgledajo za okrogel obraz in kako dobro izgledajo, lahko vidite na fotografiji v članku.

Toda kako izgleda lažna bob frizura za kratke lase na fotografiji, si lahko ogledate tukaj v članku.

Zanimivo bo tudi, če se naučite, kako navijati kratke lase in kako dobra bo videti takšna pričeska: https://opricheske.com/uxod/zavivka/kak-nakrutit-korotkie-volosy.html

Toda kako izgleda pričeska Malvinka za kratke lase, vam bo pomagalo razumeti fotografijo v tem članku.

Afriški

Ta vrsta tkanja za kratke lase je značilna po zavidljivi izvirnosti - ni vsako dekle odločilo, da bo dobilo takšno pričesko. Če pa se je vendarle odločila, bo pridobila nenavadno, zanimivo in privlačno pričesko..

Lastnosti:

 • Pogosto se za ustvarjanje pletenic uporabljajo večbarvne niti, kot je nitka - v tem primeru frizura postane tudi večbarvna. Torej ustvarjalna je izbira kreativnih in pogumnih posameznikov.
 • Afro-pletenice vam omogočajo, da o stylingu ne razmišljate dlje časa - glava je na vrsti vsak dan brez napora. Prav tako vam ni treba vsak dan umivati ​​las - ta postopek lahko izvajate veliko manj pogosto..
 • Afriške pletenice bodo krasile glavo kar 4 mesece - tako dolg "dopust" od potrebe po stilu las je vreden plačila 4-5 tisoč rubljev za pletenje.
 • Bistvo pletenja je, da mojster lase razdeli na številne majhne pramene, iz vsakega pramena pa oblikuje ločeno tanko pletenico. Kot rezultat, se na glavi pojavi cel šok tankih pletenic, kar ustvarja bujno in voluminozno pričesko. Na kratkih laseh bo pričeska videti še posebej nenavadno in izvirno..
 • Upoštevajte, da so afriške pletenice tkane, če so lasje dolge vsaj 5 cm. Toda če lasje ne dosežejo te oznake, lahko poveljnik plete umetne pramene - in pletenice z njihovo pomočjo Opomba: Ta pričeska ni namenjena samostojni izvedbi Mojster ga uporablja samo v salonu, ki uporablja posebno opremo

Praznične voluminozne pletenice

 • Če želite svojo francosko pletenico narediti praznično, lahko iz nje oblikujete šopek in ga pritrdite z elegantnimi lasnicami - takšen kup izgleda zelo dekorativno in izvirno. Francoska pletenica je dobra, saj odlično ohranja obliko pričeske, ne dopušča, da bi se prameni izlegli - nepogrešljiva kakovost, ko je potrebno, da pričeska traja dlje časa - primerna za aktivna dekleta.
 • Openwork pletenice so čudovita in očarljiva možnost za kratke lase. Ta pričeska je možna, če dolžina las doseže 15 cm. Na krajših laseh je lahko odprto tkanje samo z nadzemnimi prameni. Ta vrsta tkanja izgleda nenavadno ženstveno in romantično. Najboljše od vsega je, da se odprto tkanje kombinira z glavno frizuro - kvadratom ali bobom. Te frizure vključujejo ravne pramene enake dolžine, kar omogoča, da jih pletate v pletenice Nasvet: Pramenov pred pletenjem posujte z lakom, da se pričeska varno oprime. Na fotografiji - odprte pletenice:
 • Ribji rep. Ta možnost je vrsta francoske pletenice. Preprosto je narejeno in hkrati izgleda izvirno in nenavadno. Za pletenje boste potrebovali več časa in potrpljenja kot pletenje francoske pletenice. Za kratke lase je najbolje narediti ribje nohte s "podporo" nadzemnih pramenov - takrat je pričeska zagotovljena, da se ne bo razpadla. In potrebno je tesno in varno pritrditi pričesko z nevidnimi lasnicami in lasnicami - v nasprotnem primeru bodo prameni iztrgani. Toda kako narediti lep rep za dolge lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.
 • Prašičkov od znotraj. Tkanina je podobna francoski pletenici, le stranski prameni se ne nalegajo na srednji, ampak se spuščajo navzdol. Izkaže se konveksna pletenica, ki lepo izstopa proti splošnemu enakomernemu "ozadju" gladkih las Opomba: Ta pričeska ne bi smela imeti vidnih "pomanjkljivosti" - vsaka pomanjkljivost bo zelo opazna. Zato pričesko lepo in varno pritrdite. Toda kakšne pletenice za srednje lase za otroke so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko izveste iz članka.

Pričeske za majhne deklice

Razmislite o možnostih pletenic za kratke lase za majhne princese - navsezadnje so pletene pričeske v tem primeru pravi izhod. Dajejo čar malo fashionista, izgledajo lepo, zanesljivo "ščitijo" pogled pred prameni.

Vsakodnevne možnosti

Vzorec tkanja tradicionalne preproste pletenice

 • Združite lase in celoten volumen razdelite na tri dele.
 • Začnite tkati, navijati stranske pramene pod sredino po vrsti.
 • Torej, do konca, da pustite malo konice ohlapnih las.
 • Pletenico zategnite z elastičnim trakom - ravno dovolj tesen, da lasje ne bodo zrahljali. Zaprite kratke pramene z nevidnimi

Če želite narediti praznično različico, lahko pletenico okrasite s čudovitim lokom ali lasnikom.

Dve otroški pletenici za kratke kodre

Pletenje dveh pletenic na kratki glavi las ni lahka naloga, vendar je mogoče. Piškoti se bodo izkazali za kratke in se bodo nekoliko prilepili na stranice - vendar ima tudi to svoj čar.

Na fotografiji - pletenice za majhne deklice:

Navodila:

 • Vse dekličine lase razdelite na pol.
 • Z vsakega odseka zavijte majhno pletenico in jo zavarujte z elastičnimi trakovi.

Toda kako izgledajo lepe pletenice na srednjih laseh in kako težko je narediti takšne pletenice, je podrobno opisano v tem članku..

Pripravljeni so vsi - dve čudoviti pigtails. Če v pigtails pletete okrasne vrvice ali lepe trakove, dobite elegantno pričesko, s katero se lahko punca odpravi na počitnice.

Je enostavno tkati vilin pigtail

Vsaka punca bo všeč ta možnost. Elven pigtails so navadne ali francoske osi - nujno vitke -, ki so na obeh straneh pletene in vezane na zadnji strani glave. Če želite, lahko pričesko naredite bolj zapleteno in zanimivo, tako da dodate še nekaj vrstic pletenic na sredini..

Kakšne praznične pletenice je mogoče narediti

Kako pleteti otroške pigtails

Izvirna in lepa pričeska za kratke lase

 • Lase deklice razdelite na majhne odseke, iz njih oblikujte konjske repke. Pritrdite te konice s svetlimi tankimi elastičnimi trakovi..
 • Nato povežite te konjske nohte skupaj, tako da iz poti ločevanja na glavi naredite lep vzorec..

Toda kakšen je vzorec tkanja pletenic za srednje lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.

Kako pleteti kačo - korak za korakom

Ta pričeska izgleda čudovito in hitro tka..

 • Lase počešite in razdelite na del - raven, stranski ali diagonalni.
 • Ločite en pramen od glavnine las - začnite pletati s čela.
 • Pramene razdelite na tri dele in zavijte, postopoma zgrabite stranske lase in jih tkajte v strukturo.
 • Potrebno je, da se pletenica izkaže za nekakšen "cikcak", ki spominja na kačo - ta čudovit vzorec bi moral iti čez dekličino glavo.
 • Pletenica se konča na dnu - pritrdite jo z lokom ali elastičnim trakom.

Toda katere pričeske iz pletenic za dolge lase so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko ugotovite iz videoposnetka v tem članku.

Priporočila za tkanje lepih pletenic z lastnimi rokami

Koristni nasveti za pravilno pletenje kratkih las:

 • Lasje, ki jih je treba pletati, morajo biti čisto oprane in suhe.
 • Uporabite razpršila z "mokrim" učinkom - ta pričeska bo videti še posebej stilsko in seksi.
 • Pridobite čudovite dodatke za pritrditev las in sponk, s katerimi boste med postopkom tkanja ločili pramene drug od drugega - to jim bo pomagalo, da se ne bodo zapletale, pričeska pa se bo izkazala bolj urejena.
 • Preden začnete tkati, si lase privoščite z modelirnim mousseom ali peno - s tem bodo prameni bolj poslušni - ne bodo toliko trkali iz pričeske.

Ne opletajte otrokovih las tesno - glavna stvar je, da jim je udobna. Bolje je uporabiti bolj nevidne (vendar tudi brez fanatizma), kot pa vleči in vleči na občutljive otroške lase.

Ogledali smo si možnosti za pričeske s pletenicami za kratke lase. Vse lahko naredite sami, razen afriških pletenic. In zdaj veste, da nič ni nemogoče - tudi s kratkimi lasmi lahko polepšate lepo in izvirno tkanje.

Oglejte si naše vsakodnevne izbire najboljših lepotnih izdelkov

Tkanje pletenic za kratke lase

Pričeske s čudovitim pletenjem izgledajo elegantno in romantično, razkrivajo vso lepoto ženskega obraza in poudarjajo individualnost svoje ljubice. Toda če dekletu z dolgimi prameni ni težko pletenice pletenice katere koli zapletenosti, potem praviloma povzroča številne težave. Brez skrbi, strokovnjaki našega spletnega mesta vas ne bodo pustili, da boste ostali brez stilskih stajlingov. S pomočjo naših mojstrskih tečajev se boste naučili tkati različne pletenice, tudi na zelo kratkih laseh..

Francoska pletenica za kratke lase

Francoska pletenica je eno najbolj priljubljenih in lepih tkalcev. Izvajanje na kratkih laseh ni tako težko..

 1. Pletene pramene kombiniramo z glavnikom in označimo začetek francoske pletenice - s strani, na hrbtni strani glave ali na zadnji strani glave.
 2. Pramen ločimo želeno širino in ga razdelimo na tri enake dele.
 3. Začnemo tkati navaden pigtail.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek pramen ohlapnih las..
 5. Enako storimo s pravim pramenom..
 6. Nadaljujemo tkanje pletenice do konca. Konico zavežite s tankim elastičnim trakom.

Takšno pletenico lahko postavite po želji - oglejte si fotografijo in se prepričajte sami.

Slap s kratkimi lasmi

Če želite ustvariti ta šik slog, boste potrebovali fin glavnik in elastičen trak, ki se bo ujemal z lasmi..

1. Glavo previdno prečešite z glavnikom.

2. Zavijte jih s kleščami, likalnikom ali ustvarite kodre s pomočjo sušilca ​​za lase z okroglo šobo (difuzor). Na kodrastih pramenih slap izgleda bolj impresivno..

3. Na temporalnem delu ločite tanek pramen las in ga razdelite na tri enake dele.

4. Začnemo tkati navadno pletenico.

5. Po nekaj centimetrih nadaljujemo z oblikovanjem slapa - zgornji pramen pustimo spodaj in ga nadomestimo z novimi lasmi, ki se nahajajo spodaj.

6. Lase še naprej pletate, spuščajte en odsek in nabirajte drugega. Po želji lahko slap pletate od ušesa do ušesa, lahko pa tkanje pripeljete samo do sredine glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovitim sponko za lase. Lahko pa ustvarite dva takšna pigtails drug proti drugemu tako, da združite dva slapa z enim.

Tkanje pletenic za kratke lase ponuja različne možnosti. Pred vami je najbolj kombinacija dveh modnih trendov hkrati - snop in pletenica..

 1. Lase zdrobimo z glavnikom in jih z curlingom ali likalnikom zavijemo v kodre. Tako bo naše tkanje teksturirano in bujno..
 2. Lase razdelite na tri enake dele.
 3. Iz sredine oblikujemo snop na kakršen koli način, primeren za vas.
 4. Stranske pramene zavežemo v dve francoski pletenici v smeri od čela do dna svežnja.
 5. Konce pletenic vežemo s tankimi elastičnimi trakovi in ​​pritrdimo s parom nevidnosti.
 6. Če želite narediti svojo pričesko nekoliko zmedeno, spustite nekaj tankih kodrov iz tkanja..

Trak za lase

To tkanje se opravi zelo hitro in v trenutku spremeni navadno dekle v elegantno mlado damo..

Korak 1. Pletene pramene z glavnikom.

Korak 2. Ločite lase na templjih in na čelu vzporedno s črto njihove rasti. Preostale dlake na zadnji strani glave pripnemo s sponko.

Korak 3. Lasje v templju razdelimo na tri enake pramene.

Korak 4. Začnemo tkati francosko pletenico ravno nasprotno - prekrivamo pramene pod seboj in dodamo nove tanke pramene desno in levo.

Korak 5. Nadaljujemo tkanje na nasprotni rob. Pridemo do ušesa in zaključimo tkanje navadnega pigtailja, katerega vrh je pritrjen z elastičnim trakom.

Korak 6. Ohlapne dlake poškropite z lakom in jih skrite v notranjost s pomočjo nevidnosti.

Korak 7. Da bo trak za lase bolj volumen, zelo nežno povlecite zanke.

Korak 7. Prosti del pramenov zvijemo na curling likalnik in skrijemo vrh platišča pod bujnimi kodri.

Šiška z dvojno pletenico

To tkanje na prvi pogled izgleda zapleteno, vendar ni. Poskusite sami, upoštevajte naša navodila.

1. Lase previdno počešite in zavijte s sušilcem za lase, likalnikom ali curlingom. Če želite popraviti kodre, lahko uporabite mousse ali peno.

2. Ločite lase blizu ušes in jih pripnite z nevidnimi. Preostale lase zvijemo drug proti drugemu in jih pritrdimo z lasnicami.

3. Zavijemo k tkanju pletenic iz tistih pramenov, ki smo jih zabodli. Vodoravno jih razdelimo na enake dele in tkalimo dve trivrstični pletenici.

4. Konce zavežite s tankim elastičnim trakom, zasukajte in pritrdite na zadnji strani s pomočjo zatičev in nevidnosti.

5. Končni slog razpršite z lakom. Zavihani lasje so lahko ohlapni ali pa jih zapustite.

Ali menite, da si takšno pričesko lahko privoščijo le lastniki dolgih las? Vendar ne! S kratko frizuro čim bolj zavijte spikelet!

1. Na predelu čela izberite majhno zaponko las.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Z vsakim novim tkanjem dodajte po eno tanko pramen na vsaki strani. Konico zaključimo do konca in konico pritrdimo z elastičnim trakom. Na sredino lahko pletite en špic ali pa ustvarite cel "šopek" dveh, treh ali celo štirih špic.

Če želite ustvariti takšno tkanje, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo (klasični kvadrat).

Korak 1. Lase počešite z glavnikom in jih razdelite na dva enaka dela vodoravno.

Korak 2. Od prvega dela tkajte francosko pletenico v hrbtni strani. Tisti, ki redno pregledujejo strani našega spletnega mesta, že vedo, kako to storiti. Konico pletenice zavežite s tankim elastičnim trakom.

Korak 3. Naredite enako z drugim delom las.

Korak 4. Obe pletenici nataknemo okoli glave in pritrdimo stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Na dekletih s kratkimi lasmi bo to tkanje zelo harmonično..

1. Previdno ločite šiške od preostalih las in jih razdelite na tri enake pramene.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Po nekaj rezinah nadaljujte z izvedbo spikeleta.

4. Končni pigtail pritrdimo ob ušesu s čudovitim ščetko za lase, lokom ali sponko za lase.

Cignoni in nadzemni prameni so bili vedno pomembni. Tudi leto 2014 ni bilo izjema od tega pravila. Pletanje z lažnimi prameni je videti tako lepo kot pletenica iz naravnih las.

Cignoni se prodajajo v specializiranih salonih in trgovinah. Cene takšnih izdelkov so lahko zelo različne - tako proračunske kot bajno drage. Stroški nadzemnih pramenov so odvisni od materiala, iz katerega so izdelani. Naravni lasje so veliko dražji, vendar jih lahko varno česate, barvate in kodrate. Toda pri nakupu umetne lasnice morate biti pozorni na njen odtenek. Že najmanjše neskladje z vašo barvo lahko igra slabo šalo in takšnih pramenov ni več mogoče barvati..

Kako tkati pletenice z lažnimi prameni?

 1. Lase temeljito počešite in pospravite laž.
 2. Lasje pritrdite s trakom, ušesci, lasnicami ali kapsulami.
 3. Začnite tkati. Poskusite, da ne potegnete las ali povlecite pletenice.

Nasveti za pletenje

Če želite lepo pletenico zaviti brez težav, si oglejte naše koristne nasvete:

 • Ne poskušajte pletati na umazanih, nerazpršenih laseh. Pletenica bo nagnjena in ne zelo bujna.
 • Za tiste, katerih lasje so zaradi kemije ali narave kodrasti, na njih nanesite vlažilni mousse ali pršilo. Lahko pa glavnik namočite v toplo vodo in ga večkrat sprehodite po laseh.
 • Styling okrasite s trakom, cvetjem, trakom za glavo ali sponko za lase za dodaten volumen.
 • Lase ne potegnite pretesno - to jo bo trajno poškodovalo in lahko povzroči glavobole..

Tkanje in pletenice za kratke lase vas bodo držale na vrhu trendnega vala..

Tkanje pletenic za kratke lase v 5 minutah

Možnosti pletenice za kratke lase korak za korakom z navodili

Francoska pletenica za kratke lase korak za korakom

 1. Pletene pramene kombiniramo z glavnikom in označimo začetek francoske pletenice - s strani, na hrbtni strani glave ali na zadnji strani glave.
 2. Pramen ločimo želeno širino in ga razdelimo na tri enake dele.
 3. Začnemo tkati navaden pigtail.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek pramen ohlapnih las..
 5. Enako storimo s pravim pramenom..
 6. Nadaljujemo tkanje pletenice do konca.
 7. Konico zavežite s tankim elastičnim trakom.

Takšno pletenico lahko postavite po želji - oglejte si fotografijo in se prepričajte sami.

Slap s kratkimi lasmi

Če želite ustvariti ta šik slog, boste potrebovali fin glavnik in elastičen trak, ki se bo ujemal z lasmi..

 1. Previdno prečešite glavo z glavnikom.
 2. Zavihamo jih s kleščami, likalnikom ali ustvarimo kodre s pomočjo sušilca ​​za lase z okroglo šobo (difuzor). Na kodrastih pramenih slap izgleda bolj impresivno..
 3. Na temporalnem delu ločimo tanek pramen las in ga razdelimo na tri enake dele.
 4. Začnemo tkati navadno pletenico.
 5. Po nekaj centimetrih začnemo oblikovati slap - zgornji pramen pustimo na dnu in ga nadomestimo z novimi lasmi, ki se nahajajo spodaj.
 6. Še naprej pletamo lase, spustimo en pramen in poberemo drugega. Po želji lahko slap pletate od ušesa do ušesa, lahko pa tkanje pripeljete samo do sredine glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovitim sponko za lase. Lahko pa ustvarite dva takšna pigtails drug proti drugemu tako, da združite dva slapa z enim.

Snop + pletenica

 1. Lase zdrobimo z glavnikom in jih z curlingom ali likalnikom zavijemo v kodre. Tako bo naše tkanje teksturirano in bujno..
 2. Lase razdelite na tri enake dele.
 3. Iz sredine oblikujemo snop na kakršen koli način, primeren za vas.
 4. Stranske pramene zavežemo v dve francoski pletenici v smeri od čela do dna svežnja.
 5. Konce pletenic vežemo s tankimi elastičnimi trakovi in ​​pritrdimo s parom nevidnosti.
 6. Če želite narediti svojo pričesko nekoliko zmedeno, spustite nekaj tankih kodrov iz tkanja..

Trak za lase

To tkanje se opravi zelo hitro in v trenutku spremeni navadno dekle v elegantno mlado damo..

 • Korak 1. Pletene pramene z glavnikom.
 • Korak 2. Ločite lase na templjih in na čelu vzporedno s črto njihove rasti. Preostale dlake na zadnji strani glave pripnemo s sponko.
 • Korak 3. Lasje v templju razdelimo na tri enake pramene.
 • Korak 4. Začnemo tkati francosko pletenico ravno nasprotno - prekrivamo pramene pod seboj in dodamo nove tanke pramene desno in levo.
 • Korak 5. Nadaljujemo tkanje na nasprotni rob. Pridemo do ušesa in zaključimo tkanje navadnega pigtailja, katerega vrh je pritrjen z elastičnim trakom.
 • Korak 6. Ohlapne dlake poškropite z lakom in jih skrite v notranjost s pomočjo nevidnosti.
 • Korak 7. Da bo trak za lase bolj volumen, zelo nežno povlecite zanke.

Korak 7. Prosti del pramenov zvijemo na curling likalnik in skrijemo vrh platišča pod bujnimi kodri.

Whelp ali spikelet na kratkih laseh

 1. Na predelu čela izberite majhno zaponko las.
 2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.
 3. Z vsakim novim tkanjem dodajte po eno tanko pramen na vsaki strani. Konico zaključimo do konca in konico pritrdimo z elastičnim trakom. Na sredino lahko pletite en špic ali pa ustvarite cel "šopek" dveh, treh ali celo štirih špic.

Pigtail okoli glave

Če želite ustvariti takšno tkanje, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo (klasični kvadrat).

 • Korak 1. Lase počešite z glavnikom in jih razdelite na dva enaka dela vodoravno.
 • Korak 2. Od prvega dela tkajte francosko pletenico v hrbtni strani. Tisti, ki redno pregledujejo strani našega spletnega mesta, že vedo, kako to storiti. Konico pletenice zavežite s tankim elastičnim trakom.
 • Korak 3. Naredite enako z drugim delom las.
 • Korak 4. Obe pletenici nataknemo okoli glave in pritrdimo stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Pletenice na šiška

1. Previdno ločite šiške od preostalih las in jih razdelite na tri enake pramene.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Po nekaj rezinah nadaljujte z izvedbo spikeleta.

4. Končni pigtail pritrdimo ob ušesu s čudovitim ščetko za lase, lokom ali sponko za lase.

Preprosta pletenica

Pletenje preproste pletenice, ki ji pravimo tudi tristranski spikelet, je zelo preprosto:

 • Na območju templja je treba ločiti debel pramen las in ga razdeliti na 3 dele, ki so enake volumnu.
 • Zunanji pramen na levi strani je treba postaviti med druga dva.
 • Potem je treba skrajni pramen na desni postaviti med druga dva.
 • Med tkanjem je treba pramene zategniti, tako da se pigtail izkaže za zmerno tesen.
 • Po zgornjem diagramu je potrebno ustvariti pigtail želene dolžine, na koncu mora biti vezan z elastičnim trakom.

Romantična "krona" za prave princese

Vsestranska pričeska, ki izgleda elegantno v službi in na zmenku.

Vzorec tkanja:

 1. Skrbno česane pramene razdelite na 2 dela, pri čemer narišete obrobo v krogu z glavnikom. Dolžina ohlapnih pramenov je 5 cm. Od preostalih las oblikujte konjski rep, ki ga tesno pritrdite z elastičnim trakom.
 2. Prameni enakomerno razporedite od repa in spustite navzdol.
 3. Začenši pri ušesu, tkajte francosko pletenico v krogu. Za prikrivanje ločitve je pigtail nameščen nad njim..
 4. Ko oblikujete pletenico, nenehno dodajajte lase iz konjskega repa.
 5. Na koncu dela zberite pramene v tradicionalno pletenico, zavarujte z elastičnim trakom in ga skrijete znotraj "krone".

Pletenice s tundri

Kako pleten z žemljicami:

 1. Dlake je treba razdeliti na 3 dele: prvi naj pokriva območje krošnje, drugi - okcipitalno območje, tretji - podlago vratu.
 2. Vsak del je treba privezati z elastičnim trakom na strani, potem ko ločite majhen curl.
 3. Iz nastalih treh repov morate oblikovati snope in jih pritrditi na lase z nevidnimi ali kratkimi lasnicami.
 4. Ločene kodre je treba pletati - skupaj naj bodo 3.
 5. Snopi morajo biti zaviti v pigtails, katerih konci morajo biti nevidno pritrjeni pod lasmi.

Učinek stranskega tkanja in obrito templjev

Vzorec tkanja stranske pletenice z učinkom obritega templja:

 1. Najprej morate narediti asimetrično vzdolžno ločitev od obraza do osrednje točke glave, nato pa uporabiti kotni prerez od sredine do ušesa (na strani z manj las), morate ločiti odsek, da ustvarite učinek obrito templjev.
 2. Znotraj ločenega odseka na čelu morate vzeti 3 tanke pramene in jih 1-krat zaviti skupaj z navadnim tropredelnim spikeletom.
 3. Po tem zavijte tanko francosko pletenico vzdolž roba odseka, pri čemer izvedite prijeme na eni strani, bližje območju krošnje. Prav tako lahko pletate na sredini odseka ali v enem odseku naredite 3 zelo tanke pletenice..
 4. Ko so kodri za grabež končani, je treba pletenico še naprej tkati do konca z navadnim tristranskim spikeletom, na koncu pa ga zavezati z brezbarvnim tankim elastičnim trakom.
 5. Pijača je treba skriti pod ohlapnimi lasmi pod pletenim odsekom. Na drugi strani ločevanja je treba lase prekriti s styling gelom ali voskom, da lasje dlje časa dobijo lep videz in svežino.

Mikrokozi

Ustvarjanje mikrokozmosa sploh ni zapleten postopek:

 1. Najprej morate lase razdeliti na 4-6 odsekov z uporabo vzdolžnega ločevanja. Pričesko lahko naredite asimetrično, če v pigtails pletate samo desno ali levo časovno območje..
 2. Vsak odsek mora biti pleten posebej, s francosko pletenico z dvostranskimi izboklinami novih pramenov.
 3. Na koncu tkanja je treba pigtail pritrditi z elastičnim trakom ali mini rakom na dnu vratu.

Macrame

Pravzaprav je zelo enostavno ustvariti tako nenavaden pigtail:

 1. Najprej morate na templinskem območju ločiti majhen pramen, ga razdeliti na 3 dele in na koncu zaviti z navadnim tristranskim spikeletom, ne da bi ga pritrdili z elastičnim trakom.
 2. Srednji pramen je treba prijeti z desno roko tik pod koncem tkanja, z levo roko pa morate pritrditi pigtail, pri čemer stranske pramene držite skupaj.
 3. Trdno držite srednji pramen, z levo roko povlecite preostale lase pletenic, kot da drsite po osrednjem pramenu.
 4. Ko je pigtail videti kot makrame, ga je treba pritrditi s prozornim elastičnim trakom in pritrditi na lase z nevidnimi.
 5. Iz vseh pramenov vzdolž čela lahko ustvarite še nekaj podobnih pletenic ali jih pletate.

Ribji rep

Ribolov styling lahko opravite v samo 5-7 minutah:

 1. Na območju templja morate zajeti širok pramen las in ga razdeliti na 2 dela..
 2. Tanek curl je treba ločiti od prvega dela, držati pod njim in ga povezati z drugim delom. Od drugega dela morate ločiti tudi tanek curl, ga držati pod njim in ga povezati na levo stran.
 3. Po opisani shemi je potrebno nadaljevati tkanje do konca, po katerem je treba pigtail pritrditi s trakom, privezanim na lok.
 4. Pletenico je treba položiti čez ohlapne lase in jih zavarovati z nevidnostjo.

Elven pigtail

Vzorec tkanja pletenic iz pletenic:

 1. Lasje so razdeljene z asimetričnim ločevanjem od linije obraza do sredine glave. Na strani razreza, kjer je več las, je na kroni ločen majhen kodr.
 2. Ta curl je pleten v francosko pletenico, ki ima smer od krone do čela, nato vzdolž čela, nato nad ušesom do sredine hrbtne strani glave. Ohlapne pramene las poberemo z obeh strani.

Pijača je vezana s tankim brezbarvnim elastičnim trakom, nepleteni prameni so zaviti v majhne kodre.

Imenovanje

Pričeske s pletenicami za kratke lase, kot druge, bi morale ustrezati njihovemu namenu. Nekateri so za vsakodnevno nošenje, drugi so bolj primerni za večer, pa tudi za počitnice.

Včasih so kratki lasje pleteni s kanekalonom, ki vam omogoča, da "nagradite" pramene in ustvarite domišljijo pričesko, kot za dolge lase.

 • Če želite ustvariti dolge pletenice, na primer na afriški način, lahko uporabite celo navadne niti.
 • Akrilna preja je najboljša izbira. Ne razteza se ali zbledi.
 • Hkrati deklica sama za nekaj časa pozabi, da ima kratko frizuro.
 • Nekatere pričeske s pletenicami je mogoče narediti ročno, druge pa potrebujejo zunanjo pomoč..

Nasveti

Da bi bili stajlingi s pletenicami lepi in prijetni po svojem videzu, morate upoštevati preprosta pravila za delo z lasmi:

 1. vam ni treba poskušati tkati pletenic na laseh ne prve svežine - ne bodo prejele ustrezne glasnosti in ne bodo videti zelo privlačne;
 2. pred tkanjem je lasje bolje dati dodaten volumen tako, da jih zavijte z železom, v nekaterih primerih pa zahvaljujoč lahkemu glavniku;
 3. kodrasti lasje, preden začnete ustvarjati pričesko, je bolje, da ga zdravite s pršilnikom ali mousseom, in če takih sredstev ni, jih vsaj sprehodite z glavnikom z mokrimi zobmi;
 4. pri tkanju nima smisla vlečenja las - pričeska bo videti slabše, lasje in koža na glavi pa bodo trpeli;
 5. med tkanjem je nujno, da pri pletenicah dodate nove pramene;
 6. če se pletenje pojavi na kratkih laseh, je treba uporabiti sponke, da lasje ostanejo v želenem položaju do konca dela;
 7. ustvarjeno pričesko je treba okrepiti z močnim fiksacijskim lakom, kar prepreči pojav štrlečih koncev kratkih pramenov;
 8. Upoštevati je treba, da različni okraski, ki se uporabljajo za lase, vizualno naredijo pletenice bolj voluminozne.

Pravila tkanja in nasveti za kratke lase

Daljši so prameni, bolj udobno je tkati pletenice na njih. Vendar pa lahko profesionalci naredijo takšne pričeske na laseh dolžine 5-7 cm, in da jih ustvarite doma, je dovolj 10-15 cm. Razne vrste kvadrata so kot nalašč za tkanje. Pomembno pa je upoštevati obliko obraza in druge značilnosti videza..

Obstajajo splošna pravila, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju pletenic za kratke lase:

 1. Na čiste lase morate narediti styling. Po pranju uporabite balzam, masko ali balzam, da naredite pramene vodljive. Naj se naravno posušijo.
 2. Odločiti se morate, kako in kam bo pletela vaša pletenica: od venca glave, od ušesa do ušesa, diagonalno in tako naprej. Po izbiri želenega dela las odstranite preostanek z elastičnimi trakovi ali sponkami.
 3. Če želite ustvariti pričesko, boste potrebovali krtačo za česanje, glavnik za ločevanje pramenov, ogledalo in dodatke.
 4. Če želite, da stajling postane bolj volumen in trajen, lahko iz korenin naredite buffant.
 5. Uporabite styling izdelek, kot je gel. Končano pričesko je mogoče pritrditi z lakom.
 6. Če želite pletenico narediti nenavadno in trpežno, lahko vanj tkate barvne niti ali jih pritrdite z lasnicami.
 7. Ohlapne pramene lahko odstranite s pomočjo majhnih lasnic ali nevidnih.
 8. Pletenico lahko pritrdite s tanko silikonsko gumijasto trakico, ki ustreza vaši barvi las.
 9. Upoštevajte, da so tanjši lasje, bolj pleten bo pletenica in bolj se bo držala.
 10. Če so lasje na hrbtni strani glave krajši kot na kroni, lahko pletenico zavijete na glavo. Zgornje pramene je mogoče vezati ali tuftati.
 11. Da bi lasje vizualno izgledali dlje, lahko najprej naredite tanek spikelet približno 1 cm, nato pa na njegovo osnovo pletete francosko pletenico in na straneh dodate pramene. Tako bo pričeska bolj trpežna..

Kakšno vrsto tkanja izbrati, odvisno od priložnosti in starosti

Obstaja veliko različic pletenic. Pri izbiri morate upoštevati starost, pa tudi primer, ki mu je styling namenjen.

Vsak dan

Če veste, kako tkati različne pletenice, lahko vsak dan naredite zanimive nenavadne stajlinge. Odlična možnost za vsakodnevno oblikovanje sta dve pletenici v obliki spikelet. Pletenice je mogoče tkati blizu osrednjega pregrada ali jih postaviti ob straneh.

Styling lahko tudi razvejate z tkanjem pletenic na šiška. Tudi če jih ni, lahko pigtails tkati v ločenih pramenih, ločenih s čelom.

Lahko uporabite tkanje z flageli, pletete pletenice okoli glave, naredite "malvinke" in tako naprej. Če je malo časa za ustvarjanje pričeske in dolžina omogoča pletenje pletenice od templja do središč zadnje strani glave, lahko iz tankih pramenov naredite dva "trakca" in se povežete z elastičnim trakom.

Večer

Večerne pričeske so lahko bolj prefinjene kot vsakodnevne. Pogosto uporabljajo ribji rep. Pletenice lahko pletemo v krogu, vodoravno ali navpično, cikcak, diagonalno. Pletenica "slap" izgleda zelo lepo v večernem stajlingu. Pletete ga lahko le do sredine, nato pa pramene pritrdite z elastičnim trakom in pletenico pripnite na lase s pomočjo čudovitega sponke za lase.

Če so vaši lasje zelo kratki, lahko naredite "verižne" pletenice. Če želite to narediti, v templju izstopata dva pramena, iz katerih je privezan ne preveč tesen vozel. Nadalje so v tkanje vključeni dodatni prameni, kot spikelet. Na koncu so lasje lepo oblikovani in pritrjeni z lasnikom ali elastičnim trakom.

Praznično

Vsako pričesko lahko naredite praznično, tako da jo dopolnite z različnimi dodatki. Uporabite lahko vence, tiare, čudovite trakove za glavo, trakove, loke, čudovite lasnice. Prav tako se pletenice pogosto uporabljajo v poročnih pričeskah, ki uspešno mejijo na tančico. Praznični stajling lahko okrasite z iskricami.

Za dekleta

Veliko pričesk pričeske so kot nalašč za dekleta vseh starosti. Uporabite lahko voluminozne ali majhne pletenice, francoske pletenice, spikelete, osupljive dve pigtails, "slap" in tako naprej..

Za ženske

Pletenice lahko pletemo v kateri koli starosti. Ženske bi morale eksperimentirati s klasičnimi različicami tkanja. Pigtails lahko dopolnite z trakovi za glavo, trakovi, čudovitimi lasnimi lasmi.

Kakšne pletenice so primerne za kratke lase

Kratki lasje niso razlog, da pozabite nase in se odrečete čudovitim in stilskim pričeskam. Sem spadajo pigtails, ki so postali najbolj priljubljeni v zadnjih desetletjih. Praktične izkušnje so pokazale, da je izdelava očarljivih pletenic na kratkem odbitku povsem izvedljiva..

Ustvarjanje pričeske iz pletenic za kratke lase je precej zabavno in zanimivo. Omogoča preizkusiti na sebi veliko slik, poleg tega pa je za določene vrste pletenic dovolj 3-5 cm kodrov..

Ni vsak pigtail videti super na kratkih lasih, nekaterih pa sploh ni mogoče pleteniti.

Vrste možnih pletenic:

 1. spikelets;
 2. pigtail platišče;
 3. openwork;
 4. Afriška;
 5. slap s kratkimi lasmi.

Stilisti priporočajo, da upoštevate te trike:

 1. iz korenin morate tkati pletenico;
 2. vzemite dokaj tanke pramene - manj plazijo iz vrst;
 3. na začetku se prepričajte, da lase zdravite z lakom.

Značilnosti pričeske na kratkih pramenih

Kratka frizura je zelo praktična v vsakdanjem življenju, saj ponavadi ne traja veliko časa, da bi jo oblikovali. Vendar pa lahko tudi s to pričesko vsak dan izgledate drugače..

Tudi na precej kratkih kodrih je enostavno izdelati pletenice. Sodobni frizerski "pomočniki" bodo pomagali pri ustvarjanju pričeske: gel, mousse in lak.

Sredstva za fiksiranje bodo varno pritrdila lase pri koreninah in preprečila, da bi izpadli in porušili celovitost pričeske.

Kratke pramene naredijo odlične tradicionalne in redne pletenice, šilce in mini pletenice. Nekatere tehnike tkanja bodo kratkemu odbitku dodale manjkajoči volumen, kar bo dalo vtis debelih in bujnih kodrov..

Dolge pletenice so ohlapne in naravne. Kratka pričeska, kot je ta, ni videti tako ležerno. Pri oblikovanju pričeske je treba poskušati narediti križne gibe na minimalni razdalji od površine glave.

Možnosti pletenic za različne tipe obrazov

S pravilnim kombiniranjem pletenic s šiška, neprevidnimi prameni in celotnim volumnom pričeske lahko preprosto skrijete pomanjkljivosti in poudarite prednosti svojega videza.

Okrogel obraz

Naslednje vrste tkanja so idealne:

 • dve rahlo pletenici na straneh vizualno podaljšata obraz. Romantična frizura frizure v obliki neprevidnih pramenov na območju templjev in čela bo deklici dodala ženskost in mehkobo;
 • pletenica okoli glave je najboljša rešitev za tiste z okroglim obrazom. Lase, oblikovane in prepletene v obliki venca ali košare, dodajo dekletu veličanstvo in čar;
 • Francoska pletenica "spikelet", ki gre od vrha glave nekoliko vstran, vizualno podaljša obliko obraza, zaradi česar je bolj podolgovata. Ta možnost tkanja je primerna tako za poslovno srečanje kot za svečano večerjo..
 • Pri izbiri pričeske naj se lastniki okroglega obraza izogibajo ravne ločitve in ravnih šiška, te podrobnosti poudarjajo okroglost in vizualno skrajšajo vrat.

Kvadratni obraz

 • Te vrste tkanja so idealne: voluminozna pletenica kodrastih las. Ta pričeska dvigne linijo čela, doda ženskost in mehkobo, zaradi česar so obrazne lastnosti tanjše;
 • pletenica, položena na stran (a la ruska pletenica) in asimetričen razplet bosta obrazu dodala mehkobo.
 • Lastniki kvadratnega tipa obraza naj se izogibajo naravnost ločitve in debele dolge šiške, poudarjajo ostre obrazne poteze. Prav tako ne bi smeli odpirati čela in ušes..

Ovalni obraz

Vse pričeske so primerne za lastnike ovalnega obraza, brez izjeme. Privoščijo si lahko tkanje poljubne zapletenosti in katerega koli dizajna, vse bo videti organsko in lepo.

Trikotni obraz

Za lastnike trikotnega obraza se priporočajo tesne pletenice v zgornjem delu las ali asimetrične na bangah. Tesno tkanje lahko vizualno zoži širok zgornji del glave in s tem, da v spodnjem delu naredite voluminozne kodre, vizualno dodate volumen obrazom in ličnicam, kot da razširite oval obraza..