Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase

Med pripadnicami nežnejšega spola obstaja mnenje, da je izbira pričeske za kratke lase zelo omejena in na pletenje boste morali pozabiti. In to je v osnovi napačno. Tako za kratke kot za zelo kratke odbitke lahko naredite neskončno raznoliko lepo oblikovanje s pomočjo francoskih, nizozemskih in drugih vrst pletenic. Treba si je samo želeti in si vzeti nekaj minut, da si ogledate in preberete navodila po korakih spodaj za ustvarjanje nekaterih najbolj zanimivih in enostavno izvedljivih pričesk s pletenicami za kratke lase.

Francoski slap za kratke lase

French Falls bo videti super na kratkih valovitih laseh. S to pričesko lahko vedno eksperimentirate. Na primer, pletenico zavijte ne ravno, ampak z rahlim naklonom.

Kako narediti:

  Lase počešite tako, da je ločitev ob strani (približno nad očesom). Na čelu ločite pramen las, ga razdelite na tri dele in začnite tkati navadno francosko pletenico. Začeti morate s pramenom, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite od zgoraj do osrednjega. Vrzi mu skrajni pramen. Lasje iz proste mase dodajte pramenu, ki se je izkazal za najbližjo ločitvi (na pramen postavite pramen in ga spet primite skupaj z dodatnimi lasmi). Vrzi ga na osrednjega. Črta skrajnega pramena, vendar jo je treba spustiti tako, da prosto visi. Vzemite nov pramen iz proste mase in ga vrzite na sredino.
  Ponovno dodajte nove lase v pramen, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite na sredino. Skrajni pramen je treba spet spustiti, namesto tega pa ga je treba vreči. V tem vrstnem redu je treba tkati okoli glave in mimo zadnjega dela glave spustiti nekoliko nižje. Ko dosežete obraz, skrajni pramen zavežite z nevidnim silikonskim gumijastim trakom. Poravnajte pričesko, ohlapne lase lahko dodatno kodrate.

Voluminozna pletenica iz jelke v kombinaciji z vodnikom na zelo kratkih laseh

In na zelo kratkih laseh lahko ustvarite nenavadno in zelo simpatično pričesko z uporabo dveh različnih možnosti za tkanje pletenic.

Za to potrebujete:

  Na čelu ločite pramen, razpolovite in prekrižite polovice. S prsti jih pritiskate na glavo, z vsake strani iz proste mase zgrabite majhno ključavnico in jo vrzite na nasprotno stran. Nadaljujte z ločevanjem pramenov in jih izmenično vržite drug na drugega, tako da dobite nekaj podobnega kot pletenica ali božično drevo. Ko dosežete zadnji del glave, pritrdite zadnje pramene z več nevidnimi. Dodajte nevidnost celotnemu "božičnemu drevesu", le izbrati jih je treba v barvi las in se poskušati skriti v notranjosti.
  Z roko pokrijte oči in celotno strukturo poškropite z lakom. Vzemite majhen pramen iz enega od templjev, ga razdelite na dva dela in jih zvijte skupaj v obliki svežnja. Ločite še en pramen in ga zasukajte s prejšnjim. Če ločite nove pramene in jih zasukate s prejšnjo, se pomaknite nazaj vzdolž glave. Na zadnji strani glave zabodite zadnji pramen, ki skriva nevidnost pod lasmi. Preostale ohlapne lase in slog dodajte glasnost, simulira ustvarjalni nered, ne pozabite pritrditi z lakom.

Puhasto elastična pletenica

Pletenica elastičnih trakov je popolnoma enaka možnost, ko morate na kratkih laseh ustvariti nekaj lepega, impresivnega in zanesljivega (niti laka vam ni treba uporabljati).

  Na čelu ločite pramen in naredite konjski rep (# 1). Vrzi naprej. Začenši od templjev, zberite lase in naredite še en rep (# 2). Bolje je uporabljati prozorne gumijaste trakove. Prvi rep razdelite na polovico, med njegove polovice, vrgel rep št. 2 naprej in ga zataknite s sponko. Polovice repa št. 1 vzemite nazaj.
  Znova, od templjev, zberite del las in ga z elastičnim trakom zavežite skupaj s polovicami repa št. 1. Nastali rep (št. 3) razdelite na dva dela in, ko je med njima, vrnite rep št. 2 nazaj. Deli repa št. 3 pripeljite naprej in jih pritrdite s sponko. Začetek od ušes zberite še nekaj las in ga povežite z repom številka 2. Nastali rep številka 4 razdelite na dva dela, med katerimi morate potegniti lase, vržene navzgor. Deli četrtega repa zabodite na vrh, da se ne bi ovirali. Zberite bolj ohlapne lase in jih zavežite s konjskim repom, ki je zdaj spodaj. To storite, dokler vam ne zmanjka ohlapnih las. Pazite, da pletenico obarvate po celotni dolžini, tako da vlečete segmente na stranice.

Izjemna kombinacija francoske pletenice in kratkega boba

Kljub dejstvu, da je ta pričeska precej preprosta, na kratkih laseh izgleda zelo kul..

Ustvarjanje pričeske s pletenicami za kratke lase:

  Pramen previdno ločite na čelu, zavijte v vozel in za nekaj časa pritrdite s sponko. Na vsakem templju ločite še en pramen in ga pritrdite še s sponkami za lase, tako da se še ne motijo. Zberite še nekaj las pod prvim pramenom, prav tako jih zavežite v vozel in zatič. Leve stranske pramene vrnite nazaj in jih zabodite z nevidnimi. Nad njimi raztopite pramen. Sprostite preostali pramen in zavežite navadno francosko pletenico iz njega (ločite majhen del, začnite pleteniti, se pomaknite nazaj, dodajte lase). Pletenico zaključite na običajen način in skrijete konec pod lasmi na zadnji strani, tako da jo nevidno pripnete.

Pletenice na šiška in volumetričen stajling

Če želite zelo hitro ustvariti nekaj lepega in izvirnega na kratkih laseh, morate pletenico leteti na šiška in dodati volumen ostalim lasem..

To je zelo enostavno storiti:

  Na strani naredite ločitev in v bližini ločite pramen. Iz njega zavijte francosko pletenico in se pomikajte proti nasprotnemu ušesu. Pletenico napnite in zataknite za ušesom. Preostalim lasem dodajte volumen.

Tako lahko za kratke lase naredite morje čudovitih pričesk s pletenicami..

Video pričeske s pletenicami za kratke lase

Venec iz dveh nizozemskih pletenic

Elastična pletenica v kombinaciji s kratkim bobom

Obrnjena francoska pletenica s šopkom za kratke lase

Izvirna pričeska z dvema pletenicama

Graceful pričeska s francosko pletenico, pletenimi diagonalno

Pričeske s pletenicami na kratkih laseh. Pletenski vzorci za kratke lase

Lastniki kratkih las pogosto vsak dan počnejo isti stajling in niti ne sumijo, da lahko svoje kratke frizure popestrijo z različnimi zanimivimi pričeskami..

In mnogi sploh ne sumijo, da lahko pletenice pletejo na kratkih laseh. Ne samo to, lahko naredite tudi različne variacije pričeske..

V tem članku vam ponujamo fotografijo pričesk in vzorcev tkanja ter utelešenje tako lepih pričesk..

Ni ženske, ki ne ve kako preprosto pletenico iz treh pramenov. Iz tako preprostih pletenic lahko pridete do ogromne raznolikosti vseh vrst pričesk..

Tudi na kratkih laseh se imenuje tako imenovana francoska pletenica ali, preprosto, spikelet. Tudi ta pletenica je enostavna za izvedbo, rezultat pa je zelo spodoben..
Videoposnetek si lahko ogledate: Kako pleteti francosko pletenico (spikelet).

Preprosta spikeleta je pletena na naslednji način: razdelite tanek pramen las na tri dele in začnite pletati navadno pletenico, vsakič, ko primete in vtaknete še en tanek pramen v spikelet.

Obstaja tudi veliko pričesk za kratke lase iz takšne spikelet..

Zelo pogosta pletenica s kratkimi lasmi je slap. Ta pričeska izgleda zelo impresivno in je ni zelo težko izvesti.

Slap je tkan kot spikelet, razlika je le v tem, da pramen, ki ga zgrabite v pletenico, ne tka, ampak ostane, da visi kot slap iz pletenice.

Za lase, ki niso zelo kratki, je primerna pletenica, imenovana ribje šibe..
Oglejte si lahko video: Kako pletenico pletenice ribje šibe.

Ta pletenica je tkana po naslednjem načelu: lase razdelite na dva pramena. Od vsakega pramena ločite tanke kodre in jih tkajte skupaj.

Modne pletenice za kratke lase.

Dogaja se, da lastniki kratkih pričesk resnično želijo pletenice. In v resnici obstajajo tone elegantnih pletenic za kratke lase. Hkrati lahko z uporabo različnih vrst tkanja in kombiniranjem različnih stilov vsakič naredite edinstvene pričeske.

Francoska pletenica za kratke lase.

Francoska pletenica je upravičeno ena najbolj priljubljenih in lepih tkalk las. Gotovo ga je mogoče izvesti na kratki pričeski. Hkrati lahko takšno pletenico postavite na glavo kamor koli. Francosko pletenico lahko pletate na eni strani glave ali čez celo glavo, od spodaj ali od zgoraj. Število možnosti za izvedbo francoske pletenice je omejeno le z domišljijo.

Grška pletenica za kratke lase.

Grško pletanje je možno na katerem koli lasu, tudi na kratkih. Grška pletenica je običajno pletena okoli glave. V tem primeru se ločijo tri pramene in začne se postopen prehod iz templja na drugo stran glave. Tako se pletenje upogne okoli glave, tvori izvirno pričesko..

Običajno, toda hkrati bodo pletenice, okrašene s tkanimi trakovi ali dodatki, kot je tiara, videti naravne..

Pleten slap za kratke lase.

Tkanina, imenovana slap, se uporablja tako za ravne kot kodraste lase. Poleg tega takšna pričeska izgleda neverjetno impresivno in romantično ravno na zavihanih kodrih..

Slap združuje tkanje las in ohlapne kodre.

V procesu tkanja je pramen iz templja razdeljen na tri dele in pleten v obliki navadne pletenice. V tem primeru je ob vsakem novem zavoju tkanja en zgornji pramen. Položi jo v spodnje pramene. Pletenje se nadaljuje tako, da zapustimo en pramen in poberemo drugega. Pletenico lahko ustvarite do sredine glave in ne nadaljujete naprej. Pri ustvarjanju stylinga lahko eksperimentirate in tkalite diagonalno.

Slap ima veliko različic in je neverjetno priljubljen pri mladih deklicah in deklicah.

Pletenice na šiška za kratke lase.

Zapnite na šiška za kratko frizuro. Ta pričeska je neverjetno priljubljena in je kot nalašč za tiste s kratkimi lasmi. Skoraj vsak lastnik šiška se včasih želi znebiti za nekaj časa. Poleg tega lahko ta želja raste v sorazmerju s samimi šiški..

Da se šiška ne bo vmešala v vsakdanje življenje, jo lahko postavite v elegantno pletenico. Takšna proga bo nepogrešljiva možnost za dekleta, ki vodijo aktiven življenjski slog. Pletene šiška ne bodo motile športa.

Za pletenje takšne pletenice morate iz glavnega dela las izbrati šiška in ga razdeliti na tri enake dele. Nato je navaden spikelet pleten z dodajanjem pramenov šiška.

Končano pletenico lahko pritrdite s sponko za lase in nevidnim lasnikom ob ušesu. In konica pletenice bo prikladno skrita za ušesom pod prameni las.

Pletenico lahko na pletenici pletate ne samo s spikeletom, temveč na kateri koli drug način tkanja. Možnosti je nešteto.

Pletenica iz spikelet na kratkih laseh.

Klasična spikelet izgleda odlično na odbitkih. Plesti ga je zelo enostavno. V čelnem predelu glave je del pramenov poudarjen in nato pleten s tremi pletenicami. Ko se pletenice oblikujejo, se na obeh straneh dodajo tanki prameni las, drug za drugim. Pletena pletenica je pritrjena z elastičnim trakom ali nevidnostjo.

Ob uporabi tega tkanja je tudi veliko prostora za domišljijo. Na primer, namesto ene spikeletke lahko pletate dve, tri ali celo štiri. Pletenicam lahko dodate tudi zanimive podrobnosti, na primer trakove ali pletenice pletate navznoter.

Kot rezultat poskusa je zagotovljena privlačna pričeska..

Stransko pletenje na kratkih laseh.

S asimetričnim stranskim tkanjem lahko pridobite kljubujoč, a hkrati ženstven videz. Ta pričeska ustvarja učinek obritega templja in se lahko izvaja na kateri koli dolžini las..

Tkanje se začne iz templja na najpreprostejši način z grabi. Treba je zagotoviti, da se prameni med tkanjem tesno raztegnejo. Lahko je pletena ena ali več mikro pletenic.

Pletite le do sredine pramena, nato pa se pigtails na skrivaj pritrdijo z nevidnim, elastičnim trakom ali okrasnim lasnikom. Za trajnejši učinek je rezultat ponavadi prekrit z lakom za lase. Da bi nastali pričeski dali večjo slovesnost, lahko pletenice okrasite z okrasnimi lasnicami ali trakovi.

Plesti okoli glave na kratki pričeski.

Izvirno pričesko lahko ustvarite tako, da pletate pletenico okoli glave. Izberete lahko katero koli metodo tkanja. Pletenica je pletena okoli glave s pramenom pramenov, začenši od templja. Poleg tega lahko kot poskus ustvarite podobno pričesko z uporabo dveh pletenic..

Končana pričeska je zavarovana s skritimi lasnicami. Konci pletenic so skriti v notranjosti.

Ta slog izgleda neverjetno lepo in lakonsko ter je primeren za poslovne ženske in pisarniško vzdušje..

Plesti s šopkom za kratke lase.

Pletenico s šopkom za kratke lase je lažje ustvariti, kot se morda zdi. Če ima dekle ravne lase, potem bo priporočljivo, da jih kodrate. Zavite ključavnice dajejo pletenicam neverjetno ženskost in lasje izgledajo bolj voluminozno.

Pri ustvarjanju pričeske se najprej oblikuje popka. V tem primeru lahko uporabite prostorninsko elastiko za lase (bagel) ustrezne velikosti. Nadalje so pletenice pletene iz las, ki se nahajajo na obrazu, začenši s čela. Končane pletenice so pritrjene na snop z nevidnostjo ali elastičnim trakom.

Če želite ustvariti učinek lahkotnosti ali naivne neprevidnosti, lahko na straneh sprostite ohlapne kodre obraza.

Članek je všeč - shranite ga v svoje socialno omrežje

Tkanje za kratke lase (38 fotografij): 5 modnih možnosti s podrobnim opisom

Že nekaj let se v modo vrnejo vse vrste pletenic. Zdaj lahko enako okrasita tako deklico kot strogo poslovno žensko ali mlado nevesto. Pleteni prameni vedno dajejo podobi nežnost in ženskost, poleg tega so takšne pričeske udobne in praktične..

Raznolikost sodobnih vrst tkanja je res neverjetna, še posebej, ker lahko kratke pramene pletemo v precej pletenico. Pri takšni frizuri seveda ni toliko možnosti izbire kot pri dolgih kodrih. Toda ne bodite žalostni, vedno lahko ugotovite več izvirnih stajlingov.

Občutljiv stajling z okrasno pletenico, ki se spušča na čelo

Zanimiva dejstva

Dolga pletenica - dekliška lepotica!

V starih časih v Rusiji so dekleta z dolgo pletenico do pasu veljala za najbolj zdrava in najbolj trpežna. Neporočeno dekleta je moralo lase zaviti v eno pletenico in jo okrasiti s trakom. Ženske v zakonu so kodre postavile na drugačen način: pletale so jih v dve pletenici in ovile okoli glave v obliki zvitka.

Možnosti pletenice za kratke lase

Poglejmo, kako lepo, modno in učinkovito pleteti kratke lase. Če vaši kratki kodri dosežejo ramena, potem lahko tkate kar nekaj različnih pletenic..

Francoska pletenica

Takšen pigtail je pleten iz treh pramenov, z malo prakse lahko preprosto naredite lepo pričesko.

Obstaja kar nekaj različic francoske pletenice:

 • Pletenica "obratno" ali čevelj špicalke za kratke lase je tkana po istem principu kot navadna francoska pletenica, z edino razliko, da se prameni pri križanju ne nalagajo od zgoraj, ampak se prepognejo tkanje. Če želite ustvariti voluminozne odprte pletenice, morate popustiti in rahlo izvleči stranske pramene iz pletenice.

Oblečeno pletanje na kratkih laseh

 • Zigzag stajling izgleda zelo lepo in praznično. Delite stran in začnite pletati s tremi prameni na manjši strani, pri tem pa primite samo tiste pramene, ki se nahajajo na vrhu glave. Ko pridete do nasprotne strani glave, zavrtite delo točno za 90 stopinj in nadaljujte, to bo ustvarilo cikcak.

Elegantna kratka cik-cak frizura

 • Pleten v krogu v obliki venca.

Nasvet! Vedno zavijte le čiste, sveže oprane kodre. Tako bo vaš končani stajling izgled še posebej razkošen in impresiven..

Navodila za tkanje:

 1. Z masažno krtačo dobro prečistite čiste, suhe kodre.
 2. Od čela primite del las in ga razdelite na tri enake pramene.
 3. Začnite tkati na sredini, izmenično desno in levo pramene. Hkrati primite in vsakič dodajte ohlapno pramen.
 4. Vse kodre zavijte na ta način in jih zavarujte z elastičnim trakom. Če zanj ni dovolj dolžine, lahko nastalo pletenico pritrdite z dvema nevidnima, pritrjenima navzkrižno.

Nasvet! Kratki prameni zelo pogosto hitro izpadejo iz pričeske, zato, da se temu izognete in dlje ohranite ustvarjeno lepoto, končni styling razpršite s svetlobnim sredstvom.

Lepo pletenice kratkih las okoli glave

Slap za kratke kodre

Šarmantno pletenje las: za kratke lase, kot vidite, lahko pridete tudi do zanimivih možnosti

Če želite, da je vaša pričeska na slapu videti tako super kot na fotografiji, potrebujete nekaj spretnosti v tem poslu, nato pa lahko takšno lepoto enostavno ustvarite z lastnimi rokami..

Ta pričeska je vredna pozornosti že zato, ker izgleda enako impresivno tako na valovitih kot ravnih pramenih. Tkati "slap" z delno sproščenimi kodri ni težko.

Faze izvirnega tkanja z uporabo tehnike "slap"

Začnite tkati "slap" na enak način kot navaden pigtail - iz treh pramenov. Tu je posebnost, da je spodnji pramen odstranjen iz tkanja in ostane prosto visi navzdol, podoben padajočem toku vode v slapu (zato je takšno ime). Namesto tega pramena morate vzeti drugo - iz celotne mase las. V tem je celotna skrivnost!

Špikelj nad ušesom

Preproste pričeske za kratke lase z pletenicami nad ušesom

Tudi neizkušena dekleta lahko ustvarijo takšno pričesko. Začnite tkati spikelet s strani s strani, ki vam najbolj ustreza. Kako tkati šilček, lahko vidite na spodnji fotografiji:

Vzorec tkanja za navaden spikelet

Navpična spikelet pričeska

Elegantne pričeske s pletenicami za kratke lase

Za takšno pričesko se lasje razdelijo na enake cone, nato se v navpični smeri pleta spikelet. Da bi preprečili oviranje sosednjih pramenov, je priročno, da jih zataknete s sponkami.

Pigtails lahko poudarijo ženskost frizure

Zanimive rešitve za kratke lase

Afriške pletenice

Plesti jih je mogoče, če dolžina vaših kodrov doseže 10 centimetrov ali več. Celotna površina glave je razdeljena na enake kvadratke in začnejo tkati čim bolj tesne pigtails, tkanje v kanekalonska vlakna. Cena v salonih za takšno tkanje je precej visoka, saj gre za zelo naporno delo, ki lahko traja več ur.

Ustvarjalne in pozitivne afriške pletenice

Dekleta s kratkimi lasmi lahko pogosto spremenijo svoj videz, da ustreza vsaki priložnosti in razpoloženju, zahvaljujoč široki izbiri pletenic, ki so na voljo (naučite se, kako pleteti kratke lase tukaj).

Tudi naš video v tem članku bo podrobneje obravnaval to temo..

Zdravo! Moji lasje rastejo zelo slabo, kaj je mogoče storiti?

Tamara (shpilki.net)

Zdravo! Za pospešitev rasti las lahko uporabite profesionalne in zdravilne formulacije - serume, ekstrakte itd. Tečaj jih vtremo v lasišče. Postopki zdravljenja z aparatom Darsonval so učinkoviti. Vzemite tečaj posebnih vitaminov - "Pantovigar", "Pantogam", "Merz". Od ljudskih zdravil, masaža lasišča s suho grobo soljo in drgnjenje izvlečka repinca olja v korenine las (prodaja se v lekarnah).

Tkanje pletenic za kratke lase

Pričeske s čudovitim pletenjem izgledajo elegantno in romantično, razkrivajo vso lepoto ženskega obraza in poudarjajo individualnost svoje ljubice. Toda če dekletu z dolgimi prameni ni težko pletenice pletenice katere koli zapletenosti, potem praviloma povzroča številne težave. Brez skrbi, strokovnjaki našega spletnega mesta vas ne bodo pustili, da boste ostali brez stilskih stajlingov. S pomočjo naših mojstrskih tečajev se boste naučili tkati različne pletenice, tudi na zelo kratkih laseh..

Francoska pletenica za kratke lase

Francoska pletenica je eno najbolj priljubljenih in lepih tkalcev. Izvajanje na kratkih laseh ni tako težko..

 1. Pletene pramene kombiniramo z glavnikom in označimo začetek francoske pletenice - s strani, na hrbtni strani glave ali na zadnji strani glave.
 2. Pramen ločimo želeno širino in ga razdelimo na tri enake dele.
 3. Začnemo tkati navaden pigtail.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek pramen ohlapnih las..
 5. Enako storimo s pravim pramenom..
 6. Nadaljujemo tkanje pletenice do konca. Konico zavežite s tankim elastičnim trakom.

Takšno pletenico lahko postavite po želji - oglejte si fotografijo in se prepričajte sami.

Slap s kratkimi lasmi

Če želite ustvariti ta šik slog, boste potrebovali fin glavnik in elastičen trak, ki se bo ujemal z lasmi..

1. Glavo previdno prečešite z glavnikom.

2. Zavijte jih s kleščami, likalnikom ali ustvarite kodre s pomočjo sušilca ​​za lase z okroglo šobo (difuzor). Na kodrastih pramenih slap izgleda bolj impresivno..

3. Na temporalnem delu ločite tanek pramen las in ga razdelite na tri enake dele.

4. Začnemo tkati navadno pletenico.

5. Po nekaj centimetrih nadaljujemo z oblikovanjem slapa - zgornji pramen pustimo spodaj in ga nadomestimo z novimi lasmi, ki se nahajajo spodaj.

6. Lase še naprej pletate, spuščajte en odsek in nabirajte drugega. Po želji lahko slap pletate od ušesa do ušesa, lahko pa tkanje pripeljete samo do sredine glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovitim sponko za lase. Lahko pa ustvarite dva takšna pigtails drug proti drugemu tako, da združite dva slapa z enim.

Tkanje pletenic za kratke lase ponuja različne možnosti. Pred vami je najbolj kombinacija dveh modnih trendov hkrati - snop in pletenica..

 1. Lase zdrobimo z glavnikom in jih z curlingom ali likalnikom zavijemo v kodre. Tako bo naše tkanje teksturirano in bujno..
 2. Lase razdelite na tri enake dele.
 3. Iz sredine oblikujemo snop na kakršen koli način, primeren za vas.
 4. Stranske pramene zavežemo v dve francoski pletenici v smeri od čela do dna svežnja.
 5. Konce pletenic vežemo s tankimi elastičnimi trakovi in ​​pritrdimo s parom nevidnosti.
 6. Če želite narediti svojo pričesko nekoliko zmedeno, spustite nekaj tankih kodrov iz tkanja..

Trak za lase

To tkanje se opravi zelo hitro in v trenutku spremeni navadno dekle v elegantno mlado damo..

Korak 1. Pletene pramene z glavnikom.

Korak 2. Ločite lase na templjih in na čelu vzporedno s črto njihove rasti. Preostale dlake na zadnji strani glave pripnemo s sponko.

Korak 3. Lasje v templju razdelimo na tri enake pramene.

Korak 4. Začnemo tkati francosko pletenico ravno nasprotno - prekrivamo pramene pod seboj in dodamo nove tanke pramene desno in levo.

Korak 5. Nadaljujemo tkanje na nasprotni rob. Pridemo do ušesa in zaključimo tkanje navadnega pigtailja, katerega vrh je pritrjen z elastičnim trakom.

Korak 6. Ohlapne dlake poškropite z lakom in jih skrite v notranjost s pomočjo nevidnosti.

Korak 7. Da bo trak za lase bolj volumen, zelo nežno povlecite zanke.

Korak 7. Prosti del pramenov zvijemo na curling likalnik in skrijemo vrh platišča pod bujnimi kodri.

Šiška z dvojno pletenico

To tkanje na prvi pogled izgleda zapleteno, vendar ni. Poskusite sami, upoštevajte naša navodila.

1. Lase previdno počešite in zavijte s sušilcem za lase, likalnikom ali curlingom. Če želite popraviti kodre, lahko uporabite mousse ali peno.

2. Ločite lase blizu ušes in jih pripnite z nevidnimi. Preostale lase zvijemo drug proti drugemu in jih pritrdimo z lasnicami.

3. Zavijemo k tkanju pletenic iz tistih pramenov, ki smo jih zabodli. Vodoravno jih razdelimo na enake dele in tkalimo dve trivrstični pletenici.

4. Konce zavežite s tankim elastičnim trakom, zasukajte in pritrdite na zadnji strani s pomočjo zatičev in nevidnosti.

5. Končni slog razpršite z lakom. Zavihani lasje so lahko ohlapni ali pa jih zapustite.

Ali menite, da si takšno pričesko lahko privoščijo le lastniki dolgih las? Vendar ne! S kratko frizuro čim bolj zavijte spikelet!

1. Na predelu čela izberite majhno zaponko las.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Z vsakim novim tkanjem dodajte po eno tanko pramen na vsaki strani. Konico zaključimo do konca in konico pritrdimo z elastičnim trakom. Na sredino lahko pletite en špic ali pa ustvarite cel "šopek" dveh, treh ali celo štirih špic.

Če želite ustvariti takšno tkanje, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo (klasični kvadrat).

Korak 1. Lase počešite z glavnikom in jih razdelite na dva enaka dela vodoravno.

Korak 2. Od prvega dela tkajte francosko pletenico v hrbtni strani. Tisti, ki redno pregledujejo strani našega spletnega mesta, že vedo, kako to storiti. Konico pletenice zavežite s tankim elastičnim trakom.

Korak 3. Naredite enako z drugim delom las.

Korak 4. Obe pletenici nataknemo okoli glave in pritrdimo stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Na dekletih s kratkimi lasmi bo to tkanje zelo harmonično..

1. Previdno ločite šiške od preostalih las in jih razdelite na tri enake pramene.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Po nekaj rezinah nadaljujte z izvedbo spikeleta.

4. Končni pigtail pritrdimo ob ušesu s čudovitim ščetko za lase, lokom ali sponko za lase.

Cignoni in nadzemni prameni so bili vedno pomembni. Tudi leto 2014 ni bilo izjema od tega pravila. Pletanje z lažnimi prameni je videti tako lepo kot pletenica iz naravnih las.

Cignoni se prodajajo v specializiranih salonih in trgovinah. Cene takšnih izdelkov so lahko zelo različne - tako proračunske kot bajno drage. Stroški nadzemnih pramenov so odvisni od materiala, iz katerega so izdelani. Naravni lasje so veliko dražji, vendar jih lahko varno česate, barvate in kodrate. Toda pri nakupu umetne lasnice morate biti pozorni na njen odtenek. Že najmanjše neskladje z vašo barvo lahko igra slabo šalo in takšnih pramenov ni več mogoče barvati..

Kako tkati pletenice z lažnimi prameni?

 1. Lase temeljito počešite in pospravite laž.
 2. Lasje pritrdite s trakom, ušesci, lasnicami ali kapsulami.
 3. Začnite tkati. Poskusite, da ne potegnete las ali povlecite pletenice.

Nasveti za pletenje

Če želite lepo pletenico zaviti brez težav, si oglejte naše koristne nasvete:

 • Ne poskušajte pletati na umazanih, nerazpršenih laseh. Pletenica bo nagnjena in ne zelo bujna.
 • Za tiste, katerih lasje so zaradi kemije ali narave kodrasti, na njih nanesite vlažilni mousse ali pršilo. Lahko pa glavnik namočite v toplo vodo in ga večkrat sprehodite po laseh.
 • Styling okrasite s trakom, cvetjem, trakom za glavo ali sponko za lase za dodaten volumen.
 • Lase ne potegnite pretesno - to jo bo trajno poškodovalo in lahko povzroči glavobole..

Tkanje in pletenice za kratke lase vas bodo držale na vrhu trendnega vala..

Možnosti pletenice za dekleta s kratkimi lasmi

pridružite se razpravi

Delite s prijatelji

Pomanjkljivost kratkih las, mnoge ženske menijo, da ni mogoče diverzificirati pričeske s pletenicami. Ne sumijo, da obstaja veliko možnosti za izdelavo pletenic in celo obsežne pletenice na pramenih kratke dolžine. Obvladali nekaj preprostih tehnik, lahko vsak dan začnete z novim videzom..

Pletenice na kratkih laseh imajo eno ali drugo obliko, odvisno od tega, kako kratke so pričeske deklet. Lahko pletate majhne pletenice ali bolj voluminozne, če dopušča dolžina las.

Pletenice okrasite na naslednji način:

 • v obliki spikeleta (francoska pletenica);
 • "Slap";
 • okvir (ali krona);
 • pasovi;
 • tkanje "fishtail".

Asimetrične kratke odbitke vam omogočajo, da naredite pletenico samo na eni strani glave, pričeske, kot je kratek bob, pa omogočajo izdelavo dveh ali več pletenic.

Če želite občutiti novost, lahko pletete preproste pletenice s postopnim vključevanjem novih pramenov iz mase las na šiška..

Na pletenicah ženske s kratkimi lasmi poskušajo poudariti teksturo in volumen las. Vse vrste tkanja omogočajo, da se opravi..

S kompleksnimi možnostmi je smiselno uporabiti sheme, ki vam omogočajo, da hitro dojamete načelo ustvarjanja določene pletenice.

Začetniki se lahko naučijo preprostih tehnik, na primer izdelovanja spikelet. Ko se roke spomnijo vrstnega reda dejanj, lahko nadaljujete z ustvarjanjem nenavadnega dizajna za kratko frizuro z uporabo pletenic.

Imenovanje

Pričeske s pletenicami za kratke lase, kot druge, bi morale ustrezati njihovemu namenu. Nekateri so za vsakodnevno nošenje, drugi so bolj primerni za večer, pa tudi za počitnice.

Včasih so kratki lasje pleteni s kanekalonom, ki vam omogoča, da "nagradite" pramene in ustvarite domišljijo pričesko, kot za dolge lase.

Hkrati lahko obarvani nenaravni prameni korenito spremenijo videz..

Če želite ustvariti dolge pletenice, na primer na afriški način, lahko uporabite celo navadne niti.

Akrilna preja je najboljša izbira. Ne razteza se ali zbledi.

Hkrati deklica sama za nekaj časa pozabi, da ima kratko frizuro.

Nekatere pričeske s pletenicami je mogoče narediti ročno, druge pa potrebujejo zunanjo pomoč..

Vsak dan

Za vsakodnevno obrabo lahko naredite dve pletenici v obliki spikelet. Ta metoda je dobra v tem, da se kratki prameni dobro pritrdijo pri pletenju v pletenice..

Sploh ni težko narediti te pričeske..

Lase razdelite na dva dela z navpičnim ločevanjem. Izberite tri pramene, naredite prva dva perekida, kot v navadni pletenici, nato pa v lasico specite vse lase po vrsti. Zavarujte z elastičnim trakom. Enako storite z drugo polovico las..

Pletenice so lahko bližje sredinskemu prerezu ali nameščene na straneh. Za zelo kratke lase je na ta način mogoče narediti ozke vrste pletenic. Pričeska, odvisno od lokacije tkanja, spremeni svoj videz in s tem tudi podobo dekleta kot celote.

Vsakdanje stajlinge lahko popestrite z tkanjem pletenic na šiška.

Tudi če frizura ne pomeni njegove prisotnosti, lahko na čelu pletete lase, ki so posebej ločene od celotne mase..

Izbrani pramen razdelite na tri dele in jih vrzite čez, kot za navadno pletenico. Zdaj morate lase iz mase, izbrane za tkanje, pritrditi na pramen, ki se nahaja dlje od obraza. Prinesite pletenico do ušesa, pritrdite z elastičnim trakom. (Lahko uporabite silikon, ki je na laseh praktično neviden). Da pletenica ne bi visela, je nevidno pritrjena na večji del las.

Ni težko pletenice kratkih las z flageli. Ta pričeska bo videti elegantno. Primerno celo za zrelo žensko.

Vzorec tkanja po korakih je videti takole:

 • tik nad templjem izberite dva pramena enake debeline;
 • eno zasukajte v smeri urinega kazalca, drugo v nasprotni smeri urinega kazalca in nato tesno zvijte skupaj;
 • pletemo dalje, tako da na obe strani dodamo pramene na pletenici kot spikelet in nadaljujemo prepletanje obeh glavnih pramenov;
 • tkalo pritrdite na sredini glave od zadaj;
 • na enak način naredite še en vodnik na nasprotni strani glave;
 • povežite oba pigtails in konca prilagodite tako, da ne bosta štrlela;
 • če dolžina las omogoča, oblikujte šopke, tako da vključite zvite lase.

Pletenice lahko pletate s krono okoli glave, če za to zadostuje dolžina las.Treba je celotno maso las razdeliti na dva dela z vodoravnim ločevanjem. Sprednji del tkalimo z obrnjeno francosko pletenico (ta način tkanja se imenuje tudi nizozemski).

Prameni so navita pod sredinskim pramenom od spodaj, ne pa zloženi, kot pri običajni pletenici. Tkanje se izvaja od ušesa do ušesa. Pletenica je zavarovana z elastičnim trakom, skozi zadnji del glave pa je narejena še ena pletenica. Oba sta povezana, konci las so skriti in pritrjeni z lasnicami.

Če pletenje za kratke lase ni mogoče, lahko uporabite veliko prozornih trakov iz silikonske gume.

Z njihovo pomočjo ustvarijo teksturirano pletenico ali več na različnih delih glave, če je dolžina las minimalna. Načelo tkanja je preprosto.

Ločite majhen pramen in ga zberite v rep, ga usmerite naprej. Takoj za njo zberite pramen enake debeline v drugem repu.

Pramene prvega razporedite na stranice, drugega repa pa vrzite naprej skozi oblikovano pot, tako da ga zataknete s sponko, da se ne vrne v prvotni položaj. Vrnite pramene prvega repa nazaj. Za tretji konjski rep izberite pramene še enkrat in jih povežite v rep skupaj z dvema delovoma prvega.

Nato razdelite tretji rep na dva, drugi rep pa vrzite nazaj skozi nastali "prehod". Naredite to in povežite konjske konice, dokler dopušča dolžina las. Na koncu zavarujte z elastičnim trakom in pričeski dajte popolnost.

Pramene iz nastale pletenice je treba nekoliko izvleči, da ji dajo volumen.

Če absolutno ni časa za ustvarjanje pričeske in lasje vam omogočajo, da pletete pigtail od templja do sredine popka, je priročno narediti dva "trakca" iz tankih pramenov in jih povezati z elastičnim trakom. Izkaže se udobna pričeska, zahvaljujoč kateri se glava las čez dan ne bo spustila v oči.

Večer

Večerne pričeske se po zahtevnosti izvedbe ne razlikujejo tako zelo od vsakodnevnih. Njihovemu ustvarjanju je treba posvetiti malo več pozornosti in se osredotočiti na podrobnosti. Zahvaljujoč temu se styling dojema kot bolj eleganten..

Tudi če lasje komaj premagajo dolžino 10 centimetrov, lahko naredite izvirne večerne pričeske z ribjo pletenico. Kose lahko postavite tako, kot želite:

 • okoli oboda;
 • navpično ali vodoravno;
 • diagonalno;
 • cikcak.

Glede na to, da je dolžina las zelo majhna, je priporočljivo, da lase mažete z mousse. Zahvaljujoč temu se prameni ne bodo drobili..

V delu glave, kjer se bo začelo tkanje, morate izbrati dva precej voluminozna pramena enake debeline. Poimenimo jih 1 in 2. Tanko pramen izberemo iz proste mase las s strani 1 in prenesemo na izbrani del las 2. Nato iz mase las iz strani dela 2 izberemo isti tanek pramen in ga povežemo z 1.

Na ta način se tkanje pripelje na pravo mesto. Konci las so pritrjeni z elastičnim trakom in skriti pod preostalimi ali pa iz njih tvorijo obliko, ki spominja na rožo, pripeto z lasnicami ali drugimi držali, odvisno od značilnosti frizure in las.

Da bi bilo tkanje lepo, je pomembno, da za gube izberete pramene enake debeline..

Če želite narediti pričesko občutljivo, jih lahko s prsti ali ročajem glavnika za konice povlečete iz pletenice.

Če frizura ni povsem fantična, lahko s pomočjo pletenic za kratke lase oblikujete lase "s slapom".

Najprej jih morate temeljito česati. Na njih naredite kodre z curling likalnikom, likalnikom ali okroglim glavnikom (difuzor). Zahvaljujoč temu bo "slap" učinkovitejši..

V templju izberite tanek pramen in ga razdelite na tri dele iste debeline..

Začnite pletati kot navadna pletenica iz treh vrvic. Na pravi razdalji začnite ustvarjati obliko slapa. Zgornji pramen vrzite navzdol in ga pustite visečega. Namesto tega drugi del las poudarite v ohlapni masi pod pletenico in pletenico. Na ta način prinesite tkanje v drugi tempelj skozi zadnji del glave in pritrdite pletenico na stran.

"Slap" lahko tkate samo do sredine, tako da lase pritrdite z elastičnim trakom in pripnete na večji del las z majhnim lasnim pramenom. In tudi dobra možnost je tkanje dveh pletenic s sproščenimi prameni drug proti drugemu..

Lasje, ki ne dosegajo povprečne dolžine, je povsem mogoče urediti pletenice kot "verige". Izkaže se tudi pametno. V templju je treba izbrati dva pramena in iz njih vezati ohlapen vozel. Nato vključite dodatne pramene v tkanju, kot v spikelet, kar pletenico pripelje na pravo mesto. Na koncu lase lepo oblikujte in pritrdite z elastičnim trakom, nevidnimi lasnicami ali lasnicami.

Praznično

Večerna pričeska se samodejno spremeni v praznično pričesko z vsemi vrstami dodatkov. To je lahko:

 • diadem;
 • svetel sponka za lase bogate teksture;
 • lasnice z okraski v obliki kamnov, cvetov in tako naprej;
 • poročna tančica;
 • venec;
 • eleganten okvir;
 • trakovi in ​​loki.

In tudi praznične pričeske so okrašene s pajkicami, cignoni se uporabljajo za dodajanje volumna pričeski.

Za ustvarjanje najbolj spektakularnih pričesk, ki jih na korporativnem dogodku, poroki ali obletnici ne bodo spregledali, pogosto uporabljajo ročno izdelan nakit.

Lase lahko pletate na kateri koli od zgornjih načinov, jih okrepite z lasnicami z oblikovalskim nakitom - in praznična pričeska je pripravljena za vsako priložnost..

Nasveti

Da bi bili stajlingi s pletenicami lepi in prijetni po svojem videzu, morate upoštevati preprosta pravila za delo z lasmi:

 • vam ni treba poskušati tkati pletenic na laseh ne prve svežine - ne bodo prejele ustrezne glasnosti in ne bodo videti zelo privlačne;
 • pred tkanjem je lasje bolje dati dodaten volumen tako, da jih zavijte z železom, v nekaterih primerih pa zahvaljujoč lahkemu glavniku;
 • kodrasti lasje, preden začnete ustvarjati pričesko, je bolje, da ga zdravite s pršilnikom ali mousseom, in če takih sredstev ni, jih vsaj sprehodite z glavnikom z mokrimi zobmi;
 • pri tkanju nima smisla vlečenja las - pričeska bo videti slabše, lasje in koža na glavi pa bodo trpeli;
 • med tkanjem je nujno, da pri pletenicah dodate nove pramene;
 • če se pletenje pojavi na kratkih laseh, je treba uporabiti sponke, da lasje ostanejo v želenem položaju do konca dela;
 • ustvarjeno pričesko je treba okrepiti z močnim fiksacijskim lakom, kar prepreči pojav štrlečih koncev kratkih pramenov;
 • Upoštevati je treba, da različni okraski, ki se uporabljajo za lase, vizualno naredijo pletenice bolj voluminozne.

Lepi primeri

Ribolov pigtail naredi kratkodlako dekle mehkejše. Dovolj je, da uporabite takšno tkanje na čelu na območju šiška. Tako majhen dotik bo sliko bistveno preoblikoval..

Z ribjo frizuro lahko okrasite glavo v parietalni coni. Pletenica je videti teksturirana. Lasje ne izstopajo izpod nje in se ne zapletejo.

Kratki prameni, okrašeni s tanko francosko pletenico, bujno dvignjeni in položeni po celotni glavi, lahko dajejo podobi moč in neodvisnost. Za dekleta z značajem so takšne pričeske ravno pravšnje..

Afro-pletenice izgledajo impresivno na kratkih odbitkih. Te pletenice vam omogočajo, da "napišete" bizarne figure na glavi in ​​pritegnejo pozornost vseh na položene lase..

"Slap" rahlo kodranih in barvanih las izgleda še posebej graciozno, s poudarkom na volumnu tudi na ne preveč debelih laseh.

Dva spiketa korenito spreminjata podobo kratkodlake deklice. Nekaj ​​časa se lahko počuti, kot da ima dolge pramene. Če oblečete večerno obleko, se lahko celo počutite kot prava princesa s kratko frizuro.

Navadne pletenice od templjev do zadnjega dela glave v kombinaciji z "razgaljenimi" prameni kratkih las "igrajo", da ustvarijo slog boho. Lastnik te frizure izgleda ženstveno in na dotik.

Prameni na parietalnem delu glave, le nekajkrat vmesni v obliki pletenice, lahko spremenijo običajno pričesko in se počutijo prenovljeno. Takšna lepota se ustvari z lahkimi gibi nekaj minut.

S pomočjo platišča in pramenov preko čela, zapletenih v pletenico, zaživi izvirna sestava lastnih las. Na ta način se lahko običajna frizura spremeni v precej večerno pričesko..

Več vrstic pletenic, ki se končajo v majhnih puhah, dajejo vtis lepo urejenih dolgih las. Hkrati za ustvarjanje pričeske sploh ni potrebno pridobiti razkošne glave las pod rameni..

"Venček" "fishtail", okrašen s cvetjem, je sposoben preoblikovati katero koli pričesko, tudi na kratkih laseh. Dekle s takšnim stylingom bo videti naravno in enostavno, tudi če je barva las daleč od naravne.

Informacije o tem, kako narediti pričesko s pigtail za kratke lase sami, glejte naslednji video.

Pletenice za kratke lase: kako pleten francoski spikelet

Pigtails so ena najbolj priljubljenih pričesk. Očarljiva tkanja so primerna tako za dekleta kot odrasle ženske - obe s pigtails izgledajo očarljivo. Če ima deklica dolge ali srednje lase, potem ni težav - pletenico lahko preprosto pletate čez spodobno dolžino. In kaj storiti za tiste s kratkimi lasmi - tudi vi želite biti lepi, vendar dolžina zmede.

Mnogi verjamejo, da so pletenice neprimerno razkošje za kratke lase. A je? Z zaupanjem lahko rečemo, da to sploh ni tako. To temo bomo obravnavali v članku - kako pleteti pletenice na kratke lase za dekleta in dekleta - podali bomo primere tako vsakodnevnih kot prazničnih možnosti.

prednosti

 • Sodobne metode pletenja vam omogočajo, da ustvarite veliko možnosti za čudovite pletenice, vključno s kratkimi lasmi.
 • Pričeske s pletenicami so zelo ženstvene, odlično se ujemajo z romantičnim videzom.
 • Pletenice vam omogočajo, da odstranite moteče pramene z obraza, kar je pomembno, ko morate vaditi, se učiti, trdo delati. Poleg tega pričeske s pletenicami dobro držijo in skoraj zagotovo ne bodo razpadle do večera..
 • Pletenice dodajo čar in spontanost podobi.
 • Pigtails so precej preprosti za tkanje, to je povsem mogoče storiti sami. V članku bodo navedeni primeri pričesk, ki so posebej namenjeni samoizpolnjevanju.

Za odrasle

Razmislite, s kakšnimi pletenicami lahko odrasla deklica pletenice, da ne bi izgledala kot "deklica". Odrasle ženske in tkalke naj bi bile "odrasle" - lepe, zapletene, teksturirane. Plus je, da čeprav so takšne pletenice videti težke, jih je precej preprosto tkati - preprosto morate obvladati nekaj osnovnih korakov - in zanimiva nova pričeska je pripravljena.

Vsakodnevne možnosti

Stilisti svetujejo, da razmislite o naslednjih vrstah pletenic, ki veljajo za najprimernejše za kratke lase:

 • Spikelet. Izvirno tkanje, ki ga je enostavno in hitro narediti. Primerno, če dolžina las doseže vsaj 5 cm. Za pletenje špiceta na kratki glavi las je treba pletenje začeti od samih korenin - čim bližje njim. Vzemite tanke pramene - na ta način se bodo bolje pritrdili. Pred tkanjem poškropite glavo z lakom - to bo zagotovilo boljši oprijem pramena - manj bo potrgano.
 • Obroč prašiča. Posebna pričeska, ki uokviri glavo s čudovitim pletenim obročem. Pleten je lahko, če imajo lasje dolžino 10 cm. Na fotografiji je vzorec pletenice s kopitami:

Francoska pletenica za ženske

To je izvirna in očarljiva pričeska s teksturiranim tkanjem. Dobra stvar francoske pletenice je, da lasje naredijo bolj voluminozne, kar je zelo pomembno, če so na primer ženski lasje tanki.

Nasvet: če so vaši lasje res kratki, jih podaljšajte z nadzemnimi prameni - na ta način boste dosegli bolj lepo pričesko. In če se kratki lasje tudi kodrajo, potem je priporočljivo, da jih poravnate z železom ali posebnim serumom. To bo dodalo nekaj centimetrov dodatne dolžine..

 • Lase temeljito počešite.
 • Odločite se točno, kje bo vaša pletenica. Lahko gre od strani in strogo skozi sredino ter glavo uokviri z vencem. Razmislite o sredinski možnosti. V tem primeru vzemite odsek las s čela in ga razdelite na tri dele..
 • Začnite tkati kot običajno - z vsakim naslednjim korakom zgrabite stranske pramene in jih tkajte v glavno pletenico.
 • Torej pridite do konca, dokler ne zapletete vseh las.
 • Nato pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali, v praznični različici, z elegantnim lokom ali lasnikom.

Kako kratke ženske odbitke izgledajo za okrogel obraz in kako dobro izgledajo, lahko vidite na fotografiji v članku.

Toda kako izgleda lažna bob frizura za kratke lase na fotografiji, si lahko ogledate tukaj v članku.

Zanimivo bo tudi, če se naučite, kako navijati kratke lase in kako dobra bo videti takšna pričeska: https://opricheske.com/uxod/zavivka/kak-nakrutit-korotkie-volosy.html

Toda kako izgleda pričeska Malvinka za kratke lase, vam bo pomagalo razumeti fotografijo v tem članku.

Afriški

Ta vrsta tkanja za kratke lase je značilna po zavidljivi izvirnosti - ni vsako dekle odločilo, da bo dobilo takšno pričesko. Če pa se je vendarle odločila, bo pridobila nenavadno, zanimivo in privlačno pričesko..

Lastnosti:

 • Pogosto se za ustvarjanje pletenic uporabljajo večbarvne niti, kot je nitka - v tem primeru frizura postane tudi večbarvna. Torej ustvarjalna je izbira kreativnih in pogumnih posameznikov.
 • Afro-pletenice vam omogočajo, da o stylingu ne razmišljate dlje časa - glava je na vrsti vsak dan brez napora. Prav tako vam ni treba vsak dan umivati ​​las - ta postopek lahko izvajate veliko manj pogosto..
 • Afriške pletenice bodo krasile glavo kar 4 mesece - tako dolg "dopust" od potrebe po stilu las je vreden plačila 4-5 tisoč rubljev za pletenje.
 • Bistvo pletenja je, da mojster lase razdeli na številne majhne pramene, iz vsakega pramena pa oblikuje ločeno tanko pletenico. Kot rezultat, se na glavi pojavi cel šok tankih pletenic, kar ustvarja bujno in voluminozno pričesko. Na kratkih laseh bo pričeska videti še posebej nenavadno in izvirno..
 • Upoštevajte, da so afriške pletenice tkane, če so lasje dolge vsaj 5 cm. Toda če lasje ne dosežejo te oznake, lahko poveljnik plete umetne pramene - in pletenice z njihovo pomočjo Opomba: Ta pričeska ni namenjena samostojni izvedbi Mojster ga uporablja samo v salonu, ki uporablja posebno opremo

Praznične voluminozne pletenice

 • Če želite svojo francosko pletenico narediti praznično, lahko iz nje oblikujete šopek in ga pritrdite z elegantnimi lasnicami - takšen kup izgleda zelo dekorativno in izvirno. Francoska pletenica je dobra, saj odlično ohranja obliko pričeske, ne dopušča, da bi se prameni izlegli - nepogrešljiva kakovost, ko je potrebno, da pričeska traja dlje časa - primerna za aktivna dekleta.
 • Openwork pletenice so čudovita in očarljiva možnost za kratke lase. Ta pričeska je možna, če dolžina las doseže 15 cm. Na krajših laseh je lahko odprto tkanje samo z nadzemnimi prameni. Ta vrsta tkanja izgleda nenavadno ženstveno in romantično. Najboljše od vsega je, da se odprto tkanje kombinira z glavno frizuro - kvadratom ali bobom. Te frizure vključujejo ravne pramene enake dolžine, kar omogoča, da jih pletate v pletenice Nasvet: Pramenov pred pletenjem posujte z lakom, da se pričeska varno oprime. Na fotografiji - odprte pletenice:
 • Ribji rep. Ta možnost je vrsta francoske pletenice. Preprosto je narejeno in hkrati izgleda izvirno in nenavadno. Za pletenje boste potrebovali več časa in potrpljenja kot pletenje francoske pletenice. Za kratke lase je najbolje narediti ribje nohte s "podporo" nadzemnih pramenov - takrat je pričeska zagotovljena, da se ne bo razpadla. In potrebno je tesno in varno pritrditi pričesko z nevidnimi lasnicami in lasnicami - v nasprotnem primeru bodo prameni iztrgani. Toda kako narediti lep rep za dolge lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.
 • Prašičkov od znotraj. Tkanina je podobna francoski pletenici, le stranski prameni se ne nalegajo na srednji, ampak se spuščajo navzdol. Izkaže se konveksna pletenica, ki lepo izstopa proti splošnemu enakomernemu "ozadju" gladkih las Opomba: Ta pričeska ne bi smela imeti vidnih "pomanjkljivosti" - vsaka pomanjkljivost bo zelo opazna. Zato pričesko lepo in varno pritrdite. Toda kakšne pletenice za srednje lase za otroke so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko izveste iz članka.

Pričeske za majhne deklice

Razmislite o možnostih pletenic za kratke lase za majhne princese - navsezadnje so pletene pričeske v tem primeru pravi izhod. Dajejo čar malo fashionista, izgledajo lepo, zanesljivo "ščitijo" pogled pred prameni.

Vsakodnevne možnosti

Vzorec tkanja tradicionalne preproste pletenice

 • Združite lase in celoten volumen razdelite na tri dele.
 • Začnite tkati, navijati stranske pramene pod sredino po vrsti.
 • Torej, do konca, da pustite malo konice ohlapnih las.
 • Pletenico zategnite z elastičnim trakom - ravno dovolj tesen, da lasje ne bodo zrahljali. Zaprite kratke pramene z nevidnimi

Če želite narediti praznično različico, lahko pletenico okrasite s čudovitim lokom ali lasnikom.

Dve otroški pletenici za kratke kodre

Pletenje dveh pletenic na kratki glavi las ni lahka naloga, vendar je mogoče. Piškoti se bodo izkazali za kratke in se bodo nekoliko prilepili na stranice - vendar ima tudi to svoj čar.

Na fotografiji - pletenice za majhne deklice:

Navodila:

 • Vse dekličine lase razdelite na pol.
 • Z vsakega odseka zavijte majhno pletenico in jo zavarujte z elastičnimi trakovi.

Toda kako izgledajo lepe pletenice na srednjih laseh in kako težko je narediti takšne pletenice, je podrobno opisano v tem članku..

Pripravljeni so vsi - dve čudoviti pigtails. Če v pigtails pletete okrasne vrvice ali lepe trakove, dobite elegantno pričesko, s katero se lahko punca odpravi na počitnice.

Je enostavno tkati vilin pigtail

Vsaka punca bo všeč ta možnost. Elven pigtails so navadne ali francoske osi - nujno vitke -, ki so na obeh straneh pletene in vezane na zadnji strani glave. Če želite, lahko pričesko naredite bolj zapleteno in zanimivo, tako da dodate še nekaj vrstic pletenic na sredini..

Kakšne praznične pletenice je mogoče narediti

Kako pleteti otroške pigtails

Izvirna in lepa pričeska za kratke lase

 • Lase deklice razdelite na majhne odseke, iz njih oblikujte konjske repke. Pritrdite te konice s svetlimi tankimi elastičnimi trakovi..
 • Nato povežite te konjske nohte skupaj, tako da iz poti ločevanja na glavi naredite lep vzorec..

Toda kakšen je vzorec tkanja pletenic za srednje lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.

Kako pleteti kačo - korak za korakom

Ta pričeska izgleda čudovito in hitro tka..

 • Lase počešite in razdelite na del - raven, stranski ali diagonalni.
 • Ločite en pramen od glavnine las - začnite pletati s čela.
 • Pramene razdelite na tri dele in zavijte, postopoma zgrabite stranske lase in jih tkajte v strukturo.
 • Potrebno je, da se pletenica izkaže za nekakšen "cikcak", ki spominja na kačo - ta čudovit vzorec bi moral iti čez dekličino glavo.
 • Pletenica se konča na dnu - pritrdite jo z lokom ali elastičnim trakom.

Toda katere pričeske iz pletenic za dolge lase so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko ugotovite iz videoposnetka v tem članku.

Priporočila za tkanje lepih pletenic z lastnimi rokami

Koristni nasveti za pravilno pletenje kratkih las:

 • Lasje, ki jih je treba pletati, morajo biti čisto oprane in suhe.
 • Uporabite razpršila z "mokrim" učinkom - ta pričeska bo videti še posebej stilsko in seksi.
 • Pridobite čudovite dodatke za pritrditev las in sponk, s katerimi boste med postopkom tkanja ločili pramene drug od drugega - to jim bo pomagalo, da se ne bodo zapletale, pričeska pa se bo izkazala bolj urejena.
 • Preden začnete tkati, si lase privoščite z modelirnim mousseom ali peno - s tem bodo prameni bolj poslušni - ne bodo toliko trkali iz pričeske.

Ne opletajte otrokovih las tesno - glavna stvar je, da jim je udobna. Bolje je uporabiti bolj nevidne (vendar tudi brez fanatizma), kot pa vleči in vleči na občutljive otroške lase.

Ogledali smo si možnosti za pričeske s pletenicami za kratke lase. Vse lahko naredite sami, razen afriških pletenic. In zdaj veste, da nič ni nemogoče - tudi s kratkimi lasmi lahko polepšate lepo in izvirno tkanje.

Oglejte si naše vsakodnevne izbire najboljših lepotnih izdelkov