Pričeska za tekmovanje

Natečaji za najboljše pričeske, ki se sistematično odvijajo v mestih naše države, so nekakšna kreativna poročila frizerjev. Vsaka od udeležencev natečaja ne more in ne sme biti omejena na preprosto kopiranje, tudi najbolj izvirne pričeske. Voditi ga mora želja po ustvarjanju nove smeri v modi, pokazati nekaj svojega, posebnega. Povsem razumljivo je, da mora tak mojster imeti dober okus, visoko strokovno znanje in splošno kulturo..

Običajno se za vsako tekmovanje razvijejo posebni pogoji. Vnaprej jih je treba proučiti in pri razvijanju skic prihodnjega modela, ki jih avtor predlaga, da predstavijo na natečaju, upoštevajte glavne in odločilne točke tekmovanja. Težko bi bilo našteti različne točke tekmovanj, saj v vsakem primeru pogoje tekmovanja pripravi žirija. Toda najbolj tipični delovni procesi, ki so praviloma vključeni v program vsakega tekmovanja, segajo na naslednje:

sposobnost ustvarjanja modne, a priložnostne pričeske; preobrazba vsakodnevne pričeske v praznično, vikend;

obvladovanje mokrih metod curlinga. Izdelava modnih pričesk z uporabo različnih različic mokrega curlinga (curlers, ravne kodre, kombinirani styling itd.);

sposobnost ustvarjanja zgodovinskih pričesk ali tako imenovanih "fantazijskih" pričesk iz originalov (na primer slike, skulpture), ki temeljijo na mojstrski fantaziji v kombinaciji s smerjo sodobne mode.

Seveda zgodovinske in "fantazijske" pričeske ne zvenijo moderno. Ne morete jih nositi v našem času. Toda izjemno visoka strokovna spretnost, brez katere je te pričeske nemogoče ustvariti, je včasih prava šola frizerstva. Poleg tega je treba opozoriti, da se številne podrobnosti o pričeskah, ki so že stoletja oddaljene od nas, pogosto uporabljajo v najbolj modnih sodobnih pričeskah..

Dodatni izdelki za lase (prameni, pletenice, kodri, lasnice), pa tudi vse vrste okraskov (dragi kamni, kroglice, rože, perje, razni kovinski nakit) se pogosto uporabljajo za ustvarjanje tekmovalnih vnosov. Seveda je treba nakit kombinirati z obliko, "motivi" frizure in poudariti to ali ono "idejo" modela. Na primer, na enem od moskovskih tekmovanj, ki je potekalo na dan izstrelitve prvega umetnega satelita Zemlja, je bila prikazana originalna pričeska, ki simbolizira trenutek, ko je raketa vzletela. Okras te frizure je bil majhen svetleč spremljevalni model. Tako je mojster s svojim izvirnim delom odražal vznemirljiv dogodek v življenju naše države.

Preden nadaljujemo z opisom modelov tekmovalnih pričesk, se moramo podrobneje ustaviti na enem vprašanju: kaj je osnova za oceno konkurenčnih del? Kaj je treba razumeti z ocenami preobrazbe (preobrazbe), tehnike, natančnosti in celotnega vtisa? Že sama besedna transformacija jasno določa pomen potrebnega dela. To kaže, kako lahko na primer s pametnimi spremembami preprost vsakdanjo pričesko preuredite v vikend. Hkrati ni dovolj, da pričesko posodobite s kakšnim perjem ali vanj vdelate kos tila ali nekaj nakita, ampak tukaj je pomembno, da s pomočjo natančne tehnike česanja dosežete spremembo oblike pričeske..

Šele pred kratkim se je razvila težnja proti tako imenovani "slaščičarski metodi dela". Obrtna izdelava zahteva kakovostno izvedbo, ki jo je mogoče doseči ne z nenehno vadbo na modelu iste frizure, temveč s skrbnim vsakodnevnim delom. Sama tehnika pomeni razvoj začetne serije pričeske, valovne črte in razporeditev kodrov, pa tudi delo na delih pričeske iz umetnih las. Natančnost izvedbe je povezana tudi s tehniko. Dodatki, kot so sponke, sponke za lase in dolgočasni in ohlapni prameni las, ne smejo biti vidni.

Sl. 37. Pričeska 'fantazija'

Treba je ustvariti pričeske naravnega videza in ne takšnih, ki so vpadljive po svojih lastnostih, ki pogosto mejijo na slab okus.

Črta tekmovalne pričeske mora biti v harmoniji s silhueto. Tukaj lahko le pravi specialist ustvari pričesko, ki ustreza obliki obraza in glave. Toda barve las, ličila za obraz, modeli oblek morajo biti med seboj učinkovito usklajeni..

Za uspešno izvedbo tekmovalnega dela pomembno vlogo igra sam model pričeske.

V razdelku tekmovalnih pričesk so mladi mojstri prikazani modeli, ki služijo kot dokaz, da je iz las mogoče ustvariti katero koli obliko zamišljene pričeske..

Pozorni morate biti na zadnji del glave, oblikovan kot valovit greben. Nastane tako: lasje na hrbtni strani glave so razdeljeni z nizkim prečnim prerezom. Spodnji del okcipitalnih dlak je zvit.

Sl. 38 pričeska 'lilija'

Pričeska "fantazija" je prikazana na sliki. 37. Izdelana je na hladen način z navijanjem las s kodralniki. Pred to operacijo se lasje razdelijo na naslednji način. Šiške ločite in jih navpično naviti na tri debele curlers. Potem se parietalni del las loči od ušesa do ušesa, in temporalne ključavnice so ločene od tega dela las. Preostali lasje pa so ločeni s stranskim ločevanjem. Prvi ločeni pramen s šiška je razdeljen na dva dela. Tanke pramene so zasukane na velikih kodrih, lasje se pri česanju in zvijanju podajajo naprej, kodri pa se valjajo čez sebe, rahlo se obrnejo v desno (mojster stoji za stolom). Levi del las je zasukan na enak način, toda z rahlim zavojem v levo se preostali del parietalnega dela zasuka nad seboj, kar daje lase nekoliko naprej. Prve začasne ključavnice zaradi ločevanja je treba zasukati in česati navzdol, lase potisniti čim bolj naprej, preostale začasne ključavnice pa zaviti navzdol s potiskom naprej..

Po sušenju sledi pričeska. Po odstranitvi kodralnikov lase česamo s čopičem v želeni smeri, kar ustvarja obliko pričeske. Nato se loči spodnji del las zatilja, se tupirajo, spodaj česajo v obliki valja in nadaljujejo z oblikovanjem las zgornjega dela popka. Dlaka je bela, začenši od krone in navzdol do okcipitalnega dela. Pri oblikovanju tega dela frizure se lasje sprednjega dela glave uporabljajo na mestu, ločenem s prečnim delom. Po tupirovki lase je treba poškropiti z lakom in, hitro delati z glavnikom in krtačo, urediti vrh popka. Po tem dokončajo oblikovanje spodnjega dela las, za kar spodnji valj stlačijo z glavnikom s konico, ga razpršijo z lakom in zaprejo ločitev z majhnimi obroči.

Sl. 39. Tekmovalna večerna pričeska

Zasnova las na hrbtni strani glave je narejena na ta način: desna stran las je zakrpljena in oblikovana proti zadnjem delu glave z lakom, čopičem in glavnikom. Tudi levi pramen je tup in oblikovan, vendar so lasje usmerjeni proti obrazu. Levi časovni pramen je tup, poškropljen z lakom, česan. V tem primeru se konci las česajo na levi strani. Desni temporalni del je zatemnjen in česan v zgornji greben okcipitalnega dela las. Šiška je zakrpljena, lakirana in okrašena z glavnikom, tako da zaprete loke, ki ločujejo lase.

Po končni obdelavi je treba pričesko spet lakirati in okrasiti z broško ali drugim okrasom.

Pričeska, prikazana na sliki. 38, narejen v obliki lilije. Izvaja se na hladen način. Lasje so lahko srednje dolžine, na parietalnem delu - 7 cm Pričeska se izvede na naslednji način: ločite globoke šiške in jih poševno privijte na kodre od leve proti desni. Začasni lasje so zviti nad seboj, parietalni lasje pa so razdeljeni na pramene, tako da jih lahko naredimo pet cvetnih listov, jih navijemo na kodre v skladu z obliko * rože. Zatični del las je navit navzdol. Po sušenju lase po celotni glavi, razen parietalnega dela, česamo s čopičem, dolgočasno in jih oblikujemo s svetlobnim valom. Lahke lupine so narejene v obliki vala na ušesih. Zadnji del las je oblikovan tako, da so na dnu tanki in na vrhu rahlo dvignjeni. Konci las na dnu popka se lahko krtačijo na eno stran. Po oblikovanju las morate začeti ustvarjati sam cvet. To se naredi takole: vsak pramen je česan in zatemnjen, poškropljen z lakom in oblikovan kot cvetni list, sredina nastalega cvetja je okrašena z biseri ali kaj drugega, kar ustreza pričeski, ločitev je maskirana, kar cvetne liste loči od preostale mase las. Pričeska je fiksirana z lakom.

Sl. 40. Večerna pričeska, okrašena z nizom biserov

Večerna pričeska je prikazana na sliki. 39. Lahko se izvaja na laseh srednje dolžine in debeline, lepo izgleda na temnih in svetlih laseh. Pričeska se na curlers na hladen način izvede v naslednjem vrstnem redu. Najprej se pramen las loči za tanke šiške in jih zvije na curlers. Sprednje lase je treba zaviti na enak način kot na zvoncu, torej navzdol na sebi. Temporalni in okcipitalni lasje so naviti. Po sušenju, česanju in razbarvanju las je treba lase oblikovati. Spredaj imajo lasje rahlo dvignjeno obliko, šiška je označena z lahkimi gracioznimi potezi.

Zatiljni in časovni del las se odlikujejo z značilnimi detajli, ki so postavljeni z pristranskostjo na obeh straneh. Konci las so česani nad ušesi in padejo v čudovite ključavnice. Kot okras vam lahko služi elegantna sijoča ​​broška ali lep lasnik itd..

Na sliki vidite spektakularno večerno pričesko. 40. Izdelana je iz srednje dolžine las na hladen način. Metode dela so naslednje. Ločene lase za šiška. Nato je iz bombažne volne izdelan debel valjar, katerega konce navlažimo s pivom ali limoninim sokom. Valjar je pritrjen na čelo, da bi nanj položili lase, pripravljene za šiška. Treba jih je česati in jim dati svetlo konveksno obliko. Potem se prve štiri pramene navijejo na curlers na čelu in dva pramena na straneh na kodrih navzdol, časovne pramene so tudi navite navzdol. Po sušenju se lasje česajo in tupirajo. Dlaka na zadnji strani glave je položena v obliki lupine. Šiška je česana čez čelo. Rola iz bombažne volne ji daje naraven, rahlo dvignjen sijaj. Parietalni del las je glede na navijanje na curlers razdeljen na 5 kodrov. Prvi in ​​drugi kodri so zviti spredaj, stranski - proti sebi in okcipitalni curl - navzdol. Začasni lasje so položeni v zdrobljene kodre v obliki vala na ušesih. Konci las so zviti v obroče. Pričeska je okrašena z vrvico biserov, ki je prepletena z vsakim kodrom.

Ta pričeska ni le lepa, ampak tudi praktična. Lahko je česan, oblika pa se od tega ne spremeni. Morate ga česati po delih. Najprej se šiška česajo, zatem se eden za drugim, kodri česajo, zvijejo na prst in pripnejo s sponko. Očni del las je česan na eno stran in pritrjen z lasnicami. Začasni deli las se rahlo česajo, gladijo in zapenjajo s sponko. Pričeska je fiksirana z lakom.

Večerna pričeska "spike" je prikazana na sliki. 41.

Sl. 41. Večerna pričeska 'špic'

Izdelana je na hladen način. Lase zavijte na kodre na običajen način na sebi. Šiška je narejena, odvisno od ovala obraza. Po sušenju se vsi lasje česajo in tupirajo. Najprej se oblikujejo šiška. Nato vzamemo majhne enotne pramene in lase poškropimo z lakom, vsak pramen las obdelamo in ovijemo v nasprotne smeri. Okrepite pramene z nevidnimi vrvicami.

Pričeska izgleda zelo dobro na blond laseh.

Konkurenčne pričeske: kreativne in poznane možnosti (25 fotografij)

Želite vedeti, od kod prihaja modna pričeska? Zelo preprosto - na vašo pozornost fotografije konkurenčnih pričesk z evropskih in ameriških lepotnih forumov. Tukaj mnogi mojstri dobijo svoj navdih.

Zakaj ne bi bili "pred ostalim svetom" pred modo, ki kraljuje v vašem mestu? Tako preprosto je. Dovolj je natančno preučiti, kaj ponujajo priznani vodilni panogi. Seveda je težko ponoviti še posebej kreativne pričeske v vsakdanjem življenju in ni vedno primerno, vendar se za posebne priložnosti (poroke, korporativne zabave, obletnice) lahko kaj naučimo. Ta pristop vam bo omogočil, da se ločite od množice in postanete v svojem okolju pravi "trendsetter".

Frizerski natečaji se redno odvijajo in imajo lahko različne smeri. Nekje prevladujejo pričeske kot take, vendar jih delimo po smereh (vsakodnevne, progresivne itd.), Nekje - odbitki, nekje pa - barve. Najboljši način je sledenje trendom v vsaki smeri. Obstajajo tudi natečaji, ki jih je težko imenovati frizerski, vendar jih to samo naredi bolj avtoritativne. Na primer - HAIRWORLD. Ko pogledate fotografije kreativnih pričesk s tega tekmovanja, vam to le vzame dih!

Frizerski natečaji, ki jih organizira L'Oréal, in seveda tekmovalne pričeske so vredne pozornosti.

Tekmovalne pričeske

Konkurenčne pričeske so demonstracija mojstrskega okusa, spretnosti in letenja domišljije, zato tukaj najdete različne rešitve - od povsem realističnih do norih v njihovem pogumu.

Velik odstotek tekmovalnih pričesk je bajen, fantastičen. Tu so najpogosteje vključeni dolgi lasje. Za takšne poskuse se uporablja veliko fiksiranega laka, ki ga dobesedno prelije po laseh. Zahvaljujoč temu kiparskemu pristopu stilisti lahko postavijo celotne stolpe na glave modelov. Izolirani prameni in pletenice se pogosto uporabljajo, ko pričeska spominja na kodrasto tkano košaro. Poleg oblike se igrajo tudi z barvo, barvanje pramenov v različne barve.

Včasih se to izvaja navpično, včasih vodoravno ali consko. V drugih primerih mojster želi volumenski učinek, za katerega so lasje kodrani in pritrjeni. Takšna slika je bolj realistična in je lahko primerna celo za stalno podobo dekleta. Včasih so takšni kodri položeni v eksploziven vzorec, ki ga še poudarijo prameni kontrastne, pogosteje nenaravne barve. Druga možnost neopaznega volumna so prameni s flisom, ki so pritrjeni tako, da se ustvari iluzija večkratnega povečanja volumna..

Mnogi frizerski stilisti se igrajo z barvo. Na glavo modela se hkrati prilega več stilov in barv. To zagotavlja presenetljiv in personaliziran videz. Takšne pričeske se uporabljajo na razstavah, fotografiranju, na oglaševalskem področju, v šovu..

Trenutno trendi barve so roza in vijolična za blondinke ter modra, zelena za brinete. Umetniško barvanje je v modi, ko so zato lasje nekakšen vzorec. Konkurenčni odbitki z jasnimi črtami, svetli, kot neonski odtenki, poudarjeni z asimetrijo, so dobri za dinamičen videz..

Tekmovanja za pričeske se pogosto odvijajo. Njihovi rezultati so odvisni od organizatorjev, od naloge, smeri, ki je prednostna za vsako tekmovanje. Zelo zanimivo je opazovati delo mojstra, ki ustvarja nepredstavljivo z okretnostjo in zaupanjem v svojih rokah. Nastale slike so same po sebi zanimive, umetnost frizerja je mogoče gledati enako kot delo umetnika.

Najboljša dela se bodo pojavila na naslovnicah revij in spremljala kolekcije modnih oblačil. Zaradi tega bodo nekateri elementi postali priljubljeni in jih bomo uporabili v vsakdanjem življenju. Konkurenčne pričeske so zanimive in zapletene, kar pa vam ne preprečuje, da bi jih uživali in celo poskušali graditi na glavi.

Tekmovanje za pričeske. Pričeska za vsak dan.

Vasilisa Tikhova
Tekmovanje za pričeske. Pričeska za vsak dan.

Zelo ste veseli, da vas vidimo v naši dvorani. Danes smo vas povabili na tekmovanje za pričeske.

Pričeska v vrtcu je vprašanje, ki je pomembno za matere majhnih fashionista. Pričeske za vrtec naredijo čudež od navadnih deklet - lutk. Zdaj je pomlad. Z nami je povezana s takimi besedami,kot: ljubezen, čar, življenje, lepota.

In dokler ne začnemo, k dejanju pričeske, naj nas otroci veselijo in zaplešemo zabaven ples.

Ples "Zlata ribica".

Zdaj pa se namestite. In začenjamo s svojim tekmovanjem v frizurah. Za delo vam damo 5-8 minut. Tudi naši fantje se ne dolgočasijo. Imajo tudi nalogo. Našemu dekletu bodo dali darilo.

tiho ustvarjanje L. Aleinikov

Vzel bom glavnik,

Lutka bom naredila svoje lase!

Ima moje navade,

Dva loka in dva pigtails! Arina

NOVI HAIRCUT - FOUNTAIN

Irisha je prišla zjutraj na vrt

In takoj povedal vsem:

- Zdaj ti bom pokazal vodnjak !

Mama me je zavezala. - (Lisa R.)

"Vodnjak je mogoče vzeti s seboj!

Kje je Irishka moč?

Kako lahko zavežeš vodo? "

-Otroci so mislili. (Miša)

- Pridite kmalu na razstavo!

Glej vodnjak v igralni sobi

Niso pričakovali. (Nikita)

Irishka je slekla klobuk.

Vsi tiho, tiho so čakali.

Mi smo se celo odselili,

Tako, da sprej ne zadene! (Nastja)

Pod klobukom. lase v šopku

Vodnjak na vrhu

Letijo kot vodni curki

Na samem vrhu! (Semyon)

- Ali vam je všeč moj "vodnjak"?

-Vprašala je otroke,

-Moja pričeska je moje ime,

Kaj je naredila mama. - (Alyosha)

- In si želimo takšnega "vodnjaka",

-Potem so dekleta rekla.

-Prepričali bomo mame,

Pa da so ga zvezali! - (Vadim)

Bo svetilo v našem vrtcu

Zjutraj prinesemo lepoto,

-In vsi so veseli drug drugega! (Artem)

Naša lepa in očarljiva dekleta so pripravljena. Pokažite svoje pričeske.

Drage mame - frizerji imajo vašo besedo. Poimenujte pričesko in kje jo lahko uporabite.

Zdaj vabim vse na ples, fantje, povabite svoje mame na ples.

Ples "Moja mama je najboljša".

In prišel je najbolj dolgo pričakovani del našega tekmovanja - nagrajevanje. Fantje dajejo darila dekletom.

Zdravje in varnost otrok vsak dan! Tema: Projekt "Zdravje in varnost otrok vsak dan!" učiteljica telesne vzgoje Olga Aleksejeva v zadnjem času,.

Fotoreportaža o razstavi "Tekmovanje pričesk za 8. marec" Na predvečer praznika 8. marca se z otroki pogosto pogovarjamo, kako se bodo oblekli za matinejko, kakšne bodo obleke, pričeske, okraski. IN.

Fotoreportaža dogodka "Tekmovanje lepote in pričeske med dekleti starejših in pripravljalnih skupin" Lepotni natečaj "Pomladne kapljice" Pomlad je prišla na svoje! Ne le ženske, ampak tudi dekleta si prizadevajo biti najlepša. Tako sva se odločila.

Vsak dan delite veselje... Dober dan, svoje veselje želim deliti z vami. Prišla je pomlad, vse začne živeti in cveteti (mimogrede, to je moj najljubši čas v letu!.

Natečaj risb in plakatov na PB "Vsak občan naj ve: gasilec številka 01" Članek v časopisu "Dobra pot otroštva" MBDOU "Vrtec" Kamushka "Natečaj risb in plakatov na PB" Vsak občan naj ve:.

Sinopsis integriranega GCD v mlajši skupini "Vsak dan s kruhom" Namen: dati otrokom razumevanje kruha. Naloge. Vzgojno: aktivirajte besedišče, oblikujte idejo, da je kruh vsak dan.

Mojstrski razred: pričeska za deklico "Cutie" Mojstrski razred "Cutie" Predstavljam vam odlično pričesko za mlado fashionista za vsak dan, iz zvitih pramenov. Lasje lepi.

Načrt prireditev šolskega tabora "Praznik vsak dan" Načrt dogodkov: 1. julij 2016 1. Spoznavanje z otroki. 2. Kratke informacije. 3. Tekmovanja v mestnem parku po pravilih ceste..

Načrt za vsak dan Dan v tednu Ponedeljek Individualno delo Skupne dejavnosti v režimskih trenutkih Organizacija samostojnih dejavnosti otrok.

Načrtovanje za vsak dan. Marec. Mladinska skupina Dan v tednu Režim Izobraževalna področja Skupne dejavnosti odraslih in otrok ob upoštevanju vključevanja izobraževalnih področij Organizacija.

PRIKLJUČITEV, Frizure, MASTER RAZREDI, TEKMOVANJA.

Zdravo! Dobrodošli v skupini TEKOČI PREDMETI, HAIRDRESSES, MASTER RAZREDI, NATEČAJI !

Naša skupina je TRENING. Skupaj z vami gremo od začetnika do spretnosti stilistke.

UrNaši skupini - vsakodnevna posodobitev stene skupine.

✔Naša skupina - nasveti, komunikacija, veliko mojstrskih tečajev, vključno z avtorjevimi mojstrskimi tečaji priznanih mojstrov v tkanju pletenic.

✔Naša skupina - pozornost do vsakega člana skupine.
http://vk.com/topic-15790592_27407816

✔Naša skupina - pomoč pri vprašanju tkanja (pričeska) http://vk.com/album-15790592_160387115

✔Naša skupina je virtualni planet strnišč. In nanj deluje niz preprostih zakonov. Obvezno branje http://vk.com/topic-15790592_26311719

!Opozorilo! Nevarno za resnično življenje! Samo 3 minute ste iskali, v resničnem svetu pa so minile 3 ure

♥ Veseli nas, da vas lahko pozdravimo in vam želimo prijetno preživljanje časa v naši skupini !

Najbolj modne slike za poroko-2020: 7 možnosti za počitniške pričeske

Z enim od teh stilov boste najbolj modna nevesta. In če praznovanje s tančico in belo obleko ni predvideno, se tako ali tako upoštevajte te pričeske - ideje bodo prav prišle tako za maturantski ples kot za nepozabno poletno zabavo na prostem.

Ločljivost in lakonske podrobnosti

Ta ideja je preprosta, tako kot vse iznajdljivo, in zelo enostavna za izvedbo: ni potrebe, da zberete lase v zapleteno visoko pričesko; prav tako vam ni treba zgraditi "stolpa" ali kodrati več pramenov. Trend je kratkost, na primer razdeljeni lasje in lepo urejeni lasje na straneh. Prvič, ne odvrača pozornosti od takšnih simboličnih podrobnosti, kot sta tančica in poročni šopek, in drugič, daje podobi aristokracijo in plemenitost. Bodite prepričani, da podrobneje pogledate te ideje.!

Pričeska na šolskem taboru
gradivo (1, 2, 3, 4 razred) na temo

"V človeku bi moralo biti vse lepo: obraz, oblačila, duša in misli" - tako je dejal A. P. Čehov. Videz vsake osebe ni odvisen samo od oblačil, temveč tudi od njihove pričeske. In pričeska lahko veliko pove o osebi..

Prenesi:

PrilogaVelikost
prazdnik_prichyosok_v_lagere_.doc63 KB

Predogled:

Dogodek na šolskem taboru "Festival frizure"

Namen lekcije: Razširiti znanje otrok o zgodovini pričeske. Oblikujte pozitiven odnos do različnih vrst dejavnosti in njihovih rezultatov. Otroke opozorite na svoj videz. Vzgojiti urednost in urejenost pri otrocih. Spodbuja občutek kolektivizma za skupni namen.

1. Uvodne pripombe vzgojitelja in udeležencev tekmovanj.

Danes je nenavaden dan. Na mordovski zemlji v vasi Komsomolsky v kampu "Firefly" boste videli rusko lepotico, ljubljeno danes. Torej, razglasimo praznik pričesk.

1 voditelj: Anton Pavlovič Čehov je dejal, da mora biti v človeku vse lepo: obraz, oblačila, duša in misli. In nekdo od Francozov je opazil, da so v ženski najbolj privlačni lasje, njena pričeska.

Gostitelj 2: V srednjeveški Evropi ženske niso skrivale las, ampak so jih razrahljale in vezale s trakovi. Barvali so jih v vseh barvah, razen rdeče. Zakaj?

Rdeči lasje so dojemali kot znamenje, pečat hudiča.

Gostitelj 3: In ruski pregovor pravi: "Čim bolj je rdeče, dražje je".
4 voditelj: V 19. stoletju so bile visoke pričeske v Evropi v modi.

Natalia Goncharova je imela podobno pričesko, ko jo je videl Puškin...

Vzgojiteljica: Prepričana sem, da vsako dekle ne bi smelo samo dobro šivati, plesti, biti sposobno postaviti mize za svoje ljubljene, ampak tudi biti sposobno, da si omisli in si zgradi najbolj kul pričesko zase in seveda za svojo prijateljico. Navsezadnje videz vsake osebe ni odvisen samo od oblačil, temveč tudi od njihove pričeske. Seveda le zelo nepazljiva in ravnodušna do sebe oseba ne posveča pozornosti svoji frizuri. Ko ustvarjate svojo sliko, morate veliko pozornosti posvetiti lasem, saj lahko pričeska veliko pove o osebi.

Na današnjem praznovanju bodo počaščeni vsi mojstri in lastniki pričesk. Pričeske bomo razdelili na več nominacij: "Najbolj udobna pričeska", "Najbolj elegantna pričeska", "Najbolj izvirna pričeska", "Najbolj smešna pričeska", "Kraljevska pričeska", "Najbolj graciozna pričeska", "Najbolj rafinirana pričeska", "Najbolj modna pričeska "," Najgostejša pletenica "," Najdaljša pletenica "

In zdaj so tekmovalci povabljeni v dvorano, jih pozdravimo.

Fantje, zdaj vam bom predstavil sestavo žirije.

Dolgo so cesto cenili vsi narodi, ljudje vseh narodnosti. Fantje, priznajte, da vam je všeč, ko dekleta nosijo pletenice?

Dolgi lasje niso le lepi, temveč so stoletna ruska tradicija. Pletenica je bila naravna dekoracija, ki je bila cenjena skupaj z zlatom. Naša konkurenca je glede tega čudovitega dekliškega darila. Glede dekliških pletenic je celo šala med ljudmi zložena:

Rastite, pletenice, do pasu, ne spustite las.

Rasti, nagni, do prstov, Vse dlake v vrsti.

Pletenice so bile pletene na različne načine. Ruska deklica je tkala eno pletenico.

Tatarska dekleta so tkala dve pletenici, ki sta se pretakali čez upogljiv pas. Kazahstanke so nosile 4 pletenice: 2 spredaj, 2 zadaj. Turkmenkinje, Uzbekistane - 16. Vse so se strinjale v eni stvari: poskušale so pokazati svojo lepoto, bogastvo las. Po poroki so bile pletenice žensk vseh narodnosti skrite v bunki, v šal, v lobanji.

2. Glavni praktični del.

Zdaj ponujamo udeležencem tega praznika, ki nastopajo kot tekmovalci - frizerji, da naredijo pričeske za tiste, ki to želijo. Videli bomo, kako se lahko v nekaj minutah spremenite v čudovitega zapeljivca.

(Udeleženci si omislijo lase)

3. Naloge za občinstvo

1) Začel bom pregovore in predlagam, da jih dokončate.

Črni lasje - zvoneč glas.
Kosa - dekliška lepotica.
Rus las je sto rubljev, zgrožena glava je tisoč, za celega kolega pa ni cene.
Kodrasti lasje - kodraste misli.
Ljubi glavo, a si trga lase.

Večja kot je pletenica, lepša je deklica.

Dojenček je dober v glasu, dekle pa v laseh.

Devica je rdeča s pletenicami, vojak pa z ukazi.

Pletenica do pasu - jezik do kolena.

Oh! Ali to pomeni, da so vsa dekleta govorice? Seveda ne! Samo, da se nihče ne more primerjati z njimi pri izgovarjanju jezikovnih dvojic..

2) Poteka tekmovanje "Kdo bo bolje izgovoril twister jezika".

Mali govornik je govoril mleko, se pogovarjal, pogovarjal, zabrusil, zabrisal.

Ja, nisem je zabrisal.

- Kakšen prevoz se je pred dvema stoletjema zasidral na glavah palačinske fashionista? (Marine - na glavah dame dvora so lasje laskale)

- Kdo ima gostejše lase, blondinke, rjavolaske ali rdečelaske? (Premer debeline las za blondinke je približno 0,005 mm, za rjavolaske - 0,075 mm, za rdečelaske - do 0,1 mm. V skladu s tem je približno 150 000 las za blondinke, 100 000 za rjavolaske, 50 000 za rdečelaske)

- Zakaj je bilo v starodavni Kitajski odstranjevanje dlak v pričeskah tako ženskam kot moškim? (Starodavni Kitajci so si na glavah gradili zapletene pričeske, lase pa so zbirali v zavoj. Tisti, ki so hodili s spuščenimi lasmi, so veljali za divjake)

- Guinnessova knjiga rekordov odraža naslednje dejstvo: absolutno nemogoče je bilo eni ženski v daljni državi odrezati lase. Zakaj? (Lasje te ženske so poimenovali "živa", ker je imela krvno žilo. Ko je odrezala lase, je čutila bolečino in lasje "jokali kri solze")

- Kaj mislimo pod "podaljševanje las"? (Lasulja)

4) Izbor rim za besedo "Pigtail"

5) - Kaj določa debelino las? (od... barva las..)
blondinke imajo debelino las v premeru približno 0,05 mm,
za brunete - približno 0,075 mm, za rdečelaske pa do 0,1 mm.

Izkaže se, da so debelejši lasje, manj jih je na glavi. Blondinke imajo približno 150.000 las, rdečelaske pa 50.000.

- Pogosto, zobato. Prijel se je za vrtinčeno podlahto.
- Ne sejejo, ne sadijo, sami rastejo.

- Ni jezika, a povedal bo resnico.
- Nisem pogledal skozi okno, bil je samo Antoshka. Pogledal sem skozi okno, tam je še ena Antoshka. Kaj je to okno, kamor je pogledal Antoshka?
- Tiho gledam na vse In vsi me gledajo,
Veseli vidijo smeh, jokam z žalostnimi

- Po tej ražnji lahko hodite in plavate. Kaj je to pljuvanje? (Peščenka na reki ali morju).

- Podrobnosti, ki se nahaja na zadnji strani mačjega telesa. In tako je tudi ime las modnih žensk, ki jih na zadnji strani glave vzamejo z elastičnim trakom? (rep).

-Kako je ime kratkih las, ki jih posebej strižemo in potegnemo na čelo? (Šiška).

7) Natečaj "Marya-mojster" je objavljen.

Izdelava lutk iz šal

-Takšne lutke so mamice naredile za razvajene otroke, hitro so zavile žogo v šal, odstranjen z glave, oba konca sta vezala z vozli - tu imamo moškega z glavo in rokami. Otrok je utrujen od lutke - klub in šal se vrneta na svoja prvotna mesta.

8) Igra "Kdo je hitrejši?"

Dve ekipi treh fantov si čim hitreje privežete repo na glavah dveh deklet s kratkimi odbitki z barvnimi gumijastimi trakovi.

4. Demonstracija pričeske

Tu so pričeske in pripravljeni! Na oder vprašam modele z dodelanimi pričeskami!

(Modeli prihajajo v lahko glasbo).

Dragi frizerji, tla so vaša. Poimenujte pričesko in razložite, kako, kje in kdaj se lahko nosi?

(Frizerji predstavijo svoje pričeske).

5. Tekmovanje za najdaljšo pletenico.

Dodatna naloga za vse enote: izračunajte dolžino vaše "eskadrilne koše", tj skupna dolžina dekliških pletenic.

Ali ste vedeli, da:

Čez dan lasje rastejo hitreje kot ponoči, spomladi in poleti - bolj aktivno kot pozimi in jeseni. Pletenica raste 2,5 mm na teden.

6. Nasveti za nego las.

1. udeleženec - Da bi lasem dali sijaj in svilnatost, smo si v starih časih lase umivali s surovim jajcem. Mletite 2-3 jajca, nato enakomerno nanesite na lase in po 10-15 minutah sperite s toplo vodo.

2. udeleženec - Na čiste lase nanesite serum 10 minut, zavite z brisačo in nato sperite s toplo vodo.

3. udeleženec - Dolgih las ne smemo pletati tesno ali tesno vezati z loki, to vodi v izpadanje las.

4. udeleženec - Pred spanjem je treba lase česati z glavnikom z redkimi zobmi. Po šamponiranju je treba lase posušiti in česati in šele po tem lahko greste spat.

5. udeleženec - Da preprečite, da bi se konci las cepili, je treba lase mazati z oljem reza.

–Girlovi lasje so lahko pozitivno vplivali na vse okoli; verjelo se je, da rituali, ki jih izvajajo dekleta z ohlapnimi lasmi, zagotavljajo dobro letino, zdravje in bogastvo v hiši.

7. Tekmovanje za najdebelejšo pletenico

–Girlovi lasje so lahko pozitivno vplivali na vse okoli; verjelo se je, da rituali, ki jih izvajajo dekleta z ohlapnimi lasmi, zagotavljajo dobro letino, zdravje in bogastvo v hiši.

8. Zaključni del.

In zdaj beseda porote. Predlagam, da vsako tekmovanje podrobno analiziram in ocenim, povzamem in nagrajim zmagovalce v različnih nominacijah.

Žirija povzame rezultate in nagradi zmagovalce (podeli certifikate in diplome) v nominacijah

Medtem ko žirija povzema rezultate, se slišijo pridige.

1. Zapeljimo zabavno za vas fantje - šale.

Raje boste poslušali naše šale.

2. Včasih so vedeli, da je pletenica dekliška lepotica.

In zdaj imajo vsa dekleta svoje lase, ki so štrlele v kose!

3. Imam veliko pletenico, kratek trak.

Ne misli na mene, fant! Še vedno sem mlad!

4. Kako je babica Lukerya šla plesat -

Brez dlak na hrbtni strani glave, privezano perje!

5. Pustila bom pletenico, bom lepotica.

Pripravljena sem na veliko, da vas prosim!

6 Pujski sosedje Galenke so zelo majhni.

Sivka-Burka bo odrezala lase, pletela bo pletenice.

7. Tatjana je, obrnila nos navzgor, pristopila k frizerju:

"Rezite ga kot fanta!" To so stvari, brat,.

8 Na tleh je jok - težka naloga:

Nekdo si je v laseh zapletel dlesni.

9 Ti pletenica, moja pletenica, trak - rdeča črta.

Ne daj mi več trakov, ampak daj mi kilogram bombona!

10. Zjutraj grem ven v roso, razgrnem pletenico.

Koso operemo z roso, tako da sveti modro.

11. Ko pletenico odvijem zgodaj zjutraj na dva "bagela".

Pri meni so "bageli" priročno, škoda, da so neprimerni za hrano.

12. Za vas smo peli slaščice, kot sanje v gozdu.

Poglejte si natančneje, dekleta, svoji mali glavi!

"Najbolj udobna pričeska" _______________________________________

"Najbolj elegantna pričeska" _____________________________________

“Najbolj izvirna pričeska ____________________________________

"Najbolj smešna pričeska" _________________________________________

"Najbolj elegantna pričeska" _______________________________________

"Najbolj izpopolnjena pričeska" ____________________________________

"Najbolj modna pričeska" ________________________________________

"Najgostejša pletenica" ______________________________________________

"Najdaljša pletenica" _____________________________________________

Na temo: metodološki razvoj, predstavitve in opombe

To gradivo bo pomagalo učiteljem osnovnih šol pri izvedbi matineje, slovesne prireditve, linije, posvečene Dnevu zmage.

Počitniški scenariji: "Jesen, jesen, prosimo za obisk!" "Pozdravljeni, novoletni prazniki!".

Scenarij vsebuje pomožno gradivo za praznovanje v 1. razredu "Zbogom, ABC!".

Senmei počitnice v tradicijah ljudstev.

Družinske počitnice v tradicijah ljudstev.

Povzetek odprte lekcije o ORCSE. ("Temelji verskih kultur in sekularne etike".

Tekmovalno gibanje v frizerstvu


Frizerska tekmovanja so dogodki, na katerih lepotni mojstri med seboj tekmujejo pri ustvarjanju novih pričesk in drugih las. S sodelovanjem na tekmovanjih lahko pridobite koristne izkušnje od sogovornikov in tudi uresničite svoje ustvarjalne talente in ideje.

Zgodovina frizerskih tekmovanj

Prvič so se frizerska tekmovanja začela pojavljati v Parizu v 19. stoletju. Takrat so se v mestu na Seni zbirali brivci iz Francije, Nemčije, Anglije in drugih evropskih držav, da bi predstavili svoje modne odbitke in zanje dobili priznanje svojih kolegov. Prvo mednarodno lepotno prvenstvo se je pojavilo tudi v francoski prestolnici. Odprtje je bilo leta 1947, med povabljenimi na tekmovanje pa so bili najboljši svetovni stilisti za ženske pričeske..

V Rusiji je 1992 postal pomemben mejnik v zgodovini frizerstva. Potem je bila ustanovljena Ruska zveza frizerjev in kozmetologov, ki je postala članica Svetovne organizacije frizerjev in postala skupnost za frizerje, šminkerje, kozmetologe in oblikovalce nohtov po vsem svetu. Že leta 1993 je pod okriljem te skupnosti nastalo tekmovanje "Svet lepote". Začelo se je odvijati v Moskvi vsako leto, na enem samem platformu pa združujejo svetovne stiliste, ki želijo deliti svoje izkušnje pri ustvarjanju odbitkov in znanja o blagovni znamki kozmetike..

Severna prestolnica že več kot 15 let prireja lastni festival mode in lepote. Obstaja pod imenom "Nevskie Berega" in je mednarodno tekmovanje na več področjih:

 • Frizerski salon.
 • Oblikovanje nohtov.
 • Pobotati se.

Dogodka se ne udeležujejo samo frizerski stilisti in ličilniki, temveč tudi proizvajalci znanih blagovnih znamk kozmetike.

Svetovni festivali-tekmovanja za stiliste


Eno najpomembnejših tekmovanj svetovnih stilistov organizira omenjena Svetovna organizacija frizerjev (angleška kratica je "OMC"). Ta organizacija dvakrat na leto priredi OMC Hairworld prvenstvo, ki privabi na tisoče strokovnjakov za lepotno industrijo iz 50 držav. Leta 2017 je ruska ekipa postala največja v tem obsežnem tekmovanju. Zastopalo nas je 46 obrtnikov iz različnih mest, 8 pa jih je prejelo zlate medalje.

Svetovna konfederacija frizerjev je še ena mednarodna organizacija, ki dvakrat letno prireja lepotne festivale. Pod njenim vodstvom je bilo ustvarjeno frizersko tekmovanje in svetovni pokal - barvite prireditve za stiliste in direktorje salonov iz številnih držav sveta. Tekmovalci tekmujejo v nominacijah:

 • Dnevna pričeska za ženske;
 • Poročne pričeske;
 • Podoba ženske fantazije;
 • Moška frizerska frizura itd..

Na tekmovanjih ne smejo sodelovati samo zasebni mojstri, ampak tudi ustvarjalne ekipe.

Festivali proizvajalcev kozmetike


Znani proizvajalci kozmetike za lase organizirajo svetovna tekmovanja, da bi predstavili svoje izdelke. Eden takšnih dogodkov je pokal Osis Schwarzkopf Professional. To tekmovanje obstaja za tiste frizerje v Evropi, ki želijo biti na tekočem z najnovejšimi novicami iz sveta blagovne znamke kozmetike in želijo slišati odgovore na vprašanja strokovnjakov Schwarzkopfa.

Tekmovanja niso nič manj pomembna:

 • L'OREAL PROFFESSIONAL & COLOR TROPHY (svetovni lepotni dogodek z najdaljšo zgodovino - že več kot 60 let se tu pojavljajo nove zvezde frizerske umetnosti).
 • ESTEL COLOR LIFE (tekmovanje za široko občinstvo - v njem lahko sodelujejo tako ambiciozni strokovnjaki kot mladi stilisti z minimalnimi delovnimi izkušnjami).

Zakaj je pomembno sodelovati na natečajih?

Udeležba na ruskih in mednarodnih tekmovanjih je odlična priložnost za razvoj vaših poklicnih veščin in utiranje poti do uspeha. Vendar natečaji niso samo ambicije, zmage in priznanja, so tudi neprecenljiva izkušnja frizerskih mojstrov:

 • Nove koloristične tehnike;
 • Permski trendi;
 • Inovacije pri odbitkih in stylingu;
 • Skrivnosti nego las in drugi pomembni nasveti strokovnjakov.

Poleg tega se vsako izmed večjih lepotnih tekmovanj odvija v vzdušju praznovanja in živih čustev. Z nakupom vstopnice za tak dogodek lahko spoznate nove ljudi, dobite porcijo vožnje, pozitivnega in ustvarjalnega navdiha.!

Pričeska na šolskem taboru
gradivo (1, 2, 3, 4 razred) na temo

"V človeku bi moralo biti vse lepo: obraz, oblačila, duša in misli" - tako je dejal A. P. Čehov. Videz vsake osebe ni odvisen samo od oblačil, temveč tudi od njihove pričeske. In pričeska lahko veliko pove o osebi..

Prenesi:

PrilogaVelikost
prazdnik_prichyosok_v_lagere_.doc63 KB

Predogled:

Dogodek na šolskem taboru "Festival frizure"

Namen lekcije: Razširiti znanje otrok o zgodovini pričeske. Oblikujte pozitiven odnos do različnih vrst dejavnosti in njihovih rezultatov. Otroke opozorite na svoj videz. Vzgojiti urednost in urejenost pri otrocih. Spodbuja občutek kolektivizma za skupni namen.

1. Uvodne pripombe vzgojitelja in udeležencev tekmovanj.

Danes je nenavaden dan. Na mordovski zemlji v vasi Komsomolsky v kampu "Firefly" boste videli rusko lepotico, ljubljeno danes. Torej, razglasimo praznik pričesk.

1 voditelj: Anton Pavlovič Čehov je dejal, da mora biti v človeku vse lepo: obraz, oblačila, duša in misli. In nekdo od Francozov je opazil, da so v ženski najbolj privlačni lasje, njena pričeska.

Gostitelj 2: V srednjeveški Evropi ženske niso skrivale las, ampak so jih razrahljale in vezale s trakovi. Barvali so jih v vseh barvah, razen rdeče. Zakaj?

Rdeči lasje so dojemali kot znamenje, pečat hudiča.

Gostitelj 3: In ruski pregovor pravi: "Čim bolj je rdeče, dražje je".
4 voditelj: V 19. stoletju so bile visoke pričeske v Evropi v modi.

Natalia Goncharova je imela podobno pričesko, ko jo je videl Puškin...

Vzgojiteljica: Prepričana sem, da vsako dekle ne bi smelo samo dobro šivati, plesti, biti sposobno postaviti mize za svoje ljubljene, ampak tudi biti sposobno, da si omisli in si zgradi najbolj kul pričesko zase in seveda za svojo prijateljico. Navsezadnje videz vsake osebe ni odvisen samo od oblačil, temveč tudi od njihove pričeske. Seveda le zelo nepazljiva in ravnodušna do sebe oseba ne posveča pozornosti svoji frizuri. Ko ustvarjate svojo sliko, morate veliko pozornosti posvetiti lasem, saj lahko pričeska veliko pove o osebi.

Na današnjem praznovanju bodo počaščeni vsi mojstri in lastniki pričesk. Pričeske bomo razdelili na več nominacij: "Najbolj udobna pričeska", "Najbolj elegantna pričeska", "Najbolj izvirna pričeska", "Najbolj smešna pričeska", "Kraljevska pričeska", "Najbolj graciozna pričeska", "Najbolj rafinirana pričeska", "Najbolj modna pričeska "," Najgostejša pletenica "," Najdaljša pletenica "

In zdaj so tekmovalci povabljeni v dvorano, jih pozdravimo.

Fantje, zdaj vam bom predstavil sestavo žirije.

Dolgo so cesto cenili vsi narodi, ljudje vseh narodnosti. Fantje, priznajte, da vam je všeč, ko dekleta nosijo pletenice?

Dolgi lasje niso le lepi, temveč so stoletna ruska tradicija. Pletenica je bila naravna dekoracija, ki je bila cenjena skupaj z zlatom. Naša konkurenca je glede tega čudovitega dekliškega darila. Glede dekliških pletenic je celo šala med ljudmi zložena:

Rastite, pletenice, do pasu, ne spustite las.

Rasti, nagni, do prstov, Vse dlake v vrsti.

Pletenice so bile pletene na različne načine. Ruska deklica je tkala eno pletenico.

Tatarska dekleta so tkala dve pletenici, ki sta se pretakali čez upogljiv pas. Kazahstanke so nosile 4 pletenice: 2 spredaj, 2 zadaj. Turkmenkinje, Uzbekistane - 16. Vse so se strinjale v eni stvari: poskušale so pokazati svojo lepoto, bogastvo las. Po poroki so bile pletenice žensk vseh narodnosti skrite v bunki, v šal, v lobanji.

2. Glavni praktični del.

Zdaj ponujamo udeležencem tega praznika, ki nastopajo kot tekmovalci - frizerji, da naredijo pričeske za tiste, ki to želijo. Videli bomo, kako se lahko v nekaj minutah spremenite v čudovitega zapeljivca.

(Udeleženci si omislijo lase)

3. Naloge za občinstvo

1) Začel bom pregovore in predlagam, da jih dokončate.

Črni lasje - zvoneč glas.
Kosa - dekliška lepotica.
Rus las je sto rubljev, zgrožena glava je tisoč, za celega kolega pa ni cene.
Kodrasti lasje - kodraste misli.
Ljubi glavo, a si trga lase.

Večja kot je pletenica, lepša je deklica.

Dojenček je dober v glasu, dekle pa v laseh.

Devica je rdeča s pletenicami, vojak pa z ukazi.

Pletenica do pasu - jezik do kolena.

Oh! Ali to pomeni, da so vsa dekleta govorice? Seveda ne! Samo, da se nihče ne more primerjati z njimi pri izgovarjanju jezikovnih dvojic..

2) Poteka tekmovanje "Kdo bo bolje izgovoril twister jezika".

Mali govornik je govoril mleko, se pogovarjal, pogovarjal, zabrusil, zabrisal.

Ja, nisem je zabrisal.

- Kakšen prevoz se je pred dvema stoletjema zasidral na glavah palačinske fashionista? (Marine - na glavah dame dvora so lasje laskale)

- Kdo ima gostejše lase, blondinke, rjavolaske ali rdečelaske? (Premer debeline las za blondinke je približno 0,005 mm, za rjavolaske - 0,075 mm, za rdečelaske - do 0,1 mm. V skladu s tem je približno 150 000 las za blondinke, 100 000 za rjavolaske, 50 000 za rdečelaske)

- Zakaj je bilo v starodavni Kitajski odstranjevanje dlak v pričeskah tako ženskam kot moškim? (Starodavni Kitajci so si na glavah gradili zapletene pričeske, lase pa so zbirali v zavoj. Tisti, ki so hodili s spuščenimi lasmi, so veljali za divjake)

- Guinnessova knjiga rekordov odraža naslednje dejstvo: absolutno nemogoče je bilo eni ženski v daljni državi odrezati lase. Zakaj? (Lasje te ženske so poimenovali "živa", ker je imela krvno žilo. Ko je odrezala lase, je čutila bolečino in lasje "jokali kri solze")

- Kaj mislimo pod "podaljševanje las"? (Lasulja)

4) Izbor rim za besedo "Pigtail"

5) - Kaj določa debelino las? (od... barva las..)
blondinke imajo debelino las v premeru približno 0,05 mm,
za brunete - približno 0,075 mm, za rdečelaske pa do 0,1 mm.

Izkaže se, da so debelejši lasje, manj jih je na glavi. Blondinke imajo približno 150.000 las, rdečelaske pa 50.000.

- Pogosto, zobato. Prijel se je za vrtinčeno podlahto.
- Ne sejejo, ne sadijo, sami rastejo.

- Ni jezika, a povedal bo resnico.
- Nisem pogledal skozi okno, bil je samo Antoshka. Pogledal sem skozi okno, tam je še ena Antoshka. Kaj je to okno, kamor je pogledal Antoshka?
- Tiho gledam na vse In vsi me gledajo,
Veseli vidijo smeh, jokam z žalostnimi

- Po tej ražnji lahko hodite in plavate. Kaj je to pljuvanje? (Peščenka na reki ali morju).

- Podrobnosti, ki se nahaja na zadnji strani mačjega telesa. In tako je tudi ime las modnih žensk, ki jih na zadnji strani glave vzamejo z elastičnim trakom? (rep).

-Kako je ime kratkih las, ki jih posebej strižemo in potegnemo na čelo? (Šiška).

7) Natečaj "Marya-mojster" je objavljen.

Izdelava lutk iz šal

-Takšne lutke so mamice naredile za razvajene otroke, hitro so zavile žogo v šal, odstranjen z glave, oba konca sta vezala z vozli - tu imamo moškega z glavo in rokami. Otrok je utrujen od lutke - klub in šal se vrneta na svoja prvotna mesta.

8) Igra "Kdo je hitrejši?"

Dve ekipi treh fantov si čim hitreje privežete repo na glavah dveh deklet s kratkimi odbitki z barvnimi gumijastimi trakovi.

4. Demonstracija pričeske

Tu so pričeske in pripravljeni! Na oder vprašam modele z dodelanimi pričeskami!

(Modeli prihajajo v lahko glasbo).

Dragi frizerji, tla so vaša. Poimenujte pričesko in razložite, kako, kje in kdaj se lahko nosi?

(Frizerji predstavijo svoje pričeske).

5. Tekmovanje za najdaljšo pletenico.

Dodatna naloga za vse enote: izračunajte dolžino vaše "eskadrilne koše", tj skupna dolžina dekliških pletenic.

Ali ste vedeli, da:

Čez dan lasje rastejo hitreje kot ponoči, spomladi in poleti - bolj aktivno kot pozimi in jeseni. Pletenica raste 2,5 mm na teden.

6. Nasveti za nego las.

1. udeleženec - Da bi lasem dali sijaj in svilnatost, smo si v starih časih lase umivali s surovim jajcem. Mletite 2-3 jajca, nato enakomerno nanesite na lase in po 10-15 minutah sperite s toplo vodo.

2. udeleženec - Na čiste lase nanesite serum 10 minut, zavite z brisačo in nato sperite s toplo vodo.

3. udeleženec - Dolgih las ne smemo pletati tesno ali tesno vezati z loki, to vodi v izpadanje las.

4. udeleženec - Pred spanjem je treba lase česati z glavnikom z redkimi zobmi. Po šamponiranju je treba lase posušiti in česati in šele po tem lahko greste spat.

5. udeleženec - Da preprečite, da bi se konci las cepili, je treba lase mazati z oljem reza.

–Girlovi lasje so lahko pozitivno vplivali na vse okoli; verjelo se je, da rituali, ki jih izvajajo dekleta z ohlapnimi lasmi, zagotavljajo dobro letino, zdravje in bogastvo v hiši.

7. Tekmovanje za najdebelejšo pletenico

–Girlovi lasje so lahko pozitivno vplivali na vse okoli; verjelo se je, da rituali, ki jih izvajajo dekleta z ohlapnimi lasmi, zagotavljajo dobro letino, zdravje in bogastvo v hiši.

8. Zaključni del.

In zdaj beseda porote. Predlagam, da vsako tekmovanje podrobno analiziram in ocenim, povzamem in nagrajim zmagovalce v različnih nominacijah.

Žirija povzame rezultate in nagradi zmagovalce (podeli certifikate in diplome) v nominacijah

Medtem ko žirija povzema rezultate, se slišijo pridige.

1. Zapeljimo zabavno za vas fantje - šale.

Raje boste poslušali naše šale.

2. Včasih so vedeli, da je pletenica dekliška lepotica.

In zdaj imajo vsa dekleta svoje lase, ki so štrlele v kose!

3. Imam veliko pletenico, kratek trak.

Ne misli na mene, fant! Še vedno sem mlad!

4. Kako je babica Lukerya šla plesat -

Brez dlak na hrbtni strani glave, privezano perje!

5. Pustila bom pletenico, bom lepotica.

Pripravljena sem na veliko, da vas prosim!

6 Pujski sosedje Galenke so zelo majhni.

Sivka-Burka bo odrezala lase, pletela bo pletenice.

7. Tatjana je, obrnila nos navzgor, pristopila k frizerju:

"Rezite ga kot fanta!" To so stvari, brat,.

8 Na tleh je jok - težka naloga:

Nekdo si je v laseh zapletel dlesni.

9 Ti pletenica, moja pletenica, trak - rdeča črta.

Ne daj mi več trakov, ampak daj mi kilogram bombona!

10. Zjutraj grem ven v roso, razgrnem pletenico.

Koso operemo z roso, tako da sveti modro.

11. Ko pletenico odvijem zgodaj zjutraj na dva "bagela".

Pri meni so "bageli" priročno, škoda, da so neprimerni za hrano.

12. Za vas smo peli slaščice, kot sanje v gozdu.

Poglejte si natančneje, dekleta, svoji mali glavi!

"Najbolj udobna pričeska" _______________________________________

"Najbolj elegantna pričeska" _____________________________________

“Najbolj izvirna pričeska ____________________________________

"Najbolj smešna pričeska" _________________________________________

"Najbolj elegantna pričeska" _______________________________________

"Najbolj izpopolnjena pričeska" ____________________________________

"Najbolj modna pričeska" ________________________________________

"Najgostejša pletenica" ______________________________________________

"Najdaljša pletenica" _____________________________________________

Na temo: metodološki razvoj, predstavitve in opombe

To gradivo bo pomagalo učiteljem osnovnih šol pri izvedbi matineje, slovesne prireditve, linije, posvečene Dnevu zmage.

Počitniški scenariji: "Jesen, jesen, prosimo za obisk!" "Pozdravljeni, novoletni prazniki!".

Scenarij vsebuje pomožno gradivo za praznovanje v 1. razredu "Zbogom, ABC!".

Senmei počitnice v tradicijah ljudstev.

Družinske počitnice v tradicijah ljudstev.

Povzetek odprte lekcije o ORCSE. ("Temelji verskih kultur in sekularne etike".