Tkanje pletenic. Vrste in vzorci pletenic

Pletenica je najpreprostejša in najpogostejša vrsta pričeske. Zaradi različnih vrst in načinov tkanja so pletenice zelo priljubljene. Čedno zapleteni lasje so udobna pričeska v vsakdanjem življenju, pomembna v pisarniškem okolju in lepa na praznovanju.

Da bi bili vaši lasje obvladljivi in ​​enostavni za pletenje in slog, lahko uporabite različne izdelke v obliki pene, gela ali pritrdite neravne pramene z lasnicami. Potrebujete tudi dobro krtačo za lase.

Tkanje navadne pletenice

Najpogostejši in poznan iz otroštva je postal navaden pigtail, pleten iz treh pramenov las. Lase razdelimo na tri dele in opazujemo zaporedje, lase prepletamo skupaj.

Najprej prepletamo tretji del s prvim in drugim pramenom, nato prvi z drugim in tretjim in drugi pramen s tretjim in prvim. Pomembno je zagotoviti, da se prameni dobro potegnejo in lasje ne izstopajo. Po diplomi na takšni frizuri lahko uporabite navaden elastični trak, lep lasnik ali tkate trak.

Tkanje dveh pletenic

Dve pletenici bodo videti super in izvirno na debelih težkih laseh.

Na fotografiji pričeske z pletenicami dveh pletenic

Za to pričesko je treba lase razdeliti na dva enaka dela. Zdaj je treba vsako od njih pletati na običajen način, pomembno je le preveriti, ali se tkanje obeh pletenic začne z iste ravni.

Pletenica spikelet

Pletenje spikelet bo nekoliko težje kot običajno, vendar je tehnika pletenja zelo podobna, tako da lahko to storite. Tkanje je treba začeti enako kot pri navadni pletenici, le vzeti je treba ne vse lase, ampak samo zgornji del in jih razdeliti na tri enake pramene.

Pomembno je, da pramene enakomerno razporedite, tako da pletenica na koncu izgleda enakomerno. Pramene začnemo tkati kot navadna pletenica in počasi pletemo nove majhne pramene las s strani od preostalih las. tako naprej pletemo pramene v glavno pletenico, dokler se lasne črte na glavi ne končajo.

Ohlapne lase lahko povlečete nazaj ali pletate v navadno pletenico. Če "spikelet" ni dovolj volumen, ga lahko rahlo obrišete z glavnikom. "Spikelet" bo trajal zelo dolgo v odličnem stanju, če bo pleten kar se da tesno.

Pletenice ribe

Lase počešite nazaj in jih razdelite na dva enaka dela. Vsako izmed pramenov vzamemo v roke. S kazalcem leve roke izberite tanek pramen las (približno 2,5 cm) s strani in ga prestavite na desno stran ter ga pritrdite z desno roko. Nato z kazalcem desne roke ločite isti pramen na desni in ga prenesite na levo in ga pritrdite z levo roko.

Ta dejanja ponavljamo, dokler ne pridemo do konca. Konec pletenice zavežite z elastičnim trakom ali okrasite z lasnikom.

Tkanje francoskih pletenic

Lase počešite in od zgoraj ločite del las od parietalne cone. Pramen razdelite na tri enake pramene in začnite tkati, tako da najprej postavite levo na osrednjo, nato desno na osrednjo. Nato levi pramen postavite čez srednji pramen in mu dodajte levi pramen. Zdaj postavite desni pramen čez sredinski del in mu dodajte pravi pramen las..

Na fotografiji tkanje francoske pletenice ob strani

Na ta način izmenično dodajte pramene na tkanje na desni in levi strani. Ohlapno ogrinjalo zategnite z elastičnim trakom ali ga zavijte v navadno pletenico. Z začetkom tkanja "francoske" pletenice lahko enostavno eksperimentirate. Ta vzorec francoske pletenice je primeren tudi za dve pletenici, stransko francosko pletenico in templino pletenico..

Takšna pričeska je zelo primerna za vsakdanje življenje, ko se je naučila pleteniti "francosko" pletenico, bo postala vaša najljubša.

Tkanje francoskih pletenic od spodaj navzgor

Tkanje pletenice je treba začeti s hrbtne strani glave in se premikati proti kroni. Uporabite običajni vzorec francoskih pletenic. Pričesko lahko dopolnite z zbiranjem koncev v zajčku ali konjski rep..

Tkanje obrnjene francoske pletenice

Počeši si lase. Ločite del las in razdelite na tri enake dele. Postavite pod sredinski pramen, najprej desni pramen in nato levi pramen. Desni del postavite pod sredino in dodajte del las na desni. Zdaj levo postavite pod sredino in ji dodajte nekaj las na levi..

Ohlapni konjski rep je lahko prepleten v preprosto pletenico ali ogrinjalo. Če pletenico nekoliko raztegnete, jo lahko naredite bolj voluminozno..

Tkanje pletenic Slap

Lase počešite v stranskem razdelku in začnite pletati navadno francosko pletenico vodoravno od čela proti templjem. Nato položimo zgornji pramen na srednji, ločimo majhen pramen od vrha prostih in ga položimo na srednji, medtem ko sprostimo spodnji del.

Zraven vrženega spodnjega pramena ohlapnih las ločite majhen pramen in ga položite na srednji. Tako ponovimo vsakič, ko dodamo pletenico prostih las v zgornji pramen, položimo na srednji in spodnji pramen sprostimo, tako da ga nadomestimo z novim.

Tkanje pletenic iz 4 in 5 pramenov

Pletenje takšne pletenice zahteva posebno spretnost in spretnost. Najprej je treba lase česati nazaj in jih razdeliti na pet enakih pramenov. Desni pramen prekrižamo s pramenom, ki je najbližje njemu.

Prečkamo najbolj osrednji pramen s pramenom, ki je bil pravi. Nato prečkamo osrednjo z levo od nje (ne najbolj skrajno). Zdaj prečkamo skrajni levi pramen s sosednjim pramenom na desni. Pri pletenju poskusite, da pletenice ne potegnete preozko. Zdaj zavijte drugo vrstico po tem vzorcu. Takšna dejanja je treba izvajati, dokler pletenica ni tkana..

"Švicarska" pletenica je tkana na enak način kot naša običajna tridelna pletenica, vendar mora biti vsak pramen zasukan s snopom. Ta pričeska izgleda precej nenavadno in elegantno, zato bo božji dar za delo in prosti čas..

Pletenica pletenice

Najprej morate zbrati dlake v konjski rep, nato pa jih razdeliti na dva enaka dela. Nato zavijte desni pramen las, proti desni, približno 3-4 obrata in ga trdno primite z roko. Enako storite z levim pramenom..

Zdaj morate previdno prečkati obe prameni, pri čemer pazite, da se ne odvijeta. Konce pritrdite, kot običajno, s tesnim elastičnim trakom.

Po shemi zvijanja ene pletenice, pletenice, lahko pletate dve. Če želite to narediti, lase razčešite v ravnem razmaku, po vzorcu zavijte en del las, nato drugi. Ohlapne lase lahko zvijte skupaj, pletite ali pustite ohlapne.

Pletenje "venca"

Od templja ločite majhen odsek las in ga razdelite na dva enaka odseka. Nato spodnji del ovijemo okoli zgornjega in pramene povežemo v enega. Zdaj od ohlapnih las od spodaj ločite majhen pramen in ga ovijete okoli zgornjega dvojnega pramena.

Nadaljujte s pletenjem na ta način, tako da od spodaj dodate pramene ohlapnih las, zvijete zgornji pramen in jih združite. Konec las pritrdite z elastičnim trakom in ga previdno skrite pod nastali venec.

Pletenica "Crown"

Tkanje "Linno Russo" s trakom

Na vrhu glave ločite majhen pramen las in nanj položite trak in ga prekrižite. Nato izberite pramen pod prejšnjim (slika 3), ga razdelite na dva dela in vsakega zavijte s konci traku, tako da so prameni na dnu las, trak pa na vrhu.

Nato spet dodajte pramene ohlapnih las, tako da jih ločite z vodoravnim ločevanjem. Nastalo pletenico popravimo tako, da privežemo trak, pletenici pa lahko dodamo tudi dodatno glasnost, tako da rahlo raztegnemo pramene.

Pletenica vozlov

Zelo enostavno je narediti pletenico iz vozlov in videti bo elegantno in lepo. Del las razdelite in razdelite na dva dela. Te dele zavežite skupaj od desne proti levi ali obratno (slika 1) kot navaden vozel. Nato na preostale proste robove las dodajte pramene in ponovno zavežite vozel, to storite, dokler vsi lasje niso pleteni. Konec pletenice je mogoče pritrditi z elastičnim trakom in zaviti na dno.

Pletenica "lok"

To tkanje je prej okrasek že tkane pletenice, dokaj enostavno ga je narediti. Najprej morate pletenico pletenico pustiti vzporedno z njo tanek pramen las, iz nje pa boste oblikovali loke v prihodnosti.

Ko pletenico zavijemo, od prostih las, ki jih pustimo za lok, ločimo majhen pramen in ga nabrizgamo s čopičem za lase, nato ga upognemo na polovico, da nastane ušesce. Previdno privijte očesko z lasnikom pod pletenico in ga držite z roko.

Pletenica "Snake"

Zgornji del las ločite od strani in razdelite na tri enake dele. Začnite tkati navadno francosko pletenico, tako da dodate pramen ravno na vrhu. Pri pletenju bi morali pletenico voditi po nagnjenem, tkanje prinesti do templja in narediti zavoj pletenice, pleteti pletenico naprej, tako da dodamo pramen še vedno na vrhu, ne upoštevamo dna.

Če imate dolge lase, lahko naredite zavoje po celotni dolžini, odvisno od želje. Pri pletenju najnižje pletenice se nabiranje las izvaja tako od spodaj kot od zgoraj. Konci las so lahko pleteni ali puščeni ohlapni.

Pletenica "Košara"

Pri kroni izberite območje las in ga zberite v visok rep. Od teže začnemo tkati navadno francosko pletenico, vsakič, ko dodate pramene prostih las v desno, od repa na levi, pa jih morate vzeti takšne debeline, da je dovolj za celotno tkanje.

Tako tkamo v krogu. Ko pridemo do mesta, kjer se začne tkanje, začnemo tkati navadno pletenico. Konec pritrdimo z elastičnim trakom in ga skrijemo pod podlago repa, za večjo pritrditev frizure pa lahko pritrdite tudi z nevidnostjo.

Pletenica "Polž"

Od sredine glave ločite majhen pramen in ga razdelite na tri enake. Nato začnemo tkati navadno francosko pletenico, vendar z enim kavljem na desni. Na začetku je pomembno, da vzamete majhne pramene, tako da ima dovolj las za nadaljnje kroge. Nato pletemo pletenico po celotni glavi, ki se premika v krogu. Konico las skrbno pritrdimo in maskiramo pod lasnico.

Tkanje pletenic "Cvet"

Če želite ustvariti cvet iz las, morate pletati navadno pletenico, le pletenice ga morate zaviti ne navzgor, ampak navzdol (obrnjena pletenica), ki ga morate pleteti brez preveč zategovanja.

Nato še nekoliko raztegnite nastalo pletenico in jo zavijte s koncemi navznoter. Razširite nastalo rožo in po želji okrasite z dodatki.

Moška pričeska s pigtail - fotografija

Glava svetopisemskega junaka Samsona je bila okrašena s kar 7 pletenicami, tako da moška pričeska s pigtailom ni nova tema. V sodobni dobi ta slog naredi osebo zanimivo drugim. Predstavniki nasprotnega spola bodo nehote pozorni nanj..

Moške pričeske s pletenicami - vse skrivnosti stajlinga za moške

V novodobnih brivnicah, ki se ponovno rodijo, pogosto naročijo moško pričesko s pigtajlom. V katalogih lepotnih salonov in brivnic je predstavljena večplastna "paleta" vrst tega sloga.

Moški zaradi svoje pričeske postajajo bolj podobni junakom filma "Viking", želijo ustvariti podobo brutalnega močnega machoja, ki se zlahka spoprijema s težavami. Takšni ljudje imajo izjemen pristop do življenja, 100% so prepričani vase..

Kdo je nosil pigtails v starih časih

- Predstavniki indijanskih plemen so pletili dve pletenici ob strani. Tako so verjeli, da so privezani na zemljo-mater, podobno na njeni površini rastejo zelišča. Veljalo je, da se v dolgih laseh skriva čarobna moč človeškega napovedovanja..

- Nomadi so raje pustili majhno kepo na glavi in ​​jih zavili.

- Mandžuji so na zadnji strani glave iz las bian-fa ustvarili tri pletenice na zadnji strani glave.

- Kelti, od zgoraj navlažijo lase z apnom, so okoli glave tkali drese.

Komu in katere vrste moških pričesk s pigtailom so primerne glede na vrsto značaja, videz?

Izvirne sorte pričesk za moške s pigtail

Nežno moško pričesko s pigtailom je priporočljivo narediti samo v salonu. Kompleksni "okraski" trajajo nekaj ur, zato je bolje, da se vnaprej prijavite in poveljniku razložite, kaj točno želite ustvariti.

Salonski mojstri opozarjajo, da možnosti za pričvrščene pričeske niso za vsakogar. Na zahodu je pričeska postala precej razširjena..

V svoji domovini ga najraje nosijo športniki, boksarji, raperji in na splošno močne osebnosti, trdno na nogah, sposobni prevzeti odgovornost.

Takšni predstavniki moškega dela prebivalstva verjamejo, da so ti tisti, ki zaslužijo denar v družini in v celoti poskrbijo za svoje otroke in zakonca. Imajo zadnjo besedo o pomembnih vprašanjih v družinskem prizorišču..

Kakšne so različice moških pričesk z elementi tkanja v trendu?

Francoska pletenica

Zanimiva je moška pričeska s pigtailom na hrbtu, ki se imenuje "francoski", templji in zadnji del glave pa so lahko kratki ali obrisani.

Njegovo bistvo je v najpreprostejšem stajlingu. Pletenica spominja na žensko spikelet pričesko. Tkanina je lahko celo iz kratkih las, tako da jo pustite na zadnji strani glave ali spustite dol. Lahko pletate več pletenic hkrati.

Pričeska se nosi do 7 dni brez razpletanja.

Padawan frizura

Za športnika Kostya Tszyu moška pričeska s tankim pigtailom, imenovana "Padavan", ustreza ljudem njegovega tipa. Zgodovina videza te možnosti stylinga nas popelje v obdobje filma "Vojne zvezd".

To pričesko so imeli najraje Jedi. Skita je bila v času viteštva odrezana. Pleten je na kroni ali v templju. Kostya je pred tekmo v boksu zelo občutljiv na ta ritual. Pijača služi kot njegov talisman.

Prednost takšne moške pričeske je, da tanek pramen elegantno dopolnjuje sliko, ne da bi vsiljeval stereotip. To omogoča, da se človek počuti prijetno med svojimi močnimi sodelavci, ne da bi preveč močno izstopal, kot da ne bi vsiljeval svoje podobe drugim. Preostali del glave naj bo popolnoma negovan, kratko obrezan.

Obstaja kategorija pigtailed pričeske, kjer je viski obrit, ostalo pa je sestavljeno v več možnosti.

Kakšne frizure za moške s pigtail in obritimi templji so priljubljene?

Skrivnosti afriških pričesk

Afriške pletenice v različnih stilih so v trendu.

- Pletenice veljajo za boksarske vrste pletenic. Lasje so zelo tesno oblikovani v pletenice, kar ima za posledico nekakšen okras na glavi. V tej obliki stylinga ni niti enega pramena. Za močno fiksacijo so tkane akrilne niti ali kanekolon. Plesti so na dolgih laseh.

Za ljudi, ki se ukvarjajo z mobilnimi poklici, je priročno: glava je vedno videti čedna in negovana. Zaradi tega športniki in umetniki ostajajo zvesti temu slogu. Pričesko lahko nosite 1,5 meseca, ne da bi vas skrbelo za styling vsak dan.

- Številni rojaki so izvedeli za dreadlocks od znanega izvajalca hip-hop skladb Decl. Ciril je umrl mlad, vendar je pustil svetel pečat v zgodovini glasbe in sloga. V posovjetskem obdobju je prvi nosil dreves in ostal zvest tej tradiciji..

Takšne pletenice lahko pletate brez uporabe kanekolonov, čeprav jih mnogi uporabljajo. Frizerji menijo, da so dreadlocks nevarne vrste pričeske, ne da bi tkali ta sredstva, saj jih je nerealno tkati. Če se človek naveliča nositi dreves, ga bo moral obriti..

Pigtails v kombinaciji z brado

Veliko ljudi kombinira pigtails z zanimivim dizajnom brade. Takšni ljudje takoj padejo v raven tistih, ki znajo oblikovati izjemno podobo, imajo okus in natančno sledijo modnim trendom v frizerstvu..

Posebej zanimivo je narediti takšno pričesko s pigtail v moških klubih, tako se brivci postavijo, tako da strankam ponujajo počitek in brezplačne pijače.

Moški bo dobil dvojni užitek: sprostitev za dušo in izšel kot modna in elegantna oseba. Moške pletenice v pričeski zahtevajo poseben pristop mojstra, izkušnje, dovolj časa za stranko.

Pričeska "pletenica na stran": tehnologija tkanja

Videz osebe je odraz njegove individualnosti, vsako dekle v svojih laseh odseva značaj in notranji svet. S pravim stylingom lahko izstopate iz množice, pokažete svojo osebnost in dodate raznolikost svojemu slogu..

Pričeska s stransko pletenico je zelo priljubljena in je primerna za skoraj vsako priložnost. To je enostavno narediti sam, lahko pa spremenite in poudarite, tako bo videti edinstveno in praktično..

Značilnosti pričeske s pletenico

Prej so bili pigtails povezani s podobo študenta, možnosti izvedbe pa so bile zmanjšane na število in obliko tkanja, maksimalno zavihano v prstan ali košarico. Danes obstaja veliko več sort. Lasje se delajo za vsak dan, za dogodke in celo za udeležbo na družabnih dogodkih. Filmske zvezde ponujajo najbolj nepričakovane možnosti in vedno izgledajo ženstveno..

Naslednje značilnosti je mogoče šteti za značilnost:

 • pričeska vedno izgleda ženstveno, poudarja ovalnost obraza in daje nežnost celotni podobi;
 • preprosta tehnika bo novomečnemu frizerju omogočila pletenje;
 • Tudi ne preveč tanke poteze obraza ta možnost stylinga znatno omili;
 • primeren za skoraj kateri koli slog - od romantičnega do športnega;
 • s pletenico lahko popolnoma spremenite svoj slog.

Zaradi raznolikosti zasnove frizure "stranska pletenica" postane mogoče nenehno dodajati in spreminjati svojo podobo, kar je pomembno za vsako žensko in njene osebne občutke.

Kdo ustreza

Ker se ta način oblikovanja las organsko prilega v kateri koli slog, bo primeren v vseh primerih:

 • za sprejeme in formalne prireditve;
 • za zabavno zabavo s prijatelji;
 • za romantične zmenke.

Asimetričen in privlačen za oko v kakršnih koli okoliščinah je oblikovanje videti s katero koli vrsto videza.

Zelo enostavno je tkati pigtail na strani, ta tehnologija ne zahteva spretnosti, primerna je za tiste, ki si prizadevajo za samostojno obvladovanje skrivnosti tkanja.

Značilnosti tipa obraza za tkanje na strani

Možnosti stranskih pletenic priporočamo vsem ženskam, ki imajo ostre obrazne poteze, saj dajejo prefinjen videz.

Tkanje, izvedeno na boku, za chubby dekleta bo vizualno podaljšalo ovalno obliko obraza in tudi zmanjšalo volumen ličnic. Trikotni obraz bo pridobil ženskost, kvadratni pa bo postal osnova za ustvarjanje slike v nežno romantičnem slogu. Curls ali kodri bodo pomagali dokončati videz..

Prednosti in slabosti

Ker je veliko prednosti (uporaba dodatnih elementov v obliki lasnic, nakita, najrazličnejših možnosti), so prednosti pričeske nedvomno. Omogoča vam, da se osredotočite na eno polovico obraza in vizualno prikrijete nekatere pomanjkljivosti videza: brazgotine, akne, akne, starostne pege na koži.

Vendar pa je treba omeniti nekaj neprijetnosti:

 • se morda ne oprimejo ravnih in neprimernih las;
 • z nezadostno dolžino pramenov ta vrsta ne izgleda slovesno;
 • hitro izgubi obliko brez uporabe izdelkov za styling.

Osnovna pravila izvršitve

Če želite sami pleteti stransko pletenico, se morate držati preproste tehnologije.

 1. Lasje so razdeljene, tako da jih je na eni strani več.
 2. S strani večjega prereza je poudarjen prednji del in tkana običajna francoska pletenica iz treh pramenov.
 3. Tkanje se nadaljuje po obodu glave vzdolž templja in zadnjega dela vratu.
 4. Ko gre za tempelj z druge strani, lahko začnete odnesti preostale pramene iz manjšega dela.
 5. Na koncu rep pritrdite z elastičnim trakom ali sponko za lase.

Ne pozabite potegniti pramenov: to bo dodalo volumen in sijaj. Če lasje niso obvladljivi, je za boljšo fiksacijo bolje razpršiti z lakom..

Opcije

Med raznolikostjo pričesk na osnovi pletenic lahko ločimo več, ki se razlikujejo po tehnologiji tkanja, prisotnosti dodatnega flisa, volumna in okraskov.

Klasična

Najbolj klasična možnost je pletenica, ki je tkana po isti tehnologiji kot običajna. Samo v tem primeru pramene vtipkajte ne od zadaj, ampak od strani: v tem primeru lahko tkate od desne proti levi ali obratno, potem bo pričeska spominjala na spiralno stopnišče.

Po zaključku je pletenica vezana s tankim elastičnim trakom in s finim glavnikom ali nežno s prsti povlecite pramene s strani, tj. poravnajte povezave, da dodate glasnost.

Obrnjeno

Takšno tkanje je primerno za lastnike tankih las, ker lahko vizualno poveča volumen in daje debelino.

Enostavnost ustvarjanja in minimalni napor vam omogočata, da hitro dosežete želeni učinek. Poenostavljeni vzorec tkanja:

 • od celotne mase las je ločenih več pramenov;
 • kraj tkanja je bližje templju, tik za ušesom;
 • glavna razlika od tradicionalne različice je odstranitev novih pramenov ne od zgoraj, ampak od spodaj. Pomembno je zagotoviti, da se ne oblikujejo "petelini" in da ne bo ohlapnih pramenov. V nasprotnem primeru bo bistveno pokvaril videz frizure..
 • po vsaki povezavi se doda nov pramen, manjši je, lepše se bo izkazalo tkanje;
 • na koncu je pigtail pritrjen z elastičnim trakom, lasje pa se v vsaki povezavi rahlo raztegnejo, da povečajo vizualni volumen.

Možnost nazaj do spredaj

Nenavadna in privlačna pletenica bo ustrezala tako mladim dekletom kot starejšim ženskam.

Shema izvajanja je preprosta: lasje so ločeni z neenakomernim ločevanjem, na eni strani jih pustijo manj - tkanje se bo začelo s tega dela. Prameni so vzeti od spodaj glave na zadnji strani. Bolje je zbrati veliko ločitev in jo pritrditi z elastičnim trakom ali sponko za lase, tako da ne moti. Dlake iz manjšega dela se česajo do krošnje in začnejo pleteti z uporabo pramenov samo ene strani, ki se nahajajo blizu obraza.

Ko je pletenica končana, jo lahko oblikujete s cvetjem ali krono. In preostale lase lahko uporabite za dekoracijo, na primer vetrne kodre.

"Mali zmaj" v obliki košare

Ta možnost je primerna za šolska dekleta ali športnike, saj bodo dlake popolnoma odstranjene. Po obodu glave, ki se začne od čela ali spodaj, je pletena francoska pletenica v obliki košare, ki zajema pramene z vseh strani. Možnost ne dovoljuje prisotnosti "tuckov" ali "petelinov".

Vzporedni "zmaji" s strani

Tkanje dveh francoskih pletenic vzporedno med seboj omogoča obsežno, privlačno pričesko. V tem primeru je treba zgornjo pletenico zaviti iz zgornje polovice las, spodnjo pa iz spodnjega dela..

Ko bo enkrat preizkusil takšno pričesko, bo postal del slike. Pletenica na strani je lahko praktična, slovesna ali vsakodnevna, vse je odvisno od izbrane tehnike tkanja in domišljije pri oblikovanju.

Tkanje pletenic ob strani

Pletenica ob strani je izvirna in modna rešitev, ki jo ima večina današnjih lepotic. Takšna tkanja so na vrhuncu priljubljenosti, saj lahko naredijo podobo skrivnostno, romantično in neverjetno stilsko..

Za koga je primerna stranska pletenica? Glavna odlika te frizure je njegova vsestranskost - primerna je za ženske vseh starosti in poklicev. Za nekatere je to resnično odrešenje, saj bo trajalo nekaj minut, da ustvarite pletenico. Vse ostalo je samo v vaših rokah! Oglejte si te mojstrske tečaje in izberite pravo možnost zase.

Francoska spikeleta ob strani

Ta neverjetno lepa in nežna pričeska bo zagotovo prišla v poštev ne samo za vsak dan, ampak tudi na primer za zmenke, zabave in praznovanja..

1. Lase previdno počešite. Če je potrebno, uporabite posebno orodje, ki vam bo pomagalo odviti vse vozle..

2. Na desnem ali levem templju (kar je za vas bolj priročno) izberite en pramen in ga razdelite na 3 sklope.

3. Začnite pletati navadno pletenico s tremi prameni.

4. Na drugem tkanju ji dodajte prosti curl, tako da ga vzamete z desne strani.

5. Na tretjem razponu primite na levi strani.

4. Dokončajte pletenico do ušesa, pri čemer se premikajte strogo navpično. Pletenica bo na eni strani veliko širša kot na drugi.

6. Zavežite konec pletenice na običajen način in zavežite.

7. Pletenico raztegnite z rokami, da dodate glasnost. Ne dotikajte se pramenov pletenice, sicer bo pletenica razpadla!

Ta pričeska je dobra tako s šiška kot brez.

Kombinirana ribje kroglice

Če kombinirate ribje nohte s francoskim špičkom, boste dobili popolno pletenico! To je ena najboljših rešitev za dolge lase, ki vam bo omogočila, da se hitro postavite v red..

 1. Ustvari stranski razdelek.
 2. Na večji strani ločite del las in ga razdelite na tri.
 3. Začnite pletati svojo navadno pletenico s tremi prameni.
 4. Na drugem ali tretjem tkanju dodajte ohlapne kodre na desni strani.
 5. Na četrtem razponu levo zgrabite ohlapne kodre.
 6. Nadaljujte s pletenjem francoske spikele, na obeh straneh izmenično nabirajte pramene.
 7. Ko dosežete raven ušesa, zavarujte pigtail s sponko.
 8. Zavijte pramene na drugi strani razreza v tesen sveženj, ki se premika vzdolž osnove vratu.
 9. Povežite jermen s pletenico, sproščeno iz objemke.
 10. Nastali rep razdelite na polovico.
 11. Zavijte jo v pletenico z ribjo palico, med seboj prekrižajte dva tanka kodra.
 12. Konico pritrdite z elastičnim trakom.
 13. Pletenico raztegnite z rokami, da dodate puhastost..
 14. Razpršite styling z lakom.

Obrnjena francoska pletenica

Pletenje te elegantne stranske pletenice za srednje lase bo trajalo nekaj minut, rezultat pa vas bo navdušil ves dan.

 1. Ustvari stranski razdelek. S strani, kjer so lasje večji, ločite ne zelo širok pramen in ga razdelite s 3. Začnite pletati klasični pigtail, pramenov zaviti navznoter.
 2. Na drugem ali tretjem tkanju dodajte en tanek curl na levi skrajni levi pramen.
 3. Na tretji strani pletemo tanek curl na desni strani v pletenico.
 4. Nadaljujte tkanje, premikanje navpično in postopoma tkanje ohlapnih kodrov. Ne pozabite, pletenice je treba zaviti, ne pa ven..
 5. Ko pridete do ušesa, končajte pletenje kot običajno..
 6. Vezati konico pletenice.

Pigtail "Dva v enem"

Kako pleteti pletenico na strani in razkošno oblikovati dolge lase? Ta hitra možnost bo všeč tistim, ki cenijo svoj čas in si prizadevajo biti lepi..

1. Ustvarite stranski razboj. S strani, kjer bo več las, vzemite ne zelo velik pramen desno z obraza.

2. Razdelite ga na tri.

3. Začnite pletenje enostranskega spikela in dodajte ohlapne kodre samo na eni strani. V tem primeru - od zgoraj in od zadaj glave.

4. Ko ste pletenje pripeljali do nivoja ušesa, ga zaključite s klasično metodo.

5. Piškote poškropite z lakom, da se ne razpade.

6. Pletenico združite s preostalimi lasmi in zavijte pletenico s tremi prameni. Konico zavežite z elastičnim trakom.

7. Pletenico naredite odprto - rahlo jo raztegnite z rokami.

Kako vam je všeč ta možnost?

Ta voluminozna pletenica na kodraste lase izgleda zelo nenavadno in dobesedno v trenutku vas bo izstopala iz množice. Ustvari se lahko za praznovanje, zabavo in celo poroko..

1. Česan, lase razdelite na tanke pramene in vsakega zavijte z jezikom v obliki vilic. Oblika kodrov in njihova lokacija sta lahko poljubna.

2. Z rokami razstavite kodre in jih dobro pretepajte.

3. Na ravni ušesa ločite kodre na zgornji in spodnji nivo..

4. Zgornjo vrzite naprej, da se ne moti, spodnjo pa razdelite na polovico.

5. Vrzi zunanji pramen na levi strani na desno.

6. Povlecite skrajni desni pramen na levo.

7. Nadaljujte s pletenjem ribjega lakta vse do koncev las..

8. Roko raztegnite z rokami, da dodate glasnost..

9. Spustite zgornjo stopnjo in ponovno močno premagajte. Če so kodri zelo dolgi, jih pripnite z lasnicami, ki oblikujejo lep klobuk.

10. Vse popravite z lakom.

Če želite narediti to čudovito pletenico zase, ne potrebujete toliko - čopič, nekaj gumijastih trakov in dobesedno 5 minut.

 1. Ustvari stranski razdelek.
 2. Na strani, kjer so lasje večji, na sredini glave ločite ne zelo širok pramen. Pleteno obrnjeno tristransko pletenico.
 3. Na isti strani čela vzemite en tanek curl in zavijte tesen pigtail. Zavežite tudi konico.
 4. Zberite lase, jih razdelite na tri in zavijte tretjo pletenico - ohlapno in zelo lahko. Konico zavežite z elastičnim trakom.
 5. Da bi bilo še bolj občutljivo, raztegnite odseke s prsti..

Kot lahko vidite na teh fotografijah, je ta različica pletenice pletena, ne pletena. To je idealna rešitev za tiste, ki še zdaleč niso frizerski in ne vedo, kako tkati vse vrste pigtails..

1. Naredite stranski del.

2. Tik za ušesom na dnu ločite tanek curl in ga zavežite v konjski rep. Nato naredite še en popolnoma isti rep.

3. Pramene prvega repa razdelite na polovico.

4. Med njimi prestavite drugi rep.

5. Od celotne mase las ločite tanek curl, ga povežite s koncem prejšnjega repa in ga z vezanim trakom zavežite nazaj.

6. Nadaljujte z "pletenjem" pletenice, ki se premika vzdolž glave.

7. Dotaknite se nasprotnega ušesa in iztegnite pigtail z rokami.

8. Končajte pletenje kot običajno. Konico tesno privijte.

Če se ne želite motiti s pletenicami, potem sta ti dve pričeski za vas:

Grška stranska pletenica

Elegantna grška pletenica vam bo pomagala za vsako priložnost. Ampak najpomembnejše sploh ni to! Dejstvo je, da je njeno ustvarjanje na voljo celo šolarjem. Ne verjamete mi? Prepričajte se sami!

 1. Združite vse na eno stran in naredite stranski del. Lase razdelite na tri dele.
 2. Pletite tradicionalno 3-pramensko pletenico iz srednjega dela. Vezati njen vrh.
 3. Celoten postopek ponovite z razdelki na straneh..
 4. Iz treh dobljenih pletenic naredite eno veliko.
 5. Konico pritrdite z elastičnim trakom.
 6. Okrasite glavo z naglavnim trakom ali svetlim šalom.

Piščanček za dolge lase lahko enostavno pletemo iz navadne pletenice. To je zelo enostavno narediti.

 1. Naredite stranski del.
 2. Na samem čelu vzemite tanko pramen in ga razdelite na pol..
 3. Prekrižite jih skupaj.
 4. V bližini obraza vzemite še en tanek curl in ga zavijte v vodnik.
 5. Nadaljujte z vrtanjem dretve in ji dodajte tanke kodre ohlapnih las.
 6. Takoj, ko so vsi lasje vpleteni v našo pletenico, preostali konico razdelite na dva dela in jih samo zvijte skupaj.
 7. Vezajte vodnik z elastičnim trakom.
 8. Iztegnite ga malo z rokami.

Nenavadna pletenica

Ko ste ustvarili takšno pletenico ob strani, boste presenečeni, saj je zelo lepa.!

 1. Ustvarite stransko razdelitev in vrzite vse lase na eno stran.
 2. Razdelite jih na tri.
 3. Iz enega kosa zavijte tesno tridelno pletenico. Vezati njen vrh.
 4. Uporabite končano pletenico kot tretji pramen, ponovno oblikujte pletenico..
 5. Konico tesno privijte.

Zanimive možnosti za pričeske s pletenicami 2020

Lepi, razkošni lasje so prava vrednota vsake ženske. Zato jim vedno posvečamo veliko pozornosti. Leta 2020 so pričeske s pletenicami postale še posebej pomembne. To je zato, ker lahko z njihovo pomočjo naredite eleganten, romantičen, eleganten in celo rahlo drsljiv videz. Odvisno je od tega, kakšno tkanje uporabimo v določenem primeru. Danes vam bomo povedali o najbolj priljubljenih možnostih za pričeske, ki temeljijo na pletenicah za lastnike katere koli dolžine las.

Pričeske s pletenicami za kratke lase

Ne glede na modne trende so kratke dolžine las vedno priljubljene. Zato ne preseneča, da je tudi v tem primeru mogoče narediti lepo tkanje. Dve pletenici, prepleteni na straneh, izgledata zelo zanimivo. Ta pričeska je udobna, zato jo je mogoče narediti za šport, nakupovanje, hojo in preprosto vsakdanje življenje..

Nekoliko več možnosti pričeske je na voljo lastnikom podolgovatega boba. Na primer, lahko sprednji del las zavijete v trak za glavo, ostale pa pustite ohlapne. Najpogosteje so kodrani, da bi pričeska izgledala bolj teksturirano. Ta možnost je v vsakem primeru primerna, zato je še posebej priljubljena pri vseh fashionistah..

Pričeske s pletenicami za srednje dolžine las

Danes povprečna dolžina las velja za najbolj vsestransko uporabno. Ker niso neprijetne, so idealne za eksperimentiranje s pričeskami. Med najpreprostejše možnosti tkanja so klasične in francoske pletenice. Mnoga dekleta jih izdelajo sama brez težav. Nekoliko bolj zapleteno je tkanje štirih pramenov. Prav ta pletenica izgleda razkošno na laseh katere koli debeline. Za praznične dogodke lahko naredite bolj zapleteno pričesko iz dveh pletenic. V primeru, da nameravate ustvariti romantičen videz, je bolje pletati pletenice samo na zadnji del glave. Preostale pramene lahko zavijte z curling likalnikom. Rezultat je dokaj preprosta, a spektakularna pričeska. Tudi veliko deklet raje uporabi pletenico kot osnovo za popek. Takšne pričeske so pogosto okrašene z velikimi prameni ali cvetnimi okraski. Pričeska "naglavni trak" je letos postala aktualna. Primerna je za vsako priložnost in na splošno velja za eno najbolj vsestranskih za katero koli dolžino las..

Trendi pričeske s pletenicami za dolge lase

Lastniki dolgih las pogosto pravijo, da z njimi ne morejo narediti lepe pričeske. V resnici ni tako in izkušeni obrtniki to redno dokazujejo. Doma lahko naredite francosko pletenico z podolgovatimi prameni. Če imate debele lase, bo vaša pričeska voluminozna in neverjetno lepa. Bodite prepričani, da vas drugi ne bodo prezrli. Ta možnost je primerna tako za vsakdanje življenje kot za obisk določenih dogodkov. Zato priporočamo, da se naučite, kako ga sami tkati. Pričeska s pričeskami je primerna tudi za dolge lase. S tem tkanjem lasje v večji meri ostanejo ohlapni. Zato jih je bolje, da jih zvijete z curling likalnikom ali z curlerjem. Tako boste ustvarili romantičen večerni videz. Pogosto je narejena za fotografiranje ali druženje v toplih krajih. Ljubiteljem lažjih, umazanih pričesk priporočamo pletenje ne preveč tesne pletenice in po potrebi izvlecite več pramenov.

Preproste pričeske s pletenicami za vsakdanje življenje

Nedvomno obstaja neverjetno veliko število različic pričesk, ki temeljijo na pletenicah. A ne bodo vsi primerni v vsakdanjem življenju. V tem primeru postanejo bolj pomembne preproste, lakonske pričeske, ki ne zahtevajo posebnih veščin. Če želite, jih lahko naredite tudi sami, le malo morate vaditi.

Morda bi bila najpreprostejša vsakodnevna pričeska klasična elegantna spikelet. Izogibajte se neprevidnosti, ne raztegnite pramenov in poskusite narediti pletenico gladko. Ta pričeska je odlična za študij, delo, hojo itd. Naslednja možnost je francoska spikelet. Od prejšnjega se razlikuje le po tem, da mora biti tkano na glavo. Zaradi tega izgleda bolj voluminozno. Vendar, če pramenov ne raztegnete in tkate dovolj tesno, bo pričeska videti zadržana in jedrnata. Poleg tega lahko po delu raztegnete nekaj pramenov in takoj boste dobili sproščeno, večerno različico. Obstaja veliko možnosti za vsakodnevne pričeske, ki temeljijo na pletenicah. Izberite najboljšo možnost zase in poskusite to storiti sami. Priljubljene pričeske vključujejo šop, poševno pletenico, slap s svetlimi kodri in še več..

Poročne pričeske s pletenicami

Marsikdo ne ve, da so poročne pričeske pogosto narejene na podlagi tkal. To vam omogoča, da ustvarite neverjetno lepe, občutljive možnosti za vsak okus. Na primer, pletenica v kombinaciji z ohlapnimi kodri vedno podarja nežnost in lahkotnost slike. Po drugi strani je žarek videti bolj zadržan in celo spektakularen. Toda v tem primeru je veliko odvisno od razpoložljivosti dodatnih podrobnosti in celo kroja obleke. Vse to je treba upoštevati, da boste ustvarili popolno podobo na tako pomemben dan..

Pričeske s pletenicami za dekleta

Za mlada dekleta bodo pletene pričeske vedno ustrezne. Danes obstaja veliko možnosti za preprosto tkanje, ki jih lahko naredi celo mati. Med najbolj priljubljenimi možnostmi so pletenice rogovi. Ta pričeska poudarja otrokovo starost, zmote in spontanost. Še več, to je odlično tkanje ne samo za dogodke, temveč tudi za vsak dan. Lahko naredite tudi klasično šilico ali francosko pletenico. Takšna tkanja so primerna ne samo za odrasle, temveč tudi za otroke. Poleg tega lahko vedno pokažete domišljijo in dodate trak ali izberete čudovit elastični trak, sponko za lase. Mlada fashionista bo zagotovo cenila vaš trud.

Obstaja neomejeno število pletenih pričesk. Kot lahko vidite, tudi na podlagi preprostih in razumljivih tkal lahko sami naredite edinstvene, razkošne pričeske. Glavna stvar je, da malo vadite in vedno preizkusite nekaj novega..

Stranska pletenica: različne možnosti tkanja

Frizure na osnovi pletenic verjetno nikoli ne bodo šle iz mode. Spremenile se bodo le različice vzorcev in tkanja. Danes so pletenice bolj priljubljene kot kdaj koli prej, saj se celo rdeče preproge odpravijo celo hollywoodske igralke, ki okrasijo lase z elegantnimi pričeskami, ki temeljijo na pletenicah..

Pijača je lahko pletena na različne načine: lahko je navadna spikelet ali elegantna francoska čipka, možnost za vsak dan ali za večerni izhod.

Videz pletenice

Ta preprosta in lepa pričeska vedno izgleda nežno in je odlična rešitev za dame, ki morajo zaradi dolžnosti nabirati lase. Z določeno veščino bo trajalo največ 5 minut..

Pletenica na eno stran je videti kot spikelet, pletena vzdolž desne ali leve strani glave ob ušesu in pada na ramo.

Da bi pričeska izgledala bolj voluminozno, lahko rahlo raztegnete pramene tkanja. To bo videzu dodalo rahlo neprevidnost in dalo vtis zelo debelim lasem..

Možnosti pričeske

Pijača je idealna, saj ima veliko različic, kar omogoča deklici, da pokaže vso svojo ustvarjalnost..

Na žalost ta pričeska ni na voljo lastnikom zelo kratkih las, saj ne bo delovala pri uporabi vseh kodrov pri tkanju..

Pletenica izgleda najbolj zanimivo na laseh srednje dolge in dolge.

Lasje srednje dolžine

Curls od sredine vratu do sredine ramenskih rezil so idealno polje za ustvarjalnost, saj je iz njih najlažje narediti različne pričeske. Pletenica na eni strani na takšnih kodrih lahko upravičeno izpodriva nadležne repove. Francoski spikelet ali "mali zmaj", pleten na eni strani glave, se lahko konča z majhno spogledljivo pletenico ali elegantnim šopkom, okrašenim s cvetjem ali lepimi lasnicami.

Obstaja način, ko se tkanje pojavi poševno skozi glavo - tudi zelo priljubljena možnost, pri kateri se bo pletenica tako ali tako končala na eni strani. Še posebej iznajdljiva dekleta pletajo dve ali več vzporednih pletenic.

Dolgi lasje

Na dolgih kodrih so stranske pletenice videti še posebej bogate. Tkanje lahko nadaljujemo do samih koncev in na rami nosimo elegantno voluminozno pletenico; vendar lahko lase z zadnjega dela glave prestrežete z elastičnim trakom in privijte kodre na kodre ali železo, pri čemer dobite povsem drugačno pričesko, ki temelji na isti pletenici na eno stran.

Prosti del pigtail se lahko zvije v zelo lep volumetričen snop na dnu hrbtne strani glave.

Razne tkalice

Fantastika fashionistas nima meja. Danes obstaja veliko možnosti za tkanje pletenic na eno stran:

 • dveh, treh, štirih ali več pramenov;
 • "Zmaj", ki ga mnogi poznajo kot navaden spikelet;
 • "Obrnjeno" odprto tkanje;
 • "ribji rep";
 • kombinacije različnih metod;
 • kombiniranje pletenic na eni strani z repi, flisom, curlingom.

Kako narediti svoje lase?

Postavljanje čudovite pletenice zase ni lahka naloga. Pomagate si lahko tako, da se zatečete k nekaj trikom:

 • ne pletajte pletenice iz sveže opranih las. Prameni včerajšnje svežine so bolj poslušni, oblikovanje le-teh bo trajalo dlje;
 • če so kodri neprimerni ali zelo gladki, morate uporabiti vosek ali gel za lase. Izdelek za styling bo vašim lasem dal teksturo, bo upogljiv in dolgo časa ohranil obliko.

Tkanje zapletenih pigtails zase je precej težko, saj običajno ni mogoče opaziti napredka postopka.

Kako tkati stransko pletenico:

 • Češite se skozi kodre in po potrebi uporabite izdelek za styling.
 • Odločite se, na katero stran bo šla pletenje in pričesite lase na ustrezno stran.
 • Na ravni šiška ločite velik odsek in ga razdelite na tri oddelke.
 • Začnite tkati, nabirajte majhne pramene na vsaki strani in jih dodajte k tkanju.
 • Pramene v končni pletenici zrahljajte tako, da jih raztegnete na strani, da dobite volumen videz.
 • Lase pritrdite z lakom.

Plesti na stran v poročnih pričeskah?

Asimetrične poročne pričeske s pletenico so še posebej priljubljene in se izvajajo v različnih različicah:

 • Grška pletenica na eno stran je zelo obsežno tkanje, okrašeno s cvetjem ali čudovitimi lasnicami. Primerno za dekleta s tankimi lasmi;
 • slap - možnost, pri kateri ostane vsak tretji pramen, ki daje pričeski videz tekočega slapa;
 • spikelet na eni strani, ki se na zadnji strani glave spremeni v čudovit volumetrični snop.

Pletenice niso preprosta in dolgočasna pričeska, ampak vsakodnevna ustvarjalnost in odlično razpoloženje. Na podlagi pletenic lahko ustvarite svoj edinstven videz za vsak dan ali počitnice z uporabo različnih metod pletenja in zanimivih okraskov.

Izdelujemo pletenice z ohlapnimi lasmi

pridružite se razpravi

Delite s prijatelji

Dolgo tekoči kodri sami po sebi so okras vsakega dekleta, še posebej, če so zdravi in ​​negovani. Če želite svojemu videzu podariti in ga rahlo spremeniti, odvisno od razpoloženja, obstaja veliko možnosti za pletenje ohlapnih las. Izgledajo bolj zanimive kot preproste lasnice ali trakovi za glavo, kar omogoča, da vsaj vsak dan eksperimentirate na sebi. Glavna stvar je najti malo časa za ustvarjanje majhne mojstrovine na glavi. Zagotovo bodo pozorni na vas, kar pomeni, da so deležni komplimenti kolegov in prijateljev..

Tanek pigtail na napol odprtih kodrih lahko naredi dekličin videz simpatičen ali, nasprotno, igriv, ko na primer zavije glavo v platišče.

Nekatere frizure z uporabo pletenic se lahko preoblikujejo do prepoznavnosti. Preprosta pričeska za slap je lahko tako odlična možnost za vsak dan, kot tudi praznični stajling na poti ven. Če želite to narediti, morate samo dodati kodre in nakit v obliki lasnic ali lokov..

Preberite več o različnih možnostih tkanja - od preprostih do izpopolnjenih.

Vsaka takšna pletena pričeska bo poudarila lepoto dolgih, pol ohlapnih las. Pigtails različnih oblik in velikosti so lahko nameščeni bližje obrazu, templjem ali okrasite lase na vrhu glave. To je zelo pomembno za dekleta, ki si vedno prizadevajo videti novo in izstopati iz množice. Izbrati najprimernejšo možnost ne bo težko, saj obstaja veliko možnosti. In jih lahko dopolnite z navodili, ki so načrtovani korak za korakom.

Navadni trak za pigtail

To je najpreprostejše tkanje, ki bo videti lepo, tudi če nimate veliko izkušenj. Glavna stvar je, da pletenice dobro pritrdite z nevidnimi na straneh. Lasje morajo biti dovolj dolgi.

Zaporedje.

 • Korak 1. Če imate šiška in ga želite pustiti neizkoriščenega, nato narišite vodoravni prerez od templja do templja, s čimer ločite prednji del. Če ne, samo povlecite vse lase nazaj. Za bolj impresiven rezultat si lase malo počešite nazaj..
 • Korak 2. Lase privijte ali rahlo zberite z elastičnim trakom.
 • Korak 3. Potegnite en pramen v templju bližje zadnji strani glave in ga na koncu zavežite z elastičnim trakom.
 • Korak 4. Naredite koso na eno stran. Če želite to narediti, ga vrzite na drugo stran in ga zavarujte z nevidnostjo pod lasmi..
 • Korak 5. Končano pričesko potresemo z lakom. Če želite nekoliko bolj zakomplicirati, ponovite isto z drugo stranjo in na enak način pritrdite pigtail na nasprotni strani. Pridobite "platišče" dveh vzporednih pletenic.

Francoski trak za glavo

Primerno za krajše lase, vendar izgleda še bolj impresivno.

 • Korak 1. Lase morate razdeliti, ki bodo ostali ohlapni. Zberite jih z elastičnim trakom in tiste, ki gredo v pigtail z vodoravnim prerezom.
 • Korak 2. Vzemite ključavnico iz enega ušesa in tkajte proti drugemu, hkrati pa poberite vse nove ključavnice.
 • Korak 3. Na koncu tkanja pletenico zavežite z elastičnim trakom, konico skrijete (ali pustite, da visi) in pričesko pritrdite z lakom.

Slap

Najbolj ženstvena in hkrati preprosta pričeska je poimenovana tako, ker tekoči lasje res spominjajo na tokove vode, ki "tečejo" čez skale.

 • Korak 1. Na čelu naredite raven del in v templju vzemite en odsek las. Razdelite ga na tri pramene.
 • Korak 2. Začnite redno tkanje, vrzite vrh in dno čez srednji pramen.
 • Korak 3. Po vsakem novem vozlu zgornji pramen zamenjajte z curlom iz glavnih las.
 • Korak 4. Končajte pletenje v nasprotnem templju in konico las pritrdite z nevidnostjo.

Ta stajling je mogoče izvesti, pri čemer puščate ali ga tkate neposredno v pletenico - vsekakor bo vse videti privlačno na svoj način.

Imitacija obritega templja

Ta nenavadna pričeska je danes zelo priljubljena med hollywoodskimi zvezdami in drugimi zvezdniki. Lahko si naredite nekakšno drzno pričesko z obritim templjem ravno v razpoloženju in ni vam treba čakati, da zraste, če tudi ta trend ne pride v poštev..

 • Korak 1. Na strani naredite lok, nato pa na manjši strani ločite pramen za pigtail.
 • Korak 2. Na sam vrat privijte tanko francosko pletenico, ki temelji na fotografiji.
 • Korak 3. Konec pletenja pritrdite z nevidnimi pletenicami in zavijte preostale lase. Lase poškropite z lakom za nohte.

Pletenic je lahko več. Če se ne končajo na vratu, ampak bližje zadnjem delu glave, se bo stajling še bolj spektakularno izkazal..

Večplastno tkanje

Pletenje je nekoliko bolj zapleteno od zgoraj navedenega, vendar je nedvomno vredno pozornosti..

 • Korak 1. V templju vzemite tanko pramen in ga poškropite z lakom. Ponovite iste korake na drugi strani.
 • Korak 2. Vzemite še en razredčilec pramenov z ene strani, povežite jih na zadnji strani glave in začnite pletati pletenico.
 • Korak 3. Če se premikate navzdol, dodajte tanke kodre izmenično z ene strani, nato z druge strani.
 • Korak 4. Do približno polovice pletenice bo šlo z grabi, nato pa brez njih, samo nadaljujte s tkanjem iz treh pramenov.
 • Korak 5. Vezajte konec pigtailja in okrasite lase z majhnimi lasnicami.

Pričeska s pletenico v obliki venca

To mojstrovino je mogoče izdelati na laseh srednje dolžine. Pričeska je primerna za posebne priložnosti.

 • Korak 1. Naredite raven del. Na obeh straneh vzemite tri ne zelo debele pramene in začnite tkati francosko pletenico, tako da stranski deli padejo na sredino.
 • Korak 2. Odstranjevanje dlak z obraza, premaknite se na drugo uho in ga postopoma zaokrožite.
 • Korak 3. Ponovi isto tkanje v nasprotni smeri.
 • Korak 4. Z zaponko za lase rahlo potegnite pramene, kot da oslabite tkanje. To bo pletenici dalo dodatno glasnost..
 • Korak 5. Na presečišču obeh pletenic jih pritrdite z lasnicami eno pod drugo. Pustite, da se konjski repi prosto visijo.

Z ribjim repom

Prav tako ni najlažji stajling, saj je zelo težko narediti takšne spikete lepo in dvigniti cono venca. Če ga želite ustvariti, potrebujete roko frizerja ali pomočnika..

 • Korak 1. Zavijte lase in vzemite majhen odsek od venca. Zavite kodre in jih pritrdite, tako da dobite rahlo višino.
 • Korak 3. Vzemite pramen s strani od srednjega dela in začnite pleteti nizozemsko pletenico okoli glave.
 • Korak 4. Zdaj zaženite drugo isto pletenico na drugi strani in na mestu, kjer se sekajo, pritrdite tkanje navzkrižno.
 • Korak 5. Skrijte konce pletenic v preostalih laseh.

Pletenice v obliki srca

Pričeska s srcem bo resnično všeč šolarjem ali študentom. Pletenice morate zelo dobro popraviti, da se figura ne razpade.

 • Korak 1. Lase razdelite s sredinsko ločitvijo in vzemite odsek s hrbtne strani glave.
 • Korak 2. Tkajte francosko pletenico, dodajte kodre samo od zunaj.
 • Korak 3. Nato vzemite še en pramen in iz konice tkajte drugi del srca. Vežite konjske nohte z elastičnimi trakovi.
 • Korak 4. Položite špice tako, da boste dobili srce, obe polovici pa pritrdite z lasnicami.

Nasveti

 1. Če imajo vaši lasje razcepljene konce, so videti šibki in brez življenja, potem to ne koristi videzu vaše elegantne glave las. Uporabite negovalne maske, pravočasno obrežite konce in pazite na videz kodrov. In če zaradi posebnosti stanja telesa zdaj izpadajo, potem je treba pričeske z ohlapnimi lasmi v celoti opustiti..
 2. Najbolje je, da sveže opranih in posušenih las ne pletate, saj se boste potem morali boriti proti frizu. Če se kljub temu zavezujete, da boste pletali s čistimi lasmi, potem uporabite mousses in lakove. Potem bo vaša pričeska trajala dlje..
 3. Izberite pričeske glede na celoten videz. Ko si naredite pričesko z obritim templjem, izberite bolj neformalne stvari in nakit, in če je danes vaša glava okrašena s slapom, potem naj bodo vaša oblačila čim bolj ženstvena. Uporabite tudi nakit, ki bo še bolj pritegnil vašo glavo: uhani, kavarne itd..
 4. Pričeske z različnimi tkami so povezane predvsem z mladinskim slogom in so zato najbolj primerne za mlada dekleta. Obstajajo možnosti, primerne za ženske, starejše od 30 let, vendar izberite eno od njih, izberite najbolj elegantne možnosti in skrbno razmislite o oblačilih in dodatkih.

Torej, ko nekaj minut preživite pred ogledalom in upoštevate navodila, lahko sebi ali hčerki zapletete nenavadno pletenico, preostali lasje pa lepo padete čez ramena. Za bolj zapletene možnosti izhoda boste potrebovali pomoč frizerja - pokažite mu fotografijo, ki vam je všeč in uživajte v rezultatu.

Ohlapni lasje so vedno v modi, svojemu lastniku dajejo ženskost, čar in naravnost. Okraski v obliki pletenic, lasnic, cvetov in tiarov dajejo pričeski popoln videz. Poskusite malce spremeniti običajni videz z različnimi pletenicami in postal bo bolj eleganten in svetel..

Kako tkati pigtail slapa, si oglejte naslednji video.