Pričeske za plesni ples za dekleta in dečke - fotografija

Pričeske za ples v balinicah ne smejo biti le lepe, ampak tudi udobne za plesalca, saj je pri plesu pomembno, da stajlingi ne motijo. Pri izbiri balinarske pričeske za dekle morate biti še posebej previdni, saj imajo, tako kot večina deklet, zelo pogosto dolge kodre, vendar ples vsekakor ni kraj, kjer bi morali demonstrirati lepoto svojih las.

Ne bi smeli izbrati pričeske z ohlapnimi lasmi ali zelo puhastimi in z uporabo velikega števila dekorativnih elementov, vse to morda ne bo zelo dobro vplivalo na udobje in udobje med plesom.

Osnovne zahteve za pričeske z balinami za dekleta

Pričeske z balinami za dekleta morajo ustrezati nekaterim pravilom, zato upoštevajte zahteve za pričeske v plesnih plesih.

Prvič, dekliški slog je treba opraviti previdno, brez nepotrebnih elementov, ki jo lahko preobremenijo..

Drugič, ni dovoljeno, da se dlake spustijo iz pričeske, vse mora biti popolnoma oblikovano, zato je bolje, da deklica postane gladka pričeska.

Tretjič, pričeska mora biti praktična in udobna za plesalca, ker ko bo dekle ali fant šel na oder, bo prepozno za popravljanje in popravljanje slike..

Četrto pravilo je odprt obraz, pri plesu je pomembno, da delate ne le z rokami in nogami, temveč tudi z obraznimi izrazi, tako da ne bo zelo dobro, če stajling pokriva del obraza.

Dolge šiške niso sprejemljive, bolje je, če je slika s šiška, jo položite na eno stran. Visoke pričeske tudi odlično odpirajo obraz in hkrati podaljšajo dekličin vrat.

In končno, to je moderiranje nakita, seveda brez svetlih lasnic in trakov za glavo, dekliška balinčna pričeska ne bo videti tako, kot bi morala biti na odru, vendar z izbiro z njimi ne smete pretiravati, sicer lahko pride do težav v obliki padca lasnic ali celo vneto glavo.

Posebno pozornost je treba posvetiti ličila kot svetel element, lahko odlično preoblikuje sliko.

Pričeske za plesni ples

Učenje pričeske za ples v balinarskih plesih ni težko in celo zanimivo. Pred nastopom svojega otroka se mnogi starši sprašujejo, kako narediti pričesko za plesne bale za dekle, saj si želijo, da bi bilo udobno in lepo.

Razmislimo, korak za korakom, o preprostih možnostih različnih stilov za ples z balinami, ki so primerni za dekleta.

Ne le starši, ampak tudi otroci so zaskrbljeni nad svojo podobo zaradi predstave, zato se je treba vnaprej pripraviti in najprej preizkusiti sliko, ki vam je všeč, da kasneje ne bo nepotrebnih solz in razočaranj..

In da bi se bolje spopadli s to nalogo, si lahko ogledate mojstrski razred in video lekcije o tem, kako narediti pričesko.

Pričeske balinarskih plesalcev za kratke lase

Seveda je bolje, da so lasje vsaj do ramen, tako da lahko izberete sliko, ki vam je všeč, preprost in eleganten styling, ki ga naredite sami, pa lahko naredite s krajšimi lasmi, na primer do ravni ramen.

Ena od možnih možnosti je pričeska z lasnicami, če je dolžina las zelo kratka, lasje preprosto zberemo z obeh strani glave in jih na straneh pritrdimo z nevidnimi ali silikonskimi gumijastimi trakovi posebnih sredstev.

No, seveda ne morete brez repa s kratko dolžino kodrov, na vrhu glave se ustvari rep, ki ga je treba pritrditi z lakom in skrbno pritrditi z elastičnim trakom, tako da se vse lepo drži na dekličini glavi.

Ballroom pričeske za srednje lase

Če je dolžina dekliških las pod rameni, potem je vse veliko bolj preprosto in obstaja več možnosti za styling..

Če je to samo vaja, potem ne smete uporabljati fiksativ, ampak pričeske za tekmovanje v balinarskih plesih morajo biti dobro lakirane, tako da vse traja dolgo.

Za začetek so lasje prekriti s posebnim oljem za lase, nato pa se na dlani naberejo vse dlake in iz njih se oblikuje rep, nato pa je treba s tega repa zaviti zajček in zavarovati z nevidnostjo. Na koncu je pričeska z balinami pritrjena z lakom.

Oblikovanje mrežic

Danes so v plesni industriji zelo priljubljene frizure z mrežico, omogočajo vam, da lase skrijete, tako da nič ne štrli in so videti izvirno. Mreža je lahko nekoliko opazna ali pa jo lahko uporabite tako, da se ujema z barvo las.

Na začetku morate na kroni privezati tesen rep. Nato se dlaka v repu razdeli na dva dela in iz vsakega se ustvari trnek, ki ga je nato treba zaviti na dno repa. Žličke so pritrjene nevidno, na nastalem svežnju pa je nameščena mreža, običajno na njenem tesnem elastičnem traku. ki ne pusti, da se lasje razpustijo.

Isti styling lahko naredite z pletenicami, to je, da namesto pletenic pletate dva navadna pigtails in jih nato zavijete na dno repa in zavarujete z mrežico. Izkaže se odlična pričeska za dekle za tekmovanje v plesnih dvoranah.

Pričeske za plesni ples z balinami

Otroške pričeske za tekmovanja v plesnih plesih so si med seboj zelo podobne, vendar je najpogostejša možnost oblikovanja balinarskih oblik školjka.

Lasje se izperejo in ne popolnoma posušijo, tako da so rahlo vlažni, nato pa morajo biti vsi lasje položeni na eni strani in pregib las je treba zalepiti z več nevidnimi. Lase, ki so zdaj na nasprotni strani, je česan in vržen nazaj, konce je treba zaviti..

Pričeska za balinarski plesni turnir za dolge lase

Ta balinarski slog ima ohlapne lase v povojih, zato morate biti previdni pri izbiri. Sprva čiste lase krtačimo in potegnemo nazaj v visok konjski rep. Nato je iz enega pramena na repu pleten pigtail, ki ga pletemo z izbiro pramenov, tako da rep rahlo zajamemo v notranjost.

Pričeske s puhom

Styling z valovitostjo vam omogoča, da ustvarite lep val, medtem ko bo takšna pričeska vidna od daleč. Velikost valov je odvisna od izbrane šobe. Ne pozabite pa na ličila in čudovito obleko, saj brez tega valovitost sploh ne bo videti.


Vsak stajling za plesni ples, ki je bil obravnavan prej, se lahko ponovi, vendar z valovitostjo dobite svetlejšo podobo.

Rebrasti stajling

Ta pričeska ustvarja velik volumen in je zelo primerna za tiste s finimi lasmi. Toda hkrati frizuro predhodno obdelajte z mousse, tako da se lasje zgladijo in pritrdijo..

Da bi dobili želena rebra, morate ločiti pramen las in ga rahlo pritrditi z lasnikom in vse obdelati z lakom. Te kodre lahko poljubno oblikujete, glavna stvar je, da jih zelo močno popravite, da se pričeska med plesnim plesom ne razpade..

Pričeska za plesni ples za fantje

Seveda ima ogromno vlogo tudi frizura fanta, ki se ukvarja z plesnimi plesi, saj če ima dekle neverjeten stajling in fant nima nič, potem harmoničen par ne bo deloval, kar pomeni, da ples ne bo izgledal tako lepo..

Dečkova frizerska frizura ima tudi svoje zahteve:

1. pričeska ne sme izstopati od splošne podobe, to pomeni, da jo je treba kombinirati s kostumom in podobo partnerja;

2. pričeska mora ustrezati fantkovi starosti, ni treba, da zelo majhen plesalec izbere pričesko kot za odrasle, videti bo neprimerno;

3. slika mora biti izvirna, tako da otrok izstopa od ostalih, hkrati pa se mora prilegati dogodku;

4. ne pozabite na močno fiksacijo, saj je to ples, kjer je nenehno gibanje in brez popravljanja se fantkovi lasje takoj razpadajo;

5. upoštevati je treba, da pri zelo kratkih laseh styling ne bo deloval;

6. Ne ustvarjajte frizure za fanta preveč kreativnega, saj je zelo težko narediti primerno pričesko za plesne bale pozneje.

Kako ustvariti želeno sliko

Pričeska za fantka z plesnim plesom sploh ni težka. Za začetek je lase dobro oprati in obdelati z mousse za fiksiranje, nato pa lase posušimo s sušilcem za lase, tako da se lasje izkažejo za voluminozne, zato je potrebno, da sušilec za lase močno piha.

Nato se ustvari ločitev, ki jo lahko izberete po svoji presoji. Naslednji korak je, da bodite pozorni na šiška. Šiške, če jih ima fant, je seveda najbolje česati nazaj in nazaj, tako da je voluminozna in hkrati položena, poleg tega pa jo je treba dodatno pritrditi z lakom.

Če so lasje zelo tanki, potem je za pritrditev otroka bolje uporabiti samo mousse, za pritrditev pa ne smete uporabiti preveč sredstev, saj lahko tako poškodujejo strukturo otrokovih las in lasišče..

In na koncu bi morali uporabiti poseben gel za lase, ki ga porazdeli po dečkih.

Lahko samo česate vse lase navzgor, to je odlična možnost za pričesko z plesnimi plesi za fantka. V primeru, da ni šiška, se lasje dvignejo navzgor in rahlo zdrobijo, da ne bi štrleli kot punk, se izkaže zelo ustvarjalno.

Lepe pričeske za plesne bal

Podoba plesnega plesalca igra pomembno vlogo pri uspešnosti predstave. Ustvarja se z oblačili in lasmi. Za udeležence športnih plesnih predstav obstaja neuradna koda oblačenja, med drugim povezana s frizuro, ki se je udeležijo udeleženci plesa.

Obstaja več klasičnih stilov, ki se uporabljajo v kostumih za latinoameriške plese, pa tudi v evropskih plesnih programih, ki vključujejo quickstep, foxtrot in valček. Dobro izvedena pričeska, ki ne posega v plesno predstavo, pomaga partnerju, da je eleganten in izstopa iz množice. Različni okraski v obliki cvetov, nosorogov, brošk, lasnic in drugih podrobnosti izgledajo še posebej primerni na takšnih stajlingih..

Osnovne zahteve za pričeske za ples z balinami

Organizatorji plesnih turnirjev postavljajo določene zahteve pričeskam udeležencev:

 1. Izključiti mora prosto obesitev pramenov, kodrov ali pletenic, tako da ne morejo pokriti okoliškega prostora in ovirati gibanja.
 2. Prav tako je neprimerno graditi visoke večplastne strukture, ki tudi motijo ​​ples..
 3. Na glavo ni priporočljivo pritrditi zajetnih dodatkov, ki pritegnejo povečano pozornost in odvrnejo od izvedenega plesa.
 4. Lase je treba povleči nazaj in varno pritrditi, jih oblikovati tako, da izgledajo lepo in brez pretiranega bombastiranja, okrasiti pričeske, da bodo videti naravno.
 5. Styling se mora ujemati z izvedenim plesom in biti v skladu z oblačili.

Kaj je potrebno?

Za ustvarjanje pričeske z balinami boste potrebovali:

 • močan držalni lak;
 • gel za mehčanje in oblikovanje las;
 • glavnik, ki ima dvostransko obliko ali majhne zobe;
 • sušilec za lase z močjo najmanj 1600 W;
 • elastični trakovi za pritrditev kodrov, dovolj široki in elastični;
 • nabor lasnic in nevidnih zatičev različnih velikosti;
 • mreža za pritrditev položenih pramenov (po možnosti nevidna);
 • frizura ali nadzemni kodri (če je potrebno);
 • okrasni okraski: cvetje, nosorogi, lasnice, glavniki;

Kako narediti klasične pričeske z balinami?

Šop na gladkih laseh

Klasična pričeska, primerna ne le za latinskoameriško temo, temveč tudi za evropske plesne programe, je oblikovanje gladkih las v šop. Tradicionalna izvedba tega stajlinga se izvaja na zglajenih ravnih pramenih..

Postopek je treba izvesti v naslednjem vrstnem redu:

 1. Gel enakomerno nanesite na čiste in rahlo vlažne pramene.
 2. Zberite naoljene svetleče pramene z elastičnim trakom na zadnji strani glave v obliki repa.
 3. Rep počešite s fino zobatim glavnikom in zavarujte runo z močnim fiksacijskim lakom.
 4. Potem ko se lak posuši, se repni prameni zvijejo v krožnem gibanju okoli elastike, nastali kupček pa se pritrdi z zatiči.
 5. Za zanesljivost se lahko na vrh žarka pritrdi mreža.
 6. Frizuro lahko dodate prazničnost tako, da okrasite z lasnicami, na katerih je glava z rhinestones ali kamni.

Konci pletenic ali pletenic, zasukanih z likalnikom, so pritrjeni pod elastičnim trakom, s katerim je pritrjen rep. Nato so na vrhu pokriti s šopkom, ovitim okoli elastičnega traku in pritrjen z lakom. Poleg tega so pletenice ali kodrani kodri okrašeni z okrasnimi lasnicami.

Školjka

Druga možnost za pričeske z plesnimi plesi je styling školjk..

Izvedite tako:

 1. Čiste in rahlo vlažne lase je treba vreči na izbrano udobno stran in pustiti majhen vzdolžni pramen vzdolž templja.
 2. Potem ko zunanji del vrženih pramenov navpično od zgoraj pritrdite s pomočjo nevidnih, jih počešite.
 3. Na sredini okcipitalne regije zasukajte navpični valj z česanih las v smeri metanja pramenov in ga pritrdite z lakom, ga pripnite z dvema ušescema.
 4. Prav tako počešite ohlapno pramen, ki se nahaja na strani nasprotnega templja in zavijte okoli valjev konce navznoter.
 5. Celoten valj pritrdite z zatiči, predhodno oblikujte lupino v zgornjem delu parietalne regije.
 6. Celotna pričeska je fiksirana z lakom.

Na mestih pritrditve čepkov lahko uporabite okrasne okraske z rhinestones in drugimi okraski.

Rep

Za latinoameriške plese se široko uporabljajo prameni, pritrjeni v obliki ohlapnega repa. Rep izgleda še posebej impresivno na dolgih ravnih laseh enake dolžine. Zato je predpogoj za takšno pričesko ravnanje pramenov..

Pričeska v obliki repa se izvaja takole:

 1. Čisti, rahlo vlažni lasje, zglajeni z likalnikom.
 2. Po skrbnem česanju izravnanih pramenov jih pritrdite na zadnji strani glave ali v parietalnem predelu v repu z elastičnim trakom, okrašenim z žametom ali kroglicami.
 3. Če je šiška, jo je mogoče predhodno česati, položiti v katero koli smer v obliki vala ali postaviti naravnost, nato pa jo pritrditi z lakom ali gelom.
 4. Pletenico lahko pletate iz nekaterih ali vseh pramenov repa, konec tkanja pritrdite z okrasnim elastičnim trakom ali sponko. Majhen pigtail se lahko položi v obliki kodrov in pritrdi na glavi z lasnimi lasmi. Pletenico iz celotnega repa je treba v krožniku položiti v kroglico okoli elastike. Pričesko lahko popravite z lakom.

Kaj in kako okrasiti?

Dodatno praznično barvo stajlingom za nastope dajejo neobremenjeni nakitni elementi v obliki nosorogov, cvetov, trakov, perja, iskric, svetlih lasnic itd. Elemente nosorogov in iskric pritrdimo s posebnim lepilom. Po pritrditvi pričeske z lakom jih je treba lepiti, da ne bi vplivali na intenzivnost sijaja teh elementov..

Poleg tega je treba paziti, da so ti deli varno pritrjeni, da ne pride do presenečenj. Na splošno morate umetne pramene nanesti le, če je to nujno potrebno..

Pričeske z balinami - kako narediti predstavo za dekleta in fanta, češite nazaj

Pri plesnih plesih je pričeska velikega pomena. Sestavlja jo podoba plesnega plesa. Na primer, v klasičnem baletu šiška, ohlapni lasje ali repi praktično niso dovoljeni. Balerinke si v glavnem dajo lase v tesen pas ali krof. Sama pričeska je okrašena z biseri, rožami ali trakom.
Sodobni plesni ples omogoča kreativna odstopanja od stroge klasike, vendar v razumnih mejah. Ustvarjalni stajling je sprejemljiv pri športnem plesu ali figuri. Pogosto frizuro dopolnjuje nakit iz nosorogov, kroglic, pa tudi svetlo obarvane možnosti.

Klasična pričeska za plesne bal

Glavna značilnost te frizure je resnost. Pri ustvarjanju takšne frizure mora mojster voditi številna pravila:

 • skladnost v istem slogu in se ujemajo s kostumom. Torej, če se za ples uporablja stroga obleka brez dodatnih okraskov, potem se jim je treba izogibati v pričeski, največ, kar lahko uporablja mojster, je trak iste barve in materiala kot obleka z žogo;
 • upoštevati je treba tudi plesni program;
 • pričeska mora ustrezati obliki in ovalu obraza, na primer, če je obraz ozek, podolgovat, potem je treba narediti stransko ločitev ali lase postaviti v poševen šiška na čelu, uporaba fiksnih kodrov je dovoljena.

Tudi tehnika izvajanja pričesk z balinami v klasični različici ne dovoljuje uporabe:

 • laki z bleščicami ali barvni laki;
 • nadzemni elementi: kodri, lasnice;
 • tehnike barvanja, kot sta poudarjanje ali barvanje, niso dovoljene;
 • zapletene ali visoke postavitve na glavi niso dovoljene;
 • prepovedana je uporaba bleščečih ali svetlečih lasnic in nakita, pa tudi nakita iz kategorije "Juvenile".

Več podrobnosti o tem, kaj styling lahko naredite na srednjih laseh v tem materialu.

Pričeska za partnerja

Ščipalke za lase in druge "klopi" za lase skrbijo izključno partnerje. Da pa bi par izgledal skladno, ga tudi partnerski frizer ne odvzame. Za mlade je izbran strog klasičen styling: lasje preprosto česamo nazaj z uporabo mousse ali voska.

To zagotavlja ne le strog čeden videz partnerja, ampak tudi varno pritrdi lase.

Plesalci na plesnih dvoranah praviloma ne smejo nositi dolgih las ali imeti kreativnih odbitkov: mohawk, bob ali gavroche.

Triki za dekleta

Poleg estetike ima lahko frizura v plesu tudi zelo praktičen pomen, na primer vizualno popravite razliko v višini partnerjev. Če je deklica višja od svojega partnerja, se na njenih laseh naredi podcenjeni popček, lasje pa se rahlo krtačijo. V nasprotnem primeru, ko je partner precej višji, se deklici dodeli visoko žemljico, a moški jo previdno česamo.

Za plesna tekmovanja

Za tekmovalne nastope pogosto nastajajo frizerske mojstrovine. Pričeska in obleka bi morala ugodno razlikovati par od množice tekmovalcev, ga narediti nepozabnega, hkrati pa je treba upoštevati ustaljena pravila. V tem primeru pridejo na pomoč pletenice in pripeti kodri. Pripeti so, prosto padajoči kodri, ki jih plesni ples ne dopušča.

O tem, kako izbrati pričesko za obliko obraza ženske, preberite v tem članku..

Dekor igra pomembno vlogo pri pričeski. V različicah konkurenčnih pričesk je dovoljeno uporabljati nosoroge, perje in druge okraske, vendar v razumnih mejah. Curls iz majhnih pletenic, lasje zviti v polže, lahki kodri izgledajo precej impresivno.

Styling za dolge lase

Resnost sloga in zanesljivost fiksacije sta dve najpomembnejši pravili, ki veljata za styling za dolge lase. Ko se pripravljate na predstave z balinami, je precej težko oblikovati dolge lase udeležencev. Najpogosteje se uporabljajo pričeske z zbranimi lasmi.

Za uporabo nakita in dodatkov obstajajo stroge omejitve. Pomembna je tudi starost udeležencev. Torej, za kategorijo junior je uporaba mehkih lasnic in pletenic dovoljena, vendar je to odraslim udeležencem strogo prepovedano..

Poleg tega obstaja seznam priporočenih slogov in pričesk. Tej vključujejo:

 • lupina;
 • šopki ali žemljice;
 • za mladince je dovoljeno uporabljati pletenice pri polaganju na primer "košare" okoli glave, vendar pod pogojem, da so varno pritrjene.

Omogoča tudi uporabo zapornikov pri oblikovanju dolgih las. Kljub zapletenosti izvedbe varno pritrdijo lase in lahko dodajo čar pričeski. Pogosto se uporabljajo tudi zapletene strukture snopov, položenih v lupino ali sveženj..

Na dolgih laseh je izjemno redko, da ustvarijo zapletene odprte modele.

Dolge lase je precej težko oblikovati, zato je pričesko, tako kot ples, priporočljivo "vaditi". Z drugimi besedami, pričesko dokončajte vnaprej, jo preizkusite za vzdržljivost in lahkotnost pri plesu ter določite, kako dolgo bo trajalo stajling. Če ne ustreza tem parametrom, morate razmisliti o drugi možnosti frizure.

Možnosti pričeske športnega sloga za dekleta najdete na povezavi.

Možnosti za srednje dolge lase

Lasje srednje dolžine je nekoliko lažje oblikovati v kroglico kot dolge lase. Nabor stylinga v razsutem stanju je enak kot pri dolgih laseh. V latinskoameriških programih je konjski rep dovoljen na srednjih laseh. Stilisti ne priporočajo izbire visokih pričesk za srednje lase, katerih možnosti si lahko ogledate tukaj.

Brušeni repi so dovoljeni. V razsutem stanju se uporablja tudi gulka, francoska lupina. Klasična zgornja žemljica je lahko okrašena s kodri ali kodri.

Ustrezni "šopki" s svežnjami. Tudi svežnjevi svežnjev izgledajo spektakularno. Ustrezno tudi za lase in zvitke srednje dolžine.

Pričeske za kratke lase

Lastniki kratkih kodrov je bolje, da takoj vedo, katero frizuro izbrati, tako da bodo kasneje morali malo trpeti, da bodo naredili pričesko, primerno za ples z balinami. In založite se z obilico laka za nohte in gela. Najprej stilisti priporočajo, da dekleta naredijo bouffant močnejši in šele po tem gredo na oblikovanje las.

Preden greste ven na parket, lase obilno nalijte z lakom. Nekateri stilisti priporočajo eksperimentiranje z različnimi okraski..

Vredno je razmisliti, da bo za izdelavo kakovostne pričeske za plesno tekmovanje minilo vsaj uro in pol. Toda najpogosteje bo trajalo malo več časa..

Če je tekmovanje v latino plesih, bodo kratki lasje "v temi". Vendar pa bo styling kodrastih las trajal veliko dlje. Toda evropski plesi poskrbijo za partnerjeve lase vsaj srednje dolžine, zato boste verjetno morali uporabiti bodisi lažne kodre bodisi šilter, kar, mimogrede, ni vedno sprejemljivo. V tem primeru so pomembni česani lasje. Prav zaradi tega skorajda ni plesnih plesalcev s kratkimi in ultra kratkimi odbitki..

Več primerov lepih in modnih odbitkov za najstnike si oglejte tukaj

Majhni nasveti

Pri moških plesalcih so lasje običajno oblikovani na več načinov. Ali pa si gladko glavnik vrnejo s pomočjo izdelkov za styling - gela, voska. Ali pa se lasje razdelijo z ločevanjem, ki ga položimo na sredino ali na stran, rezultat pa pritrdimo z lakom.

Video

Za ilustrativni primer ustvarjanja svetle pričeske za ples z balinami si oglejte spodnji video.

Zaključek

Za zaključek je treba izbrano pričesko za dolgo obleko narediti v poskusni različici nekaj dni pred tekmovanjem. Tako lahko popravite vse nesrečne trenutke. Toda tudi preizkusno različico je treba narediti v konkurenčni obleki, sicer se lahko izkaže, da frizura in obleka drug drugemu ne ustrezata, in časa za spremembo ne bo. Toda ne glede na to, kako pričeska je monumentalna in izvirna, ne sme odvrniti pozornosti občinstva od plesa. Styling bi moral okrasiti in poudariti milost plesalcev, plesnih gibov in ne posegati v njih.

Pričeska za športne plesne bal.

Športni plesni plesi so svet čarobnih, vznemirljivih gibov. Mnogi občudujejo plesalce, vedno so v središču pozornosti. In to ne samo zaradi lepih in plastičnih gibov, ampak tudi zaradi videza športnikov. Svetli, nenavadni kostumi so pol bitke. Pričeska z plesnim plesom harmonično dopolnjuje videz. Včasih je plesalcem lažje izbrati kostum kot pričesko..

Stroga pravila.

Lep ples in elegantna podoba plesalca je dolgo in težko delo. Nemogoče je iti ven na plesišče brez posebne frizure za ples z balinami. Tako otroci kot odrasli se morajo držati pričeske z določenim kodeksom oblačenja. Pravila niso zapletena, vendar morate biti pozorni na njih.

Torej, splošne zahteve za pričesko:

• Pričeska in kostum se morata ujemati med seboj;

• Pričeska se mora ujemati s plesnim programom;

• ko ustvarite obliko pričeske, morate upoštevati obliko ovalnosti obraza;

• Pričeske partnerjev naj bodo v istem slogu;

• Razviti je treba originalne pričeske z lastno dražjo.

Lasni dodatki morajo biti tudi v skladu s kombiniranimi pravili. Najmlajšim plesalcem je strogo prepovedano uporabljati nakit! Zato majhne deklice običajno uporabljajo preproste pričeske. Seveda ne bi smeli nehati eksperimentirati. pričeske za dekleta z okraski bodo na voljo takoj, ko preidejo v kategorijo "Junior 1".

"Šik" in "glamur".

Plesne pričeske lahko svetijo, bleščajo in zaslepljujejo z živimi barvami. Vendar obstajajo stroga pravila za kategorije "Otroci":

• prepovedana je uporaba laka za lase z bleščicami;

• Pričeska naj bo brez zgornjih pramenov in lasnic;

• poudarjanje in barvanje las - prepovedano;

• velika, prevelika frizura je napaka;

• Nakit na glavi v kategoriji "Otroci" - prepovedan.

Skromen, a učinkovit.

Partnerjeva in partnerjeva pričeska morata biti med seboj usklajena. Fantje pogosto neradi opravljajo stajlinge, ne želijo porabiti denarja in časa za frizuro. S tega vidika par ni popoln! Tandem ne bo okrasil z rahljanim in neurejenim plesnim partnerjem. Kljub temu, da je dečko postavilo v red, je preprosto. Lase lahko preprosto ližete z mousse ali gelom. Partnerja se takoj preoblikujeta, zagotovljen je prijeten in privlačen videz.

Skromen slog ima svoje prednosti. Če pa je pričeska nekoliko bolj zapletena, plesalke takoj izstopajo iz množice. Fant lahko ustvari majhen curl iz šiška in ga nastavi. Lahko pa naredi ravne lase z jasnim ločevanjem. Praviloma fantje iščejo mojstra pričesk za ples v balinarskih plesih - moškega, ki mu bo povedal, kaj mu ustreza in kaj ne. Običajno so moške pričeske veliko lažje od ženskih. Toda s prikazom ustvarjalnosti in domišljije lahko pridete do nečesa novega in drugačnega, da pritegnete pozornost gledalcev. Glavna stvar je, da ne pretiravate! Bolje dobro plesati! Kako imeti najslajšo pričesko in se premikati najslabše od vseh.

Princeska pričeska.

Pričeska z plesnim plesom ni zelo zapletena. Z malo prakse lahko storite brez mojstra. Osnovne pričeske so ogrinjalo ali popek. Če so vaši lasje kratki, potem ne smete poskušati narediti repov ali šopka. Tako bodo vaši lasje videti nered in nered. Prav tako ne pozabite na posebno mrežo za lase, ki lepo vzdržuje žemljico. Mreža je lahko različnih barv in tekstur, lepljena z rhinestones, biseri ali kamni. Ko so lasje popolnoma oblikovani, jih zavarujte s trdim lakom za lase. Vse mora biti trdno zavarovano, tako da noben las ne štrli ali razpada.

Razširjena možnost.

S pomočjo nenavadnih pletenic lahko naredite pričesko za ples z balinami. Privijte tesen rep bližje vratu. Nato morate zaviti največje število enakih pletenic, jih zaviti z elastičnim trakom in lasnico, da vse pritrdite. Izkaže se zelo nežna in nenavadna pričeska. In če namesto običajne pletenice naredite "pletenje", boste dobili neverjetno pričesko. Francoske pletenice so zdaj na vrhuncu priljubljenosti. Lahko si omislite in ustvarite nenavadna tkanja, katerih robovi ustvarjajo elegantno silhueto dekleta, poudarjajo in dopolnjujejo pričesko. Glavna stvar je, da ne pretiravate z volumetričnimi pletenicami, morajo biti dovolj goste.

Višina pričeske.

Plesni pari niso vedno popolni po višini. Obstajajo majhni triki, s katerimi lahko partnerja vizualno uravnotežite. Če je partner veliko višji, bo zgornja točka partnerjevega las čim višja. Če temu ni tako, naj bo njen - spodnji drog ali žemljica "popka" zadaj, partner pa naj bo "mehek": lasje so gladki in urejeni. Potem bo razlika v višini manj opazna in par bo imel harmoničen videz. Glava partnerja in ženski partner naj bosta polaganje enaki velikosti, ravnotežje je zelo pomembno. V nasprotnem primeru boste na nastopu videti smešno in neestetično..

Usposabljanje.

V praksi in vadbi je pričeska z plesnim plesom lahko klasična in zadržana. Če pa se par odpravi na tekmovanje, morata biti popolna. Torej:

• Operite si lase prav na dan turnirja, potem bo postal bolj pipljiv in se ne bo zdrsnil;

• Vsako pramen obdelajte z lakom. Previdno česani lasje naj postanejo prožni in prožni;

• Zberite visok rep na vrhu, pa tudi stranice in hrbet;

• rep dobro prečešite z lakom;

• iz dobljenega poskušajte narediti nekaj podobnega krofu ali ga zbrati v majhen šopek in ga zavarujte z lasnicami;

• preostale pramene napolnite z lakom in jih pritrdite z nevidnimi;

• prišel je najbolj prijeten trenutek - dekor. Posebne nosoroge, ki se ujemajo z barvo kostuma, dopolnjujejo pričesko plesnega plesa. Lahko jih razporedite naključno ali v ravnih linijah - odvisno od vaše domišljije..

Tudi plesalci morajo biti v laseh elegantni. Nekaj ​​dni pred tekmovanjem je priporočljivo obiskati kozmetični salon in si opraviti frizuro, s katero odstranite vse nepotrebne stvari. Na dan tekmovanja si morate umiti lase. Pripravite poseben "mokri" gel, primeren za vaše lase. Zaželeno je tudi, da imajo mousse, peno, vosek itd. Ne pozabite na drobnozrnat glavnik za cepljenje las, pa tudi velik glavnik, fini glavnik in sušilec za lase.

Vrste pričesk.

Vse pričeske za športne plesne bale lahko razdelimo v kategorije:

• Klasična pričeska, primerna za latinoameriške plese. Skratka, preprosta pričeska, klasičen kostum, a vžigalni ples s popolno tehniko pritegne pozornost občinstva in žirije. Takšna pričeska ne bo odvrnila od dobro opredeljenih in hitrih gibov in bo nedvomno prinesla uspeh..

• Pričeska Shell je zasnovana za evropske programe. To je klasika, ki se nikoli ne postara ali ne izide. Velik plus je, da ta pričeska ustreza vsem, brez izjeme..

• Uporabite lahko ekstravagantne in izjemne rešitve. Niso pa primerni za vse sloge in so izbrani čisto individualno..

Zaključek.

Ko izbirate pričesko, vedno preizkusite vsaj nekaj dni pred nastopom (na primer pri treningu). Navsezadnje športniki že med nastopi doživljajo stres, tesnobo in utrujenost. In če bo na dan tekmovanja kaj narobe, boste morda imeli slabe rezultate zaradi zaman truda in nepotrebnih živcev. Pričeska ne sme biti neudobna. Morala bi biti gladka, laskati gracioznim silhuetam in ne izgubljati svoje elegantne oblike. Bodite kreativni, fantazirajte in sijajte na plesišču!

Pričeske za plesni ples

Očarljiv svet plesnih balov očara z lepoto gibov, ekskluzivnimi kostumi in stilskimi pričeskami.

Tu je pomembna vsaka malenkost. Natančno gibanje, brezhiben videz. Plesalci so v središču pozornosti in morajo zato videti popolno. Pričeska dopolni sliko. Plesalcu je pogosto lažje izbrati oblačila kot pričesko..

Pričeske za plesni ples

Pravila balinarskih pričesk

Mladi in odrasli plesalci naj strogo upoštevajo pravila pričeske. Splošno sprejeti so precej preprosti, vendar jih je treba dosledno upoštevati.

 1. Harmonična kombinacija oblačil in pričeske.
 2. Ujemanje plesa.
 3. Koristno je poudariti obraz plesalca.
 4. Pričeska partnerjev mora biti v istem slogu.
 5. Obstajati morata izvirnost in izvirnost.

Nakit je treba uporabljati pametno. Za otroke so sploh prepovedani. Dekletom je dovoljena pričeska - šopka. Okraske lahko nosijo plesalci kategorije "Mladinci-1".

Izvirna pričeska za ples z balinami

 1. Laki z bleščicami so prepovedani.
 2. Lasulje, lasnice so tabu.
 3. Prepovedano je toniranje in poudarjanje las.
 4. Na visok parket ne morete iti na parket.
 5. Nakit za dojenčke je prepovedan.
 6. "Mladinci-1" imajo pravico uporabljati samo negledeče lasne sponke.

Vrste stiliranja

Vse plesne pričeske so razdeljene na vrste:

TipOpis
RepIdealno za latinskoameriške sobe
Laconic frizura s popkomZa aktivni ples je pripravljena, če sta partnerja oblečena v klasične kostume.
Zlaganje lupineUporablja se za evropske plese. Primeren za katero koli obliko obraza
Pletenice, trakovi in ​​pleteniceUporabiti jih je mogoče za številne plese, vendar niso primerni za vsakega človeka. Redko jih vidimo na tleh.

Pričeska in ličila za tekmovanje v balinarski dvorani

Učinkovit in skromen

Partner mora imeti tudi frizuro. Pogosto fantje ne želijo uporabljati izdelkov za styling, posledično pa par izgleda brezskrbno. Izmučen videz plesalca zagotovo ne bo okrasil para v plesu..

Dovolj je samo, da naredite moški stajling - prameni so česani in položeni nazaj s pomočjo moussa. Videz plesalca se bo takoj spremenil, izgledal bo fit.

Pričeske za plesni ples

Plesalko je mogoče razlikovati po česanju las ali ločevanju enakomernega, jasnega ločevanja, hkrati pa gladko oblikuje lase. Moških plesnih pričesk je manj kot ženskih. Po spoznanju fantazije mojster lahko plesalce ugodno poudari. Fantje, ki trenirajo ples, sčasoma razvijejo navado, da se zbirajo..

Rast partnerjev urejamo s pričesko

Rast partnerjev še zdaleč ni vedno usklajena. Obstajajo določene skrivnosti, ki pomagajo minimizirati disonanco.

Če je ženska v tandemu višja od moškega, je treba šopke na njeni glavi narediti nižje. Človek mora hkrati runo povišati višje. Če je nasprotno - partner je veliko višji, potem je deklica položena bunčica visoko, moški pa gladko pričesko. Potem par pridobi harmoničen videz, disharmonija rasti pa postane manj opazna..

Nizka pričeska za plesne dvorane

Kako ustvariti čudovito pričesko z balinami

Lepo pričesko si lahko naredite sami. Glavna stvar je, da pred tem vadite. Ko se boste navadili, se boste naučili brez mojstra. Torej, faze ustvarjanja plesne pričeske:

 1. Lasje zbiramo v konjski rep ali bun. Kratkih las ne bi smeli spravljati v zajček, saj se bodo nekatere dlake izlegle, partner bo videti neurejen.
 2. Konec repa ovijemo okoli elastike.
 3. Na žlico smo postavili mrežico. V trgovinah so mreže z raznolikim okrasjem in okraski..
 4. Lase popravimo z lakom. Med plesom niti en pramen ne bi smel iz las.

Primer pričeske za plesni ples

 1. Na zadnjem delu glave pletamo rep.
 2. Pletamo veliko pletenic iste velikosti.
 3. Podnožje repa ovijemo s pigtails, pritrdimo z lasnicami.
 4. Tkanje "francoskega špica" bo zagotovilo zanimivo stilsko pričesko.

Umetniško tkanje se danes pogosto uporablja. Z uporabo različnih tkal se ustvarijo nenavadne pričeske. Vendar bi morala biti vsa tkanja tesna. Pomembno je tudi vzdrževati pravilno količino pričeske..

Video - Pričeska z mrežami za ples

Konkurenčni stajlingi

 1. Da bi bili lasje prožni in obvladljivi, si lase operite dan pred tekmovanjem.
 2. Pramene potresemo z lakom, nato pa glavnik.
 3. Na vrhu glave naredite konjski rep. Na obeh straneh puščamo ohlapne pramene, pa tudi zadaj.
 4. Rep je treba dobro česati in polirati. Lasje ovijemo navznoter kot školjko in jih pritrdimo z lasnicami.
 5. Ohlapne pramene zvijemo z curling likalnikom, lakiramo in nanesemo valove na lase. Vsako pramen na skrivaj pritrdimo z več nevidnimi.
 6. Pričesko okrasimo z rhinestones, da ustreza barvi obleke. Lahko ustvarite določen vzorec.

Primer lepe pričeske z balinami

Kako ustvariti pričesko za moškega:

 1. Partner bi moral iti k stilistu in vnaprej izpopolniti frizuro.
 2. Umivamo si glavo na dan tekmovanja.
 3. Z gelom ustvarimo "mokre lase" na glavi.
 4. Na zelo kratkih laseh naredimo popolno enakomerno ločitev ob strani. Njen začetek je od očesa, konec na zadnji strani glave.
 5. Lase česamo pred templji, jih popravimo z lakom.

Plesne pričeske za oba partnerja

Če ima vaš partner lase dolge petnajst centimetrov ali več, naredite eleganten bouffant:

 1. Šiška na čelu pritrdite s sponko za lase.
 2. Na sredini glave je narejen buffant.
 3. Flis je prekrit s šiška, po katerem je pričeska pritrjena z lakom.

Vozli za lase

S pomočjo flagella lahko naredite nenavadno lepo. Prvič jih je precej težko zasukati, vnaprej morate vaditi. Ko se naučite, lahko ustvarite neverjetne pričeske..

 1. Lase razdelite na enake dele po celotni glavi, obdelajte z mousse.
 2. Vsak pramen las zvijte v tesen snop, zavarujte z lasnim trakom ali elastičnim trakom.
 3. Lase napolnite z lakom.
 4. S koncev flagela oblikujemo snop.
 5. Damo ga v zajček ali ga skrijemo pod mrežo.

Če pravila dopuščajo, lahko naredite bujne kodre s koncev flagella in jih nato zberete v rep. Rezultat je zelo drzna in nepozabna pričeska..

Flagele lahko uporabite za oblikovanje las vašega partnerja.

Video - DIY pričeska

Nasveti za plesalce

Bodite prepričani, da naredite testno pričesko vnaprej, po možnosti nekaj dni pred tekmovanjem. Plesalci so že precej hudo nervozni, se utrudijo in če k vsemu dodamo še neuspešno pričesko, obstajajo velike možnosti, da nastopijo slabo.

Pozornost publike ne bi smela biti usmerjena na monumentalne in mojstrovinske frizure plesalcev. Stajling mora biti tako kompetentno izveden, da lahko poudari gracioznost silhuete in ne posega v ples. Vsa pozornost plesalcev mora biti usmerjena v ples, ne pa na lase ali oblačila.

Ballroom pričeske za dekleta: 6 lepih pričesk

Pričeska z plesnim plesom izključuje vse viseče pramene, pa tudi "strukturo" stolpov in butelj. Morala bi biti lakonska, čedna in graciozna. Lase potegnemo navzgor, pritrdimo z lakom in okrasimo z dekorjem. Vse podrobnosti so v članku.!

Obstaja več tradicionalnih stilov plesnih balov ali ritmične gimnastike:

 • Žarek velja za univerzalen, primeren za vse smeri, najpogosteje se nahaja na samem dnu vratu;
 • Lupina je odlična izbira za evropski slog;
 • Rep je najpomembnejši del latinskoameriškega programa.

Kakšen naj bo slog za ples?

V svetu plesa obstajajo številna pomembna pravila, ki veljajo za vse kategorije izvajalcev:

 • Styling je treba kombinirati z obleko, pa tudi s partnerjevo pričesko;
 • Na lase ne nanašajte bleščečega spreja;
 • Poleg stajlingov je ličenje obvezno;
 • Ne uporabljajte lasulje ali podaljška las;
 • Tudi frizura in plesni slog naj bosta enaka;
 • Lasje naj bodo le naravne barve. Barvanje in poudarjanje ni dovoljeno!
 • Oblika z balinami je pravo umetniško delo, zato se ne bojite uporabljati dodatkov, razen če so v vaši starostni kategoriji seveda prepovedani;
 • Ne pozabite, da vaša pričeska ne sme biti preveč bujna ali zelo visoka. Odpovedati se morate tudi francoskim pletenicam, buffantom, kodrom ali kodrom;
 • Polaganje naj bo udobno in varno pritrjeno;
 • Njegova glavna naloga je razkriti obraz plesalca, saj imajo med plesom izrazno vlogo obraza. Za predstave so sprejemljivi ravni obroči pramenov, pritrjeni z lakom ali kratke šiška, česana na stran;
 • Ne delajte si las pred dejanskim tekmovanjem ali nastopom. Poskusite najprej preskusno različico. Na tej stopnji lahko uporabite pomoč poklicnega stilista;
 • Če nastopa skupina, mora biti slog enak;
 • In zadnji tabu - v kategoriji "Mladinci 1" ne morete uporabljati lasnic s svetlečim nakitom.

Z upoštevanjem teh pravil se boste lahko izognili neprijetnemu presenečenju umaknjenih točk..

Kako dodati zrcalni zaključek?

Če želite doseči zrcalni sijaj, ki je značilen za vse plesne sloge, se posvetujte s profesionalnimi stilisti.

Nasvet 1. Pričeske z balinami je treba izvajati na čistih in zdravih laseh.

Nasvet 2. Uporabite troslojno metodo, ki je sestavljena iz nanosa treh izdelkov. Močni gel nanesite takoj po pranju in sušenju z brisačo. Bodite posebno pozorni na njegovo konsistenco - mora biti zmerno tekoča. Če se gel hitro strdi, potem preprosto ne boste imeli časa položiti las. Nato lase osušite s sušilcem za lase, ki je preklopljen na hladen način. Zdaj nanesite peno in lase "napolnite" z lakom. Slednjega ne obžalujte, sicer se bo pričeska na delih zmečkala. Upoštevajte lastnosti laka - poceni izdelek ne bo dal ustrezne pritrditve in vas lahko spusti ob napačnem času.

Dvojni snop pletenic

Ta možnost stylinga se lahko uporablja ne samo za ples, temveč tudi za ritmično gimnastiko. Dolžina pramenov je lahko poljubna - od srednje do lok. Glavna stvar je, da vse varno pritrdite z zatiči..

 1. Združite vse nazaj.
 2. Lase razdelite z vodoravnim ločevanjem.
 3. Zavežite vsakega v rep in jih prestavite na eno stran..
 4. Zapnite dve pletenici in konce zavežite s silikonskimi gumijastimi trakovi.
 5. Zgornjo pletenico za nekaj časa pripnite z nevidnostjo, da ne moti.
 6. Dno zavijte v šopko in ga varno pritrdite.
 7. Osvobodite vrh in raztegnite robove, da postanejo bujne.
 8. Položite ga na vrhu in prav tako vse pritrdite.
 9. Razpršite styling z lakom.

Eleganten lasni cvet

Ravno odlična izbira za lastnike popolnoma enakih las. S takšno lasno rožo plesalka zagotovo ne bo ostala brez pozornosti javnosti in si bo gotovo prislužila dodatne točke..

 1. Česanje dobro.
 2. Nagnite glavo navzdol in privijte tesen rep blizu desnega templja.
 3. Izberite majhen del las iz repa (skupaj naj bi jih bilo 3), iz njega pa - tanek kodre.
 4. Enkrat zavijte pramen.
 5. Potresemo z dobrim lakom.
 6. "Zavarujte" z likalnikom.
 7. Naredite drugo zanko.
 8. Postopek ponovite še tri do štirikrat. Konico zavežite s tanko silikonsko gumo.
 9. Odseke med zavoji nežno dvignite, da ustvarite majhne svetilke.
 10. Vzemite drugi del in ponovite postopek - ločite tanke kodre, tesno zavijte ključavnico in oblikujte luči.
 11. Upoštevajte postopek za zadnji, tretji del.
 12. Vse tri pramene z bliskavicami zavežite v šopko in jih zavarujte z lasnicami.
 13. Lase poškropite z lakom za nohte.

Glejte spodaj navodila za korakom po korakih, kako narediti čudovito pričesko z plesnim plesom:

Gulka s pasovi

Kot lahko vidite na teh fotografijah, lahko hitro pričesite lase katere koli dolžine, vključno s kvadratom, v lepo pričesko. Tu lahko dekor zlahka postane glavni element..

 1. Česanje dobro.
 2. Na oprane in suhe lase nanesite malo pene in jo previdno porazdelite po celotnih laseh.
 3. Majhen del las ločite blizu čela z vodoravnim ločevanjem.
 4. Preostale lase zberite v tesen rep.
 5. Koncev ne izvlecite do konca, ampak oblikujte zanko.
 6. Dobro ga razporedite, da dobite sveženj.
 7. Konice ovijemo okoli dna repa.
 8. Snop zavarujte z okrasnimi lasnicami.
 9. Ohlapne pramene na desni zavijte v tesen snop.
 10. Položite ga diagonalno, dobro posujte z lakom in previdno pritrdite z okrasnim lasnikom.
 11. Če konice ostanejo, jih skrijete znotraj svežnja..
 12. Naredite natančno tak tesen žerjav z leve strani.
 13. Prav tako ga položite in varno pritrdite.
 14. Lase poškropite z lakom za nohte.

Dvojna žemljica

Eleganten stajling izgleda zelo lepo na starejših plesalcih. Koristno je za tiste, ki jim ni preostalo časa za ustvarjanje bolj zapletenih modelov..

 1. Združite vse nazaj. Lasje morajo biti popolnoma gladki.
 2. Lase razdelite na polovico, tako da naredite vodoravni del na ravni ušesa.
 3. Zgornji del zavijte v tesno pletenico. Konico zavežite z elastičnim trakom.
 4. Spodnji del razdelite na tri pramene in zavežite zadnjo pletenico. Vendar to ni tako pomembno. Če tega ne morete storiti, lahko uporabite običajno tehniko. Zavežite tudi konico.
 5. Pletenico prepognite na polovico in jo zavarujte z lasnicami.
 6. Na enak način položite drugo pletenico na vrh..
 7. Razpršite styling z lakom.
 8. Okrasite z okrasnimi lasnicami.

Čudovit snop pletenic

Kako narediti dekletu zajček za ples in lepo oblikovati lase srednje dolžine? Verjemite mi, to ni težko! Ponujamo mojstrski razred, ki temelji na majhnih pletenicah, kar vam bo omogočilo, da naredite razkošno žemljo za odrske nastope.

 1. Na pramene nanesite peno in jih temeljito počešite. Gladkost mora biti popolna!
 2. Lase razdelite na tri cone - srednjo in stransko.
 3. Srednjo zavežite v rep.
 4. Na vrhu privijte valj in ga varno pritrdite na dno repa.
 5. Ločite tanek curl, zavijte ga. Konico zavežite s tanko silikonsko gumo.
 6. Zavijte poševno podlago valjčka in ga pripnite z lasnikom.
 7. Po drugi strani pa vzemite še en tanek curl. Prav tako pletenico, položite poleg prve in jo varno pritrdite.
 8. Postopek ponovite s preostankom konjskega repa, da ustvarite žemljo. Skrijte konce vseh pletenic na sredini popka.
 9. Pojdite na desno stran - dobro prečešite, razdelite na dva in prečkajte enkrat.
 10. Zavarujte z nevidnimi na dnu žarka.
 11. Iz vsakega dela zavijte eno tesno pletenico. Ovijemo jih okoli žemljice in varno pritrdimo.
 12. Postopek ponovite z delom na levi strani.
 13. Lase poškropite z lakom za nohte in okrasite lase z okrasnimi lasnicami.

Cowweb frizura

To je ena od tradicionalnih pričesk za plesni ples. Izgleda odlično in je kot nalašč za dekleta vseh starosti. Seveda se na prvi pogled morda zdi preveč zapleteno, a to sploh ni res. Tudi tako neverjetno pričesko lahko naredite sami.

 1. Naredite stranski del.
 2. V bližini obraza ločite majhen odsek las in ga za nekaj časa pritrdite z lasnikom ali pajkom.
 3. Preostale lase zavežite v gladek rep na dnu vratu.
 4. Razdelite ga na pol.
 5. En kos najprej položite okoli dna repa, drugega pa na vrh..
 6. Sveženj varno pritrdite z lasnicami.
 7. Loose ohlapne pramene.
 8. Razdelite jih na tanke kodre.
 9. Vsakega namažite z gelom, da bo moker.
 10. Oblikujte pajčevino z urejanjem kodrov v naključnem vrstnem redu. Ne pozabite, da mora pajkova mreža rahlo pokriti čelo.!
 11. Vsak curl zavarujte z nevidnim..
 12. Ko je gel popolnoma suh, je treba nevidnost odstraniti.
 13. Lase poškropite z lakom za nohte.

Glej tudi: Zanimiva pričeska za športne plesne bale za dekle (video)

Pričeska za plesni ples

Svetlana, Nasveti za plesalce, kako narediti ogledalo sijaj na laseh!?

Umili smo si lase, mokre lase vezali v konjski rep, nanesli peno za lase, posušili s sušilcem za lase, nato nanesli gel za lase (Sansilk uporabljam zadnjih 5 let). Nato so ga spet posušili s hladnim zrakom, nato s peno in ga pritrdili z lakom za lase, vendar ne smete varčevati z lakom, saj je vse delo navzdol v odtoku. Če lak ni zelo dobre kakovosti, se lasje preprosto "odlepijo" in vse boste morali sprati.
Vsaka pričeska je slabše na sveže opranih laseh, poleg tega naravni izločki lasišča nekako ščitijo lase pred škodljivimi učinki gelnih lakov, pomagajo, da se prepreči prekomerno sušenje. Metoda „plastenja“ deluje brezhibno. Lase razmazali po celotni dolžini s styling gelom, jih lizali, poškropili z lakom. Zdaj se lahko posušite. Nato ponovno nanesemo gel lak, posušimo. Sledi končno "polnjenje" z lakom in pričeska je pripravljena. Če želite izboljšati sijaj, lahko neposredno pred odhodom poškropite z lakom.
Na "umazanem" mi je lažje. Imam svetlo rjave lase, ne rjave, vendar je odsev pridobljen (ko se svetloba odbija v traku in "teče" v pasu z zavojem glave), to počnem zelo preprosto:
- česanje las nazaj (grobo, samo, da se česam naprej in nazaj),

- _not_ Lase razmažem z gelom skozi in skozi, gel samo razmažem po dlaneh in zgladim zgornje plasti las, enakomerno po celotni površini z dlanmi (včasih to počnem na dveh delih glave ločeno - zadnji del glave in nato nanj položim tudi vrh),

POMEMBNO: ta gel ne sme biti "hladen", ampak mora biti precej tekoč in "zaviran" - ne zmrznite takoj, tega ne morete storiti na dragem gelu,

- potem vzamem krtačo za lase s ščetinico (kot zobna vrsta, samo velika) in jo počešem vse nazaj (no, ali kamor koli jo potrebujete), nato enako z glavnikom z majhnimi zobmi, nato spet s čopičem - z "zaviranim" gelom za lase za 2-3 glavniki gladko ležijo v želeni smeri - ne zmrznejo, hkrati pa se tudi ne razpršijo,

- nato ga posušim (malo, morda ne povsem), naredim rep, ga napolnim z lakom, lak nežno zgladim s prsti v isto smer.

Ko si nataknem broške ali repo, ga znova napolnim z lakom. Ponavljam: gel naj bo tekoč, poceni in počasen in že lahko kupite kul lak.

Za vse udeležence športnih balinarskih plesov je bil razvit poseben kodeks pričeske, ki se ga morajo držati tako moški kot ženske..

Na izbiro je več pričesk, ki ustrezajo evropskim (valček, tango, quickstep, foxtrot) in latinskoameriškim (samba, rumba, cha-cha-cha) programi. Ker je videz na tleh zelo pomemben in je pogosto spektakularna pričeska, ki pomaga razlikovati partnerja od množice, večina žensk uporablja svetle in modne elemente v klasičnem stajlingu: rhinestones, sequins, perje, rože.

Popek velja za tradicionalno pričesko, primerno tako za evropski kot latinskoameriški program. Sicer pa se imenuje tudi "gulka". Klasičen gladek kup se izvede na naslednji način. Na sveže oprane, še vlažne lase morate gel nanesti po celotni dolžini, da boste frizuri dali gladkost in sijaj. Nato morate lase spraviti v konjski rep na zadnji strani glave, ga česati z glavnikom z majhnimi zobmi in poškropiti z močnim fiksacijskim lakom. Po tem lase ovijete okoli elastike, kolikor je njihova dolžina, in nastali sveženj pritrdite z lasnicami. Na vrhu lahko oblečete svetlo mrežico ali okrasite z lasnicami z rhinestones.

Nekakšna običajna žemljica ali "žemljica" je kup kodrov. Izvaja se po isti tehnologiji kot gladka. Šele na samem začetku, še preden česate vse lase v konjski rep, morate ločiti več pramenov za dekoracijo. In na koncu, ko česane lase ovijete okoli elastike na zadnji strani glave, jih pritrdite z lasnicami, tako da konci ostanejo štrleči. Lahko so zviti in neokusno položeni okoli svežnja ali gosto okrašeni z iskricami in nosorogi. Tudi pramene, ločene na samem začetku, je treba zaviti in položiti valove čez gladko pričesko..

Druga klasična pričeska evropskega programa je lupina. Da bi ga naredili, česanje sveže opranih, vlažnih las na eni strani glave (ni pomembno desno ali levo). Nato po ravni liniji ločevanja vse lase pritrdite z nevidnostjo. Zdaj močno zavijte preostali ohlapni del las in ga potisnite na hrbet. Škropljenje poškropite z lakom, konico zavijte navznoter in pritrdite. Potem ko je pričeska popolnoma pripravljena, jo lahko skrbno okrasite z rhinestones ali lasnicami s cvetjem.

Za latinskoameriški program je priljubljena pričeska iz konjskega repa. Izgleda dobro na dolgih, poravnanih laseh. Pred tem pravilno lase poravnajte s posebnim likalnikom za ravnanje. Nato jih zberite v konjski rep na zadnji strani glave, da jih dobro česate. Če imate šiška, ga lahko na valovit način pritrdite na krono s pomočjo nevidnih šiška in ga obilno prelijete z lakom ali gelom. Druga možnost je, da je pigtail dovoljen: tkane so tudi iz repa na zadnji strani glave. Majhna skrivnost: da konci repa ali pigtails ne bodo videti brezhibni, je bolje, da jih obrežete dan pred nastopom.