Pameten blog

Barvanje las je eden tistih čudovitih izumov človeštva, zahvaljujoč kateremu lahko preprosto skrijete starost ali spremenite svoj videz. Na žalost znanstvene raziskave potrjujejo, da lahko barvanje las prispeva k alergijam, boleznim jeter in celo nekaterim rakom. A tudi dobre novice so dobre. Obstajajo barve, ki dajejo lepo barvo brez škode telesu..

Katere snovi v barvah so nevarne

Tradicionalni izdelki za lase vsebujejo vrsto kemikalij, ki so zasnovane tako, da čim dlje ohranjajo barvo las. Med izdelki vodilnih proizvajalcev najdete amoniak, resorcinol, parabene, diaminobenzene, kot je PPD.

PPD (p-fenilendiamin) je črno barvilo, ki se uporablja pri izdelavi barv za lase in tkanin. Najdemo ga v več kot dveh tretjinah vseh barv, ki so na voljo na trgu. Že nekaj desetletij je znano, da gre za alergen, kljub temu pa število ljudi, alergičnih na to snov, še naprej raste..

Leta 2007 je študija v londonski kliniki na odraslih s snovno povzročenim kontaktnim dermatitisom (vrsta ekcema, ki jo povzroča interakcija med snovmi) potrdila, da se je stopnja kožnih testov, pozitivnih na PPD, podvojila od leta 2001.

Znanstveniki trdijo, da je vse večja priljubljenost trajnega barvanja las razlog. Ista klinika je tudi potrdila, da je od leta 1965 do 1975 sprejemala do 11 bolnikov na leto z neprofesionalnimi alergijami na PPD (ti ljudje niso delali kot frizerji), v zadnjem času pa se je ta številka povečala na več kot 40 primerov v leto. Ta trend opažamo tudi v drugih državah..

Pomembno je opozoriti, da so alergijske reakcije na barve za lase v porastu, zlasti med mlajšimi, saj vse več ljudi začne barvati lase v zgodnejši starosti..

Če oseba, alergična na PPD, uporablja barvo s to snovjo, običajno povzroči izpuščaj na obrazu in vzdolž linije las. Pojavijo se lahko hujše reakcije. Ena študija pritožb potrošnikov na Danskem je odkrila 55 primerov hudega kontaktnega dermatitisa, ki ga povzroča barvanje las, kot močnega otekanja obraza, glave in ušes..

Dovoljeno količino PPD v barvah za lase ureja zakonodaja EU (trenutno do 2%), vendar so lahko celo razmeroma majhne koncentracije te kemikalije težava, saj se PPD lahko kopiči v koži več let. To kaže, da lahko kratkotrajna izpostavljenost nizki koncentraciji PPD, kot pri običajnem barvanju las, povzroči enake reakcije kot enkratna uporaba večje koncentracije.

Na kaj paziti pri izbiri barve za lase

Izdelki, ki ne vsebujejo PPD, imajo lahko podobna razmerja - PTD (para-toluen amin, imenovan tudi toluen-2,5-diamin). Obe spojini lahko povzročita alergije. Njihova odsotnost s seznama sestavin na etiketi vodi do manjše obstojnosti barve.

Naravne barve so najpogosteje narejene na osnovi kane in indiga. Vendar je treba upoštevati, da je izbira barv lahko precej omejena. Redke barve vključujejo tiste, v katerih ne bo kane, vendar bodo prevladovali naravni sestavni deli. Na srečo jih je že mogoče najti na trgu..

Preden kupite barve, morate prebrati etikete, poiskati podjetja, ki izdelujejo zeliščne, brez kemičnih izdelkov. Bodite previdni, če uporabljate besede, kot sta "aminokisline" in "nitro" ali imena, ki se začnejo s črčno kombinacijo "HC" - označujejo, da izdelek ni naraven.

Preverite potrdila. Bodite previdni pri uporabi izdelkov z vgrajenim glavnikom, ki mešanico porazdeli po laseh in zmanjša stik z lasiščem.

Kemični laboratorij: sestava barve za lase

Barve za lase so že dolgo in trdno vstopile v naše življenje. Tu in tam nas glasni oglaševalski slogani obljubljajo dolgotrajno svetlost barve in nego las. A vseeno, vedno več je zgodb, v katerih se barvanje ni končalo samo z izpadanjem las, ampak tudi z resnejšimi zdravstvenimi težavami. O tem, kaj lahko sestava barvila pove in kako se salonsko barvanje las razlikuje od barvila za lase v gospodinjstvu, smo povprašali strokovnjaka..

Barvila se proizvajajo po vsem svetu, za njihovo razvrstitev je bil sprejet mednarodni standard, ki vam omogoča, da določite sestavo tako, da pogledate na zadnji del embalaže.

Ali je mogoče barvati lase s pretečenim barvilom, kako narediti barvanje neškodljivo, zakaj nosečnicam ne priporočamo spreminjanja barve las - tema o barvanju kodrov poraja vedno več vprašanj

Obstojna ali trajna barvila, ki nas najpogosteje čakajo v prodajalnah, delujejo zaradi oksidacijskega procesa, z drugimi besedami, pogoj za barvanje je prisotnost oksidanta, katerega vloga je v večini primerov dodeljena vodikovemu peroksidu.

Če barvanje upoštevate s stališča kemikov, potem boste razumeli, da gre za organsko spojino, ki vsebuje amoniak (njegove nadomestke), bazo, vodikov peroksid in oksidacijske pigmente (barvila z neposrednim tonom).

Oksidacijski pigmenti

Fenilendiamin v barvi za lase je najmočnejši alergen

Barvila za barvanje so lahki ali brezbarvni aromatični aminofenoli, amini ali oksibenzeni, ki tvorijo pigment pod delovanjem oksidanta.

Ko so v strukturi las, se trdno vežejo na keratin in se ne raztopijo v vodi. Velike količine pigmentov lahko povzročijo alergijsko reakcijo.

Zaradi tega je njihova vsebnost v barvah mednarodno urejena in ne sme presegati 5%. V njihovi sestavi lahko ugotovite kot hidrokinon, resorcinol in parafenilendiamin. Slednji je najpogosteje uporabljen pigment.

Ni naključje, da navodilo za barve vsebuje ponavljajoča se priporočila za izvedbo predhodnega testa na alergije.

Zanimivo dejstvo!
Surovi parafenilendiamin v barvi za lase se je uporabljal do 70. let, kasneje je dokazano, da je pigment povezan z izpadanjem las in je bil prepovedan.
Po 30 letih so ga vrnili v sestavo barvil, kar je zmanjšalo škodljive učinke večstopenjskega čistilnega sistema.

Potreba po predhodnem testiranju izdelka je še posebej pomembna, če postopek izvedete sami

O nevarnosti amoniaka

Trajno barvanje je nemogoče brez amoniaka ali njegovega analoga. Že iz šolske smeri vemo, da je snov plin, ki ga zlahka prepoznamo po točno določenem neprijetnem vonju. V čisti obliki spada med zelo strupene snovi, v kozmetičnih barvilih se uporablja za zrahljanje lasne mešičke in ustvarjanje alkalnega okolja. Amoniak ne sme presegati 3,1% celotne mase barvila.

Barva za lase z amoniakom zaseda 60% trga barvnih sestavkov

Amonijak ni alergen, vendar lahko sproži razvoj bolezni, kot so ekcem in kožni dermatitis. Ali v svetu nanotehnologije in vesoljskega napredka ni snovi, ki bi lahko nadomestila amonijak? Najdeno! Toda njegov učinek na kutikulo ni tako agresiven, zato pigment ne prodre v globoke plasti lasne gredi in ne zagotavlja trajnega barvanja..

SanoTint barve brez amonijaka

Znan vodikov peroksid

Vodikov peroksid v barvilu deluje pripravljalno - beli naravni pigment las in oksidira oksidacijske pigmente, ki kodri dobijo novo barvo. Mimogrede, zrahlja tudi zgornji sloj lasne gredi, vendar tega ne počne tako agresivno in učinkovito kot amoniak..

Glede na učinek na telo ga lahko uvrstimo med najbolj neškodljive, če upoštevamo proizvajalčeva priporočila. Koncentracija nad 12% velja za škodljivo za lase in lasišče, njegova uporaba je bogata z opeklinami.

Etanolamin v barvah za lase je precej zahrbtna sestavina, ki se ne kaže kot živa reakcija, ampak se postopoma kopiči v telesu

Osnove osnov

Glede na konsistenco je osnova lahko v obliki gela, mastna in kremasta. Prav v njej najdemo vse obljube proizvajalca nege las, pa tudi dišave in soli, ki upočasnjujejo oksidativno reakcijo..

Miti in resničnost - o kompoziciji podrobno

 1. P-fenilendiamin je znan kot PPD. Več študij je potrdilo povezavo med snovjo in razvojem raka mehurja. Najpogosteje se ta vrsta raka diagnosticira pri frizerjih. Poleg tega PPD uporablja sistematično in v visokih koncentracijah strupenost za živčni in imunski sistem, ledvice, pljuča in jetra..
 2. Proizvajalci "previdno" dodajo persulfate barvam za lase in belilom. Koncentracija nad 17% povzroči draženje kože in napade astme.

Študije so pokazale, da nekatera barvila vsebujejo koncentracije persulfata nad 60%

 1. Resorcinol v barvi za lase lahko postane časovna bomba, posajena pod vašim zdravjem, zaradi motenj proizvodnje hormonov "vesti", hipotiroidizma, motenj plodnosti.
 2. Svinec acetat najdemo v temno obarvanih barvah in je strupen za živčni sistem in možgane.
 3. 4-ABP ni neposredna sestavina barvila, pojavlja se kot stranski proizvod. Številne študije so našle potrditev povezave 4-ABP z rakom.

GAMMA hipoalergenska obstojna kremna barva na osnovi fitokeratina

Opomba!
4-ABP kot stranski proizvod ni naveden na seznamu sestavin.
Ne boste se mogli zavarovati pred njegovimi učinki, tudi če natančno preberete sestavo.
Zanimivo dejstvo je, da se praktično ne pojavlja v rjavih in čokoladnih barvilih..

 1. Premogov katran je vključen v temno obarvana barvila za lase (71% preučenih gospodinjskih barvil za množično trženje). Številne študije so postale razočarajoče potrditev povezanosti snovi z razvojem rakavih tumorjev..
 2. Hydantoin je konzervans in se ne uporablja samo v sestavi kozmetičnih barvil. Njegova sistematična uporaba vpliva na obrambne sisteme našega telesa, zlasti - na imunost; to dejstvo so dokazali japonski znanstveniki, zato je bila snov uvrščena na seznam z omejitvami.
 3. Formaldehid je znan kot kemikalija, ki jo uporabljajo patologi. Posebej je nevaren za nosečnice, saj neposredno vpliva na razvoj ploda..

Ko gre za formaldehid, se pogosto spomnijo lakov za nohte, čeprav v barvah za lase ni nič manj škodljiv

 1. Etanolamin je spojina amina in alkohola. Ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni ga uvrščajo med sestavine, nevarne za zdravje in življenje. V sestavi barvil je označen kot monoetanolamin, 2-aminoetanol, glicinol ali 2-amino -1-etanol.

Čarobna beseda "Ayurveda"

Ajurveda - kultura samooskrbe z naravnimi zdravili

Ayurvedsko barvanje las je precej skrivnosten kozmetični izraz za tiste, ki jih orientalska kultura in tradicija osebne nege ne zanimajo. V resnici so takšna barvila mešanica naravnih sestavin, ki lahko spremenijo barvo las. Ja, popolnoma imate prav, govorimo o dobro znanih kana, basmi in barvilih.

"Barvila"... ta beseda je zagotovo neprijetno odmevala v glavah tistih, ki imajo raje naravno kozmetiko. Oglejmo si sestavo takšnih barv za lase..

Barva za lase brez resorcinola: Lady Henna, Organic Colour Systems, Kydra

Ocena in analiza sestave ajurvedskih barvil

ImeSestava
1Zlato rjava barva "Aasha"Henna, barvanje Vaida, kava, hibiskus, amla, kamelija, akacijev katehu.
2Svetlo rjava barva "Aasha"Indigofer, kana, gardenija, žajbelj in malica, parafenilendiamin (sestavni del sintetičnih barv), barijev peroksid (barijev peroksid), citronska kislina (citronska kislina), magnezijev karbonat (magnezijev karbonat).

Parafenilendiamin in barijev peroksid sprožata razumne dvome o naravnosti ajurvedskih barv.3Phyto barva za lase Bliss StyleHenna, zeolux (vulkanski tuf). Slednji se uporablja kot balzam za pospeševanje barvanja.4LOGONA zeliščne barve za laseVoda, denaturirani alkohol, glicerin, izvleček kamilice, kokosov orešček glukozid, rabarbara, kana, ksantanski gumi, ekstrakt listov rožmarina, citronska kislina, parfum eteričnega olja.

Fotografija naravne barve BioKap nutricolor (cena - od 800 rubljev.)

Izhod

Odnos do prisotnosti škodljivih sestavin v kozmetiki je dvoumen: nekdo trdi, da je njihova koncentracija zanemarljiva in je neškodljiva, drugi izkoristijo prednosti uporabe kemičnih izdelkov, vsekakor se znebite alergij. Na katero stran se boste odločili, pa si oglejte videoposnetek v tem članku..

Ukrajinski znanstveni portal

Naravna kana je kozmetični izdelek, ki je skozi stoletja pridobil svoj ugled. Navsezadnje je naravna kana edinstven izdelek, ki barvanje ne samo da ne poškoduje strukture las in kože, ampak tudi obratno - naredi jih bolj zdrave. Vendar pa danes dobro slavo kana aktivno uporabljajo brezobzirni proizvajalci..

Kemične analize kane, ki jih je danes mogoče kupiti v ukrajinskih trgovinah, kažejo, da je v kemični sestavi kane naravno barvilo Lawsonia (rastlina, iz katere se izdeluje naravna kana) v redkih količinah ali pa naravno barvilo sploh ni. Proizvajalci dodajo sintetičnim sestavinam barvila, ki v sestavi nenaravne kane za obrvi, lase ali kane za barvanje telesa lahko resno škodijo zdravju potrošnikov..

Pred kratkim je ukrajinski laboratorij znanstvenega in storitvenega podjetja "OTAVA", specializiran za laboratorijske raziskave, na zahtevo podjetnika opravil kemijsko analizo kane za barvanje obrvi. Originalna embalaža "kane za obrvi" ni vsebovala nobenih informacij o vsebnosti sintetičnih sestavin v njej in nobenih zadržkov glede tveganj, ki jih lahko predstavlja uporaba izdelka. Na splošno so proizvajalci svoje izdelke pozicionirali kot naravno kno..

Naročnik podjetja je z naročilom kemijske analize kane želel ugotoviti, ali kemična sestava kane vsebuje naravne liste lavsonije in ali so v kemični sestavi kane tuji sintetični sestavni deli.

Kemijska analiza je pokazala, da je kozmetika nenaravna kana za obrvi. V kemični sestavi kane so bile glavne sestavine barvil para-fenilendiamin, para-aminofenol (CAS #: 123-30-8, snov, škodljiva pri vdihavanju in zaužitju) in meta-aminofenol (CAS #: 591-27-5, škodljiv za človeško z vdihavanjem), ki so bile v večjih količinah nenaravne kane za obrvi. Toda znanstveniki so med kemijsko analizo kane ugotovili, da je vsebnost kemične sestave naravnega barvila rastline lawsonia v kemični sestavi.

Kemična sestava kane: kaj je naravna kana

Henna je naravno barvilo, narejeno iz listov rastline, imenovane Lawsonia, ki se že stoletja uporablja kot terapevtsko in kozmetično sredstvo (zlasti kot barvilo za lase in telo). Dolgotrajna uporaba tega naravnega barvila je pokazala, da je kana ne le učinkovita, ampak tudi popolnoma varna. Vendar pa so se danes na trgu pojavili številni "izboljšani izdelki", ki jih imenujemo "kana".

V čem je skrivnost priljubljenosti naravne kane?

Naravna kana ima številne prednosti pred sintetičnimi barvili - zlasti za razliko od sintetičnih barvil ne uničuje strukture las, ampak, nasprotno, ima zdravilni učinek na koži in laseh. Torej, z redno uporabo naravne kane se tudi poškodovani lasje obnovijo in jim povrnejo naravni sijaj, lasje postanejo gostejši in bolj bujni..

Še več, kana že dolgo slovi po svojih zdravilnih lastnostih. Poleg tega, da se kana uporablja kot kozmetika za lase, kožo in nohte, se uporablja tudi v tradicionalni medicini. Zlasti zaradi močnih razkuževalnih lastnosti lavsonije - rastline, iz listov katere je izdelana kana - je bila uporabljena za razkuževanje ran in zdravljenje kožnih bolezni. Poleg tega naj bi vonj po posušenih listih lososonije lajšal glavobol..

Vse te koristne lastnosti naravne kane, pa tudi dejstvo, da je kana popolnoma varno barvilo, so barvila za lase, narejena iz Lawsonije, postala priljubljena po vsem svetu. Poleg tega je po vsem svetu v zadnjih nekaj desetletjih priljubljenost pridobila še ena oblika umetnosti, tradicionalna na Vzhodu, za katero se uporabljajo zdrobljeni listi lavsonije - body body painting.

Vendar danes popolna varnost in koristi kane za človeka niso več brezpogojno dejstvo. Seveda se lastnosti rastline lawsonia niso spremenile - enako uporabna je bila kot pred nekaj stoletji. Nevarnost se lahko skriva v kemični sestavi kane - natančneje v sestavi izdelka, ki se prodaja pod krinko naravne kane.

Kot kažejo kemijske analize kane, danes proizvajalci, ki izkoriščajo dobro slavo tega naravnega kozmetičnega izdelka, kano imenujejo distribucija izdelkov iz sintetičnih sestavin, ki lahko povzročijo resne zdravstvene težave. Na trgu lahko najdete nenaravno kno za lase, nenaravno kno za obrvi, nenaravno kno za barvanje telesa, od katerih je najbolj nevarna tako imenovana "črna kana za barvanje telesa.".

Zakaj prodajalci dodajo strupeno kemično barvilo Ursol naravni kani?

Kot kažejo kemijske analize kane, se temu kozmetičnemu izdelku najpogosteje doda barvilo z imenom parafenilendiamin (CAS #: 106-50-3, tako imenovani ursol ali PPD), da "izboljša lastnosti".

PPD se uporablja pri izdelavi pnevmatik in drugih izdelkov, ki zahtevajo lastnosti, kot so visoka prožnost in znatna trdnost. Poleg tega se ta snov široko uporablja v industriji kot barvilo, zlasti za krzno in usnje. Uporablja se tudi v kozmetologiji, zlasti kot sestavina v barvanju las..

PPD je zaradi številnih lastnosti splošno znan kot barvilo. Učinkovitost te snovi kot barvila zagotavlja majhna molekularna teža ursola, ki zagotavlja njegovo sposobnost, da zlahka in hitro prodre v strukturo las in zgornjo plast kože ter reagira z beljakovinami, poleg tega pa hitro polimerizira v prisotnosti katalizatorja in oksidirajočega reagenta. Vendar pa zaradi teh lastnosti ursol ni samo učinkovito barvilo, ampak tudi močan alergen (ursol je vključen na seznam najmočnejših alergenov na svetu).

Zakaj je nenaravna kana z ursolom nevarna?

 • Strupeno pri vdihavanju, v stiku s kožo in pri zaužitju;
 • draži oči;
 • Pri stiku s kožo lahko povzroči alergijsko reakcijo;
 • zelo strupeno za vodne organizme, lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke v vodnem okolju;
 • obstaja nevarnost škode za nerojenega otroka;
 • draži oči, dihala in kožo;
 • lahko povzroči raka;

Para-fenilendiamin je po CDC (Center for Diseas Contorl) močan alergen. Pomembno je vedeti, da je alergijska reakcija na to snov lahko prirojena ali se razvije sčasoma ob dolgotrajni ali stalni uporabi dražilnega sredstva. Torej, z vsako naslednjo uporabo kozmetike, ki vsebuje ursol, se verjetnost alergijske reakcije poveča..

Če že imate alergijo na PPD, potem ta ne bo ostal samo za življenje, temveč bo postal tudi razlog za nastanek občutljivosti na take snovi - alergična reakcija se bo pokazala ob stiku s takimi izdelki, kot so zaščitna krema za sončenje, barvila v oblačilih, nekaj črnil, fotografije, nekaj zdravil, barv, nekaj kozmetike in podobno.

Hkrati zdravniki opozarjajo, da se po vsem svetu povečuje število primerov alergijskih reakcij na parafenilendiamin. V zadnjih 6 letih se je odstotek ljudi, ki so alergični na barvanje las z vsebnostjo PPD, podvojil, danes pa je več kot 7%. Takšni podatki so potrjeni v številnih državah v različnih delih sveta (Danska, Velika Britanija, Singapur, Portugalska, Nemčija itd.).

Znanstveniki verjamejo, da povečanje števila ljudi, občutljivih za parafenilendiamin, povzroča pogostejša uporaba barv za lase, pa tudi zmanjšanje starosti, v kateri začnejo barvati lase. Na primer, če si je v Tokiu v zgodnjih 90-ih lase barvalo le 13% srednješolcev, je leta 2001 ta številka znašala 41%. Tudi pogostost uporabe barv za lase pri odrasli populaciji se je močno povečala.

Poleg tega znanstveniki verjamejo, da priporočila proizvajalcev barv za lase pomembno vplivajo tudi na povečanje števila oseb, občutljivih za parafenilendiamin. Proizvajalci ponujajo tistim, ki načrtujejo barvanje las s PPD barvilom, da opravijo test občutljivosti - med katerim je treba na kožo podlakti nanesti majhno količino barve za lase. Koža podlaket je veliko bolj občutljivo območje kot lasišče. Zato lahko PPD barve za lase, nanesene na tako občutljivo območje, povzročijo, da celotno telo postane občutljivo za parafenilendiamin..

Simptomi alergijske reakcije na PPD, ki so lahko posledica uporabe ponarejene kane za obrvi, lase, kane za barvanje telesa ali drugih izdelkov, ki vsebujejo ursol:

 • pordelost na koži;
 • izpuščaji;
 • srbenje;
 • pretisni omoti na koži;
 • bolečina;
 • tumor.

Resnejše reakcije se lahko pokažejo kot:

 • omotica;
 • izguba zavesti;
 • bolečine in krči v trebuhu;
 • oteklina, bledo rdeče izbokline na koži.

Anafilaktični šok je lahko tudi posledica hude alergijske reakcije na PPD. Privede do otekanja dihalnih poti, zato človek ne more dihati. Anafilaktični šok je lahko smrtno nevaren in zahteva takojšnjo zdravniško pomoč.

Pomembno je tudi opozoriti, da oseba morda ni alergična na parafenilendiamin, ko prvič uporabi barvilo za lase, na primer, občutljivost se lahko pojavi pri vsaki naslednji izpostavljenosti PPD. Alergijska reakcija se lahko pojavi med 1 in 14 dni po izpostavljenosti parafenilendiaminu.

Če veste, da ste razvili občutljivost za parafenilendiamin, nikakor ne barvajte las s kozmetiko, če kemična sestava kane ali barvila za lase vsebuje PPD ali podobna barvila, kot je p-toluen diamin (PTD).

Ali evropski proizvajalci uporabljajo PPD v barvah za lase??

Kljub temu, da PPD velja za enega najbolj agresivnih alergenov, ga med kemičnimi analizami lahko najdemo v številnih kozmetičnih izdelkih, zlasti v sestavi nenaravne kane za obrvi, nenaravne kane za barvanje telesa, kot del barvanja las, zlasti takšno, ki jo lahko postavimo kot "keno" za barvanje las.

Uporaba ursola (para-fenilendiamin, PPD) v barvah za lase je prepovedana v Nemčiji, Franciji, na Švedskem. Danes potekajo razprave o prepovedi uporabe tega barvila v kozmetičnih izdelkih in v drugih državah..

Čeprav prepovedi ni, je v večini držav (zlasti v večini držav EU) uporaba PPD dovoljena pri barvanju las. Verjame se, da je lasišče manj občutljivo, olje, ki ga izloča lasišče, pa deluje kot zaščitna ovira pred učinki parafenilendiamina.

Toda tudi pri barvanju las je uporaba PPD možna le ob določenih omejitvah. Zlasti vsebnost ursola v barvi za lase ne sme presegati 6%, proizvajalec pa je dolžan obvestiti o posebnih varnostnih ukrepih pri delu z barvilom za lase, kot so: barvilo za lase se lahko nanaša samo z rokavicami, barvilo ne sme priti na kožo, preden uporaba, opraviti je treba test občutljivosti, informativni vložek mora vsebovati opozorilo pred uporabo takšnega barvila za barvanje obrvi in ​​trepalnic in podobno.

Vendar pa kršijo varnostne standarde, brezobzirni proizvajalci pogosto dodajo ursol izdelkom, v katerih je prepovedano, poleg tega na oznaki takšnih izdelkov ni opozorila o tveganjih. Kot kažejo kemijske analize kane, se PPD doda kni za poslikavo telesa, nenaravna kana za obrvi, nenaravna kana za lase in podobno..

Zakaj lahko PPD v kemiji za slikanje telesa telesa naredi največ škode?

Še en kozmetični izdelek, ki ga kemične analize kane kažejo, je lahko pogosto nevaren za zdravje - kana za poslikavo telesa, zlasti črna. V kemični sestavi kane se parafenilendiamin pogosto uporablja za barvanje črnega telesa..

Pravzaprav lahko v kemični sestavi kane za poslikavo telesa PPD najbolj škodi zdravju ljudi. Dejansko je največja nevarnost ursola pravzaprav v primeru stika s kožo - povzroča kontaktni dermatitis.

Nenaravno kano za obrvi ali barvanje las v skladu z navodili nanesemo približno pol ure, pri nanosu pa delajo z rokavicami in poskušajo kozmetičnega izdelka ne nanesti na kožo. Kana za poslikavo telesa se nanese neposredno na kožo, kjer lahko povzroči največjo škodo za zdravje ljudi. Poleg tega mojstri mehendi (slikanje na telesu) priporočajo, da zdravila ne umivate 10 ur. To močno poveča tveganje za občutljivost na PPD..

Dodatno nevarnost predstavlja dejstvo, da pogosto takšne risbe na koži mojstra predlagajo, da se nanesejo na otroke, ki starše prepričajo v naravnost in absolutno varnost na videz "naravnega" kozmetičnega izdelka.

Kako določiti kemično sestavo kane in se prepričati, ali je zdravilo varno

Potrošniki, ki uporabljajo droge, kot je ponarejena kana za obrvi, lase ali telo, svoje zdravje gotovo ogrožajo na pomemben način. Vendar takšna zdravila niso nič manj nevarna za mojstre, ki delajo s takšnimi sredstvi - navsezadnje redno vdihavajo škodljive hlape takih sredstev, kar lahko povzroči občutljivost telesa na PPD.

Nenaravna kana za obrvi, barvanje las in "kana" za poslikavo telesa z vsebnostjo ursola. Kako odkriti in se izogniti tem zdravilom?

Če ne želite, da se parafenilendiamin pojavi v kemični sestavi kane, morate natančno prebrati, kaj na proizvajalcu piše na etiketi, in zavrniti kozmetiko, v kateri proizvajalec ne navaja podrobnih informacij o kemični sestavi kane. Res je, tak pregled ne more dati 100-odstotnega jamstva varnosti kane - navsezadnje ni redkost, da proizvajalci predložijo odkrito napačne podatke o kemični sestavi nenaravne kane za obrvi, kane za barvanje telesa ali barvanje las.

Kaj morate storiti, da se izognete strupeni zastrupitvi s kano?

Če ste PROFESIONALNI HAIRDRESSER in redno uporabljate keno določenega proizvajalca ali blagovne znamke, strokovnjaki priporočajo, da se prepričate, ali je takšno zdravilo varno, tako da v neodvisnem kemičnem laboratoriju naročite kemično analizo kane.

Kemična analiza kane lahko postane ne samo jamstvo za vašo osebno varnost in varnost zaposlenih, ampak tudi argument, ki nakazuje, da vaša institucija skrbi za stranke: znanstveni zaključek laboratorija lahko uporabite tudi kot oglas za vaše stranke, če ga obesite v okvir na vidnem mestu.

Če ste redni Klient frizerskega salona in redno naročite storitve, ki uporabljajo kno (kana za barvanje las, obrvi ali kana za barvanje telesa), priporočite svojemu frizerju, da opravi kemično analizo kane - to ne bo zagotovilo samo vaše varnosti, ampak tudi zagotovilo za varno delo frizersko osebje.

Barva za lase Lisap EASY ABSOLUTE 3 COLOR - pregled

Barva za lase brez amoniaka, brez PPD in rezorcinola. Tona 77/21

Dober dan! Nisem mogel molčati in napisati recenzije o barvi, ki naj bi bila neškodljiva in nealergična. Še vedno posnamem eno zvezdo, ker je mogoče nekomu, bo najboljše barvilo za lase. Ampak zame osebno ne.

Da bi po štirih mesecih od prejšnjega poudarjanja enakomerno poudaril ton las po celotni dolžini, sem to barvo kupil pri profesionalcu. Iskal sem barvo brez amoniaka in brez alergenih komponent, na splošno sem že mislil slikati s kano in basmo, če ne bi našel tistega, kar bi iskal. A sem ga našel. Prodajna asistentka me je prepričala, da je trenutno najboljša na trgu med barvami za lase brez amoniaka. No, kaj sem verjel. Stane malo več, dražje od moje ljubljene Londe.

Sestava barve ni slaba, vendar vseeno vsebuje amine. barva se dobro nanese, konsistenca je gosta. Vonj ni amoniak, ampak me je spomnil na barvo brez amoniaka iz estelle cebreti, prav enega do enega. Vzel sem oksidant istega podjetja 3% (Lisap Milano). Nanašal sem ga po navodilih. Med hojo z barvo se je lasišče zataknilo. Za to ustrelim eno zvezdo.

Po tem sem ga dolgo umivala in se mučila. Dvakrat sem ga oprala s šamponom za barvane lase, nanesla poseben fiksirni balzam po barvanju. In še vedno so bile brisače na brisači. Čeprav je bila voda po umivanju s šamponom že bistra.

In najbolj pričakovani trenutek. Lasje so suhi. Barva je enakomerno pobarvana po celotni dolžini. Slikal sem čez sive lase. Lasje niso razvajeni. So mehki in jih je enostavno česati.

Po 3 dneh sem šla umiti lase. Pena je bila obarvana z barvo. In prepričana sem bila, da ni zelo obstojna, tudi v primerjavi z londonskim profesionalcem in zvezdnikom brez amoniaka.

Za moje lasišče barva ni ustrezala, srbenje in pordelost kože sta trajala en teden. Barva se izpere hitreje kot običajne barve brez gumic. Zato je ne bom priporočil..

Barve za lase in njihove nevarne sestavine

Zdrav način življenja

Barvanje las z barvilom ne samo poslabša strukturo las, ampak lahko povzroči tudi resno zastrupitev telesa, vse do kome.

Barve za lase so povpraševane ne le za barvanje sivih las, temveč že vrsto let ostajajo priljubljeno orodje za ustvarjanje nove podobe med mladimi dekleti. Po anketah približno polovica žensk začne uporabljati barve za lase v mladosti. Barvilo za lase poleg pigmentov vsebuje tudi konzervanse in druge kemikalije, zaradi katerih je bolj odporna. Vendar se vsi ne zavedajo nevarnosti teh snovi za zdravje..

Julia, 38, iz Anglije, še nikoli ni imela alergije. Enkrat na 2 meseca je kupila izdelek za barvanje sivih las. Tako je bilo tudi tistega dne. Običajni komplet za barvanje las je kupila od znane firme iz trgovine. Julia je nanesla barvilo za lase in se nekaj minut kasneje izpraznila. Alergijska reakcija na sestavino barve, imenovano parafenilendiamin, je bila tako huda, da je Julia padla v komo. Po mnenju zdravnikov so se njeni možgani hudo poškodovali in četudi ženska pride iz kome, ne bo več mogla biti polnopravna oseba..

Parafenilendiamin je rakotvoren in močan kontaktni alergen. Čeprav je alergija na to snov precej redka, če se manifestira, je reakcija zelo močna. Poleg tega se morda ne pojavi takoj po prvem obarvanju. Kljub nevarnim lastnostim se parafenilendiamin nahaja v skoraj 99% vseh oglaševanih barv za lase. Danes je ta snov uradno prepovedana v mnogih evropskih državah in delno tudi v ZDA..

Žal parafenilendiamin ni edina nevarna sestavina v barvah za lase. Po eni izmed izvedenih raziskav je bilo od 456 barv za lase (za testiranje so bile izbrane najbolj znane blagovne znamke) le 56 relativno neškodljivih za zdravje. Preostalih 400 vsebuje alergene snovi in ​​strupene sestavine, ki motijo ​​delo notranjih organov, vključno s reproduktivnimi. Učinek teh snovi se morda ne bo pojavil takoj, vendar veliko žensk večino življenja uporablja barve..

Katere nevarne snovi vsebujejo barve za lase?

Parafenilendiamin, ki smo ga opisali zgoraj, imenujemo najbolj strupena sestavina barv za lase. Njegova uporaba je prepovedana v Angliji, Franciji, na Švedskem in v Nemčiji. Večina parafenilendiamina je v temnih barvah.

Svinčev acetat najdemo tudi v temnih barvah. Ta spojina vpliva na možgane in živčni sistem..

Vodikov peroksid (peroksid) je mnogim znana snov (osvetli lase) in je kljub temu nevaren: povzroča okvare živčnega in prebavnega sistema, strupen je za pljuča, povečuje tveganje za nastanek raka.

P-fenilendiamin (PPD) se doda barvi, da izboljša svojo obstojnost, zato dlje ostane na laseh. Ta snov se nahaja v več kot 70% vseh barv. Poleg uničenja strukture las z naknadno plešavostjo lahko PPD povzroči alergijske reakcije (pretisni omoti, opekline, usodni napad astme), strupene za jetra, pljuča, ledvice, imunski in živčni sistem ter povzroči kožno bolezen, imenovano vitiligo.

Etanolamin (monoetanolamin, 2-aminoetanol) je derivat amoniaka. Vsebuje v obstojnih, tonskih barvah, v barvah za sive lase in v barvah za neposredno barvanje, v sestavi barv brez amoniaka in brez amoniaka. Ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni etanolamin uvrščajo med snovi, nevarne za življenje in zdravje. Hlapi te snovi zavirajo delovanje ledvic in jeter, lahko poškodujejo sluznico oči in dihalne bolezni.

Amoniak (amonijev hidroksid) najdemo v številnih barvah za lase, pa tudi v permi in sredstvih za ravnanje las. Povzroča težave z dihanjem (kašelj, zadušitev), pordelost oči, draži kožo (edem, opekline). Še posebej nevarno za astmatike.

4-ABP je kodno ime za potencialno rakotvorno snov, ki jo najdemo v številnih barvah. Ta snov nastane med pripravo barve za lase in zato ni navedena na etiketi izdelka. Zato je mogoče ugotoviti, ali določena barva vsebuje 4-ABP samo v laboratorijskih pogojih. Znanstveniki iz oddelka za kemiko in toksikologijo ameriške agencije za hrano in zdravila so testirali 11 barv za lase. 8 od teh (v črnih in rdečih in blond odtenkih) je bilo 4-ABP. Ni bilo v kostanjevi barvi.

Resorcinol je močan alergen, ki povzroča hormonske motnje in bolezni ščitnice.

Persulfati (kalijev, natrijev in amonijev sulfat) - predstavljajo 60% belilo in barv za lase. Koncentracija teh snovi nad 17% povzroči draženje kože, če ga vdihavamo - astmo in težave s pljuči.

Formaldehid - konzervans, še posebej nevaren za nosečnice, povečuje tveganje za nastanek raka in reproduktivnih bolezni.

Premogov katran - najdemo ga v več kot 70% temnih barv za lase. Poveča tveganje za nastanek raka, draži kožo, povzroča izpadanje las in izpuščaje.

Hydantoin je konzervans, ne vsebuje ga le v barvah za lase, ampak tudi v šamponih, losjonih in balzamih. Lahko povzroči imunske motnje, zato nekatere države klasificirajo hidantoin kot omejeno snov.

Tu so naštete le glavne in najpogostejše strupene snovi izdelkov za barvanje las. Čeprav se ta sredstva ne uporabljajo vsakodnevno in v sprejemljivih količinah, redni stiki z njimi, tudi v majhnih odmerkih, običajno povzročijo dolgoročne posledice. Se pravi, da imajo kumulativni učinek: s pomočjo krvi v jetra in druge organe se kopičijo in povzročajo kronično zastrupitev, katere posledice so bolezni našega časa: alergije, rak, dermatoze.

Ali obstaja alternativa komercialno dostopnim izdelkom za barvanje las? Da, to so naravna barvila - kana, basma, decokcije in zeliščne infuzije.

Hna in škodljivi dodatki: parafenilendiamin (PPD)

X uporabljajo že od pradavnih in starih časov, mnogi, ki so uporabljali kano, pa so znani po neverjetni zdravilni moči na laseh. ALI! Ne pozabite, prosim! Henna je uporabna in varna za lase, če je le naravna. Henna je dobro znano zdravilo in tržniki ga aktivno uporabljajo, pogosto ponujajo barvilo, prikrivajo ga kot "naravno kano". Na forumih, razpravah in med prijatelji zelo pogosto opažam, da veliko deklet ne razume popolnoma nobene razlike med naravno pravo keno in barvilom v prahu. Zdaj ne želim imenovati določenih znanih blagovnih znamk, da ne bi delali proti oglaševanja, ampak prosim, bodite previdni! V tem članku bom delil informacije, ki bi vam morale pomagati, če želite izbrati in uporabljati samo pravo naravno kano.

Kana lahko glede na državo, regijo kalitve rastlin, podnebje daje lasem drugačen odtenek (rdeče, svetlo rdeče, temno rdeče itd.), In to je povsem normalno. Toda te razlike so zelo nepomembne in dvomim, da bodo vidne tudi ljudem okoli. Bistvo je torej naslednje - obstaja samo ena vrsta kane - to je rdeča kana. Lahko se rahlo razlikuje glede na kraj kalitve, vsekakor pa daje eno barvo - rdečo. V naravi ni bele, črne in druge kane. Rad bi podrobno razjasnil situacijo s "črno kano". Kot sem že napisal, črna kana v naravi ne obstaja, vendar obstajajo izdelki, ki spadajo pod to opredelitev. Pomen besed "črna kana" je na žalost zdaj dvoumen. Pod to opredelitev spada tudi Basma. Pogosto se sprošča pod izrazom indigo ali črna kana. Basma je popolnoma naraven in varen rastlinski izdelek za naše lase, zelo koristen je za naše lase, uporablja se le v kombinaciji s kano, dobro zdravi in ​​daje temne odtenke lasem. Zaradi tega (zdravi kot kana, vendar barva v temne odtenke), se sama basma imenuje "črna kana". Izkaže se, da to ni kna, ampak izdelek, ki ji je zelo blizu. Če vam v roke pade basma, imenovana "črna kana", ste lahko prepričani, da imate v rokah dober naravni izdelek. O njej lahko podrobno preberete v ločenem članku. Pod izrazom črna kana je še en izdelek, mešanica kane in parafenilendiamina (PFDA).

Zakaj je parafenilendiamin nevaren?

Veliko industrijskih barv (po nekaterih virih do 99% !!), ki se prodajajo v trgovini, vsebuje parafenilendiamin. Ta škodljiva komponenta je prepovedana v proizvodnji v državah, kot so Nemčija, Švedska in Francija. Zdravniki ugotavljajo, da je kljub dejstvu, da je alergija na barvo s parafenilendiaminom precej redka, reakcija nanjo lahko zelo obsežna. Najbolj zanimivo je, da je parafenilendiamin zelo zahrbten: alergijska reakcija nanj se morda ne pojavi takoj, ampak po dolgem času uporabe izdelka s svojo vsebino in "kopičenjem" PPD v telesu.

Kaj natančno je parafenilendiamin nevaren??

- kontaktni alergen, lahko povzroči hude alergijske reakcije;

- po nekaterih raziskavah lahko povzroči tako resne bolezni, kot so rak, levkemija, bronhialna astma in druge zelo resne bolezni.

Kako preveriti odsotnost parafenilendiamina v kni?

Če želite vedeti, s čim barvate lase, naravni izdelek ali prašek s škodljivo sestavo, potem je na voljo naslednji test. Prašek zmešajte z vodo in poglejte, kaj se zgodi v 20 minutah. Basma (indigo) je zeleni rastlinski prah, če površina postane modra, potem je naravna basma, prava črna kana. Prah z mešanico kane s PPD je običajno črn ali temno rjav, po nekaj časa (od 20 minut do 2 uri) se bo vodna površina obarvala rjavo.

- poskrbite, da bodo vsakič varna sredstva! Vsakokrat pred barvanjem opravite preskus občutljivosti na svetlobo (testiranje je toliko bolj potrebno, če prvič uporabljate novo barvilo). Na notranjo stran pregiba komolca nanesite majhno količino. V 1-2 dneh se ne sme pojaviti nobena alergijska reakcija.

- Nikoli ne barvajte las, če ima lasišče praske, odrgnine, druge poškodbe kože ali izpuščaje.

- Nekateri proizvajalci navajajo prisotnost parafenilendiamina kot odstotno razmerje v izdelku. Ne pozabite, da dovoljena koncentracija ne sme presegati 6%.

Kljub temu, da so alergijske reakcije in resne posledice po barvanju las s kano z dodatkom parafenilendiamina redke, je še vedno bolje izbrati čisti naravni izdelek in kupiti visoko kakovostno kano iz zaupanja vrednih virov..

Vprašajte strokovnjaka - vse o barvah za lase!

Irina Golyanina, direktorica oddelka za kozmetiko kisik, vodja projekta Krasa Faberlic.

Vprašanje: Ali nova stalna CC krema Krasa vsebuje amoniak??

Odgovor strokovnjaka: Da, res je. Od rojstva prvega barvila za lase do danes se mehanizem njegovega delovanja ni spremenil: da bi dosegli trajen rezultat, morajo lasje nabrekniti, da bi sprejeli barvne pigmente. To je posledica skupin amoniaka ali amoniaka, ki sestavljajo barvo. Drugega ni dano.

Plin iz amoniaka je hlapljiv in po končani misiji pušča dlake. Kar se tiče trajnih barvil, ki ne vsebujejo amonijaka, vsebujejo amino skupine, ki jih je težje oprati in po barvanju lahko ostanejo na laseh..

Vprašanje: Kakšna je razlika med razvijajočim se mlekom v novi barvi in ​​mlekom v prejšnji barvi?

Odgovor strokovnjaka: V naši novi lepoti ima oksidant (ali mleko v razvoju) zelo gosto, kremasto teksturo. Vsebuje inhibitorje, ki podaljšajo proces sproščanja atomskega kisika in s tem zagotavljajo enakomerno in mehko obarvanje. Med postopkom ne čutite pekočega občutka na lasišču. Edina nevšečnost je, da je kakovostno mešanje kremnih barv in zgoščenega kremnega oksidanta možno le v posodi, kot to počnejo v lepotnih salonih..

Verjemite pa, da je ta neprijetnost upravičena: naše mleko, ki se razvija, bo postopek barvanja naredil nenavadno mehko, nežno in udobno za lase. Da bi mleko lažje odstranili iz stekleničke, priporočamo, da ga pred uporabo pretresite..

Vprašanje: Zakaj so v formulacijo barve dodali olje amla?

Odgovor strokovnjaka: Vedno sem občudoval idealno stanje las pri indijskih ženskah. Njihovi lasje so najlepši, videti jih je mogoče tudi pod mikroskopom. Začeli smo raziskovati, zakaj. Seveda imajo geni tukaj pomembno vlogo, a kot se je izkazalo, to ni edini dejavnik zmage.!

Več kot polovica indijskih žensk uporablja olja za lase, amla olje pa je najpogostejše in čudežno. Njeni učinki na lase so bili opisani v starodavnih ajurvedskih besedilih..

Amla vsebuje rekordno količino vitamina C, ki ne samo da močno vpliva na rast novih las, temveč tudi podaljšuje zdravje in daje moč že zraslim lasem. Amla olje je prava "vitaminska bomba" za lase! Uvedli smo ga v formulacije barv in dobili senzacionalne rezultate. Učinek laminacije je očiten!

Vprašanje: Kaj je arginin in zakaj se doda barvi?

Odgovor strokovnjaka: Gre za aminokislino, snov, povezano s celično strukturo las. Dobesedno obliže poškodovana območja lasne gredi in povrne njegovo celovitost, obnavlja pomanjkanje beljakovin keratina. Na laseh, obnovljenih z argininom, barva leži popolnoma enakomerno, učinek laminiranja pa je najvišje kakovosti.

Oglejte si na primer laminirano knjigo. Če uporabljate recikliran karton, na površini katerega je veliko nepravilnosti, med tiskanjem črnilo "pade skozi", neenakomerno zapolni tiskarsko polje, in vidite slabo obarvano knjigo.

Nato je laminiran s filmom ali lakom. V prvem primeru boste med filmom in površino knjige videli mikro praznine, ki izkrivljajo nasičenost in lepoto barve. Če je knjiga prekrita z lakom, potem leže na karton neenakomerno, nepravilnosti se stopnjujejo, sijaj se izgubi. Rezultat bo popolnoma drugačen, če bo naša knjiga izdelana iz kakovostnega kartona s popolnoma gladko, enakomerno površino.!

Ta primer jasno razlaga, kako deluje naša nova CC Cream Color. CC pomeni barvo in korekcijo, kar pomeni barvanje in obnavljanje las v enem postopku.

Vprašanje: Kako deluje barvanje las??

Odgovor strokovnjaka: Krasa je edino barvilo za lase, ki združuje funkcije barvanja in obnavljanja v enem postopku. Pigmenti prodrejo v samo jedro lasne gredi, kar vam omogoča, da dobite najgloblji in hkrati naraven odtenek, pa tudi popolnoma barvate sive lase.

Zahvaljujoč svojim ovojnim lastnostim kremna barva ohranja lipidno in aminokislinsko ravnovesje las, zaradi česar tudi po petih barvah ne ostane samo zdrava, ampak se tudi kakovostno izboljša: postane elastična, gosta in neverjetno sijoča.

Prvič, lasje, raznolike v strukturi, ki imajo po barvanju drugačno prvotno barvo (korenine, konci, intervali po dolžini las), dobijo popolnoma enakomerno barvo. Vse praznine in nepravilnosti na laseh niso le napolnjene s pigmentom, temveč se obnovijo tudi z materialom, povezanim s celično strukturo las. Vse to je mogoče zahvaljujoč argininu, ki izravnava površino las. Amla olje lase ovije v tanek breztežni film, ga naredi elastičen in po celotni dolžini nanese laminat, da se ohrani rezultat, dobljen štiri tedne.

Vidni in oprijemljivi rezultati trajajo dlje časa! Lasje postanejo ne samo svetle, ampak debele, goste in elastične.

V: Kaj je PPD? Ali je v drugih Faberlic barvah?

Odgovor strokovnjaka: Leta 2011 je bil parafenilendiamin (PPD) imenovan Allergen leta. Je obstojno oksidativno barvilo, ki ga Evropska komisija za potrošniške izdelke uvršča med izjemno močna dražilna sredstva in vzrok alergijskih reakcij. Mnogi znani proizvajalci oksidantnih barv v Rusiji uporabljajo PPD v svojih formulacijah.

Danes trg barv za lase prehaja v novo stopnjo razvoja: ustvarili smo barvila, ki ne vsebujejo PPD. Poleg tega danes predstavljamo edino barvo, ki združuje funkcije barvanja in obnavljanja v enem postopku. To je nova dolgotrajna CC krema Krasa! Faberlicne barve brez amonijaka in predhodne barve Krasa vsebujejo PPD.

Vprašanje: Kolikšen je odstotek vodikovega peroksida v novi kremasti barvi Krasa?

Odgovor strokovnjaka: Odstotek vodikovega peroksida ni enak v vseh odtenkih. Od 1. do 7. svetlobe je 6%, od 8. do 10. - 9%, pri svetlečih tonih (11 lahkotnosti) - 12% vodikovega peroksida. Vse te informacije so v navodilih, priloženih vsakemu tonu posebej..

Vprašanje: Ali je mogoče narediti primerjalno tabelo starih in novih odtenkov? Na primer, uporabil sem ton "Zrela češnja", ki se zdaj ujema z novo barvo Krasa?

Odgovor strokovnjaka: Primerjalna shema je pripravljena. V njem boste našli analog za vsak ton v Faberlic barvi in ​​v prejšnji barvi Krasa. Nekateri toni nimajo tesnih analog. Vabimo vas, da prenesete tabelo za dopisovanje.

Vprašanje: Ali lahko uporabim kapsule za lase z barvilom Faberlic in s predhodnim barvilom Krasa?

Odgovor strokovnjaka: Ne, kapsule za lase se uporabljajo samo z novo barvo Krasa.

Vprašanje: Ali mi prosim sporočite, ali je mogoče uporabiti kapsule brez barvanja las? Ali pa se uporabljajo samo med tem postopkom?

Odgovor strokovnjaka: Kapsule se lahko uporabljajo samo med postopkom obarvanja. Vsebino kapsule Need More preprosto zmešajte z barvno kremo in mlekom za razvijanje.

Vprašanje: Koliko kapsul lahko uporabim za obarvanje? Ali lahko uporabim 2 različni kapsuli, na primer št. 1 in št. 3, ali moram vzeti isto?

Odgovor strokovnjaka: Uporabite lahko katero koli 2 kapsulo, kar pa je najpomembneje, največ dve kapsuli na 1 osnovni set (za en paket barve). Na primer, če imate dolge lase in pri barvanju uporabljate 2 cevi kreme, lahko uporabite največ 4 kapsule.

Vprašanje: Kako si lahko razložite tako nizke stroške barve??

Odgovor strokovnjaka: Rekel bi, da je cena demokratična. Imamo odličen izdelek. Želimo, da jo lahko vsaka ženska redno uporablja. Lasje zrastejo za 10 mm na mesec, odstranjene korenine pa žensko povzročajo nelagodje. Uporabili smo nestandardni pristop: kombinirali smo salonsko nego in barve za domačo uporabo ter uvedli nov format embalaže, ki je zelo primeren za naš prodajni sistem.

V osnovnem kompletu ni nič odveč: na svinčniku ni zlatih vtiskov in dragih pigmentov, imamo popolnoma preprosto, a stilsko embalažo. Vsebuje samo tisto, kar je potrebno za kakovostno barvanje las. Vsa sredstva smo vložili v inovativno kompozicijo. Če pa želite rešiti kakršne koli dodatne težave, lahko vedno dodate ampulo, kot je potrebno. To je zelo priročno, saj vam ni treba spreminjati blagovne znamke barve, če vaš finančni položaj zahteva prihranke ali so se vaše potrebe po negovalnih sestavnih delih spremenile. Konec koncev je spreminjanje barve za žensko vedno zelo vznemirljivo in tako imate popolno zaupanje v svojo barvo!

Vprašanje: Pri prodaji nove barve moram odpreti vse pakete in stranki v navodilih pokazati barvo, ki jo zanima. Na voljo so še druga orodja za prodajo?

Odgovor strokovnjaka: V katalogu št. 14 je bila posebej razvita stran s kodri, ki jo je mogoče odrezati in jo vedno uporabljati pri komunikaciji s strankami. Vsakemu curlu je dodano ime, članek in številka tonov. Poleg tega se bo v katalogu št. 1 pojavila nova tonska karta s celotno paleto senčil..

Za udobje smo naredili tonsko tabelo v obliki zemljevida navigatorja. Z njim je zelo enostavno in enostavno krmariti v naši široki paleti senčil. To je nekje med tonsko karto kozmetičnega salona in zemljevidom, ki smo ga navajeni videti v prodajalnah. Tam so vsi odtenki zelo priročno razdeljeni v skupine: naravni, pepelni, bež, zlati, čokoladni, mahagoni, bakreni in rdeči. Obstajajo tonske številke, obstaja profesionalno tonsko ime, obstaja tudi poetično ime: "Madam Butterfly", "Cvet vanilije" itd. Lahko jih je zapomniti in zvenijo zelo lepo. Zdaj boste lažje krmarili po paleti, kar pomeni, da jo boste lažje priporočili stranki!

Vprašanje: Kako uporabiti tabelo za ujemanje barv za prvotno barvo las?

Odgovor strokovnjaka: Določite lahkotnost svojega prvotnega odtenka. Nato izberite barvni odtenek, ki ga želite doseči. V tabeli poiščite točko presečišča obeh. Poglejte ponarejeni curl na tonski karti in ga preizkusite na obrazu. Če je odtenek priporočljiv, ga brez težav kupite!

Vprašanje: Kaj pomenijo številke v tonski številki??

Odgovor strokovnjaka: Pomembno je izbrati pravi odtenek barve. Številke pred piko kažejo stopnjo lahkotnosti. Večja kot je številka, svetlejši je ton las (1-11). Številke pred piko kažejo barvni odtenek..

0 - naravni odtenki
1 - pepelni odtenek
3 - zlati odtenek
4 - bakreni odtenek
5 - rjav odtenek
6 - rdeč odtenek
8 - bež odtenek

Vprašanje: Ali lahko mešam različne odtenke nove kremne barve?

Odgovor strokovnjaka: Paleta je dovolj široka, če pa imate posebne preference, lahko razvijete svoj odtenek. Da, lahko mešate različne tone in ste umetnik svoje slike! Če ste frizer, uporabite isto načelo kot pri profesionalnih barvah. Preizkus!

Vprašanje: Ali lahko delite skrivnosti barvanja las?

Odgovor strokovnjaka: Skrivnost 1: Barvo nanesite samo na zaraščene korenine. Barve v kozmetičnih salonih niso boljše, mojster jih preprosto pravilno nanese. Dejstvo je, da se s ponavljajočim se barvanjem spremeni struktura las. Čim več slojev barve nanesete na isto območje, tem težji so vaši lasje (pri prvem nanosu - za 10%, pri drugem - za 20%, pri tretjem - za 40% itd.).

Z barvanjem las celo z najboljšim negovalnim barvilom vdremo v njegovo naravo. Mehanizem delovanja vseh obstojnih barv na tem svetu je enak: dvignemo luske las, v lase vnesemo barvilo, pritrdimo na lase.

Zato barvo nanesite na odstranjene korenine, ga držite 20 minut in nato emulgirajte barvilo po celotni dolžini las. Emulgirati pomeni, da lasje rahlo navlažite z vodo, vse skupaj namažite in pustite še 10 minut. Dobro izperite in ne pozabite nanesti balzama na lase. Mešanica za barvanje ima alkalno reakcijo, ki jo je treba odstraniti, da po sušenju las ne bo draženja.

Skrivnost 2: sledite pravilni tehniki obarvanja. Opravite majhne loke, ki se začnejo na zadnji strani glave ali na najbolj sivih delih las. Poskusite barvati pramen s pramenom tako, da lase barvate čim bližje korenu. Bolj ko boste to previdno naredili, pozneje bodo vsi opazili vaše odkrito korenino. Ste vsaj en teden srečnejši od tistih, ki tega pravila ne poznajo.!

Skrivnost 3: Po obarvanju odstranite vse sledi barve s kože. Ta težava je poznana vsakemu lastniku temnih in svetlih odtenkov. Z našo novo barvo to ni tako pomembno, vendar bo koristno, da vsi poznajo nekaj skrivnosti. Če imate po obarvanju na koži še vedno sledove barve, uporabite bombažni bris, da zberete preostalo mleko v razvoju s sten steklenice in z njim podrgnete problematična področja. Pred barvanjem lahko pred barvanjem nanesete trak navadne, zelo mastne kreme za obraz, da koža ne obarva. To je zelo pomembno, če morate po postopku takoj iti na sestanek.

Vprašanje: Ali bosta prejšnja barva brez amonijaka Krasa in Faberlic ostala v paleti podjetja??

Odgovor strokovnjaka: Prejšnja barva Krasa je odstranjena iz dosega. Faberlicna barva še vedno ostaja.

Vprašanje: V paleti ne vidim rdečih odtenkov. Ali jih bodo dodali v kolekcijo nove kremne barve Krasa?

Odgovor strokovnjaka: V katalogu št. 14 je bilo predstavljenih samo 18 odtenkov. To je le polovica celotne palete nove kremne barve. Čakajo vas novi odtenki!

Želimo vam lepoto in zdravje vaših las!