Kako odrezati svoje poševne, ravne, raztrgane in kratke šiške

Mnogi se sprašujejo, kako doma odrezati šiška, saj lahko zaradi tako na videz nepomembnega elementa kot šiška korenito spremenite svoj videz. Če je pravilno odrezana, se deklica ne bo samo hitro preoblikovala, ampak bo tudi lahko skrila nekaj svojih pomanjkljivosti in bo videti modno.

Kdo naj reže šiške

Preden se odločite, ali obrezati šiška, morate vse dobro pretehtati. Niso vsi enako primerni za ta element odbitka..

In obstajajo takšni tipi, za katere je primeren popolnoma kateri koli šiška: raven, poševen, kratek, raztrgan, na dveh straneh ali v polkrogu. Običajno so to lastniki idealne oblike obraza s pravilnimi lastnostmi..


Strokovnjaki pravijo, da lahko vsakdo najde primeren šiška zase, to je, da je glavna stvar izbrati pravo obliko, ki bo poudarila lepoto frizure in njenega lastnika.

Obstajajo različne vrste šiška, vsaka ima svoje značilnosti..

Za ženske s trikotno obliko obraza so najboljše ravne in dolge šiške, lahko so tako debele in tekoče. V tem primeru kratka šiška ali potegnjena nazaj ni priporočljiva.


Šiška v polkrogu bo odlična možnost za kvadratni obraz, njegove lastnosti bodo lahko bolj gladke. Videti bo dobro, če ga česate ob strani. Izgledala bo odlično v razbarvanem in rahlo nagnjenem videzu, na primer kot Dakota Johnson.

Za dekleta z okroglim obrazom so najbolj primerne poševne šiške. Njegova oblika poševno bo obraz bolj podolgovat. In če je dekle malo debelo, potem lahko raztrgane šiške tudi te trenutke zgladijo.

Vitke ženske, ki imajo podolgovat obraz, lahko uporabite kaskadne (lestve) šiške, ki bodo zaokrožile obraz.


Za dame, ki imajo visoko čelo, so ravne šiške tisto, kar potrebujete, dovoljeno je tudi podolgovato.


Nekateri razmišljajo, ali je mogoče na kodraste lase narediti šiška, odgovor je pritrdilen, najprej jih morate najprej zravnati.

Kako si sami odrežete šiška

Seveda lahko poskusite sami rezati šiška doma brez pomoči strokovnjakov, vendar je za to pomembno vedeti nekaj trikov in odtenkov. In velja razmisliti, da to ni tako preprost postopek, kot se morda zdi..


Predstavljena bodo nadaljnja podrobna video navodila in fotografije..
Ugotovimo, kako sami pravilno odrezati šiške doma. Če želite to narediti, bi vas morali voditi po nekaterih točkah..

1) Mnogi so zainteresirani, katere šiška je najbolje odrezati. Rezanje dolgih šiška, ki je v večjem delu las, je precej problematično, zato je potrebno malo izkušenj v tej zadevi. Toda popraviti ne bo težko.
2) Da bi ga lepo dobili, morate uporabiti profesionalne škarje in ne tiste, ki so v domači uporabi.
3) Za začetnike šiška ne zmočite z vodo, saj se lahko izsuši kot nepredvidljiva možnost. Bolje je, da lase preprosto poravnate.
4) Za kodraste lase pri rezanju morate nekoliko odstopiti od pričakovane dolžine.

Splošna shema dela:

Pri dolgih laseh je izvedba nekoliko težja, zato jih je treba zaviti v konjski rep in le tisti del, iz katerega nameravate ustvariti šiška. Previdno ga česamo. Nato vzamemo majhen pramen, ga položimo med prste, ga potegnemo naprej in odrežemo malo več od načrtovane dolžine. V tem primeru bi moral biti naklon škarje štirideset pet stopinj, sicer se bo izkazalo neenakomerno. Ko je prvi pramen pripravljen, je treba isto ponoviti z ostalimi..
Zdaj si lahko ogledate rezultat in ga popravite, torej odstranite malo dolžine ali neravnine.

Potem se vse posuši in konce lahko obdelate s škarjami za redčenje, da jih nekoliko olajšate..


Za tiste, ki ste že pridobili dovolj izkušenj, lahko poskusite rezati s ščipalko. To tehniko lahko uporabljajo moški, ženska in otrok. Na koncu je potrebno profilirati s škarjami. Za jasnost celotnega postopka rezanja šiška s strojem si oglejte naslednje video gradivo.

Kako odrezati svoje stranske šiške

Poševne šiška so ena najpogostejših danes, zato je vprašanje, kako odrezati poševne šiške doma, najbolj relevantno v letu 2018.


Curls naj bodo rahlo vlažni. Nato se odločite za smer in dolžino. Potem se bo celoten del las znebil šiška, da ga slučajno ne odrežete..

Preostale pramene raztegnemo in obrežemo v smeri, ki je bila vnaprej določena. Kot nagiba škarje naj bo enak petinštirideset stopinj.

In na koncu je rezultat bolje profiliran, tako da je namestitev lažja in hitrejša..

Kako odrezati svoje naravne šiške

Rezke natančno razrežite, kratke ali dolge, ni važno, dovolj.

Najprej odstranite nepotrebne dlake. Nato šiške razdelimo na dva dela. Najprej delamo z enim in razrežemo dolžino nekje do templjev, po katerem drugi del obrežemo pod njim.


Če se je še vedno težko spoprijeti s tehniko, potem si lahko ogledate posebne videoposnetke z mojstrskim razredom.

Kako v polkrogu razrežite svoje šiška

Ta možnost je nekoliko težka, a če imate malo izkušenj, se vam bo vse izšlo..

Šiške so razdeljene na dve strani. Prva stran, ki je višja, je razrezana. Preostali delite na dva in razrežite v polkrogu, tako da škarje vodijo od sredine do roba. Nato se nepravilnosti zgladijo in vse je pripravljeno..

Kako sami odrezati otroške šiške

Za deklico in fanta je pomembno, da imata lep videz, medtem ko frizura ni zadnja stvar..

Da ne boste šli še enkrat k frizerju, lahko otrokove šiške porežete sami doma. Najpogosteje je to ravno, enakomerno šiška..
Najprej je treba vse šiške razdeliti na tri plasti. Začnite z rezanjem z vrha, ki naj bo tanjši. Nato je drugi razrezan, vendar nekoliko krajši od prejšnjega. Toda potem še tretja, prav tako nekoliko krajša. Tako se bo izkazalo gladko in voljno.

Kako pravilno odrezati stranski bang sami

Bodite prepričani, da upoštevate svoj individualni slog, ki bo ustrezal poševnim šiškom. Morala bi biti v skladu s celotno pričesko.

Frizerji priporočajo poševne šiške za ženske, mlajše od 45-50 let.

Pred začetkom dela morate orodje vnaprej pripraviti. Potrebovali bomo;

 • škarje. Bodite prepričani, da dobite profesionalne frizerske škarje. Druge škarje lahko poškodujejo odrezane lase;
 • posebne lasne sponke in sponke. Lahko pritrdijo odvečne pramene;
 • glavnik s konico, po možnosti kovinsko. Potreben je za ločevanje pramenov las;
 • skeletna krtača za lase. Lahko se uporablja za česanje zapletenih las;
 • razpršilo. Ključnega pomena je za vlaženje las;
 • ogrinjalo bo zaščitilo pred pridobivanjem dlak na oblačilih.

Da bi pravilno odrezali poševne šiška, potrebujete mesto, ki ne meji na kuhinjo. V nasprotnem primeru se lahko drobne dlake ujamejo v hrano. Potrebujete tudi veliko ogledalo in dobro osvetlitev..

Kako pravilno poudariti šiška?

Pričeska ni samo sveža frizura, temveč tudi pravočasno odrezana šiška. Ta majhna podrobnost odbitka je pomemben naglas celotnega ženskega videza..

Morate odrezati svoje šiške, pri čemer se držite nekaterih pravil. Če jih ignorirate, potem ne bo trpela samo pričeska na splošno, ampak bodo nekatere pomanjkljivosti videza postale tudi bolj opazne..


Orodja za striženje

 • Oblika šiška je izbrana ob upoštevanju značilnosti obraza in figure. Pomembne so tudi osebne preference, ki pa jih upoštevamo nazadnje..
 • Ne skrbite, da obstaja zelo malo možnosti, ki bi poudarile prednosti in značilnosti videza. Na svetu je toliko žensk in vse najdejo "svoje" šiške.
 • Če je vaš frizer predlagal popolno obliko šiška za vas, ga boste čez mesec dni morali prilagoditi..
 • Če nimate časa, da se redno obrnete na mojstra za pomoč ali v nekem trenutku niste imeli dovolj sredstev za obvezen izlet pri frizerju, potem se je dobro naučiti, kako samostojno popraviti regrown bangs. Navsezadnje bo to pomemben prihranek tako denarja kot časa..


Možnosti šiška: ravne kratke šiška: a) ravne šiška; b) izbočen; c) konkavno; d) trikotni; e) asimetrične šiške; f) zobje


Ravne šiške na dolgih laseh


Kratke raztrgane šiške


Kratka raztrgana šiška za kaskadno, večplastno frizuro


Kratke stranske šiške


Pri izbiri šiška morate upoštevati obliko obraza in strukturo las.
Priporočila za tiste, ki so oboroženi s škarjami in so pripravljeni sami rezati šiška:

 • Dolge šiške, ki so v skladu s preostalimi lasmi, je težje popraviti. Mnogo lažje je oprijeti rastoče šiške.
 • Končni rezultat bo odvisen tudi od škarj. Bodite profesionalni. Če pozneje doma ne nameravate potegniti šiška, lahko uporabite običajne škarje. Le ti naj bodo ostri in veliki. Škarje, ki se uporabljajo za rezanje papirja, ne bodo delovale..
 • Profesionalni frizerji lase predhodno navlažijo in šele nato začnejo z rezanjem. Če pa to prvič posežete po frizuri, celo majhni podrobnosti frizure, potem je bolje, da preskočite fazo vlaženja las in odrežete samo oprane in posušene lase. V nasprotnem primeru ne boste uganili dolžine, vaše šiške pa bodo prekratke..
 • Če želite rezati mokre lase, potem dolžino pustite dlje, kot je bilo pričakovano, in ko strižete kodraste lase, se nekoliko odmaknite od želene ravni..


Svoje šiške lahko porežete sami v samo 10 minutah
Stopnje izvedbe:

 • Če še nikoli niste rezali šiška, potem je ta odstavek obvezno prebran! Lase smo odrezali z robom dolžine. Tako lahko, če se kaj zgodi, popravimo napake ali popravimo obliko šiška..
 • Šiška lahko začnete rezati le v mirnem stanju. Potrebna je tudi dobra dnevna svetloba, ogledalo in najostrejše škarje, ki so na voljo v hiši..
 • Pramene ločimo, iz katerih načrtujemo, da od ostalih las naredimo šiške. Da bi to naredili, uporabimo sponke, in če so lasje dolgi, jih nato naberemo v repu ali žemljici. Brez tega tvegate, da bi pomotoma odrezali dodaten curl..


Ločevanje las za šiška

 • Nato šiške razdelimo na dele in jih previdno počešemo z glavnikom s pogosto in daleč narazenimi zobmi..
 • Vzamemo majhen kodre iz dela las, poudarjenega na šiška. Stisnemo ga med prsti, kodre potegnemo naprej. Nekoliko po malo odrežemo trak las, s čimer označimo želeno dolžino. Škarje postavimo pod kotom 45 stopinj.


Faze rezanja ravnih šiška

 • Če škarje usmerite pod kotom 90 stopinj na pramene, potem boste dobili obokan prašek: prameni se bodo drseli po lopaticah škarje, kar pomeni, da enakomeren šiška ne bo deloval.
 • Ponovili bomo vse faze rezanja las s preostalimi prameni, odstranili odvečno dolžino.


Spodnji pramen zgladite z glavnikom in previdno narežite na želeno raven

 • Zdaj pa začnimo oblikovati šiška. Prečkamo jo z glavnikom in odrežemo dlake, ki so se uspele izvleči iz skupne mase. Na tej stopnji lahko popravite obliko šiška in odrežete potepušne dlake ali dlake različnih dolžin..


Kako sami odrezati šiška

 • Popravite obliko šiška: pojdite čez njo s škarjami pod pravim kotom.


Obrezali smo lase, pri čemer se osredotočimo na že obrezano vrstico

 • Vlažite šiške in jih česati. Z roko pritisnemo na čelo in preverimo, ali je lepo obrezan in če morate popraviti nekaj pramenov. Ne odnehajte se preveč: ostanete lahko s prekratkimi šiška.


Obrežite morebitne ohlapne dlake

 • Šiške posušimo s sušilcem za lase in če obstajajo posebne škarje, ga profiliramo tako, da gremo po robu. "Zobje" takšnih škarj so različne velikosti in se nahajajo na različnih razdaljah, kar vam omogoča, da odrežete več ali manj koncev. Tako bomo ščetinam dali lahkotnost, nadaljnje oblikovanje pa ne bo vzelo veliko časa..
 • Če ste prepričani v svoje sposobnosti, imate minimalne izkušnje z rezanjem šiška, nato pa poskusite razdeliti pramene v dve vodoravni plasti. Vrh odrežite za 1 mm dlje od spodnjega. Šiška bo natančnejša in postopek stiliranja bo lažji.

Povzemanje

Filtrirana in na videz neprevidna šiška bo krasila ženske vseh starosti. Ne samo, da pomladijo, ampak dajo podobi tudi določeno romantiko in hkrati element upora. Z njimi se zdi vsaka slika popolnejša in popolnejša..

Pravilno izbrane šiška bodo vaš videz naredile privlačen in zapeljiv.

Zdaj veste, zakaj ni zaman, da so raztrgane šiška že vrsto let divje priljubljene in ne puščajo strani sijajnih revij. Še več koristnih informacij o temi najdete v videoposnetku v tem članku. Vsa vprašanja postavite v komentarjih k gradivu.

Vam je bil članek všeč? Naročite se na naš kanal Yandex.Zen

Besedilo Foto Victoria BOLSHOVA Objavljeno 15.02.2016

Če se želite zahvaliti, dodajte pojasnilo ali ugovor, dodajte komentar avtorju!

Kakšno barvo las naj izberem. Ne vem, katerega imam...

  JAZ SEM

  Trepalnice podaljšane za 6 mesecev, vzele so si odmor. Po 3 mesecih se je spet povečalo...

  bazilika

  Kul pričeska

Marina

Živjo, lahko pobarvam svoje razbarvane lase (zdaj rdeče) svetlo vijolično... Daria

Zdravo! Sem temnopolto dekle s črnimi očmi. Želim si temno barvati lase... Loredana

Na fotografiji so mlade lepotice. Ali imajo starejše dame obrvi? Starost...

Kako sami odrežete šiška?

Lažje je obrezati šiške nekaj tednov po naslednjem potovanju k frizerju, kot pa dajte šiška popolnoma drugačno obliko..

Če nimate želje vsakič teči k frizerju in prosite le, da obrežete šiška, potem se naučite, da to storite sami.


Kako odrezati stranske šiške

Najpogostejša in priljubljena je stranska šiška: faze striženja

 • Načrtujemo, na kateri strani bomo češnje česali v prihodnosti in kako dolgo bo.
 • Lasje strižemo poševno, držimo škarje pod kotom 45 stopinj, previdno premikamo po celotni dolžini in jih nekoliko razrežemo.
 • Začnemo od obrvi, kjer se bo začela šiška, nato pa preidemo na drugo obrv. Hkrati bi morali biti gibi majhni, kot da bi "plugli". Redčenje s škarjami za redčenje.
 • Režemo po istem principu, kot ga režemo vse druge šiške. Razlika je le v dolžini in načinih nadaljnjega oblikovanja. Bolje je, da prvič pustite nekaj dolžine v rezervi. Nato lahko spet hodite po koncih las in dosežete ravno črto..
 • Debele šiške je treba profilirati tako, da posebej oblikovane škarje držijo navpično. Takšno šiška, rahlo dvignite in raztegnite z okroglo krtačo od korenin.
 • Kakšna pričeska je prava za takšen šiška? Seveda, položeni na njegovo stran. S šiški ob strani lahko popravite obrise obraza in mu daste izraznost.
 • Stranske šiška izgledajo stilsko in malce drzno. Ustreza skoraj vsem: tako mladim dekletom kot starejšim damam. V zadnjem primeru so stranske šiške celo sposobne vizualno pomladiti.


Možnosti stranskega banga

Užitek za vse. Blizu

Poševne šiška veljajo za univerzalne, torej primerne za katero koli vrsto obraza. Edina razlika je v dolžini pramenov: lastniki trikotnega obraza je bolje, da raje kratke modele, vendar bo kvadratni ali okrogel obraz ustrezal bolj pristnim. Srečne ženske z ovalnim obrazom lahko po želji spremenijo dolžino pramenov - gredo s katero koli šiška.

Edino "vendar" za tak element pričeske je struktura las. Stilisti močno priporočajo, da se vzdržijo poševne oblike za tiste, ki imajo kodraste lase..

Kako si sami odrežete stranske šiške?

1. Umijte si glavo in lase malo posušite z brisačo. To je dovolj, da so prameni dovolj vlažni.


Ločevanje šiška od preostalih las

2. Določite smer in dolžino šiška. Ne pozabite, da so mokri lasje težji od suhih las. Ko se ščipa posuši, bo "skočila" navzgor. Da se pozneje ne razburimo in ne prisegamo, da "nikoli več ne bo jemal škarje v roke", pustimo centimeter dolžine v rezervi. Če strižete lase na suho, lahko rezultat vidite takoj, ne da bi čakali, da se šiška posuši.


Pričrtamo bodočo črto šiška s svinčnikom ali glavnikom in ga vizualno zapomnimo

3. Lopute ločite s sponkami od preostalih las. Rezamo vzdolž poševnice pod kotom, ki ste ga predhodno začrtali. Konce las usmerimo naravnost navzdol, škarje pa pod kotom v pramen las.


Škarje obrnemo pod kotom petinštirideset stopinj na kodre in previdno odrežemo presežek

4. Da bi dobili učinek poševnega šiška z raztrganimi konci, boste morali odrezati malo pramenov pod kotom 45 stopinj, poglobiti za 1 cm. Škarje so nameščene navpično, kosi pa so narejeni diagonalno.

Lase je treba rezati diagonalno

5. Odstranite šiška, da dodate sijaj: vzemite 1 cm debel pramen in ga držite pod pravim kotom pred očmi. Z dvema prstoma zgrabimo konico in odrežemo rep, ki se oblikuje na ta način. Isti postopek ponovimo z vsemi prameni..

6. Režemo šiške. Za tanke in poslušne lase bo dovolj rahlo redčenje, sicer lahko popolnoma odrežete konce. Za grobe in debele lase je potrebno globoko redčenje. Ne kodremo kodrastih las. V nasprotnem primeru se bodo začele curiti še bolj intenzivno..

Povzemimo:

 • glavni rez je narejen po nagnjeni liniji
 • zaključimo in stanjšamo konce, ločimo lase s prameni, debelimi največ 1 cm

Poševne šiška Vrste poševnih šiška

Nasveti / priporočila

 • Pri izbiri šiška naj vas vodijo ne le modna smer, temveč tudi lastnosti vašega obraza.
 • Styling na kodraste lase je treba opraviti po predhodnem ravnanju z likalnikom.
 • Okrogla krtača in sušilnik za lase bosta pomagala ustvariti dodatno glasnost..
 • Izražanje raztrganih rezov je mogoče storiti z nanašanjem majhne količine voska na konce las..
 • Rezanje šiška je treba opraviti na vlažnih laseh, vendar ne pozabite, da se bo dolžina zmanjšala, ko se posuši.
 • Pri izvedbi reza vam ni treba preveč vleči pramenov, napačno se lahko izračunate z dolžino.
 • Poševne šiške so razrezane od spodaj navzgor. Če se premikate v nasprotni smeri, lahko dobite ukrivljen rez.
 • Če niste prepričani v pravilnost izbrane dolžine, je bolje, da se umaknete pod navedeno raven. Tako bo možnost, da stvari popravite.

Kako sami odrežete šiška v polkrogu, lok točno?

Če ste obvladali klasične metode rezanja šiška in ste dovolj usposobljeni, potem vam ne bo težko izvesti bolj zapletenih možnosti..

 • Če želite oblikovati šiška v polkrogu, je vredno upoštevati, da bodo le debele šiške v polkrogu videti lepo. Šiške razdelite na dve polovici.
 • Odrezali smo prvi del, ki se začne s krošnje, pri čemer določimo dolžino bodočih šiška.
 • Preostale lase razdelimo tudi na dva dela. Izrežemo v polkrogu. Škarje so usmerjene od sredine šiška do robov.
 • Enaka dolžina na obeh straneh.


Faze rezanja šiška v polkrogu

Modni trend originalov

V zadnjih nekaj sezonah so bili modeli s stranskimi šiška najbolj povpraševani na svetu visoke mode in konfekcije. Frizerji tako uspešen element pričeske povezujejo z njegovim:

 • modernost (poševne šiške so se v arzenalu fashionista pojavile relativno nedavno in prinesle življenjski tok dolgočasnim možnostim ravnih pramenov, ki padajo na čelo);
 • priročnost (poševni prameni se hitro prilegajo in ne potrebujejo las do las);
 • podoba rahlega upora (moden način rezanja šiška naredi podobo ženske igrive in bistveno mlajše);
 • slog (tudi najbolj klasična različica bob ali bob bo s takšno "dodatno opremo" videti nenavadno in elegantno).

Video: kako rezati in oblikovati dolge šiške?

Kako sami izrezati naravne šiške?

Ravne šiške izvajamo v več fazah.

 • Ločitev šiška od krone.
 • Razdelimo ga na dva dela. Prvi del je pod dolžino veke in se začne od venca. Najprej smo ga odrezali. S tem prilagodite dolžino preostalih šiška. Preostale lase poravnajte s prvim.

Pomembne točke

Za pravilno izbiro in izvedbo poševnih šiška so lahko koristne naslednje smernice:

 • Upoštevati morate svoj slog. Pričeska mora biti v harmoniji z oblačili.
 • Drzne poskuse je najbolje narediti v mladosti. V prihodnosti morate skrbno razmisliti o prihodnji podobi. Do 50. leta lasje rastejo bolje in se zato popolnoma prilegajo.
 • Raztrgana poševna šiška, ki se začne od krone in konča v bližini obrvi, bo pripomogla k ustvarjanju čudovite glasnosti. Profiliranje je najboljša možnost, saj bo enostavno.
 • Ravne šiške niso primerne za visoke dame, za kratke pa bo najboljša izbira.
 • Poševne šiške morajo biti čiste, da ne bodo ovirale oči. Z njo bo slika harmonična.

Ti nasveti vam bodo pomagali izbrati pravo možnost za vaš videz..

Kako sami razrezati raztrgane šiške?

Raztrgane šiške so odličen način za osvežitev videza. Toda takšne šiška ne priporočamo lastnikom ozkega obraza in močno izrazitih ličnic..


Izredno kratke raztrgane šiška Ripped šiška


Večplastne luskaste šiške

Če nimate izkušenj, potem je bolje, da raztrgane šiška dobro odcedite. Če želite to narediti, odrežite lase, začenši spredaj in pot do krone. Napake bo lažje popraviti.

Koraki odbitka:

 • Rezali smo oprane, posušene in skrbno česane lase. Razdelimo jih na dva dela: šiške in preostale lase, ki jih ločimo s sponkami. Šiška naj bo enake širine kot čelo. Gostota -1-3 cm.
 • Še enkrat dobro počešite šiška in začnite z rezanjem na želeno dolžino. Vse šiške natančno odrežemo. Po tem bomo začeli poševno rezati nekaj pramenov..
 • Ostane razdeliti šiške v pramene, katerih približno širina je 1 cm. Pramen postavite med dva prsta. Dvignite šiška in odrežite štrleče dlake s pomočjo naravnega reza.
 • Šiška narežemo, režemo ga bodisi z majhnimi zobmi bodisi s celotno površino rezila škarje.

Kako se lahko odrežete raztrgane šiške, se lahko naučite z gledanjem videoposnetka.

Kakšne so šiške

Šiška lahko korenito spremenijo videz osebe. Če ste vedno izbirali odbitke brez šiška in ste se nenadoma odločili za takšne spremembe v svojem videzu, potem se pripravite na dejstvo, da vas prijatelji in znanci na prvem srečanju morda sploh ne bodo prepoznali. Prav tako se boste morali dolgo časa navaditi nase in se nenehno gledati v ogledalo, preučevati novo podobo. Šiške prihajajo v različnih oblikah, in izberite ga glede na obliko frizure, teksturo in gostoto las. Razlikujejo se naslednje vrste šiška:

 • ravne šiške;
 • poševne šiške;
 • ločne šiška;
 • ravne šiške;
 • graduirana šiška;
 • dolge šiške;
 • večplastne šiške;
 • kratke šiške.

Šiška na dveh straneh: kako rezati

Šiška na dveh straneh ni težko odrezati, napake med frizuro pa so praktično nevidne.

 • Lopute ločite od preostalih las: lase razdelite z razdelkom na sredini, raztegnite ga od krone do čela.
 • Šiška se bo začela približno od sredine razkola. Tu bomo postavili glavnik in ga prenesli do ušesa. Oblikovali smo dva enaka dela prihodnjih šiška.
 • Oba dela obrežemo simetrično. Dolžina naj bo do črte vogalov ustnic.
 • Pramene "ostrimo": s prsti ga stisnemo pod kotom, da dobimo rob kot čopič. Režemo pramene. Ta tehnika bo pripomogla k doseganju naravnega učinka. Nekatere pramene lahko pustite s prvotno dolžino..


Kako odrezati šiška na obeh straneh

Načini polaganja

Če vam dolžina poševnih pramenov omogoča eksperimentiranje s stylingom, izberite možnost, ki vam je všeč:

 • laskajte lase, jih oblikujte na eni strani in s čopičem naredite lahek val;
 • za retro pričesko zavijte pramene stran od obraza (uporaben je curling likalnik ali okrogla krtača s sušilcem za lase). Rezultat pritrdite z lakom;
 • na šiška nanesite toplotno zaščitno sredstvo in lase zgladite z likalnikom;
 • Pramene rahlo namažite z mousse in posušite, gube z rokami - to je variacija umetniškega nereda.

Poševna šiška za dolge lase, srednje, kratke, kvadratne. Pričeska za raztrgane, podolgovate šiške. Fotografija

Šiška so preprost način za osvežitev las in mu dajte nekaj osebnosti. Nagnjeni gladki ali raztrgani prameni na obrazu na dolgih laseh poudarjajo videz in dodajo popolnost podobi. Fotografije trenutnih odbitkov vam bodo omogočile, da izberete pričesko, ki ustreza vašemu tipu las in obliki obraza.

V katero obliko obraza gre poševna šiška??

Prednost poševnih šiška je treba dati dekletom z masivnimi obraznimi potezami. Primerne oblike obraza - kvadrat, pravokotnik, oval.

Dobro izbrana vrsta šiška lahko naredi obraz bolj harmoničen in uravnoteži njegove lastnosti:

 1. Debele šiške do sredine obrvi, položene na eni strani, vizualno zmehčajo ostre ličnice in masivno čeljust. Pomembno je, da se linija koncev gladko združi s skupno dolžino las..
 2. Izredno dolge brušene šiške do čeljustne črte in spodaj maskirajo polne obraze.
 3. Šiške srednje gostote in dolžine do oči, položene na eni strani in obrezane z drsnim rezom, zožijo široko čelo. Hkrati se fokus premakne na spodnji del obraza..
 4. Kratke francoske šiške ali "jež" se filetirajo in zložijo navpično. Primeren za ovalno obliko obraza s finimi, nežnimi lastnostmi.
 5. Debele šiške z ostrimi robovi vizualno zožijo podolgovat obraz.

Šiške z ravnimi lasmi izgledajo popolno, vendar njegove vrste, česane na stran, omogočajo rahle vrtine.

Izbira dolžine šiška glede na obliko obraza

Poševne šiška za dolge lase, katerih primeri fotografij so na voljo spodaj, bodo pomagali preizkusiti želeno možnost za vaš obraz.

Izbira dolžine glede na obliko obraza:

 1. Ovalne. Referenčna oblika obraza, h kateri si drugi prizadevajo približati. Tu so primerne kratke raztrgane šiška in redke podolgovate šiške..
 2. Kvadrat. Za obraz je značilno široko čelo in čeljust. Kompenzira kotne ličnice z voluminoznimi šiški do sredine obrvi, položenih na eni strani. Druga možnost je podolgovata redka šiška do linije brade. S to frizuro lahko enostavno spremenite položaj stylinga in razdelitve.
 3. Pravokotna. Obraz je po obliki podoben kvadratu, vendar z visokim čelom. Primerne so neravne, stopnjevane šiške pod obrvmi. Prameni ne smejo preveč odpirati področja čela in biti preveč debeli.
 4. Trapezij. Za obliko obraza sta značilna široka čeljust in ozko čelo. Za to vrsto so primerne poševne šiške s tanjšim ali drsnim rezom. Korenine naj bodo lahke in voluminozne, gladko se pretakajo v skupno maso las. Dolžina šiška do templjev in zgoraj je sprejemljiva.
 5. Srce ali trikotnik. Za to obliko obraza je značilen oster prehod iz izrazitih ličnic v koničasto brado. Sprejemljive so raztrgane, obokane šiške z drsnim rezom, vendar jih mora spremljati stranski poševni del.
 6. Okrogla. Vizualno zoži tak obraz z podolgovato asimetrično šiška dolžine brade.

Prav tako morate biti pozorni na to, kako se bodo sprednji prameni zlili z glavno frizuro in se prilegali. Šiške katere koli zapletenosti je treba pravočasno obrezati.

Vrste poševnih šiška: raztrgan, dolg

Poševne šiške za dolge lase (fotografije so predstavljene kasneje v članku) se vedno izkažejo drugačne, saj mojster izbere rez in lokacijo pramenov, pri čemer upošteva veliko dejavnikov. Najprej je to vrsta las in njihova dolžina..

Šiške morajo biti ustrezne in jedrnato dopolniti pričesko.

Vrste poševnih šiška:

 1. Klasična. Obrezan je z drsnim rezom in do sredine obrvi. Nosite lase s srednje dolžine, obrobljene s klasično kaskado, lestvijo, podolgovato bob in bob.
 2. Diplomiral. Izvaja se s striženjem pramenov v dveh slojih, pri katerih se šiška na koreninah las tanjšajo in bolj voluminozno. Primerno za odbitke na več ravneh, kot so dolg bob, lestev za vse kodre in matura po celotni dolžini.
 3. Volumetrična. Šiška je položena na stran do templjev in se preliva v skupno dolžino. Primerno za tanke in tanke lase. Še posebej dobro se poda podolgovatemu bobu in je primeren za vse vrste odrezanih koncev las: naravnost, obokan, "lisičin rep".
 4. Raztrgano. Ima podobnost s postopkom, vendar se prameni tu meljejo v enem sloju. Pomembno je izbrati pravilno dolžino in globino redčenja. Ta vrsta odbitkov je spet v modi in se dobro ujema z vsako dolžino, vrsto las in stylingom..
 5. Arcuate. Ta možnost predvideva debele šiške, položene na eno stran. Primeren tako za podaljšani bob kot tudi kodraste kodraste lase. Robovi šiška naj bodo hrustljavi.
 6. Podolgovate Dolge, redke sprednje pramene pokrivajo templje, čelo pa je skoraj popolnoma izpostavljeno. Redčenje las omogoča takšne šiške, da pričeska postane bolj voluminozna in svetlejša. Nanese se na tanke dolge lase s katero koli frizuro, razen na kvadrat.

Vrsta vsake frizure lahko združuje predlagane možnosti.

Pogoste napake pri rezanju stranskih šiška

Poševna šiška za dolge lase, fotografija katere bo mojster poskušal ponoviti, morda ne bo uspela. To je posledica pomanjkanja individualnega pristopa do različnih vrst las..

Preden poskusite utelešati želeno sliko, se morate seznaniti s pogostimi napakami v tehnologiji striženja:

 1. Mokri lasje. Mokri kodri so elastični in se lahko raztezajo do centimetra v dolžino. Zato bodo posušene šiške krajše. Poleg tega se lasje lahko med postopkom rezanja zvijajo in pomembno je nadzorovati, kako je videti naravno, s spremembo načina rezanja. Dodatno večkratno sušenje in oblikovanje negativno vpliva na stanje svežega reza. Da bi rezane šiške približali končnemu, morate dan pred postopkom umiti lase, po potrebi pa pramene poškropiti z razpršilcem ali lakom, da pritrdite.
 2. Napačna ločitev. Z izbiro vrha šiška vzdolž osrednjega razreza lahko nosite prihodnjo frizuro neprijetno. Šiška bo težko namestiti, dolgi prameni pa bodo padli v njegovo cono. Če želite ohraniti položaj sprednjih pramenov, morate izbrati vrh, ki temelji na naravni ločitvi. Potem se od njega loči izosceles trikotnik, šiška se raztegne in sprosti za naravno polaganje.
 3. Optimalna dolžina in širina. Pri prvi izdelavi šiška je bolje, da se ne odrežete preveč, temveč raje dajte prednost podolgovatim možnostim. Širina šiška ne sme presegati časovnih vdolbinic.

Pravila za kombiniranje poševnih šiška s sliko

Poševna šiška za dolge lase (fotografije so priložene spodaj) uspešno dopolnjuje sliko katere koli kompleksnosti:

 1. Ultra kratke, raztrgane šiška naredijo videz izvirnega, dodajo kanček igrivosti in malomarnosti. Primerno za mlade ženske. Univerzalno za katero koli pričesko.
 2. Raztrgane, stopnjevane, podaljšane in srednje šiška so primerne za vse starosti. Dobro gredo z bob rezom in večplastnim rezom. Takšne šiške se nosijo z modno priložnostno obliko, lahkimi valovi, razbarvanimi žemljicami in repi, teksturiranimi kodri. Naredijo videz bolj romantičen in vizualno pomladijo lastnika.
 3. Drsne rezke katere koli dolžine so primerne za eleganten in čist videz. Dopolnjujejo gladko oblikovanje in poudarjajo negovane lase. Odlična rešitev za tiste, ki nosijo podolgovat bob, klasičen kaskad ali dolge ravne kodre.
 4. Debele šiške z jasnimi robovi so primerne za tiste, ki želijo skriti spremembe, povezane s starostjo, obenem pa dobijo lakonsko sredino med eleganco in romantiko. Združuje se s katero koli pričesko, vendar izgleda bolje s puhastimi, rahlo zavitimi kodri.

Pri izbiri primerne možnosti bi se morali osredotočiti na svoj okus in želje. Glavno merilo za odbitke je izraz lastnikovega značaja.

Raztrgana poševna tehnika striženja šiška

Raztrgane šiške so težka možnost izvedbe. Težavnost je v tem, da je raztrgan pramen čim bolj naraven..

V salonskih razmerah se z jasno tehnologijo doseže raztrgan rez:

 1. Poveljnik določi ločitev in pritrdi stranske pramene.
 2. Vlaži lase.
 3. Potegne nazaj vodilni dolg pramen in naredi cikcak rez.
 4. Naslednji pramen vzemite drug za drugim in ga kombinirajte s prejšnjim. Vsak nov pramen naredi en korak krajši.
 5. Vsak curl ločite 0,7-1 cm v širino, ga raztegnete pravokotno na obraz in odrežete oblikovane trikotnike na koncih pramenov.
 6. Suhe in stil šiška.

Shema postopka je v rokah strokovnjaka precej preprosta in zagotavlja kakovosten rezultat.

Kako narediti kratko poševno šiška doma?

Sami lahko naredite poševno šiška za dolge lase. Najprej se morate seznaniti z navodili za fotografijo, video ali besedilo.

Za sam postopek boste potrebovali naslednja orodja:

 • krtača za lase;
 • navadne škarje;
 • škarje za redčenje (če je mogoče);
 • sušilnik za lase;
 • okrogla krtača;
 • ogledalo;
 • sponke za lase.

Če opazite spodnje korake, lahko režete brez napak in težav:

 1. Treba je poudariti linijo ločitve s poudarkom na naravnem položaju.
 2. V razdelku je poudarjena točka, ki bo služila kot vrh šiška..
 3. Od vrha ločitve do obraza morate ločiti sprednje pramene vzdolž diagonale, tako da je nastala prazna za šiška videti kot trikotnik. Širina šiška ne sme presegati črte časovnega dela na obeh straneh. Lasje, ki bodo motili zatiranje in vlečenje nazaj.
 4. Pramene navlažite z vodo in rahlo posušite s sušilcem za lase. Če se frizura opravi prvič, je treba postopek opraviti na suhih laseh..
 5. Česanje na nasprotni strani od podaljšanja počešite.
 6. Lase potegnite in držite s prsti na želeno dolžino, odrežite lase. Kot rezanja mora biti vodoraven s povečanjem kota v smeri, kamor se je vlekel pramen.
 7. Česan češite v nasprotni smeri, suh, slog.

Druga možnost odbitka vključuje poteg navzdol navpično. Curl je obrnjen in vodoravno prerezan v ravni črti.

Za redčenje šiška morate po vrsti zagrabiti vsak del. Če škarje držite pokonci, konce las odrežite v majhnih intervalih vzdolž širine pramena. Globina škarje pri rezanju ne sme presegati 1 cm višine šiška. Če imate škarje za redčenje, lahko naredite vodoravni rez z isto tehniko..

Če želite doseči visokokakovosten rezultat, je bolje upoštevati naslednja priporočila:

 • dolžino šiška je treba pustiti na zalogi, nato pa lahko rezultat prilagodite s tanjšanjem;
 • morate rezati samo s konicami škarj;
 • pred rezanjem in med postopkom je vredno spustiti pramen, da se usmerite v njegov naravni položaj in popravite rezultat.

Kakovost odbitka in stanje kodrov je v veliki meri odvisna od ostrine škarij, zato je bolje kupiti profesionalna orodja.

Samorezalne dolge stranske šiške

Za podolgovate poševne šiška je značilen ostrejši drsni rez, kar je težje doseči. Doma je dobiti to frizuro z metodo drsenja precej težko..

Zato je bolje upoštevati naslednja navodila:

 1. Označite delitev in lase razdelite na dva. S strani, na kateri se bodo podaljšali podaljški, je treba vzeti veliko širino pramenov.
 2. Širok pramen raztegnite navpično navzdol skozi prste, pri čemer se ustavite na mestu, kjer bo najkrajši del šiška. Dolžina je približno na ravni templja.
 3. Povlecite pramen na stran, kjer leži manjši del šiška, ne da bi sprostili prste.
 4. Držite kodre, roko premaknite v pokončni položaj.
 5. Navpično razrežite raztegnjen del las.
 6. Postopek ponovite na manjšem delu pramena.

Pri tem je pomembno razumeti, da višji kot je dvignjen kodr na nasprotni strani, bolj drsen bo rez. Vredno je slediti navodilom s pomembnim delom dodatne dolžine na zalogi in postopoma ponavljati korake, dokler ne dobite želenega rezultata.

Stranske šiške

Poševne šiške za dolge lase, katerih fotografija je mogoče videti spodaj, je enostavno izvajati.

Če želite sami narediti stranski udar, boste potrebovali ostre škarje in dosledno upoštevanje spodnjih navodil:

 1. Označite lok in primite pramen.
 2. Lase stisnite med prste in jih potegnite navzdol.
 3. Označite dolžino tik pod izvirnikom (to bo najkrajši del).
 4. Potegnite curl v nasprotni smeri od smeri prihodnjih šiška.
 5. Odrežite pramen diagonalno pri 45 stopinjah (kot se poveča v smeri, kjer so bili lasje potegnjeni).
 6. Po potrebi ponovite. Zmanjšanje kota bo povzročilo ravnejše izboke..
 7. Nastali pramen položite na eno stran.
Poševne šiška izgledajo privlačne, kar je mogoče videti na fotografiji.

Popek se lahko po potrebi profilira. Bolje je tanjšati konce las, medtem ko vlečete pramen..

Kaskada s šiška

Kaskada se izvaja na vlažnih pramenih z njihovo delitvijo na cone. Potrebne zaloge na sponkah in fino zobato glavnik.

Nato morate upoštevati navodila:

 1. Lasje navlažite in razdelite na cone v obliki kvadratov, na vsaki strani pramenite in pritrdite pramene s sponkami ali elastičnimi trakovi: naredite eno zgornjo osrednjo (delno cono), dve levi in ​​desni strani glave.
 2. Nadalje, s premikom na zadnji del glave, izberite dve coni na levi in ​​desni strani.
 3. Česan in povlecite pramen v parietalni coni, ga z vodoravnim rezom razrežite v ravni črti do želene dolžine.
 4. Curle na zadnji strani glave razdelite z navpičnim razrezom na majhne dele, potegnite vsakega navzgor do osrednjega (parietalnega) pramena in ga odrežite, tako da sta oba dela na isti ravni. Okcipitalni prameni so lahko daljši od parietalnih.
 5. Preostale cone povlecite navzgor in jih razrežite na isti ravni z lasmi v delnem delu.

Če takšni frizuri dodate ločeno consko cono, potem bo pričeska popolnoma drugačna. Nadalje se frizura popravi v posušeni obliki. Po potrebi lahko obrezujete poševne podolgovate šiške.

Nasveti stilistov: kako pravilno oblikovati stranske šiška

Najlažji način sušenja stylinga je, da ščetke poškropite z lakom in glavnikom..

Vendar pa različne vrste pramenov imajo svoje lastne načine stylinga:

 1. Raztrgane šiške katere koli dolžine kažejo na nepreviden stajling. Lase morate navlažiti z majhno količino mousse, medtem ko ga s prsti pokrčite in posušite s sušilcem za lase brez glavnika.
 2. Gladke šiške se posušijo z okroglim glavnikom in sušilcem za lase. Prameni se zvijejo z glavnikom in pihajo s hladnim zrakom iz sušilca ​​za lase v smeri od korenin do koncev las.

Ne smete biti ljubosumni s sredstvi za fiksiranje. Kap ali pik katerega koli styling gela ali mousse je dovolj, da vaše šiška ne bodo zmešane in lepljive. Priporočljivo je dati prednost razpršitvam, zlasti za mastne lase, ali kodre, ki ne držijo volumna dobro..

Vsestranskost stranskih šiška za dolge lase naredi ta kroj klasiko. V potrditev tega je galerija slik s primeri, v katerih ta detajl opremi vsak videz z ženskostjo in romantično skrivnostnostjo. Ta metoda je kot nalašč za tiste, ki želijo hitro in učinkovito oživiti vsako nadležno frizuro..

Oblikovanje članka: Oksana Grivina

Video o poševnih šiškah

Modni odbitki s poševnimi šiška:

Kako si sami odrežete stranske praske:

Majhni triki za tiste, ki želijo vedeti, kako lepo rezati svoje šiške

So se vaši lasje hitro razrasli in vaš styling ni več videti čeden? Dolge pramene na obrazu so samo moteče in ni časa za frizerja ali so zaradi karona v celoti zaprti zaradi karona? Vse to preneha biti težava, če veste, kako sami odrezati šiška..

Izkazalo se je, da so doma preprosti odbitki. Omogočajo vam, da lase oblikujete na enak način kot bi mojster. Učijo jih enostavno. In potem lahko samostojno prilagodite frizuro bob, bob, kaskado, pixie in celo shaggy.

Kako enakomerno odrezati šiška

Če želim stati pred ogledalom, česati pramene in jih s škarjami poskušati razrezati naravnost ali poševno, je bolje, da ga takoj odložite. Le zelo izkušeni obrtniki lahko na ta način naredijo lepo urejeno linijo..

Naredili bomo drugače:

 1. Z glavnikom ločite kodre od obraza, ki jih želite skrajšati..
 2. Temeljito jih prečešite.
 3. Na sredini (vzdolž črte nosu) zberite pramen in ga zavijte v tesen zapornik.
 4. Vodnik držite s prsti na želeni dolžini.
 5. S škarjami odrežite lase pod prsti.

Sprostite vodnik in počešite lase.

Vprašajte se, zakaj zaviti pramene v zapornico? Konec koncev jih lahko preprosto zberete v majhnem repu. Vezati ga z elastičnim trakom in odrezati presežek? To lahko storite. Ampak, če začnete odrezati kodre enakomerno česanega repa, bodo videti grdo, kot da bi bili odrezani s tupim sekiro.

Ko odrežete pramen, zasukan v vrv, je dolžina posameznih dlačic nekoliko drugačna. Zato se uležejo v čisto linijo. Kot rezultat dobite učinek redčenja..

Da bi bilo bolj jasno, kako sami odrezati šiška, si oglejte video.

Kako si sami odrežete stranske šiške

Z zgoraj opisano metodo lahko naredite enakomerno ali rahlo zaobljeno obliko (lok). Da bi doma rezali poševne šiška, nadaljujte na naslednji način:

 1. Ločite kodre od preostale glave glave, jih prečešite.
 2. Česme pražite na strani obraza, kjer bodo stranske šiške daljše.
 3. Zavijte jih v sveženj, kot v prejšnji različici, vendar le to ne na sredini obraza, temveč ob strani.
 4. S prsti leve roke trdno vzemite vodnik..
 5. Z ostrimi škarjami v levi roki odrežite odvečno dolžino.

Poglejte, kako deklica v video posnetku odreže stranske udarce.

Pričeska z japonsko pritrditvijo

Pričesko lahko naredite sami doma s posebno napravo. Lahko ga kupite na Aliexpressu.

Ta naprava je nazobčana spona, opremljena z nivojem in zapahom. Japonci so si ga omislili. Z njim lahko pramen las pritrdite enakomerno ali pod kotom, nato pa ga odrežete s škarjami, kot je na fotografiji. To je resnična ugotovitev za tiste, ki so navajeni, da so lastni stilisti..

Kako lepo rezati šiška sebi: nasveti blogerjev in stilistov

Odbitki s šiška so eden glavnih trendov sezone. Povemo vam, kako lepo odrezati svoje šiške do sebe, tako da se izkaže kot v salonu.

Delimo, kako lepo odrezati različne vrste šiška. Pričeska bo zagotovo selfie vredna.

Kako odrezati svoje stranske šiške

Izberite prave škarje

Za rezanje je bolje uporabiti posebne škarje - so ostrejše. Če ga nimate pri roki, uporabite običajne gospodinjske škarje. Vendar pazite, da je orodje dobro ostriženo, sicer boste poškodovali lase.

Rezite v pravo smer

Če želite, da bi šiške ležale na levi strani, jih nato režite z desne strani. Enako pravilo deluje z nasprotno stranjo..

Lase razdelite v pramene

Kako enakomerno in pravilno odrezati stranske praske? Najprej lase razdelite na ločene pramene enake širine. Pri rezanju šiška držite škarje najprej pravokotno na lase, nato pa konico škarje nagnite navzdol pod kotom. Vzemite si čas - skrbno delajte skozi majhne pramene, da dosežete popoln rezultat.

Česanje las in obrezovanje šiška

Začnite lase in oblikujte šiške v položaj, v katerem jih nameravate nositi. Previdno obrežite neenakomerne odseke stranskih šiška. Obkladke obrežite tako, da so šiška v eni diagonalni črti.

Oblikujte svoje šiške

Po odpravljanju napak lase oblikujte z lahkim mousom in dodajte volumen šiška. Če imate debele lase, lahko za največje rezultate uporabite curling likalnik ali ravnalo..

5 načinov za rezanje šiška doma

Za dekleta, ki dolgo nosijo šiške in si življenja brez njega ne morejo predstavljati, postane stalno vzdrževanje želene dolžine resnična težava. Če želite odrezati šiška, morate vsaka dva tedna bežati v salon ali prositi družino, da obreže robove..

Kako izbrati šiška

Če še nimate šiška, je smiselno izbrati prave šiška za obliko obraza, spodnji video vam bo pomagal pri tem..

Še vedno se niste odločili o obliki svojih šiška? Oglejte si, kako izbrati šiška za obliko obraza.

Metoda 1. Kako obrezati bangs doma?

Najprej se odločite, kakšne šiške imate - ravne, poševne, debele ali raztrgane. Če želite, da se vaše šiške doma režejo, sledite tem preprostim vajam. Za slike v angleščini je na voljo kratek prevod!
1 način obrezovanja šiška. Popolna šiška (za pacienta)

Če imate debele šiške tik pod obrvmi, obokane ali ravne, da jih obrežete, sledite preprostim korakom.

korak 1. Ločite šiške od preostalih las (pričvrstite lase tako, da ne motijo).

Korak 2. Temeljito počešite šiška in na koncu pihajte s sušilcem za lase.

Korak 3. Ločite zgornji sloj las in ga pritrdite ločeno, za popoln rezultat je bolje izravnati šiške po plasteh.

Korak 4. Zgrabite škarje, držite šiške na mestu z glavnikom, previdno odrežite presežek po obliki svojih šiška. Če želite odrezati svoje šiške in ne biti razočarani - bolje je, da malo porežete, poskusite ne pretiravati. Ko je spodnja plast pripravljena, olupite zgornjo in jo dobro prečešite. Naprej boste videli spodnjo plast pod zgornjo, zato samo obrežite zgornjo plast pod dnom, lahko pustite nekaj dolgih pramenov za naraven učinek. Če imate škarje za redčenje, lahko odložite zgornji sloj, tako da bodo šiške videti lažje.!

Metoda 2. Stara metoda škotskega traku

Če vaše šiške niso zelo debele, poskusite s pomočjo škotskega traku pritrditi lase na čelo in jih razrezati naravnost.

  Ali nosite ravne šiške? Poglej načine, kako na različne načine stilizirati ravne šiške

Metoda 3. Raztrgana šiška.


Na ta način ne morete samo zmanjšati dolžine raztrganih šiška, ampak na splošno sami odrežite svoje šiške. Če želite to narediti, ločite del las (ali šiška), ga zasukajte z flagelo in odrežite lase, ki držijo škarje pod kotom.

Metoda 4. Japonski triki.

Ni presenetljivo, da so Japonci šli najbolj oddaljeni in si omislili celo vrsto orodij za rezanje šiška. Set vključuje posebno ravnalo in škarje za redčenje. Takšen komplet lahko kupite na spletu..

  Kako nositi dolge šiške - poglejte slike z dolgimi šiška

Metoda 5. Najlažji.


Lase ločite od šiška (lase potegnite v konjski rep). Nato držite škarje vodoravno, odrežite šiške nad očmi, škarje držite pod kotom - obrezajte robove, držite škarje navpično in rahlo v profilu, da dosežete naravni rezultat.

Vsaka od opisanih metod zahteva nekaj spretnosti in dobrih škarj! Če dvomite vase in ne želite tvegati, najprej poskusite zmanjšati šiške za 1-2 mm (tako da ni zelo opazen), če vam rezultat ustreza, lahko varno poravnate šiške doma.

Kako sami odrezati šiška? Če želite to narediti, boste potrebovali navadne in okrogle glavnike, pa tudi profesionalne frizerske škarje (navadne škarje niso dovolj ostre, šiška ne boste mogli dobro odrezati, zaslužili pa boste tudi razcepljene konce).

  Šiške morate rezati na suhih laseh, ker ko se lasje posušijo, postanejo krajši in rezultat vas lahko razočara.

Če želite sami odrezati šiška, je prva stvar, ki jo morate storiti, razdeliti lase na ločitev in ločiti trikotni pramen, ki bo postal šiška. V videoposnetku boste videli, da si dekleta zavihajo lase, preden ga strižejo - to se naredi tako, da šiška leži bolj naravno - nekoliko dlje na robovih in krajša spredaj.