Tkanje pletenic. Vrste in vzorci pletenic

Pletenica je najpreprostejša in najpogostejša vrsta pričeske. Zaradi različnih vrst in načinov tkanja so pletenice zelo priljubljene. Čedno zapleteni lasje so udobna pričeska v vsakdanjem življenju, pomembna v pisarniškem okolju in lepa na praznovanju.

Da bi bili vaši lasje obvladljivi in ​​enostavni za pletenje in slog, lahko uporabite različne izdelke v obliki pene, gela ali pritrdite neravne pramene z lasnicami. Potrebujete tudi dobro krtačo za lase.

Tkanje navadne pletenice

Najpogostejši in poznan iz otroštva je postal navaden pigtail, pleten iz treh pramenov las. Lase razdelimo na tri dele in opazujemo zaporedje, lase prepletamo skupaj.

Najprej prepletamo tretji del s prvim in drugim pramenom, nato prvi z drugim in tretjim in drugi pramen s tretjim in prvim. Pomembno je zagotoviti, da se prameni dobro potegnejo in lasje ne izstopajo. Po diplomi na takšni frizuri lahko uporabite navaden elastični trak, lep lasnik ali tkate trak.

Tkanje dveh pletenic

Dve pletenici bodo videti super in izvirno na debelih težkih laseh.

Na fotografiji pričeske z pletenicami dveh pletenic

Za to pričesko je treba lase razdeliti na dva enaka dela. Zdaj je treba vsako od njih pletati na običajen način, pomembno je le preveriti, ali se tkanje obeh pletenic začne z iste ravni.

Pletenica spikelet

Pletenje spikelet bo nekoliko težje kot običajno, vendar je tehnika pletenja zelo podobna, tako da lahko to storite. Tkanje je treba začeti enako kot pri navadni pletenici, le vzeti je treba ne vse lase, ampak samo zgornji del in jih razdeliti na tri enake pramene.

Pomembno je, da pramene enakomerno razporedite, tako da pletenica na koncu izgleda enakomerno. Pramene začnemo tkati kot navadna pletenica in počasi pletemo nove majhne pramene las s strani od preostalih las. tako naprej pletemo pramene v glavno pletenico, dokler se lasne črte na glavi ne končajo.

Ohlapne lase lahko povlečete nazaj ali pletate v navadno pletenico. Če "spikelet" ni dovolj volumen, ga lahko rahlo obrišete z glavnikom. "Spikelet" bo trajal zelo dolgo v odličnem stanju, če bo pleten kar se da tesno.

Pletenice ribe

Lase počešite nazaj in jih razdelite na dva enaka dela. Vsako izmed pramenov vzamemo v roke. S kazalcem leve roke izberite tanek pramen las (približno 2,5 cm) s strani in ga prestavite na desno stran ter ga pritrdite z desno roko. Nato z kazalcem desne roke ločite isti pramen na desni in ga prenesite na levo in ga pritrdite z levo roko.

Ta dejanja ponavljamo, dokler ne pridemo do konca. Konec pletenice zavežite z elastičnim trakom ali okrasite z lasnikom.

Tkanje francoskih pletenic

Lase počešite in od zgoraj ločite del las od parietalne cone. Pramen razdelite na tri enake pramene in začnite tkati, tako da najprej postavite levo na osrednjo, nato desno na osrednjo. Nato levi pramen postavite čez srednji pramen in mu dodajte levi pramen. Zdaj postavite desni pramen čez sredinski del in mu dodajte pravi pramen las..

Na fotografiji tkanje francoske pletenice ob strani

Na ta način izmenično dodajte pramene na tkanje na desni in levi strani. Ohlapno ogrinjalo zategnite z elastičnim trakom ali ga zavijte v navadno pletenico. Z začetkom tkanja "francoske" pletenice lahko enostavno eksperimentirate. Ta vzorec francoske pletenice je primeren tudi za dve pletenici, stransko francosko pletenico in templino pletenico..

Takšna pričeska je zelo primerna za vsakdanje življenje, ko se je naučila pleteniti "francosko" pletenico, bo postala vaša najljubša.

Tkanje francoskih pletenic od spodaj navzgor

Tkanje pletenice je treba začeti s hrbtne strani glave in se premikati proti kroni. Uporabite običajni vzorec francoskih pletenic. Pričesko lahko dopolnite z zbiranjem koncev v zajčku ali konjski rep..

Tkanje obrnjene francoske pletenice

Počeši si lase. Ločite del las in razdelite na tri enake dele. Postavite pod sredinski pramen, najprej desni pramen in nato levi pramen. Desni del postavite pod sredino in dodajte del las na desni. Zdaj levo postavite pod sredino in ji dodajte nekaj las na levi..

Ohlapni konjski rep je lahko prepleten v preprosto pletenico ali ogrinjalo. Če pletenico nekoliko raztegnete, jo lahko naredite bolj voluminozno..

Tkanje pletenic Slap

Lase počešite v stranskem razdelku in začnite pletati navadno francosko pletenico vodoravno od čela proti templjem. Nato položimo zgornji pramen na srednji, ločimo majhen pramen od vrha prostih in ga položimo na srednji, medtem ko sprostimo spodnji del.

Zraven vrženega spodnjega pramena ohlapnih las ločite majhen pramen in ga položite na srednji. Tako ponovimo vsakič, ko dodamo pletenico prostih las v zgornji pramen, položimo na srednji in spodnji pramen sprostimo, tako da ga nadomestimo z novim.

Tkanje pletenic iz 4 in 5 pramenov

Pletenje takšne pletenice zahteva posebno spretnost in spretnost. Najprej je treba lase česati nazaj in jih razdeliti na pet enakih pramenov. Desni pramen prekrižamo s pramenom, ki je najbližje njemu.

Prečkamo najbolj osrednji pramen s pramenom, ki je bil pravi. Nato prečkamo osrednjo z levo od nje (ne najbolj skrajno). Zdaj prečkamo skrajni levi pramen s sosednjim pramenom na desni. Pri pletenju poskusite, da pletenice ne potegnete preozko. Zdaj zavijte drugo vrstico po tem vzorcu. Takšna dejanja je treba izvajati, dokler pletenica ni tkana..

"Švicarska" pletenica je tkana na enak način kot naša običajna tridelna pletenica, vendar mora biti vsak pramen zasukan s snopom. Ta pričeska izgleda precej nenavadno in elegantno, zato bo božji dar za delo in prosti čas..

Pletenica pletenice

Najprej morate zbrati dlake v konjski rep, nato pa jih razdeliti na dva enaka dela. Nato zavijte desni pramen las, proti desni, približno 3-4 obrata in ga trdno primite z roko. Enako storite z levim pramenom..

Zdaj morate previdno prečkati obe prameni, pri čemer pazite, da se ne odvijeta. Konce pritrdite, kot običajno, s tesnim elastičnim trakom.

Po shemi zvijanja ene pletenice, pletenice, lahko pletate dve. Če želite to narediti, lase razčešite v ravnem razmaku, po vzorcu zavijte en del las, nato drugi. Ohlapne lase lahko zvijte skupaj, pletite ali pustite ohlapne.

Pletenje "venca"

Od templja ločite majhen odsek las in ga razdelite na dva enaka odseka. Nato spodnji del ovijemo okoli zgornjega in pramene povežemo v enega. Zdaj od ohlapnih las od spodaj ločite majhen pramen in ga ovijete okoli zgornjega dvojnega pramena.

Nadaljujte s pletenjem na ta način, tako da od spodaj dodate pramene ohlapnih las, zvijete zgornji pramen in jih združite. Konec las pritrdite z elastičnim trakom in ga previdno skrite pod nastali venec.

Pletenica "Crown"

Tkanje "Linno Russo" s trakom

Na vrhu glave ločite majhen pramen las in nanj položite trak in ga prekrižite. Nato izberite pramen pod prejšnjim (slika 3), ga razdelite na dva dela in vsakega zavijte s konci traku, tako da so prameni na dnu las, trak pa na vrhu.

Nato spet dodajte pramene ohlapnih las, tako da jih ločite z vodoravnim ločevanjem. Nastalo pletenico popravimo tako, da privežemo trak, pletenici pa lahko dodamo tudi dodatno glasnost, tako da rahlo raztegnemo pramene.

Pletenica vozlov

Zelo enostavno je narediti pletenico iz vozlov in videti bo elegantno in lepo. Del las razdelite in razdelite na dva dela. Te dele zavežite skupaj od desne proti levi ali obratno (slika 1) kot navaden vozel. Nato na preostale proste robove las dodajte pramene in ponovno zavežite vozel, to storite, dokler vsi lasje niso pleteni. Konec pletenice je mogoče pritrditi z elastičnim trakom in zaviti na dno.

Pletenica "lok"

To tkanje je prej okrasek že tkane pletenice, dokaj enostavno ga je narediti. Najprej morate pletenico pletenico pustiti vzporedno z njo tanek pramen las, iz nje pa boste oblikovali loke v prihodnosti.

Ko pletenico zavijemo, od prostih las, ki jih pustimo za lok, ločimo majhen pramen in ga nabrizgamo s čopičem za lase, nato ga upognemo na polovico, da nastane ušesce. Previdno privijte očesko z lasnikom pod pletenico in ga držite z roko.

Pletenica "Snake"

Zgornji del las ločite od strani in razdelite na tri enake dele. Začnite tkati navadno francosko pletenico, tako da dodate pramen ravno na vrhu. Pri pletenju bi morali pletenico voditi po nagnjenem, tkanje prinesti do templja in narediti zavoj pletenice, pleteti pletenico naprej, tako da dodamo pramen še vedno na vrhu, ne upoštevamo dna.

Če imate dolge lase, lahko naredite zavoje po celotni dolžini, odvisno od želje. Pri pletenju najnižje pletenice se nabiranje las izvaja tako od spodaj kot od zgoraj. Konci las so lahko pleteni ali puščeni ohlapni.

Pletenica "Košara"

Pri kroni izberite območje las in ga zberite v visok rep. Od teže začnemo tkati navadno francosko pletenico, vsakič, ko dodate pramene prostih las v desno, od repa na levi, pa jih morate vzeti takšne debeline, da je dovolj za celotno tkanje.

Tako tkamo v krogu. Ko pridemo do mesta, kjer se začne tkanje, začnemo tkati navadno pletenico. Konec pritrdimo z elastičnim trakom in ga skrijemo pod podlago repa, za večjo pritrditev frizure pa lahko pritrdite tudi z nevidnostjo.

Pletenica "Polž"

Od sredine glave ločite majhen pramen in ga razdelite na tri enake. Nato začnemo tkati navadno francosko pletenico, vendar z enim kavljem na desni. Na začetku je pomembno, da vzamete majhne pramene, tako da ima dovolj las za nadaljnje kroge. Nato pletemo pletenico po celotni glavi, ki se premika v krogu. Konico las skrbno pritrdimo in maskiramo pod lasnico.

Tkanje pletenic "Cvet"

Če želite ustvariti cvet iz las, morate pletati navadno pletenico, le pletenice ga morate zaviti ne navzgor, ampak navzdol (obrnjena pletenica), ki ga morate pleteti brez preveč zategovanja.

Nato še nekoliko raztegnite nastalo pletenico in jo zavijte s koncemi navznoter. Razširite nastalo rožo in po želji okrasite z dodatki.

Tkanje pletenic za srednje lase zase in za otroke: lepe, voluminozne. Navodila po korakih s fotografijami za začetnike

Za ustvarjanje nove podobe je dovolj originalna pričeska, ki jo lahko naredite ne samo v dragem salonu, ampak tudi doma. Tkane pletenice za srednje lase, katerih korak za korakom vam bo pomagala razumeti postopek ustvarjanja pričeske, vam bo omogočila, da najdete nepozabno sliko in presenetite ne samo uporabnika, ampak tudi tiste okoli.

Klasična francoska pletenica: tkamo na sebi

Če želite ustvariti pričesko, morate:

 • glavnik, posebno pozornost namenite koreninam las;
 • vzemite osrednji curl, na vrhu glave in ga ločite;
 • po izvedbi manipulacije lahko greste na dva načina:
 • razdelite odvzeti curl na 3 pramene in začnite ustvarjati podlago pričeske;
 • ločen kodre pritrdite z elastičnim trakom, da se ujema z barvo las, nato pa vzemite dva prosta pramena, da začnete tkati.

Ko izberete eno od dveh možnosti, morate:

 • tkajo nastale pramene skupaj, da ustvarijo podlago pletenice;
 • po prvi povezavi dodajte proste kodre v skrajni levi tok las in jih tkajte v glavno pletenico;
 • naredite enako gibanje s pravim skrajnim pramenom;
 • naredite oblikovane kodre na levi in ​​desni strani delavcev, da nadaljujete postopek tkanja in ustvarite srednji pramen;
 • vzemite desni in srednji trak las in jih položite drug na drugega;
 • na srednji kodre dodajte proste lase in izvedite predhodno navedeno gibanje z levim delovnim delom;
 • dodajanje las v treh glavnih pramenih, da nadaljujete do konca pletenice;
 • po ustvarjanju pričeske ga zavarujte z elastičnim trakom.

Koristni namigi:

 1. Da bi bila pletenica odprta, je potrebno pri tkanju pletenic za srednje lase, katere korak za korakom bo fotografija pokazala, kako preprosto je, da vsak pramen povlečete čim bolj.
 2. Če želite dodati izvirnost, lahko pletate saten trak v pletenico..

Francoska pletenica: možnost vzdolž templja

Tkati pletenice za srednje lase, katerih korak za korakom vam bo pomagal, da se boste zlahka spopadli z nalogo, vzdolž templja ali ustvarili pričesko s pletenico - platišče je potrebno:

 • pred česanjem in izvedbo stranskega ločevanja - najbolje je, da za udobje ustvarjanja pričeske premaknete potrebne kodre od desne proti levi;
 • vzemite en pramen in ga razdelite na tri dele;
 • približno 3-krat zasukajte nastale kodre;
 • dodajte majhen pramen las na skrajni desni trak las, ki je bližje glavi, in nastali pramen tkajte v pigtail.
 • ponovite prejšnje dejanje v celotnem poteku ustvarjanja frizure;
 • ko je pigtail pleten do ušesa, izberite eno od dveh možnosti:
 • tkajo spodnjo plast las, spuščajo prepletene kodre vzdolž vratu in pokrivajo uho;
 • v pričesko vtaknemo zgornje pramene, pletenje nad ušesom dvignemo v obliki obroča in spodnji sloj las pustimo svoboden.

Ustvarjanje pričeske lahko zaključite na dva načina:

 • privijte kodre na njihove konce, nato pa rezultat pritrdite s ščipalko za lase ali lasmi;
 • zavežite na sredino las in ga pritrdite, tako da del las ostane ohlapen.

Nasveti:

 1. V procesu tkanja je priporočljivo, da lase dobro potegnete, tako da se pletenica izkaže za tesno in ohrani obliko.
 2. Če želite dodati glasnost, je priporočljivo, da pramene nasujete v ustvarjeno pletenico..
 3. Da bi bilo udobno ustvariti pletenico, svetujemo, da vzamete stol s hrbtom, da se udobno usedete in zmanjšate obremenitev na rokah.

Francoska pletenica: zanimiva možnost z vozlom

V procesu tkanja pletenic za srednje lase, katerih korak za korakom vam bo pomagala narediti vse, kar potrebujete, morate:

 • glavnik
 • vzemite dva kodra z različnih strani in jih zavežite z vozlom;
 • dodajte del prostih las vsakemu glavnemu pramenu in na novo ustvarite kodre z vozlom;
 • postopek ponovite do konca tkanja;
 • rezultat pritrdite z elastičnim trakom.

Spikelet: Enostavno tkanje za dekleta

Pri ustvarjanju pričeske "spikelet" ali "fishtail" je zaželeno:

 • glavnik;
 • vzemite curl, ki se nahaja bližje čelu in ga razdelite na 3 pramene;
 • naredite prvo povezavo tkanja in povežite srednji in najbolj levi del v en zavoj, pri čemer pustite skrajni desni del v normalnem stanju;
 • da ustvarite drugo in naslednje povezave frizure, postavite skrajni levi trak na sredino in ji dodajte loputo ohlapnih las;
 • storite enako s skrajno desno stranjo;
 • ponavljajte te premike do konca tkanja;
 • dokončajte ustvarjanje pričeske, preostale lase pritrdite z elastičnim trakom.

Polovica: poskusimo na sebi

Pričeska je pletena na enak način kot pletenica "spikelet" z edino razliko - med pletenjem se uporabljajo lasje ene strani glave.

Tkanje "Little Dragon": odlična možnost za dekleta za vsak dan

Pri ustvarjanju pletenice morate:

 • glavnik;
 • na primer vzemite curl na desni in ga razdelite na 3 dele;
 • naredite prvo povezavo;
 • vzemite ohlapne lase na desni in levi strani in jih dodajte glavnim zunanjim pramenom, tako da ustvarite drugo in naslednje povezave;
 • po koncu tkanja pritrdite pletenice z elastičnim trakom.

Da bi bila pričeska bolj zanimiva, svetujemo, da po tkanju prve pletenice "zmaja" iz desnega templja naredite isto na levi.

Pletenica s 4 prameni za začetnike

Za ustvarjanje pričeske boste potrebovali:

 • glavnik;
 • na levi strani, od templja, vzemite curl in ga razdelite na 4 pramene;
 • 1. levo postavite 1. najbližji lasni trak in ga postavite pod 3., tako da pustite 4 proste;
 • 4 postavite pod 2.;
 • 1. pramen postavite na 2. in ga potisnite pod 3., tako da v desni roki pritrdite začetne in končne glavne valove las;
 • po pritrditvi obeh delov tkanja z levo roko vzemite prosti curl iz templja in ga dodajte 1 glavnemu traku;
 • fiksni 4. pramen, postavite pod sosednji curl in mu dodajte proste lase;
 • naredite zgornje korake do konca tkanja in ga pritrdite z elastičnim trakom.

Tkanje iz 5 pramenov

Če želite tkati pletenice za srednje lase, korak za korakom vam bo pomagala hitro razumeti vse, kar potrebujete:

 • glavnik;
 • vzemite majhen pramen s hrbtne strani glave;
 • odvzete lase razdelite na 3 valove in jih 1 dan pletemo;
 • 2 ekstremna delovna trakova dvignite in pritrdite, dokler ni potrebno;
 • vzemite preostali srednji curl in mu dodajte majhen del ohlapnih las na desni in levi strani;
 • tkati nastale pramene, pri čemer na sredini nanesemo skrajne komponente frizure;
 • sredino pritrdite s sponko, zunanji kodri pa ostanejo prosti;
 • zamenjajte nove skrajne dele frizure z obstoječimi, ki so bili predhodno pritrjeni;
 • desno in levo dodajte pramene na "stare" skrajne delovne kodre in jih postavite na sredino;
 • osnovo pletenice pritrdite z objemko in dvignite stranske pramene in jih zamenjajte z zgornjimi;
 • ponovite manipulacije do konca tkanja in rezultat pritrdite z elastičnim trakom.

Dvojna pletenica: tkamo na sebi

Pri ustvarjanju edinstvene slike potrebujete:

 • glavnik;
 • lase razdelite na dva dela: velike in manjše;
 • začnite tkati navadno pletenico iz večine las;
 • ustvarjanje vsake povezave, ločene od glavne pramene, ki se nahaja bližje obrazu, majhen curl, potreben za ustvarjanje majhne pletenice;
 • po končanem tkanju velike pletenice razdelite ohlapne lase na 2 dela;
 • z uporabo posebej levega prostega curla in 2 preostalih pramenov začnite tkati drugo otroško pletenico;
 • na koncu drugega tkanja oba rezultata pritrdite z enim elastičnim trakom.

Grška pletenica za začetnike

Če želite ustvariti pričesko v grškem slogu, potrebujete:

 • glavnik;
 • naredite stranski razdelek;
 • pritrdite pramene od ušesa do ušesa z nevidnostjo, tako da lasne pramene postavite v polkrog, začenši z desne strani;
 • preden dosežete konec, na sredini pritrdite zadnjo nevidnost, tako da del las na levi strani pustite prosto za tkanje;
 • vzemite ključavnico pripravljenih las in jih razdelite na 3 pramene;
 • naredite prvo povezavo tkanja;
 • pri ustvarjanju druge povezave dodajte proste lase na skrajni desni del in na pričesko nataknite novo ustvarjeno pramen;
 • izvajajte dejanje do konca tkanja, ki naj leži okoli glave;
 • puhajte kodre pri tkanju, ustvarjate volumen pričeske;
 • na koncu ustvarjanja pričeske pritrdite pletenico z nevidnostjo, preostale lase pa z elastičnim trakom, da se ujema z barvo las.

Grška pletenica v vozlih

Izvedba:

 • vzemite dva pramena iz templja in jih vežite v vozlih, tako da naredite prvo vez;
 • vzemite lase s hrbtne strani glave in jih dodajte glavnemu pramenu;
 • po dodajanju novih kodrov vežite glavne trakove za lase v vozel;
 • opisano dejanje ponovite do konca tkanja.

Boksarske pletenice: Enostavno pletenje za začetnike

Pri ustvarjanju pletenic potrebujete:

 • glavnik;
 • Lase razdelite na 2 polovici z ravnim delom;
 • na primer vzemite curl na desni strani in ga razdelite na 3 dele;
 • naredite 1. vez klasične francoske pletenice;
 • pri izdelavi 2. povezave vzemite ohlapne lase na desni in levi strani in jih dodajte glavnim zunanjim pramenom;
 • ponovite dejanje do konca tkanja;
 • rezultat pritrdite z elastičnim trakom;
 • naredite enako pletenico na levi strani.

Scythe-hoop: enostavna možnost za vsak dan

Če želite oblikovati pričesko - potrebujete:

 • glavnik;
 • naredite ločitev od ušesa do ušesa, ločite sprednje lase in ohlapne lase pripnite z elastičnim trakom;
 • Kodre, pripravljene za delo, razdelite na 3 dele;
 • Pustite 2 zunanja trakova las za pletenje, srednji pa odstranite navzgor, pritrdite jih z lasnikom.
 • vzemite skrajni desni curl in ga razdelite na 3 pramene;
 • tkati klasično pletenico;
 • ponovite iste korake z levim kodrom;
 • sprostite srednji del pramenov in se počešite v smeri rasti las;
 • vzemite 1 od ustvarjenih pletenic in ga pritrdite z nevidnostjo na nasprotni strani, tako da ga postavite na vrh proste lasne črte;
 • storite isto z 2. pletenico.

Izvirno tkanje "Plait"

Izvedba:

 • Za oblikovanje pričeske potrebujete:
 • glavnik;
 • vzemite srednje ključavnico las in jo razdelite na 2 pramena;
 • zasukajte nastale trakove za lase v smeri urinega kazalca in položite drug na drugega od desne proti levi (od robov do sredine);
 • ponovno pletemo nastale pramene;
 • dodajte majhen del las obstoječemu zgornjemu pramenu, ga zavijte in nataknite na spodnji, pritrdite ga s palcem;
 • po nanosu dodamo lase spodnji delovni pramen in ga zvijemo v smeri urinega kazalca;
 • ponavljamo te gibe do konca tkanja pletenic.

Nasvet! Pričeska "pletenica" bo videti izvirno, če sta na levi in ​​desni dve pletenici.

Nizozemska pletenica: tkanje na sebi

Za ustvarjanje pričeske potrebujete:

 • glavnik;
 • vzemite vrh las s čela;
 • lase razdelite na 3 dele;
 • tkati 2 povezave klasične obrnjene francoske pletenice (skrajne pramene vedno postavite pod osrednjo);
 • ustvarite 3. in naslednje povezave, vzemite ohlapne lase s strani in jih dodajte k tkanju na desni in levi strani;
 • zaključite pričesko s tkanjem navadne pletenice in rezultat pritrdite z elastičnim trakom.

Tkanje "Boho"

Pri ustvarjanju pričeske potrebujete:

 • glavnik;
 • vzemite curl z desne strani čela in ga razdelite na 3 dele;
 • naredite 2-3 prve povezave klasične francoske pletenice;

Tkanje pletenic za srednje lase korak za korakom, kot na fotografiji, lahko preprosto pletate sami.

 • ustvarjanje naslednjih povezav doda lase v pramen, ki je najbližje čelu;
 • v določenem tempu naredite prvo pletenico in rezultat pritrdite z elastičnim trakom;
 • naredite enako pletenico na levi strani;
 • puhajte pramene v pletenici, ustvarjate glasnost;
 • vzemite pletenice in pritrdite hrbet z nevidnim križem pod lasmi;
 • pletenice lahko pritrdite tudi na hrbtni strani in prekrivajte preostale konce naprej ter jih pritrdite z nevidnimi in ustvarite "obroč".
 • Tkanje "Slap": zanimiva možnost za začetnike

  Za ustvarjanje pričeske potrebujete:

  • glavnik;
  • na desni strani, od templja, vzemite ključavnico las in jo razdelite na 3 pramene;
  • naredite osnovo v obliki navadne francoske pletenice: zasukajte zgornji in spodnji lasni trak po vrsti s srednjim;
  • po tkanju treh glavnih valov delov pričeske dodajte majhen del las na vrh in nanesite na sredino;
  • nadomestite delovni spodnji pramen z novim in ga tkajte v pletenico, pri čemer pustite "stari" kodre prosto: priporočljivo je, da pod stari dodate "nov" element;
  • v pričesko vtaknemo nov pramen;
  • po ustvarjanju nove povezave začasno pritrdite element "novo-staro" in vzemite trak ohlapnih las, ki jih tkate v naslednjo povezavo;
  • fiksne lase pustite proste;
  • naredite navedena dejanja do konca tkanja - konec tkanja je sredina glave;
  • na drugi strani glave naredite enako tkanje;
  • na sredini glave pletenice povežite bodisi z navadnim elastičnim trakom bodisi z elastičnim trakom za lase, preostale kodre zasukajte z enim kodrom in pritrdite z nevidnostjo, del las pustite prosto, ali pa del pričeske združite v eno tkanje, na koncu pa jo pritrdite še z lasnikom ali elastičnim trakom.

  Tkanje pletenic za srednje lase, katerih korak za korakom bo fotografija jasno pokazala postopek, je odlična možnost za ustvarjanje edinstvenega videza v vsaki situaciji. Poudariti je treba tudi, da bodo šolske pletenice in pletenice za odrasle, kljub hitro spreminjajoči se modi, med ženskami vedno pomembne..

  Video: tkanje pletenic za srednje lase korak za korakom, fotografija

  Kako tkati francoske pletenice, si oglejte video:

  Grška pletenica, 2 možnosti tkanja:

  16 enostavnih vadnic o pletenju za začetnike s fotografijami in videoposnetki

  Torej, vem, da je raketna znanost najtežji miselni izziv na svetu, a ste že kdaj poskušali plesti krono s tehniko ribolova? Zagotavljam vam, da bodo rakete po tem najmanjše težave..

  Seveda smo nekateri bolj nadarjeni v smislu ustvarjanja pričesk, zato vaši prijatelji vsak dan sami nekaj novega oblečejo in gredo s stilskimi pričeskami, medtem ko google "kako se naučiti hitro in enostavno pleteti svoje pletenice". V našem članku so navodila po korakih, kako to storiti: samo poglejte fotografijo in naučili se boste pravilno tkati pigtails..

  Kako pleteti 16 vrst pletenic za dekleta

  Pokazali vam bomo, kako se naučite, kako pleteti pigtails na različne načine z uporabo navodil po korakih na fotografiji in videoposnetku..

  Francoske pletenice

  1. Deljeni lasje do gladkih.
  2. Nato z glavnikom ali s prsti ločite trikotnik las od čela do krošnje glave..
  3. Odsek razdelite na tri dele in jih zavijte v tri pramene, pri čemer pazite, da bo vsakič več las na vsaki strani glave..
  4. Nadaljujte s pletenji in razdelitvijo na odseke, dokler ne pridete do koncev, nato pa zavežite z gumico.

  Nizozemske pletenice

  1. Za pletenje te pletenice za dekleta sledite zgornjim korakom 1 in 2.
  2. In potem bo razlika: namesto da pletate dele las drug proti drugemu in na sredini, medtem ko pletate (posnemajte z rokami; takoj boste videli, kaj mislim), morate spremeniti smer in prereze pod seboj, vleči od znotraj.

  Zvita pletenica

  Oglejte si, kako pletenice pletate hitro in graciozno. Vadite malo in si jih lahko sami pletate.

  1. Česati lase, zberi se v konjski rep.
  2. S konicami prstov zdrgnite higiensko čisto šminko (to bo pomagalo obdržati neželene lase na mestu, ko delate), nato pa konjski rep razdelite na dva in nato zavrtite vsak del navznoter v eno smer.
  3. Nato prekrižite in zvijte oba odseka skupaj, pritrdite konce z elastičnim trakom. Pletenico pritrdite z lakom za lase.

  Ribji rep

  1. Po odstranitvi ali krtačenju las ga razdelite na 2 oddelka. Med delovanjem ločite enega za poenostavitev.
  2. Lase razdelite na pol, tako da vsak del stisnete v roki. Nato s kazalcem potegnite majhen kos pramena z leve strani in ga prekrižite, tako da ga znotraj povežete z desno stranjo.
  3. Enako ponovite na drugi strani, tako da povlečete kos pramena z desne strani in ga na notranji strani prečkate z levega pramena..
  4. Lase držite v rokah do konca pletenja, nato pa vse zavarujte z elastičnim trakom. Pojdite na drugi del las in naredite enako.
  5. Nato lahko pletenice posebej zrahljate, da ustvarite voluminozen učinek..

  Francoski ribji rep

  1. Če imate dlake, jih najprej kodrajte, da dodate teksturo in volumen. Nasvet za profesionalno uporabo: Sprej razpršite pred in po kodranju za še bolj čvrsto držanje.
  2. Natisnite krtačo na eno stran, nato pa lase na sredini razdelite na pol.
  3. Tkanine v francoščini na vsaki strani in nato, ko dosežete zadnji del glave, se ustavite.
  4. Naredite 2 prehoda navadne pletenice, da povežete dve pletenici, nato pa pojdite na ribolov pletenice.

  Kostna krona

  1. Česte lase in delite na sredini.
  2. Nagnite glavo in začnite pletati od spodaj navzgor.
  3. Ko pridete do krone glave, nadaljujte s pletenjem v nizozemski tehniki po liniji las in navzdol na drugi strani glave. Konce zavežite z elastičnim trakom.
  4. Pritrdite fiksne konce pod pletenico in jih pritrdite. Tukaj je takšna obratna nizozemska pletenica.

  Verižna pletenica

  1. Lase zavarujte v nizkem repu, nato pa na začetku konca ovijemo del las in zavarujte z elastičnim trakom.
  2. Razdvojite konjski rep na štiri oddelke.
  3. Vzemite tretji odsek in ga povlecite čez drugi odsek, nato vzemite četrti in ga povlecite pod drugi in tretji odsek, nato pa nad tretji odsek. Nato zapustite drugi odsek in prinesite prvi pod tretji in četrti.
  4. Nadaljujte s tem zaporedjem, dokler ne pridete do konca, nato pa pletenico pritrdite s kravato za lase.

  Pleteni sveženj

  1. Na vsako stran pletajte dve nizozemski pletenici.
  2. Prekrižite jih na zadnji strani glave, nato pa se raztopite in nadaljujte do snopa.
  3. Preostale ohlapne lase zavijte v navadno pletenico in jih zavijte v bunkico in pritrdite na svoje mesto. Na koncu ovijemo dve pletenici s križnicami in ju pritrdimo na svoje mesto.

  Spiralna pletenica

  1. Začnite na vrhu glave, tam ločite odsek las in začnite pletati v francoskem slogu v nasprotni smeri urinega kazalca..
  2. Nadaljujte s pletenjem navzdol po levi strani glave in okoli vratu, vodite pletenico navzgor in proti kroni glave, da ustvarite spiralo.
  3. Končajte tako, da konce zavežete v pletenico vzdolž črte las, da jih skrijete..

  Francoska pletenica ob strani

  1. Kot lahko veste, gre pri tej pletenici za veliko glasnost. Če torej še nimate goste, voluminozne teksture, začnite z kodranjem las (glejte moje najljubše likalnike spodaj) in jih dražite vzdolž linije las in krone, da ustvarite veliko volumna..
  2. Nato lase povlecite čez ramo in jih zavijte v francoskem slogu, pri čemer pustite plasti in pramene okoli obraza, da mehčajo videz..
  3. Nadaljujte s pletenjem do konca, zavarujte ga z elastičnim trakom in lakom za lase.

  Cvet ribe rep

  1. Lase razdelite po sredini, nato pa na vsako stran zavijte dve tanki pletenici, ki ju pletate..
  2. Pletenice z ribjo palico zavijte v kroglico in jih pripnite na mesto.
  3. Nato vzemite nov, ohlapen odsek las iz popka in ga do konca zavijte v ribjo palico, zavarujte z elastičnim trakom.

  Pletenica Boho

  1. Odstranite majhen odsek las nekaj centimetrov od linije las in jih zavijte v tri pramene, tako da pritrdite konce.
  2. Nato 2-3 cm od prve pletenice začnite pletati večino las in jo pritrdite z elastičnim trakom, ki omogoča, da se ohladi..
  3. Na koncu vzemite vse lase (vključno s pletenicami), jih razdelite na pol in zavijte skupaj, konca zavežite z elastičnim trakom.

  Rakov rep

  1. Odstranite del las s hrbtne strani glave in ga zavijte (konce pritrdite z elastičnim trakom), preostanek las pa pustite rahlo visečih na nasprotni rami.
  2. Nato vzemite preostale lase in zavijte pod in čez pletenico.
  3. Zavijte lase v elastični trak in voila!

  Gred od zgoraj navzdol

  1. Obrnite glavo in zavežite francosko pletenico od vratu do vratu, začenši tik pod krono.
  2. Pletenico zavarujte s kravato za lase, nato pa lase ovijete okoli elastike in jo pritrdite na svoje mesto.

  Nizozemske pletenice 2

  1. Lase počešite, delite desno in del las.
  2. Na preostalih laseh zavežite nizozemsko pletenico od linije las do zadnje strani glave in jo pritrdite z elastičnim trakom. Ponovite na drugi strani.
  3. Elastiko pokrijte tako, da nekaj las ovijete okoli, lahko pa v elastiko vstavite sponko za lase, da jo pritrdite.

  Spikelet

  1. Dvignite 8 cm del las od vrha glave.
  2. Pletite ta odsek, dokler ne dosežete tik pod krono glave, pletenico zavežite z elastičnim trakom.
  3. Preostanek las vzemite in zavijte čez svojo že zapleteno pletenico, ki pokriva le delček.
  4. Preostale lase pletajte v treh delih, dokler ne dosežete koncev. Zavarujte z elastiko.

  4 enostavne lekcije o tkanju slapne pletenice

  Obljubimo, da to lahko stori vsak.

  Bodimo iskreni: prvič, ko smo videli tkanje - slap, smo ga zaznali kot zapleteno sestavljanko za dekleta in mislili, da je potreben ogromen nabor spretnosti. Glede na to, da so pletenice - slapovi vedno prisotne v naših Instagram in Pinterest virih - je to eden najlepših in najbolj kul stilov tkanja vseh njih, zato smo se odločili razširiti svoje obzorje..

  Tako kot vsi, ki se ukvarjajo s tkanjem, smo šli na YouTube in si ogledali vsak videoposnetek, ki smo ga lahko našli. Nato smo odkrili, da slap pravzaprav ni tako težaven, kot je videti - v resnici je zelo izvedljiv. In da to dokažemo, smo sestavili najboljše, najlažje nasvete za začetnike in profesionalce.

  Za začetnike

  1. Naredite sredinski del ali ga premaknite nekoliko na stran, začnite pletati v francoščini od linije las do templja.
  2. Nato tri tri pramene še naprej držite v francoščini, toda namesto da bi prekrižali zunanjo stran (najbližje obrazu), jo spustite. Ja, dobesedno samo spustite skupaj s preostalimi lasmi, tako da zdaj obdržite le dva pramena.
  3. Nadaljujte s pletenjem francoske pletenice: vzemite še en kos las z rastne črte, dodajte ga v svojo pletenico kot običajno in zavežite. Ko pa pride čas za prečkanje tega zunanjega segmenta, ga preprosto pustite. V bistvu delate le polovico francoskega tkanja..
  4. Pletite, dokler ne dosežete hrbtne strani glave, nato ponovite na drugi strani. Dva odseka na zadnji strani povežite tako, da ju pritrdite.

  Kako ustvariti klasično pletenico za slap

  Od sprednjega dela glave ločite 1-palčni pramen in ga razdelite na tri enake dele. Nato vzemite levi in ​​desni del las in jih prekrižite na sredini, kot bi to storili s francosko pletenico. Tukaj pride tehnika slapanja: namesto da pletenico nadaljujete, spustite desni pramen in ga nadomestite z novim pramenom las iz korena. Prekrižajte to novo nit čez srednji del in ponovite isti korak z levim pramenom.

  Nadaljujte s to tehniko - spustite spodnje odseke in jih nadomestite z novimi lasmi, dokler ne pridete na drugo stran glave. Na koncu zavijte navadno pletenico, jo zavežite s prozornim elastičnim trakom in ga pritrdite pod slap. In ti si to naredil!

  Kako narediti pletenico za kratke lase

  Nimate dolgih las? Brez skrbi, še vedno lahko naredite pigtail - slap. Upoštevajte le, da boste pletenje začeli veliko višje, kot če bi imeli lase kot Rapunzel. Priporočamo, da začnete od roba glave v bližini linije las..

  Za povprečje

  Če že imate osnove tkanja slapa, je čas, da se premaknete na naslednjo stopnjo. Namesto, da pletate naravnost po hrbtu glave, poskusite pletenje diagonalno navzdol po levi strani. Nadaljujte s spenjanjem pramenov las in spuščanjem spodnjih odsekov, dokler pletenica ne doseže hrbtne strani vratu (tik pod ušesom), nato pletenico pritrdite z lasnicami.

  Za napredne

  Kako kombinirati pletenico slapnic in dvojne nizozemske pletenice

  Ta nasvet je namenjen vsem mojim strokovnjakom za pletenje, ki so že zelo izkušeni in želijo preizkusiti nekaj novega. Začnite z odsekom las na sredini blizu čela in na sredini glave naredite pletenico s slapom, dokler ne dosežete zadnjega dela glave. Na desni strani pritrdite pletenice, da vaše trdo delo ne bo razpadlo.

  Na desni strani glave sprednji del las razdelite v tri pramene - to bo začetek vaše nizozemske pletenice. Začnite pletati s strani glave in dodajte viseče lase iz slaparske pletenice. Ko pletenica doseže zadnji del glave, jo zavežite z elastičnim trakom. To ponovite na drugi strani glave in vaša pletenica je pripravljena..

  Se torej že počutite kot profesionalec pri pletenju? Upamo, da! Zdaj lahko pletate čudovite pletenice za katero koli dekle: sebe, hčerko, prijatelja ali mamo. Vso srečo!

  Tkanje pletenic za začetnike: foto in video lekcije

  Vsebina

  Ne moremo tkati pigtails? Kako torej narediti lepoto zase ali za hčer? Pomagali vam bomo pri učenju pletenja lepih in nenavadnih pletenic. Veliko različic, kako svojim lasem podariti edinstven videz, da bi vam ga prijatelji zavidali.

  Pletanje je veščina, ki vam bo prišla prav skozi celo življenje. Konec koncev so včasih nepredvideni sestanki, pred katerimi ne boste imeli časa, da bi šli v salon, vendar morate izgledati osupljivo. Kakor koli že imate takšno situacijo, vas bomo seznanili z lekcijami tkanja pletenic in kako izbrati določeno pričesko glede na vrsto obraza.
  Ste pripravljeni ujeti kakšen očarljiv videz? Potem pa začnimo.

  Pravila pletenice za začetnike

  V teh dneh je zelo enostavno narediti svoj videz še bolj privlačen. Nekoč je bilo potrebno žrtvovati starodavne bogove. Izberite dovršene pletenice samo za posebne sestanke in dneve. Druge dni pa lahko storite z navadno koso. Pletenico morate pleteti precej tesno, da se pričeska po 30 minutah ne razpade. Vendar ne pretiravajte, sicer vas bo ves dan spremljalo nelagodje zaradi potegnjenih las..

  Kako izbrati pletenico, ki je prava za vas

  Tudi če je pletenica ravno popolna, morda ne bo ustrezala obliki vašega obraza in vse delo bo zmanjkalo. Preden se naučite tehnike pletenice, priporočamo, da se najprej seznanite z vrstami pletenic, ki ustrezajo vašemu obrazu. Tako bo vaša pričeska lahko še bolj podrobno poudarila lepoto in dostojanstvo vašega lepega in ljubkega obraza..

  Da bi ugotovili, katera pričeska ustreza obliki vašega obraza, se najlažje obrnete na izkušenega stilista. Specialist na svojem področju bo lahko na prvi pogled določil vrsto obraza in izbral točno določene pričeske, ki bodo zakrivale pomanjkljivosti in poudarile prednosti. Da boste razumeli, obstaja več vrst obrazov: kvadratni, okrogli, ovalni, trikotni, pravokotni in hruškaste oblike. Zdaj vam bomo povedali najpogostejše nasvete za stiliste za vsako vrsto:

  Hruškovo obliko najbolje poudarimo s povečanjem zgornjega dela obraza. Mogoče se zdi čudno, kako to storiti, vendar morate samo narediti pigtails, ki bo šel vzdolž krošnje. Priporočamo tudi, da pokrijete ličnice, ušesa in templje. Prav tako enostavno je skriti s pletenicami na straneh..

  Trikotna oblika obraza. V tem primeru boste morali pokriti široko čelo, to lahko storite s pigtail ali šiška. Na spodnjem delu glave morajo biti lasje v nasprotju z vrhom večje in bolj voluminozne. Kako to upodobiti? S pomočjo dveh pletenic, ki se bosta spustila vzdolž ličnic, bližje vratu. Tako boste pokrivali tudi ličnice..

  Okrogla oblika obraza. V tem primeru naj vaš obraz ostane čim bolj odprt. Zato je najbolje tkati tanke in čim daljše pigtails. Svetujemo vam, da jih položite zadaj, ne glede na to, kaj pokrijejo celo milimeter vašega obraza.

  Kvadratna oblika obraza. V tem primeru bodo morali biti ljudje s to vrsto najbolj izpopolnjeni. Dejansko je v tem primeru treba uporabiti asimetrične pričeske. Hkrati glede na to, da morajo biti pletenice tanke in čim bolj nežne. Takšni lasje vam bodo dali žensko nežnost. Ena vrsta pričeske, ki jo lahko uporabite, so pletenice na eni strani glave, na drugi pa brez njih..

  Podolgovata oblika obraza. S to obliko se je bolje izogniti dolgim ​​in tankim lasem, kar bo posledično še povečalo obraz v dolžino. Priporočljivo je, da pletenice postanejo kratke.

  Ovalna oblika obraza. S takim obrazom je najlažje, saj vam bo ustrezala popolnoma vsaka pričeska. Ena velika pletenica ali več pletenic na glavi.

  Priljubljene pletenice za začetnike

  Francoske spirale

  To je zelo zanimivo in izvirno pletenje. S takšno pričesko vam zagotovo nudijo občudovanje pogledov na moške in zavidanja od žensk. Ta pričeska je večnamenska, saj jo lahko nosite tako na uradnih dogodkih kot v vsakdanjem življenju. Seveda obstaja odtenek, da bi upodobili to pričesko, potrebujete dolge lase, če bodo kratke, ne bo delovalo.

  Tkanje lestve

  Druga oblika pletenice, ki odlično deluje na dolge in kratke lase. Naučite se, kako tkati takšno pletenico doma, vam ni treba iti in plačevati mojstrskih razredov stilistov. Edina negativna pričeska je seveda primerna za kratke lase, kljub temu pa jo je brez ustreznih izkušenj zelo težko izvesti.

  Flagellum

  Ta pričeska izgleda zelo ljubko in ženstveno. S pomočjo takšne pletenice lahko poudarite slog in porabite ne več kot 10-15 minut. Flagellum lahko uporabljate tako doma, da ugajate svoji družini in ko greste na velike počitnice. To pričesko je zelo enostavno narediti, če preučite navodila po korakih za nova dekleta stilistke..

  Francoska pletenica iz štirih pramenov

  Ta pletenica spominja na prefinjen okras v obliki ljubke verige. Takšno pričesko lahko srečate precej pogosto, vendar kljub temu njena ženskost in eleganca ne bo nikjer izginila. Izdelava francoske pletenice je precej težavna, preden jo naredite, je bolje vaditi na preprostih pletenicah. Tako boste pridobili izkušnje. Francosko pletenico je treba postaviti na glavo.

  Plesti čez pletenico

  Ena najpreprostejših pričesk, ki jo lahko naredite, tudi če zamujate na praznovanje ali na delo. Edina negacija je, da je to pričesko mogoče narediti samo na dolgih laseh. Odlično bo videti, če imate naravno valovite in kodraste lase. Ta pričeska bo dopolnila kateri koli slog oblačil in katero koli obliko obraza..

  Prašičkov od znotraj

  Eden najpreprostejših načinov pletenja, ki izgleda bujno in privlačno. Treba je pletenico prepletati navznoter, tako kot najpreprostejša spikelet, le pramene je treba vrgati ne navzgor, ampak pod osrednjo pramen. Povedali vam bomo malo sekreta, kako narediti pričesko bolj razkošno, pramene morate po tkanju rahlo popustiti..

  Navadna spikelet
  To je najpreprostejša pletenica za izvedbo. Najbolj primeren za vsakdanje življenje. Ni ji treba natančno slediti in ji nameniti veliko časa, primeren je tako za dolge kot kratke lase.

  Korak za korakom pletenje za začetnike

  Spikelet.

    1. Najprej morate vzeti velik pramen z glave in ga razdeliti na tri enake dele. Po tem vzemite pramen na desni in ga položite na srednji pramen. Enako je treba storiti z levim pramenom..
    2. Z levo roko morate vanj vzeti vse tri pramene. Vendar ne pozabite ločiti pramenov med različnimi prsti, da se ne zapletejo..
    3. Na desni strani glave morate zbrati neokrnjene pramene in jih postaviti v desni pramen. Enako je treba storiti z levo stranjo. Po tem je treba na novo sestavljene pramene postaviti na srednjo. Hkrati vzemite pramen od sredine, nato na levo, nato na desno stran.
    4. Vse pramene pritrdite v desni roki in jih ne pozabite ločiti med prsti, sicer se bodo zmedli in začeti boste morali znova.
    5. Ponavljajte vse te korake, dokler ne pridete do koncev las. In nato na koncu pritrdite elastiko, da bi se pričeska držala.

  Prašič s trakom

    1. Razmislite o barvni shemi oblačil in las, da izberete trak. Če želite ustvariti kontrast z lasmi. Dolžina traku mora biti daljša od las, potem bo pričeska uspešna.
    2. Pripravite se tako, da boste imeli vedno pri roki naslednje orodje:
    • Nabor tankih elastičnih trakov.
    • Ne več kot en fin zob in glavnik z velikimi zobmi.
    • Rakovice, spone, zatiči, nevidni.
    1. Ko končate, lase počešite in razdelite na tri enake dele. Na srednjem pramenu morate pritrditi konec traku.
    2. Prvi pramen položite na vrh drugega in ga položite pod trak, nato pa ga lahko položite na tretjega.
    3. Zaženite trak pod srednjim pramenom. Po tem ga boste morali previdno položiti med drugi in tretji pramen..
    4. Če želite končati tkanje, ponovite prejšnje korake, sčasoma boste opazili, kako je zgrajen lep vzorec. Na koncu dela konec las pritrdite z elastičnim trakom, ko to storite, lahko pramene rahlo popustijo. To bo pripomoglo k temu, da bo vaša pričeska bolj bujna in nežna..


  Video, kako pleteti pigtail s trakom

  Pet-pramenski pigtail.

  1. Lase počešite in pospravite. Lahko celo uporabite izdelek za oblikovanje las.
  2. Zberite debelo ogrinjalo iz las in ga razdelite na pet enakih pramenov..
  3. Prvo pramen je treba držati pod drugim in ga postaviti na vrh tretjine.
  4. Na enak način, samo na drugi strani, vzemite četrto, potegnite pod tretjo in postavite na tretjo.
  5. Zdaj s pomočjo predhodnih dveh korakov dokončajte svoj pigtail in na koncu pritrdite z elastičnim trakom ali nevidnim.


  Video, kako pletenico pletenice petih pramenov

  Vrv pigtail.

   1. Za začetek povabite dekle k svojim kokošjem. Ker je izredno težko popolnoma narediti to pričesko zase..
   2. Lase dobro počešite in jih zberite v konjski rep, ki ga boste morali na koncu pritrditi z elastičnim trakom.
   3. Ko dobite dober rep, ga morate razdeliti na tri enake pramene..
   4. V roko vzemite prvi pramen in ga povlecite, medtem ko ga zasukate v levo. Morate ga dobiti tako, da pramen spominja na žreb. To delo je potrebno opraviti s preostalima dvema niti..
   5. Prvi žerjavnik morate priviti okoli drugih dveh. Ko to storite, držite drugo in tretjo pramen trdno. Ker jih morate precej dobro oviti.
   6. Po zaključku tega koraka zavijte vse tri pramene na koncu in varno pritrdite z elastičnim trakom.


  Video, kako pleten vrvi pletenico

  15 enostavnih pričesk za vsak dan s korak za korakom foto navodila

  Če želite diverzificirati svoj dnevni arzenal pričeske, potem ste prišli do pravega članka. Za vas smo pripravili 15 najlepših in najbolj elegantnih pričesk za vsak dan, s fotografijami po korakih, kjer so podrobna navodila, kako enostavno narediti pričesko doma. Te pričeske lahko naredite sami, v samo nekaj minutah..

  Pričeska ima velik vpliv na oblikovanje dojemanja naše osebnosti, zato smo nanjo vedno pozorni, ne glede na njihovo dolžino, strukturo in barvo las.

  Top 15 lahkih pričesk za vsak dan s fotografijami po korakih

  Ponudili vam bomo preproste vadnice o tem, kako sami oblikovati lase v nekaj minutah. Te pričeske so različne, vsestranske in uporabne, in kar je najpomembneje, lahke. Spodnje pričeske so primerne za vse starosti in okuse. Ne glede na to, ali so vaši lasje fini, gosti, kovrdžavi ali valoviti, boste našli način, s katerim boste lahko videti neverjetno vsak dan..

  1. Lepa pričeska z zbranimi lasmi v 2 minutah

  Ta pričeska je idealna za lase srednje dolžine, čeprav jo je mogoče narediti tudi za dolge lase.

  1. Na dnu naredite konjski rep, vendar ne česat las popolnoma in gladko, naj bo rep malce zmešan, lahko celo pustite nekaj pramenov okoli obraza.
  2. Ko zadnji elastik naredite z elastiko, pustite nekaj las kot robček in te lase ovijete okoli elastike in se vrnite skozi njega (zavarujte z nevidnostjo in lasmi).

  Dve minuti boste porabili za ustvarjanje te čudovite pričeske, ki bo popolnoma ustrezala številnim vsakodnevnim videzom..

  2. Pričeska "Malvinka" iz pletenic

  Romantična in lepa pričeska "Malvinka" nikoli ne bo šla iz mode, ima veliko možnosti, ena izmed najbolj stilskih pa je "Malvinka" iz snopov.

  1. Lase počešite, če želite, jih lahko nekoliko zvijete, na sredini naredite ločitev.
  2. Za ušesom vzemite majhen del las in zavijte tanek pigtail, ga pritrdite s tankim prozornim elastičnim trakom. Ponovite isti pigtail na drugi strani..
  3. Nato vzemite del las, kot da je "malvinka", in ga zavijte v zaporko, zbrane lase pritrdite z elastičnim trakom na zadnji strani.
  4. Nato vzemite pletenice in jih ovijete okoli pletenic, pletenice lahko malo obrišete, da lase dajo volumen.

  3. Eleganten voluminozen rep

  Vsem je najljubši rep, vendar ne čisto navaden...

  1. Preden lase potegnete v konjski rep, lahko naredite malo česanja pri koreninah. Lase zavarujte z dobrim elastičnim trakom.
  2. Rep razdelite na dele, dodajte elastični trak (prozoren) na vrhu, pri čemer se umaknite približno 5 cm, kot je na spodnji fotografiji.
  3. Zdaj naredite majhno luknjo na sredini in narišite dno las. Ponovno dodajte elastiko na isti razdalji na tem novem vrhu in ponavljajte, dokler ne pridete do konca.
  4. Zavijte nekaj pramenov, da jim dodate glasnost, pritrdite konjski rep s prozornim elastičnim trakom.

  4. Pričeska "Fishtail"

  To je zelo lahka različica pletenice, ribje kroglice se pletijo enostavno in hitro.

  1. Korenine lahko malo česate za dodaten volumen. Prav tako lahko pustite nekaj pramenov okoli obraza. Na strani naredite nizek konjski rep.
  2. Rep zavarujte z elastičnim trakom, tako da ni viden, vzemite tanek pramen las in ga ovijete okoli elastike in hrbta (konico pritrdite z nevidnim).
  3. Konjček razdelite na dva dela, nato pa tanki del las primite od zunaj navznoter in ga povlecite na prvi del, nato dodajte na drugo stran drugega dela. To pomeni, da vsakič, ko vzamete tanek pramen las iz prvega dela in ga prestavite na drugi, nato pa ga iz drugega dela vzamete v prvi.
  4. Na koncu pritrdite pigtail s tankim prozornim elastičnim trakom. Piškotek lahko malo prelistate, zaradi česar je volumen..

  5. Snop pigtails

  Hiter zajček, ki ga lahko naredite v nekaj minutah, to je popolna pričeska za pisarniški in poslovni slog:

  1. Lasje si počešite nazaj in si naredite konjski rep, le ne bodite gladki.
  2. Iz repa zavežite voluminozan pigtail, ga malo napihajte in pritrdite s tankim silikonskim gumijastim trakom.
  3. Piščanček zavijte v šopko in ga zavarujte z lasnicami.

  6. Lepa pletenica za ohlapne lase

  Ta pričeska izgleda odlično tako na bobu kot na dolgih laseh.

  1. Češljajte lase, lahko dodate malo volumna ali naredite lahke kodre.
  2. Naredite stranski del, ločite del las vzdolž linije rasti, kot je na spodnji fotografiji.
  3. Zapnite francosko pletenico (na strani, kjer je več las od ločevanja), jo malo prepleskajte, zavarujte s prozornim elastičnim trakom in konec pletenice skrijete pod lase z nevidnostjo.

  7. Pričeska z zbranimi lasmi

  Enostavna in elegantna pričeska, ki jo je enostavno ponoviti doma:

  1. Naredite nizek konjski rep in ga dobro pritrdite z elastičnim trakom.
  2. Nad elastiko naredite vrzel in potegnite lase iz konjskega repa. Postavite prst in se ovijete okoli njega (glejte spodnjo fotografijo). Ponavljajte, dokler vsi lasje niso kodrani.
  3. Da pričeska ne bi razpadla, jo zavarujte z lasnicami in nevidnimi lasnicami.

  8. Romantična francoska pletenica ob strani

  Pigtails so najbolj priljubljena pričeska za dolge lase. Francoska pletenica izgleda zelo lepa in ženstvena v kateri koli starosti.

  1. Lase dobro počešite in naredite stranski del.
  2. Začnite pletati s strani z več lasmi.
  3. Ko pletenico pletate, jo prelistajte, da bo pričeska videti voluminozna in nekoliko zmedena..

  9. Pričeska za polpuščene lase za poljubno dolžino

  To je preprost stajling, ki ga lahko doma naredite v nekaj minutah, za katero koli dolžino las:

  1. Naredite svetlobne kodre in koreninski volumen.
  2. Del las vzemite, kot da gre za "malvinko" (nad ušesi), jo zavijte na zadnji strani glave in jo pritrdite z lasnicami. Pustite sprednje pramene, da lepo oblikujejo obraz..

  10. Pričeska za dolge lase v 2 minutah

  To pričesko lahko naredite tako na ravnih laseh kot na kodrih:

  1. Vzemite majhen odsek las z obeh strani nad ušesi. Prekrižajte te pramene in jih privežite na kroni.
  2. Da se prameni ne bi razpadli, jih pritrdite z nevidnimi.

  11. Lep romantičen rep

  1. Vzemite majhne pramene na obeh straneh, jih zasukajte z zatičem in pritrdite na zadnji strani glave. Položite vodnik.
  2. Preostale lase zberite v konjski rep in skrijete elastiko, vzemite tanek pramen in ga ovijete okoli njega, konico skrijete in jo pritrdite z nevidnostjo.

  12. Nenavadno tkanje

  1. Naredite stranski razdelek in začnite pletati na strani z več lasmi..
  2. Naredite dva repa, nato razdelite prvo ogrinjalo na dva dela in ga prenesite skozi drugo ogrinjalo ter ga pritrdite s tretjim, nato pa to storite z drugim in tako naprej, dokler ne pridete do nasprotne strani. Fotografija prikazuje vse podrobno.
  3. Pletenje tkajte za čudovit volumen.

  13. "Malvinka" s pigtail

  To je zelo preprosta pričeska za srednje do dolge lase:

  1. Po vseh laseh naredite lahne kodre, zberite nekaj las ob kroni in jih zavarujte z elastičnim trakom. Vzemite tanek pramen las (od repa) in ga zavijte okoli elastike, da ga zakrijete, konico pritrdite z nevidnim.
  2. Piščanček zavežite z las v konjski rep in ga malo preluknjajte, zavarujte s silikonskim gumijastim trakom.

  14. Enostaven voluminozen rep

  1. Naredite buffant in enakomerno ločite, lase zberite v konjski rep in zavarujte z elastičnim trakom. Za rahlo priložnostno pričesko lahko pustite nekaj pramenov okoli obraza.
  2. Vzemite tanek odsek las in ga ovijete okoli elastike, zavarujte z lasnikom ali nevidnim.

  15. Čudovit styling za srednje lase v 5 minutah

  Elegantna pričeska, ki ustreza vsem:

  1. Zberite konjski rep, vendar ločite odsek las spredaj in pustite ohlapne.
  2. Prekrižajte lase na desni strani glave nad repom. Za pritrditev na mestu lahko uporabite lasno zaponko.
  3. Vzemite zgornji del las na desni strani glave in prekrižite levi del. Vidite tisti mali rep na dnu? Zavarujte ga s prozorno silikonsko gumo.

  Bodite vedno privlačni in popolni!