Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase

Med pripadnicami nežnejšega spola obstaja mnenje, da je izbira pričeske za kratke lase zelo omejena in na pletenje boste morali pozabiti. In to je v osnovi napačno. Tako za kratke kot za zelo kratke odbitke lahko naredite neskončno raznoliko lepo oblikovanje s pomočjo francoskih, nizozemskih in drugih vrst pletenic. Treba si je samo želeti in si vzeti nekaj minut, da si ogledate in preberete navodila po korakih spodaj za ustvarjanje nekaterih najbolj zanimivih in enostavno izvedljivih pričesk s pletenicami za kratke lase.

Francoski slap za kratke lase

French Falls bo videti super na kratkih valovitih laseh. S to pričesko lahko vedno eksperimentirate. Na primer, pletenico zavijte ne ravno, ampak z rahlim naklonom.

Kako narediti:

  Lase počešite tako, da je ločitev ob strani (približno nad očesom). Na čelu ločite pramen las, ga razdelite na tri dele in začnite tkati navadno francosko pletenico. Začeti morate s pramenom, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite od zgoraj do osrednjega. Vrzi mu skrajni pramen. Lasje iz proste mase dodajte pramenu, ki se je izkazal za najbližjo ločitvi (na pramen postavite pramen in ga spet primite skupaj z dodatnimi lasmi). Vrzi ga na osrednjega. Črta skrajnega pramena, vendar jo je treba spustiti tako, da prosto visi. Vzemite nov pramen iz proste mase in ga vrzite na sredino.
  Ponovno dodajte nove lase v pramen, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite na sredino. Skrajni pramen je treba spet spustiti, namesto tega pa ga je treba vreči. V tem vrstnem redu je treba tkati okoli glave in mimo zadnjega dela glave spustiti nekoliko nižje. Ko dosežete obraz, skrajni pramen zavežite z nevidnim silikonskim gumijastim trakom. Poravnajte pričesko, ohlapne lase lahko dodatno kodrate.

Voluminozna pletenica iz jelke v kombinaciji z vodnikom na zelo kratkih laseh

In na zelo kratkih laseh lahko ustvarite nenavadno in zelo simpatično pričesko z uporabo dveh različnih možnosti za tkanje pletenic.

Za to potrebujete:

  Na čelu ločite pramen, razpolovite in prekrižite polovice. S prsti jih pritiskate na glavo, z vsake strani iz proste mase zgrabite majhno ključavnico in jo vrzite na nasprotno stran. Nadaljujte z ločevanjem pramenov in jih izmenično vržite drug na drugega, tako da dobite nekaj podobnega kot pletenica ali božično drevo. Ko dosežete zadnji del glave, pritrdite zadnje pramene z več nevidnimi. Dodajte nevidnost celotnemu "božičnemu drevesu", le izbrati jih je treba v barvi las in se poskušati skriti v notranjosti.
  Z roko pokrijte oči in celotno strukturo poškropite z lakom. Vzemite majhen pramen iz enega od templjev, ga razdelite na dva dela in jih zvijte skupaj v obliki svežnja. Ločite še en pramen in ga zasukajte s prejšnjim. Če ločite nove pramene in jih zasukate s prejšnjo, se pomaknite nazaj vzdolž glave. Na zadnji strani glave zabodite zadnji pramen, ki skriva nevidnost pod lasmi. Preostale ohlapne lase in slog dodajte glasnost, simulira ustvarjalni nered, ne pozabite pritrditi z lakom.

Puhasto elastična pletenica

Pletenica elastičnih trakov je popolnoma enaka možnost, ko morate na kratkih laseh ustvariti nekaj lepega, impresivnega in zanesljivega (niti laka vam ni treba uporabljati).

  Na čelu ločite pramen in naredite konjski rep (# 1). Vrzi naprej. Začenši od templjev, zberite lase in naredite še en rep (# 2). Bolje je uporabljati prozorne gumijaste trakove. Prvi rep razdelite na polovico, med njegove polovice, vrgel rep št. 2 naprej in ga zataknite s sponko. Polovice repa št. 1 vzemite nazaj.
  Znova, od templjev, zberite del las in ga z elastičnim trakom zavežite skupaj s polovicami repa št. 1. Nastali rep (št. 3) razdelite na dva dela in, ko je med njima, vrnite rep št. 2 nazaj. Deli repa št. 3 pripeljite naprej in jih pritrdite s sponko. Začetek od ušes zberite še nekaj las in ga povežite z repom številka 2. Nastali rep številka 4 razdelite na dva dela, med katerimi morate potegniti lase, vržene navzgor. Deli četrtega repa zabodite na vrh, da se ne bi ovirali. Zberite bolj ohlapne lase in jih zavežite s konjskim repom, ki je zdaj spodaj. To storite, dokler vam ne zmanjka ohlapnih las. Pazite, da pletenico obarvate po celotni dolžini, tako da vlečete segmente na stranice.

Izjemna kombinacija francoske pletenice in kratkega boba

Kljub dejstvu, da je ta pričeska precej preprosta, na kratkih laseh izgleda zelo kul..

Ustvarjanje pričeske s pletenicami za kratke lase:

  Pramen previdno ločite na čelu, zavijte v vozel in za nekaj časa pritrdite s sponko. Na vsakem templju ločite še en pramen in ga pritrdite še s sponkami za lase, tako da se še ne motijo. Zberite še nekaj las pod prvim pramenom, prav tako jih zavežite v vozel in zatič. Leve stranske pramene vrnite nazaj in jih zabodite z nevidnimi. Nad njimi raztopite pramen. Sprostite preostali pramen in zavežite navadno francosko pletenico iz njega (ločite majhen del, začnite pleteniti, se pomaknite nazaj, dodajte lase). Pletenico zaključite na običajen način in skrijete konec pod lasmi na zadnji strani, tako da jo nevidno pripnete.

Pletenice na šiška in volumetričen stajling

Če želite zelo hitro ustvariti nekaj lepega in izvirnega na kratkih laseh, morate pletenico leteti na šiška in dodati volumen ostalim lasem..

To je zelo enostavno storiti:

  Na strani naredite ločitev in v bližini ločite pramen. Iz njega zavijte francosko pletenico in se pomikajte proti nasprotnemu ušesu. Pletenico napnite in zataknite za ušesom. Preostalim lasem dodajte volumen.

Tako lahko za kratke lase naredite morje čudovitih pričesk s pletenicami..

Video pričeske s pletenicami za kratke lase

Venec iz dveh nizozemskih pletenic

Elastična pletenica v kombinaciji s kratkim bobom

Obrnjena francoska pletenica s šopkom za kratke lase

Izvirna pričeska z dvema pletenicama

Graceful pričeska s francosko pletenico, pletenimi diagonalno

Pletenice za kratke lase: 58 neverjetnih idej!

Pletene pričeske videzu dodajo eleganco, lepoto in ženskost. Zaradi tega se številne dame bojijo odrezati dolge kodre, saj so prepričane, da se bodo potem morale odreči svojim lepim pletenicam. A temu ni tako. Sestavili smo prepletene kratke pričeske, ki vam bodo dokazale, da so tudi kratki lasje lahko pleten in videti neverjetno!

Pletenice izgledajo odlično na kateri koli dolžini las, kratke pletenice pa so videti še lepše. Če imate rez bob, potem lahko pletenico dodate samo na eno stran in dobite nov nov videz. Pletene pletenice izgledajo dosledno stilsko in odlično dopolnjujejo kratek nizek konjski rep..

Če imate pixie frizuro srednje dolžine, jo lahko naredite bolj trendovsko, tako da jo pletate. Preoblikujte vsakdanji pixie tako, da dodate pletenice, da lasje ne bodo spredaj.

Tista dekleta, ki želijo izgledati še bolj ženstveno, lahko poskusijo pletenice na pol vlečenih laseh. Preprosto zavijte lase, nato zavijte sprednje kodre, jih privijte nazaj in pritrdite. Rezultat bo tako eleganten, da boste to pričesko počeli ves čas..

Pleten voluminozna pričeska je najboljša možnost za dekleta s kratkimi lasmi. Nekoliko retro možnost, vendar zelo simpatična in funkcionalna. Samo dodajte glasnost s pomočjo teksturirajočega razpršila. Pletenice iz pletenic izgledajo neverjetno. Če so vam všeč ti drzni videzi in resnično želite izstopati iz množice, poskusite s tem slogom in zlahka boste dosegli svoj cilj..

Kot lahko vidite, obstaja veliko idej o pletenicah s pletenicami za kratke lase. Na splošno pletenice vedno izgledajo super, ne glede na dolžino pramenov. Oglejte si našo galerijo in izberite videz, ki vam je všeč!

Tkanje pletenic na kratkih laseh

Mnoga dekleta zdaj raje takšno frizuro kot kvadrat. Ta model pričeske ima na žalost pomanjkljivosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri te frizure. Na primer, ne boste imeli možnosti, da naredite čeden konjski rep ali pletenico. Vendar to ne pomeni, da ste prikrajšani za možnost eksperimentiranja. Pigtails na kratkih lasih, pleteni iz tankih pramenov, bodo videti precej harmonično.

Prednosti stylinga pigtail

 • Primerno za kateri koli kraj in dogodek.
 • Pletenje kratkih las je enostavno, če obvladate osnovne tehnike. Nekaj ​​preprostih gibov - in odlična pričeska vam je zagotovljena.
 • Naj bodo vaši lasje v nekaj minutah urejeni.
 • Frizure s pigtailingi so trenutno na vrhuncu, zato se ne boste počutili opuščene..

Ponujamo vam več načinov izvirnega tkanja lepih pletenic, ki bodo ustrezale tudi najmlajšim predstavnikom lepe polovice človeštva..

Pletenice za kratke lase, okrašene s prameni

Potrebovali boste: kroglice z velikimi luknjami, močne večbarvne niti.

 1. Lase počešite v ravnem delu.
 2. Odstranite 1 cm širok kos las in ga razdelite na tri pramene.
 3. Začnite pletati te pramene in se odmaknite približno 5 cm od razreza. Navlažite konice in jih zgladi.
 4. Na konico pletenice položite kroglico, jo premaknite navzgor in nataknite še 1-2 kroglic.
 5. Konec barvne niti zavijte pod kroglice. Nitke zavežite z močnim vozlom.
 6. Takšne pletenice lahko naredite poljubno, pri čemer zaporedoma izvajate opisane položaje z drugimi prameni..

Stranski pigtail

Potrebovali boste: dva majhna gumijasta trakova.

 1. Odstranite odsek las s krošnje glave.
 2. Zavarujte ga z elastičnim trakom.
 3. Pramene zavijte z navadno pletenico, od konca pa pustite 5 cm. Tesno pritrdite z elastičnim trakom.
 4. Pletenice okrasite s pisanimi trakovi na dnu in na vrhu.

Kot lahko vidite, je ta pletenica zelo podobna zgoraj opisani črtasti frizuri. Takšne lepe in elegantne možnosti so primerne za majhne deklice, zato mamicam, preden zjutraj pošljejo otroka v vrtec, ni treba sestavljati, kako obleči hčerke.

Otroške pletenice v krošnji

Potrebovali boste: več majhnih barvnih gumijastih trakov.

 1. Vzemite kos las čez čelo, približno 7 cm dolg in 5 cm širok.
 2. Zbrane lase razdelite na dva oddelka. Zadnji pramen pritrdite s sponko za lase. Sprednji del razdelite na tri pramene..
 3. Držijo tri pramene, desno čez srednji pramen, nato pa na enak način tkamo iz srednjega in levega pramena..
 4. Nato odstranite lasni trak in zrahljajte zadnji pramen. Razdelite ga na dva tanka pramena in ga tkajte z drugimi prameni..
 5. Tkati pigtail. Nato na hrbtni pramen pritrdite še dva pramena in pletenico še naprej tkajte vzdolž glave.
 6. Pletite, dokler ne pridete do zadnjega roba ograde. Pletenico pritrdite z majhnim elastičnim trakom.
 7. Vzporedno s prvo ločitvijo naredite še nekaj. Pleteni prameni za vsak ločen curl, ki ponavljajo položaje 2-6.

Francoska pletenica za kratke lase

Potrebovali boste: majhen elastični trak, trak ali lok.

 1. Lase razdelite v ravni del. Delite lase nad templjem. Razdelite ga na tri pramene in jih enkrat zasukajte..
 2. Vzemite tanek pramen las tik spodaj, ga pritrdite na desni pramen in ga privijte čez srednji pramen.
 3. Ločite še en pramen blizu levega režnja, ga združite z levim pramenom in ga tudi privijte čez sredinski del.
 4. Ponovite položaje 2-3 še enkrat. Poskusite pletenico in povlecite pletenico čim tesneje, ne da bi pri tem povzročali nelagodje..
 5. Pletenico pritrdite z gumijastim trakom. Nato pokrijte elastiko s trakom ali lokom.
 6. Po želji lahko isti pigtail pletate na drugi strani. Ta možnost je primerna tako za majhne deklice kot za mlada dekleta..

Možnost francoske pletenice za kratke lase - video

Oblikovanje krone

Ko so lasje v kroni, so lasje pletene na enak način kot pri ustvarjanju francoske pletenice. V tem primeru lahko eno pletenico položite čez krono ali pletate več pletenic na čelo hkrati. To pričesko lahko ustvarite tako na kratkih kot na dolgih laseh..

Potrebovali boste: lasnik, majhne elastične trakove.

 1. Lase počešite s čela ali šiška, če jih nosite.
 2. Naredite stranski prerez od ušesa do ušesa. Širina pramena med obema pregradama naj bo približno 7 cm.
 3. Oddelek ločite nad levim ušesom. Razdelite ga na tri pramene. In jih zavijte.
 4. Zraven desnega pramena ločite lep pramen ohlapnih las. Povežite ga s pravim pramenom.
 5. Desni pramen prepletajte s srednjim pramenom in ga prepustite čez srednji pramen. Z leve strani ločite enako tanko pramen in ga tkajte s pramenom.
 6. Nadaljujte s tkanjem krošnje, zgrabite tanke pramene in jih tkajte vanj.
 7. Ko dosežete drugo uho, še naprej pletajte konec pletenice kot običajno. Vse zavarujte z elastičnim trakom.

Slap

Posebej impresivno izgleda na bob frizuri. Pletenico lahko poženete po hrbtu glave in zaključite v nasprotnem templju ali pa delate vse do sredine. V drugi različici frizure tkanje ne bi smelo ustvariti enakomerne, ampak poševne črte, usmerjene navzdol na hrbet.

Potrebovali boste: pritrditev elastike in nevidnost.

 1. Počeši si lase. Vzemite odsek las s temporalnega dela bližje čelu. Razdelite ga na tri približno enake dele.
 2. Začnite tkati francosko pletenico, sproščajte pramene znova in znova, kar bo ustvarilo učinek slapa.
 3. Na hrbtni strani glave naredite polkrog in zaključite konec pletenice na nasprotnem templju. Skrijte konec tako, da ga zabodite z nevidnostjo.

Francoska pletenica z dolgimi šiška

Potrebovali boste: likalnik za curling, elastičen trak in nevidnost.

 1. Zavijte šiška z curling likalnikom.
 2. Začnite tkati svojo francosko pletenico, nežno nabirajte pramene na dnu in pramene pustite proste na vrhu. Tako zavihani kodri bodo ustvarili igriv val nad tkanjem..
 3. Ko ste prišli do templja, zavarujte konec pigtailja s sponkami.

Lepa pletenica z uporabo lažnih pramenov

V kateri koli posebni trgovini za frizerje lahko danes kupite lažne lase. Če želite, da je vaša pričeska videti naravna, izberite odtenek, ki se čim bolj ujema z vašo barvo las. Če ste ljubitelj nenavadnih pričesk, vzemite večbarvne pramene iz sintetičnega materiala. Uspešno prepletanje barvnih pramenov bo poudarilo vašo ustvarjalno naravo.

Potrebovali boste: podaljške las, lasnice in lak za lase.

 1. Pritrdite glavnike, ki prihajajo z lažnimi lasmi pri koreninah, da jih čim bolj skrivajo pred radovednimi očmi.
 2. Plesti pletenico uporabite tako s svojimi prameni kot tudi nad prameni. Hkrati poskusite slog kratke lase, tako da razlika v dolžini ni opazna. Po potrebi uporabite nevidnost.
 3. Pričesko pritrdite z lakom.

Snop z lažnim repom

Potrebovali boste: ponarejeni konjski rep, čepice za lase, lasnice, gel in lak za lase.

 1. Lasje počešite na zadnji strani glave.
 2. Nanesite gel in ga poškropite z lakom.
 3. Lažne zapečke zavarujte s sponkami. Običajno pridejo v kompletu z lažnim repom.
 4. Lažni rep zavijte v tesno pletenico.
 5. Po želji pletenico položite v spiralni obliki okoli dna repa in jo po potrebi pritrdite z lasnicami in nevidnostjo. Pletenice ni treba zasukati v korito, lahko jo pustite prostega.

Možnost tkanja na lažnem repu - video

Nasveti, kako tkati originalne pletenice

 • Da bo vaša podoba bolj učinkovita, zavijte ne eno široko pletenico, temveč več tankih pletenic..
 • Pletenice razporedite asimetrično za spogledljiv videz.
 • Ne bojte se eksperimentirati. Združite različne tkane in tuftane tkanje.
 • Uporabite obstoječo dolžino las do maksimuma.
 • Na curling likalnik zasukajte ohlapne pramene ali jih zvijte v snope.

Obstaja veliko možnosti za tkanje pletenic za kratke lase. Vse je odvisno od vaše domišljije. Zaupajte ji, saj bo ona tista, ki vas bo lahko pripeljala do izvajanja najbolj zapletenih možnosti pričeske z uporabo različnih izdelkov in pripomočkov za oblikovanje. Glavna stvar je biti kreativen..

Kako pleteti lepe pletenice za kratke lase

Dolga griva vam omogoča, da izbirate med ogromno različnih pričesk, naj bodo to otroški, zabavni ali priložnostni slogi.


Toda tudi če lasje komaj segajo do ramen, lahko pletate lepe in romantične pletenice za kratke lase. In naš članek vam bo pomagal pri tem.!


Ponujamo več možnosti, kako doma plesti elegantne in modne stajlinge za dekleta in odrasle ženske.


Ti primeri vam bodo pomagali ohraniti privlačen in negovan videz, medtem ko vam frizura zraste nazaj in izgubi prvotno obliko..

Prednosti pletenic

 • Lase vam ni treba vročo, uniči njeno strukturo
 • Medtem ko ste na dopustu, bodo pletenice na kratkih laseh pomagale ohraniti lepo silhueto, tudi po kopanju, v nasprotju s stylingom, ki se na suhih laseh ne bo več opomogel..
 • Vetrovno vreme je najhujši sovražnik elegantne pričeske, še posebej, če ste uporabili curlers ali bouffants. Hkrati, lepo izvedeno, skrbno pritrjeno tkanje vam bo omogočilo ohranjati sprejemljiv videz čez dan..

Sorte

Na kratkih lasih lahko poskusite skoraj vse osnovne pletenice. Ne mislite, da so pletenice primerne samo za otroške lase..


Predlagamo, da med najbolj priljubljenimi možnostmi v našem času izberete najpreprostejšo metodo..

Slap


To možnost je zelo enostavno pleteti doma, pred ogledalom, ne da bi se zatekali k plačljivemu strokovnjaku, hkrati pa v vsaki situaciji videti odlično..

Poleg tega je to odlična otroška zabava za vašo princeso..

 • Na enem od templjev izberite pramen las in začnite pletati navadno pletenico proti sredini hrbtne strani glave.
 • Pustite en pramen, da visi ohlapno, in namesto tega poberite naslednji del las.
 • Tako naredite enako s pramenom na drugi strani glave..
 • Nastala dva pigtails povežite z elastičnim trakom ali trdno sponko za lase.
 • Za dekleta okrasite pletenice s pisanimi bobby zatiči.

Pletenica in snop


Preprost način, da dodate francoski šarm in eleganco svojemu videzu v navadnem dnevu. Kako narediti svojo pričesko izvrstno in nenavadno, preberite spodaj..

 • Izberite šop las na glavi, v osrednjem delu, bližje vratu, naredite rep s pomočjo preprostega elastičnega traku.
 • Zavite pletenice zaviti v tesen vozel. Če želite dodati več volumna, lahko uporabite majhen valj.
 • Snop zavarujte z lasnicami in nevidnostjo.
 • Začnite pletati 2 pletenice na straneh obraza proti svojemu popku.
 • Vsako pletenico zavijte okoli žemljice, in če dolžina ni dovolj, jo pritrdite z nevidnimi, prikrijte konce las globoko v lase.
 • Rezultat obdelajte s srednje močnim lakom.

Francosko tkanje


Takšno tkanje pletenic za kratke lase pogosto uporabljajo skrbne matere in babice za dekleta šolark, vendar če ste pred časom končali šolo, vam bo ta pričeska pomagala izgledati mlajše in sodobnejše.


Ustreza vsem, ne glede na starost, konture obraza, pa tudi strukturo vaše grive..

 • Izberite tanjše pramene, ki se začnejo na sredini glave ob dnu čela.
 • Previdno nadaljujte s pletenjem novih pramenov v smeri pletenja na kratkih laseh, od čela do vratu.
 • Konec pletenice pritrdite z elastičnim trakom.
 • Da preprečite, da bi vam kratki prameni ušli iz las, jih razpršite..

Pletenice šiška

Obdobje, ko šiška zraste, je eno najbolj neprijetnih. Da preprečite, da bi se vraščene dlake vmešavale, poskusite pletenico pletenico, vanjo vtaknite pramene naraščajočih šiška..


Za majhna dekleta in odrasle dame se tak način spoprijemanja z rastočimi šiška lahko šteje za najbolj eleganten..

 • Lase razčesite, oblikujte jih v bolj poznan delček.
 • Začnite tkati pletenico iz šiška vzdolž ovala obraza, od enega templja do drugega.
 • Konico tkanja je mogoče lepo pritrditi z nevidnim ušesom ob ušesu.
 • Pričesko s šiška lahko okrasite s svetlimi lasnicami z rhinestones ali plastiko kislih odtenkov, če je to možnost za dekleta predšolske in osnovne šole.

Koristni nasveti

Preden pletate svojo najljubšo različico čudovite pletenice na kratkih laseh, bodite pozorni na naše nasvete, ki vam bodo pomagali pripraviti svojo grivo za nov videz..


Naša priporočila veljajo tudi, ko potrebujete pričesko za dekleta.

 1. Da bo vaš pleten slog izgledal modno in lepo, pred ustvarjanjem ne pozabite umiti las. Krepke pramene bodo s pigtailsom pokvarile najbolj izpopolnjen videz, zaradi česar je videz poševen..
 2. Če so vaši lasje naravno kodrasti, med sušenjem nanesite malo mousse ali gela za srednje zadrževanje. To jim bo pomagalo rahlo poravnati..
 3. Medtem ko sušite lase, s čopičem dvignite pramene navzgor od korenin. Potem bodo vaše pletenice bolj elastične, vaša pričeska pa bolj voluminozna..
 4. Ne sušite glave tako, da jo prekucnete navzdol. Kratke dlake, posušene na ta način, si bodo "zapomnile" ta položaj in se bodo držale na glavi, kar bo trkalo iz vašega stajlinga.


Obvladali več možnosti, lahko z novo podobo vedno ugajate ne samo lastnim lasem, temveč tudi posodobite podobo svoje sestre, prijatelja, ljubljene hčere. Kot vidite, lahko na kratkih laseh naredite pravo mojstrovino..


Najpomembnejše je, da ne obupate, če se prvič nič ne izide, ampak nadaljujte z usposabljanjem in nabiranjem izkušenj.

Tkanje pletenic za kratke lase

Pričeske s čudovitimi pletenicami izgledajo elegantno in nežno. Z njihovo pomočjo lahko odprete vso lepoto ženskega obraza in poudarite individualnost hostesa. Mnogi verjamejo, da lahko samo lastniki dolgih pramenov zlahka opravijo tkanje poljubne zapletenosti, toda za dekleta s kratkimi lasmi bo to povzročilo veliko težav. Toda to mnenje je zmotno, saj obstaja veliko možnosti za tkanje pletenic za kratke lase..

Tkanine za tkanje

Mnoge ženske imajo raje moške odbitke, ker so praktične in udobne. Toda včasih se monotoni pričeski dolgočasijo in obstaja želja, da svojo podobo spremenite v kakšno drugo. V tem primeru lahko frizuro spremenite tako, da pletate pletenice na kvadrat.

Francoska pletenica in slap

Francoska pletenica je najbolj priljubljena in lepa pletenica. Pletenje kratkih pramenov lahko naredite na ta način:

 1. Čez pramene počešite z glavnikom in označite začetek francoske pletenice, na primer na strani ali na zadnji strani glave.
 2. Ločite pramen želene širine in ga razdelite na tri enake dele.
 3. Začnite tkati navadno pletenico.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek kodre ohlapnih las.
 5. Enako storite s pravim pramenom..
 6. Tako pletenico pletemo do konca, konico zavežemo s tankim elastičnim trakom.

Za izvedbo čudovitega stajlinga slap potrebuje tanek glavnik in elastičen trak, ki ustreza barvi las:

 1. Glavo dobro češite z glavnikom.
 2. Zavijte kodre s pomočjo klešč ali železa, saj slap izgleda bolj spektakularno na kodrastih ključavnicah.
 3. Na templju ločite tanko pramen in ga ločite na tri enake dele.
 4. Najprej tkamo preprosto pletenico.
 5. Po nekaj centimetrih začnite oblikovati slap - zgornji pramen pustite na dnu in ga nadomestite z novo glavo las, ki se nahaja spodaj.
 6. Nadaljujte s pletenjem las, spuščanjem enega pramena in pletenjem drugega.

In tudi slap se lahko izvede od ušesa do ušesa ali dokonča tkanje le na sredini glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali sponko za lase. Obstaja še ena možnost - narediti dva pigtails drug proti drugemu, nato pa oba slapa združiti v enega.

Šop z pletenico in glavo za lase

Idealno za kratke lase - kombinacija šopka in pletenice:

 1. Lase in kodre zavijte z likalnikom za curling ali likalnikom. Zahvaljujoč tem dejanjem se bo tkanje izkazalo za teksturirano in bujno..
 2. Lase enakomerno razdelite na tri dele.
 3. Na sredino kakorkoli oblikujte snop iz sredine.
 4. Stranske pramene zavijte v dve francoski pletenici - od čela do začetka svežnja.
 5. Konce pletenic zavežite s tankimi elastičnimi trakovi in ​​jih pritrdite z več nevidnostmi.

Da bi pričeski dali neprevidnost - iz tkanja izpustite nekaj tankih kodrov.

Navadno dekle se s pomočjo zapletenega traku las takoj spremeni v elegantno damo:

Česanje pramenov. Lasje ločite na časovnih in čelnih conah - vzporedno z njihovo linijo rasti. Preostale kodre privijte na zadnji strani glave s sponko. Lasje na templju enakomerno razdelite na tri pramene. Začnite tkati francosko pletenico nasprotno - zavijte pramene pod seboj in vklopite nove tanke kodre zdaj na desni, nato na levi strani. Nadaljujte s pletenicami do nasprotnega roba. Dotaknite se ušesa in končajte tkanje z navadno pletenico, konico pritrdite z elastičnim trakom.

Nezapršene dlake poškropite z lakom in se skrijete v notranjost, tako da uporabite nevidnost. Da bi naredili voluminozen platišče, nežno povlecite zavihke. Prosti del pramena zavijte na curling likalnik in skrite konec platišča pod bujnimi kodri.

Šiška z dvojno pletenico in spikelet

Dvojni pletenico z dvojno pletenico lahko naredite na ta način:

 1. Lase temeljito počešite in zavijte s sušilcem za lase, likalnikom ali curling likalnikom, za pritrditev uporabite mousse ali peno.
 2. Lasje okoli ušes ločite in pripnite z nevidnostjo. Preostale lase zavijte drug proti drugemu in jih zavarujte z lasnicami.
 3. Nato pojdite na tkanje pletenic iz tistih pramenov, ki so bili zabodeni. Razdelite jih vodoravno na enake dele in tkajte dva triredna pigtails.
 4. Konce sestavite s tankim elastičnim trakom, zasukajte in pritrdite na zadnji strani z zatiči in nevidnimi.
 5. Končni styling potresemo z lakom.

Izvedba spikela se izvede po naslednjem načelu:

Na predelu čela označite majhno ključavnico in začnite tkati triredni pigtail. Z vsakim novim tkanjem dodajte po en tanek curl na vsaki strani. Kopico zavijte do konca in pritrdite konec z elastičnim trakom. V sredino lahko pletite en špic ali pa naredite šopek iz več zmajev.

Pigtail okoli glave in šiška

Če želite ustvariti pletenico okoli glave, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo.

Korak 1. Lase počešite z glavnikom in ga enakomerno razdelite vodoravno na dva dela.

Korak 2. Od prvega dela izvedite francosko pletenico vzvratno in konico pigtail pritrdite z elastičnim trakom.

Korak 3. Ponovite isto z drugim delom las.

Korak 4. Obe pletenici namestite okoli glave in pričvrstite stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Če želite tkati pletenice na bangs, morate narediti naslednje:

Previdno ločite šiška od preostalega pramena in ga razdelite na tri enake pramene. Najprej tkamo pletenico v treh vrsticah. Po par rezinah pojdite na izvedbo spikeleta. Končano tkanje pritrdite blizu ušesa z zaponko za lase, lokom ali sponko za lase.

Tkanje z nadzemnimi prameni

To tkanje izgleda zelo lepo. Lasuljo lahko kupite v specializiranih trgovinah. Obstajajo tako proračunske možnosti kot drage. A vseeno je bolje dati prednost naravnim lasem. Izberite ton, ki najbolj ustreza vaši barvi las, in lahko začnete ustvarjati svojo pričesko.

Lase dobro počešite in pospravite. Cignono pritrdite s trakovi, lasnicami ali lasnicami. Nato začnite pletati, poskušati ne potegniti las ali povleči pletenice.

Za tkanje afro pletenic mora biti dolžina las večja od 10 cm, vpletena so v lažne lase in niti različnih barv. S takšno pričesko lahko dolgo hodite, dokler korenine ne zrastejo. Lase lahko zberete v šopke, orehe in različne stajlinge.

Nasveti in triki

Če želite lepo pleten pigtail, morate upoštevati te nasvete:

 1. Ne poskušajte pletati na umazanih in nečesanih laseh - pletenica bo videti nagnjena in ne bujna.
 2. Lastniki valovitih las morajo nanje nanesti mous ali pršiti ali glavnik navlažiti v topli vodi in ga nekajkrat sprehoditi po laseh.
 3. Za dodaten pomp lahko styling okrasite s trakom, cvetjem ali obodom.
 4. Lase ne potegnite zelo močno, da ne bi povzročili glavobolov in škodovali las.

Tako lahko s pomočjo vzorcev pletenic enostavno ustvarite modno pričesko in eleganten videz s kratkimi lasmi..

Pletenice za kratke lase: kako pleten francoski spikelet

Pigtails so ena najbolj priljubljenih pričesk. Očarljiva tkanja so primerna tako za dekleta kot odrasle ženske - obe s pigtails izgledajo očarljivo. Če ima deklica dolge ali srednje lase, potem ni težav - pletenico lahko preprosto pletate čez spodobno dolžino. In kaj storiti za tiste s kratkimi lasmi - tudi vi želite biti lepi, vendar dolžina zmede.

Mnogi verjamejo, da so pletenice neprimerno razkošje za kratke lase. A je? Z zaupanjem lahko rečemo, da to sploh ni tako. To temo bomo obravnavali v članku - kako pleteti pletenice na kratke lase za dekleta in dekleta - podali bomo primere tako vsakodnevnih kot prazničnih možnosti.

prednosti

 • Sodobne metode pletenja vam omogočajo, da ustvarite veliko možnosti za čudovite pletenice, vključno s kratkimi lasmi.
 • Pričeske s pletenicami so zelo ženstvene, odlično se ujemajo z romantičnim videzom.
 • Pletenice vam omogočajo, da odstranite moteče pramene z obraza, kar je pomembno, ko morate vaditi, se učiti, trdo delati. Poleg tega pričeske s pletenicami dobro držijo in skoraj zagotovo ne bodo razpadle do večera..
 • Pletenice dodajo čar in spontanost podobi.
 • Pigtails so precej preprosti za tkanje, to je povsem mogoče storiti sami. V članku bodo navedeni primeri pričesk, ki so posebej namenjeni samoizpolnjevanju.

Za odrasle

Razmislite, s kakšnimi pletenicami lahko odrasla deklica pletenice, da ne bi izgledala kot "deklica". Odrasle ženske in tkalke naj bi bile "odrasle" - lepe, zapletene, teksturirane. Plus je, da čeprav so takšne pletenice videti težke, jih je precej preprosto tkati - preprosto morate obvladati nekaj osnovnih korakov - in zanimiva nova pričeska je pripravljena.

Vsakodnevne možnosti

Stilisti svetujejo, da razmislite o naslednjih vrstah pletenic, ki veljajo za najprimernejše za kratke lase:

 • Spikelet. Izvirno tkanje, ki ga je enostavno in hitro narediti. Primerno, če dolžina las doseže vsaj 5 cm. Za pletenje špiceta na kratki glavi las je treba pletenje začeti od samih korenin - čim bližje njim. Vzemite tanke pramene - na ta način se bodo bolje pritrdili. Pred tkanjem poškropite glavo z lakom - to bo zagotovilo boljši oprijem pramena - manj bo potrgano.
 • Obroč prašiča. Posebna pričeska, ki uokviri glavo s čudovitim pletenim obročem. Pleten je lahko, če imajo lasje dolžino 10 cm. Na fotografiji je vzorec pletenice s kopitami:

Francoska pletenica za ženske

To je izvirna in očarljiva pričeska s teksturiranim tkanjem. Dobra stvar francoske pletenice je, da lasje naredijo bolj voluminozne, kar je zelo pomembno, če so na primer ženski lasje tanki.

Nasvet: če so vaši lasje res kratki, jih podaljšajte z nadzemnimi prameni - na ta način boste dosegli bolj lepo pričesko. In če se kratki lasje tudi kodrajo, potem je priporočljivo, da jih poravnate z železom ali posebnim serumom. To bo dodalo nekaj centimetrov dodatne dolžine..

 • Lase temeljito počešite.
 • Odločite se točno, kje bo vaša pletenica. Lahko gre od strani in strogo skozi sredino ter glavo uokviri z vencem. Razmislite o sredinski možnosti. V tem primeru vzemite odsek las s čela in ga razdelite na tri dele..
 • Začnite tkati kot običajno - z vsakim naslednjim korakom zgrabite stranske pramene in jih tkajte v glavno pletenico.
 • Torej pridite do konca, dokler ne zapletete vseh las.
 • Nato pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali, v praznični različici, z elegantnim lokom ali lasnikom.

Kako kratke ženske odbitke izgledajo za okrogel obraz in kako dobro izgledajo, lahko vidite na fotografiji v članku.

Toda kako izgleda lažna bob frizura za kratke lase na fotografiji, si lahko ogledate tukaj v članku.

Zanimivo bo tudi, če se naučite, kako navijati kratke lase in kako dobra bo videti takšna pričeska: https://opricheske.com/uxod/zavivka/kak-nakrutit-korotkie-volosy.html

Toda kako izgleda pričeska Malvinka za kratke lase, vam bo pomagalo razumeti fotografijo v tem članku.

Afriški

Ta vrsta tkanja za kratke lase je značilna po zavidljivi izvirnosti - ni vsako dekle odločilo, da bo dobilo takšno pričesko. Če pa se je vendarle odločila, bo pridobila nenavadno, zanimivo in privlačno pričesko..

Lastnosti:

 • Pogosto se za ustvarjanje pletenic uporabljajo večbarvne niti, kot je nitka - v tem primeru frizura postane tudi večbarvna. Torej ustvarjalna je izbira kreativnih in pogumnih posameznikov.
 • Afro-pletenice vam omogočajo, da o stylingu ne razmišljate dlje časa - glava je na vrsti vsak dan brez napora. Prav tako vam ni treba vsak dan umivati ​​las - ta postopek lahko izvajate veliko manj pogosto..
 • Afriške pletenice bodo krasile glavo kar 4 mesece - tako dolg "dopust" od potrebe po stilu las je vreden plačila 4-5 tisoč rubljev za pletenje.
 • Bistvo pletenja je, da mojster lase razdeli na številne majhne pramene, iz vsakega pramena pa oblikuje ločeno tanko pletenico. Kot rezultat, se na glavi pojavi cel šok tankih pletenic, kar ustvarja bujno in voluminozno pričesko. Na kratkih laseh bo pričeska videti še posebej nenavadno in izvirno..
 • Upoštevajte, da so afriške pletenice tkane, če so lasje dolge vsaj 5 cm. Toda če lasje ne dosežejo te oznake, lahko poveljnik plete umetne pramene - in pletenice z njihovo pomočjo Opomba: Ta pričeska ni namenjena samostojni izvedbi Mojster ga uporablja samo v salonu, ki uporablja posebno opremo

Praznične voluminozne pletenice

 • Če želite svojo francosko pletenico narediti praznično, lahko iz nje oblikujete šopek in ga pritrdite z elegantnimi lasnicami - takšen kup izgleda zelo dekorativno in izvirno. Francoska pletenica je dobra, saj odlično ohranja obliko pričeske, ne dopušča, da bi se prameni izlegli - nepogrešljiva kakovost, ko je potrebno, da pričeska traja dlje časa - primerna za aktivna dekleta.
 • Openwork pletenice so čudovita in očarljiva možnost za kratke lase. Ta pričeska je možna, če dolžina las doseže 15 cm. Na krajših laseh je lahko odprto tkanje samo z nadzemnimi prameni. Ta vrsta tkanja izgleda nenavadno ženstveno in romantično. Najboljše od vsega je, da se odprto tkanje kombinira z glavno frizuro - kvadratom ali bobom. Te frizure vključujejo ravne pramene enake dolžine, kar omogoča, da jih pletate v pletenice Nasvet: Pramenov pred pletenjem posujte z lakom, da se pričeska varno oprime. Na fotografiji - odprte pletenice:
 • Ribji rep. Ta možnost je vrsta francoske pletenice. Preprosto je narejeno in hkrati izgleda izvirno in nenavadno. Za pletenje boste potrebovali več časa in potrpljenja kot pletenje francoske pletenice. Za kratke lase je najbolje narediti ribje nohte s "podporo" nadzemnih pramenov - takrat je pričeska zagotovljena, da se ne bo razpadla. In potrebno je tesno in varno pritrditi pričesko z nevidnimi lasnicami in lasnicami - v nasprotnem primeru bodo prameni iztrgani. Toda kako narediti lep rep za dolge lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.
 • Prašičkov od znotraj. Tkanina je podobna francoski pletenici, le stranski prameni se ne nalegajo na srednji, ampak se spuščajo navzdol. Izkaže se konveksna pletenica, ki lepo izstopa proti splošnemu enakomernemu "ozadju" gladkih las Opomba: Ta pričeska ne bi smela imeti vidnih "pomanjkljivosti" - vsaka pomanjkljivost bo zelo opazna. Zato pričesko lepo in varno pritrdite. Toda kakšne pletenice za srednje lase za otroke so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko izveste iz članka.

Pričeske za majhne deklice

Razmislite o možnostih pletenic za kratke lase za majhne princese - navsezadnje so pletene pričeske v tem primeru pravi izhod. Dajejo čar malo fashionista, izgledajo lepo, zanesljivo "ščitijo" pogled pred prameni.

Vsakodnevne možnosti

Vzorec tkanja tradicionalne preproste pletenice

 • Združite lase in celoten volumen razdelite na tri dele.
 • Začnite tkati, navijati stranske pramene pod sredino po vrsti.
 • Torej, do konca, da pustite malo konice ohlapnih las.
 • Pletenico zategnite z elastičnim trakom - ravno dovolj tesen, da lasje ne bodo zrahljali. Zaprite kratke pramene z nevidnimi

Če želite narediti praznično različico, lahko pletenico okrasite s čudovitim lokom ali lasnikom.

Dve otroški pletenici za kratke kodre

Pletenje dveh pletenic na kratki glavi las ni lahka naloga, vendar je mogoče. Piškoti se bodo izkazali za kratke in se bodo nekoliko prilepili na stranice - vendar ima tudi to svoj čar.

Na fotografiji - pletenice za majhne deklice:

Navodila:

 • Vse dekličine lase razdelite na pol.
 • Z vsakega odseka zavijte majhno pletenico in jo zavarujte z elastičnimi trakovi.

Toda kako izgledajo lepe pletenice na srednjih laseh in kako težko je narediti takšne pletenice, je podrobno opisano v tem članku..

Pripravljeni so vsi - dve čudoviti pigtails. Če v pigtails pletete okrasne vrvice ali lepe trakove, dobite elegantno pričesko, s katero se lahko punca odpravi na počitnice.

Je enostavno tkati vilin pigtail

Vsaka punca bo všeč ta možnost. Elven pigtails so navadne ali francoske osi - nujno vitke -, ki so na obeh straneh pletene in vezane na zadnji strani glave. Če želite, lahko pričesko naredite bolj zapleteno in zanimivo, tako da dodate še nekaj vrstic pletenic na sredini..

Kakšne praznične pletenice je mogoče narediti

Kako pleteti otroške pigtails

Izvirna in lepa pričeska za kratke lase

 • Lase deklice razdelite na majhne odseke, iz njih oblikujte konjske repke. Pritrdite te konice s svetlimi tankimi elastičnimi trakovi..
 • Nato povežite te konjske nohte skupaj, tako da iz poti ločevanja na glavi naredite lep vzorec..

Toda kakšen je vzorec tkanja pletenic za srednje lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.

Kako pleteti kačo - korak za korakom

Ta pričeska izgleda čudovito in hitro tka..

 • Lase počešite in razdelite na del - raven, stranski ali diagonalni.
 • Ločite en pramen od glavnine las - začnite pletati s čela.
 • Pramene razdelite na tri dele in zavijte, postopoma zgrabite stranske lase in jih tkajte v strukturo.
 • Potrebno je, da se pletenica izkaže za nekakšen "cikcak", ki spominja na kačo - ta čudovit vzorec bi moral iti čez dekličino glavo.
 • Pletenica se konča na dnu - pritrdite jo z lokom ali elastičnim trakom.

Toda katere pričeske iz pletenic za dolge lase so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko ugotovite iz videoposnetka v tem članku.

Priporočila za tkanje lepih pletenic z lastnimi rokami

Koristni nasveti za pravilno pletenje kratkih las:

 • Lasje, ki jih je treba pletati, morajo biti čisto oprane in suhe.
 • Uporabite razpršila z "mokrim" učinkom - ta pričeska bo videti še posebej stilsko in seksi.
 • Pridobite čudovite dodatke za pritrditev las in sponk, s katerimi boste med postopkom tkanja ločili pramene drug od drugega - to jim bo pomagalo, da se ne bodo zapletale, pričeska pa se bo izkazala bolj urejena.
 • Preden začnete tkati, si lase privoščite z modelirnim mousseom ali peno - s tem bodo prameni bolj poslušni - ne bodo toliko trkali iz pričeske.

Ne opletajte otrokovih las tesno - glavna stvar je, da jim je udobna. Bolje je uporabiti bolj nevidne (vendar tudi brez fanatizma), kot pa vleči in vleči na občutljive otroške lase.

Ogledali smo si možnosti za pričeske s pletenicami za kratke lase. Vse lahko naredite sami, razen afriških pletenic. In zdaj veste, da nič ni nemogoče - tudi s kratkimi lasmi lahko polepšate lepo in izvirno tkanje.

Oglejte si naše vsakodnevne izbire najboljših lepotnih izdelkov

Naredi sam pletenice za kratke lase

Pletenice so ena najbolj priljubljenih vrst pričesk, ki segajo v antične čase. In prej so si celo moški tkali pletenice na glave. Pred tem je bila pletenica povezana z ženskostjo in podložnostjo, služila pa je tudi kot simbol udobja in varnosti doma. Po pletenici je bilo mogoče celo določiti družbeni status dame. Torej, poročene ženske so pletile dve naenkrat, dekleta pa so nosila eno.

Kljub temu, da pletenice niso več tako obožene, pričeska ni izšla iz mode. In danes so pletenice tkane na poljubni dolžini las, vklj. in kratek. Tkanje pletenic za kratke lase ni tako težko.!

Kako tkati pletenice z lažnimi lasmi

Pletenice na kratkih laseh so najlažje z dodatno uporabo nadzemnih pramenov in ogrcev. Te lahko enostavno kupite v kateri koli trgovini za frizerje. Kakovost delovanja je neposredno odvisna od tega, kakšne vrste las se uporabljajo - naravne ali sintetične. Poleg tega pri izbiri las za pletenje ni pomembno, kakšne barve bo. Lažni lasje so lahko istega odtenka ali drugačni - zaradi tega bodo pletenice videti bolj zanimive.

Lažne pramene morate skrbno pritrditi na korenine las. In potem ostane pletenje pletenic kot običajno - na kakršen koli način, ki je primeren za vas.

Diy spikelets in pletenice za kratke lase

Če so vaši lasje dolgi vsaj 15 cm, se z pletenjem zlahka spoprimete. Lahko pa naredite več majhnih naenkrat in jih pritrdite z nevidnimi ali pa eno pletenico držite od druge do druge. Pri tkanju standardne pletenice na kratkih laseh je potrebno zelo dobro zategniti pramene, ker konci niso posebno prožni pri tkanju.

Če si resnično želite pletenico spikelet na kratkih laseh, si ne smete odrekati užitka. Seveda se bo izkazalo, da je precej tanka, a vseeno bo prava pletenica. Takšna spikelet bo postala nekakšen platišče na glavi..

Če želite tkati spikelet, je dovolj, da lase ločite s stranskim ločevanjem. Nato je treba lase razdeliti na 3 pramene in začeti tkati, postopoma povežite stranske pramene v skupno pletenico. Če duša zahteva posebno izvirnost, lahko naredite več spiketov na glavi naenkrat ali pa navijte enega ne od strani do strani, ampak v krogu.

Afro-pletenice za kratke lase

Afro-pletenice in kratki lasje so povsem združljivi. Dejansko se pri tkanju teh uporabljajo dodatni materiali iz tkanine. In so odlično vpletene v pletenice katere koli velikosti. Dovolj je, da imate na glavi 3-4 cm las, da lahko že na njih tknete Afrokos. Če želite zapreti tovrstne pletenice z vozli iz lastnih las, bi morali razumeti, da bo potem vaša pričeska stojala, tj. vse pletenice bodo gor.

Lastniki asimetričnih odbitkov bodo lahko pletili svoje pletenice. Preberite več v tem članku o asimetričnih odbitkih za kratke lase..

Pletenice na šiška

Umetnost pletenja je naredila korak naprej. In danes nikogar ne moremo presenetiti z navadno koso ali šilcem. Kar je v resnici tam, tudi zmaj in ribji rep sta zdaj osnovni pričeski. Sodobne dame ljubijo raznolikost. In eden izmed sodobnih stilov je pletenje s šiška. Poleg tega tkanje takšne mojstrovine ni tako težko, kot se zdi..

Če želite narediti pletenico iz šiška, glavnik las počešite nazaj. Hkrati je treba čevlje česati čim bolj naprej. Nato se odločite, na kateri strani se želite približati svoji pričeski in lahko nadaljujete.

Začnite pletati kot običajno, nato pa pripnite šiška z ene strani, tako da se prilega pletenici, kot pri tkanju spikelet. Privijte do konca in nato pričesko začnite, kamor želite - bodisi se ustavite s koncem šiška, bodisi vodite navzdol po celotni dolžini las in jo zaokrožite.

Video o tem, kako pleteti kratke lase

Neverjetno lepa pričeska s pletenicami za kratke lase. Prikazan je postopek tkanja volumetrične pletenice.

Prikazan je postopek tkanja pletenic na kratkih laseh. Oglejte si videoposnetek in lahko naredite isto pričesko!

Tkanje pletenic za kratke lase v 5 minutah

Možnosti pletenice za kratke lase korak za korakom z navodili

Francoska pletenica za kratke lase korak za korakom

 1. Pletene pramene kombiniramo z glavnikom in označimo začetek francoske pletenice - s strani, na hrbtni strani glave ali na zadnji strani glave.
 2. Pramen ločimo želeno širino in ga razdelimo na tri enake dele.
 3. Začnemo tkati navaden pigtail.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek pramen ohlapnih las..
 5. Enako storimo s pravim pramenom..
 6. Nadaljujemo tkanje pletenice do konca.
 7. Konico zavežite s tankim elastičnim trakom.

Takšno pletenico lahko postavite po želji - oglejte si fotografijo in se prepričajte sami.

Slap s kratkimi lasmi

Če želite ustvariti ta šik slog, boste potrebovali fin glavnik in elastičen trak, ki se bo ujemal z lasmi..

 1. Previdno prečešite glavo z glavnikom.
 2. Zavihamo jih s kleščami, likalnikom ali ustvarimo kodre s pomočjo sušilca ​​za lase z okroglo šobo (difuzor). Na kodrastih pramenih slap izgleda bolj impresivno..
 3. Na temporalnem delu ločimo tanek pramen las in ga razdelimo na tri enake dele.
 4. Začnemo tkati navadno pletenico.
 5. Po nekaj centimetrih začnemo oblikovati slap - zgornji pramen pustimo na dnu in ga nadomestimo z novimi lasmi, ki se nahajajo spodaj.
 6. Še naprej pletamo lase, spustimo en pramen in poberemo drugega. Po želji lahko slap pletate od ušesa do ušesa, lahko pa tkanje pripeljete samo do sredine glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovitim sponko za lase. Lahko pa ustvarite dva takšna pigtails drug proti drugemu tako, da združite dva slapa z enim.

Snop + pletenica

 1. Lase zdrobimo z glavnikom in jih z curlingom ali likalnikom zavijemo v kodre. Tako bo naše tkanje teksturirano in bujno..
 2. Lase razdelite na tri enake dele.
 3. Iz sredine oblikujemo snop na kakršen koli način, primeren za vas.
 4. Stranske pramene zavežemo v dve francoski pletenici v smeri od čela do dna svežnja.
 5. Konce pletenic vežemo s tankimi elastičnimi trakovi in ​​pritrdimo s parom nevidnosti.
 6. Če želite narediti svojo pričesko nekoliko zmedeno, spustite nekaj tankih kodrov iz tkanja..

Trak za lase

To tkanje se opravi zelo hitro in v trenutku spremeni navadno dekle v elegantno mlado damo..

 • Korak 1. Pletene pramene z glavnikom.
 • Korak 2. Ločite lase na templjih in na čelu vzporedno s črto njihove rasti. Preostale dlake na zadnji strani glave pripnemo s sponko.
 • Korak 3. Lasje v templju razdelimo na tri enake pramene.
 • Korak 4. Začnemo tkati francosko pletenico ravno nasprotno - prekrivamo pramene pod seboj in dodamo nove tanke pramene desno in levo.
 • Korak 5. Nadaljujemo tkanje na nasprotni rob. Pridemo do ušesa in zaključimo tkanje navadnega pigtailja, katerega vrh je pritrjen z elastičnim trakom.
 • Korak 6. Ohlapne dlake poškropite z lakom in jih skrite v notranjost s pomočjo nevidnosti.
 • Korak 7. Da bo trak za lase bolj volumen, zelo nežno povlecite zanke.

Korak 7. Prosti del pramenov zvijemo na curling likalnik in skrijemo vrh platišča pod bujnimi kodri.

Whelp ali spikelet na kratkih laseh

 1. Na predelu čela izberite majhno zaponko las.
 2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.
 3. Z vsakim novim tkanjem dodajte po eno tanko pramen na vsaki strani. Konico zaključimo do konca in konico pritrdimo z elastičnim trakom. Na sredino lahko pletite en špic ali pa ustvarite cel "šopek" dveh, treh ali celo štirih špic.

Pigtail okoli glave

Če želite ustvariti takšno tkanje, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo (klasični kvadrat).

 • Korak 1. Lase počešite z glavnikom in jih razdelite na dva enaka dela vodoravno.
 • Korak 2. Od prvega dela tkajte francosko pletenico v hrbtni strani. Tisti, ki redno pregledujejo strani našega spletnega mesta, že vedo, kako to storiti. Konico pletenice zavežite s tankim elastičnim trakom.
 • Korak 3. Naredite enako z drugim delom las.
 • Korak 4. Obe pletenici nataknemo okoli glave in pritrdimo stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Pletenice na šiška

1. Previdno ločite šiške od preostalih las in jih razdelite na tri enake pramene.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Po nekaj rezinah nadaljujte z izvedbo spikeleta.

4. Končni pigtail pritrdimo ob ušesu s čudovitim ščetko za lase, lokom ali sponko za lase.

Preprosta pletenica

Pletenje preproste pletenice, ki ji pravimo tudi tristranski spikelet, je zelo preprosto:

 • Na območju templja je treba ločiti debel pramen las in ga razdeliti na 3 dele, ki so enake volumnu.
 • Zunanji pramen na levi strani je treba postaviti med druga dva.
 • Potem je treba skrajni pramen na desni postaviti med druga dva.
 • Med tkanjem je treba pramene zategniti, tako da se pigtail izkaže za zmerno tesen.
 • Po zgornjem diagramu je potrebno ustvariti pigtail želene dolžine, na koncu mora biti vezan z elastičnim trakom.

Romantična "krona" za prave princese

Vsestranska pričeska, ki izgleda elegantno v službi in na zmenku.

Vzorec tkanja:

 1. Skrbno česane pramene razdelite na 2 dela, pri čemer narišete obrobo v krogu z glavnikom. Dolžina ohlapnih pramenov je 5 cm. Od preostalih las oblikujte konjski rep, ki ga tesno pritrdite z elastičnim trakom.
 2. Prameni enakomerno razporedite od repa in spustite navzdol.
 3. Začenši pri ušesu, tkajte francosko pletenico v krogu. Za prikrivanje ločitve je pigtail nameščen nad njim..
 4. Ko oblikujete pletenico, nenehno dodajajte lase iz konjskega repa.
 5. Na koncu dela zberite pramene v tradicionalno pletenico, zavarujte z elastičnim trakom in ga skrijete znotraj "krone".

Pletenice s tundri

Kako pleten z žemljicami:

 1. Dlake je treba razdeliti na 3 dele: prvi naj pokriva območje krošnje, drugi - okcipitalno območje, tretji - podlago vratu.
 2. Vsak del je treba privezati z elastičnim trakom na strani, potem ko ločite majhen curl.
 3. Iz nastalih treh repov morate oblikovati snope in jih pritrditi na lase z nevidnimi ali kratkimi lasnicami.
 4. Ločene kodre je treba pletati - skupaj naj bodo 3.
 5. Snopi morajo biti zaviti v pigtails, katerih konci morajo biti nevidno pritrjeni pod lasmi.

Učinek stranskega tkanja in obrito templjev

Vzorec tkanja stranske pletenice z učinkom obritega templja:

 1. Najprej morate narediti asimetrično vzdolžno ločitev od obraza do osrednje točke glave, nato pa uporabiti kotni prerez od sredine do ušesa (na strani z manj las), morate ločiti odsek, da ustvarite učinek obrito templjev.
 2. Znotraj ločenega odseka na čelu morate vzeti 3 tanke pramene in jih 1-krat zaviti skupaj z navadnim tropredelnim spikeletom.
 3. Po tem zavijte tanko francosko pletenico vzdolž roba odseka, pri čemer izvedite prijeme na eni strani, bližje območju krošnje. Prav tako lahko pletate na sredini odseka ali v enem odseku naredite 3 zelo tanke pletenice..
 4. Ko so kodri za grabež končani, je treba pletenico še naprej tkati do konca z navadnim tristranskim spikeletom, na koncu pa ga zavezati z brezbarvnim tankim elastičnim trakom.
 5. Pijača je treba skriti pod ohlapnimi lasmi pod pletenim odsekom. Na drugi strani ločevanja je treba lase prekriti s styling gelom ali voskom, da lasje dlje časa dobijo lep videz in svežino.

Mikrokozi

Ustvarjanje mikrokozmosa sploh ni zapleten postopek:

 1. Najprej morate lase razdeliti na 4-6 odsekov z uporabo vzdolžnega ločevanja. Pričesko lahko naredite asimetrično, če v pigtails pletate samo desno ali levo časovno območje..
 2. Vsak odsek mora biti pleten posebej, s francosko pletenico z dvostranskimi izboklinami novih pramenov.
 3. Na koncu tkanja je treba pigtail pritrditi z elastičnim trakom ali mini rakom na dnu vratu.

Macrame

Pravzaprav je zelo enostavno ustvariti tako nenavaden pigtail:

 1. Najprej morate na templinskem območju ločiti majhen pramen, ga razdeliti na 3 dele in na koncu zaviti z navadnim tristranskim spikeletom, ne da bi ga pritrdili z elastičnim trakom.
 2. Srednji pramen je treba prijeti z desno roko tik pod koncem tkanja, z levo roko pa morate pritrditi pigtail, pri čemer stranske pramene držite skupaj.
 3. Trdno držite srednji pramen, z levo roko povlecite preostale lase pletenic, kot da drsite po osrednjem pramenu.
 4. Ko je pigtail videti kot makrame, ga je treba pritrditi s prozornim elastičnim trakom in pritrditi na lase z nevidnimi.
 5. Iz vseh pramenov vzdolž čela lahko ustvarite še nekaj podobnih pletenic ali jih pletate.

Ribji rep

Ribolov styling lahko opravite v samo 5-7 minutah:

 1. Na območju templja morate zajeti širok pramen las in ga razdeliti na 2 dela..
 2. Tanek curl je treba ločiti od prvega dela, držati pod njim in ga povezati z drugim delom. Od drugega dela morate ločiti tudi tanek curl, ga držati pod njim in ga povezati na levo stran.
 3. Po opisani shemi je potrebno nadaljevati tkanje do konca, po katerem je treba pigtail pritrditi s trakom, privezanim na lok.
 4. Pletenico je treba položiti čez ohlapne lase in jih zavarovati z nevidnostjo.

Elven pigtail

Vzorec tkanja pletenic iz pletenic:

 1. Lasje so razdeljene z asimetričnim ločevanjem od linije obraza do sredine glave. Na strani razreza, kjer je več las, je na kroni ločen majhen kodr.
 2. Ta curl je pleten v francosko pletenico, ki ima smer od krone do čela, nato vzdolž čela, nato nad ušesom do sredine hrbtne strani glave. Ohlapne pramene las poberemo z obeh strani.

Pijača je vezana s tankim brezbarvnim elastičnim trakom, nepleteni prameni so zaviti v majhne kodre.

Imenovanje

Pričeske s pletenicami za kratke lase, kot druge, bi morale ustrezati njihovemu namenu. Nekateri so za vsakodnevno nošenje, drugi so bolj primerni za večer, pa tudi za počitnice.

Včasih so kratki lasje pleteni s kanekalonom, ki vam omogoča, da "nagradite" pramene in ustvarite domišljijo pričesko, kot za dolge lase.

 • Če želite ustvariti dolge pletenice, na primer na afriški način, lahko uporabite celo navadne niti.
 • Akrilna preja je najboljša izbira. Ne razteza se ali zbledi.
 • Hkrati deklica sama za nekaj časa pozabi, da ima kratko frizuro.
 • Nekatere pričeske s pletenicami je mogoče narediti ročno, druge pa potrebujejo zunanjo pomoč..

Nasveti

Da bi bili stajlingi s pletenicami lepi in prijetni po svojem videzu, morate upoštevati preprosta pravila za delo z lasmi:

 1. vam ni treba poskušati tkati pletenic na laseh ne prve svežine - ne bodo prejele ustrezne glasnosti in ne bodo videti zelo privlačne;
 2. pred tkanjem je lasje bolje dati dodaten volumen tako, da jih zavijte z železom, v nekaterih primerih pa zahvaljujoč lahkemu glavniku;
 3. kodrasti lasje, preden začnete ustvarjati pričesko, je bolje, da ga zdravite s pršilnikom ali mousseom, in če takih sredstev ni, jih vsaj sprehodite z glavnikom z mokrimi zobmi;
 4. pri tkanju nima smisla vlečenja las - pričeska bo videti slabše, lasje in koža na glavi pa bodo trpeli;
 5. med tkanjem je nujno, da pri pletenicah dodate nove pramene;
 6. če se pletenje pojavi na kratkih laseh, je treba uporabiti sponke, da lasje ostanejo v želenem položaju do konca dela;
 7. ustvarjeno pričesko je treba okrepiti z močnim fiksacijskim lakom, kar prepreči pojav štrlečih koncev kratkih pramenov;
 8. Upoštevati je treba, da različni okraski, ki se uporabljajo za lase, vizualno naredijo pletenice bolj voluminozne.

Pravila tkanja in nasveti za kratke lase

Daljši so prameni, bolj udobno je tkati pletenice na njih. Vendar pa lahko profesionalci naredijo takšne pričeske na laseh dolžine 5-7 cm, in da jih ustvarite doma, je dovolj 10-15 cm. Razne vrste kvadrata so kot nalašč za tkanje. Pomembno pa je upoštevati obliko obraza in druge značilnosti videza..

Obstajajo splošna pravila, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju pletenic za kratke lase:

 1. Na čiste lase morate narediti styling. Po pranju uporabite balzam, masko ali balzam, da naredite pramene vodljive. Naj se naravno posušijo.
 2. Odločiti se morate, kako in kam bo pletela vaša pletenica: od venca glave, od ušesa do ušesa, diagonalno in tako naprej. Po izbiri želenega dela las odstranite preostanek z elastičnimi trakovi ali sponkami.
 3. Če želite ustvariti pričesko, boste potrebovali krtačo za česanje, glavnik za ločevanje pramenov, ogledalo in dodatke.
 4. Če želite, da stajling postane bolj volumen in trajen, lahko iz korenin naredite buffant.
 5. Uporabite styling izdelek, kot je gel. Končano pričesko je mogoče pritrditi z lakom.
 6. Če želite pletenico narediti nenavadno in trpežno, lahko vanj tkate barvne niti ali jih pritrdite z lasnicami.
 7. Ohlapne pramene lahko odstranite s pomočjo majhnih lasnic ali nevidnih.
 8. Pletenico lahko pritrdite s tanko silikonsko gumijasto trakico, ki ustreza vaši barvi las.
 9. Upoštevajte, da so tanjši lasje, bolj pleten bo pletenica in bolj se bo držala.
 10. Če so lasje na hrbtni strani glave krajši kot na kroni, lahko pletenico zavijete na glavo. Zgornje pramene je mogoče vezati ali tuftati.
 11. Da bi lasje vizualno izgledali dlje, lahko najprej naredite tanek spikelet približno 1 cm, nato pa na njegovo osnovo pletete francosko pletenico in na straneh dodate pramene. Tako bo pričeska bolj trpežna..

Kakšno vrsto tkanja izbrati, odvisno od priložnosti in starosti

Obstaja veliko različic pletenic. Pri izbiri morate upoštevati starost, pa tudi primer, ki mu je styling namenjen.

Vsak dan

Če veste, kako tkati različne pletenice, lahko vsak dan naredite zanimive nenavadne stajlinge. Odlična možnost za vsakodnevno oblikovanje sta dve pletenici v obliki spikelet. Pletenice je mogoče tkati blizu osrednjega pregrada ali jih postaviti ob straneh.

Styling lahko tudi razvejate z tkanjem pletenic na šiška. Tudi če jih ni, lahko pigtails tkati v ločenih pramenih, ločenih s čelom.

Lahko uporabite tkanje z flageli, pletete pletenice okoli glave, naredite "malvinke" in tako naprej. Če je malo časa za ustvarjanje pričeske in dolžina omogoča pletenje pletenice od templja do središč zadnje strani glave, lahko iz tankih pramenov naredite dva "trakca" in se povežete z elastičnim trakom.

Večer

Večerne pričeske so lahko bolj prefinjene kot vsakodnevne. Pogosto uporabljajo ribji rep. Pletenice lahko pletemo v krogu, vodoravno ali navpično, cikcak, diagonalno. Pletenica "slap" izgleda zelo lepo v večernem stajlingu. Pletete ga lahko le do sredine, nato pa pramene pritrdite z elastičnim trakom in pletenico pripnite na lase s pomočjo čudovitega sponke za lase.

Če so vaši lasje zelo kratki, lahko naredite "verižne" pletenice. Če želite to narediti, v templju izstopata dva pramena, iz katerih je privezan ne preveč tesen vozel. Nadalje so v tkanje vključeni dodatni prameni, kot spikelet. Na koncu so lasje lepo oblikovani in pritrjeni z lasnikom ali elastičnim trakom.

Praznično

Vsako pričesko lahko naredite praznično, tako da jo dopolnite z različnimi dodatki. Uporabite lahko vence, tiare, čudovite trakove za glavo, trakove, loke, čudovite lasnice. Prav tako se pletenice pogosto uporabljajo v poročnih pričeskah, ki uspešno mejijo na tančico. Praznični stajling lahko okrasite z iskricami.

Za dekleta

Veliko pričesk pričeske so kot nalašč za dekleta vseh starosti. Uporabite lahko voluminozne ali majhne pletenice, francoske pletenice, spikelete, osupljive dve pigtails, "slap" in tako naprej..

Za ženske

Pletenice lahko pletemo v kateri koli starosti. Ženske bi morale eksperimentirati s klasičnimi različicami tkanja. Pigtails lahko dopolnite z trakovi za glavo, trakovi, čudovitimi lasnimi lasmi.

Kakšne pletenice so primerne za kratke lase

Kratki lasje niso razlog, da pozabite nase in se odrečete čudovitim in stilskim pričeskam. Sem spadajo pigtails, ki so postali najbolj priljubljeni v zadnjih desetletjih. Praktične izkušnje so pokazale, da je izdelava očarljivih pletenic na kratkem odbitku povsem izvedljiva..

Ustvarjanje pričeske iz pletenic za kratke lase je precej zabavno in zanimivo. Omogoča preizkusiti na sebi veliko slik, poleg tega pa je za določene vrste pletenic dovolj 3-5 cm kodrov..

Ni vsak pigtail videti super na kratkih lasih, nekaterih pa sploh ni mogoče pleteniti.

Vrste možnih pletenic:

 1. spikelets;
 2. pigtail platišče;
 3. openwork;
 4. Afriška;
 5. slap s kratkimi lasmi.

Stilisti priporočajo, da upoštevate te trike:

 1. iz korenin morate tkati pletenico;
 2. vzemite dokaj tanke pramene - manj plazijo iz vrst;
 3. na začetku se prepričajte, da lase zdravite z lakom.

Značilnosti pričeske na kratkih pramenih

Kratka frizura je zelo praktična v vsakdanjem življenju, saj ponavadi ne traja veliko časa, da bi jo oblikovali. Vendar pa lahko tudi s to pričesko vsak dan izgledate drugače..

Tudi na precej kratkih kodrih je enostavno izdelati pletenice. Sodobni frizerski "pomočniki" bodo pomagali pri ustvarjanju pričeske: gel, mousse in lak.

Sredstva za fiksiranje bodo varno pritrdila lase pri koreninah in preprečila, da bi izpadli in porušili celovitost pričeske.

Kratke pramene naredijo odlične tradicionalne in redne pletenice, šilce in mini pletenice. Nekatere tehnike tkanja bodo kratkemu odbitku dodale manjkajoči volumen, kar bo dalo vtis debelih in bujnih kodrov..

Dolge pletenice so ohlapne in naravne. Kratka pričeska, kot je ta, ni videti tako ležerno. Pri oblikovanju pričeske je treba poskušati narediti križne gibe na minimalni razdalji od površine glave.

Možnosti pletenic za različne tipe obrazov

S pravilnim kombiniranjem pletenic s šiška, neprevidnimi prameni in celotnim volumnom pričeske lahko preprosto skrijete pomanjkljivosti in poudarite prednosti svojega videza.

Okrogel obraz

Naslednje vrste tkanja so idealne:

 • dve rahlo pletenici na straneh vizualno podaljšata obraz. Romantična frizura frizure v obliki neprevidnih pramenov na območju templjev in čela bo deklici dodala ženskost in mehkobo;
 • pletenica okoli glave je najboljša rešitev za tiste z okroglim obrazom. Lase, oblikovane in prepletene v obliki venca ali košare, dodajo dekletu veličanstvo in čar;
 • Francoska pletenica "spikelet", ki gre od vrha glave nekoliko vstran, vizualno podaljša obliko obraza, zaradi česar je bolj podolgovata. Ta možnost tkanja je primerna tako za poslovno srečanje kot za svečano večerjo..
 • Pri izbiri pričeske naj se lastniki okroglega obraza izogibajo ravne ločitve in ravnih šiška, te podrobnosti poudarjajo okroglost in vizualno skrajšajo vrat.

Kvadratni obraz

 • Te vrste tkanja so idealne: voluminozna pletenica kodrastih las. Ta pričeska dvigne linijo čela, doda ženskost in mehkobo, zaradi česar so obrazne lastnosti tanjše;
 • pletenica, položena na stran (a la ruska pletenica) in asimetričen razplet bosta obrazu dodala mehkobo.
 • Lastniki kvadratnega tipa obraza naj se izogibajo naravnost ločitve in debele dolge šiške, poudarjajo ostre obrazne poteze. Prav tako ne bi smeli odpirati čela in ušes..

Ovalni obraz

Vse pričeske so primerne za lastnike ovalnega obraza, brez izjeme. Privoščijo si lahko tkanje poljubne zapletenosti in katerega koli dizajna, vse bo videti organsko in lepo.

Trikotni obraz

Za lastnike trikotnega obraza se priporočajo tesne pletenice v zgornjem delu las ali asimetrične na bangah. Tesno tkanje lahko vizualno zoži širok zgornji del glave in s tem, da v spodnjem delu naredite voluminozne kodre, vizualno dodate volumen obrazom in ličnicam, kot da razširite oval obraza..