Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase

Med pripadnicami nežnejšega spola obstaja mnenje, da je izbira pričeske za kratke lase zelo omejena in na pletenje boste morali pozabiti. In to je v osnovi napačno. Tako za kratke kot za zelo kratke odbitke lahko naredite neskončno raznoliko lepo oblikovanje s pomočjo francoskih, nizozemskih in drugih vrst pletenic. Treba si je samo želeti in si vzeti nekaj minut, da si ogledate in preberete navodila po korakih spodaj za ustvarjanje nekaterih najbolj zanimivih in enostavno izvedljivih pričesk s pletenicami za kratke lase.

Francoski slap za kratke lase

French Falls bo videti super na kratkih valovitih laseh. S to pričesko lahko vedno eksperimentirate. Na primer, pletenico zavijte ne ravno, ampak z rahlim naklonom.

Kako narediti:

  Lase počešite tako, da je ločitev ob strani (približno nad očesom). Na čelu ločite pramen las, ga razdelite na tri dele in začnite tkati navadno francosko pletenico. Začeti morate s pramenom, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite od zgoraj do osrednjega. Vrzi mu skrajni pramen. Lasje iz proste mase dodajte pramenu, ki se je izkazal za najbližjo ločitvi (na pramen postavite pramen in ga spet primite skupaj z dodatnimi lasmi). Vrzi ga na osrednjega. Črta skrajnega pramena, vendar jo je treba spustiti tako, da prosto visi. Vzemite nov pramen iz proste mase in ga vrzite na sredino.
  Ponovno dodajte nove lase v pramen, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite na sredino. Skrajni pramen je treba spet spustiti, namesto tega pa ga je treba vreči. V tem vrstnem redu je treba tkati okoli glave in mimo zadnjega dela glave spustiti nekoliko nižje. Ko dosežete obraz, skrajni pramen zavežite z nevidnim silikonskim gumijastim trakom. Poravnajte pričesko, ohlapne lase lahko dodatno kodrate.

Voluminozna pletenica iz jelke v kombinaciji z vodnikom na zelo kratkih laseh

In na zelo kratkih laseh lahko ustvarite nenavadno in zelo simpatično pričesko z uporabo dveh različnih možnosti za tkanje pletenic.

Za to potrebujete:

  Na čelu ločite pramen, razpolovite in prekrižite polovice. S prsti jih pritiskate na glavo, z vsake strani iz proste mase zgrabite majhno ključavnico in jo vrzite na nasprotno stran. Nadaljujte z ločevanjem pramenov in jih izmenično vržite drug na drugega, tako da dobite nekaj podobnega kot pletenica ali božično drevo. Ko dosežete zadnji del glave, pritrdite zadnje pramene z več nevidnimi. Dodajte nevidnost celotnemu "božičnemu drevesu", le izbrati jih je treba v barvi las in se poskušati skriti v notranjosti.
  Z roko pokrijte oči in celotno strukturo poškropite z lakom. Vzemite majhen pramen iz enega od templjev, ga razdelite na dva dela in jih zvijte skupaj v obliki svežnja. Ločite še en pramen in ga zasukajte s prejšnjim. Če ločite nove pramene in jih zasukate s prejšnjo, se pomaknite nazaj vzdolž glave. Na zadnji strani glave zabodite zadnji pramen, ki skriva nevidnost pod lasmi. Preostale ohlapne lase in slog dodajte glasnost, simulira ustvarjalni nered, ne pozabite pritrditi z lakom.

Puhasto elastična pletenica

Pletenica elastičnih trakov je popolnoma enaka možnost, ko morate na kratkih laseh ustvariti nekaj lepega, impresivnega in zanesljivega (niti laka vam ni treba uporabljati).

  Na čelu ločite pramen in naredite konjski rep (# 1). Vrzi naprej. Začenši od templjev, zberite lase in naredite še en rep (# 2). Bolje je uporabljati prozorne gumijaste trakove. Prvi rep razdelite na polovico, med njegove polovice, vrgel rep št. 2 naprej in ga zataknite s sponko. Polovice repa št. 1 vzemite nazaj.
  Znova, od templjev, zberite del las in ga z elastičnim trakom zavežite skupaj s polovicami repa št. 1. Nastali rep (št. 3) razdelite na dva dela in, ko je med njima, vrnite rep št. 2 nazaj. Deli repa št. 3 pripeljite naprej in jih pritrdite s sponko. Začetek od ušes zberite še nekaj las in ga povežite z repom številka 2. Nastali rep številka 4 razdelite na dva dela, med katerimi morate potegniti lase, vržene navzgor. Deli četrtega repa zabodite na vrh, da se ne bi ovirali. Zberite bolj ohlapne lase in jih zavežite s konjskim repom, ki je zdaj spodaj. To storite, dokler vam ne zmanjka ohlapnih las. Pazite, da pletenico obarvate po celotni dolžini, tako da vlečete segmente na stranice.

Izjemna kombinacija francoske pletenice in kratkega boba

Kljub dejstvu, da je ta pričeska precej preprosta, na kratkih laseh izgleda zelo kul..

Ustvarjanje pričeske s pletenicami za kratke lase:

  Pramen previdno ločite na čelu, zavijte v vozel in za nekaj časa pritrdite s sponko. Na vsakem templju ločite še en pramen in ga pritrdite še s sponkami za lase, tako da se še ne motijo. Zberite še nekaj las pod prvim pramenom, prav tako jih zavežite v vozel in zatič. Leve stranske pramene vrnite nazaj in jih zabodite z nevidnimi. Nad njimi raztopite pramen. Sprostite preostali pramen in zavežite navadno francosko pletenico iz njega (ločite majhen del, začnite pleteniti, se pomaknite nazaj, dodajte lase). Pletenico zaključite na običajen način in skrijete konec pod lasmi na zadnji strani, tako da jo nevidno pripnete.

Pletenice na šiška in volumetričen stajling

Če želite zelo hitro ustvariti nekaj lepega in izvirnega na kratkih laseh, morate pletenico leteti na šiška in dodati volumen ostalim lasem..

To je zelo enostavno storiti:

  Na strani naredite ločitev in v bližini ločite pramen. Iz njega zavijte francosko pletenico in se pomikajte proti nasprotnemu ušesu. Pletenico napnite in zataknite za ušesom. Preostalim lasem dodajte volumen.

Tako lahko za kratke lase naredite morje čudovitih pričesk s pletenicami..

Video pričeske s pletenicami za kratke lase

Venec iz dveh nizozemskih pletenic

Elastična pletenica v kombinaciji s kratkim bobom

Obrnjena francoska pletenica s šopkom za kratke lase

Izvirna pričeska z dvema pletenicama

Graceful pričeska s francosko pletenico, pletenimi diagonalno

Pletenice za kratke lase: kako pleten francoski spikelet

Pigtails so ena najbolj priljubljenih pričesk. Očarljiva tkanja so primerna tako za dekleta kot odrasle ženske - obe s pigtails izgledajo očarljivo. Če ima deklica dolge ali srednje lase, potem ni težav - pletenico lahko preprosto pletate čez spodobno dolžino. In kaj storiti za tiste s kratkimi lasmi - tudi vi želite biti lepi, vendar dolžina zmede.

Mnogi verjamejo, da so pletenice neprimerno razkošje za kratke lase. A je? Z zaupanjem lahko rečemo, da to sploh ni tako. To temo bomo obravnavali v članku - kako pleteti pletenice na kratke lase za dekleta in dekleta - podali bomo primere tako vsakodnevnih kot prazničnih možnosti.

prednosti

 • Sodobne metode pletenja vam omogočajo, da ustvarite veliko možnosti za čudovite pletenice, vključno s kratkimi lasmi.
 • Pričeske s pletenicami so zelo ženstvene, odlično se ujemajo z romantičnim videzom.
 • Pletenice vam omogočajo, da odstranite moteče pramene z obraza, kar je pomembno, ko morate vaditi, se učiti, trdo delati. Poleg tega pričeske s pletenicami dobro držijo in skoraj zagotovo ne bodo razpadle do večera..
 • Pletenice dodajo čar in spontanost podobi.
 • Pigtails so precej preprosti za tkanje, to je povsem mogoče storiti sami. V članku bodo navedeni primeri pričesk, ki so posebej namenjeni samoizpolnjevanju.

Za odrasle

Razmislite, s kakšnimi pletenicami lahko odrasla deklica pletenice, da ne bi izgledala kot "deklica". Odrasle ženske in tkalke naj bi bile "odrasle" - lepe, zapletene, teksturirane. Plus je, da čeprav so takšne pletenice videti težke, jih je precej preprosto tkati - preprosto morate obvladati nekaj osnovnih korakov - in zanimiva nova pričeska je pripravljena.

Vsakodnevne možnosti

Stilisti svetujejo, da razmislite o naslednjih vrstah pletenic, ki veljajo za najprimernejše za kratke lase:

 • Spikelet. Izvirno tkanje, ki ga je enostavno in hitro narediti. Primerno, če dolžina las doseže vsaj 5 cm. Za pletenje špiceta na kratki glavi las je treba pletenje začeti od samih korenin - čim bližje njim. Vzemite tanke pramene - na ta način se bodo bolje pritrdili. Pred tkanjem poškropite glavo z lakom - to bo zagotovilo boljši oprijem pramena - manj bo potrgano.
 • Obroč prašiča. Posebna pričeska, ki uokviri glavo s čudovitim pletenim obročem. Pleten je lahko, če imajo lasje dolžino 10 cm. Na fotografiji je vzorec pletenice s kopitami:

Francoska pletenica za ženske

To je izvirna in očarljiva pričeska s teksturiranim tkanjem. Dobra stvar francoske pletenice je, da lasje naredijo bolj voluminozne, kar je zelo pomembno, če so na primer ženski lasje tanki.

Nasvet: če so vaši lasje res kratki, jih podaljšajte z nadzemnimi prameni - na ta način boste dosegli bolj lepo pričesko. In če se kratki lasje tudi kodrajo, potem je priporočljivo, da jih poravnate z železom ali posebnim serumom. To bo dodalo nekaj centimetrov dodatne dolžine..

 • Lase temeljito počešite.
 • Odločite se točno, kje bo vaša pletenica. Lahko gre od strani in strogo skozi sredino ter glavo uokviri z vencem. Razmislite o sredinski možnosti. V tem primeru vzemite odsek las s čela in ga razdelite na tri dele..
 • Začnite tkati kot običajno - z vsakim naslednjim korakom zgrabite stranske pramene in jih tkajte v glavno pletenico.
 • Torej pridite do konca, dokler ne zapletete vseh las.
 • Nato pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali, v praznični različici, z elegantnim lokom ali lasnikom.

Kako kratke ženske odbitke izgledajo za okrogel obraz in kako dobro izgledajo, lahko vidite na fotografiji v članku.

Toda kako izgleda lažna bob frizura za kratke lase na fotografiji, si lahko ogledate tukaj v članku.

Zanimivo bo tudi, če se naučite, kako navijati kratke lase in kako dobra bo videti takšna pričeska: https://opricheske.com/uxod/zavivka/kak-nakrutit-korotkie-volosy.html

Toda kako izgleda pričeska Malvinka za kratke lase, vam bo pomagalo razumeti fotografijo v tem članku.

Afriški

Ta vrsta tkanja za kratke lase je značilna po zavidljivi izvirnosti - ni vsako dekle odločilo, da bo dobilo takšno pričesko. Če pa se je vendarle odločila, bo pridobila nenavadno, zanimivo in privlačno pričesko..

Lastnosti:

 • Pogosto se za ustvarjanje pletenic uporabljajo večbarvne niti, kot je nitka - v tem primeru frizura postane tudi večbarvna. Torej ustvarjalna je izbira kreativnih in pogumnih posameznikov.
 • Afro-pletenice vam omogočajo, da o stylingu ne razmišljate dlje časa - glava je na vrsti vsak dan brez napora. Prav tako vam ni treba vsak dan umivati ​​las - ta postopek lahko izvajate veliko manj pogosto..
 • Afriške pletenice bodo krasile glavo kar 4 mesece - tako dolg "dopust" od potrebe po stilu las je vreden plačila 4-5 tisoč rubljev za pletenje.
 • Bistvo pletenja je, da mojster lase razdeli na številne majhne pramene, iz vsakega pramena pa oblikuje ločeno tanko pletenico. Kot rezultat, se na glavi pojavi cel šok tankih pletenic, kar ustvarja bujno in voluminozno pričesko. Na kratkih laseh bo pričeska videti še posebej nenavadno in izvirno..
 • Upoštevajte, da so afriške pletenice tkane, če so lasje dolge vsaj 5 cm. Toda če lasje ne dosežejo te oznake, lahko poveljnik plete umetne pramene - in pletenice z njihovo pomočjo Opomba: Ta pričeska ni namenjena samostojni izvedbi Mojster ga uporablja samo v salonu, ki uporablja posebno opremo

Praznične voluminozne pletenice

 • Če želite svojo francosko pletenico narediti praznično, lahko iz nje oblikujete šopek in ga pritrdite z elegantnimi lasnicami - takšen kup izgleda zelo dekorativno in izvirno. Francoska pletenica je dobra, saj odlično ohranja obliko pričeske, ne dopušča, da bi se prameni izlegli - nepogrešljiva kakovost, ko je potrebno, da pričeska traja dlje časa - primerna za aktivna dekleta.
 • Openwork pletenice so čudovita in očarljiva možnost za kratke lase. Ta pričeska je možna, če dolžina las doseže 15 cm. Na krajših laseh je lahko odprto tkanje samo z nadzemnimi prameni. Ta vrsta tkanja izgleda nenavadno ženstveno in romantično. Najboljše od vsega je, da se odprto tkanje kombinira z glavno frizuro - kvadratom ali bobom. Te frizure vključujejo ravne pramene enake dolžine, kar omogoča, da jih pletate v pletenice Nasvet: Pramenov pred pletenjem posujte z lakom, da se pričeska varno oprime. Na fotografiji - odprte pletenice:
 • Ribji rep. Ta možnost je vrsta francoske pletenice. Preprosto je narejeno in hkrati izgleda izvirno in nenavadno. Za pletenje boste potrebovali več časa in potrpljenja kot pletenje francoske pletenice. Za kratke lase je najbolje narediti ribje nohte s "podporo" nadzemnih pramenov - takrat je pričeska zagotovljena, da se ne bo razpadla. In potrebno je tesno in varno pritrditi pričesko z nevidnimi lasnicami in lasnicami - v nasprotnem primeru bodo prameni iztrgani. Toda kako narediti lep rep za dolge lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.
 • Prašičkov od znotraj. Tkanina je podobna francoski pletenici, le stranski prameni se ne nalegajo na srednji, ampak se spuščajo navzdol. Izkaže se konveksna pletenica, ki lepo izstopa proti splošnemu enakomernemu "ozadju" gladkih las Opomba: Ta pričeska ne bi smela imeti vidnih "pomanjkljivosti" - vsaka pomanjkljivost bo zelo opazna. Zato pričesko lepo in varno pritrdite. Toda kakšne pletenice za srednje lase za otroke so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko izveste iz članka.

Pričeske za majhne deklice

Razmislite o možnostih pletenic za kratke lase za majhne princese - navsezadnje so pletene pričeske v tem primeru pravi izhod. Dajejo čar malo fashionista, izgledajo lepo, zanesljivo "ščitijo" pogled pred prameni.

Vsakodnevne možnosti

Vzorec tkanja tradicionalne preproste pletenice

 • Združite lase in celoten volumen razdelite na tri dele.
 • Začnite tkati, navijati stranske pramene pod sredino po vrsti.
 • Torej, do konca, da pustite malo konice ohlapnih las.
 • Pletenico zategnite z elastičnim trakom - ravno dovolj tesen, da lasje ne bodo zrahljali. Zaprite kratke pramene z nevidnimi

Če želite narediti praznično različico, lahko pletenico okrasite s čudovitim lokom ali lasnikom.

Dve otroški pletenici za kratke kodre

Pletenje dveh pletenic na kratki glavi las ni lahka naloga, vendar je mogoče. Piškoti se bodo izkazali za kratke in se bodo nekoliko prilepili na stranice - vendar ima tudi to svoj čar.

Na fotografiji - pletenice za majhne deklice:

Navodila:

 • Vse dekličine lase razdelite na pol.
 • Z vsakega odseka zavijte majhno pletenico in jo zavarujte z elastičnimi trakovi.

Toda kako izgledajo lepe pletenice na srednjih laseh in kako težko je narediti takšne pletenice, je podrobno opisano v tem članku..

Pripravljeni so vsi - dve čudoviti pigtails. Če v pigtails pletete okrasne vrvice ali lepe trakove, dobite elegantno pričesko, s katero se lahko punca odpravi na počitnice.

Je enostavno tkati vilin pigtail

Vsaka punca bo všeč ta možnost. Elven pigtails so navadne ali francoske osi - nujno vitke -, ki so na obeh straneh pletene in vezane na zadnji strani glave. Če želite, lahko pričesko naredite bolj zapleteno in zanimivo, tako da dodate še nekaj vrstic pletenic na sredini..

Kakšne praznične pletenice je mogoče narediti

Kako pleteti otroške pigtails

Izvirna in lepa pričeska za kratke lase

 • Lase deklice razdelite na majhne odseke, iz njih oblikujte konjske repke. Pritrdite te konice s svetlimi tankimi elastičnimi trakovi..
 • Nato povežite te konjske nohte skupaj, tako da iz poti ločevanja na glavi naredite lep vzorec..

Toda kakšen je vzorec tkanja pletenic za srednje lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.

Kako pleteti kačo - korak za korakom

Ta pričeska izgleda čudovito in hitro tka..

 • Lase počešite in razdelite na del - raven, stranski ali diagonalni.
 • Ločite en pramen od glavnine las - začnite pletati s čela.
 • Pramene razdelite na tri dele in zavijte, postopoma zgrabite stranske lase in jih tkajte v strukturo.
 • Potrebno je, da se pletenica izkaže za nekakšen "cikcak", ki spominja na kačo - ta čudovit vzorec bi moral iti čez dekličino glavo.
 • Pletenica se konča na dnu - pritrdite jo z lokom ali elastičnim trakom.

Toda katere pričeske iz pletenic za dolge lase so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko ugotovite iz videoposnetka v tem članku.

Priporočila za tkanje lepih pletenic z lastnimi rokami

Koristni nasveti za pravilno pletenje kratkih las:

 • Lasje, ki jih je treba pletati, morajo biti čisto oprane in suhe.
 • Uporabite razpršila z "mokrim" učinkom - ta pričeska bo videti še posebej stilsko in seksi.
 • Pridobite čudovite dodatke za pritrditev las in sponk, s katerimi boste med postopkom tkanja ločili pramene drug od drugega - to jim bo pomagalo, da se ne bodo zapletale, pričeska pa se bo izkazala bolj urejena.
 • Preden začnete tkati, si lase privoščite z modelirnim mousseom ali peno - s tem bodo prameni bolj poslušni - ne bodo toliko trkali iz pričeske.

Ne opletajte otrokovih las tesno - glavna stvar je, da jim je udobna. Bolje je uporabiti bolj nevidne (vendar tudi brez fanatizma), kot pa vleči in vleči na občutljive otroške lase.

Ogledali smo si možnosti za pričeske s pletenicami za kratke lase. Vse lahko naredite sami, razen afriških pletenic. In zdaj veste, da nič ni nemogoče - tudi s kratkimi lasmi lahko polepšate lepo in izvirno tkanje.

Oglejte si naše vsakodnevne izbire najboljših lepotnih izdelkov

Modne pletenice za kratke lase.

Dogaja se, da lastniki kratkih pričesk resnično želijo pletenice. In v resnici obstajajo tone elegantnih pletenic za kratke lase. Hkrati lahko z uporabo različnih vrst tkanja in kombiniranjem različnih stilov vsakič naredite edinstvene pričeske.

Francoska pletenica za kratke lase.

Francoska pletenica je upravičeno ena najbolj priljubljenih in lepih tkalk las. Gotovo ga je mogoče izvesti na kratki pričeski. Hkrati lahko takšno pletenico postavite na glavo kamor koli. Francosko pletenico lahko pletate na eni strani glave ali čez celo glavo, od spodaj ali od zgoraj. Število možnosti za izvedbo francoske pletenice je omejeno le z domišljijo.

Grška pletenica za kratke lase.

Grško pletanje je možno na katerem koli lasu, tudi na kratkih. Grška pletenica je običajno pletena okoli glave. V tem primeru se ločijo tri pramene in začne se postopen prehod iz templja na drugo stran glave. Tako se pletenje upogne okoli glave, tvori izvirno pričesko..

Običajno, toda hkrati bodo pletenice, okrašene s tkanimi trakovi ali dodatki, kot je tiara, videti naravne..

Pleten slap za kratke lase.

Tkanina, imenovana slap, se uporablja tako za ravne kot kodraste lase. Poleg tega takšna pričeska izgleda neverjetno impresivno in romantično ravno na zavihanih kodrih..

Slap združuje tkanje las in ohlapne kodre.

V procesu tkanja je pramen iz templja razdeljen na tri dele in pleten v obliki navadne pletenice. V tem primeru je ob vsakem novem zavoju tkanja en zgornji pramen. Položi jo v spodnje pramene. Pletenje se nadaljuje tako, da zapustimo en pramen in poberemo drugega. Pletenico lahko ustvarite do sredine glave in ne nadaljujete naprej. Pri ustvarjanju stylinga lahko eksperimentirate in tkalite diagonalno.

Slap ima veliko različic in je neverjetno priljubljen pri mladih deklicah in deklicah.

Pletenice na šiška za kratke lase.

Zapnite na šiška za kratko frizuro. Ta pričeska je neverjetno priljubljena in je kot nalašč za tiste s kratkimi lasmi. Skoraj vsak lastnik šiška se včasih želi znebiti za nekaj časa. Poleg tega lahko ta želja raste v sorazmerju s samimi šiški..

Da se šiška ne bo vmešala v vsakdanje življenje, jo lahko postavite v elegantno pletenico. Takšna proga bo nepogrešljiva možnost za dekleta, ki vodijo aktiven življenjski slog. Pletene šiška ne bodo motile športa.

Za pletenje takšne pletenice morate iz glavnega dela las izbrati šiška in ga razdeliti na tri enake dele. Nato je navaden spikelet pleten z dodajanjem pramenov šiška.

Končano pletenico lahko pritrdite s sponko za lase in nevidnim lasnikom ob ušesu. In konica pletenice bo prikladno skrita za ušesom pod prameni las.

Pletenico lahko na pletenici pletate ne samo s spikeletom, temveč na kateri koli drug način tkanja. Možnosti je nešteto.

Pletenica iz spikelet na kratkih laseh.

Klasična spikelet izgleda odlično na odbitkih. Plesti ga je zelo enostavno. V čelnem predelu glave je del pramenov poudarjen in nato pleten s tremi pletenicami. Ko se pletenice oblikujejo, se na obeh straneh dodajo tanki prameni las, drug za drugim. Pletena pletenica je pritrjena z elastičnim trakom ali nevidnostjo.

Ob uporabi tega tkanja je tudi veliko prostora za domišljijo. Na primer, namesto ene spikeletke lahko pletate dve, tri ali celo štiri. Pletenicam lahko dodate tudi zanimive podrobnosti, na primer trakove ali pletenice pletate navznoter.

Kot rezultat poskusa je zagotovljena privlačna pričeska..

Stransko pletenje na kratkih laseh.

S asimetričnim stranskim tkanjem lahko pridobite kljubujoč, a hkrati ženstven videz. Ta pričeska ustvarja učinek obritega templja in se lahko izvaja na kateri koli dolžini las..

Tkanje se začne iz templja na najpreprostejši način z grabi. Treba je zagotoviti, da se prameni med tkanjem tesno raztegnejo. Lahko je pletena ena ali več mikro pletenic.

Pletite le do sredine pramena, nato pa se pigtails na skrivaj pritrdijo z nevidnim, elastičnim trakom ali okrasnim lasnikom. Za trajnejši učinek je rezultat ponavadi prekrit z lakom za lase. Da bi nastali pričeski dali večjo slovesnost, lahko pletenice okrasite z okrasnimi lasnicami ali trakovi.

Plesti okoli glave na kratki pričeski.

Izvirno pričesko lahko ustvarite tako, da pletate pletenico okoli glave. Izberete lahko katero koli metodo tkanja. Pletenica je pletena okoli glave s pramenom pramenov, začenši od templja. Poleg tega lahko kot poskus ustvarite podobno pričesko z uporabo dveh pletenic..

Končana pričeska je zavarovana s skritimi lasnicami. Konci pletenic so skriti v notranjosti.

Ta slog izgleda neverjetno lepo in lakonsko ter je primeren za poslovne ženske in pisarniško vzdušje..

Plesti s šopkom za kratke lase.

Pletenico s šopkom za kratke lase je lažje ustvariti, kot se morda zdi. Če ima dekle ravne lase, potem bo priporočljivo, da jih kodrate. Zavite ključavnice dajejo pletenicam neverjetno ženskost in lasje izgledajo bolj voluminozno.

Pri ustvarjanju pričeske se najprej oblikuje popka. V tem primeru lahko uporabite prostorninsko elastiko za lase (bagel) ustrezne velikosti. Nadalje so pletenice pletene iz las, ki se nahajajo na obrazu, začenši s čela. Končane pletenice so pritrjene na snop z nevidnostjo ali elastičnim trakom.

Če želite ustvariti učinek lahkotnosti ali naivne neprevidnosti, lahko na straneh sprostite ohlapne kodre obraza.

Članek je všeč - shranite ga v svoje socialno omrežje

Pletenice za kratke lase: osem aktualnih stilov

Dolžina las je nekakšen označevalec osebnosti, sestavni del očarljivega ženskega videza. Zelo voljne in namenske dame se vse pogosteje odločajo za lakonske odbitke: eleganten kaos asimetričnih pramenov, ganljiva brezhibnost kodrov, brezhibna geometrija kvadrata nehote pritegnejo poglede mimoidočih. Kaj pa, če duša vztrajno zahteva spremembe? Ponašajte se kot prava dama - spremenite si lase. Ni tako težko, kot se sliši - pletenice za kratke lase vam bodo vzele malo časa, iznajdljivosti in potrpljenja. Devet izvirnih video in foto lekcij, ki razkrivajo osnove in posebnosti vzorcev tkanja, vam bodo pomagale izbrati privlačne možnosti za vsakdanji in praznični stajling.

Očarljiva romantika: preprosta in elegantna

Bi radi preizkusili podobo prefinjene dame? Želja je izvedljiva, tudi če nimate kodrov do pasu. Ta kratka prepletena pričeska ustvarja popolno iluzijo svilnate grive, ki je skromno zavita pod čist vozel. Navodila za fotografije so dovolj jasna.

 1. Lase razdelite na pol - na parietalno in okcipitalno cono.
 2. Začnite krožno pletenico s hrbtne strani glave, nežno tkanje tankih pramenov v "spikelet". Konce skrijete v nastali vodnik, pritrdite ga z nevidnimi. Zgornji sloj las je rahlo posut z lakom ali fiksirnim sredstvom.
 3. Na dnu pramenov rahlo krtačite s fino zobatim glavnikom. Na vrhu rahlo zgladi glasnost, pri tem pa pazite, da ne poškodujete buffant; pritrdite ga z malo laka.
 4. Zavite snope začasnih kodrov čez "spikelet" in jih pritrdite z lasnicami.
 5. Zavijte konce snopov in jih skrijete v notranjost pričeske, popravite zalutale pramene in nanesite fiksir.

Lepota takšnega stajlinga je vsestranskost - vedno je primerna tako za poslovni kodeks kot za spontano zabavo..

"Francoski" slap: klasični pastoralni slog

Legendarna pričeska simpatičnih pastirk s provansalskih slik je že dolgo postala simbol ženskosti in brez umetnosti mladosti. Ideja je preprosta - tradicionalna pletenica s tekočimi kodri na dnu. Tkanje "slapa" na kratkih laseh doma zahteva nekaj spretnosti in pozornosti.

Prameni naj bodo enotni po širini in volumnu - tako enostavno je mogoče dobiti učinek odprtega "diadem" in želene simetrije pletenice.

Ko zberete nekaj las v zgornjem časovnem pasu, naredite več povezav preproste pletenice s tremi prameni. Nato ločite kodre na vrhu in ga vstavite v vzorec kot skrajno desno ključavnico, tako da prejšnji visi svoboden. "Narišite" pletenico v drugi tempelj in pritrdite z nevidnim elastičnim trakom na dnu. Najtežja faza je bila uspešno zaključena.

Zdaj je odvisno od navdiha. Curle lahko razdelite na več pramenov in grobo zavijte s plastjo - klasični "slap" bo zmehčal nekaj ostrine kratke frizure. Lastniki dolgega kvadrata morajo biti pozorni na geometrijsko različico: prameni so poudarjeni z zadrževalnikom in poravnani z železom. Sodobna različica slapa izgleda elegantno, ne da bi izgubila nežnost. Si želite plemenite popolnosti? Curls so lepo zaviti navznoter in pritrjeni s sponkami na notranji strani tkanja. Takšne pletenice so precej primerne za otroke..

Kompleksne pletenice za kratke lase: skrivnosti spretnosti

Če se doma uspešno spopadate s "spikeletom" ali "slapom" - čas je, da začnete osvajati nove vrhove. Tkanina z več prameni je vrhunec renesančne kurafurske umetnosti. Zračne lepotice renesanse so na glavi ponosno nosile večnadstropne okrašene pričeske, bogato okrašene s trakovi in ​​dragocenimi nitmi. Sodobna doba minimalizma ne zahteva takšnih žrtev, kljub temu pa lahko ekstravagantna mreža pramenov postane svetel naglas slike. Pri tkanju pletenic se morate držati preprostih pravil..

 1. Po tem, ko nanje nanesete fiksirno tekočino, razdelite pramene na tanke in enake dele po širini. Število pramenov je lahko poljubno, vendar je za lepo "čipkasto" tkanje bolje, da ne uporabljate več kot dvanajst.
 2. Uporabite silikonske gumijaste trakove, da konce držite skupaj in objemke, da razdelite in držite posamezne pramene.
 3. Za udobje lahko uporabite debel karton, na katerem je priročno oblikovati vzorec.

S kompleksnimi pletenicami je lažje delati na laseh srednje dolžine, ki pokrivajo vrat. Če so vaši lasje prekratki, se omejite na nekaj pletenic, ki jih pritrdite z elegantnim lasnikom ali trakom. Drug trik so nadzemni lasniki. Dale bodo potrebnemu volumenu stylinga in vam omogočile, da večji del las uporabite za ustvarjanje pletenic..

Afro tkanje: za tiste, ki se ne bojijo eksperimentov

Asimetrični vzorci, ki jih omejujejo prameni viskija, osupljive čipke serpentinskih pletenic, so trend te sezone. To pomeni, da bi modne ženske, ki radi šokirajo občinstvo, obvladale shemo tkanja afro-pletenic. Zdi se, da je to težko? Kljub temu je delo precej mukotrpno in monotono: maso las morate razdeliti na tanke pramene za enakomerno ozke pletenice. Tehnika "obratnega" tkanja, ki jo prikazuje video tutorial, daje največji rezultat.

Če želite ustvariti okraske in geometrijske oblike, morate najprej izbrati smer tkanja, pri čemer uporabite načelo "francoske pletenice". Premaknite se v želeno smer, enakomerno zgrabite pramene las z zgornje in spodnje strani. Proste konce pletenic položite v naključnem vrstnem redu, pritrdite jih z lasnicami.

"Rose" - nenavadna različica pletenic za kratke lase

Ta izvirni stajling je težko reproducirati na izjemno kratki frizuri, vendar bo dovolj 30 cm dolžine..

 1. Osnova frizure je tradicionalna "francoska" pletenica. Začenši pri desnem templju, tkani vzorec z izmeničnimi prijemi dodatnih pramenov na levi in ​​desni strani. Pletenico spravite na sredino in jo pritrdite s sponko.
 2. Iz levega templja tkalimo isto "košarico".
 3. Obe pletenici povežite v eno in pletajte naprej poševno, na desni zadnji del glave.
 4. Pletenico zavijte v polkrog in skrite konec las pod pletenico, pritrdite ga z nevidnimi. Nekoliko olajšajte povezave vzorca, tako da lase dajejo volumen.

Openwork naglas - graciozno "trak za glavo" las

Elegantna pletenica iz pramena lastnih las za dekleta, dekleta in ženske je najboljša možnost pričeske doma. Ljubiteljem prefinjenega minimalizma bo zagotovo všeč. Skrivnost čipkaste pletenice je v "obratnem" tkanju in pomanjkanju napetosti. Samo nežno položite pramene okoli osnove in jih pritrdite z lakom, kot je prikazano v foto vadnici.

Majestična krona: pletenica za posebne priložnosti

Zapleten spiralno oblikovan "venec" kodrov, ki ponosno kronajo žensko glavo, je čudovit prizor. Le kako pripeljati kratke lase v tako zapleteno pričesko? Tehnika tkanja, podrobno opisana v mojstrskem razredu, vam bo pomagala ustvariti svojo različico tega očarljivega stajlinga..

Nekaj ​​nasvetov profesionalnih frizerjev:

 • sredina spirale je tik pod krono - s tem, ko jo prestavite, razbijete simetrijo pletenice;
 • povezave vzorca morajo biti goste, prameni pa tanki. Bodite pozorni na glasnost in uporabite ločilni glavnik;
 • poskusite pletenico "voditi" tako, da pokrijete ločitev. Pobiralke (dodatne pramene, ki se uvedejo v tkanje) je treba vzeti strogo z ene strani.
 • rep pletenice je mogoče skriti znotraj vzorca ali pritrditi s satenskim povojom.

Fishtail - modna prilagoditev pletenic za kratke lase

"Fishtail" je prijeten vzorec ozkih povezav, ki subtilno poudari volumen in lepoto ženskih las. Elegantna uspešnica modnih blogerk in socialistov se ne mudi, da bi se odrekla svojim položajem, saj ponuja nepričakovane različice. Prijetno presenečenje - lastniki kratkih las si lahko privoščijo tudi ženstvene stajlinge. Edino, kar morate storiti, je obvladati vzorec vzorca. Ta vrsta pletenice je videti tudi dobro za otroke - obstaja nekaj otroških lahkih ribjih možnosti, s katerimi lahko vaš otrok hodi v šolo in na sprehod.

Klasična ribje šibe - pletenica s štirimi prameni z "obratno" tkanje.

 1. Izberite del las s parietalne cone.
 2. Razdelite jih na štiri enake kodre in obe zunanji zavijte z dvema osrednjima pramenoma. Desno in levo pa preskočite pod povprečja.
 3. Nadaljujte z "obratnim" vzorcem, pri čemer se izmenično odpirajte s strani.

Po zapomnitvi navodil za fotografije lahko začnete ustvarjati svojo pričesko. Nekaj ​​lasnic, lasišče, držalo in pol ure časa - vse, kar potrebujete.

ABC dobrega pletenja: trije nasveti za pletenje kratkih las

Ustvarjanje harmonične slike je zelo vznemirljiv postopek. Tkanje pletenic za kratke lase vam omogoča, da v celoti pokažete ustvarjalnost in dober okus. Mimogrede, o brezhibnosti. Ne pozabi:

 • pletenica je sama po sebi dekorativni element. Ne "zakomplicirajte" svoje pričeske s številnimi lasnicami, elastičnimi trakovi in ​​trakovi;
 • ne bojte se neke neprevidnosti pri stajlingu. Poreden pramen ali kapricičen curl bo le še povečal čar;
 • ne bodite ljubosumni na podrobnosti - lakonizem vedno slika.

Tkanje pletenic za kratke lase

Pričeske s čudovitim pletenjem izgledajo elegantno in romantično, razkrivajo vso lepoto ženskega obraza in poudarjajo individualnost svoje ljubice. Toda če dekletu z dolgimi prameni ni težko pletenice pletenice katere koli zapletenosti, potem praviloma povzroča številne težave. Brez skrbi, strokovnjaki našega spletnega mesta vas ne bodo pustili, da boste ostali brez stilskih stajlingov. S pomočjo naših mojstrskih tečajev se boste naučili tkati različne pletenice, tudi na zelo kratkih laseh..

Francoska pletenica za kratke lase

Francoska pletenica je eno najbolj priljubljenih in lepih tkalcev. Izvajanje na kratkih laseh ni tako težko..

 1. Pletene pramene kombiniramo z glavnikom in označimo začetek francoske pletenice - s strani, na hrbtni strani glave ali na zadnji strani glave.
 2. Pramen ločimo želeno širino in ga razdelimo na tri enake dele.
 3. Začnemo tkati navaden pigtail.
 4. Levo stran postavite na sredino in ji dodajte tanek pramen ohlapnih las..
 5. Enako storimo s pravim pramenom..
 6. Nadaljujemo tkanje pletenice do konca. Konico zavežite s tankim elastičnim trakom.

Takšno pletenico lahko postavite po želji - oglejte si fotografijo in se prepričajte sami.

Slap s kratkimi lasmi

Če želite ustvariti ta šik slog, boste potrebovali fin glavnik in elastičen trak, ki se bo ujemal z lasmi..

1. Glavo previdno prečešite z glavnikom.

2. Zavijte jih s kleščami, likalnikom ali ustvarite kodre s pomočjo sušilca ​​za lase z okroglo šobo (difuzor). Na kodrastih pramenih slap izgleda bolj impresivno..

3. Na temporalnem delu ločite tanek pramen las in ga razdelite na tri enake dele.

4. Začnemo tkati navadno pletenico.

5. Po nekaj centimetrih nadaljujemo z oblikovanjem slapa - zgornji pramen pustimo spodaj in ga nadomestimo z novimi lasmi, ki se nahajajo spodaj.

6. Lase še naprej pletate, spuščajte en odsek in nabirajte drugega. Po želji lahko slap pletate od ušesa do ušesa, lahko pa tkanje pripeljete samo do sredine glave in pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali čudovitim sponko za lase. Lahko pa ustvarite dva takšna pigtails drug proti drugemu tako, da združite dva slapa z enim.

Tkanje pletenic za kratke lase ponuja različne možnosti. Pred vami je najbolj kombinacija dveh modnih trendov hkrati - snop in pletenica..

 1. Lase zdrobimo z glavnikom in jih z curlingom ali likalnikom zavijemo v kodre. Tako bo naše tkanje teksturirano in bujno..
 2. Lase razdelite na tri enake dele.
 3. Iz sredine oblikujemo snop na kakršen koli način, primeren za vas.
 4. Stranske pramene zavežemo v dve francoski pletenici v smeri od čela do dna svežnja.
 5. Konce pletenic vežemo s tankimi elastičnimi trakovi in ​​pritrdimo s parom nevidnosti.
 6. Če želite narediti svojo pričesko nekoliko zmedeno, spustite nekaj tankih kodrov iz tkanja..

Trak za lase

To tkanje se opravi zelo hitro in v trenutku spremeni navadno dekle v elegantno mlado damo..

Korak 1. Pletene pramene z glavnikom.

Korak 2. Ločite lase na templjih in na čelu vzporedno s črto njihove rasti. Preostale dlake na zadnji strani glave pripnemo s sponko.

Korak 3. Lasje v templju razdelimo na tri enake pramene.

Korak 4. Začnemo tkati francosko pletenico ravno nasprotno - prekrivamo pramene pod seboj in dodamo nove tanke pramene desno in levo.

Korak 5. Nadaljujemo tkanje na nasprotni rob. Pridemo do ušesa in zaključimo tkanje navadnega pigtailja, katerega vrh je pritrjen z elastičnim trakom.

Korak 6. Ohlapne dlake poškropite z lakom in jih skrite v notranjost s pomočjo nevidnosti.

Korak 7. Da bo trak za lase bolj volumen, zelo nežno povlecite zanke.

Korak 7. Prosti del pramenov zvijemo na curling likalnik in skrijemo vrh platišča pod bujnimi kodri.

Šiška z dvojno pletenico

To tkanje na prvi pogled izgleda zapleteno, vendar ni. Poskusite sami, upoštevajte naša navodila.

1. Lase previdno počešite in zavijte s sušilcem za lase, likalnikom ali curlingom. Če želite popraviti kodre, lahko uporabite mousse ali peno.

2. Ločite lase blizu ušes in jih pripnite z nevidnimi. Preostale lase zvijemo drug proti drugemu in jih pritrdimo z lasnicami.

3. Zavijemo k tkanju pletenic iz tistih pramenov, ki smo jih zabodli. Vodoravno jih razdelimo na enake dele in tkalimo dve trivrstični pletenici.

4. Konce zavežite s tankim elastičnim trakom, zasukajte in pritrdite na zadnji strani s pomočjo zatičev in nevidnosti.

5. Končni slog razpršite z lakom. Zavihani lasje so lahko ohlapni ali pa jih zapustite.

Ali menite, da si takšno pričesko lahko privoščijo le lastniki dolgih las? Vendar ne! S kratko frizuro čim bolj zavijte spikelet!

1. Na predelu čela izberite majhno zaponko las.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Z vsakim novim tkanjem dodajte po eno tanko pramen na vsaki strani. Konico zaključimo do konca in konico pritrdimo z elastičnim trakom. Na sredino lahko pletite en špic ali pa ustvarite cel "šopek" dveh, treh ali celo štirih špic.

Če želite ustvariti takšno tkanje, mora biti dolžina pramenov dosegla ramo (klasični kvadrat).

Korak 1. Lase počešite z glavnikom in jih razdelite na dva enaka dela vodoravno.

Korak 2. Od prvega dela tkajte francosko pletenico v hrbtni strani. Tisti, ki redno pregledujejo strani našega spletnega mesta, že vedo, kako to storiti. Konico pletenice zavežite s tankim elastičnim trakom.

Korak 3. Naredite enako z drugim delom las.

Korak 4. Obe pletenici nataknemo okoli glave in pritrdimo stajling z lasnicami. Konce ne pozabite skriti v notranjost.

Na dekletih s kratkimi lasmi bo to tkanje zelo harmonično..

1. Previdno ločite šiške od preostalih las in jih razdelite na tri enake pramene.

2. Začnemo tkati pletenico v treh vrsticah.

3. Po nekaj rezinah nadaljujte z izvedbo spikeleta.

4. Končni pigtail pritrdimo ob ušesu s čudovitim ščetko za lase, lokom ali sponko za lase.

Cignoni in nadzemni prameni so bili vedno pomembni. Tudi leto 2014 ni bilo izjema od tega pravila. Pletanje z lažnimi prameni je videti tako lepo kot pletenica iz naravnih las.

Cignoni se prodajajo v specializiranih salonih in trgovinah. Cene takšnih izdelkov so lahko zelo različne - tako proračunske kot bajno drage. Stroški nadzemnih pramenov so odvisni od materiala, iz katerega so izdelani. Naravni lasje so veliko dražji, vendar jih lahko varno česate, barvate in kodrate. Toda pri nakupu umetne lasnice morate biti pozorni na njen odtenek. Že najmanjše neskladje z vašo barvo lahko igra slabo šalo in takšnih pramenov ni več mogoče barvati..

Kako tkati pletenice z lažnimi prameni?

 1. Lase temeljito počešite in pospravite laž.
 2. Lasje pritrdite s trakom, ušesci, lasnicami ali kapsulami.
 3. Začnite tkati. Poskusite, da ne potegnete las ali povlecite pletenice.

Nasveti za pletenje

Če želite lepo pletenico zaviti brez težav, si oglejte naše koristne nasvete:

 • Ne poskušajte pletati na umazanih, nerazpršenih laseh. Pletenica bo nagnjena in ne zelo bujna.
 • Za tiste, katerih lasje so zaradi kemije ali narave kodrasti, na njih nanesite vlažilni mousse ali pršilo. Lahko pa glavnik namočite v toplo vodo in ga večkrat sprehodite po laseh.
 • Styling okrasite s trakom, cvetjem, trakom za glavo ali sponko za lase za dodaten volumen.
 • Lase ne potegnite pretesno - to jo bo trajno poškodovalo in lahko povzroči glavobole..

Tkanje in pletenice za kratke lase vas bodo držale na vrhu trendnega vala..

Pletenice za kratke lase za dekleta. Fotografije, vzorci tkanja, kako to storiti korak za korakom s fotografijo

Pigtails so vsestranski način za oblikovanje kodrov katere koli dolžine. Na kratkih laseh se pričeske z njimi naredijo preprosto in hitro, vendar izgledajo izvirno in elegantno. Fotografski primeri oblikovanja in korak za korakom diagrami z opisom postopka bodo pomagali ustvariti čudovite pletenice tudi na kratkem kvadratu.

Značilnosti pletenice za kratke lase

Za samo-ustvarjanje pletenic so primerne številne vrste odbitkov bob. Optimalna dolžina delovnih pramenov je 10 cm, na krajših laseh bodo konci izrezani iz pletenic, kar bo ustvarilo učinek "ježa".

Vendar ima pletenje na kratkih pramenih več prednosti:

 • pomaga pri ustvarjanju več različnih slik samih;
 • omogoča zbiranje motečih pramenov v pričeski, zaradi česar je udobno in praktično;
 • uporablja prerasle šiške pri stylingu;
 • naredi videz eleganten, ženstven, romantičen ali igriv in drzen.

Pletene pričeske za različne tipe obrazov

Pigtails, pleteni na kratke lase, bodo pomagali pri ustvarjanju izvirne slike, če jih izberete z usmeritvijo na obliko obraza. Fotografije, predstavljene kasneje v članku, vam omogočajo, da vidite prednosti pričeske, ki poudarjajo lepoto ženskega obraza..

Strokovna priporočila glede izbire pletenic za določeno vrsto obraza:

Vrsta obrazaPriporočila
Pravilne ovalne oblikeTa oblika obraza velja za univerzalno, zato so absolutno vse možnosti za pletenice primerne za njegove lastnike..
Okrogla oblikaZa okrogel obraz so primerne pletenice s pričeskami, ki kažejo na prisotnost volumna na kroni, kar bo popravilo prekomerno zaokroženost. Volumen lahko dobite z majhnim flisom ali pletenjem oboda pletenice. Asimetrična ločitev bo pomagala nadomestiti glasnost. Tudi pri ustvarjanju stylinga morate na straneh obraza pustiti dolge šiške..
Kvadratna oblikaVizualno zmehčate vogale, rahlo raztegnite obraz s kodrastimi prameni na koncih, stranski delček na strani in šiška, sestavljena iz debelih pramenov, ki segajo do brade. Dekleta s to obliko obraza ne smejo puščati ušes in čela odprta, zato naj bo ločitev simetrična.
Pravokotna oblikaTa vrsta obraza predvideva prisotnost asimetrije v pričeski, pa tudi bujne podolgovate šiške. Ni priporočljivo:
 • odprite čelo in stranice obraza;
 • gladko počešite lase nazaj;
 • naklonjena simetriji.
Trikotni in diamantni obrazTesne pletenice čim bližje liniji obraza, vključno s pletenicami z učinkom obritega templja, bodo pomagale doseči sorazmernost. Strokovnjaki priporočajo, da dekleta s to vrsto obraza kodrajo pramene in puščajo asimetrične šiške prosto..
Obraz v obliki srcaStyling izgleda dobro s to obliko obraza, vizualno širi brado. Na primer, z dolgimi šiški ali zvitimi prameni na koncih.
Obraz v obliki hruškeZa dekleta s to obliko obraza so primerne pričeske z asimetričnim ločevanjem in volumnom na kroni, kombinirane s tekočimi šiška na čelu. Lase ne morete česati, čelo pustite odprto.
Ozka ovalna oblika (podolgovat obraz)Asimetrične linije za oblikovanje te oblike obraza pomagajo vizualno mehčati obliko. Šiška bo razširila obraz, glasnost na straneh, prameni so se ukrivili v velike valove.

Nasveti za tkanje pletenic za dekleta s kratkimi lasmi

Da bi pletenice na kratkih laseh izgledale izvirno in privlačno, morate upoštevati nasvete profesionalnih frizerjev in izkušenih stilistov..

Na primer:

 • pomembno je pletenje pletenic na čiste, temeljito oprane in posušene lase, sicer bo pričeska brez naravnega volumna in privlačnosti;
 • predhodno kodranje posameznih pramenov ali vseh kodrov z likalnikom z glavnikom-glavnikom bo dodalo dodaten volumen pričeski, namesto tega pa lahko dosežete podoben učinek, lahko naredite lahki bouffant;
 • kodraste kodre pred ustvarjanjem pletenic obdelajte z mousse / peno ali glavnikom z glavnikom, namočenim v vodo, da olajšate styling;
 • pri pletenju pletenic je potrebno spremljati zmerno napetost pramenov: ne smejo ležati preveč ohlapno in ne preveč tesno, tako da frizura izgleda lepo;
 • vključno z novimi kodri ohlapnih las v pigtailu, je treba spomniti na simetrijo: prameni, ki jih je treba ujeti, morajo biti enaki, da se pričeska ne izkaže za krivo;
 • za ustvarjanje pletenic na ultra kratkih laseh je bolje uporabiti sponke, ki bodo pomagale pritrditi pramene v pravem položaju med tkanjem;
 • po končanem tkanju je treba styling obdelati z močnim fiksacijskim lakom, kar bo pripomoglo k temu, da se konci iz pigtail-a ne izbijejo;
 • uporaba lokov, trakov, cvetov vizualno poveča volumen pričeske in jo naredi bolj privlačno.

Kaj je potrebno za ustvarjanje pričeske?

Če želite ustvariti pričeske, morate pripraviti naslednja orodja in orodja:

 • glavnik-glavnik;
 • ločevanje glavnika za ločevanje;
 • glavnik-krtača;
 • kratke lasnice;
 • neviden;
 • silikonski gumijasti trakovi;
 • spone za pritrditev pramenov;
 • sušilnik za lase;
 • kodralnik;
 • styling pena;
 • močan držalni lak.

Sheme po korakih za samooblikovanje v obliki pletenic za kratke lase za dekleta

Pigtails za kratke lase, katerih fotografije si lahko ogledate kasneje v članku, so doma samostojno tkane zelo preprosto in hitro. Korak za korakom sheme pomagajo pri izvajanju pričesk s pletenicami.

Preprosta pletenica

Pletenje preproste pletenice, ki ji pravimo tudi tristranski spikelet, je zelo preprosto:

 1. Na območju templja je treba ločiti debel pramen las in ga razdeliti na 3 dele, ki so enake volumnu.
 2. Zunanji pramen na levi strani je treba postaviti med druga dva.
 3. Potem je treba skrajni pramen na desni postaviti med druga dva.
 4. Med tkanjem je treba pramene zategniti, tako da se pigtail izkaže za zmerno tesen.
 5. Po zgornjem diagramu je potrebno ustvariti pigtail želene dolžine, na koncu mora biti vezan z elastičnim trakom.

Pletenice s tundri

Kako pleten z žemljicami:

 1. Dlake je treba razdeliti na 3 dele: prvi naj pokriva območje krošnje, drugi - okcipitalno območje, tretji - podlago vratu.
 2. Vsak del je treba privezati z elastičnim trakom na strani, potem ko ločite majhen curl.
 3. Iz nastalih treh repov morate oblikovati snope in jih pritrditi na lase z nevidnimi ali kratkimi lasnicami.
 4. Ločene kodre je treba pletati - skupaj naj bodo 3.
 5. Snopi morajo biti zaviti v pigtails, katerih konci morajo biti nevidno pritrjeni pod lasmi.

Francoska pletenica

Francoska pletenica je najpreprostejša možnost za eleganten in hkrati praktičen stajling:

 1. Bližje liniji obraza ali na območju krošnje je potrebno ločiti majhen del las, ki ga je treba razdeliti na 3 tanke enake pramene.
 2. Skrajni pramen na desni strani mora biti nameščen na srednjem in nameščen med srednjim in skrajnim pramenom na levi strani.
 3. Zunanji pramen na levi strani mora biti nameščen na pramenu, ki je postal srednji in nameščen med drugima dvema.
 4. Vsakič, ko ponovite koraka 2 in 3, morate nadaljevati s tkanjem naprej. Šele zdaj je treba z vsakim prepletom delovnih pramenov dodati majhne kodre ohlapnih las.

Pigtails za kratke lase. Fotografija tehnike tkanja.

 • Ko tkanje doseže podlago vratu in so kodri za grabež končani, naj tkanje nadaljujete z navadnim tristranskim spikelom do želene dolžine.
 • 2 pletenice za kratke kodre

  Shema po korakih za tkanje dveh pletenic:

  1. Najprej morate razdeliti skozi celotno glavo, lase razdeliti na 2 stranska dela. Vsak del je treba prepletati v obrnjeno francosko pletenico.
  2. Tkanje mora potekati na naslednji način. Na levi strani čela je treba ločiti pramen, ki ga je treba razdeliti na 3 dele, ki so enake po obsegu.
  3. Skrajni pramen na levi naj bo pod osrednjim in postavljen med njim in desnim skrajnim pramenom.
  4. Skrajni pramen na desni se mora držati pod tistim, ki je trenutno na sredini, in ga nato postaviti med tistim, ki se je izkazal za skrajno levo.
  5. Nato morate ponoviti koraka 3 in 4, le z vsakim novim tkanjem delovnih pramenov jim morate dodati kodre prostih las..
  6. Konec pletenice lahko pustite prosto ali zataknjen v pričesko in pritrdite z nevidnimi ali sponkami.
  7. Na desni strani morate zaviti pigtail, ponavljanje korakov 2-6.

  Pigtail Trak

  Načelo Pigtail-Trak je, da se ovije okoli glave od zadaj:

  1. Najprej morate ločiti kodre tik nad ušesom in ga zapletati z navadnim trobratnim spikeletom.
  2. Nad drugim ušesom ločite popolnoma isti curl in ga zavijte v spikelet.
  3. Na zadnji strani glave morata biti obe pletenici položeni tako, da se zdi, da se nadaljujeta, in pritrjeni na lase z nevidnimi.
  4. Konce pletenic in ohlapnih pramenov je treba zaviti pod pričesko in jih tudi zavarovati z nevidnostjo.

  Prvotna različica Pigtail-Teemka je slap, ki se izvaja po naslednjem postopku:

  1. Na templju je treba ločiti debel kodre in ga razdeliti na 3 dele.
  2. Do ušesa je treba tkanje opraviti v francoskem slogu, zajeti pramene na obeh straneh - dobili bi 2-4 povezave.
  3. Nato morate na laseh ustvariti učinek slapa. Če želite to narediti, morate vsak zgornji pramen, potem ko ga položite med ostala dva (kot pri tkanju navadnega spikeleta), spustiti v prosti tok. Namesto tega morate prijeti nov pramen ohlapnih las, ki se nahaja bližje kroni..
  4. Preostale pramene med oblikovanjem slapa je treba prepletati kot običajno pri francoskem tkanju, vendar brez oprijemanja ohlapnih kodrov.
  5. Ponavljajte koraka 3 in 4, dokler pletenica ne doseže drugega ušesa. Slap lahko zavežete tudi na sredino glave, nato pa naredite več tkal, ne da bi prijeli pramene in pritrdili pigtail z elastičnim trakom.

  Pigtails

  Navodila za ustvarjanje pigtails:

  1. Na vrhu glave je treba ločiti 3 odseke v katero koli smer: diagonalno, vzdolž čela ali od čela do zadnjega dela glave.
  2. Vsak odsek je treba prepletati v navadno ali prepleteno francosko pletenico, z kodri iz ohlapnih las na obeh straneh.
  3. Ko je pletenica pletena na sredini glave, mora biti v repu vezana z brezbarvnim silikonskim gumijastim trakom.
  4. Ohlapne lase, ki niso bili pleteni, lahko zavijte ali pustite naravnost.

  Frizura s spikelet

  Korak za korakom opis postopka ustvarjanja spikeleta:

  1. Na čelu je ločen širok pramen las, razdeljen na 4 dele.
  2. Zunanji pramen na levi strani (1) je vržen čez 2 pramena in povezan s 3.
  3. Skrajni pramen na desni (4) je vržen čez 1 in 3 (trenutno so na sredini) in se povezuje z 2 (trenutno je na skrajni levi).
  4. Po tem načelu je pletenica pletena naprej, le zdaj je vsakemu prepletenemu pramenu dodan majhen kodr ohlapnih las..

  Pletenico okoli glave

  Pletenico okoli glave lahko pletate na laseh, ki dosežejo dolžino ramen ali vsaj padejo tik pod podlago vratu.

  Navodila za tkanje po korakih:

  1. Najprej morate lase razdeliti na 2 dela: prvi del je čelo in krona, drugi je okcipitalno območje in osnova vratu.
  2. Prvi del je treba zaviti v obrnjen francoski pigtail, ki naj se upogne okoli glave vzdolž črte obraza.
  3. Drugi del las je treba pletati v isti pigtail, le vzdolž osnove vratu.
  4. Ko sta obe pletenici pripravljeni, je treba njune repne repke med seboj povezati z elastičnim trakom, konce pa pritrditi in pritrditi pod pričesko z nevidnimi

  Bezel

  Pijatni obod je primeren za lastnike klasičnega ali podolgovatega kvadrata, lahko ga pletate ob upoštevanju naslednjega postopka:

  1. Nad ušesom, bližje liniji obraza, morate zgrabiti majhen kodre, ga razdeliti na 3 pramene in ga 1 krat vezati z navadnim tristranskim spikeletom.
  2. Nato morate pleteti francosko pletenico, tako da zgrabite pramene z obeh strani ali samo na čelu. Pletenice naj imajo smer od enega ušesa do drugega vzdolž čela.
  3. Po zaključku okvirja do ušesa na drugi strani glave ga je treba pritrditi s silikonskim gumijastim trakom.

  Učinek stranskega tkanja in obrito templjev

  Vzorec tkanja stranske pletenice z učinkom obritega templja:

  1. Najprej morate narediti asimetrično vzdolžno ločitev od obraza do osrednje točke glave, nato pa uporabiti kotni prerez od sredine do ušesa (na strani z manj las), morate ločiti odsek, da ustvarite učinek obrito templjev.
  2. Znotraj ločenega odseka na čelu morate vzeti 3 tanke pramene in jih 1-krat zaviti skupaj z navadnim tropredelnim spikeletom.
  3. Po tem zavijte tanko francosko pletenico vzdolž roba odseka, pri čemer izvedite prijeme na eni strani, bližje območju krošnje. Prav tako lahko pletate na sredini odseka ali v enem odseku naredite 3 zelo tanke pletenice..
  4. Ko so kodri za grabež končani, je treba pletenico še naprej tkati do konca z navadnim tristranskim spikeletom, na koncu pa ga zavezati z brezbarvnim tankim elastičnim trakom.
  5. Pijača je treba skriti pod ohlapnimi lasmi pod pletenim odsekom. Na drugi strani ločevanja je treba lase prekriti s styling gelom ali voskom, da lasje dlje časa dobijo lep videz in svežino.

  Mikrokozi

  Ustvarjanje mikrokozmosa sploh ni zapleten postopek:

  1. Najprej morate lase razdeliti na 4-6 odsekov z uporabo vzdolžnega ločevanja. Pričesko lahko naredite asimetrično, če v pigtails pletate samo desno ali levo časovno območje..
  2. Vsak odsek mora biti pleten posebej, s francosko pletenico z dvostranskimi izboklinami novih pramenov.
  3. Na koncu tkanja je treba pigtail pritrditi z elastičnim trakom ali mini rakom na dnu vratu.

  Nizozemska pletenica

  Pigtails za kratke lase, katerih fotografije so predstavljene v članku, je mogoče izdelati v nizozemskem slogu. Takšno tkanje je lahko enojno ali dvojno.

  Eno nizozemsko pletenico lahko dobite z nizom naslednjih korakov:

  1. Najprej morate prijeti širok pramen vzdolž črte obraza in ga razdeliti na 3 dele, ki jih je treba spletati po vrstnem redu, v katerem se izvaja "francoska pletenica v vzvratni".
  2. Nato morate še naprej tkati pletenice, prepletati pramene navznoter, pod seboj in z obeh strani prijeti nove kodre. Pletenico lahko namestite tako v sredini kot levo / desno od nje ali diagonalno - to je treba prilagoditi vzdolž tkanja.
  3. Ko se vsi pričeski porabijo v pričeski, je treba pletenico do konca pletati z navadnim tristranskim spikeletom in vezati z brezbarvnim elastičnim trakom. Po tem je treba pigtail zaviti v majhen sveženj in ga pritrditi s kratkimi lasnicami.

  Korak za korakom za ustvarjanje nizozemske pletenice v dveh tkalicah:

  1. Dlake je treba razdeliti na 2 stranska dela, od katerih mora biti vsaka vpletena v nizozemsko pletenico (to je enaka vrsta pletenice kot francoska pletenica, obratno) od ločevanja vzdolž obraza, nato po robu glave do ušesa in nato od ušesa do sredine glave.
  2. Vse ohlapne lase ni treba pletati v pletenice - majhen del le-teh naj ostane v spodnjem okcipitalnem predelu, ki ga je treba zbrati v šop s pomočjo tankega elastičnega traku.
  3. Pletene pigtails je treba pritrditi z elastičnimi trakovi, nato pa jih vstaviti drug v drugega, tako da se na zadnji strani glave dobi čedna ravna bunka. V tem primeru mora biti del prostih spodnjih las, zbranih z elastičnim trakom, pod dvema povezanima pigtails.
  4. Konci pletenic in pramenov morajo biti zataknjeni pod pričesko in pritrjeni z nevidnostjo.

  Macrame

  Pravzaprav je zelo enostavno ustvariti tako nenavaden pigtail:

  1. Najprej morate na templinskem območju ločiti majhen pramen, ga razdeliti na 3 dele in na koncu zaviti z navadnim tristranskim spikeletom, ne da bi ga pritrdili z elastičnim trakom.
  2. Srednji pramen je treba prijeti z desno roko tik pod koncem tkanja, z levo roko pa morate pritrditi pigtail, pri čemer stranske pramene držite skupaj.
  3. Trdno držite srednji pramen, z levo roko povlecite preostale lase pletenic, kot da drsite po osrednjem pramenu.
  4. Ko je pigtail videti kot makrame, ga je treba pritrditi s prozornim elastičnim trakom in pritrditi na lase z nevidnimi.
  5. Iz vseh pramenov vzdolž čela lahko ustvarite še nekaj podobnih pletenic ali jih pletate.

  Ribji rep

  Ribolov styling lahko opravite v samo 5-7 minutah:

  1. Na območju templja morate zajeti širok pramen las in ga razdeliti na 2 dela..
  2. Tanek curl je treba ločiti od prvega dela, držati pod njim in ga povezati z drugim delom. Od drugega dela morate ločiti tudi tanek curl, ga držati pod njim in ga povezati na levo stran.
  3. Po opisani shemi je potrebno nadaljevati tkanje do konca, po katerem je treba pigtail pritrditi s trakom, privezanim na lok.
  4. Pletenico je treba položiti čez ohlapne lase in jih zavarovati z nevidnostjo.

  Veriga

  Nenavadna pričeska se ustvari doma v samo 7 minutah:

  1. V bližini enega templja je treba ločiti majhen pramen las, ga razdeliti na 2 dela, ki sta vezana v prosti vozel. Pletenice naj imajo smer od enega templja do drugega vzdolž čela.
  2. Nato na pramene, prepletene s vozlom, dodajte kodre ohlapnih las na obeh straneh in jih nato privežite nazaj v prosti vozel.
  3. Vsakokrat po naslednjem vezanju vozlov morate pramenom na obeh straneh dodati pramene ohlapnih las.
  4. Oprijem novih pramenov se ustavi, ko pletenica pletenico nasproti ušesu. Po tem naredite še 2 vozla, nato pa morate konec pletenice povezati z ohlapnimi lasmi in iz njih na hrbtni strani glave oblikovati šopko, ki jo zavaruje z nevidnostjo.

  Pasovi

  Opis postopka ustvarjanja pričeske:

  1. Na laseh na sredini ali na strani glave je kratek razkol.
  2. V bližini razreza, bližje liniji obraza, ločite 2 tanka kodra in jih nekaj cm zvite v tesne svežnje v smeri urinega kazalca..
  3. Nadalje se svežnja medsebojno križata v nasprotni smeri (v nasprotni smeri urinega kazalca).
  4. Po tem se spet kodrajo, nato prekrižajo, zdaj pa jim pred vsakim tkanjem dodajo nove kodre ohlapnih las..
  5. Ko pletenica snopov doseže želeno dolžino, je vezana z elastičnim trakom in pritrjena na lase z nevidnimi.

  Kača

  Korak za korakom za tkanje kačjih pletenic:

  1. Na območju templja, čim bližje liniji obraza, je treba zajeti majhen del las in ga razdeliti na 3 dele. Od tega bi morali zaviti francosko pletenico v nasprotno uho in na obeh straneh prijeti kodre iz ohlapnih las.
  2. Od ušesa je treba pletenico pletati v istem vzorcu, tako da pletenje usmerite v drugo uho.
  3. Nato morate narediti še en obrat in nadaljevati tkanje pletenice na podlago vratu, na koncu ga je treba vezati s tankim elastičnim trakom. Konci las morajo biti zaviti v pletenico in pritrjeni z nevidnostjo.

  Šiška z 1 ali 2 pletenicami

  Pigtails za kratke lase, katerih fotografije so predstavljene kasneje v članku, so pletene iz šiška.

  Šiška v 1 pletenici je pletena po naslednjem vzorcu:

  1. Šiške je treba ločiti od celotne mase las in iz nje začeti tkati francosko pletenico.
  2. Z vsakim tkanjem morate pritrditi kodre ohlapnih las na delovne pramene s šiška samo na eni strani - bližje kroni.
  3. Pletenico, ki je pletena do ušesa, je treba pritrditi s trakom, privezati na lok. Curls, ki niso vključeni v tkanje curl v svetlobnih valovih ali ostanejo naravni.

  Kako pletenje šiška v 2 pletenicah:

  1. Lase je treba zviti v velike kodre, obdelati s peno in lakom.
  2. Nadalje so lasje razdeljeni na 2 dela: prvi naj pokriva čelo in krono, drugi - okcipitalno območje in podlago vratu. Drugi del je treba skrbno zbrati na zadnji strani glave v bunki.
  3. Zgornji del mora biti razdeljen z asimetričnim razdelkom na dva neenaka dela, ki jih je treba vpletati v francoske pletenice, na samo eni strani pa ujeti kodre iz ohlapnih las..
  4. Tkanje prvega dela je treba usmeriti vzdolž čela do ušesa, drugega dela - od templja do ušesa.
  5. Konce pletenic je treba pritrditi na lase pod snopom z nevidnimi, po katerih se mora snop raztopiti, puščajo kodre prosto padajoče.

  Afro-pletenice

  Če želite ustvariti afro pletenice na kratkih laseh, sledite tem korakom:

  1. Dlake je treba razdeliti z neprekinjenim razdelitvijo na 2 enaka stranska dela. Oba stranska dela je treba razdeliti na nadaljnjih 5-6 odsekov.
  2. Vsak odsek mora biti pleten v tanko francosko pletenico v smeri od roba glave do njegovega središča, tako da z obeh strani primite nove pramene..
  3. Ko se kodri za pobiranje znotraj delovnega odseka iztečejo, morate pigtail do konca zaviti z navadnim tristranskim spikeletom. Na koncu morate tkanje pritrditi z majhnim elastičnim trakom..
  4. Ko so vse 10-12 pletenice pripravljene, jih je treba zbrati v visokem konju na zadnji strani glave..

  Francoska pletenica s kratkim bobom

  Francosko pletenico lahko pletate celo na zelo kratkem bobu, ko konci las dosežejo dno vratu.

  Korak za korakom za ustvarjanje pričeske:

  1. Na sredini glave ali na eni od strani je treba z uporabo dveh vzdolžnih ločil ločiti ne preveč širok odsek od las. Preostale kodre je treba zbrati v šopke, tako da ne ovirajo dela z odsekom.
  2. Znotraj tega odseka je treba s čela prijeti majhen curl in ga razdeliti na 3 dele, od katerih je treba pleteti francosko pletenico, pri čemer na obeh straneh izvajate nabire novih pramenov..
  3. Pletenico pletenice privežite na podlago vratu, jo zavežite s prozornim trakom iz silikonske gume. Preostale lase lahko zberemo v majhnem repu ali pustimo ohlapne.

  Elven pigtail

  Vzorec tkanja pletenic iz pletenic:

  1. Lasje so razdeljene z asimetričnim ločevanjem od linije obraza do sredine glave. Na strani razreza, kjer je več las, je na kroni ločen majhen kodr.
  2. Ta curl je pleten v francosko pletenico, ki ima smer od krone do čela, nato vzdolž čela, nato nad ušesom do sredine hrbtne strani glave. Ohlapne pramene las poberemo z obeh strani.
  3. Pijača je vezana s tankim brezbarvnim elastičnim trakom, nepleteni prameni so zaviti v majhne kodre.

  Kratki lasje niso stavek, prav tako jih je mogoče lepo in izvirno pleteniti. Pigtails, katerih fotografije so podane v članku, na kratkih odbitkih ne izgledajo nič slabše kot na daljših laseh.

  Video s kratkimi lasmi

  5 možnosti za pričeske s kratkimi lasmi za dekleta: