Milo za perilo 72%

Lastnosti naravnih trdnih mil za pranje perila:
Je čistilno sredstvo z veliko detergenta;
Širok nabor praktičnih aplikacij v vsakdanjem življenju in na delovnem mestu;
Brez dražilnega učinka na površini kože;
Popolna biorazgradljivost mila, ki ne zahteva dodatnih stroškov za čiščenje odpadne vode;
Pomanjkanje nadomestnih surovin in materialov v milu;
Uporaba sodobnih tehnologij pri izdelavi mila;
Prisotnost antibakterijskega učinka;
Pomanjkanje konzervansov;
Odličen čistilni učinek tako v topli kot v hladni vodi.

Veliko se uporablja tako v vsakdanjem življenju kot v proizvodnji.
Uporablja se kot čistilno sredstvo in detergent za umivanje rok (z zmerno do močno onesnaženjem), umivanje, čiščenje prostorov itd..
Uporablja se kot mehčalec pri izdelavi oljnih lepil, akrilnih kiti in kiti na osnovi PVA.
Natrijeva mila (prah) se uporabljajo kot suho mazivo v prahu za vlečenje medenine, aluminija, jeklene žice, pri proizvodnji cevi, palic, strojne opreme različnih skupin, v industriji nohtov. Omogoča visoko odpornost obrabe orodja, zahtevano površinsko kakovost izdelka, zmanjšanje koeficienta trenja in visoke hitrosti vlečenja - učinkovito hlajenje orodja.

Organoleptične lastnosti trdnega mila za gospodinjstvo GOST 30266-95.

Ime kazalcaNorma
VidezMilnice ustrezne oblike, kot je navedeno v tehničnem listu za določeno milo
DoslednostMilo je čvrsto na dotik
BarvaGlede na tehnični opis določenega mila
VonjGlede na tehnični opis določenega mila

Fizikalne in kemijske lastnosti trdnega mila za gospodinjstvo GOST 30266-95.
Ime kazalcaStopnja skupinskega mila
jazIIIII
Kvalitativno število (masa maščobnih kislin glede na nazivno maso kosa 100 g), g, ne manj70.569,064.0
Masni delež proste kavstične tekočine,% do nazivne mase kosa, ne več0,150,150,20
Masni delež proste ogljikove sode,% na nazivno maso kosa, ne več1.01.01.0
Točka maščobnih kislin, izoliranih iz mila (titra), ° С36–4235–4235–42

Varnostne zahteve za trdno milo za perilo GOST 30266-95.
Trdno milo za perilo nima splošnih strupenih, dražilnih, resorpcijskih in alergenskih učinkov.
Mila za perilo so protieksplozijska, negorljiva, netoksična.

Pakiranje, prevoz in skladiščenje.
Milo za perilo je pakirano v kosih 150, 200, 250, 300, 350, 400 in 500 g s skupno nazivno (običajno) maso največ 30 kg v lesene škatle, deske, valovite lepenke, kartonske posode, kartonske škatle, polimerne škatle.
Gospodinjsko trdno milo se prevaža z vsemi vrstami prevoza v pokritih vozilih, pa tudi v univerzalnih zabojnikih v skladu s pravili za prevoz blaga, ki veljajo za to vrsto prevoza, z največjo možno uporabo nosilne zmogljivosti prevoza.
Pri prevozu po cesti mora biti milo zaščiteno pred atmosferskimi padavinami.
Milo je treba hraniti v suhih, zaprtih, dobro prezračenih prostorih (proizvajalca in potrošnika). Ni dovoljeno hraniti mila skupaj z gnojili, belilom in drugimi snovmi, ki vplivajo na organoleptične in fizikalno-kemijske lastnosti mila..
Dolgotrajno skladiščenje mila za perilo poteka v skladu z navodili, odobrenimi na predpisan način.
Zajamčeni rok uporabe mila za perilo je 12 mesecev od datuma proizvodnje.

LLC "FASTEKH" dobavi kemične izdelke iz skladišča v Belgorodu pravočasno in po ugodnih cenah, po ugodnih pogojih za vas.

Katero milo za perilo je boljše - 65 ali 72?

Obstajajo univerzalne stvari, ki jih vsi poznajo že od otroštva. Imajo številne uporabne lastnosti in se uporabljajo v različnih situacijah. Med temi izdelki so neopisana rjava ali bela mila, ki so na voljo v številnih trgovinah. Kakšne vrste so in kako se razlikujejo?

O sestavi in ​​proizvodnji mila za perilo

Njegova posebnost je v naravnih sestavinah: živalskih in rastlinskih maščobah, alkalijah, organskih elementih. Izdelek na splošno ne vsebuje barvil, arom in kemičnih dodatkov.

Zanimivo vedeti! Kot sestavina se običajno uporablja goveje, ribje ali svinjsko olje.

Soda se doda v osnovo in segreva v posebnih posodah. Nastalo viskozno snov ohladimo in razrežemo na koščke, ki jih nato prodamo na trg. Zahvaljujoč novim tehnologijam imajo sodobni izdelki številne značilnosti: se ne drobijo, ne spremenijo v žele podobno tekočino, ko pridejo v vodo in ne spremenijo oblike.

Glavne prednosti sestave so hipoalergenost, prijaznost do okolja, nizki stroški in učinkovitost pri kateri koli temperaturi vode.

Kaj pomenijo znamke na drogu??

Številke na mizi perila za perilo označujejo odstotek maščobe. Kakovost čiščenja je odvisna od tega: večje kot je število, boljši izdelek se spopada z umazanijo. Najboljše lastnosti bodo imeli izdelki, označeni z 72%, spada v prvo najvišjo kategorijo; najslabše - s številko 65 na drogu bo odstranjevanje umazanije manj učinkovito.

Kakšno barvo izbrati?

Takšen detergent se prodaja v barvah od svetle do temne, zato se pri nakupu postavlja vprašanje, na katero barvo se osredotočiti. Bela mila pogosto vsebujejo barvila, belila in dišave, medtem ko rjava kažejo na naravno in trajnostno.

Pomembno! Pri umivanju posode je prepovedano uporabljati izdelke svetlih odtenkov.

Področje uporabe

Milo za perilo se uporablja za različne namene:

 1. Kot antiseptik. Umivanje rok po ulici s tem izdelkom je prava odločitev, saj ima številne antiseptične lastnosti..
 2. Pri šamponiranju. Prameni postanejo mehkejši, prhljaj izgine. Ampak ne pozabite! Pogosta uporaba izdelka pri pranju las izsuši lasišče.
 3. Za pranje volnenih predmetov. Visoka vsebnost maščobe pomaga, da nekatera tkiva postanejo bolj debela in mehkejša.
 4. Za zdravljenje vnetja in bolezni reproduktivnega sistema.
 5. Pranje s tem izdelkom naredi kožo mlajšo in svežjo. Po izpiranju izdelka na obraz nanesemo navaden vlažilec. Vendar ga ne morete pogosto uporabljati za ta postopek..
 6. Za zdravljenje toplotnih poškodb. Kožico po gospodinjstvu namažemo s palico mila za zgodnje celjenje in lajšanje bolečin.
 7. Za razkuževanje izdelkov za osebno higieno. Kot nalašč za razkuževanje predmetov zaradi številnih antibakterijskih lastnosti.
 8. Za pranje oblačil. Prav tako svetujemo, da otroška oblačila perete s tem detergentom zaradi njegove hipoalergenosti..
 9. Pri čiščenju. Izdelek učinkovito odstranjuje močno umazanijo, zaradi česar je poceni orodje za vzdrževanje vašega doma čistega.

Opomba! Prepovedano je uporabljati milo za pranje telesa in las v odsotnosti kaolina v sestavi, ki mehča učinek alkalije. Nemogoče je določiti prisotnost komponente po njenem videzu, podatki so običajno navedeni na nalepki.

Milo za perilo je izdelek, ki so ga ljudje ljubili pred nekaj generacijami. Uporablja se na različnih področjih in je cenjen zaradi svoje visoke učinkovitosti, prijaznosti do okolja in odsotnosti kemikalij. Sodobni proizvajalci milo predstavljajo v treh oblikah: palice, praški, tekočine. V odgovoru na vprašanje, kaj je boljše, je milo v prednosti 72%, saj je pri delu najučinkovitejše.

Milo za perilo

Standard kakovosti

GOST 30266-95

Opis

Milo za perilo - vrsta mila z vsebnostjo maščobnih kislin ne več kot 72% in veliko količino alkalij, približno 0,15-0,20%. Kot rezultat tega ima zelo visoko vrednost pH - pH 11-12. Ima antibakterijske lastnosti. V skladu z GOST 30266-95 je milo za perilo razdeljeno v tri kategorije, odvisno od vsebnosti maščobnih kislin. Kategorija I mora imeti vsaj 70,5% maščobnih kislin, kategorija II - 69,0%, III - 64,0%. Milo za perilo dobimo s hlajenjem milnega lepila.

Milo za perilo je detergent, katerega glavni (aktivni) del so natrijeve in kalijeve soli maščobnih kislin. Milo za perilo je razdeljeno glede na vrsto izvornega materiala, način proizvodnje in predelave, konsistenco, vsebnost detergenta.

Milo za perilo je treh kategorij, odvisno od vsebnosti maščobnih kislin: I (72%), II (70%), III (65%).

Višja kot je vsebnost maščobnih kislin, bolje bo milo rešilo umazanijo in mikrobe.

Uporaba

Milo je primerno za sanitarne in higienske namene ter za pranje izdelkov iz vseh vrst tkanine.

Kemična sestava domačega mila

Milo za perilo 72% (200 gr.)

milna živalska maščoba

natrijev hidroksid zrnat NaOH

pitna voda H2O

Milo za perilo s kaolinom 72% (200 gr.)

Sestava:

milna živalska maščoba

natrijev hidroksid zrnat NaOH

pitna voda H2O

Tehnične zahteve

Gospodinjsko trdno milo je treba izdelati v skladu z zahtevami tega standarda v skladu s formulacijami, dogovorjenimi z organi državnega sanitarnega in epidemiološkega nadzora, v skladu s tehnološkimi navodili in tehničnimi opisi, odobrenimi na predpisan način.

Kombinacija tehničnega opisa in recepta je dovoljena v skladu s postopkom, določenim v določenem stanju.

Oblika naslovne strani in primeri tehničnih opisov za določeno ime mila so navedeni v dodatkih A, B, C in D.

Specifikacije

Kar zadeva organoleptične kazalnike, mora trdno milo za gospodinjstvo izpolnjevati zahteve, določene v preglednici 1, kot tudi zahteve, določene v tehničnih opisih za določeno milo..

Pakiranje

Gospodinjsko trdno milo se proizvaja v obliki kosov nominalne (pogojne) mase 150, 200, 250, 300, 350, 400 in 500 g ali z zmanjšanjem nazivne teže kosa za največ 30 g za posamezna trgovska imena mila z izboljšano obliko, navedeno v tehničnem opisu.

Razlika med dejansko maso (kosa) mila od nazivne ni faktor zavrnitve, če vrednost kakovostnega števila ni nižja od norme, določene v 4.2.3, da se prepreči nesoglasja s potrošnikom.

Milo je pakirano s skupno nazivno (običajno) maso največ 30 kg

PakiranjeTeža bar, gr.
Pravokotna palica brez embalaže200
Pravokotna palica brez embalaže250
Pravokotna palica brez embalaže300

Prevoz

Gospodinjsko trdno milo se prevaža z vsemi vrstami prevoza v pokritih vozilih, pa tudi v univerzalnih zabojnikih v skladu s pravili za prevoz blaga, ki veljajo za to vrsto prevoza, z največjo možno uporabo nosilne zmogljivosti prevoza.

Pri prevozu po cesti mora biti milo zaščiteno pred atmosferskimi padavinami.

Prevoz mila v paketih je treba izvesti v skladu z GOST 22477, GOST 23285; pritrdilni elementi po GOST 21650, GOST 24597, GOST 26663.

Milo je treba hraniti v suhih, zaprtih, dobro prezračenih prostorih (proizvajalca in potrošnika). Ni dovoljeno hraniti mila skupaj z gnojili, belilom in drugimi snovmi, ki vplivajo na organoleptične in fizikalno-kemijske lastnosti mila..

Med skladiščenjem, z ne-mehaniziranim zlaganjem, je treba škatle z milom zložiti v zložke, višine največ 3 m, z razdaljo najmanj 60 mm med njimi za kroženje zraka. Med zlaganjem je dovoljen prostor med škatlami.

Pri mehanskem zlaganju v paletnem paketu višina zlaganja škatle z milom ne presega 2,6 m. Dolgoročno skladiščenje mila za perilo poteka v skladu z navodili, odobrenimi na predpisan način.

Rok uporabnosti: pakirano - 24 mesecev, odprto - 12 mesecev.

Po načinu obdelave obstajajo lepilna mila, soljena, polirana in olupljena mila. Lepilo milo dobimo s hlajenjem izdelka za izdelavo mila. Vsebuje 40-47% maščobnih kislin, ostankov nereagiranih maščob in alkalij, glicerina. Solite milo, da odstranite nečistoče in povečate vsebnost detergenta. Za to dodamo natrijev klorid, sol ali kavstično soda v lepilo vrele milnice. Te snovi, ki se raztopijo v vodi, zmanjšajo topnost mila. Milo se loči in kot lažje plava, tvori plast bolj koncentriranega, tako imenovanega zvočnega mila. Z večkratnim soljenjem dobimo čistejše in lažje polirano milo. Olupljeno milo vsebuje 70-85% maščobnih kislin in ima bolj homogeno strukturo. Da bi ga dobili, se milo zdrobi, zmleti na valje, posuši in stisne na koščke. Konzistenca razlikuje med trdnim in tekočim milom. Trdno milo je razdeljeno na grudaste, praškaste in ostružke. Glede na vsebnost detergenta (natrijeve ali kalijeve soli maščob, smol in naftenskih kislin) je milo razdeljeno na razrede. Trdno milo za pranje perila je 60, 66, 70 in 72%, tekoče 40% (1. razred) in 60% (premium). Milo v prahu je zdrobljeno in posušeno milo (68-82%) ali sestavki, ki vsebujejo 10-25% maščobnih kislin v mešanici z alkalnimi solmi sode bikarbone, trinatrijevega fosfata, natrijevega silikata.

Trdno milo za perilo nima splošnih strupenih, dražilnih, resorpcijskih in alergenskih učinkov.

Sprejemanje

Pravila sprejema - v skladu z GOST 790.

Trdno milo za gospodinjstvo je treba certificirati na predpisan način.

Nadzor varnostnih kazalcev se izvaja v skladu s certifikacijskimi pravili za detergente na osnovi maščob.

Vzorčenje, določanje organoleptičnih in fizikalno-kemijskih kazalcev, predvidenih v 4.2.1, 4.2.3, 4.2.4, 4.2.7, se izvajajo v skladu z GOST 790.

Določitev varnostnih kazalnikov iz oddelka 5 poteka po metodah, ki jih odobri Državni odbor za sanitarni in epidemiološki nadzor.

Pošiljka od 1 kg! Dostava po Ruski federaciji! Za pravne osebe!

Milo za perilo - koristi za zdravje. Sestava po GOST

Pralna oblačila perejo alergike, nanesejo ga na zlomljena otroška kolena, pomaga zdraviti glivice na stopalih, opekline... To ni popoln seznam zdravilnih lastnosti tega "dobrega starega" tipa mila. In čeprav so v sodobnem svetu pulti polni kosov mila katere koli barve, vonja, oblike in velikosti, le redki pa so sposobni

Koristi za zdravje mila za perilo

Nihče ne dvomi v čistilne lastnosti mila za perilo. Ni verjetno, da obstaja še kakšna milna raztopina, ki bolje odstrani zapleteno umazanijo - maščobne madeže, sledove deodoranta. Toda to sovjetsko milo slovi ne samo po svojih čistilnih lastnostih. Uporablja se tudi v medicini..

Za dezinfekcijo

Ste se že kdaj vprašali, zakaj se v "otroški" polovici porodnišnic tla ne umivajo s prahom, temveč z milnico z milom za perilo? Čeprav se danes morda ne bo uporabljal. Vendar so se umivali samo na ta način. Varčevanje je vsekakor dobro, vendar tu ne igra večje vloge. Samo, da je to milo odličen antiseptik..

Še več, v nekaterih porodnišnicah pediatri priporočajo umivanje novorojenčka ne z nekaj super-modernimi penami (lahko povzročijo alergije), temveč s tem poceni rjavim kosom. Res je, mnenja zdravnikov se razlikujejo, zato se pred nastopom istega posvetujte s svojim pediaterom.

Za zdravljenje ran

Milo za perilo je odlično za razkuževanje zlomljenih otrokovih kolen / komolcev, kadar ni pri roki antiseptik. Ta milna raztopina se uporablja tudi za izpiranje rane, ko jo je ugriznilo žuželka ali žival. Sredstvo se dobro bori proti vnetju, pomirja.

Z opeklinami

Če ste zažgali majhen (!) Predel telesa, ga namažite z milom za perilo, nato ga pustite, da se posuši. Mehurja ne bo, rana se bo hitreje zacelila.

Za zdravljenje navadnega prehlada

Milo za perilo pomaga pri obvladovanju prehlada. Shema zdravljenja je preprosta: namočite bombažne brise v milnico in obdelajte nosne poti.

Z mrazom

Rešitev tega mila zmanjšuje neprijetne manifestacije želodca pri ženskah. Toda priporočamo, da se o njegovi uporabi na tako občutljivem območju pogovorite z ginekologom.

Za glivice na nohtih

Kar se tiče gliv na nogah, je tukaj takšno milo mogoče varno uporabiti. Stopala si vsak dan drgnite s čopičem z močno raztopino tega mila. Na koncu postopka glivo zdravite z jodom.

Za zdravljenje hemoroidov

Pralno milo glede na dolgoletne izkušnje zdravilcev učinkovito pomaga v boju proti hemoroidom (razen če je močno zanemarjeno). V primeru lokalizacije zjutraj in zvečer zunaj preprosto namočite vneto mesto, namakajte nekaj minut in sperite s hladno (!) Vodo. Če so hemoroidi notranji, naredite sveče iz mila za perilo ponoči 10 dni. Te milnice sveče blokirajo vnetje in zdravijo.

Iz česa je narejeno milo za pranje perila in kakšne veze imajo svinjske, goveje in kozje maščobe??

Dejstvo, da je milo za pranje perila kuhano z nespremenjeno tehnologijo že pol stoletja in se drži sovjetskega GOST 30266-95, vliva zaupanje in posredno priča o vrednosti tega izdelka.

Sestava gospodinjstva po GOST je naslednja: živalska maščoba, alkalije in navadna voda. Vsi! Brez "okusnih" dišav, konzervansov, stabilizatorjev. Kar zadeva različne špekulacije o uporabljeni živalski maščobi (svinjina, govedina ali kozja), ta komponenta ne škoduje - razen, da oddaja ne zelo prijeten vonj.

Milo za perilo - naravni izdelek!

Če vas skrbi, zakaj je eden temnejši, drugi pa lažji, potem je to odvisno od vrste maščobe, njegove količine (65%, 70%, 72%) in časa izdelave mila.

Trdno milo za perilo, v skladu z GOST 30266-95 - le 72%. Odstotek maščobe določa, kako izdelek bo milo in penasto. Če detergent kupite izključno za pranje, potem ga vzemite z najvišjim odstotkom maščobe - milni mehurčki bodo debelejši.

V potrditev zdravstvenih koristi mila za perilo vam lahko dam recept, ki dobro pomaga pri bolečih nogah..

Kaj je še uporabno za milo za perilo in kako ga lahko uporabljate, vam bosta povedali ta dva video posnetka. Gledanje videa # 1.

Zakaj je koristno umivanje in pranje z milom za perilo

Zdaj pa ne v vsaki družini boste videli mila za perilo v milni posodi. Običajno milo so nadomestili različni bolj privlačni in aromatični detergenti. Samo vsi ne vedo, da je lepo pakirano, svetlo in dišeče toaletno milo zelo pogosto slabe kakovosti in včasih celo nevarno za zdravje. In temna in diskretna bar mila za perilo ima, nasprotno, številne uporabne lastnosti..

Pralno milo ne le da se dobro bori proti različnim onesnaževalcem, je tudi odlično razkužilo. Ob pravilni uporabi bo lajšal prhljaj in preprečil številne ginekološke bolezni. Pranje z milom za perilo je zelo koristno, saj je okolju prijazen, naraven in hipoalergenski izdelek za milo.

Sestava

72% mila za perilo dobimo s hlajenjem milnega lepila, ki ga sestavljajo 72% naravnih maščobnih kislin in natrijeve soli.

Milo za perilo je univerzalni higienski izdelek, ki vsebuje številne izključno naravne živalske in rastlinske maščobe. V milnih kotličkih jih segrevamo, dokler se ne raztopijo, nato jim dodamo sodo, in ko se mešajo, nastane gosta zmes - milno lepilo. V prihodnosti se vlije v oblike, se ohladi in strdi.

8 uporabnih lastnosti mila za perilo

Boji se proti bakterijam

Pralno milo nima samo univerzalne lastnosti pranja in pranja stare umazanije, vključno z kurilnim oljem, oljem in barvami. Zaradi svojih antiseptičnih lastnosti lahko uspešno konkurira najsodobnejšim detergentom in kozmetiko. Milo za perilo deluje dobro proti različnim vrstam bakterij. To naravno zdravilo lahko uporabite za umivanje rok po dotiku različnih običajnih predmetov (na primer ograje v javnem prevozu) ali po dolgih sprehodih v peskovniku (tudi majhni otroci lahko uporabljajo milo za perilo). Občasno lahko higienske predmete obdelujete z milnico: zobno ščetko, glavnik, žlico za čevlje. Milo za perilo se lahko uporablja za splošno čiščenje stanovanja, še posebej, če so v hiši živali.

Ima lastnosti beljenja

Mnoge gospodinje uporabljajo milo za perilo za pranje nogavic in perila svetle barve, saj ima milo odličen učinek beljenja. Njegova pena se dobro spopada z veliko organske umazanije in ne škoduje tkaninam, ne razteza oblačil in ne korodi osnovnih barv. Pomembno je, da lahko celo otroška oblačila operete z milom, ne draži občutljive kože in ne povzroča nobenih alergij.

Varno sredstvo za pomivanje posode

Obstaja veliko sodobnih detergentov, tudi za pomivanje posode, a žal vsi ne opravljajo svojega dela. Mnoge od njih razmaščujejo slabo, poleg tega pa je treba izdelek zelo dolgo pomivati ​​s posode, da na njem ne ostanejo škodljive kemične nečistoče. Za razliko od takih izdelkov, milo za perilo odlično očisti vsako umazanijo in se zlahka spere z vodo.

Ima zdravilne lastnosti

Milo za perilo je sestavljeno izključno iz naravnih sestavin, zaradi katerih ima zdravilne lastnosti. Uporablja se kot preventivni ukrep proti številnim virusnim boleznim, vključno z gripo. V prehodnih naravnih obdobjih jeseni-zima ali zima-pomlad morate pogosteje uporabljati milo za perilo: umijte si roke in umijte obraz. Njegove zdravilne lastnosti vas bodo zaščitile pred razvojem ali nadaljnjim širjenjem nalezljive bolezni. Pri umivanju obraza se ni treba bati, da bi pena vdrla v nos - to je zelo uporabna pena, dezinficira stene nosu in preprečuje nadaljnje gibanje virusov po telesu.

Koristi za telo

Zelo koristno je umivanje z milom za perilo, predvsem z 72% milom. Poleg vseh svojih prednosti ima milo edinstveno sposobnost boja proti papilomom. Da se jih čim prej znebite, jih morate le redno zdraviti z milnico. Detergent je dober za kožo, ne le za vzdrževanje higiene, ampak tudi za zdravljenje številnih kožnih stanj. Zdravi glivične bolezni stopal, čisti gnojne rane, vključno z gangreno, uporablja pa se tudi pri opeklinah različnih resnosti.

Koristi za obraz

Mnogi se sprašujejo, ali je dobro umiti z milom za perilo in ali se z njim lahko znebite najstniških aken? Edinstvene lastnosti mila so resnično sposobne odpraviti moteče in pokvarjene akne. Nenehno umivanje z naravnim milom vam bo omogočilo, da pozabite na kakršne koli kožne izpuščaje, vključno z aknami. Baktericidne, čistilne in zdravilne rane mila za perilo bodo uspešno obvladovale številne nepopolnosti kože obraza, lajšale vnetja in uničile patogene mikrobe. Za mastno kožo je še posebej koristno umivanje obraza z milom za perilo..

Prednosti za lase

Koristno je, da ne le plavate z naravnim detergentom, temveč tudi, da si z njim umivate lase. Tako se boste znebili motečega prhljaja, zmanjšali maščobo lasišča in las ter odpravili vsakršno luskanje. Naravne sestavine ne samo, da kakovostno očistijo lase, temveč ji dajo tudi zdrav videz. Ne pozabite, da milo vsebuje alkalijo in da bi iz njega izkoristili največjo korist in ne škodili kodrom, morate lase po glavnem umivanju sprati z vodo, razredčeno z majhno količino limoninega soka ali kisa. Po tem bodo lasje postali gladki, svilnati, poslušni, se dobro česali in dolgo časa ne bodo maščevali.

Dobro za intimno higieno

Uporabne lastnosti 72% mila za perilo se pogosto uporabljajo v ginekologiji. Zahvaljujoč svojemu baktericidnemu učinku pomaga, da se v kratkem času znebite številnih ženskih bolezni, vključno s drozdom. Če želite to narediti, se morate le nekajkrat na dan umiti s toplo milnico. Milo je enako uporabno za moško intimno območje. Redna higiena s pomočjo milne pene na spolovilu ne bo samo zagotovila čistoče, temveč tudi preprečila neželene simptome morebitnih bolezni.

Uporaba mila za perilo v ljudskih receptih

Naravna sestava in zdravilne lastnosti mila za perilo zelo koristijo za zdravje. Tradicionalna medicina pogosto uporablja naravno čistilo za zdravljenje številnih bolezni.

 • Z izcedekom iz nosu kaplja v nosnice.
 • S sinusitisom naredite mešanico (milo, olje, med, mleko, čebulni sok) in jo s tamponom vstavite v nosnice.
 • Za posteljice (trojni colon z milom) navlažite boleča področja.
 • S krčnimi žilami (mazilo je narejeno: mast, milo, čebula) mazite žile.
 • Z glivično okužbo (v začetni fazi) se žarišče bolezni opere.
 • Ko žuželka ugrizne, ugriz namažemo z milnico.

Tako so ravnali naši predniki, vendar se morate še vedno spomniti morebitne škode, ki jo lahko nevede naredite svojemu telesu. Zato se morate pred začetkom zdravljenja z ljudskimi zdravili posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje lahko privede do katastrofalnih posledic..

Domača uporaba

Milo za perilo se pogosto uporablja:

za čiščenje prostorov;

za pomivanje posode;

za dezinfekcijo sanitarnih prostorov;

za kopanje živali in odstranjevanje zajedavcev z njih;

za zatiranje škodljivcev v poletnih kočah.

Kontraindikacije, škoda in omejitve uporabe

Za uporabo mila za perilo ni posebnih kontraindikacij, vendar je treba spomniti, da lahko preveliko odmerjanje katerega koli, tudi zelo uporabnega in naravnega izdelka, privede do neprijetnih posledic.

Še vedno obstajajo omejitve uporabe mila. Ker milo vsebuje alkalijo, si las ne morete pogosto umivati, lahko postane dolgočasno in se izsuši. To še posebej velja za dekleta z barvanimi lasmi..

Pogosto kopanje z milom za perilo prav tako ni priporočljivo: koža lahko izgubi naravno zaščitno maščobno plast, postane suha in rahla. Po pogostem pranju morate uporabiti vlažilno kremo, po možnosti tudi naravno in v majhni količini, da ne bi znova zamašili pore. Oljčno olje je v ta namen v redu..

Klasično pralno koncentrirano milo Stork koncentracija 72% - pregled

LEPOTA ali KAKO PRIHRANITI CELO POGOJ!

KAKO ČISTITI SENZORSKO POKROVILO?

KAKO SE ODSTRANI IZ PAN?

KAKO ČISTITI RDEČI LIPSTICK IZ LJUBEZNIČEGA MAJA?

Koncentrirano milo za perilo "Aist".

Dober dan ljubke ženske!

Retrospektiva.

Verjetno vsaka ženska v postsovjetskem prostoru ve, kaj je milo za perilo. V obdobju pomanjkanja in nerazvitosti industrije kemikalij za gospodinjstvo je bil to edini način za vzdrževanje čistoče v hiši in pranje.

Kaj je milo za perilo?

Vrsta mila z vsebnostjo maščobnih kislin največ 72% in veliko količino alkalij, približno 0,15-0,20%. Kot rezultat tega ima zelo visoko vrednost pH - pH 11-12. Ima antibakterijske lastnosti.

Zgodovina mila za perilo.

Domača mila za perilo je Marseille, toda takrat so jo naredili iz oljčnega olja in soli.

V Rusiji se maščobe živalskega izvora uporabljajo za izdelavo pralnega mila v skladu z GOST.

Predstavitev proizvajalca.

Naravno milo za perilo, izdelano iz visoko kakovostnih surovin.
Ima veliko detergenta, puhasto peno in manj namočenja v vodi.

Namenjeni pranju izdelkov iz različnih tkanin ter sanitarnih in higienskih izdelkov.

Ne draži kože, ne povzroča alergijskih reakcij, nima škodljivega vpliva na okolje.

Zato sem izbrala to milo, ker se v vodi res ne zmoči..

Embalaža za milo za perilo.

Milo je pakirano v plastično vrečko in ima precej očarljiv dizajn.

Načeloma je zelo neumno pričakovati oblikovalno embalažo od mila, še posebej za gospodinjske potrebe..

Sestava mila za perilo.

Natrijeve soli maščobnih kislin iz naravnih maščob in olj, voda, natrijev klorid, antioksidant, titanov dioksid.

Povsem naravna sestava, ki ob uporabi mila ne bo škodovala koži rok.

Tekstil in aroma pralnega mila.

Milo je v obliki paralelepipeda in ima svetlo rjav odtenek.

Diši po običajnem milu za perilo, vendar ne zelo intenzivno.

Moji vtisi o prijavi.

1. Dobro penje in drži obliko.

2. Dobro opere stare madeže in opere madeže iz kozmetike.

3. Dobro odstranjuje vodni kamen iz ponorov in ploščic.

4. Odlično čisti ogljikove usedline iz ponv in loncev. To naredim tako, da na ogljične usedline nanesem gosto peno in po 10 minutah začnem očistiti ogljikove usedline z gobico, parjeno s sodo pepelom. Ponev in ponve iskrijo kot novo.

5. To milo lahko uporabite tudi za čiščenje površine na dotik. Shema je enaka kot v točki 4.

6. Nenadomestljivo orodje za čiščenje gobic, zlasti lepotnih mešalnikov in gobic iz praška.

Izgledajo kot novi.

7. Gospodarna poraba in proračunska cena.

Pred čiščenjem nataknite ploščico.

Pri kuhanju je umazanija, kar se pogosto zgodi s temi pečmi.

Na dotik ploščo in milo za perilo z gobico.

Običajno čistilna sredstva na takšnih površinah vsebujejo kemikalije, ki so zelo škodljive za astmatike in alergike..

Milo za peno za perilo na plošči na dotik.

Tu lahko vidite, da ima to milo bogato peno..

V milo dodamo pecilno soda.

Tako bo soda nežno začela čistiti ogljikove usedline, ki so se po zaslugi alkalnega ph mila začele razpadati.

Rezultat čiščenja plošče na dotik.

Vse se odlično obnese in odstranili so celo najmočnejša usedlina ogljika. Ta metoda prihrani tako denar kot zdravje..

Pranje ščetk iz umetnih ščetin.

Milo za perilo je primerno za čiščenje umetnih ščetk za lase.

Kot lahko vidite, je s krtače odletel ves pigment iz rdečice, čopič pa ni puhal v različne smeri..

Gobice v prahu.

Na fotografiji gobe iz Guerlainovega prahu, Givenchy prizme, Guerlainovi meteoriti.

Po pranju gobic z milom za perilo.

Gobice so dobre kot nove in niso izgubile oblike.

Guerlain praškasta goba se ni očistila in niti ne vem, kaj je.

Poskušal sem kupiti posebna čistila za krtače in gobice, vendar rezultati niso bili impresivni..

Proizvodnja: Rusija.

Teža: 150 gramov.

Cena: približno 20 rubljev.

Moje ocene za druge gospodinjske kemikalije.

Milo za perilo 72%

Veliko mi je pomagalo, da sem se znebila težav z obrazom, včasih si umivam lase z njo. Imam mastno kožo, suho, verjetno ni vredno umivanja gospodinjstev. milo.
Tukaj je članek o vseh prednostih tega izdelka:
Z uporabo mila za pranje perila ustvarimo alkalno okolje na obrazu, ki učinkovito uniči številne bakterije, v njem niso sposobne preživeti, medtem ko se raven Ph dvigne na enajst in več. Vendar pa ravno tako visoka raven alkalnega okolja najpogosteje odvrača uporabo mila za perilo, dejstvo je, da alkalij, ko izpere maščobo, kožo izsuši. Toda po drugi strani se skupaj s plastjo maščobe izpere vsa umazanija, ki se je nabrala v njem za cel dan. Z njo se sperejo mikrobi in bakterije. Seveda lahko enak učinek dosežete z antibakterijskim milom, vendar vsebuje površinsko aktivne snovi in ​​sulfate, ki uničujejo strukturo kože.

Milo za perilo ne vsebuje sulfatov in površinsko aktivnih snovi, ki med drugim škodujejo tudi okolju. To pomeni, da je umivanje z milom za perilo naravno in varno..

Sestava mila za perilo: iz katerega je naravno milo?

V sovjetski dobi je imela vsaka gospodinja v kopalnici vedno nekaj kosov mila za perilo. To orodje je hkrati opravljalo več funkcij: uporabljalo se je za umivanje, pranje, umivanje las in celo zdravljenje nekaterih bolezni..

V našem času to čistilo ni izgubilo svoje priljubljenosti. Katere so njegove čarobne lastnosti povezane? Katere sestavine so vključene v milo za pranje perila, da ga sodobne gospodinje raje pred modernimi modnimi pudri?

Odgovor na ta vprašanja boste našli v našem članku..

Značilnosti proizvodnje

Če želite razumeti skrivnost dolgoročnega uspeha tega preprostega detergenta, morate razumeti, kako se izdeluje milo za perilo..

Postopek izdelave mila vključuje vretje detergenta in oblikovanje palic za prodajo.

Milo se pripravi na dva načina:

 • Neposredna proizvodnja;
 • Posredna metoda.

Neposredna metoda izdelave mila je sestavljena iz recikliranja vseh originalnih sestavin v posebno milno lepilo. Med kuhanjem vanjo dodamo sodo. Lepilo pustimo, da se strdi, nato pa ga razrežemo na kose in pošljemo na police za shranjevanje. Te rjave palice vsebujejo 40-70% maščobnih kislin. Neposredna metoda proizvaja milo z veliko detergenta in nizko vsebnostjo maščob..

Video: kako se izdeluje milo:

Med posredno proizvodnjo se milo za perilo pripravi tako, da se nastalo milno lepilo obdela s solno raztopino, tako imenovano soljenje. Kot rezultat dobimo 2 komponenti: milno jedro in lug (lug). Milo, izdelano na ta način, ima nekoliko več maščobnih kislin kot milo iz lepila.

Da bi detergent pridobil kakovostne lastnosti, ga je treba ponovno obdelati s fiziološko raztopino..

Skrivne sestavine

Iz česa so torej izdelani čarobni bloki, če imajo poleg odličnih lastnosti detergenta še možnost razkuževanja?

Strokovnjaki so dokazali, da sestavni deli, ki sestavljajo naravno milo, ne povzročajo alergij in so zaradi svojih protibakterijskih lastnosti odlični antiseptiki. Količina in kombinacija sestavin vplivata na lastnosti vonja, barve in določajo rok uporabnosti.

Video: sestava novega mila za perilo:

Podali bomo podroben opis vsake komponente in spregovorili o njihovem vplivu na posebne lastnosti mila

Živalske maščobe

V sodobni proizvodnji so živalske maščobe osnovna sestavina mila za perilo. Najpogosteje uporabljena maščoba je goveja ali svinjska maščoba. Včasih se v te namene uporabljajo maščobne plasti nekaterih vrst morskih rib..

Pogosto proizvajalci uporabljajo nadomestek maščobe. To nikakor ne bo vplivalo na kakovost mila. Poleg tega so FFA predhodno očiščeni, zato takšno čistilno sredstvo nima neprijetnega vonja..

Natrij

Odstotek natrija v milu je majhen, vendar se zahvaljujoč tej komponenti, ki je kavstična alkalija, operejo najstarejše madeže.

Sladka voda

Ta komponenta je sestavni del proizvodnje katerega koli detergenta, mila za perilo, vključno. Prisotna je na vseh stopnjah njene priprave.

Kaolin

Milo za perilo mora vsebovati belo porcelansko glino ali, kot jo imenujejo tudi kaolin. Kljub nizkemu odstotku kaolin opravlja pomembno funkcijo: mehča učinek alkalij na človeško kožo.

Če ta del ni milo, ne morete umiti las in telesa.!

Milo za perilo vsebuje 72% kaolina..

Maščobna kislina

Najpogosteje se uporabljajo palmitinska kislina in lavrinska.

Zahvaljujoč palmitinski kislini so milne palice trde in imajo odlične pralne lastnosti. Lavrinska kislina omogoča, da milo za perilo pokaže odlične lastnosti pene in pere madeže tudi v hladni vodi.

Milo, ki vsebuje več nenasičenih kislin, je videti kot mastna masa in odlično pere oblačila tudi v ledeni vodi.

Drugi dodatki

Rosin najdemo v milih nizke kakovosti. Ta sestavina prispeva k dobrim penjenjem in raztapljanju pri nizkih temperaturah. Še več, zahvaljujoč tej komponenti se rok uporabnosti detergenta večkrat poveča, kar preprečuje, da bi zginilo..

Salomi, ki se uporabljajo pri proizvodnji margarine ali namazov, lahko dodate tudi rjavim palicam.

Zaloge mila nastanejo, ko se maščobe in olja rafinirajo s posebnimi raztopinami alkalij. Če so zaloge mila kakovostne, potem postane milo težko zaradi njih. In če so šli skozi nezadostno stopnjo čiščenja, se milo izkaže za zelo temno barvo z značilnim in zelo neprijetnim vonjem..

Anorganske sestavine

Za saponifikacijo maščob se uporabljajo anorganske sestavine, kot je soda pepel ali kavstična soda.

Natrijev silikat pomaga odstraniti lepljivo milo po dodajanju kolofonije.

Vrste mila za perilo

Vsi kupci ne vedo, kaj je vključeno v sestavo istih rjavih palic na prvi pogled. In ta sestava se razlikuje po številu osnovnih komponent.

Dejstvo je, da se od leta 1995 milo za perilo izdeluje po GOST, ki še danes velja, in sicer v treh sortah. Razlika med njimi je v količini maščobnih kislin in alkalij.

 • Kategorija 1. Vsebnost kisline doseže 72%;
 • 2. kategorija Vsebuje do 69% osnovne komponente;
 • 3 kategorija. Vsebuje samo 64% kislin.

Prva kategorija mila za perilo velja za najbolj kakovostno, saj takšno čistilo vsebuje največjo količino maščobnih kislin. Še več, ne bi smel imeti vonja po organski snovi..

Sorte in področje uporabe

Sodobni proizvajalec predstavlja milo za perilo različne konsistence. Najdemo ga v obliki palic, tekočega in celo praška..

Posebno pozornost bi rad namenil tekočemu milu za perilo. Nizka cena in enostavna uporaba sta to orodje naredili zelo priljubljeno med gospodinjami..

Vendar v nasprotju z izjavo proizvajalca o identiteti njegove sestave s trdnimi vrstami to ne drži povsem..

Specifičnosti izdelave in sestavnih delov pravega mila za perilo ne omogočajo, da se izdelek izdeluje v tekoči obliki!

Bodite pozorni na sestavo takšnega detergenta in videli boste, da razen imena s trdnim analogom nimajo ničesar.

Osnovne sestavine tekočega mila za perilo so različne površinsko aktivne snovi, običajno strupene. Dejansko se odlično spopada z različnimi vrstami umazanije na tkaninah in maščobami na posodah, vendar to še zdaleč ni okolju prijazen izdelek. Z njegovo uporabo niste imuni na pojav alergijske reakcije, kot po uporabi katerega koli drugega sintetičnega detergenta. In, seveda, ni vredno pranja otroških oblačil s takšnim "gospodinjskim" milom.

Načini uporabe

Naravno milo za perilo se lahko, zaradi svojih posebnih lastnosti, uporablja v različnih življenjskih sferah.

 • Priročno za uporabo, saj ne zavzame veliko prostora. S seboj ga lahko vzamete na pohode, na dacha, piknike;
 • To je najbolj ekonomičen način za vzdrževanje vaše kuhinje čiste;
 • Lahko se uporablja za razkuževanje vseh izdelkov za osebno higieno;
 • Odstranjuje najtežje madeže, hkrati pa ohranja kakovost tkanine;
 • Odličen detergent za pranje otroških oblačil, saj ne povzroča alergij;
 • Ima protivirusne lastnosti in po nekaterih pregledih lahko celo pozdravi izcedek iz nosu in nekatere bolezni ženskega spolovila;
 • Ima izrazito protimikrobno lastnost, zato je primeren za umivanje telesa in problematične kože.

Na podlagi zgoraj navedenega lahko sklepamo, da je milo za perilo naravni izdelek, ki ga je mogoče uporabiti na skoraj vseh področjih življenja. Izberite pravo milo in prepričani se boste v resnično neverjetne lastnosti teh preprostih rjavih palic..

Milo za perilo ph 72

GOSPODARSTVO SOBO SOČE

Splošne specifikacije

Milo za perilo.
Splošne specifikacijeOKS 71.100.70
OKP 91 4400

Datum uvedbe 1996-07-01

1 RAZVOJEN Z MTK 238

UVODILA ga je Državni standard Ruske federacije

2, ki ga je sprejel Meddržavni svet za standardizacijo, meroslovje in potrjevanje (Protokol št. 7-95 z dne 26. aprila 1995)

Glasovanje za sprejetje:

Ime nacionalnega organa za standardizacijo

Tadžiški državni center za standardizacijo, meroslovje in certificiranje

3 Z Resolucijo Odbora Ruske federacije za standardizacijo, meroslovje in potrjevanje z dne 5. oktobra 1995 N 517 je meddržavni standard GOST 30266-95 začel veljati neposredno kot državni standard Ruske federacije od 1. julija 1996.

4 UVODNO ZA PRVI ČAS


Sprememba, objavljena v IMS št. 2, 1997

Popravil jih je proizvajalec baze podatkov

1 PODROČJE UPORABE

1 PODROČJE UPORABE


Ta standard velja za trdno milo za perilo in določa splošne tehnične pogoje za izdelavo, prodajo in uporabo trdnega mila za perilo, namenjenega pranju izdelkov iz različnih tkanin, pa tudi za sanitarne in higienske ter industrijske namene..

Varnostne zahteve za trdno milo za perilo za življenje in zdravje ljudi so določene v oddelku 5.

2 REGULATIVNE REFERENCE

GOST 14192-77 * Oznaka tovora
________________
* GOST 14192-96 je veljaven. - Opomba proizvajalca baze podatkov.

3 KLASIFIKACIJA

3.1 Glede na vsebnost maščobnih kislin je trdno milo za perilo razdeljeno v skupine: I, II, III.

3.2 Vsaka skupina, odvisno od recepta, predvideva sprostitev mila pod različnimi imeni sortimentov.

3.3 Koda OKP za milo z določenim imenom je navedena v tehničnem opisu mila.

4 TEHNIČNE ZAHTEVE

4.1 Gospodinjsko trdno milo je treba izdelati v skladu z zahtevami tega standarda po receptih, dogovorjenih z organi državnega sanitarnega in epidemiološkega nadzora, v skladu s tehnološkimi navodili in tehničnimi opisi, odobrenimi na predpisan način.

Kombinacija tehničnega opisa in recepta je dovoljena v skladu s postopkom, določenim v določenem stanju.

Oblika naslovne strani in primeri tehničnih opisov za določeno ime mila so navedeni v dodatkih A, B, C in D.

4.2.1 Glede organoleptičnih lastnosti mora trdno gospodinjsko milo izpolnjevati zahteve, določene v preglednici 1, in zahteve, določene v tehničnih opisih za določeno ime mila.

Milnice ustrezne oblike, navedene v tehničnem opisu za določeno ime mila

Milo je čvrsto na dotik

Glede na tehnični opis določenega mila

Glede na tehnični opis določenega mila

4.2.2 Prisotnost vlage, ki se zlahka suši, kot tudi zlahka odstranljivih onesnaževalcev na milu na površini spakiranih milnih palic ni dejavnik zavrnitve.

4.2.3 Glede fizikalnih in kemijskih kazalcev mora trdno gospodinjsko milo izpolnjevati zahteve, določene v preglednici 2.

Stopnja skupinskega mila

Kvalitativno število (masa maščobnih kislin glede na nazivno maso kosa 100 g), g, ne manj

Masni delež proste kavstične alkalije,% na nazivno maso kosa, ne več

Masni delež proste ogljikove sode,% na nazivno maso kosa, ne več

Točka maščobnih kislin, izoliranih iz mila (titra), ° С

4.2.4 Kazalniki "Masni delež neaminibilnih organskih snovi in ​​neoponificirane maščobe" in "Začetna količina pene" so navedeni v Dodatku D.

4.2.5 Znižanje spodnje meje norme indikatorja "Točka maščobnih kislin", pod pogojem, da se sintetične maščobne kisline v formulacijo vnesejo vsaj 10% za mila skupin I in II - za 1 ° C, za milo iz skupine III - za 2 ° C, ne zavrača faktor.

4.2.6 Zmanjšanje kakovosti 65% mila ob izpustu iz podjetja na 63,5 ni faktor zavrnitve.

4.2.7 Milo, namenjeno za dolgotrajno skladiščenje, mora izpolnjevati naslednje zahteve:

masni delež natrijevega klorida ne sme presegati 0,5% nazivne mase kosa, ogljikov dioksid - največ 0,5% nazivne mase kosa.

Za druge kazalnike mora to milo izpolnjevati zahteve, določene v 4.2.1-4.2.5.

4.3 Zahteve za surovine in pomožne materiale

4.3.1 Za izdelavo trdnega mila za perilo skupin I in II se uporabljajo naslednje surovine:

- maščobne kisline tehnične maščobe, kot tudi ne destilirane maščobne kisline prvega razreda tehnične živalske maščobe in destilirane - v skladu s TU 10-04-02-55-89 ali maščobne kisline tehnične maščobe, katerih kakovost ni nižja od zahtev določenih tehničnih pogojev;

- maščobne kisline jedilne živalske maščobe po PCT ukrajinske SSR 1866-89;

- destilirane maščobne kisline sončničnega in bombažnega olja, pa tudi ne destilirane maščobne kisline sončničnega, sojinega, bombažnega olja, izpostavljenih destilaciji - v skladu z TU 10 18 ukrajinskega SSR 451-91;

- tehnične salome - v skladu s TU 10-04-02-70-90;

- sintetične maščobne kisline C-C in C-C po GOST 23239; dovoljeno je vnašati druge sintetične maščobne kisline frakcij C-C in C-C, katerih kakovost ni nižja od zahtev, določenih v GOST 23239;

- C -C frakcije sintetičnih maščobnih kislin za izdelavo mila - v skladu s TU 38.507-63-285-92;

- maščobne kisline palmovega stearina - v skladu s TU 10.18 ukrajinske SSR 213-89, v skladu s TU 10 RSFSR 577-90 ali maščobne kisline palm stearina, katerih kakovost ni nižja od zahtev določenih tehničnih pogojev;

- maščobne kisline palmovega olja s titrom maščobnih kislin 44-48 ° C;

- palmovo olje s kislinskim številom ne več kot 10 mg KOH / g, jodnim številom 50-55 g J / 100 g, masnim deležem neoponabilnih snovi ne več kot 1,0%;

- kokosovo olje - po GOST 10766;

- zaloge mila iz lahkih rastlinskih olj, salomov in živalskih maščob - v skladu s TU 10-04-02-80-91, rafinirane;

- destilirane maščobne kisline mila, zalog lahkih rastlinskih olj in salomov - v skladu s TU 10.04.40.23-89;

- destilirane maščobne kisline iz bombažnega mila - po TU 10 UzSSR 76-91;

- vmesni izdelki, ki vsebujejo milo iz proizvodnje mila - v skladu s standardom podjetja;

- borova kolofonija razreda A - po GOST 19113 ali kolofonija z visokim oljem 1. in 2. stopnje - po GOST 14201 (za II skupino mila).

4.3.2 Za proizvodnjo mila iz skupine III je treba uporabiti maščobne surovine iz točke 4.3.1 ter:

- maščobne kisline tehnične živalske maščobe, ki jih po potrebi ne destilirajo, rafinirajo - v skladu s TU 10-04-02-55-89;

- ne destilirane maščobne kisline mila iz zalog lahkih rastlinskih olj in salomov - v skladu s TU 10.04.40.23-89, rafinirane;

- fuz - po TU 18 RSFSR 627-85, TU 10 MSSR 095-166-90, rafiniran;

- destilirane naftne kisline - v skladu z GOST 13302;

- destilirano visoko olje - v skladu s TU 13-4000177-26-85;

- borova kolofonija razreda A - po GOST 19113 ali visoka kolofonija 1. in 2. razreda po GOST 14201; dovoljeno je vnašati druge vrste kolofonije z barvo, podobno barvi bora in visoke kolofonije zgornjih blagovnih znamk in vrst.

4.3.3 Poseben seznam in razmerje surovin za vse skupine in imena mila se določijo z recepti, odobrenimi na predpisan način.

4.3.4 Dovoljeno je vnašanje drugih maščobnih surovin, ki imajo varnostni dokument, ki ustreza sestavi maščobnih kislin, fizikalno-kemijskim kazalcem ter medicinskim in biološkim zahtevam za zgoraj navedene tradicionalne surovine za izdelavo mila..

V državah, v katerih je sistem potrjevanja sprejet, je obvezna prisotnost varnostnega dokumenta.

4.3.5 Za izdelavo pralnega mila se uporabljajo naslednji pomožni materiali:

- tehnična kavstična soda v skladu z GOST 2263 ali tehnična kavstična soda, katere kakovost ne sme biti nižja od zahtev GOST 2263;

- namizna sol po GOST 13830 ali natrijev klorid za industrijsko porabo v skladu s TU 18-11-3-85;

- tehnični sodi pepel po GOST 5100 ali sodo pepel, katere kakovost ne sme biti nižja od zahtev GOST 5100;

- pigment titanovega dioksida v skladu z GOST 9008 *, stopnje P-1, A-1, A-01;
_________________
* Verjetno je napaka v originalu. Prebrati je treba GOST 9808. - Opomba proizvajalca baze podatkov.

- vodikov peroksid v skladu z GOST 177;

- cinkovo ​​beljenje v skladu z GOST 202, BTsO in BTsOM.

Dovoljeno je vnašati dišave in dodatke, ki izboljšujejo potrošniške lastnosti mila, ki jih je odobril Državni odbor za sanitarni in epidemiološki nadzor, po odobrenem receptu.

4.4.1 Gospodinjsko trdno milo se proizvaja v obliki kosov nominalne (običajne) mase 150, 200, 250, 300, 350, 400 in 500 g ali z zmanjšanjem nazivne teže kosa za največ 30 g za posamezna trgovska imena mila izboljšane oblike, dano v podatkovnem listu.

Razlika med dejansko maso (kosa) mila od nazivne ni faktor zavrnitve, če vrednost kakovostnega števila ni nižja od norme, določene v 4.2.3, da se prepreči nesoglasja s potrošnikom.

4.4.2 Milo je pakirano s skupno nazivno (običajno) maso, ki ne presega 30 kg:

- v lesenih škatlah, ki jih ni mogoče zložiti po GOST 10131 N 33, 34, 35, 36, 50, 61, 64, ki vsebujejo do 30 kg mila;

- v lesenih škatlah za večkratno uporabo v skladu z GOST 11354 N 18 in 24 (največja teža tovora v škatli je 15-25 kg);

- v lesenih škatlah za izdelke mesne in mlečne industrije v skladu z GOST 10131, N 10, 11, ki vsebujejo 22,4 kg mila (največja teža tovora v škatli je 45 kg) - po dogovoru s potrošnikom.

Trdno milo za gospodinjstvo, dogovorjeno s potrošnikom, je tudi pakirano:

- v škatlah iz valovitega kartona v skladu z GOST 13511 N 1, 5, 7, 8, 10, 11, 15-18, 24 (največja teža tovora v škatli je 20-30 kg);

- v škatlah, izdelanih iz zabojnikov v skladu z GOST 13515 (največja teža tovora v škatli - 20 kg);

- v škatlah iz valovitega kartona v skladu z GOST 13516 N 27, 36, 52 (največja teža tovora v škatli - 20 kg);

- v škatlah iz valovitega kartona v skladu z GOST 13512 N 17, 22 (največja teža tovora v škatli je 15-20 kg); pri pakiranju mila v škatle N 22 je največja teža tovora 25 kg;

- v valovitih kartonskih škatlah - po GOST 13841 N 90, 91;

- v škatlah z bombažno oblogo po TU 10 UzSSR 32-91 (največja teža tovora v škatli - 30 kg);

- v kartonskih škatlah iz valovitega kartona v skladu z GOST 7376 in kartonu v skladu z GOST 7933 razredov A, B, C, D, izdelanem v skladu s tehnološko ali trenutno veljavno regulativno in tehnično dokumentacijo (največja teža tovora v škatli - 15 kg);

- polimerne škatle za večkratno uporabo z uporabo sekundarnih surovin po TU 63-072-58-91 (največja teža tovora v škatli - 20 kg);

- v večkratni plastični škatli za prevoz mila za perilo v kosih po TU 10 RF 1048-92 (največja teža tovora v škatli je 25 kg) in v drugih polimernih škatlah, v katerih je varnost mila zagotovljena podobno kot varnost mila, pakiranega v lesenih, kartonskih in kartonskih škatlah ;

- povratne posode, ki se ponovno uporabijo po pakiranju mila v nove posode v skladu z GOST 10131, GOST 11354, GOST 13511, GOST 13515, GOST 13516, GOST 13512 (številke škatle so navedene zgoraj), v polimernih škatlah.

Kakovost vračljivih zabojnikov, pa tudi dobava, vračilo in ponovna uporaba zabojnikov mora ustrezati zahtevam "Navodila o postopku dobave, vračanja in ponovne uporabe lesenih in kartonskih zabojnikov", odobrenih z odlokom Gossnaba ZSSR 5.06.89, N 77.

V skladu s tem mora potrošnik v vračljivi embalaži upoštevati 3 kategorije kakovosti zabojnikov (a, b, c).

Povratni zabojnik, ki se uporablja za prevoz tovora, mora zagotavljati popolno varnost prepeljanega tovora;

- embalažna oprema v skladu z GOST 24831.

Za potrošnike skrajnega severa, pa tudi po dogovoru s potrošnikom je dovoljeno pakiranje mila za perilo s skupno maso največ 50 kg v lesene škatle, ki jih ni mogoče ločiti v skladu z GOST 10131 N 19, 20, 64 (največja teža tovora v škatli je 35-55 kg).

Po dogovoru s potrošnikom se za varnost pakiranega mila uporabljajo tudi druge vrste posod (vključno s povratnimi)..

4.4.3 Pri prevozu z železnico, vodnim prevozom je milo pakirano v lesene in kartonske škatle ter mešane načine prevoza s preobremenitvami - samo v tesno zaprtih lesenih škatlah.

Ko je milo oddano v univerzalnih zabojnikih ali med prevozom znotraj mesta, je pakirano v katero koli posodo iz točke 4.4.2.

Škatle za deske je treba zaviti okoli robov z žičnim ali jeklenim trakom za pakiranje v skladu z GOST 3560.

4.4.4 Pakiranje trdnega mila za perilo, odposlanega na skrajni sever in težko dostopna območja, je treba izdelati v skladu z GOST 15846.

4.4.5 Za oskrbo mila za dolgotrajno skladiščenje je treba uporabiti škatle po GOST 10131 N 19, 64 s pokrovi. Embalaža za zaboj mora biti v skladu z zahtevami GOST 15846.

4.4.6 Posoda, ki se uporablja za pakiranje mila, mora biti čista, suha, brez tujih vonjav.

4.4.7 Posode, ki se uporabljajo za pakiranje mila (vključno z vračljivimi), so po potrebi obložene z ovojnim papirjem v skladu z GOST 8273, pergamentom v skladu z GOST 1760 ali drugimi vrstami papirja s tehnološkimi lastnostmi, ki niso nižje od zgornjih standardov, in opremo za posode - valovit karton po GOST 7376.

4.4.9 Prilepljanje ventilov na kartonske škatle je treba opraviti s papirnim lepilnim trakom v skladu z GOST 18251 razreda B ali trakom v skladu s tehničnimi značilnostmi, ki niso nižje od določenih standardov.

Ne gre za faktor zavrnitve, da se ventili kartonske posode na žice na strojih za šivanje šivajo z žico, le dno škatle je lepljeno s papirnim trakom, pod pogojem, da se embalaža med prevozom in skladiščenjem ohranja, pa tudi le ventili kartonske posode so zlepljeni, vrvice ali oviti s papirnim trakom iz ovojnega papirja v skladu z GOST 8273, sveženj papirja po GOST 6290, vrečasti papir po GOST 2228.

Te zahteve veljajo tudi za vračljive škatle..

4.4.10 Vračljive lesene posode s pakiranim milom je treba zaviti na robovih z žičnim ali jeklenim trakom za pakiranje v skladu z GOST 3560.

4.5.1 Vsaka milnica mora biti jasno odtisnjena z oznako:

- blagovna znamka ali ime proizvajalca;

- skrajšano ime mila za perilo (72%, 70%, 65%, novo ali 72%, 70%, 65%, "New" itd.);

- poimenovanja tega standarda.

4.5.2 Transportno označevanje blaga mora biti izvedeno v skladu z GOST 14192 z uporabo manipulacijskega znaka "Zaščititi pred vlago".

4.5.3 Za vsako enoto zabojnika za embalažo na papirni nalepki ali nalepki se uporabijo oznake, ki označujejo izdelek:

- blagovna znamka in ime proizvajalca, njegov naslov;

- ime in skupina mila;

- število kosov v škatli z navedbo skupne nazivne mase kosov;

- serijska številka;

- datum proizvodnje;

- številka in datum izdaje potrdila o skladnosti ali podrobnosti izjave o deklaraciji;

- ime certifikacijskega organa;

- poimenovanje tega standarda.

5 VARNOSTNE ZAHTEVE


Trdno milo za perilo nima splošnih strupenih, dražilnih, resorpcijskih in alergenskih učinkov.

6 SPREJEM

6.1 Pravila sprejemanja - po GOST 790.

6.2 Gospodinjsko trdno milo je treba certificirati na predpisan način.

6.3 Nadzor nad varnostnimi kazalniki se izvaja v skladu s certifikacijskimi pravili za detergente na osnovi maščob.

7 PRESKUSNIH METOD

7.1 Vzorčenje, določanje organoleptičnih in fizikalno-kemijskih kazalcev, predvidenih v 4.2.1, 4.2.3, 4.2.4, 4.2.7, se izvajajo v skladu z GOST 790.

7.2 Določitev varnostnih kazalnikov iz oddelka 5 poteka po metodah, ki jih odobri Državni odbor za sanitarni in epidemiološki nadzor.

8 PREVOZI IN SKLADIŠČENJE

8.1 Trdno gospodinjsko milo se prevaža z vsemi vrstami prevoza v pokritih vozilih in v univerzalnih zabojnikih v skladu s pravili za prevoz blaga, ki veljajo za to vrsto prevoza, z največjo možno uporabo nosilne zmogljivosti prevoza.

Pri prevozu po cesti mora biti milo zaščiteno pred atmosferskimi padavinami.

Prevoz mila v paketih je treba izvesti v skladu z GOST 22477, GOST 23285; pritrdilni elementi po GOST 21650, GOST 24597, GOST 26663.

8.2 Milo je treba hraniti v suhih, zaprtih, dobro prezračenih prostorih (proizvajalca in potrošnika). Ni dovoljeno hraniti mila skupaj z gnojili, belilom in drugimi snovmi, ki vplivajo na organoleptične in fizikalno-kemijske lastnosti mila..

8.3 Med skladiščenjem, z ne-mehaniziranim zlaganjem, je treba škatle z milom zložiti v zložke, višine največ 3 m, z razdaljo najmanj 60 mm med njimi za kroženje zraka. Med zlaganjem je dovoljen prostor med škatlami.

Pri mehanskem zlaganju na osnovi palete višina škatle z milom ne presega 2,6 m.

8.4 Dolgotrajno skladiščenje mila za perilo poteka v skladu z navodili, odobrenimi na predpisan način.

9 GARANCIJA PROIZVAJALCA

9.1 Proizvajalec mora zagotoviti, da milo za perilo izpolnjuje zahteve tega standarda, pod pogoji prevoza in skladiščenja, ki jih določa ta standard..

9.2 Zagotovljeni rok uporabe mila za perilo je 12 mesecev od datuma proizvodnje.

DODATEK A (sklic). OBLIKA NASLOVA TEHNIČNEGA OPISA

ime organizacije, ki je odobrila tehnični opis