Iz česa je narejeno milo za perilo??

Milo za perilo je danes čisto ekološki izdelek, ki ga vsi ljudje uporabljajo vsak dan. V proizvodnji se uporabljajo samo naravne sestavine in mešanice. Ta vrsta mila se od ostalih razlikuje po visoki vsebnosti različnih kislin, alkalij in visokih pH vrednosti. Že od antičnih časov se uporablja za umivanje, zdravljenje določenih bolezni in pranje las..

Iz česa je narejeno milo za perilo? Na to vprašanje ne morejo odgovoriti vsi. Pri izbiri tega izdelka v trgovini mnogi mislijo, da so vsi enaki. A temu ni tako. Vsi ne vedo, da je kemična sestava v vseh delih različna. V skladu z odobrenim GOST, sprejetim leta 1995 in velja do danes, ta vrsta izdelka obstaja tri vrste, odvisno od količine maščobnih kislin in alkalij v njem. Prva kategorija vključuje milo, ki vsebuje veliko količino kislin - do 72%. V drugi kategoriji so deleži nekoliko manjši in znašajo 69%, v tretji pa le 64%.

Kemična sestava

Ko uporabljate milo za perilo na različnih področjih, morate najprej poznati njegovo sestavo, da ne poškodujete kože ali svojih najljubših oblačil. Številni strokovnjaki pravijo, da ta vrsta mila pri ljudeh praktično ne povzroča alergijskih reakcij, saj ima visoke antibakterijske in dezinfekcijske lastnosti. Njegova kombinacija sestavin vpliva na vonj, barvo in rok uporabnosti. To sodobno milo vsebuje naslednje sestavine:

 • živalske maščobe Lahko rečemo, da so danes te maščobe osnova mila. Verjetno se celotna starejša generacija spominja zgodbe, da so pri izdelavi mila za perilo uporabili maščobo ubitih psov potepuhov. To ni res. V glavnem so mišljene živalske maščobe - govedina, svinjina in jagnjetina, pa tudi nekaj maščob iz morskih rib. Trenutno mnogi proizvajalci dodajajo maščobne nadomestke (sintetične maščobne kisline) v sestavo mila za perilo. Preden dodate FFA glavni sestavi mila, jo dobro očistite, tako da ni temnega senca in neprijetnega vonja.
 • natrij. Brez te snovi sestava katerega koli mila za perilo ni popolna. Čeprav je dodan v majhnih razmerjih, sodi med kavstične alkalne elemente, ki se dobro raztopijo in med pranjem odstranijo različne madeže..
 • sladko vodo. Ta element je obvezen pri izdelavi mila, saj brez njega proizvodni proces ne bo potekal. Med pripravo ne samo gospodinjskega, temveč tudi katerega koli drugega mila se doda voda v celotnem tehnološkem postopku.
 • kaolin. Sodobni proizvajalci, tako kot v preteklih sovjetskih časih, dodajo kaolin (bela porcelanasta glina) v milo za perilo v majhnih porcijah. To se naredi, da nekoliko omilimo učinek vseh alkalij na človeško kožo. Ne pozabite, da če ta sestavina ni vključena v milo, potem jim ni priporočljivo, da si umivajo lase in telo. Prisotna je predvsem v milih 72%.
 • maščobna kislina. Ta element je povezovalna vez med alkalijami in drugimi kislinami. Lahko so nasičene in nenasičene. Vključujejo predvsem palmitinsko kislino, ki daje milu trdnost in lastnosti penjenja, ter lavrinsko kislino, zaradi katere se milo namoči in peni v hladni vodi..
 • alkalijski. Ta element je ena glavnih sestavin mila za perilo. Toda tisti, ki uporabljajo takšno milo pri šamponiranju, imenujejo to sestavino prekomerno v sestavi, ker uničuje nekatere spojine v strukturi las..

Dodatni dodatki in nečistoče

Med proizvodnjo mila za perilo lahko dodatne nečistoče in dodatki, ki tvorijo majhen delež, uidejo tudi v njegovo glavno sestavo. Salomas je element rastlinskega izvora. V prehrambnem sektorju se uporablja za proizvodnjo margarine in namaza (užitne salome), tehnični pa - za pripravo mila za perilo. Toda nekateri strokovnjaki trdijo, da saloma sploh ne bi smeli dodajati v milo, saj daje temu izdelku manj čistilnih in penastih lastnosti..

Prav tako se kolofonija doda v sestavo nekaterih vrst mila za perilo. Doda dodatno penjenje in poveča rok trajanja.

Klasifikacija mila za perilo

 1. Po dogovoru - uporablja se za pomivanje posode, rok, glave, pranje in namakanje oblačil;
 2. Po konsistenci - trdna, tekoča in praškasta;
 3. Po količini maščobnih kislin - 72%, 69% in 64%;
 4. Po barvi - temna, normalna in osvetljena;
 5. Po načinu priprave - lahko se lušči, lepi in zvok;
 6. Po vrsti sortiranja in pakiranja - odprta in zaprta embalaža;
 7. Po teži - od 150 do 500 gramov.

Vloga za druge namene

Milo za perilo se uporablja na različnih področjih in namenih. Na primer, po britju se mnogi umivajo z milom, da pomirijo svojo razdraženo kožo. Tudi po opeklini lahko poškodujete predel kože z milom za pranje perila in po kratkem času bo bolečina popustila. Nekateri ga uporabljajo kot boj proti aknam, tako da na svoje telo nanesejo posebne maske..

Iz česa je sestavljeno milo za perilo in njegova sestava

Nekateri poslušajo lažne podatke o tem, iz česa je izdelano milo za perilo. V ZSSR so se pojavile govorice, da se izdeluje iz potepuških psov. Razmisliti morate o tem, da imajo te živali malo maščobe, kar pomeni, da bo proizvodni postopek nerentabilen. Poleg tega je sestava pasje maščobe neprimerna za izdelavo mila. Razmislite o tem, iz katerega je narejeno milo za perilo, sestavo, uporabne lastnosti in vrste.

Kaj pomeni odstotek mila?

Domače milo je vedno odtisnjeno z žigom proizvajalca. Obstaja tudi nazivna masa, ki je označena s kratico "n. m. ". Številke, odstotki (67%, 60%, 70%, 72%) se nanašajo na vsako barvo mila. Takšen žig je potreben za označevanje kategorije izdelkov. Upoštevajte razmerje med odstotki in sestavo mila, njegovimi lastnostmi.

Čistilne lastnosti izdelka so odvisne od kategorije. Odstotek označuje količino kislin v sestavku. Milo z večjim odstotkom bo bolje očistilo stvari, učinkoviteje odstranilo umazanijo. Obstaja minus: alkalije izsušijo kožo. Po GOST je v sestavi mila za perilo dovoljeno 72 odstotkov kislin, ne več. Ta vrsta danes velja za redkost. Najpogosteje se proizvajalci ukvarjajo s sproščanjem blaga s kislostjo znotraj 60%.

Pri izdelavi mila iz olj, naravnih maščob so lahko dovoljene rahle razlike v vsebnosti maščobnih kislin (pri proizvodnji različnih serij). Med shranjevanjem lahko palica izhlapi del vlage. Hkrati se njegova masa spreminja. Postavlja se vprašanje: kako zagotoviti, da kupec prejme milo s takšnim odstotkom maščobnih kislin, ki je na njem navedeno.

Rešitev je bila najdena. Uveden je bil poseben indikator. Predstavljen je s kakovostnim številom, ki je zajamčena raven maščobnih kislin pri pretvorbi v „n. m. " palica s težo 100 g. Navedeni indikator vzpostavi GOST.

Na podlagi GOST je običajno ločiti le 3 kategorije mila:

Kakovostne številke ni težko določiti. Za bar 72% z "n. m. " 200 g, upoštevani kazalnik bo 144 g.

Ko se vsebnost maščobnih kislin v milu razlikuje od standardne, se teža spreminja.

Tu je primer: analizirali smo milo. Pokazal je, da je sestava maščobnih kislin 75%. Ta kazalnik ne ustreza normativnim dokumentom (72%). To pomeni, da je masa kosa 192 g. Če nasprotno milo vsebuje le 71%, to pomeni, da je za zagotovitev potrebnega indeksa maščobnih kislin v palici smiselno povečati maso (morala bi znašati 202,8 g). Po teh izračunih bo stranka prejela 144 g čistega brezvodnega mila, ki ga potrebuje. Da bi to storil, mora kupiti bar z "n. m. " tehta 200 g.

Sestava mila za perilo

Milo temelji na maščobah, maščobnih kislinah, oljih. Uporabljajo se tudi odpadki, ki vsebujejo maščobe (saponificirani so s kalijevim in natrijevim alkalijam).

Naslednje sestavine se uporabljajo kot surovine za proizvodnjo:

 1. Rastlinska olja. Lahko se uporablja palmovo jedro, sončnica, palma.
 2. Živalske maščobe Pogosto se uporabljajo svinjina, ovčica, govedina. Uporablja se lahko tudi njihova mešanica..
 3. Maščobna kislina. Za izdelavo mila se uporabljajo stearinska in oleinska kislina. Uporabljajo tudi palmitinsko kislino. Te snovi so izolirane iz maščob.
 4. Salomi. Za pridobitev te komponente so olja nasičena z vodikovimi atomi. Postopek poteka pri temperaturi + 200... + 300 ° S. Prisotnost katalizatorjev je obvezna. Predstavljajo jih platina, nikelj. Maščoba postane trda zaradi kombinacije vodikovih atomov in maščobnih kislin.
 5. Sintetična vrsta maščobnih kislin. Narejene so s pihanjem parafina z zrakom, ki ga predgrejemo na + 105... + 120 ° C. Kot katalizator se uporabljajo manganove spojine. Njihova proizvodnja je bila prekinjena od leta 2001 v domačih tovarnah. Tehnologije so bile priznane kot nedonosne. Kakovost mila je bila nizka, vendar so bile količine strupene vode velike.
 6. Soapstock. To komponento predstavljajo izdelki za čiščenje maščob, olj s pomočjo alkalnih raztopin. Slaba kakovost tega kemičnega elementa vpliva na vonj mila, postane neprijeten, barva pa potemni.

Vsaka komponenta, ki je del pralnega mila GOST 72, določa proizvodno tehnologijo. Pri izdelavi morate poznati lastnosti glavne snovi.

Vrste blaga

Skupaj je več vrst mila:

 1. Tekoče milo za perilo. Razlike od grudic, razen oblike, ni. Prodaja se v steklenicah, podobnih detergentu za pomivanje posode. Barva je enaka izdelku, ki smo ga vajeni. Dobro ga je uporabljati za pranje, za pomivanje posode. Razlike so v sestavi, vonju (tekoča oblika vsebuje več kemičnih elementov).
 2. Otroček. Ta vrsta mila je idealna za pranje otroških oblačil. Ima mehko strukturo, ne preveč izrazit vonj, da ne bi povzročal nelagodja pri otrocih.
 3. Bela. To barvo mila dobimo z uporabo bele. Ne uporabljajte za pomivanje posode. Proizvajalci svarijo, da izdelek ne vstopi v telo. Bela barva je lahko posledica uporabe natrijevega hidroksida v določeni količini (več snovi, svetlejši odtenek mila).
 4. Prašek. V navedenem izdelku ni dodatkov. Standardno milo se zdrobi do drobnih zrnc. Podoben prašek se lahko vlije za pranje v pralnem stroju.

Specifikacije mila se razlikujejo glede na proizvajalca, proizvodno tehnologijo.

Prednosti mila za perilo: raznolikost uporabe

Zakaj številne gospodinje raje unikatno čistilo - milo za perilo? Ta izdelek si je prislužil priznanje za:

 • učinkovitost;
 • prijaznost do okolja. Narejena iz naravnih maščobnih kislin;
 • hipoalergeni;
 • vsestranskost. Šteje se za edinstven higienski izdelek..

Opomba: S pomočjo mila lahko celo odstranite trdovratne madeže iz kurilnega olja, oljnih barv. Se bo spopadel tudi s staro umazanijo. Zahvaljujoč takšni kakovosti, kot je prijaznost do okolja, se milo uporablja pri zdravljenju glavnikov, zobnih ščetk, pa tudi za pranje izdelkov..

Brez tega orodja je težko narediti v vsakdanjem življenju. Usnje je odlično pri odstranjevanju organskih spojin iz tkanin. Detergent se lahko uporablja za pomivanje posode, pranje otroških oblačil. Z njegovo pomočjo je mogoče enostavno odstraniti maščobne obloge.

Poleg zgornjih načinov uporabe mila obstajajo tudi drugi. Na primer:

 • preprečevanje prehladov;
 • zdravljenje suppuration;
 • odprava glivičnih okužb;
 • zdravljenje aken, različnih izrastkov na koži;
 • odstranjevanje prhljaja;
 • čiščenje kože. Ljubitelji ruskih kopeli priporočajo namakanje metle v vodi iz gospodinjstev. milo;
 • zmanjšanje vsebnosti maščobe v koži;
 • obdelava območij s kemičnimi in sončnimi opeklinami.

Koristi mila so neprecenljive. Ne smemo pozabiti, da vsebuje veliko alkalij. Ta komponenta lahko izpere maščobe, potrebne za kožo. Za uporabo mila brez škode za telo je pomembno upoštevati odmerjanje, pravila uporabe.

Priljubljene blagovne znamke mila

Značilnosti proizvodnje

Zgoraj smo preučili vprašanje, iz česa je sestavljeno milo za perilo. Zdaj bomo podrobneje opisali samo tehnologijo izdelave tega orodja. Proces izdelave vključuje več stopenj. Na začetku sestavine skuhamo, da dobimo tekočo kislinsko raztopino. Ta tekočina je nato tržna..

Maščobno milo se proizvaja na dva načina:

 1. Naravnost. V tem primeru se maščoba topi pri visokih temperaturah. Tako nastane milno lepilo. Nato dobljeno maso razrežemo na porcije. Metoda se pogosto uporablja zaradi svoje preprostosti. Toda zahvaljujoč opisanemu postopku v proizvodnji lahko dobite milo z kislostjo 60% (vsebnost maščobnih kislin ne presega navedenega kazalca).
 2. Posredno. Ta metoda vključuje tudi oblikovanje milnega lepila. Razlika je v tem, da se raztopini doda sol. Ta komponenta vam omogoča, da dobite izdelek s povečano raven maščobnih kislin. To milo se imenuje zvok. Dodana je kavstična soda za izločanje nebarenih maščob. Opisana tehnika omogoča proizvodnjo 65% mila med proizvodnim postopkom.

Za pridobitev izdelka z kislostjo 70%, 72%, maščobne kisline solimo. Po 2-3 postopkih soljenja dobimo skoraj belo barvo mila. Izdelek najvišje kakovosti je narejen z večkratnim mletjem njegove osnove. Poleg tega lahko v milo dodate različna razkužila in detergente..

Gospodinjsko milo

Priljubljene blagovne znamke

Milo različnih proizvajalcev najdemo na sodobnih trgih. Tu je seznam priljubljenih, ki svoje izdelke sproščajo po receptu GOST z opisom:

 1. DURU. En paket vsebuje 2 ali 4 palice. Stroški so enaki standardnemu milu. Barva je drugačna - bela je. Površina palice je okrašena z vzorci.
 2. "Štorklja". Barva mila je rjava, robovi so hrapavi, vonj je enak. Proizvajalec je ustvaril otroško različico - "Aistenok". Aist odlikuje svetlejša barva. Uporablja se pri pranju otroških oblačil.
 3. "Svoboda". Naravno milo z zaobljenimi vogali. Odstranjuje madeže, ki jih pralni prašek ne odstrani.
 4. "Pepelka". Proizvaja se v obliki praška v velikih zrncih. Rumena barva. Aroma je svojevrstna. Je edini analog gospodinjstev. milo, ki se proizvaja v obliki prahu.
 5. "Uhojena varuška". Predstavljeno z otroškim belim milom. Tekstura je občutljiva.
 6. "Meridian". Razlikuje se po specifični aromi, podobni vonju po ognju, mehka tekstura, gosta pena.
 7. "Gospodarstvo". Prodano v prozorni embalaži, barve podobne tradicionalnemu milu.
 8. Haus Frau. Proizvedeno v prozornih steklenicah, standardnega vonja, vsebuje vitamin E.
 9. "Sonce". Barva mila je rumena. Se spopada z najmočnejšo maščobo, je ekonomičen, prijetnega vonja po limoni.
 10. "Antipyatin". Hipoalergeni detergent z vonjem po limoni, ki se uporablja za pranje.
 11. Sarma. Bela bar, pene dobro. "Sarma" ima nevtralen vonj.
 12. "Pomlad". Sestava je podobna tradicionalnemu gospodinjstvu. milo. Vonj je podoben.

Milo za perilo velja za koristno pomočnico. Po ocenah lahko očistijo skoraj vse. Ne pozabite na zdravilne lastnosti tega zdravila..

Pozor! Lahko sodelujete v našem tekmovanju!

Pošljite video o tem, kako ste rešili težavo (oprali madež, očistili ponev ali se spopadli s kakšnim drugim gospodinjskim opravilom) in pridobite 400 rubljev!

Milo za perilo

Standard kakovosti

GOST 30266-95

Opis

Milo za perilo - vrsta mila z vsebnostjo maščobnih kislin ne več kot 72% in veliko količino alkalij, približno 0,15-0,20%. Kot rezultat tega ima zelo visoko vrednost pH - pH 11-12. Ima antibakterijske lastnosti. V skladu z GOST 30266-95 je milo za perilo razdeljeno v tri kategorije, odvisno od vsebnosti maščobnih kislin. Kategorija I mora imeti vsaj 70,5% maščobnih kislin, kategorija II - 69,0%, III - 64,0%. Milo za perilo dobimo s hlajenjem milnega lepila.

Milo za perilo je detergent, katerega glavni (aktivni) del so natrijeve in kalijeve soli maščobnih kislin. Milo za perilo je razdeljeno glede na vrsto izvornega materiala, način proizvodnje in predelave, konsistenco, vsebnost detergenta.

Milo za perilo je treh kategorij, odvisno od vsebnosti maščobnih kislin: I (72%), II (70%), III (65%).

Višja kot je vsebnost maščobnih kislin, bolje bo milo rešilo umazanijo in mikrobe.

Uporaba

Milo je primerno za sanitarne in higienske namene ter za pranje izdelkov iz vseh vrst tkanine.

Kemična sestava domačega mila

Milo za perilo 72% (200 gr.)

milna živalska maščoba

natrijev hidroksid zrnat NaOH

pitna voda H2O

Milo za perilo s kaolinom 72% (200 gr.)

Sestava:

milna živalska maščoba

natrijev hidroksid zrnat NaOH

pitna voda H2O

Tehnične zahteve

Gospodinjsko trdno milo je treba izdelati v skladu z zahtevami tega standarda v skladu s formulacijami, dogovorjenimi z organi državnega sanitarnega in epidemiološkega nadzora, v skladu s tehnološkimi navodili in tehničnimi opisi, odobrenimi na predpisan način.

Kombinacija tehničnega opisa in recepta je dovoljena v skladu s postopkom, določenim v določenem stanju.

Oblika naslovne strani in primeri tehničnih opisov za določeno ime mila so navedeni v dodatkih A, B, C in D.

Specifikacije

Kar zadeva organoleptične kazalnike, mora trdno milo za gospodinjstvo izpolnjevati zahteve, določene v preglednici 1, kot tudi zahteve, določene v tehničnih opisih za določeno milo..

Pakiranje

Gospodinjsko trdno milo se proizvaja v obliki kosov nominalne (pogojne) mase 150, 200, 250, 300, 350, 400 in 500 g ali z zmanjšanjem nazivne teže kosa za največ 30 g za posamezna trgovska imena mila z izboljšano obliko, navedeno v tehničnem opisu.

Razlika med dejansko maso (kosa) mila od nazivne ni faktor zavrnitve, če vrednost kakovostnega števila ni nižja od norme, določene v 4.2.3, da se prepreči nesoglasja s potrošnikom.

Milo je pakirano s skupno nazivno (običajno) maso največ 30 kg

PakiranjeTeža bar, gr.
Pravokotna palica brez embalaže200
Pravokotna palica brez embalaže250
Pravokotna palica brez embalaže300

Prevoz

Gospodinjsko trdno milo se prevaža z vsemi vrstami prevoza v pokritih vozilih, pa tudi v univerzalnih zabojnikih v skladu s pravili za prevoz blaga, ki veljajo za to vrsto prevoza, z največjo možno uporabo nosilne zmogljivosti prevoza.

Pri prevozu po cesti mora biti milo zaščiteno pred atmosferskimi padavinami.

Prevoz mila v paketih je treba izvesti v skladu z GOST 22477, GOST 23285; pritrdilni elementi po GOST 21650, GOST 24597, GOST 26663.

Milo je treba hraniti v suhih, zaprtih, dobro prezračenih prostorih (proizvajalca in potrošnika). Ni dovoljeno hraniti mila skupaj z gnojili, belilom in drugimi snovmi, ki vplivajo na organoleptične in fizikalno-kemijske lastnosti mila..

Med skladiščenjem, z ne-mehaniziranim zlaganjem, je treba škatle z milom zložiti v zložke, višine največ 3 m, z razdaljo najmanj 60 mm med njimi za kroženje zraka. Med zlaganjem je dovoljen prostor med škatlami.

Pri mehanskem zlaganju v paletnem paketu višina zlaganja škatle z milom ne presega 2,6 m. Dolgoročno skladiščenje mila za perilo poteka v skladu z navodili, odobrenimi na predpisan način.

Rok uporabnosti: pakirano - 24 mesecev, odprto - 12 mesecev.

Po načinu obdelave obstajajo lepilna mila, soljena, polirana in olupljena mila. Lepilo milo dobimo s hlajenjem izdelka za izdelavo mila. Vsebuje 40-47% maščobnih kislin, ostankov nereagiranih maščob in alkalij, glicerina. Solite milo, da odstranite nečistoče in povečate vsebnost detergenta. Za to dodamo natrijev klorid, sol ali kavstično soda v lepilo vrele milnice. Te snovi, ki se raztopijo v vodi, zmanjšajo topnost mila. Milo se loči in kot lažje plava, tvori plast bolj koncentriranega, tako imenovanega zvočnega mila. Z večkratnim soljenjem dobimo čistejše in lažje polirano milo. Olupljeno milo vsebuje 70-85% maščobnih kislin in ima bolj homogeno strukturo. Da bi ga dobili, se milo zdrobi, zmleti na valje, posuši in stisne na koščke. Konzistenca razlikuje med trdnim in tekočim milom. Trdno milo je razdeljeno na grudaste, praškaste in ostružke. Glede na vsebnost detergenta (natrijeve ali kalijeve soli maščob, smol in naftenskih kislin) je milo razdeljeno na razrede. Trdno milo za pranje perila je 60, 66, 70 in 72%, tekoče 40% (1. razred) in 60% (premium). Milo v prahu je zdrobljeno in posušeno milo (68-82%) ali sestavki, ki vsebujejo 10-25% maščobnih kislin v mešanici z alkalnimi solmi sode bikarbone, trinatrijevega fosfata, natrijevega silikata.

Trdno milo za perilo nima splošnih strupenih, dražilnih, resorpcijskih in alergenskih učinkov.

Sprejemanje

Pravila sprejema - v skladu z GOST 790.

Trdno milo za gospodinjstvo je treba certificirati na predpisan način.

Nadzor varnostnih kazalcev se izvaja v skladu s certifikacijskimi pravili za detergente na osnovi maščob.

Vzorčenje, določanje organoleptičnih in fizikalno-kemijskih kazalcev, predvidenih v 4.2.1, 4.2.3, 4.2.4, 4.2.7, se izvajajo v skladu z GOST 790.

Določitev varnostnih kazalnikov iz oddelka 5 poteka po metodah, ki jih odobri Državni odbor za sanitarni in epidemiološki nadzor.

Pošiljka od 1 kg! Dostava po Ruski federaciji! Za pravne osebe!

Kakšno je najboljše milo za perilo, iz česa je narejeno in kako izbrati

Pralno milo je okolju prijazno, za njegovo ustvarjanje pa se uporabljajo naravne sestavine. Takšne komponente so varne za kožo in ne vodijo do alergijskih reakcij. Obstaja vrsta mitov o sestavi mila za perilo, zato se pred nakupom seznanite s seznamom komponent.

Kemična sestava

Milo vsebuje več glavnih sestavnih delov in številne dodatke. Vsak element ima posamezne značilnosti in lastnosti.

Naravne maščobe

Živalske maščobe so glavna sestavina. Najpogosteje se pri proizvodnji uporablja svinjska ali goveja maščoba. V redkih primerih se uporabljajo maščobne plasti morskih rib.

Bela glina

Bela kitajska glina, znana tudi kot kaolin, je bistvena sestavina.

Kljub nizki vsebnosti glina v primerjavi z drugimi sestavinami mehča alkalni učinek na človeško kožo. Če v sestavi ni kaolina, mila ne morete uporabljati za umivanje las in telesa.

Natrij

Odstotek natrija v milu za perilo je nizek. Kljub temu je natrij kavstičen in lahko pomaga odstraniti trdovratne madeže iz perila..

Maščobna kislina

Praviloma se v proizvodnji uporabljajo lavrinska in palmitinska kislina. Zaradi lavrinske kisline se milo dobro pene in odstranjuje nečistoče tudi v hladni vodi. Palmitinska kislina daje trdoti milo trdoto. Izdelki z visoko vsebnostjo nenasičenih kislin imajo mastno konsistenco.

Sveža voda je bistvena sestavina vsakega detergenta. Tekočina se uporablja v vseh fazah izdelave mila za perilo.

Alkalijski

Lye je osnovna sestavina mila za perilo. Z visoko vsebnostjo alkalij ni priporočljivo uporabljati izdelkov za umivanje las, da ne bi poškodovali njihove strukture.

Dodatni dodatki

Poleg standardnega seznama sestavin so v milu lahko tudi aditivi. Tej vključujejo:

 1. Rozin. Element najdemo v izdelkih nizke kakovosti. Izboljša penjenje in raztapljanje v hladni vodi.
 2. Salomi. Sestavni del je trdna maščoba, ki je pogosta pri proizvodnji namazov.
 3. Zaloge mila. Snovi nastajajo v procesu čiščenja maščob z alkalnimi raztopinami. Če so zaloge mil zelo kakovostne, milo postanejo težje..

Lastnosti

Milo za perilo ima več značilnih lastnosti. Prisotnost teh lastnosti določa razširjenost izdelkov na različnih področjih..

Antibakterijsko delovanje

Sestavne sestavine izločajo bakterije, ki so lahko nevarne. Zaradi svojega antibakterijskega delovanja se milo uporablja za higieno, pranje oblačil in čiščenje prostorov.

Protiglivično sredstvo

Zaradi svojih protiglivičnih lastnosti veliko ljudi uporablja milo za zdravljenje glivic na nohtih in koži. Tudi izdelki so primerni za boj proti plesni v kuhinji in kopalnici..

Čistilne in belilne lastnosti

Prisotnost alkalije v sestavi daje lastnosti za čiščenje in beljenje mila. Te lastnosti so uporabne, če se uporabljajo za pranje oblačil..

Kako izbrati

Pri izbiri mila za perilo morate upoštevati številne značilnosti. Obstaja več vrst mila za perilo, ki se razlikujejo po obliki..

Kaj pomenijo številke

Številke 65, 70 ali 72 so označene na embalaži ali samem ščetki mila. Oznaka kategorije označuje vsebnost maščobnih kislin. Večja kot je količina kislin, bolje bo milo opravilo nalogo..

Najboljši učinek je dosežen z 72% milom iz živalskih maščob. Dobro penjenje in visoke lastnosti čiščenja brez dodatkov.

Izdelki z oznako 70% se nekoliko razlikujejo od kategorije 72%. Razliko je mogoče opaziti le s šibkejšim penjenjem.

Rosin je pogosto prisoten v 65% mila. Ta kategorija velja za nizke stopnje in slabše pene in pralne izdelke..

Kakšna je razlika med svetlobo in temno

Končni izdelek glede na natančno sestavo prevzame svetlo ali temno barvo. Obstajajo tudi bele možnosti z učinkom beljenja. Glavna razlika, ki jo moramo biti pozorni pri uporabi, je, da lahka sorta ni primerna za pomivanje posode..

Po obliki

Sodobni proizvajalci proizvajajo milo za perilo v več oblikah. Vsaka možnost ima svoj namen.

Grudasti

Barje milo je prikladno za čiščenje različnih površin in drgnjenje oblačil pri pranju. Tudi grudasta različica je primerna za vsakodnevno pranje rok.

Tekočina

Tekoča različica je po lastnostih in sestavi alternativa grudasti različici. Tekoče milo se prodaja v standardnih plastičnih posodah.

V prahu

Milo v prahu lahko dodate v pralni stroj ali raztopite v posodi in operete ročno. Da se izognete izrazitemu vonju po pranju, je bolje izdelek kombinirati s balzamom.

Prisotnost velike količine tekočih rastlinskih maščob daje končnemu izdelku mastno obliko. Za zdravljenje umazanih težko dostopnih mest je primerno mazilo.

Uporaba

Milo za perilo se uporablja v različnih sferah vsakdanjega življenja. Razširjenost je posledica edinstvenih lastnosti.

Osebna higiena

Ginekologi pogosto svetujejo uporabo mila za perilo za intimno higieno. To je posledica dejstva, da prisotnost naravnih sestavin v sestavi izključuje alergijske reakcije.

Za težave s kožo

Dezinfekcijske lastnosti so koristne v boju proti vnetjem, aknam in aknam. Khozmylo je analog sodobne čistilne pene.

Pralna glava

Uporaba umivanja las namesto šampona lahko pomaga odpraviti prhljaj. Poleg tega lasje postanejo bolj puhasti in mehki..

Pranje

Oblačila iz kakršnih koli materialov je mogoče dobro oprati z milom za perilo. Izdelki učinkovito odstranjujejo umazanijo in stare madeže.

etnosznanost

V ljudski medicini se izdelki uporabljajo za mehčanje kože na petah, zdravljenje poškodb. Uporaba v teh situacijah je mogoča zaradi dezinfekcijske sposobnosti.

Kozmetologija

V kozmetologiji se milo uporablja za nego kože obraza in telesa. Umivanje s problematično kožo spodbuja celjenje in naredi povrhnjico bolj tonirano.

slabosti

Glavna pomanjkljivost je nedopustnost stalne uporabe. Visoka alkalna vsebnost lahko negativno vpliva na stanje kože in jo izsuši.

Najboljši recepti

Obstaja več znanih uporab za milo. Recepti so usmerjeni v izboljšanje zdravja, higieno in boj proti onesnaževanju gospodinjstev.

Za akne

Izdelek v stiku s kožo posuši akne. Na koži tvori alkalno okolje in ima antibakterijski učinek.

Za krepitev nohtov

Drgnjenje nohtov z milom jih okrepi in pomaga v boju proti glivicam. Postopek je mogoče kombinirati s potekom zdravljenja.

Kalusna kopel

Če želite odstraniti kurjave, naredite kopel z milnico, sodo in vročo vodo. Zdravljenje stopal ne odpravlja le kurjače, temveč tudi daje mehkobo petam.

Za odstranjevanje madežev s tkanine

Alkalna formulacija učinkovito odstrani trdovratne madeže. Pralne tkanine iz skoraj katerega koli materiala.

Mastne jedi

Uporaba mila za posodo je običajna praksa. Aktivne sestavine učinkovito raztapljajo maščobe.

Tekočina za pomivanje posode

Milo za perilo lahko služi kot alternativa detergentu. Primeren je tako za pomivanje mastne posode kot za vsakodnevno uporabo..

Od abscesov

Mastna konsistenca je primerna za zdravljenje abscesov. Za zdravljenje prizadeta območja zdravimo z mazilom, pomešanim z naribano čebulo in sladkorjem.

Od opeklin

Delovanje sredstva zmanjšuje bolečino zaradi opeklin. Priporočljivo je, da zdravljenje opravite takoj po prejemu opekline..

Značilnosti proizvodnje

Obstaja več načinov izdelave izdelkov. Vsaka možnost ima značilne lastnosti.

Naravnost

V primeru neposredne metode je milo iz osnovnih sestavnih delov in v postopek se doda soda. Izdelki kuhamo, dokler ne nastane snov, podobna lepilom, ki se nato posuši..

Posredno

Z indirektno metodo se izvede postopek soljenja. Milo z lepilom obdelamo s soljo, kar zmanjša količino maščobnih kislin.

Pregled proizvajalcev

Pri izbiri mila za perilo ne bo odveč, da se seznanite z izdelki različnih proizvajalcev. Na trgu obstaja veliko možnosti, ki imajo določene lastnosti..

Milo za perilo proizvajalca znamke Duru ima univerzalni namen - od pranja oblačil do osebne higiene. Izdelki so primerni za uporabo v vodi katere koli temperature in ne povzročajo alergijskih reakcij. Zaradi prisotnosti glicerina in emolientov v sestavi koža dobi dodatno nego. Druge prednosti vključujejo prijeten vonj in dostopne stroške.

Koncentriran izdelek "Aist" je namenjen za domačo in industrijsko uporabo.

Izdelek ima visoko gostoto, vsebuje glicerin, dobro penje in ne vsebuje dišav, kar daje vsestranskost.

"Svoboda"

Milo z imenom "Svoboda" se proizvaja za sanitarne in higienske namene ter za ročno pranje tkanin. Za proizvodnjo se uporabljajo samo naravne sestavine. Glavne prednosti vključujejo:

 • bogato penjenje;
 • ekonomična poraba;
 • odpornost na namakanje;
 • blagodejno vpliva na kožo;
 • hipoalergen.

"Pepelka"

Pepelka v prahu je primerna za pranje oblačil ročno in v stroju. Razmaščevanje in detergent učinkovito odstranjuje trdovratne madeže. Izdelek ne uniči strukture tkiv, obnovi nasičenost in svetlost materiala.

"Uhojena varuška"

Milo "Eared Nanny" je ustvarjeno za pranje otroških oblačil in ima potrjeno hipoalergenost. Lahko se opere vse vrste tkanin. V primeru večkratnega pranja se ohrani učinek beline.

"Meridian"

Milo "Meridian" z vsebnostjo maščobnih kislin 72% se lahko uporablja za čiščenje prostorov, pranje oblačil in pomivanje posode. Prisotnost alkalije v sestavi spodbuja raztapljanje maščob in umazanije ter ima razkuževalni učinek. Odsotnost barvil in dišav odpravlja manifestacije draženja in alergij.

"Gospodarstvo"

Tekoče antibakterijsko milo "Economy" je ustvarjeno na osnovi rastlinskih materialov s koncentracijo 65%. Izdelek dobro opere in se zlahka spere z vodo. Konkurenčna prednost je nizka cena v primerjavi z alternativami.

Haus Frau

Tekoča mila za perilo Haus Frau je namenjena umivanju rok in kuhinjskih pripomočkov, pranju oblačil, razmaščevanju in razkuževanju. Praviloma je koncentracija maščobnih kislin v izdelkih te blagovne znamke 72%.

"Sonce"

Izdelek z imenom "Sonce" ima izrazito aromo limone in se uporablja za umivanje rok, pomivanje posode in osebno higieno. Med uporabo nastane kremasta pena, ki odstrani nečistoče in nežno vpliva na kožo.

"Antipyatin"

Antipyatinovo milo je primerno za gospodinjsko uporabo. Odstranjuje stare madeže z oblačil ali drugih površin.

Sarma

Izdelki Sarma imajo učinek beljenja. Običajna uporaba za ročno pranje tkanih tkanin.

"Pomlad"

Gospodinjski izdelek "Pomlad" učinkovito čisti povrhnjico. Vsebnost maščobnih kislin je 72%.

Rok uporabnosti

Običajni rok uporabe izdelkov je 2-3 leta. V praksi se milo lahko shrani večkrat dlje, ne da bi pri tem izgubilo svoje prvotne lastnosti..

Zakaj je koristno umivanje in pranje z milom za perilo

Zdaj pa ne v vsaki družini boste videli mila za perilo v milni posodi. Običajno milo so nadomestili različni bolj privlačni in aromatični detergenti. Samo vsi ne vedo, da je lepo pakirano, svetlo in dišeče toaletno milo zelo pogosto slabe kakovosti in včasih celo nevarno za zdravje. In temna in diskretna bar mila za perilo ima, nasprotno, številne uporabne lastnosti..

Pralno milo ne le da se dobro bori proti različnim onesnaževalcem, je tudi odlično razkužilo. Ob pravilni uporabi bo lajšal prhljaj in preprečil številne ginekološke bolezni. Pranje z milom za perilo je zelo koristno, saj je okolju prijazen, naraven in hipoalergenski izdelek za milo.

Sestava

72% mila za perilo dobimo s hlajenjem milnega lepila, ki ga sestavljajo 72% naravnih maščobnih kislin in natrijeve soli.

Milo za perilo je univerzalni higienski izdelek, ki vsebuje številne izključno naravne živalske in rastlinske maščobe. V milnih kotličkih jih segrevamo, dokler se ne raztopijo, nato jim dodamo sodo, in ko se mešajo, nastane gosta zmes - milno lepilo. V prihodnosti se vlije v oblike, se ohladi in strdi.

8 uporabnih lastnosti mila za perilo

Boji se proti bakterijam

Pralno milo nima samo univerzalne lastnosti pranja in pranja stare umazanije, vključno z kurilnim oljem, oljem in barvami. Zaradi svojih antiseptičnih lastnosti lahko uspešno konkurira najsodobnejšim detergentom in kozmetiko. Milo za perilo deluje dobro proti različnim vrstam bakterij. To naravno zdravilo lahko uporabite za umivanje rok po dotiku različnih običajnih predmetov (na primer ograje v javnem prevozu) ali po dolgih sprehodih v peskovniku (tudi majhni otroci lahko uporabljajo milo za perilo). Občasno lahko higienske predmete obdelujete z milnico: zobno ščetko, glavnik, žlico za čevlje. Milo za perilo se lahko uporablja za splošno čiščenje stanovanja, še posebej, če so v hiši živali.

Ima lastnosti beljenja

Mnoge gospodinje uporabljajo milo za perilo za pranje nogavic in perila svetle barve, saj ima milo odličen učinek beljenja. Njegova pena se dobro spopada z veliko organske umazanije in ne škoduje tkaninam, ne razteza oblačil in ne korodi osnovnih barv. Pomembno je, da lahko celo otroška oblačila operete z milom, ne draži občutljive kože in ne povzroča nobenih alergij.

Varno sredstvo za pomivanje posode

Obstaja veliko sodobnih detergentov, tudi za pomivanje posode, a žal vsi ne opravljajo svojega dela. Mnoge od njih razmaščujejo slabo, poleg tega pa je treba izdelek zelo dolgo pomivati ​​s posode, da na njem ne ostanejo škodljive kemične nečistoče. Za razliko od takih izdelkov, milo za perilo odlično očisti vsako umazanijo in se zlahka spere z vodo.

Ima zdravilne lastnosti

Milo za perilo je sestavljeno izključno iz naravnih sestavin, zaradi katerih ima zdravilne lastnosti. Uporablja se kot preventivni ukrep proti številnim virusnim boleznim, vključno z gripo. V prehodnih naravnih obdobjih jeseni-zima ali zima-pomlad morate pogosteje uporabljati milo za perilo: umijte si roke in umijte obraz. Njegove zdravilne lastnosti vas bodo zaščitile pred razvojem ali nadaljnjim širjenjem nalezljive bolezni. Pri umivanju obraza se ni treba bati, da bi pena vdrla v nos - to je zelo uporabna pena, dezinficira stene nosu in preprečuje nadaljnje gibanje virusov po telesu.

Koristi za telo

Zelo koristno je umivanje z milom za perilo, predvsem z 72% milom. Poleg vseh svojih prednosti ima milo edinstveno sposobnost boja proti papilomom. Da se jih čim prej znebite, jih morate le redno zdraviti z milnico. Detergent je dober za kožo, ne le za vzdrževanje higiene, ampak tudi za zdravljenje številnih kožnih stanj. Zdravi glivične bolezni stopal, čisti gnojne rane, vključno z gangreno, uporablja pa se tudi pri opeklinah različnih resnosti.

Koristi za obraz

Mnogi se sprašujejo, ali je dobro umiti z milom za perilo in ali se z njim lahko znebite najstniških aken? Edinstvene lastnosti mila so resnično sposobne odpraviti moteče in pokvarjene akne. Nenehno umivanje z naravnim milom vam bo omogočilo, da pozabite na kakršne koli kožne izpuščaje, vključno z aknami. Baktericidne, čistilne in zdravilne rane mila za perilo bodo uspešno obvladovale številne nepopolnosti kože obraza, lajšale vnetja in uničile patogene mikrobe. Za mastno kožo je še posebej koristno umivanje obraza z milom za perilo..

Prednosti za lase

Koristno je, da ne le plavate z naravnim detergentom, temveč tudi, da si z njim umivate lase. Tako se boste znebili motečega prhljaja, zmanjšali maščobo lasišča in las ter odpravili vsakršno luskanje. Naravne sestavine ne samo, da kakovostno očistijo lase, temveč ji dajo tudi zdrav videz. Ne pozabite, da milo vsebuje alkalijo in da bi iz njega izkoristili največjo korist in ne škodili kodrom, morate lase po glavnem umivanju sprati z vodo, razredčeno z majhno količino limoninega soka ali kisa. Po tem bodo lasje postali gladki, svilnati, poslušni, se dobro česali in dolgo časa ne bodo maščevali.

Dobro za intimno higieno

Uporabne lastnosti 72% mila za perilo se pogosto uporabljajo v ginekologiji. Zahvaljujoč svojemu baktericidnemu učinku pomaga, da se v kratkem času znebite številnih ženskih bolezni, vključno s drozdom. Če želite to narediti, se morate le nekajkrat na dan umiti s toplo milnico. Milo je enako uporabno za moško intimno območje. Redna higiena s pomočjo milne pene na spolovilu ne bo samo zagotovila čistoče, temveč tudi preprečila neželene simptome morebitnih bolezni.

Uporaba mila za perilo v ljudskih receptih

Naravna sestava in zdravilne lastnosti mila za perilo zelo koristijo za zdravje. Tradicionalna medicina pogosto uporablja naravno čistilo za zdravljenje številnih bolezni.

 • Z izcedekom iz nosu kaplja v nosnice.
 • S sinusitisom naredite mešanico (milo, olje, med, mleko, čebulni sok) in jo s tamponom vstavite v nosnice.
 • Za posteljice (trojni colon z milom) navlažite boleča področja.
 • S krčnimi žilami (mazilo je narejeno: mast, milo, čebula) mazite žile.
 • Z glivično okužbo (v začetni fazi) se žarišče bolezni opere.
 • Ko žuželka ugrizne, ugriz namažemo z milnico.

Tako so ravnali naši predniki, vendar se morate še vedno spomniti morebitne škode, ki jo lahko nevede naredite svojemu telesu. Zato se morate pred začetkom zdravljenja z ljudskimi zdravili posvetovati z zdravnikom. Samozdravljenje lahko privede do katastrofalnih posledic..

Domača uporaba

Milo za perilo se pogosto uporablja:

za čiščenje prostorov;

za pomivanje posode;

za dezinfekcijo sanitarnih prostorov;

za kopanje živali in odstranjevanje zajedavcev z njih;

za zatiranje škodljivcev v poletnih kočah.

Kontraindikacije, škoda in omejitve uporabe

Za uporabo mila za perilo ni posebnih kontraindikacij, vendar je treba spomniti, da lahko preveliko odmerjanje katerega koli, tudi zelo uporabnega in naravnega izdelka, privede do neprijetnih posledic.

Še vedno obstajajo omejitve uporabe mila. Ker milo vsebuje alkalijo, si las ne morete pogosto umivati, lahko postane dolgočasno in se izsuši. To še posebej velja za dekleta z barvanimi lasmi..

Pogosto kopanje z milom za perilo prav tako ni priporočljivo: koža lahko izgubi naravno zaščitno maščobno plast, postane suha in rahla. Po pogostem pranju morate uporabiti vlažilno kremo, po možnosti tudi naravno in v majhni količini, da ne bi znova zamašili pore. Oljčno olje je v ta namen v redu..

Milo za perilo

Sodobni proizvajalci ponujajo široko paleto detergentov. Vendar najvarnejše, najbolj ekonomično in naravno že več let ostaja milo za perilo, ki je proizvedeno v skladu z GOST, ima zdravilne lastnosti. Ta izdelek je izdelan iz maščobnih kislin, zaradi česar se učinkovito spopada z vsemi vrstami kontaminacije.

Kaj je milo za perilo

Ta detergent je vsem znan že od sovjetskih časov. Milo za perilo vsebuje veliko količino alkalij, maščobnih kislin - do 72%. Aktivnost ionov te sestave (PH) je zelo visoka in doseže vrednosti 11-12. Milo za perilo je glede na vsebnost maščobnih kislin razdeljeno v več kategorij: 70,5, 69, 64%. Košček dobimo s hlajenjem posebnega milnega lepila. Rastlinske ali živalske maščobe se uporabljajo za surovine, zato je izdelek okolju prijazen in hipoalergen.

Sestava

Lastnosti pralnega mila so razložene z njegovo kemično sestavo:

 • Maščobne kisline (odvisno od kategorije 64, 69 ali 72 odstotkov).
 • Alkaliji: 0,15-0,2%.
 • Živalske maščobe.
 • Kaolin.
 • Palmitinska, lavrinska kislina.

Lastnosti

Specifičen vonj izdelka kaže na njegovo naravno sestavo. Velika količina alkalije zagotavlja visoko kakovostno pranje v vodi katere koli temperature. Vsi madeži organskega izvora se popolnoma raztopijo pod vplivom milnice. Izdelek je hipoalergen, zato se pogosto uporablja za pranje otroških oblačil. Poleg tega so dokazane prednosti mila za perilo za lase, saj se z njegovo pomočjo lahko znebite prhljaja in srbeče kože. V vsakdanjem življenju je izdelek nujen za čiščenje različnih površin..

Ugodnost

Naravne maščobne kisline, ki jih vsebuje vsak kos tradicionalnega detergenta, znan že iz časov ZSSR, zagotavljajo visoko vrednost izdelka. Uporaba mila za perilo za lasišče, obraz, telo vam omogoča, da drage kozmetike zamenjate s to proračunsko možnostjo. Izdelek se lahko uporablja ne samo za pranje, ampak tudi na mnogih drugih področjih:

 1. Kuhanje: za pranje sadja, zelenjave, zamrznjenega mesa.
 2. Gospodinjstvo: perilo, čiščenje površin, beljenje kot zdravilo za hrošče.
 3. Vrtnarjenje: zdravljenje listnih uši, pajkove pršice in drugih škodljivcev.
 4. Kozmetologija: tekoča raztopina mila za britje pomaga očistiti kožo, jo narediti elastično in zdravo. Za intimno higieno, šamponiranje je primerna tudi ta možnost.
 5. Zdravljenje z milom za pranje perila: uporablja se pri sinusitisu, glivičnih okužbah, proti hemoroidom, posteljici pri posteljnih bolnikih, z laktostazo pri doječih materah, kot odvajalo za zaprtje, kot mazilo za krčne žile in artritis.

Uporaba mila za perilo

Ta detergent se aktivno uporablja v trdni in tekoči obliki od dni ZSSR. Ob pravilni uporabi bo izdelek zagotovil ogromne koristi. Treba je opozoriti, da je naravna sestava primerna za otroke in ženske med nosečnostjo. Spretne gospodinje lahko s tem orodjem zdravijo številne bolezni, uporabljajo milo iz pikov žuželk, pred škodljivci v državi. Mnenja potrjujejo učinkovitost tega poceni izdelka.

V ljudski medicini

Z antiseptičnimi, regeneracijskimi, protiglivičnimi in zdravilnimi učinki izdelka je bila odlična možnost za domače zdravljenje. Če veste, kako narediti milno raztopino iz mila za perilo, mazila ali obkladka, se lahko spopadete z različnimi težavami:

 1. Zategovanje z milnico je dobro pri želodcu.
 2. Izdelek se lahko uporablja kot supozitorije za zaprtje.
 3. Pri hemoroidih lahko vozle nežno zdravimo z milnico, da lajšamo bolečine in vnetja..
 4. Pri poškodbah kože blaga raztopina pomaga pospešiti proces celjenja.
 5. Pri glivicah na nohtih je priporočljivo narediti mila z milnimi ostružki.
 6. Za absces in mehurje po opeklinah lahko poškodovano območje zdravite z milnico.
 7. Za izcedek iz nosu, sinusitis, lahko nosno votlino namažete z blago milno raztopino, da preprečite rast bakterij in širjenje okužbe.
 8. To zdravilo je učinkovito proti gripi zaradi svojih antiseptičnih lastnosti..
 9. Pri bolečinah pod pritiskom je priporočljivo zdraviti kožo bolnikov z bombažnimi brisi, namočenimi v milni vodi.

V kozmetologiji

Ker je gospodinjsko milo sestavljeno iz naravnih sestavin, se široko uporablja v kozmetologiji. Ta izdelek je na primer primeren za reševanje naslednjih težav:

 1. Pripravljeni kosmiči iz britja iz vode in mila pomagajo znebiti prhljaja.
 2. Šamponiranje z gospodinjskim milom pomaga normalizirati žleze lojnice.
 3. Umivanje z milom je učinkovit način za odpravo aken.
 4. Kopeli s šibko toplo raztopino britvic iz gospodinjskega mila pomagajo znebiti razpokanih petah.

Doma

Uporaba tega izdelka za gospodinjske potrebe pomaga pri soočanju s kakršno koli kontaminacijo, tudi z oljno barvo in kurilnim oljem. Uporaba mila za pranje je še posebej pomembna, saj z njegovo pomočjo morebitni madeži na oblačilih izginejo, kljub temu, da sestava ne povzroča alergij in je popolnoma neškodljiva. Poleg tega se milna raztopina lahko uporablja za boj proti vrtnim škodljivcem: potrebovati jo boste po drevesih ali obdelati rastlinske liste..

Katero milo za perilo je boljše

Pred uporabo mila je vredno izbrati pravo možnost. Formulacije z rastlinskimi maščobnimi kislinami se penijo slabše kot tiste z živalskimi kislinami. Če milo ne vsebuje konzervansov in barvil, potem mora biti njegova senca tradicionalna rjava ali rumena. Beli kosi s prijetno aromo, podobni toaletnemu milu, vsebujejo barvila in dišave. Če je izdelek temne barve, je proizvajalec uporabil nerafinirane živalske maščobe..

Sintetični dodatki izboljšajo videz in okus mila, vendar lahko povzročijo alergije. Element v sestavi, kot je natrijev klorid, kožo izsuši. Pepel zagotavlja mehkejši učinek (uporablja se namesto alkalij). Izdelki z 72% maščobnih kislin so učinkovitejši pri odstranjevanju umazanije (večje je število, boljše so lastnosti čiščenja). Če je milo preveč trdo ali se zruši, izdelek kmalu poteče. Šiv na sredini kosa kaže, da je milo stisnjeno. Tak izdelek je shranjen dlje in pri stiku z vodo ne izgubi svojih lastnosti..

Ali ima milo za perilo rok trajanja

Prav tako pomembno je vprašanje skladiščenja tega detergenta. Različni proizvajalci proizvajajo izdelke z rokom uporabe od 12 do 36 mesecev. Veliko je odvisno od pogojev skladiščenja mila. Na primer, v embalaži izdelki ohranijo svoje lastnosti dlje. Pomembna točka je kakovost izdelka. Če je sovjetski izdelek 10 let odlično ohranil svoje lastnosti, potem so sodobni analogi zaradi posebnosti proizvodnje in sestave shranjeni veliko manj..