Izbira rezila

Skoraj vsak moški je imel vprašanje, kako izbrati rezila in hkrati ne narediti napačne izbire. Z večino iskanja iskanja informacij začnemo z anketo naših prijateljev. Na žalost imamo še vedno zelo malo ljudi, ki raje klasično mokro britje, kot pa britje s pločevinami / geli in kasetnimi britvicami. Zato pri tej zadevi ne more pomagati vsak naš prijatelj ali znanec. Na srečo imamo internet, kjer najdete veliko informacij o temi klasičnega britja. Vključno s tem lahko v naši skupnosti "Classic Shaving Classic" najdete veliko koristnih informacij, to je "V stiku".

Naša skupnost ima zadostno število pregledov rezil in občasno razpravljamo o vprašanjih, povezanih z njihovo izbiro, ter dajemo priporočila.

Neposredno o lopaticah

Preden začnemo govoriti o tem, kako izbrati rezilo, morate malo povedati o proizvajalcih in njihovem asortimanu..

Moskovski obrat "Mostochlegmash" - edini domači proizvajalec nožev.

Ladas super nerjaveč

Rapira Super Nerjavec

Rapira Chrome iz nerjavečega jekla

Rapira švedski supersteel

Rapira Platinum Lux

Teflonski premaz Voskhod

Bic je francosko podjetje, vendar je glavna proizvodnja rezil skoncentrirana v Grčiji.

Bic Chrome Platinum

Derby - turški proizvajalec.

Derby Extra - izdelan v različicah za tuji in domači trg.

Dorco je korejski proizvajalec. Sprva so ga proizvajali le v Južni Koreji, zdaj pa je proizvodnja v Vietnamu in po nekaterih informacijah na Kitajskem.

Dorco Platinum ST-300

Dorco Platinum ST-301

Pero - japonski proizvajalec.

Feather Platinum - na voljo v petih in desetih rezilih. Obstajajo tudi možnosti za domači in tuji trg.

Gillette - podjetje proizvaja najrazličnejše rezila in ima proizvodnjo ne samo v Sankt Peterburgu, ampak tudi v ZDA, Evropi in drugih državah. Naš maloprodajni trg predstavljajo v glavnem rezila Gillette Rubie Platinum Plus in rezila Sputnik.

Gillette 7 O 'ura (v različnih različicah)

Gillette rubie platina plus

Gillette srebrno modra

Astra Platinum Superior

Astra Stainless Superior

Sputnik Super Platinum

Polsilver Super Iridium

Gospod - v Egiptu ga proizvaja Gospod.

Lord super nerjaveč

Lord super krom

Lord platinasti razred

Schick - Wilkinson Sword je kombinirano podjetje, ki služi evropskemu trgu (istoimenski meč Wilkinson in rezilom) in drugim trgom (rezila Schick in Schick Premium).

Schick Premium - Azijski in drugi trgi

Wilkinson meč - evropski trg

Seveda to ni celoten seznam rezil. Tu so predstavljeni samo tisti rezili, ki so dokaj dobro znani in imajo določeno stopnjo priljubljenosti. A kot vidite, ima ljubitelj klasičnih obdelovalnih strojev širok izbor.

Nekdo misli

Seveda lahko preberete ocene in preglede rezil ali samo prisluhnete mnenju nekoga drugega in obstaja določena možnost, da vam bo to pomagalo pri težji izbiri. A še vedno se ne morete popolnoma zanesti na izkušnjo nekoga drugega, saj je izbira rezil zelo individualna. Na primer, lahko se strinjate z mnenjem nekoga drugega o rezilih Gillette Silver Blue in, ker ste že imeli dobro izkušnjo ujemanja, začnite preizkušati rezila Bic Chrome Platinum, ki tudi ustrezajo tej osebi, a nenadoma se izkaže, da ta rezila bodisi britje ali so izredno agresivni. Se izkaže, da ne bi smeli zaupati izbiri te osebe? V bistvu da in ne. Verjetnost tekme je 50/50. Zato se ne poskušajte popolnoma zanesti na mnenje nekoga drugega in takoj kupite rezila v celih blokih. Pojdite v trgovine in trge, kupite najrazličnejše rezila z embalažo in jih preizkusite.

Ne britje, nežno briva in agresivno britje

Temeljito ste kupili najrazličnejše rezila. Kaj je naslednje? Nato vzamete preverjeno milo ali kremo za britje in strojček. Sprva, zlasti za začetnike, se lahko podate z enim strojem. In v prihodnosti je bolje preizkusiti na dveh preizkušenih strojih. Vprašali boste, zakaj? Vse je zelo preprosto. Rezila se obnašajo različno, ne le pri različnih vrstah togosti las, temveč tudi pri različnih strojih. V nekaterih strojih se lahko rezilo mehko britje, pri drugih je lahko agresivno, pri drugih pa se sploh ne more obriti..

S čopičem za britje imate obraz na obrazu in pripravljeni ste začeti britje. Ne pozabite na osnovno pravilo - ne pritiskajte na stroj! Nato poskusite opazovati kot naklona stroja. Pri večini strojev se giblje znotraj 30-40 stopinj.

Če se rezilo ne britje ali strdi strnišča in se vam zdi, kot da se vleče po laseh, morate takoj zamenjati rezilo. V tem primeru ga lahko zamenjate s podobnim, saj zakonske zveze ni mogoče izključiti, ali s povsem drugim rezilom. Toda ne hitite, da se ga znebite. Uporabna je lahko v vsakdanjem življenju ali pa jo pustite ležati, dokler si ne kupite novega stroja. Morda se bo v drugem stroju obril.

Če se rezilo nežno briše in se počuti le tisto najbolj prijetno po njem, potem je to vaše rezilo. Primerna je za vaš tip las in jih lahko varno kupite v večjih količinah od zaupanja vrednih prodajalcev (vendar ne pozabite na verjetnost, da boste dobili ponaredke).

Če se rezilo britje agresivno, zelo jasno čutite njegovo ostrino, po britju pa se na koži pojavijo mikro poškodbe, nato pa te lopatice odložite, dokler ne kupite drugega stroja. Možno je, da se bodo v drugem stroju nežno obrijeli, ne da bi poškodovali kožo.

Odtenki

Na britje rezila vplivajo različni dejavniki: neizkušenost, pomanjkanje tehnike britja, izdelki za britje (ne zagotavljajo ustreznega drsenja), britvica, samo rezilo (njegova kakovost). Če menite, da je to zelo težko, vam lahko zagotovim, da ni tako. Pravzaprav je proces učenja in navadanja zelo hiter. Rezultat obvladovanja klasičnega mokrega britja je gladko obrit obraz in užitek pri tem postopku!

Za zaključek malo resnice za vas - ni dolgočasnih rezil, obstajajo rezila, ki niso prava za vas.!

Stroji za britje

Čisto obrit obraz je še vedno atribut idealne podobe negovanega moškega. In orodja, uporabljena v tem primeru, igrajo pomembno vlogo pri doseganju brezhibnega rezultata. Sodobni brivni stroji, kot so osebne želje moških, so neverjetno raznoliki: klasične oblike v obliki črke T, proračun za enkratno uporabo, praktične rešitve z zamenljivimi vložki. Kako v tej številčnosti ponudbe izbrati najboljši stroj za britje? Kakšne so njihove razlike, kakšne so prednosti in slabosti? Ali obstaja idealna možnost?

Vsebina:

Stroji za britje za enkratno uporabo

Vsi vedo o nizkih stroških te možnosti. In prav ona pritegne potrošnike. Najbolj znani in najbolj priljubljeni proizvajalci britvic za enkratno uporabo ostajajo Bic, Gillette in Schick. To so danes glavni udeleženci v boju za denarnico množičnega potrošnika..

Stroji za enkratno uporabo se po nizki ceni ugodno primerjajo s konkurenti

Prednosti

Kot britvice z vložki imajo britvice za enkratno uporabo eno ali več rezil za temeljitejše striženje las na obrazu. Imajo pa tudi številne prednosti, ki jih razlikujejo od konkurentov. Te ugodnosti vključujejo:

 • Cena. Ni treba posebej poudarjati, da boste težko našli kaj cenejšega!
 • Razpoložljivost. Britvice za enkratno uporabo je enostavno najti, saj se prodajajo tudi na časopisu ali majhni trgovini za vogalom..
 • Znesek. Za relativno nizko ceno dobite paket, sestavljen iz več strojev hkrati.
 • Priročnost uporabe. Te britvice bodo postale prijeten spremljevalec doma, na službenem potovanju ali na potovanju. Še posebej, če se odpravljate na potovanje, kjer pretirana teža prtljage ni dobrodošla. Na primer, iti na plezanje z nahrbtnikom na ramenih, se zadržati v kampu ali se udeležiti jahtne regate, ki vključuje dolge oceanske prehode. Stroj za britje iz plastike bo tu najboljša rešitev, saj je lahek in vam zagotovo ne bo zmrznil rok niti pri temperaturi nič stopinj Celzija..

Čudno in zakaj proizvajalci ne izkoristijo slednje prednosti pri oglaševanju svojih izdelkov? Toda šale na stran! Konec koncev imajo stroji za enkratno uporabo žal slabosti..

slabosti

 1. Takšni stroji hitro postanejo dolgočasni. V skladu s tem pakiranje ne traja dolgo, kar vas sili k nenehnemu nakupu novega. Tu razmišljate o denarju in tudi o resničnih koristih od uporabe strojev za enkratno uporabo.
 2. Kakovost prevleke iz jekla in rezil je tukaj slaba. Ne pozabite, da gre za enkratni izdelek! Malo teh ljudi lahko uporablja te stroje, saj pri nekaterih moških britje z njimi povzroča draženje ali druge težave s kožo..
 3. Majhna teža takšne britvice je treba pripisati tudi njenim pomanjkljivostim. Navsezadnje sili človeka, da močneje pritisne na stroj. To je potrebno za doseganje močnejšega oprijema kože ob britju in s tem boljšega rezultata. Toda takšna prizadevanja lahko spet privedejo do pojava draženja, aken in suhosti..

Stroji za britje z zamenljivimi vložki

To je najbolj priljubljena možnost, ki jo uporablja večina moškega prebivalstva na planetu. Poleg podjetja Gillette, ki slovi po oglaševanju, podobni izdelki izdelujejo tudi drugi ugledni proizvajalci:

  MUEHLE je ena vodilnih svetovnih blagovnih znamk za visoko kakovostne pripomočke za britje.

STROJNI STROJI V NAŠEM TRGOVINU

 • Bolin Webb je proizvajalec najsodobnejših strojev za britje, ki jih navdihujejo klasični britanski avtomobili.
 • D. R. Harris je znano podjetje z več kot 200 let zgodovine blagovne znamke. In je tudi dobavitelj angleškega kraljevega dvora.
 • Italijansko podjetje S.Quire ponuja britvice z modernim, včasih izrednim dizajnom.
 • Drugo.
 • Stroji za britje z zamenljivimi kartušami so lahko različnih izvedb in barv

  Prednosti

  • Moške privlači praktičnost takšnih strojev in kakovostni rezultati. So enostavni za uporabo in vam omogočajo, da skrbno obrijete strnišče. Nadomestne kartuše so naenkrat opremljene z več vzporednimi rezili ter posebnimi trakovi z mazivom, ki dlake dvignejo z gumijastim trakom, da zmanjšajo tveganje za draženje. Vse to omogoča temeljitejše britje. Sam postopek traja v povprečju približno 10 minut..
  • Rezila strojev so izdelana iz bolj kakovostnega jekla kot v kopalnicah za enkratno uporabo in imajo poseben premaz. To jim omogoča boljše drsenje na koži in s tem mehkejše britje..
  • Ergonomija. Ti stroji so opremljeni z udobnim nedrsečim ročajem in plavajočo glavo. Slednji lahko med britjem ponovi obline obraza, kar vam omogoča doseganje boljšega rezultata..
  • Zamenljivi kartuši so na voljo v katerem koli supermarketu.
  • Britje ostane učinkovito za 3-4 postopke brez menjave vložka.
  • Ogromen izbor razpoložljivih modelov, ki se razlikujejo po številu rezil, nekaterih oblikovnih značilnosti glave ali ročaja. To vam omogoča nakup možnosti, ki je najbolj primerna za potrebe določenega kupca..
  • Cena. Proizvajalci izdelujejo modele, namenjene potrošnikom z najrazličnejšimi velikostmi denarnic. Cena strojev se giblje od nekaj sto rubljev do več deset tisoč. Zato tako navadni državljani kot zelo ugledni gospodarstveniki z veseljem uporabljajo to vrsto obdelovalnih strojev. Vsak v svojem cenovnem razredu, seveda.
  Plavajoča glava in nedrseč oprijem privlačita zanimanje kupcev za stroje za britje kartuš

  slabosti

  1. Glede na gostoto ščetin in strukturo las (mehkih ali trdih, tankih ali debelih) je včasih treba narediti več potez za temeljito britje. To lahko draži občutljivo kožo. Zato priporočamo nakup dodatnega izdelka po britju..
  2. Možna je rast posameznih dlačic. Čeprav je ta pomanjkljivost veliko manj pogosta kot pri britju z britvico za enkratno uporabo.

  Klasični brivniki T

  To je varnostna britvica z dvojnim robom, ki je v zadnjih letih vse bolj priljubljena. Še posebej med tistimi, ki si želijo ustvariti individualno stilsko podobo moških. Stroji T-bar so varni in enostavni za uporabo z določenimi znanji.

  Klasični stroji za T-palico zagotavljajo najboljšo kakovost britja (levi - odprt glavnik, srednji - zaprt glavnik, desni - nagnjen drog)

  Prednosti

  • Uporaba stroja v obliki črke T zagotavlja najboljši rezultat v primerjavi z zgoraj omenjenimi analogi. Dejstvo je, da se med postopkom koža obraza pari, dlake pa narastejo. V skladu s tem jih rezilo natančneje reže pri samem korenu. Kot rezultat, imamo res čisto obrit obraz, vreden monarha ali pravega gospoda..
  • Zaradi posebnosti postopka s sodelovanjem klasične britvice v obliki črke T je za britje potrebno veliko manj udarcev rezila po strnišču na obrazu. In to ugodno vpliva na stanje kože, znatno zmanjšuje tveganje za draženje, pa tudi manifestacijo učinka vraščenih las.
  • Raznolikost klasičnih strojev v obliki črke T omogoča izbiro modela, ki je optimalen za določenega moškega. V tem primeru je treba upoštevati ne samo estetsko komponento britvice, ki vam je všeč, temveč tudi gostoto in togost ščetin, pa tudi posamezne želje kupca. Obstajajo 3 vrste strojev: odprti glavnik, zaprt glavnik, nagib. Prva se zlahka spopade z debelimi ali trdimi ščetinami. Druga je zelo pogosta in priljubljena, enostavna za uporabo in tudi odlična možnost za začetnike. Poševna britvica zagotavlja najčistejše britje. Kar se tiče agresivnosti ene ali druge vrste, je odvisno od specifičnega modela določenega proizvajalca..
  Zamenljive rezila so vse, kar morate redno uporabljati, ko uporabljate T-bar stroj
  • Pravi denar. Sprašujete: "Kako?" Dejstvo je, da samo enkrat porabite določen znesek za nakup brivnega stroja. Potem so vsi vaši nadaljnji stroški samo stroški nakupa nadomestnih rezil. In imajo neverjetno nizko ceno. Tako se vaš stroj sam plača po samo nekaj mesecih uporabe. Ali je primerljiv s stalnimi stroški nakupa nove embalaže analogov za enkratno uporabo ali nadomestnih kartuš?

  slabosti

  Klasična britvica ima več pomanjkljivosti. Vendar v primerjavi s slabostmi konkurentov niso tako pomembne..

  • Postopek traja malo dlje kot britje z britvico. Toda v tem primeru se morate spomniti končnega rezultata, saj je brezhiben! In tu je seveda prednost na strani kolega v obliki črke T.
  • Britje s takšnim strojem zahteva določene spretnosti. Vendar tukaj ni nič težko, če se želite, se ga lahko hitro naučite.

  Končno

  Na vprašanje, kateri brivni stroji so boljši, zagotovo ni odgovora. In to je povsem naravno. Konec koncev, ena ima precej redke in mehke ščetine, druga trpi zaradi dejstva, da se težki lasje na obrazu prebijejo v nekaj urah po britju. Poleg tega imajo mnogi kožo, ki je občutljiva na zunanje agresivne dejavnike. Zato je za določenega moškega idealna možnost! Kateri je izbran ob upoštevanju takšnih meril, kot so: praktičnost, praktičnost in stroški dodatka za nego, čas, porabljen za britje, kakovost končnega rezultata, material rezila, prisotnost vlažilnega traku ali nekatere druge lastnosti. Tu se vsak sam odloči, kaj je za njega najdragocenejše in najpomembnejše.

  Katere britvice uporabljate in zakaj? Delite svoje mnenje, res nas zanima!

  Kako izbrati rezila za obdelovalne stroje

  Rezila za stroje v obliki črke T se razlikujejo po materialu izdelave, ostrenja in premaza. Toda pri izbiri se lahko sprva zdi, da se rezila nikakor ne razlikujejo. Vendar pa ni vse tako preprosto, kot se zdi..

  Lažje bi bilo, če bi se rezila razlikovala le drug od drugega, kljub temu pa so lahko za eno rezilo povsem drugačni pregledi - nekdo občuduje in hvali popolno britje, nekdo pa je ogorčen in trdi, da so rezila dolgočasna in slabo zdrsnejo. In kako se lahko v takih razmerah pravilno odločite?

  Najprej ugotovimo, zakaj so ocene strank tako nasprotne. Vsak moški ima svoje telesne značilnosti in to igra ključno vlogo pri izbiri rezila. Ljudje imajo popolnoma drugačno kožo in prav tip kože je tisti, ki odloča, katero rezilo bo drsno popolno in se počuti dobro. Ne pozabite tudi na stroj, ki ima tudi pomembno vlogo. Stroji z T-trakovi se razlikujejo po stopnji agresivnosti, nekateri se brijo rahlo in temeljito, drugi hitro in trdo, vendar učinkovito. Posledično se enaka rezila ob delu z različnimi stroji obnašajo drugače..
  Zagotovo obstaja nekaj kombinacij strojev / rezil, ki veljajo za uspešne. Nekdo trdi, da je bolje postaviti ostre rezila v lahke in mehke stroje, mehkejša rezila pa v trde britvice. Na primer, agresiven stroj Feather odlično deluje s svojimi ostrimi rezili. Ne pozabite pa, da bo vsaka različica uspešnih kombinacij ustrezala vsem..

  Ljudje imajo popolnoma drugačno kožo in prav tip kože se odloči, katero rezilo bo drsno stalo in se počutilo dobro.

  Kako izbrati

  Kako se odločiti? - vse moraš preizkusiti na sebi.

  V primeru, da kupite stroj v obliki črke T, lahko preizkusite vse vrste rezil in poiščite primerno možnost. Če želite ugotoviti, ali je rezilo primerno za vas, je na voljo veliko možnosti, zato si vzemite čas za izbiro. Prav tako ne priporočamo, da vzamete samo eno rezilo - včasih je v paketu na voljo okvarjen izdelek (na primer, to je pogosto med Korejci znamke Dorco). No, eksperimentirajte s stroji, kajti ko zamenjate britvico, se postopek britja popolnoma spremeni.

  Seznam znanih vrst rezila:

  Timor - neagresiven, mehak.
  Merkur - spada v kategorijo "mehkih", a najbolj tog v primerjavi s Timorjem.
  Muehle in Rapira - Normalizirana agresivnost.
  Derbi - agresiven.
  Schick - oster in zelo agresiven.
  Pero - precej pikantno, vendar nekateri poudarjajo njihovo mehkobo.
  Pa še to - izbira britvice je individualna, na primer ostro rezilo Rapira v kombinaciji z določenim strojem bo primerljivo s božanjem.

  Pogovorimo se o trajnosti rezila. Za nekatere bodo rezila tri mesece zvesto služila, pri drugih pa deset. Življenjska doba rezila stroja je odvisna od vaše tehnike britja, pogostosti uporabe in kakovosti izdelka..

  Izbira nožev za vašo varnostno britvico

  Nasveti za izbiro rezil za britvice

  Ko izberete britvico, se morate odločiti, katere dvostranske rezila kupiti. Njihova izbira je prav tako pomembna kot izbira britvice.

  Za začetek, četudi kupite absolutno katerokoli rezilo, vam še vedno zagotavlja spodobno britje. Vsaj na velikost bo boljši, kot če uporabljate britvice za enkratno uporabo ali britvice z vložki.
  Če povzamem, ni nobenih razlik med rezili različnih proizvajalcev. To so ostrina, agresivnost, trajnost in seveda cena. Iz tega razloga izbira rezil temelji predvsem na vaših željah in kateri od teh dejavnikov vam je najbolj pomemben. Iščete najbolj ostre rezila na trgu? Ali želite shraniti? Ali pa, če ste ljubitelj klasičnega britja britja, boste morda raje našli nekaj nežnega in manj agresivnega.?

  Stroški nožev ne določajo njihove kakovosti. Napačno bi bilo misliti, da bodo rezila, ker stanejo 200 rubljev, veliko boljša od rezil, na primer za 70 rubljev. Zelo pomembno vlogo igra država, v kateri se ta rezila proizvajajo in v kateri se prodajajo. Logično je domnevati, da bodo rezila iz Japonske ali iz ZDA v Rusiji stala mnogokrat več kot rezila, narejena v Turčiji ali Egiptu. Poleg tega ima blagovna znamka veliko vlogo. Dvostranska rezila Merkur ali Muhle s precej osrednjimi lastnostmi so precej dražja od konkurentov primerljive kakovosti.

  In seveda na podlagi parametrov rezil ne moremo reči, ali vas bo dobro obril ali ne. To je zato, ker obstajajo zunanji dejavniki, kot so trdota vode, izdelek za britje, britva in celo vaše izkušnje. Tako se bo isto rezilo v različnih pogojih obnašalo drugače. Da ne omenjam, da nekatere lopatice ne razkrijejo svojega potenciala na prvem britju, ampak na drugem ali tretjem..

  Tudi občutljivost vaše kože in togost ščetin igrata ogromno vlogo. Medtem ko se bo ena oseba udobno britla z neagresivnim rezilom, bo druga oseba rezilo vlekla po dlakah, namesto da bi jih nežno strigla..

  Če povzamem vmesni rezultat, vam želim svetovati, kaj sem že prestal. Če se odločite, da boste sledili poti klasičnega britja z britvico ali šalom v obliki črke T, se ne osredotočajte na iste rezila. Poskusite preizkusiti vse možne možnosti, saj se resnica nauči s primerjavo.

  Spodaj predstavljam oceno dvostranskih nožev. Oblikoval sem jo, ko sem iskal svoje udobne rezila, ko sem preučil veliko število tujih blogov in forum o klasičnem britju..

  Najboljših 5 najboljših dvostranskih rezil

  # 1 Pero Hi-Stainless Platinum

  # 2 PolSilver Super Iridium

  Ta rezila so bila proizvedena že v ZSSR, zato jih poznajo predvsem starejše generacije. Danes te rezila izdeluje Gillette in verjamem, da so nekatera najboljša reverzibilna rezila na trgu klasičnega britja. Čeprav so nadpovprečne, skozi vroče ščetine kot vroč nož preidejo skozi maslo in po njih obraz postane kot koža dojenčka. Osebno se mi zdi, da so bolj trpežni od Perja, vendar jim je v ostrini nekoliko slabši. In če sem iskren, to so moja najljubša rezila in edini razlog, da jih nisem postavil na prvo mesto, je, ker jih je precej težko najti in kupiti. Z rezili Perje ni težav..

  # 3 Astra Superior Platinum

  Astra je najbolj sporno rezilo na tem seznamu. Eni dobijo vtis, da so ljudje razdeljeni na dva tabora - nekateri sovražijo te lopatice, drugi ljubijo in razumno podpirajo. Osebno mi je zelo všeč njihova pikantnost, vendar so precej agresivne, kar nima zelo dobrega vpliva na občutek kože po britju. To je morda glavna kritika teh rezil. Če niste eden tistih, ki se pritožujete nad posebno občutljivostjo kože, potem vsekakor poskusite z Astro.

  # 4 Derby Extra

  Derby je z leti pridobil ogromno po vsem svetu. Ta rezila na splošno veljajo za manj agresivne in so odlična za ljudi z občutljivo kožo na obrazu. In to jim predstavlja odlično izhodišče v svetu klasičnega britja za začetnike. Edina težava je, da ljudje s trdo strniščem verjetno ne bodo ustrezali in jih bodo imenovali neumne. Če ste torej eden od teh ljudi, potem poskusite nekaj ostrejšega..

  Trenutno imamo na teh rezilih ogromen popust! Spodnje cene ne boste našli v nobeni trgovini! Torej, to je še en razlog, da poskusite s temi rezili.!

  # 5 Wilkinson meč

  Ta rezila so narejena v Nemčiji in moram reči, da sem bila presrečna, da sem se spotaknila ob njih. Prva stvar, ki jo boste opazili, ko odvijete rezilo, je, da so opazno tanjši od ostalih. Ne morem reči, da so nekako super ostri, a po britju ne boste čutili skoraj nobenega draženja. To je posledica njihove debeline, in kar je najpomembneje, zaradi polimerne prevleke, ki služi za zmanjšanje trenja in omogoča, da se rezilo gladko drsi po koži..

  Vsak moški se precej pogosto srečuje s težavo gladkega in udobnega britja. Kakšna je njegova skrivnost?

  Lopatice za britje so že dolgo del vsakodnevne uporabe. Moški z gladko, čisto obrito kožo vedno izgleda trdno. Menijo, da je to modo uvedel Aleksander Veliki, ki se nikoli ni pojavil na bojišču brez britja..

  priporočamo, da preberete

  Danes je v številnih velikih organizacijah gladko britje stroga zahteva oblačenja. Strinjate se, ko je podoba podjetja odvisna od vas, morate izbirati med lastnim udobjem in predstavljivostjo..

  Dnevi, ko so se moški britli z izostrenimi živalskimi zobmi, že davno minevajo. Danes so police trgovin polne najrazličnejših različnih strojnih orodij. Kako pa izbrati pravo britvico in pravo rezilo?

  Najprej se moramo naučiti eno pomembno lekcijo. Za večino moških je stroj z zamenljivimi rezili idealen. Omogoča vam udobno britje, hkrati pa ohranja splošno kakovost britja.

  In potem se postavlja vprašanje, naravno za moške - kako izbrati britvice? Kaj je v tem primeru bolj pomembno - znamka, debelina ali število nožev?

  Najprej. Količina ni vedno kakovostna

  Število rezil ni najpomembnejši pokazatelj, če ne izpolnjujejo glavnih zahtev: debelina in ostrina. To pomeni, da kakovosti britja ni vedno določeno s tem, koliko rezil je proizvajalec vstavil v svoj izdelek..

  Za večino moških so optimalne 3-4 lopatice. To je število rezil (ob normalni ostrini), ki vam omogočajo najboljše britje. Izberete lahko bolj zapletene modele z velikim številom ostrih površin. Takšna površina bo omogočila doseganje želenega rezultata brez večjega napora. Eden od njih je stroj za britje s petimi rezili, ki zagotavlja prožnost rezil, čistočo in varnost vašega britja.

  Drugič. Idealna debelina. Kaj je ona?

  Standardna debelina je 0,1 mm. Obstajajo modeli z nižjo številko, toda ko je rezilo bolj ostro, hitreje lahko postane dolgočasno in večje je tveganje za ureznine. A brazgotine v nasprotju z znanim mnenjem moških ne slikajo. Pred nakupom britvice z ultra fino površino za britje je vredno dvakrat premisliti.

  Brezvestni proizvajalci pogosto navajajo napačno debelino. Zaradi tega ne smete škrtiti britvic. Kdo ve, kakšna je dejanska debelina rezila na britvici, kupljena za 100 rubljev pri Aliexpressu. Strinjam se, dvomljivi prihranki, ko gre za vaš obraz.

  Tretjič. Firma

  Katero podjetje izbrati? Znani oglaševalski slogan Gillette takoj pride na misel - za človeka ni boljšega! Njegov glavni konkurent je proizvajalec Schick. Ti dve podjetji sta običajni britvico že dolgo spremenili v drugo tehnološko čudo. V arzenalu obeh proizvajalcev je že dolgo ogromno različnih modelov: britvice s trimerji za prilagajanje želene dolžine ščetin in mikro-glavniki, ki dlake dvignejo med britjem, z zaščitnimi palicami, ki preprečujejo ureznine, vibriranje in drugo. Vsak od njih si je prislužil odobravanje moške populacije. Nekdo izbere dizajn, nekdo udobje, nekdo raje praktičnost. Izbira je vedno vaša. Pred nakupom obvezno preglejte britvico in razmislite, kako jo boste britli in ali vam bo to postala vsakdanji užitek ali trdo delo..

  Četrtič. Za enkratno uporabo ali za večkratno uporabo?

  Stroji za enkratno uporabo so človeka nenadomestljiva stvar na službenem potovanju ali potovanju. Navsezadnje nočete zlomiti ali izgubiti drage britvice na cesti. Še en plus je njihova cena. Praviloma se prodajajo v več kosih in so veliko cenejši od svojih dolgoživih konkurentov..

  Stroji za večkratno uporabo so najboljše kakovosti, ergonomije in enostavne uporabe. Postopek britja s tem rezilom je čistejši, boljši in varnejši za kožo. Dejansko je najpogosteje debelina takšnih rezil zanemarljiva. Uporabljajo pa tudi posebne jeklene zlitine in na voljo so številne uporabne funkcije: od vibracijske masaže do drugih različnih modnih stvari.

  Pomanjkljivost tega modela je, da morate zamenjati kasete precej pogosto. So pa tudi različni. Če imate občutljivo kožo, potem kupite model s plavajočo glavo. Njihov plus je, da ne pritiskajo močno na kožo in jo s tem manj poškodujejo. Če je vaš cilj popolnoma obrit obraz, so potem za vas zasnovane kasete, katerih rezila se nahajajo v različnih smereh. Navsezadnje poskrbijo za tesnejše in bolj gladko britje. Če ste človek navzdol, se odločite za diamantna rezila. So najdlje trajajoči.

  Kaj izbrati in kako dolgo jo uporabljati, je odvisno od vas. Ni sramota imeti na primer obe vrsti brivne naprave, ker se boste tako počutili samozavestno v vsaki situaciji!

  Najboljša rezila za britvice

  Avtor: Dmitrij Dementiy Datum objave

  V spletnem dnevniku Blade-info so predstavljeni več kot dva ducata različnih rezil za klasična obdelovalna orodja. Med njimi so najbolj priljubljeni izdelki med poznavalci tradicionalnega britja, vključno s perjem, zeleno "Astra", "Rapier".

  Na zalogi imam še dobesedno nekaj izdelkov, katerih pregled še ni pripravljen. So prestali test, katerega objava poročila ostaja vprašanje časa. Na primer, v bližnji prihodnosti nameravam deliti svoje vtise o Bolzanu in Super-Max Stainless.

  Obstajajo rezila, ki jih želim preizkusiti v poslu, a jih še nisem kupila. Sem spadata japonska Kai in Gillette 7'Clock. Sumim, da mi bodo všeč. Nisem videl teh izdelkov brez povezave in naročanje samo rezil za preizkušanje v spletnih trgovinah ni finančno zelo donosno.
  Najboljše rezila

  Na podlagi rezultatov testiranja dveh ducatov z repom izdelkov sem sestavil osebno oceno najboljših rezil za britvice. Za oceno sem pustil le dva merila: učinkovitost odstranjevanja dlak in udobje med britjem..

  Tu je treba poudariti subjektivnost ocen in ocene na splošno. Na primer, zame je učinkovitost neposredno sorazmerna z ostrino: bolj ostri je izdelek, bolje reže lase. In udobje se izraža v odsotnosti pretirane travme in nepotrebnih prehodov. Tu mora biti ravnotežje, saj je treba zaradi nezadostne ostrine izdelka narediti dodatne prehode, do poškodb pa pride zaradi prekomerne ostrine.

  Ocena najboljših rezil za varnostno britvico

  Moje osebne želje izgledajo takole:

  1. Perje. Japonska "perja" so najostrejša rezila na trgu. Z mojega vidika so najučinkovitejše. In udobje dosežemo z uporabo relativno mehkih strojev, kot sta Muhle R89 ali Merkur 37c. Osebno mi je zelo všeč, kako se Perje obnaša v nabodalo Merkurja.
  2. Zelena "Astra". Že dolgo se mi zdi ta izdelek najboljši. Še zdaj mi je bolj všeč v kombinaciji s strojem Muhle R41. Toda v zadnjem času se pogosto britim s skrilavci, zato sem v osebni oceni dal prednost Japoncem.
  3. Polsilver Super Iridium. Po učinkovitosti in udobju je Polsilver primerljiv z Astro. Številni poznavalci klasičnega britja menijo, da so skoraj tako ostri kot Perje..
  4. Bic Chrome Platinum. Ta izdelek lahko imenujemo oblečena različica japonskega "perja". Grško-francoski izdelek se ne ujema povsem z ožino izdelkov iz države samurajev. Glede udobja je nekoliko slabši od ASP.
  5. Gillette srebrno modra. Zelo dobra rezila.
  6. Personna Comfort prevleka. Izdelki iz ZDA se mi zdijo zelo učinkoviti in kakovostni..
  7. Modre brade se maščevajo.
  8. Personna Platinum. Visoka kakovost in učinkovitost.
  9. Derby Extra.
  10. Schick premium.
  11. Gillette rubie platina plus.
  12. Rapira Platinum Lux.
  13. Satelit. To je primer izdelka z visoko učinkovitostjo in prekomerno agresijo. Lahko se čisto obrijete z njo, a o udobju je težko govoriti..
  14. Treet platina.
  15. Trig Srebrni rob.
  16. Lord platina.
  17. Lord super krom.
  18. Super-Max platina.
  19. Muhle. Ta in druga rezila nemške tovarne "Finetechnik" zasedajo v drugi deseterici ne zaradi slabe kakovosti. Z mojega stališča so preveč mehki. Zaradi tega močno vpliva na delovanje britja..
  20. Bolzano.
  21. Croma diamant.
  22. Rapier Supersteel.
  23. Bic astor.
  24. Treet klasika.
  25. Lord super nerjaveč.

  Če nič ne spregledam, so to vse rezila, ki sem jih preizkusila do zdaj, odkar sem se vrnila k tradicionalnemu britju..

  Katere so najboljše točke za britje z vidika bralcev info-bralcev?

  Zelo zanimivo se mi zdi, če svoje mnenje primerjam z mnenjem drugih poznavalcev klasike. Zato predlagam, da v obrazcu za glasovanje izberete najboljši izdelek z vašega vidika. Upoštevajte, da je treba oceniti ta ali tisti izdelek po dveh merilih: učinkovitost in udobje. Vse druge kazalnike ne bi smeli upoštevati. Izberete lahko do pet možnosti odgovora.
  [anketa

  Glasovanje je ves čas odprto, zato se rezultati lahko spremenijo. Če menite, da je treba izdelek dodati v tabelo, napišite o tem v komentarjih.

  Kako izbrati moški električni brivnik

  Kako izbrati moški električni brivnik.

  Kot pravi Philips: „Ne zamenjujte negovane strnišče

  rezultat tega, kar se običajno imenuje "pozabil se obrijati".

  Prišel je najsrečnejši trenutek v moškem življenju - otroštvo je konec in mladost je prišla. Z njo je prišel glavni dokaz - brki in brada. Zdaj je britje za vedno. Pojavi se prvo preprosto vprašanje - kaj? Napredek ne miruje: brivci z brivci in ravne britvice z usnjenimi trakovi so stvar preteklosti. Prišel je čas za mirno sobivanje obdelovalnih strojev in električnih brivnikov. Vsak ima svojo nišo. Strojni stroji dobivajo v ceni. Električni brivnik je varčevalec v realnem času in z minimalnim naporom lahko izgledate kot milijon. Zaživela je po načelu "hitro in enostavno", s kakovostjo, ki je primerljiva s strojem. Sploh ga ni treba priključiti, dovolj je, da vnaprej napolnite baterijo, ob pomanjkanju vode in elektrike pa se lahko britite, dobesedno na poti. Poleg tega je suho britje kontraindicirano za običajna rezila in v primerih, ko ni pogojev za dolge postopke s strojem, je britvica edina, ki lahko vedno pomaga. In nenehno bo pomagala: tako v mladosti - britje prvega puha, v zrelosti - za nego las na obrazu, v starosti - pa za pospravljanje plešastih obližev. Na splošno z britvico skozi življenje.

  Kako se torej sodobne britvice med seboj razlikujejo? Pazljivo razmislite o merilih za izbor.

  Sistem britja

  Obstajata dve vrsti britvic: vrtljivi - v njih se okrogli noži vrtijo pod okroglimi rešetkami in mrežaste mreže - v njih pod ukrivljenimi rešetkami vibrirajo noži, ki spominjajo na polovice elipse..

  Večna težava za dekle, katero britvico naj svojemu moškemu - vrtljivem ali mrežastemu? Večna težava za moške: kupite novega, enako starega, ali si oglejte, kako deluje drugačna vrsta. Po stroju se zdi, da je vse narobe in narobe. Po vrtenju, ki preide na mrežno mrežo, lahko vzkliknemo le: "Ja, sploh se ne briva, ali je to poroka?" In po mrežici, ki se preklopi na vrtljivo, ne bo nič manj presenečenja: "Ja, vleče dlake in reže krt." Pri britju s strojem morate vedno imeti čas, toplo vodo, nove ostre kasete, peno. Treba je zelo previdno iti skozi vse gube kože pod nos, v kotičke ustnic, vratu in še bolj previdno zaobiti vse prirojene in pridobljene kožne okvare, kot so: brazgotine, moli, wen, akne itd. Ne glede na to, kako ostri je stroj in ne glede na to, kako obraz je bil prej parjen, vendar je gibanje lopatic na koži videti kot rezanje dlačic. Pri uporabi električnega brivnika so občutki precej mehkejši, dotik z mrežico pa je na splošno bolj podoben stiku s predhodno ogrevano 0,25-litrsko aluminijasto pločevinko Coca-Cole. Še več, slednji ne samo, da se ne obrije po občutkih, dejansko potrebuje veliko več prehodov kot stroj - njegova moč je v nečem drugem: če morate narediti ravno črto brade, bo to storil, če boste morali iti skozi izbočeno brazgotino brez poškodb, bo minilo. Rotacijska britvica se briva v krogih, ne omogoča, da strogo sledite obliki brade ali brkov, ampak se briva čistejše in hitrejše. In vendar, s prehodom na električni brivnik lahko popolnoma opustite kopel s toplo vodo in v skladu s tem peno ali gel.

  Metoda britja

  Električni brivnik je vsestranski - omogoča tako suho kot mokro britje. To pomeni, da ima nedvomno prednost pred strojem. 85% nasvetov o tem, kateri način britja najraje vsebuje stavek, ki ga raje 85% moških

  mokro britje, najverjetneje pa je to mnenje, ki nam ga vsiljuje

  proizvajalci gelov, saj je v življenju vse obratno: z gelom se počuti kot stroj

  - britje postane izjemno trdo.

  Nekateri brivniki imajo dodatno vlago. V tem primeru ima naprava poseben vsebnik, napolnjen s peno. Med britjem se pena enakomerno porazdeli po površini kože, jo navlaži in mehča. Glavna pomanjkljivost takšnih britvic je, da morate kupiti posebno peno..

  Plavajoče brivne glave

  Naslednja tehnološka novost pri brivnikih so plavajoče glave. Zdaj so del celotnega sistema konture obraza. Zahvaljujoč posebnemu nastavku lahko glave odklonite neodvisno drug od drugega, tudi na najtežjih področjih, zaradi česar je postopek britja učinkovitejši.

  Mobilnost brivne enote

  Druga stopnja tehnične inovacije je premična enota za britje. Zdaj proizvajalci vse pogosteje zagotavljajo premični nosilec za celotno brivno enoto, na kateri so nameščene glave. Zahvaljujoč temu se lahko odkloni v različne smeri in ravnine. Majhni amortizerji po prehodu skozi težka mesta vrnejo blok v prvotni položaj. To zagotavlja še natančnejšo ponovitev anatomskega reliefa glave, bolj udobno britje na splošno in temu primerno čistost težkih predelov obraza.

  Število sekcij za britje

  Ta parameter neposredno vpliva na kakovost in hitrost britja. Več odsekov, boljše, a temu primerno in dražje.

  Zelo zanimivo bo, ko bomo nekoč videli tak čudež kitajske industrije kot britvice s šestimi ali celo sedmimi odseki..

  Čiščenje

  Suhe brivnike lahko očistite samo suho, to je, da odprete posodo s ščetinami in vsebino stresite v smeti ali umivalnik, nato pa preostale dlake nežno odstranite s priloženo krtačo, ne da bi pri tem vplivali na mrežo - ker so tako občutljivi in vsak nepreviden stik je zanje nevaren. Končno čiščenje lahko izvedete preprosto s curkom zraka, na primer pihanjem, vendar je ta metoda preveč nevarna - delci dlak dolgega milimetra, ki zlahka vstopijo v zaprt tok zraka, lahko za kratek čas tvorijo suspenzijo, škodljivo za pljuča (navsezadnje po enem, še ne debuntiranem mitu, takšen delček, če v notranjosti, tam bo za vedno ostal).

  Britvice, ki omogočajo mokro britje, omogočajo tudi pranje nožev pod tekočo vodo - zelo priročno za tiste, ki imajo priložnost (čas in kraj), da rezilno enoto temeljito posušijo in jo še dodatno mazajo. V nekaterih izjemnih primerih popolnih časovnih težav britvica morda ne bo očiščena - če malce fantazirate, potem je povsem mogoče najti razloge za takšno privlačnost in lenoba tam ne bo prva. Za avtomatizacijo postopka čiščenja in zmanjšanje časa za postopke vzdrževanja obstajajo brivniki z možnostjo samodejnega čiščenja.

  Ta enota se imenuje čistilna in polnilna postaja. Njegova glavna funkcija je odstranjevanje strnišč in razkuževanje rezalne enote. Z raztopino, ki vsebuje enega od alkoholov, kot je izopropil alkohol, je zagotovljeno, da bodo deli oprali bolj higiensko kot voda iz pipe. Parfum bo dal vonj svežine in čistosti. Postaja tudi rezila namaže, nato pa jih posuši. Vse to se zgodi hkrati s polnjenjem vgrajenih baterij. Postaja, odvisno od stanja rezalne enote, lahko deluje v skladu z različnimi programi čiščenja.

  Treba je opozoriti, da bo za polno delovanje takšne postaje potrebno redno kupovati posebne kartuše. V povprečju je eno od teh dovolj za 2-3 mesece delovanja..

  Zato je treba pred izbiro avtomatskega brivnika upoštevati te dodatne stroške..

  Trimer

  Verjame se, da brke in brado nosijo leni moški, ki se nočejo obriti vsak dan, vendar vsaka dlaka na obrazu zahteva stalno nego. Oseba naj bo videti čedna in negovana. Pridobiti ravno črto na meji brade ali brkov z britvico je precej netrivialna naloga, s pomočjo vgrajenega trimerja pa ga je precej enostavno rešiti. Oblikovanje dolge brade in umetnih brkov je seveda bolje modelirati s profesionalnim obrezovalnikom, toda za urejanje klasičnega kanadca ali goateeja, pa tudi templjev in ušesnih linij bo precej

  primeren je tudi vgradni trimer. Praviloma je sestavljen iz dveh plošč, ki se medsebojno premikata, ki odrežeta vse dlake, ki pridejo čez njih..

  Trimerji so na voljo tako v telesu kot v obliki ločenih nastavkov. Vgrajene so nekoliko v spominu na bliskavico v fotoaparatih - lahko so tudi zložljive in izvlečne.

  Obstajajo šobe z okroglim obrezovalnikom za odstranjevanje dlačic v nosu, pa tudi šobe za dajanje obraza lepo neobrijanega (z medicinskega vidika je to idealno stanje kože).

  Na splošno obrezovanje ni styling.

  Zaslon

  Za nenehno spremljanje pravilne uporabe naprave so proizvajalci začeli dodajati različne vrste zaslonov. Lahko so v obliki barvnih indikatorjev ali v obliki popolnega LCD zaslona. Z ikonami in nalepkami boste pomagali nadzirati akumulator brivnika, zato vam bodo povedali o njegovi ravni in potrebi polnjenja na nizki ravni ali obratno, o koncu postopka polnjenja, ko doseže visoko raven. Zadeva ni omejena le na nadzor nad viri energije, zato lahko indikator prikaže diagnostična sporočila o potrebi po čiščenju in celo o koncu življenjske dobe brivnih glavic ter s tem o potrebi po njihovi zamenjavi..

  Sistem oskrbe

  Brivnike lahko napaja vgrajena baterija,

  in iz omrežja, nekateri pa omogočajo obe možnosti hkrati. Če uporabnik prezre vztrajna opozorila o potrebi po polnjenju in brivnik se ustavi, lahko nadaljujete jutranji postopek tako, da kabel priključite v vtičnico (vendar ta shema ni vedno tako).

  Obstaja tudi nasprotna možnost - modeli, pri katerih se izvaja funkcija britja pod tušem, zato zaradi električne varnosti, da bi preprečili nenamerno uporabo v vodi pod napetostjo, ne morejo delovati iz omrežja. Britvice na baterijo so zelo priročne - hkrati se lahko britite in premikate po stanovanju, poleg tega pa niste vezani na vtičnico, zato lahko najdete prostor s popolno osvetlitvijo ali udobnim ogledalom. Življenjski cikel baterije ima končno vrednost, ponavadi 3-4 leta udobne uporabe, takrat je njegova zmogljivost dovolj za 5-10 postopkov brez ponovnega polnjenja. Potem postane njegova razgradnja precej opazna in v meji doseže en naboj za en britje. Številne zgodbe pripovedujejo o nenamernem povečanju ali nasprotno o dramatičnem zmanjšanju tega obdobja. Čeprav je omrežje polno videoposnetkov o profesionalni ali samo-zamenjavi baterije, se boste v tem primeru v večini primerov morali posloviti od prave tesnosti brivnika..

  Akumulatorji imajo svojo nišo v mobilnih ali potovalnih brivnikih. Tisti, ki so vedno na poti ali na osebno zahtevo, bodo cenili ta način napajanja naprave, ki bo v nekaterih primerih najboljša rešitev v primerjavi z alternativo, da dragi brivnik priključite na nestabilno vtičnico vlaka ali avtomobilski pretvornik s svojim psevdo-sinusoidom.

  Stojalo

  Za enostavno shranjevanje in hkratno polnjenje so nekateri brivniki opremljeni s stojalom. Zelo je prikladno - navsezadnje britvica v pokončnem položaju zavzame veliko manj prostora in tudi v tem položaju njegove mreže ne pridejo v stik s trdimi površinami.

  Opomba: ločiti je treba natančno stojalo, ki ne opravlja več nobenih funkcij razen skladiščenja in polnjenja, in postajo za samodejno čiščenje, ki jo lahko pogosto imenujemo tudi stojalo.

  Nedrseč vložek

  Vstavki za nedrseče oprijem so lahko izdelani iz različnih materialov, kot so ogljikova vlakna, guma ali guma. Zagotavljajo udobje uporabe naprave, za še večje udobje pa je površina lahko reliefna.

  Razpon stroškov

  Do 2.000 rubljev - velika skupina zagonskih britvic (pogosteje kopije znanih blagovnih znamk preteklih let). Proizvajajo ga predvsem v jugovzhodni Aziji. Rezervni deli in nadomestne rezalne enote niso na voljo. Baterije tipične zmogljivosti. Povprečna življenjska doba britvice je 2-3 leta. Seveda obstajajo občasne in nepredvidljive izjeme..

  2000 - 5000 rubljev - najštevilčnejša skupina britvic. V njem se pojavljajo vsi trije kitovi Philips, Braun in Panasonic ter vrhunski modeli proizvajalcev drugega nivoja. Tu imajo brivniki pogosto najpreprostejše možnosti za plavajoče glave in premične brivne enote. Pojavijo se podstavki. In kar je najpomembneje, tak atribut znanih blagovnih znamk kot "sprejemljiva kakovost".

  5000 - 9000 rubljev - pojavijo se prve najpreprostejše postaje za samodejno čiščenje, analogni prikazovalniki, 4-5 brivnikov za glavo. Zmogljivost baterije je večja kot v prejšnji skupini.

  Več kot 9000 rubljev. - premija ne samo za veliko ime, ampak tudi za ducat tehnologij za izboljšanje kakovosti britja, kot so: linearni motor, večnamenska 3D glava, tehnologije zaščite kože, tehnologija, ki omogoča brivcu, da oceni strnišče in se mu prilagodi, preverja njegovo gostoto in zagotavlja dodatne moč v gostih območjih. Obstajajo tudi resnično trdne konstrukcije in osupljivi modeli. Britvice te skupine so kraljestvo Li-ion baterij, ki je hkrati moč in šibkost, saj že od trenutka proizvodnje v tovarni takšne baterije zelo počasi začnejo izgubljati zmogljivost. (V spodnji cenovni skupini lahko vidite elegantno britvico - najverjetneje ni bila nikoli kupljena v razumnem časovnem okviru).

  Zbogom stroj!

  Zakaj še vedno kupujejo stroje ali kasete za enkratno uporabo? Ker lahko preklopite na njih brez veščin. Britvica se zlomi ali baterija zmanjka ob nepravem času - v redu je, stroj lahko vzamete in tudi po daljšem premoru se bo vse prvič izšlo (majhni kosi - seveda - kot brez njega). Povratni prehod se zgodi z dolgotrajno zasvojenostjo - nekateri v enem tednu, mesec dni in ki nikoli niso mogli preklopiti. Kakšen je razlog? Dejstvo je, da večina ne ve, kako pravilno britje, kopira gibe roke s strojem na enaka gibanja z električno britvico. In potrebno je, da se z minimalnim pritiskom dotakne površine kože, sicer se britvica ne bo obrila, ampak samo praskala po obrazu. Morate se tudi dovolj briti, roko nežno in gladko premikati proti smeri rasti las.

  To je vse, zdaj stroj skrivamo za deževen dan in izberemo britvico.

  Kako izbrati ravno britvico

  Če se boste odločili za nakup ravne britvice, da boste obvladali nov način britja, ne pozabite, da se vam ne bo vse prvič izšlo, morali boste porabiti čas za učenje in sprva boste občutili neprijetnosti. Obstaja možnost, da boste to vrsto britja preskočili in izbrali drugo, ki vam najbolj ustreza. Zato je pomembno upoštevati pri nakupu prve britvice..

  Ko kupite svojo prvo britvico in pas, preizkušate nekaj novega, zato bodite razumljivi glede tega. Ne bi smeli takoj porabiti približno 25 tisoč rubljev. (v povprečju) za drag instrument, to je glede na možna "tveganja" precej pomemben znesek. Marsikomu je všeč postopek nevarnega britja in treninga, vendar morda zanj niste primerni in zelo kmalu boste razočarani in obžalovali nad porabljenim denarjem. Poleg tega sprva obstaja možnost, da rezilo pokvarite z nepravilnim oblačenjem ali rezanjem pasu..

  Nekateri verjamejo, da bo delo opravilo drago britvico. Toda to še zdaleč ni tako. Tudi z njo ne boste mogli takoj dobiti popolnega zadovoljstva z britjem - najprej se morate naučiti, odviti svoje sposobnosti v praksi.

  Nekaj ​​splošnih smernic za izbiro ravne britvice

  Naslednji nasveti so splošni. Dajo vam vedeti, s katero britvico izbrati za začetek. Britje s tem modelom je veliko bolj udobno kot katero koli drugo sorto. Vendar nihče ne prepoveduje kakšnega nasveta, ki ga ignorirate in dajete prednost temu, kar vam je všeč.

  Nasvet 1. Prvič je najbolje uporabiti ravno britvico z okroglo glavo. Takšno rezilo bo ščitilo pred naključnimi urezninami, poleg tega je za njih bolj priročno in varneje britje težko dostopnih mest.
  Najbolj nevarna je glava kvadratne oblike, medtem ko kosi z nje ne predstavljajo večje nevarnosti, se hitro zacelijo in na površini kože ni sledi. Ne pozabite: glavo v kvadratni obliki lahko kadar koli naredite varnejšo, preprosto morate prositi poveljnika, da obdela konico rezila tako, da zatemni in zaokroži.

  Nasvet 2. Čim širša je britvica, tem bolje. Najboljša možnost je v območju od 5/8 do 6/8. Če uporabljate britvico, ki je na primer preozka, na primer 2/8 široka, boste sprva težko izbrali pravi kot za udobno britje in ga obdržali na koži.

  Nasvet 3. Preostali parametri na splošno ne igrajo odločilne vloge pri izbiri britvice. Sem spadajo material, iz katerega je izdelan ročaj, in njegova oblika, stopnja konkavnosti britvice.

  Pojdite v trgovino in izberite ravno britvico

  Kako se zaščititi in ne dobiti lažne britvice

  Nakup strahu je povezan z določenim tveganjem. Trenutno na trgu obstaja veliko ponaredkov, ki jih izdelujejo na Kitajskem ali v Pakistanu. Navzven so zelo podobne resničnim britvam, vendar zaradi slabe kakovosti rezila ni mogoče pravilno izostriti rezila in skoraj nemogoče je, da bi se normalno britli. Zelo verjetno se bo zelo kmalu začelo drobiti nekvalitetna kovina, orodje pa bo treba po vsakem britju ostriti. Glavni znak nekvalitetne britvice je sumljivo nizka cena.

  Ne pozabite: dober strah ne sme biti vreden manj kot 90 dolarjev. Na žalost lahko tudi za tak denar danes naletite na ponarejen instrument. Predlagamo, da se seznanite z najpogostejšimi znaki, po katerih lahko razlikujete izvirnik od ponaredka:
  • Na površino britvice nanesemo navaden vzorec s pomočjo barve. Proizvajalec ne skrbi za svoje kupce. Tudi s kakovostno britvico se takšen vzorec hitro izbriše iz nenehnega stika z vodo, iz stika s prsti in brisanja.
  • Na rezilu ni logotipa (žiga).
  • V območju konice je prostora za ostrenje (pristop), medtem ko v predelu hrbta ni nobenega.
  • Risba na platnu je rahlo ukrivljena v ravnini.

  Kaj morate vedeti za nakup nove in kakovostne ravne britvice?

  Visokokakovostno funkcionalno orodje je mogoče kupiti neposredno pri proizvajalcu, pa tudi v specializirani trgovini, vendar to ni dovolj.

  Britje se praviloma pred uporabo dobro ostrijo in poravnajo na pasu. A zgodi se, da je treba orodje ostriti, zato se v ta namen obrnejo na specialista za ostrenje (mojstri za ostrenje nožev se ne morejo spoprijeti s to nalogo). V nasprotnem primeru se ne boste mogli britti normalno, rob pa bo ostal dolgočasen - ne boste se obrušili s strnišč, dlačice se bodo raztrgale in neprijetno vam bo v tem procesu.

  Kako izbrati britvico ali kaj ne kupiti

  Ko ste enkrat v trgovini s širokim naborom, poskusite izbrati britvico brez pretiranega pozlačevanja, brez pretencioznih vzorcev na njeni površini. Sčasoma se bo vse to začelo obrabljati in britvica bo izgubila prvotno privlačnost. To vas ne bo veselilo in potencialnega kupca bo odtujilo, če se nenadoma odločite za prodajo instrumenta. Na žalost trenutno skoraj vsi proizvajalci menijo, da je potrebno okrasiti svoje izdelke, pravzaprav je podobno dekoriranju pete čevljev z dragimi kamni. Če se na britvico pojavijo oksidacijski madeži, jih je treba odstraniti z abrazivnimi sredstvi, vzporedno s tem pa bo pozlačen vzorec izbrisan, rezilo pa bo dobilo obrabljen videz.

  Proizvajalec, ki s svojimi kupci ravna s spoštovanjem, ne bo zlorabil pozlače ali risb, s čimer bo to zadevo nesmiselno. Najboljša možnost je žig in gravura, ki se ne bojita časa, čedna pozlata.

  Stroški britvice niso kritični. Orodje za 5 tisoč rubljev. se lahko britje bolje kot 25 tisoč rubljev. Praviloma je takšna oznaka posledica priljubljenosti blagovne znamke, pozlačevanja, iz katerega je izdelan ročaj, razpoložljivih okrasnih detajlov in drugih okraskov, ki ne vplivajo na funkcionalnost instrumenta..

  Sodobna podjetja za britvice

  Trenutno (razen posameznih obrtnikov) obstaja več celovitih podjetij, ki izdelujejo originalne britvice. Tukaj je nekaj:

  • Nemško podjetje Dovo, ustanovljeno leta 1906. Tovarna se nahaja v bližini mesta Solingen.

  • Francosko podjetje Thiers-Issard, ustanovljeno leta 1884. Pozitivno se je uveljavil na trgu.

  • Ameriško podjetje Hart Steel je bilo ustanovljeno pred kratkim, leta 2009. Trenutno asortiman ni tako velik kot pri konkurenci, vendar je od potrošnikov prejela le pozitivne povratne informacije..

  Ne pozabite na namenski komplet za britje

  Vsebuje pašček za obleko in britvico. Če vam je uspelo pridobiti strah, vendar na voljo nimate pasu, morate začasno pozabiti na popolno britje. V nasprotnem primeru bo orodje hitro postalo dolgočasno, ne boste dosegli udobnega in kakovostnega britja..

  Pravilo je, da pred vsako uporabo rezilo oblečete na pas. Vedno bi moral biti pri roki. In zapomnite si: v prodaji je toliko lažnih pasov, kolikor je britvic.