Tkanje pletenic. Vrste in vzorci pletenic

Pletenica je najpreprostejša in najpogostejša vrsta pričeske. Zaradi različnih vrst in načinov tkanja so pletenice zelo priljubljene. Čedno zapleteni lasje so udobna pričeska v vsakdanjem življenju, pomembna v pisarniškem okolju in lepa na praznovanju.

Da bi bili vaši lasje obvladljivi in ​​enostavni za pletenje in slog, lahko uporabite različne izdelke v obliki pene, gela ali pritrdite neravne pramene z lasnicami. Potrebujete tudi dobro krtačo za lase.

Tkanje navadne pletenice

Najpogostejši in poznan iz otroštva je postal navaden pigtail, pleten iz treh pramenov las. Lase razdelimo na tri dele in opazujemo zaporedje, lase prepletamo skupaj.

Najprej prepletamo tretji del s prvim in drugim pramenom, nato prvi z drugim in tretjim in drugi pramen s tretjim in prvim. Pomembno je zagotoviti, da se prameni dobro potegnejo in lasje ne izstopajo. Po diplomi na takšni frizuri lahko uporabite navaden elastični trak, lep lasnik ali tkate trak.

Tkanje dveh pletenic

Dve pletenici bodo videti super in izvirno na debelih težkih laseh.

Na fotografiji pričeske z pletenicami dveh pletenic

Za to pričesko je treba lase razdeliti na dva enaka dela. Zdaj je treba vsako od njih pletati na običajen način, pomembno je le preveriti, ali se tkanje obeh pletenic začne z iste ravni.

Pletenica spikelet

Pletenje spikelet bo nekoliko težje kot običajno, vendar je tehnika pletenja zelo podobna, tako da lahko to storite. Tkanje je treba začeti enako kot pri navadni pletenici, le vzeti je treba ne vse lase, ampak samo zgornji del in jih razdeliti na tri enake pramene.

Pomembno je, da pramene enakomerno razporedite, tako da pletenica na koncu izgleda enakomerno. Pramene začnemo tkati kot navadna pletenica in počasi pletemo nove majhne pramene las s strani od preostalih las. tako naprej pletemo pramene v glavno pletenico, dokler se lasne črte na glavi ne končajo.

Ohlapne lase lahko povlečete nazaj ali pletate v navadno pletenico. Če "spikelet" ni dovolj volumen, ga lahko rahlo obrišete z glavnikom. "Spikelet" bo trajal zelo dolgo v odličnem stanju, če bo pleten kar se da tesno.

Pletenice ribe

Lase počešite nazaj in jih razdelite na dva enaka dela. Vsako izmed pramenov vzamemo v roke. S kazalcem leve roke izberite tanek pramen las (približno 2,5 cm) s strani in ga prestavite na desno stran ter ga pritrdite z desno roko. Nato z kazalcem desne roke ločite isti pramen na desni in ga prenesite na levo in ga pritrdite z levo roko.

Ta dejanja ponavljamo, dokler ne pridemo do konca. Konec pletenice zavežite z elastičnim trakom ali okrasite z lasnikom.

Tkanje francoskih pletenic

Lase počešite in od zgoraj ločite del las od parietalne cone. Pramen razdelite na tri enake pramene in začnite tkati, tako da najprej postavite levo na osrednjo, nato desno na osrednjo. Nato levi pramen postavite čez srednji pramen in mu dodajte levi pramen. Zdaj postavite desni pramen čez sredinski del in mu dodajte pravi pramen las..

Na fotografiji tkanje francoske pletenice ob strani

Na ta način izmenično dodajte pramene na tkanje na desni in levi strani. Ohlapno ogrinjalo zategnite z elastičnim trakom ali ga zavijte v navadno pletenico. Z začetkom tkanja "francoske" pletenice lahko enostavno eksperimentirate. Ta vzorec francoske pletenice je primeren tudi za dve pletenici, stransko francosko pletenico in templino pletenico..

Takšna pričeska je zelo primerna za vsakdanje življenje, ko se je naučila pleteniti "francosko" pletenico, bo postala vaša najljubša.

Tkanje francoskih pletenic od spodaj navzgor

Tkanje pletenice je treba začeti s hrbtne strani glave in se premikati proti kroni. Uporabite običajni vzorec francoskih pletenic. Pričesko lahko dopolnite z zbiranjem koncev v zajčku ali konjski rep..

Tkanje obrnjene francoske pletenice

Počeši si lase. Ločite del las in razdelite na tri enake dele. Postavite pod sredinski pramen, najprej desni pramen in nato levi pramen. Desni del postavite pod sredino in dodajte del las na desni. Zdaj levo postavite pod sredino in ji dodajte nekaj las na levi..

Ohlapni konjski rep je lahko prepleten v preprosto pletenico ali ogrinjalo. Če pletenico nekoliko raztegnete, jo lahko naredite bolj voluminozno..

Tkanje pletenic Slap

Lase počešite v stranskem razdelku in začnite pletati navadno francosko pletenico vodoravno od čela proti templjem. Nato položimo zgornji pramen na srednji, ločimo majhen pramen od vrha prostih in ga položimo na srednji, medtem ko sprostimo spodnji del.

Zraven vrženega spodnjega pramena ohlapnih las ločite majhen pramen in ga položite na srednji. Tako ponovimo vsakič, ko dodamo pletenico prostih las v zgornji pramen, položimo na srednji in spodnji pramen sprostimo, tako da ga nadomestimo z novim.

Tkanje pletenic iz 4 in 5 pramenov

Pletenje takšne pletenice zahteva posebno spretnost in spretnost. Najprej je treba lase česati nazaj in jih razdeliti na pet enakih pramenov. Desni pramen prekrižamo s pramenom, ki je najbližje njemu.

Prečkamo najbolj osrednji pramen s pramenom, ki je bil pravi. Nato prečkamo osrednjo z levo od nje (ne najbolj skrajno). Zdaj prečkamo skrajni levi pramen s sosednjim pramenom na desni. Pri pletenju poskusite, da pletenice ne potegnete preozko. Zdaj zavijte drugo vrstico po tem vzorcu. Takšna dejanja je treba izvajati, dokler pletenica ni tkana..

"Švicarska" pletenica je tkana na enak način kot naša običajna tridelna pletenica, vendar mora biti vsak pramen zasukan s snopom. Ta pričeska izgleda precej nenavadno in elegantno, zato bo božji dar za delo in prosti čas..

Pletenica pletenice

Najprej morate zbrati dlake v konjski rep, nato pa jih razdeliti na dva enaka dela. Nato zavijte desni pramen las, proti desni, približno 3-4 obrata in ga trdno primite z roko. Enako storite z levim pramenom..

Zdaj morate previdno prečkati obe prameni, pri čemer pazite, da se ne odvijeta. Konce pritrdite, kot običajno, s tesnim elastičnim trakom.

Po shemi zvijanja ene pletenice, pletenice, lahko pletate dve. Če želite to narediti, lase razčešite v ravnem razmaku, po vzorcu zavijte en del las, nato drugi. Ohlapne lase lahko zvijte skupaj, pletite ali pustite ohlapne.

Pletenje "venca"

Od templja ločite majhen odsek las in ga razdelite na dva enaka odseka. Nato spodnji del ovijemo okoli zgornjega in pramene povežemo v enega. Zdaj od ohlapnih las od spodaj ločite majhen pramen in ga ovijete okoli zgornjega dvojnega pramena.

Nadaljujte s pletenjem na ta način, tako da od spodaj dodate pramene ohlapnih las, zvijete zgornji pramen in jih združite. Konec las pritrdite z elastičnim trakom in ga previdno skrite pod nastali venec.

Pletenica "Crown"

Tkanje "Linno Russo" s trakom

Na vrhu glave ločite majhen pramen las in nanj položite trak in ga prekrižite. Nato izberite pramen pod prejšnjim (slika 3), ga razdelite na dva dela in vsakega zavijte s konci traku, tako da so prameni na dnu las, trak pa na vrhu.

Nato spet dodajte pramene ohlapnih las, tako da jih ločite z vodoravnim ločevanjem. Nastalo pletenico popravimo tako, da privežemo trak, pletenici pa lahko dodamo tudi dodatno glasnost, tako da rahlo raztegnemo pramene.

Pletenica vozlov

Zelo enostavno je narediti pletenico iz vozlov in videti bo elegantno in lepo. Del las razdelite in razdelite na dva dela. Te dele zavežite skupaj od desne proti levi ali obratno (slika 1) kot navaden vozel. Nato na preostale proste robove las dodajte pramene in ponovno zavežite vozel, to storite, dokler vsi lasje niso pleteni. Konec pletenice je mogoče pritrditi z elastičnim trakom in zaviti na dno.

Pletenica "lok"

To tkanje je prej okrasek že tkane pletenice, dokaj enostavno ga je narediti. Najprej morate pletenico pletenico pustiti vzporedno z njo tanek pramen las, iz nje pa boste oblikovali loke v prihodnosti.

Ko pletenico zavijemo, od prostih las, ki jih pustimo za lok, ločimo majhen pramen in ga nabrizgamo s čopičem za lase, nato ga upognemo na polovico, da nastane ušesce. Previdno privijte očesko z lasnikom pod pletenico in ga držite z roko.

Pletenica "Snake"

Zgornji del las ločite od strani in razdelite na tri enake dele. Začnite tkati navadno francosko pletenico, tako da dodate pramen ravno na vrhu. Pri pletenju bi morali pletenico voditi po nagnjenem, tkanje prinesti do templja in narediti zavoj pletenice, pleteti pletenico naprej, tako da dodamo pramen še vedno na vrhu, ne upoštevamo dna.

Če imate dolge lase, lahko naredite zavoje po celotni dolžini, odvisno od želje. Pri pletenju najnižje pletenice se nabiranje las izvaja tako od spodaj kot od zgoraj. Konci las so lahko pleteni ali puščeni ohlapni.

Pletenica "Košara"

Pri kroni izberite območje las in ga zberite v visok rep. Od teže začnemo tkati navadno francosko pletenico, vsakič, ko dodate pramene prostih las v desno, od repa na levi, pa jih morate vzeti takšne debeline, da je dovolj za celotno tkanje.

Tako tkamo v krogu. Ko pridemo do mesta, kjer se začne tkanje, začnemo tkati navadno pletenico. Konec pritrdimo z elastičnim trakom in ga skrijemo pod podlago repa, za večjo pritrditev frizure pa lahko pritrdite tudi z nevidnostjo.

Pletenica "Polž"

Od sredine glave ločite majhen pramen in ga razdelite na tri enake. Nato začnemo tkati navadno francosko pletenico, vendar z enim kavljem na desni. Na začetku je pomembno, da vzamete majhne pramene, tako da ima dovolj las za nadaljnje kroge. Nato pletemo pletenico po celotni glavi, ki se premika v krogu. Konico las skrbno pritrdimo in maskiramo pod lasnico.

Tkanje pletenic "Cvet"

Če želite ustvariti cvet iz las, morate pletati navadno pletenico, le pletenice ga morate zaviti ne navzgor, ampak navzdol (obrnjena pletenica), ki ga morate pleteti brez preveč zategovanja.

Nato še nekoliko raztegnite nastalo pletenico in jo zavijte s koncemi navznoter. Razširite nastalo rožo in po želji okrasite z dodatki.

Pletenice za vse okuse: 14 idej za srednje lase

Razne pletenice ljubijo ne samo dekleta, ampak tudi odrasla dekleta. Glede na način tkanja so pletenice lahko stroge in zadržane ali neprevidne in igrive..

Na njihovi podlagi lahko ustvarite katero koli pričesko, tudi večerno in poročno.

Naredite si pričeske iz pletenic

Pletenice so lahko zelo preproste ali izjemno fajn. Tkani so navpično ali v cikcak, položeni s krono okoli glave, prestavljeni na eno stran ali dvignjeni na krono. Vse je odvisno od strukture in debeline las, pa tudi od želja njihovega lastnika. Prednosti te vrste pričeske vključujejo:

 1. Enostavnost izvedbe. Popolne natančnosti ni treba doseči, danes je v modi rahla malomarnost.
 2. Ustreznost. Različne pletenice so vedno v modi.
 3. Vsestranskost. Lepe pletenice za srednje lase ustrezajo vsem, ne glede na starost in dolžino las. Na njihovi podlagi lahko naredite pričeske katere koli zapletenosti..
 4. Trajnost. Pravilno zapleteni lasje ostanejo na mestu ves dan, ne da bi jih bilo treba popravljati.

Lepe pletenice za srednje lase lahko pletate doma z lastnimi rokami.

Začeti morate z najpreprostejšimi možnostmi, postopoma poskušati bolj izpopolnjene in zapletene.

Pred delom, ki ga potrebujete

 • umijte lase;
 • na lase nanesite mousse, da odstranite odvečno statično elektriko;
 • z železom izravnajte poredne pramene;
 • pripravite vse potrebne dodatke: lasnice, lasnice, elastične trakove, okrasne elemente.

Pleten s šiška

Pričeske s pletenicami za srednje lase se lahko dopolnijo s šiška. Lahko je debel in brušen, položen na čelo ali zataknjen za ušesi..

Ena najbolj učinkovitih možnosti je venec okoli glave, ki ga dopolnjujejo dolge šiške z enakomernim rezom.

Lase skrbno česamo in potegnemo nazaj.

Šiške ločimo in zavarujemo s frizersko sponko.

Večji del kodrov se obdela z vlažilnim razpršilcem. Del las ob ušesu je razdeljen na 3 pramene.

Pletenica se nosi okoli glave, rahlo preusmeri na čelo. Pri križanju pramenov se jim dodajo majhni deli las iz krošnje. Pletenica mora biti ravna, vendar ne preveč tesna. Pripelje se do nasprotnega ušesa, nato pa se delo nadaljuje na zadnji strani glave. Konica pletenice je zataknjena pod podlago in pritrjena z žebljičkom za lase.

V zaključku se oblikujejo šiška. Previdno je česan z glavnikom, navlažen z vlažilnim razpršilcem.

Predolge kodre lahko zavijte s tankim curling likalnikom, a ravno debele šiške prav tako izgledajo zelo lepo. Lak bo pomagal popraviti stajling..

Bolj nenavadna možnost je vključitev dolgih šiška v pletenico.

Ta pričeska je primerna za šolo ali fakulteto, prameni bodo lepo uokvirili obraz, ne da bi padli v oči.

Dolge, poševne šiške, razrezane na eno stran.

Lasje na drugi strani glave so vržene čez in povezane s šiška.

Zelo nizka loputa blizu ušesa.

Dlake s strani šiška so razdeljene na pramene in tkane v klasično spikelet.

Dodatni kodri so pritrjeni s krone glave. Pletenica gre navpično, večina kodrov ostane prosta. Konec pletenice je vezan s tankim elastičnim trakom v barvi las.

Pletenico za pletenico

Zelo nenavadna in lepa možnost. Pletenje se zdi izjemno težko, vendar ga je mogoče storiti v samo 10 minutah.

Lase je česan v stranskem delu.

Širok pramen je ločen v templju in razdeljen na 3 dele.

Tkanje pletenic se izvaja po načelu francoskega spikeleta.

Prameni so prekrižani, tanki kodri so pritrjeni na obeh straneh glave.

Pred vsakim tkanjem se iz pletenice odstrani tanek pramen in pusti pred delom.

Ko glavna pletenica doseže zadnji del glave, se navpično vodi navzdol, vrh je pritrjen s tankim elastičnim trakom. Po tem je na vrsti tanki prameni. Tkanine so v preprost naravni pigtail, ki ga položimo čez spikelet. Ščipalke in zatiči niso potrebni, obe pletenici se varno držita in ne razpadata.

Najlažji način, da se naučite, kako plesti to spektakularno pletenico iz videa. V tem primeru pokažejo, kako to storiti za dekle, toda za odrasla dekleta takšne pletenice niso videti nič slabše:

Spikelet

Tkanje pletenic za srednje lase se začne s klasičnim spikeletom. Lahko se nahaja na zadnji strani glave, premaknete se do templja.

Na sprednji strani glave je del las ločen in razdeljen na 3 dele. Pri tkanju so kodri pritrjeni na glavno pletenico na desni in levi strani. Prameni naj bodo tanki, glavnina las ostane znotraj. Ko je prišla do konca, je pletenica vezana s čipko in privita navznoter, zavaruje z lasnicami.

Obstaja tudi hrbtna spikelet, ki je tkana po osnovnem vzorcu, vendar se delo začne s hrbtne strani glave in sega do venca. V tem videoposnetku govorimo samo o tkanju hrbtne spikelete in možnostih pričesk, ki temeljijo na takem tkanju:

Polovični lasje

Različica klasične spikelet.

Pletenica je nameščena ob strani in pri prečkanju pramenov so na eni strani ločevanja na njih pritrjeni lasje.

Druga polovica ostane prosta.

Polovica las je še posebej lepa, če jo tkate na valovite ali kodraste pramene.

Ravne lase lahko zavijte z curling likalnikom ali kodralnikom.

Scythe Boho

Možnost v trendovskem, priložnostnem, elegantnem slogu. Bistvo frizure je kombinacija pletenice z ohlapnimi lasmi. Prameni so pleteni prosto, pričeska je videti nekoliko razbarvana. Pršilo z mousse ali morsko vodo bo pomagalo vašim lasem podariti pravo teksturo..

Lasje so razdeljene z globokim stranskim ločevanjem. Na eni strani je ločen širok pramen, razdeljen na 3 dele in tkal v francosko pletenico. V postopku je na pramene pritrjen tanek svilen trak. Ko je pletenica pripravljena, pletenico rahlo raztegnite z rokami. In povežite se z ohlapnimi prameni.

Na fotografiji so različne možnosti za boho pletenice:

Grška pletenica

Obstaja veliko možnosti za grške pletenice. Več podrobnosti najdete tukaj. Lepo oblikujejo glavo, spominjajo na graciozno krono. Lasje so razdeljene z globokim stranskim ločevanjem od čela do zadnjega dela glave. Z ene strani je ločen ozek pramen.

Pletenje se izvaja prosto, s pritrditvijo stranskih pramenov. Pletenica je narisana v krogu in zabodena na sredini venca. Lasje so na enaki način pleteni na drugi strani. Na zadnji strani glave so pigtails povezani in zviti v ponosen žemljico.

Francoska pletenica

Pričeska je lahko izdelana iz las katere koli dolžine in teksture. Obstaja veliko možnosti za francoske pletenice..

Priporočljivo je, da se lasje režejo enakomerno, korak rez je težko postaviti v pletenico. Lasje so česano nazaj, šiška je pritrjena s sponko.

Na sprednji strani glave je pramen ločen in razdeljen na 3 dele. Pri tkanju pletenic skozi vsako križanje se na desni in levi strani dodajo enakomerne pramene.

Da bi pletenica postala lepa, je pravi pramen vedno na vrhu osrednjega. Končano pletenico lahko pustite na hrbtni strani ali zataknete pod pletenico, pritrdite z zatiči. Šiška je položena na stran ali na čelo, pritrditev oblike z lakom.

Ta video prikazuje, kako lahko pletate svoje francoske pletenice:

Mali zmaj

Različica francoske pletenice, ki jo imajo matere majhnih deklet zelo radi. Pletenica je nameščena na zadnji strani glave ali se premika na stran. Razlika od klasične različice je, da se desni prameni, vpleteni v pletenico, prilegajo pod osrednji del.

Pijača je mogoče narediti celo, vendar zvit zmaj izgleda nič manj zanimivo. Med tkanjem se delo premika v eno ali drugo smer, kot upogiba je odvisen od stopnje napetosti pramenov, kot je v tem videoposnetku:

Kopni snop

Preprosta in učinkovita možnost, primerna za vsakodnevno obrabo.

Lasje so zbrani na kroni v visokem repu.

Razdeljen je na 2 dela.

Oba se izmenično zvijata v obliki snopa, zavoji pa naj gredo v eno smer.

Konci so pritrjeni s tankimi elastičnimi trakovi.

Pasovi so povlečeni in zviti v nasprotni smeri.

Pletenica je vezana s trakom ali prostornim elastičnim trakom.

Ribji rep

Ribji hmelj je skoraj enak kolobarju. Pletenica se zdi zelo težavna, a tudi najstnik se lahko spopade s tem. Da bi dosegli volumen, je treba lase rahlo česati in jih gladiti s čopičem..

Pri templjih sta ločena 2 pramena. Zavoj je ločen od desne in se prilega na levi strani. Isti pramen na levi strani vodi v desno. Delo se nadaljuje, dokler las ne zmanjka. Konec je vezan z elastičnim trakom ali čipko.

4 pramen pletenice

Zelo učinkovita možnost, primerna za poroko ali zabavo. Bolj debelejše so lase srednje dolžine, bolj voluminozna in izrazna se bo pričeska izkazala. Čiste kodre obdelamo s teksturirnimi mousse, česano nazaj in razdelimo na 4 enakomerne pramene.

Prvi pramen na desni je navit pod drugim. Z drugo roko se tretji del prekriva z drugim, ki se nahaja na vrhu. Četrti pramen je navit pod prvim, drugi je nameščen nad prvim, tretji je nameščen na vrhu drugega.

Pletanje se nadaljuje do želene dolžine, las ne bi smeli potegniti preveč tesno. Ohlapno pletena pletenica je videti precej lepša. Najbolje je, da ga pletate strogo na sredini glave, končano pletenico lahko vržete čez ramo.

Slap

Romantična kombinacija francoskih pletenic in ohlapnih kodrov. Pletenica se nosi vzdolž poševnega, medtem ko se prameni ne zategnejo, ampak padejo navzdol, spominjajo na curke vode.

Delo se začne z nizkim stranskim pregradom in poteka diagonalno. Prameni z vrha glave so pritrjeni na pletenico, spodnji kodri ostanejo prosti. Po tkanju lahko večji del las zavijte z likalnikom za curling..

Poročne pletenice

Sodobna poročna moda zelo podpira pletenice. Ustvarjajo visoke šopke, ki se dobro ujemajo s tančico. Takšnega stajlinga ni težko narediti. Glavna stvar je, da lase skrbno raztegnete s kleščami in jih obdelate s kremo za glajenje..


Lase lahko zavežemo v visok konjski rep in jih prepletemo v preprosto pletenico. Ovita je okoli podstavka, varno ojačana z zatiči in okrašena z okrasnimi zatiči. Tančica je pritrjena na dnu svežnja.

Oblikovanje s pletenicami za maturantski ples

Na podlagi pletenic lahko naredite elegantne in spektakularne visoke pričeske, primerne za maturantski ples. Dobro gredo z odprtimi oblekami in vrhovi s špageti trakovi.

Čiste lase obdelamo z mousse, jih rahlo česamo na koreninah in jih zberemo v visokem repu na kroni. Na obeh straneh podstavka so valji položeni in pritrjeni z zatiči. Z rokami valjev oblikujte enakomeren obroč.

Prameni v repu so razdeljeni na več delov in pleteni v preproste pletenice, ki konca pritrdijo s tankimi elastičnimi trakovi. Valjak je zavit v pletenice, konci so priviti navznoter in pritrjeni z zatiči. Podstavek bujnega vozla je lahko okrašen s satenastim trakom, da se ujema z obleko ali nitjo svetlih kroglic.

Pričeske s pletenicami za srednje lase so odlična rešitev za vsakodnevno nošenje in posebne priložnosti. Doma jih je enostavno pleteniti. Bolje je začeti z najpreprostejšimi možnostmi, po več treningih pred ogledalom pa bo rezultat zagotovo ugajal.

Tkanje pletenice za srednje dolge lase. Korak za korakom s fotografijo za začetnike. Kako tkati pletenice s trakovi. Ideje, navodila, diagrami in fotografije

Če je bila prej le ženska klasična pletenica s tremi prameni priljubljena, je zdaj ogromno različnih vrst. Fotografije z navodili po korakih za tkanje pletenic najdete na internetu, zato so celo zapletene tehnike primerne za začetnike. Pričeska in njene različice niso le lepe, ampak tudi praktične, udobne in primerne v vsaki situaciji.

Klasična pletenica s tremi prameni

Pred začetkom dela je glava mazana s posebnim sredstvom, ki olajša česanje. Celotno maso las razdelite na tri dele. Desni pramen je nameščen na srednjem in je na sredini. Leva prekriva sredino (desno) in se pojavlja tudi na sredini. V tem zaporedju nadaljujte, dokler lasje ne pletate do konca..

Kako pleteti pletenico s trakovi

Načelo tkanja s trakovi je enako kot pri navadni pletenici, z edino razliko, da se v tem primeru doda trak in delo se začne ne z desne strani, ampak z leve.

To se naredi takole:

 1. Lasje so razdeljene na tri dele, na srednji del pa je privezan trak..
 2. Levi curl je nameščen na srednji in ga, mimo pasu, položi na desni pramen.
 3. Trak drži pod srednjim pramenom in ga položi med 2. in 3. mestom.
 4. Po tej shemi so pleteni do konca in vezani z elastičnim trakom ali trakom..
 5. Povezave se nekoliko sprostijo, da frizuri dajo občutljivost in lahkotnost.

Francoska pletenica

Tkanje francoske pletenice je na voljo celo za začetnike, če sledite korakom po korakih fotografije v naslednjem zaporedju:

 1. Vzemite širok pramen ob kroni (širši, bolj volumen bo imela pričeska).
 2. Razdelite ga na tri dele. Začnejo se tkati kot navadna pletenica s tremi prameni - desni pramen postavite na srednji, nato pa levi na vrh.
 3. Levi in ​​srednji kodri držite tako, da se ne razpadejo, vzemite novega na desni strani in ga pritrdite na desni pramen glavne pletenice.
 4. Desna stran je prepletena s sredino, po principu klasične različice.
 5. V desno roko vzamejo vse kodre, z levo roko pa zgrabijo novo in jo privijejo v levi del. Nastali pramen se vrže čez srednji del glavne pletenice.
 6. Nadaljujte v istem zaporedju do konca. Nadaljujte od osnove vratu na klasičen način.
 7. Zavarujte z elastičnim trakom.

Danska pletenica

Za tkanje te pletenice morajo biti kodri mehki in poslušni, zato jih tik pred začetkom rahlo mazamo s balzamom in potresemo z vodo. Če je sprva težko razumeti tehniko, potem se lahko naučite iz fotografij po korakih za začetnike. Bolje je narediti takšno pričesko na glavi, ki je bila oprana pred 1-2 dnevi, sicer se pričeska ne bo držala in se bo hitro razpadla..

Delo se začne od vrha glave. Vzemite pramen in ga razdelite na tri dele. Spodnja vrstica je, da se med tkanjem kodri ne nahajajo na vrhu, kot običajno, temveč pod dnom. Včasih se ta tehnika imenuje tudi "obratna francoska pletenica". Na koncu povezav lahko pričeske rahlo sprostite, da dodate volumen in jih pritrdite z lakom.

"Fishtail" korak za korakom s fotografijo

 1. Najprej se kodre obdelajo z mousse ali vodo, da ne puhajo in se česajo nazaj (če je šiška, potem jo previdno ločimo).
 2. Dve tanki prameni (2–2,5 cm) sta v bližini templjev in prekrižani na zadnji strani glave, desno nad levo.
 3. Ti prameni so levi v desni roki, drugi pa je dodeljen z levo roko. Novi levi se križa s tistim, ki je bil pravi, tako da je na vrhu. Zasnova je enostavno pritisniti na glavo.
 4. Spet izberite pramen, vendar z nasprotne strani. Na vrhu ga prekrižite z že stkanim. In tako naprej do konca. Vsi prameni naj bodo približno enake velikosti.
 5. Pritrdite z elastičnim trakom.

Kako pleteti pletenico z elastičnimi trakovi

Obstajata dve možnosti za uporabo gumijastih trakov:

 1. Z metanjem.

Zavežite rep (poljubne višine) in ga razdelite na 4 enake dele. Dva ekstremna sta povezana na sredini, na njih pa je privezan elastičen trak. Nato razdelite spodnje kodre na 2 dela in jih povežite na vrhu ter jih prav tako zavežite z elastičnim trakom. Lasje, ki so bili na vrhu, bodo zdaj na dnu. In tako naprej, dokler niso vsi tkani.

 1. Z navojem.

Zavežite rep in ločite zgornji in spodnji del. Na vrhu je postavljen elastični trak, ki se odmakne od tistega, ki drži rep, nekaj centimetrov. Spodnji pramen je speljan skozi zgornji, potegnjen navzgor in prav tako vezan z elastičnim trakom. Tisti, ki se je izkazal spodaj, je speljan skozi vrh, vezan z elastičnim trakom.

In potem po istem principu. Na koncu lahko zrahljate zanke pletenice, kar daje las sijaj. Glavna stvar je, da na isti razdalji privežete elastične trakove in jih ne pozabite vsakič zategniti, ko se kodri potegnejo navzgor.

Zavite pletenice ali pletenice

Ta pričeska je nezapletena, zato jo je enostavno narediti sami..

 1. Vezati visok ali nizek rep.
 2. Razdelite na 2 (ali 3) dele.
 3. Vsakega zavijte v vodnik, tako da ga navijate okoli prsta. Pomembno je - zaviti morate v eno smer, sicer nič ne bo delovalo.
 4. Pletene svežnje skupaj.

Tkanje "Slap" za srednje lase

Tkanje pletenic (korak za korakom fotografija za začetnike vam bo pomagala razumeti tehniko in hitro obvladati ustvarjanje celo zapletene modifikacije) se lahko izvede s tehniko "Slap".

Pletenica "Slap" je lahko:

 • štirimeten;
 • več vrstic;
 • okoli glave;
 • volumetrično.

Štiri niti:

Pleten v ravnem ali stranskem predelu. Na levi strani ločite 4 pramene. Odštevanje se začne z obraza. Drugi je najtanjši, ostali so po volumnu enaki. 1. se izvaja pod 2. in nad 3., 4. pa pod 3. in nad 2..

Potem se naredi pick-up - majhno število kodrov iz celotne mase je pritrjeno na skrajni pramen. Nato se 2. izvede nad 3., pod 4..

Tkanje pletenice iz štirih pramenov ustreza kateri koli barvi las

Prvi curl se odstrani na stran. Nadomestite ga z majhno količino las od celotne mase, ki se vzame od spodaj in izvede pod 3. nad 2. kodrom. Temu sledi ista kombinacija z dodatkom pramenov, vendar ne samo od spodaj, ampak tudi od zgoraj. In tako naprej po shemi.

Pletenica z več vrsticami "Slap"

Tkanina je v podobnem vzorcu, vendar v več vrstah. Upoštevati je treba, da če obstaja več vrstic, potem morate začeti na ravni zgornje točke ušesa.

Pletenice naj potekajo simetrično drug glede drugega.

 1. Okoli glave. Tkanina je na enak način, vendar iz enega templja v drugega. Končate lahko s klasično različico ali pustite ohlapno.
 2. Volumetrična. Če želite pričeski dodati glasnost, se pletenice izvlečejo, premikajo se od konca do začetka, držijo se z roko. Pritrdite z lakom.

Pleten slap

Pričeska "slap pletenic" je tkana po istem principu kot pravkar obravnavana možnost, z edino razliko, da so tisti prameni, ki ostanejo in prosto padajo, pleteni v tanke klasične pletenice.

Tkanje pletenic slap s pigtails korak za korakom s fotografijo za začetnike

Štiri pramenske pletenice

 1. Lase je česan nazaj in razdeljen na 4 dele. Pletenice se začnejo na vrhu. Včasih za začetnike načelo tkanja ni takoj jasno, zato se mnogi zatekajo k navodilom v obliki fotografij po korakih.
 2. Skrajni desni pramen je nameščen na sosednji.
 3. 3. in 4. sta postavljeni tudi na sosednje pramene levo.
 4. Četrti se potegne pod 1., tako da je na sredini.
 5. 2. stavi na 3., in 4. na 2..
 6. Prvo postavijo na 3., 2. pa pod 3. in tako naprej do konca.
 7. Pritrdite z elastičnim trakom ali sponko za lase.

Pletenica s petimi prameni

Iz petih pramenov lahko s trakom zavežete klasično ali francosko, dansko ali šahovnico. Odštevanje se začne z leve strani. Razmislite o osnovi za tkanje frizure s petimi prameni, ki je standardna za vse sorte (odvisno od sorte so glavni koraki dodani dodatni koraki).

 1. 1. faza - prvi 3 prameni se prekrižajo na enak način kot pri ustvarjanju klasičnega videza - 1. se postavi na 2. in prenese pod 3., je med 2. in 3..
 2. 2. stopnja - postavite peto nad 4. in prečkajte pod 1..
 3. 3. stopnja - 2. nad 3., pod 5..
 4. 4. stopnja - 4. pod 5., nad 1. in pod 2..
 5. Nadaljujte od prve stopnje.

Sprva lahko na zadnji strani glave privežete rep in pletite iz njegove mase.

Francoski trak za glavo

Takšen styling se izvaja v različnih dolžinah, tudi za kratke.

 1. Lasje vodoravno razdelimo na 2 dela. Ena bo pletena, druga pa bo ostala ohlapna in zbrana v repu.
 2. Začnite od enega ušesa do drugega. Načelo je enako kot pri navadni francoski pletenici, tj. s pramenom za pobiranje.
 3. Zavarujte z elastičnim trakom ali nevidnostjo, tako da lase spenete navznoter z nasprotne strani. Pritrdite z lakom.

Francoska pletenica iz štirih pramenov

 1. Lase razdelite na 4 enake dele. Številčenje - od leve proti desni.
 2. Z vrha vsakega dela vzemite eno tanko pramen. Nad 4. se vzame več las kot preostalo, ker nič več mu ne bo dodano.
 3. 1. se izvaja pod 2., nad 3. in pod 4..
 4. 4. - pod 3. in nad 2..
 5. Bodite malo na straneh in jih pritrdite na 1. 4.
 6. Ponovite zgoraj opisane korake, tako da povečate dodatne pramene v volumnu.
 7. Pritrdite z elastičnim trakom in dodajte glasnost z vlečenjem elementov.

Pletenica v pletenici: mojstrski razred

 1. V območju krošnje je izbrano območje trikotne oblike, tako da vrh gleda navznoter. Konec (vogal poudarjenega trikotnika) je ločen od preostalih las in pripet, ker bo uporabljen na koncu opravila.
 2. Preostali del izbranih las je pleten z uporabo tehnologije pletenja navznoter, tj. ne na vrhu, ampak pod dno.
 3. Najprej zaboden rep izvlečemo navzven in ga pritrdimo na krono. Pickup mora biti približno enak prostornini.
 4. Ko je glavna pletenica končana, jo malo prelistajo in začnejo tkati pigtails, ki bo na sredini glavnega.
 5. Tanka zgornja pletenica je tkana na običajen način in pritrjena nevidno na glavno.

Francoske spirale za dolge lase

 1. Osnovni jermeni, položeni na poseben način.
 2. Delitev poteka tako, da se črka V oblikuje na kroni glave, tj. ločitev poteka od templja do krošnje in od krone do nasprotnega templja.
 3. Izbrano območje se premakne v levo in vrvica se zvije v smeri urinega kazalca.
 4. Na levi strani vzamejo pramen, ga nataknejo na glavnega, malo zavijejo okoli njega in ga skupaj z njim zavijejo v sveženj..
 5. Vzamejo pramen na desni strani in ponovijo zgornje korake, vendar ga ne dajo na glavni pas, ampak pod njim. Na koncu zasukajte in zabodite z nevidnostjo.
 6. Glavna stvar je, da ne pozabite, da je treba lase nenehno premikati od strani do strani..

Pletenica iz morske deklice

Romantičen, lahek in zračen videz izgleda spektakularno tako na tankih kot debelih kodrih in ga je mogoče kombinirati s katero koli sliko.

 1. Iz templjev vzamejo kodre in jih povežejo na zadnji strani glave.
 2. Na križišču začnejo tkati navadno pletenico, ki občasno naredi obe na obeh straneh.
 3. S takšnimi prijemi lahko tkate do konca ali pa se omejite na majhno količino in nato pletate navadno pletenico.

Pleteno srce

 1. Razdelitev se izvede navpično v sredini. En del je pritrjen s sponko za lase, tako da ne moti.
 2. Na strani, na kateri se bo izvajalo delo, naredite polkrožno ločitev od krone do templja, s pomočjo tankega glavnika.
 3. Spodnji kodri so tudi pripeti.
 4. Delo se začne od točke, kjer se prekrižata dva prereza. Tehnika tkanja - francoska pletenica. Prameni za tkanje se vzamejo z vrha glave.
 5. Ko dosežejo območje za ušesom, nadaljujejo s tkanjem po francoski tehniki, dodatni kodri pa so že odvzeti od sredine in dna. Kot rezultat ostane majhen rep, ki ga začasno pritrdimo z elastičnim trakom.
 6. Po drugi strani ponovite prejšnje korake.
 7. Potem, ko so pletenice enake dolžine, jih na sredini pritrdimo in pletemo z isto tehniko..

Kačja pletenica za dekleta

Razdeljevanje se opravi na strani. Pramen srednje dolžine je ločen od spredaj in začne se tkati francoska plenična pletenica, ki pramene pobira samo s strani čela. Morala bi teči vzporedno z njim.

Nadalje je tkanje obrnjeno v drugo smer in nadaljuje z isto tehniko, le zdaj so kodri pobrani z nasprotne strani. Pletenice morajo biti med seboj vzporedne. Na koncu lahko pustite konjski rep ali pletenico do konca.

Pri ustvarjanju čudovitih pričesk ne bo neraziskanih trenutkov, če preučite tehnike tkanja pletenic s pomočjo fotografij po korakih in podrobnih navodil, ki so primerna posebej za začetnike.

Ta pričeska izgleda dobro na laseh katere koli dolžine. Kljub temu, da je tehnike že dovolj: to so pletenice s tremi, štirimi in petimi prameni, tehnika "slap", francoske in danske pletenice, pletenice z elastičnimi trakovi, kača. Možnosti je mogoče kombinirati med seboj, potem pa bo še več priložnosti za spremembo slike..

Pletenice za dekleta: 100 pričesk s fotografijami po korakih

"Kosa je dekliška lepotica", že dolgo ponavljajo naši predniki. Tkanje pletenic je dobra tradicija, je praktična, elegantna in zelo kreativna rešitev za tiste, ki želijo "ukrotiti" svoje poredne lase. Če se še niste naučili, kako tkati različne zapletene pletenice za dekleta: 100 pričesk s fotografijami po korakih vam bo prišlo prav. V našem članku boste zbrali veliko zanimivih in koristnih informacij, izvedeli boste skrivnosti popolne pletenice in se naučili, kako iz običajnih pletenic narediti resnična umetniška dela..

Ponujamo vam različne vrste shem, foto in video navodila, zahvaljujoč katerim boste nehali obiskovati drage salone in začeli izdelovati miselne mojstrovine. Naučili vas bomo, kako lase oblikovati na najbolj nepredstavljiv način, pri čemer porabite malo časa in truda. Skupaj bomo poskušali plesti lepo in elegantno pletenice, zasnovane tako za dolge kot kratke lase. Naše metode so dostopne in razumljive celo za lutke in so še posebej primerne za mlade matere, ki sanjajo o lepih, praktičnih in močnih pletenicah za svoje dojenčke.

Pletenice za dekleta korak za korakom za začetnike

Mala princesa ima čudovite obleke, loke in seveda pigtails. Vsaka mati lahko naredi najbolj navadno pletenico ali ogrinjalo. In če želite sestaviti nekaj nenavadnega in izvirnega, združiti ta dva elementa v nenavaden ansambel, vas bomo naučili prav zdaj.

Mojstrski razred №1. Čudovita sestava povojev in pletenic

Prva pričeska se zdi precej naporna, vendar vam bomo podrobno povedali, kako hitro in učinkovito narediti čudovito kompozicijo..

Korak 1. Česajte dlake in jih nabirajte na vrhu glave v majhen konjski rep. Na robovih imamo lase, ki jih bomo razdelili tudi na ponjave..

Korak 2. Zdaj razdelimo dlake na kroni na še tri konice, ki na dnu tvorijo enakomerne trikotnike.

Korak 3. Vsako izmed pramenov moramo razdeliti na še 2 dela.

Korak 4. In zdaj naredimo izvirne "flagele" iz las. Če želite to narediti, vzamemo pramen iz enega odseka in ga zavijemo s pramenom iz naslednjega. Torej povežemo vse pramene skupaj, predhodno jih navijemo na prste (tako da se flagele bolje držijo).

Korak 5. Dolžina flagella naj bo nekaj centimetrov, na njihovem presečišču se oblikuje rep "prostih" las..

Korak 6. Prestavimo ključavnico las iz konjskega repa na srednji prst, ki tvori zanko. Konec las navijemo pod elastični trak, v bližini podstavka konjskega repa. Takšne zanke naredimo iz pramenov po celotnem obodu frizure, pri čemer jih navijemo pod elastiko.

Korak 7. Dlačice, ki ostanejo, skrijemo v majhen bunček in okrasimo s trakom.

Mojstrski razred številka 2. Pričeska za dekleta iz pletenic

  Lasje počešite po sredini.

Desno od razreza naredimo 4 konjske konice.

Drugi in tretji rep delimo na 2 dela. Pramene povezujemo z elastičnimi trakovi, kot je na fotografiji.

Zdaj imamo 3 konice in srednji delimo na 2 pramena. Povezujemo stranske ogrlice in pramene osrednjega ogrinjala. Pritrdimo jih z gumijastimi trakovi.

 • Iz dveh repov, ki smo jih oblikovali, pletamo pigtails.
 • Mojstrski razred številka 3. Francoska pletenica za dekleta

  Ta pričeska se naredi 10-15 minut. In izgleda krasno.

   Dlačice pripravimo za pričesko: jih izravnamo in česamo, rahlo razpršimo z lakom, naredimo ločitev.

  V bližini templja ločite pramen las, ki bo služil kot osnova za naše pletenice.

  Pramen razdelite na 3 dele, kot za navadno pletenico. Med tkanjem bomo dodali pramene le od spodnje strani glave, to je, da bomo imeli pol las. Zgoraj tkamo kot preprost pigtail.

  Ko pridete do konca, imate več možnosti za dokončanje pričeske..

  • Lahko se oblikuje majhen kupček ali kup.
  • Lahko pletite pigtail.
  • Vezali bomo rep, okrasili ga s trakom.

  Mojstrski razred za mame: čudovite pletenice za vsak dan

  Majhne princese so zelo aktivne in mobilne, zato je za vsako mamico pomembno, da pričeska ni le lepa, ampak tudi praktična. Z naslednjo pričesko bo vaše malo poredno dekle videti zelo lepo in elegantno..

  Dlačice počešite v cikcak in jih razpršite z lakom.

  Izdelamo konjske repke, jih pritrdimo z elastičnim trakom in tkamo pigtails.

  Pijačke zavežemo skupaj, pri čemer upoštevamo navodila na fotografiji.

  Pletenice pritrdimo pod gumijaste trakove in okrasimo z lasnicami ali loki.

  In ta pričeska izgleda zelo praznično in neposredno.

   Za začetek lase, kot vedno, rahlo navlažimo, počešemo in naredimo ločitev na levi strani..

  Zavežite lase v konjski rep.

  Lase razdelite na več pramenov (približno 5) in pletate pletenice. Lahko pustite velike nasvete, še vedno jih bomo dvignili.

  Ko so vse pletenice pripravljene, jih povežemo in zložimo tako, da se izlepijo..

 • Pritrditev frizure in ravnanje koncev las.
 • Vabimo vas, da tkalite krožno pletenico za svojo malo lepotico.

  1. Izdelava konjskega repa.
  2. Lahke lase olajšajte, da jih olajšate.

 • Izberite 1 pramen iz repa in začnite tkati pletenico.
 • Medtem ko tkamo krožno pletenico, bomo na eni strani dodali pramene, kot pri tkanju francoske pletenice..
 • Tkanje bo potekalo od leve proti desni. Na notranji strani, bližje vratu, bomo imeli navadno pletenico, na zunanjih robovih pa spet francosko pletenico.

  Tkajte v krogu do konca in nato nadaljujte na navaden pigtail.

 • Pletenico pritrdimo z elastičnim trakom in konico skrijemo na sredino pričeske.
 • In to čudovito tkanje bo vašega dojenčka spremenilo v čudovite Zlatarice.

  V središču že znane francoske pletenice.

  Lasje razdelimo na 5 delov od zadnjega dela glave do krošnje.

  Na samem dnu bomo imeli rep, nato pa čez njega gre francoska pletenica.

  Potem je spet rep, pletenica in rep na vrhu glave.

  Imamo slojevito pričesko in dolg konjski rep. Mastite ga z gelom in ga zvijete v flagele, naj bodo 3.

  Rezultat je preprosto neverjeten. Vaš dojenček bo zelo vesel.

  Pletenice za dekleta: 100 pričesk za vsak okus

  Za dekleta, tako majhna kot velika, je pomembno, da je pričeska lepa, močna in enostavna za tkanje. Navsezadnje želi tudi mamica izgledati ženstveno in elegantno. Ponujamo vam različne možnosti za tkanje pletenic za matere in njihove očarljive hčere, pa tudi fotografije po korakih z njihovim izvajanjem. Vedno bodi lepa!

  Tkanje pletenic za kratke lase

  Dojenčki s kratkimi lasmi ne bodo ostali brez naše pozornosti, saj lahko katerokoli pričesko z malo truda in domišljije naredimo čudovito.

  Frizuro bob lahko okrasite z izvirno rožo iz pletenic.

  Tako lahko v kratke lase pletemo francosko pletenico.

  Razigrani končniki se zelo dobro obnesejo pri dojenčkih s kratkimi lasmi.

  Tudi mehke in puhaste otroške lase je mogoče plesti zelo elegantno in lepo.

  Očarljive pletenice za dolge lase

  Oglejte si, kako lahko dolge lase pletate in sami poskusite eno od teh pričesk.

  Poredni pigtails za dekleta: izvirni in preprosti

  Zelo elegantne in priljubljene pričeske za male lepotice. Poskusite ponoviti za svojega otroka.

  Priljubljeni vzorci pletenic: hitro in enostavno

  Mamice vedo, kako težko je včasih spotirati pigtail za nemirnega in gibčnega otroka. Ponujamo vam preproste in cenovno ugodne vzorce pletenic, da bo postopek tkanja hiter in prijeten..

  Prva shema je navadni pigtail, ki je zelo priljubljen med mamami. Imenuje se drugače: francoska pletenica, zmaj, spikelet. Vzorec tkanja je precej preprost in preprost..

  Ta slapna pletenica je zelo romantična in elegantna.

  Notranjost francoska pletenica ustvari neverjeten volumenski učinek na laseh.

  Žični zmaj - neverjetno tkanje.

  Zelo udoben pigtail v kombinaciji z žemljo.

  Najljubša in nenadomestljiva ribje ribe.

  Pletenice za dekleta: 50 možnosti za vse priložnosti

  Neskončno lahko občudujete čudovite pričeske. Ne samo gledamo, ampak naredimo čudovite pletenice skupaj.

  Zanimive možnosti za pričeske s pletenicami 2020

  Lepi, razkošni lasje so prava vrednota vsake ženske. Zato jim vedno posvečamo veliko pozornosti. Leta 2020 so pričeske s pletenicami postale še posebej pomembne. To je zato, ker lahko z njihovo pomočjo naredite eleganten, romantičen, eleganten in celo rahlo drsljiv videz. Odvisno je od tega, kakšno tkanje uporabimo v določenem primeru. Danes vam bomo povedali o najbolj priljubljenih možnostih za pričeske, ki temeljijo na pletenicah za lastnike katere koli dolžine las.

  Pričeske s pletenicami za kratke lase

  Ne glede na modne trende so kratke dolžine las vedno priljubljene. Zato ne preseneča, da je tudi v tem primeru mogoče narediti lepo tkanje. Dve pletenici, prepleteni na straneh, izgledata zelo zanimivo. Ta pričeska je udobna, zato jo je mogoče narediti za šport, nakupovanje, hojo in preprosto vsakdanje življenje..

  Nekoliko več možnosti pričeske je na voljo lastnikom podolgovatega boba. Na primer, lahko sprednji del las zavijete v trak za glavo, ostale pa pustite ohlapne. Najpogosteje so kodrani, da bi pričeska izgledala bolj teksturirano. Ta možnost je v vsakem primeru primerna, zato je še posebej priljubljena pri vseh fashionistah..

  Pričeske s pletenicami za srednje dolžine las

  Danes povprečna dolžina las velja za najbolj vsestransko uporabno. Ker niso neprijetne, so idealne za eksperimentiranje s pričeskami. Med najpreprostejše možnosti tkanja so klasične in francoske pletenice. Mnoga dekleta jih izdelajo sama brez težav. Nekoliko bolj zapleteno je tkanje štirih pramenov. Prav ta pletenica izgleda razkošno na laseh katere koli debeline. Za praznične dogodke lahko naredite bolj zapleteno pričesko iz dveh pletenic. V primeru, da nameravate ustvariti romantičen videz, je bolje pletati pletenice samo na zadnji del glave. Preostale pramene lahko zavijte z curling likalnikom. Rezultat je dokaj preprosta, a spektakularna pričeska. Tudi veliko deklet raje uporabi pletenico kot osnovo za popek. Takšne pričeske so pogosto okrašene z velikimi prameni ali cvetnimi okraski. Pričeska "naglavni trak" je letos postala aktualna. Primerna je za vsako priložnost in na splošno velja za eno najbolj vsestranskih za katero koli dolžino las..

  Trendi pričeske s pletenicami za dolge lase

  Lastniki dolgih las pogosto pravijo, da z njimi ne morejo narediti lepe pričeske. V resnici ni tako in izkušeni obrtniki to redno dokazujejo. Doma lahko naredite francosko pletenico z podolgovatimi prameni. Če imate debele lase, bo vaša pričeska voluminozna in neverjetno lepa. Bodite prepričani, da vas drugi ne bodo prezrli. Ta možnost je primerna tako za vsakdanje življenje kot za obisk določenih dogodkov. Zato priporočamo, da se naučite, kako ga sami tkati. Pričeska s pričeskami je primerna tudi za dolge lase. S tem tkanjem lasje v večji meri ostanejo ohlapni. Zato jih je bolje, da jih zvijete z curling likalnikom ali z curlerjem. Tako boste ustvarili romantičen večerni videz. Pogosto je narejena za fotografiranje ali druženje v toplih krajih. Ljubiteljem lažjih, umazanih pričesk priporočamo pletenje ne preveč tesne pletenice in po potrebi izvlecite več pramenov.

  Preproste pričeske s pletenicami za vsakdanje življenje

  Nedvomno obstaja neverjetno veliko število različic pričesk, ki temeljijo na pletenicah. A ne bodo vsi primerni v vsakdanjem življenju. V tem primeru postanejo bolj pomembne preproste, lakonske pričeske, ki ne zahtevajo posebnih veščin. Če želite, jih lahko naredite tudi sami, le malo morate vaditi.

  Morda bi bila najpreprostejša vsakodnevna pričeska klasična elegantna spikelet. Izogibajte se neprevidnosti, ne raztegnite pramenov in poskusite narediti pletenico gladko. Ta pričeska je odlična za študij, delo, hojo itd. Naslednja možnost je francoska spikelet. Od prejšnjega se razlikuje le po tem, da mora biti tkano na glavo. Zaradi tega izgleda bolj voluminozno. Vendar, če pramenov ne raztegnete in tkate dovolj tesno, bo pričeska videti zadržana in jedrnata. Poleg tega lahko po delu raztegnete nekaj pramenov in takoj boste dobili sproščeno, večerno različico. Obstaja veliko možnosti za vsakodnevne pričeske, ki temeljijo na pletenicah. Izberite najboljšo možnost zase in poskusite to storiti sami. Priljubljene pričeske vključujejo šop, poševno pletenico, slap s svetlimi kodri in še več..

  Poročne pričeske s pletenicami

  Marsikdo ne ve, da so poročne pričeske pogosto narejene na podlagi tkal. To vam omogoča, da ustvarite neverjetno lepe, občutljive možnosti za vsak okus. Na primer, pletenica v kombinaciji z ohlapnimi kodri vedno podarja nežnost in lahkotnost slike. Po drugi strani je žarek videti bolj zadržan in celo spektakularen. Toda v tem primeru je veliko odvisno od razpoložljivosti dodatnih podrobnosti in celo kroja obleke. Vse to je treba upoštevati, da boste ustvarili popolno podobo na tako pomemben dan..

  Pričeske s pletenicami za dekleta

  Za mlada dekleta bodo pletene pričeske vedno ustrezne. Danes obstaja veliko možnosti za preprosto tkanje, ki jih lahko naredi celo mati. Med najbolj priljubljenimi možnostmi so pletenice rogovi. Ta pričeska poudarja otrokovo starost, zmote in spontanost. Še več, to je odlično tkanje ne samo za dogodke, temveč tudi za vsak dan. Lahko naredite tudi klasično šilico ali francosko pletenico. Takšna tkanja so primerna ne samo za odrasle, temveč tudi za otroke. Poleg tega lahko vedno pokažete domišljijo in dodate trak ali izberete čudovit elastični trak, sponko za lase. Mlada fashionista bo zagotovo cenila vaš trud.

  Obstaja neomejeno število pletenih pričesk. Kot lahko vidite, tudi na podlagi preprostih in razumljivih tkal lahko sami naredite edinstvene, razkošne pričeske. Glavna stvar je, da malo vadite in vedno preizkusite nekaj novega..