Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase

Med pripadnicami nežnejšega spola obstaja mnenje, da je izbira pričeske za kratke lase zelo omejena in na pletenje boste morali pozabiti. In to je v osnovi napačno. Tako za kratke kot za zelo kratke odbitke lahko naredite neskončno raznoliko lepo oblikovanje s pomočjo francoskih, nizozemskih in drugih vrst pletenic. Treba si je samo želeti in si vzeti nekaj minut, da si ogledate in preberete navodila po korakih spodaj za ustvarjanje nekaterih najbolj zanimivih in enostavno izvedljivih pričesk s pletenicami za kratke lase.

Francoski slap za kratke lase

French Falls bo videti super na kratkih valovitih laseh. S to pričesko lahko vedno eksperimentirate. Na primer, pletenico zavijte ne ravno, ampak z rahlim naklonom.

Kako narediti:

  Lase počešite tako, da je ločitev ob strani (približno nad očesom). Na čelu ločite pramen las, ga razdelite na tri dele in začnite tkati navadno francosko pletenico. Začeti morate s pramenom, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite od zgoraj do osrednjega. Vrzi mu skrajni pramen. Lasje iz proste mase dodajte pramenu, ki se je izkazal za najbližjo ločitvi (na pramen postavite pramen in ga spet primite skupaj z dodatnimi lasmi). Vrzi ga na osrednjega. Črta skrajnega pramena, vendar jo je treba spustiti tako, da prosto visi. Vzemite nov pramen iz proste mase in ga vrzite na sredino.
  Ponovno dodajte nove lase v pramen, ki je najbližji ločitvi, in ga vrzite na sredino. Skrajni pramen je treba spet spustiti, namesto tega pa ga je treba vreči. V tem vrstnem redu je treba tkati okoli glave in mimo zadnjega dela glave spustiti nekoliko nižje. Ko dosežete obraz, skrajni pramen zavežite z nevidnim silikonskim gumijastim trakom. Poravnajte pričesko, ohlapne lase lahko dodatno kodrate.

Voluminozna pletenica iz jelke v kombinaciji z vodnikom na zelo kratkih laseh

In na zelo kratkih laseh lahko ustvarite nenavadno in zelo simpatično pričesko z uporabo dveh različnih možnosti za tkanje pletenic.

Za to potrebujete:

  Na čelu ločite pramen, razpolovite in prekrižite polovice. S prsti jih pritiskate na glavo, z vsake strani iz proste mase zgrabite majhno ključavnico in jo vrzite na nasprotno stran. Nadaljujte z ločevanjem pramenov in jih izmenično vržite drug na drugega, tako da dobite nekaj podobnega kot pletenica ali božično drevo. Ko dosežete zadnji del glave, pritrdite zadnje pramene z več nevidnimi. Dodajte nevidnost celotnemu "božičnemu drevesu", le izbrati jih je treba v barvi las in se poskušati skriti v notranjosti.
  Z roko pokrijte oči in celotno strukturo poškropite z lakom. Vzemite majhen pramen iz enega od templjev, ga razdelite na dva dela in jih zvijte skupaj v obliki svežnja. Ločite še en pramen in ga zasukajte s prejšnjim. Če ločite nove pramene in jih zasukate s prejšnjo, se pomaknite nazaj vzdolž glave. Na zadnji strani glave zabodite zadnji pramen, ki skriva nevidnost pod lasmi. Preostale ohlapne lase in slog dodajte glasnost, simulira ustvarjalni nered, ne pozabite pritrditi z lakom.

Puhasto elastična pletenica

Pletenica elastičnih trakov je popolnoma enaka možnost, ko morate na kratkih laseh ustvariti nekaj lepega, impresivnega in zanesljivega (niti laka vam ni treba uporabljati).

  Na čelu ločite pramen in naredite konjski rep (# 1). Vrzi naprej. Začenši od templjev, zberite lase in naredite še en rep (# 2). Bolje je uporabljati prozorne gumijaste trakove. Prvi rep razdelite na polovico, med njegove polovice, vrgel rep št. 2 naprej in ga zataknite s sponko. Polovice repa št. 1 vzemite nazaj.
  Znova, od templjev, zberite del las in ga z elastičnim trakom zavežite skupaj s polovicami repa št. 1. Nastali rep (št. 3) razdelite na dva dela in, ko je med njima, vrnite rep št. 2 nazaj. Deli repa št. 3 pripeljite naprej in jih pritrdite s sponko. Začetek od ušes zberite še nekaj las in ga povežite z repom številka 2. Nastali rep številka 4 razdelite na dva dela, med katerimi morate potegniti lase, vržene navzgor. Deli četrtega repa zabodite na vrh, da se ne bi ovirali. Zberite bolj ohlapne lase in jih zavežite s konjskim repom, ki je zdaj spodaj. To storite, dokler vam ne zmanjka ohlapnih las. Pazite, da pletenico obarvate po celotni dolžini, tako da vlečete segmente na stranice.

Izjemna kombinacija francoske pletenice in kratkega boba

Kljub dejstvu, da je ta pričeska precej preprosta, na kratkih laseh izgleda zelo kul..

Ustvarjanje pričeske s pletenicami za kratke lase:

  Pramen previdno ločite na čelu, zavijte v vozel in za nekaj časa pritrdite s sponko. Na vsakem templju ločite še en pramen in ga pritrdite še s sponkami za lase, tako da se še ne motijo. Zberite še nekaj las pod prvim pramenom, prav tako jih zavežite v vozel in zatič. Leve stranske pramene vrnite nazaj in jih zabodite z nevidnimi. Nad njimi raztopite pramen. Sprostite preostali pramen in zavežite navadno francosko pletenico iz njega (ločite majhen del, začnite pleteniti, se pomaknite nazaj, dodajte lase). Pletenico zaključite na običajen način in skrijete konec pod lasmi na zadnji strani, tako da jo nevidno pripnete.

Pletenice na šiška in volumetričen stajling

Če želite zelo hitro ustvariti nekaj lepega in izvirnega na kratkih laseh, morate pletenico leteti na šiška in dodati volumen ostalim lasem..

To je zelo enostavno storiti:

  Na strani naredite ločitev in v bližini ločite pramen. Iz njega zavijte francosko pletenico in se pomikajte proti nasprotnemu ušesu. Pletenico napnite in zataknite za ušesom. Preostalim lasem dodajte volumen.

Tako lahko za kratke lase naredite morje čudovitih pričesk s pletenicami..

Video pričeske s pletenicami za kratke lase

Venec iz dveh nizozemskih pletenic

Elastična pletenica v kombinaciji s kratkim bobom

Obrnjena francoska pletenica s šopkom za kratke lase

Izvirna pričeska z dvema pletenicama

Graceful pričeska s francosko pletenico, pletenimi diagonalno

Pletenice za kratke lase: 58 neverjetnih idej!

Pletene pričeske videzu dodajo eleganco, lepoto in ženskost. Zaradi tega se številne dame bojijo odrezati dolge kodre, saj so prepričane, da se bodo potem morale odreči svojim lepim pletenicam. A temu ni tako. Sestavili smo prepletene kratke pričeske, ki vam bodo dokazale, da so tudi kratki lasje lahko pleten in videti neverjetno!

Pletenice izgledajo odlično na kateri koli dolžini las, kratke pletenice pa so videti še lepše. Če imate rez bob, potem lahko pletenico dodate samo na eno stran in dobite nov nov videz. Pletene pletenice izgledajo dosledno stilsko in odlično dopolnjujejo kratek nizek konjski rep..

Če imate pixie frizuro srednje dolžine, jo lahko naredite bolj trendovsko, tako da jo pletate. Preoblikujte vsakdanji pixie tako, da dodate pletenice, da lasje ne bodo spredaj.

Tista dekleta, ki želijo izgledati še bolj ženstveno, lahko poskusijo pletenice na pol vlečenih laseh. Preprosto zavijte lase, nato zavijte sprednje kodre, jih privijte nazaj in pritrdite. Rezultat bo tako eleganten, da boste to pričesko počeli ves čas..

Pleten voluminozna pričeska je najboljša možnost za dekleta s kratkimi lasmi. Nekoliko retro možnost, vendar zelo simpatična in funkcionalna. Samo dodajte glasnost s pomočjo teksturirajočega razpršila. Pletenice iz pletenic izgledajo neverjetno. Če so vam všeč ti drzni videzi in resnično želite izstopati iz množice, poskusite s tem slogom in zlahka boste dosegli svoj cilj..

Kot lahko vidite, obstaja veliko idej o pletenicah s pletenicami za kratke lase. Na splošno pletenice vedno izgledajo super, ne glede na dolžino pramenov. Oglejte si našo galerijo in izberite videz, ki vam je všeč!

Lepe pričeske s pletenicami za kratke lase naredite sami

Kakšne pletenice so primerne za kratke lase

Kratki lasje niso razlog, da pozabite nase in se odrečete čudovitim in stilskim pričeskam. Sem spadajo pigtails, ki so postali najbolj priljubljeni v zadnjih desetletjih. Praktične izkušnje so pokazale, da je izdelava očarljivih pletenic na kratkem odbitku povsem izvedljiva..

Ustvarjanje pričeske iz pletenic za kratke lase je precej zabavno in zanimivo. Omogoča preizkusiti na sebi veliko slik, poleg tega pa je za določene vrste pletenic dovolj 3-5 cm kodrov..

Vrste možnih pletenic:

 • spikelets;
 • pigtail platišče;
 • openwork;
 • Afriški.
 • slap s kratkimi lasmi

Stilisti priporočajo, da upoštevate te trike:

 • iz korenin morate tkati pletenico;
 • vzemite dokaj tanke pramene - manj plazijo iz vrst;
 • na začetku se prepričajte, da lase zdravite z lakom.

Kako tkati pigtails

Spikelet na eni strani

Tehnika tkanja te pletenice za kratke lase ostaja klasična:

 1. Lase dobro počešite, obdelajte z lakom.
 2. Z robom glavnika odstranite začetni pramen.
 3. Razdelite ga na tri pramene.
 4. Držite razdeljene lase z eno roko, dvignite majhen curl od spodaj in ga povlecite čez glavni del.
 5. Pletene pramene, izmenično jih spreminjajte. Poskusite ohraniti kodre enake.

Ogrodje prašičev

To tkanje je zelo priljubljeno med ženskami z dolgimi lasmi. To je razumljivo.

S kratko frizuro pletenje traku za glavo ni tako enostavno.

 1. Česan kodri.
 2. Dlake v temporalnem in čelnem delu zgrabimo enakomerno z njihovo rastjo. Preostale pramene pripnite s sponko.
 3. Curle v templju razdelimo na tretjino.
 4. Mi tkamo francosko pletenico topsy-turvy - sami poberemo kodre in postopoma pritrdimo tanke pramene bodisi na desni ali na levi strani.
 5. Torej tkamo na nasprotno stran. Dosežemo ušesno črto in zaključimo tkanje pletenice, rob zavežemo z elastičnim trakom.
 6. Nabrizgane lase poškropimo z lakom in jih z lasnico odstranimo v notranjost.
 7. Če želite povečati glasnost, previdno izvlecite tečaje.
 8. Preostale kodre zavijte z likalnikom, konico oboda prilepite pod lase.

Odprte pletenice

Ta pričeska se odlično poda tako obleki kot obleki. Pletenih odprtih pletenic na kratkih laseh ni enostavno, saj je bistvo pričeske, da narišete zanke, zaradi katerih je pričeska zračna. Zato so rahlo raščeni lasje bolj primerni, na primer kvadrat.

1. Vlažite kodre z mousse. Tako bodo vaši lasje videti gladki..

2. Na najkrajšem delu šiška ločite tri pramene. Plesti na večje dolžine.

3. Pletemo pramene kot običajno. Lase rahlo potegnite s sprednje strani. Privoščite si laka.

4. Pletenico zavijte s pomočjo dodatnih kodrov. Pripni konec.

Afriške pletenice

Dodatni trakovi v afriškem tkanju bodo podaljšali celo zelo kratke pričeske, kot je fant frizura. Skrivnost se skriva v uporabi dodatnih dodatkov:

• posebne niti itd..

Slap s kratkimi lasmi

Za to pričesko potrebujete fin glavnik in kravato za lase..

1. Lase dobro počešite.

2. Zavijte z curling likalnikom ali železom, to bo pričeski dalo bolj spektakularno.

3. V templju vzamemo curl, ga razdelimo na tri pramene.

4. Pletemo tradicionalno pletenico.

5. Po nekaj centimetrih začnemo oblikovati slap - zgornji curl usmerimo navzdol in ga nadomestimo z drugimi lasmi spodaj.

6. Nadaljujte s tkanjem, sprostite en pramen in tkajte naslednjega. Konec pritrdite z elastičnim trakom.

Kot lahko vidite, dolžina las ne ovira vedno ustvarjanja elegantnega videza. Obstaja veliko vrst pletenic za kratke odbitke..

Pletenice za kratke lase za otroke (deklice)

Pravkar se stopimo, ko gledamo naše majhne dojenčke s pigtails. Zdaj bomo analizirali, kako so otroške pričeske narejene na kratkih laseh iz pletenic. Hitro bomo spojili te pričeske, saj so otroci zelo energična bitja..

Preprosta pletenica

• Vse lase razdelite za tretjino.

• Skicirajte levi kodr na sredini.

• Desno - na levo, ki je že postala sredina.

• Tako nadaljujemo s tkanjem, dokler ne ostane le majhen rep. Celoten postopek izvajamo čim tesneje, da lasje ne razpadajo..

Pigtails ponytails

 • Vse lase razdelimo na enake dele.
 • Iz prve vrstice naredimo repo z gumijastimi trakovi ob samem korenu. Razdelite repe, ki izhajajo, in povečajo pramene naslednje skladbe, pritrdite jih tudi z elastičnimi trakovi.
 • Postopek nadaljujemo do konca.

Kača

Kača je vsakomur všeč zaradi svoje hitrosti.

 • Lase dobro počešite.
 • Najprej razdelimo enakomerno ali poševno.
 • Majhen del las počešite po obrazu, drugi - nazaj, pritrdite jih s sponko.
 • Ločevanje majhnega pramena.
 • Razdelite ga na tri kodre.
 • Vsi stranski prameni v postopku so položeni na sredino.
 • Na koncu celotne poti dodajte nove kodre na stranske pramene.
 • Naslednjo vrsto naredimo, zaključimo do konca, zavijemo v nasprotno smer.
 • Skrajna vrsta je enaka prvi - pričeska je narejena.

Zdaj lahko preprosto ustvarite čudovite pletenice za svojega otroka. Če želite to narediti, morate samo želeti in preučiti ta članek..

Tkanje pletenic na kratkih laseh

Mnogi lastniki kratkih pričesk verjamejo, da si ne morejo privoščiti čudovitega stajlinga iz pletenic, dokler ne prerastejo. Vendar pa gre za veliko napačno predstavo, saj obstaja ogromno število vzorcev tkanja, ki bodo preoblikovali celo zelo kratek kvadrat. Ta članek opisuje najpogostejše vzorce, pa tudi nasvete, ki pomagajo diverzificirati in olajšati postopek tkanja..

Kaj je potrebno za ustvarjanje pričeske

Seveda lahko navadne pletenice pletate preprosto tako, da imate s seboj nekaj, s čimer jih lahko popravite, tako da se pričeska v prihodnosti ne razpade. Ampak, če želite narediti bolj zapleteno tkanje, bodo druge naprave prav prišle..

Na primer:

 • Krtača za lase. Lahko je katere koli oblike, ki vam ustreza. Zaželeno pa je, da je iz naravnega materiala, saj navadni glavniki lase elektrificirajo;
 • Nevidne zaponke za lase, zaponke za lase in lasnice za pritrditev izvlečenih pramenov in same pletenice;
 • Za pritrditev in dodajanje dodatne pričeske pričeski bodo potrebni elastični trakovi, barvni trakovi in ​​drugi okraski;
 • Zaradi posebnosti pletenja kratkih pričesk lahko nekatere pramene iztrgajo iz celotne mase in s tem naredijo celoten videz drsen. Da bi se temu izognili, boste potrebovali kakršen koli močan izdelek za fiksiranje, prav tako bo pričeska zdržala dlje časa in videti lepo.

Kakšne pletenice so primerne za kratke lase

Francosko

 • Pred tkanjem morate skrbno česati pramene in jih vrziti nazaj, ali če želite narediti pletenico pod kotom, potem jih morate česati na eno stran;
 • Označite začetek pletenice in ga razdelite na tri enake pramene širine, ki jo želite;
 • Začnite tkati klasično različico in po tem, ko naredite nekaj tkal, začnite dodajati ohlapne kodre na vsako stransko pramen, ki ga vržete čez srednji pramen;
 • Nadaljujte s pletenjem, dokler ne zmanjka vseh ohlapnih kodrov;
 • Konec pritrdite z gumijastim trakom.

Tkanje francoske pletenice, razen nekaterih lastnosti, se ne razlikuje od vzorcev tkanja klasičnih pletenic.

Slap

 • Zavijte dobro česane lase na poljuben način. Lahko je oblikovanje izvedeno z likalnikom, curling likalnikom ali sušilcem za lase s posebno šobo difuzorja. Kodre lahko pustite naravnost, vendar bo najbolj impresiven slap videti natanko na zavihanih kodrih;
 • V templju ločite tri enake pramene;
 • Tkanje se začne v klasičnem vzorcu pletenic proti drugemu templju.
 • Po prepletu nekaj zavojev sprostite zgornji pramen in ga nadomestite z novim, izbranim iz celotne mase.

Spikelet

 • Na zadnji strani glave je poudarjen del, ki je razdeljen na tri enake pramene;
 • Pletenica se začne po klasični shemi, vendar se z vsakim novim zavojem na preneseni pramen doda majhen del las z istega roba kot pramen;
 • Pletenica je pletena, dokler se celotna prosta masa las ne konča, nato pa morate še naprej tkati navadno pletenico;
 • Na koncu je pričeska pritrjena z elastičnim trakom in okrašena;
 • Prav tako ne smete biti omejeni na tkanje samo enega spikeleta, ampak jih zavijte v kolikor želite..

Pletenica

 • Na območju templjev in čela ločite česani del las vzporedno z njihovo linijo rasti. Počitek pritrdite na krono.
 • Dlake, ki so na levem templju, razdelimo na tri enake dele.
 • Pletenica je tkana po vzorcu hrbtne francoske pletenice, torej se spremeni le, da se prameni nalegajo ne drug na drugega, temveč pod.
 • Tkanje je treba nadaljevati, dokler ne pridete do drugega konca. Ko ste prišli do ušesa, zavijte navadno pletenico, ki jo je nato treba pritrditi z elastičnim trakom;
 • Da bi pletenica postala bolj voluminozna, nežno izvlecite stranske pramene;
 • Zavijte prosti del las in konico traku za glavo skrijejte pod bujnimi kodri.

Pleten iz šiška

 • Šiške ločite od celotne mase, če je nimate, potem je v redu, samo izberite sprednji del, ki ga bo nadomestil.
 • Nastali curl razdelite na tri dele in začnite tkati klasično pletenico.
 • Nato na stranske pramene, ki so bolj oddaljeni od obraza, začnite pleteti lase.
 • Na koncu pigtail pritrdite z lasno elastiko in jo pritrdite blizu ušesa.

Dvojna pletenica iz šiška

 • Lase zavijte s sušilcem za lase, likalnikom ali curling likalnikom, potem ko ga dobro česate. Za daljšo obstojnost uporabite peno in vse potresejte z lakom;
 • Sprednji del las ločite od enega ušesa do drugega, preostale kodre pa rahlo zasukajte v neupravičen kupček, da ne poškodujete kodrov;
 • Izbrani del razdelite na šest pramenov in iz njih tkalite dve pletenici po klasični shemi;
 • Preostale konce pritrdite s tankim elastičnim trakom, nato pa jih pritrdite s hrbtne strani s pomočjo zatičev in nevidnih zatičev.
 • Odvijte izbokino in nežno zgladite kodre z rokami.

Trak za glavo

 • Lase počešite in jih vodoravno razdelite na dva enaka dela;
 • Od prvega dela tkalimo francosko pletenico v hrbtni strani..
 • Konico zavežite z elastičnim trakom, da se ujema z barvo vaših kodrov..
 • Enako storite z drugim delom..
 • Obe pletenici privijte okoli glave in pričvrstite stajling z lasnicami.
 • Nastale konce lahko skrijete v notranjosti z lasnicami ali nevidnimi zatiči ali pa jih okrasite s čudovitim elastičnim trakom ali sponko za lase.

Nasveti

Ne glede na to, koliko pramenov v pletenici si prizadevajo za svojo identiteto, zato bo pričeska videti bolj simetrična in čedna.

To je le nekaj najrazličnejših vzorcev in možnosti pletenic, ki jih je zdaj ogromno. Zato, da se vam pričeska neverjetne lepote prikaže na glavi, se morate samo naučiti nekaj osnovnih vzorcev in napolniti roko, nato pa boste začeli sami pletenice bolj in bolj zapletenega tkanja..

Pletenice za kratke lase: kako pleten francoski spikelet

Pigtails so ena najbolj priljubljenih pričesk. Očarljiva tkanja so primerna tako za dekleta kot odrasle ženske - obe s pigtails izgledajo očarljivo. Če ima deklica dolge ali srednje lase, potem ni težav - pletenico lahko preprosto pletate čez spodobno dolžino. In kaj storiti za tiste s kratkimi lasmi - tudi vi želite biti lepi, vendar dolžina zmede.

Mnogi verjamejo, da so pletenice neprimerno razkošje za kratke lase. A je? Z zaupanjem lahko rečemo, da to sploh ni tako. To temo bomo obravnavali v članku - kako pleteti pletenice na kratke lase za dekleta in dekleta - podali bomo primere tako vsakodnevnih kot prazničnih možnosti.

prednosti

 • Sodobne metode pletenja vam omogočajo, da ustvarite veliko možnosti za čudovite pletenice, vključno s kratkimi lasmi.
 • Pričeske s pletenicami so zelo ženstvene, odlično se ujemajo z romantičnim videzom.
 • Pletenice vam omogočajo, da odstranite moteče pramene z obraza, kar je pomembno, ko morate vaditi, se učiti, trdo delati. Poleg tega pričeske s pletenicami dobro držijo in skoraj zagotovo ne bodo razpadle do večera..
 • Pletenice dodajo čar in spontanost podobi.
 • Pigtails so precej preprosti za tkanje, to je povsem mogoče storiti sami. V članku bodo navedeni primeri pričesk, ki so posebej namenjeni samoizpolnjevanju.

Za odrasle

Razmislite, s kakšnimi pletenicami lahko odrasla deklica pletenice, da ne bi izgledala kot "deklica". Odrasle ženske in tkalke naj bi bile "odrasle" - lepe, zapletene, teksturirane. Plus je, da čeprav so takšne pletenice videti težke, jih je precej preprosto tkati - preprosto morate obvladati nekaj osnovnih korakov - in zanimiva nova pričeska je pripravljena.

Vsakodnevne možnosti

Stilisti svetujejo, da razmislite o naslednjih vrstah pletenic, ki veljajo za najprimernejše za kratke lase:

 • Spikelet. Izvirno tkanje, ki ga je enostavno in hitro narediti. Primerno, če dolžina las doseže vsaj 5 cm. Za pletenje špiceta na kratki glavi las je treba pletenje začeti od samih korenin - čim bližje njim. Vzemite tanke pramene - na ta način se bodo bolje pritrdili. Pred tkanjem poškropite glavo z lakom - to bo zagotovilo boljši oprijem pramena - manj bo potrgano.
 • Obroč prašiča. Posebna pričeska, ki uokviri glavo s čudovitim pletenim obročem. Pleten je lahko, če imajo lasje dolžino 10 cm. Na fotografiji je vzorec pletenice s kopitami:

Francoska pletenica za ženske

To je izvirna in očarljiva pričeska s teksturiranim tkanjem. Dobra stvar francoske pletenice je, da lasje naredijo bolj voluminozne, kar je zelo pomembno, če so na primer ženski lasje tanki.

Nasvet: če so vaši lasje res kratki, jih podaljšajte z nadzemnimi prameni - na ta način boste dosegli bolj lepo pričesko. In če se kratki lasje tudi kodrajo, potem je priporočljivo, da jih poravnate z železom ali posebnim serumom. To bo dodalo nekaj centimetrov dodatne dolžine..

 • Lase temeljito počešite.
 • Odločite se točno, kje bo vaša pletenica. Lahko gre od strani in strogo skozi sredino ter glavo uokviri z vencem. Razmislite o sredinski možnosti. V tem primeru vzemite odsek las s čela in ga razdelite na tri dele..
 • Začnite tkati kot običajno - z vsakim naslednjim korakom zgrabite stranske pramene in jih tkajte v glavno pletenico.
 • Torej pridite do konca, dokler ne zapletete vseh las.
 • Nato pletenico pritrdite z elastičnim trakom ali, v praznični različici, z elegantnim lokom ali lasnikom.

Kako kratke ženske odbitke izgledajo za okrogel obraz in kako dobro izgledajo, lahko vidite na fotografiji v članku.

Toda kako izgleda lažna bob frizura za kratke lase na fotografiji, si lahko ogledate tukaj v članku.

Zanimivo bo tudi, če se naučite, kako navijati kratke lase in kako dobra bo videti takšna pričeska: https://opricheske.com/uxod/zavivka/kak-nakrutit-korotkie-volosy.html

Toda kako izgleda pričeska Malvinka za kratke lase, vam bo pomagalo razumeti fotografijo v tem članku.

Afriški

Ta vrsta tkanja za kratke lase je značilna po zavidljivi izvirnosti - ni vsako dekle odločilo, da bo dobilo takšno pričesko. Če pa se je vendarle odločila, bo pridobila nenavadno, zanimivo in privlačno pričesko..

Lastnosti:

 • Pogosto se za ustvarjanje pletenic uporabljajo večbarvne niti, kot je nitka - v tem primeru frizura postane tudi večbarvna. Torej ustvarjalna je izbira kreativnih in pogumnih posameznikov.
 • Afro-pletenice vam omogočajo, da o stylingu ne razmišljate dlje časa - glava je na vrsti vsak dan brez napora. Prav tako vam ni treba vsak dan umivati ​​las - ta postopek lahko izvajate veliko manj pogosto..
 • Afriške pletenice bodo krasile glavo kar 4 mesece - tako dolg "dopust" od potrebe po stilu las je vreden plačila 4-5 tisoč rubljev za pletenje.
 • Bistvo pletenja je, da mojster lase razdeli na številne majhne pramene, iz vsakega pramena pa oblikuje ločeno tanko pletenico. Kot rezultat, se na glavi pojavi cel šok tankih pletenic, kar ustvarja bujno in voluminozno pričesko. Na kratkih laseh bo pričeska videti še posebej nenavadno in izvirno..
 • Upoštevajte, da so afriške pletenice tkane, če so lasje dolge vsaj 5 cm. Toda če lasje ne dosežejo te oznake, lahko poveljnik plete umetne pramene - in pletenice z njihovo pomočjo Opomba: Ta pričeska ni namenjena samostojni izvedbi Mojster ga uporablja samo v salonu, ki uporablja posebno opremo

Praznične voluminozne pletenice

 • Če želite svojo francosko pletenico narediti praznično, lahko iz nje oblikujete šopek in ga pritrdite z elegantnimi lasnicami - takšen kup izgleda zelo dekorativno in izvirno. Francoska pletenica je dobra, saj odlično ohranja obliko pričeske, ne dopušča, da bi se prameni izlegli - nepogrešljiva kakovost, ko je potrebno, da pričeska traja dlje časa - primerna za aktivna dekleta.
 • Openwork pletenice so čudovita in očarljiva možnost za kratke lase. Ta pričeska je možna, če dolžina las doseže 15 cm. Na krajših laseh je lahko odprto tkanje samo z nadzemnimi prameni. Ta vrsta tkanja izgleda nenavadno ženstveno in romantično. Najboljše od vsega je, da se odprto tkanje kombinira z glavno frizuro - kvadratom ali bobom. Te frizure vključujejo ravne pramene enake dolžine, kar omogoča, da jih pletate v pletenice Nasvet: Pramenov pred pletenjem posujte z lakom, da se pričeska varno oprime. Na fotografiji - odprte pletenice:
 • Ribji rep. Ta možnost je vrsta francoske pletenice. Preprosto je narejeno in hkrati izgleda izvirno in nenavadno. Za pletenje boste potrebovali več časa in potrpljenja kot pletenje francoske pletenice. Za kratke lase je najbolje narediti ribje nohte s "podporo" nadzemnih pramenov - takrat je pričeska zagotovljena, da se ne bo razpadla. In potrebno je tesno in varno pritrditi pričesko z nevidnimi lasnicami in lasnicami - v nasprotnem primeru bodo prameni iztrgani. Toda kako narediti lep rep za dolge lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.
 • Prašičkov od znotraj. Tkanina je podobna francoski pletenici, le stranski prameni se ne nalegajo na srednji, ampak se spuščajo navzdol. Izkaže se konveksna pletenica, ki lepo izstopa proti splošnemu enakomernemu "ozadju" gladkih las Opomba: Ta pričeska ne bi smela imeti vidnih "pomanjkljivosti" - vsaka pomanjkljivost bo zelo opazna. Zato pričesko lepo in varno pritrdite. Toda kakšne pletenice za srednje lase za otroke so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko izveste iz članka.

Pričeske za majhne deklice

Razmislite o možnostih pletenic za kratke lase za majhne princese - navsezadnje so pletene pričeske v tem primeru pravi izhod. Dajejo čar malo fashionista, izgledajo lepo, zanesljivo "ščitijo" pogled pred prameni.

Vsakodnevne možnosti

Vzorec tkanja tradicionalne preproste pletenice

 • Združite lase in celoten volumen razdelite na tri dele.
 • Začnite tkati, navijati stranske pramene pod sredino po vrsti.
 • Torej, do konca, da pustite malo konice ohlapnih las.
 • Pletenico zategnite z elastičnim trakom - ravno dovolj tesen, da lasje ne bodo zrahljali. Zaprite kratke pramene z nevidnimi

Če želite narediti praznično različico, lahko pletenico okrasite s čudovitim lokom ali lasnikom.

Dve otroški pletenici za kratke kodre

Pletenje dveh pletenic na kratki glavi las ni lahka naloga, vendar je mogoče. Piškoti se bodo izkazali za kratke in se bodo nekoliko prilepili na stranice - vendar ima tudi to svoj čar.

Na fotografiji - pletenice za majhne deklice:

Navodila:

 • Vse dekličine lase razdelite na pol.
 • Z vsakega odseka zavijte majhno pletenico in jo zavarujte z elastičnimi trakovi.

Toda kako izgledajo lepe pletenice na srednjih laseh in kako težko je narediti takšne pletenice, je podrobno opisano v tem članku..

Pripravljeni so vsi - dve čudoviti pigtails. Če v pigtails pletete okrasne vrvice ali lepe trakove, dobite elegantno pričesko, s katero se lahko punca odpravi na počitnice.

Je enostavno tkati vilin pigtail

Vsaka punca bo všeč ta možnost. Elven pigtails so navadne ali francoske osi - nujno vitke -, ki so na obeh straneh pletene in vezane na zadnji strani glave. Če želite, lahko pričesko naredite bolj zapleteno in zanimivo, tako da dodate še nekaj vrstic pletenic na sredini..

Kakšne praznične pletenice je mogoče narediti

Kako pleteti otroške pigtails

Izvirna in lepa pričeska za kratke lase

 • Lase deklice razdelite na majhne odseke, iz njih oblikujte konjske repke. Pritrdite te konice s svetlimi tankimi elastičnimi trakovi..
 • Nato povežite te konjske nohte skupaj, tako da iz poti ločevanja na glavi naredite lep vzorec..

Toda kakšen je vzorec tkanja pletenic za srednje lase, informacije iz članka bodo pomagale razumeti.

Kako pleteti kačo - korak za korakom

Ta pričeska izgleda čudovito in hitro tka..

 • Lase počešite in razdelite na del - raven, stranski ali diagonalni.
 • Ločite en pramen od glavnine las - začnite pletati s čela.
 • Pramene razdelite na tri dele in zavijte, postopoma zgrabite stranske lase in jih tkajte v strukturo.
 • Potrebno je, da se pletenica izkaže za nekakšen "cikcak", ki spominja na kačo - ta čudovit vzorec bi moral iti čez dekličino glavo.
 • Pletenica se konča na dnu - pritrdite jo z lokom ali elastičnim trakom.

Toda katere pričeske iz pletenic za dolge lase so najbolj priljubljene in najlažje narediti, lahko ugotovite iz videoposnetka v tem članku.

Priporočila za tkanje lepih pletenic z lastnimi rokami

Koristni nasveti za pravilno pletenje kratkih las:

 • Lasje, ki jih je treba pletati, morajo biti čisto oprane in suhe.
 • Uporabite razpršila z "mokrim" učinkom - ta pričeska bo videti še posebej stilsko in seksi.
 • Pridobite čudovite dodatke za pritrditev las in sponk, s katerimi boste med postopkom tkanja ločili pramene drug od drugega - to jim bo pomagalo, da se ne bodo zapletale, pričeska pa se bo izkazala bolj urejena.
 • Preden začnete tkati, si lase privoščite z modelirnim mousseom ali peno - s tem bodo prameni bolj poslušni - ne bodo toliko trkali iz pričeske.

Ne opletajte otrokovih las tesno - glavna stvar je, da jim je udobna. Bolje je uporabiti bolj nevidne (vendar tudi brez fanatizma), kot pa vleči in vleči na občutljive otroške lase.

Ogledali smo si možnosti za pričeske s pletenicami za kratke lase. Vse lahko naredite sami, razen afriških pletenic. In zdaj veste, da nič ni nemogoče - tudi s kratkimi lasmi lahko polepšate lepo in izvirno tkanje.

Oglejte si naše vsakodnevne izbire najboljših lepotnih izdelkov

Kako pleteti kratke lase

Pigtails za bob frizuro

Ogrodje prašičev

Takšen pigtail je kot nalašč za dekleta, ki imajo klasičen ali podolgovat kvadrat.

 • Začnite tako, da vzamete pramen las iz desnega ušesa in pletite standardno pletenico. Glavna stvar, ki jo je treba zapomniti, je, da bo debelina pramena vplivala na debelino bodočega pigtailja. Tako je tudi z načinom tkanja. Če lase močno potegnete, se bo pigtail izkazal zaostrenejši in gostejši..
 • Če imate klasičen kvadrat, kjer je dolžina krajša kot v podolgovati različici, začnite tkati drugo pletenico, pri čemer vzemite ključavnico v območju levega ušesa.
 • Nato morate obe pletenici pritrditi na zadnji strani glave. Za to lahko uporabite lep lasnik ali elastičen trak z dekorjem.

Prašičja veriga

Zelo zanimiva ideja za bob frizuro.

 • V predelu čela, bližje desnemu ali levemu ušesu, izberite dva pramena.
 • Ne zelo tesno jih privežemo v vozel in po nabiranju novih pramenov zavežemo še eno, kot verižne vezi.
 • Preostale lase lahko zberemo v čudovit šop ali jih pustimo ohlapne.

Pigtail in bun

 • Lase razdelite na tri dele: na hrbtni strani glave, tik zgoraj, zberite lase in iz nje naredite šopke ter na straneh pustite ključavnice za pletenice.
 • Ko je žemljica privezana, preidite na pletenje. Pigtails je treba tkati, začenši od ušes, proti našemu snopu.
 • Svoj snop moramo zaviti s pigtails, in če so lasje prekratki, jih le popravite s pomočjo nevidnih zraven.

Lahke pletenice

Simpatičen pigtail

Zelo preprost in lahek pigtail, ki lahko poživi katero koli kratko frizuro.

 • V predelu čela vzemite ključavnico in jo razdelite na tri dele. Začnite tkati vsakič, ko se stranski pramen premakne v sredino.
 • Nadaljujte s pletenjem, izmenično nabirajte nove dlake vzdolž linije las.
 • Ko je pigtail zavit, ga pritrdite z mehkim elastičnim trakom in ga pripnite z nevidnim.

Zanimiva ideja bi bila, da bi pletenico zapeli pod šiška..

Ribji rep

 • Lase dobro počešite in vzemite pramen v parietalnem pasu, kot malvinka, in ga razdelite na tri enake dele.
 • Nato začnite tkati trokanalno pletenico..
 • Po nekaj vezavah začnite pobirati ohlapne lase z desne ali leve.
 • Tkanino pigtail po začrtanem vzorcu do samega konca. In njeno konico pritrdite z elastičnim trakom z dekorjem.

Mikro pletenice

Mikro pletenice spominjajo na afriške pletenice, le manjše. Ta videz je najboljši tudi za najkrajše lase..

 • Lase razdelite na ločila in začnite plesti majhne, ​​tesne pletenice eno za drugo..
 • Lahko eksperimentirate tako, da lase razdelite na različne cone. Pletenice lahko pletate samo na eni strani, na drugi pa pustite lase ohlapne. Lahko pa pletenice zavežete z vzorcem.

16 enostavnih vadnic o pletenju za začetnike s fotografijami in videoposnetki

Torej, vem, da je raketna znanost najtežji miselni izziv na svetu, a ste že kdaj poskušali plesti krono s tehniko ribolova? Zagotavljam vam, da bodo rakete po tem najmanjše težave..

Seveda smo nekateri bolj nadarjeni v smislu ustvarjanja pričesk, zato vaši prijatelji vsak dan sami nekaj novega oblečejo in gredo s stilskimi pričeskami, medtem ko google "kako se naučiti hitro in enostavno pleteti svoje pletenice". V našem članku so navodila po korakih, kako to storiti: samo poglejte fotografijo in naučili se boste pravilno tkati pigtails..

Kako pleteti 16 vrst pletenic za dekleta

Pokazali vam bomo, kako se naučite, kako pleteti pigtails na različne načine z uporabo navodil po korakih na fotografiji in videoposnetku..

Francoske pletenice

 1. Deljeni lasje do gladkih.
 2. Nato z glavnikom ali s prsti ločite trikotnik las od čela do krošnje glave..
 3. Odsek razdelite na tri dele in jih zavijte v tri pramene, pri čemer pazite, da bo vsakič več las na vsaki strani glave..
 4. Nadaljujte s pletenji in razdelitvijo na odseke, dokler ne pridete do koncev, nato pa zavežite z gumico.

Nizozemske pletenice

 1. Za pletenje te pletenice za dekleta sledite zgornjim korakom 1 in 2.
 2. In potem bo razlika: namesto da pletate dele las drug proti drugemu in na sredini, medtem ko pletate (posnemajte z rokami; takoj boste videli, kaj mislim), morate spremeniti smer in prereze pod seboj, vleči od znotraj.

Zvita pletenica

Oglejte si, kako pletenice pletate hitro in graciozno. Vadite malo in si jih lahko sami pletate.

 1. Česati lase, zberi se v konjski rep.
 2. S konicami prstov zdrgnite higiensko čisto šminko (to bo pomagalo obdržati neželene lase na mestu, ko delate), nato pa konjski rep razdelite na dva in nato zavrtite vsak del navznoter v eno smer.
 3. Nato prekrižite in zvijte oba odseka skupaj, pritrdite konce z elastičnim trakom. Pletenico pritrdite z lakom za lase.

Ribji rep

 1. Po odstranitvi ali krtačenju las ga razdelite na 2 oddelka. Med delovanjem ločite enega za poenostavitev.
 2. Lase razdelite na pol, tako da vsak del stisnete v roki. Nato s kazalcem potegnite majhen kos pramena z leve strani in ga prekrižite, tako da ga znotraj povežete z desno stranjo.
 3. Enako ponovite na drugi strani, tako da povlečete kos pramena z desne strani in ga na notranji strani prečkate z levega pramena..
 4. Lase držite v rokah do konca pletenja, nato pa vse zavarujte z elastičnim trakom. Pojdite na drugi del las in naredite enako.
 5. Nato lahko pletenice posebej zrahljate, da ustvarite voluminozen učinek..

Francoski ribji rep

 1. Če imate dlake, jih najprej kodrajte, da dodate teksturo in volumen. Nasvet za profesionalno uporabo: Sprej razpršite pred in po kodranju za še bolj čvrsto držanje.
 2. Natisnite krtačo na eno stran, nato pa lase na sredini razdelite na pol.
 3. Tkanine v francoščini na vsaki strani in nato, ko dosežete zadnji del glave, se ustavite.
 4. Naredite 2 prehoda navadne pletenice, da povežete dve pletenici, nato pa pojdite na ribolov pletenice.

Kostna krona

 1. Česte lase in delite na sredini.
 2. Nagnite glavo in začnite pletati od spodaj navzgor.
 3. Ko pridete do krone glave, nadaljujte s pletenjem v nizozemski tehniki po liniji las in navzdol na drugi strani glave. Konce zavežite z elastičnim trakom.
 4. Pritrdite fiksne konce pod pletenico in jih pritrdite. Tukaj je takšna obratna nizozemska pletenica.

Verižna pletenica

 1. Lase zavarujte v nizkem repu, nato pa na začetku konca ovijemo del las in zavarujte z elastičnim trakom.
 2. Razdvojite konjski rep na štiri oddelke.
 3. Vzemite tretji odsek in ga povlecite čez drugi odsek, nato vzemite četrti in ga povlecite pod drugi in tretji odsek, nato pa nad tretji odsek. Nato zapustite drugi odsek in prinesite prvi pod tretji in četrti.
 4. Nadaljujte s tem zaporedjem, dokler ne pridete do konca, nato pa pletenico pritrdite s kravato za lase.

Pleteni sveženj

 1. Na vsako stran pletajte dve nizozemski pletenici.
 2. Prekrižite jih na zadnji strani glave, nato pa se raztopite in nadaljujte do snopa.
 3. Preostale ohlapne lase zavijte v navadno pletenico in jih zavijte v bunkico in pritrdite na svoje mesto. Na koncu ovijemo dve pletenici s križnicami in ju pritrdimo na svoje mesto.

Spiralna pletenica

 1. Začnite na vrhu glave, tam ločite odsek las in začnite pletati v francoskem slogu v nasprotni smeri urinega kazalca..
 2. Nadaljujte s pletenjem navzdol po levi strani glave in okoli vratu, vodite pletenico navzgor in proti kroni glave, da ustvarite spiralo.
 3. Končajte tako, da konce zavežete v pletenico vzdolž črte las, da jih skrijete..

Francoska pletenica ob strani

 1. Kot lahko veste, gre pri tej pletenici za veliko glasnost. Če torej še nimate goste, voluminozne teksture, začnite z kodranjem las (glejte moje najljubše likalnike spodaj) in jih dražite vzdolž linije las in krone, da ustvarite veliko volumna..
 2. Nato lase povlecite čez ramo in jih zavijte v francoskem slogu, pri čemer pustite plasti in pramene okoli obraza, da mehčajo videz..
 3. Nadaljujte s pletenjem do konca, zavarujte ga z elastičnim trakom in lakom za lase.

Cvet ribe rep

 1. Lase razdelite po sredini, nato pa na vsako stran zavijte dve tanki pletenici, ki ju pletate..
 2. Pletenice z ribjo palico zavijte v kroglico in jih pripnite na mesto.
 3. Nato vzemite nov, ohlapen odsek las iz popka in ga do konca zavijte v ribjo palico, zavarujte z elastičnim trakom.

Pletenica Boho

 1. Odstranite majhen odsek las nekaj centimetrov od linije las in jih zavijte v tri pramene, tako da pritrdite konce.
 2. Nato 2-3 cm od prve pletenice začnite pletati večino las in jo pritrdite z elastičnim trakom, ki omogoča, da se ohladi..
 3. Na koncu vzemite vse lase (vključno s pletenicami), jih razdelite na pol in zavijte skupaj, konca zavežite z elastičnim trakom.

Rakov rep

 1. Odstranite del las s hrbtne strani glave in ga zavijte (konce pritrdite z elastičnim trakom), preostanek las pa pustite rahlo visečih na nasprotni rami.
 2. Nato vzemite preostale lase in zavijte pod in čez pletenico.
 3. Zavijte lase v elastični trak in voila!

Gred od zgoraj navzdol

 1. Obrnite glavo in zavežite francosko pletenico od vratu do vratu, začenši tik pod krono.
 2. Pletenico zavarujte s kravato za lase, nato pa lase ovijete okoli elastike in jo pritrdite na svoje mesto.

Nizozemske pletenice 2

 1. Lase počešite, delite desno in del las.
 2. Na preostalih laseh zavežite nizozemsko pletenico od linije las do zadnje strani glave in jo pritrdite z elastičnim trakom. Ponovite na drugi strani.
 3. Elastiko pokrijte tako, da nekaj las ovijete okoli, lahko pa v elastiko vstavite sponko za lase, da jo pritrdite.

Spikelet

 1. Dvignite 8 cm del las od vrha glave.
 2. Pletite ta odsek, dokler ne dosežete tik pod krono glave, pletenico zavežite z elastičnim trakom.
 3. Preostanek las vzemite in zavijte čez svojo že zapleteno pletenico, ki pokriva le delček.
 4. Preostale lase pletajte v treh delih, dokler ne dosežete koncev. Zavarujte z elastiko.

4 enostavne lekcije o tkanju slapne pletenice

Obljubimo, da to lahko stori vsak.

Bodimo iskreni: prvič, ko smo videli tkanje - slap, smo ga zaznali kot zapleteno sestavljanko za dekleta in mislili, da je potreben ogromen nabor spretnosti. Glede na to, da so pletenice - slapovi vedno prisotne v naših Instagram in Pinterest virih - je to eden najlepših in najbolj kul stilov tkanja vseh njih, zato smo se odločili razširiti svoje obzorje..

Tako kot vsi, ki se ukvarjajo s tkanjem, smo šli na YouTube in si ogledali vsak videoposnetek, ki smo ga lahko našli. Nato smo odkrili, da slap pravzaprav ni tako težaven, kot je videti - v resnici je zelo izvedljiv. In da to dokažemo, smo sestavili najboljše, najlažje nasvete za začetnike in profesionalce.

Za začetnike

 1. Naredite sredinski del ali ga premaknite nekoliko na stran, začnite pletati v francoščini od linije las do templja.
 2. Nato tri tri pramene še naprej držite v francoščini, toda namesto da bi prekrižali zunanjo stran (najbližje obrazu), jo spustite. Ja, dobesedno samo spustite skupaj s preostalimi lasmi, tako da zdaj obdržite le dva pramena.
 3. Nadaljujte s pletenjem francoske pletenice: vzemite še en kos las z rastne črte, dodajte ga v svojo pletenico kot običajno in zavežite. Ko pa pride čas za prečkanje tega zunanjega segmenta, ga preprosto pustite. V bistvu delate le polovico francoskega tkanja..
 4. Pletite, dokler ne dosežete hrbtne strani glave, nato ponovite na drugi strani. Dva odseka na zadnji strani povežite tako, da ju pritrdite.

Kako ustvariti klasično pletenico za slap

Od sprednjega dela glave ločite 1-palčni pramen in ga razdelite na tri enake dele. Nato vzemite levi in ​​desni del las in jih prekrižite na sredini, kot bi to storili s francosko pletenico. Tukaj pride tehnika slapanja: namesto da pletenico nadaljujete, spustite desni pramen in ga nadomestite z novim pramenom las iz korena. Prekrižajte to novo nit čez srednji del in ponovite isti korak z levim pramenom.

Nadaljujte s to tehniko - spustite spodnje odseke in jih nadomestite z novimi lasmi, dokler ne pridete na drugo stran glave. Na koncu zavijte navadno pletenico, jo zavežite s prozornim elastičnim trakom in ga pritrdite pod slap. In ti si to naredil!

Kako narediti pletenico za kratke lase

Nimate dolgih las? Brez skrbi, še vedno lahko naredite pigtail - slap. Upoštevajte le, da boste pletenje začeli veliko višje, kot če bi imeli lase kot Rapunzel. Priporočamo, da začnete od roba glave v bližini linije las..

Za povprečje

Če že imate osnove tkanja slapa, je čas, da se premaknete na naslednjo stopnjo. Namesto, da pletate naravnost po hrbtu glave, poskusite pletenje diagonalno navzdol po levi strani. Nadaljujte s spenjanjem pramenov las in spuščanjem spodnjih odsekov, dokler pletenica ne doseže hrbtne strani vratu (tik pod ušesom), nato pletenico pritrdite z lasnicami.

Za napredne

Kako kombinirati pletenico slapnic in dvojne nizozemske pletenice

Ta nasvet je namenjen vsem mojim strokovnjakom za pletenje, ki so že zelo izkušeni in želijo preizkusiti nekaj novega. Začnite z odsekom las na sredini blizu čela in na sredini glave naredite pletenico s slapom, dokler ne dosežete zadnjega dela glave. Na desni strani pritrdite pletenice, da vaše trdo delo ne bo razpadlo.

Na desni strani glave sprednji del las razdelite v tri pramene - to bo začetek vaše nizozemske pletenice. Začnite pletati s strani glave in dodajte viseče lase iz slaparske pletenice. Ko pletenica doseže zadnji del glave, jo zavežite z elastičnim trakom. To ponovite na drugi strani glave in vaša pletenica je pripravljena..

Se torej že počutite kot profesionalec pri pletenju? Upamo, da! Zdaj lahko pletate čudovite pletenice za katero koli dekle: sebe, hčerko, prijatelja ali mamo. Vso srečo!

Pletenice za kratke lase, kvadratne - kako hitro in enostavno pleteti lepe pletenice za kratke odbitke z in brez šiška, fotografija

Svetlana Tarasova

Frizer-stilist z več kot 8-letnimi izkušnjami, strokovnjak na področju odbitkov, stylinga, nege las, barvanja.

V nasprotju s priljubljeno napačno predstavo so pletenice čudovita pričeska ne samo za dolge lase. Veliko lepih in zanimivih stajlingov je mogoče narediti na kratkih dolžinah. Seveda niso vsi stajlingi na voljo lastnikom kratkih pramenov, a dejansko obstaja veliko možnosti..

Pravila tkanja in nasveti za kratke lase

Daljši so prameni, bolj udobno je tkati pletenice na njih. Vendar pa lahko profesionalci naredijo takšne pričeske na laseh dolžine 5-7 cm, in da jih ustvarite doma, je dovolj 10-15 cm. Razne vrste kvadrata so kot nalašč za tkanje. Pomembno pa je upoštevati obliko obraza in druge značilnosti videza..

Pletenice imajo številne prednosti. Omogočajo raznolikost pričeske, omogočajo, da spremenite sliko in ji daste individualnost..

Obstajajo splošna pravila, ki jih je treba upoštevati pri ustvarjanju pletenic za kratke lase:

 1. Na čiste lase morate narediti styling. Po pranju uporabite balzam, masko ali balzam, da naredite pramene vodljive. Naj se naravno posušijo.
 2. Odločiti se morate, kako in kam bo pletela vaša pletenica: od venca glave, od ušesa do ušesa, diagonalno in tako naprej. Po izbiri želenega dela las odstranite preostanek z elastičnimi trakovi ali sponkami.
 3. Če želite ustvariti pričesko, boste potrebovali krtačo za česanje, glavnik za ločevanje pramenov, ogledalo in dodatke.
 4. Če želite, da stajling postane bolj volumen in trajen, lahko iz korenin naredite buffant.
 5. Uporabite styling izdelek, kot je gel. Končano pričesko je mogoče pritrditi z lakom.
 6. Če želite pletenico narediti nenavadno in trpežno, lahko vanj tkate barvne niti ali jih pritrdite z lasnicami.
 7. Ohlapne pramene lahko odstranite s pomočjo majhnih lasnic ali nevidnih.
 8. Pletenico lahko pritrdite s tanko silikonsko gumijasto trakico, ki ustreza vaši barvi las.
 9. Upoštevajte, da so tanjši lasje, bolj pleten bo pletenica in bolj se bo držala.
 10. Če so lasje na hrbtni strani glave krajši kot na kroni, lahko pletenico zavijete na glavo. Zgornje pramene je mogoče vezati ali tuftati.
 11. Da bi lasje vizualno izgledali dlje, lahko najprej naredite tanek spikelet približno 1 cm, nato pa na njegovo osnovo pletete francosko pletenico in na straneh dodate pramene. Tako bo pričeska bolj trpežna..

Vrste tkanja pletenic in pletenic - korak za korakom sheme in navodila, kako pleteti lahke pričeske z lastnimi rokami

Če veste, kako narediti različne vrste pletenic, lahko nenehno eksperimentirate s svojimi slikami. Bolje je začeti z najpreprostejšimi možnimi tehnikami. Če želite bolje obvladati tkanje, jih lahko izdelate nekomu drugemu ali pa obarvate veščine na barvnih nitih.

Klasične majhne in voluminozne možnosti

Klasična pletenica vključuje križanje treh pramenov. Prameni na straneh so izmenično zloženi na srednjem ali pod njim. Debelina pletenic je odvisna od tega, koliko las vzamete. Lahko pletate majhne pletenice, preostale pramene pa pustite ohlapne ali naredite en voluminozen pigtail.

Nizozemščina

Nizozemska pletenica je obratna francoska pletenica, zato jo imenujemo tudi obratna ali obrnjena. Skupaj z dodatnimi prameni so skrajni prameni položeni pod osrednjo. Ta tehnika se uporablja za oblikovanje boksarskih pletenic..

Francosko

Francoska pletenica je prefinjena variacija klasike. Na glavno tkanje morate levo in desno izmenično dodati proste pramene. Na ta način lahko pletate eno ali dve polni pletenici, pa tudi venec ali trak za glavo..

Slapovi in ​​spikeleti

Takšne pletenice so neke vrste Francozi. Bistvo tkanja v tem primeru je, da je treba pri vsakem prečkanju razponov sprostiti enega od pletenic in namesto tega dodati novega..

Ribji rep

Ta pričeska je primerna tako za praznično priložnost kot tudi za vsak dan. Na kratki dolžini izgleda impresivno, še posebej, če uporabljate tanke pramene. Splošni vzorec tkanja bo naslednji:

 1. Lase morate česati in razdeliti na dva dela.
 2. Ločite v tanki prameni na levi in ​​desni strani. Desni pramen je dodan na levi strani, levi pramen na desni.
 3. Lase potegnite v različnih smereh. Na enak način ločite pramene na levi in ​​desni strani, tako da pletenico dokončate do konca. Nato je treba konico pritrditi z elastičnim trakom.

Pasovi

Turniket ni ravno pletenica, vendar se lahko šteje za preprosto in elegantno alternativo. Lahko naredite žrebec ob strani ali ga pritrdite z elastičnim trakom na kroni. Za popravljanje lahko uporabite tudi nevidnost. Lahko začnete s pasovi, če ste novi v tkanju. Poleg tega so lahko del mnogih pričesk..

Iz gumijastih trakov

To je zelo trendovska pričeska za kratke lase. Pletenica v tem primeru bo oblikovana iz majhnih repov, ki se lepo prilegajo drug za drugim. Takšno tkanje je mogoče narediti voluminozno z ravnanjem kodrov s prsti..

"Kača"

Na kratkih pramenih bo kača tkala v enem delu, na primer na šiška ali ob strani. Običajno je za osnovo vzeta francoska tehnologija. Pijača je treba tkati ne v ravni liniji, ampak z ovinki.

Tkanje iz mnogih pramenov

To pričesko lahko naredite na kratkih laseh, dokler so enake dolžine. Bistvo je zelo preprosto: pletenica je pletena kot navadna, vendar so lasje razdeljeni ne na tri, temveč na štiri, pet ali več pramenov.

Pleten s snopom

Lahko kombinirate dve trendovski pričeski - šopke in pletenice. Algoritem je v tem primeru naslednji:

 1. Počeši si lase. Lahko jih zavijte, da bo tkanje teksturirano.
 2. Pramene razdelite na tri enake dele, od sredine naredite žemljo.
 3. Francoske pletenice so narejene iz dveh stranskih pramenov v smeri od čela do svežnja.
 4. Pritrdite konce pletenic. Iz pričeske lahko sprostite nekaj kodrov, da bo pričeska nekoliko neprevidna..

Pletenice na šiška

To je zanimiva možnost za dekleta s kratkimi lasmi. Naredi se tako:

 1. Šiške morate ločiti od vseh las in jih razdeliti na tri enake dele.
 2. Začnite tkati tristransko pletenico, po nekaj rezinah tkajte spikelet.
 3. Dokončno pletenico zavarujte blizu ušesa s sponko za lase, elastičnim trakom ali lasnikom.

Šiška z dvojno pletenico

To tkanje se zdi zapleteno, v resnici pa ni. Izvede se na naslednji način:

 1. Česite lase in jih oblikujte. Ločite pramene blizu ušes in jih pritrdite z nevidnimi. Preostanek zasukajte drug proti drugemu in ga zavarujte z zatiči.
 2. Pojdite na pletenje z zapečenimi prameni. Razdelite jih na enake dele vodoravno in v tri vrstice zavijte dve pletenici.
 3. Konce pritrdite z elastičnim trakom. Zavite pletenico in pritrdite na zadnji strani z nevidnimi zatiči in zatiči. Pramene razpršite z lakom. Lase lahko razrahljate ali pustite kodrane.

Malvinka

Priljubljeno pričesko lahko naredite tudi na kratkih laseh. Najprej jih morate česati in razdeliti na razdelan del. Na eni strani ločite tri pramene in jih zavijte v nasprotni smeri. Enako storite na drugi strani, nato pletenice združite skupaj, tako da večino las pustite ohlapne..

Pletenica

Pričeska se opravi hitro in vam omogoča, da ustvarite eleganten in svetel videz. Pramene je treba česati, lase ločiti na templjih in tudi na čelu vzporedno z rastjo. Ostalo pritrdite s sponko. Lasje v templju razdelite na tri pramene in zavijte francosko pletenico v hrbtni strani. Pojdite do nasprotnega ušesa in zaključite pletenje z navadno pletenico, ki jo pritrdite z elastičnim trakom. Dlačice, ki jih izluščite z lakom, razpršite in skrijete nevidno.

Da bo trak za glavo bolj volumen, nežno povlecite zavihke. Prosti del las lahko zasukate na likalnik, konec traku pa lahko skrijete pod kodri.

Obrit efekt templja - stransko pletenje

Obrit tempelj je precej priljubljena in drzna možnost, vendar se zanjo ne odločajo vsi. Toda imitacijo te pričeske lahko ustvarite tako, da tkate nekaj tesnih, tankih pletenic. Ko jih pletate, morate pobrati zelo tanke pramene in pletenico zategniti čim tesneje, da odprete veliko prostora..

Uporaba lažnih pramenov za ustvarjanje pričeske

Nadzemni prameni in lasnice nikoli ne gredo iz mode. Modno jih je uporabljati za tkanje. V tem primeru bo zaporedje dejanj naslednje:

 1. Pazljivo morate česati svoje pramene, pa tudi nad glavo.
 2. Umetne lase zavarujte s kapsulami, lasnicami, lasnicami in trakovi.
 3. Začnite pletati, ne da bi potegnili ali potegnili lase. Nato popravite pigtails.

Nasveti za pletenje lepih pletenic

Najbolj priljubljena frizura bob lahko postane osnova za različne vrste tkanja. Pri izvajanju takšnih pričesk upoštevajte naslednja priporočila:

 1. Tkanje pletenic je treba izvajati samo na čistih in česanih laseh, sicer se bodo izkazale za grde in drseče.
 2. Če so vaši prameni kodrasti, nanje nanesite vlažilne vlage ali razpršila. Tudi glavnik lahko namočite v topli vodi in ga večkrat poženete skozi lase..
 3. Da bo vaša pričeska bolj voluminozna in lepa, jo lahko okrasite s cvetjem, lasnikom, trakom za glavo.