Akrilne barve po sušenju sperite z vodo?

Če se nenadoma odločite pokazati čudeže gospodarnosti in domišljije,

In kupili so akrilno gradbeno barvo ter barve v kozarcih,

da bi neodvisno dosegli želeno glasnost in barvo.

Nato bodite pripravljeni, da vas bo ta poskus razočaral.

Vstop vlage ali nadaljnja uporaba podrobnosti risbe bo pokazala, četudi ne očitno,

vendar opazne proge in razbarvanje.

Čeprav lahko tvegate.

Z lakom na vodni osnovi morate le prekriti ne samo zaključek, temveč tudi vmesne plasti dela.

Nepravilna priprava lahko tudi poruši načrt in razpoloženje.,

ali brez temeljnega premaza na vseh platnih, vlaknenih ploščah ali stenah.

Če sledite tehnologiji in je sloj barve suh, potem ne oklevajte.

Tovarniške akrilne umetniške barve so vodoodporne.

Priporočamo pa jih tudi po koncu barvanja in po sušenju pokrijemo z zaščitno

potapljanje na drva ali za dekorativna dela.

Ali se akrilne barve izperejo z vodo ali ne, je odvisno od časa, ki je minil po nanosu. Hitro lahko odstranite samo sveže madeže. Odstranjevanje stare umazanije zahteva uporabo posebnih izdelkov.

Akrilne barve se slabo izperejo iz razlogov:

Značilnosti sestave barve in oblikovanja prevleke. Sestava teh barvil vključuje vodno-disperzijsko bazo in polimerne dodatke. V procesu sušenja barve nastane film, ki je potreben za zaščito površine pred učinki različnih negativnih dejavnikov. Ni ga enostavno oprati z vodo..

Odvisno od tega, kako dolgo je bila barva nanesena. Površino bo očistil v eni uri. Po utrjevanju sloja barve ne bo uspelo oprati z vodo. Barve lahko odstranite v 24 urah z uporabo izdelkov, kot so beli špirit, alkohol, ocetna kislina.

Svežo barvo lahko sperete z milnico, tako da jo nanesete z gobico in po nekaj minutah sperite z vodo.

Pralne barve - kar je bolje

Vse bolj priljubljena je uporaba različnih vzorcev na avtomobilih in drugih površinah za njihovo preoblikovanje. Ker pa se lahko hitro dolgočasijo, na pomoč priskoči barva v obliki krede, ki jo je po potrebi enostavno sprati s površine. Nadalje bo podrobno opisano barvo, ki se lahko opere v brizgalnih pločevinkah, njene prednosti in slabosti, področja uporabe, ideje uporabe.

Kreda s pršilno barvo - kaj je to

Pralna barva je sestavljena iz krede in vode, kateremu so dodani tudi mineralni elementi. Aditivi se uporabljajo v obliki smole, kazeina, silikatov. Pralno barvo lahko nanesemo na katero koli površino, pred barvanjem ne potrebuje dolge priprave površine.

Krasijo jo kovinske površine, les (na primer pohištvo), tkanine in druge površine..

Opis in značilnosti

Obstaja več vrst barvnih krednih barv, razlikujejo se po vrsti dodatkov, ki jih vsebujejo:

 • Smola, na podlagi imena je jasno, da vsebuje različne smole, vanjo so dodani tudi silikati;
 • Mlečna, vsebuje kazein;
 • Uporablja se mastno, laneno olje.

Barva se proizvaja v različnih posodah, bodisi v pločevinkah ali v pločevinkah. Glede na vrsto posode se določi obseg in postopek barvanja.

Tudi barva, ki se spere z vodo, lahko pokrije površino, ostane gladka ali vtisnjena..

Obstaja več glavnih značilnosti barve, ki se izpere:

 • Prijaznost do okolja, naravnost;
 • Izpiranje z vodo je enostavno;
 • Odpornost na hladne temperature, se lahko uporablja pri temperaturah do -24 stopinj;
 • Ognjevarna, negorljiva, negorljiva;
 • Različne odtenke, obstajajo mat in neonski toni;
 • Vedno ostane na površini, dokler se ne izpere;
 • Obseg uporabe je ogromen, z njim lahko celo barvate lase, oblačila, telo.

Področje uporabe

Čeprav so se barve pojavile na trgu ne tako dolgo nazaj, se že aktivno uporabljajo za izvajanje različnih namenov, jih lahko ločimo:

 • Izdelava risb na vozilih za vesele dogodke;
 • Vitrine so poslikane z njim;
 • Ulične dirke;
 • V žrebu;
 • Na otroških prireditvah;
 • Za okrasitev prizorišč različnih festivalov;
 • Promocije.

Prednosti in slabosti kredne barve

To barvilo ima svoje pozitivne in negativne lastnosti. Ko že govorimo o pozitivnih vidikih, velja omeniti sproščanje barve v pločevinkah, ki jih je zelo priročno vzeti s seboj, vedno so vam lahko pri roki ob pravem času. Te barve so odličen način, da pokažete svojo ustvarjalnost. Če risbe ni mogoče nanesti tako, kot je bilo predvideno, potem jo enostavno sperete z vodo, pomanjkljivosti pa lahko brez težav odpravite..

Upoštevati je mogoče tudi naslednje prednosti:

 • Netoksično, varno za zdravje ljudi;
 • Ne vsebuje vnetljivih snovi, zaradi česar je varen za prevoz in skladiščenje;
 • Zmrzne le v hudih zmrzalih;
 • Lahko si ga sami skuhate.

Ni veliko slabosti. Ena izmed njih, ko bo naslikala avto ali drug predmet, ki bo na ulici, se lahko risba pred časom opere pred dežjem. Nekatere blagovne znamke so drage.

Nanos kredo v brizgalnih pločevinkah

Kredo v barvah v pločevinkah za razprševanje lahko uporabimo za okrasitev katerega koli slovesnega trenutka, uporabimo jo lahko za izdelavo risb na asfaltu, avtomobilih, pohištvu. Po praznovanju je te slike enostavno odstraniti. Barva omogoča ustvarjalnost.

Uporabite jo lahko tudi:

 • Za kratkotrajno uporabo signala, športne oznake;
 • V prostorih naredite različne znamke, na primer v proizvodnji;
 • Opravite oznake na gradbiščih;
 • Uporabite začasne cestne oznake.

Barvilo se hitro suši. S šablonami lahko uporabite želeni vzorec..

Kako narediti barvo z lastnimi rokami

Po sušenju barvilo pridobi mat učinek. Kar v notranjosti izgleda odlično, lahko ustvari učinek antike. Takšno orodje si lahko izdelamo sami in po svojih lastnostih ne bo slabše od tovarniških modelov. Poleg tega so potrebne razpoložljive sestavine.

 1. Vzamemo barvo na vodni osnovi, dodamo vodo v količini ene tretjine volumna emulzije na vodni osnovi, tri žlice ometa.
 2. Vse temeljito premešamo.
 3. Če je konsistenca preveč gosta, se doda več vode, če je preveč tekoča, se doda omet.

Še en recept za izdelavo barvila s kredo, primernega za barvanje pohištva:

 • Vzemite fugirno maso za ploščico, razredčite jo z vodo, delež je enak 2 velikim žlicam malte, dodajte veliko žlico vode, mešanje se pojavi, dokler ne dobite homogene mase;
 • Nato nalijte 240 mililitrov akrilne ali lateksne barve, dobro premešajte.

Takšna raztopina je naslikana s čopičem, po možnosti v dveh slojih. Sušenje se pojavi po 3 dneh.

Pred pričetkom dela je treba samostojno pripraviti barvno sestavo, saj se lahko hitro posušijo.

Ideje za pralno barvo s pralno barvo

Vsak avtomobil lahko okrasite s kredo za poroko, rojstni dan, odpust iz bolnišnice in druge pomembne vesele dogodke, saj veste, da ga je enostavno sprati z vodo, barvna risba se lahko opere dovolj velika, lahko napišete čestitke itd. Lahko naredite tudi začasne grafite. Lahko ostanejo različne opozorilne nalepke. Primeren je tudi za dekoriranje najetih avtomobilov, lastnik se sploh ne bo zavedal, da je bil njegov avto okrašen z risbami.

Možno je ustvariti tudi reklame na steklu avtomobila ali ob straneh, takšni svetli napisi odlično pritegnejo pozornost.

Kako se lahko uporablja v notranjosti

Barvilo se pogosto uporablja za dajanje notranjosti svež, svetel videz. Pohištvo lahko starate z barvanjem, poudarite posamezne kose pohištva in dekorje. Za svetlejše barve nanesete vosek na posušen sloj.

V vrtcu lahko barvo pogosto uporabimo za razveseljevanje otrok z novimi svetlimi dekorji. Otrok bo vesel, da se njegova soba pogosto spreminja, in lahko sam sodeluje v tem procesu. In hkrati vam ni treba skrbeti za pohištvo, saj ga boste kasneje lahko očistili iz otroške ustvarjalnosti. Glede na to, da je barva absolutna, neškodljiva in je sestavljena samo iz naravnih sestavin, je to odlična metoda za razvoj ustvarjalnosti otrok..

Barve je mogoče enostavno sprati, zato je odlično orodje za najbolj kreativne ideje, tako v notranjosti kot na avtomobilih. Olajša izvedbo športnih prireditev, saj je nanašanje aerosolnih oznak veliko bolj priročno kot s kredo. Varnost in prijaznost do okolja, možnost uporabe na vseh vrstah površin naredi to orodje tako priljubljeno.

Honda Inspire 32V ›Dnevnik› BREZPLAČNA BARVA NI IZROČILA

Tak naslov vam bo verjetno pomagal najti objavo, če bo kdo naletel na težavo, kot je moja.
Takoj bom rekel, da nikogar ne obtožujem, preprosto razlagam svojo različico tega, kar se je zgodilo z vsemi imeni in fotografijami, in kdo je prav in kdo je kriv, je odvisno od vas, pustite komentarje, z veseljem bom razpravljal.

Vse se je začelo z dejstvom, da sem imel 20. novembra 2015 (petek) rojstni dan. Moji prijatelji: Vlad se je z ženo Marijo, Kirillom in Eduardom turbokaš odločil, da mi bo darilo dal v noči od 19. do 20. novembra. Avto so pokrili s kredno barvo, kupljeno od Aleksandra v agenciji "Dari deed" v Habarovsku. Prijatelji so avto naslikali iz srca: več barv, vse je precej barvito in ustvarjalno)
20. jutro zjutraj sem bil zelo prijetno presenečen.

Kako očistiti poslikane stene: koristni nasveti za različne vrste barve

Na kontrolnem seznamu za splošno čiščenje je vedno postavka, ki vas opozarja na potrebo po pranju sten v prostorih. Res je, vsi ne verjamejo, da je treba to storiti. Če pa so površine pobarvane, je potrebno mokro čiščenje. Prah in madeži na gladki, trdni barvni površini so še posebej opazni. Pogovorimo se o tem, kako očistiti stene, ne da bi pri tem poškodovali zaključni sloj.

Vse o pranju poslikanih sten

Priprava površine za pranje

Močno čiščenje sten je potrebno izvesti takoj, ko postanejo umazane, vendar vsaj dvakrat letno. Izkušene gospodinje svetujejo, da to počnejo spomladi in jeseni. Prvič po dolgi zimi, ko je bilo ogrevanje vklopljeno in so zračni tokovi nosili prah po hiši. Drugi - po poletju, ko so delci prahu in umazanije padli skozi odprta okna z ulice.

Preden začnete s pranjem, se morate prepričati, da se mokri premaz lahko hitro posuši. Se pravi, da je hiša dovolj topla in ni pretirane vlažnosti. V nasprotnem primeru lahko dobite neprijetne madeže, vlago in celo plesen. Pred pranjem pobarvanih sten se izvajajo pripravljalna dela..

1. Priprava delovnega prostora

Vse fotografije, plakati in slike, ki visijo na stenah, so odstranjene. Enako storimo s katerim koli drugim dekorjem. Označimo ohlapne kljuke in nohte, da ne bi poškodovali rok na njih. Da bi to naredili, na njih pritrdimo majhne koščke svetle tkanine. Pohištvo premaknemo v sredino prostora, tako da ne ovira prostega gibanja.

2. Zaščita tal pred vlago

Po podstavkih postavimo film ali debelo tkanino. Tla bodo zaščitila pred neželenimi učinki umazane vode. Po potrebi pohištvo zaščitite na enak način, pokrijte ga s folijo.

3. S premaza odstranimo prah

Izvajamo kemično čiščenje, popolnoma odstranimo prah s stropnih podstavkov in sten. Najlažje to storite s sesalnikom, vklopljenim pri srednji ali nizki moči. Talno krtačo je treba odstraniti in postaviti majhno ploščato krtačo. Lahko uporabite mop s čisto krpo.

Značilnosti čiščenja različnih vrst barve

Za slikanje izberejo različne kompozicije, zato je tudi skrb za njih drugačna. Točno morate vedeti, kaj pomeni, da je bilo letalo naslikano, da ga med pranjem ne pokvarite. Razmislite o najbolj priljubljenih kompozicijah

Barva na vodni osnovi

Barvni pigmenti so na vodni osnovi, zaradi česar je površina zelo občutljiva na vlago. Najbolje je, da se držite suhega čiščenja, saj obstaja nevarnost, da pokvari sloj barve. Če to ni mogoče, natančno upoštevate priporočila, kako oprati stene, pobarvane z barvo na vodni osnovi. Za obdelavo vzemite le mehko gobo, intenzivno trenje je prepovedano.

Kot detergent uporabite blago milno raztopino. Razredčimo ga v vodi in stisnemo, dokler se ne pojavi obstojna pena. Alternativna možnost - 3 žlice. žlice namizne soli ali sode bikarbone v 10 litrih tople vode. Oblogo na vodni osnovi je potrebno sprati z minimalno količino tekočine in zelo previdno. Barva se raztopi in izpere zlahka.

Akrilne in silikonske spojine, dispergirane z vodo

Vsebujejo polimere, zaradi česar je zaključni sloj odporen proti vlagi. Navodila za pranje stene, pobarvane z vodno emulzijo s silikonom ali akrilom, omogočajo uporabo skoraj katerega koli detergenta. Res je, bolje je ne jemati agresivne kemije. Geli za posodo, tekoča ali mila za perilo dobro delujejo. Če je potrebno, lahko premaz podrgnete z malo truda.

Alkidna ali oljna sklenina

Ta zaključek tvori gost, trpežen film na podstavku. Odporen je na mehanske poškodbe, zato se lahko zelo potrudite, da ga operete. Soda ali milo ni priporočljivo. Za čiščenje uporabite raztopino amoniaka. Raztopimo ga v vodi v razmerju 1 žlica. žlico na liter tekočine. Močno onesnažena območja obrišemo s svežim krompirjevim olupkom.

Kako oprati stene brez prog

Začnite čiščenje vseh površin s preverjanjem varnosti sestavka detergenta. Če želite to narediti, ga dvignite na gobo ali krpo in obrišite neopazen drobec. Po tem, kako se barve obnašajo, določimo, ali je zdravilo primerno ali ne. Če se naslikana plast ni poslabšala, lahko operete celotno ravnino.

Za čiščenje je pripravljena mehka goba. Poleg nje boste potrebovali krpo, ki dobro absorbira vlago ali krpo, da obrišete suho. Pripravite dva vedra. V enem se razredči pralna raztopina. Najpogosteje se za to raztopi katero koli milo v vodi. Druga vsestranska rešitev je namizni beli kis. Doda se na osnovi kozarca na vedro. Drugi zabojnik je za zdaj prazen..

Postopek pranja se začne od spodaj. Gobo navlažimo v detergentu in jo odvijemo, da odstranimo odvečno vlago. Z njo obdelajo površino v smeri od spodaj navzgor. Kapljice, ki se pojavijo, se takoj izbrišejo. Če se posušijo, jih bo težko odstraniti. Na prazno vedro se stisne umazana pralna tkanina, ki iz nje popolnoma odstrani umazano tekočino. Nato se dejanja ponovijo.

Oprano pobarvano podlago je treba sprati. Hkrati vam ni treba nalivati ​​vode nanjo, še posebej, če je na njej plast vodne emulzije. Zato se v posodi nabira čista voda. V njej navlažimo temeljito oprano gobo, jo iztisnemo in podlago obdelamo. Morebitne kapljice odstranimo takoj. Na koncu s suho krpo rahlo obrišite podlago. Ne pustite ga mokrega, sliko lahko pokvarite.

Kako odstraniti madeže

Če želite doseči dober rezultat, morate ne samo vedeti, kako oprati pobarvane stene, temveč tudi, kako odstraniti madeže z njih. Pojavijo se iz različnih razlogov, najpogosteje pa so maščeni s prahom in umazanijo, ki se lepijo nanjo. Ogledali si bomo več načinov čiščenja takšnega onesnaženja. Vsekakor se morate zavedati, da morate pred obdelavo madeža preveriti varnost izdelka na neopaznem drobcu. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost, da se slika pokvari ali pusti proge..

Ponujamo več načinov za odstranjevanje madežev.

Talk ali škrob

Dobro odstranjuje brizge svežega olja ali kapljice ostankov hrane. Vzemite papirnato brisačo ali prtiček, ga tesno pritisnite na površino. Kontaminacijo potresemo s prahom, pustimo nekaj časa. Počakajte, da se maščoba absorbira v škrob ali prah. Puder pometajte z mehko krtačo. Po potrebi obrišite s krpo, navlaženo v milnici.

Gel za pomivanje posode

V kombinaciji z vročo vodo gel pomaga znebiti večine nečistoč. Veliko je odvisno od medija. Za stare sledi maščobe je bolje izbrati koncentrirane pripravke, ki jih dobro raztopijo. Na primer Fairy, Aos, Frosch itd. Nanesemo jih nerazredčeno na umazano območje, pustijo, da zmehčajo oljnate ostanke. Večina gelov je barvno varnih in ne bo puščala sledi.

Čez nekaj časa se pripravek z ostanki umazanije odstrani z mehko krpo ali krpo. Ni treba trljati. Krpo previdno premikajo navzgor in navzdol brez nepotrebnega napora. Če je nastalo preveč mila, ga je treba sprati. Končno osnovo osušite s papirnato brisačo..

Katere barve se ne spere z vodo

1. Svinčnik za barvanje telesa (svinčnik za tatoo) nariše enakomerne črte in na koži zdrži do tri dni. In devet "Street Wear" tatooskih svinčnikov iz Revlona z dvema koncema - mat in biser - je osvojilo ženska srca. Vrh tetovaže je prekrit s prozorno tekočino "Tatoo Sealer", ki spominja na fiksator za nohte, zahvaljujoč temu, da tetovaža ostane na koži do teden dni!
2. Pero (marker) iz filca (marker) za tetoviranje je pogosto težko izprati, tako da se lahko risba odlepi s pikami, sicer pa je zelo dobra in glede jasnosti in svetlosti linij ne bo prišla do prave tetovaže. Na koži zdrži do tri dni, lahko tudi dlje, če se ne opere. In obstajajo markerji za otroke, so popolnoma varni in zelo dobro posnemajo učinek tatoo, osvetljen od spodaj. Peresnik ali marker s čutom bo narisal tetovažo nekaj ur ali morda celo 1 dan. Ta vzorec se zlahka izpere, vendar se tudi barva zlahka izpere in razširi po koži. Če je peresnik iz filca na vodni osnovi, potem bo tetovaža na koži manj zdržala, če je na alkoholu, pa bo trajala dlje, vendar jo bo težje oprati.
3. V Kenzoju so se pred kratkim pojavile barve za barvanje telesa na telesu: zlata, vijolična, oranžna, rumena. V vseh pogledih so dobri - tako za risanje odprtih vzorcev kot za pokrivanje velikih predelov telesa, se ne širijo, na koži bodo zdržali do tri dni.
4. Zračna krtača za barvanje telesa - naprava za brizganje tekoče barve s stisnjenim zrakom vam omogoča ustvarjanje zelo zanimivih učinkov. Na koži zdrži do 3 dni.
5. Razpršilci telesa za telo - posebni atomizerji v majhnih steklenicah. Dobre so za pokrivanje velikih površin telesa, delo s šablonami, posnemajo raztresenje iskric po telesu (mimogrede, za to lahko uporabite tudi večbarvni lak za lase). Na koži ostanejo do 3 dni, dobro se sperejo z vodo in milom. Zelo zanimive vzorce je mogoče narediti s pištolo za pršenje, če kot šablono uporabljate prave čipke.
6. Kaial ali obloga (predvsem vodotesna!). Tanka krtača eyelinerja zlahka drsi po koži in enakomerno polaga barvo, ki se dolgo ne izpere. Nekoliko dolgočasno je bilo na koži barvati z eyelinerjem: črno in rjavo. Toda zdaj je na voljo obilo barv: vijolična, smaragdna, modra, svetlo modra, zelena, ultramarinska in bela (poglejte med Lancome, Bourjois, Givenchy). Še več izbire barv med eyelinerji!
7. S pomočjo gledališkega ličenja je priročno, da preprosto pobarvate večja področja kože in ustvarite ozadje, vendar verjetno ne boste mogli narisati jasne risbe ali narisati tanke črte. Ličila dobro speremo z oljem.
8. Gouache je zelo enostaven za uporabo - dobro se prilega, če ga pustimo, da se malo posuši, se ne meša s plastmi drugih barv. Uporablja se predvsem za pokrivanje velikih površin telesa, seveda pa lahko narišete majhno risbo. Risba z gvašami je kratkotrajna, saj se ob prvem stiku z vodo zlahka izpere. Ko se popolnoma posuši, barva razpoka, na mestih ovinkov pa preprosto odpade. Da bi se temu izognili, lahko gvašam dodate malo glicerina ali šampona - barva bo postala bolj elastična, tanka in gladka. Bodite pripravljeni tudi na to, da se gvaš spremeni, ko se posuši. Upoštevajte, da je plakatni gvaš, čeprav cenejši od umetniškega, tudi bolj krhek.
9. Akvarel na medu je skoraj enak gvašu, vendar je težko narediti večplastno večbarvno risbo z njim.
10. Akrilne barve so na splošno idealne za barvanje telesa. Ta barva je zelo elastična, svetla, se pri sušenju ne zlomi, barve se dobro prekrivajo, saj se barva hitro suši. Majhna risba tetovaže bo do dva dni v celoti in svetlo naslikala na vaši koži, lahko pa tudi več, saj je barvo težko sprati.

Uporaba barv pri dekoriranju obrti

Nominacija "Prvi poskusi"

Hipoteza: Vse barve so primerne za delo z različnimi materiali.

Predmet raziskovanja: akril, olje, akvareli, gvaš barve.

Materiali: papir, karton, plastika, les, omet, steklo.

Namen: ugotoviti, katere barve so primerne za obrti iz papirja, kartona, plastike, lesa, ometa, stekla.

Eksperiment: barve so bile nanešene na različne površine.

Upoštevani so čas sušenja, izpiranje vode, svetlost barve, preglednost barve, enakomernost nanašanja na površino

Papir

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: Oljne barve se po sušenju ne izperejo z vodo, gvašami in oljem dajo mat barvo, akvarel je postal bleda, na papirju ni bilo mogoče enakomerno nanesti akrila, olje in akvarel najdlje posuši.

Karton

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: Olje in akvarel sta trajala dolgo, da sta se posušila; akril in olje se ne izpirata z vodo, akvarel je po sušenju bleda.

Plastika

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: olje, posušeno 3 ure, se po sušenju ne izpere z vodo, akvarelom in akrilom, postane prosojno, na plastiko ni bilo mogoče nanesti gvaša in akvarela, na površini so se zvili v obliki pik.

Les

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: oljne barve se najdlje posušijo, akril in olje se ne izpirata z vodo, akvarel je po sušenju bleda, akrilna po sušenju je ostala prozorna, vendar so se izkazale črte.

Mavec

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: Olje se je najdlje sušilo, olje in akril se ne izpirata z vodo, akril je ohranil svojo prosojnost, nanese se neenakomerno.

Steklo

Vrsta barve

Čas sušenja

Izpiranje z vodo

Barvna svetlost

Prozornost barv

Enotnost uporabe

akril

gvaš

akvarel

olje

Zaključek: olje se je najdlje posušilo, olje in akril se ne izpereta z vodo, akril in akvarel sta po sušenju bleda, akril je ostal prozoren, ni bilo mogoče enakomerno nanesti gvaše in akvarela.

Izid:

 1. Barve se nanesejo na površine na različne načine. Za vsako plovilo morate izbrati "svoje" barve
 2. Gvaš in akvareli niso primerni za steklo in plastiko, saj jih ni mogoče nanesti na te površine
 3. Akril je primeren za vse obrti. Na papir, karton, mavec se nanese neenakomerno
 4. Gouache je primeren za obrti iz papirja, kartona, ometa, lesa. Hitro se posuši, tvori globoko mat barvo.
 5. Akvarel je primeren za obrti iz papirja, lesa, ometa. Barve se dolgo sušijo, po sušenju postanejo blede.
 6. Oljne barve so primerne za vse materiale. Slabosti: dolg čas sušenja; ne sperite z vodo; zahtevajo topila, ki so škodljiva za zdravje.

Dodatek 1: Celotno besedilo dela.

Dodatek 2: Predstavitev.

Avtor: Kotlov Anton, 8 let, Kotlov Grigory, 8 let, učenci 1. razreda MBOU srednje šole № 4, mesto Polyarnye Zori, Murmansk regija. Vodja: Semenova Lyudmila Ivanovna, učiteljica srednje šole št. 4 MBOU, mesto Polyarnye Zori, Murmansk regija.

  ksenia olegovna 5. april 2012 23477 11

Pridobite bonus rubljev za svojo dejavnost!

Dragi bralci, pustite komentar o tem članku. Vaše povratne informacije so zelo pomembne za nas in druge uporabnike. Za vsak komentar prejmite 1 bonus rubelj!

Kliknite na gumb svojega družabnega omrežja in podatke delite s prijatelji.

art_expiration

Skupnost ustvarjalnega izdiha

Nasveti za delo z akrilnimi barvami

V zadnjem stolpcu je bila Nataša v komentarjih o splošnih nasvetih za akril vprašana, želela sem dati povezavo, nato pa sem se odločila, da kopiram celotno besedilo tukaj.
Nekoč sem prevedel nasvete za delo z akrilom za skupnost want_to draw. Mislim, da bodo tudi tukaj lahko koristni. Vsi nasveti prevedeni z ameriških spletnih strani. Polovico tega je Nataša že povedala, oprosti za ponovitve.
Čeprav je nasvet za slikarje, nekaj umetniških novinarjev morda tudi potrebuje.

10 nasvetov za barvanje z akrilom
Praktični nasveti za začetnike pri uporabi akrila.

Akrilne barve so zelo prilagodljive in vsestranske, hitro se sušijo in jih lahko uporabljate nerazredčene, neposredno iz posode (kot olje) ali razredčene z vodo ali drugimi razredčili, in jih uporabljamo kot akvarel. Z veliko vmesnih možnosti. Tu je nekaj nasvetov za začetnike.

Nasvet 1: Kako ohraniti delovanje akrila
Ker se akril tako hitro suši, vedno iztisnite le majhno količino barve. Če uporabljate navadno plastično paleto, si kupite steklenico z razpršilom in občasno poškropite fino meglo vode po barvah, da se ne izsušijo. Palete, ki se ne sušijo - pri katerih se barva stisne na list voščenega papirja, ki je položen na vlažen list akvarelskega papirja - barve ne puščajte pred brizganjem, vendar nimajo luknje za prste in jih je težko držati.

Nasvet 2: posušite ščetke
Koščke papirnate brisače ali krpe vedno držite blizu kozarca z vodo in po navadi obrišite čopič. To bo preprečilo, da bi voda pritekla na ferulo (kovinski stiskalnik med lasnim delom in ročajem) - in nato kapljala na delo in ga poškodovala.

Nasvet 3: tesen ali prozoren
Če barvo nanesete gosto - neposredno iz cevi ali zmešate z malo vode ali z dodatkom bele - so vse akrilne barve neprozorne in neprozorne. Razredčeno z vodo se lahko uporablja kot akvarel ali airbrush.

Nasvet 4: Akril proti akvarelu.
Ko se pranje (napolni s tanko plastjo prozorne barve) z akrilno posuši, postane trajno, za razliko od akvarelskega polnjenja se ne izpere z vodo, poleg tega pa lahko pišete na vrhu, ne da bi vplivali na spodnjo plast. Naslednja prozorna polnila se optično zlijejo s spodnjimi. Napolni z akvarelo je vedno mogoče namočiti in obrisati s krpo - skoraj za čiščenje papirja.

5. nasvet: Glaze - pomislite na tanko.
Če želite barvati s prozornimi, večplastnimi, akvarelnimi glazurami, morate to narediti v tankih plasteh. Gosta barva bo imela sijajni zaključek.

Nasvet 6: izboljšajte fluidnost brez izgube barve
Če želite, da je barva tekoča, vendar nasičenost barve ni izgubljena, namesto vode uporabite posebna topila za akril, ki povečajo tekočnost.

Nasvet 7: mešanje akrilnih barv
Ker se akril zelo hitro posuši, boste morali delati s hitrostjo, če želite, da se barve zlivajo med seboj na vaši sliki. Če pišete na papirju, lahko čas sušenja povečate z dušenjem papirja..

Nasvet 8: ostri robovi
Maskirni trak se lahko nanese in odstrani iz posušene plasti brez škode za barvo. Tako je enostavno doseči jasne meje. Pazite le, da so robovi traku trdno zlepljeni in po robovih ne nalagajte preveč barve - sicer ob odstranitvi traku ne boste mogli doseči enakomerne čiste meje..

Nasvet 9: Podložka za maskiranje tekočine.
Maskirno tekočino lahko v akrilu uporabimo na enak način kot v akvarelu. Toda zapomnite si - če se na krtači posuši, ga je skoraj nemogoče odstraniti. Zato ga najprej sperite v kakšni podložki (posebna tekočina) - potem ga boste lažje oprali

Nasvet 10: uporaba akrila kot kolažnega lepila
Če je akrilna plast dovolj gosta in predmeti, ki jih je treba lepiti, niso pretežki, akrilne barve delujejo kot lepilo v kolažih..

Akrilni nasveti umetnikov, ki delujejo.

Voda za barvanje z akrilom
Za krtače uporabite tri pločevinke vode: najprej po možnosti z nekaj kapljicami tekočine, da povečate pretok, barvo razredčite za boljše gibanje po platnu; drugi, s toplo vodo in dodatkom tekočine za pranje ščetk - za umivanje ščetk; tretji, z navadno vodo - za izpiranje. Ščetke umivajte vsakih nekaj minut. Akril naj se na krtači posuši - in lahko ga vržete stran!

Uporaba in shranjevanje akrila za slabega umetnika.
Ko sem bil študent in je bil moj proračun zelo omejen, nisem mogel kupiti vseh vrst naprednih stvari, kot je posebna paleta barv za sušenje. Ko pa sem delala s poslikavo, sem barve hranila v pladnju za jajce (stiroform, ne karton). Njene celice hranijo veliko količino barve in so dobre za mešanje senčil. Če bi med delom prišlo do prekinitve, bi na barve položil vlažno papirnato brisačo in zaprl pokrov. Barve v notranjosti se tri dni niso posušile!

Za shranjevanje akrilnih barv uporabite filmske posode
Če imate v bližini razvoj fotografij in tiskanje, jih lahko prosite, da shranijo 35 mm posode za vas. Kupci jim navadno prinesejo film. Običajno delavnice teh kozarcev ne potrebujejo in vam jih bodo z veseljem dali brezplačno. Uporabljam jih za shranjevanje barve, odstranjene s palete po barvanju. To je odličen način za ohranitev odtenkov, ki ste jih morda preveč pomešali in bi radi prihranili za naslednje delo. Običajno uporabljam paletni nož, da na pokrov kozarca nanesem mesto barve - ali pa jih označim z neizbrisnim markerjem, tako da vem, kakšne barve je notri, ne da bi kozarec odpiral. Z odpiranjem in zapiranjem kozarca na pogled pustimo zrak in barva se hitreje posuši. V takšnih kozarcih barva še dolgo deluje. včasih celo pišem neposredno iz zabojnika, ne da bi vsebino odmetaval na paleto.

Kako imeti dovolj mešanega odtenka
Ko barvam z akrilom, mešam barve v majhnih kitajskih skodelicah. Običajno mešam več kot je potrebno, da lahko kasneje, potem ko se barva posuši, prebarvam manjkajoča mesta ali mesta, kjer je barva šla neenakomerno. Takšne skodelice postavim v plastične vrečke na zadrgo in jih tesno zaprem brez zraka. Barva ostane tekoča tri dni.

Katere barve se ne spere z vodo

Slika:
1.akrilna barva
2. posebna barva za tekstil
3. posebne barve za druge materiale (les, steklo, kovina, plastika)
4. vsi izdelki so prekriti s posebno raztopino ali lakom iz vpliva okolja (vlaga, sonce)

". akrilna barva je sestavljena iz treh glavnih komponent: pigmenta, veziva in vode. Vezivo je akrilna polimerna emulzija, sintetični material. Sušenje akrilnih barv nastane kot posledica izhlapevanja vode, hitro pa barva tvori kemično stabilen elastični film elastičnega, plastično odpornega premaza visoke trdnosti, ki se ne drobi, ne razpoka, ne odmrzne in je odporen na svetlobo in na učinke običajnih sprememb temperature in vlažnosti. Za razliko od drugih barv na vodni osnovi akril po sušenju postane netopljiv. Za razliko od nitro emajlov je akril nezahteven do tal, posušene akrilne barve pa ni mogoče odstraniti z vodo, težko je strgati ali brusiti. "

Kako sperite barvanje las doma

Ne glede na to, kako kolorist preveri deleže barve, je rezultat obarvanja še vedno lahko nepredvidljiv. Kaj pa, če niste zadovoljni z rezultatom spremembe slike? Na srečo obstaja možnost, da izperete sledi neuspešnega obarvanja.

Napake lahko po barvanju las popravite z nasveti za odstranjevanje barvila. Povedali vam bomo, kako hitro oprati barvanje las doma.

Izpiranje je, da odstranite pigment z las in vrnete prvotno barvo. Po njem morate zagotovo spet barvati lase, sicer bodo ostali "prazni" in se bodo zlomili.

Kako odstraniti barvo z las doma: najboljši recepti

Bolje je, da umivanje počnete v salonu s profesionalnimi izdelki, obstajajo pa tudi domači recepti. Če si drznete sami izvesti postopek, izberite izdelek iz naše izbire.

Kako sperite barvilo za lase z limoninim sokom

Neželenega pigmenta se lahko znebite z limonino masko. Vzemite limonin sok, rastlinsko olje, jajce in med. Cepite sok ene limone, dodajte 2 žlici rastlinskega olja, jajce in 2 žlički medu. Mešanico nanesite na lase pod pokrovčkom za prho in brisačo. Namakajte 1-2 uri, nato sperite.

Kako sperite barvanje las s kislo smetano

Kislo smetano z visoko maščobo razporedite po celotni dolžini las. Za dolge lase vzemite približno 500 g, za srednje lase - 200 g. Kisla smetana učinkovito odstranjuje pigment zaradi vsebnosti mlečne kisline in živalskih maščob. Lahko ga nadomestimo s kefirjem in fermentiranim pečenim mlekom. Toda kislo smetano je zaradi debele teksture bolj priročno nanesti na lase. Masko kisle smetane hranite pod pokrovom za prho 2-3 ure, sperite s šamponom in obilo vode.

Kako oprati barvo za lase z oljem

Najučinkovitejše olje za odstranjevanje je kokosovo olje. Za srednje dolžino las morate vzeti 2-3 žlice. Zakaj kokos? Ta naravni izdelek je bogat z maščobnimi kislinami, prodre globoko v lase in poruši vezi znotraj pigmenta. V vodni kopeli segrejte olje do tekočega stanja. Nanesite ga po laseh in nataknite pokrovček za prho, zavite z brisačo. Pustite, da maska ​​deluje 2-3 ure. Nekateri priporočajo, da kokosovo olje držite na laseh celo noč, potem bo imel čas, da prodre globlje v lasno gred in uniči barvilo. Olje sperite s šamponom in nato nanesite balzam za vaš tip las..

Kako odstraniti barvilo z las z aspirinom

Acetilsalicilna kislina (popularno aspirin) je primerna za odstranjevanje neželene barve las. Stisnite 10 tablet aspirina in raztopite v litru tople vode. Po pranju uporabite raztopino namesto sredstva za izpiranje. Ta postopek je treba izvesti večkrat..

Kako sperite barvilo za lase s sodo bikarbono

Lase umijte s šamponom z visokim pH. Izperite kodre. V enakih razmerjih zmešajte pecilno soda in šampon. Mešanico nanesite na lase, vmasirajte in pustite 5-10 minut. Nato temeljito umijte lase. Lase navlažite z najljubšim negovalnim balzamom.

Kako izbrati barve za barvanje na steklu in keramiki?

To vprašanje sem postavil ob naročilu slike na steklu. Seveda sem slikala z akrilom na steklenicah, kozarcih in različnih steklenih pripomočkih, vendar nisem preverila predvsem stabilnosti, saj so posode imele dekorativni značaj. In vendar me je zanimala odpornost proti obrabi barv za slikanje na steklo in keramiko, njihova vzdržljivost, trdnost, sestava in skrito moč..

Izbira barv za barvanje stekla je zelo velika, internet in navadne trgovine ponujajo pester seznam barv različnih proizvajalcev.

Če želite dobiti nasvet prodajalca, se morate odločiti za cilje:

 • zakaj je treba uporabiti barve na steklu (za dekoracijo, za profesionalno slikanje, za mojstrski razred, za okrasitev z otroki);

Zakaj je pomembno vedeti, trgovine ponujajo tako drage in profesionalne barve kot majhne proračunske komplete. Lahko kupite komplet 5-6 barv, po 10-20 ml. Ali pa izberete barve s plastenkami po 20-80 ml za določeno risbo.

 • kakšen učinek je potreben (preglednost, sijajni zaključek, mat zaključek);

Obstajajo vitražne barve - prozorne, svetloba prehaja skozi njih in neprozorne (neprozorne) barve, ki po sušenju lahko svetijo ali imajo mat površino.

 • kakšen predmet za slikanje (posoda, okna, steklenice, okraski).

Obstajajo barve, ki jih ni mogoče nanesti na predmete, ki pridejo v stik s hrano, in številne barve niso odporne na detergente.

Uporabil sem barve več različnih proizvajalcev, ki niso potrebovali odstranjevanja in bom rekel, da vsi sploh niso stabilni, jih je mogoče enostavno odstraniti s površine z detergentom in krpo, to velja za poceni barve na steklu in keramiki, dražje barve pa držijo bolje, vendar jih je mogoče strgati nož brez večjega napora. To je v redu za okrasno steklenico, če pa boste posode okrasili, jih morate še vedno zažgati v pečici, da nastavite barvo. Brez podlage za barvanje in lakov, to stanje se ne bo spremenilo, preverjeno. Čeprav nisem preverila vseh barv, ampak najbolj dostopnih v naših trgovinah.

In še ena lastnost, ki deli barve na tiste, ki se uporabljajo za hladno nanašanje, za katere ni potrebno kurjenje v pečici ali pečici, in barve, ki jih je treba pritrditi z visoko temperaturo..

Glede na njihove lastnosti lahko barve delimo na steklo: na akrilne barve na vodni osnovi in ​​barve na organski osnovi (na osnovi topil). Ščetke in barve na vodni osnovi se lahko zlahka sperejo z vodo, organske barve pa se lahko sperejo z belim duhom ali topilom.

Decola barve, Nevskaya Palitra, St. Petersburg, (5,6,9,12 barve, 20 ml vsaka), na vodni osnovi, popolnoma odporna proti odrgnini. Ne potrebujejo streljanja.

Steklena barva na organski osnovi "Gamma" Moskva, bolj stabilne, vendar zelo tekoče, dolgočasne barve. Ne potrebujejo streljanja.

Olki akrilna barva (Rusija, Sankt Peterburg) za steklo in keramiko, pol mat, na vodni osnovi. Nič se ne razlikujejo od navadnih akrilnih barv. Ne potrebujejo streljanja. Vendar obstajajo barve istega podjetja za vitraže. Nisem preveril stabilnosti, takega nisem videl v naši trgovini.

Vitražne barve "IDEA vetro" podjetja Maimeri, Italija na organski osnovi. Ne potrebujejo streljanja. Enostaven za pranje, ga ni mogoče uporabiti za barvanje posode za prehranske namene.

Bolj profesionalne akrilne barve na vodni osnovi Kreul Hobby Line, Nemčija. Potrebno je prižgati pri 160 * C - 90 minut. Svetle barve, odporen. To podjetje ima druge komplete, tako na vodni kot na topilu. Najboljša izbira za profesionalce in ljubitelje slikanja stekla in keramike.

Na primer, tukaj je še en komplet iz Krebi Hobby Line.