Kako gojiti hišo iz sadike: Arboarhitektura od antike do prihodnosti

Enkrat dnevno prejmite en najbolj prebran članek po pošti. Pridružite se nam na Facebooku in VKontakteu.

V toplem in vlažnem podnebju Indije so ljudje v starih časih spoznali, da ni treba graditi, če je mogoče preprosto vzgojiti potrebno strukturo. Da, mogoče je, da to ni najhitrejši način, toda nedvomno bo rezultat neverjetno močan in trpežen. Kot rezultat, v severovzhodni Indiji še vedno nastajajo in se uporabljajo neverjetni mostovi iz korenin gumenega drevesa. Ko so opazili, da lahko posamezne veje, če dobijo pravo smer, rastejo na drugo stran reke, so ljudje to začeli uporabljati. Ko več korenin "prisili oviro", se lahko tam ukoreninijo in se prepletejo tako, da nastane most za zračno vzmetenje. Te strukture so neverjetno trpežne in lahko podpirajo do 50 ljudi. Seveda takšna "gradnja" ni hitra zadeva, običajno je trajalo približno 10 let, vendar potomci lahko rezultat uporabljajo zelo dolgo. Največji izmed sodobnih mostov te vrste se nahaja v državi Meghalaya in je sestavljen iz dveh stopenj..

S podobnimi težavami so se spopadali nekoliko hitreje v starodavni Japonski. Tam so za iste namene uporabljali grozdne trte, ki, prvič, hitro rastejo, in drugič, so neverjetno trpežne. Takšni mostovi so bili »zgrajeni« z obeh strani reke naenkrat. Po zasaditvi vinske trte na primernem mestu so jih pustili, da zrastejo do želene dolžine, nato pa so se prepletali in se na sredini povezali. Znanstveniki domnevajo, da so ljudje tu začeli graditi podobne agrostrukture že od 12. stoletja, ponekod pa jih je še vedno mogoče uporabiti - navsezadnje konstrukcije, zgrajene iz živih rastlin, niso podvržene uničenju, temveč se skozi življenje "zelenega gradbenega materiala" le krepijo. ". Poleg tega jih med delovanjem lahko "pomladimo" z dodajanjem mladih poganjkov na stare. Tako so v starih časih ljudje lahko resnično zrasli mostove - v pravem pomenu besede.

Sodobna arboarhitektura (ali "Stroibotanika") je zelo mlada, a hitro razvijajoča se smer. Temelj so leta 2005 postavili ameriški znanstveniki, ki so predlagali "rastoče hiše", vendar se je ekipa mladih nemških arhitektov z Inštituta za temelje moderne arhitekture in oblikovanja na univerzi v Stuttgartu lotila izvedbe tako nenavadne gradnje. Trije navdušenci so ustanovili Društvo za razvoj stavbne botanike in se lotili prvih poskusnih »zgradb«. Medtem ko mladi znanstveniki razvijajo metodologijo za gradnjo zelenih hiš. Znanstveniki menijo, da sta prednosti takšnih struktur prijaznost do okolja in trajnost - navsezadnje živo drevo ni podvrženo propadanju. Še več, nenavadne bivalne strukture so nenavadno lepe in se spreminjajo z letnimi časi. Pomanjkljivosti vključujejo dolgo "gradnjo" in nezadostno raziskovanje, kako se bo živ in nenehno spreminjajoč sistem sčasoma obnašal, ker njegove rasti ni mogoče ustaviti.

Danes nemški raziskovalci najpogosteje uporabljajo Srebrno vrbo (Salix alba) kot "gradbeni material" in eksperimentirajo z večnadstropnimi strukturami. V ta namen je prva vrsta dreves posajena v tleh, višja "tla" pa v začasnih loncih. Da bi celotni zgradbi dali želeno obliko, se uporabljajo lahke kovinske konstrukcije, ki najprej usmerijo debla in veje v prave smeri. Postopoma se v procesu rasti drevesa cepijo skupaj s pomočjo tehnologije cepljenja, ki se postopoma spreminjajo v en sam gozdni "organizem". Po nekaj letih se nosilne konstrukcije odstranijo, korenine zgornjih dreves so odrezane in celoten sistem se začne napajati samo od tal. Tako so ustvarjene močne in trajne nosilne konstrukcije bodoče stavbe..

Eden najnovejših projektov je cela Katedrala živih dreves, ki jo je leta 2009 v Italiji ustanovil nadarjeni arhitekt Giuliano Mauri. Konec leta 2010 je bila v občini Oltre il Colle v italijanski provinci Bergamo odprta Živa katedrala (Cattedrale Vegetale). Površina nenavadnega templja je 650 m². Medtem ko njene bukove stene še vedno rastejo v njihovih lesenih kletkah. Po zamisli arhitekta se bodo čez čas razpadli ti začasni "gozdovi", 42 lesenih stebrov pa bo postopoma ustvarilo streho za to nenavadno stavbo..

In medtem ko katedrala v Italiji raste, nemški arhitekti že preučujejo obnašanje sten svojih stavb "v procesu obratovanja". Mimogrede, njihovi poskusi ne najdejo samo novih kupcev, ampak tudi partnerje, ki jih ta razvoj zanima, zato lahko pričakujemo, da bodo sčasoma naša mesta postala še bolj zelena, in pregovor o "posaditi drevo in zgraditi hišo" se lahko nekoliko spremeni, saj doma lahko rastejo tudi naši potomci.

Okolju prijazne stavbe iz nenavadnih materialov so eden najsodobnejših trendov v arhitekturi. Na primer, arhitekt iz družine nomadov postavi zgradbe, od katerih je vsaka okolju prijazen umetniški objekt

Vam je bil članek všeč? Nato nas podprite in pritisnite:

Konoplja - kanabis

Konoplja spada v rod enoletnih rastlin z lupinami iz družine konoplje. Ta rastlina je prikazana na spodnji fotografiji. Pred tem se je konoplja spreminjala, konoplja pa je bila uvrščena med svilo, koprive in murve.

Najlažji način za pridobitev čudovite sprednje trate

Seveda ste popolno trato videli v filmih, na uličici in morda na sosedovi trati. Tisti, ki so kdaj poskusili gojiti zeleno površino na svojem spletnem mestu, bodo brez dvoma rekli, da gre za ogromno delo. Trata zahteva skrbno sajenje, nego, gnojenje, zalivanje. Vendar tako mislijo le neizkušeni vrtnarji, strokovnjaki že dolgo vedo o inovativnem orodju - tekoči trati AquaGrazz.

Botanične in biološke značilnosti

Konoplja spada med enoletnice zelnatih rastlin iz družine konoplje. Da bi dobili vlakna in semena, se na fotografiji goji sorta navadne konoplje. Najdemo tudi plevelno konopljo, ki okuži pridelke v srednji in spodnji Volgi, Srednji Aziji in zahodni Sibiriji..

Navadna konoplja, imenovana tudi sejalna konoplja, je enoletna dvonožja rastlina, ki ima moške in ženske vrste. Rastline, ki rodijo moške cvetove, običajno imenujemo dušica ali manira, rastline, ki tvorijo žensko cvetje in konopljina semena, pa imenujemo mati. Delež med ženskimi in moškimi zasaditvami pri setvi je večinoma 1 do 1, vendar je njihov delež v letini drugačen. Mati je približno 2/3 celotne letine vlaknin. Matične rastline so bolj debele stebla in visoke, močno listnate, pozneje zorijo. Rastline so vitke, kot lahko vidite na sliki, po cvetenju se večinoma izsušijo.

Na ozemlju naše države in v tujini so nastale sorte enolične konoplje, ki na rastlini tvorijo moške in ženske cvetove. Konopljo je treba nabirati strojno v enem poteku. Razvite so tudi sorte sočasno zorenja konoplje, v katerih lahko hkrati zorijo rastline in matere..

Vse geografske oblike navadne konoplje, ki so v ZSSR postale razširjene, se običajno delijo na naslednje kategorije:

Do danes se severna konoplja ne goji v proizvodnji zaradi nizke produktivnosti. Srednja ruska konoplja se goji v srednjem območju Rusije. V porastu marihuana doseže 1,25-2 m, listi na fotografiji so povprečne velikosti, imajo približno 6 reženj. Rastna sezona je približno 100 dni. Konopljina semena so svetlo sive barve, teža tisoč semen je približno 15 g.

Južna marihuana na fotografiji je razširjena na Severnem Kavkazu, v Kavkazu, na jugu Ukrajine in v Srednji Aziji. Steblo doseže višino 2 metra ali več, listi so veliki, široki, število listov je 12. Konopljina semena so velika.

Anatomska zgradba konopljinega stebla na preseku izgleda takole: zunanje tkivo se nahaja zunaj. Za njo je primarno lubje, ki temelji na 3 vrstah tkiva: pod pokrovnim tkivom je na fotografiji plast mehaničnega tkiva - collenchyma, ki dajejo steblu stabilnost, trdnost, zlasti v prvih stopnjah rasti do pojava vlaken in sekundarnega lesa, nato v osrednji del sledita pacientov parenhim in endoderma.

Za primarno skorjo je trda podlaga, ki temelji, kot je prikazano na spodnji sliki, tankostenske celice pericikličnega parenhima in debelostenske celice primarnih ličjih vlaken, podolgovate v dolžino. Primarna lična vlakna so običajno združena v en obroč, tesno zvarjene svežnje in vlakna. Lignifikacija srednjih plošč, ki povezujejo vlakna in vlakna, daje konopljini vlakni znatno togost. Primarna vlakna na fotografiji so glavni predilni material. Primarna lupina pokriva phloem, ki je sestavljen iz sitotnih cevi, parenhima in sekundarnih ličjih.

Bližje osrednjemu delu stebla, kot je prikazano na fotografiji, je sloj kambija, ki je sestavljen iz občutljivih tankih celic, ki se lahko delijo.

Sorte

Po sodobni klasifikaciji marihuano sestavljajo naslednje podvrste:

 • Setev marihuane;
 • Indijska marihuana.

Prej je obstajala tretja vrsta - plevel marihuane, danes pa ta kombinacija nima samostojnega ranga. Rastlino marihuane, prikazano na sliki, je Dioscorides prvič opisal pred približno 60 leti. Rastlina je zelo visoka, kot lahko vidite na sliki, lahko zraste do 4 m, z ozkimi listi, vejami zelo redko, ima debelo in trdo osrednje steblo z okroglim ali tetraedrskim odsekom, ko je zrela, z votlino v notranjem delu. Socvetja so majhna, zmerno lepljiva, ko dozorijo, kot lahko vidite na sliki. V Srednji Ameriki in na Karibih so lahko razvili sorte konoplje s precej visoko vsebnostjo THC.

Indijsko marihuano, ki jo poletni prebivalci doma gojijo kot okrasno rastlino, je leta 1783 prvič opisal J. Lamarck. Rastlina ni visoka - zraste do približno 1,5 m višine, s precej širokimi listi; močno veje in ustvarja piramidalno krono. Socvetja te sorte, kot je prikazano na sliki, so velika, lepljiva na otip.

Indijska konoplja je rastlina vročega podnebja in kratkega dnevnega časa. V nasprotju z lastnim imenom je postala razširjena v Indiji, Afganistanu in Pakistanu. Poleg tega pakistanski sorti večinoma primanjkuje običajnih širokih listov..

Domača indijska konoplja vsebuje velike količine THC-ja. Plevelno konopljo je leta 1924 prvič opisal D.E. Yanishevsky. Veljalo je za običajnega prednika indijske in setve konoplje. Ne uporablja se za proizvodnjo vlaknin in olja, ponekod se uporablja za izdelavo psihotropnega zdravila (Kuzmich, Managa, Khimka). Vsebnost THC v socvetjih in listih konopljinega plevela je nizka, niha v odvisnosti od tal in vremenskih razmer. Za razliko od indijske in setve se cvetenje pojavi ne glede na svetlobno obdobje..

Gojenje konoplje

 • Povejte mi, kakšna je kazen za gojenje dveh grmov konoplje.
 • Ali je zakonito kupiti samo seme konoplje na ozemlju Ruske federacije in ne raste.
 • Kakšna je kazen za gojenje konoplje 42 grmovja.
 • Prosim, povejte mi, kaj mi grozi, da bom gojil grmovje konoplje 42.
 • Kaj bom dobil za nakup in gojenje 5 grmov konoplje doma?
 • Publikacije

1. Povejte mi, kakšna je kazen za gojenje dveh grmov konoplje.

1.1. upravno. Kazenskih 20 grmov.
Upravni zakonik Ruske federacije, člen 10.5.1. Nezakonito gojenje rastlin, ki vsebujejo opojna zdravila ali psihotropne snovi ali njihove predhodnike
(uveden z zveznim zakonom z dne 19. 5. 2010 N 87-FZ)

Nezakonito gojenje rastlin, ki vsebujejo opojna zdravila ali psihotropne snovi, ali njihovih predhodnikov, če to dejanje ne vsebuje kaznivega dejanja, -
pomeni državljanom naložitev upravne globe v višini od tisoč petsto do štiri tisoč rubljev ali upravno aretacijo za obdobje do petnajst dni; za pravne osebe - od sto tisoč do tristo tisoč rubljev.

2.1. To vam bo povedal preiskovalec.

2.2. Nič ne ogroža vašega sina.

3.1. V skladu s čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije, nezakonito obsežno gojenje rastlin, ki vsebujejo mamila ali psihotropne snovi, ali njihovih predhodnikov, sodi v kazensko odgovornost.
Uredba vlade Ruske federacije z dne 27. novembra 2010 N 934 določa velikost konoplje iz 20 rastlin.

Člen 6.16.1. Upravni zakonik Ruske federacije določa:
1. Nezakonito pridobivanje, skladiščenje, prevoz, proizvodnja, prodaja ali prenos predhodnih sestavin prepovedanih drog ali psihotropnih snovi, pa tudi nezakonito pridobivanje, skladiščenje, prevoz, prodaja ali pošiljanje rastlin, ki vsebujejo predhodnike opojnih drog ali psihotropnih snovi, ali njihovih delov, ki vsebujejo predhodne sestavine opojnih drog droge ali psihotropne snovi, če ta dejanja ne vsebujejo kaznivega dejanja, -
pomeni naložitev upravne globe v višini od štiri tisoč do pet tisoč rubljev ali upravno aretacijo do petnajst dni.


Člen 10.5.1. Upravni zakonik Ruske federacije:
Nezakonito gojenje rastlin, ki vsebujejo opojna zdravila ali psihotropne snovi, ali njihovih predhodnikov, če to dejanje ne vsebuje kaznivega dejanja, -
pomeni državljanom naložitev upravne globe v višini od tisoč petsto do štiri tisoč rubljev ali upravno aretacijo za obdobje do petnajst dni; za pravne osebe - od sto tisoč do tristo tisoč rubljev.

3.2. Tu je, če pogledamo policijo v tej situaciji, mogoče v skladu s členom Kazenskega zakonika Ruske federacije preganjati hrambo in gojenje mamil..

4.1. Soočen je s kazensko kaznijo. Kot najmanj - shranjevanje brez namena trženja. Teža se izračuna v suhi snovi narkotične snovi. Na 8 grmov bo veliko. Velika velikost od 100 gramov - h 2 žlici. 228 Kazenskega zakonika Ruske federacije. Lahko pa računajo na posebej veliko - 3. člen čl. 228 Kazenskega zakonika Ruske federacije. Vse je odvisno od velikosti grmovja.
2. del čl. 228-zaporna kazen od 3 do 10 let z denarno kaznijo do 500 tisoč ali brez. In z ali brez omejitve prostosti do 1 leta.
3. del čl. 228 - od 10 do 15 let z ali brez globe do 500 tisoč. Z omejitvijo prostosti do 1,5 leta ali brez nje.
Vse najboljše. Hvala, ker ste izbrali našo spletno stran.

5.1. Kaj storiti v tej situaciji, saj je to moj edini način zaslužka?
To vprašanje poskusite rešiti prek vodje preiskovalnega oddelka, saj preiskovalec ni odsoten z delovnega mesta.

6. Ali je zakonito kupiti samo seme konoplje na ozemlju Ruske federacije in ne raste.

6.1. Ali je zakonito kupiti samo seme konoplje na ozemlju Ruske federacije in ne raste
Ste kot iz drugega sveta, to je droga, kakšne neumnosti pišete.

7. Kakšna je kazen za gojenje konoplje 42 grmovja.

7.1. Kazenska odgovornost iz čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije.
Nezakonito gojenje v velikih velikostih rastlin, ki vsebujejo opojna zdravila ali psihotropne snovi ali njihove predhodnike, -
se kaznuje z denarno kaznijo v višini do tristo tisoč rubljev ali v višini plače ali plače ali katerega koli drugega dohodka obsojenca za obdobje do dveh let ali z obveznimi deli za čas do štiristo in osemdeset ur ali z omejitvijo prostosti za do dve leti ali z zaporom za isto obdobje.

7.2. Kazenska kazen bo do 2 leti zapora.

Odgovornost za gojenje konoplje

Konoplja v naši državi spada med prepovedane rastline, katerih nezakonito gojenje je inkriminirano po čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije "Gojenje konoplje".

Konoplja, ali kot jo imenujejo tudi marihuana, se je nekoč aktivno uporabljala pri proizvodnji tkanin, vrvi, pasov, konopljinega olja. Danes mnogi poznajo to rastlino kot surovino za droge..

Zato je ljudem prepovedano gojenje tega "plevela" doma, na vrtu, na dacha in v drugih krajih, če za to nimajo dovoljenja in dovoljenja..

Odgovornost za gojenje konoplje v letu 2020

Kazenski zakonik Ruske federacije ima ločen člen pod številko 231, ki jasno določa kazen za nezakonito gojenje rastlin, ki vsebujejo droge..

Torej se lahko za široko vzrejo in gojenje konoplje soočajo s takšno kaznijo:

 • denarna kazen do 300 tisoč rubljev;
 • opravljanje brezplačnega dela obsojencev v prostem času od glavnega kraja dela do 480 ur;
 • omejitev svobode obsojenca do 2 leti;
 • zapor do 2 leti.
 • Kazen za gojenje konoplje bo strožja, če:

  1. Skupina oseb, ki se ukvarjajo z nezakonitimi dejavnostmi.
  2. Napadalec se je ukvarjal z gojenjem prepovedanih zelišč v še posebej velikem obsegu.

  V teh primerih se storilci soočijo z naslednjo kaznijo:

  • zapor do 8 let z omejitvijo prostosti (do 2 leti) ali brez take omejitve.

  Kaj je "veliko" in "zelo veliko" velikost v primerih gojenja konoplje?

  V dekretu vlade Rusije št. 1002 z dne 01.10.2012, kakor je bila spremenjena 22. 6. 2018 "O odobritvi pomembne, velike in zlasti velike velikosti snovi, ki vsebujejo droge", v odstavku, kjer je konoplja navedena, je tudi marihuana, so določene naslednje vrednosti:

  • pomembna velikost - več kot 6 gramov;
  • velika velikost - več kot 100 gramov;
  • zelo velika velikost - nad 100 kg.

  Setev in gojenje marihuane: odgovornost

  Setev in gojenje marihuane nosi enako odgovornost kot gojenje konoplje. Konec koncev je marihuana droga, pridobljena iz indijske konoplje.

  Če so organi pregona zabeležili dejstvo gojenja marihuane v velikem ali še posebej velikem obsegu, se krivec sooči s kazensko odgovornostjo; če v nepomembnem znesku, se osumljenec sooči z upravno odgovornostjo.

  Zakaj ruska zakonodaja predvideva tako hudo odgovornost za gojenje konoplje?

  Konoplja je droga, kar je že dejstvo, da bi jo bilo treba prepovedati, saj v Rusiji ljudi privedejo do kazenske odgovornosti za posedovanje in pridobitev drog..

  Oblasti naše države se borijo za zdravje celotnega naroda, zato prepovedujejo gojenje konoplje.

  Ta "užitek" rastlina negativno vpliva na človekovo stanje:

  • pojavi se panika in tesnoba;
  • dojemanje okoliškega sveta je izkrivljeno;
  • obstajajo vidne ali slušne halucinacije;
  • delo človeškega dihalnega sistema je moteno;
  • uporaba marihuane kot vzroka malignih tumorjev itd..

  Kajenje konoplje vodi v degradacijo razmišljanja, do postopnega izumrtja človeštva. Ljudje, ki uporabljajo konopljo in njene derivate, pogosto storijo kazniva dejanja. Zato konoplja pri nas ni legalizirana (na Nizozemskem je ta droga uradno dovoljena).

  Kaj je gojenje konoplje?

  Gojenje konoplje pomeni ustvarjanje takšnih pogojev, v katerih "trava" ne bo le dobro rasla, ampak bo tudi odporna na neugodne vremenske razmere.

  Prav tako gojenje razumemo kot ukrepe, namenjene izboljšanju tehnologije gojenja, razvoju novih sort, povečanju pridelka konoplje itd..

  V skladu s čl. 18 zveznega zakona št. 3-FZ z dne 8. 1. 1998 o prepovedanih drogah prepovedano gojenje konoplje na ozemlju Rusije.

  Edina izjema je gojenje tega "zelišča" za njegovo nadaljnjo uporabo v izobraževalne, znanstvene namene in tudi v industriji (če se ne bo uporabljalo za izdelavo zdravil).

  Gojenje konoplje za nadaljnjo zakonito uporabo v izobraževalne, znanstvene namene lahko izvajajo le državna podjetja, ki imajo ustrezno licenco.

  Gojenje konoplje v industrijske namene lahko izvajajo le pravne osebe ali samostojni podjetniki.

  Gojenje konoplje: kdaj je kazen in kdaj upravna odgovornost?

  Za gojenje konoplje (konoplje), iz katere se izdeluje marihuana, lahko nezakoniti državljani privedejo do upravne ali kazenske odgovornosti. Vse je odvisno od količine gojene "trave".

  Torej, če je oseba gojila konopljo v majhni količini, potem se sooča z upravno odgovornostjo v skladu s čl. 10.5.1. Upravni zakonik Ruske federacije: globa 1,5-4 tisoč rubljev ali omejitev svobode za obdobje 15 dni.

  Če je bila do 19. maja 2010 za gojenje konoplje tudi v nepomembnem znesku grožena kazenska odgovornost, potem je od leta 2010 zagotovljena upravna odgovornost (v skladu s spremembami zveznega zakona št. 87-FZ).

  Majhna velikost pomeni gojenje ne več kot 20 grmov konoplje. Če je več kot 20 grmov, potem je to že kazenska odgovornost.

  Arbitražna praksa

  Razmere 1. V Astrakhanu je bil 45-letni moški obsojen zaradi gojenja konoplje, ki ga je gojil na eni od kmetij. Nasadi konoplje so se skrivali za grmovjem jagod in malin. Zlonamernik je zalival "travo" s kapljičnim namakanjem, tako da je gojena konoplja dosegla velikost 2 metra. Na površini približno 250 kvadratnih metrov so operativci šteli približno 700 grmov prepovedane trave. m. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je bil osumljenec že predhodno preganjan zaradi nezakonitega pridobivanja in hrambe nezakonitih snovi. Sodnik ga je obsodil na tri leta zapora v koloniji splošnega režima na podlagi člena 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije.

  Situacija 2. Policija v mestu Omsk je pridržala 35-letnega lokalnega prebivalca, ki je v svoji garaži organiziral laboratorij za droge. Moški je gojil konopljo. Garažo je opremil s posebnimi sistemi za razsvetljavo, klimatsko napravo in namakanje. Vsak konopljin grm (v njem je bilo 34 grmov) je bil skrbno privezan, lastnik je gnojil »travo«. Prav tako so policisti v garaži našli suho konopljo, težko približno 200 gramov, ki jo je lastnik pripravil na prodajo. Zaradi nelegalnega gojenja rastlin, ki vsebujejo opojne snovi, je bil lokalni prebivalec obsojen na zaporno kazen v obdobju enega leta in 5 mesecev v kazenski koloniji.

  Razmere 3. Prebivalci Vladivostoka so bili sojeni zaradi nezakonitega gojenja rastlin, ki vsebujejo narkotične snovi, v zelo velikem obsegu. V okviru operacije Poppy so policisti našli mesto v enem od zasaditev, kjer je ilegalni državljan gojil 1200 grmov konoplje, ki jih je skrbno privezal, gnojil in zalival. Moški je priznal svoje dejanje in se pokesal svojega dejanja. Zoper njega je bil sprožen primer iz čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije. Sodišče je osumljenca spoznalo za krivega in ga obsodilo na 4 leta 6 mesecev zapora v koloniji posebnega režima.

  Vprašanje: Doma gojim par grmov marihuane (zase). Prijatelj je rekel, da lahko doma posadite do 6 grmov trave. Ali je to tako, bom odgovoren?

  Odgovor: Pravzaprav ne morete gojiti narkotičnih rastlin doma ali na vrtu (dacha itd.). Druga stvar je, da lahko za gojenje konoplje v količini do 20 grmov privedete do upravne odgovornosti. Že več kot 20 grmov čaka na kazensko odgovornost.

  Vprašanje: Kaj bom dobil za gojenje konoplje, če jo posadim na svojem spletnem mestu?

  Odgovor: Ni važno, kje ste posadili to rastlino: v svoji hiši, na vašem vrtu ali na najetih zemljiščih. Glavna stvar je, da se ukvarjate z nezakonitimi dejavnostmi. Torej vas lahko pripeljete bodisi do upravne (če je velikost gojene "trave" nepomembne) bodisi do kazenske odgovornosti.

  Vprašanje: Pri kateri starosti lahko oseba odgovarja za setev in gojenje konoplje?

  Odgovor: Za takšno kaznivo dejanje so kazensko odgovorne osebe od 16. leta dalje..

  Pri nas je gojenje konoplje kaznivo dejanje, saj ta rastlina spada med narkotično "zelišče", iz katerega lahko naredite marihuano, hašiš itd..

  Za gojenje te rastline, ki vsebuje droge, v velikem in zlasti velikem obsegu je predvidena kazenska odgovornost iz čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije.

  Sankcija članka predvideva več možnosti kaznovanja, od globe in konča z zaporom do 8 let.

  Gojenje marihuane - članek

  Nasprotniki legalizacije konoplje še vedno menijo, da je to nekakšen most med običajnim življenjem in uporabo trdih drog. Zdaj se postopek obrača. V številnih državah je bila marihuana in njeni izdelki v celoti ali delno legalizirana. Oglejmo si podrobneje, kakšno odgovornost za gojenje marihuane zagotavljajo pri nas.?

  Gojenje članka o marihuani

  Pri nas ne obstaja kazenska odgovornost za gojenje marihuane. Odgovornost je le za gojenje te rastline. Morate razumeti, da je s številnimi omejitvami mogoče gojiti in celo gojiti konopljo. Vendar morate upoštevati vsa navodila, sicer se boste soočili s hudo kazensko ali upravno kaznijo..

  Dovoljeno gojenje marihuane je dovoljeno v znanstvene in raziskovalne namene, pa tudi za industrijsko uporabo (razen za proizvodnjo drog). Sorte konoplje, ki vsebujejo največjo količino tetrahidrokanabinola (narkotična snov v rastlini), so prepovedane zaradi nezakonitega sajenja in gojenja. Sem spadajo: indijska, južna Manchu, Južna Chuisky, Južna Arhonska in Južna Krasnodarska sorta konoplje.

  Kazni za pravne in fizične osebe, ki so kršile zakonodajo na področju gojenja rastlin, ki vsebujejo droge, so precej stroge. Če organi pregona proti vam vložijo takšne obtožbe, je bolje, da brez odlašanja poiščete strokovno pravno pomoč..

  Marihuana je zdravilo, pridobljeno iz konoplje. Vendar na ravni gospodinjstva državljani te koncepte pogosto zamenjujejo, zato bomo v članku uporabili to ime kot sinonim za besedo konoplja.

  V Rusiji je gojenje dovoljeno samo pravnim osebam, ki imajo ustrezno licenco. V industrijske namene je dovoljeno gojenje samo tehničnih sort konoplje z izjemno nizko vsebnostjo psihoaktivne snovi - kanabinoida.

  Glavna dejavnost države, ki jo zastopajo regulativne agencije in organi kazenskega pregona, je usmerjena v preprečevanje prehajanja izdelkov, ki rastejo konopljo, iz zakonitega v nezakonit promet. Zato so kazni koncentrirane predvsem na kršitve varstva pridelkov in odsotnost boja kmetijskih proizvajalcev z divjimi rastlinami, ki vsebujejo droge..

  Kakšna je kazen v Rusiji za gojenje marihuane?

  Za kršitve na področju zakonitega gojenja konoplje so predvidene naslednje kazni:

  • Odgovorne osebe kmetijskih podjetij, ki niso sprejele ukrepov za zaščito krajev, kjer rastejo, skladiščijo in obdelujejo rastline, ki vsebujejo droge, se kaznujejo z denarno kaznijo od 3 do 4 tisoč rubljev po čl. 10.4 Upravni zakonik Ruske federacije.
  • Če lastnik zemljišča ali uporabnik zemljišča ne sprejme ukrepov za uničevanje divjih rastlin, ki vsebujejo droge, bo po prejemu recepta o tem kaznovan po čl. 10.5 Upravnega zakonika Ruske federacije. V tem članku govorimo o tem, da rastline, vsaj formalno, rastejo na razpoložljivem zemljišču brez želje lastnika ali uporabnika, zato je predvidena tudi kazen za posameznike. Posamezniki bodo v tem primeru plačali globo od 1,5 do 2 000 rubljev. Pravne osebe bodo morale v državni proračun plačati globo od 30 do 40 tisoč rubljev.
  • Če so kršitve na področju gojenja rastlin, ki vsebujejo droge, storjene z namenom, da bi jih prešle iz zakonitega v nezakonit promet, bodo uradniki, odgovorni za to, kaznovani po čl. 229 Kazenskega zakonika Ruske federacije, ki določa odgovornost za krajo mamil. Najvišja kazen po tem členu je zaporna kazen 20 let in globa 1 milijon rubljev..
  • Če so bile tatvine izvedene z namenom prodaje drog, bo odgovornost uradnikov izhajala iz čl. 228.1 Kazenskega zakonika Ruske federacije. Najvišja sankcija po tem členu je dosmrtni zapor..

  Gojenje marihuane - članek

  Kazenska kazen za nezakonito gojenje rastlin, ki vsebujejo droge, spada v čl. 231 Kazenskega zakonika Ruske federacije. Sankcije člena vključujejo naslednje kazni:

  • velikost gojenih grmov marihuane je velika - globa do 300 tisoč rubljev ali v višini dohodka obsojenca za določeno obdobje (do 2 leti). Prav tako predvideva omejitev svobode za dve leti ali njeno odvzem za isto obdobje;
  • skupina ljudi je bila vpletena v nezakonito gojenje konoplje ali pa je bila velikost prepoznana kot posebno velika (330 grmov in več) - do 8 let zapora.

  Upoštevajte, da vam bodo organi pregona poskušali pripisati tržne namene. Umetnost. 228.1 Kazenskega zakonika Ruske federacije določa kazen do doživljenjskega zapora in velikost stranke, za katero grozi kazen: pomembno - 6 g konoplje, veliko - 100 g marihuane, še posebej veliko - 100 kg.

  Kazni po členih Kazenskega zakonika Ruske federacije na področju trgovine z mamili so zelo stroge. Ne pozabite v zadevo vključiti odvetnika, če vas preganja.

  Koliko konoplje se lahko goji brez posledic kazenskega zakonika?

  Koliko grmov marihuane lahko gojite, da se izognete kazenskim ovadbam? Odgovor na to je nedvoumen - manj kot 20 grmov, saj se ta velikost ne šteje za velike. Poleg tega je bilo to pravilo uvedeno pred kratkim, preden je vsakršno nezakonito gojenje konoplje privedlo do kazenske odgovornosti. S sprejetjem zveznega zakona št. 87-FZ z dne 19.05.2010 so bile sprejete spremembe različnih zakonodajnih aktov na področju gojenja in gojenja rastlin, ki vsebujejo droge. Gojenje jih je bilo dekriminalizirano, gojenje pa ne. Gojenje rastlin pomeni skrb za njih, da bi dosegli največjo korist. Gojenje obvezne koristi ne pomeni.

  Če lahko dokažete, da so rastline gojile na primer v estetske namene, obstaja možnost, da se izognete kazenski odgovornosti.

  V primeru, da to dejanje ne sodi v člene Kazenskega zakonika Ruske federacije, bo oseba prevzela samo upravno odgovornost iz čl. 10.5.1 Upravni zakonik Ruske federacije. Kazen je zagotovljena v obliki globe za državljane v višini od 1,5 do 4 tisoč rubljev. Namesto denarne kazni lahko osebo aretirajo do 15 dni. Pravne osebe bodo plačale globo od 100 do 300 tisoč rubljev.

  Če potrebujete pomoč pri pridržanju zaradi suma gojenja marihuane, se posvetujte z našimi izkušenimi odvetniki, tako da pokličete navedene telefonske številke ali preko obrazca za povratne informacije.

  Kako izbrati, posaditi in gojiti zdravilno konopljo

  Pomlad trka na naša vrata, sije sonce in zemlja se počasi prebuja. To je jasen znak - RASTLINICA!
  Ugotovimo, kako se kalijo, pripravimo na sajenje in gojimo konopljo v lepoto, ki bo razveselila naše oči in dala njene zdravilne sposobnosti.

  Kako izbrati, posaditi in gojiti zdravilno konopljo

  1. Izbira prave setve in sorte konopljinih semen

  V najboljšem primeru bi morali izbrati fumificirana semena. To so semena semen z 99-odstotno verjetnostjo, da bodo ženska. Se pravi, da samci, ki oprašujejo, ne bi smeli rasti, ker derejo po tem semena, ki so včasih nezaželena za nadaljnjo predelavo..

  Cannadorra svetuje sorto semen CBD.

  CBD Candy Dawg Kush Fem je fotoperiodična indika z 8-9 tedni socvetja. Ima odličen sladek okus in bogat vonj OG Kush. Srednje velike in grmičaste. Če cvetovi dobijo en ali dva tedna dodatnega socvetja, potem obljubljajo, da vas bodo obogatili z velikimi izdelki.

  Razmerje CBD / THC 1: 1. Pridobljeno s križanjem sort CBD Candy Dawg Kush X OG kush X. Semena so feminizirana.

  2. Izbira kraja za gojenje konoplje

  Zunaj - zunaj doma

  Lahko se goji na prostem, na vrtu, v gozdu, na polju. Prednost so sorazmerno manjši stroški, tako denarja kot časa. Ko je vrtnar narava. Hkrati je veliko prostora za rast rastlin. Pomanjkljivost je nevarnost naravnih škodljivcev, suše, neurja in, kar je še kako pomembno, policije, ki se zna spoprijeti z vprašanji in prevzeti vse..

  Konopljina semena, 3 kosi

  CBD sorta medicinske konoplje z uravnoteženo vsebnostjo dveh glavnih.

  Konopljina semena, 5 kosov

  CBD sorta medicinske konoplje z uravnoteženo vsebnostjo dveh glavnih.

  Notranje hiše

  Prednost te možnosti je nadzor nad rastjo, ko je naša rastlina v omari ali škatli za gojenje. Se pravi, ne tvegamo, da bomo razkriti. Vendar to zahteva večjo skrb, saj so idealni pogoji in naložbe v tehnologijo, ki jih zahteva domača pridelava..

  Najboljši kompromis je gojenje konoplje v rastlinjaku ali foliji.

  3. Kalivost konopljinih semen

  Na voljo imamo dve možnosti:

  Ali pa semena dajte neposredno v 1 cm globok substrat, ga zalivajte in pustite zunaj okna. Idealna toplota je 25 stopinj. Ne pozabite nenehno polniti in prezračevati prostor. Sadike se bodo pojavile čez nekaj dni. Če ste posadili več semen in so vzklila, rastline ločite, preden se korenine pletejo. Manipulacija mora biti zelo nežna, da ne poškodujete majhnih poganjkov..

  Druga možnost je, da semena najprej kalijo v vodi, v vatirani palčki, nato pa jih dajo v substrat. Ker pa poteka več ukrepov, to je tveganje za uničenje sadik.

  10% kalitev ni nikoli zagotovljena, zato je najbolje posaditi več semen.

  4. Sajenje semen v rastlinjaku ali na prostem

  Potem ko semena vzklijo in rastlina doseže 15-20 cm višine, je pripravljena za sajenje v zemljo ali v velik lonec Konoplja potrebuje veliko svetlobe v vseh fazah rasti. Zato morate izbrati sončno in zaščiteno lokacijo. Kakovost tal / rodnost je zelo pomemben dejavnik. Tla PH so idealna, da so rahlo alkalna (pH 7-7,3).

  Priporočljivo je, da rastline konoplje posadite skupaj s sajenjem paradižnika. Konoplja prejme potrebno namakanje. Sposoben je absorbirati vlago in tako preprečuje plesen na paradižniku.

  5. Rast konoplje

  Upoštevajte, da mora rastlina imeti prostor za nadaljnjo rast korenin. Ne pozabite, da redno zalivate, faza rasti traja do konca avgusta, nato pa bo rastlina začela cveteti (približno konec oktobra). Priporočljivo je tudi obrezovanje rastlin, kar bo v prihodnosti vplivalo na njihovo višino..

  6. Nabiranje konoplje

  Zbirajo se samo ženski cvetovi rastlin. Te cvetove lahko uporabljamo za čaj, tinkturo, mazilo itd. Cvetove najprej sušimo pri 20 ° C 14 dni ali pri 15 ° C 3-4 tedne. Seveda lahko v sušilniku skrajšamo čas sušenja.

  Osnove gojenja konoplje

  Genetika konoplje

  Konopljo lahko v grobem razdelimo na 3 glavne sorte:

  1. Cannabis sativa (gojili so ga predvsem v: Afriki, Latinski Ameriki, na Tajskem.),
  2. Cannabis ruderalis (v glavnem divji, raste na poljih vzhodne Evrope; Ukrajina, Rusija.). Ruderalis je divja konoplja. Med kajenjem nima zadostnega psihoaktivnega učinka na človeško telo.
  3. Cannabis indica (rojstni kraj teh kultur je Afganistan, Pakistan.)

  No, s kombiniranjem teh treh vrst konoplje rejci po vsem svetu ustvarjajo vedno več novih sort hibridov (mešana genetika sativa, indica in ruderalis).

  Človeštvo že od nekdaj goji konopljo za različne potrebe. Na primer za proizvodnjo: vlaken, oblačil, goriv, ​​olj, krem, papirja.

  Ker pa ruderalis, čeprav ne vsebuje THC, ni priporočljivo, da bi ga gojili v čisti obliki, saj ta sorta konoplje raste zelo majhno. Torej za industrijske namene uporabljajo hibride sativa in ruderalis. Sorte Photoperiod sativa zrastejo do 6 metrov. Listi sative so ozki in dolge oblike. Sativa običajno traja zelo dolgo, da zori. In pridelek, odvisno od sorte, je lahko srednji ali zelo velik..

  Indica raste ne zelo visoko, do metra in pol v višino. Praviloma ima dobro določeno obliko grma, s širokim in bujnim listjem. Ta vrsta konoplje zori veliko hitreje kot sativa. Med cvetenjem grmovi indike tvorijo debele in debele brsti..

  Konoplja indica se najpogosteje uporablja za ustvarjanje kakovostnega hašiša, saj ta vrsta konoplje vsebuje največ smole na popku.

  Tudi učinek kajenja teh dveh sort je zelo različen..

  Indica ima sedativni učinek, povzroča pomirjujoč učinek na človeško telo (občutite ga s svojim telesom). V Ameriki ta učinek imenujejo kamenjanje. Ko kadite to sorto, se pojavlja lan, zaspanost in nepremagljiva želja, da bi kot kamen padli na posteljo in kot od daleč premišljevali, kaj se dogaja. Vsi gibi so težki, človekovi občutki postanejo ostrejši, barve postajajo svetlejše in zvoki so bolj jasni, dojemanje časa se spreminja. No, ko se učinek zelišča na telo konča, ima oseba močan apetit in željo, da izprazni hladilnik!

  Sativa, po drugi strani, ima možganski učinek na človeško telo (čutite ga z glavo). V Ameriki se ta učinek imenuje "visok" (stimulacija možganov in centralnega živčnega sistema, ki krepi čustveno stanje človeka). Včasih pri kajenju te vrste marihuane pride do vizualnih učinkov. Ampak, bolj pogosto kot ne, razpoloženje se preprosto izboljša, želite se nasmejati in narediti nekaj, vstati, navdih in občutek letenja pride, vsak trenutek preplavi sreča. Precej pogosto se pojavi učinek nebrzdane evforije.

  Vsi ljudje smo različni in v skladu s tem si vsak izbere eno ali drugo sorto zase.

  Vendar je trenutno večina najkakovostnejših vrst konoplje, na primer iz Nizozemske ali Španije, nekje vmes med sativa in indica..

  Na primer, razmislite o seku # 1 - izbira kultivatorjev - 50% kolumbijska, 25% mehiška, 25% afganistanska konoplja. V tej sorti: 75% sativa in 25% indica. Hkrati ostaja učinek sativa, velikost rastline in njen pridelek pa sta podobni indiki (rastlina ima majhnost in velik pridelek).

  Življenjski cikel konoplje

  Konoplje prve dni življenja, da raste v dolžino, širino, daje liste, trajajo dolgi dnevi rastne sezone. V obdobju dolgotrajne osvetlitve rastlina ne rodi cvetov (stožcev). Vse moči rastline porabijo za gojenje in ustvarjanje novega listja..

  Teoretično lahko, če rastlina prejme svetlobo 24 ur na dan, lahko raste več let, ne da bi cvetela.

  Konoplja je dvospolna rastlina z moškimi in ženskimi socvetji. Ženske rastline cvetijo takoj, ko se količina svetlobe zmanjša na 12 ur. Vendar je glavni pogoj, da rastlina cveti, popolna in neprekinjena temačnost. Na primer, zaradi zelo močne luči z lune se lahko postopek cvetenja moti. Brez svetlobe konoplja sprosti hormon, ki se zelo hitro razgradi, ko je izpostavljen svetlobi..

  Če torej želite gojiti rastline na prostem, izberite sorto, ki bo rasla točno na vaši širini. Če boste konopljo gojili v zaprtih prostorih, se morate naučiti, kako ravnati z rastlino..

  Kalivost semena

  Najpogosteje, če so semena kakovostna, potem ni težav z kalitvijo. Vse svetovno znane semenske banke imajo stopnjo kalitve 90-95%.

  Da seme kali, ga najprej nekaj ur namočite v vodi. Takoj, ko so semena popolnoma potopljena v vodo, pomeni, da so zbrala dovolj vlage. Semena postavite med dve vlažni bombažni blazinici. Naj bo bombažna volna vedno vlažna. Mnogi ljudje uporabljajo povoje, zložene v več plasteh. Toda obstaja možnost, da bodo semena kalila skozi povoj. V takih primerih ne poskušajte prerezati povoja, lahko poškodujete korenino. Previdno odstranite odvečne povoje in posadite v tla, skupaj s preostalimi povoji.

  Kvalitetna semena naj pokažejo korenino po 24 urah. Verjame se, da če se po sedmih dneh niso izvalili, potem to pomeni, da so semena odmrla..

  Ko iz semena izstopi bel koren, seme posadite v zemljo. Globina ne sme presegati 1-1,5 centimetra. Po 2-5 dneh se začnejo pojavljati prvi poganjki.

  Vedno se držite priporočene temperature kalivosti za semena. Temperatura tal naj bo med 23,8 ° C in 26,6 ° C, temperatura zraka je lahko za 3-5 ° C nižja.

  Presaditev sadik

  Če želite dobiti določeno število rastlin, potem vedno uporabite rezervna semena. Konec koncev, vedno obstaja verjetnost, da seme ne bo vzklilo, med gojenjem odmrelo ali pa so morda obratne rastline - moški.

  Na stopnji kalitve semen lahko uporabite majhne posode, steklenice, lonce. Med presaditvijo rastline pod stresom. Če želite zmanjšati ta stres, rastlino ponovno posadite v prvih 5-7 dneh njegovega življenja. V tem času korenina ni veliko zrasla. Če zamudite to točko presaditve, lahko korenina preraste, kar poveča tveganje za poškodbe med presaditvijo. Ne bojte se, znova posaditi majhno sadiko konoplje je enostavno! S tem se lahko spopade vsak začetnik vrtnar. Uporabite žlico. Po zalivanju tal previdno zajemite zemljo, skupaj s poganjkom in ga presadite v nov lonec z zemljo. Steblo naj bo na isti globini. Po tem jo temeljito prelijte z vodo, ki se je usedla več dni. Če kališče kalite v posodi za enkratno uporabo, je presaditev še lažja! Lahko ga preprosto razrežete in prenesete vso vsebino v nov lonec..

  Ne smemo pozabiti, da je presaditev rastline zanje vedno velik stres, upočasni rast in razvoj. Torej, poskusite čim manj zasaditi. V idealnem primeru enkrat na cikel.

  Razlike med spoloma

  Kot je bilo omenjeno zgoraj, je konoplja dvospolna rastlina z ženskimi in moškimi socvetji. Če pa gojite rastline z namenom kajenja, se morate znebiti samcev! Konec koncev so samo ženski semen konoplje sposobni sprostiti THC smolo med cvetenjem. Če pa samci oprašujejo samice, potem bodo porabili vso svojo energijo ne za smolo, ampak za ustvarjanje semen. Tako bo smola v takšnih rastlinah vsebovala zelo nizek odstotek THC..

  Praviloma so, če so semena redne sorte, potem so možnosti 50 do 50.

  Da pa se znebite moških sort, se jih morate najprej naučiti prepoznati. To je s časom dokaj enostavno. Na vseh ženskih rastlinah na brsti rastejo majhne "antene", oblikovane kot črka "V". Takšni kalčki najdemo le v ženskih rastlinah. Prvi stožci se začnejo oblikovati na glavnem steblu, kjer rastejo listi in stranske veje.

  Gnojila

  Tu lahko rečemo le eno - vedno uporabljajte organsko. Kemija ne more samo ne pomagati rastlini, temveč ji celo škoduje. Poleg tega je vse naravno vedno boljše od GSO..

  Dodati je treba še, da morate tudi z gnojili vedeti, kdaj se morate ustaviti! Prekomerna uporaba gnojil je za rastlino prav tako nevarna kot preliv.

  Ekološko

  Konopljo lahko gojimo tudi brez gnojenja. Še več, če ga gojite na ulici. Vendar pa bo za povečanje njenega pridelka in rasti koristna majhna količina gnojila. Bolje je uporabiti kupljeni gnoj. Ne vsebuje nepotrebnih bakterij, mikrobov, ki lahko uničijo rastlino. Prav tako bo koristno dodati drevesno smolo v tla..

  Poskusite, da rastlina vedno dobi veliko zraka. Kroženje zraka mora biti v koreninskem sistemu ne samo zunaj, ampak tudi znotraj. Če korenine ne dobijo dovolj kisika, bo listje postalo rumeno in izsušilo. Torej, v loncu naredite čim več lukenj, ne le od dna, ampak tudi na straneh. Lepo bi bilo mešati zemljo z zdrobljeno peno. Vedno vodite evidenco, opombe, da boste v prihodnosti vedeli, kako se ta sorta prehranjuje, koliko gnojila, zalivanja in svetlobe potrebuje.

  Temperatura in vlažnost v rastlinjaku

  Idealna temperatura za konopljo bi morala biti približno:

  • 21-27 ° C (70-80 ° F) brez obogatitve CO2;
  • 27-32 ° C (80-90 ° F) z uporabo obogatitve CO2.

  Konoplja lahko raste pri visokih temperaturah. Vendar lahko previsoka temperatura rastlino stresi. Zaradi tega se lahko listje obarva rumeno, rast rastline se bo upočasnila.

  Ponoči temperatura ne sme pasti pod 16 ° C (60 ° F). V nasprotnem primeru bo rastlina tudi pod stresom..

  Na splošno se morate pri gojenju konoplje poskušati izogniti - močnim spremembam temperature. Celo nihanja ponoči, od 16 ° C do 24 ° C (75 ° F), so izrazito negativna za rast konoplje. Torej, morate skrbno nadzorovati temperaturni režim gojenja rastlin, tako da je udobno rasti brez nepotrebnih stresnih situacij..

  Pazite na vlago, zlasti v prvih dveh tednih po tem, ko je rastlina vzklila. Nizka vlaga ne more samo škodovati rastlini, ampak celo vodi v njeno smrt. V naslednjih fazah rasti konoplje je vlaga manj pomembna..

  Če želite povečati vlažnost v zraku, preprosto postavite posodo z vodo v bližini rastline. Seveda lahko uporabljate vlažilec, vendar je treba njegovo delovanje ves čas spremljati. Navsezadnje obstaja možnost, da vlažnost preseže normo..

  V rastni dobi in dveh tednih, v obdobju cvetenja, konoplja potrebuje vlago v območju 40-50%. Po tem se vlažnost zraka spusti do meje, tako da rastlina vklopi zaščitni način in začne sproščati smolo..

  Potrebno je nenehno spremljati vlažnost zraka. Dejansko se lahko z visoko vlažnostjo pojavijo težave v obliki gnilih stožcev, korenin, videza plesni.

  Gazda, stožci in druge vrste konoplje

  Bosski, marihuana, stožci se nanašajo na opojna zdravila, pridobljena iz konoplje, ki jih odvisniki uporabljajo za pridobitev halucinogenega učinka in občutka evforije. Suhi deli te rastline vsebujejo do 60 psihoaktivnih snovi, ki različno vplivajo na vse človeške organe in sisteme..

  Kako izgleda konoplja

  Marihuana (nar, zajed, plevel, zelišča, marihuana, slama), pridobljena iz konoplje, velja za mehko drogo. Zlahka ga kupijo mladostniki in odrasli po vsem svetu, brez posebnih ovir. To je zato, ker rastlina, kot je konoplja, dobro uspeva v tropskem, subtropskem, zmernem podnebju z minimalnim vzdrževanjem. Pokrit je z gostimi ozkimi ostrimi listi in gostimi socvetji. Za dosego evforičnega učinka se najpogosteje nanese zgornji del rastline skupaj z listi in cvetovi..

  Konoplja je lahko zelena, rjava ali siva. Običajno odvisniki od njih delajo cigarete ali sklepe in jih veliko manj pogosto pijejo kot čaj ali mešajo s hrano. Včasih se marihuana kombinira z drugimi drogami, kot je kokain ali crack.

  V obdobju cvetenja konoplje se na grmovju pojavijo stožci in izbokline (to obdobje se začne bližje jeseni). Ženska in moška socvetja se med seboj razlikujejo, saj so moški bolj podobni grozdjem, ženski pa brsti s pistil-vili. Neprašena ženska socvetja vsebujejo povečano količino psihoaktivnih snovi.

  Konoplja se goji ne le kot droga, ampak tudi za druge namene:

  • proizvodnja ladijskih orodij;
  • pridobivanje konopljinega olja;
  • kot surovina za tekstilno proizvodnjo.

  Kakšen je učinek zdravila

  Učinek kajenja konoplje pride skoraj takoj. Pod vplivom te opojne snovi se odvisnik pulz pospeši, intraokularni tlak naraste, arterijski tlak se zmanjša in mišice se sprostijo. Na delu živčnega sistema se duševne motnje sčasoma razvijejo, spomin se poslabša in pojavijo se obsesivni strahovi. Sposobnost sprejemanja in analiziranja informacij se občutno zmanjša, vzbuja se zaspanost, pojavi se nostalgija in depresija.

  Oseba, ki uporablja marihuano, je lahko zaskrbljena zaradi začasne izgube spomina, paranoje ali slabe koordinacije.

  Dolgoročni učinki vključujejo povečanje srčnega utripa, bolečine v prsih in srčni napad. Pri moških se število aktivnih spermatozoidov večkrat zmanjša, kar vodi v neplodnost.

  Kako se zasvojenost pojavlja

  Zasvojenost s konopljo ne pride takoj: obstajajo tri stopnje. Prva traja 2-5 let, spremljajo jo motnje spanja, odvečni odmerek, pa tudi izginotje zaščitnih reakcij na prevelik odmerek. V drugi fazi se doda fizična odvisnost od droge in duševna odvisnost se poglablja. Človek začne uporabljati konopljo ne le v skupini podobno mislečih za zabavo, ampak tudi sam. Ta stopnja traja približno 5-10 let, v primeru zavrnitve marihuane pa se razvije odtegnitveni sindrom.

  Na zadnji stopnji odvisnosti od drog oblika uživanja drog postane sistematična in ne prinaša več želenega učinka. Postati je nemogoče, da bi zdravilo opustili sami. Za vrnitev v normalno življenje oseba potrebuje zunanjo pomoč (dolgotrajno zdravljenje v rehabilitacijskem centru za odvisnike od drog).

  Posledice odvisnosti od drog

  Če se odvisnosti od drog ne pozdravi pravočasno, se ženske, zasvojene z marihuano, soočajo z naslednjimi posledicami:

  • prezgodnji porod;
  • spontani splav;
  • patologija v razvoju ploda.

  Študije kažejo, da kadilci konoplje znatno bolj kot drugi trpijo za shizofrenijo. Zelo pogosto ljudje, ki so odvisni od marihuane, trpijo za kroničnim obstruktivnim bronhitisom in emfizemom..

  Marihuana škodljivo vpliva na telo in lahko postane eden od vzrokov za neplodnost pri moških..

  Kadilci konoplje imajo pogosto socialno apatijo in medosebne težave. Sčasoma lahko oseba preide na težje in resnejše droge: heroin, amfetamin.

  Znebiti se odvisnosti od drog in njenih posledic bo pomagalo zdravljenje v centru za zdravljenje z zdravili "NARCOTICS-NET". Zahvaljujoč delu naših izkušenih narkologov, odvisnikov in psihoterapevtov bo bolnik lahko prejel vso potrebno medicinsko in psihološko pomoč, ugotovil in odpravil glavni vzrok njegove bolezni, opravil celoten potek rehabilitacije in se vrnil v normalno življenje..

  Učinki marihuane na telo

  Izračunajte stroške zdravljenja odvisnosti