Kako odrezati svoje poševne, ravne, raztrgane in kratke šiške

Mnogi se sprašujejo, kako doma odrezati šiška, saj lahko zaradi tako na videz nepomembnega elementa kot šiška korenito spremenite svoj videz. Če je pravilno odrezana, se deklica ne bo samo hitro preoblikovala, ampak bo tudi lahko skrila nekaj svojih pomanjkljivosti in bo videti modno.

Kdo naj reže šiške

Preden se odločite, ali obrezati šiška, morate vse dobro pretehtati. Niso vsi enako primerni za ta element odbitka..

In obstajajo takšni tipi, za katere je primeren popolnoma kateri koli šiška: raven, poševen, kratek, raztrgan, na dveh straneh ali v polkrogu. Običajno so to lastniki idealne oblike obraza s pravilnimi lastnostmi..


Strokovnjaki pravijo, da lahko vsakdo najde primeren šiška zase, to je, da je glavna stvar izbrati pravo obliko, ki bo poudarila lepoto frizure in njenega lastnika.

Obstajajo različne vrste šiška, vsaka ima svoje značilnosti..

Za ženske s trikotno obliko obraza so najboljše ravne in dolge šiške, lahko so tako debele in tekoče. V tem primeru kratka šiška ali potegnjena nazaj ni priporočljiva.


Šiška v polkrogu bo odlična možnost za kvadratni obraz, njegove lastnosti bodo lahko bolj gladke. Videti bo dobro, če ga česate ob strani. Izgledala bo odlično v razbarvanem in rahlo nagnjenem videzu, na primer kot Dakota Johnson.

Za dekleta z okroglim obrazom so najbolj primerne poševne šiške. Njegova oblika poševno bo obraz bolj podolgovat. In če je dekle malo debelo, potem lahko raztrgane šiške tudi te trenutke zgladijo.

Vitke ženske, ki imajo podolgovat obraz, lahko uporabite kaskadne (lestve) šiške, ki bodo zaokrožile obraz.


Za dame, ki imajo visoko čelo, so ravne šiške tisto, kar potrebujete, dovoljeno je tudi podolgovato.


Nekateri razmišljajo, ali je mogoče na kodraste lase narediti šiška, odgovor je pritrdilen, najprej jih morate najprej zravnati.

Kako si sami odrežete šiška

Seveda lahko poskusite sami rezati šiška doma brez pomoči strokovnjakov, vendar je za to pomembno vedeti nekaj trikov in odtenkov. In velja razmisliti, da to ni tako preprost postopek, kot se morda zdi..


Predstavljena bodo nadaljnja podrobna video navodila in fotografije..
Ugotovimo, kako sami pravilno odrezati šiške doma. Če želite to narediti, bi vas morali voditi po nekaterih točkah..

1) Mnogi so zainteresirani, katere šiška je najbolje odrezati. Rezanje dolgih šiška, ki je v večjem delu las, je precej problematično, zato je potrebno malo izkušenj v tej zadevi. Toda popraviti ne bo težko.
2) Da bi ga lepo dobili, morate uporabiti profesionalne škarje in ne tiste, ki so v domači uporabi.
3) Za začetnike šiška ne zmočite z vodo, saj se lahko izsuši kot nepredvidljiva možnost. Bolje je, da lase preprosto poravnate.
4) Za kodraste lase pri rezanju morate nekoliko odstopiti od pričakovane dolžine.

Splošna shema dela:

Pri dolgih laseh je izvedba nekoliko težja, zato jih je treba zaviti v konjski rep in le tisti del, iz katerega nameravate ustvariti šiška. Previdno ga česamo. Nato vzamemo majhen pramen, ga položimo med prste, ga potegnemo naprej in odrežemo malo več od načrtovane dolžine. V tem primeru bi moral biti naklon škarje štirideset pet stopinj, sicer se bo izkazalo neenakomerno. Ko je prvi pramen pripravljen, je treba isto ponoviti z ostalimi..
Zdaj si lahko ogledate rezultat in ga popravite, torej odstranite malo dolžine ali neravnine.

Potem se vse posuši in konce lahko obdelate s škarjami za redčenje, da jih nekoliko olajšate..


Za tiste, ki ste že pridobili dovolj izkušenj, lahko poskusite rezati s ščipalko. To tehniko lahko uporabljajo moški, ženska in otrok. Na koncu je potrebno profilirati s škarjami. Za jasnost celotnega postopka rezanja šiška s strojem si oglejte naslednje video gradivo.

Kako odrezati svoje stranske šiške

Poševne šiška so ena najpogostejših danes, zato je vprašanje, kako odrezati poševne šiške doma, najbolj relevantno v letu 2018.


Curls naj bodo rahlo vlažni. Nato se odločite za smer in dolžino. Potem se bo celoten del las znebil šiška, da ga slučajno ne odrežete..

Preostale pramene raztegnemo in obrežemo v smeri, ki je bila vnaprej določena. Kot nagiba škarje naj bo enak petinštirideset stopinj.

In na koncu je rezultat bolje profiliran, tako da je namestitev lažja in hitrejša..

Kako odrezati svoje naravne šiške

Rezke natančno razrežite, kratke ali dolge, ni važno, dovolj.

Najprej odstranite nepotrebne dlake. Nato šiške razdelimo na dva dela. Najprej delamo z enim in razrežemo dolžino nekje do templjev, po katerem drugi del obrežemo pod njim.


Če se je še vedno težko spoprijeti s tehniko, potem si lahko ogledate posebne videoposnetke z mojstrskim razredom.

Kako v polkrogu razrežite svoje šiška

Ta možnost je nekoliko težka, a če imate malo izkušenj, se vam bo vse izšlo..

Šiške so razdeljene na dve strani. Prva stran, ki je višja, je razrezana. Preostali delite na dva in razrežite v polkrogu, tako da škarje vodijo od sredine do roba. Nato se nepravilnosti zgladijo in vse je pripravljeno..

Kako sami odrezati otroške šiške

Za deklico in fanta je pomembno, da imata lep videz, medtem ko frizura ni zadnja stvar..

Da ne boste šli še enkrat k frizerju, lahko otrokove šiške porežete sami doma. Najpogosteje je to ravno, enakomerno šiška..
Najprej je treba vse šiške razdeliti na tri plasti. Začnite z rezanjem z vrha, ki naj bo tanjši. Nato je drugi razrezan, vendar nekoliko krajši od prejšnjega. Toda potem še tretja, prav tako nekoliko krajša. Tako se bo izkazalo gladko in voljno.

3 videoposnetek mojstrskega razreda o tem, kako odrezati stranski pramen zase doma in analiza napak

Šiška ustrezajo vsem, le pravilno morate izbrati vrsto. Priljubljena in skoraj nikoli ne izstopa iz modnih šiška - poševna, različnih dolžin in tekstur.

Odlično izgleda tako z dolgimi kot kratkimi odbitki, harmonično izgleda na lahkih in temnih laseh.

Tudi na kapricičnih kodrastih pramenih ga bo dober mojster razrezal, da se ne bo držal v različnih smereh, ampak je organsko videti kot del urejene pričeske.

Resnično želim vedeti, kako lahko z uporabo videoposnetka brezplačno odrežem stranske praske doma, čas je, da to ugotovim..

Izbira možnosti

Poševne šiške so univerzalne in jih je mogoče kombinirati s poljubnimi odbitki, tako gladko klasično kot kreativno mladino z "raztrganimi" prameni in barvanjem v različnih barvah in odtenkih.

Preprosto ga lahko preoblikujete v druge oblike, tako da spremenite ločitev ali odstranite v preostalo maso las, jo zavežete za ušesi ali zatiči s čudovitim lasnim pramenom. Odstranjevanje šiška je enostavno tudi s kopitom, povojom ali šalom.

Če želite izbrati pravo možnost, predlagamo, da razmislite o fotografiji poševnih šiška, ogromen izbor pa vam bo pomagal izbrati popolno za vas.

Zdaj podrobno razpravljamo, kako odstraniti lepo gojene šiška, v tem članku vas čaka veliko različic..

Če niste našli pravega, to je, da obstaja poseben članek, ki govori o tem, kako pravilno slog dolgega šiška, si oglejte foto in video navodila tukaj.

Kako pripraviti šiška za frizuro?

V salonu si lase pri rezanju navlažimo z vodo. Iz vlage postanejo bolj elastični in se bolj raztezajo..

Če se na mokrih laseh nataknete in celo pramene močno potegnete, bo rezultat nekaj centimetrov krajši od pričakovanega.

Zaželeno je rezati na suhe lase in jih oprati dan prej.

Sveži in zelo čisti lasje se “drobijo” in se slabo oprimejo s prsti, zato bodo šiške izpadle kvačkane ali nepravilne, zlahka se zmoti z dolžino.

Če so lasje še vedno zelo spolzki, jih je vredno rahlo potreseti s fiksirnim razpršilcem ali lakom za lase. Prameni bodo postali nekoliko trši in z njimi bo lažje delati..

Šiška je narejena z zelo ostrimi škarjami ali britvico. Doma bi morali imeti prednost škarje, saj se boste sami z britvico težko in nevarno spoprijeli, obstaja nevarnost, da se resno poškodujete.

Pomembne faze frizure

Bogastvo možnosti poševnih šiška omogoča ujemanje s katero koli vrsto las in različnimi odbitki.

Poševne šiška so:

  kratek;
  dolga;
  celo;
  brušen;
  enoslojni;
  večplastna;
  ustvarjalni.

Različne vrste šiška se odlično kombinirajo med seboj, tvorijo nove možnosti, na primer "raztrgane" šiške so lahko tako dolge kot večplastne.

Doma režejo svoje dolge poševne šiške v ravni črti ali z raztrganim robom. Lažje je zapleteno olajšati šiška s pomočjo dodatnega vložka s posebnimi škarjami ali zvijanjem pramenov.

Kako sami odrezati stranske šiške? Začnimo z določitvijo njegove oblike..

Določitev oblike

Ugotovite, kakšne vrste šiška želite dobiti kot rezultat frizure. Če želite to narediti, pripravite glavnik s finimi zobmi in ogledalo.

Ščetke iz razpršilca ​​rahlo navlažite z vodo ali navlažite in nato rahlo posušite.

Zdaj določite širino banga in njegovo obliko. Če želite to narediti, z glavnikom vodite glavnik od ušesa do ušesa in se zberite v repu ali glavniku nazaj.

Odstranimo tudi stranske cone, ki jih ne nameravate rezati..

Popadki ostanejo, zdaj preizkusimo 3 možnosti za bang naenkrat:

  Šiške v obliki črke U; možnost trikotne delitve; vzporedno s čelom.

Zakaj je tako pomembno, odvisno od možnosti, ki jo izberete, bodo vaše šiške drugačne oblike, zato najprej eksperimentirajte.

Napake razčlenitve


Pri izbiri poševnih šiška so pogosto razrezane v trikotniku z vrhom na direktni razrezi, vendar ima ta možnost eno glavno pomanjkljivost.

Zaporedje rezanja poševnih šiška Artema Lyubimova:

 1. Izberite območje šiška, ga rahlo navlažite in posušite.

 • Vzemite in rahlo pustite, da se prilega običajnemu ločevanju.
 • Ločitev ločite vzdolž prejete vrstice.
 • Na njej ločite šiška v trikotniku, z vrhom v običajnem razdelku.

  Kjer bo velika stran trikotnika, se tam podaljša.

 • Previdno ločite šiška z razdelitvijo in pritrdite stranske pramene s sponkami.
 • Ločene šiške potegnite v nasprotni smeri od podaljševanja in rezanja, pazite,
  tako, da šiška po raztezanju s prerezom naredi pravi kot 90 C.
 • Video Artema Lyubimova o napakah pri rezanju poševnih šiška:

  Metode striženja

  Obstaja več načinov, kako to storiti doma:

   Tip na nasprotni strani.

 • Z obračanjem pramena.
 • Zavijanje šiška v zapornico.
 • Gladke drsne škarje.
 • V salonih mojstri uporabljajo različne tehnike, doma pa izvajajo najpreprostejše in najbolj dostopne možnosti..

  Pričeska v šestih korakih naredite sami z naramnico na nasprotno stran


  Pripravite: krtačo za lase, škarje, sušilec za lase, okrogel glavnik za oblikovanje, ogledalo, tucks.

  1. Lasje vlažite in glavnik.
  2. Ločite ločnico vzdolž najvišjega dela obrvi in ​​naredite ločitev vzdolž nje.
  3. Želene šiške ločite z glavnikom.
  4. Posušite šiška s sušilcem za lase in velikim okroglim glavnikom za styling.
  5. Privijte stran kodrov, da vam ne bodo ovirali poti.
  6. Česan počešite na nasprotni strani podaljška.
  7. Držite prste na mestu želenega reza, s škarjami odrežite nepotrebne konce.
  8. Česan čevlje in slog, kot vam je ljubše.

  V videoposnetku boste pokazali, kako obrezati stranske šiška v 6 korakih:

  Obračanje pramena


  Način zvijanja pramena vam omogoča enostavno rezanje šiška, ki se bo prilegalo od leve proti desni, sicer boste to morali storiti z levo roko, kar je za desničarje zelo težko.

  Pripravite: škarje, elastični trak, glavnik in ogledalo.

  1. Če želite to narediti, s pomočjo tankega "repa" glavnika je poudarjen šiška, njegove meje so jasno določene in izbrani pramen je skrbno česan. Izberite meje šiška na najvišjih točkah obrvi. Pazljivo sledite ravnim črtam.
  2. Pramen se stisne s prsti in ga obrne, kot da bi ga zasukali v zapornico. V tem primeru se stran, na kateri bo narejen poševni rez, odpre za frizuro na desni strani.
  3. Z ostrimi škarjami se previdno razreže želeno dolžino, šiška se ponovno česajo in obrezujejo. Linija reza se nariše v ravni ali rahlo zaobljeni, odvisno od zahteve po rezanju.
  4. Če potrebujete ravno rob, potem je postopek končan, lasje so pripravljeni za styling. Nastale šiške večkrat previdno česamo, odrežemo nekaj potepuških dlačic.

  V videoposnetku je prikazano, kako obrezati stranski pramen doma z obračanjem pramena:

  Vložitev

  Za vtisnjene šiške se izvede korak za korakom filtriranje, ločevanje ozkih pramenov in obdelava roba s škarjami. To se naredi s posebnim orodjem ali navadnimi ostrimi škarjami, ki jih držite navpično in odrežete tanke pramene različnih dolžin. Za mladinske odbitke je rob šiška okrašen z globokimi asimetričnimi izrezi.

  Pasovi

  Svoje lase zavijte v ne tesno šarnirko, lahko boste sami rezali kratke ali srednje šiška.

  Škarje zlahka drsijo po površini svežnja od vrha do dna in tako narežejo rez. Takšna tehnika zahteva določene spretnosti pri delu z orodji in samozavest..

  Slip

  Za drsno frizuro je potrebna čvrsta roka.

  Pramen pod šiška je gladko česan in povlečen med prsti, škarje pa izvajajo nežno drsno gibanje od vrha do dna. Ostre škarje "obrijejo" napete dlake in tvorijo lepo, enakomerno razrezano črto.

  Če se roka trese, je lahko frizuro pokvariti, vendar bo v tem primeru vložitev pomagala..

  Režemo široko debelo


  Potrebujemo: navadne in redčene škarje, elastični trak, glavnik in razpršilec.

  1. Delujte lase z urezom od ušesa do ušesa. Vezati z elastičnim trakom.
  2. Navlažite z razpršilom in glavnikom. Odstranimo dodatne pramene za ušesi.
  3. Celotno oprsje razdelimo na tanke vzporedne dele in začnemo rezati želeno dolžino, tako da pramen usmerimo proti nam in ga držimo med prsti. Rezanje z klinčki, postavitev škarj pod kotom 90C na lase.
  4. Večkrat poskusite po dolžini najkrajšega dela šiška, spustite se in se ozrite v ogledalo, da dobite enakomerno padajočo črto.
  5. Tanjše škarje razrežejo konce šiška.
  6. Vse šiške spustimo spredaj in jih izravnamo vzdolž že rezanih pramenov.
  7. Redčenje največjega dela šiška s škarjami za redčenje.
  8. Če želite, da stranski prameni uokvirijo obraz, potem s strani kratkega dela odrežite pramene v časovni coni.

  Videoposnetek vas bo naučil, kako doma rezati debele poševne praske:

  Večplastna

  Večplastni bangs se izvajajo v več fazah. Lasje so vodoravno razdeljeni na plasti, vrh pa pripnemo.

  Najprej se striže daljši spodnji sloj, nato se ga pripne na stran in nastane krajši zgornji sloj. To je precej težko delo, brez izkušenj s odbitki, bolje je, da ga zaupate strokovnjaku.

  Obstajajo različne situacije, ko je treba v nekaj dneh dobesedno gojiti šiška.

  Pogovorimo se o možnosti, ko frizura v salonu ni šla tako, kot ste želeli in zdaj morate vedeti, kako hitro rastejo šiška, da ne bi trpeli. Mnogo idej vam bo pomagalo obvladati to situacijo in iz nje izstopiti kot zmagovalec..

  Pospeši rast in jih naredi bolj voluminozne in sijoče maske za lase z medom in gorčico, o tem podrobno preberite v receptu tukaj.

  Idealno za pospešitev rasti šiška lasne maske z jajcem, še posebej za suhe in krhke lase o njih na tej povezavi http://ovolosah.com/maski-dlia-volos/s-yaycom.html

  Kaj lahko popravi?

  Pravilno izbrana poševna šiška je sposobna vizualno popraviti poteze obraza, pri čemer skriva nepotrebno visoko čelo, grdo dlako, gub, gub in pigmentacijo na čelu, zmanjša obraze in popravi ovalnost obraza.

  Debele in bujne šiške odvrnejo pozornost od preveč dolgega nosu, kratek pa fiksira pogled na lepe oči in poudarja jasno linijo obrvi.

  Dolge poševne šiške skupaj z mehko tekočimi prameni zlahka popravijo petkotno obliko obraza s težkimi koti spodnje čeljusti, zaradi česar je oval mehkejši in lastnosti obraza.

  Lepa in urejena frizura s šiška izgleda moderno in modno, primerna za ženske vseh starosti in obrazov. Dobro izbrana oblika bang bo popravila poteze obraza, skrila pomanjkljivosti in poudarila prednosti, zaradi česar bo videz svež in mladosten.

  Zdaj veste, kako doma odrezati stranske šiške in to lahko storite. Želimo vam veliko sreče!

  Majhni triki za tiste, ki želijo vedeti, kako lepo rezati svoje šiške

  So se vaši lasje hitro razrasli in vaš styling ni več videti čeden? Dolge pramene na obrazu so samo moteče in ni časa za frizerja ali so zaradi karona v celoti zaprti zaradi karona? Vse to preneha biti težava, če veste, kako sami odrezati šiška..

  Izkazalo se je, da so doma preprosti odbitki. Omogočajo vam, da lase oblikujete na enak način kot bi mojster. Učijo jih enostavno. In potem lahko samostojno prilagodite frizuro bob, bob, kaskado, pixie in celo shaggy.

  Kako enakomerno odrezati šiška

  Če želim stati pred ogledalom, česati pramene in jih s škarjami poskušati razrezati naravnost ali poševno, je bolje, da ga takoj odložite. Le zelo izkušeni obrtniki lahko na ta način naredijo lepo urejeno linijo..

  Naredili bomo drugače:

  1. Z glavnikom ločite kodre od obraza, ki jih želite skrajšati..
  2. Temeljito jih prečešite.
  3. Na sredini (vzdolž črte nosu) zberite pramen in ga zavijte v tesen zapornik.
  4. Vodnik držite s prsti na želeni dolžini.
  5. S škarjami odrežite lase pod prsti.

  Sprostite vodnik in počešite lase.

  Vprašajte se, zakaj zaviti pramene v zapornico? Konec koncev jih lahko preprosto zberete v majhnem repu. Vezati ga z elastičnim trakom in odrezati presežek? To lahko storite. Ampak, če začnete odrezati kodre enakomerno česanega repa, bodo videti grdo, kot da bi bili odrezani s tupim sekiro.

  Ko odrežete pramen, zasukan v vrv, je dolžina posameznih dlačic nekoliko drugačna. Zato se uležejo v čisto linijo. Kot rezultat dobite učinek redčenja..

  Da bi bilo bolj jasno, kako sami odrezati šiška, si oglejte video.

  Kako si sami odrežete stranske šiške

  Z zgoraj opisano metodo lahko naredite enakomerno ali rahlo zaobljeno obliko (lok). Da bi doma rezali poševne šiška, nadaljujte na naslednji način:

  1. Ločite kodre od preostale glave glave, jih prečešite.
  2. Česme pražite na strani obraza, kjer bodo stranske šiške daljše.
  3. Zavijte jih v sveženj, kot v prejšnji različici, vendar le to ne na sredini obraza, temveč ob strani.
  4. S prsti leve roke trdno vzemite vodnik..
  5. Z ostrimi škarjami v levi roki odrežite odvečno dolžino.

  Poglejte, kako deklica v video posnetku odreže stranske udarce.

  Pričeska z japonsko pritrditvijo

  Pričesko lahko naredite sami doma s posebno napravo. Lahko ga kupite na Aliexpressu.

  Ta naprava je nazobčana spona, opremljena z nivojem in zapahom. Japonci so si ga omislili. Z njim lahko pramen las pritrdite enakomerno ali pod kotom, nato pa ga odrežete s škarjami, kot je na fotografiji. To je resnična ugotovitev za tiste, ki so navajeni, da so lastni stilisti..

  Kako si sami odrežete šiška?

  Težko si je celo predstavljati, koliko žensk raje nosi kakršno koli frizuro s šiška. Nekdo na ta način prikrije visoko čelo, nekdo ustvari skrivnostni videz, nekdo sledi modnim trendom, vendar se vsi soočajo z isto težavo: šiška raste dovolj hitro in v frizerju ni vedno časa, da bi jo rezali. V tem članku vam bomo povedali, kako odrezati svoje šiške doma in to storite sami, tako da bo rezultat videti čeden in eleganten..

  Nekaj ​​splošnih nasvetov za samo rezanje šiška

  Za začetek bi vas radi opozorili na nekaj osnovnih točk, ki jih morate upoštevati, če nameravate sami odrezati šiška:

  • Najbolje, da doma naredite šiške, jih obrežete. Z drugimi besedami, frizer naj ga sprva reže za vas. Pomagal bi vam tudi pri izbiri prave vrste, oblike in debeline šiška, saj različne oblike obraza zanjo potrebujejo različne možnosti. Sami striženje šiška, ne da bi ga načeloma poskušali ustvariti iz dolgih las, ni najboljša ideja (razen če imate dobre frizerske spretnosti ali nagnjenje k šokantnim).
  • Nihče si lase ne reže z navadnimi škarjami. Za to je potreben poseben frizerski model in močno ostrižen. Če se odločite, da boste enkrat rezali šiška, potem načeloma lahko stopite s tradicionalnimi gospodinjskimi škarjami. Če pa nameravate to početi redno, potem vseeno kupite frizerske salone.
  • Nasprotno, glede vlažnosti / suhosti las je bolje odstopati od frizerskih standardov. V salonu boste verjetno zmočili šiška, preden ga porežete, če pa to storite sami, potem je zelo verjetno, da bo prekratek. Razlog je očiten: ko se posušijo, lasje nekoliko "poskočijo". Strokovnjaki vedo, kako rezati s to nianso v mislih, vendar tega ne smete storiti, če poskušate sami odrezati šiška. Najboljša možnost so sveže oprani in temeljito posušeni lasje..
  • Za obrezovanje vedno pustite rob v velikosti palca. To je varovalni pas, ki ga lahko podarite, če z rezultatom po prvi fazi frizure niste zadovoljni. Seveda, če ne pustite takšnega roba, potem boste morali obrezati šiške na račun želene dolžine las. Za kodraste lase bi moral biti rob še večji.

  Glavne faze rezanja šiška doma

  Če se torej odločite, da boste svoje šiške rezale doma in želite to narediti popolnoma enakomerno, sledite tem korakom v korakih:

  1. Umirite se in nastavite. Poiščite prostor z dobro naravno svetlobo, v katerem lahko postavite ogledalo (ali tam, kjer je že), in pripravite čim bolj ostre škarje. Kot smo že omenili, je najbolje, če gre za profesionalne škarje..
  2. Lopute, ki jih želite varno odrezati, ločite od vseh drugih las. Tu ne gre za preprosto metanje dolgih las nazaj - odstranite ga s sponkami, rakovicami, gumijastimi trakovi. Z eno besedo popolnoma izključite možnost, da bodo kakorkoli padle v vašo "vročo roko".
  1. Temeljito zdrobite šiška in jih razdelite na več pramenov. Za to opravilo je najprimernejši široko-zobato glavnik..
  2. Vzemite en pramen, ga stisnite med prste in ga potegnite naprej. Obrežite dolžino las, ki jih želite obrezati (vključno z obrezovalnim robom). Hkrati držite škarje ne pravokotne na šiška, temveč pod kotom 45 stopinj. V nasprotnem primeru bodo kodri zdrsnili vzdolž površin rezil, šiška pa se bo izkazala, da ni enakomerna, ampak obokana..
  3. Enako ponovite s preostalimi prameni, pri čemer vsakič primite malo las iz prejšnjega in ga po dolžini enačite..
  4. Spet previdno prečešite in ocenite rezultat: kako gladko ste ga uspeli sami odrezati, ali se odvečne dlake nekje ne odbijejo, koliko vse ustreza obliki, ki bi jo radi dobili in podobno. Seveda, če nekje opazite neobrezane dlake - jih odrežite na izbrano dolžino.
  1. Obliko šiška prilagodite v primeru, da je niste mogli resnično enakomerno rezati ali če želite rez, ki ni ravno. Zdaj bo pravilno držati škarje pod pravim kotom glede na linijo las, kot da bi odrezali "zobe", ki so jih dobili v prejšnji fazi odbitka.
  2. Ščetke rahlo zmočite in jih pritisnite na čelo: to je zadnji test, da ugotovite, ali ste ga enakomerno rezali. Če se vam nekaj ne zdi popolno, ga prilagodite. Vendar se ne bodite navdušeni, da ne boste presegli tistega dela dolžine las, ki ste ga pustili zaradi prilagoditev..
  3. Posušite šiška in uživajte v videzu. Če imate škarje za redčenje, jih lahko uporabite sami, da bodo vaše šiške lahke in zračne..

  Za zaključek še enkrat ponavljamo, da ne smete poskušati sami rezati šiška doma, če niste mirni in osredotočeni ali če na primer trenutno nimate možnosti, da bi to počeli pod naravno svetlobo. Rezanje šiška korak za korakom po zgornjem algoritmu je popolnoma izvedljiva naloga in verjetno boste uspeli, če poskusite!

  Kako si sami odrežete šiške doma

  Če želite spremeniti svoj videz - odrežite šiška! Pravilno obrezane modne šiške čim bolj spremenijo sliko. Oblikovana meja obraza lahko doda poseben okus, skrivnostnost, lahkotnost, igrivost ali spogledljivost, klasičen pridih ali pridih kreativnosti. Če ne želite iti k frizerju, raje preučite določena pravila, kako sami odrezati šiška.

  Sorte šiška

  Obstaja veliko možnosti, kako enakomerno odrezati šiška. Ta del pričeske ima različne značilnosti in je lahko:

  • dolga;
  • kratek;
  • redko;
  • debel;
  • raztrgano;
  • dvostopenjska;
  • upognjena navzven;
  • upognjen navznoter;
  • gladka;
  • bujna.

  Končni videz šiška daje konturna črta - rob. Lahko je tudi drugačna: poševna, ravna, trikotna, ovalna, valovita, stopničasta, kodrasta itd..

  Pravila izbire

  Če želite videti modno in lepo, je pomembno izbrati pravo možnost odbitka. V tem primeru je treba upoštevati vrsto las, lastnosti in obliko obraza..

  1. Če imate okrogel obraz, si lahko privoščite kateri koli model, celo dolge in debele šiške. Kratek kadriranje obraza bo deklico bolj spogledljivo in mladostno. Da bo slika bolj romantična in ženstvena, se je bolje ustaviti na možnosti srednje dolžine do sredine čela. Asimetrična šiška s poševnim robom bo obraz vizualno ožji.
  2. Za tiste s kvadratnim obrazom je treba kotne lastnosti mehčati. Asimetrični modeli izgledajo izvirno, učinkovito in svetlo. Vizualno raztegnejo obraz in dajejo milost. Glavni tabu je debela in težka šiška..
  3. Lastniki obrazov v obliki ovalne oblike nimajo prav bogate izbire. Diplomiran model je videti bolj rafiniran in eleganten. Raztrgani, neravni prameni bodo podobi dodali poseben čar, dolge in enakomerne šiška pa bodo lastnika naredile očarljivega in skrivnostnega.
  4. Za dekleta s trikotno obliko obraza so primerne dolge (do obrvi) šiške. V tem primeru morajo biti prameni precej debeli. Če so obrazne poteze miniaturne, je skrajšana različica prava izbira, tik nad čelom, s profiliranimi nasveti.
  5. Ženske s širokimi ličnicami in ozkimi bradami lahko ta kontrast skrijejo z izbiro prave frizure. Najboljša možnost bi bila redka šiška nekoliko pod sredino čela..
  6. Če so dekličini lasje redki, kodrasti in tanki, lahko naredite globok bang, ki se začne od venca glave in konča nad očmi. Ta model bo pričeski dodal glasnost, če ga bomo oblikovali z okroglo krtačo in sušilcem za lase..

  Temeljna pravila

  Šiške je treba rezati v skladu z določenimi pravili. Če jih ignorirate, ne morete samo pokvariti pričeske, temveč tudi narediti pomanjkljivosti v svojem videzu bolj opazne. Če želite doseči dober rezultat, morate:

  • Če prvič oblikujete okvir obraza, je bolje dati prednost enakomerni ali poševni možnosti;
  • Škarje naj bodo ostre in velike;
  • Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da ločite šiške od preostalih pramenov;
  • Da bi dali debelim lasem lahkotnost in zračnost, se izvede redčenje;
  • Lase nekoliko navlažite. Rezanje brez vode bo povzročilo neenakomerne lase, še posebej, če so kodrasti ali valoviti. Vlažne pramene se po sušenju skrajšajo.

  Tehnologija striženja in potrebna orodja

  Ko prvič obrežete šiška, jih naredite nekoliko daljše od načrtovanih. Če vam frizura ni všeč, si lase lahko pripnite v pričesko.

  Tehnologija rezanja je precej preprosta:

  • temeljito počešite lase;
  • pripnite pramen med srednjim in kazalcem;
  • potegnite ga navzgor ali proti nosu;
  • rez.

  Če izberemo skrajšani model, se lasje režejo nad mostom nosu, dolgi pa so nekoliko nižji.

  Gladka frizura

  Pri izbiri enakomernega, naravnega šiška morate vedeti, da ga bo treba nenehno posodabljati. Ta postopek ni posebej težaven in to lahko storite sami.

  Navodila:

  1. Prvo, kar morate storiti, je poskrbeti za svetlo osvetlitev..
  2. Naredite trikotno ločitev, preostale pramene pritrdite z lasnicami ali posebnimi sponkami.
  3. Združite šiška, ga razdelite na enake 3 pramene.
  4. Vzemite sredinski pramen in ga pripnite med prste. Nato povlecite, dvignite in odrežite presežek. Da bi se šiška izkazala enakomerna, je treba škarje držati poševno pod kotom 45 stopinj.
  5. Levi in ​​desni prameni sta enaki osrednji.
  6. Desni pramen je razdeljen na 2 sloja, spodnji pramen je enak osrednjemu pramenu, zgornji je nekoliko daljši.
  7. Isti postopek se ponovi za levi pramen. Tako se dobijo šiška s konicami navznoter..

  Kako obrezati stranske šiške

  Preden naredite poševni šiška doma, boste poleg ostrih navadnih in redčenih škarj morali kupiti držalo za objemke, z njegovo pomočjo lahko simulirate poljuben stajling in enakomerno razporedite pramene.

  S takšno napravo tudi vezje ni potrebno, lahko nastavite gostoto in nastavite želeni kot nagiba.

  Ravnilo je mogoče enostavno pritrditi na lase kakršne koli togosti. Ima raven, ki vam pomaga najti najboljši kot nagiba..

  S to preprosto napravo lahko z lasmi izvajate takšne operacije, kot so: obrežite šiška, lepo zaključite konce las, naredite glasnost na kroni itd..

  Ena dolžina

  Ta model nima jasnega roba in je najbolj primeren za kodraste fine lase..

  Pričeska je razdeljena na naslednje faze:

  • Vlaži lase;
  • Naredite ločitev in odstranite preostale pramene v repu;
  • Po ločitvi prvega curla ga razrežite na zahtevano dolžino. Ta curl bo kontrolna in nanjo se boste morali osredotočiti;
  • Naslednji curl je ločen ne več kot en centimeter širok;
  • Vzamejo dva pramena, jih dvignejo pravokotno na glavo in naredijo rez vzdolž nadzora;
  • Postopoma nadaljujejo z ločevanjem kodrov, jih režejo, pri čemer se osredotočajo na dolžino prejšnjih. Uporabimo lahko eno od dveh načinov rezanja - ravno ali nazobčano.
  • Česanje in popravljanje konturne črte;
  • Pramene se po želji lahko profilirajo.

  Pričeska s tanjšanjem

  Raztrgan rob je videti lahkoten, rahlo položen in zračen. Pričeska z redčenjem z vrvjo je narejena na ta način:

  • dodelite pramene, odstranjevanje in pritrditev nepotrebnih;
  • lasje so razdeljeni na tri dele in rahlo navlaženi;
  • srednji pramen vzamemo s prsti leve roke, potegnemo in odrežemo odvečno dolžino;
  • zgrabite naslednje pramene las skupaj z odrezanimi in jih režite, poravnajte z njimi;
  • razrezani lasje so razdeljeni na 6-9 delov;
  • vsak pramen je zasukan z flagellumom in razrezani kosi so narejeni s tanjšalnimi škarjami blizu konca in na sredini.

  Raztrgan s cevmi

  Ta model je zelo priljubljen, če ga želite narediti, pa morate slediti tem korakom:

  1. Naredite odprtino v obliki trikotnika ali pravokotnika. Preostale lase zberite v konjski rep.
  2. Konce škarje poglobite v šiške, odrežite jih z velikimi in majhnimi zobmi. Za debele pramene bodo potrebni veliki zobje, za redke majhne. Pomembno je zapomniti dolžino in upoštevati, da bodo prameni po sušenju nekoliko poskočili..
  3. Kontura je lahko poševna, ravna in valovita. Zobje so narejeni po celotni širini.
  4. Lasje so brušeni, česani, izenačeni in oblikovani.

  Raztrgana frizura brez robov

  1. Naredite globok lok v pravokotni ali trikotni obliki, navlažite lase. Odstranite preostale pramene v repu.
  2. Pazljivo prečesamo pramene in, ko gremo globoko v šiška s konicami škarje, narežemo nageljnove žbice na želeno dolžino. Pramene lahko izrežete na različnih ravneh..
  3. Zobje sekajo po celotni širini.
  4. Šiška je razdeljena na navpične kodre.
  5. Ločite navpični pramen, ga počešite in dvignite pod kotom 90 stopinj. Stisnite ga s srednjim in kazalcem. S koncev las se oblikuje nekaj podobnega trikotniku, ki ga odrežemo.
  6. Postopek se ponovi za vse pramene..
  7. Mlin in popravi.
  8. Posušite in zložite.

  Šiška v polkrogu

  Za takšno frizuro je treba strogo upoštevati simetrijo. Rob mora izgledati kot čist polkrog.

  1. S sponkami ločite želene pramene od preostalih las.
  2. Lase nekoliko navlažite s stekleničko za pršenje.
  3. Izberite kontrolni pramen na sredini in ga s prsti držite.
  4. Postopoma se premikajte na stranice, povečajte dolžino pramenov tako, da tvorite polkrog.
  5. Sušite pramene in jih počešite, preverite gladkost robov.
  6. Po potrebi popravite.

  Dvestopenjska možnost

  Zanimiva in izvirna slika bo pripomogla k ustvarjanju šiška, sestavljenega iz dveh stopenj. Izgleda precej nenavadno, zgornja plast je nekoliko daljša od spodnje. Če ga želite ustvariti, potrebujete:

  1. Naredite trikotno ali pravokotno ločnico in navlažite pramene. Odstranite preostale lase, da ne bi motili.
  2. Šiške razdelite na tri vodoravne ravni.
  3. Začnejo delati od spodaj.
  4. Vzamejo tanek curl in ga odrežejo na ravni sredine čela. Ta pramen bo nadzor.
  5. Prameni so razrezani, s poudarkom na nadzoru.
  6. Druga plast las je česana čez obraz, obrezovanje vzdolž prve.
  7. Tretji sloj se sprosti, česa in reže 1-5 cm pod prejšnjima.
  8. Mlin, suh in zložen.

  Koristni namigi

  Pri razmišljanju o tem, kako sami obrezati svoje šiška, morate upoštevati več smernic:

  1. Treba je zapomniti razliko med mokrimi in suhimi prameni. Mokri lasje se zdijo daljši, zato jih strižemo nekaj milimetrov nižje. Če se tega pravila ne drži, se lahko frizura nekoliko skrajša..
  2. Da ne bi prekinili linije reza, ne povlecite niti preveč..
  3. Da ne bi posegali v dodatne, jih je treba odstraniti. To je tudi priporočljivo, saj obstaja nevarnost, da jih slučajno odrežete..
  4. Ni potrebno uporabljati profesionalnih škarj, lahko jih nadomestite z navadnimi škarjami, ki jih boste uporabili le za rezanje.

  S pomočjo zgornjih tehnik lahko svoje šiška oblikujete v poljubni obliki. Glavna stvar je, da jo pravilno izberete in sledite priporočilom korak za korakom..

  Kako odrezati šiška

  Šiška je najpomembnejša podrobnost frizure in slike na splošno. S tem, ko ga spremenite ali gojite, lahko spremenite videz človeka do prepoznavnosti. Za razliko od celotne pričeske lahko svoje šiške izrežete sami. Pomembno je upoštevati nekatera pravila. Če jim ne sledite, si lahko močno pokvarite pričesko in poslabšajte nekatere pomanjkljivosti videza..

  Tehnologija rezanja bangov

  Orodja, potrebna za rezanje šiška:

  1. Frizerske škarje z ravnim rezilom;
  2. Škarje za redčenje;
  3. Česan z drobnimi zobmi (glavnik);
  4. Objemke.

  Pričeske naravne šiške

  Da bi olajšali nadaljnji postopek rezanja šiška, lase previdno prečesamo, pripnite z dvema prstoma, potegnite na raven mostu nosu (ali na nivo nosu - odvisno je od prihodnje dolžine) in odrežite.

  Objava Olivie DeVries? (@ mrs.oliviadevries) 15. marca 2017 ob 3:27 PDT

  Kako obrezati stranske šiške

  1. Izberite območje šiška, pripnite preostale lase. Prednostno režite na suhih laseh.
  2. Lase potegnite na stran, kar bo imelo minimalno dolžino šiška.
  3. Konci šiška (1/3 dolžine) tanke škarje ali naravnost.

  Pričeska z dolgimi šiška

  1. Izberite območje šiška;
  2. Zavijte v zapornico;
  3. Izrežite potrebno dolžino z drsnim gibanjem škarj od zgoraj navzdol;
  4. Najprej se posuši na obrazih, nato pa zavij na okroglo krtačo z obraza. Možnost 2 - brez jermena

  Kakšne so šiške

  Obstajata dve glavni skupini šiška:

   Šiška kot strukturni element. Takšne šiške so narejene v postopku rezanja celotne mase las. Na koncu postopka se šiška česajo v želeni smeri in naredi se reza (rob). Ko frizura zraste nazaj, je ni težko ločeno skrajšati. Šiška česamo v smeri, v kateri je bila prvotno odrezana, in naredimo rob želene oblike.

  Debelina in širina

  Širina šiška je razdalja med izbočenim desnim in levim čelom. Po pravilih se ne more poročiti s viskijem, čeprav seveda obstajajo izjeme. Pred rezanjem šiška lase ločite s trikotno, v obliki črke U ali vzporedno z lasnim lokom. Debelina šiška je v celoti odvisna od vaše želje. Toda ne pozabite, da debelejše so šiške, manj las bo ostalo v glavnem delu frizure. Izhajati morate iz debelih las..

  Šiške z lasmi ene dolžine

  Te šiška ne pomenijo jasnega obrisa. Dobro deluje na kodraste in tanke lase..

  • Mokri lasje
  • Šiške ločite s ločevanjem, preostale lase pa pripnite s sponkami
  • Prvi pramen česamo in ga razrežemo na želeni ravni (ta pramen bo kontrolni)
  • Naslednji pramen ločite z vodoravnim prerezom na razdalji približno 1 cm
  • Zajem kontrolnega pramena, oba smo rezali na ravni prvega reza, pravokotno na glavo
  • Še naprej česamo in razrežemo naslednje pramene, pri čemer se osredotočimo na dolžino kontrole
  • Izrez naredimo z zobmi ali ravnim rezom, po vaši presoji
  • Na koncu frizure počešite lase in naredite rob
  • Po želji meljemo na želeno globino.

  Nasveti

  Tu je nekaj preprostih, a zelo pomembnih nasvetov za obrezovanje šiška doma:

   Zavedajte se, da so mokri ali mokri lasje precej daljši od suhih. Zato ne bodite presenečeni, ko bo nekakšna dobro obrezana šiška po sušenju poskočila in postala "ustreljena". Močne lase bodite nekoliko nižje od načrtovanih ali pa na suhe lase.

  Kako odrezati šiška?

  pridružite se razpravi

  Delite s prijatelji

  Pravilno oblikovana in obrezana šiška je pomemben element celotne podobe katerega koli dekleta. Tudi najbolj izkušen mojster pogosto dela več kot eno uro na lepem stajlingu ali frizuri in to bo stalo veliko denarja. Kako pravilno odrezati šiška, če nimate časa za salon, vendar želite biti osupljivi? Razmislite o najboljših možnostih striženja doma.

  Lastnosti:

  Pravilno modelirane šiške vedno izgledajo lepo in privlačno. V modnih revijah modeli s šiška najrazličnejših vrst nenehno utripajo: z diplomo in rezkanjem, okrogle in ravne, enakomerne in raztrgane. Dobro izbrane možnosti se odlično kombinirajo z ovalnim obrazom, barvo las in celostno podobo modela.

  Potankosti izbora šiška

  Izbira sorte je odvisna od velikega števila dejavnikov..

  Struktura las

  Diplomiranje, na primer, da se lasem doda volumen, najverjetneje ne bo delovalo za fine ali redke lase. V tem primeru izkušeni mojstri ponujajo enostavno rezkanje, ne bo samo ohranilo celotne strukture las, ampak tudi ne bo odvzelo dolžine..

  Če so vaši lasje debeli in močni, potem večina prerezanih šiška ne bo delovala za vas. Da bi takšni lasje izgledali dobro, je bolje narediti poševne ali raztrgane.

  Če so lasje naravno gladki in se ne kodrejo, bo enakomeren šiška vzdolž linije obrvi uspešen, po želji pa ga lahko spustite do trepalnic. Pri debelih in valovitih bo matura najboljša možnost. Lasem bo dal negovan in volumen videz, pomagal povečati ali zmanjšati ovalnost obraza in skriti neželene predele na njem..

  Oblika obraza

  Glede na obliko obraza lahko izberete vrsto šiška, ki vam bo pomagala vizualno popraviti vidne ličnice ali težko brado..

  • Ovalni in okrogli obrazi so vsestranske možnosti, pri katerih bo delovala skoraj vsaka šiška.

  Dekleta s takšnim ovalom lahko veliko eksperimentirajo z vrstami pričeske, hkrati pa ostanejo nepremagljiva..

  • V primeru obraza kvadratne oblike so šiške preprosto vitalne, raztrgane, poševne ali neenakomerne vrste bodo oval zmehčale, mu dale milost. Dolgi, rahlo kodrasti lasje bodo v takšnih razmerah videti še posebej dobro. Tako bodo ostre ličnice in brada gladkejši..
  • Trikotni oval obraza potrebuje obsežne šiške, enakomerna bo skrivala veliko čelo, poševno in gladko podaljševanje pa bo skrivalo tudi ostro obliko brade.

  Za pravilen izbor stvari za določeno pričesko je priporočljivo obiskati profesionalnega stilista. Vsekakor se mora stajling ujemati s slogom.

  Prav tako pomembna točka pri oblikovanju šiška je izbira ločitve. Obstaja več vrst, glavne so trikotne in v obliki črke U. Izbira med predelnimi stenami je odvisna od dolžine in vrste želenih šiška. Za pričeske in šiška kot kvadrat, se pogosto uporablja možnost trikotnika.

  Kaj je potrebno?

  Glede na vrsto stylinga in frizure so potrebna različna orodja, ki pa jih lahko v svojem stanovanju najde katera koli fashionista.

  • Škarje. Najpomembnejša stvar na tem seznamu. Za hitro in enostavno striženje lahko uporabite svoje običajne kuhinjske škarje, vendar naj bodo ostre in udobne. Za bolj profesionalne in izpopolnjene odbitke je vredno dobiti frizerske in redčene.
  • Ogledalo. Tu je primerna katera koli možnost, tudi majhno kozmetično ogledalo je lahko dovolj v spretnih rokah, da naredi čudovit bang.
  • Sušilnik za lase. Primeren za "mokre" styling šiške (z uporabo lakov, voska, mousse) ali za dodajanje volumna.
  • Krtača za lase. Izbira tega orodja je v celoti odvisna od vrste vaših las in želenih šiška. Univerzalna možnost bi bila uporaba dveh glavnikov hkrati - z velikimi in majhnimi zobmi. Prva možnost bo izravnala lase, druga bo pomagala pri prilagajanju glasnosti in dolžine šiška.
  • Vodni sprej je zelo koristen za neurejene lase, vendar se z vlažilnimi prameni ne smete preveč odvažati. Če šiška pride ven že kratek, potem je po sušenju las, zlasti lahkih las, lahko še krajši.
  • Objemke ali navadne lasnice. Pomagajte si pritrditi lase v želenem položaju in pri nadaljnjem oblikovanju.
  • Ščipalka za lase Enako nepogrešljivo orodje za nekatere fashionista, kot škarje. A brez izkušenj in potrebnih nastavkov ne smete uporabljati stroja.

  To je celoten seznam orodij, ki jih morda potrebujete, čeprav lahko tukaj dodate nekatere svoje možnosti, če želite izjemen pristop k izbiri šiška in sloga.

  Priprava na frizuro

  Obstajajo minimalne smernice.

  • Z malo vlaženja s razpršilcem se tudi najbolj neprimerni lasje za ravnanje las vizualno povečajo v velikosti, lažje jih je oblikovati in rezati. Toda, kot smo že svetovali, je med samo frizuro priporočljivo vsaj delno posušiti pramene, da se izognemo neželenemu rezultatu..
  • Tudi pri mokrih laseh je precej težko delati - škarje lahko zdrsnejo, posamezni prameni se lahko držijo. Potem je sprejemljiva svetlobna fiksacija, ponavadi jemljemo lak za lase.
  • Poskusite uporabljati samo profesionalna orodja. Dobro izostrirane škarje ali ščipalke na pisalnem stroju močno poenostavijo rezanje vseh las.

  Vendar ne pozabite upoštevati varnostnih pravil.

  Kako rezati?

  Vsako neodvisno modeliranje pričeske, ne glede na to, ali gre le za prilagoditev šiška ali spremembo celotne slike, se začne z oceno vaših las in oblike glave. Ta trenutek je zelo pomemben, saj ne bo vsakemu obrazu ustrezala raztrgana ali okrogla šiška. In ne vsak las bo videti skladno s posebnim stylingom. Obstaja dokaj veliko število odbitkov šiška, upoštevajte nekaj najbolj priljubljenih.

  Raztrgano

  Ena najpogostejših in spornih možnosti. Raztrgan šiška z uspešno frizuro lahko prilega vsakemu ovalu obraza, zahvaljujoč svoji drobljivi in ​​neenakomerni strukturi lahko skrije nekaj nepopolnosti na čelu: mozolje, gube, pordelost. Navodila po korakih za rezanje raztrganih šiška so naslednja.

  • Najprej je vredno ločiti šiške od preostalih kodrov s pomočjo sponk ali lasnic.
  • Nato lasje rahlo navlažimo in zvijemo v gosto flagelo. Po tem se flagellum razreže pod želenim kotom (45-60 stopinj), mesto za rezanje je vnaprej označeno z očmi. Spremljajte končno dolžino. Prav ta razdalja bo določila dolžino celotne šiška.
  • Nato lase počešemo, oblikujemo v želeno pričesko in jih pritrdimo s peno, voskom ali pršilom za lase.

  Prednost takšnih šiška je očitna - zaradi nestandardne strukture ga je mogoče večkrat neodvisno popraviti in izbrati metode oblikovanja las.

  Ta možnost od mojstra zahteva veliko nege in potrpljenja. Glavna težava je, da morajo biti konci las ravni in simetrični. Kot rezultat, bodo takšne šiške sledile jasni polkrožni črti brez nepotrebnih ovinkov. Dolžina se izbere neodvisno, odvisno od deležev obraza, najpogosteje vzdolž linije obrvi. Razmislite o glavnih korakih.

  • S pomočjo potrebnega ločevanja oblikujte potrebne šiške zase, pritrdite preostale lase.
  • Izberite en osrednji pramen las, vzdolž katerega bomo krmarili, ko bomo odrezali druge kodre.
  • Naredimo enakomeren rez na vnaprej določeno dolžino.
  • Nato sledimo v kateri koli priročni smeri od središča šiška, postopoma povečujemo (okrogle) ali zmanjšujemo (v obliki loka) odrezane pramene. Priporočljivo je, da si vsakič vzamete malo las, tako da bodo prehodi gladki, in dobili boste priložnost, da nekaj popravite, če se v nekem trenutku zmotite z dolžino.
  • Pazite, da je dolžina las na obeh straneh šiška enaka in simetrična. Če želite, lahko neuspešne kodre vedno izravnate do želene dolžine..
  • Če želite dobiti bolj naraven volumen - izvedite zelo rahlo redčenje (čeprav je okrogla vrsta šiška značilna ravno za debele regrotirane lase, zato redčenje ni potrebno), če ga popravite - malo potresejte z lakom.

  Okrogle šiška imajo svoje nedvomne prednosti pred drugimi vrstami:

  • nikoli ne bo šel iz trenda, s pravilnimi in lepimi okroglimi šiška boste vedno ostali modni in privlačni;
  • ne naredi obraza težjega, nasprotno, naredi ga mlajšega, osredotoča se na vaše obrazne poteze: oči, brado in ustnice;
  • idealen za dekleta z nepravilnimi obrvmi, velikim nosom ali čelom;
  • je preprosto fiksiran in ne gre v oči, ni ga treba nenehno polagati in oblikovati.

  Ravno ali ravno

  Ta možnost je zahtevnejša pri podrobnostih in spretnih rokah. Za začetek bi morali biti potrpežljivi in ​​se umiriti - tresenje rok je še posebej nezaželeno, če boste naredili ravne šiška brez dodatnih orodij za ravnanje las.

  • Najprej še vedno natančno izberemo želeno dolžino in obliko šiška, preostale lase pritrdimo s sponkami.
  • Na desni strani šiška vzamemo najbolj skrajne kodre, za udobje ga lahko stisnete med prste, nato pa izberete potrebno dolžino (običajno spuščeno tik pod črto obrvi). Kakšna je nevarnost dolžine mokrih las, smo že povedali.
  • Lase so obrezane pod rahlim kotom, da bi šiška dobila nekaj volumna.
  • Enake manipulacije izvajamo z najbolj skrajnim levim kodrom, pri čemer se osredotočamo na že izbrano dolžino desnice.
  • Nato preprosto izberemo smer, v kateri se bomo premikali, in izmenično odrežemo preostale pramene v bangah.
  • Lase je česan, manjkajoči prameni se popravijo. S pomočjo posebnih škarj se izvede lahko redčenje. Po tem se lasje posušijo, glede na želeno obliko in jih po želji pritrdimo.

  Šiška po dolžini las

  Krepka in ekstravagantna možnost, ki ni primerna za vsa dekleta. Toda to je ena najlažjih možnosti v pravih rokah. Nato razmislite o stopnjah oblikovanja takega šiška..

  • Najprej je narejeno potrebno ločitev in poudarjen je del, ki bo šel na šiška. Preostali del las je kot vedno fiksiran s sponkami.
  • Del pramenov je razrezan na določeno dolžino. Pri rezanju preostalih vas bo vodila ta dolžina.
  • Postopoma naredite enako s preostalimi prameni. Po zaključku češljamo, popravimo, po potrebi zmeljemo.

  Oblique

  Ena najbolj izvirnih možnosti. Kljub precej preprostemu videzu in nezapletenemu postopku tvorbe lahko poda katero koli sliko spektakularno in skrivnostno. Za rezanje takšnih šiška doma običajne kuhinjske škarje niso primerne, za boljši rezultat pa je priporočljivo, da se škarje za redčenje uporabljajo že ob prilagoditvi. Oblikovanje poševnih šiška se lahko izvede na naslednji način.

  • Najprej izberite stran, s katere se bomo začeli premikati, in želeno dolžino.
  • Vzamemo ločen pramen las in naredimo rez s škarjami s konico navzdol (s kotom običajno do 45-50 stopinj).
  • Pazljivo se premikamo, izbiramo majhne pramene, od vrha do dna (ali obratno) v želeni smeri, z vsakim prehodom nekoliko povečamo dolžino šiška. Če želite, lahko pustite malo več dolžine, da kasneje popravite rezultat.