Pričeska "Babette"

Ponovitev retro stila na modnih pistah je v modo vrnila leteče obleke z zabuhlimi krili, premočno črne “puščice” na vekah, škrlatno lakiranje nohtov in pričesko z visokimi kupci - “babette”. Izjemno ženstvena in elegantna, stroga ali priložnostna, s šiška ali gladkimi kodri, ta styling ustreza obrazu vsakega dekleta.

Zgodovina videza frizure "Babette"

Najbolj priljubljeno romantično pričesko si je izmislil stilist Jacques Dessange, nekoč skromni frizer, zdaj pa lastnik ogromne mreže lepotnih salonov, razširjenih po vsem svetu. Leta 1959 je v Franciji izšel film Babette gre v vojno, v katerem se očarljivo dekle Babette, junakinja Brigitte Bardot, pogumno bori proti sovražnikom, ki so zasegli domovino. Pogum in lepota junakinje sta osvojila ves svet in podoba Babette je postala resnično ikonična. Visoka pričeska z neprevidnimi kodri okoli obraza, kot da bi slučajno padla iz velikega "rolerja" na vrhu glave, je bila po okusu mnogih žensk in po ogledu filma so se frizerji preplavili s tistimi, ki so si želele pričesko "kot Babette's". Kmalu je ime junakinje postalo gospodinjsko ime in takšen stajling se je imenoval preprosto babetta.

Možnosti pričeske Babette

Babette je pričeska z visokimi kupci. Lasje, zbrani v visokem valju, gladko česani ali s padajočimi prameni, z ohlapnimi kodri ali potegnjenimi v tesen popek, z dolgimi poševnimi šiška ali naravnost naravnost, včasih pa tudi brez šiška - v letih priljubljenosti je styling pridobil številne različice. Dessange je prvi predlagal, da bi zajček zavili v širok trak iz tkanine - tako se je pojavila pričeska Babette s trakom. Dandanes lahko lase okrasimo z vrvico biserov ali diademom - za poročno različico babette; trak ali šal - za romantičen zmenek; cvetje ali elegantna lasnica - za slavnostni večer tanek trak, vezan s spogledljivim lokom - za babeto z lokom; elastični trak - za tesno prileganje in daje babetti klasičen videz.

Babette frizura: navodila po korakih

Naredite sami: klasična različica Babette

Kljub navidezni resnosti je ta stajling precej preprost in vsako dekle lahko naredi babetto pričesko z lastnimi rokami. Ta možnost je namenjena lastnikom dolgih in pol dolgih las z debelimi ravnimi, poševnimi ali "francoskimi" šiška.

Korak 1. Previdno operite čisto oprane lase in jih razdelite na dva vodoravno. Ločnica mora segati navzdol po hrbtu glave, nad črto ušes.

Korak 2. Zgornjo polovico las počešite od spodaj navzgor s posebnim glavnikom z zaobljenimi tupimi zobmi. Runo bo valjčku, zelo "lupini", dalo potreben volumen, zahvaljujoč temu, da klasična lasna babetta izgleda tako elegantno.

Korak 3. Na vrhu krošnje nečesanih las nežno oblikujte valjček. Podnožje valjčka pritrdimo z nevidnim zatičem za lase.

Korak 4. Lase poravnajte, pramene rahlo počešite in poravnajte tako, da pričeska leži v enakomernem polkrogu.

Korak 5. Styling razpršite z lakom za lase - in pričeska babette, ki jo naredite sami, za dolge lase je pripravljena.

Korak 6. Lahko pa odstranite lase, tako da jih razdelite na dve enaki polovici.

Korak 7. Pletejte dve pletenici.

Korak 8. Pletenice ovijete okoli česanih las in jih zavarujte z nevidnostjo.

Korak 9. Točko lepljenja je mogoče zapreti s katero koli dekoracijo loka ali rože.

Babette frizura z ohlapnimi lasmi korak za korakom

Dolge pramene, ki mehko uokvirijo obraz, dodajo globino videzu in celotni podobi - nežnost in malo lahkomiselnosti. Zato je ta pričeska vedno izjemno priljubljena - kot možnost za romantični zmenek nima nobene enake..

Navodila po korakih za izdelavo babette, ki jo naredite sami

Korak 1. Umijte lase s šamponom, da dodate volumen in napihnite suho od spodaj navzgor.

Korak 2. Vrh las delite z vodoravnim delom.

Korak 3. Izbrane zgornje pramene je treba česati, položiti z valjčkom na krono in jih na vrhu zgladiti s čopičem s trdimi ščetinami.

Korak 4. Začrtan del zavarujte z nevidnostjo, rahlo privijte pramene.

Korak 5. Preostale ohlapne lase je treba zaviti s kleščami, malo česati, tako da lasje ležijo čez ramena v mehkih valovih. Končni styling potresemo s sredstvom za lase. Naredite si babette pričeske za srednje lase pripravljene.

Babette frizura z valjčkom korak za korakom

Prejšnje različice ustvarjanja pričesk so namenjene lastnikom debelih in težkih las, to je, da so spadale v kategorijo babette brez valja. Za tanke in oslabljene lase, katerih kup je kategorično kontraindiciran, obstaja še ena možnost stylinga - uporaba posebnega frizerskega valja, katerega namen je ustvariti potreben volumen v zgornjem delu stajlinga.

Kako narediti pričesko Babette: mojstrski razred o uporabi valja

Korak 1. Najprej morate lase razdeliti na dva dela s širokim vodoravnim ločevanjem.

Korak 2. Zgornje pramene je treba zbrati v visokem repu na hrbtni strani glave, ki se na dnu prestrežejo z elastičnim trakom. Nato pritrdite rep nekoliko nižje z drugim elastičnim trakom..

Korak 3. Frizerski valj se namesti pod rep, tik ob prvi elastiki, in ga zavaruje z nevidnostjo.

Korak 4. Zdaj morate spustiti rep nad nameščen valj in poravnati pramene, tako da valj zaprete na vse strani.

Korak 5. Pritrdite pramene z repa z nevidnimi, skrite konce repa pod valjčkom in jih tudi zavarujte z lasnicami.

Korak 6. Lase razpršite z močnim zadrževalnim lakom.

Babette za kratke lase

Vse prej opisane različice stylinga so pomenile dolge ali pol dolge kodre. Toda kaj naj naredijo ljubitelji kratkih odbitkov? Se morate res odpovedati tako odličnemu stajlingu? Naš odgovor je ne!

Navodila po korakih - babette s kratkimi lasmi

Korak 1. Naredite majhen konjski rep iz lastnih las ob kroni in ga nežno počešite z glavnikom s tupimi zaobljenimi zobmi - posameznih pramenov ne smete trgati iz flisa, zato bo treba rep občasno "zglajevati" s čopičem na vrhu.

Korak 2. Na dno regrata pritrdite naravni šifon za lase, ki se čim bolj ujema z vašimi lasmi. Lasje morajo biti pritrjene z nevidnimi, ki jih skrivajo pod podlago repa. Lahko ga vzamete kot pripravljen kosmatinec v obliki valja, ali pa ga zvijete in pravilno pritrdite pritrjene pramene.

Korak 3. Na vrh chignona poravnajte česane lase, jih pritrdite s strani z lasnicami in pritrdite z lakom.

Korak 4. Na dno konjskega repa položite trak, zloženi šal, povoj, okrasno cvetje ali biserno nit - to bo pomagalo skriti prehod iz lastnih las na pritrjene lase in prikriti nevidne lasne sponke. Babette za kratke lase je pripravljena.

Babetteina pričeska sama

Kljub tehnološkemu napredku ostajajo priljubljene najpogostejše ženske pričeske. Ena izmed njih je frizura babette.

Kakšen je razlog? Samo, da je Babette neverjetno ženstvena, romantična in elegantna.

Najpogosteje je babetta ustvarjena za posebne priložnosti ali večerne izlete. Toda ta ženska pričeska je precej vsestranska in izgleda dobro v vsaki situaciji. Poleg tega ona v ugodni luči dokazuje debelino in lepoto las, odpre vrat in ušesa, naredi sliko bolj občutljivo in prefinjeno.

Tradicionalno se babette izdelujejo za velike praznike. To je klasičen videz neveste in maturantke. In to ne preseneča, saj babette ustrezajo vsaki obleki in se harmonično kombinirajo z različnimi dodatki za lase: trakovi, trakovi za glavo, tiaras. Takšno lepoto si lahko zgradite na glavi sami, ne da bi se zatekli k pomoči stilistov.

Kako narediti babeto z lastnimi rokami

Ko ste se prvič zbrali za izvedbo takšne frizure, morate postopek razbiti na stopnje.

Ne pozabite, da se pričeska naredi samo na čistih laseh..

Da lasje ne bi izpadle iz frizure, lahko na lase nanesete sredstvo za styling.

Vsi lasje morajo biti razdeljeni na dva dela, manjši del z vrha glave je treba naviti na velike kodre in segreti s sušilcem za lase, večino pa je treba gladko česati in zaviti v šop na zadnji strani glave.

Paket morate popraviti z nevidnostjo in lasnimi sponkami. Ko se zgornji manjši del segreje, morate zgraditi flis.

To je treba storiti previdno, da ne poškodujete las z glavnikom. Večja je flis, bolj razkošna bo babetta, zato poskusite.

Vsa lepota babette in njena izpopolnitev sta odvisni od vašega truda. Glavnik je treba narediti od spodaj navzgor. Nato pramene zavijte kot valjček in pritrdite na vrh svežnja.

Za pritrditev uporabite tudi zatiči in nevidnost, končni rezultat pa poškropite s pritrdilnim lakom. Za dekleta z zelo debelimi lasmi obstaja še ena metoda za ustvarjanje babette. Zanj morate lase zbrati v konjski rep in lase razdeliti na dva enaka dela. Spodnjo polovico las je treba dobro česati in položiti z valjčkom, nato pa zavarovati z nevidnostjo. Zgornji del las je treba zravnati z železom in zaviti okoli ustvarjenega valjčka.

Končni rezultat je zaželeno pritrditi z lakom. Nastalo babeto lahko pobarvate z maskaro, barvnim lakom in elegantnimi lasnicami. Prvotno lahko babeto dopolnite s šiška, z njeno pomočjo pa lahko popravite ovalnost obraza.

"Babette": skrivnosti priljubljenega prazničnega stajlinga

Ni enostavno najti univerzalne pričeske, ki bi ustrezala vsem za vsako priložnost. Možnosti se včasih ne kombinirajo z videzom, nato s slogom oblačil, nato s formatom odbitka, strukturo las. Babette to negotovost popolnoma zavrača. Styling iz 60-ih je v sodobnem času relevanten, preprost v izvedbi, praktičen, primeren za vse. Tudi doma je resnično mogoče narediti bujno šopko na glavi z lastnimi rokami z uporabo navodil po korakih ali slik z opisom.

Zgodovina pričeske

Šopka je tradicionalna pričeska mnogih ljudstev. Styling daje udobje, omogoča ustvarjanje zanimivih modelov z uporabo različnih metod obdelave las. Zbrani lasje niso izgubili pomembnosti v različnih obdobjih, tudi v sodobnem času.

Puhasto zajček z voluminoznim kupom ali notranjim prekrivanjem, imenovan "Babette", se je pojavil v 60. letih. XX stoletje. Zahvaljujoč Brigitte Bardot je možnost styling pridobila ogromno priljubljenost. Igralka je igrala vodilno vlogo v filmu Babette gre v vojno. Podoba junakinje je dobila priznanje, stajling je dobil ime.

Tako zelo mi je bila všeč "Babette", da si je večina žensk začela delati lase. Obstajajo različne različice stajlinga. Čeprav je množična priljubljenost volumetričnega žarka popustila, ustreznost modela še vedno velja. Možnost še vedno izbirajo zvezde, navadne ženske kot formalne ali priložnostne stajlinge.

splošen opis

"Babette" so lasje, zaviti v voluminozen šop. Sijaj dosežemo z česanjem, z jezičkom, predhodno zavihanjem lahkih kodrov. Snop je izdelan iz celotne mase las ali pa je uporabljen le del las, pušča pa pramene.

Klasična različica predpostavlja prisotnost bouffant, sveženj je dvignjen visoko navzgor. Volumen las se lahko premakne na zadnji del glave. Pričeska je narejena popolnoma gladko ali ustvari "puhasto" teksturo. Možnost je primerna za srednje do dolge lase katere koli strukture. Težko je sestaviti strukturo iz kratkih pramenov. Za osnovo se vzamejo odbitki klasičnih oblik.

Prisotnost šiška, kot je Brigitte Bardot, ni potrebna.

Kdo ustreza

Za različne vrste videza lahko izberete različico "Babette". Pričeska ni priporočljiva samo lastnikom svetlih pomanjkljivosti na obrazu. Klasična krtačena različica ni primerna za poškodovane lase. Ostalo pa mora pri izbiri modela upoštevati posamezne značilnosti:

 1. Za bujne dame so primerne možnosti z volumnom na vrhu glave. Priporočljivo je, da na straneh pustite nekaj ohlapnih, gladkih pramenov. Ta trik vam bo pomagal vizualno raztegniti oval..
 2. Za lastnike kvadratnega obraza je primerna klasična različica, vendar ne naredite žarka previsoko. Uravnoteži zunanje parametre prisotnosti poševne podolgovate šiške.
 3. Za sosesko s trikotnim obrazom se je bolje ustaviti na delni "Babette" s prameni, ki so na dnu ohlapni. Priporočljivo je kodrati lase navzven ob obrazu.
 4. Imetniki podolgovatega ovala ne morejo narediti visokih struktur. Bolje je, da se volumetrični žarek premakne bližje hrbtni strani glave. Vizualno širi ozki obraz se bo izkazalo s pomočjo prisotnosti sijaja na straneh.

Styling se izvaja na laseh zadostne dolžine. Najboljša možnost: frizura do dolžine ramen in spodaj. Na laseh s krajšo dolžino lahko uporabite volumetrične valje, nadzemne pramene. Ob rezanju minimalne dolžine ne bo šlo za slog (pixie, kratek bob, bob).

Lasje katere koli strukture so primerni za pričesko. Idealno za debele, ravne ali rahlo valovite lase. Bolje je predhodno poravnati tesne kodre ali doseči rahlo valovitost. Delo s tankimi, redkimi prameni je najtežji del. Za ustvarjanje glasnosti se boste morali potruditi.

Pričeska je organsko kombinirana z različnimi odtenki las. Priporočljivo je, da raje enobarvne raztopine. Svetlo poudarjanje, barvanje v naravnih odtenkih ne bo ovira za uspešnost "Babette".

Stajling je primeren za ženske vseh starosti. Z "Babette" bo mogoče ustvariti sliko v retro slogu ali narediti pričesko, ki ne krši modnih trendov.

Pozor! Možnost je uspešna za vsakdanje življenje, uporablja se za ustvarjanje posebnih slik. "Babette" je bolj primeren za ljudi z zmernim klasičnim vedenjem.

Izvedbena tehnologija

Klasične različice "Babette" v obliki visoko položenega svežnja s flisom ni težko samostojno izvesti. Delo bo trajalo najmanj časa in truda. Priporočljivo je, da se vnaprej preuči tehnologija izvedbe v korakih.

Treba je pripraviti naslednja orodja: glavnik za ustvarjanje flisa (okostni glavnik s finim ročajem, čopičem), elastični trakovi, zaponke za lase, lasne sponke. Morda boste potrebovali sušilec za lase, likalnik za curling, likalnik. V procesu dela se držijo standardne sheme, ki je videti takole:

 1. Začnejo delati s čistimi, suhimi lasmi. Priporočljivo je, da lase predhodno umijete z uporabo blagega šampona, balzama. Priporočljivo je, da pramene posušite s sušilcem za lase, korenine dvignite z okroglo krtačo. Močno kodrasti kodri se poskušajo zravnati. Preprosti koraki bodo pomagali pripraviti lase na styling.
 2. S pomočjo vodoravnega razreza vzdolž meje venca in venca je skupna masa kodrov razdeljena na 2 dela. Zgornji prameni se odstranijo na stran, pritrdijo s sponko.
 3. Začnite delati z dnom. Lasje so skrbno česani, zbrani v visokem repu. Lasje so česano. Prameni so položeni v polkrogu, pritrjeni z lasnicami, lasnicami.
 4. Začnite česati vrh. Čelne pramene pustite nedotaknjene. Predhodno ustvarjeni valj je pokrit z voluminoznim vrhom. Lasje so zavarovani z lasnicami ali lasnicami. Pričeska je prekrita z gladkimi čelnimi prameni. Struktura je skrbno pritrjena, pritrjena z lakom.

Rezultat pustim nespremenjen ali okrasim s kostumskim nakitom. Uporaba satenastega traku je priljubljena. Okrog dokončane Babette je privezan trak. Ni potrebno preveč zategovati konstrukcije. Lahko preprosto položite trak za glavo. Izkaže se, da je klasična možnost styling v retro slogu. Dovoljena je uporaba okrasnih lasnic, lasnic, tiara. Poročni dizajn okrasite z naravnimi cvetovi ali elementi iz lastnih las.

Video: babette za srednje lase.

Video: klasična babetta Pričeske na sebi.

Modne variacije

Poleg klasičnega načina izvajanja "Babette" obstajajo tudi druge vrste pričeske. Priljubljena možnost je uporaba nadzemnega valja. Metoda je primerna za ustvarjanje povečanega volumna za praznično pričesko, pridobivanje stylinga na laseh nezadostne dolžine, gostote. Na repu se postavi valj, da se ujema z barvo las, popravi, prikrije element. Dovoljeno je dodatno uporabljati cignon ali lažne pramene.

Aktualna je različica frizure z ustvarjanjem delne "Babette". Lasje so razdeljene na 3 dele. Standardna "Babette" je izdelana iz dveh zgornjih delov. Lasje z nezadostno dolžino, gostoto je bolje dopolniti z nadzemnim valjem. Spodnji prameni ostanejo ohlapni. Lasje so skrbno poravnani ali zaviti v kodre.

Flat Babette je priljubljena kot vsakodnevna možnost. Možnost se izvaja po standardni tehnologiji, brez bouffanta. Če želite dobiti volumen, potrebujete dolge lase ali vložek v obliki bujnega krofa, ki ga nosite na repu. Rezultat izgleda elegantno. Dovoljeno je narediti styling na oslabljenih laseh..

Za dolge lase je pomembna šopka s tkanjem. Izvaja se standardna "Babette" z valjčkom. Iz stranskega pramena repa je pletena pletenica ali pletena pletenica, ki bo dekorativni element. Končana struktura je poševno zavita. Pri pritrditvi svežnja je dovoljeno izvajati krožno tkanje.

Kako dolgo časa ohraniti stajling

Skladnost s tehnologijo stylinga, skrbno pritrjevanje končne strukture bo odpravilo potrebo po prilagoditvi pričeske čez dan. Volumetrični žarek drži dobro, kljub lastnikovemu aktivnemu življenjskemu slogu.

Zmerno oblikovanje se nosi za delo. Curvy modeli so priljubljeni za praznične dogodke. "Babette" je primerna za poslovno srečanje, zmenke, sprehod po parku in druge priložnosti.

Poskušajte ohraniti svojo pričesko dlje kot en dan, ni priporočljivo. Stajling se lahko med nočnim spanjem naguba, razbarva med delovanjem. Naslednji dan je dovoljeno popraviti "Babette" ali znova ustvariti element.

Prednosti in slabosti

"Babette" je enostaven za izvedbo, vsestranski in praktičen. Pričeska je pomembna, kljub starosti stajlinga. To možnost cenijo mlada dekleta in zrele dame. Videz prevzame ženskost, trdnost.

Med pomanjkljivostmi "Babette" je potreba po skrbni izbiri slike. Spremembo je treba izbrati ob upoštevanju zunanjih podatkov. Napačna izbira bo povzročila poudarjanje pomanjkljivosti, pomanjkanje okusa.

Primeri zvezd

Vsaka druga zvezdnica se je vsaj enkrat v življenju pojavila z "Babette". Možnost je uspešna za vsako priložnost, idealna za ustvarjanje klasičnega večernega videza. S pričeskami lahko pogosto vidite Jennifer Lopez, Scarlett Johansson, Bionce, Heidi Klum, Jessico Simpson.

Jennifer Lopez in Bionce

Heidi Klum in Jessica Simpson

"Babette" je "zdravo" iz 60. let, ki ne izgubi pomembnosti. Styling mnogi cenijo zaradi vsestranskosti, enostavnosti izvedbe. Glede na raznolikost obstoječih različic lahko izberete pričesko za kateri koli videz, za vsako priložnost..

Ponujamo še lepše in elegantnejše pričeske:

Možnosti frizure Babette za srednje in dolge lase

Pred več kot petdesetimi leti, leta 1959, je v Franciji izšel film Babette gre v vojno. Pogumna deklica, ki je branila domovino, v izvedbi nepremagljive Brigitte Bardot, je dobesedno osvojila svet. Mlada dama je nosila visoko pričesko, iz katere so brezskrbno izbijali lahki kodri. Kljub navidezni preprostosti je bila slika tako svetla, da so druge ženske začele nositi lase kot Babette. In Jacques Dessage, nekoč skromni mojster in zdaj uspešen lastnik mednarodne mreže lepotnih salonov, je čez noč postal znan.

Ko so leta minila, je ime Babette postalo domače ime, tehnologija stiliranja se je izboljšala. Babette je še vedno priljubljena v 21. stoletju. Mimogrede, Brigitte Bardot, zahvaljujoč kateri je ta mojstrovina frizerske umetnosti videla ves svet, še vedno daje prednost temu posebnemu slogu..

Značilnosti uporabe pričeske

Babette frizura se naredi samo za srednje ali dolge lase. Tehnologija temelji na valjčku, ki je sestavljen ob kroni. Vse, kar je lahko dekor:

 • zanimive zaponke za lase;
 • okrasne lasnice;
 • umetno cvetje;
 • fancy obročki;
 • filigranski povoji;
 • trakovi, ki se običajno ujemajo zraven.

Babetteina pričeska je univerzalna: primerna je tako v službi kot na slavnostnem dogodku. Sprejemljiva je prisotnost šiška, delno ohlapnih ali popolnoma zbranih las. Material podpornika je idealen za varno pritrditev tančice ali tiare.

Takšnega stylinga kljub njegovi priročnosti ne smete zlorabiti: tehnologija predvideva uporabo večje količine izdelkov za styling, kar lahko ogrozi zdravje las.

Priporočila glede na obliko obraza

Klasična možnost stylinga je zelo organska z ovalno obliko obraza.

Če je obraz bolj trikoten ali v obliki diamanta, je priporočljivo, da je velik čevelj, ki bi se začel takoj od krone. Iluzijo njene prisotnosti lahko naredite tako, da pramen poudarite nad čelom in ga nato lepo položite. Preostali rep je mogoče skriti v flis.

Za obraz v kvadratni obliki je zaželena kombinacija te pričeske s stanjšanimi šiška, ki vizualno gladi ravno črto, ki jo tvorijo ličnice in brada..

Babette na podolgovatem in podolgovatem obrazu izgleda bolje, če obstaja asimetričen šiška, samega bouffanta pa ni treba narediti pretirano bujno.

Video tutorial: Babette frizura

Če je obraz okrogel, bo možnost z šiška in dvema simetričnima pramenoma, sproščena iz časovne regije, videti dobro. Tako bodo vaši obrazi videti manjši..

Klasična različica s flisom

Pričeska Babette se izvaja na čistih, dobro posušenih laseh. V nasprotnem primeru bo flis hitro padel pod težo maščobnih plasti..

Sušenje se izvaja s sušilcem za lase, vlečenje pramenov od korenin. Na kodre je treba nanesti poseben styling izdelek (mousse ali peno).

 1. Loke ločite tako, da jih razdelite na levi in ​​desni in jih pripeljete od krone do čela. Preostalo maso pritrdite z rakovico ali gumijastim trakom. Ta pramen bo osnova za styling. Končni rezultat je odvisen od tega, kako bujna in čedna postane..
 2. Ohlapne pramene zavijte na vroče valje, električne gumice ali navadne curlers, nato pa jih segrejte s sušilcem za lase. Najboljša stvar je uporaba velikih curlers. Dali bodo potrebno glasnost. Za iste namene se za oblikovanje runa uporablja tanek glavnik s širokimi, vendar pogostimi zobmi..

Babette s pletenicami

Pričeska Babette za dolge lase se izvaja po nekoliko drugačni shemi..

 1. Glava mora biti čista. Lasje so razdeljene z vodoravnim ločevanjem, ki poteka skozi krošnjo od ušesa do ušesa.
 2. Sprednji del je navit, česan in nameščen v prečno lupino z uporabo zgoraj opisane tehnologije. Lasje so pritrjene z nevidno barretto. Nastali valj popravite tako, da dobite poloblo, rezultat pritrdite z lakom.
 3. Preostale kodre razdelite na polovico. Iz pridobljenih pramenov zavijte dve preprosti, ne preveč tesni pletenici. Dlake na dnu tkanja morajo ležati ohlapno, pri koreninah jih je mogoče rahlo česati.
 4. Nastale pletenice položite okoli glave na način obročka. Pritrditev "obročkov" izvaja nevidno.
 5. Spoj konjskih nohtov s pletenic je bodisi skrit v pričeski ali maskiran z okrasnim lasnikom.

Babette frizura s pletenicami - video

Babette z valjčkom

Če lasje niso tako gosti, premalo dolgi ali preprosto ne zdržijo flisa, bo na pomoč priskočil frizerski valj..

 1. Fini glavnik z ostrim koncem las je razdeljen na polovico z vodoravnim razdelkom na zadnji in sprednji del.
 2. Okcipitalni pramen se dvigne do venca in se tam nabere v visokem repu, varno pritrjen z elastičnim trakom.
 3. Z masažno krtačo potisnite konce repa naprej. Rep pritrdite na glavo ob njegovi sami podlagi s čela, ki se razteza čez elastični trak, ki ga na obeh straneh pritrdite z lasnicami.
 4. Frizerski valj, po možnosti iz penaste gume, zaprt v mrežasto mrežo, je položen čez podlago repa, pritrjen z ušesci.
 5. Konci repa so krtačeni z masažno krtačo, nežno naviti nazaj, skrijemo valjček pod seboj in se zberemo pod elastičnim trakom na njegovem dnu s hrbtne strani glave.
 6. Preostali del pramena je navit na prstu ali zavit v pigtail, skrit pod valjčkom in pritrjen z lasnico.
 7. Po potrebi popravite lase na valjčku, še posebej lase na straneh.
 8. Preostali sprednji del je ponovno razdeljen na dva dela z cikcakovim prerezom. Nastali prameni so česani in nežno naviti nazaj. Konci so povezani, zviti v zanko in skriti pod valjčkom. Pritrditev z zaponko za lase.
 9. Oblikovanje zaključimo z močnim fiksirnim lakom.

Video: Babette z valjčkom

Babette z kodri

Pričeska Babette za posebne priložnosti je okrašena s kodri.

Tehnologija ponavlja možnost ustvarjanja stajlinga te frizure z valjčkom, vendar je treba lase najprej naviti. Za ustvarjanje kodrov uporabite električne klešče, bumerang curlers ali papilote.

 1. Pred tem se lase vzdolž celotne dolžine obdela z mousse ali gel pršilom. Če kodranje vključuje segrevanje, izberite poseben termični izdelek za zaščito las.
 2. Nastale kodre lahko odvijete šele po tem, ko so lasje popolnoma suhi. Tako pustite nekaj časa, da bodo kodri dobili končno obliko..
 3. Potem ko glavo glave razdelite na dva dela, oblikujete rep, ga pritrdite in pritrdite valj, se konce repa navijejo nazaj, poravnajo in na obeh straneh pritrdijo dva nevidna elementa, na katera se raztegne elastika.
 4. Zaviti repi ne skrivajo. Maskirajo kraj končne pritrditve babette in jih pritrdijo na glavo z nevidnostjo.
 5. Preostali kodri se lepo prilegajo okoli valjčka. Po potrebi jih spet zategnemo z električnimi kleščami, jih pripnemo z nevidnostjo ali lasnimi ščipci. Potem, ko vse potresemo z lakom.

Babette in lok

Poleg zgoraj opisanih možnosti lahko na osnovi babette z valjčkom naredite pričesko z lokom za lase. Če so lasje dovolj dolgi, potem se po fazi skrivanja valjčka pod kodri oblikuje lok iz preostalih pramenov.

 1. Lase razdelimo na polovico, česamo, poškropimo z lakom.
 2. Alternativno se prameni zvijejo v zanko, ki tvorijo lok.
 3. Konjski rep je pritrjen z nevidnostjo. Njen počitek je zavit v valjček, ki ga prav tako pritrdimo z lasnikom.
 4. Lok je poravnan in ponovno lakiran.

Video tutorial: babette z lokom

Če je treba element postaviti spredaj, se pod njim spusti pramen, ki ostane po zapiranju valja. Nato se lok oblikuje po zgornji shemi..

Zaključek

Babette je izvirna in hkrati vsestranska pričeska, ki jo lahko preprosto naredite sami. Malo domišljije - in lahko ustvarite veliko možnosti za to stajling. Pomembno je, da se ne bojite in ne pozabite, da morate rezultat polaganja pritrditi z močnim fiksacijskim lakom.

Kako narediti pričesko "Babette"?

Pričeska Babette je postala zelo priljubljena že zelo dolgo in še vedno ni izšla iz mode. Toda, da ustvarite resnično eleganten videz, morate izbrati pravo možnost in upoštevati nekaj pravil..

Kakšna je ta pričeska?

"Babette" je pravzaprav vsaka pričeska, ki predlaga volumen na kroni. Takšno glasnost lahko ustvarite z lastnimi rokami na različne načine, na primer z uporabo flisa ali posebne naprave - valjčka. Če kodri niso dovolj debeli, potem lahko vzamete cignon, ne bo samo povečal glasnosti, temveč tudi omogočil, da dosežete učinek največje naravnosti. Obstaja več možnosti za ustvarjanje "Babette" in vsaka od njih ima svoje značilnosti.

Za koga je pričeska, kako izbrati pravo možnost?

Pričeska "Babette" lahko velja za univerzalno, saj ustreza skoraj vsem, pomembno je le, da izberete primerno možnost in valj postavite na pravo mesto.

 • Če je obraz okrogel, bo volumen na samem vrhu glave pripomogel k raztezanju.
 • Če je obraz trikoten, je priporočljivo, da nekatere kodre na obrazu pustite ohlapne. Poleg tega bo primerna prisotnost šiška.
 • Če je obraz tanek in podolgovat, je priporočljivo, da valj spustite in položite nad zadnji del glave ali nanj.
 • Z majhnimi oblikami obraza ne bi smeli ustvarjati največje glasnosti.
 • Če so lastnosti obraza velike, bi moral biti valj, nasprotno, velik.

Mimogrede, vsestranskost takšne frizure je tudi v tem, da je primerna za vsakodnevne zadeve in za delo ter za zabave ali sprehode in celo za svečane in uradne dogodke..

Kaj je potrebno?

Če želite izvirnik "Babette" narediti doma, pripravite naslednja orodja in orodja:

 • Fino zobat glavnik za ščetkanje.
 • Valjavec ali cignon.
 • Pena ali mousse.
 • Gumijasti trakovi (po možnosti silikonski in prozorni).
 • Nevidni listi za lase.
 • Pritrdilni lak.

Kako narediti?

Kako narediti svetlo in stilsko pričesko "Babette"? Spodaj je predlaganih nekaj zanimivih načinov..

Prva metoda

Če želite narediti svojo pričesko, sledite navodilom:

 1. Najprej zberite vse lase v konjski rep na samem vrhu glave in ga zavežite z elastičnim trakom.
 2. Nato počešite rep v njegovem dnu, vendar po možnosti le na zadnji strani, tako da bodo kodri spredaj gladki (to bo valj naredil čeden).
 3. Zdaj konico repa zavijte navznoter in ga pritrdite pod elastiko s pomočjo nevidnosti.
 4. Z rokami zgladite nastali zvitek las. Stranske robove je mogoče pritrditi tudi z zatiči.
 5. Strukturo pritrdite z lakom.

Druga metoda

Navodila, ki vam bodo pomagala enostavno in hitro narediti zanimivo "Babette" z lastnimi rokami:

 1. Lase razdelite na parietalni prerez in jih počešite po hrbtu z glavnikom, da ustvarite volumen.
 2. Zdaj konico izbranega dela upognite navznoter in jo pritrdite približno nad zadnji del glave z nevidnostjo.
 3. Ohlapne lase razdelite na dva dela in zavežite dve pletenici.
 4. Vsako pletenico ovijemo okoli valjarja in jo na več mestih zavarujemo z lasnicami.

Tretja metoda

Ta možnost velja za eno najpreprostejših in predvideva prisotnost prosto padajočih las..

 1. Del las delite nad krono (od čela do delnega dela).
 2. Pod njimi položite cignono in pritrdite z zatiči.
 3. Ločene dlake položite nad valjček in jih pritrdite s pomočjo kleklja.
 4. Ohlapne kodre lahko pustite ohlapne ali zvite.

Metoda štiri

Z valjčkom lahko naredite voluminozno "Babette". Opis ustvarjanja korak za korakom:

 1. Najprej morate narediti rep. Lahko ga postavite skoraj kamor koli: na vrh glave, pod njim ali celo na zadnji strani glave..
 2. Zdaj postavite na "bagel".
 3. Lasje z repa enakomerno razporedite po valjčku, pritrdite na dnu z drugim elastičnim trakom.
 4. Preostale nasvete lahko ovijete okoli podstavka za rep in zavežete pod elastiko, da jih prikrijete..

Peta metoda

Če želite Babette narediti na ta način, sledite navodilom:

 1. Vse lase razdelite vodoravno na dva dela: parietalni in okcipitalni (slednji naj bo bolj volumen). Odstranite vrh za zdaj in ga pritrdite, da ne moti.
 2. Spodnji del zberite v konjski rep in zavežite z elastičnim trakom. Prav tako morate konico repa povojiti z elastičnim trakom. Nato ga dvignite, upognite navznoter in pritrdite z nevidnimi.
 3. Zgornje kodre raztopite, razdelite na dva dela in zavijte valjček, narejen s hrbtne strani glave, z vsakim pramenom.
 4. Celotno strukturo pritrdite z zatiči ali nevidnimi zatiči in dobro posujte z lakom.

Šesta metoda

Ta pričeska "Babette" je precej preprosta.

Opis postopka "Naredi sam":

 1. Najprej morate kodre dobro česati in jih razdeliti na dva dela, približno pod krošnjo, zgornji za zdaj odstranite.
 2. Spodnji del zberite v konjski rep in zavežite z elastičnim trakom. Dvignite vse kodre, konico zavijte navznoter in jo nevidno pritrdite.
 3. Zdaj zgornji del počešite od zadaj, spustite navzdol, konico zavijte navznoter in jo pritrdite pod spodnji valj z nevidnimi.
 4. Poravnajte pramene in pritrdite z lakom.

Koristni nasveti

 • Uporabite dodatke za okrasitev in ustvarjanje svetlega videza. Torej, valjček je mogoče vezati s trakom. Okvir bo videti izvirno. Uporabite lahko tudi zaponke za lase in jih pritrdite nad ali pod valjčkom, pa tudi na straneh.
 • Lasje morajo biti čiste, zato jih po potrebi najprej operite..
 • Bodite pozorni na pritrjevanje, sicer Babette frizura ne bo zanesljiva.
 • Če ne morete izbrati ustrezne možnosti, poskusite več ali celo vse in ocenite svoj videz..
 • Če vam prvič ni uspelo, poskusite ponoviti vse korake in vaditi.
 • Da se kodri ne bi razpršili, jih rahlo navlažite s stekleničko za pršenje.

S svojimi rokami ustvarite izvirno in živo sliko z Babette.

Babette iz 60. let: Kako narediti lase

Glavna podrobnost babette je glasnost v obliki poloble na kroni, doseči jo je mogoče ne samo z česanjem pramenov, temveč tudi s pomočjo dodatnih dodatkov in trikov.

Babette lahko predstavite v obliki visoko zbrane pričeske ali v obliki ohlapnih kodrov, ki jih dopolnjuje flis.

Vse možne možnosti tega stylinga vam omogočajo, da izberete rešitev za lase katere koli dolžine in oblike.

Babette z in brez šiška

Takšne kompozicije ni enostavno sestaviti brez pomoči in priprave, toda če imate poslušne tanke kodre, se boste po več poskusih prilagodili procesu ustvarjanja izvrstnega strogega stajlinga.

Podpiranje je treba izvajati samo na popolnoma posušenih laseh, sicer bo učinek neprimeren in lasje se bodo zapletli.

Na lase lahko nanesete glino ali styling puder - ti izdelki za styling se ne držijo.

Oglejte si, kako narediti babette pričesko za dolge lase doma - navodila po korakih vam bodo pomagala ugotoviti podrobnosti o stylingu in doseči želeni rezultat:

 1. Ločite parietalne pramene do samega venca, jih vrzite naprej in pritrdite s sponko, da se ne motijo
 2. Preostale lase zavijte v snop in jih položite od zadnjega dela glave do krošnje, zavarujte jih z lasnicami, konce pa pustite proste
 3. Intenzivno počešite konce svežnja, zavijte v ohlapen sveženj in položite v predel krošnje, pritrdite z zatiči
 4. Odvijte vrh glave las in se počešite pri koreninah
 5. Česan konec vodnika na kroni pokrijte s parietalnimi prameni, da nastaneta polobla
 6. Pod nastalo poloblo zberite parietalne pramene v repu s tankim elastičnim trakom, da se ujema z barvo las
 7. Konce parietalnih dlačic privijte skupaj z elastiko pod kroglo in jih pritrdite z lasnicami
 8. Končano pričesko pokrijte z lakom

Po istem principu lahko zgradite babetto frizuro z šiška - korak za korakom fotografija prikazuje, da se šiška sprva pritrdi s sponko na čelu, na koncu dela na sami babetti pa se sprosti in položi, kot običajno:

Šiška z obokanim robom, ki skriva obrvi, ali poševen podolgovat bang je najboljši za babeto..

Pričeska Babette z valjčkom

Penast valj, ki je pritrjen na glavnik, je vsestransko frizersko orodje, ki pomaga ustvariti volumen na katerem koli delu las.

S to dodatno opremo lahko ustvarite obsežen stajling tudi na kratkih laseh..

Če v prodaji niste našli valjčka z glavnikom, vzemite najpreprostejši glavnik brez okrasnih elementov in nanj prilepite kos penaste gume ali mehke tkanine:

 1. Lase razdelite na pol z vodoravnim delom
 2. Spodnji del počešite navzgor in pripnite z nevidnimi. Če dovoljuje dolžina, zasukajte vodnik s hrbtne strani glave in ga dvignite s konci
 3. Valjaj strogo pritrdite na krono. Če ne najdete glavnika, na lase pritrdite peno s sponkami
 4. Valjaj pokrijte s parietalnimi prameni in jih z nevidnostjo zabodite pod krošnjo. Skrijte konce pramenov pod nastalo poloblo

Navodila so spremenljiva - vse je odvisno od dolžine las, velikosti valjčka in načina pritrditve.

Če veste, kako narediti babetto pričesko z valjčkom za kratke lase, lahko fantazirate in dopolnite stajling z dekorjem v obliki cvetov, trakov, trakov, trakov.

Babette in kodri: pričeska za ohlapne lase

Sferični volumen na vrhu glave se dobro ujema z dolgimi ohlapnimi kodri.

Takšne rešitve so primerne za romantične zmenke in počitnice, izdelane so hitro in enostavno, ne potrebujejo dodatnih dodatkov in nakita - uhani z obeski bodo najbolje dopolnili sliko:

 1. Lase zavijte z likalnikom za kodre ali kodralniki srednjega do velikega premera do približno ravni brade
 2. Ločite parietalne in časovne pramene in jih vrzite naprej, pritrdite s sponko
 3. S pomočjo finega glavnika počešite pramene krone pri koreninah. Vsako česano pramen potresemo z lakom
 4. Sprostite parietalne in temporalne pramene, ločite tanek pramen nad čelom in preostanek las vrnite nazaj
 5. Flis na kroni glave pokrijte s parietalnimi prameni, pod flisom pritrdite z nevidnimi, ki tvorijo poloblo
 6. Z nevidnimi pripnite tudi časovne ključavnice tik pod krono glave
 7. Pramen nad čelom razdelite na dve strani in ga zavijte z curling likalnikom, tako da improvizirane šiške odmevajo v obliko in velikost z kodri glavnine las

Oglejte si video o tem, kako narediti babetto pričesko z ohlapnimi lasmi, kodrenimi kodri po ustvarjanju voluminozne poloble:

Samo zavijte konce las z curling likalnikom, nastavite pramene v želeno smer. Da bi bili stajniki čim bolj voluminozni, pred začetkom gradnje babette obdelajte celotne lase z likalnikom z valovito šobo.

Babette s penastim bagelom

Prvotna različica frizure Babette za srednje lase z krofom je narejena na podlagi gladkega bunčka in je primerna za odrske nastope:

Za pritrditev repa boste potrebovali penasto gumijasto zaščito, močan elastični trak, tanko elastiko in nevidnost:

 1. Ločite temporalne in delne pramene in jih pritrdite spredaj s sponko
 2. Preostale lase zberite v konjski rep na kroni glave čim višje
 3. Pustite rep skozi krof, od središča krofa, pramenov razprostrite na straneh, tako da pokrijejo peno
 4. Čez bunko položite tanek elastični trak in poravnajte pomaknjene pramene
 5. Temne lase razdelite na dva dela z enakomernim delom
 6. Pravi parietalni pramen zavijte skupaj s temporalnim pramenom okoli svežnja v nasprotni smeri urinega kazalca, tako da konico pritrdite z nevidno
 7. Zavijte levi parietalni pramen skupaj s temporalnim pramenom okoli svežnja v smeri urinega kazalca in ga prav tako zavarujte z nevidnostjo.

Nasvet: Da preprečite friziranje in gladke lase, si na lase nanesite gel za oblikovanje ali mousse, preden ustvarite babeto. Če imate tanke, redke lase, je najboljši gel za pršenje..

Babette z lokom: pričeska za dekleta

Izjemna babetta pričeska z lokom za dekle je utelešenje nežnosti z notami koketarstva, medtem ko je sestava videti precej slovesno in elegantno:

Potrebovali boste elastične trakove, zaponke za lase, nevidnost in penast valjček ali valj:

 1. Vezajte vse lase v konjski rep na vrhu glave
 2. Vrzite rep naprej na krono in z nevidnostjo pritrdite desno nad elastiko
 3. Na dno repa pritrdite penast valjček ali krof, pritrdite ga z lasnicami ali zatiči
 4. Vrzite rep nazaj, na kroni pa pustite skrajno majhno ključavnico
 5. Rep položite tako, da popolnoma skrije penasto gumo, na dnu pa ga pritrdite z lasnicami ali nevidnimi zatiči
 6. Skrijte konce las pod nastalo kroglo
 7. Preostali pramen razdelite na dva in oblikujte dve cvetni listi, pritrdite na sredini z lasnim pokrovom
 8. Odstranite konce premca pod kroglo

Lahko oblikujete lok na sredini, rahlo ob strani ali celo pod snopom, pri čemer vnaprej pustite prosto pramen. Ta stajling je čudovit z ravnimi šiški do obrvi in ​​obrezanimi šiška v slogu Audrey Hepburn..

Babette frizura s tehniko in fotografije po korakih

Babetteova pričeska je ponovno pridobila svojo priljubljenost, izgubila se je od 60-ih let prejšnjega stoletja ter pridobila veliko novih oblik in različic. Lasje, zbrani v bunkico velikega volumna, izgledajo zelo ženstveno in elegantno, poudarjajo lepo linijo vratu in razkrivajo obraz. Zato frizuro Babette, ki je že postala klasika, danes tako ljubijo ženske vseh starosti..

Kaj je potrebno za takšno pričesko

Če nameravate narediti pričesko Babette sami, se morate oborožiti s posebnimi orodji in napravami:

 • sušilec za lase, glavniki za styling in likalnik za curling vam bodo pomagali ustvariti čudovito oblikovanje las in ga pripraviti za ustvarjanje pričeske;
 • posebni mehki zvitki v obliki krofa vam bodo pomagali oblikovati popolno babeto;
 • za pritrditev elementov frizure bodo potrebni še las, nevidnost in lasne vezi;
 • izdelki za styling pomagajo ohranjati lase v formi cel dan.

Kako narediti Babetteino pričesko korak za korakom

Pričeska za dolge lase z babetto

 1. Na vrhu glave naredite rep.
 2. Konico zavežite v luknjo ravne babette in navijajte celotno dolžino las navzgor.
 3. Na zadnjem delu povežite konce obloge.
 4. Lase razmažite z rokami, tako da obliž ni viden.
 5. Ponovno pričvrstite pričesko s spiralnim elastičnim trakom.

Babette frizura za srednje lase

 1. Vežite vse lase v visokem repu na vrhu glave.
 2. Na podlago repa položite mehko krofno Babette.
 3. Roke zberite z roko in jih potegnite naprej, zavijte pod "krof".
 4. Lase zavarujte z žebljički za lase in škornji.

Hitra možnost za babette pričesko

 1. Na vrhu glave naredite visok rep.
 2. Konce ogrinjala privijte pod elastiko, tako da nastane majhna zanka.
 3. Preostali vrh repa ovijemo okoli elastike in ga pritrdimo s ščipcem za lase.
 4. Z rokami razširite zanko in tako oblikujete zaobljeno babeto.

Babette frizura z lasnim lokom

 1. Na vrhu glave naredite visok rep.
 2. Spredaj ločite zgornjo plast konjskega repa, na preostalih laseh pa dodajte močan bouffant..
 3. Runo gladko premažite z glavnikom in oblikujte zaobljeno "blazino".
 4. Zgornji del las položite na hrbtenico in lase enakomerno porazdelite po njej.
 5. Konce dlake pritrdite, ne da bi potegnili, pod babeto z nevidnostjo.
 6. Če vnaprej pustite še en pramen z repa, potem lahko iz njega oblikujete čudovit lok, kot je prikazano na fotografiji.

Nizka različica babette za dolge lase z pletenicami

 1. S sponkami ločite dva široka pramena na templjih.
 2. Združite zgornjo krono las in jo položite spredaj.
 3. Preostale lase zberite z elastičnim trakom v nizkem repu na zadnji strani glave..
 4. Česan del las pritrdite na rep z dvema nevidnima sponkama za lase in zavijte podlago repa s konci teh las.
 5. Zavijte rep navzgor in začetek repa pritrdite z nevidnostjo.
 6. Na podlago repa pritrdite mehko blazinico babette in jo pokrijte z lasmi.
 7. Konce las privijte navzdol in jih zavarujte z lasnicami.
 8. Vsak stranski del razdelite na dva sloja..
 9. Potegnite pramene spodnje plasti vzdolž templjev in pritrdite njihove konce s prekrivanjem nad babeto.
 10. Z dlake zgornjega sloja zavijte ob pigtail in jih prekrižite preko babette navzkrižno, tako da se okoli njega upogne v krogu.
 11. Konce pletenic pritrdite pod nevidno babeto.

Enostavna babetta pričeska s penastim valjem

 1. Na vrhu glave naredite rep.
 2. Vstavite konjski rep v rog babette in ga potegnite proti koncem las.
 3. Lase zavijte v ta "krof" in ga enakomerno porazdelite v krog.
 4. Po zavijanju las na podlago konjskega repa, lase pritrdite z lasnicami.

Babette frizura z domačim valjčkom

 1. Če nimate posebne podloge za oblikovanje babette, potem odrežite staro nogavico in jo zavijte z valjčkom, kot je prikazano na fotografiji.
 2. Iz las naredite visok konjski rep.
 3. Peljite valj na njegovo osnovo.
 4. Vse pramene ovijte okoli valja, enakomerno razporedite tako, da skrijete prekriv.
 5. Lase zavarujte z lasnicami.

Babette frizura za fine lase srednje dolžine

 1. Dlako razdelite na kroni in močno zavijte nazaj.
 2. Predhodno pustite pramene na čelu in na templjih.
 3. Spodnje lase zberite z elastičnim trakom v nizkem repu..
 4. Konce tega repa zavijte v tesen popek.
 5. Zgornji del las zavijte s kupom navzdol, tako da tvorite zanko volumna in konce pritrdite z nevidnimi.
 6. Preostale sprednje lase razdelite na stranski del in njihove konce povežite na zadnji strani glave, tako da pokrovček pokriva z njimi..
 7. Vse elemente pričeske pritrdite z majhnimi nevidnimi..

Babette frizura iz pletenic za dekle za dolge lase

 1. Na vrhu glave naredite zelo visok rep.
 2. Na dno repa položite mehak krof.
 3. Razdeli konjski rep na enake pramene, zaveži tanke pigtails in jih ovije okoli "krofa" in skrije konce v laseh.
 4. Z rokami poravnajte zanke pletenic, dajte jim glasnost.
 5. Lase okrasite s čudovito barretto.

Možnosti za izvedbo frizure z babette z uporabo valjčka

Babette je vsestranska pričeska, ki ustreza vsem dekletom brez izjeme. Obstaja veliko različic frizure tako za vsakodnevno nošenje kot za posebno priložnost. Oglejmo si, kako narediti babetto pričesko.

Upoštevajoč obliko obraza

Najprej je treba pri ustvarjanju babette upoštevati obliko obraza.

 1. Za okroglo - ustvarite glasnost na kroni.
 2. Za trikotni - naredite bang ali pustite nekaj tankih kodrov blizu obraza.
 3. Lastniki podolgovatega in tankega - premaknite valj na zadnjo stran glave. Dobra kombinacija z asimetričnimi šiška.
 4. Lastniki majhnih oblik obraza se morajo odpovedati bujnim kupom, ženske z velikimi lastnostmi pa naj uporabljajo velik valj.
 5. Pričeska s kvadratnim obrazom naj bo okrašena s svetlimi šiška..

Babette je mogoče narediti na laseh različnih dolžin. Izgleda dobro z šiška ali brez. Frizuro lahko okrasite s čudovitimi lasnicami ali lasnicami, lasnim lokom, trakom ali krono.

Potrebni dodatki

Za izvajanje babette morate najprej pripraviti naslednje naprave:

 1. Fino zobat glavnik - za krtače.
 2. Mousse.
 3. Chignon ali ovalni zvitek.
 4. Zatiči za lase, nevidnost in trakovi iz silikonske gume.
 5. Lak.

Možnosti izvršitve

Zdaj lahko začnete ustvarjati svojo pričesko.

Klasična babeta

Klasična možnost stylinga, primerna za srednje in dolge lase z ravnimi, gostimi šiška, je narejena na ta način:

 1. Oprane pramene dobro prečešite in razdelite z vodoravnim prerezom na dva dela. Spuščati naj bo po hrbtu glave tik nad ušesno črto..
 2. Lase obdelajte z lakom.
 3. Zgornjo polovico pramena počešite s tankim glavnikom s tupimi zobmi od spodaj navzgor. Babette bo naredil bolj voluminozne.
 4. Runo položite v valj in zavarujte z nevidnim.
 5. Razprite zgornjo plast buffanta in jo poravnajte tako, da valjček leži v čistem polkrogu.
 6. Preostale lase lahko pustimo ohlapne ali razdelimo na dva in jih zavežemo v snope ali pletenice.
 7. Desno pletenico vrzite čez babeto na levo, levo pletenico pa na desno. Konce pritrdite z nevidnimi in okrasite stajling s sponko za lase s cvetjem.

Styling z ohlapnimi lasmi, narejen na dolgih pramenih, je idealen za romantičen zmenek. Babetteina pričeska korak za korakom:

 1. Lase umijte z voluminoznim šamponom.
 2. Suhe lase uporabite s sušilcem za lase s sklonjeno glavo navzdol.
 3. Zgornji del pramena ločite z vodoravnim prerezom.
 4. Združite jih s tupim, finim zobastim glavnikom.
 5. Krtačo z babettnim valjčkom in zavarujte z nevidnostjo.
 6. S krtačo previdno gladite zgornje dlake.
 7. Preostale pramene zavijte s pomočjo ravnala ali curling likalnika in česanje z rokami.

Če so lasje preveč tanki in redki, lahko izvedete ta model pričeske:

Del pramenov ločite na samem čelu in jih pripnite z lasnikom. Nekoliko spodaj vzemite še en širok pramen in ga zasukajte z vodnikom. Vodnik postavite v bunkico in ga pripnite z lasnikom, da ustvarite dodaten volumen. Pletenje pramenov, pritrjenih z lasnikom, položite na vrh popka in oblikujte valjček. Okoli obraza pustite nekaj kodrov.

Večerna pričeska z valjčkom in lokom

Ta vrsta babette je idealna za ohlapne lase. Buffant lahko zavrnete s posebnim bagelom:

 1. Na kroni ločite majhen del glave las in ga zavežite z elastičnim trakom.
 2. Na vrh položite krof in rep razdelite na polovico.
 3. Potem morate zabiti bagel. En del dvignite, drugega pa pustite na dnu. Pritrdite vsako nevidno.
 4. Bagel popolnoma pokrijte z lasmi blizu čela.
 5. Ponytail vsi lasje.
 6. Konce zavijte in zvite v kodre.
 7. Lepo zalepite šiška.

Druga možnost za ženstveno in elegantno pričesko z valjčkom se izvede na naslednji način:

Pramene razdelite na dva dela z vodoravnim ločevanjem. Vezajte zgornji del na zadnji strani glave. Z drugim gumijastim trakom zgrabite rep tik spodaj. Potegnite rep navzgor in položite ovalni zvitek tik pod prvo elastiko. Dobro ga zavarujte z nevidnostjo. Nato spustite rep na valj in ga poravnajte tako, da je valjček zaprt na vse strani. Konce zavijte v tesno pletenico, zavijte pod babeto in pripnite z lasnicami. Lase okrasite z lasnikom in jih lakirajte.

Pričeska z lokom je enostavna, vendar izgleda zelo romantično in igrivo:

 1. Vezati visok rep.
 2. Od njega ločite ne preširok del in ga pripnite s sponko.
 3. Preostale lase dobro prečešite.
 4. Iz flisa oblikujte okrogel valjček.
 5. Konce skrijete v notranjost in pritrdite z zatiči.
 6. Vzemite nekaj las iz ločenega dela in z njim pokrijete česan valj, tako da se bo pričeska gladka.
 7. Konci so tudi skriti v notranjosti in zabodeni.
 8. Pramene, ki ostanejo na čelu, zavežite z lokom. Razdelite jih na tri dele. Zunanji dve zavijte navznoter in zabodite. Tretje postavite na sredino in zavežite narejen lok.

Izvrsten stajling konjski rep

Visok konjski rep na laseh srednje dolžine.

Del las ločite na ravni ušesa in jih zasukajte z vrvico. Nato vzemite pramen nekoliko nižje in previdno počešite. Zgornje runo namažite s tankim glavnikom in nežno privežite visok rep. Lase odvijete blizu čela in jih razdelite na polovico s stranskim ločevanjem. Nato položite te pramene ob straneh, tako da ovijete podlago repa, in zabodite z nevidnimi. Konce ovijemo z curling likalnikom.

Oblikovanje kratkih las

Če imate kratke lase, lahko babette naredite na naslednji način:

Ločite del pramena na kroni. Nato jih dobro prečešite in položite z valjčkom, tako da konico pritrdite z nevidnim vrhom. Z ostrim koncem glavnika rahlo dvignite valj, da postane bujna. Stranske pramene zavijte v snope in privijte na babeto, konca pa obrnite navznoter. Okrasite stajling s povojem.

Nasveti in triki

Da bi bila pričeska lepa in čedna, se morate držati naslednjih priporočil:

 1. Pričesko narediti strogo na ravnih laseh - tako bo dlje ohranilo obliko.
 2. Ne češite flisa - to je škodljivo za lase. Lase operite z balzamom in posušite in šele nato česite.
 3. Da bi bili lasje debelejši, jih morate posušiti z nagnjeno glavo navzdol.
 4. Za slovesno različico frizure jo lahko dopolnite z vsemi vrstami okraskov.
 5. Pričeske ne delajte zelo pogosto, saj buffanti pokvarijo strukturo pramena.

Kot lahko vidite, obstaja veliko različnih načinov za ustvarjanje pričeske babette z uporabo bouffanta in valjčka. Glede na strukturo in dolžino las lahko izberete tako priložnostne kot večerne pričeske, ki vam ustrezajo..