Kako odrezati svoje poševne, ravne, raztrgane in kratke šiške

Mnogi se sprašujejo, kako doma odrezati šiška, saj lahko zaradi tako na videz nepomembnega elementa kot šiška korenito spremenite svoj videz. Če je pravilno odrezana, se deklica ne bo samo hitro preoblikovala, ampak bo tudi lahko skrila nekaj svojih pomanjkljivosti in bo videti modno.

Kdo naj reže šiške

Preden se odločite, ali obrezati šiška, morate vse dobro pretehtati. Niso vsi enako primerni za ta element odbitka..

In obstajajo takšni tipi, za katere je primeren popolnoma kateri koli šiška: raven, poševen, kratek, raztrgan, na dveh straneh ali v polkrogu. Običajno so to lastniki idealne oblike obraza s pravilnimi lastnostmi..


Strokovnjaki pravijo, da lahko vsakdo najde primeren šiška zase, to je, da je glavna stvar izbrati pravo obliko, ki bo poudarila lepoto frizure in njenega lastnika.

Obstajajo različne vrste šiška, vsaka ima svoje značilnosti..

Za ženske s trikotno obliko obraza so najboljše ravne in dolge šiške, lahko so tako debele in tekoče. V tem primeru kratka šiška ali potegnjena nazaj ni priporočljiva.


Šiška v polkrogu bo odlična možnost za kvadratni obraz, njegove lastnosti bodo lahko bolj gladke. Videti bo dobro, če ga česate ob strani. Izgledala bo odlično v razbarvanem in rahlo nagnjenem videzu, na primer kot Dakota Johnson.

Za dekleta z okroglim obrazom so najbolj primerne poševne šiške. Njegova oblika poševno bo obraz bolj podolgovat. In če je dekle malo debelo, potem lahko raztrgane šiške tudi te trenutke zgladijo.

Vitke ženske, ki imajo podolgovat obraz, lahko uporabite kaskadne (lestve) šiške, ki bodo zaokrožile obraz.


Za dame, ki imajo visoko čelo, so ravne šiške tisto, kar potrebujete, dovoljeno je tudi podolgovato.


Nekateri razmišljajo, ali je mogoče na kodraste lase narediti šiška, odgovor je pritrdilen, najprej jih morate najprej zravnati.

Kako si sami odrežete šiška

Seveda lahko poskusite sami rezati šiška doma brez pomoči strokovnjakov, vendar je za to pomembno vedeti nekaj trikov in odtenkov. In velja razmisliti, da to ni tako preprost postopek, kot se morda zdi..


Predstavljena bodo nadaljnja podrobna video navodila in fotografije..
Ugotovimo, kako sami pravilno odrezati šiške doma. Če želite to narediti, bi vas morali voditi po nekaterih točkah..

1) Mnogi so zainteresirani, katere šiška je najbolje odrezati. Rezanje dolgih šiška, ki je v večjem delu las, je precej problematično, zato je potrebno malo izkušenj v tej zadevi. Toda popraviti ne bo težko.
2) Da bi ga lepo dobili, morate uporabiti profesionalne škarje in ne tiste, ki so v domači uporabi.
3) Za začetnike šiška ne zmočite z vodo, saj se lahko izsuši kot nepredvidljiva možnost. Bolje je, da lase preprosto poravnate.
4) Za kodraste lase pri rezanju morate nekoliko odstopiti od pričakovane dolžine.

Splošna shema dela:

Pri dolgih laseh je izvedba nekoliko težja, zato jih je treba zaviti v konjski rep in le tisti del, iz katerega nameravate ustvariti šiška. Previdno ga česamo. Nato vzamemo majhen pramen, ga položimo med prste, ga potegnemo naprej in odrežemo malo več od načrtovane dolžine. V tem primeru bi moral biti naklon škarje štirideset pet stopinj, sicer se bo izkazalo neenakomerno. Ko je prvi pramen pripravljen, je treba isto ponoviti z ostalimi..
Zdaj si lahko ogledate rezultat in ga popravite, torej odstranite malo dolžine ali neravnine.

Potem se vse posuši in konce lahko obdelate s škarjami za redčenje, da jih nekoliko olajšate..


Za tiste, ki ste že pridobili dovolj izkušenj, lahko poskusite rezati s ščipalko. To tehniko lahko uporabljajo moški, ženska in otrok. Na koncu je potrebno profilirati s škarjami. Za jasnost celotnega postopka rezanja šiška s strojem si oglejte naslednje video gradivo.

Kako odrezati svoje stranske šiške

Poševne šiška so ena najpogostejših danes, zato je vprašanje, kako odrezati poševne šiške doma, najbolj relevantno v letu 2018.


Curls naj bodo rahlo vlažni. Nato se odločite za smer in dolžino. Potem se bo celoten del las znebil šiška, da ga slučajno ne odrežete..

Preostale pramene raztegnemo in obrežemo v smeri, ki je bila vnaprej določena. Kot nagiba škarje naj bo enak petinštirideset stopinj.

In na koncu je rezultat bolje profiliran, tako da je namestitev lažja in hitrejša..

Kako odrezati svoje naravne šiške

Rezke natančno razrežite, kratke ali dolge, ni važno, dovolj.

Najprej odstranite nepotrebne dlake. Nato šiške razdelimo na dva dela. Najprej delamo z enim in razrežemo dolžino nekje do templjev, po katerem drugi del obrežemo pod njim.


Če se je še vedno težko spoprijeti s tehniko, potem si lahko ogledate posebne videoposnetke z mojstrskim razredom.

Kako v polkrogu razrežite svoje šiška

Ta možnost je nekoliko težka, a če imate malo izkušenj, se vam bo vse izšlo..

Šiške so razdeljene na dve strani. Prva stran, ki je višja, je razrezana. Preostali delite na dva in razrežite v polkrogu, tako da škarje vodijo od sredine do roba. Nato se nepravilnosti zgladijo in vse je pripravljeno..

Kako sami odrezati otroške šiške

Za deklico in fanta je pomembno, da imata lep videz, medtem ko frizura ni zadnja stvar..

Da ne boste šli še enkrat k frizerju, lahko otrokove šiške porežete sami doma. Najpogosteje je to ravno, enakomerno šiška..
Najprej je treba vse šiške razdeliti na tri plasti. Začnite z rezanjem z vrha, ki naj bo tanjši. Nato je drugi razrezan, vendar nekoliko krajši od prejšnjega. Toda potem še tretja, prav tako nekoliko krajša. Tako se bo izkazalo gladko in voljno.

Majhni triki za tiste, ki želijo vedeti, kako lepo rezati svoje šiške

So se vaši lasje hitro razrasli in vaš styling ni več videti čeden? Dolge pramene na obrazu so samo moteče in ni časa za frizerja ali so zaradi karona v celoti zaprti zaradi karona? Vse to preneha biti težava, če veste, kako sami odrezati šiška..

Izkazalo se je, da so doma preprosti odbitki. Omogočajo vam, da lase oblikujete na enak način kot bi mojster. Učijo jih enostavno. In potem lahko samostojno prilagodite frizuro bob, bob, kaskado, pixie in celo shaggy.

Kako enakomerno odrezati šiška

Če želim stati pred ogledalom, česati pramene in jih s škarjami poskušati razrezati naravnost ali poševno, je bolje, da ga takoj odložite. Le zelo izkušeni obrtniki lahko na ta način naredijo lepo urejeno linijo..

Naredili bomo drugače:

 1. Z glavnikom ločite kodre od obraza, ki jih želite skrajšati..
 2. Temeljito jih prečešite.
 3. Na sredini (vzdolž črte nosu) zberite pramen in ga zavijte v tesen zapornik.
 4. Vodnik držite s prsti na želeni dolžini.
 5. S škarjami odrežite lase pod prsti.

Sprostite vodnik in počešite lase.

Vprašajte se, zakaj zaviti pramene v zapornico? Konec koncev jih lahko preprosto zberete v majhnem repu. Vezati ga z elastičnim trakom in odrezati presežek? To lahko storite. Ampak, če začnete odrezati kodre enakomerno česanega repa, bodo videti grdo, kot da bi bili odrezani s tupim sekiro.

Ko odrežete pramen, zasukan v vrv, je dolžina posameznih dlačic nekoliko drugačna. Zato se uležejo v čisto linijo. Kot rezultat dobite učinek redčenja..

Da bi bilo bolj jasno, kako sami odrezati šiška, si oglejte video.

Kako si sami odrežete stranske šiške

Z zgoraj opisano metodo lahko naredite enakomerno ali rahlo zaobljeno obliko (lok). Da bi doma rezali poševne šiška, nadaljujte na naslednji način:

 1. Ločite kodre od preostale glave glave, jih prečešite.
 2. Česme pražite na strani obraza, kjer bodo stranske šiške daljše.
 3. Zavijte jih v sveženj, kot v prejšnji različici, vendar le to ne na sredini obraza, temveč ob strani.
 4. S prsti leve roke trdno vzemite vodnik..
 5. Z ostrimi škarjami v levi roki odrežite odvečno dolžino.

Poglejte, kako deklica v video posnetku odreže stranske udarce.

Pričeska z japonsko pritrditvijo

Pričesko lahko naredite sami doma s posebno napravo. Lahko ga kupite na Aliexpressu.

Ta naprava je nazobčana spona, opremljena z nivojem in zapahom. Japonci so si ga omislili. Z njim lahko pramen las pritrdite enakomerno ali pod kotom, nato pa ga odrežete s škarjami, kot je na fotografiji. To je resnična ugotovitev za tiste, ki so navajeni, da so lastni stilisti..

Kako pravilno odrezati stranski bang sami

Bodite prepričani, da upoštevate svoj individualni slog, ki bo ustrezal poševnim šiškom. Morala bi biti v skladu s celotno pričesko.

Frizerji priporočajo poševne šiške za ženske, mlajše od 45-50 let.

Pred začetkom dela morate orodje vnaprej pripraviti. Potrebovali bomo;

 • škarje. Bodite prepričani, da dobite profesionalne frizerske škarje. Druge škarje lahko poškodujejo odrezane lase;
 • posebne lasne sponke in sponke. Lahko pritrdijo odvečne pramene;
 • glavnik s konico, po možnosti kovinsko. Potreben je za ločevanje pramenov las;
 • skeletna krtača za lase. Lahko se uporablja za česanje zapletenih las;
 • razpršilo. Ključnega pomena je za vlaženje las;
 • ogrinjalo bo zaščitilo pred pridobivanjem dlak na oblačilih.

Da bi pravilno odrezali poševne šiška, potrebujete mesto, ki ne meji na kuhinjo. V nasprotnem primeru se lahko drobne dlake ujamejo v hrano. Potrebujete tudi veliko ogledalo in dobro osvetlitev..

Kako pravilno poudariti šiška?

Pričeska ni samo sveža frizura, temveč tudi pravočasno odrezana šiška. Ta majhna podrobnost odbitka je pomemben naglas celotnega ženskega videza..

Morate odrezati svoje šiške, pri čemer se držite nekaterih pravil. Če jih ignorirate, potem ne bo trpela samo pričeska na splošno, ampak bodo nekatere pomanjkljivosti videza postale tudi bolj opazne..


Orodja za striženje

 • Oblika šiška je izbrana ob upoštevanju značilnosti obraza in figure. Pomembne so tudi osebne preference, ki pa jih upoštevamo nazadnje..
 • Ne skrbite, da obstaja zelo malo možnosti, ki bi poudarile prednosti in značilnosti videza. Na svetu je toliko žensk in vse najdejo "svoje" šiške.
 • Če je vaš frizer predlagal popolno obliko šiška za vas, ga boste čez mesec dni morali prilagoditi..
 • Če nimate časa, da se redno obrnete na mojstra za pomoč ali v nekem trenutku niste imeli dovolj sredstev za obvezen izlet pri frizerju, potem se je dobro naučiti, kako samostojno popraviti regrown bangs. Navsezadnje bo to pomemben prihranek tako denarja kot časa..


Možnosti šiška: ravne kratke šiška: a) ravne šiška; b) izbočen; c) konkavno; d) trikotni; e) asimetrične šiške; f) zobje


Ravne šiške na dolgih laseh


Kratke raztrgane šiške


Kratka raztrgana šiška za kaskadno, večplastno frizuro


Kratke stranske šiške


Pri izbiri šiška morate upoštevati obliko obraza in strukturo las.
Priporočila za tiste, ki so oboroženi s škarjami in so pripravljeni sami rezati šiška:

 • Dolge šiške, ki so v skladu s preostalimi lasmi, je težje popraviti. Mnogo lažje je oprijeti rastoče šiške.
 • Končni rezultat bo odvisen tudi od škarj. Bodite profesionalni. Če pozneje doma ne nameravate potegniti šiška, lahko uporabite običajne škarje. Le ti naj bodo ostri in veliki. Škarje, ki se uporabljajo za rezanje papirja, ne bodo delovale..
 • Profesionalni frizerji lase predhodno navlažijo in šele nato začnejo z rezanjem. Če pa to prvič posežete po frizuri, celo majhni podrobnosti frizure, potem je bolje, da preskočite fazo vlaženja las in odrežete samo oprane in posušene lase. V nasprotnem primeru ne boste uganili dolžine, vaše šiške pa bodo prekratke..
 • Če želite rezati mokre lase, potem dolžino pustite dlje, kot je bilo pričakovano, in ko strižete kodraste lase, se nekoliko odmaknite od želene ravni..


Svoje šiške lahko porežete sami v samo 10 minutah
Stopnje izvedbe:

 • Če še nikoli niste rezali šiška, potem je ta odstavek obvezno prebran! Lase smo odrezali z robom dolžine. Tako lahko, če se kaj zgodi, popravimo napake ali popravimo obliko šiška..
 • Šiška lahko začnete rezati le v mirnem stanju. Potrebna je tudi dobra dnevna svetloba, ogledalo in najostrejše škarje, ki so na voljo v hiši..
 • Pramene ločimo, iz katerih načrtujemo, da od ostalih las naredimo šiške. Da bi to naredili, uporabimo sponke, in če so lasje dolgi, jih nato naberemo v repu ali žemljici. Brez tega tvegate, da bi pomotoma odrezali dodaten curl..


Ločevanje las za šiška

 • Nato šiške razdelimo na dele in jih previdno počešemo z glavnikom s pogosto in daleč narazenimi zobmi..
 • Vzamemo majhen kodre iz dela las, poudarjenega na šiška. Stisnemo ga med prsti, kodre potegnemo naprej. Nekoliko po malo odrežemo trak las, s čimer označimo želeno dolžino. Škarje postavimo pod kotom 45 stopinj.


Faze rezanja ravnih šiška

 • Če škarje usmerite pod kotom 90 stopinj na pramene, potem boste dobili obokan prašek: prameni se bodo drseli po lopaticah škarje, kar pomeni, da enakomeren šiška ne bo deloval.
 • Ponovili bomo vse faze rezanja las s preostalimi prameni, odstranili odvečno dolžino.


Spodnji pramen zgladite z glavnikom in previdno narežite na želeno raven

 • Zdaj pa začnimo oblikovati šiška. Prečkamo jo z glavnikom in odrežemo dlake, ki so se uspele izvleči iz skupne mase. Na tej stopnji lahko popravite obliko šiška in odrežete potepušne dlake ali dlake različnih dolžin..


Kako sami odrezati šiška

 • Popravite obliko šiška: pojdite čez njo s škarjami pod pravim kotom.


Obrezali smo lase, pri čemer se osredotočimo na že obrezano vrstico

 • Vlažite šiške in jih česati. Z roko pritisnemo na čelo in preverimo, ali je lepo obrezan in če morate popraviti nekaj pramenov. Ne odnehajte se preveč: ostanete lahko s prekratkimi šiška.


Obrežite morebitne ohlapne dlake

 • Šiške posušimo s sušilcem za lase in če obstajajo posebne škarje, ga profiliramo tako, da gremo po robu. "Zobje" takšnih škarj so različne velikosti in se nahajajo na različnih razdaljah, kar vam omogoča, da odrežete več ali manj koncev. Tako bomo ščetinam dali lahkotnost, nadaljnje oblikovanje pa ne bo vzelo veliko časa..
 • Če ste prepričani v svoje sposobnosti, imate minimalne izkušnje z rezanjem šiška, nato pa poskusite razdeliti pramene v dve vodoravni plasti. Vrh odrežite za 1 mm dlje od spodnjega. Šiška bo natančnejša in postopek stiliranja bo lažji.

Povzemanje

Filtrirana in na videz neprevidna šiška bo krasila ženske vseh starosti. Ne samo, da pomladijo, ampak dajo podobi tudi določeno romantiko in hkrati element upora. Z njimi se zdi vsaka slika popolnejša in popolnejša..

Pravilno izbrane šiška bodo vaš videz naredile privlačen in zapeljiv.

Zdaj veste, zakaj ni zaman, da so raztrgane šiška že vrsto let divje priljubljene in ne puščajo strani sijajnih revij. Še več koristnih informacij o temi najdete v videoposnetku v tem članku. Vsa vprašanja postavite v komentarjih k gradivu.

Vam je bil članek všeč? Naročite se na naš kanal Yandex.Zen

Besedilo Foto Victoria BOLSHOVA Objavljeno 15.02.2016

Če se želite zahvaliti, dodajte pojasnilo ali ugovor, dodajte komentar avtorju!

Kakšno barvo las naj izberem. Ne vem, katerega imam...

  JAZ SEM

  Trepalnice podaljšane za 6 mesecev, vzele so si odmor. Po 3 mesecih se je spet povečalo...

  bazilika

  Kul pričeska

Marina

Živjo, lahko pobarvam svoje razbarvane lase (zdaj rdeče) svetlo vijolično... Daria

Zdravo! Sem temnopolto dekle s črnimi očmi. Želim si temno barvati lase... Loredana

Na fotografiji so mlade lepotice. Ali imajo starejše dame obrvi? Starost...

Kako sami odrežete šiška?

Lažje je obrezati šiške nekaj tednov po naslednjem potovanju k frizerju, kot pa dajte šiška popolnoma drugačno obliko..

Če nimate želje vsakič teči k frizerju in prosite le, da obrežete šiška, potem se naučite, da to storite sami.


Kako odrezati stranske šiške

Najpogostejša in priljubljena je stranska šiška: faze striženja

 • Načrtujemo, na kateri strani bomo češnje česali v prihodnosti in kako dolgo bo.
 • Lasje strižemo poševno, držimo škarje pod kotom 45 stopinj, previdno premikamo po celotni dolžini in jih nekoliko razrežemo.
 • Začnemo od obrvi, kjer se bo začela šiška, nato pa preidemo na drugo obrv. Hkrati bi morali biti gibi majhni, kot da bi "plugli". Redčenje s škarjami za redčenje.
 • Režemo po istem principu, kot ga režemo vse druge šiške. Razlika je le v dolžini in načinih nadaljnjega oblikovanja. Bolje je, da prvič pustite nekaj dolžine v rezervi. Nato lahko spet hodite po koncih las in dosežete ravno črto..
 • Debele šiške je treba profilirati tako, da posebej oblikovane škarje držijo navpično. Takšno šiška, rahlo dvignite in raztegnite z okroglo krtačo od korenin.
 • Kakšna pričeska je prava za takšen šiška? Seveda, položeni na njegovo stran. S šiški ob strani lahko popravite obrise obraza in mu daste izraznost.
 • Stranske šiška izgledajo stilsko in malce drzno. Ustreza skoraj vsem: tako mladim dekletom kot starejšim damam. V zadnjem primeru so stranske šiške celo sposobne vizualno pomladiti.


Možnosti stranskega banga

Užitek za vse. Blizu

Poševne šiška veljajo za univerzalne, torej primerne za katero koli vrsto obraza. Edina razlika je v dolžini pramenov: lastniki trikotnega obraza je bolje, da raje kratke modele, vendar bo kvadratni ali okrogel obraz ustrezal bolj pristnim. Srečne ženske z ovalnim obrazom lahko po želji spremenijo dolžino pramenov - gredo s katero koli šiška.

Edino "vendar" za tak element pričeske je struktura las. Stilisti močno priporočajo, da se vzdržijo poševne oblike za tiste, ki imajo kodraste lase..

Kako si sami odrežete stranske šiške?

1. Umijte si glavo in lase malo posušite z brisačo. To je dovolj, da so prameni dovolj vlažni.


Ločevanje šiška od preostalih las

2. Določite smer in dolžino šiška. Ne pozabite, da so mokri lasje težji od suhih las. Ko se ščipa posuši, bo "skočila" navzgor. Da se pozneje ne razburimo in ne prisegamo, da "nikoli več ne bo jemal škarje v roke", pustimo centimeter dolžine v rezervi. Če strižete lase na suho, lahko rezultat vidite takoj, ne da bi čakali, da se šiška posuši.


Pričrtamo bodočo črto šiška s svinčnikom ali glavnikom in ga vizualno zapomnimo

3. Lopute ločite s sponkami od preostalih las. Rezamo vzdolž poševnice pod kotom, ki ste ga predhodno začrtali. Konce las usmerimo naravnost navzdol, škarje pa pod kotom v pramen las.


Škarje obrnemo pod kotom petinštirideset stopinj na kodre in previdno odrežemo presežek

4. Da bi dobili učinek poševnega šiška z raztrganimi konci, boste morali odrezati malo pramenov pod kotom 45 stopinj, poglobiti za 1 cm. Škarje so nameščene navpično, kosi pa so narejeni diagonalno.

Lase je treba rezati diagonalno

5. Odstranite šiška, da dodate sijaj: vzemite 1 cm debel pramen in ga držite pod pravim kotom pred očmi. Z dvema prstoma zgrabimo konico in odrežemo rep, ki se oblikuje na ta način. Isti postopek ponovimo z vsemi prameni..

6. Režemo šiške. Za tanke in poslušne lase bo dovolj rahlo redčenje, sicer lahko popolnoma odrežete konce. Za grobe in debele lase je potrebno globoko redčenje. Ne kodremo kodrastih las. V nasprotnem primeru se bodo začele curiti še bolj intenzivno..

Povzemimo:

 • glavni rez je narejen po nagnjeni liniji
 • zaključimo in stanjšamo konce, ločimo lase s prameni, debelimi največ 1 cm

Poševne šiška Vrste poševnih šiška

Nasveti / priporočila

 • Pri izbiri šiška naj vas vodijo ne le modna smer, temveč tudi lastnosti vašega obraza.
 • Styling na kodraste lase je treba opraviti po predhodnem ravnanju z likalnikom.
 • Okrogla krtača in sušilnik za lase bosta pomagala ustvariti dodatno glasnost..
 • Izražanje raztrganih rezov je mogoče storiti z nanašanjem majhne količine voska na konce las..
 • Rezanje šiška je treba opraviti na vlažnih laseh, vendar ne pozabite, da se bo dolžina zmanjšala, ko se posuši.
 • Pri izvedbi reza vam ni treba preveč vleči pramenov, napačno se lahko izračunate z dolžino.
 • Poševne šiške so razrezane od spodaj navzgor. Če se premikate v nasprotni smeri, lahko dobite ukrivljen rez.
 • Če niste prepričani v pravilnost izbrane dolžine, je bolje, da se umaknete pod navedeno raven. Tako bo možnost, da stvari popravite.

Kako sami odrežete šiška v polkrogu, lok točno?

Če ste obvladali klasične metode rezanja šiška in ste dovolj usposobljeni, potem vam ne bo težko izvesti bolj zapletenih možnosti..

 • Če želite oblikovati šiška v polkrogu, je vredno upoštevati, da bodo le debele šiške v polkrogu videti lepo. Šiške razdelite na dve polovici.
 • Odrezali smo prvi del, ki se začne s krošnje, pri čemer določimo dolžino bodočih šiška.
 • Preostale lase razdelimo tudi na dva dela. Izrežemo v polkrogu. Škarje so usmerjene od sredine šiška do robov.
 • Enaka dolžina na obeh straneh.


Faze rezanja šiška v polkrogu

Modni trend originalov

V zadnjih nekaj sezonah so bili modeli s stranskimi šiška najbolj povpraševani na svetu visoke mode in konfekcije. Frizerji tako uspešen element pričeske povezujejo z njegovim:

 • modernost (poševne šiške so se v arzenalu fashionista pojavile relativno nedavno in prinesle življenjski tok dolgočasnim možnostim ravnih pramenov, ki padajo na čelo);
 • priročnost (poševni prameni se hitro prilegajo in ne potrebujejo las do las);
 • podoba rahlega upora (moden način rezanja šiška naredi podobo ženske igrive in bistveno mlajše);
 • slog (tudi najbolj klasična različica bob ali bob bo s takšno "dodatno opremo" videti nenavadno in elegantno).

Video: kako rezati in oblikovati dolge šiške?

Kako sami izrezati naravne šiške?

Ravne šiške izvajamo v več fazah.

 • Ločitev šiška od krone.
 • Razdelimo ga na dva dela. Prvi del je pod dolžino veke in se začne od venca. Najprej smo ga odrezali. S tem prilagodite dolžino preostalih šiška. Preostale lase poravnajte s prvim.

Pomembne točke

Za pravilno izbiro in izvedbo poševnih šiška so lahko koristne naslednje smernice:

 • Upoštevati morate svoj slog. Pričeska mora biti v harmoniji z oblačili.
 • Drzne poskuse je najbolje narediti v mladosti. V prihodnosti morate skrbno razmisliti o prihodnji podobi. Do 50. leta lasje rastejo bolje in se zato popolnoma prilegajo.
 • Raztrgana poševna šiška, ki se začne od krone in konča v bližini obrvi, bo pripomogla k ustvarjanju čudovite glasnosti. Profiliranje je najboljša možnost, saj bo enostavno.
 • Ravne šiške niso primerne za visoke dame, za kratke pa bo najboljša izbira.
 • Poševne šiške morajo biti čiste, da ne bodo ovirale oči. Z njo bo slika harmonična.

Ti nasveti vam bodo pomagali izbrati pravo možnost za vaš videz..

Kako sami razrezati raztrgane šiške?

Raztrgane šiške so odličen način za osvežitev videza. Toda takšne šiška ne priporočamo lastnikom ozkega obraza in močno izrazitih ličnic..


Izredno kratke raztrgane šiška Ripped šiška


Večplastne luskaste šiške

Če nimate izkušenj, potem je bolje, da raztrgane šiška dobro odcedite. Če želite to narediti, odrežite lase, začenši spredaj in pot do krone. Napake bo lažje popraviti.

Koraki odbitka:

 • Rezali smo oprane, posušene in skrbno česane lase. Razdelimo jih na dva dela: šiške in preostale lase, ki jih ločimo s sponkami. Šiška naj bo enake širine kot čelo. Gostota -1-3 cm.
 • Še enkrat dobro počešite šiška in začnite z rezanjem na želeno dolžino. Vse šiške natančno odrežemo. Po tem bomo začeli poševno rezati nekaj pramenov..
 • Ostane razdeliti šiške v pramene, katerih približno širina je 1 cm. Pramen postavite med dva prsta. Dvignite šiška in odrežite štrleče dlake s pomočjo naravnega reza.
 • Šiška narežemo, režemo ga bodisi z majhnimi zobmi bodisi s celotno površino rezila škarje.

Kako se lahko odrežete raztrgane šiške, se lahko naučite z gledanjem videoposnetka.

Kakšne so šiške

Šiška lahko korenito spremenijo videz osebe. Če ste vedno izbirali odbitke brez šiška in ste se nenadoma odločili za takšne spremembe v svojem videzu, potem se pripravite na dejstvo, da vas prijatelji in znanci na prvem srečanju morda sploh ne bodo prepoznali. Prav tako se boste morali dolgo časa navaditi nase in se nenehno gledati v ogledalo, preučevati novo podobo. Šiške prihajajo v različnih oblikah, in izberite ga glede na obliko frizure, teksturo in gostoto las. Razlikujejo se naslednje vrste šiška:

 • ravne šiške;
 • poševne šiške;
 • ločne šiška;
 • ravne šiške;
 • graduirana šiška;
 • dolge šiške;
 • večplastne šiške;
 • kratke šiške.

Šiška na dveh straneh: kako rezati

Šiška na dveh straneh ni težko odrezati, napake med frizuro pa so praktično nevidne.

 • Lopute ločite od preostalih las: lase razdelite z razdelkom na sredini, raztegnite ga od krone do čela.
 • Šiška se bo začela približno od sredine razkola. Tu bomo postavili glavnik in ga prenesli do ušesa. Oblikovali smo dva enaka dela prihodnjih šiška.
 • Oba dela obrežemo simetrično. Dolžina naj bo do črte vogalov ustnic.
 • Pramene "ostrimo": s prsti ga stisnemo pod kotom, da dobimo rob kot čopič. Režemo pramene. Ta tehnika bo pripomogla k doseganju naravnega učinka. Nekatere pramene lahko pustite s prvotno dolžino..


Kako odrezati šiška na obeh straneh

Načini polaganja

Če vam dolžina poševnih pramenov omogoča eksperimentiranje s stylingom, izberite možnost, ki vam je všeč:

 • laskajte lase, jih oblikujte na eni strani in s čopičem naredite lahek val;
 • za retro pričesko zavijte pramene stran od obraza (uporaben je curling likalnik ali okrogla krtača s sušilcem za lase). Rezultat pritrdite z lakom;
 • na šiška nanesite toplotno zaščitno sredstvo in lase zgladite z likalnikom;
 • Pramene rahlo namažite z mousse in posušite, gube z rokami - to je variacija umetniškega nereda.

Kako si sami odrežete šiška?

Vse ženske radi spreminjajo svoj videz. Včasih je to iz razpoloženja ali iz situacij. Za te spremembe so šiška idealna. Hkrati lahko sami odrežete šiške doma. Za to ne potrebujete veliko frizerskih veščin..

V našem članku smo podrobno preučili, kako rezati šiška v več različicah..

Različice šiška

Zdaj je toliko različic šiška, da jih ne moreš prešteti. A odločili smo se, da jih nekaj podrobneje preučimo. Če želite sami odrezati šiška, so najboljše možnosti ravne, kratke poševne in dolge šiške na obeh straneh..

Ravne šiške

Ravne šiške so ena najpogostejših vrst šiška..

Najprej pri rezanju iz obrezovanja poudarimo pramene za prihodnje šiške z diagonalno ločitvijo. Pri distribuciji kodri za šiška ne smejo presegati časovnega dela. In zdaj odstranjujemo nepotreben del las z lasnicami na obeh straneh.

Odbitki se naredijo v več plasteh za čist rez.

Ko izberemo spodnji del in česamo, začnemo rezati v ravni liniji. Ne premikajte pramenov. Zdaj na enak način razrežemo naslednje vrstice, pri čemer vzamemo prvo kot vzorec.

Kratke stranske šiške

Te šiške je veliko lažje rezati kot ravne. Tukaj morate slediti algoritmu.

Za začetek ločimo časovno cono las na obeh straneh. Ohlapnih las s te cone ni treba oprijeti na šišku, samo jih ločite z lasnikom. Nato spustimo želeni del las točno na čelo in ga navlažimo z vodo iz razpršilne steklenice. In previdno glavnik.

Če želite debele šiške, je bolje delati z dvema plastema v stopnjah..

Zdaj pa preidimo na frizuro. Šiška se vleče v nasprotni smeri, v kateri bo ležala. Lase popravimo s prsti in naredimo enakomeren rez. Enako storimo z drugo plastjo. In zdaj razdelimo šiške na želeno stran.

Dolge šiške na dveh straneh

Dolge šiške na dveh straneh izgledajo zelo ženstveno. In če želite to možnost za šiška, potem vam ne bo težko rezati niti doma sami.

Za to vrsto šiška lase razdelimo na srednji del ali rahlo stranski del. Nato ločimo del las s trikotnikom. Trikotnik naredimo v velikosti, ki jo želite narediti šiška. Odvečne lase popravimo z lasnicami.

Zdaj česamo nastali pramen in režemo lase vzdolž ravne črte do ravni izbire ali nekoliko višje (odvisno od vaše želje). Rezalni rob je mogoče narediti bolj strm. Če želite to narediti, obrežite lase, medtem ko škarje držite navpično. Ali preprosto rezite s škarjami za redčenje. In zdaj razporedite pramene na straneh.

Kako enostavno je odrezati šiška

Odbitki šiška se lahko opravijo neodvisno doma. Toda preden izberete možnost, se morate seznaniti s pravili za kombiniranje oblike krojev z ovalno obliko obraza.

Šiška lahko osvežijo videz, popravijo problematična področja in ugodno poudarijo naravno lepoto. Toda nepravilno izbrana oblika bo imela nasproten učinek - osredotočila se bo na nepopolne podrobnosti. Poleg tega naj bi se rez harmonično zlil v celotno frizuro, da ne bo ločena podrobnost. Koncept uokvirjanja, da se ujema s konceptom do konca.

Pričeska šiška doma

Mnoge ženske obvladajo kompleksno barvanje in kozmetične tehnike doma. Ni jim posebej težko obvladati šiška. Toda kot v vsakem poslu obstajajo nianse, glede na to, da se lahko izognete različnim napakam in nepopravljivim napakam.

Najbolj odločilen trenutek domače frizure je določitev oblike prihodnje frizure. Če se rezanje izvaja prvič, je bolje, da se posvetujete z mojstrom. Pomagal vam bo izbrati kroj, ki se harmonično prilega podobi. Ko iščete sami, se je bolje ustaviti na poševnem rezu ali raztrganih koncih. Tanjša pramena bodo videti mehkejša, vendar ne na finih laseh.

Za glavno orodje obstaja le ena zahteva - ostrina platna. Nemogoče je narediti čudovito frizuro s tupimi škarjami. Če profesionalno orodje ni na voljo, lahko uporabite pisalne potrebščine, katerih dolžina platna je najmanj 10 cm.

Pred rezanjem lase navlažite, da ustvarite enakomeren rez. Upoštevati pa je treba, da bo v suhi obliki dolžina poskočila za nekaj milimetrov. Pri kodrastih kodrih morate biti še posebej previdni. Ko so mokri, se zravnajo in ustvarijo varljivo predstavo o bodoči obliki. Kadar se posušijo, kodri porumenijo, ne puščajo predhodnega vtisa in sledi. Izhod je v občasnem ravnanju las z likalnikom, preden ga oblikujete ali oblikujete..

Ločevanje pramenov z ločitvijo bo prav tako pomagalo ustvariti lepo obliko. Preostale dlake je treba strigati s sponkami, da se odstranijo motnje med frizuro. Redčenje bo pomagalo dodati sijaj in lahkotnost. Izvaja se s pomočjo posebnih škarj ali s konicami navadnih, vendar bo to zahtevalo določene spretnosti..

Kaj zahteva to:

 • krtača za lase s finimi zobmi;
 • škarje 2 vrste (frizerstvo in redčenje);
 • posebne spone;
 • ogledalo;
 • pršilo za vodo.

Kako izbrati dolžino in debelino šiška

Parametri šiška se določijo glede na vrsto ovalnega obraza in značilnosti strukture las. Tanke pramene ne smemo po nepotrebnem redčiti ali podaljšati. Sami imajo občutljive in gladke obrise, zato je povsem mogoče storiti z lahkim redčenjem, kar bo dalo potrebno glasnost.

Vendar debele šiške ne izgledajo v skrajšani različici, pa tudi močno kodraste. Zato so zanje izbrani raztrgani in poševni rezi, asimetrije. Za gladke lase je enakomeren odrez vzdolž linije obrvi čudovit, odpirajo jih ali dosežejo trepalnice. Na debelih pramenih lahko uporabite več tehnik, med katerimi je diplomiranje še posebej priljubljeno. Polaganje odlično popravi nepopolne oblike obraza, problematična področja in preprosto daje ženskost.

Za kvadratni tip obraza so preprosto potrebne šiške, saj poševni ali raztrgani kosi učinkovito zmehčajo široko obliko, pritegnejo pozornost k sebi in odstranijo poudarek s trdih linij brade in ličnic. Tudi valoviti prameni bodo videti ugodno..

Debel naravni bang bo pomagal prikriti pomanjkljivosti trikotnega obraza. Skrilo bo široko čelo. In poševna oblika z podolgovatim koncem brade bo prav tako odvrnila pozornost od ostre brade..

Za ovalni obraz lahko eksperimentirate z različnimi kroji. Popolne linije je težko pokvariti. Toda z ustvarjalnostjo ne bi smeli pretiravati, bolj sta primerna klasicizem in asimetrija..

Različne oblike so primerne tudi za okrogel obraz, prednost pa je poševen kroj. Primerno je razporediti raztrgane konce ali narediti z redčenjem.

Poleg tega, da izberete linijo reza, se morate odločiti tudi za ločitev. Lahko se izda na več načinov:

 • v obliki trikotnika;
 • Konfiguracija v obliki črke U;
 • z vzporedno vejo.

Če je vaš tip las tanek, potem ne smete uporabiti ločnice v obliki črke U. Potrebno bo več zgornjega dela lasne črte, kar bo zmanjšalo volumen na kroni in straneh..

Kako pravilno rezati

Ravne šiške

Ravne šiška zahtevajo bolj previden pristop in natančno izvedbo. Brez ustrezne vlage enakomerno rezanje ne bo delovalo..

Vodnik po korakih:

 1. ločite šiška s prerezom želene oblike, preostale pramene pa sesekljajte s sponkami ali elastičnim trakom;
 2. vzemite majhen pramen s strani desnega templja, raztegnite ga med prsti, dolžino odrežite nekoliko pod črto obrvi (škarje morajo biti držane pod naklonom 45 stopinj);
 3. enaka dejanja storite s pramenom, ki se nahaja na levi strani templja;
 4. izmenično odrežite osrednje pramene, s poudarkom na izbrani dolžini;
 5. česanje las, po potrebi poravnajte rez;
 6. prav tako izmenično z vsakim pramenom tanjšajte konce s škarjami za redčenje (ne smete se umakniti več kot 2-3 cm od roba);
 7. posušite in kontrolirajte nastalo obliko.

Poševna šiška

Poševne šiška se izvajajo tako na suhih pramenih kot na mokrih. Pri suhih laseh je treba upoštevati najkrajšo in najdaljšo raven.

Vodnik po korakih:

 1. Sprednje kodre ločite s ločevanjem izbrane oblike, preostanek las razrežite s sponkami ali elastičnim trakom;
 2. navlažite pramene z vodo iz razpršilne steklenice;
 3. česanje in oris najvišje stopnje in najdaljše konice;
 4. držite škarje pod kotom 45 stopinj, naredite poševni rez, ki povezuje oznake obeh nivojev;
 5. konice obdelajte s škarjami za redčenje;
 6. posušite in kontrolirajte nastalo obliko.

Raztrgane šiške

Raztrgane šiške so preproste. Tudi amater to zmore. Vrsta frizure spominja na tanjšanje, vendar z globljimi kosi. Nepravilna oblika je sposobna skriti vse pomanjkljivosti, zato ustreza kateri koli vrsti obraza.

Vodnik po korakih:

 1. ločite šiška glede na želeno obliko razreza, preostale pramene odrežite s sponkami;
 2. navlažite kodre z vodo iz razpršilne steklenice;
 3. zvijanje majhnih flagella iz pramenov, jih odrežite pod kotom (prilepite na spodnjo raven dolžine, da ne bi dobili prekratkega šiška);
 4. počešite in po potrebi prilagodite.

Kako si sami odrežete šiška?

Težko si je celo predstavljati, koliko žensk raje nosi kakršno koli frizuro s šiška. Nekdo na ta način prikrije visoko čelo, nekdo ustvari skrivnostni videz, nekdo sledi modnim trendom, vendar se vsi soočajo z isto težavo: šiška raste dovolj hitro in v frizerju ni vedno časa, da bi jo rezali. V tem članku vam bomo povedali, kako odrezati svoje šiške doma in to storite sami, tako da bo rezultat videti čeden in eleganten..

Nekaj ​​splošnih nasvetov za samo rezanje šiška

Za začetek bi vas radi opozorili na nekaj osnovnih točk, ki jih morate upoštevati, če nameravate sami odrezati šiška:

 • Najbolje, da doma naredite šiške, jih obrežete. Z drugimi besedami, frizer naj ga sprva reže za vas. Pomagal bi vam tudi pri izbiri prave vrste, oblike in debeline šiška, saj različne oblike obraza zanjo potrebujejo različne možnosti. Sami striženje šiška, ne da bi ga načeloma poskušali ustvariti iz dolgih las, ni najboljša ideja (razen če imate dobre frizerske spretnosti ali nagnjenje k šokantnim).
 • Nihče si lase ne reže z navadnimi škarjami. Za to je potreben poseben frizerski model in močno ostrižen. Če se odločite, da boste enkrat rezali šiška, potem načeloma lahko stopite s tradicionalnimi gospodinjskimi škarjami. Če pa nameravate to početi redno, potem vseeno kupite frizerske salone.
 • Nasprotno, glede vlažnosti / suhosti las je bolje odstopati od frizerskih standardov. V salonu boste verjetno zmočili šiška, preden ga porežete, če pa to storite sami, potem je zelo verjetno, da bo prekratek. Razlog je očiten: ko se posušijo, lasje nekoliko "poskočijo". Strokovnjaki vedo, kako rezati s to nianso v mislih, vendar tega ne smete storiti, če poskušate sami odrezati šiška. Najboljša možnost so sveže oprani in temeljito posušeni lasje..
 • Za obrezovanje vedno pustite rob v velikosti palca. To je varovalni pas, ki ga lahko podarite, če z rezultatom po prvi fazi frizure niste zadovoljni. Seveda, če ne pustite takšnega roba, potem boste morali obrezati šiške na račun želene dolžine las. Za kodraste lase bi moral biti rob še večji.

Glavne faze rezanja šiška doma

Če se torej odločite, da boste svoje šiške rezale doma in želite to narediti popolnoma enakomerno, sledite tem korakom v korakih:

 1. Umirite se in nastavite. Poiščite prostor z dobro naravno svetlobo, v katerem lahko postavite ogledalo (ali tam, kjer je že), in pripravite čim bolj ostre škarje. Kot smo že omenili, je najbolje, če gre za profesionalne škarje..
 2. Lopute, ki jih želite varno odrezati, ločite od vseh drugih las. Tu ne gre za preprosto metanje dolgih las nazaj - odstranite ga s sponkami, rakovicami, gumijastimi trakovi. Z eno besedo popolnoma izključite možnost, da bodo kakorkoli padle v vašo "vročo roko".
 1. Temeljito zdrobite šiška in jih razdelite na več pramenov. Za to opravilo je najprimernejši široko-zobato glavnik..
 2. Vzemite en pramen, ga stisnite med prste in ga potegnite naprej. Obrežite dolžino las, ki jih želite obrezati (vključno z obrezovalnim robom). Hkrati držite škarje ne pravokotne na šiška, temveč pod kotom 45 stopinj. V nasprotnem primeru bodo kodri zdrsnili vzdolž površin rezil, šiška pa se bo izkazala, da ni enakomerna, ampak obokana..
 3. Enako ponovite s preostalimi prameni, pri čemer vsakič primite malo las iz prejšnjega in ga po dolžini enačite..
 4. Spet previdno prečešite in ocenite rezultat: kako gladko ste ga uspeli sami odrezati, ali se odvečne dlake nekje ne odbijejo, koliko vse ustreza obliki, ki bi jo radi dobili in podobno. Seveda, če nekje opazite neobrezane dlake - jih odrežite na izbrano dolžino.
 1. Obliko šiška prilagodite v primeru, da je niste mogli resnično enakomerno rezati ali če želite rez, ki ni ravno. Zdaj bo pravilno držati škarje pod pravim kotom glede na linijo las, kot da bi odrezali "zobe", ki so jih dobili v prejšnji fazi odbitka.
 2. Ščetke rahlo zmočite in jih pritisnite na čelo: to je zadnji test, da ugotovite, ali ste ga enakomerno rezali. Če se vam nekaj ne zdi popolno, ga prilagodite. Vendar se ne bodite navdušeni, da ne boste presegli tistega dela dolžine las, ki ste ga pustili zaradi prilagoditev..
 3. Posušite šiška in uživajte v videzu. Če imate škarje za redčenje, jih lahko uporabite sami, da bodo vaše šiške lahke in zračne..

Za zaključek še enkrat ponavljamo, da ne smete poskušati sami rezati šiška doma, če niste mirni in osredotočeni ali če na primer trenutno nimate možnosti, da bi to počeli pod naravno svetlobo. Rezanje šiška korak za korakom po zgornjem algoritmu je popolnoma izvedljiva naloga in verjetno boste uspeli, če poskusite!

Kako odrezati šiška?

pridružite se razpravi

Delite s prijatelji

Pravilno oblikovana in obrezana šiška je pomemben element celotne podobe katerega koli dekleta. Tudi najbolj izkušen mojster pogosto dela več kot eno uro na lepem stajlingu ali frizuri in to bo stalo veliko denarja. Kako pravilno odrezati šiška, če nimate časa za salon, vendar želite biti osupljivi? Razmislite o najboljših možnostih striženja doma.

Lastnosti:

Pravilno modelirane šiške vedno izgledajo lepo in privlačno. V modnih revijah modeli s šiška najrazličnejših vrst nenehno utripajo: z diplomo in rezkanjem, okrogle in ravne, enakomerne in raztrgane. Dobro izbrane možnosti se odlično kombinirajo z ovalnim obrazom, barvo las in celostno podobo modela.

Potankosti izbora šiška

Izbira sorte je odvisna od velikega števila dejavnikov..

Struktura las

Diplomiranje, na primer, da se lasem doda volumen, najverjetneje ne bo delovalo za fine ali redke lase. V tem primeru izkušeni mojstri ponujajo enostavno rezkanje, ne bo samo ohranilo celotne strukture las, ampak tudi ne bo odvzelo dolžine..

Če so vaši lasje debeli in močni, potem večina prerezanih šiška ne bo delovala za vas. Da bi takšni lasje izgledali dobro, je bolje narediti poševne ali raztrgane.

Če so lasje naravno gladki in se ne kodrejo, bo enakomeren šiška vzdolž linije obrvi uspešen, po želji pa ga lahko spustite do trepalnic. Pri debelih in valovitih bo matura najboljša možnost. Lasem bo dal negovan in volumen videz, pomagal povečati ali zmanjšati ovalnost obraza in skriti neželene predele na njem..

Oblika obraza

Glede na obliko obraza lahko izberete vrsto šiška, ki vam bo pomagala vizualno popraviti vidne ličnice ali težko brado..

 • Ovalni in okrogli obrazi so vsestranske možnosti, pri katerih bo delovala skoraj vsaka šiška.

Dekleta s takšnim ovalom lahko veliko eksperimentirajo z vrstami pričeske, hkrati pa ostanejo nepremagljiva..

 • V primeru obraza kvadratne oblike so šiške preprosto vitalne, raztrgane, poševne ali neenakomerne vrste bodo oval zmehčale, mu dale milost. Dolgi, rahlo kodrasti lasje bodo v takšnih razmerah videti še posebej dobro. Tako bodo ostre ličnice in brada gladkejši..
 • Trikotni oval obraza potrebuje obsežne šiške, enakomerna bo skrivala veliko čelo, poševno in gladko podaljševanje pa bo skrivalo tudi ostro obliko brade.

Za pravilen izbor stvari za določeno pričesko je priporočljivo obiskati profesionalnega stilista. Vsekakor se mora stajling ujemati s slogom.

Prav tako pomembna točka pri oblikovanju šiška je izbira ločitve. Obstaja več vrst, glavne so trikotne in v obliki črke U. Izbira med predelnimi stenami je odvisna od dolžine in vrste želenih šiška. Za pričeske in šiška kot kvadrat, se pogosto uporablja možnost trikotnika.

Kaj je potrebno?

Glede na vrsto stylinga in frizure so potrebna različna orodja, ki pa jih lahko v svojem stanovanju najde katera koli fashionista.

 • Škarje. Najpomembnejša stvar na tem seznamu. Za hitro in enostavno striženje lahko uporabite svoje običajne kuhinjske škarje, vendar naj bodo ostre in udobne. Za bolj profesionalne in izpopolnjene odbitke je vredno dobiti frizerske in redčene.
 • Ogledalo. Tu je primerna katera koli možnost, tudi majhno kozmetično ogledalo je lahko dovolj v spretnih rokah, da naredi čudovit bang.
 • Sušilnik za lase. Primeren za "mokre" styling šiške (z uporabo lakov, voska, mousse) ali za dodajanje volumna.
 • Krtača za lase. Izbira tega orodja je v celoti odvisna od vrste vaših las in želenih šiška. Univerzalna možnost bi bila uporaba dveh glavnikov hkrati - z velikimi in majhnimi zobmi. Prva možnost bo izravnala lase, druga bo pomagala pri prilagajanju glasnosti in dolžine šiška.
 • Vodni sprej je zelo koristen za neurejene lase, vendar se z vlažilnimi prameni ne smete preveč odvažati. Če šiška pride ven že kratek, potem je po sušenju las, zlasti lahkih las, lahko še krajši.
 • Objemke ali navadne lasnice. Pomagajte si pritrditi lase v želenem položaju in pri nadaljnjem oblikovanju.
 • Ščipalka za lase Enako nepogrešljivo orodje za nekatere fashionista, kot škarje. A brez izkušenj in potrebnih nastavkov ne smete uporabljati stroja.

To je celoten seznam orodij, ki jih morda potrebujete, čeprav lahko tukaj dodate nekatere svoje možnosti, če želite izjemen pristop k izbiri šiška in sloga.

Priprava na frizuro

Obstajajo minimalne smernice.

 • Z malo vlaženja s razpršilcem se tudi najbolj neprimerni lasje za ravnanje las vizualno povečajo v velikosti, lažje jih je oblikovati in rezati. Toda, kot smo že svetovali, je med samo frizuro priporočljivo vsaj delno posušiti pramene, da se izognemo neželenemu rezultatu..
 • Tudi pri mokrih laseh je precej težko delati - škarje lahko zdrsnejo, posamezni prameni se lahko držijo. Potem je sprejemljiva svetlobna fiksacija, ponavadi jemljemo lak za lase.
 • Poskusite uporabljati samo profesionalna orodja. Dobro izostrirane škarje ali ščipalke na pisalnem stroju močno poenostavijo rezanje vseh las.

Vendar ne pozabite upoštevati varnostnih pravil.

Kako rezati?

Vsako neodvisno modeliranje pričeske, ne glede na to, ali gre le za prilagoditev šiška ali spremembo celotne slike, se začne z oceno vaših las in oblike glave. Ta trenutek je zelo pomemben, saj ne bo vsakemu obrazu ustrezala raztrgana ali okrogla šiška. In ne vsak las bo videti skladno s posebnim stylingom. Obstaja dokaj veliko število odbitkov šiška, upoštevajte nekaj najbolj priljubljenih.

Raztrgano

Ena najpogostejših in spornih možnosti. Raztrgan šiška z uspešno frizuro lahko prilega vsakemu ovalu obraza, zahvaljujoč svoji drobljivi in ​​neenakomerni strukturi lahko skrije nekaj nepopolnosti na čelu: mozolje, gube, pordelost. Navodila po korakih za rezanje raztrganih šiška so naslednja.

 • Najprej je vredno ločiti šiške od preostalih kodrov s pomočjo sponk ali lasnic.
 • Nato lasje rahlo navlažimo in zvijemo v gosto flagelo. Po tem se flagellum razreže pod želenim kotom (45-60 stopinj), mesto za rezanje je vnaprej označeno z očmi. Spremljajte končno dolžino. Prav ta razdalja bo določila dolžino celotne šiška.
 • Nato lase počešemo, oblikujemo v želeno pričesko in jih pritrdimo s peno, voskom ali pršilom za lase.

Prednost takšnih šiška je očitna - zaradi nestandardne strukture ga je mogoče večkrat neodvisno popraviti in izbrati metode oblikovanja las.

Ta možnost od mojstra zahteva veliko nege in potrpljenja. Glavna težava je, da morajo biti konci las ravni in simetrični. Kot rezultat, bodo takšne šiške sledile jasni polkrožni črti brez nepotrebnih ovinkov. Dolžina se izbere neodvisno, odvisno od deležev obraza, najpogosteje vzdolž linije obrvi. Razmislite o glavnih korakih.

 • S pomočjo potrebnega ločevanja oblikujte potrebne šiške zase, pritrdite preostale lase.
 • Izberite en osrednji pramen las, vzdolž katerega bomo krmarili, ko bomo odrezali druge kodre.
 • Naredimo enakomeren rez na vnaprej določeno dolžino.
 • Nato sledimo v kateri koli priročni smeri od središča šiška, postopoma povečujemo (okrogle) ali zmanjšujemo (v obliki loka) odrezane pramene. Priporočljivo je, da si vsakič vzamete malo las, tako da bodo prehodi gladki, in dobili boste priložnost, da nekaj popravite, če se v nekem trenutku zmotite z dolžino.
 • Pazite, da je dolžina las na obeh straneh šiška enaka in simetrična. Če želite, lahko neuspešne kodre vedno izravnate do želene dolžine..
 • Če želite dobiti bolj naraven volumen - izvedite zelo rahlo redčenje (čeprav je okrogla vrsta šiška značilna ravno za debele regrotirane lase, zato redčenje ni potrebno), če ga popravite - malo potresejte z lakom.

Okrogle šiška imajo svoje nedvomne prednosti pred drugimi vrstami:

 • nikoli ne bo šel iz trenda, s pravilnimi in lepimi okroglimi šiška boste vedno ostali modni in privlačni;
 • ne naredi obraza težjega, nasprotno, naredi ga mlajšega, osredotoča se na vaše obrazne poteze: oči, brado in ustnice;
 • idealen za dekleta z nepravilnimi obrvmi, velikim nosom ali čelom;
 • je preprosto fiksiran in ne gre v oči, ni ga treba nenehno polagati in oblikovati.

Ravno ali ravno

Ta možnost je zahtevnejša pri podrobnostih in spretnih rokah. Za začetek bi morali biti potrpežljivi in ​​se umiriti - tresenje rok je še posebej nezaželeno, če boste naredili ravne šiška brez dodatnih orodij za ravnanje las.

 • Najprej še vedno natančno izberemo želeno dolžino in obliko šiška, preostale lase pritrdimo s sponkami.
 • Na desni strani šiška vzamemo najbolj skrajne kodre, za udobje ga lahko stisnete med prste, nato pa izberete potrebno dolžino (običajno spuščeno tik pod črto obrvi). Kakšna je nevarnost dolžine mokrih las, smo že povedali.
 • Lase so obrezane pod rahlim kotom, da bi šiška dobila nekaj volumna.
 • Enake manipulacije izvajamo z najbolj skrajnim levim kodrom, pri čemer se osredotočamo na že izbrano dolžino desnice.
 • Nato preprosto izberemo smer, v kateri se bomo premikali, in izmenično odrežemo preostale pramene v bangah.
 • Lase je česan, manjkajoči prameni se popravijo. S pomočjo posebnih škarj se izvede lahko redčenje. Po tem se lasje posušijo, glede na želeno obliko in jih po želji pritrdimo.

Šiška po dolžini las

Krepka in ekstravagantna možnost, ki ni primerna za vsa dekleta. Toda to je ena najlažjih možnosti v pravih rokah. Nato razmislite o stopnjah oblikovanja takega šiška..

 • Najprej je narejeno potrebno ločitev in poudarjen je del, ki bo šel na šiška. Preostali del las je kot vedno fiksiran s sponkami.
 • Del pramenov je razrezan na določeno dolžino. Pri rezanju preostalih vas bo vodila ta dolžina.
 • Postopoma naredite enako s preostalimi prameni. Po zaključku češljamo, popravimo, po potrebi zmeljemo.

Oblique

Ena najbolj izvirnih možnosti. Kljub precej preprostemu videzu in nezapletenemu postopku tvorbe lahko poda katero koli sliko spektakularno in skrivnostno. Za rezanje takšnih šiška doma običajne kuhinjske škarje niso primerne, za boljši rezultat pa je priporočljivo, da se škarje za redčenje uporabljajo že ob prilagoditvi. Oblikovanje poševnih šiška se lahko izvede na naslednji način.

 • Najprej izberite stran, s katere se bomo začeli premikati, in želeno dolžino.
 • Vzamemo ločen pramen las in naredimo rez s škarjami s konico navzdol (s kotom običajno do 45-50 stopinj).
 • Pazljivo se premikamo, izbiramo majhne pramene, od vrha do dna (ali obratno) v želeni smeri, z vsakim prehodom nekoliko povečamo dolžino šiška. Če želite, lahko pustite malo več dolžine, da kasneje popravite rezultat.