Kako pravilno britje z električnim brivnikom

V ZSSR je Crocodile objavil radoveden feuilleton, povezan z električnimi britvicami. Direktor tovarne jeklenih rezil je ujel navadnega uporabnika stroja. Birokrat je ponudil izbiro dveh izdelkov tekočega traku svojega družinskega voditelja. Kaj menite, da vam reže obraze ali potegne lase? Vprašanje se nanaša na obdobje stagnacije, ko so se sovjetski državljani borili za kakovost, električni brivniki so bili proizvedeni z žico, nič drugega. Stroji so bili shranjeni v kombinaciji s peno za milo za perilo, sloganov, ki hvalijo gele, ni nihče slišal. Kako se britje z električnim brivnikom? Vprašanje skrbi osebo, ki je tuje obravnavane teme. Danes je dovoljeno uporabljati gele ali peno, sušiti brivsko glavo na suho (kruti primer).

Skrbite pravilno z električno britvico

Policijski prijatelji so v celovečernem filmu Smrtonosno orožje razvili temo pravilnega britja s pogovorom:

 1. Mel Gibson je trdil: premakniti se morate proti rasti las.
 2. Danny Glover je rekel nasprotno.

Partnerja sta se rahlo prepirala, scenarij v razvoju je trmasto spodbujal idejo: druga možnost je pravilna. Če vzamete sovjetski stroj, pri katerem se rezilo vstavi na matrico, štrli na obeh straneh, britje proti rasti las je bolj nevarno, a čistejše. Reže se enostavno (omogoča stranski zdrs), kakovost je odlična. Če vozite v nasprotni smeri z britvico, so ščetine z ostrim robom potegnile ohrovt. Rezultati so bili doseženi, vendar počasneje. Pri britju so uporabili peno, le tanko plast mila. Znebite se okužbe, draženja, otekline.

Radovedno je, da danes pri reševanju težave uporabljamo peno ali gel. Tu je kratek povzetek. Obe formulaciji bosta pripravili kožo, zmanjšali trenje, drugi pa zmanjšajo moč las. Britje z električnim brivnikom je posledično bolj gladko. Ali se lahko formulacije uporabljajo z običajnim strojem? Odgovor je bolj pritrdilen! Glavna stvar je zmanjšati silo trenja, to se bo zgodilo. Antibakterijske formulacije gelov zavirajo rast mikroflore, pomirjajo kožo. Sodobni električni brivniki ne puščajo rezov, potreba po zaščiti ostaja.

Zanimivo bodo opazili tisti, ki so uporabljali sovjetsko tehnologijo. ZSSR je poskušala živeti in izpovedala načelo Hitrejše-Višje-Močnejše, morda so zato električni brivniki ciljali na kakovostne rezultate, kar je pomenilo gladko kožo. Vseeno mi je bilo, da bi se draženje začelo, človek se bo poškodoval. Danes so razmere drugačne. Majhne ščetine veljajo za optimalno stanje kože obraza. Pri britju z električno britvico ostanejo majhni izrastki, to je normalno. Rezultat daje večina mrežastih modelov..

Rotacijski električni brivniki po drugi strani ohranjajo kožo čisto. Tudi titan, ki preprečuje alergijske reakcije, ne odstrani popolnoma rdečice. Rezervirajmo takoj, malo stvari je treba za ljudi, nagrajene z občutljivo kožo, ki jih hudo mučijo vprašanja:

 • Kateri električni brivnik izbrati.
 • Kateri losjon po britju izbrati.
 • Kateri gel bolje navlaži, pomirja kožo.
 • V katero smer je običajno voziti električno britvico.

Brutalni moški le vzamejo in očistijo obraz zaraščanja, ko se pojavijo potrebe. Mimogrede, takšne koncepte izvajajo Gillette Slalom stroji za manj motenja. V enem prehodu ne odstranijo dlak zelo čisto, ampak si obrijejo dolgo brado, kar je bilo težje narediti z navadnim sovjetskim strojem. Toda tudi pri večkratnih ponovitvah kože ne dražijo veliko, lahko pa si s hrbta obrnete lasten vrat z uporabo dveh ogledal. Poskusite narediti vrtljiv električni brivnik!

Odtenki britja z električnim brivnikom

Na svetu danes obstajata dve vrsti električnih brivnikov, obstajata dve vrsti priporočil, kako jih pravilno uporabljati. Zgoraj smo razpravljali o sodobnih standardih. Grid modeli, ki najbolj v celoti izvajajo družbene koncepte, so na prvem mestu po priljubljenosti med poročili statistikov. In zdaj malo o lastnostih.

Škropite z rotacijskim brivnikom Philips v gladkem krogu. Počasi se premikajte po obrazu. Dovoljeno je napihniti obraze za boljše glajenje kože, štrliti brado. Prizadevajte si za minimalno dolžino las povsod.

S britjem brivnika Panasonic folije se britje različno. Namesto vrtečih se gibov bodo potekala translacijska, gor in dol. Če se premikate po čeljustni kosti, je potrebno očistiti obraz. Na koncu postopka se mokri brivniki operejo s tokom tekoče vode. Glava je običajno snemljiva. Najprej sperite cel brivnik. Nekateri (top) modeli se samodejno očistijo v posebej pripravljenih posodah v skladu z navodili za uporabo.

Izogibajte se premočnemu pritiskanju na brivnik in vrtljive brivnike. Večina naprav je opremljena z dobro zaščito pred nenamernim rezanjem kože. Previsok pritisk bo poškodoval povrhnjico. Neumno je razlagati, kako se z Braunovo električno britvico zreli zrelemu moškemu, danes najstniki so tudi precej samozavestni. Ko se soočate s težavo, bodite radovedni, kako ravna navadna punca. Šibkejši spol danes težko čaka, zahteve niso nič manj stroge!

Res je, obstaja veliko več načinov za čiščenje ščetin stopal, kot so sorte električnih brivnikov. Tu so kreme za depilacijo, lasersko zdravljenje za posebej trdovratna področja. Zanimivo je, da vsak plešasti moški, nadarjen z grmasto brado, lahko v celoti doživi nov električni brivnik. Tu je šala narave. Druga stvar je, če se postavlja vprašanje glede tega, kaj je najboljši način za britje:

 1. Če imate čas, da gel lepo razmažete, vzemite stroj.
 2. Zgodi se v avtomobilu na poti do dela - katerikoli električni brivnik bo pomagal.
 3. Nazadnje lahko obe operaciji opravimo z mokrim in suhim brivnikom 2 v 1. In danes so takšni električni brivniki absolutna večina med modeli. Tudi povpraševanje je veliko.

Verjetno želite vedeti, kateri električni brivniki so danes v svetu priljubljeni? Mesh, samo tri znamke:

Če pogledate statistiko trgovine M-Video za leto 2013, na prvi pogled vidimo zanimivo stvar:

 • Rowenta se je pojavila med voditelji, Panasonic je ostal nekaj vrstic spodaj.

Mislimo, da se pošteni spol zavestno nasmeji: že dolgo so se odločili, kaj je najboljši način uporabe stroja ali električne britvice. Statistika vključuje ženske in moške, pri čemer ima Rowenta pomembno vlogo med prvimi. To se odraža v skupnih številkah. Ko gre za obdelovalne stroje, težko priporočamo Gillette. Bolje za moškega ni - biti čisto obrit. Prilagoditve omogočajo doseganje želenega.

Pripomočki za britje z električnim brivnikom

O gelih in peni je bilo napisanih veliko pregledov. Priporočamo, da izberete glede na vaše potrebe. Nekdo priporoča uporabo balzamov za lase, gelov. Losjoni se nanesejo po... Posebnost je poudarjena z željo, da bi čezmerna vsebnost alkohola šokirala suho kožo.

Sredstvo za britje je videti veliko bolj zanimivo. Sredstva, napolnjena v posebnem vložku (na primer Nivea za moške). Ko se brijete, se balzam postopoma sprošča, izpira lase, mazi mehanizem in blagodejno vpliva na kožo. Britje z vrtljivo električno britvico s takšno napravo je užitek. Poleg naravne arome limonena sestava vključuje:

 1. Izopropanol nadomešča medicinski alkohol. V notranjosti je nemogoče uporabljati, služi kot strupena snov, zavira delovanje živčnega sistema. Je čistilo, raztaplja maščobe.
 2. Dišava blokira neprijetne vonjave.
 3. Citral služi kot antiseptik, zmanjšuje draženje, dišavo.
 4. Kationske površinsko aktivne snovi - detergenti.

Kondicionirni sistem je ponavadi lahko vnetljiv, če pride v oči, se oči izperejo z obilnimi količinami vode. Toda skrb za britvico je lažje. Ni treba spominjati, da klimatske naprave ne smete uporabljati v avtomobilu, saj imate možnost priti na delo umazano. Ne kadite v prisotnosti snovi. Verjamemo, da je klimatska naprava primerna za tuš kabino, kopalnico.

Kje uporabiti električni brivnik

Večina sodobnih električnih brivnikov je zasnovana za uporabo pod tušem. Oprema je opremljena z vodoodpornim ohišjem. Priporočljivo je umivanje glave rezila s curkom vode, telo neustrašno srečuje odvečno vlago. Izogibajte se potopitvi naprave v vedro, vendar se v razumnih mejah ne bo zgodilo nič groznega, če slučajno pridete pod tuš.

Pred britjem z električnim brivnikom s peno je baterija dobro napolnjena. Najmanjši čas delovanja za en higienski postopek je 5 minut. Dovolj, da se čisto obrijete, potem lahko dlje časa držite napravo na vtičnici. Običajni čas polnjenja je 60-90 minut. Dovolj za 40-60 minut neprekinjenega dela.

Povedali so, kako se pravilno britje z električno britvico, prebrati o uporabi pene, gela na embalaži. Sestavo nanesemo v tanki enakomerni plasti, ki jo postopoma očistimo z gladkim gibanjem glave. Po britju uporabljamo poseben losjon. Daje obrazu prijeten vonj, ščiti pred urezninami in v nekaterih primerih zmanjšuje draženje. Drugi raje vonj po alkoholu, oster, snov sama suši kožo.

Popolnost ni meja: ne glede na to, koliko ste brali o pravilnem britju z električno britvico, bo za obvladovanje tehnike potrebnih nekaj ur treninga. Skrivnost je ravno v gibanju, pravilni sili pritiska. Vredno drobljenje, rezilo reže kožo. Poškodba je s prostim očesom nevidna, draženje vas bo kmalu obvestilo: epitelij je poškodovan.

Osnovne tehnike britja z električno britvico so večini moških jasne, ne da bi brali obsežne tematske članke:

 1. Premiki so gladki, progresivni, brez tresenja, včasih krožni.
 2. Krtača britvice v smeri rasti dlak.
 3. Jasnost rezanja se nadzoruje s pritiskom na silo.
 4. Drsna hitrost električnega brivnika je izjemno počasna.

Je dovolj. Ali je v redu začeti ali potrebujete napotke, katero ličnico najprej obriti? To navodilo za nego obraza bo zagotovo prineslo nasmeh..

Odtenki uporabe električnega brivnika ležijo v povsem drugi ravnini. Najprej obstajata dve tehnologiji - suha in mokra, obilo izdelkov za nego kože bo zasmejalo izkušenega kozmetologa.

Kdaj se brijemo

Strokovnjaki pravijo: britje z električno britvico je idealno zjutraj s svežo glavo (nasmehnjeno) - na tem mestu se ne smejte. Koža je ponoči spočita, pripravljena za preizkus postopka odstranjevanja strnišč. Obenem kozmetologi soglasno izjavljajo: optimalna pogostost britja je enkrat na tri dni..

Navedeni pogoji so idealni. V praksi je treba iti zvečer ven, žena, sto razlogov, da zavrne ta dva pravila. Obstaja samo en nasvet - slediti, če je potrebno - prekiniti.

Suho ali mokro britje

Niso vsi električni brivniki primerni za mokro britje. Na voljo so hibridni modeli, za katere razpoložljivost gelov ni pomembna.

Za kaj je gel? Zdravniki odgovarjajo: kožo pripravi na prihajajoči postopek. Drsnik električnega brivnika je bolj gladek. Postopek lahko nekoliko pospešimo brez strahu, da bi poškodovali kožo.

V praksi je videti tako:

 1. Hod brivnika je res gladek.
 2. Neprestano je potrebno izpirati delovno površino, zato ne morete opraviti postopka, ko ste oblečeni. Voda kaplja dol, leti, rokuje navzdol.
 3. Britje v sobi pred ogledalom svoje sorodne duše zaradi pomanjkanja pipe z vodo ne bo delovalo.
 4. Po postopku temeljito osušite kožo z brisačo.

Kljub navidez precejšnjemu številu nevšečnosti je glavna stvar potreba po posebnih pogojih za mokro britje. Žerjav ni vedno pri roki. Suho britje z električno britvico ne more zagotoviti gladke vožnje in občutka popolne varnosti.

Ni vsak model primeren za mokro britje. Rotacijski električni brivniki veljajo za neuporabne. Počutijo se nasprotujoče si večina večjih proizvajalcev oblikuje in trži hibridne modele. Mokro britje z električnim brivnikom lahko kombinirate s suhim britjem, izberite tisto, kar vam je najbolj všeč.

Izdano je množica videoposnetkov, nastal je roj forumov, tematske opombe, ki promovirajo način nege kože. Prihaja do zanimivih poskusov, obraz je razdeljen na dva dela po liniji nosu, vsak je obrit po svoji metodi. Nobena metoda ne prinaša absolutne zmage, ljudem z občutljivo kožo svetujemo uporabo gelov. Mokro britje z električnim brivnikom velja za nežnejši postopek.

V obrambo suhe metode govori preprosto dejstvo: s strogo časovno omejitvijo je dovoljeno čiščenje obraza s stuble brez priprav. Z električno britvico se lahko brijete kamor koli, obujete potrebo. Blokiranje zastoja v prometu, cesta na delo. Draženje bo največ, hitro gibanje ne bo pomagalo vzdrževati zdrave kože, ampak bolje kot ne britja.

Zaključek kaže na navedene teze: v mirnem ozračju bo uporaba gela obrazu zagotovo zagotovila gladko, zdravo kožo. Suha metoda je dobra:

 • draga, v vozilih;
 • na postaji;
 • s trdo časovno omejitvijo.

Zmagovalci so lastniki hibridnih modelov (Panasonic), opremljenih z baterijami velike zmogljivosti. Električni brivnik vam bo omogočil, da odstranite strnišče v kakršnih koli pogojih. Tudi če je ena polovica obraza namazana z gelom!

Kako se britje

Pred britjem se obraz očisti. Pravilo upoštevajte zjutraj in zvečer, s suhimi in mokrimi metodami, v vsaki situaciji.

Vlažilno

Ljudem z občutljivo kožo priporočamo vlaženje ličnic. Seveda povzroča otekanje lasnega mešička, kar zagotavlja močno fiksacijo. Trde ščetine je lažje rezati. Suha metoda ni kontraindikacija za ta postopek..

Kako vlažiti. Najočitnejši način - da 2-3 minute držite obraz pod curkom tople vode - se lahko zdi neekonomičen in utrujajoč. Priporočljivo je, da curek zamenjate z vlažno brisačo ustrezne temperature.

Recimo, da je treba na cesto ujeti čisto britje. Poiščite par sanitarnih vlažnih robčkov, uporabite. V idealnem primeru morate nositi losjon.

Uporaba električnega brivnika za mokro britje je kombinirana z nanašanjem posebnega gela, ki kožo ščiti pred poškodbami in izboljša drsnost. Na primer, serija Gillette. Izdelek ne povzroča alergijskih reakcij, zato ga posebej priporočamo za občutljivo kožo. Izberite formulacije, v katerih so med sestavinami aloja, kamilica, vitamini A, E. Silikonski dodatki še izboljšajo drsnost električnega brivnika. Vključitev vitaminov skupine B v sestavo ugodno vpliva na celjenje prask.

Po laboratorijskih poročilih pena za britje ni najboljša rešitev. Po načrtu nadomešča gel, vendar raziskave dokazujejo, da se sestavkov ne da imenovati enakovrednih. Pena je nemočna, da zoži pore, dvigne dlake. Toničnega učinka ni. Gel izgleda popolno, koža po britju je gladka, zdrava.

Vsaj o rezultatih poročajo strokovnjaki. Pred britjem dvakrat premislite, preden se brišete s penastim električnim brivnikom.

Čisto obrit obraz je namazan s kremo, losjonom. Formulacije na osnovi alkohola so primerne za normalno in mastno kožo, občutljiv obraz je bolje prekriti z vlažilnim, pomirjujočim (L'Oreal Men Expert). Izvleček mete se tradicionalno uporablja za lajšanje poškodb modric in ima vazokonstriktorski učinek. Kot del balzama za britje kožo pomirja in tonizira. Med sestavinami ni alkohola, zaradi česar lahko izdelek priporočamo ljudem s povečano občutljivostjo kože.

Mimogrede, geli iz serije v celoti posedujejo navedeno lastnost, so dobri za težaven obraz. Uporaba linije L`Oreal v postopku britja bo popolnoma odpravila težave.

Ljudska sredstva po britju

Ni vam vedno treba teči, da kupite losjon za britje z električno britvico. Še posebej drago. Ne da so bili naši stari starši zbadani zaradi težav z draženjem obraza po britju, ampak nekaj nasvetov je na voljo za ljudsko svinjarijo. Prvi kanal svetuje:

 1. Kumara je priljubljeno zdravilo za ženske maske. Na voljo, koristno jesti solato ali kaj močnejšega. Celuloza, lupina se podrgnejo, zdrobijo po razpoložljivi metodi. Nastala kaša je ovita z gazo, prtičkom, robcem. Obkladek pokriva razdraženo območje. Izogibajte se uporabi... kumaric.
 2. Aloe pomaga pri celjenju zapletenih ran, preprostih odrgnin, prask, ki jih dobijo borci s ščetinami, ozdravi s sokom, rastlinsko kašo. List je razrezan po dolžini, problematično območje se obriše z notranjostjo. Močno draženje po uporabi električnega brivnika odstranimo z alojevo kašo. 10-15 kapljic limoninega soka, jajčni beljak dopolni sestavo. Mešanica je pokrita s površino, ki jo je električni brivnik poškodoval 3-5 minut. Neprijetno, a učinkovito. Utrjena sestava se spere s toplo vodo.
 3. 100 gramov pire krompirja, aromatiziranega z dvema žlicama mleka, štirikrat manj glicerina, bo prava odrešitev, v bližini ni več primernih komponent. Nastalo kašo nanesemo toplo. Draženje zdravimo 15 minut. Masa se spere s toplo vodo, tako da ostane zdrava koža.

Vodja

Zelo obriti lasje odvračajo od vladnih uradnikov. Poleti je treba zaščititi glavo pred soncem, pozimi - pred mrazom. Edini plus je omejen s preprostostjo higienskih postopkov, lase je treba obriti. Ljudje, ki so naravno nadarjeni z plešami, pogosto plešajo.

Kratka frizura opazno aktivira rastne procese. Plešasta glava postane srbeča, vsak teden, še pogosteje, izgubi svoj predstavljiv videz. Britje glave z električno britvico je neprijetno, vendar sprejemljivo. Obstajajo posebni frizerski stroji, ki so poceni in opravijo delo veliko hitreje.

Druga stvar je obrezovanje viskija, stranskih opeklin - obstajajo posebne naprave, imenovane trimerji. Nekateri električni brivniki uporabljajo to funkcijo za enostavno obrezovanje brkov. Modeli s trimerji so očitna izbira za brade.

Kako se britje z električno britvico in katero vrsto naprave izbrati?

Vsakodnevno britje je kot kazen za moškega. Medtem ko ženske poskušajo skrbeti za svoj videz, se moški včasih tudi zelo preudarno obnašajo. Moški so zelo izbirčni, ko gre za izbiro britvice ali električnega brivnika. Ta izbira je odvisna tudi od vrste kože na obrazu, sloga samega moškega - brutalnega machoja s ščetinami ali gladkosti dojenčka. Hkrati je učinkovito britje z električno britvico..

Kot je bilo prej

Prej so se moški britje uporabljali le s posebno krtačo in milom. Koža je bila narejena, nanesena na območje za britje in previdno obrit z britvico (britvic je zelo oster). Vsakdo ni mogel imeti takšnega orodja, zahtevalo je spretnost in spretnost. Še prej so se moški odpravili v salone za britje, kamor so si na obraz položili vročo brisačo, jo parili, nato pa je mojster uporabil rezano britvico, da je prinesel lepoto.

Danes se moški lahko samostojno britje doma. Na srečo je veliko britvic - od ročnih do električnih. Tu ima človek že pravico izbrati, kaj mu je najbolj všeč. Dejansko koža obraza reagira tudi na postopek britja, če po postopku pride do draženja, potem orodje ni primerno. Zato je vredno zamenjati. Kako uporabljati britvico, tehniko britja in kar je najpomembneje, orodje je tudi pomembno..

Izbira električnega brivnika

Električni brivnik je treba izbrati na podlagi naslednjih parametrov:

 • tip kože;
 • stopnja občutljivosti, reakcija na draženje;
 • uporaba dodatne kozmetike;
 • podoba moškega - gladek obraz "kot dojenček" ali prisotnost svetlobe neobrijan prvi dan.

Vrste brivnikov

Danes obstajata dve vrsti električnih brivnikov:

Če vas vodijo blagovne znamke, potem prva mesta zasedajo:

Tehnika britja

Kako se britje z električnim brivnikom? Večina moških se odloči za električni brivnik s folijo, kljub temu, da ti brivniki ne postanejo britja popolni. Po njih ostane prisotnost lahkih neobrijanih. Električni mrežni brivniki imajo v svoji napravi mrežno strukturo rezila in hitri premični nož do 2-3 gibov na sekundo. Velik plus brivnikov s folijo je minimalen stik s kožo. Naprava je zasnovana tako, da se lopatice ne dotikajo povrhnjice, zaradi česar je ta britvica idealna za občutljivo kožo, nagnjeno k draženju. Takšna britvica je primerna za suho britje, brez uporabe dodatnih gelov, krem.

Če je vaša izbira padla na mrežasti britvici znamke Panasonic, naj bodo gibi postopno od vrha do dna vzdolž čeljustne kosti, tako da boste odstranili nadležne dlake v največji možni meri. Britvice ne pritiskajte preveč na kožo, pri britju ne sme biti napora. Stroj je posebej zasnovan tako, da varnostni elementi ne omogočajo, da se rezilo dotika obraza. Po postopku priporočamo vlaženje kože s posebnim kozmetičnim izdelkom po britju. Mrežna mreža električnega brivnika je na voljo pri Braunu.

Ne pozabite očistiti brivnika pod tekočo vodo po postopku. To lahko enostavno storite tako, da odvijete brivno glavo od samega mehanizma..

Vrtljivi električni brivniki vam omogočajo, da dosežete popolnoma gladek obraz, kar ustreza klasičnim britvam z rezilom. Vrtljivi brivniki so sestavljeni iz:

 • noži v obliki diska, pritrjeni;
 • noži, ki se premikajo v krogu.

Ali se lahko britim z električno britvico iz pene? Rotacijske britvice je mogoče uporabiti za mokro britje, če postopek kombinirate s kozmetičnimi izdelki. Tehnika uporabe vrtljivega stroja vključuje krožne gladke gibe. Za maksimalno odstranjevanje dlak z obraza, še posebej na tistih mestih, kjer oblika kaže na nepravilnosti (strukturno ličnice, ličnice, brada), je priporočljivo, da ličnice nekoliko izvlečete. Pri tem ne uporabljajte sile, da ne poškodujete kože. Vrtljivi stroji, ki jih je razvil Phillips.

Izbira britja - suha ali mokra

Bolje vlažno ali suho z električno britvico? Vse je odvisno od moškega samega, vendar ne pozabite na značilnosti kože obraza.

Suho britje ne omogoča uporabe kozmetike. Ta metoda je priročna, ker se lahko britite kamor koli, tudi na cesti. Ne potrebujete vode ali pene. Vendar pa bo ta metoda ustrezala samo tistim moškim, katerih koža ni dovzetna za poškodbe, manj občutljiva.

Mokro britje z električno britvico, kaj je to? Uporaba dodatnega kozmetičnega izdelka je mišljena. Tik pred uporabo se je vredno seznaniti z navodili same naprave, ali je takšna kombinacija dovoljena. Zakaj je mokro britje dobro z električnim brivnikom:

 • gibi lopatic na obrazu so zelo mehki in gladki, kot da drsijo;
 • učinek gladkosti kože ostane tudi po zaključku postopka britja;
 • minimalna poškodba kože.

Izbira mokrega britja

Kot je že postalo jasno, če ste pristaš mokrega britja in ljubite, ko koža ostane gladka, potem vaša izbira ostane na vrtljivem električnem brivniku. Samo ta vrsta britvice omogoča kombinacijo kozmetike med britjem.

Kaj je mogoče uporabiti v tem primeru, lahko preberete navodila proizvajalca. Najpogosteje pa moška kozmetika sestoji iz:

Mnogi moški menijo, da je gel za britje najbolj udobno orodje. Veliko bolje leži na koži obraza, penje in jo čim bolj navlaži. Rezultat je zelo gladek diapozitiv v postopku. Skoraj vsi geli za britje so zasnovani za uporabo na občutljivih tipih kože. Pomirjujoče sestavine, kot sta kamilica, aloja, se običajno dodajo sestavi gelov..

Pena za britje deluje tudi, vendar nima lastnosti gela. Njegova sestava ne zoži pore, nima tako tesnega oprijema las, zaradi česar jih pri britju ne morete čim bolj dvigovati in pripenjati. Po peni se lahko pojavi rahlo draženje.

Kreme za britje moški redko uporabljajo, prav tako losjoni. Če pa se uporablja, mora izbrana krema ustrezati samemu tipu kože (mastna ali suha), zaželeno pa je tudi, da vsebuje pomirjujoče elemente.

Pravilno britje z električnim brivnikom

Odrasli moški lahko samostojno določijo, kaj potrebujejo. Mladi bi se morali naučiti več. Pred začetkom postopka je treba kožo obraza (predel za britje) ustrezno pripraviti, še posebej, če je to prvič in koža je še vedno občutljiva in občutljiva. Pripravljalna faza se začne z vlaženjem s toplo, rahlo vročo vodo. Kožo lahko "prebudite" z lahkotnimi masažnimi gibi.

Posebnost moškega britja obraza je, da je treba britje samo za rast las in ne proti njemu. Le tako bo v nasprotnem primeru groba kršitev tehnike. Višino lahko določite tako, da se dotaknete roke, jo poženete po obrazu ali se pregledate v ogledalu. Lasje na obrazu ne rastejo v isti smeri, to je treba upoštevati.

Po prvem času je priporočljivo ponoviti postopek, da bi izboljšali končni rezultat. Ko končate britje, kožo obdelajte z britjem. In ne morete takoj ven, če je hladno in vlažno. Počakati morate, da se umiri, da bo zanjo manj stresa..

Pri izbiri električnega brivnika v trgovini se posvetujte tudi s prodajalcem in bolje je, če je predstavnik blagovne znamke. Pred uporabo preberite navodila proizvajalca. Tako lahko cenite vse prednosti tega preprostega orodja..

Moško vprašanje: kako pravilno uporabiti električni brivnik

Britje je pomemben higienski postopek v življenju vsakega moškega. Nekdo raje pusti čedne lase na obrazu, nekdo goji dolgo brado, kar zahteva tudi posebno nego, nekdo pa vsak dan obrije plešasti. Ne glede na slog, ki ga izberete, je brivnik prilagojen vašim individualnim potrebam. Drugo najbolj priljubljeno orodje med moškimi po stroju je električni brivnik, ki ima v uporabi veliko funkcij..

Značilnosti orodij in metod britja

Tehnika električnega britja je odvisna od več dejavnikov..

Vrsta brivnika

Vse električne brivnike lahko razdelimo na dve vrsti, ki se med seboj razlikujeta po načelu delovanja in zasnovi rezalnega mehanizma. Mrežne naprave imajo daljšo zgodovino, vrtljivi modeli so se na trgu pojavili veliko pozneje, danes pa so med moškimi veliko povpraševanje. Obe možnosti imata prednosti in slabosti, zato se boste morali sami odločiti za mrežo ali rotor.

Rotacijski

Zasnova vrtljivih naprav temelji na nožih, ki so skriti pod premičnimi mrežami, namenjenimi zaščiti kože pred urezninami. Britvica ima 2 ali 3 rotorje, ki poganjajo lopatico. Zahvaljujoč posebni zasnovi zaščitne mreže stroj odlično sledi konturi obraza. V procesu britja je potrebno narediti krožne gibe, s katerimi si brivni del pritisnemo na kožo. Učinkovitost in hitrost higienskega postopka sta zagotovljeni zaradi velikega območja stika lopatice in obraznih pokrovov. Dlačice prodrejo v drobne mrežaste celice in jih nato odrežejo z vrtljivimi noži, podobnimi propelerjem. Ta možnost je čim bolj udobna, saj postopek traja malo časa. Rotacijski brivniki zagotavljajo visoko kakovostno britje in se lahko uporabljajo za striženje dveh ali treh dni brade. Kar zadeva slabosti, te britvice morda niso primerne za moške z občutljivo kožo. Pogosto se po suhem britju z rotacijsko napravo pojavijo draženje in pekoč občutek.

Mreža

Mrežne mrežice kot rezalna naprava imajo lopatico, sestavljeno iz 3-5 premičnih nožev, prekritih z mrežasto prevleko. Ta zasnova električnega brivnika vam omogoča bolj nežno striženje dlak, vendar je čistost brivnika nekoliko slabša kot pri uporabi vrtljivih modelov. Cena nežnega rezilnega strniča je daljše britje. Prednosti brivnikov iz folije vključujejo možnost uporabe dodatnih nastavkov, ki so primerni za obrezovanje dolgih brkov ali oblikovanje brade. Če v brivniku ni funkcije menjave nastavkov, je možnost mrežice primerna samo za britje enodnevnih strnišč, daljše dlake se težko odstranijo. V postopku britja z mrežnim strojem morate voziti navzgor in navzdol in se večkrat peljati po istem območju. Če spremenite kot električne britvice, lahko britvica začne izvleči dlake, kar je precej boleče..

Metode britja

Električni brivniki so bili izumljeni za hitro britje v špartanskih pogojih, ko ni možnosti, da bi parili kožo in uporabljali kozmetiko. Zato so ideološko zasnovane za suho britje, vendar ta način odstranjevanja dlak ni primeren za vse. Lahko pa uporabimo tudi mokro metodo, ki ima tudi svoje nianse..

Suha

Vsak električni brivnik je primeren za suho britje, ne glede na njegove značilnosti. Za postopek niso potrebna dodatna sredstva. Obrijete se lahko kamor koli: doma, v službi, avtomobilu, vlaku, počitnicah ali na službeni poti. Brez omejitev ne potrebujete vode, gela, pene ali losjona. To je preprosta in ekonomična možnost za tiste, ki nimajo časa za klasično britje britvice ali imajo težave z njegovo uporabo zaradi pomanjkanja ustreznih pogojev. Kar se tiče pomanjkljivosti, je glavni očitek mogoče opredeliti kot preveč grobo britje, po katerem mnogi moški občutijo draženje obraza. Obstajajo metode, ki zmanjšajo negativno reakcijo kože, vendar nobena od njih ne more zagotoviti stoodstotnega rezultata..

Mokro

Mokro britje je mogoče uporabiti le, če ima brivnik nepremočljivo ohišje in je proizvajalec to ugotovil v značilnostih naprave. Ta pristop bo všeč tistim, ki stroja ne marajo uporabljati, iz klasičnega suhega britja z električnim strojem pa se pojavi draženje. Za higienski postopek morate na kožo nanesti gel za britje ali peno in nato nadaljevati z nego obraza. Po odstranitvi strnišča je treba brivnik sprati pod vodo, da odstranite dlake, ki so se zataknile na enoti rezila, in morebitne ostanke kozmetike. Po odrivanju obraza s kremo ali losjonom, ki lajša srbenje in draženje, ne bo odveč. Uporaba posebne kozmetike bo pospešila postopek britja, olajšala drsenje električnega brivnika po obrazu in zmanjšala nevarnost poškodb kože. Pomanjkljivosti vključujejo veliko časa, ki ga je treba porabiti za ureditev sebe. Pomembno je tudi, da noben električni brivnik ne more tako učinkovito odstranjevati ščetin kot mehanski stroj. Če se torej električni brivnik uporablja za mokro britje, se postavlja vprašanje, slabša je klasična različica britvice z rezili.

Kako se britje z električno britvico

Postopek britja z mehansko britvico in električno britvico se bistveno razlikuje in ima v vsakem primeru svoje značilnosti. Razmislite o podrobnih navodilih za delo z električno napravo:

  Usposabljanje. Na prvi stopnji se umijte z vročo vodo, da zmehčate ščetine, za to lahko uporabite milo ali posebne gele za pranje. Nato kožo suho obrišite z brisačo, nato pa suho britje ali nanesite peno na kožo za mokro odstranjevanje dlak. Prav tako je treba preveriti stanje baterije elektrarne.

Če je polnjenje brezžičnega brivnika pod povprečjem, se bo število vrtljajev rezil nekoliko zmanjšalo. Za maksimalno odstranjevanje strnišč poskrbite, da je baterija dobro napolnjena.

Video: značilnosti britja z vrtljivim in mrežnim električnim brivnikom

Kozmetika za britje

Pomemben del dobrega britja je negovalni izdelek, ki omogoča lažje in varnejše odstranjevanje dlak z obraza. Pri uporabi električnega brivnika s funkcijo mokrega britja lahko uporabite naslednje možnosti kozmetičnih izdelkov:

 • krema. Manjšina moških raje kreme, saj ti izdelki ne morejo ustvariti goste zaščitne plasti na koži. Ta izdelek povečuje tveganje za poškodbe ali draženje. Med prednostmi kreme sta najbolj naravna sestava in nizki stroški;
 • pena. Nanese se na kožo in enakomerno porazdeli po območju britja. Izdelek tesno pokriva povrhnjico, mehča dlake in omogoča enostavno drsenje britvice. Med pomanjkljivostmi je treba opozoriti, da lahko med britjem pena odlepi s kože, kar poveča tveganje za rez ali draženje;
 • gel. Najbolj priljubljen izdelek za britje je v obliki gela, ki se, ko se razširi po koži, spremeni v gosto in gosto peno. Ta možnost je primerna za vse tipe kože in praktično nima pomanjkljivosti..

Izbira vrste izdelka za britje je treba izvesti sami, potem ko ste preizkusili vse možnosti. Za mokro britje z električno britvico je boljša krema ali gel, saj zagotavljajo najboljše drsenje ščipalke na koži, ne da bi ovirali zajem dlačic po lopaticah. Pomembni so tudi izdelki po britju - losjoni, kreme ali olja, ki so potrebni za zaščito kože, lajšanje draženja in preprečevanje izpuščajev. Pri izbiri nege za suho kožo se je treba izogibati izdelkom, ki vsebuje alkohol. Olja lahko zamašijo pore in lojnice, vendar so organska in naravna. Kreme se dobro absorbirajo, blažijo draženje in negujejo kožo, vendar po njihovi uporabi film ostane na obrazu dlje časa. Alkoholni losjoni izhlapijo takoj in veljajo za najboljša razkužila, čeprav kožo izsušijo in povečajo tveganje za draženje. Izdelke po britju priporočamo za uporabo po kateri koli vrsti odstranjevanja dlak - tako z električnim strojem kot električnim brivnikom.

Mnenja o uporabi električnih brivnikov

Pri britju nimam nobenega drgnjenja, zagotavljam. Britvica se premika gladko in se pri rotacijskih gibih močno pritiska na kožo, morda celo z opaznim pritiskom za čistejše britje. Zmleti par nožev v vrtljivih električnih brivnikih dejansko deluje kot škarje - odreže dlake na samem korenu, ne da bi poškodoval kožo (koža preprosto ne more oblikovati tako tanke gube, da bi prišla v notranjost - da bi prodrla v režo med nožem in mrežico, kar pomeni, da so mikrotraume izključene). Mreža drsi po koži zaradi lastnega poliranja in naravnega stanja povrhnjice, da zadrži nekaj sebuma, vlage in otrdelih / odmrlih celic. To je naravno ravnovesje suhe kože (ki jo občasno motijo ​​nenaravne kemične sestavine v milih, kremah in različnih pobruskih). Moram reči, da se zavzemam za naraven in zmeren postopek za ponovno vzpostavitev ravnovesja stanja kože z uporabo naštetih kemikalij v postopku britja. Toda pri mokrem britju po mojem mnenju porabijo nezmerno količino in sčasoma koža izgubi sposobnost hitrega celjenja, se iz mikrotraume odpira z odprtim rezilom. V kemikalijah je tudi veliko dražilnih in alergenih dejavnikov..

http://myshave.ru/archive/index.php/t-1833.html

Odločil sem se za prehod na električni brivnik, ker Jaz se obrežem s strojskim orodjem in draženjem na vratu, ob straneh ustnic, bližje bradi, mučimo.. Draženje se manifestira v rdečici, belih mozoljih, neprijetnem občutku.. Britam se samo za rast las. Poskusila sem že veliko krem, penov, rezil, a nič mi ni uspelo. Dejstvo je, da se po britju vse v redu, draženje pojavi naslednji dan. Imel sem se priložnost britje z mrežno britvico serije Braun 3 (s 3 glavami), zato vam bom povedal o izkušnji.. Ščetine 3-4 mm Sam britje je dokaj udoben, vendar nekoliko trden.. Lici, ki so se britli odlično, zelo blizu britja s strojem proti rasti! Ni nelagodja.. Brki, brada, vse je tudi čisto. Toda bile so težave z vratom... ni povsem pot, ostanejo samo posamezne dlake, zelo dolgo se je plazil, kar je povzročilo draženje na Adamovem jabolku. Toda ducat dlačic se ni nikoli obril. Toda morda se ga morate navaditi, in to je samo prva izkušnja..

Michael

https://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=47:11754

Toplo odsvetujem nakup električnega brivnika... Kot prejšnji uporabnik svetujem... Kakovost britja je nižja kot pri britvicah. Vrat je ločeno vprašanje - normalno obrit, brez električnega brivnika. Jaz sem se obril po Panasonicu, dokler ni bil čas, da zamenjam mrežo in nože, po objavi cene pa sem prešel na bik za enkratno uporabo, kar svetujem vsem.

Konstantin

https://ng.knifeclub.com.ua/viewtopic.php?t=38140

Električni brivnik je priročna alternativa klasičnemu stroju, saj ima številne pomembne prednosti. Njegova uporaba ima svoje nianse, ki jih določa vrsta instrumenta in njegove funkcionalne lastnosti. Če želite doseči pozitiven rezultat in gladek učinek kože, se morate zateči k preprostim algoritmom za uporabo brezžičnega ali polnilnega brivnika.

Kako se britje z električnim brivnikom: gladka koža v nekaj minutah

Dandanes so na voljo nove naprave za udobno britje. Britvice so že dolgo stvar preteklosti in so jih nadomestili električni brivniki. Takšna orodja so zelo priročna za uporabo in če jih pravilno uporabljate, potem ne bodo poškodovali kože in jo hitro očistili odvečnih las..

Danes si bomo ogledali, kako pravilno britje z električno britvico. Spoznali bomo, katere vrste teh naprav so, kako negujte obraz in katere izdelke potrebujete za britje z električnim aparatom..

Kateri električni brivnik izbrati?

Preden kupite električni brivnik, morate razumeti njegove sorte. Kakovost postopka in trajnost instrumenta sta odvisni od tega, kaj izberete. Obstajata dve vrsti takih britvic: vrtljiva in mrežasta. Da bi razumeli, kaj je, bo pomagala glavna razlika med temi prilogami. Razlikujejo se v smeri lopatic. V mrežici se lopatice premikajo postopoma, v vrtljivih pa se vrtijo.

Za vsako vrsto obraza je primerna drugačna britvica. Električni brivnik se lahko uporablja za odbitke. Ima različne nastavke in trimer. To je glavna prednost tovrstnega električnega brivnika..

Z vrtljivim električnim brivnikom lahko hitro odstranite dlake na obrazu, odlikuje ga hitrost in veliko glav. Če imajo glave dvojna rezila, bo rezultat neverjeten in hitrost britja se bo izboljšala. Dva rezila se medsebojno dopolnjujeta, eden dviguje dlačice, drugi pa jih odstranjuje.

Metode britja

Obstaja več načinov, kako brado obriti s ščipalko - mokro in suho. Pomembno je takoj opozoriti, da vsaka britvica ni primerna za mokro in suho britje, zato morate izbrati pravo britvico. Zdravniki ugotavljajo, da morate pri vsakem posegu uporabiti gel, da britvica bolje drsi po obrazu. Ta izdelek ne škoduje koži.

Obstajata dva glavna načina britja, zdaj jih bomo podrobneje razpravljali in ugotovili vse prednosti in slabosti..

Mokro britje

Mnogi moški raje mokro britje. Kaj pomeni mokro britje z električnim brivnikom? Ta postopek vključuje parjenje kože in nanašanje posebnih izdelkov za britje na moker obraz. Po tem postopku je koža videti zdrava in lepa..

Prednost mokrega britja je, da:

 • Kožo ni mogoče razrezati,
 • Rezila gladko drsijo po obrazu in jih ne praskajte,
 • Moški ne čuti nelagodja,
 • Koža postane popolnoma gladka.

Mokri električni brivnik je veliko boljši od suhega brivnika, saj ne škoduje koži in kakovostno obrije vsa področja.

Suho britje

Nekateri ne razumejo, ali je potrebna pena za suho britje. Ta vrsta postopka ne zahteva nobenih drugih sredstev, razen uporabe gela. Tako boste brivnik bolje drseli po telesu. Prednost te britvice je, da jo lahko uporabljate na potovanjih, kadar ni možnosti, da se pravilno obrijete..

Suho britje se morda zdi neprijetno, vendar se sčasoma koža navadi. Ta metoda britja je primerna za zaposlene ljudi, ki nimajo časa, da se brijejo..

Kako se britje z električnim brivnikom uporabljajo na primeru panasonic-a?

Pogosto moški raje kupijo panasonic električni brivnik. Če želite doseči želeni rezultat, morate to napravo pravilno uporabljati. Britvice ni treba močno pritiskati ob obraz in se je treba premikati po čeljustni kosti. Britev vozite gor in dol.

Brivniki iz pene ne dražijo, odstranjujejo vse lase in ne škodujejo koži. Če ste model uporabili za mokro britje, potem morate odstraniti glavo in jo sprati pod vodo.

Kateri izdelki za britje se uporabljajo?

Lahko uporabite različne izdelke za britje. Na primer, mnogi se brijo s peno ali gelom. Da med postopkom ne poškodujete kože, morate gel nanesti. Izberite izdelek, ki vsebuje vitamine A, E, kamilico in aloe.

Kar se tiče pene, večina strokovnjakov ne mara te vrste kozmetike, saj kože ne zmehča dobro in ne prispeva k dobremu britju..

Po britju uporabite losjon za vlaženje kože in zdravljenje zdravil. Takšno zdravilo pomaga, da se znebite nelagodja in zdravi vašo kožo. Nekateri radi uporabljajo metine kreme. Mehča obraz in spodbuja celjenje ran. Vsebuje tudi tonske sestavine.

Obraz morate navlažiti z oljem. Kožo neguje s koristnimi elementi, jo zdravi in ​​vlaži suhe delce.

Več o izdelkih za britje:

Pazimo na svoj električni brivnik

Nekaterih modelov električnih brivcev po vsakem postopku ni treba očistiti, imajo senzor, ki označuje, kdaj morate očistiti napravo. Obstajajo tudi takšne naprave, ki potrebujejo vsakodnevno obdelavo. Brivni brivnik očistite s posebno krtačo, medtem ko morate aparat izklopiti.

Ko očistite napravo, jo morate mazati z oljem. Včasih kupite posebna olja za svoj električni brivnik, prodajajo jih z električnimi aparati. Lopatice morate mazati tako, da trajajo dlje in so ostre.

Če orodje operete pod vodo, vsakič po tem postopku britvico namažite, tako da vsi deli še naprej delujejo dobro. Na glavo brivnika nalijte kapljico olja in jo vklopite, da se čistilec razlije na vse dele aparata. Glavne dele brivnika je treba vsako leto zamenjati.

Učinkovitost električnega brivnika

Če želite uživati ​​v britju, morate izbrati kakovostno britvico. Bodite pozorni na njegovo vrsto, saj ima vsak moški različne priloge. Uporabljajte posebne izdelke za nego obraza, saj lahko vsaka britvica kožo reže.

Ne pozabite, da dobro skrbite za svoj električni brivnik. Redno ga umivajte in mažite, drugače bo zelo kmalu prenehal delovati. Občasno zamenjajte pokvarljive dele in skrbite za to napravo.

Kako se britje z električno britvico

Če je brivnik eden najpomembnejših dodatkov za moške, je električni brivnik tudi eden najbolj vsestranskih. V prometnih zastojih se lahko uporablja tudi v avtomobilu. Je varen, učinkovit in precej manj moteč od klasičnega stroja. Toda tako kot stroj zahteva določene spretnosti. Povedali vam bomo, kako pravilno britje z električno britvico in kakšne varnostne ukrepe upoštevati.

Rotacijski ali mrežasti

Najprej se odločite za nalogo brivnika. Vrtljivi modeli so zasnovani za brezhibno gladkost. Po učinkovitosti jih lahko primerjamo s klasičnim strojem. Mrežne dlačice se ne odrežejo na samem dnu, zato po njihovi uporabi pogosto ostane rahla hrapavost. Po drugi strani so rotacijski primerni le za tesno britje. Mrežne mreže vam omogočajo modeliranje brade in goateeja, gojenje stranskih ogrcev, brkov in nenehno eksperimentiranje s podobami. Izdelani so za pogoste poskuse z videzom..

Britje z vrtljivimi sistemi

Rotacijski brivniki se lahko uporabljajo suhi in mokri. Druga možnost je prednostna za moške z občutljivo kožo, nagnjeno k rdečici. Suho britje vam omogoča, da se v 5 minutah hitro znebite rastlinja, vendar je prepredeno z draženjem.

Pri uporabi rotacijskega sistema upoštevajte nekaj pravil:

 1. Pazljivo ga premikajte z majhnimi krožnimi gibi. Ne hodite po ravni črti, da ne poškodujete kože.
 2. Ko delate na tem predelu in okoli njega, napolnite obraze in napnite brado. Takole bo veliko bolj priročno..
 3. Iztegnite kožo na ustnicah in vratu, da skrbno obrijete vse dlake na majhnih predelih in se izognete rezanju.

Z vrtilnim brivnikom ne izvajajte prevelikega pritiska. Prepričajte se le, da so njegovi brivni elementi v stiku s površino, ki jo je treba obdelati. Vzemite si čas - in ne bo vam treba več skozi to. Sistem bo večino neželenih las obril prvič.

Odstranjevanje dlak z električnimi mrežnimi brivci

Mrežni modeli so razdeljeni v tri kategorije: suhi, mokri in vsestranski. Brivci s tehnologijo Wet & Dry, kot je Braun Series 5 5140, so med najbolj priljubljenimi. Ta tehnika je primerna za hitro odstranjevanje dlak na suhi koži in za mehko na vlažni koži. Prednost električnega mrežnega brivnika je v občutljivem delu. Rezila naprave so prekrita s fino mrežico s finimi očesi. Zmanjša možnost zmanjšanja.

Pravila za britje z električnim brivnikom iz folije so preprosta:

 1. Premikajte se le v ravni črti. Ni potrebno od vrha do dna, vendar ne dovolite, da se stranice brivne glave dotikajo kože. Lahko pustijo plitke reze. Za boljši videz poskusite mrežo usmeriti proti rasti dlak.
 2. Lupiti ne smete. Električne brivne glave iz folije so bolj kompaktne. Bolje se prilagajajo velikim linijam. Modeli s plavajočo glavo, kot je Braun Series 9 9240 Wet & Dry, se prilagodijo tudi najmanjšim krivuljam.
 3. Ni potrebno zategovati kože okoli vratu, vendar bo to skrajšalo čas britja in izboljšalo njegovo kakovost..

Učinkovitost električnega brivnika za folijo je odvisna tudi od hitrosti vožnje. Počasna prevodnost - garancija za temeljito preučevanje, ne da bi bilo treba ponovno teči.

Če nameravate ustvariti zapletene odbitke, kupite električni brivnik Braun 7899 ccm ali drug podoben model. Njegova značilnost je prisotnost izvlečnega trimera. S tankim rezilom lahko narišete črte in vzorce. S trimerjem na začetku naredite oznake za natančno delo, na koncu pa dodajte še zadnje dotike videzu..

Zaščita pred draženjem: priporočila

Začnite odstranjevati dlake z električnim brivnikom, tako da umivate obraz. Topla voda bo mehčala strnišče in ga organizirala. Pri nežnih gibih si privoščite kratko masažo. Kožo bo sprostila in izboljšala udobje britja. Ne umivajte z gelom ali milom, da ne bi uničili zaščitne plasti dermisa.

Po topli vodi in masaži nanesite tanko plast posebne kreme na osnovi maščobe. Če nameravate posušiti strnišče, lahko pranje preskočite. Najprej pojdite čez obraz z električnim brivnikom, nato pa odrezane dlake sperite z vodo pri sobni temperaturi.

Po britju s folijo in vrtljivim električnim brivnikom ne pozabite vlažiti obraza s svetlo kremo. Izberite izdelek brez alkohola. Samo okrepila bo pekočino in pordelost. Dobra krema s pomirjujočim učinkom vsebuje izvlečke kamilice, aloje in drugih zelišč. Nanesite ga v tanki plasti kot pena za britje in jo nežno nalijte.

Po seji pod pipo ne pozabite sam izperiti brivnika. Mrežo in rezila temeljito osušite, da preprečite rjo. Ali pa naročite električni brivnik s čistilno postajo, kot je Braun 7865cc Wet & Dry. Samodejni sistem samostojno izvaja vse manipulacije za čiščenje in nego brivne enote. Uporaba brivnika omogoča udobno in povečuje življenjsko dobo vseh njegovih elementov.

Kako se britje z električno britvico

Prej ali slej se v življenju vsakega moškega pojavi potreba po britju. Električni brivnik je postal priljubljeno orodje za britje, ki zmanjšuje tveganje za rez in je bolj priročno za uporabo kot tradicionalne britvice. Njegova pravilna uporaba zahteva malo izkušenj, koristnih vsem, ki so se odločili za ta način razdelitve s prekomerno vegetacijo. O njih bomo razpravljali v našem članku..

Priprava na britje

Človekov glavni sovražnik, povezan s postopkom odstranjevanja dlak, je draženje. Nezdravljena koža je poudarjena z britvicami, kar ima za posledico pordelost, praskanje in pekoče občutke. Draženju se lahko izognete z vlažilnim postopkom, če uporabite na primer topel obkladek iz brisače, namočene v vodi..

Pomembno: po brisanju obraza priporočamo počakati, da se koža rahlo posuši - to prispeva k bolj volumenskem penjenju gela in izboljša stik britvice s ščetinami, kar zagotavlja učinkovitejše britje.

Tehnika britja

Sam postopek odstranjevanja dlak mora upoštevati veliko število pogojev in dejavnikov. Gostota in pogostost brade, pigmentacija določenih vegetacijskih območij, specifičnost rasti in kar je najpomembneje - želeni končni rezultat.

Če poskušamo povprečiti standardni postopek, potem bo videti tako:

 • prvi odsek so ličnice, kjer bo gladko drsenje britvice navzgor in navzdol (od ličnice do brade) zagotovilo najboljši rezultat;
 • druga stopnja je vrat in brada;
 • zadnja faza so brki. Običajno so bolj trde in debelejše od ostalih ščetin, zato je za udobno britje morda potrebno dodatno mazanje ali počasnejša hitrost..

Izbrana vrsta britvice vpliva tudi na tehniko gibanja: mreža je bolj priročna z navpično amplitudo, vrtljiva - s krožno. Vendar to ni nič drugega kot tradicija - najbolj pravilna metoda bo tista, ki je priročna.

Pomembno: stroja ne poskušajte pritisniti globlje v kožo v upanju, da boste dosegli najboljši učinek. Brivne pene niso zasnovane za popolnoma tesno britje, vrtljive britvice pa lahko povzročijo dodatno draženje.

Suho britje

Odstranjevanje strnišč brez dodatnega ličila zahteva posebno pozornost brivnika. To še posebej velja za vrtljive stroje, katerih rezila tesno sodelujejo z nezaščiteno kožo..

Bolje bi bilo imeti na zalogi poseben razkuževalni losjon, ki lahko v primeru prask pospeši proces celjenja poškodovanih površin.

Mokro britje

Podoben postopek, vendar z uporabo pene ali gela, imenujemo "mokro" britje. Izbira blagovne znamke je odvisna od osebnih želja (ali je lahko medicinsko določena).

Vsak izdelek ima svoje posebnosti uporabe, zato je bolje preučiti njegove lastnosti vnaprej, da kožo bolje zaščitimo pred morebitnimi poškodbami..

Najboljši čas dneva za britje

Tega dneva ni. Natančneje, za vsakega moškega je drugače - odvisno od ritma življenja in urnika spanja. Edini univerzalni nasvet je, da se po spanju ali vroči kopeli ločimo s strganjem, ko se telo spočije in pridobi na moči. To bo preprečilo vsaj nenamerno striženje ali neenakomerne odbitke, ki so posledica neprevidnosti..

Vendar je treba spomniti, da morate pred začetkom postopka za odstranjevanje odvečnih dlak na obrazu kožo pripraviti na izvedbo. Ne glede na to, kako mehka je britvica, ne glede na to, kako nežen je gel, je britje vseeno mini stres. Pranje in vlaženje pred vlago ne samo sprošča, ampak tudi preprečuje nevarnost okužbe zaradi nenamernega rezanja.

Izdelki za britje

Nega kože obraza je potrebna ne samo ženskam, ampak tudi moškim. Zato je po britju ščetin vredno kratke pavze in opraviti več postopkov, ki pomagajo dvigniti ton kože in preprečiti nelagodje..

Najprej izperite obraz s hladno vodo, da odstranite obrite lase in zaostrite pore. Nato morate nanesti dezinfekcijski losjon, da preprečite draženje in vnetje. Po tem lahko nadaljujete z uporabo različnih vlažilcev: tukaj vas že lahko usmerjajo osebne želje in želje..

Vrtljivo britje

Ob pravilni uporabi lahko vrtljivi brivniki dosežejo popolnoma gladek zaključek - tako kot britje s tradicionalno britvico s tremi rezili. Dosežen je zaradi oblikovnih značilnosti, ki vključujejo statična rezila in lopatice, ki se premikajo po rotorskem sistemu, nameščene radialno.

Glede na aktivno interakcijo britvice s kožo obraza je treba pri britju uporabiti mehčalni gel ali peno..

Britje z mrežasti model

Električni mrežni brivniki so priljubljeni med moškimi zaradi njihovega učinka "lahka ščetina". Takšne naprave zaradi mrežice puščajo kratke dlake na koži in jih ne morejo čisto obriti in s tem dajejo videzu bolj moški videz, ki je v vsakem trenutku v modi..

Poleg tega mrežni sistem ne pomeni neposrednega stika premičnega rezila s kožo. Tako se izognemo draženju in zmanjšamo potrebo po dodatnih vlažilnih kremah..

Zaključek: kateri električni brivnik je boljši, mrežast ali vrtljiv, je stvar izključno okusa in metodoloških preferenc. Pri izbiri naprave je vredno upoštevati stopnjo občutljivosti in razdražljivosti kože, osebne stilske preference (želja po nošenju lahkega strniča ne ustreza vedno možnosti, ki jih narekujejo predpisi podjetja), pa tudi osebne navade glede uporabe pripomočkov za vlaženje.

Primer, kako izbrati in uporabiti električni brivnik

Navodila za uporabo: nega električnega brivnika

Izbrana naprava bo trajala dlje, če boste pri njeni uporabi upoštevali več preprostih pravil.

Po mokrem britju izključite napajalni stroj za britje, na kontaktno površino (mrežo ali diske) nanesite posebno čistilno raztopino in vklopite brivnik (da zagotovite enakomerno porazdelitev izdelka med elementi). Po tem lahko napravo sperite pod usmerjenim tokom vode, jo znova izklopite, odstranite vse elemente in jih pred ponovnim sestavljanjem temeljito osušite..

Na koncu suhega britja bo dovolj, da stroj ugasnete, odstranite segment britvice, pihnete skozi njega, se otresete dlačic in očistite notranje dele s čopičem ali krtačo.

POMEMBNO: ne glede na način uporabe je priporočljivo menjati rezila v stroju v intervalih 12-18 mesecev.

Rezultati in zaključki

Britje je rutinski in pogosto neizogiben postopek, ki razen prvega časa moškim ne ugaja vedno. Električni brivnik je dober način za preprosto in varno uporabo. Če upoštevate vsa priporočila in nasvete, lahko izberete najprimernejšo enoto, s katero boste britje naredili veliko bolj prijeten in udoben postopek..