Izbira električnega brivnika vrtljivega proti mrežici

iz mrežice manj draženja na obrazu> Nastala je mreža Panasonic. Zadovoljen.

Panasonicovi pogoni. boljši od mrežaste rjave barve.

rabljena mrežica Panas in rotor Philips. vsi imajo različne obraze.
Panasu je nekako uspelo izvleči dlake, če so že dovolj velike.

Phillips se je v mojem obrazu izkazal za prijaznejšega. in kopel lahko tudi operete za čiščenje.. vsi primeri. (čeprav je morda enaka mreža)

imeli ste nekakšne začetne pane> vsi imajo različne obraze.
> Panasu je nekako uspelo izvleči dlako, če je že dovolj velika.
.

moja rjava mi uspe uspeti izvleči, Panas pa nikoli


>
> Phillips se je v mojem obrazu izkazal za prijaznejšega. in kopel lahko tudi operete za čiščenje.. vsi primeri. (čeprav je morda enaka mreža)
.

seveda obstaja. 3 vrhunske modele zagotovo lahko operete.

nekakšno povprečje. ne zgoraj.. >> vsi imajo različne obraze.
quoted1 >> Panasu je nekako uspelo izvleči dlake, če so že dovolj velike.
>.
>
> moja neto rjava se uspe izvleči, vendar Panas nikoli

Jaz sem gru. različni gobec.

za nekoga je mreža odlična, ampak Phillips solzi)))

>> Phillips se je v mojem obrazu izkazal za prijaznejšega. in kopel lahko tudi operete za čiščenje.. vsi primeri. (čeprav je morda enaka mreža)
>.
>
> seveda obstaja. 3 vrhunske modele zagotovo lahko operete.

Ne govorim o pranju. Govorim o kopeli. moj Phillips jo je stresel ven in dal v kad s posebno tekočino. sam je vklopil način čiščenja in razkuževanja.
sranje zajetno. vendar deluje odlično)))

Panas imajo modele s hitrimi motorji
>
> Ne govorim o pranju. Govorim o kopeli. moj Phillips jo je stresel ven in dal v kad s posebno tekočino. sam je vklopil način čiščenja in razkuževanja.
> sranje zajetno. vendar deluje odlično)))
.

kaj bi lahko bilo boljše od navadnega alkohola za razkuževanje? ))

Rotacijski ali mrežasti električni brivnik - katero izbrati

Moški za britje uporabljajo dve vrsti orodij: strojna orodja in električni brivniki. Britvica je bolj priljubljena, ker je veliko cenejša od električnega brivnika. Toda zahvaljujoč mobilnosti električnega brivnika ga lahko uporabljate kadarkoli potrebujete. Ko so enkrat v akciji preizkusili električni brivnik, moški opustijo svoja običajna obdelovalna orodja. Toda zdaj se pojavlja pomembna naloga: izbrati električni brivnik, ki ga razdelimo na vrtljive in mrežaste.

Če se želite pravilno odločiti in ne obžalovati nakupa, ki se je zgodil, morate analizirati ti dve vrsti električnih brivnikov. Navsezadnje ima vsaka vrsta svoje pomanjkljivosti in prednosti, pravzaprav na podlagi katerih se sklepa o nakupu določenega modela električnega brivnika.

Kakšen električni brivnik izbrati, da se ne bi zmotili, pa tudi, kako se razlikujejo vrste vrtljivih in mrežastih izdelkov, izvemo v gradivu.

Za začetek razmislite, kaj je mrežni in rotacijski električni brivnik, katere glavne lastnosti imajo, načelo delovanja in namen.

Mrežne mreže električnih brivnikov

Električni brivnik s folijo je zelo priljubljen, saj je precej kompakten in lahko zagotavlja dobro britje. Ta vrsta britvice temelji na načelu odstranjevanja dlak s pomočjo gibljivega noža in posebne mreže. Ko lasje prodrejo v mrežo, se režejo z rezili. Na premični podlagi so pritrjene lopatice, ki se med delovanjem elektromotorja premikajo in s tem strižejo lase.

Več mrežic brivnika ima boljša kakovost britja. Pogosto število mrež doseže 4 kosov. Zahvaljujoč načinu vibracij električni mrežni brivniki zagotavljajo temeljito in učinkovito britje las.

Električni brivniki načela delovanja mreže so cenjeni za pomemben dejavnik - najmanjšo velikost. Zaradi majhnosti in majhne teže ni samo enostaven za prevoz, ampak tudi zelo priročen za uporabo. Pred tem so imele te britvice prednost pred vrtljivimi britvicami, ker so se lahko mokrile. Danes je rotacijski podvržen še tako mokremu načinu delovanja..

Na dnu so električni brivniki sestavljeni iz naslednjih delov:

 • telo;
 • pokrov iz jeklene mreže;
 • ploščni nož ali premično rezilo;
 • električni motor;
 • polnilna baterija in polnilni kabel.

Električni mrežni brivniki se uporabljajo predvsem za občutljive tipe kože, saj se zahvaljujoč tanki mrežici izvaja ne le učinkovito odstranjevanje ščetin, temveč tudi zaščita kože pred neposrednim stikom z rezilom. Izbira električnega brivnika za moške je pomemben korak, zato če se ženska odloči, da bo zanj pripravila takšno presenečenje, potem morate najprej ugotoviti, kateri model izbrati. Če želite to narediti, bomo ugotovili, kakšen je vrtljivi tip električnega orodja..

Vrtljivi tipi električnih brivnikov

Na dnu rotacijskega stroja so od 1 do 3 brivne glave. Troslojni blok je najpogostejši tip in je trikotne oblike. Bloki so nameščeni drug proti drugemu pod določenim kotom in imajo tudi pomembno lastnost - to je ponavljanje oblike obraza. Ta lastnost omogoča odstranjevanje dlak na najbolj dostopnih mestih za takšno ureditev glave..

Rotacijske britvice so poklicane iz preprostega razloga, ker imajo ustrezno gibanje rezila. Vrtenje ali vrtenje se izvaja vzdolž oboda blokov, kar ima za posledico rezanje las. Zasnova vrtljivih električnih brivnikov je precej zapletena, kar dejansko vpliva na stroške izdelkov.

Rotacijski brivnik je sestavljen iz naslednjih delov:

 • plastično ohišje;
 • vrtljiv nož;
 • mrežasti disk;
 • električni motor;
 • baterija.

Da bi malo razumeli, kako se vrtenje treh gredi nožev izvaja s pomočjo enega motorja, razmislite, kakšna je zasnova izdelka. Pogonska gred brivnika je opremljena z ekscentrično prestavo. Isti zobniki so nameščeni na vretenih rezila. Vse prestave imajo natančno prileganje, in ko deluje elektromotor, se razvije velika hitrost vrtenja lopatic. Rezanje las se pojavi na mestu stika z mrežico in rezalnim rezilom. Ko lasje pridejo v stik z mrežico in rezilom, se ne režejo na enem mestu, ampak na dveh. Ta postopek se še posebej negativno odraža v primeru, da so lopatice že rahlo dolgočasne, zaradi česar oseba čuti bolečino. V poskusu striženja las ga dolgočasno rezilo potegne navznoter, kar včasih celo privede do poškodbe kože.

Pomembno je vedeti! Kljub temu, da so rezila v vrtljivi britvi ostri ali rahlo dolgočasni, je med britjem prepovedano pritiskati na kožo. To vodi do razvoja bolečine in celo poškodbe kože..

Po odstranitvi so vsi lasje ujeti v glavi, zato je treba to vrsto orodja očistiti po vsakem britju. Pomembno je tudi občasno mazanje delov drgnjenja, da se podaljša življenjska doba izdelka. Te vrste brivnikov niso primerne za občutljivo kožo, vendar so primerne za tiste moške, ki si na koncu želijo odličnega rezultata britja..

Zdaj, ko veste, kaj je vrtljiv in folijski brivnik, morate razumeti glavne prednosti in slabosti obeh vrst električnega orodja. Upoštevajmo te parametre za vsak instrument posebej in nato primerjamo obe napravi..

Prednosti in slabosti brivnika za folijo

Če želite izbrati pravi električni brivnik, morate razumeti pozitivne in negativne dejavnike. Brivnik iz folije ima naslednje pomanjkljivosti:

 1. Naprava nima možnosti ponovitve kontur obraza, zato takšna pomanjkljivost vpliva na kakovost britja.
 2. Krhka mreža instrumenta povečuje tveganje za poškodbe kože.
 3. Britvica ima majhen odtis, zato bo trajalo več prehodov čez kožo, da odstranite strnišče.

Takšne slabosti v primerjavi z velikim številom prednosti ne stanejo skoraj nič:

 1. Sposobnost odstranjevanja strnišč na težko dostopnih mestih na koži.
 2. Kompaktnost in mobilnost naprave.
 3. Prisotnost trimera na skoraj vseh modelih vam omogoča, da obrijete brado in brke.
 4. Mreža ne potrebuje čiščenja, saj ima zasnova naprave funkcijo samodejnega čiščenja.
 5. Instrument v prvi vrsti ni namenjen samo občutljivi koži.
 6. Vgrajena baterija omogoča uporabo orodja brez napajanja.
 7. Majhna teža naprave dobro vpliva na udobje prevoza..
 8. Mrežaste britvice omogočajo mokro britje strnišč.

Prednosti in slabosti vrtljivega brivnika

Pomanjkljivosti vrtljivega brivnika vključujejo naslednje parametre:

 • togost interakcije s kožo;
 • visoki stroški orodja;
 • kompleksna gradnja;
 • potrebo po občasnem čiščenju in mazanju orodja;
 • ko se rezila obrabijo, se pri odstranjevanju ščetin pojavi bolečina.

Kljub tako številu pomanjkljivosti so vrtljive vrste britvic nič manj priljubljene kot mrežaste ali običajne britvice. Prednosti rotacijskega brivnika vključujejo:

 1. Sprejemanje različnih oblik obraza, kar vpliva na kakovost britja.
 2. Podolgovate luknje vam omogočajo, da odstranite morebitno strnišče.
 3. Boljše odstranjevanje ščetin z dvema lopaticama na enoto kot s trojno enoto.
 4. Samoostritev nožev podaljša življenjsko dobo orodja.
 5. Delovanje baterije.
 6. Samodejno čiščenje mrežic.

Na podlagi predstavljenih podatkov je precej težko izbrati najboljšo možnost, zato je spodaj primerjalna tabela obeh vrst električnih brivnikov.

Primerjava vrtljivih in folijskih brivnikov

Za udobje je primerjava obeh naprav predstavljena v tabeli.

ParametriIme vrste naprave
RotacijskiMreža
Slaba kakovostZahvaljujoč prisotnosti dveh rezil je mogoče v enem prehodu izvesti kakovostno odstranjevanje ščetinZa popolno odstranjevanje ščetin je potrebno večkrat preiti isto območje
Hitrost britjaPrisotnost treh glav vam omogoča, da zajamete veliko območje, kar vpliva na hitrost britjaV primerjavi z vrtljivimi brivniki ima brivnik s folijo počasnejšo stopnjo odstranjevanja ščetin
Zanesljivost napravePriključki naprave so dovolj zanesljivi in ​​niso podvrženi mehanskim poškodbam.Mreža je dovolj tanka, da lahko nanjo vplivajo tudi manjši mehanski napetosti
TrajnostIma skoraj neomejeno življenjsko dobo do popolne obrabe delovČe je mreža obrabljena ali poškodovana, je treba zamenjati dele ali kupiti novo orodje
VarnostZahvaljujoč zasnovi vrtljivega brivnika je britje popolnoma varnoČe britvica ni pravilno nameščena ali če je trdno pritisnjena ob telo, lahko povzroči nelagodje ali rezanje kože
Udobno deloZahvaljujoč posebnim nastavkom je naprava dokaj udobna za britjeKljub kompaktnosti so brivniki iz folije slabši od vrtljivih modelov po udobnosti britja.
VsestranskostPrisotnost trimera omogoča dodatno nego brade in brkovPriloge in prirezovalnik vam omogočajo, da ustvarite katero koli frizuro

Zdaj lahko na podlagi tabele sklepamo, katera je najboljša britvica izbrati. Če imate normalen (ne občutljiv) tip kože, potem si kupite električni brivnik z rotacijskim tipom, ki vam omogoča, da ne samo učinkovito odstranjujete, temveč tudi hitro. Za občutljivo kožo je primerna mrežasta različica električnega brivnika, vendar je treba spremljati celovitost mrežice. Dejansko je pri manjših poškodbah velika verjetnost poškodbe..

Če se odločite, da svojemu ljubljenemu podarite darilo v obliki električnega brivnika, potem je najbolje, da ga izberete z njim. Konec koncev se britvica kupi ne za mesec, ampak za celo življenje, tako da če celo ugibate s tipom mehanizma, potem zagotovo ne boste imeli sreče z obliko in modelom.

Razmislimo o enem modelu iz številnih vrtljivih in mrežastih električnih brivnikov: kakšni so in katere funkcije imajo.

Rotacijski brivnik Philips RQ1151 / 16

Za takšen model so značilne naslednje lastnosti:

 • prisotnost stojala;
 • popolna ponovitev oblike obraza;
 • brez draženja kože po britju;
 • vam omogoča, da odstranite dolge in kratke dlake;
 • prisotnost dvojnih rezil je posledica temeljitega britja;
 • sposobnost britja v suhem in mokrem načinu.

Stroški naprave so približno 8000 rubljev. Mnenja o njej kažejo, da je primerna celo za občutljivo kožo.

Braun 390cc Series3 BOSS Folija britvica

To orodje je primerno za vse tipe kože. Britvica ima elegantno obliko, lep videz in moden dizajn. Zagotavlja kakovostno britje za vse oblike obraza. Prednosti tega modela so:

 • prisotnost trojnih rezil, kar povečuje kakovost in učinkovitost britja;
 • prisotnost samodejnega čiščenja omogoča izvajanje postopka z enim pritiskom na gumb;
 • prisotnost 5-stopenjske indikacije vam omogoča nadzor praznjenja baterije;
 • skupni čas polnjenja baterije je 60 minut;
 • čas delovanja na enem polnjenju baterije je približno 45 minut.

Večina moških raje britvice s folijo v prid elegantnim in lepim dizajnom. Če želite izbrati brivnik, morate preveriti njegovo funkcionalnost na sebi. Namesto tega predlagamo, da preberete ocene moških, ki so postali srečni uporabniki ene ali druge vrste britvic. Ugotovimo, kateri električni brivnik je boljši od vrtljivega ali mrežastega pregleda moških bo povedal podrobnosti.

Kateri je bolje kupiti - vrtljiv ali folijski brivnik

Trenutno moški vse pogosteje uporabljajo električno britvico za britje obraza. V primerjavi s tradicionalno britvico je bolj udobna za uporabo in manj draži kožo. Obstajata dve glavni vrsti električnih brivnikov: vrtljivi in ​​mrežasti.

Kaj je torej bolje kupiti: vrtljivi ali mrežasti električni brivniki? Katere so njihove glavne značilnosti? Katere so glavne razlike? Odgovore na ta vprašanja najdete v članku.

Značilnosti vrtljivih električnih brivnikov

Rotacijski električni brivnik je opremljen z 1-3 brivnimi glavami (diski) z luknjami, pod katerimi so nameščeni noži. Načelo delovanja naprave predvideva rezanje dlačic, ki prodirajo skozi luknje diskov z vrtljivimi noži. Rotacijski brivniki so ponavadi opremljeni s posebnim obrezovalnikom, ki omogoča obrobo brkov ali brade. Vrtljiva enota se bolje spopada z neenakomernimi lasmi in zagotavlja čistejše britje kot folija..

Opomba! Priporočljivo je dati prednost napravam, opremljenim z več brivnimi enotami. Strokovnjaki pravijo, da prinašajo večjo učinkovitost britja kot stroji z enim blokom.

Dizajn vrtljivega brivnika:

 • plastični etui;
 • vrtljivi noži;
 • mrežasti disk;
 • baterija;
 • električni motor.

Kateri brivnik je boljši: rotacijski ali folijski? Rotacijski električni brivniki imajo naslednje prednosti:

 • ponavljanje kontur obraza;
 • visoka hitrost britja;
 • zagotavljanje čistega britja;
 • samoostritev funkcij nožev;
 • učinkovito odstranjevanje še tako žilavih ščetin;
 • sposobnost dela iz baterije;
 • prisotnost samočistilnega sistema;
 • funkcija hlajenja noža.

Upoštevati pa je treba tudi nekatere pomanjkljivosti vrtljivih naprav:

 • trda interakcija s kožo;
 • rotacijski modeli so slabo primerni za frizerske operacije;
 • visoka cena.

Značilnosti električnih brivnikov iz folije

Električni brivnik za mrežo je kompaktna naprava, ki je opremljena z vibrirajočimi ostrimi rezili in zaščitno mrežico. Lasje, ujete v mrežo, so odrezane z rezili. Brivniki prihajajo z 1-4 britvicami. Kakovost britja je odvisna od njihove količine. Sodobne mrežne naprave dobro obrijejo kožo, čeprav so slabše od vrtljivih. Vendar se brivajo zelo previdno, ne da bi se dotaknili neravnine kože. Priporočamo jih ljudem, ki se šele začnejo britje..

Zasnova električnega brivnika:

 • plastični etui;
 • pomično rezilo;
 • električni motor;
 • pokrov iz kovinske mreže;
 • kabel za polnjenje ali baterija.

Kateri električni brivnik je boljši: vrtljiv ali mrežast? Prednosti mrežnih naprav vključujejo:

 • kompaktna velikost;
 • učinkovita obdelava težko dostopnih mest;
 • mokro britje;
 • Priporočljivo za mrežasto kožo;
 • razpoložljivost hladilnega sistema Cool-Tech;
 • funkcija samodejnega čiščenja mrežice;
 • možnost polnjenja baterij prek vrat USB.

Slabosti mrežastih agregatov so:

 • slabša kakovost britja od vrtljivih modelov;
 • krhkost mreže;
 • majhno območje pokritosti.

Primerjava parametrov rotacijskih in folijskih brivnikov

Kateri brivniki so boljši: vrtljivi ali mrežasti? Upoštevajmo glavne parametre vsake britvice:

Imenovanje. Pri izbiri električnega brivnika upoštevajte vaš tip kože:

 • Groba koža. Priporočljivo je dati prednost vrtljivim enotam, ki učinkovito odpravljajo debele ščetine. Zahvaljujoč prisotnosti okroglih in podolgovatih lukenj se lahko strdijo strnišča.
 • Občutljiva koža. Priporočljivo je izbrati mrežaste modele, ki odstranjujejo strnišče, ne da bi povzročali bolečino. Fina mrežasta struktura ne samo odstranjuje dlake, ampak tudi ščiti kožo pred neposrednim stikom z rezilom.

Velikost in udobje. Kakšna je razlika med brivnikom za folijo in rotacijskim brivnikom? Britvice se lahko razlikujejo po velikosti in uporabnosti:

 • Velikost. Modele mrežnih brivcev mnogi cenijo zaradi dejstva, da so v primerjavi z vrtljivimi napravami manjši in lažji..
 • Enostavnost uporabe. Vrtljivi modeli so ugodnejši, ker si veliko lažje obrijejo brke in brado. Nizka raven hrupa je tudi ena od njihovih prednosti. Mrežne naprave je precej enostavno vzdrževati, saj zamenjava mreže ne traja veliko časa..

Opomba! Pri uporabi britvic je treba upoštevati nekatere stvari:

 • Mreža. Pred uporabo brivnika za folijo je priporočljivo preveriti stanje folij, saj lahko prisotnost razpok zelo negativno vpliva na kakovost britja..
 • Rotacijski. Pri britju ne pritiskajte na kožo z britvico. To lahko povzroči bolečino in celo poškodbe kože..

Zmogljivost britja. Kateri brivnik je bolje izbrati: vrtljiv ali mrežast? Vrtljivi in ​​mrežasti modeli odstranjujejo dlake s kože na različne načine:

 • Rotacijski. Vrtljivi modeli z več rezili omogočajo zelo hitro odstranjevanje vegetacije na koži. Vendar lahko to povzroči draženje kože..
 • Mreža. V enem prehodu ne morejo popolnoma odstraniti strnišča, zato morate britvico peljati okoli istega mesta večkrat. In to lahko povzroči tudi pordelost kože..

Preživeti čas. Za ta indikator imajo očitne prednosti vrtljivi električni brivniki. Njihove glave se vrtijo z veliko hitrostjo in zelo hitro odstranijo strnišče. Toda mrežasti modeli las ne odstranijo takoj, kar upočasni postopek britja..

Opomba! Sodobni električni brivniki so običajno opremljeni z odstranljivimi mini baterijami, ki jih je mogoče napolniti v 5-15 minutah. Takšne baterije so zelo koristne za potovanja na podeželju..

Varnost. Varnost postopka britja je eno od pomembnih meril za izbiro električnih brivnikov:

 • Rotacijski. Racionalna izbira šob zagotavlja visoko varnost vrtljivih modelov. Če pa rob rezila postane dolgočasen, je lahko boleče..
 • Mreža. Med postopkom britja bi morali optimalno izbrati kot naklona električnega brivnika. V nasprotnem primeru so možni manjši kožni kosi..

Življenska doba. Kaj je bolje: mrežast ali vrtljiv električni brivnik? Električni brivniki imajo lahko različno življenjsko dobo:

 • Rotacijski. Priključki so zelo odporni na mehanske poškodbe. Zamenjati jih je treba le, kadar pride do znatne obrabe. To še posebej velja za najsodobnejše modele s titanovo prevleko..
 • Mreža. Rezalne mreže so veliko manj stabilne. Tudi pri rabi svetlobe se lahko oblikujejo vdolbinice, kar poslabša delovanje britja.

Razpoložljivost dodatnih funkcij. Pri izbiri vrtljivega ali mrežastega električnega brivnika je priporočljivo biti pozoren na njihovo funkcionalnost:

 • Funkcija samočiščenja. Napredni modeli britvic so na voljo z rezervoarjem, napolnjenim z razkužilom. Zahvaljujoč tej funkciji električni brivnik očistimo, razkužimo in posušimo..
 • Mokro britje. Uporaba modelov z izključno funkcijo suhega britja lahko draži kožo. Toda mokro britje, v katerem se lahko uporabljajo različni geli in mazila, je zelo koristno za moške z občutljivo kožo. Kontaminacijo brivnika lahko odstranite z izpiranjem pod tekočo vodo in sušenjem..
 • LCD zaslon. Prisotna v premium modelih. Ne prikazuje samo napolnjenosti baterije, ampak tudi opomni, kdaj morate zamenjati rezila ali jih nujno očistiti.
 • Samodejno vlaženje. Inovativni modeli so opremljeni z rezervoarjem za razpršilnik. Pred uporabo morate posodo napolniti z vlažilnim gelom, ki se nanese na kožo med britjem..

Osnovna priporočila pri izbiri

Pri izbiri električnega brivnika naj vas vodijo naslednje lastnosti:

 • če so za vas najpomembnejši kakovost britja, trajnost in zanesljivost britvice, lahko izberete rotacijske modele z več brivnimi glavami;
 • če potrebujete kompaktni električni brivnik za čiščenje občutljive kože in izvajanje občutljivih operacij, izberite mrežaste naprave s hidratacijsko funkcijo;
 • če radi potujete, raje izberite naprave, ki delujejo na baterije;
 • če imate debelo strnišče na koži, dajte prednost modelom s trimerjem;
 • če iščete napredne električne brivnike za udobno britje, za katere so značilne široka funkcionalnost, enostavna uporaba in nizek hrup, izberite modele blagovnih znamk Panasonic, Braun, Philips.

Ugotovimo danes, kateri električni brivnik je boljši - mrežast ali vrtljiv

Dober dan, moji redni bralci in naročniki! V sodobnem svetu so ljudje dobili večjo svobodo izražanja. Eden od načinov je, da nosite brado in brke. Vendar ostajajo privrženci gladko obritih obrazov. Taki ljudje imajo vprašanje - kako se obriti? Ali pa kupite električni brivnik. Če je izbrana zadnja možnost, se pojavi naslednje vprašanje - kateri električni brivnik je boljši od vrtljivega ali mrežastega. To je logično vprašanje - navsezadnje je veliko naprav in njihove cene so na splošno enake. Kaj torej izbrati?

Rotacijski brivnik

Vrtljivi električni brivnik je opremljen z glavo z rezili, prekritimi s tankimi kovinskimi ploščami z luknjami. Skozi zadnje lase padejo na nože. V tem primeru se noži vrtijo v krogu in so lahko razporejeni v več vrsticah. Običajno vrstice od enega do treh. Ta oblika je odlična za trdo strnišče in bo kos las, ki rastejo neenakomerno. Ta vrsta električnega brivnika zagotavlja hitro in čisto britje, vendar ima slabost - ni primerna za občutljivo kožo.

Mrežna mrežica

Oblika električnega mrežnega brivnika je nekoliko drugačna. Nastavek je zaščiten z mrežo, pod katero so noži. Tu niso v krožnem položaju, ampak podolgovate po celotni dolžini. Poleg tega se noži ne vrtijo v krogu, ampak se premikajo od strani do strani. Mrežne vzorce pogosto imenujemo vibracijske. Električni mrežni brivniki so odlični za občutljivo kožo in so na splošno zasnovani za majhne količine mehkih las. Najboljši primer uporabe je vsake tri dni. Če se brivate manj pogosto in se ščetine močno razrastejo, noži ali mrežice hitro ne uspejo. Mnenja kažejo, da se mreža mrežastih modelov obriše hitreje in jih je treba menjati pogosteje kot glave vrtljivih brivcev.

Praksa kaže, da so električne mrežaste britvice izbrane za moške, katerih strnišče raste slabo ali ki se vsak dan brijejo. Odlični so tudi za mlade fante, ki se šele začnejo spopadati z lasmi na obrazu..

Izbirne funkcije

Ugotovili smo, kateri sistem se bolje obrije - vrtljiv za trde in neravne ščetine, vendar pod pogojem, da je neobčutljiva koža in mrežica v nasprotnem primeru. Vendar to ne odgovarja na vprašanje - koga je bolje kupiti..

Ne glede na vrsto, morate pogledati število nožev. Več ko jih je, hitrejši bo postopek končan. To pomeni manj vpliva na kožo in s tem manj draženja.

Brivna glava je lahko nepremična ali nagnjena. Bolje je izbrati drugo možnost, saj zaradi tega britvica, ko se premika, sledi obrisom obraza in se bolje obrije. Ni vam treba večkrat iti skozi isto mesto.

Glede na način britja je izbira sestavljena iz suhih in mokrih možnosti. V prvem primeru se na obraz nič ne nanese, lastnik pa se preprosto obrije. V drugem primeru lahko uporabite peno. Če je koža občutljiva, bo druga možnost boljša. Običajno so modeli iz pene popolnoma vodoodporni in jih je mogoče vzeti pod tuš. Suhi brivniki bodisi ne smejo medsebojno vplivati ​​na vodo ali pa mrežo lahko operejo. To je treba videti v navodilih ali na zadnji strani. Vlečena pipa - glava se lahko opere, prha - pena + uporaba pod vodo, prečrtana pipa - suho britje brez možnosti pranja. Kateri tip izbrati, je odvisno samo od potreb kupca. Če koža ni občutljiva, potem ni smisla preplačevati uporabe pene..

Vsi električni brivniki imajo dva načina napajanja - iz vtičnice ali iz baterije. Prve niso zasnovane za peno in so poceni, slednje se zaradi zaščite pred vlago ne bojijo vode in pene, a sploh ne delujejo iz vtičnice (razen pri nekaterih modelih), kar je bilo storjeno, da se izognemo nesrečam. Po eni strani je priročno - baterija ne potrebuje vtičnice v kopalnici, če pa na zadevo pogledate iz drugega zornega kota - je baterija izpraznjena, boste morali počakati ali ostati nebrisani. Vendar pa imajo številni sodobni samostojni modeli hitro polnjenje. V 5 minutah bo naprava pobrala polnjenje, kar je dovolj za hitro britje.

Blagovne znamke

Kateri proizvajalec britvic najbolje skrbi za vsako stranko. Trenutno so vodilni Panasonic, Braun, Philips. Prvi dve podjetji sta osredotočeni na možnosti omrežja. Philips je vodilni v proizvodnji vrtljivih modelov. Nizozemska družba že nekaj let proizvaja lastne podvrste vibracijskih modelov. Posebnost njihove zasnove je, da noži niso pokriti z mrežo. So bolj trpežni in se pogosto dopolnjujejo s pritrditvami, kar vam omogoča, da se britje ne le na nič, ampak tudi obdržati kratko dolžino. Med drugim so takšni modeli priročni za ustvarjanje oblike brade, to je, da jih je mogoče uporabiti kot trimer. Še ena prednost - noži so precej trmasti in jih bo treba menjati izjemno redko..

Ne glede na to, katero blagovno znamko uporabnik izbere napravo, je vredno spomniti, da ima britvica potrošni material - to so noži in mreže. Pri nakupu je vredno pojasniti razpoložljivost nadomestnih delov, pa tudi njihove stroške. Ni redkost, da noži in mreže stanejo več kot enake stroškom britvice.

Vrhunski modeli

Na koncu teme predlagam, da se seznanite z modeli mrežastih in vrtljivih električnih brivnikov, ki so jih kupci všeč.

Berdsk 9

Model ruskega proizvajalca z vrtljivim sistemom. Tri površine za britje, vendar na fiksni podlagi. Ima funkcijo prilagajanja hitrosti, noži se samoostrimo in so po zagotovilih proizvajalcev zasnovani za šest let delovanja. Enota se nagne nazaj in odpre posodo za lase - enostavno jo izpraznite. Opremljen je s trimerjem, ki omogoča skrb za svojo brado in jo ohranja v formi. Sušite se, model deluje iz vtičnice.

Cena - od 1 160 rubljev.

Philips PT711 Series 3000

Rotacijski električni brivnik s suhim britjem in glavnim delovanjem. Naprava je precej preprosta, vendar ima tri premične površine na premičnem bloku. Komplet vključuje pokrov za varen transport britvice in krtačo za čiščenje nožev. Vse dlake so zbrane v posebni posodi, od koder jih je mogoče enostavno odstraniti. Ročaj je gumiran za udoben oprijem.

Stroški - od 2 860 rubljev. (2 trgovini, 3 trgovine, 4 trgovine).

Panasonic ES-GA21

Električni mrežni brivnik. Glava je premična in ima tri konture noža. Lahko se brijete brez in s peno. Li-ionska baterija z dveletno uporabo. Akumulator ima kapaciteto 45 minut britja in polno polnjenje traja 1 uro. Za tiste, ki so pozabili polniti, obstaja hitro polnjenje. Ohišje je vodoodporno, oprijem gumiran, obstaja znak, da je baterija prazna in da je napolnjena. Za prevoz je na voljo zaščitna prevleka, ohišje in gumb za vklop. Poleg tega komplet vključuje olje za mazanje rezalnega dela in čopič za čiščenje.

Stroški - od 6 400 rubljev. (2 trgovini, 3 trgovine).

Braun 3080s Series 3 ProSkin

Mrežasti model s tremi linijami nožev. Šoba je premična. Deluje na baterijo, ima hitro polnjenje, avtonomno delovanje - 45 minut, polna zmogljivost baterije - 1 ura. Karoserija ima več LED indikatorjev - praznjenje, celoten nabor zmogljivosti, preostalo zmogljivost in obvestilo o potrebi čiščenja nožev. Na zadnji strani je trimer, ki se razteza in omogoča ustvarjanje robnika. Uporabite ga lahko s peno ali brez nje. Vključuje krtačo, etui in priklopno ploščo.

Cena: od 8.090 rubljev. (Moskva).

Philips S5672 Series 5000

Rotacijski model z dodatnim nastavkom za trimer. Naprava je avtonomna, zasnovana je za eno uro britja. Enak znesek bo potreben za celoten sklop zabojnikov. Po potrebi lahko brivnik napolnite v petih minutah, da boste imeli čas za britje. Premična glava. Indikator bo pokazal, kdaj je treba model napolniti, zamenjati nože ali očistiti. Set vključuje torbico za potovanje. Trimer je nameščen namesto glavnega nastavka za britje. Udoben ergonomski ročaj. Lahko se uporablja s peno ali brez nje.

Stroški - od 11 450 rubljev.

Braun 7899cc Series 7

Mrežni električni brivnik je drag. Glava je opremljena z dvema vrstama nožev, mreža ima povečano število lukenj. Baterija deluje na baterije 60 minut. Ohišje je vodoodporno, kar omogoča uporabo naprave pod tušem in s peno. Set vključuje stojalo s sistemom za čiščenje. Hkrati je polnjenje v teku. S pozitivne strani je težko skrinja za shranjevanje in prevoz britvice s seboj. Slaba stran je, da čistilna posoda potrebuje svoj detergent. Občasno ga bo treba kupiti, in ni vedno v prodaji.

Cena - od 20,8 tisoč rubljev. (2 trgovini, Moskva).

Hvala za vašo pozornost! Se vidimo naslednjič na blogu! Lep pozdrav, Rostislav Kuzmin.

Kateri brivnik je boljši: vrtljiv ali mrežast?

Kaj je električni brivnik

Moški so zaradi svojih fizioloških značilnosti vsak dan prisiljeni obriti obraz. Za lažjo vsakodnevno nego so izumitelji razvili napravo, znano kot električni brivnik. To je mehanizem rezila na baterije. Grobo rečeno, to je avtomatski stroj.

Stalno se razpravlja o učinkovitosti uporabe električnega brivnika. Nekateri moški zagovarjajo tradicionalna obdelovalna orodja, drugi pa raje električne aparate.

Do danes se proizvajajo različne vrste električnih brivnikov. Vsi imajo svoje prednosti in slabosti..

Sorte električnih brivnikov

Po načelu delovanja so te naprave razdeljene na 2 tipa. Ne bomo se potapljali v nepotrebne tehnične lastnosti, temveč bomo upoštevali samo bistvo.

Rotacijski in folijski brivnik

Tabela. Kaj so električni brivniki?

Ime, fotografija Kratek opis

Rotacijski
Te britvice imajo več plavajočih glav. Vrtljivi rezili so skriti za reže. Takšne naprave brijo dovolj čisto, vendar ne bo šlo za rahlo britje nečesa z vrtljivo britvico, zaradi zelo gladkega britja pa se občutljiva koža lahko poškoduje.

Mreža
Deluje na nekoliko drugačnem principu: mreža skriva vibrirajoče lopatice pod njo (mimogrede, zato se takšne naprave imenujejo tudi vibrirajoče). Električni mrežni brivniki se ne brijo tako čisto, kot je opisano zgoraj, vendar so odlični za najbolj občutljivo kožo. Priročni so tudi za obrezovanje brkov, stražnjic in brade..

Rotacijski ali folijski brivnik?

Na opombo! Kakor koli že, med predstavniki obeh skupin obstajajo spodobne britvice, zato se pri izbiri določenega modela upoštevajo osebne preference in navade..

Nekaj ​​besed o proizvajalcih

Pri izbiri električnega brivnika je treba dati prednost znanim blagovnim znamkam, kot so Panasonic, Philips ali Braun. Seveda boste v tem primeru nekoliko preplačali (tako za dodatne funkcije kot za samo blagovno znamko), a na koncu boste dobili kakovostno britje, po katerem ne bo draženja in ureznin.

Dajte prednost znanim blagovnim znamkam

Kateri je bolje kupiti - vrtljiv ali folijski brivnik

Naprava z vrtljivimi in mrežnimi stroji

Iz mrežnega sistema je sestavljen:

 1. Plastično ohišje.
 2. Pokrov iz jeklene mreže.
 3. Električni motor.
 4. Ploščni nož za premikanje.
 5. Baterija ali USB polnilni kabel.

Za občutljivo kožo uporabite britvico s folijo. Fina mrežasta kovinska mreža ščiti kožo pred neposrednim stikom z rezalnimi elementi, kar odpravlja možnost poškodb kože.

Iz rotorjevega sistema je sestavljeno:

 1. Plastično ohišje.
 2. Rotacijski nož.
 3. Mrežni disk.
 4. Pogonska enota.
 5. Preklopite.
 6. Polnilna baterija ali USB polnilni kabel.

Z vrtljivim brivskim sistemom se ravna z neenakomernimi strdišči in čistejšimi od britvic.

Možnosti dodatne opreme za vse vrste strojev

Sodobne britvice katere koli vrste so opremljene s funkcijami, kot so:

 1. Indikator za vklop / izklop brivnika.
 2. Indikator baterije.
 3. Samodejna zaščita baterije pred prekomerno polnjenje.
 4. Plavajoča glava za enakomerno prileganje in tesno britje.
 5. Sistem za čiščenje in samočiščenje, nadzor onesnaženja.
 6. Regulator in nastavitev pod omrežno napetostjo: ročno ali avtomatsko.

Prednosti in slabosti električnega brivnika iz folije

Mrežni brivniki so idealni za moške z občutljivo kožo. Še posebej občutljivo britje nudijo električni brivniki, katerih mreža je prekrita s tanko plastjo platine. Na drugi strani ta vrsta naprav ne nudi popolne nege..

Katera britvica je boljša - mrežasta ali vrtljiva? Vsak moški mora to določiti sam. Najboljša možnost bi bila, da preizkusite vsako vrsto zase in izberete najprimernejšo napravo..

Sorte

Električni brivniki so različni:

 • s trimerjem;
 • različno število brivnih blokov;
 • s plavajočo in fiksno glavo.

Zadnji dejavnik bo vplival na kakovost vašega britja. Premična delovna površina odlično sledi zavojem telesa, pritrjena - ne.

Kako shraniti britvico iz folije, pravila o negi

Električno britvico je treba pravilno vzdrževati, redno čistiti in mazati rezila. Če tega ne storite pravočasno, se bo vaš rezultat britja zmanjšal..
Naprava omrežja mora biti izključena iz električnega omrežja in izklopljena. Nato odstranite del za britje in trkajte na ravno površino s hrbtnim delom glave - to vam bo pomagalo očistiti odrezanih in zlepljenih dlačic. Mreža je zelo tanka in se zlahka poškoduje s čopičem. Nože lahko očistite z mehko krtačo iz standardnega kompleta.
Pozor! Mrežice na stroju je treba zamenjati vsaj enkrat na leto in pol..
Pravila shranjevanja brivnika za folijo so enaka kot za vrtljivi brivnik - shranjujte na suhem mestu, zaščiteno pred otroki in živalmi..

Prednosti in slabosti vrtljivega električnega brivnika

Sodobni električni brivniki z rotacijskim tipom imajo v glavnem dvojno rezilo. Omogoča visoko kakovostno britje. Torej, prvo rezilo služi za dvig las, drugo pa ga odreže pod posebnim kotom.

Ta oblikovalska funkcija omogoča obvladovanje neenakomerno rastočih ščetin, ki imajo lahko različne smeri. To funkcijo morate najprej upoštevati, ko se morate odločiti: vrtljivi ali mrežasti električni brivnik? Katero izbrati? Odgovor na to vprašanje je treba iskati z vidika učinkovitosti. Torej, ko uporabljate vrtljivo britvico, koža obraza postane popolnoma gladka. Posebej učinkovita je britvica, pri kateri imajo plošče na brivni enoti odprtine za kratke ščetine..

Ta značilnost naprav pomembno vpliva na izbiro električnega brivnika. Vrtljive ali mrežaste - v vsakem primeru je treba upoštevati posamezne značilnosti. Noben specialist ne more dati nedvoumnih nasvetov.

Sorte

Modeli so lahko opremljeni z 1, 2 ali 3 brivnimi glavami. Zadnja možnost se nahaja na delovni površini v obliki trikotnika in je pod določenim kotom. Vsak posamezen blok zagotavlja kakovosten postopek, ki se tesno oprime kože. Set vključuje dodaten nastavek za nego brkov in brade - trimer. Lahko ga enostavno podaljšate s pritiskom prsta na poseben vzvod.

Skladiščenje in nega

Vsaka naprava v hiši, če boste pravilno skrbeli in upoštevali pravila shranjevanja, vam bo služila dolga leta. Rotacijski brivnik ni izjema. Brez dvoma je treba stroj, kot vsak električni aparat, držati stran od vode, otrok in živali. Tako ga lahko zaščitite pred lomljenjem ali mehanskimi poškodbami..

Pravočasno čiščenje bo pomagalo ohraniti brivnik in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Za to komplet vključuje posebne čopiče. To je treba storiti vsaj enkrat na teden. Če uporabljate funkcijo mokrega britja - po vsaki uporabi in samo, ko je izklopljena. Pomembno je, da občasno očistite britvice. Nekateri stroji so opremljeni z nastavkom Jet Clean ali Clean Smart. To je vsestranska naprava, ki vam bo pomagala ne samo očistiti, temveč tudi napolniti električni brivnik, podmazati brivne glave.

Priporočljivo je, da brivne glave zamenjate vsaj enkrat na eno ali dve leti, odvisno od pogostosti uporabe. Na primer, to počnem enkrat na leto in pol..

Pozor! Če je britvica zlomljena, je ne razstavljajte sami, jo odnesite v servisni center in posebej usposobljeni ljudje bodo diagnosticirali in odpravili težavo. V nasprotnem primeru lahko "odlepite garancijo".

Katera britva je boljša: vrtljiva ali mrežasta, kako se razlikujejo in kako pravilno izbrati

Številni se takoj ukvarjajo s tehničnim "polnjenjem" obeh vrst in takoj zastavijo vprašanje: kateri je boljši za določen tip kože. Ta trenutek je pogosto odločilen pri nakupu.

Za grobo strnišče

Rotacijski modeli se bolje spopadajo s takšno vegetacijo: njihove značilne luknje bodo obrezale vse ščetine pod korenino..

Imajo tudi druge prednosti:

 • premične rezalne enote lahko delujejo v različnih ravninah in odlično sledijo konturi obraza;
 • samoostrežna funkcija noža, ki podaljša življenjsko dobo rezalnega roba;
 • tudi cenovno ugodni izdelki z dvema noževima v bloku niso veliko slabši od dražjih, kjer jih je 3 ali več (poleg tega jih v končnem rezultatu pogosto presežejo).

Toda rotacijski brivnik ima pomembno pomanjkljivost: po obdelavi občutite občutljivo draženje, zato ta naprava ni primerna za vse (in to je glavna pomembna razlika za uporabnika).

Za občutljivo kožo

Tovrstna dela so bolj primerna za brivnik s folijo. Za razliko od vrtljive enote, ki lahko včasih samo zategne dlake, kar povzroča bolečino, mrežaste palice takoj naribajo ščetine, ne da bi povzročale nelagodje.

Druge prednosti vključujejo:

 • enostavnost zamenjave mrežnega očesa;
 • bolj popravljiva zasnova;
 • hitro zasvojenost s tem režimom britja;
 • možnost odstranjevanja debelih dlak (dolžina oprijema je daljša od dolžine rotorja).

Res je, da vse te prednosti nekoliko bledijo ob ozadju "družine" minus mrežastih blokov - mehkoba obdelave ne nadomesti vedno slabega britja na težko dostopnih mestih.

Primerjava parametrov rotacijskih in folijskih brivnikov

Kateri brivniki so boljši: vrtljivi ali mrežasti? Upoštevajmo glavne parametre vsake britvice:


Imenovanje. Pri izbiri električnega brivnika upoštevajte vaš tip kože:

 • Groba koža. Priporočljivo je dati prednost vrtljivim enotam, ki učinkovito odpravljajo debele ščetine. Zahvaljujoč prisotnosti okroglih in podolgovatih lukenj se lahko strdijo strnišča.
 • Občutljiva koža. Priporočljivo je izbrati mrežaste modele, ki odstranjujejo strnišče, ne da bi povzročali bolečino. Fina mrežasta struktura ne samo odstranjuje dlake, ampak tudi ščiti kožo pred neposrednim stikom z rezilom.

Velikost in udobje. Kakšna je razlika med brivnikom za folijo in rotacijskim brivnikom? Britvice se lahko razlikujejo po velikosti in uporabnosti:

 • Velikost. Modele mrežnih brivcev mnogi cenijo zaradi dejstva, da so v primerjavi z vrtljivimi napravami manjši in lažji..
 • Enostavnost uporabe. Vrtljivi modeli so ugodnejši, ker si veliko lažje obrijejo brke in brado. Nizka raven hrupa je tudi ena od njihovih prednosti. Mrežne naprave je precej enostavno vzdrževati, saj zamenjava mreže ne traja veliko časa..

Opomba! Pri uporabi britvic je treba upoštevati nekatere stvari:

 • Mreža. Pred uporabo brivnika za folijo je priporočljivo preveriti stanje folij, saj lahko prisotnost razpok zelo negativno vpliva na kakovost britja..
 • Rotacijski. Pri britju ne pritiskajte na kožo z britvico. To lahko povzroči bolečino in celo poškodbe kože..

Zmogljivost britja. Kateri brivnik je bolje izbrati: vrtljiv ali mrežast? Vrtljivi in ​​mrežasti modeli odstranjujejo dlake s kože na različne načine:

 • Rotacijski. Vrtljivi modeli z več rezili omogočajo zelo hitro odstranjevanje vegetacije na koži. Vendar lahko to povzroči draženje kože..
 • Mreža. V enem prehodu ne morejo popolnoma odstraniti strnišča, zato morate britvico peljati okoli istega mesta večkrat. In to lahko povzroči tudi pordelost kože..

Vrtljivi brivniki lahko hitreje odstranijo dlake

Preživeti čas. Za ta indikator imajo očitne prednosti vrtljivi električni brivniki. Njihove glave se vrtijo z veliko hitrostjo in zelo hitro odstranijo strnišče. Toda mrežasti modeli las ne odstranijo takoj, kar upočasni postopek britja..

Opomba! Sodobni električni brivniki so običajno opremljeni z odstranljivimi mini baterijami, ki jih je mogoče napolniti v 5-15 minutah. Takšne baterije so zelo koristne za potovanja na podeželju..

Varnost. Varnost postopka britja je eno od pomembnih meril za izbiro električnih brivnikov:

 • Rotacijski. Racionalna izbira šob zagotavlja visoko varnost vrtljivih modelov. Če pa rob rezila postane dolgočasen, je lahko boleče..
 • Mreža. Med postopkom britja bi morali optimalno izbrati kot naklona električnega brivnika. V nasprotnem primeru so možni manjši kožni kosi..


Življenska doba. Kaj je bolje: mrežast ali vrtljiv električni brivnik? Električni brivniki imajo lahko različno življenjsko dobo:

 • Rotacijski. Priključki so zelo odporni na mehanske poškodbe. Zamenjati jih je treba le, kadar pride do znatne obrabe. To še posebej velja za najsodobnejše modele s titanovo prevleko..
 • Mreža. Rezalne mreže so veliko manj stabilne. Tudi pri rabi svetlobe se lahko oblikujejo vdolbinice, kar poslabša delovanje britja.

Razpoložljivost dodatnih funkcij. Pri izbiri vrtljivega ali mrežastega električnega brivnika je priporočljivo biti pozoren na njihovo funkcionalnost:

 • Funkcija samočiščenja. Napredni modeli britvic so na voljo z rezervoarjem, napolnjenim z razkužilom. Zahvaljujoč tej funkciji električni brivnik očistimo, razkužimo in posušimo..
 • Mokro britje. Uporaba modelov z izključno funkcijo suhega britja lahko draži kožo. Toda mokro britje, v katerem se lahko uporabljajo različni geli in mazila, je zelo koristno za moške z občutljivo kožo. Kontaminacijo brivnika lahko odstranite z izpiranjem pod tekočo vodo in sušenjem..
 • LCD zaslon. Prisotna v premium modelih. Ne prikazuje samo napolnjenosti baterije, ampak tudi opomni, kdaj morate zamenjati rezila ali jih nujno očistiti.
 • Samodejno vlaženje. Inovativni modeli so opremljeni z rezervoarjem za razpršilnik. Pred uporabo morate posodo napolniti z vlažilnim gelom, ki se nanese na kožo med britjem..

Prikaz razpoložljivosti
Vrsta hrane
Mokro britje
Za informacijo! Nekateri električni brivniki so lahko opremljeni s priključki USB, barvnimi indikatorji, dodatnimi stojali za uporabo v kopalnici, funkcijo hitrega polnjenja, predel za odrezano dlako

 • Trimer. Njegova prisotnost je pomembna za moške z gosto vegetacijo. Trimerji se razlikujejo po dizajnu. Po eni od klasifikacij so lebdeči in nepremični. Plavajoči modeli so zaželeni, saj vam omogočajo, da pridete na težko dostopna mesta. Trimerji so tudi vgrajeni (nameščeni med rezalnimi elementi) in izvlečni (podaljšajte se ob pravem času).
 • Število brivnih glav. Ta indikator meri učinkovitost britja. Večina modelov električnih brivnikov ima več nastavkov za britje. Na voljo so tudi nestandardne naprave z velikim številom glav.
 • Vrsta hrane. Folije in vrtljivi brivniki napajajo električno omrežje ali baterije za ponovno polnjenje. Večina naprav je omrežno napajana. AC brivniki so poceni, vendar so odvisni od dolžine vrvice. V zadnjem času so vse večje povpraševanje po polnilnih napravah, za katere je značilna mobilnost in enostavna uporaba..

Kakovost britja

Večina vrtljivih brivnikov ima 2 rezila, tako kot električni brivnik Brown. To pomaga, da se ščetine odkrijejo kakovostno, saj prvi element palico dvigne, drugi pa odreže. Mrežni modeli britje las šele po več manipulacijah na istem območju.

Velikost in udobje

Če govorimo o velikosti, potem bo primat pri mrežastih enotah: so bolj kompaktne in lažje - vpliva na enostavnejši dizajn.

Pomembno! Pred uporabo se prepričajte, da ponovno preverite stanje mrež in blokov - razpoke in vdolbine na teh ravninah bodo ob britju povzročile veliko neprijetnosti (ali celo ureznin)..

Tistim, ki radi eksperimentirajo, bo všeč možnost dela z vrtljivimi: lahko delajo s trimerjevim nastavkom. Oblikovanje brkov ali brade s takšnim početjem je kos torte. Komplet ponavadi vsebuje šobo za kratko strnišče.

Podobni dodatki se uporabljajo pri uporabi mrežastih britvic, vendar so še vedno slabši po učinkovitosti (kar delno nadomešča njihov velik izbor).

Rotacijske modele odlikuje tudi tišja "dispozicija" - večina trenutno ponujenih izdelkov je praktično tiha.

V zvezi z vzdrževanjem (kar pomeni zamenjavo mrežice) je mreža bolj donosna - pri njih gre za nekaj sekund.

Uporabnost je zelo odvisna od ravnanja z instrumentom. Toda tudi tukaj rotor pride ven naprej: njegovi elementi so močnejši, jih je treba manj pogosto menjati, manj časa pa je potrebnih za odhod.

Hitrost britja

Preden izberete rotacijski ali folijski brivnik, se odločite, kakšno hitrost bi radi videli. Okrogle vrtljive šobe se premikajo z veliko hitrostjo, kar omogoča hitro odstranjevanje strnišč na določenem predelu obraza in ne lezenje večkrat, dokler koža ne porumeni. Hkrati bo morala mreža očesa večkrat iti čez isto mesto, da bi odrezala vse dlake. Na srečo brez posledic za kožo. Edini odpadek je čas, ki je potreben za resnično čisto britje. V tem pogledu vrh ostane tudi za vrtljivim električnim brivnikom..

Varnost pri delovanju

Zasnova nastavkov rotacijskega sistema omogoča depilacijo varno za kožo. S takšno britvico je nemogoče narediti reze ali praske. Če mrežica ni pravilno nagnjena na kožo, se lahko pojavijo tanki poseki. Zato prednost v tej kategoriji obdrži rotacijski izdelek..

Razpoložljivost dodatnih funkcij

Napredek ne miruje, kar je vplivalo na funkcionalnost električnega brivnika.

V značilnostih sodobnih modelov so sklicevanja na:

 • samočiščenje, za katerega velja, da je nekaj dobre oblike, ne glede na vrsto aparata. Preprosto je - na nože položijo gel in jih spustijo v posebno posodo;
 • sposobnost dela z mokro metodo britja (vrsta britvice prav tako ni pomembna, čeprav mrežaste naprave slabše delujejo z geli in peno - rob si prizadeva, da bi se zamaznil, medtem ko dlake manjkajo). Poleg tega se vlažilni gel pogosto dostavi samodejno, le napolniti morate rezervoar;
 • plavajoča vrsta glave. To je prednostna naloga vrtljivih instrumentov. V prodaji so tudi mrežasti izdelki s podobnimi robovi, vendar je njihova učinkovitost manjša (nekoliko bolj učinkovita kot "mreža" z ločnimi glavami, a na našem območju je to še vedno redkost);
 • LCD zaslon. Najbolj uporabna stvar - pokaže napolnjenost baterije, če je potrebno, vas opomni na zamenjavo rezil ali nujno čiščenje;
 • hlajenje kože, zmanjšanje stopnje draženja;
 • polnjenje prek priključka USB.

Ali si vedel? Legendarna sovjetska britvica "Kharkov" je imela vrtljivo zasnovo, celo prvi izdelki, izdani v poznih petdesetih letih prejšnjega stoletja, so imeli dve glavi.

Seznam je impresiven, še posebej, če upoštevate, da veliko modelov prihaja s tako imenovano priključno postajo, ki z brivnikom igra takšno servisno postajo - razkužuje in čisti, maže in polni. Glavna stvar je, da tekočino v rezervoarju pravočasno spremenite..

Žično ali baterijsko

Z izbiro med stacionarno žično napravo ali prenosno je vse preprosto - za tiste, ki porabite veliko časa na službenih potovanjih ali potovanjih, bi bil električni brivnik z baterijo boljši. Akumulatorski brivnik - izbira tistih, ki jih prostor ne omejuje.

Po britju

Vrtljive glave z dvojnimi rezili stojijo narazen: prva dvigne dlake, druga pa jih odreže. Kot rezultat, dobesedno z enim prehodom, na koži ne ostane nobena sled vegetacije. Toda moški z občutljivo kožo bodo morali plačati ceno z rdečico in draženjem..

Čeprav se takšna slika lahko pojavi pri uporabi mrežastega sistema: odstranjevanje dlačic v enem koraku je problematično (pogosto morate strnišče ujeti s palico). Premikanje britvice pogosto na istem mestu, vendar v različnih smereh, lahko dobi isto rdečino..

Toda sčasoma lastniki pridobijo nekaj izkušenj in število takšnih manevrov se zmanjšuje, kar dobro vpliva na stanje dermisa..

TOP 3 električni brivniki iz folije

Razmislimo o najbolj priljubljenih omrežnih napravah. Začnimo s častnim tretjim mestom.

Braun 3020s Series 3

Za model je značilna preprostost in zanesljivost, ima najbolj potrebne možnosti, zahvaljujoč temu, da je koža gladka. Brivnik se vklopi / izklopi s pomočjo enega gumba, pod katerim je svetlobni indikator napolnjenosti baterije (lahko je zelen ali rdeč). Ne pozabite, da je ta britvica namenjena izključno za suho britje.!

Braun 3020s Series 3

Obstaja izvlečni trimer, ki omogoča hitro obrezovanje brkov ali templjev. Fiksna glava ima 3 plavajoče rezalne dele. Skrb za napravo ni nič zapletenega: po vsakem britju morate samo odstraniti glavo in sprati pod pipo.

 • enostavnost nege in upravljanja;
 • kakovostno odstranjevanje kratkih ščetin;
 • brez težav z rezervnimi deli.
 • sposobnost uporabe izključno za suho britje;
 • Težko odstranjevanje strnišč na težko dostopnih mestih;
 • visoki stroški.

Panasonic ES-RT37

Sorazmerno poceni model s kakovostno montažo (britvica je vodoodporna, pravi proizvajalec). Uporablja se lahko za mokro britje, dobro se spopada tudi z zelo dolgimi strnišči. Polnilnik deluje na različne napetosti, za polnjenje brivnika potrebuje le 1 uro.

Deluje izključno na baterijo. Priložena je tudi posebna krtača za britvice. Vrtenje brivne glave - samo vodoravno, čeprav je to povsem dovolj.

 • prisotnost 3 mreže za britje;
 • uporabljajte za suho in mokro britje;
 • po draženju ni draženja.
 • naprave ne morete uporabljati med polnjenjem baterije.

Braun 760cc Series 7

Odličen mrežasti model, ima vse, kar potrebujete za kakovostno britje. Naprava je opremljena s posebno postajo za polnjenje in čiščenje akumulatorja. Na postajo je priključen poseben vložek, napolnjen s tekočino (priložen tudi kompletu). Poleg tega je priročna torbica za potovanje.

Braun 760cc Series 7

Na opombo! Na telesu je 6 gumbov, ki vam omogočajo, da ne samo vklopite ali izklopite brivnika, temveč tudi prilagodite intenzivnost dela, ponastavite nastavitve, blokirate gibanje glave, ga zaskočite..

Polni se v eni uri, brez ponovnega polnjenja pa ne več kot 50 minut. Rezalna površina trimera je rahlo ukrivljena zaradi lažje uporabe.

 • čisto in udobno britje;
 • samorazkuževanje in čiščenje (zahvaljujoč posebni postaji);
 • dolga življenjska doba baterije.
 • visoka cena;
 • visoki stroški nadomestnih blokov.

TOP-3 vrtljivi električni brivniki

Tu so najboljši pripomočki za suho in mokro britje.

Philips S9151

Najboljši, po ocenah, je vrtljiv električni brivnik. Telo je narejeno iz čudovite žametne plastike, na njem so 3 plavajoče glave. Model je opremljen z zgoraj omenjeno čistilno / polnilno postajo, etui, polnilcem, odstranljivim trimerjem. Teža naprave je majhna - le 170 g. Obstaja samo en gumb. Vodotesno ohišje.

Na voljo je tudi plastični nastavek, ki prilagodi dolžino las. Vzdrževanje kot tak ni potrebno, električni brivnik morate namestiti na posebno postajo (zamenljivi vložki s tekočino, ki so v njem, se prodajajo povsod).

 • odlično drsi po koži;
 • privlačen dizajn;
 • pametna rezila - samodejno določajo dolžino las in se po potrebi dvignejo;
 • etui je zaščiten pred vlago;
 • za čiščenje je potrebnih zelo malo časa.
 • visoki stroški - ne samo same naprave, temveč tudi potrošnih materialov.

Brivnik Philips S7720 7000

Sodoben model, udoben, optimalen za vsakodnevno britje. Obstaja možnost samočiščenja (SmartClean), pa tudi ostre rezila GentlePrecisionPRO, ki se lahko samoostrimo. Britvica se gladko in mehko premika po koži, odstranjuje najmanjše dlačice, kljub temu pa po britju ne bo draženja. Glave se lahko premikajo v 5 ravninah, natančno po najmanjših anatomskih ovinkih.

Brivnik Philips S7720 7000

Naprava je opremljena s tekoče kristalnim zaslonom, ki prikazuje vse potrebne podatke (o polnjenju, potrebi po čiščenju itd.). Vodotesno ohišje zanesljivo ščiti vse elektronske dele, tako da je brivnik mogoče varno oprati.

 • eleganten in lep videz;
 • dolga življenjska doba baterije;
 • kakovostna montaža;
 • vodotesnost.

Philips S7510

Ta model ima 3 vrtljive nože, ki se premikajo v različnih ravninah, da se zagotovi kakovostno britje. Zanesljiva baterija zagotavlja dolgotrajno avtonomno delovanje. Brivnik ima polnilnik, trimer in torbico za potovanje. Obstaja samo en gumb, vendar več LED (obveščanje o blokiranju, potrebi po čiščenju, polnjenju).

Naprava se v celoti napolni v 50 minutah in je v tem času ni mogoče uporabljati. Trimer ima 5 položajev, tako da lahko uporabnik nastavi želeno dolžino las. Nega ni težavna - preprosto morate odstraniti glavo in jo sprati pod pipo.

 • enostavnost tečaja;
 • praktičnost;
 • čisto britje;
 • ergonomska oblika (britvica je udobna za držanje).
 • za britje traja dlje kot britvica.

Kako se pravilno in varno obrijete z električno britvico

Držite napravo, ki ste jo pravkar kupili, jo želite takoj preizkusiti v akciji. Toda vsaka metoda (naj bo to odstranjevanje dlak s strojem ali električni brivnik) ima svoje specifike..

Da bi bil postopek čim bolj udoben, upoštevajte naslednji algoritem:

 • Najprej je koža pripravljena na postopek. Če uporabljate suho metodo, je ne smete pariti ali navlažiti - rezilo preprosto ne bo vzelo dlake. Neposredno pred britjem kožo razkužimo (kolonjska voda bo storila) in počakamo, da se posuši. Pri moških s suho vrsto dermisa lahko to točko preskočite - takšni izdelki jim bodo povzročili občutek "tesne" kože in luščenja. Pri mokri metodi se vzame gel brez pena.
 • Vklopimo britvico. Kožo rahlo povlečete s prosto roko, poskusite držati napravo pod pravim kotom do želenega območja.
 • Delovna površina se premika z lahkimi gibi (ni vam treba pritiskati s silo). Rotacijski aparat se premika v krogu, mrežni aparat je usmerjen navzgor in navzdol.
 • Po končanem postopku splaknite preostale dlake s toplo vodo, če pride do pordelosti, nanesite gel po britju.

Pomembno! Ko izbirate balzam za mokro britje, bodite pozorni na njegovo sestavo. Visokokakovosten gel se proizvaja s sodelovanjem citrala (deluje kot antiseptik) in nadomestka za medicinski alkohol - izopropanol.

Na splošno nič zapletenega. Toda za tiste, ki so pravkar prešli iz običajnih strojev, se lahko takšna inovacija sprva zdi kot mučenje - in glava se zdi, da gredo v napačno smer in draženje po licih. Pokažite potrpljenje: po tednu ali dveh se bo koža navadila, spretnost, pridobljena v kratkem času, pa bo obred britja spremenila v hiter in varen postopek.