Uporabni članki

Henna je prah iz posušenih listov Lawsonia, barvila za lase rastlinskega izvora. Tradicionalno se uporablja za okrasitev telesa, barvanje las in tkanin ter za zdravljenje v Indiji, Pakistanu, Severni Afriki in mnogih arabskih državah..

Tako poznana kana in o njej se naučiš toliko novega.

KNJIGA O HNA

Kaj je Henna?

Henna je prah iz posušenih listov Lawsonia, barvila za lase rastlinskega izvora. Tradicionalno se uporablja za okrasitev telesa, barvanje las in tkanin ter za zdravljenje v Indiji, Pakistanu, Severni Afriki in mnogih arabskih državah..

Lawsonia inermis L. je dokaj visok grm do 2 metra, ki raste v vročem in suhem podnebju. Ponoči oddaja specifičen vonj. V glavnem gojijo v Indiji, Sudanu in Egiptu.

Za izdelavo olja se uporabljajo belo-roza cvetovi. Iz listov, ki jih naberemo med cvetenjem, po sušenju in mletju v prah naredijo barvo. Listi, ki rastejo na visokih vejah, se uporabljajo za barvanje na koži, saj imajo močnejšo barvno sposobnost. Spodnji listi se uporabljajo za barvanje las. Iz antičnih časov so posušeni in zmleti listi kana uporabljali za barvanje ne le las, temveč tudi nohtov, dlani, volne in svile. Po zbiranju se prašek iz kano takoj pakira in da v vakuum, saj se barva dokaj hitro pokvari na zraku..

Henna je naravno barvilo, ki daje na eni strani lase lepo, bogato in naravno barvo, po drugi strani pa jo zdravi in ​​obnavlja. Naravno barvilo ne samo barva lase, ampak je tudi zelo koristno za lase. Svoje lastnosti je uporabljal v starem Egiptu za barvanje las pred več kot 5000 leti. Henna obarva s posebno kislino. Veže kolagen v kožnih celicah in lasni keratin, zaradi česar so pordeli.

Listi kane se zbirajo, posušijo in zdrobijo v prahu. Ko mešamo s tekočinami srednje kislosti, začne kona obarvati kožo, lase, nohte v rdečkasto oranžni barvi.
Listi kane vsebujejo molekule rdeče-oranžne barve. Vidite jih lahko v osrednji veni lista. Henin list vsebuje 1-4% teh molekul, odvisno od podnebnih in talnih razmer.

Listi z največjo vsebnostjo molekul barvila (običajno 5% na pridelek) so v prahu in skrbno presejeni, da usnje okrasimo z vzorcem. To se pogosto uporablja v severni Afriki, na Bližnjem vzhodu in v Južni Aziji. To je zelo kakovostna kana za Body Art. Henna za body art se uporablja za nanašanje vzorcev na roke in nohte, kar velja za lepo in prinaša veliko sreče.

Čeprav se kana raste v številnih državah, pride samo v eni barvi, čeprav je odvisno od podnebja v tleh nekaj različnih barv. Nekatere vrste kane vsebujejo več barvila kot druge. Največ barvil prihaja iz najbolj vročih in najbolj suhih območij.

Kana poleg rdečkastega odtenka daje lepi sijaj. Pod vplivom snovi, ki jih vsebuje kana, se zunanja površina las stisne in stisne. Pri barvanju kana v prahu ne prodre v strukturo las, vendar lase dolgo časa barva, skoraj kot barvilo. Zato po barvanju s kano tanki lasje postanejo trdnejši in se zdijo debelejši, debeli lasje pa - bolj veličastni.

Poleg tega kana vsebuje snovi, ki zategnejo zunanjo luskasto plast in dajo lase sijaj. Poškodovana ali beljena barva za lase zelo močno; čista kana ni primerna za kemično kodrane ali sive lase.

Upoštevati je treba, da so s kano obarvani le naravni rjavi ali naravno temno blond lasje. Henna ponavadi zbledi. Toda uporabljajo ga največ enkrat na mesec. Pogosta uporaba ima nasprotni učinek: lasje postanejo dolgočasni. Če pa ste lase pred kratkim barvali s kemičnim izdelkom, črtastimi ali prepojenimi, potem se vzdržite barvanja s kano, saj so rastlinska barvila zelo slabo kombinirana s kemičnimi. V tem primeru je rezultat lahko popolnoma nepredvidljiv. Barva lahko prevzame kateri koli odtenek - od oranžne do zelene. Kemije se po barvanju las s keno ne sme izvajati.

Če so vaši lasje zelo lahki, bodite pozorni, da se bo barva izkazala za rdečo. Henna je zelo obstojno barvilo. Z dlak ga ni mogoče odstraniti dlje časa. Ko se lasje barvajo s kano, ne morete barvati las ali narediti perme. Čista kana ni primerna za ljudi, ki želijo barvati več kot 40% sivih las.

Naravna praška sveža kana ima sivo-zeleno barvo. Bolje je, da ga hranite v hladilniku, zaščitite pred izpostavljenostjo zraku.

Malo zgodovine Henna in barvila za lase

Kombinirani izdelki na osnovi kane, kot so „črna kana“, „rdeča kana“, „nevtralna kana“, obstajajo zaradi nesporazumov in nepoznavanja zgodovine barvanja las. Občasno, ko so se odnosi s Severno Afriko, Indijo, Evropo in Bližnjim vzhodom izboljševali, je kana postala dobra trgovina. V Evropi je bilo preveč hladno za gojenje kane in indiga, zato tehnologija uporabe teh rastlin za barvanje las ni bila znana. Do nedavnega je bila večina kine izvožena zahodno iz Egipta in Indije..

V poznem 19. stoletju so ženske v Istanbulu in Smirni uporabljale 15.000 kilogramov kane letno kot barvilo za lase. Večino kane, ki se uporablja v trgovini, smo mešali z drugimi materiali za proizvodnjo različnih barv. Formule teh izdelkov so bile zadržane v tajnosti, vendar so bile znane številne sestavine - kana, aluminij, sladkor, železov sulfat, bakrov sulfat, arome itd. Ta sredstva so prišla iz proizvodnje svile. In lahko spremenijo barvo las, tako kot so spremenile barvo svile. To so bili prvi primeri kompozitne kane, ki je spremljala uvedbo kane in indiga na trg. Sestava teh skladov ni bila navedena, ker ni bilo potrebe, zato nihče ni z gotovostjo lahko povedal, kaj kupujejo. Vsako barvanje las se je imenovalo Henna, ne glede na to, kaj je bilo v sestavi.

Ko so evropski diplomati in popotniki končali v tujini in se kopali v Turčiji, Egiptu, Maroku, Algeriji, Indiji in drugih državah. Ko je prišlo v kopel, so padli v javno kopel. Kopeli so bili Hammam, čudovita, sproščujoča območja za rekreacijo, kjer so ljudje ves dan klepetali s prijatelji, se učili tračev, sprejemali masaže in nego las. Posebej cenjeni in bogati obiskovalci so si lahko ob posebnih priložnostih barvali lase in brade s kano in indigo.

Nekateri zahodni popotniki so bili zgroženi, da so bili njihovi lasje in brade pokriti z zelenkasto maso in frizerja ni bilo mogoče ustaviti. Ko se je masa sprala, so ugotovili, da so brade in lasje videti zdravi, sijoči in brez sivih las. Ko so to zapisali v svoje dnevnike, niso razumeli, kaj se je zgodilo in kaj je bilo uporabljeno v tej zeleni sestavi, razen besede "kana".

V javnih kopališčih so bili moški in ženski dnevi. Ženske so odhajale v Hamam vsaj enkrat na mesec, da bi očistile svoje telo po menstruaciji. Ženske so si pripravljale mešanice iz kane dan pred odhodom v kopeli. V hamamu so imeli dovolj časa in dodatnih rok, da si med seboj pomagajo barvati lase s kano in indigo, pa tudi barvati roke, nohte in stopala.

Popotniki iz Evrope so pogosto s seboj vzeli umetnika ali fotografa, da bi ujeli eksotični svet in domov prinesli slike kopalnic, žensk z dolgimi, sijočimi lasmi, moških s črnimi bradami in brki. Podobe življenja turškega harema in lepih žensk z dolgimi lasmi so osvojile misli Evropejcev 19. stoletja in ustvarile povpraševanje po izdelku..

Evropske države so s kolonialno širitvijo okrepile trgovinske odnose s Turčijo, hno so začeli dobavljati v Evropo skupaj s preprogami, čajem in drugim luksuznim blagom. "Orientalske ženske" iz haremov na Bližnjem vzhodu so bile evropski domišljiji predstavljene kot skrivnostna, čutna in vzbujajoča želja in izvirajo iz življenja, polnega strasti, poželenja in razkošja... kot tudi vsega, kar jim v življenju manjka.

Turški trgovci so z veseljem dobavljali svoje izdelke evropskim ženskam, ki so verjamele, da bi lahko postale tako zaželene kot vzhodne ženske. Eden od priloženih izdelkov je kana. Še posebej pogumne evropske ženske so začele barvati lase s kano v drugi polovici 19. stoletja, prav tako so začele eksperimentirati z barvanjem nohtov in stopal, da bi si ustvarile videz, ki po njihovem mnenju ustreza videzu žensk na vzhodu. Ležali so na turških in perzijskih preprogah, se obdali s predmeti orientalskih pripomočkov itd..

Madame Patty, znana viktorijanska operna diva, lepotica, socialistka in mednarodna zvezda, je lase pozno barvala s kano. Postala je predhodnica mode s kano v evropskem mainstreamu, saj je veliko žensk oboževalo njene goste temno rjave lase in jih poskušalo kopirati. Leta 1900 je bila druga najbolj znana ženska v Angliji po sami kraljici Viktoriji in je bila v svojem dnevu zelo priljubljena. Moški so ji grozili, da se bodo ubili, če ne bo postala njihova ljubica. Ženske so sanjale, da bi bile podobne njej: biti bogate, slavne, oboževane, eksotične z lasmi, barvanimi s kano. Ženske si niso mogle kupiti njene slave in sijaja, vendar so si lahko privoščile kano. Na vrhuncu njene kariere so se njeni lasje začeli siveti, kana pa je pomagala ohraniti mladosten videz, narediti jih goste, goste, temne z rdečim odtenkom. Lasje, ki so bili barvani s heno, so postali simbol vzhodne seksualnosti.

Med vladavino kraljice Viktorije in začetkom Edwardove vladavine so si ženske zrasle zelo dolge lase in včasih so imele tudi cignone. Mnogi ljudje so uporabljali kno, da so lasje obdržali svilnate in goste in pobarvali preko sivih las. V 20. stoletju je londonski časopis za ženske zelo presenečen ugotovil, da so blondinki ali beli lasje v modi, saj sivih las v preteklih desetletjih na glavah modnih žensk ni bilo videti. Ženske so sivo pokrivale sive lase in obarvale blond lase rdeče ali rjave s kano. Vendar je urednik časopisa zapisal, da čeprav frizerji iz Pariza in New Yorka trdijo, da lahko posvetlijo lase, tega v Londonu ne prakticirajo in postopek ni varen..

V 20. stoletju je bil Egipt glavni dobavitelj in gojitelj kane, ki so jo nato dobavljali Zahodu, oglaševalci pa so za svoje delo vzeli osnovo, da je bila sama ideja Egipta veliko bolj seksipilna, bolj eksotična, strastna, bolj skrivnostna, polna starodavnih znanj kot karkoli drugega. lahko predlagajo ZDA. Odkritje Tutankamonove grobnice, pa tudi priljubljenost lika Rudolpha Valentina v Šejku so spremljali prodajo številnih izdelkov na osnovi kane..

Lucille Ball in številne druge hollywoodske lepotice so si lase barvale s čisto kano, ko so jo lahko dobile. Henna je bila dobavljena iz Egipta v ZDA, na severni polobli pa ni uspevala (razen na nekaj krajih na Karibih, kjer so jo gojili priseljenci iz Indije). Dobava kane v ZDA je bila redka in nezanesljiva in se je kmalu v celoti prenehala..

Henna ostaja najbolj priljubljena barva v Severni Afriki, Arabskem polotoku, Južni Aziji in Indiji, toda tisti, ki menijo, da bi bilo "moderno treba bolje", še naprej uporabljajo kemijo. Nekdo raje kno sintetičnim barvilom, saj je to izraz njihovih zgodovinskih preferenc in njihove dediščine ter zdravje in lepoto las.

Barvanje las iz kane

Ko pasta kane premaže površino las, se njeni delci premaknejo v strukturo las in se vežejo na keratin. Nastala barva las je odraz naravne barve in delcev kane, ki se vežejo na keratin. Običajno, ko se svetloba odbija od las, barvanih s kano, zunanja plast las daje rdečkast odtenek. Barva, ki jo dobite zaradi barvanja, je neposredno odvisna od naravne barve vaših las. Ker se molekule rdeče-oranžnega barvila vežejo na keratin, ki obdaja jedro las, je nastala barva specifična za različne barve las in različne ljudi. Barva kane je prosojna, zato bo nanjo vplivala tudi vaša barva kože, saj se bodo te barve zlivale. Barvani lasje iz kane izgledajo, kot da je to vaša naravna barva. Samo najkakovostnejša kana (za body art) je varna za uporabo na barvanih, beljenih, oslabljenih in kodrastih laseh.

Henna odlično deluje na afroameriških laseh. Lase ne barva rdeče, ampak ji daje rdeč odtenek. Henna za body art se zlahka opere z kodrov, pletenic, kodrov in se lahko uporablja na oslabljenih laseh. Henna za body art naredi lase svilene in sijoče, popravi škodo zaradi kemičnih procesov.

Opazite lahko tudi, da je kana kombinirana z naravno barvo, zaradi česar je nastala barva lepa in naravnega videza. Kane lahko najprej preizkusite na laseh, ki jih naberete iz glavnika, da ugotovite, s katero barvo na koncu stopite, še preden se odločite, da jo boste nanesli po celotni glavi..

Metoda barvanja las z naravnim barvilom, in sicer s kano, je prišla z Vzhoda. Ti recepti so časovno preizkušeni. Na vzhodu se kana uporablja za barvanje ne samo las, temveč tudi nog, rok, nohtov in stopal. Barvilo je popolnoma varno. Rastlina, iz katere pridobivajo barvilo kane, vsebuje veliko eteričnih olj in taninov. Zato je kana dobra za lase, se krepi, zdravi, postane sijoča ​​in elastična. Henna zdravi tudi korenine las, ščiti jih pred škodljivimi vplivi sonca, pomaga pri prhljaju, ustavi izpadanje las.

Barvanje kane je občutljiva zadeva, veliko je odvisno od začetne barve las. Najlepši odtenek dobijo rjavolaske, rjavi lasje postanejo bogatejši in z zlatim odtenkom.

Henna nima tako močne lastnosti barvanja, da bi popolnoma skrila naravno barvo las, le ji daje rdečkast odtenek. Učinek kane na blond lase je veliko močnejši kot na črnih laseh, ki prevzamejo le rahel rdečkast sijaj. Čiste kane ne priporočamo samo za blond in sive lase, saj jo lahko barvamo v korenčko rdečo barvo.

Prvi način obarvanja s kano:
Za kratke lase potrebujete 50 g kane, za dolge lase - 200 g. Pripravite staro brisačo, rokavice za enkratno uporabo, čopič za barvanje, smetano, bombažno volno, celofanski ovoj ali vrečko, zaponke za lase. Najprej razredčite kno z vrelo vodo (približno 90 stopinj). Mešanico nenehno mešajte, dokler ne dobite goste paste. Prepričajte se, da ni ostalo nobenih grudic in je kosmiča enakomerna. V nastalo zmes lahko dodamo nekaj kapljic eteričnega olja. Tako boste dobili bogatejšo barvo. Poleg tega se bo barva enakomerneje porazdelila po laseh..

Posode z zdrobom lahko za 10 minut postavite v drugo posodo, napolnjeno z vročo vodo - pivo za izboljšanje učinka barve. Rahlo ohlajenemu kosmiču lahko dodamo en rumenjak - gruš se bo lažje nanesel na lase. Poleg tega rumenjak neguje in čisti kožo.

Ker kana obarva kožo in nohte, je postopek priporočljivo izvesti z gumijastimi rokavicami. Če ramena prekrijete z brisačo ali katero drugo nepotrebno krpo, lahko začnete slikati. Upoštevajte, da kana tkanine praktično ne opere. Na čelo vzdolž roba las lahko nanesete kremo, tako da lasišče ne obarva.

Henna se nanese na čiste, rahlo vlažne lase. Odrezani konci so predhodno razrezani, saj so pobarvani v svetlejšo barvo.

Da bi dobili enakomerno barvo las, je treba barvo enakomerno nanesti, na vsakih 1-1,5 cm narediti ločitve.

Na sredino odprtine nanesite kosilnico, jo razdelite po prerezu in nazaj. Razdelitev je treba opraviti v smeri od čela do zadnjega dela glave na dosegu oči. Ta zajema večino lasišča, vključno z lasmi za ušesi. Na hrbtni strani glave ostane le majhen del. Ki jih je treba slikati na slepo. Nazadnje so korenine las okoli obraza nežno prekrite s kano. Če kno redno uporabljate, potem je dovolj, da obarvate samo odkrito korenino; ob prvem obarvanju s kno morajo biti vsi lasje pokriti do koncev.

Ko poskrbite za enakomerno nanašanje kane, pokrijte glavo s plastično vrečko ali pokrovko in vse skupaj zvijte z brisačo..

Na vrat, pod rob plastike ali plastične vrečke, položite papirnati prtiček, da barva ne pušča.

Čas zadrževanja kane je odvisen od začetne barve, strukture las in želenega odtenka.

Svetlejši so lasje, hitreje deluje barvilo.

Rdeči lasje postanejo zlati v 5 minutah, rdečkasti po 10 minutah, lahki ticijan v 15 minutah in ognje rdeči po uri.

Temne lase je treba negovati vsaj 40 minut.

Brunettes morajo hrano hraniti 2 do 4 ure. Nekatere ženske lahko hrano hranijo celo noč..

Prvič je, da hrano zadržujemo še manj, kot je bilo načrtovano - ima tudi hena, čeprav ima kratkoročni učinek, zdravilni učinek.

Izperite kno s čisto toplo vodo brez šampona. Lahko uporabite balzam. Lase sperite, dokler voda ni bistra.

V vodo za zadnje izpiranje dodajte šibko raztopino kisa (1 žlica na liter vode). Kožo na meji las, če je obarvana, lahko očistite z mastno kremo.

Upoštevajte, da kana pokaže barvo tri dni po barvanju. Odhod na plažo ali solarij bo postopek pospešil.

Drugi način obarvanja s kano:
Kno zmešamo z limoninim sokom in naredimo pasto, ki je kot pire krompir. Limonin sok (ustekleničen ni nič slabši) kot sveže stisnjen sok. Če je vaša koža občutljiva na limonin sok in srbi po nanosu kane, uporabite pomarančni sok, grenivkin sok ali tekočine, ki so manj kisle kot limonin sok. Kis in vino bosta delovala, vendar vonjata močno. Ne uporabljajte jogurta. Ne bo delovalo bolje kot kislo okolje sadja, vendar bo ustvarilo dobro osnovo za pojav prhljaja. Zeliščni čaji srednje kislosti z malo limone bodo dobro delovali.

Malce klinčka v prahu lahko izboljša barvo, lahko pa tudi draži kožo..

Ni vam treba mešati kane z vrelo vodo. Barva takšne kane se bo zelo hitro spremenila v oranžno. Henna, pomešana z limoninim sokom, bo dala bogato temno barvo, ki se spremeni v temno rdečo. Kno pokrijemo s plastično vrečko in pustimo, da pasta stoji čez noč na sobni temperaturi. Če ga potrebujete hitreje, ga postavite na toplo mesto.

Pustite, da vaše testenine čez noč stojijo pri sobni temperaturi (21 stopinj). Medtem ko kana stoji, bo začela oddajati barvo. Najprej je potrebno, da list sprosti barvila, nato pa lahko medsebojno delujejo z lasmi. Ta postopek je bistven za najboljše rezultate. Če se vam mudi, lahko kano postavite na toplo, a NE Vroče mesto. Vaša kana bo za uporabo pripravljena čez dve uri (35 stopinj).

Ko ste pripravljeni nanesti pasto na glavo, dodajte še malo limoninega soka ali zeliščnega čaja, da bo pasta po konsistenci izgledala kot jogurt..

Prijava za heno:

 • Bogat in dolgotrajen nanos pomeni bogato barvo. Ne mešajte na mešanico. Bolj temeljit in velikodušen nanos pomeni bogatejšo barvo. Kano temeljito nanesite na lasišče.
 • Če želite, lahko korenine nekajkrat predhodno obarvate, preden jih popolnoma obarvate. Kano lahko uporabljate tako pogosto, kot želite. Henna je dobra za vaše lase.
 • Nosite rokavice, saj lahko na rokah pride do madežev kane. Če ne uporabljate rokavic, se lahko roke obarvajo v dveh tednih..
 • Kano najlažje izperete iz las, če kad napolnite z vodo, vanj potopite lase in zavrtite v krog. In pod tušem lahko operete ostanke.
 • Henna se lahko uporablja za barvanje brade in brkov, tako kot lasje na glavi. Le nekaj ur morate zdržati zeleno maso na obrazu..

Količina porabljene kane:

 • 100 gramov za kratke lase.
 • 200 gramov na las, če je dolžina ovratnika.
 • 300 gramov za lase do dolžine ramen.
 • 500 gramov za lase do pasu.

Tretji način obarvanja s kano:
Pred nanosom kane operite in posušite lase. Lase počešite za boljši nanos kane in lažje razrez las.
Začnite na zadnji strani glave in delajte na tem delu lasišča. Kano nanesite na lase. Več kane, bogatejša bo barva. Nato pojdite na naslednji oddelek in nanj nanesite kano.
Nadaljujte z nanašanjem kane na posamezne odseke, za udobje uporabite glavnik.

Mešanico nanesite na glave. Poskrbite, da bodo vsi deli glave dobro pokriti do lasišča. Ta tehnika se razlikuje od tiste, ki se uporablja za nanašanje kemičnih barv..

Ne bojte se uporabiti veliko kane. Ta postopek se sprosti, ohladi in obstajajo medicinski dokazi, da kana sprošča in lajša glavobole. Henna je precej težka na glavi. Na koncu je potrebno narediti masažo in "vmasirati" kano v lasišče, po masaži pa iti v posteljo. Ko so si ženske v Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu barvale glavo s kno, je bil celodneven proces, ki je vključeval prehranjevanje, razpravljanje o zadnjih novicah s prijatelji, večkratno kopanje in masažo celega telesa..

Ko je celotna glava pokrita do lasišča in je koža po obodu čista, morate glavo zaviti v plastiko ali nadeti plastični pokrovček. To bo pomagalo kni ohraniti toplino in vlago, da sprosti čim več barve. Očistite linijo las in ušesa ter počivajte 2-4 ure. Če vaši lasje niso občutljivi za barvanje, jih držite dlje. Lahko najdete udoben kraj in si privoščite. Na blazino položite brisačo.

Nato iz las sperite mešanico kane. Če imate zelo dolge lase in težko izperete vso kano, spustite glavo v polno kopalnico in pustite, da se malo namoči. Po tem je treba kno enostavno sprati z las..

Ostanke kane lahko sperete s šamponom. Uporaba posebnega šampona ni potrebna. Nekaterim je na splošno všeč, kako njihovi lasje dišijo po kani. Nekateri sovražijo ta vonj. Če ste slednji, v vodo preprosto dodajte čajno žličko sivke ali rožmarina v prahu, odstranite rastlinsko vsebino in s to vodo sperite lase..

Ko sperite kno, boste videli, da ni prhljaja več, korenine so popolnoma pobarvane, tudi če gre za blond lase po neuspešnem kemičnem barvanju.

Sprva se lahko kana zdi tako svetla kot baker. Ne skrbi. V naslednjih dneh se bo potemnilo.

Henna zlahka obarva kožo in se pogosto obarva na vratu in ušesih. Če ga hitro obrišete, ne bo prišlo do razbarvanja kože. Če ga držite dlje, bodo madeži izginili v približno treh dneh..

Vaša barva las bo trajala tri dni, preden postane dokončna. Gre za postopek oksidacije, kot rezano jabolko, ki sčasoma potemni, ko je izpostavljen zraku. To je zato, ker se barvanje kane meša s keratinom v laseh. Če kano zmešate z limoninim sokom ali kaj kislega, se bo potemnila.

Po 4 dneh boste opazili močno razliko v barvi las. Postal bo bogatejši in temnejši. Lepo bo sijalo na soncu. Ne presojajte glede barve las do prvih dni. To je naraven proces in z naravo ne bi smeli hiteti.

Nekateri ljubijo vonj kane, nekateri ga sovražijo. Vsekakor vonj izgine v nekaj dneh. Tu je nekaj nasvetov, če vam vonj ni všeč.

 • Mešanici dodajte klinčev prah. Tako bo barva postala temnejša in vonj prijetnejši..
 • Lase sperite z vodo sivke ali rožmarina.
 • Mešanici dodajte kamilico v prahu. Ne bo spremenil barve, ampak bo dal prijeten vonj..

Pri obarvanju spremenite odtenke kane

Odtenke kane lahko spreminjamo z naslednjimi dodatki:

 • Če 100 g kne dodate 10 g mletih klinčkov, bo barva svetlejša, bolj nasičena in intenzivna. To je starodavni hindujski recept.
 • Z dodajanjem soka pese v kašo kane dobite vijoličen odtenek.
 • Če kni dodate močno kuhani čaj, potem boste dobili svetlo rumen odtenek.
 • 4 žlice kave, pomešane s kano, bodo pomagale dobiti rdečkasto - svetlo rjav ali kostanjev odtenek. - 3-4 žlice kakava bodo vaše lase dobile mahagonski odtenek.
 • Če infuziji kamilice dodate kano, bodo lasje postali svetlo zlati.
 • Ob mešanju kane z vročim rdečim vinom ali hibiskusom namesto z vodo se bo pojavil rdečkast odtenek.
 • Za temnejši odtenek dodajte kefir kni.
 • Da bo barva kane svetlejša in bolj vidna na temnih laseh, jo najprej osvetlite. Če želite to narediti, zmešajte 25 g vodikovega peroksida (4-6%) z 6-8 g amoniaka, dodajte 30 g šampona in 5-6 kapljic glicerina. Mešanico nanesite na lase 15 do 20 minut. Operite in nanesite kno.

Namesto basme lahko vzamete malo mlete naravne kave - in to bo pripomoglo k temu, da bo kana rjav odtenek, poleg tega pa ni nevarnosti, da se lasje obarvajo črno.

Basma je sivkastozelen prah iz listov indiga (Indigofera Tinctoria), ki ga najdemo v tropskem podnebju. Je najbolj priljubljena orientalska barva, skupaj s kano. Je naravna rastlinska barva, ki vsebuje biološko aktivne snovi in ​​vitamine. Basma vsebuje tanine, neguje lasišče, pospešuje rast las, jih krepi in jim vrača vitalnost in sijaj.

Basma je zelo starodavno barvilo, ki se uporablja za izdelavo barv in črnil. Basma je naravno zdravilo za barvanje las v temnih tonih (od svetlo rjave do črne). Najpogosteje se uporablja v kombinaciji s kano. Basma spodbuja rast las in ji daje naravni sijaj, izboljša strukturo las in krepi korenine, odpravlja prhljaj.

Sprva je basma dobila slavo v Indiji in na Kitajskem, nato pa se je široko uporabljala v tako starodavnih civilizacijah, kot so Mezopotamija, starodavni Egipt, starodavni Rim in Grčija. Na babilonski glineni tablici iz 7. stoletja pred našim štetjem e. ohranjen recept za barvanje tkanine z indigo barvo. Basmo so prinesli od daleč, drago je bilo, oblačila, obarvana modro, pa so veljala za znak blaginje. To barvilo je bilo priljubljeno med Egipčani, Asirci, Perzijci, Sumerci in Abesinci. Basmo so uporabljali tako moški kot ženske. Barvali smo lase za otroke in barvali volno za hišne ljubljenčke. Vse to je služilo kot pokazatelj bogastva. Sledili so vzorci - čim bogatejše je bilo posestvo, pogosteje se je uporabljalo barvanje las. Basma in kana sta bila uporabljena za okrasitev. Barva las, trepalnic in obrvi se je spremenila. Starodavni obrtniki so basmo uporabljali ne le kot barvilo, ampak tudi v medicinske in kozmetične namene. Prve kavbojke so bile naslikane z naravnim indigo.

Poskusi z grmom indiga, za katerega so se ljudje začeli zanimati pred nekaj tisoč leti, so končali z dvema osnovnima barvama. Eden od njih je bil indigo - svetlo modra barva, ki se je uporabljala za barvanje tkanin. Druga je basma. Naučili so se narediti pred nekaj tisočletji iz posušenih listov rastline, ki je bila podvržena fermentaciji..

Basma je bila narejena iz posušenih listov indiga. Sprva so bili uporabljeni listi divje rastline. Potem so gojili grm, pojavili so se ogromni nasadi indiga, kjer so delale stotine ljudi. Basma je veljala za dragoceno blago in je bila v zlatu skoraj vredna svoje teže.

Basmo je priporočljivo uporabljati v kombinaciji s kano za barvanje las (razmerje barvil in čas stika z lasmi izberemo posamično), vključno s sivimi v tonih od svetlo kostanjeve do črne. Barva, ki je posledica barvanja, je odvisna od strukture, debeline, prvotne barve las in časa barvanja. Lase s sivimi lasmi je priporočljivo barvati zaporedno s kano, nato pa z basmo.

Čas zadrževanja basme med barvanjem las se giblje od nekaj minut do dveh ur. Lahko se pripravi v obliki infuzije, izpiranja, kaše. Če se barva nanese na čiste lase v obliki grušča, potem je treba lase po barvanju temeljito sprati pod tekočo vodo.

Indigfera je rastlina, ki ima molekule modrega barvila. Lase lahko barvate in sive lase brez kemikalij z različnimi razmerji kane in basme.

Če kano preprosto nanesete na blond lase, se bo barva izkazala za bakreno. Če samo indigo, potem modro. Če mešate kano in basmo, dobite odtenke temnih barv. Če je več kane, potem bodo odtenki rdeče-rjavi. Če je več basme, bo barva temno rjava.

Barvanje las s Heno in Basmo

Basma je naravno barvilo, pa tudi kana, ki se pridobiva iz rastline indigo. Henna in Basma vsebujeta tanine, negujeta lasišče, pospešujeta rast las, ju krepita in jima vračata vitalnost in sijaj.

Da dobi temnejši odtenek, se kni doda še ena rastlinska snov - basma. To je močno zdravilo, zato ga vedno uporabljamo s kano. Kombinacija kane z basmo vam omogoča, da dosežete različne odtenke. Če kni dodate basmo, potem bodo sivi lasje barvali bolje. Mešanje kane z basmo dobite odtenke od svetlo blond do črne.

Skupaj z basmo se uporablja več načinov barvanja s kano:

 1. ločeno obarvanje
 2. istočasno obarvanje.

Kako mešati kano in basmo za nanašanje na lase med barvanjem?
Najprej naredite mešanico kane. Ko je pripravljen, dodajte basmo. Ko je vaša kana pripravljena in boste barvali lase, dodajte basmo v skodelico mešanice kane. Basmi dodajte malo vode in naredite pasto do konsistence, kot je pire.

Basmo je treba uporabiti takoj. Ne čakajte, da bo dala barvo. Pred uporabo mešanice vmešajte basmo. Ne dodajte limone indigo. Temne barve lahko naredite različne z mešanjem basme in kane v različnih razmerjih (1/1, 1/3, 2/3).

Zmešajte kano in basmovo pasto. Dodajte malo vode ali aromatičnega čaja, dokler se jogurt ne zgosti.

Vse to je treba temeljito premešati, ali bodo v laseh ostali grudice, lasje pa bodo obarvali neenakomerno.

Uporaba mešanice kane in basme:
Operite lase in posušite. Lase počešite, da jih boste nato enostavno razdelili na dele.

Delite lase in mešanico zelo gosto nanesite na lasišče.

Oddelke obdelajte z mešanico. Mešanico vmasirajte v lase do korenin. Priporočljivo je nanesti več mešanice.

Ko so vaši lasje popolnoma v mešanici, jih zavijte v plastiko in očistite pramen las in ušesa iz mešanice. Nato morate mešanico pustiti na laseh 2-4 ure, tako da začne dati barvi las. Trenutno lahko počivate.

Nato mešanico sperite z las. Za nastavitev barve bo potrebnih 2 dni. Če na začetku opazite zelenkast odtenek, ne skrbite. Zgodilo se bo v roku 2 dni, ko se basma oksidira.

Mešanice v poljubnih razmerjih (za pridobivanje različnih barvnih odtenkov) se uporabljajo na enak način, s to razliko, da za rdeče-rjavo barvo potrebujete 2 dela kane in en del basme, za temno rjavo pa en del kane in dva dela basme. Za zelo temno barvo potrebujete en del kane in 4 dele basme, za bakreno barvo 4 dele kane in en del basme.

Koliko uporabiti?
100 gramov za kratke lase.
200 gramov, če do ovratnika.
300 gramov, če so lasje naravnost do ramen.
500 gramov, če do pasu.

Henna odtenki v kombinaciji z basmo:

 • Črna barva. Kane najprej nanesite na lase. Držite uro. Nato jih speremo in lase osušimo. Nato nanesite bazamovo kašo z vodo. Za svetlo rjave lase držite 15-20 minut, za rjave lase 1-1,5 ure in za črne 2-3 ure. Enak rezultat dobimo z mešanjem 1 dela kane in 3 delov basme.
 • Kostanjevo barvo bomo dobili z mešanjem kane in basme v enakih delih.
 • Svetlo blond odtenek bo lasem dal mešanico 1 dela kane in 3 delov basme, ki se nanese 1 uro.
 • Bronast odtenek. 2 dela kane zmešajte z 1 delom basme. Držite 1 uro.

Po barvanju las z basmo ga tri dni ne smete umiti. Če želite lase po barvanju s kano z basmo olajšati, jo sperite z vodo in kisom ali limoninim sokom.

Po basmi s kano, pa tudi po kani, las ne smete barvati s kemičnimi barvili in jih podvržiti kemičnim postopkom (kodranje ali ravnanje). Lase ne morete barvati z eno basmo, zato lahko dobite zelene lase.

Basma s kno krepi lase, izboljša njeno stanje in preprečuje izpadanje las. To naravno zdravilo pomaga v boju proti prhljaju. Barve čez sive lase.

Barvanje las z Amla, Henna in Basma

Za pridobitev "hladnejših" odtenkov barve uporabite mešanice Amla, Henna in Basma v različnih razmerjih.
Amla je rastlina z jagodami, ki vsebuje veliko askorbinske kisline. Posušen z amlu, zmlet v prah (amla jagode).
Sledite istemu postopku kot s kano in basmo, zmešajte en del amle in tri dele kane, nato pa jih zmešajte z vodo (dokler se jogurt ne zgosti). Nato začnite barvati.

Barvanje las črno s kano in basmo

Sintetična črna barvila pogosto povzročajo alergijske reakcije. Če vas glava srbi in srbi po barvanju črno, prenehajte uporabljati to barvo. V nasprotnem primeru se bo le poslabšalo. V tem primeru za varno barvanje las uporabite kano in basmo. Ne boste imeli alergijskih reakcij iz kane in indiga, lasje pa bodo postali bolj zdravi in ​​močnejši. Lase lahko barvate v čudovito črno barvo z voi, prebarvate sive lase brez uporabe kemikalij.

Če so lasje kodrasti in kodrasti, potem kana in indigo zmehčata togost las in jo naredi sijoče in svilnate. Sami boste videli razliko v barvanju kane z basmo in sintetičnimi izdelki za barvanje las.

Henna je rastlina, ki ima rdeče-oranžne molekule, ki delujejo v blago kisli mešanici. Indigofera je rastlina s temno modrimi molekulami barvila. Če barvate lase s kno, se bo obarvala bakreno rdeče. Če mešate kano in basmo, potem bo barva postala temna. Če lase barvate s kano, jih splaknete in takoj nanesete basmo na lase, potem boste dobili zelo lepo črno barvo.

Barvanje las z ločeno uporabo kane in basme:
100 gramov za kratke lase.
200 gramov za lase z dolžino ovratnika.
300 gramov za lase do dolžine ramen.
500 gramov za lase do pasu.

Operite lase in posušite. Česte lase in razdelite na dele.

Nosite rokavice. Pomembno je, da vse lase dobro pobarvate do lasišča. Henna in Basma ne bosta poškodovala vašega lasišča.

Lase počešite s kano, ki jo nanesete, nato pa nanesite več.

Nadaljujte z nanašanjem kane, dokler vsi lasje niso pokriti s pasto.

Ko so lasje popolnoma pokriti, je treba očistiti lasno linijo in ušesa. 2 uri zavijte glavo v plastiko. Izperite vso kno z las in brisačo posušite.

Ko se vsa kana spere in so lasje suhi, zmešajte basmo.

Basmo prah zmešajte z vodo do jogurtove konsistence. Če menite, da so vaši lasje odporni proti obarvanju, dodajte čajno žličko soli v sestavo. Ne čakajte, da se barve izstopajo.

Dlako razdelite na dele in indigo mešanico nanesite do lasišča. Mešanico nanesite obilno. Basma pasta ima zrnato teksturo in jo je težje nanesti na lase kot kana. Lahko si vzamete nekaj las in jih vtrite v lase.

Ko so vsi lasje razdeljeni na odseke in nanje nanese pasta, morate glavo zaviti v plastiko, basmo obrisati s kože in pustiti eno uro. Nato sperite basmo z las.

Če opazite zelenkast odtenek, ne skrbite. Izginil bo čez dan ali dva, ko indigo oksidira. Tvoji lasje bodo potrebovali dva dni, da dosežejo končno barvo..

Včasih so sivi lasje odporni proti obarvanju, potem boste morali postopek ponoviti še enkrat ali pustite kano in basmo na glavi dlje časa.

Nekateri menijo, da so njihovi lasje postali rdečkasti - to je zato, ker basma izgublja barvo. Molekule basme se preprosto ne vežejo na lase kot kana. Črne lase lahko vrnete preprosto z mešanjem 10% kane in 90% basme.

Če želite, lahko najprej nekajkrat obarvate samo korenine in šele nato obarvate celotno glavo.

Pri barvanju las ne uporabljajte samo basme.

KASIJA

Kassia prah je videti skoraj enako kot kana v prahu in je odličen balzam, ki lase pusti sijoče in svilnate ter lasišče zdrave. Če nanesete kasijo z vodo, lasje ne bodo spremenili barve, ampak bodo postali zdravi in ​​sijoči. Kasia se lahko uporablja na beljenih laseh in za obnovo po permi.

Kasija vsebuje veliko količino antrakinona in kriofanske kisline in je učinkovit zaviralec kožnih glivic, bakterijskih in mikrobnih bolezni. Cassia se tradicionalno uporablja za zdravljenje ekcemov, moščin in kožnih okužb. Kasija, ki vsebuje veliko antrakinonov in kriofanske kisline, je zelo učinkovita pri promociji zdrave kože in las.

Molekule kriofanske kisline so zlate barve in lahko obarvajo lase na enak način kot kna. Če kano zmešamo z limoninim sokom in jo pustimo 12, potem se začnejo sproščati zlate molekule kriofanične kisline. Če na lase nanesete kasijo in limono. Cassia lahko uporabite, da poškodovani blond lasje znova izgledajo lepo. Če kassiji dodate žlico kane, lahko dobite lepo, rahlo rdečkasto zlato barvo las. Kasije vam ne bo treba dodati veliko kane, dovolj bo ena žlička kane na 100 gramov.

Toda to je mogoče le na blond laseh. Temni lasje ne bodo postale plavuše od kasije.

Pomembno si je zapomniti

Čista kana in kana za poslikavo telesa so posušeni, v prahu listi. Henna ni kemija.

Ne obstaja črna, nevtralna, svetla, rjava, ali katera koli druga barva razen rdeče-oranžne. Druge barve lahko dobite z mešanjem indiga, kasije in drugih zelišč in sadežev, ki so druge rastline s kano.

Pozabite, kaj ste slišali o kani, ki poškoduje lase, ki barva lase čudne barve. To so težave, ki jih povzroča dodajanje kovin in kemikalij v mešanico. Henna je DOBRO za lase. Henna krepi lase, odstranjuje prhljaj, ščiti lase pred UV žarki. Henna naredi lase zdrave, goste, lepe in svilnate.

Uporabite čisto kano, indigo, kasijo od zaupanja vrednega dobavitelja. Heno redko najdemo v trgovinah visoke kakovosti, običajno zrnato s peskom in kemikalijami. Če enkrat preizkusite kakovostno kano, se ne boste nikoli več zmotili in se ne boste vrnili k uporabi nizkokakovostnih snovi..

Če se po sintetičnih barvah pojavijo kraste ali srbenje, jih takoj prenehajte uporabljati. Uporabite čisto kano ali kano z naravnimi zelišči. Ne vsebuje PPD, kovinskih soli, amoniaka in peroksida. So samo suhi, zdrobljeni listi. Čeprav je treba upoštevati, da so vsi alergični na nekaj, zato je priporočljivo opraviti predhodni test.

Vedno najprej preverite lase. Učinek kane se razlikuje glede na barvo las. Če razmišljate o barvanju las s kano in indigo, najprej naredite test. Zberite lase iz glavnika, naredite nekaj mešanice in potopite lase v to mešanico. Pustite mešanico nekaj časa in nato umijte lase. Lahko poskusite, dokler ne dobite rezultata, ki vam ustreza. Rezultati se vedno razlikujejo glede na različne barve las.

Moški uporabljajo tudi kano. Henna odstrani prhljaj z las, lahko pokrije tudi sive lase v bradi.

Lahko hranite ostanke svoje kane. Stalo bo še eno leto. Hranite v hladilniku. Ne zamrzujte indigo ali basmo paste. Basm prah hranite tesno zaprtega v temnem prostoru. Sveže bo ostalo približno eno leto. Basma pasta se začne kvariti 30 minut po kuhanju. Treba ga bo vreči stran. Ne prihranite basmove paste ali mešanice kane in basme. Cassia hranite tesno zaprto na katerem koli temnem mestu.

Vedno nosite rokavice! Henna in indigo obarvata kožo. Kano najlažje nanesete na lase, tako da jo nanesete ročno, ne da bi uporabljali ščetke ali glavnike. Prav tako je dobra masaža glave. Nanesite veliko kane. Pokrijte glavo z brisačo in na tla razgrnite časopis. Je zelo gosta in lahko kaplja. Če je kana ali basma kaj obarvala, je teh madežev skoraj nemogoče odstraniti..

Limonin sok je morda preveč oster za vaše lase. Če so vaši lasje suhi ali srbeči, zamenjajte polovico limoninega soka z enako količino vode. Uporabljate lahko vino ali kis, zeliščni limonin čaj in druge sadne sokove. Vsak kisel sok bo.

Za oceno barve las vedno počakajte tri dni. Basma in kana se nekoliko spremenita, ko prideta v stik z zrakom. Barva se poglablja.

Henna obarvanje v salonu

Eden od razlogov, da se kana že dolgo ne uporablja v salonih, je ta, da ni ustrezala zahtevam salonov. Navodila za uporabo kane, napisana leta 1940, so vključevala ogrevanje kane v dvojnem kotlu, nato pa so jo uporabili za glavo nesrečne stranke. Morda je bilo to storjeno, da bi pospešili postopek obarvanja. Drugi razlog je, da zdaj praktično ni profesionalnih frizerjev, ki bi lahko delali s kano, indigo in dobili potrebne odtenke barv. Razlog je tudi trajanje postopka obarvanja in čas zadrževanja..

Če mešanico pripravite vnaprej (noč pred obiskom frizerja), bo lahko frizer na vašo željo nanesel kano na lase. Bolje je, da ne uporabljate glavnika, saj tukaj ne bo pomagalo - bolje uporabite krtačo ali lopatico. Henna se zelo umaže, zato je bolje, da nekaj položite na tla. Medtem ko vam je kana na glavi, se lahko zabavate z drugimi lepotnimi tretmaji, medtem ko kana prodira v vaše lase, ali pa se lahko odpravite domov in doma sperite kana..

Frizerji lahko mešanico pripravijo tudi vnaprej in jo pripravijo v hladilniku ter na dan uporabe preprosto odmrznejo in segrejejo. Basmo lahko mešamo tik pred barvanjem.

Chart Barva las

Barva lasKasijaHenna cash-sia 50 50Henna2 3 kane in 1 3 basme1/2 kano in 1/2 basme1/3 kane in 2/3 basmeNajprej hna, potem pa basma
BlondSvetleč blondRdečkasto blondSvetlo rdečaSvetlo rjavarjavTemno rjavaČrna (vendar lahko zahteva več aplikacij)
Temno blondSvetleč temno blondbakerIngver prelivajoč seSvetlo rjavarjavTemno rjava (lahko zahteva več aplikacij)Črna (lahko zahteva več aplikacij)
IngverSijajna rdečelaskaIngverIngver prelivajoč seRdeče rjavarjavTemno rjava (lahko zahteva več aplikacij)Črna (lahko zahteva več aplikacij)
rjavSijoče rjavaRdeča osvetlitevZlati kostanjrjavrjavTemno rjava (več aplikacij)Črna (več aplikacij)
Temno rjavaSijoče temno rjave barveRdeča osvetlitevZlati kostanj temenTemno rjavakostanjTemno rjavaModro-črna
ČrniSijajno črnaŠibka rdeča osvetlitev ozadjaČrna z rdečimi bleščicamiČrniČrniČrniModro-črna
SivolasaSivolasaZlati bakerbakerSvetlo rjavaRjava (več aplikacij)Temno rjava (več aplikacij)Črna (več aplikacij)

Medicinske aplikacije

Zdravljenje s heno je bilo najbolj priljubljeno v arabskih državah. Ker ima lavzonij precej močne razkuževalne lastnosti, ga uporabljamo za zdravljenje ran, šivov, zdravljenje dermatoloških bolezni in bolezni kosti. Tako Umith Salma v hadisih o Tirmidhiju pripoveduje: "v času preroka Mohameda ni bilo niti takšne praske niti rane, na katero kana ni bila uporabljena v zdravilne namene.".

Hafiz I. Al-Qayyum je opisal, da je izpiranje s kano zelo koristno pri stomatitisu in razjedah jezika, ličnic in ustnic. Nanos kane ima pomirjujoč učinek pri akutnih vnetjih in abscesih. In v primeru bolečin v hrbtu je uporaba mešanice, pridobljene iz rožnega olja, naravnega voska in ekstrakta kane v olju, zelo učinkovita. Če se na razjede osebe z noricami ali črnimi osami nanese pasta listov Lawsonia, se hitro posušijo, s tem pa se zaščitijo tudi pacientove oči.

Sijaj nohtov lahko povečate tako, da nanje nanesete kana. Po okužbi nohtov lahko poškodovani noht povrnemo v prvotni videz z nanašanjem kane in kisa. Suhi listi lavsonije odlično odbijajo žuželke. Menijo, da vonj kane lajša glavobole in povečuje potenco.

Različni deli rastline se uporabljajo za zdravljenje ran, zdravljenje kožnih bolezni, kostnih bolezni in glavobolov..

Henna je varna in učinkovita pri zdravljenju uši, prhljaja in kopriv. Henna v kombinaciji s Fenugreek ubija uši. Kana v kombinaciji z Artemisiozo ubija uši tudi pri najtežjih lezijah. Pripravite kno za zdravljenje prhljaja, uši in kopriv. Za 100 gramov kane potrebujete 25 gramov sredstev. Nanesite čisto kno. Artemisia je zdravilo, ki se ga ne sme uporabljati med nosečnostjo ali pri konzerviranju.

Henna tudi ubija koprive, ki so posledica glivičnih okužb, kanja pa protiglivično.

Henna lahko zdravi prhljaj. Prhljaj je tudi glivična okužba, ki jo povzročajo ne le glive, ampak tudi luskavica, dermatitis in luščenje kože. Henna se lahko varno in učinkovito uporablja proti glivičnim okužbam. Henna se lahko uporablja za barvanje las namesto sintetike in za povrnitev zdravja in moči las.

Kano lahko uporabljate v kateri koli starosti in količini, čeprav je za otroke, mlajše od 12 let, za pomanjkanje G6PD najprej posvetovati z zdravnikom. Ta podedovana motnja povzroči pomanjkanje glukoza-6-fosfata, ki ima pomembno vlogo pri delovanju rdečih krvnih celic. Ena od možnih manifestacij te bolezni je alergija na kano. Moški so do tega bolj nagnjeni kot ženske. Bolezen je mogoče določiti s preprostim krvnim testom, ki ga usmeri zdravnik..

Henna indijska "modro-črna"

2 pakiranja (prihranite 2%)= 686 str.
3 pakiranja (prihranite 3%)= 1019 str.
5 paketov (prihranite 5%)= 1663 str.
10 paketov (1 paket. Brezplačno)= 3150 str.

Naravna indijska kana za barvanje las Herbul - fino nariban list rastline Lawsonia inermis, ki raste na ozemlju vročega Rajasthana. Kana se tradicionalno v Indiji in na Bližnjem vzhodu uporablja za barvanje volne, krzna, las in kože. Obstaja tudi razširjeno obredno slikanje s kano na telesu, imenovano mehendi (začasna tetovaža).

Ko barva lase s kno, ne prodre v strukturo las, jo ovije, zleplja lasne kožice. Zato lasje postanejo enakomerni in gladki, pridobijo naravni sijaj in naraven volumen..

Da bi kani dali različne odtenke, so dodane komponente za barvanje. Na primer, kostanjeva barva je pridobljena, če se bani doda kana. Burgundska barva, če ji dodamo sok pese. Zlato barvo dobimo, ko kurkumi dodamo kano.

Henna za lase daje dobro zaščito las pred sončno svetlobo in morsko vodo..

Henna za lase kakovostno barva sive lase, odpravlja krhkost las, izboljšuje njegovo strukturo. Barvanje kane poleg lepe barve daje lasem volumen, elastičnost, elastičnost in svilnatost. Uporaba kane se ustavi in ​​prepreči izpadanje las, lasje postanejo gostejši, mehkejši in bolj obvladljivi.

Kana za razliko od kemičnih barvil ne vsebuje amoniaka, zato se lasje med barvanjem ne izsušijo in ne dražijo lasišča, kar lahko povzroči srbenje, luskanje in pordelost..

Kako se uporablja barvanje kane za barvanje las.
Pred barvanjem morate lase umiti in posušiti.
Potrebno količino kane razredčimo z vročo vodo (

90 ° C) in mešamo, dokler ne nastane kremasta pasta. Po tem je treba mešanico vreti 10 minut. Z lopatico ali krtačo nanesite kno po celotni dolžini las, po kateri morate nadeti plastični pokrovček in zaviti glavo v toplo brisačo. Barva naj bo na laseh 40-60 minut. Dlje ko držite barvo, bolj intenzivna bo končna barva. Toda barve ne hranite na laseh več kot 60 minut.!
Po barvanju temeljito sperite kno s las s toplo tekočo vodo brez šampona.

Približna količina kane, potrebne za eno barvo las:
- za kratke lase potrebujete 20-40 gramov kane v prahu;
- za lase srednje dolžine 40-60 gramov kane v prahu;
- za barvanje dolgih las je potrebnih 60-80 gramov kane v prahu.

Barvanje obrvi in ​​trepalnic s kano.
Če želite barvati trepalnice in obrvi s kano, morate vzeti 1/2 čajne žličke kane v prahu in ga zmešati z vročo vodo (

90c) do kremne. Zmes ne sme teči, sicer bo prišlo do nejasne meje. Nanesite olje na kožo okoli območja, ki ga želite barvati, da preprečite obarvanje..
Če želite obrvi preoblikovati z niansiranjem kože, za to uporabite posebno olje. Obrišite jo nad predel kože, ki ga želite barvati, in nanesite tekočo mešanico kane.
Z lopatico na obrvi nanesite debelo plast mešanice kane in jo pustite 15-20 minut, nato pa jo dobro sperite s tekočo vodo.
S čopičem za maskaro lahko nanesete kano na trepalnice. Da preprečite obarvanje kože vek, jih namažite z oljem ali uporabite bombažne blazinice in jih položite pod trepalnice. Po 10-20 minutah temeljito sperite kno s trepalnic.

Pri barvanju las s kano morate upoštevati številna pravila:
- Ko barvate sive lase, lahko po prvem nanosu dobite ognjeno rdeč odtenek. Temnejši odtenek na sivih laseh, se bo izkazalo po nekaj madežih.
- Lase, barvane s kana, je skoraj nemogoče barvati s kemično barvo.
- Uporaba kane v povezavi s kemičnimi barvili lahko privede do nepričakovanih rezultatov, lasje lahko dobijo drugačen odtenek, kot ste pričakovali. Zato pred barvanjem las preverite barvanje kane na enem curlu..
- Alergična reakcija na kano je možna, zato je pred obarvanjem priporočljivo nanesti majhno količino kane na notranjo stran komolca, če čez dan ni bilo opaziti rdečice in srbenja, potem lahko uporabite barvo.
- Končni rezultat barvanja je neposredno odvisen od naravne barve vaših las, količine sivih las, strukture las, časa barvanja in temperature, pri kateri se je kana hranila na laseh. Najbolje je, da barvo barve izberete čim bližje naravni barvi las.
- Po barvanju las z barvili na osnovi kane ni priporočljivo barvati las s kemičnim barvilom ali nanašati perm ali ravnanja las.
- Končna barva po obarvanju s kano se ugotovi tretji ali četrti dan.

Proizvajalec: Herbul, Indija. Na voljo v 10 g vrečkah.