Teorija permed las

Namen perma je dati ravnim lasem valovito obliko. Vendar pa pri izvajanju perme lasje močno trpijo, ker se uporablja močna kemikalija, ki daje naravnim lasem kodraste učinke, ki vstopijo v strukturo las. Obstaja več vrst perm.

1. Alkalna perm - velja za najbolj odporno. V postopku nanesene snovi se pri izvajanju alkalne perme lasne luske odprejo in zdravilo vstopi v lase. Ta metoda curlinga traja do šest mesecev..

2. Kisla perm - takšen perm ima mehkejši učinek na lase, v primerjavi z alkalnim pa kislina ne uniči strukture las, pri tem pa pride skozi njeno lupino. Toda učinek kemije kisline je kratkotrajen in po 4-6 tednih bo treba perm ponovno ponoviti..

3. Nevtralna perma velja za idealno. Glede na sestavo in delovanje je nevtralen perm precej mehkejši od kislega, nevtralne kemikalije pa so bolj odporne, lasje pa so videti precej bolj naravni.

Za pritrditev nastalega curla se uporablja sestava z oksidacijskimi lastnostmi. Vsi pripravljeni pripravki za fiksiranje las po permu vsebujejo vodikov peroksid (ne več kot 3%).

Ko so izpostavljeni, se vezi v laseh obnovijo in lasje vrnejo svoje prejšnje lastnosti..

Pritrdilci so lahko koncentrirani in nekoncentrirani, penasti in nepenasti.

Koncentrirani fiksativi se razredčijo z vodo v razmerju 1: 1 in na njihovi embalaži sta oznaka "1 + 1". Če take oznake ni, to pomeni, da raztopina ni koncentrirana, torej je pripravljena za uporabo..

Penasta raztopina se peni z gobico in nanese na lase. Poleg tega se je treba zelo dobro penati, saj med fiksiranjem las pena "deluje".

Ne-penast pripravek nanesemo iz iztoka iz plastenke na vsako posodo.

Sodobni fiksatorji izvajajo končno operacijo v postopku za lase, s čimer zagotavljajo stabilizacijo kodra, ki se oblikuje na laseh, in povrnejo notranjo strukturo las v prejšnje stanje. Če se zgodi, da pri roki ni pripravljenega fiksativa, ga lahko pripravimo z uporabo 30% vodikovega peroksida. Če želite dobiti raztopino, morate mešati 5 g vode, 5 g šampona in 40 g vodikovega peroksida. Ko pritrdite kodre na dolge lase, se lahko količina sestave podvoji.

Permska tehnologija

Za izvedbo perm las potrebujete naslednje orodje in pripomočke:

posoda iz porcelana ali emajla s prostornino najmanj 50-60 ml, dovolj stabilna, da se med delovanjem ne prevrne;

polietilen ali kateri koli drug nekovinski glavnik z "konjskim repom";

tanjša britvica za rezanje las;

merilni valj s prostornino 50 ml s stopnjo 5 ml;

leseni ali plastični kleklji z elastičnimi trakovi za pritrditev pramenov las v zasukanem stanju;

bombažne volne in penaste gobice dimenzije 10x10 cm za nanašanje fiksirja na lase in 3x4 cm za nanos sestave;

izolirana kapuca iz polietilena ali katerega koli drugega vodoodpornega materiala.

Pripravljalna dela pred kodranjem las potekajo po naslednjem vrstnem redu:

- zunanji pregled lasišča in las;

- preverjanje lasišča za občutljivost kemične sestave za curling;

- preverjanje stanja las pri vlaženju s pripravkom;

- priprava orodja in pripomočkov za curling.

Zunanji pregled lasišča in las pred permingom je potreben za ugotavljanje različnih bolezni, pri katerih perm ni mogoče storiti. Kontraindikacije so izrazita draženja na koži, praske, kosi, razjede itd. Če se ugotovijo takšne bolezni, zavrnite perm, obiskovalec pa naj se posvetuje z zdravnikom.

Pri pregledu las morate biti pozorni na njihovo stanje. V primeru, da so bili lasje prej obarvani ali pobarvani s katerim koli drugim barvilom, ga je treba preveriti, če se dlake zlahka odtrgajo v suhem stanju, kodranja ni mogoče izvesti. Prav tako ni priporočljivo narediti perme na laseh, barvanih z "Restorator" ali barvili, ki vsebujejo kovine..

Po zunanjem pregledu je potrebno preveriti reakcijo stranke stranke na draženje (idiosinkrazija) s pripravkom, s katerim se bo curling izvajal. Najbolj priročno je to storiti za predelnico, saj bo na tem mestu učinek zdravila najbolj opazen. Vzemite kos bombažne volne, navlaženo s pripravkom, in nanesemo sestavo na kožo na navedenem mestu. Po 8-10 minutah je kožna reakcija na dražljaj že vidna. Če ni draženja (pordelost), se lahko šteje, da to zdravilo ni kontraindicirano za stranko, zato se lahko opravi perm. Ko se pojavi izrazito draženje kože, je potrebno nanesti sestavek sprati s šibko raztopino vodikovega peroksida in kožo sprati z vodo. V tem primeru je treba opustiti perm lase. Če ima frizer pripravek za curling drugačne sestave, je treba preveriti tudi reakcijo kože na draženje in v primeru negativnega nastopanja s to sestavo..

Hkrati s preverjanjem kože na draženje je potrebno preveriti reakcijo las na izdelek za kodranje. To bo pomagalo ugotoviti kontraindikacije za curling neopaženo med zunanjim pregledom. Morate vzeti majhen del las in ga navlažiti s curling spojino. Po 1-2 minutah morate poskusiti, da se zlomi. Če so lasje ohranili svojo moč, potem je primeren za kodranje. Če so jo izgubili in imajo vlečen videz, jih je nemogoče zviti s sestavo te koncentracije. V tem primeru je treba sestavo razredčiti z vodo v razmerju 1: 1 ali 1: 2 in ponoviti test. Tako lahko najdete potrebno koncentracijo sestave ali poskrbite, da boste morali opustiti curling..

Pri pripravi orodij in kodralnikov za lase mora frizer najprej poskrbeti, da je vse na voljo. Posebej je pomembno, da imamo zadostno število klek z elastičnimi trakovi različnih debelin, pa tudi potrebne formulacije za curling. Preverite ostrino britvice za redčenje in po potrebi zamenjajte z novo. Vsa orodja in naprave morajo biti nameščene na svojih mestih, tako da mojster med delom ne izgublja časa za iskanje.

Permski postopek.

1. Umijte si lase s šamponom. Stisnite vlago, posušite lase z brisačo.

2. Po potrebi naredite frizuro.

3. Izberite način nanašanja kemičnega pripravka in v skladu s tem določite način nanašanja kemične sestave na lase.

4. Navijte lase na klekljane kose.

5. Nasičenost s kemično sestavo.

6. Namestite izolacijski pokrov. Lahko ga prekrijete s plastičnim ovojem, čez glavo pa ovijete brisačo.

7. Na uri označite začetni čas osvetlitve.

8. Preverite kakovost kodranja las.

9. Pripravek iz las sperite s toplo tekočo vodo, ne da bi odstranili vretence 5-7 minut.

10. Prva fiksacija (5-8 minut).

11. Odstranite curlers (kleklja).

12. Druga fiksacija (5 minut).

13. Fiksator sperite s toplo tekočo vodo, vodo iztisnite.

14. Izperite lase s kislo sestavo, da nevtralizirate fiksir..

15. Brisača posuši lase.

16. Nanesite zdravilo za obnovitev strukture las.

Šamponiranje pred permingom je nujna in pomembna operacija. Kakovost kodranja je odvisna od tega, kako dobro je opravljeno. Pri šamponiranju se lasje očistijo maščob in drugih nečistoč, ki preprečujejo prodiranje sestavka v globoke plasti las. Zato ta vrsta dela zahteva enako pozornost kot katero koli drugo s perm..

Za šamponiranje lahko uporabimo različne detergente, odvisno od tega, kako umazani so lasje. Če so vaši lasje zelo mastni, je bolje uporabiti tekoče toaletno milo, ki olje zlahka odstrani. Šamponi dobro delujejo na suhih in običajnih laseh. Priporočljivo je, da lase po šamponiranju česate z nekovinskim glavnikom, saj lahko burri in ostri robovi na kovinskih glavnikih poškodujejo lase, zmehčane po pranju..

Pred začetkom dela se prepričajte o vrsti in velikosti kleklja. Skupaj kleklji različnih premerov potrebujejo 50-80 kosov.

Vretene so pritrjene z gumijastimi trakovi, odvisno od njihove dolžine, elastični trakovi so vzeti po dolžini kleklja. Bobbin nima kovinskih delov.

Bobci so na voljo v različnih dolžinah in različnih barvah in premerih, kar vam omogoča, da naredite skoraj vsako pričesko na laseh različnih dolžin.

orodje za striženje perm

Bobnasti curlers z elastičnimi trakovi

Bobinove palice za dolge lase

Pravila za navijanje las na klekljah:

Širina pramena ne sme presegati dolžine kleklja,

Dobro je, da pramen izrete iz korena, diagonalno stran od vas,

Razdelitev je treba narediti v lahkem cikcaku, tako da razdelki na suhih laseh niso vidni,

Debelina pramena mora biti enaka premeru kleklja,

Pramen je z dobro napetostjo (kot niti na tuljavi) zasukan na vreteno.

Tehnologija za izvedbo klasičnega vodoravnega kemičnega vala.

Glavo delim na cone. Razdeljevanje od ušesa do ušesa skozi parietalno cono mora biti oddaljenost od roba rasti las enaka širini kleklja. Naslednji razplet izvedem tudi od ušesa do ušesa. Oddaljenost od enega do drugega vzdolž osrednjega navpičnega razreza mora biti enaka velikosti kleklja. Lasje si navijem na klek s področja obraza. V središču cone izberem tanek pramen z navpičnim razrezom in ga navijem na klek. Naslednji pramen za zavijanje je pod zavitim. Pramen zasučem v nasprotni smeri glede na prejšnji klek. Torej navijam celotno cono v eno smer in nato v drugo smer. Po navijanju cone v bližini obraza grem v naslednjo cono po njej in tako naprej..

Ko sem vse lase ovil na klekljah, jih navlažim s perm iz Schwarzkopf professional classic in pokrijem s segrevalno kapico. Čas zadrževanja pripravkov za kodranje na laseh mora biti v vsakem primeru nastavljen, odvisno od lastnosti las.

Permske stopnje

Mehanizem preoblikovanja las med perm

Perm (trajna) je dolgotrajna sprememba oblike las. Lasje kot rezultat perme pridobijo sijaj in prožnost, prameni pa se kodrajo v kodre različnih velikosti in togosti. Na osnovi perme se izvajajo različni stajlingi. Glavna naloga tega postopka je, da lasje ohranijo dano obliko. Načelo delovanja katerega koli od trenutno proizvedenih pripravkov za permo je enako kot pred 60 leti. Človeški lasje so sestavljeni iz keratina, ki je v vodi netopnega proteina, ki vsebuje vretenaste celice. Keratin je sestavljen iz aminokislin, ena od njih je cistin.

Cistin stabilizira strukturo beljakovin, vendar se pod delovanjem perm zdravil razkrojijo njegovi dve žveplovi mosti, zaradi česar lasje postanejo prožni.

Znano je, da so ravni lasje v preseku okrogli, valoviti - imajo obliko elipse, močno kodrasti - obliko sploščene elipse. S perm so lasje navite na krtine, tako da bodo zaradi tega v preseku imeli obliko elipse. Če želite obnoviti elastičnost las, izvajamo oksidacijo, na primer s šibko 1-3% raztopino vodikovega peroksida ali s pripravljenim fiksirjem.

Kemični postopek poteka pri pH od 9 do 11 in višji kot je pH sestave, močneje deluje na lase. Zato je treba določiti zahtevani čas izpostavljenosti in stopnjo koncentracije pripravka za permo ob upoštevanju posameznih lastnosti stranke stranke (njihove strukture in stanja), pa tudi ob upoštevanju predhodne izpostavljenosti oksidativnim barvilom.

Moč las je zagotovljena s prisotnostjo mostov z dvojnim zrnom, ki ustvarjajo notranjo vez v keratinskih verigah in dajejo lase obliko.

Perm vključuje naslednje procese: deoksidacija, zvijanje in fiksacija. Sheme delovanja teh procesov na lase so prikazane na sl. 1.

Sl. 1. Shema delovanja procesov perm na laseh:

· A - lasje v prvotnem stanju;

· B - lasje kot posledica izpostavljenosti kemikalijam;

· C - lasje kot posledica fizičnega vpliva;

G - lasje kot posledica fiksacije

Deakidifikacija je kemični napad, ki ogroža moč las. Deoksidizator v lase vnaša vodik, ki lomi mostove z dvojnim žveplom keratinskih verig, medtem ko se luske odpirajo in postanejo prožni.

Zaradi navijanja - mehanskega delovanja - se zlomljeni dvojni mostovi v keratinskih verigah izpodrinejo, lasje pa v obliki kleklja.

Fiksacija je kemični napad. Oksidacijsko sredstvo, ki ga vsebuje fiksativ, sprošča kisik, ki v kombinaciji z vodikom obnavlja porušene mostove z dvojnim žveplom v keratinskih verigah, moč pa se vrača v lase, tj. je že določen v novi obliki.

Za pridobitev elastičnega kodra in ohranjanje normalnega stanja las je zelo pomembno izbrati pravo kemikalijo za kodranje in določiti potreben čas izpostavljenosti las..

Če zaužijete premočno kemično sestavo ali povečate čas izpostavljenosti, bodo lasje postali zelo občutljivi in ​​ne bodo ohranili oblike. Če izberete šibko kemično sestavo ali skrajšate čas zadrževanja, se bo curl izkazal za zelo šibek in perm bo trajal zelo kratek čas..

Alkalnost in kislost

Kemični pokazatelj kislosti ali alkalnosti raztopine je raven pH. Lestvica pH vključuje vrednosti od 0 do 14. Za čisto vodo, ki velja za nevtralno snov, pH ustreza 7 (sredina lestvice). Raztopina s pH 7 je alkalna. Alkalna raztopina povzroči, da se lasje zmehčajo in nabreknejo, kisla raztopina pa povzroči, da se skrčijo in strdijo..

Obstajajo kazalniki instrumentov in papirja s posebno sestavo za določanje ravni pH različnih raztopin. Torej, ko je kos papirja, prepojen s soljo dušikove kisline, potopljen v alkalni medij, je opaziti njegovo temnenje. V kislem okolju sprememba barve ni tako močna ali pa sploh ni.

Če lase navlažite z vodo in preverite raven pH, bo njena vrednost v razponu od 4,4 do 5,5, tj. ustrezajo šibko kisli reakciji. Indeks kislosti v nevtralizirajočih snoveh naj bo približno tri, torej kisel.

Preden začnete narediti perm, morate natančno preučiti stanje strankinih las in ugotoviti, kateri kozmetični postopki so bili na njih prej opravljeni. Nepazljivost lahko poškoduje lase.

Izbira izdelkov za stalno

Glavna učinkovina v formuli alkalnega curlinga je amonijev tioglikolat, kemična spojina, ki nastane z reakcijo amoniaka z glikolno kislino. PH losiona za alkalni curling je običajno 8,2 - 9,6, odvisno od količine amoniaka. Ta sestava prodira v lase hitreje kot v kislini. Včasih se z vodo uporabi alkalna zmes za curling, ena vrsta las potem zahteva segrevanje plastično kapuco, druge pa ne..

Prednosti alkalne perme vključujejo močnejše kodre (t.j. dlje trajajoče) in sposobnost zdravljenja las brez segrevanja.

Alkalna perm se uporablja za lase, ki jih je težko obdelovati, in za pridobitev tesnega kodra, če bi uporabila drugačno formulacijo, je bila strankova trajna prešibka.

Glavna učinkovina v kislinsko uravnoteženih formulacijah je gliceril monotioglikolat. Imajo nižji pH kot alkalne formulacije, zato so na laseh mehkejši in zaradi njihove uporabe običajno dobijo manj tesne kodre kot pri alkalnih hladnih kodrih. Kislinsko uravnana formulacija ima pH približno 4,5-6,5 in prodre v lase počasneje kot alkalna formulacija, zato zdravljenje traja dlje. Toplota, ki se uporablja za pospešitev procesa, je lahko le iz same kemijske reakcije (eksotermična metoda) ali tudi iz zunanjega vira - ponavadi steklenice s klimonom ali infrardečo svetlobo (endotermična metoda).

V zadnjem času so bile razvite nove kislinsko uravnotežene formulacije, ki vam omogočajo perm brez uporabe dodatne toplote. Imajo nekoliko višji pH kot običajni in enako učinkovino.

Prednosti kislinsko uravnane perme so mehkejši kodri in nadzorovani, čeprav daljši, časi obdelave..

Kislinsko uravnovešen perm se uporablja za naravno krhke ali obarvane lase, pa tudi za pridobivanje kodrov ali valov, ki so blizu naravnim. V tem primeru je perm le osnova za pričesko..

Pomanjkljivost permne kisline na osnovi kisline je, da je manj trpežna od klasične (alkalne); po 4-6 tednih lasje postanejo manj bujni.

Nevtralizatorji za kislinsko in alkalno permo opravljajo isto funkcijo: dolgo časa pritrdijo kodre. Nevtralizacija je zelo pomemben korak. Če lasje niso pravilno nevtralizirane, lahko kodre hitro oslabijo ali razvijejo po prvem pranju. V osnovi nevtralizatorji sestavljajo razmeroma majhno količino vodikovega peroksida in oksidanta.

Načini uporabe nevtralizatorjev so različni, zato je treba upoštevati navodila za njihovo uporabo..

Nevtralna perm formulacija ima pH 7,4, vendar je njen učinek na lase veliko bolj nežen kot formulacije na osnovi kisline.

Znanstveniki so razvili metodo nevtralne perme ob upoštevanju dejstva, da v laseh obstajajo tako imenovane hidrofilne cone, ki za razliko od hidrofobnih con zlahka absorbirajo odvečno tekočino za perm. Nevtralna perma vam omogoča, da izravnate razliko med temi conami, tj. v tem primeru so občutljiva območja zaščitena, zdrava območja pa začnejo bolj aktivno absorbirati tekočino. Zaradi tega lasje ne doživljajo dodatnega stresa, saj ne nabreknejo preveč.

Nevtralna perma je idealna za stranke, ki imajo grobe lase po običajnem permu. Poseben keratinski kompleks, ki je v sestavi vključen tudi med perm, gladi poškodbe, ki so se pojavile v roženju stratuma, ohranja njihovo elastičnost in stabilnost.

Sodobni izdelki za trajne izdelke predstavljajo široko paleto. Obstajajo alkalne formulacije za beljene lase in formulacije, uravnotežene s kislino, za grobe in neurejene lase. Vsak od njih daje odlične rezultate, če se izvede pravilen izbor in upoštevajo navodila za uporabo..

Za perm je potrebno pripraviti dve nekovinski skledi (ena za kompozicijo, druga za pritrditev), dve gobici (majhni za sestavo, veliki za pritrditev) ali aplikatorje, pa tudi rokavice, merilno skodelico, grelno kapico in klekljanje.

Pred kodranjem mora frizer najprej lase česati in diagnosticirati, tj. določite stanje las (naravni, barvani, beljeni), teksturo (gosto, srednje, tanko), strukturo (mastno, normalno, suho) in dolžino.

Nato je treba izvesti preskus občutljivosti kože, za katerega je potrebno nanesti sestavo na upogib komolca ali za ustnico in ga držati 5-10 minut. Po tem stranko pokrijemo s peignoirjem in opravimo higienski šampon..

Odbitki z jasno geometrijsko obliko se izvajajo pred permingom.

Izbira velikosti klekljanja

Izbira velikosti kleklja je odvisna od strankinih želja in značilnosti las. Potrebno število valov, kodrov in sijaja las določi poveljnik in stranka v predhodnem pogovoru. Vrsta prihodnje frizure je določena glede na velikost uporabljenih klekljanih, njihovo število in vzorec postavitve na glavi. Pri izbiri velikosti klekljanja upoštevajte dolžino las, elastičnost in teksturo. Najpomembnejša značilnost v tem primeru je tekstura las. Lase z grobo teksturo in dobro elastičnostjo razdelimo na majhne pramene in uporabimo velike klekljane kose. Lasje srednje togosti in elastičnosti so razdeljeni na srednje pramene; klekljarji so izbrani tudi v srednji velikosti. Tanki lasje s slabo elastičnostjo so razdeljeni na majhne pramene; klinčki se uporabljajo v majhnih in srednje velikih velikostih. Za izvajanje curlinga na zadnji strani glave se lasje razdelijo na zelo majhne pramene in uporabljajo se najmanjše klekljane glave. Dolgi lasje so razdeljeni na zelo majhne pramene, navite enakomerno in čim bližje glavi.

Mokrenje je postopek impregniranja koncev las z deoksidizatorjem med curlingom.

Nasičenost je drugi cikel impregnacije las, ki se že valjajo na curlers.

Impregnacijo las je treba narediti v treh korakih: prvi je vlaženje, naslednji dve pa penjenje.

Fiksacija je postopek zavarovanja curl s fiksirjem. Ali je glavni dejavnik, ki določa trajnost curl.

Oblika curl - določena s premerom in obliko uporabljenih kleklja.

Perm tehnologija:

Osnovne metode in tehnike perming las. Klasična perm

Obstajata dve metodi perm: neposredna in posredna..

Neposredna metoda. Vsak pramen je navlažen s kemično sestavo in navit na klekljah po klasični shemi. Zvijanje po klasični shemi (slika 1, a) se začne od spodnje okcipitalne cone glave. Potem se navije dlaka srednjega in zgornjega okcipitalnega pasu, nato temporomandibularna in na koncu še parietalna. Vsi lasje so kodrani v smeri njegove naravne rasti.

Posredna metoda. Mokri lasje se navijejo na vretence po kateri koli shemi (sl. 2, b, c) in nato navlažijo s kemično sestavo.

Sl. 1 Shema ovijanja las s perm:

V tem primeru navlažimo lase s sestavo v treh korakih:

Majhna količina sestavka se nanese na lase, da se rahlo zmehča;

· Povprečna količina sestavka se nanese na lase, da se temeljito zmoči;

Izvedite kontrolno vlaženje las.

Sestava se začne nanašati iz spodnje okcipitalne cone.

Ko izberete način za izvajanje perm, začnite navijati lase na klekljanju, pri tem pa upoštevajte naslednje:

· Širina pramena ne sme presegati dolžine kleklja;

· Debelina zvitega pramena ne sme presegati premera kleklja;

Pramene je treba vleči strogo pravokotno na glavo.

Za en perm je potrebno 50g sestave.

Na kodraste lase se postavi grelna kapa in sestava hrani 10 do 40 minut. Čas izpostavljenosti je odvisen od koncentracije kemične sestave in stanja las. Pri uporabi zdravila Klimazon se čas osvetlitve prepolovi. Čez nekaj časa je treba preveriti kakovost curla, za katerega se odvijejo (ne povsem, ampak le 1-2 obrata) in privijte nazaj 3-4 vretena v različnih conah, prav tako pa primerjajte premer kleklja in nastali curl. Če se ti premeri ujemata, nadaljujte z naslednjo stopnjo: sestava se izpere z vročo vodo, ne da bi se zavrtala vretena. Nato se fiksacija izvede s polaganjem palčke iz prtička vzdolž robne črte rasti las, tako da fiksir ne pade na obraz.

Trenutno sta na voljo dve vrsti pritrditve: gotova in zgoščena.

Za eno fiksacijo je potrebno 50 g fiksirja (3-5% koncentracija vodikovega peroksida). Če je fiksir pripravljen, ga nanesemo z gobo ali aplikatorjem na vretence in ga zapečemo, tako da nastane penasta kapa. Čas zadrževanja sestavka na laseh je 10 minut. Če je fiksir koncentriran, ga moramo pred nanosom razredčiti z vodo v razmerju 1: 1. Ko se pena usede, se vretena odvijejo in fiksir nanese na konce las še 5 minut. Nato fiksir izperemo s čisto vodo. Po tem se izvede končno delo: nevtralizacija s posebno spojino, styling, striženje, sušenje itd..

Permed s pletenicami in klekljami

Vlažne lase razdelimo na cone, kot je prikazano na sliki. 2, a.

Sl. 2 perm s pletenicami in šopki:

A - delitev las na cone;

B - pletenice s pletenicami s konci, zvitimi na klekljah;

· V - nastala pričeska; puščice kažejo smer ločevanja las

Prva vrsta pletenic naj bo široka 5 cm. Število pletenic je odvisno od gostote las; debelina vsakega pigtailja je 2-2,5 cm. Lasje so tesno pletenice; konci niso pleteni, ampak so naviti na klekljanje in pritrjeni z elastičnim trakom. Območje druge vrstice pletenic mora biti nekoliko širše od cone prve vrstice, tretje - širše od cone druge vrstice. Tako se lasje obdelujejo vrsti za vrhom do vrha popka. Pramenov las v temporomandibularni in parietalni coni je pleten v debelejše pigtails (3–3,5 cm). Potem ko so vsi lasje pleteni v pigtails, konci pletenic pa so naviti na bobbins, jih z vseh strani impregnirali s kemično sestavo in držali 15-25 minut, odvisno od stanja in strukture las. Nato se pigtails z vreteni zelo temeljito operejo z vodo (t = 50,60 ° C) in nanese se fiksir, ki se hrani 10 minut. Nato se fiksator spere z vodo, odstrani se klekljane pletenice, pletenice so nepovezane in lasje spet speremo z vodo. Lase na koncu perme operemo s terapevtsko emulzijo in česamo z glavnikom z velikimi zobmi. Lasje se sušijo naravno ali s sušilcem za lase. Pričeska je naravna, z velikimi kodri. Ta kombinirana kemična trajna metoda je priporočljiva za tiste, ki ne uporabljajo curlers za kodranje las..

Root perm

Da bi bili lasje videti bujni in debeli ter da bi olajšali njihovo oblikovanje, se uporablja koreninska metoda perm (slika 3). Priporočljivo je za tanke ali poraščene lase po permu, pa tudi za pričeske, pri katerih je potrebno ustvariti volumen pri koreninah las..

Sl. 3 Root perm (a) in nastala pričeska (b)

Bistvo metode koreninskega curlinga je, da niso vsi lasje zviti, ampak le del le-teh v korenu, puščajo konce pramenov naravnost ali ohranjajo enako kodranje na njih. Zavijanje lahko začnete s katerega koli področja glave. Upoštevati pa je treba, da če so bili lasje predhodno permedirani, je treba klekljati naviti in se umakniti 2 cm od odstranjenega dela las. Na primer, če so lasje zrasli za 8 cm, potem je klek nastavljen na razdalji 10 cm od roba las. Pramen okoli kleklja je navit s pol osem. V tem primeru je konec pramena v levi roki, z desno roko pa se drži tisti del nje, ki se nahaja na klekljanju. Ko je potrebno število zavojev proti koreninam las, je klekljan pritrjen z elastičnim trakom. Ko na ta način zvijete vse lase, nadaljujete na naslednjo stopnjo njihove obdelave: na vsako klekljanje se nanese kemična sestava, da ne pade na nepopletene konce las. Čas izpostavljenosti je 10-25 minut (odvisno od strukture las). Vse naslednje faze koreninskega curlinga so podobne korakom klasičnega perma.

Spiralna perm z uporabo modificiranih kleklja

Obstajata dva načina spiralne perme (slika 4).

Sl. 4 Spiralna perma (a) in dva načina izvajanja (b, c)

Ključavnica las je ločena v obliki kvadrata (začenši od spodnje okcipitalne cone), zavita v snop in navita v spiralo na klek. V tem primeru so zavoji spirale postavljeni blizu drug drugega. Smer zvijanja svežnja in smer navijanja na klekljanju se morata ujemati. Ključavnica las je ločena v obliki kvadrata (začenši od spodnje okcipitalne cone), medtem ko ni zasukana v snop, ampak takoj zavita v spiralo na klek, tako da so zanke postavljene blizu drug drugemu. Nadalje se izvajajo vse faze klasične perme. Valovita perma (slika 5) se začne od spodnje okcipitalne cone. Porazdelite pramen las v obliki kvadrata in ga navijete na plastičen lasni pramen po principu osmih. Nato izvedite vse faze klasičnega perma..

Sl. 5 Privita perm (a) in nastala pričeska (b)

S prešito permo dobimo enak curl kot pri perm z pletenicami. Permed bumerangi. Perm na bumerangih (slika 6) vam omogoča, da dobite voluminozen curl. V tem primeru so klekljani naviti v vzorcu šahovnice. Vsi drugi koraki so enaki kot pri klasičnem permu. Širina pramena ne sme presegati premera kleklja.

Sl. 6 perm na bumerangih

Permed prstani kodri

Perm z obroči za obroče (slika 7) se uporablja za ustvarjanje glasnosti na kratkih laseh. Lasje so razdeljene na pramene v obliki kvadratov, katerih velikost je odvisna od želenega učinka, in razporejeni v vzorcu šahovnice. Večji kot je kvadrat, bolj volumen bo nastali curl. Konec pramena je zavit v poseben kos papirja, pramen je zasukan v obročast curl in pritrjen z nekovinskim papilotom.

Sl. 7 Perm z obroči

Nato izvedite vse faze klasičnega perma..

Datum dodajanja: 2014-11-25; Ogledi: 7216; kršitev avtorskih pravic?

Vaše mnenje nam je pomembno! Je bilo objavljeno gradivo v pomoč? Da | Ne

Klasična perm

Klasična perm

V običajnih ljudeh "kemija". Eden najbolj "priročnih" načinov za žensko in tudi za moškega je kodranje las. Udobnost je v tem, da ima perm dolg čas nošenja, do 3 mesece in včasih tudi več. Stranka prejme pompom in glasnost, tesen curl ali svetlobni val. Vse je odvisno od želja stranke in ciljev, ki jih oseba zasleduje.

Kakšen je ta postopek in kakšen je njegov vpliv na lase?

Človeški lasje sestavljajo tudi beljakovinske spojine: keratin in pigment - melanin. Keratin je bogat z žveplom in dušikom. Ko smo izpostavljeni perm preparatu, ki je tioorganska spojina in njeni derivati, se keratinske vezi cistin -S-S- uničijo. Pojavi se nova snov - cistein. Prav cistein naredi lase tako elastične, da dobijo dano obliko.

Po izpostavitvi fiksirju, ki je vodikov peroksid, se spremenjena oblika las dolgo časa fiksira zaradi oksidacijskega procesa.

Zelo pomemben indikator, ki je značilen za pripravo na "kemijo", je pH. Normalni pH je 7. pH pripravkov je v povprečju 8,5 - 9,5, zato delujejo kot alkalij. Višji kot je pH, močnejši je vpliv.

Sodobne formulacije so razdeljene na več vrst glede na stopnjo učinka in vsebnost aktivnih snovi ter pH vrednost..

Več o kemijskih procesih si lahko preberete v priročniku Anatolija Konstantinova.

Za normalno in težko.

Najmočnejša sestava je namenjena zdravim lasem, na katere kemično niso vplivali barvila in drugi pripravki, pa tudi za sive lase, ki so bolj trdi v strukturi.

Za barvane lase.

Uporablja se za lase, na katere so kemično vplivala različna barvila.

Za poškodovane in progaste lase.

Najbolj nežna sestava. Uporablja se za poškodovana, prej razjasnjena blond barvila.

Zelo pomembno je, da pravilno ocenite stanje in strukturo las pred kodranjem, da izberete ustrezno sestavo. Če diagnoza ni pravilna, če na poškodovane kodre nanesete preveč močan sestavek, lahko pride do popolnega raztapljanja keratina in izgube vaše "vegetacije". Preveč šibka sestava ne bo dala želenega kodra na sivih, grobih laseh.

Čas izpostavljenosti in izpostavljenosti toploti vplivata tudi na rezultat..

Čas zadrževanja ne sme presegati 15-20 minut. Dejstvo je, da imajo sestavki ne le uničujoče delovanje cistin -S - S-vezi keratina, ampak tudi obnovitvene lastnosti, s čezmernim časom izpostavljenosti sestavka pa se lahko curl začne ravnati. Poveljnik mora nenehno spremljati stopnjo "curl" in pravočasno izprati sestavo.

Sodobna zdravila lahko delujejo pri sobni temperaturi, pod vplivom toplote iz glave..

Za uspešen rezultat je pomembno izbrati prave klekljane - curlers. Tanjša je kleklja, manjša je in zategnite kodre. Bobci največjega premera, dajejo večji volumen kot kodri in se uporabljajo za "lomljenje" ravne strukture in lasje bolj oblikovanje pri oblikovanju.

Bobice so srednje premera, kar daje mehko in naravno kodre. Izgleda zelo dobro na srednji dolžini.

Zelo pomembno je napenjati pramene pri zavijanju in odsotnosti naramnic - povešanje klekljanja, pramen izstopa s širino, enako delovni površini kleklja. Prameni naj bodo ravni kot trak, v tem primeru se zdravilo enakomerno porazdeli.

Klasična varalna shema

Začnemo se navijati od najvišje točke glave, ki se nahaja na meji parietalne cone in conske krone, proti obrazu. Označimo blok s širino, ki je enak klekljanju na parietalni coni, nato gremo v okcipitalno cono, izberemo blok, enak parietalni v širini, in ga navijamo do robne črte rasti. Nato zavijemo časovne cone v smeri navzdol in stranske cone za ušesom, tudi navzdol.

Klasična shema navijanja

Navijati ga morate na vlažne, sveže oprane lase. Pranje je obvezno, saj sebum in druge nečistoče, kot so izdelki za styling, preprečujejo, da bi sestava prodrla v lase. Voda, ki je prisotna na laseh, nekoliko razredči sestavo, zmehča njen učinek in kodranje se izkaže za bolj naravno, vaša griva bo ostala "živa". Poleg tega se mokre pramene lažje kodrajo, še posebej na kratkih odbitkih..

Potem se sestavek nanese na vsako vreteno, mora prodreti do samih konic, sicer bodo ostali naravnost.

Po koncu izpostavljenosti se sestavek obilno izpere z vročo vodo 5 - 7 minut.

POZOR! Pomembna točka. Ko umivate sestavo, morate dvigniti elastične trakove, ki pritrdijo klobaso, sestavek lahko ostane pod njimi, v prihodnosti se lahko prameni odsevajo desno vzdolž črte elastike.

Nato je pripravljen fiksir. Mešalno razmerje 1 delni fiksir + 4 dele vode, penasto nanesemo in nanesemo na klekljanje 3 minute, nato se vretena rahlo odvije in fiksir znova nanesemo 3 minute. Sodobnejši preparati za perm, komplet vključuje nevtralizator, ki opravlja vse funkcije fiksirja, to je to vodikov peroksid, le v zahtevani koncentraciji. Nato temeljito sperite z vodo.

Obstajajo linije različnih proizvajalcev, ki postopek zaključijo z zaščitnimi pripravki pred curlingom in obnovitvenimi postopki za keratin po. To zaščito in obnovo je zelo pomembno uporabiti.

Opcije

"Kemija" se lahko izvede za drugačno strukturo in za različne namene, z izjemo močno poškodovanih ali beljenih, zamašenih. Bolje je, da ne prepustite pojasnjenih..

Sestavo lahko vzdržite 5 minut in dobite glasnost in sijaj. Lahko vzamete velike klekljače in dobite lahkotni val ali pa vzamete najmanjše in dobite različico Afro. Okus in barva. Dolgoročna perma je priporočljiva za ljudi z zelo tankimi, izpuščajočimi lasmi ali za ljudi, ki jim je všeč "mokri učinek"..

Za krasen rezultat seveda potrebujete kompetentnega, znanega mojstra.

Naročite se na novice, pustite komentarje, če je bil članek zanimiv.

Kaj morate vedeti o permu

Ob priljubljenosti stylinga s kodri smo se odločili, da ugotovimo, kako narediti perm in ali je lahko varen za lase

Kako deluje perm?

Da bi lasje navijali dlje časa in ne za en ali dva dni, kot to počnejo likalniki in likalniki za curling, morate najprej prodreti v strukturo las, tako da odprete kutikulo. "Vse formulacije za perm vsebujejo tioglikolno kislino, ki obnovi disulfidne mostove (odgovorni so za naravno strukturo las) do oblike, ki jo damo lasem (kodralniki, klekljarke, bumerangi ipd.)," Pojasnjuje Elza Usmanova, frizerka za lepoto vesolje Inhype Beauty Zone. Po zdravljenju s takšnimi formulacijami lasje postanejo bolj elastični in prožni..

"Najprej mojster lase navije z različnimi vrstami kodralnikov, na primer, zvija. Nato se sestava nanese, zadrži določen čas, nato pa se pritrdi sestava, izpere, opere in posuši, «doda Leonid Romanov, kreativni partner L'Oréal Professionnel.

Kakšne vrste perm so tam?

Če so bili prej sestavki zelo agresivni in postopek trajnega trajanja je trajal več ur, so zdaj rešitve izbrane posamezno, odvisno od vrste las. Lahko naredite tako afro kot svetlobne valove v slogu plažnih valov. "Obstaja veliko vrst perm za lase. Obstaja še več proizvodnih podjetij, vsaka ima svoje značilnosti, brez izjeme. Najbolj temeljna razlika v načinu oblikovanja kodra.

Dandanes velja za klasičen "hladen" perm, ko toploto, potrebno za transformacijo, sprosti sama kompozicija. Ta vrsta kodranja vam omogoča, da dosežete najbolj viden kodre na vlažnih laseh. Manj se bo bralo na suhih laseh. Sodobne "vroče" perme so na našem območju redke. Večinoma jih najdemo v Aziji. Lasje bolj škodijo in so dražji, vendar dajejo bistveno bolj naraven videz kodre, ki je bolj izrazit ravno v suhem stanju, "pravi Dmitrij Suržikov, veleposlanik za izobraževanje Olaplex v Rusiji.

Kako izbrati perm za vaš tip las?

Agresivnost formulacij in s tem intenziteta curlinga sta odvisna od formulacij in pH vrednosti raztopine. Najbolj priljubljene so kisle in alkalne perme, kjer je druga bolj trpežna. Na splošno perm deluje po načelu: šibkejši so lasje, dlje traja perm. »Za udobje mojstrov ima dolgoročna perma podjetja L'Oréal Professionnel's Dulcia. 0 - za naravne lase, 1 - za barvane in goste, pa tudi barvane in poudarjene, 2 - če so lasje barvani in zelo porozni, poškodovani, 3 - za barvane popolne blond. Če govorimo o obodu Beach Waves perm, potem učinek le-tega traja šest do osem tednov, odvisno od stanja las in posameznih značilnosti. Ne bo preveč opaznih kodrov, bo pa lahek val, kot da bi bili lasje rahlo zviti iz slane vode. V salonu se ta storitev opravi v eni uri, «pravi Leonid Romanov.

Da lasje ostanejo kakovostne, je pomembno izbrati pravo sestavo. Na primer, lahko preprosto dodate volumen las, ne da bi ustvarili valove. "Tako nežna kemija je primerna za lastnike tankih las, ki jim primanjkuje volumna in jih je težko prilegati. Intenzivna perm je primerna za popolnoma ali delno obarvane, naravne ali poudarjene lase do 50%.

Namenjeno tistim, ki si želijo rahlo valovitih ali kodrastih obodnih kodrov. Trajanje učinka bo od enega do treh mesecev. V tem primeru boste potrebovali dodatne izdelke za styling v obliki mousse, gela in tekočega laka. Zagotovo boste morali vgraditi difuzor, «pravi Elza Usmanova.

Za koga perm ni primeren?

Perm je strogo prepovedan za beljene ali popolnoma beljene lase, poudarjene preko 50%. Rezultat bo katastrofalen, saj se svetli lasje že štejejo za močno poškodovane..

Kako dolgo traja učinek?

Perm traja od nekaj tednov do več mesecev, odvisno od mnogih parametrov..

Kako slabo se pokvarijo lasje?

Za vsako vrsto las lahko izberete pravi tip perm in to mora storiti specialist. Znamka kemične sestave in mojster je le 1/3 uspešnega curlinga. Enak znesek predstavlja tehnologija kodranja las, ostalo pa znanje in nadzor vseh faz postopka. „Lasje so zelo majhni do trajnih poškodb..

Sodobne tehnologije vam omogočajo, da spremenite svojo sliko z minimalno škodo na laseh, če mojster sledi vsem fazam in izbere pravo sestavo. Na primer, Olaplex je bolj znan kot barvno orodje ali orodje za nego las. Toda prav s curlingom se je začela njegova zgodba, povezana s tehnologijo združevanja zelo disulfidnih vezi, ki so odgovorne za preoblikovanje oblike in stanja las, "pravi Dmitrij Suržikov.

Permed lasje

Lepi kodri katere koli oblike in velikosti, ki trajajo več mesecev, so rezultat postopka, imenovanega perm. V modi je že nekaj desetletij zapored. V tem času se je kakovost sestavkov spremenila, dodane so bile nove sorte curlers in metode navijanja pramenov. In vendar kljub velikim novostim kemija še vedno velja za škodljive za lase. Ne bomo vas prepričali drugače, temveč vam bomo povedali, kako zaščititi kodre pred poškodbami in obnoviti njihovo strukturo po curlingu. Ugotovite, kako varno izvesti postopek doma in ali se je mogoče znebiti kodrov brez strašnih posledic, če poskus z lasmi ni bil uspešen.

Opis postopka

Glavna značilnost perma je sprememba strukture las s pomočjo posebnih rešitev. Pramene je treba naviti na curlers izbrane oblike in premera, obdelati s sestavo in jih čez nekaj časa izprati. V 10-30 minutah aktivne sestavine prodrejo v kodre, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat curlinga.

Kemične rešitve so na voljo v številnih kozmetičnih podjetjih. Morate izbrati pravi izdelek ob upoštevanju vrste in stanja las. Ustrezne opombe so vedno na embalažah ali steklenicah.

Mimogrede. Prvi poskusi s kemičnim oblikovanjem las segajo v začetek 20. stoletja. To so bili mučni postopki, ki so trajali 5-10 ur. Hladna metoda, brez uporabe električnih aparatov, se je pojavila nekoliko kasneje. Prav on je postal osnova sodobne kemije..

Obstaja več klasifikacij perm, v katerih je glavno merilo:

 • vrsta curlers - bumerangi, klekljarice ali drugi;
 • način zavijanja pramenov - navpični, vodoravni, krožni, kombinirani;
 • zaporedje dejanj (lase lahko najprej zdravite z raztopino, nato pa jih zavijte na papilote);
 • vrsta kemikalije. Sestave so kisle, alkalne, nevtralne in druge. Vsi imajo jasne indikacije za uporabo..

Alkalni izdelek na debelih, trdih laseh ne more tvoriti kodrov, kisli pa lahko močno pokvarijo mehke in prožne pramene. Da ne bi postali glavni junak zgodbe o neuspešni kemiji, se pred postopkom posvetujte z izkušenim frizerjem.

Organizirali smo tudi neke vrste izobraževalni program in podrobno opisali značilnosti različnih vrst rešitev, vključno s primeri izdelkov priljubljenih blagovnih znamk. S temi priporočili lahko enostavno najdete varno sestavo za lase..

Cena

Cena klasičnega perma v salonu je od 2 tisoč rubljev. V majhnem mestu ga lahko najdete ceneje, v metropoli pa boste morali plačati še več. Tudi izbrana sestava in dolžina las vplivata na stroške. Če kupite kemično. priprave na neodvisne poskuse, lahko obdržite v 1 tisoč rubljev.

Za nekatere rešitve znanih kozmetičnih podjetij boste morali plačati nekoliko več, do 2 tisoč rubljev. Na voljo so pripravljeni kompleti z vsem, kar potrebujete, po ceni od 300 do 1200 rubljev, ali ločene steklenice z aktivatorji in fiksativi, od katerih vsaka stane približno 200-900 rubljev.

Svet. Slišijo se izdelki LONDA, Schwarzkopf, ESTEL, Selective Professional, Wella in drugih podjetij, katerih imena so priljubljena v frizerskem okolju..

Prednosti in slabosti

Glavne prednosti perm:

 • spremeni pričesko in z njo celotno podobo;
 • traja dlje časa;
 • primeren za lase katere koli dolžine;
 • ima veliko variacij;
 • skrajša čas vsakodnevnega stajlinga - z minimalnim naporom je pričeska videti super.

Slabosti postopka:

 • ima škodljiv učinek na lase. Glede na sestavo je lahko bolj ali manj očitno, vendar struktura kodrov še vedno trpi;
 • lahko posuši pramene in rahlo spremeni njihovo barvo;
 • ima kontraindikacije in omejitve;
 • zahteva posebno skrb za obnovo las;
 • ni priporočljivo za pogosto ponavljanje. Svojim kodrom morate dati priložnost, da se spočijejo.

Kontraindikacije

Glavni seznam prepovedi in omejitev velja za takšne primere:

 1. Spremenjena hormonska raven. Perm ne smete delati med nosečnostjo, dojenjem, med menstruacijo ali med menopavzo. Spori o tem, ali aktivni reagenti škodujejo prihodnosti ali doječi materi in njenemu otroku, še vedno trajajo. Če vas to ne ustavi, je tu še en dober razlog: hormonske spremembe lahko povzročijo, da se kodri ne bodo pravilno oblikovali..
 2. Jemanje antibiotikov ali drugih močnih zdravil (vključno s hormoni).
 3. Alergija na sestavine raztopine. Ta dejavnik je treba pred postopkom odpraviti..
 4. Obraz, rane, razpoke na lasišču, pa tudi srbenje, luskanje, prhljaj.
 5. Močno izpadanje las, krhkost. Ni pomembno, s čim je povezano: pomanjkanje vitaminov, depresija ali potek onkoloških posegov. S kemijo boste pramene še bolj oslabili..
 6. Stresna stanja.
 7. Poslabšanje kroničnih tegob.
 8. Akutne nalezljive bolezni, zapletene zaradi vročine.
 9. Barvanje las, po katerem je trajalo manj kot 2-3 tedne.
 10. Nekateri zunanji dejavniki: obisk frizerja na prazen želodec, mraz v sobi prav tako negativno vpliva na kakovost kodrov.

Vrste curlers in načini navijanja

Če sestava za perm vpliva na to, kako dobro se kodri izkažejo, potem kodri določajo vrsto pričeske na splošno.

Veliko je odvisno od debeline pramenov in načina zavijanja. Bujni kodri, ki izgledajo zelo naravno, so posledica krožnega navijanja las na papilotih. Če morate dobiti voluminozne kodre, je primerna vodoravna različica lokacije valjev na glavi. Pogosto se uporablja doma - za začetnike je lažje in bolj razumljivo kot druge metode..

Če želite ustvariti čudovite tekoče kodre, boste morali obvladati navpično metodo. Pogosto je kombiniran z vodoravnim, vendar je treba takšen styling zaupati le izkušenemu strokovnjaku. Ta možnost je ena najprimernejših za dolge lase..

Če želite postati lastnik puhaste frizure, kupite papilote velikega premera za perm. Odločite se za bumerang ali koničaste koščke. Curlers Olivia Garden lahko nudijo čudovite, skoraj naravne valove. Kemija, ki uporablja te valje, se imenuje ameriška. Veliki kodri bodo krasili lase skoraj katere koli dolžine, zato smo za vas zbrali nasvete in trike, kako ustvariti takšne kodre doma..

Plastični papiloti veljajo za najprimernejšega za katero koli perm. So priročni za uporabo in jih je enostavno oprati iz sledi droge. S pomočjo plastičnih klek (palic) različnih premerov bo mogoče iz korenin modelirati čudovite navpične kodre. Morda bo trajalo veliko časa, vendar je rezultat vreden tega.

Ko se odločite za velikost izdelkov, upoštevajte stanje svojih las. Ugotovite, kaj bi še moralo določiti izbiro bobinov za navpično perm.

Curlers za lase so lahko gladki ali s posebnimi utori. Druga sorta je za spiralno kemijo. Postopek zavijanja takšnih klek, zahteva veliko potrpljenja in pozornosti. To je precej težko narediti sam. Takšno dovoljenje je vredno storiti le, če ste se obrnili na pomoč svoje mame, sestre ali prijatelja in si tudi pred tem ogledali videoposnetek o treningu.

Za najbolj drzna dekleta smo pripravili celoten nabor informacij o izvajanju spiralne kemije doma.

Isti šiški so uporabni za ženske, ki želijo narediti perm z učinkom mokrih las. Poleg njih lahko uporabite curlers-stave, ameriške ali japonske palice. Vsak od teh papilotov bo pomagal doseči učinek vedno mokrih las..

Pravilno izbrani vreteni, optimalna sestava za vaš tip las in navodila po korakih za postopek - vse to bo zagotovilo dober rezultat. Podrobno bomo razložili, kako izvesti mokro kemijo na lastnih laseh, ne da bi pri tem ogrozili zdravje pramenov in kakovost kodrov..

Mimogrede. Bodite pozorni na originalne kodre za perming lase: lasnice, plošče v obliki valov, tuljave s sponkami in druge.

Ali je to mogoče storiti na tankih, barvanih pramenih

Barvanje, dopolnjeno s permo, je resen test za lase. Vendar pa veliko deklet uspešno kombinira novo barvo pramenov in dolgoročno oblikovanje kodrov. Glavno priporočilo v tem primeru je upoštevanje intervala med postopki: zaželeno je, da mine vsaj 2-3 tedne. Če so bili lasje večkrat zapored razbarvani, je bolje zavrniti kemijo..

Zaradi nenehnega barvanja lasje delno izgubijo elastičnost, postanejo bolj ranljivi, zato lahko dodatna izpostavljenost agresivnim zdravilom še dodatno ogrozi njihovo zdravje. Razkrili bomo glavne skrivnosti uspešnega perma obarvanih pramenov in razložili, katere formulacije je mogoče uporabiti v tem primeru..

Če so lasje naravno močni, močni in niso bili deležni pogostega barvanja, je to pomemben bonus pri izvajanju kemije. Toda vsaka ženska, ki sanja o kodrih in dodatnem volumnu, nima takšne glave las. Seveda to ne pomeni, da lastniki tankih, oslabljenih kodrov sploh ne bi smeli razmišljati o permu. Zdaj so s pomočjo nežnih priprav možni skoraj vsi poskusi s pričesko. Ugotovite, kaj priporočajo frizerji za izvajanje kemije na tankih pramenih in kaj morate storiti za zdrave lase po postopku.

Dokaj pogosto dekleta izberejo perm, da lasem dodajo dodaten volumen. V tem primeru ne morete uporabljati agresivnih zdravil po celotni dolžini kodrov. Alternativa popolni kemiji je koren. Naredi tanke, redke lase bolj bujne, popravi odrojene pramene, ki so bili umetno kodrani, prav tako ustvarja volumen na naravno kodrastih laseh. Kot vsaka druga vrsta perm, ima tudi root styling svoje odtenke, ki jih bomo podrobno opisali v recenzijskem materialu s fotografijami, videoposnetki in navodili za postopek..

Značilnosti, povezane z dolžino kodrov

Curls bodo postali vredna dekoracija videza, če izberete pravo velikost in obliko. Na tankih, redkih laseh so veliki kodri nezaželeni - bolje je izbrati majhne. Okrogel obraz je treba uokviriti s kodri, katerih premer se postopoma zmanjšuje od korenin do koncev, kvadratni ali pravokotni obraz z voluminoznimi vodoravnimi kodri. Pri izbiri velikosti in vrste curlers je pomembna dolžina pramenov..

Svet. Perm, narejen na graduiranih laseh, izgleda dobro, kaskadna frizura.

dolga

Na laseh, ki se spustijo pod sredino hrbta, so primerni kodri katere koli oblike in velikosti. Dolgi lasje bodo pokazali vso lepoto spretno izvedenega kodranja. Dejansko bo v tem primeru še posebej naporno. Prvič lahko kemijo izvajate samo na konicah ali od sredine kodrov. Če vam rezultat ni všeč, lahko kodre preprosto odrežete. Podrobno vam bomo povedali o drugih odtenkih izvajanja postopka na dolgih laseh in vam pomagali, da se odločite, ali boste na ta način eksperimentirali doma..

Povprečna

Ti prameni so dobri tudi za različne vrste curlers in metode navijanja. Perm samo v koreninski coni ali na koncih, na bumerangih ali klekljah, vodoravnih, navpičnih, kombiniranih in drugih metod - lasje srednje dolžine ne omejujejo vaše domišljije in možnosti. Hkrati ne pozabite, da nekatere vrste kemije lahko vizualno skrajšajo lase: kodri se močno zvijejo in postanejo elastični, kot vzmet. Naši nasveti vam bodo pomagali, da se izognete vsakršnim presenečenjem pri izvajanju perm..

Kratek

Kljub majhni dolžini je kodranje takšnih las z lastnimi rokami precej težko. Glede na odbitke, gostoto pramenov, način zavijanja kodrov je lahko šahovnica, pravokotna, navpična. Pomembni so tudi oblika, premer curlers, pa tudi kakovost rešitve. Povedali vam bomo o vseh nihanjih postopka za kratke lase in tudi pojasnili, kako skrbeti za svoje lase po kemiji, ki se izvaja v salonu ali doma..

Domači postopek

Priprava pramenov za perm se začne nekaj tednov pred postopkom. Posebno pozornost posvetite negi svojih kodrov: razvajajte lase z negovalnimi maskami, si privoščite si likalnik, sušilec za lase, likanje. Po potrebi posodobite frizuro - barvajte lase vnaprej. Preberite ocene o kemiji doma, poberite sestavo, curlers, kot tudi vsa ostala povezana orodja in materiale.

Da ne boste ničesar pozabili, smo pripravili podroben seznam tega, kar potrebujete za perm in natančno navedli vse faze postopka. Navodila po korakih z nasveti in rešitvami za življenje bodo dobra pomoč na poti do preobrazbe.

Trajanje učinka in popravek

Perm ne bo naredil vaših las trajno kodraste. Kljub hitremu razvoju sodobnih tehnologij ta metoda še ni izumljena. V povprečju učinek kemije traja od 2 do 6 mesecev, včasih tudi do 9. Na trajanje rezultata vplivajo izbrana sestava (kisla ali alkalna), vrsta in struktura pramenov (tanke, debele, redke, trde), njihova dolžina (krajši so kodri, bolje se držijo kodri), grobost kodra (voluminozni se hitreje odvijejo), posamezne značilnosti vsakega las.

S kemičnim stylingom je za razliko od biowaving meja med vraščenimi in kodrastimi lasmi bolj opazna. Zato bo lahko po nekaj tednih frizura potrebovala korekcijo. V tem primeru je bolje narediti radikalen perm. Večkratna kemoterapija po celotni dolžini kodrov se priporoča največ 1-2 krat na leto.

Oblikovanje in nadaljnja nega

Prvih nekaj dni kodrasti lasje potrebujejo počitek. Ne perite in ne spirajte, las in pletenice ne češljajte, če je mogoče. V tem času se bodo kodri končno oblikovali. Kupite posebne izdelke za oblikovanje, da lasje ohranite urejene.

Geli, pene, razpršila in drugi izdelki bodo vaši kodri dobili čudovit, okrašen videz. V enem pregledu smo zbrali opis priljubljenih zdravil in priporočila, kako jih uporabiti za izdelavo volumetričnih, klasičnih ali mokrih stajlingov..

Skrb za privlačen videz las mora spremljati ustrezna nega zanje. Obnova, prehrana strukture kodrov je glavna stvar, na katero je treba biti pozoren. Če je raztopina posušila pramene, v glavno kozmetiko dodajte vlažilce..

Priprave, namenjene poškodovanim, oslabljenim lasem, so zelo koristne. Povedali vam bomo, kako skrbeti za lase po kemičnem stylingu in razložili, zakaj boste najverjetneje morali zamenjati glavnik..

Pri novi pričeski ni navdušljiva vsaka kemija. Obstajajo časi, ko se iz nekega razloga kodri niso zasukali tako, kot ste pričakovali. Včasih postopek izzove povečano izgubo las, krhkost pramenov ali povzroči alergijsko reakcijo na koži, jo zategne in posuši. Možna je tudi manj dramatična različica dogodkov - stajlinga sploh nisem maral ali pa sem bil utrujen. V vseh teh situacijah bo nasvet pomagal, kako se znebiti kemije na profesionalne in ljudske načine, ki je predstavljena v našem članku.

Ne glede na to, koliko govorijo o nevarnosti perm za lase, dekleta, ki sanjajo o kodrih, se ne ustavi. Če izberete kakovostno sestavo, sledite postopku v skladu z vsemi pravili in nato zagotovite kodre spodobno nego - obstaja vsa možnost, da ohranite zdravje las. Samo ne pozabite na kontraindikacije. Želja po spremembi slike mora biti vedno uravnotežena z zdravim razumom in nego las.