Grška pričeska: naredite hitro, poglejte modno!

Grški slog ostaja aktualni trend v tej sezoni. Ustreza popolnoma vsem ženskam in podarja podobo z romantiko, milino in prefinjenostjo. Grško pričesko lahko naredite ne samo na dolgih laseh, temveč tudi na kratkih laseh. Kot "pomočnik" lahko uporabite poseben povoj, imenovan "hairatnik". Dodatna oprema je lahko izdelana iz kroglic, rhinestones, čipke, kovinskih elementov.

Grške pričeske imajo veliko različic, vendar so vse prepoznavne. To so lahko preproste pričeske v grškem slogu ali zapleteni modeli z elementi tkanja. Vse zvezde šovbiznisa, ki imajo raje to neverjetno pričesko, vedno izgledajo čudovito, izmučene ob rdeči preprogi..

Vsebina:

Grška pričeska za srednje lase

Grška pričeska je zelo primerna za srednje dolge lase. Najlažja možnost je, ko glavni del las ostane ohlapen, preostali del pa se nabere na zadnji strani glave in ga pripne z nevidnimi lasnicami. Prosti del las je lahko kodran.

Če želite ustvariti romantični slog, potrebujete "hiratnik". Elastika ne sme močno pritiskati na glavo in povzročati nelagodje. Na vrhu glave morate narediti flis Zberite vse lase v tesen konjski rep. Nataknite povoj. Curls lahko pustite ohlapne ali jih poberete z lasnicami. Zadnja možnost bo videti še posebej lepo na lastnikih visokih ličnic..

Grška pričeska za srednje lase z hiratnikom ali grškim meandrom, fotografija

Šopek v slogu grške boginje Artemis je videti razkošno in hkrati elegantno. Osnova frizure je volumetrična šopka. Na straneh lahko zavijte več tankih pletenic, ki bodo služile kot dekor.

Možnost za vsakodnevne pričeske v grškem stilu so lahki in zračni kodri, okrašeni s cvetjem. Curls je mogoče zbrati s strani in zabiti z lasnicami. S podobno pričesko za srednje lase boste dobili nežno podobo, ki jo je poosebljala boginja ljubezni Afrodita.

Grška pričeska z ohlapnimi lasmi srednje dolžine, fotografija

Grška pričeska za srednje lase, fotografija

Grška pričeska za dolge lase

Dolgi lasje so odličen material za pripravo odličnih pričesk. Izbira grškega sloga, lepoti z dolgimi lasmi lahko poskusite narediti romantično pričesko s tekočimi kodri in elementi tkanja. Ta stajling je zelo udoben in neverjetno lep. Če izvedete to možnost, boste morali narediti vodoravni razrez. Tako boste lase razdelili na dva enaka dela. Prve pramene so razdeljene na dva dela. Pramen, ki je bližje obrazu, pritrdi nevidnost. Ohlapni pramen je potreben za tkanje francoske pletenice. Ko je pletenica pletena vse do vratu, je treba vse lase kombinirati in zaviti pletenico. Nastali pigtail je treba zviti v bunkico in zabiti z lasnicami. Sprednje pramene (pritrjene z nevidnostjo) na obeh straneh so razdeljene na več delov, od katerih je vsak po vrsti nameščen na nastali sveženj in pritrjen. To je vse, lepa grška pričeska je pripravljena v 5 minutah!

Grška pričeska s pletenico za dolge lase, fotografija

Grška pričeska za puhaste dolge lase, fotografija

Pričeska "grškega vozla" izgleda očarljivo. Sploh ga ni težko dokončati. Ta pričeska je bila zelo priljubljena med ženskim prebivalstvom antične Grčije. Drugo ime za to pričesko je "Korimbos". Pričeska se izvaja na predhodno kodranih dolgih laseh z ravnim ločevanjem. Dlake lahko dvignete in privežete na zadnji strani glave v zajčku, vozel pa lahko pritrdite s satenastim trakom ali lasnicami.

Grška pričeska Korimbos, fotografija

Vadbeni video: Kako narediti grško pričesko s pletenico okoli glave za dolge lase

Grška pričeska za kratke lase

Nekateri lastniki kratkih las verjamejo, da jim grška pričeska ni na voljo. To je velika napačna predstava. Antična lepota je univerzalna in dostopna vsem. Seveda kratki lasje omejujejo izbiro, a kljub temu je nekaj zanimivih rešitev enostavno uporabiti. Če so vaši lasje dolgi več kot 10 cm, boste lahko okoli glave pletali "spikelet". Kratke lase lahko zavijte in zložite nazaj, zavarujte jih s ščipcem ali sponko.

Grška pričeska s podvezico za kratke lase, fotografija

Grška pričeska s podvezico za kratke lase, fotografija

Grška pričeska s pletenico ali podvezico za kratke lase, fotografija

Grška pričeska s čudovitimi dodatki za kratke lase, fotografija

Če lastniki kratkih las sanjajo o pričeski, kot je Afrodita, potem v tej situaciji ni nič nemogoče. V tem primeru lahko uporabite nadzemne pramene ali frizuro. To pričesko lahko okrasite s trakovi, trakovi za glavo in obročki..

Grška pričeska s podvezico

Ni veliko ljudi, kako narediti grško pričesko z podvezico. Pravzaprav v tej zadevi ni nič težkega..

 • Lase morate česati in enakomerno sestaviti.
 • Nataknite povoj.
 • Zdaj morate vzeti majhen pramen in ga zaviti pod povoj in tako naprej. Lase morate tesno zaviti, da se pričeska ne razpade.
 • Preostali lasje morajo biti zviti okoli zavoja, konci pa morajo biti pritrjeni z nevidnostjo.

Možnosti za grško pričesko s podvezico, fotografija

Možnosti za grško pričesko s podvezico, fotografija

Vadbeni video: Kako narediti grško pričesko s podvezico?

Grška pričeska brez podvezice

Za ustvarjanje videza v grškem slogu vam ni treba uporabljati podvezice. Tkanje, ki se izvaja v obliki platišča, lahko deluje kot dekor. Zanimivo je tudi, ko so lasje kodrani in položeni navpično, začenši na vrhu lasne črte in konča na zadnji strani glave..

Možnosti za grško pričesko brez podvezice s tankimi pletenicami, fotografija

Grške pričeske so odlična možnost za vsakdanje življenje in za posebne priložnosti

Grške pričeske, katerih fotografije smo zbrali na našem spletnem mestu, ustrezajo skoraj vsem. Poosebljajo žensko krhkost, milost in lepoto. Ne bojte se eksperimentirati! Ko končate lase, jo okrasite z dodatki. Dali bodo podobi slovesni videz in ustvarili praznično razpoloženje..

Fotografija grške pričeske z dodatki

Fotografija grške pričeske

Namesto podvezice za ustvarjanje grške pričeske lahko uporabite pletenice ali kroglice.

Lepe večerne grške pričeske, fotografija

Hitre pričeske v grškem slogu, fotografija

Grške pričeske z različnimi okraski, fotografija

Grške pričeske z različnimi okraski, fotografija

Lepe grške pričeske - kako narediti grško pričesko

V zadnjem času so pričeske v grškem slogu postale zelo priljubljene. Gospe dajejo ženstven in nežen videz. Ta stajling je dovolj preprost, vendar izgleda preprosto odlično in je lahko primeren za vsako priložnost. Tudi slika je lahko primerna tako za dekleta kot za odrasle ženske, kdorkoli lahko najde primerno grško pričesko.

Kako narediti grško pričesko - nasveti

1) Da bi pričeske v grškem slogu izgledale lepo in pravilno, morate uporabiti raven del.


2) Prameni naj bi nekoliko odpadali od templjev.


3) Če je v pričeski pletenica, potem ne sme biti tesna, bolje je, da je malo razbarvana.

Odlična možnost bi bil openwork pigtail ali iz kodrov.

Pletenica lahko deluje kot imitacija zavoja ali obroča, v tem primeru se bo tkanje izvajalo okoli glave.

4) Začasne in čelne dele je treba odpreti, glasnost pa naj bo prisotna na okcipitalu - to je glavno načelo tega oblikovanja.

5) Spodbuja se uporaba obročkov, trakov za glavo in trakov.

Pričeska v grškem slogu za dolge in srednje lase korak za korakom

Grška pričeska je vsestranska, saj pomaga organizirati lase katere koli dolžine v lepi podobi.

Obstaja velika raznolikost teh stilov. Še en plus je, da je to povsem enostavno storiti sam, ne da bi prosil za pomoč mojstra.

Grška pričeska za dolge lase

Srednje do dolge valovite lase so najbolj primerne za grško pričesko, saj je pri njih slika videti popolnoma popolna.


Če so kodri naravnost, potem je bolje, da jih malo navijete z curling likalnikom ali curlers, predhodno jih obdelajte s toplotno zaščitnim sredstvom. Ker si morate nenehno navijati lase, se s takšno pričesko ne bi smeli prijeti, da ne bi pokvarili strukture in videza pramenov.


Nato se na kroni vzame majhen pramen las, ki ga je treba malo česati in obdelati s sredstvom za fiksiranje.

Potem se ta pramen zgladi in pritrdi na glavo, to je mogoče storiti s pomočjo nevidnih.

Potem se celoten del las odstrani na eno stran in pritrdi. To je to, grška pričeska je pripravljena na to, lahko jo popestrite z nekaterimi okrasnimi elementi, na primer za kakšno praznovanje.

Kako narediti podobno pričesko z obodom, si oglejte v naslednjem video materialu.

Grški styling za srednje lase

Grške pričeske za srednje lase se naredijo na enak način kot za dolge kodre. Najprej je treba lase narediti valovito. Nato se s krošnje poberejo lasje in se priveže majhen konjski rep. Zdaj morate iz tega repa narediti majhno in lepo bunko, ki jo je treba pritrditi.

Nato se ustvari frizura iz grške pletenice. Pletenice so namreč tkane iz pramenov, ki so ostali na templjih in na zadnji strani glave, na vsaki strani. Tkanje je lahko drugačno, na primer francoska pletenica. Potem so pritrjeni v bližini žarka.


To je vse, slika je popolnoma pripravljena, za več romantike lahko na obrazu spustite majhno ključavnico.

Kako narediti grško pletenico za srednje lase, glejte naslednji video.

Grški slog v kratkih pričeskah

Za kratke lase lahko izvedete tudi grški styling in videti ne bo nič slabše. Ta videz je kot nalašč za dolžino ramen.
Najprej morate lase malo zasukati z curling likalnikom ali curlers. Nato morate lase razdeliti z vsemi lasmi. To je treba storiti tako, da je na desni strani več pramenov kot na levi. Na levi strani je treba postaviti nekaj časovnih ključavnic. Popravi vse.

Grško pričesko lahko naredite za kratke lase in z elastičnim trakom. Izvaja se na naslednji način: lasje so zviti in pritrjeni z lakom. Nadalje je celotna masa las pritrjena na zadnji strani glave. Styling izgleda odlično s šiška. In da se slika dolgo ohranja natančno, jo je treba pritrditi z obodom z elastičnim trakom, poleg tega pa je videti zelo lepa.

Grška pričeska s povojem

Pričeske s trakom za glavo v grškem slogu lahko ustvarite za kodre različnih dolžin, sam dodatek pa lahko uporabite na različne načine.

Hkrati je pomembno, da izberete sam povoj pravilne barve, lahko je glede na barvo las ali se ujema z obleko ali drugimi oblačili. Lahko se izvede tudi s trakom namesto s povojem.

Najlažji način za izdelavo podobnega stajlinga je naslednji - ta povoj se od zgoraj postavi na kodre. Nato so vsi lasje zaviti v povoj vzdolž ključavnice. Ko končate, jih lahko nekoliko raztegnete, da dobite več volumna..


Pričeske za grški slog bodo videti bolj občutljivo, če na primer dodate nekaj cvetov.

Pričeska grškega repa

Preproste večerne pričeske je mogoče doseči z grškim repom.


Lasje je treba razdeliti na dva dela navpično in pletenico pletati na vsaki strani, približno na zadnji del glave. Rep je česan in nastane prostornina. Če želite skriti elastiko, jo lahko vežete s pramenom las.


Tako izgleda klasični stajling, za pomemben dogodek ga je mogoče spremeniti na različne načine. Na primer, v obliki poroke lahko stajlingi izgledajo takole.

Poročne pričeske v grškem slogu

Grške pričeske ustrezajo mnogim situacijam, za poroko pa lahko izberete dobro možnost stylinga, ki bo nevesto spremenila v lepo princeso.

Z veliko željo lahko naredite sliko zase.

Neveste pogosto izberejo te sloge zaradi nežnega ženskega videza..


Razmislite o primeru čudovitega poročnega videza z uporabo grške pričeske.
Takšen styling ne bo zahteval posebnih stroškov, potrebovali boste žebljičke za lase (zaponke za lase, nevidne), sredstva za pritrditev, glavnike in sredstva za navijanje pramenov.
Vsi lasje morajo biti razdeljeni na štiri dele: okcipitalno, templje, šiška in parietalno. Parietalne in okcipitalne cone še niso potrebne, zato jih je mogoče pritrditi, da ne bi motili.

Šiška in časovna območja so navita, da ustvarijo čudovite kodre.


Nato so lasje na hrbtni strani glave razdeljeni na več nivojev in vsaka je navita ločeno. Curls lahko nekoliko česamo, da postanejo bolj puhasti, ali pa jih tečemo po njih s prsti.


Zdaj na okcipitalnem območju morate ustvariti velik kup. Če želite to narediti, morate najprej vzeti majhen pramen na eni strani, ga dvigniti in pritrditi z nevidnim. Nadalje se spodnji kodri dvignejo tudi v skupni sveženj. No, in potem isto stvar z nasprotno stranjo hrbta.

Nato morate s pomočjo nevidnosti pritrditi časovne pramene na sveženj.

Z lasmi parietalne regije se plete francoska pletenica, ki se postopoma obrača in sčasoma pritrdi v šop. Ob obrazu lahko sprostite nekaj pramenov, da bo videti lepše. To je vse, kar je odličen styling pripravljen. Dekleta lahko oblečejo tudi na maturantski ples..

Grški styling je mogoče narediti z elastičnimi trakovi.

Najbolje je, da si pričesko poskušate narediti večkrat vnaprej, da se bo neposredno na sam slovesni dogodek vse izkazalo kot nalašč in brez težav..

Grška pričeska za kratke lase - nežna podoba boginje

Katera punca se vsaj enkrat v življenju ne želi počutiti kot čudovita grška boginja? Dolgodlakim lepoticam ni težko, da se na ta način pokažejo svetu. Kaj pa dekleta s kratkimi odbitki, ali morate resnično nekaj let gojiti kodre, da preizkusite ta slog? Izkaže se, da to sploh ni potrebno. Izvirno grško pričesko lahko naredite tudi na kratkih laseh. Glavna stvar je, da vklopite svojo domišljijo s polno močjo, pripravite vse potrebno orodje, izdelke za oblikovanje in pripomočke in čez nekaj časa se boste lahko počutili kot prava boginja starodavne Hellas.

HITRO NAVIGACIJO PO ČLENU

Kaj je posebnega pri grških pričeskah

Pričeske v grškem slogu lahko upravičeno štejemo za standard elegance in milosti. So praktični, zato jih je mogoče uporabiti kot vsakodnevno možnost. Toda ti stajlingi izgledajo še posebej elegantno v praznični izvedbi. Navsezadnje domnevajo uporabo vseh vrst dodatkov in nikakor ne omejujejo poleta mojstrove domišljije.

Grški stil prevzame naslednje elemente:

 • kodrasti zviti kodri;
 • pletenice, ki so pletene na poseben način;
 • uporaba trakov za glavo, elastičnih trakov, obročev, lasnic, trakov in celo naravnih cvetov.

Na prvo točko bodite posebno pozorni. Grški slog ne sprejema ravnih las. Zato morajo lastniki ravnih pramenov poleg dekorativnih dodatkov zagotovo pripraviti naprave za kodranje kodrov: curlers, klešče, papilote itd..

Nasvet! Za grško pričesko je bolje, da zavitih kodrov ne česamo z glavnikom, ampak jih razgrnemo s prsti, da ne bi motili elastične strukture kodra..

Jermeni in pletenice namesto platišča

To možnost frizure lahko kot vsakodnevno oblikovanje uporabljajo dekleta z bob frizuro. Vlogo okvirja v njem opravljajo kodri, zviti v svežnje. Ženska z odstranjenimi lasmi na ta način izgleda elegantno, styling pa se opravi precej preprosto.

 • Krono rahlo narišite za glasnost.
 • V templju ločite pramen in ga z vrvico zasukajte proti hrbtni strani glave.
 • Sledite istemu postopku na drugi strani.
 • Priključite pasove na zadnji strani glave.
 • Na koncih las nežno privijte.
 • Da se flagele ne odvijejo, jih zavarujte z lasnicami in nevidnostjo.
 • Lase pritrdite z lakom.

To pričesko lahko zapletete tako, da flagele zamenjate s pletenicami. Ta stajling se izvaja podobno kot prejšnji, vendar vidnost platišča v tem primeru ustvari eleganten pigtail..

Grška pričeska za kratke lase se izkaže še bolj občutljivo in rafinirano, če so prameni predhodno zaviti in položeni na zadnji strani glave s čudovitimi obroči.

Podrobno si lahko ogledate celoten postopek ustvarjanja takšne frizure v videoposnetku.

Z platiščem

To je najlažja in najhitrejša namestitev v grškem slogu. Vse, kar potrebujete, je trak za glavo in lak za lase..

 • Lase razdelite s prerezom, počešite in nad glavo nataknite trak za glavo.
 • Odstranite del las z ene strani obraza in ga ovijete okoli elastike.
 • Enako storite tudi na drugi strani..
 • Preostale lase razdelite na 3 dele.
 • Zunanje se najprej ovijemo okoli elastike.
 • Naredite enako za srednje kodre..
 • Lase nežno poravnajte z elastičnim trakom in pričesko pritrdite z lakom.
 • Minilo je le nekaj minut in glavo že krasi eleganten, ženstven stajling..

To pričesko lahko naredite s šiška ali ohlapnimi ključavnicami na obrazu, kar ji daje lažji romantični videz..

Kako narediti čudovito grško pričesko z obodom v zelo kratkem času, si lahko ogledate v videoposnetku.

Za zelo kratke odbitke

Seveda je mogoče pramene okoli oboda zasukati le, če imajo, čeprav majhne, ​​vendar še vedno dovolj dolge. Če je vaša frizura zelo kratka, se lahko izločite iz situacije na naslednji način.

 • Na pramene nanesite izdelek za styling.
 • Navijte kodre na kateri koli način, ki vam ustreza: na curlers ali curling likalnik. Zavijte pramene s konci navzgor.
 • Oblecite si grško kravato za lase.
 • Okoli zadnjega dela glave zavijte le nekaj pramenov elastike, da ga prikrijete. Ostalo položite v umetniško motnjo. Lase pritrdite z lakom.

Kratkih las sploh ni treba oviti okoli elastike. Konce pramenov samo zavijte navzven in nataknite čudovito trak za glavo ali pripnite cvet.

Še ena možnost zelo kratke frizure je videti na fotografiji..

Lase je treba obdelati s sredstvom za oblikovanje in zavihati navzgor. Če želite dodati glasnost, naredite lahki bouffant. Lase okrasite s šopkom ali lepo rožo.

Kako profesionalni stilist izdeluje grški styling na zelo kratkih laseh s pomočjo traku za glavo in kakšne trike hkrati uporablja, si lahko ogledate v videu.


Vsaka ženska, ne glede na dolžino las, je nekje globoko v svoji duši boginja. Pomagajte drugim, da opazijo in cenijo vašo božansko lepoto. Pri tem vam bo pomagala elegantna in izjemno ženstvena grška pričeska..

Grške pričeske za kratke lase

Hiter tempo razvoja sodobnega sveta hitro širi razumevanje družbe o lepoti in ženskosti. Kratki odbitki, ki so bili pred nekaj generacijami dovoljeni le moškim, so danes pogosta dekoracija ženskih glav. Grške pričeske za kratke lase so še posebej priljubljene, o katerih bomo govorili prav zdaj..

Med številnimi prednostmi tega sloga velja opozoriti na enostavnost oblikovanja različnih slik. Nekaj ​​neprevidnih kodrov ali svetel las z originalnim dizajnom daje navadni kratki odbitki večerni, praznični ali vintage okus.

Veliko grdega in trendovskega videza, ki temelji na kratkih laseh, je mogoče ustvariti z uporabo grškega sloga. Za pričeske z grškim okusom so značilni voluminozni valoviti lasje, oblikovani z imitacijo lahke malomarnosti in okrašeni z lakonskimi dodatki.


Fotografija 1. Večerni videz temelji na kratkih laseh


Fotografija 2. Klasični grški stajling na kratkih laseh

Lastniki očarljivih "moških" odbitkov z lasmi, manjšimi od 5 centimetrov, bi morali pri oblikovanju z grškimi motivi več pozornosti nameniti dodatkom. Tudi podobo je mogoče poudariti z velikimi uhani v obliki kovancev.


Fotografija 3. Večerni videz v grškem slogu dopolnjujejo uhani

Lastniki odbitkov z daljšimi prameni se lahko osredotočijo na oblikovanje zračnih kodrov in se omejijo na tanek obod ali trak. Vsakodnevne grške pričeske za kratke lase dopolnjujejo subtilne in diskretne spremembe teh dodatkov. Pri pripravi večerne različice bi morali izbrati široko trak za glavo, okrašen z umetnim cvetjem, pajkicami ali okrasnimi loki.


Fotografija 4. Čudovit eleganten videz s širokim obodom

Preprost način za ustvarjanje kratke frizure v grškem slogu je, da dodate glasnost na zadnji strani glave in na lase pritrdite tanek tekstilni trak z lakonskim dizajnom..


Fotografija 5. Laconic vsakodnevna pričeska v grškem slogu za kratke lase

Pri izdelavi takšne frizure se zadnji del las, predhodno obdelan s styling mousse, zgladi z okroglo krtačo. Lase, ki se končajo v dolžini 5 centimetrov, je mogoče kodrati z orodji za oblikovanje in jih nato zgladiti, da ustvarite sodoben hiter učinek pričeske.

Hitro v izvedbi in vsestransko uporabna, voluminozna grška pričeska s trakom je primerna tako za vsakdanji videz aktivnega prebivalca metropole, kot tudi za posebne priložnosti. Trak z bogato barvo ali trak za glavo iz nohta, dopolnjen z lakom za lase s finimi iskri, v trenutku spremeni preprosto pričesko na kratkih laseh v svetel poročni videz.

Za kakovostno fiksiranje kodrov je priporočljivo uporabljati mousses in lakove močne fiksacije, težke trakove in platišča je treba dodatno pritrditi z nevidnostjo ali lasmi.


Fotografija 6. Uporaba zapletenih in težkih dodatkov

Pri oblikovanju finih ali poslušnih las z curling likalnikom priporočamo, da oblikovane kodre česate, preden jih pritrdite z lakom: to bo kodrom dalo učinek "zmleti z vetrom".

Bolj zapletena in učinkovita pričeska z grškimi motivi na kratkih laseh vam omogoča, da ustvarite voluminozno brezplačno pletenico. Francoske pletenice ali hrbtne pletenice se lahko uporabljajo glede na dolžino las. S kratko dolžino odbitka lahko tkanje posnemamo tako, da pramene pritrdimo z nevidnimi.


Fotografija 7. Volumetrična pletenica v grškem slogu za kratke lase v priložnostnem videzu

Pred pletenjem je priporočljivo, da lase obdelate s termo zaščitnim oljem na osnovi silikona - da bi dobili naravni sijaj in zaščitili lase pred vročimi sredstvi za oblikovanje. Po tem frizuro s pomočjo sušilca ​​za lase (pri oblikovanju na mokre lase) ali okrogle krtače (če so položeni posušeni lasje) frizura dobi volumen, pletenice so pletene in pritrjene z nevidnostjo.

Pri ustvarjanju takšne frizure za krhke in poškodovane lase bodite pozorni na majhne in diskretne dodatke. Njihova uporaba bo poudarila sijaj frizure, vendar ne bo pritegnila preveč pozornosti na pomanjkljivosti..

Te domače maske uporabite za boj proti krhkim lasem.

Lastniki gladkih in sijočih kodrov, nasprotno, bi se morali osredotočiti na velike naglavne trakove in spektakularne lasne pramene, ki zakovičijo oči zdravju in lepoti las.


Fotografija 8. Voljna pletenica in pomanjkanje dodatkov odvrne pozornost od frizure, ki je izgubila obliko

Kombinacije pletenic, trakov za glavo in voluminozna postava vam omogočajo ustvarjanje mehkega in modernega ženskega videza, ki temelji na kratkih odbitkih katerega koli modela. Glavni element grškega sloga je njegova kratkost, zato je treba v frizuri uporabiti en naglas..


Fotografija 9. Poudarek na kontrastnem obodu, bogato okrašen z rhinestones

To so lahko kodrasti lasje v velikih obročih, teksturiran material za trakove (semiša, usnje, žamet, svila svetlih barv), voluminozna pletenica nenavadnega tkanja ali prameni kontrastne barve, ustvarjeni z maskaro.


Fotografija 10. Kombinacija gostih kodrov in tankega oboda

Da bi dali grško razpoloženje trendovskim asimetričnim odbitkom, se uporablja kombinacija velikih kodrov in masivne kovinske sponke za lase..

Pri ustvarjanju večernih, poročnih in pustnih videzov je treba izrazitost glavne podrobnosti pričeske še povečati. Na primer:

 • za zaščito pletenice uporabite svetleč lak;
 • na trak pripnite broško kontrastnega dizajna;
 • pustite nekaj kodrov grobo zavitih, ne da bi jih s čopičem zgladili.

Hkrati naj preostali sestavni deli kratke pričeske ostanejo preprosti in jedrnati, ohranjajo strog duh grškega sloga..

Grška pričeska za kratke lase

Kaj je grški slog? To je eleganca, prefinjenost in ženskost, značilne za veličastno nebesno žensko. In kar ženska ne sanja, da bi se reinkarnalizirala kot boginja niti en dan?

Danes vam bomo povedali, kako ustvariti grško pričesko za kratke lase. Samo strinjajmo se, da ne bomo pozorni na razširjeno mnenje, da so za takšen styling potrebni dolgi prameni. Da, verjetno ne boste mogli pletenice, ki teče, če seveda ne uporabite lažnih las. Toda grški slog je v prvi vrsti lahkotnost, naravni valovi, spektakularni dodatki, zato za ustvarjanje božanske podobe morda brez tkanja..

Preprost in hiter grški slog za najkrajše lase se izvede na naslednji način. Očistite in navlažite s primernim sredstvom za styling, pramene zavijte z curlers ali gumijami, nato pa z rokami dvignite proti vencu in pritrdite z lakom. V tem primeru je bolje, da ne uporabljate glavnika, da ne bi motili naravnega videza zavihanih kodrov..

Grški slog je v prvi vrsti lahkotnost, naravni valovi, spektakularni dodatki, zato za ustvarjanje božanske podobe morda brez tkanja..

Če želite svojo pričesko narediti šik, jo lahko okrasite z dodatki z grškim "naglasom": tanek obod s svetlečimi elementi, eleganten diadem, niz pramenov. Če dolžina las dopušča, lahko uporabite tanko pletenico, pleteno vzdolž črte šiška kot povoj. Kratke frizure ne smete obtežiti s širokim trakom ali težkim obročem.

V arzenalu katerega koli ljubitelja pričeske je verjetno eleganten dodatek za ustvarjanje zapletenega stajlinga - trak za glavo z elastičnim trakom. Če okoli sebe ovijete lase - vse skupaj ali posamično zvite v pletenico - dobite elegantno grško pričesko za kratke lase za vsakodnevno uporabo. Poskusite to storiti previdno in počasi - in komplimenti za vašo božansko lepoto bodo nagrada za vašo prizadevnost..

Za tiste fashionistas, ki si podobe antične junakinje brez grškega tkanja še vedno ne morejo predstavljati, lahko ponudite romantično in naravno pričesko, poleg tega pa si lahko ogledate tudi slap pričeske s kodri. Če želite to narediti, je okoli glave pletena čista tesna pletenica, če je mogoče, poberite vse lase. V redu je, če nekaj pramenskih spogledljivo uide iz vaše stroge pričeske - rahla malomarnost bo povečala vašo privlačnost. Za svečani videz ne morete brez ustreznega nakita v laseh..

Za tiste fashionistas, ki si slike grške junakinje brez grškega tkanja še vedno ne morejo predstavljati, lahko ponudimo romantično in naravno pričesko..

In seveda vam nihče ne prepoveduje, da v svojem stylingu uporabljate lažne kodre - to je izjemen izum frizerske industrije. Ali bo to visok lasni valjček, izvirna pletenica ali eleganten rep - vse je odvisno od vaše domišljije. V procesu ustvarjalnosti ne pozabite na glavne značilnosti grške frizure - v njej so nujno prisotni tekoči kodrani prameni, je zračen, sproščen in harmoničen. Naravne rože se lahko uporabljajo za okrasitev las, kar bo poudarilo naravno lepoto kandidata za boginjo..

Obstaja veliko grških pričesk, ki ustrezajo vsakemu razpoloženju in situaciji. Gradijo ga romantična dekleta za poročno slavje, lahko okrasi glavo praktične poslovne dame, ki se udeležuje poslovnih pogajanj, z ljubeznijo jo bo naredila mati, ki želi v svoji mali princeski vzbuditi dober okus.

Povzemimo zgornje. Vsaka ženska si zasluži, da je boginja, in lahko to postanete, če želite. In ne glede na to, katero različico grške pričeske izberete, je zelo pomembno, da sta z njo vedno prisotna neustavljiv nasmeh in nepremagljiva samozavest. In lahko varno odidete na osvajanje Olimpa.

Všeč vam bo tudi:

Ženske zelo radi eksperimentirajo z lastnim videzom. In slej ko prej se vsaka dama poskuša obleči...

V prejšnjih člankih smo govorili o tkanju slapa in podolgovatega kvadrata, vendar ne smemo zamuditi...

Kateri epiteti se lahko uporabljajo za opis neveste? Nežna in romantična, graciozna in ženstvena, graciozna in prefinjena -...

Niti ena pisana lepotica ne bo takšna brez negovanih las in modnih pričesk. Vendar ne...

Grška pričeska: sodobne možnosti za različne dolžine las

Tudi tradicionalne metode oblikovanja s časom pridobijo nove funkcije. Primer tega je grška pričeska. Če je prej to potekalo izključno na sredini, se zdaj tega pravila ne moremo držati. Zahvaljujoč takšnim odtenkom je postava v grškem slogu postala resnično vsestranska. Izberejo jo lastniki različnih kontur obraza, ženske s kratkimi, srednjimi ali dolgimi lasmi. Ugotovite, kako izbrati svojo različico raznolike grške pričeske in jo izvesti doma.

Zgodovinske in slogovne značilnosti

Kot pove že ime, je rojstni kraj tega frizerskega trenda Grčija. A ne moderno, ampak starodavno - Hellas. Tistega, v katerem so ljudje verjeli v številne bogove, s spoštovanjem pa so svojo vero prenesli v umetniška dela. To se je odrazilo na pričeskah. Starogrške ženske so krasile glave kot po njihovem mnenju plemenite in dostojanstvene boginje - Hera, Atena, Artemida.

Takrat so bili pravilni proporci, harmonija, lepota zelo cenjeni. Pričeska je bila indikator stanja. Čim bogatejša jo je krasila, višji je položaj v družbi, ki ga ima ženska. Grki niso bili ravnodušni do kodrov, saj so ravne lase ocenili kot znak slabega okusa. Zato so prebivalci Hellas praviloma zavili kodre in jih nato položili s povojem. Nežna, ženstvena, elegantna podoba je bila pridobljena zaradi glavnih značilnosti pričeske v grškem slogu:

 • ravno ločitev;
 • kodrasti, kodrasti lasje;
 • kodri, ki padajo na templjih;
 • odprte, rahlo neprevidne pletenice;
 • snopi, ki ustvarjajo glasnost na zadnji strani glave;
 • odprto čelo in templji;
 • ne tesen, ohlapen stajling;
 • razpoložljivost vseh vrst dodatkov - trakovi za glavo, tiare, lasnice itd..

Mimogrede. Umetnost kodranja pramenov je bila v lasti posebej izurjenih sužnjev, ki so jih imenovali kalamistra (beseda "kalamis" pomeni kovinsko palico, s pomočjo katere so se naravni lasje spremenili v kodraste lase).

Kdo gre

Poleg klasične izvedbe v arzenalu sodobnih lepotic obstajajo tudi druge možnosti za styling las v grškem slogu. Ženske z okroglim, pravokotnim, kvadratnim obrazom bodo cenile možnost ustvarjanja pričeske ne na ravni črti, temveč na stranskem razdelitvi. Prameni, sproščeni na straneh, prikrijejo bujne obraze ali kotne oblike. Tesno tkanje na kroni v kombinaciji s kodri bo ustrezalo dekletom s obraznim ovalom trikotne ali diamantne oblike.

Kljub temu, da so starogrške ženske vedno puščale čela odprta, je danes grško stajling dovoljeno narediti s šiška. Lahko je debela, kratka ali podolgovata, asimetrična. Zadnji dve možnosti sta še posebej pomembni za ženske z obrazi, kot so "hruška", "srce". Pravilno ovalno obliko najbolje poudari brušena ali ne predolga šiška. Obstajajo tudi druga priporočila. Na primer:

 • poševne šiška so primerne za chubby dekleta;
 • lastniki kvadratnega obraza - diplomirali;
 • če se sprednji ovalni konus od zgoraj navzdol (na primer spominja na trikotnik), dajte prednost poševnemu in ne zelo dolgemu šišku.

Mimogrede. Ravni lasje ne potrebujejo frizz. Izšel bo skromen, a očarljiv vsakdanji videz, primeren za študij ali delo.

Eleganca in nežnost, ki sta bila lastni grškim pričeskam, sta jih naredila prave "zvezde" posebnih dogodkov. Poroka, maturantski ples, romantični zmenek - za te in druge dogodke si ženske svoje volje postavijo v elegantne šopke in pletenice ter jih okrasijo s trakovi za glavo in tiarami. Za vsakodnevno različico, bolj značilno za mlade, lahko lase pustite ohlapne na vrhu ali na zadnji strani glave, namesto da jih nabirate. Hkrati bi morala biti dekoracija v grškem slogu obvezna. Druge nianse ženskih pričesk, ki jih je navdihnila stara Grčija:

 • dolžina las mora biti vsaj do ramen, čeprav pričeske najbolje izgledajo na razkošnih dolgih pramenih;
 • dodatna želja - sprva debeli kodri. Na tankih lahko naredite bazalno runo ali jim daste sijaj z curlers, curling likalniki;
 • ni starostne omejitve. Pričeska bo polepšala tako najmanjša dekleta kot zrele dame;
 • Grški slog je idealen za ljubitelje klasike.

Vrste in značilnosti

Zdaj obstaja več vrst grškega stajlinga. In čeprav so v sodobni interpretaciji nekoliko spremenili prvotne lastnosti, so še vedno ohranili splošno zamisel:

 • Grški vozel. Volumetrični žarek na zadnji strani glave. Spredaj so lasje razdeljene s tradicionalnim razcepljenim delom, prameni so zviti. Verjetno najbolj priljubljena grška pričeska z več različicami.
 • "Karimbos" ("korimbos"). Je isti vozel, vendar narejen nizko na zadnji strani glave.
 • Melonski klini. Prostorno oblikovanje z elastičnim trakom ali grško elastiko. Dlake so zvite navpično, tvorijo voluminozne lobule, pritrjene pa na zadnji strani.
 • "Pričeska Getterja" ("Hetero"). Videti je kot bunka, položena v posebno mrežo, vrečko ali prepletena s vezalko (običajno zlato).
 • Apolonov lok ("Apollo", "Cicada"). Lasje so položene čez čelo. Ta del obraza je prekrit s kodri, ki se spuščajo iz templjev in se ločijo. Stilizirani kodri spominjajo na lok ali krila žuželke cikaste.
 • Grška pletenica. Drugo ime je "platišče". Pleten je vzdolž roba las v polkrogu ali kroni, pogosto vzdolž črte čela. Na zadnji strani se lahko kodri zberejo v vozel, rep ali pustijo ohlapne. Kosa ima več sort.
 • Lampadion. Pričeska spominja na plamen. Za to so bili prameni s hrbtne strani glave naviti na trakove, jih vezali na koreninsko območje. Polaganje je mogoče izvesti visoko z zaponkami za lase, nevidnimi. To možnost je težko izvesti, vendar izgleda zelo praznično..

Priporočila za pripravo in izvajanje

Dobra novica za ljubitelje frizerskih eksperimentov: grški stajling lahko opravite ne samo v salonu, ampak tudi doma, pred svojim najljubšim ogledalom. Če niste prepričani v lastne sposobnosti, prosite sorodnika ali prijatelja, da vam pomaga. Koristno bo tudi preučiti osnovne nasvete za ustvarjanje takšnih pričesk:

 1. Lasje ne smejo biti sveže oprani. Toda tudi umazani kodri ne bodo delovali. Optimalno je, če si lase umijete približno en dan, preden se boste lotili grškega stajlinga. Dekleta, katerih lasje se hitro umažejo v koreninski coni, pa tudi lastniki kratkih odbitkov lahko to točko preskočijo.
 2. Če boste pravili pramene, jih obdelajte s toplotno zaščito. Pretvorite ravne lase v tekoče kodre z curlerjem, curling likalnikom, difuzorjem sušilcem za lase in še več.
 3. Za bolj voluminozno pričesko počešite vrh glave..
 4. Pripravite potrebne napeljave in okovje. Poleg krtače, lasišča, lasnic, nevidnih zatičev, elastičnih trakov boste potrebovali nakit v grškem slogu. Na primer trak za glavo ali trak za glavo, ki je videti kot lepo tkanje, ali trak iz tkanine, okrašen z vzorcem itd. Prikladno jih je nositi, ker je dno ponavadi elastičen trak.
 5. Za posebej slovesne priložnosti so primerni diadem, dodatki s kroglicami in nosorogi, broška, ​​pa tudi sveže cvetje itd..
 6. Elastični povoj ne sme biti zelo tesen, sicer bodo na koži ostali rdeči madeži in moten prekrvavitev. Ne kupujte pa preveč ohlapnega nakita, ki ne drži dobro na glavi in ​​skoraj ne popravi pričeske..
 7. Optimalno je, če je naglavni trak iz naravne tkanine, saj sintetika drsi po laseh in jo elektrificira.
 8. Za dolge kodre je primeren širok okras, za kratke kodre - ozek.
 9. Trak za glavo, naglavni trak mora biti v skladu z barvo oblačil in se razlikovati od sence las. Barvo las lahko kupite tudi, če želite prikriti pribor. Klasika - pastelne barve, zlato in srebro.
 10. Če bo po vaši ideji dekoracija šla skozi sredino čela, izberite gladek trak brez kroglic itd..
 11. Povoj, ki ne ustreza dobro glavi, je mogoče pritrditi z nevidnostjo.
 12. Izdelki za styling bodo pripomogli k bolj trajnosti vaše pričeske. Lase zavijte s peno ali mousse ali končni styling poškropite z lakom.

Mimogrede. Prebivalci Hellas so lase postavili tako, da se med lasmi in obrvmi ne bi smelo postaviti več kot dva prsta.

Ogrlice za grško pričesko ne morete kupiti, ampak si jo naredite sami. Ena izmed preprostejših možnosti:

 • pripravite kos bombaža na želeno širino. Njegova dolžina naj bo 2-krat večja od obsega glave;
 • zavite trak z vodnikom, zložite na polovico;
 • spet tesno zasukajte;
 • Konce na obeh straneh zavežite v vozlih.

Po želji okrasite trak s kroglicami, kroglicami, rhinestones. Vanj lahko tkate vezalke ali naredite "spikelet": iz 3 trakov oblikujte pletenico s tremi prameni.

Možnosti pričeske

Skoraj vsako frizuro je mogoče oblikovati v grškem slogu. Izjema so pixie, garcon in druge kratke možnosti. Lase zberite popolnoma ali delno, pustite ohlapne, pletenice kombinirajte s šopkom itd. Najlažja možnost je, da lase počešite, zavijte in okrasite z trakom za glavo. Ni povsem grško, a izgleda tudi precej. Za ustvarjanje klasičnega stajlinga bo potrebno malo več truda..

Svet. Tradicionalne grške pričeske nikoli niso tesne. Iz njega sprostite nekaj stranskih pramenov, vendar le, če ne nameravate ustvariti strogega, formalnega videza..

Nizka pričeska s povojem

Ena najbolj priljubljenih možnosti, za katero boste potrebovali žebljičke in trak za glavo v grškem slogu. Pričeske z dolgimi lasmi korak za korakom:

 1. Počeši si lase. Po želji nanesite izdelek za styling. V primeru kodrov velike dolžine je priročno uporabiti pritrdilni mousse.
 2. Nataknite povoj.
 3. Ločite pramene na obrazu in v bližini templjev, jih zasukajte v snope.
 4. Na zadnji strani glave prenesite elastiko, konce potegnite navzdol do glavnega dela las.
 5. Vzemite še en pramen z obeh strani in ga na enak način raztegnite za zavojem. Ni jih treba zviti v spiralo.
 6. Ponovite s preostalimi lasmi..
 7. Preostali rep zvijte z lahkim palčkom in zavijte okoli elastike. Število zavojev je odvisno od dolžine glave las. Večji kot je, bolj veličastna bo pričeska..
 8. Nastalo nizko žemljico zavarujte z nekaj zatiči in lakom.

Ta stajling ima več sort. Na primer, dolgi lasje lahko ostanejo ohlapni. Zavijemo le nekaj stranskih pramenov za zavoj, ostale pa pustimo, da lepo tečejo po hrbtu.

Styling s povojem za kvadrat

Izgleda kot možnost za dolge lase. Navodila za izvedbo v korakih:

 1. Počeši si lase. Po potrebi jih obdelajte s stylingom in vetrom.
 2. Delite z ravnim delom.
 3. Nataknite povoj in zavijte sprednje pramene za to na eni strani, nato na drugi.
 4. Nadaljujte z navojem nitk, dokler ne dosežete hrbta..
 5. Zadnje pramene zavijte za povoj in pritrdite z lasnicami.
 6. Elastiko čez čelo nekoliko spustite, da odmeva slog grških žensk.

Za kratke lase

Če pramenov ne morete zaviti okoli robov povoja, uporabite naslednji način:

 1. Lase rahlo krtačite na kroni. Pričeska bo prišla bolj voluminozno.
 2. Ločite temporalni pramen in ga z vrvico zavijte proti hrbtni strani glave. Ohlapne lase potegnite vzporedno na dnu.
 3. Enako storite tudi na drugi strani.
 4. Na hrbtni strani glave povežite oba jermena, privijte konce.
 5. Styling zavarujte z zaponkami za lase, nevidnimi.
 6. Dodatno pritrdite z lakom.

Če dolžina las dopušča, namesto snopov naredite pigtails na straneh. Ta pričeska izgleda še posebej impresivno v kombinaciji z zavitimi kodri. Zavarujte jih z zatiči ali jih pustite takšne, kot so.

Hiter snop z zavojem

V nekaj minutah si lahko naredite čudovito pričesko. Algoritem dejanj:

 1. Česane lase razdelite z ločevanjem.
 2. Okoli glave nosite elastičen trak.
 3. Vse pramene zberite v nizek konjski rep in ga nato zavijte z ohlapnim snopom..
 4. Prekrijte elastiko, ki tvori kroglico ali valjček. Dodatno zavarujte s čepki.

Vozek s pletenicami brez povoja: možnost 1

Nekakšen grški vozel, ki ga po želji lahko izvedemo brez platišča, traku in namesto tega okrasimo s svežim cvetjem, okrasnimi lasnicami. Navodila:

 1. Lase razdelite na 2 neenaka področja. Vrh naj bo večji.
 2. Zaveži repo. Prepričajte se, da je dno tik pod vrhom.
 3. Oblikujte osnovo svoje prihodnje pričeske. Če želite to narediti, naredite depresijo za zgornjim elastičnim trakom in zavijte rep skozi to..
 4. Spodnji element razdelite na 2 dela in potegnite vsakega skozi isto luknjo. Moral bi dobiti en rep..
 5. Iz njega zavijte 2 široke pletenice. Pripnite lep vozel na zadnji strani glave.
 6. Zavarujte z lasnicami, nevidnimi, posujte z lakom.

Vozek s pletenicami brez povoja: možnost # 2

Po želji lahko ta preprost grški styling dopolnite z obodom ali drugimi dodatki. Navodila po korakih:

Korak 1. Razčlenjene lase razdelite na 3 enake dele. Zavežite vsakega v ohlapen rep.

Korak 2. Nato, ne da bi odstranili elastične trakove, zavijte 3 pigtails. Pritrdite jih s tankimi gumijastimi trakovi.

Korak 3. Srednjo pletenico zavijte v tesen popek. Zavarujte z nevidnimi.

Korak 4. Sledite enakim korakom z obema preostaloma pigtails. Končali boste s tridelnim grškim vozlom. Potresemo ga z lakom in okrasimo po svoji želji.

Vozek s pletenicami brez povoja: možnost # 3

Pričeska bo polepšala dekleta s srednjimi kodri, vključno s tistimi, ki nosijo šiške. Algoritem izvajanja:

 1. Lase razdelite na 3 dele: 2 stranska in 1 glavni, srednji del (hrbet).
 2. S pramenov, ki so na straneh, zavežite pletenice. Na primer, v tehniki fishtail. Vezati z gumijastimi trakovi.
 3. Zberite večji del las v repu. Elastika naj bo bližje koncu.
 4. Zavijte rep pod dnom, zavijte ga.
 5. Doseg hrbta glave zavarujte z nevidnimi.
 6. Pletenice položite na vrh valja. Da frizura ne bi razpadla, uporabite nevidnost.

Vozek s pletenicami brez povoja: možnost # 4

To je praznična, večerna različica frizure. Opis in shema za polaganje:

 1. Pripravite lase: glavnik, obdelajte s stylingom. Pričeska se odlično ujema z volumnom ob kroni, zato lahko naredite buffant. Idealno, če so lasje rahlo kodrasti.
 2. Ločite dva stranska pramena blizu čela. Vezite jih z gumijastimi trakovi.
 3. Preostale kodre razdelite na 2 dela.
 4. Iz vsakega zavežite tristransko pletenico. Zavarujte s tankimi gumijastimi trakovi.
 5. Pletenico raztegnite s prsti, da bo ohlapna, drseča..
 6. Enega razmršenega pigtailja izmenično zavijte v krog, od vrha do zadnjega dela glave.
 7. Zaščitite "vrtnico" z zatiči na kroni.
 8. Drugo pletenico položite okoli svežnja. Za pritrditev so primerni žebljički za lase, lasnice.
 9. Pletene stranske pramene.
 10. Vsako položite čez zajeten vozel las na zadnji strani glave, zavarujte.
 11. Po potrebi poškropite lase z lakom za nohte.

Oblikovanje z obodom

Uporaba tega dodatka je še lažja kot uporaba povoja. Izberite preprosto ali okrasno kovinsko trak za glavo in ga nosite nad lasmi v grškem slogu. Po želji nakit potisnite na čelo ali ga dvignite bližje kroni. Uporabite lahko 2 ali 3 enake trakove za glavo.

Grška kaskada

Glavna značilnost te frizure je prosta razporeditev kodrov. Curls naj se izkažejo za nezahtevne, vendar položeni v obliki padajoče kaskade. Prehodi se običajno izvajajo na ravni vratu. Na območju krošnje je možen dodaten volumen, vendar se prameni z obraza običajno odstranijo nazaj. Dodatki v grškem slogu bodo poudarili slovesnost stajlinga, ki je primeren za poroke in druge pomembne dogodke.

Svet. Da bo kaskada resnično elegantna, njeno izvedbo zaupajte mojstru.

Grški rep

Obstaja več različic te frizure. Na primer, lase zavežite v nizek konjski rep in ga zavijte okoli svoje osi, tako da naredite utor za elastiko. Lahko naredite dva repa, enega nad drugim in izvajate iste manipulacije. Ali pa zvite stranske pramene v snope, jih povežite na zadnji strani glave, zavežite z elastičnim trakom in zavijte z ohlapnim pramenom.

Nekoliko bolj zapletena različica grškega repa s pletenicami je narejena takole:

 1. Lase razdelite na 2 dela, z ravnim delom od čela do zadnjega dela glave.
 2. Pletejte vsakega, ki se začne pri templju. Popravite jih.
 3. Na zadnji strani glave povežite pigtails, zavežite z elastičnim trakom.
 4. Tkanino po želji rahlo obesite. Če želite, zavrtite rep dodatno skozi vdolbino za elastiko.
 5. Skrivnik pritrdite tako, da okoli podlage repa ovijete tanek pramen.
 6. Za dodatni volumen zavijte ali počešite konjski rep.

Lahko naredite tudi visok grški rep. Če želite to narediti, morate lase dodati na kroni in dodati vse druge pramene na poljuben način. Če želite dobiti pričesko v grškem slogu, je vredno zaviti rep s trakovi, pletenicami ali ga okrasiti z drugimi dodatki.

Pletenica

Pričeska je preprosta in izgleda zelo privlačna. Takšno tkanje lahko nadomesti grški trak za glavo ali preprosto postane eden od elementov pričeske. Podrobna navodila:

 1. Lase razdelite z ravnim delom. Z ene strani ločite tanko pramen..
 2. Nekoliko naprej izberite drug del kodrov vzdolž razdelitve, zatiča. To je potrebno, da vaši lasje ne ovirajo tkanja pletenice..
 3. Iz pramena, ki ste ga ločili na samem začetku, oblikujte 3 enake dele.
 4. Pletejte iz njega in dodajte ohlapne kodre z vrha glave. To lahko storite s francosko ali nizozemsko (obratno) tehnologijo.
 5. Ko pridete do ušesa, pletenico dokončajte na običajen način, ne da bi dodali nove pramene. Zavarujte z elastičnim trakom.
 6. Pletenice rahlo raztegnite, da postanejo bolj zavite. Odstranite sponko za lase.
 7. Ponovite iste korake, pri čemer poudarite tanek pramen že na drugi strani razreza.
 8. Obe pletenici povežite na zadnji strani glave, zavežite z elastičnim trakom.
 9. Preostale lase pustite ohlapne. Po želji ga naviti. Ali pa zberite vse lase v konjski rep, puhasto pletenico.

Pletenica-krona s flisom

Pričeska se izkaže za bujno, zato je še posebej primerna za lastnike tankih, redkih las srednje in velike dolžine. Pripravite 2 glavnika: s pogostimi in redkimi zobmi, 10-15 lasnic in nevidnimi lasnicami, da se ujemajo z barvo kodrov, lakom. Kako narediti grško pričesko za krono:

 1. Česite lase in ločite majhen pramen na predelu čela (opomba: v tem navodilu številka izdelka sovpada s številko fotografije iz vizualnega diagrama).
 2. Dvignite ga in uporabite glavnik z debelim zobom.
 3. Češite 5-6 udarcev v eno smer, proti koreninski coni.
 4. Ločite sosednji pramen in naredite enako..
 5. Ponovite z drugimi kodri na kroni..
 6. Vaš končni cilj je česanje skozi vse lase, razen spodnjega traku na zadnji strani glave od ušesa do ušesa. Njegova širina je približno 5 cm.
 7. Delajte na območju korenin, potem se bo grška pričeska izkazala za voluminozno..
 8. Zahvaljujoč flisu se bodo lasje povečali za 1,5-2 krat.
 9. Pramene nežno zgladite s širokim zobcem, da odstranite ohlapne dlake.
 10. Vzemite eno nevidnost.
 11. Uporabite ga za pripenjanje las za desnim ušesom. Šiška mora imeti vodoravni položaj (vzporedno s tlemi).
 12. Nadaljujte tako, da zajamete glasnost na vrhu glave.
 13. V polkrogu se premikajte proti levemu ušesu.
 14. Zatiči za bobby pripnite na prosti širok del las na zadnji strani glave. Morali bi imeti voluminozen "klobuk" česanih pramenov.
 15. V bližini levega templja ločite ozek pramen.
 16. Razdelite ga na 3 enake dele.
 17. Začnite tkati tristransko pletenico.
 18. Od druge vezave dodajte ohlapno kodro na levi strani.
 19. Nadaljujte z oblikovanjem pletenice tako, da pletate samo pramene na levi strani. Tako boste oblikovali dno "klobuka", pritrjeno z nevidnimi.
 20. Pletenice nekoliko raztegnite s prsti, tako da se izkažejo voluminozno.
 21. Če dosežete mesto nad hrbtnim delom glave, pritrdite tkanje z lasnikom.
 22. Če dolžina las ni dovolj za dokončanje pletenja, uporabite ključavnico, da se ujema z barvo las. Ali pa nadaljujte s stylingom z lastnimi kodri..
 23. Ko vam zmanjka dodatnih kodrov, zaključite oblikovanje pletenice na običajen način..
 24. Vezajte ga s tankim elastičnim trakom, da se ujema z vašo barvo las in položite čez čelo.
 25. Konico pletenice maskirajte na mestu, kjer ste začeli tkati. Pri tem bodo pomagali lasniki ali nevidni zatiči..
 26. Pletenje dodatno pritrdite v krogu z lasnicami.
 27. Razpršite styling z lakom.
 28. Grška pričeska v obliki razkošne krone je pripravljena. Če želite, ga okrasite s svežim cvetjem, čudovitimi lasnicami itd..

Prostorna pletenica z elastičnimi trakovi

Imenujejo ga tudi zračni ali poročni. Mnoge neveste, ki želijo pokazati razkošje svojih dolgih las, izberejo voluminozno pletenico za slovesni dogodek. Obstaja več načinov, kako narediti to grško pričesko. Na primer, da ga oblikujete z gumijastimi trakovi:

 1. Vzemite 2 pramena na obeh straneh venca. Privijte jih, povežite skupaj in pritrdite z nevidnostjo. Rahlo zavihajte.
 2. Na desni strani ločite podoben majhen curl.
 3. Levo od mesta, kjer je pritrjena sponka za lase, vzemite tanko zaponko ohlapnih las.
 4. Poravnajte oba kosa s silikonskim gumijastim trakom. Nad njim raztegnite nastali konjski rep..
 5. Na levi strani izberite majhen curl. Pritrdite ga z elastičnim trakom na tanko pramen na desni strani in vzporedno primite prejšnji konjski rep.
 6. Ponavljajte iste korake, dokler ne pridete do roba las.
 7. Lase okrasite s cvetjem.

Pletenice kodrov z diademom ali tančico

Voluminozni pigtail lahko pletate na drugačen način:

 1. Pustite nekaj spodnjih pramenov, preostanek odstranite z lasnicami ali sponko.
 2. Iz ohlapnih las zvijte kodre, jih zavijte skupaj in zavarujte s ščipalko. Odlepite.
 3. Na enak način ločite nove pramene, kodre in slog.
 4. Naj bo sredina stranskih kodrov rahlo viseča.
 5. Ko dosežete krono, lase počešite, nato pa jih zavijte in zavijte v pletenico.
 6. Sprednje pramene začasno pustite ohlapne.
 7. Na glavo si postavi tiara.
 8. Potegnite nazaj sprednje pramene in jih zavežite v pigtail.
 9. Če želite lase oblikovati s tančico, ga najprej zavarujte pod flisom in se nato lotite sprednjih kodrov..

Mimogrede. Na podoben način lahko naredite voluminozno pletenico tako, da spodnje lase zberete v konjski rep in nanjo pritrdite valjček za pričeske. Bujno tkanje izgleda lepo, položeno na desni ali levi strani.

Druge poročne ali večerne pričeske

Če vaši lasje niso dovolj dolgi, jih morda ne želite pustiti ohlapnih. Zberite jih v eleganten šop, ga dopolnite s tiaro, trakom za glavo ali čudovitim ščipom za lase, po želji dopolnite videz s tančico. Bodite prepričani, da naredite kodre za praznično pričesko. Večerni in poročni stajling je kombiniran s šiška.

Volumetrično tkanje s svinčnikom

Ta različica pigtail je bolj primerna za dekleta kot za dekleta in ženske. Navodila:

 1. Lase potegnite v visok konjski rep. Elastika naj bo najbolj običajna.
 2. V podlago repa vodoravno vstavite svinčnik ali kitajsko palico. Naredite tik pod ali nad elastiko (neobvezno).
 3. Od vrha repa ločite tri pramene.
 4. Začnite oblikovati pletenico s tremi prameni.
 5. Po nekaj vezavah skicirajte skrajni levi curl na svinčniku (privijte ga od spodaj in ga potegnite ven po vrhu). Nato ga dodajte glavnemu tkanju..
 6. Enako storite s skrajnim desnim pramenom..
 7. Nadaljujte s tkanjem pletenice na enak način: preden prekrižete kateri koli zunanji curl z osrednjim, ga vrzite od spodaj navzgor čez svinčnik. Do konca tkanja boste imeli levo in desno poseben niz "zank".
 8. Vezati rob pigtail.
 9. Svinčnik previdno odstranite, tkanje poravnajte. Konico pletenice lahko maskirate znotraj ali pustite takšno, kot je.

Prednosti in slabosti

Prednosti grških pričesk:

 • videti zelo ženstveno, elegantno in pametno;
 • primeren za najpomembnejše slovesne dogodke;
 • nimajo starostnih omejitev - tudi majhna deklica je lahko oblečena in česana v grškem slogu;
 • izvedeno na laseh različnih dolžin;
 • razlikujejo se v različnih interpretacijah;
 • pomagajo popraviti ovalnost obraza, druge značilnosti videza;
 • izvedli doma.

Slabosti:

 • pričeske so zasnovane bolj za praznične dogodke kot za vsakdanji videz;
 • da se približate klasični različici, boste morali kodrati lase;
 • za iste namene morate narediti ravno ločitev, ki ne ustreza vsem ženskam.
 • dekleta z dolgimi lasmi lahko imajo težave pri oblikovanju.

Zvezdni primeri

Mnoge znane osebnosti izbirajo grške pričeske za izhod, obiskovanje pomembnih dogodkov. Lasje, oblikovani na ta način, se odlično ujemajo s prefinjenimi večernimi ali koktajlnimi oblekami. Igralka Blake Lively je na primer pokazala 2 videza: ena je resnično razkošna: s tkanjem, čudovitimi dodatki. Drugi je nekoliko bolj skromen, a nič manj eleganten.

Pletene možnosti sta izbrali Anne Hathaway in njena sodelavka Emmy Rossum.

Sarah Michelle Gellar je prav tako naredila skoraj klasičen grški stajling z razgrajenim delom.

Taylor Swift se je na enem od dogodkov pojavila v podobi starodavne boginje. V drugem primeru je pevka šla po drugi poti - v nasprotju s kanoni je lase dopolnila s šiška.

Maggie Grace in Keira Knightley sta svoje grške pričeske dopolnili z gracioznim nakitom.

Charlize Theron je na različnih dogodkih prikazala dve možnosti stylinga: vsakdanje in večerne.

Različne trakove za glavo so postale vrhunec junakinje serije "Gossip Girl" Blair Waldorf, ki jo je igral Leighton Meester.

Navdih za klasične in moderne različice grške pričeske, ki ste jo videli, poskusite eno od njih doma. Vaša slika se bo brez veliko truda izkazala za resnično zvezdno. Pomembno je le, da pri stylingu upoštevate navodila in rezultat svojih prizadevanj okrasite s stilsko in pravilno izbranim dodatkom v grškem slogu..