Kako smo zdravili razpršeno alopecijo: primeri iz prakse, uspešni in ne tako

Difuzna alopecija ni prijeten postopek. Psihološko je težko sprejeti dejstvo, da izgubljate lase, in zdravi ljudje, ki ne trpijo zaradi tega procesa, si to predstavljajo. Na kratko, difuzna alopecija je bolezen, katere glavni simptom je veliko izpadanje las na lasišču in samo na njem. Z difuzno alopecijo lasje enakomerno izpadajo, postanejo tanjši in rahli. Tega ni mogoče zamenjati z ničemer - o tem sem podrobno povedal.

Iz svojih delovnih izkušenj lahko rečem, da je problem spola razdeljen v razmerju 60% do 40%. 60% je žensk, ki iščejo pomoč, 40% pa moških. V primeru napotitve so najaktivnejše pacientke mlade ženske, kar ne preseneča: moški z malo ali nič las ne postavlja vprašanj, ženske pa so prisiljene to težavo prikriti, če je ne odpravijo v kratkem času..

Ta postopek je treba diagnosticirati čim hitreje in natančneje - zdravljenje je treba začeti čim prej. Kot sem rekel, je difuzna alopecija multifaktorski proces. To pomeni, da redko le ena specifična motnja postane vzrok bolezni. Najpogosteje je vzrok kompleks težav v telesu, čeprav lahko nekatere motnje res igrajo odločilno vlogo. Diagnoze pa ne moremo odpisati za eno stvar - pogosto se precej zdravi ljudje, ki nimajo izrazitih težav, spremenijo v razpršeno alopecijo. Kakor koli že, prvi korak je iti k specialistu, saj je v večini primerov to mogoče rešiti. In to lahko potrdim s pripovedovanjem o posebnih primerih iz prakse - uspešnih in ne tako. In o razlogih, ki so povzročili bolezen.

Primer št. 1. Živčno-čustvena preobremenitev

Pacient je star 36 let. Je mlada ženska, ki strastno skrbi za svojo kariero in poslovanje. Pritožila se je zaradi velikega števila izpadanja las, redčenja in poslabšanja kakovosti las. Med pregledom nismo našli ničesar - razen njenega trdega dela ni bilo ničesar, kar bi se lovilo. Začeli so z zdravljenjem, na podlagi katerega se je stanje stabiliziralo, a ji to ni prav ustrezalo - tako kot vsi normalni ljudje se je tudi sama želela znebiti bolezni enkrat za vselej. Seveda pa v zvezi s številnimi procesi, povezanimi s kožo in lasmi, tega ni mogoče zagotoviti - če govorimo o kroničnem procesu, se lahko to tudi ponovi. Tako je v enem od sprejemov dejala, da je odšla v Izrael, kjer se je obrnila v bolnišnico v Tel Avivu. Ona je opravila VSE preglede, ki jih je lahko opravila tam, in popolnoma pregledala telo. Na njej niso našli ničesar. In potem je vprašala tiste izraelske zdravnike, najboljše: "Zakaj mi izpadajo lasje?" Odgovor jo je dobesedno šokiral: "Ni važno." To je jasen primer difuzne telogenske alopecije - bolnik je dolgo časa kopičil to telogeno rezervo, rezervo las, ki je bila v fazi mirovanja in je morala izpadati. Končali so svoj razvojni cikel, vendar še ne morejo dobiti nadomestkov. Pogosto je to posledica velike psihološke obremenitve - na primer, ko je telo postavljeno za reševanje težav v poslu. Ta pojav se kaže v konceptu G.G. Requeweg, homotoksikologija - telo se začne znebiti nepotrebnih, po njegovem mnenju, stvari, ki jim ne more v celoti služiti, in najpogosteje trpijo koža in lasje.

Morda ste opazili, da je imel bolnik razpršeno alopecijo v obliki telogena. Razlagam: obstajajo 3 faze lasnega mešička - anagen, katagen in telogen. Običajno so lasje v fazi katagena in telogena približno 10%, velika večina las pa je v aktivni rasti (anagen). Ko opazimo telogeno obliko difuzne alopecije, količina telogenih dlak postane veliko večja in včasih je ta indikator kritičen - fazno razmerje se dramatično spremeni. Naloga zdravljenja tukaj je, da ta indikator obrnemo v nasprotno smer, kar ni vedno mogoče s pomočjo zunanjih metod zdravljenja, vendar je v kombinaciji z jemanjem zdravil v notranjosti precej rešljivo. V tem primeru je bolezen nastala zaradi nevro-čustvene preobremenitve..

Lase smo obnovili za 90%, nakar je bolnica odšla na podporno terapijo - na primer vsakih šest mesecev je opravila kratek tečaj mezoterapije ali enkrat na teden drgnila v posamezno izbrana zdravila.

Primer št. 2. Pomanjkanje železa

Bolnik je star 32 let, z diagnozo difuzne oblike alopecije. Med zdravljenjem smo dobili izboljšave, čeprav ne tiste, ki smo jih želeli. Bolnica je zdravljenje nadaljevala, hkrati pa se je obrnila na drugo kliniko in na druge specialiste, od katerih ji je eden predpisal hormonske kontraceptive, da bi zaviral testosteron. Pacient je pil drogo, vendar vidnega učinka ni dalo. Po šestih mesecih jemanja kontracepcijskih sredstev smo se odločili, da se jim odpovemo, pri naslednjem pregledu pa smo še ugotovili vzrok bolezni. Skrito pomanjkanje železa! Zanimivo je, da ga na samem začetku ni bilo, telo pa je odreagiralo, preden smo kršitev odkrili laboratorijsko.

Pri definiranju tovrstnih težav obstajajo posebnosti - enaka raven indikatorja je za enega pacienta popolnoma normalna, za drugega pa nesprejemljiva. Seveda vsi poznamo norme, znotraj katerih želimo videti rezultate naših analiz, vendar te norme niso resnica, vklesane na mize, ko delamo s kakovostno platjo pacientovega življenja. Vrnimo se k pomanjkanju železa: zelo pogosto pacienti niso pozorni na latentno / očitno pomanjkanje železa preprosto zato, ker ne vedo, kaj je. Toda, ko se bolnikovi lasje spremenijo (postanejo dolgočasni, krhki, tanki), se morate premakniti in pogledati v to smer. Seveda ni dejstvo, da bomo težavo našli ravno tam - morda obstajajo tudi druge motnje v mikroelementni sestavi telesa, ki so privedle do tega rezultata. Na primer pomanjkanje cinka, pomanjkanje ali presežek (ki je manj pogost) bakra. To je že razlog, da se obrnete na strokovnjaka..

Zdravili smo pomanjkanje železa, postavili vse kazalce v red in v 4-5 mesecih so bili pacientovi lasje popolnoma obnovljeni - kakovostno in količinsko.

Št. Primera 3. Nedokonljiva oblika

Ko sodelujemo z alopecijo, je uspešna rešitev problema majhna zmaga za vse nas. Dejstvo je, da je ta postopek slabo razumljen in ni jasnih meril za zdravljenje. In tudi tukaj, kot drugod, obstajajo časi, ko bolnika ni bilo mogoče pozdraviti.

Moški je star 26 let. Predstavil je zelo intenzivno izpadanje las v prednjem delu parietal. Bilo je očitno, da ima androgenetsko obliko alopecije - približno 30% vseh plešavih moških trpi za njo. Najpogosteje je nemogoče ustaviti takšen postopek. Ne, seveda ga lahko upočasnimo z aktivnimi dejanji, vendar je to tudi relativno - nekdo uspe, nekdo ne. V tem primeru je ta mladenič šest mesecev razvil območje plešavosti - čelno in parietalno. Edina možnost, ki jo bolnik lahko reši, je kirurško zdravljenje, kot je presaditev las. Seveda to ni panaceja - čeprav velja, da so lasje, presajene iz okcipitalne regije v parietalno regijo, neobčutljive na učinke DHEA sulfata (moškega spolnega hormona), v našem telesu ni absolutnih norm, po katerih bi delovali vsi procesi. Vsi bolniki s presaditvijo ne bodo imeli enakih las kot prej. Obstaja tak pojav, vendar to ne pomeni, da presaditev ni potrebna - navsezadnje je to rešitev problema, zato v ozadju takšne odločitve priporočam nadaljevanje konzervativnega zdravljenja. V nasprotnem primeru se možnosti za uspeh zmanjšajo in bolniki so z rezultatom nezadovoljni..

Človeka preprosto nismo mogli pomagati - ni se odzval na naše trditve, da ima napačno bolezen, o kateri smo se lahko pogovarjali z njim. In mi po njegovem nismo želeli izgubljati časa, vedoč, da mu bo reševanje težave pomagal le kirurški poseg..

Primer št. 4. Pomanjkanje delovanja ščitnice

Ženska, 48 let. Na kliniko sem odšla z razpršenim redčenjem in redčenjem las, pa tudi z občutnim zmanjšanjem njihovega števila. 1,5–2 leta je resno pridobivala na teži brez razloga, moten je bil menstrualni cikel, koža je postala suha. Med pregledom smo hitro odkrili nepravilnosti v delovanju ščitnice in jih poslali k endokrinologu, čeprav so bili vsi znaki na njenem obrazu - celo težko je govorila. Bolnika je uspešno zdravil endokrinolog in lase smo v enem letu obnovili za 85-90%. Za to starost je to le odličen rezultat.!

Pomanjkanje delovanja ščitnice je pogost pojav, ki prispeva k razvoju difuzne alopecije. To pomanjkanje je povezano z mnogimi dejavniki - pomanjkanjem joda v okolju, preobremenitvijo, ki jo povzroča ritem življenja Moskve. Če ščitnica ni zaščitena, potem lahko njena funkcija začne upadati. Poleg tega ni skrivnost, da je v isti Moskvi in ​​regiji ogromno kroničnih avtoimunskih tiroiditisov (Hashimotov goiter). Vse to je posledica nezadostne funkcije ščitnice, raven hormonov v analizah pa je lahko povsem normalna. Toda njihovo razmerje nam lahko nakazuje, da obstaja primanjkljaj, in zahteva popravek. Tu se kot strokovnjaki srečujemo z "dvoreznim mečem": bolniki se bojijo za svoje zdravje in so sumljivi na to, da dermatolog predpisuje ščitnične hormone. Na eni strani je nezaupanje pacienta dobro (zaupanje, vendar preverjanje), po drugi strani pa posega v zdravljenje. Zaradi pomanjkanja delovanja ščitnice las ne moremo pozdraviti, endokrinolog pa, ko vidi rezultate testov, ki ustrezajo normi, pacientom tudi ne ponudi ničesar. To se zgodi zelo pogosto..

Kako se pacienti zdravijo sami

Ni skrivnost, da se ljudje radi zdravijo. Ko bodo izvedeli za težavo, jo bodo skušali rešiti sami, odložijo pritožbo specialistu. Zato je malo smiselno reči, da se je treba ob prvih "zvončkih" posvetovati z zdravnikom - tukaj je pomembno le, da bolniki s samozdravljenjem ne odlašajo predolgo. Alopecija je proces, ki ga ni mogoče odložiti in vsak dan lahko šteje.

"Česa že nisem storil, a nič ne pomaga!" To je znana fraza, ki jo slišimo od mnogih žensk. Izkazalo se je, da se pod temi besedami skriva običajni vnos multivitaminskih kompleksov - na srečo jih je zdaj veliko, nekateri pa naj bi bili nameščeni za zdravljenje las, nohtov ipd. Tu bi rad nagovoril v navadnem besedilu. Dragi bolniki! Če pride do izpadanja las, potem so vitamini že brez moči. Delujejo lahko na zdrave lase - negujejo, krepijo. Toda telogeni lasje so do vitaminov ravnodušni - že je zaključil svoj razvojni cikel.

Druga rešitev vprašanja, ki jo imajo pacienti radi, so šamponi, maske in drugi izdelki za nego. Da, obstajajo zdravilni šamponi, vendar so ponavadi namenjeni zdravljenju seboreje in niso zdravilni za difuzne oblike alopecije. Obstaja le ena izjema - šamponi in izdelki, ki vsebujejo minoksidil ali njegove derivate (sinhronizacija ciklov lasnih mešičkov). V tem primeru se bodo pacienti soočili z drugo težavo: sprva lasje komajda izpadajo in ljudje so zelo srečni. To stanje lahko traja do 3 mesece, vendar se konča in lasje začnejo izpadati z ogromno hitrostjo - nihče ne ve, zakaj se pojavlja ta pojav, vendar je. Sprva so vse dlake v anagenski fazi, nato se nenadoma preidejo v fazo katagena in nato telogena. In potem ljudje takoj začnejo "zabavno" življenje.

Številni trihologi pogosto uporabljajo zdravila, ki temeljijo na minoksidilu in podobno, vendar izkušeni strokovnjaki pri tem zelo previdno gledajo - imamo bogate izkušnje z uporabo takšnih zdravil in, verjemite mi, niso vedno pozitivne. Ko se je minoksidil prvič pojavil, so ga uporabljali za zdravljenje hipertenzije, ko pa so ga testirali, so opazili, da bolniki dobro rastejo lase. Zaradi svojih stranskih učinkov ni nikoli zašel na kardiologijo, ampak se je v trihologijo spravil na široko in na samem začetku smo celo verjeli, da skoraj v celoti rešuje problem ne le difuzne, temveč celo androgene alopecije. Da, res mu gre dobro, vendar z veliko odtenki. Prej so ga priporočali za vseživljenjsko uporabo, zdaj pa vemo, da se pri dolgotrajni uporabi pri bolnikih začnejo razvijati hormonski podobni učinki (ženske so verjetno pomislile na brke - tako je). Zato smo se s to drogo začeli obnašati zelo previdno in zagotovo ne priporočam uporabe same.

Zdravilno in neskončno iskanje težave

Iz tega članka je razvidno, da se postopek zelo pogosto začne brez očitnega razloga. Pogosto teh raziskav ne najdemo niti med pregledom, vendar lasje vseeno zelo hitro izgubijo kakovost in se zmanjšajo. Tukaj obstaja eno "vendar" - reševanje težave "na glavo" tudi ne daje vedno opaznih rezultatov. Najpogosteje so kratkotrajne, za iskanje rešitve pa morate porabiti veliko časa. Včasih pacienti samo dodajo gorivo v ogenj in še naprej sami iščejo težavo - gredo k zdravnikom in se ne morejo ustaviti. Nima smisla, saj zmanjka časa, na koncu pa so še vedno nezadovoljni z rezultatom. Ljudje gredo od klinike do klinike v iskanju resnice, ki je včasih ni mogoče najti. Da, prepoznamo endokrine, toksične motnje, včasih pa očitno ni razloga. In obstaja le kombinacija dejavnikov in ne vedno izločanje nekaterih od njih vodi v obnovo las. Kot je razvidno iz članka, je za nekatere težave treba dati čas, da se manifestirajo - tudi izkušeni strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami jih ne morejo vedno zaznati..

Če izgubljate lase, je to razlog, da obiščete zdravnika in ne poskušate rešiti težave z jemanjem vitaminov, z uporabo šamponov ali mask. Niti prvi, niti drugi, niti tretji ne bodo delovali s takšno boleznijo. Da, na policah v lekarnah lahko vidimo veliko izdelkov s svetlimi nalepkami, vendar vzemite mojo besedo - to nima nobene zveze z zdravljenjem las, pa čeprav samo iz razloga, ker rešitev težave vedno vključuje gibanje v več smereh. To je pregled pacienta (s poznejšo identifikacijo kršitev v organih in sistemih) ter neposreden vpliv na lase z zunanjimi pripravki in injekcijami - od mezoterapije do uvedbe avtolognih fibroblastov. To lahko vključuje celo popravljanje psiho-čustvenega stanja, delo s sorodnimi strokovnjaki. Razumem, da bodo vsi v vsakem primeru poskušali težavo rešiti sami, ne glede na to, kako zdravniki odločajo, da jih kontaktirajo. Želel pa bi si, da bi se bolniki, ki so preizkusili 1-2 načina za samostojno reševanje nastale težave, še vedno obrnili na strokovnjake našega profila. Uspešni primeri, ko so ljudje lahko dosegli stabilno remisijo, se vsak dan množijo, zato vam želim, da se vsi ne bojite debelih, lepih in kar je najpomembneje, zdravih las..

alopecija areata (plešavost) pri ženskah, starejših od 50 let, je kdo doživel?

Ženska ima nekaj več kot 50 let in nenadoma žariščna plešavost. Več otokov na glavi.
Šel sem k nevrologu, terapevtu, na ultrazvok posod na vratu, ščitnici, ultrazvok prebavnih organov, naredili so injekcije za živčni sistem, kot jih je predpisal nevropatolog, odvzeli krvne preiskave hormonov in v skladu s tem biokemijo. Vse je v mejah normale, no, holesterol je nekoliko precenjen.
Po telefonu se je z njo posvetovala prijateljica njenega trihologa - svetovala je šamponu na posteljici, darovala kri za hormone.
In zdaj že 2 meseca traja zdravljenje in gredo k specialistom in vsi skomignejo z rameni, vsi imajo enak odgovor "starost".

In kaj storiti, da lasje rastejo? Zdi se, da lezije še ne postanejo večje, vendar tudi lasje tam ne začnejo rasti..
Je že kdo naletel? Po koliko mesecih so začeli rasti plešasti obliži? In kdo je zdravil, kako in kaj?

Prijava

Pozdravljena dekleta, stara sem 27 let!
Svojo situacijo bom delil z VAM.
Pred 6 meseci sem omedlela, približno mesec dni kasneje je k meni prišla punca v službi (vedno sem nosila ohlapne lase) in rekla draga, kaj pa tvoji lasje? Ne rečem samo kaj? pravi in ​​videla si, da imaš majhen plešasti obliž, šla sem do ogledala in videla. In ohrenela krog premera 0,5 cm plešasto mesto. ok zbrala in se potegnila skupaj.. začela opažati, da so se zjutraj ob kosilu in zvečer lasje le zmečkale kot v dobrem sneženju! Šla sem k trihologu - diagnoza Alopecia areata (žariščna) predpisala darsenval in melgammo (injekcije).
Sem opravil teste za parazite in za ščitnico, skratka, vse je v redu, ali nič ne bi mogel tako nenadoma spodbuditi, da me lasje zapustijo. In zdaj, po 5 mesecih, na moji glavi (hrbtni strani glave) premer moje plešaste pege znaša približno 12 cm. Grem, dokler moji lasje z repom niso samo doma, ker se v zvitem stanju zelo utrudijo. Seveda ga namažem s poprom in jodom, in s čim drugim. Pojavil se je puh, vendar lasje še vedno ne izpadajo toliko seveda kot na samem začetku, a vseeno. Rad bi šel v center za nego las, morda ti bodo kaj povedali. bo pomagal.

Obvladala sem svojo depresijo! Doma se z možem smejimo, rečem mu: "Lesh, in pri 40 letih mi boš rekel:" Bald Boshka, speci mi pito. ) "In s smehom me podpira in to mi je zelo pomagalo. Ja, še vedno sem optimist chtoli v sebi. Tudi če sem plešast, sem še vedno DOBRO Človek))))

Dekleta mi pravijo, da je lahko nekdo odšel v center za nego las. Komu je bolje iti?

Nega las doma (maske, pilingi itd.) - pregled

Iskrena zgodba o zdravljenju plešavosti. Folk maske, farmacevtska zdravila in na koncu izlet k zdravniku. In potem - dolg in naporen boj za pravico biti "kot vsi drugi"

Včasih sem bil ponosen na svoje lase. Vedno so bili dolgi. In tudi s kaskadno frizuro vzdolž celotne dolžine so bili videti precej debeli.

Spominjam se, da je mama nenehno izgubljala lase. Močno so izpadli. Prvič se je to zgodilo v 11. razredu, pred izpiti. Nato smo šli v dermatološki ambulanti k dermatologu. Dlake sem imel pod pasom in zdravnik mi je rekel, naj jo strižem čim krajše, saj so lasni mešički trdi.

Predpisal je tudi potek postopkov Darsonval, zdravljenje lasišča s tekočim dušikom (krioterapija), pred spanjem vtremo v tinkturo kapsuma, speremo s šamponom Nizoral.

Nekaj ​​dni sem drgnil poper vodko in šel na kliniko na Darsonval (opravil celoten tečaj). Krioterapijo sem opravil le enkrat, ker moji starši niso imeli denarja (postopek pa je zelo prijeten). A tudi Nizoral ni kupil. Čez nekaj časa je vse minilo in novi lasje so spet rasli.

Od takrat je minilo 10 let. Ves ta čas so mi lasje izpadali približno 60-80 kosov na dan, kar me nikakor ni motilo, ker lahko normalno izpadejo 100-120 kosov na dan. Pod pogojem, da na razdelku vidite nove dlake. Torej, vse je v redu - lasje se posodabljajo.

Rodila sem sina. Po porodu so lasje začeli izpadati, mesec dni sem drgnila ampule PLACENT ACTIV (Italija), kar je delno pomagalo. Nič več ni storila. Izguba se je vrnila v normalno stanje.

Toda po enem letu sem opazila, da moji lasje sploh ne rastejo. In takrat mi je priskočila na pomoč ljudska medicina - maska ​​ricinusovega olja in tinkture kapsuma. Iz njenih las so mesečno rasli za 6-7 cm in opazno krepili. To masko delam že 6 mesecev. Med pranjem sta začeli izpadati 2 dlaki.

Pozneje si je naredila masko z rumenjakom in gorčico v prahu, vendar ni dala rezultatov.

Želeli so drugega otroka. Namerno sem čakal 2,5 leta, da se bo telo obnovilo po prvem porodu (zelo pomembno mi je, da sem lepa mati in nisem hotela ostati brez zob, las itd.). Zanosila je zlahka, rodila je drugega sina. Med nosečnostjo so bili vsi testi normalni. Absolutno ni odstopanja.

Tu so moji lasje na dan odpusta iz bolnišnice, 3 dni po porodu.

Neko noč sem si umil lase, in le ostal je v stiskah na rokah. Tako sem se prestrašil, da sem vzel škarje in jih razrezal čim krajše. Zato jo je odrezala - sama, zlobno. Stoji na glavo nad umivalnikom.

Naslednji dan sem šel k frizerju in prosil, da se "gojim". Izkazalo se je asimetrični kvadrat - ena stran je višja, druga pa nižja.

Mislila sem, da se bodo čebulice strdile od tako radikalne frizure. A pravzaprav sem samo izgubil nadzor nad situacijo..

Mislila sem tudi, da stres povzroča izpadanje las. In manj ko vidim padle ure, manj bom razburjena zaradi tega.

Kako sem se motil.

In evo, kaj mi je ostalo po 4 mesecih:

Vendar še vedno nisem delala miru. Vsi tako hvalijo naravna olja.

Sama sem si kupila burdokovo olje (več steklenic, različnih proizvajalcev), naravno kokosovo olje, olje mareličnih jedrc.

Izdelala jim je različne maske - jih vtrela ločeno ali pomešala z medom, kefirjem, rumenjakom, gorčico. Iskreno, težko ga je oprati. Včasih sem lase namočila 4-krat, vendar sem po umivanju lase še vedno ostala naoljena.

Na splošno sem se drgnila v olja, da bi povrnila natančno debelino las. Da rastejo novi lasje v tistih čebulicah, s katerih je padla.

Uporabljala sem tudi lekarniške šampone za izpadanje las - "Panthenol", "Fitoval", "RASA".

Do poletja so lasje zrasli pod rameni. Vendar jih je bilo tako malo, da sem lahko videl hrbet skozi njih. Oprostite.

Tako sem si spet ostrigla lase, da bom lažje drgnila v olja..
Spet je bila to velika napaka. Ker takšnih kratkih las ni videti na preprogi in veliko jih leti na ulici. Mislil sem, da ni problema z izpadanjem. Da moram le vrniti gostoto. In problem je bil in je napredoval.

Vpogled v mene je prišel, ko smo se preselili v nov dom. Doma sploh nimamo preprog - lahke ploščice in lahek laminat. Vakuumirala sem 3-krat na dan, ker je otrok šele začel plaziti. In vendar je bila tla ves čas posuta z lasmi. Takrat sem ugotovil, da imam resne težave..

Mimogrede, sušilca ​​za lase, likalnikov in curling likalnikov sploh ne uporabljam. Lasje barvam 2-krat na leto (barvila brez amoniaka). In že nekaj let jemljem tečaj vitaminov za lase 2-krat na leto. Še nikoli nisem bila na dieti za hujšanje.

Še naprej sem drgnila olje v lasišče. To sem delala 2-krat na teden.

Poskusila sem tudi s čebulno masko. Niti prekleto se mi ni zdelo (vonj se je zadrževal bolj pod nohti kot na laseh). Vprašala sem prijatelja in moža. Ko so hodili poleg mene, niso dišali. Če pa si zakopljete nos naravnost v lase - potem da. To masko sem se celo odločil sistematično, a drugi dan se je začelo tako močno srbenje, da sem si hotel opraskati glavo po asfaltu. Ni šlo.

Od takrat je minilo še eno leto. Lasje se spet odcepijo pod rameni. In vidim, da se stanje gostote ni izboljšalo.

Trenutno je moj pigtail debel kot prst. To kljub dejstvu, da ni šiška in modelne frizure (enakomerne dolžine).

Po porodu sta že minili 2 leti. In odlično razumem, da to ni banalna izguba po porodu. Ker preneha 6-9 mesecev po odstavitvi (in dojil sem samo 2 meseca).

Začel sem iskati po internetu podatke o trihologih in medicinskih postopkih plešavosti. In prebral sem, da običajno lahko izpade 100-120 dlačic na dan. A pod pogojem, da na razdelitvi rastejo nove dlake. Pogledal sem svojo ločitev:

O Bog. NI VSEH NOVIH DOSH. Izkaže se, da se moji lasje ne obnavljajo, ne rastejo več. Le osip.

In ločitev je postala tako široka. Pred nekaj leti mi lasišče v delu sploh ni svetilo. In zdaj tukaj:

Ni mi težko prešteti njih. Zdaj ne grem spuščenih las. Zjutraj se česam, nabiram dlake iz glavnika in od tal - štejem. Nato pletam, da te čez dan nenadzorovano ne izpadejo. Zvečer se česam, spet štejem. Če najdem kaj na tleh ali na blazini, ga dodam. Kot sem že rekel, doma nimamo preprog, tako da niti en las ne uide mojemu nadzoru..

Moja glava je v kotlini. Prvič, na ta način se odtok ne zamaši, in drugič, potem jih je mogoče odstraniti in prešteti, ko se posušijo.

Opazila sem, da pri pranju v posodi izpada manj las kot pri pranju pod tušem.

Torej, začel sem šteti: od 13. julija.

Na dan šamponiranja je izpadlo 460 kosov, 321 kosov, 395 kosov, 387 kosov, 473 kosov, 318 kosov, 437 kosov.

Na tipičen dan je bilo drugače: od 20 do 126 kosov na dan.

Če izračunamo aritmetično povprečje v 21 dneh, se izkaže, da je povprečno izpadlo 195 las..

Vse te dni sem na lasišče škropil decokcijo koprive. Iz razpršilne steklenice brez izpiranja. Sprva sem ga razpršila 2-krat na dan, nato sem ga začela škropiti zvečer pred spanjem. Prebral sem, da je učinkovitejše narediti takšna zdravila pred spanjem, tk. glava se sprosti in bolje absorbira hranila.

Na enak način škropim z decokcijami krošnje in hrastovega lubja.

Poskušam jesti več beljakovin (banane, skuta, mleko, fižol, piščanec). In na splošno nikoli nisem bil na dietah, skušam jesti dobro, vedno imam srčen zajtrk. Jaz celo jem živila, ki mi niso všeč (če so zelo zdrava).

Poleg tega je lasišče začelo srbeti, čeprav prhljaj ni viden. Šampon je že težko najti (sprememba šampona v 90% povzroča srbenje).

V lekarni sem kupila šampon za izpadanje las od Radical Med (Poljska) in koncentrat v kapljicah, da vtrem v lasišče. Uporaba obeh izdelkov mi je zelo všeč, šampon je zelo prijeten, mehak, prhljaj in srbenje nista povzročila. Toda prezgodaj je mogoče presojati o rezultatih.

IN ZAČETEK AVGUSTA Šla sem k zdravniku. Trihologa v našem mestu nisem našel. V skladu s tem računalniški trihogram tudi nikjer ni narejen. Poklical sem regijski dispanzer za kožo in vene. Tam so mi rekli, da imajo zdravnika, ki zdravi plešavost. Prijavil sem se, počakati sem moral teden dni. Izkazalo se je, da je zdravnik dermatolog-venereolog.

Sprejem je trajal dolgo. Zdravnik mi je pregledal lase, pregledal mi je želodec (ali tam rastejo lasje), rekel je, da obstajajo možni razlogi:

 • androgena alopecija (AGA)
 • telo ni imelo časa, da bi si opomoglo po prvem porodu, ko drugi + stres takoj. mlade matere jo imajo vedno
 • hormonska odpoved
 • pomanjkanje kalcija, magnezija ali železa v telesu

Predpisala je naslednje teste:

 • fluorografija (ker tega ne počnem že eno leto)
 • srčni elektrokardiogram
 • popolna krvna slika iz prsta
 • test glukoze v krvi, prst
 • splošna analiza urina
 • biokemični krvni test iz vene
 • krvni test za vsebnost železa iz vene
 • ščitnični hormoni iz vene (TSH, T4sv., ATPO)
 1. Zdravilo Zincteral tablete vzemite peroralno. Po zdravnikovem mnenju mi ​​bodo po jemanju teh tablet po enem tednu lasje prenehali izpadati (začasno), kar mi bo omogočilo, da si v tem času pridobim čas in ne plešem, medtem ko iščem pravi vzrok. Cena tablet: 8 bel. rub (4 dolarji), za 50 kosov.
 2. Ducray Anaphase šampon. Ko pa sem šla na termin, sem s seboj vzela šampon in koncentrat, ki sem jih kupila v lekarni (o njih sem pisala nekoliko višje). Zdravnik je vse podrobno prebral, komentiral sestavo teh sredstev in dejal, da so to tudi dobri izdelki in jih lahko varno uporabim. Potem ne morem kupiti Ducray Anaphase, ali ga kupiti in zamenjati s svojim šamponom. Zelo sem se bal, da mi Ducray Anaphase ne bo deloval, saj sem že zapisal, da me skoraj vse srbi. Poleg tega stane 30 bel. rub (15 dolarjev) za 200 ml. In na "Ayrecommend" ima oceno "C". Prodajajo v lekarnah. V RB je mogoče najti v "Planetu zdravja". Ampak še vedno nisem kupil.

Zdravnik je odgovoril na moja vprašanja:

O priporočljivosti uporabe decokcij koprive, čebulnih mask, olj.

Če je vzrok izgube stres ali banalna izguba po porodu - potem lahko vse to pomaga. Toda rezultat bo šele po 3 mesecih redne uporabe. Če je razlog za izgubo znotraj telesa, to niti malo ne bo pomagalo, ne glede na to, koliko ga zaužijete. Vendar lahko vse to naredite kot kompleksno terapijo, če ne poslabša..

Potem sem ugotovil, da moj razlog vsekakor ni stres, saj sem 2 leti drgnil olja, rezultat pa je bil nič..

Ko bom ugotovil vzrok za izpadanje las in si opomogel, bodo namesto izgubljenih las zrastli novi lasje.?

To vprašanje ni zame, ampak Gospod Bog.

Skozi življenje sem pil veliko vitaminov, in sicer v celih tečajih - "Vitrum Beti", "Special Dragee Merz", "Biofimin", "Reševalni pas za kožo in lase", "Doppelgerts aktivni lasje, koža, nohti", "Compliment Radiance"... Zakaj mi nihče od njih ni pomagal? Kateri je boljši?

Kaj ste našteli. To lahko štejemo, da niste pili ničesar. Vsa ta zdravila so za tiste ljudi, ki nimajo težav. Vzdrževati, ne zdraviti.

Začel sem piti Zincteral. Zdravilo ni tako neškodljivo. Zato dosledno upoštevam vsa priporočila v navodilih za uporabo drog..

Opravljene teste.

Za doplačilo sem daroval ščitnične hormone in raven železa v krvi. Za denar je prišlo 12 rubljev (6 dolarjev).

Vse ostalo sem predal na kliniki v kraju prebivališča brezplačno. A za to sem moral še vedno iti k terapevtu, mu spet povedati svojo težavo in se napotiti na teste.

Kaj je v rezultatih testov?

Vse je normalno, razen rahlega zmanjšanja železa. Imam 6,5 (norma je 6,6 - 26). Vendar pa je treba s pomanjkanjem železa zmanjšati hemoglobin. Ampak moj hemoglobin je odličen 137 (norma 120-150).

Spet sem šel k zdravniku.

Rekla je, da mi ne more predpisati dodatkov železa, dokler se ne prepriča, da ga resnično potrebujem. V nasprotnem primeru lahko samo škodite.

Rekla je, da bo opravila več testov

 • TIBC (skupna sposobnost vezave železa v krvnem serumu)
 • feritinski test
 • kalcij v krvi
 • magnezij v krvi
 • spolni hormoni (testosteron, DHEA-S, 17-OP).

Zdravnica je rekla, da če gre za spolne hormone, potem ne bo več hodila k njej. In takoj pojdite k ginekologu.

Ko sem daroval kri za OZhSS in feritin, sem se odločil, da jo bom odnesel za železo za vsak slučaj. In kar me je presenetilo, ko je bilo tokrat železo že normalno in sploh ne na spodnji meji: 12,3 (normalno 10,7-32,2). Ferritin je na splošno super (76), tudi TIBS je normalen.

Izkaže se, da sem prvič naredil napačno analizo. In potem sem zaradi tega še moral "teči".

Spolne hormone je treba jemati na določen dan cikla. In veliko je tudi težav. Glej:

Običajno na 5-7 dan cikla damo naslednje hormone: LH, FSH, estradiol, prolaktin, testosteron, DHEA-S, 17-hidroksiprogesteron, TSH, brez T4 (če je cikel daljši od 28 dni).

Če je cikel 20-28 dni, potem ga morate jemati 2-5 dni.

Smiselno je jemati progesteron šele sredi druge faze menstrualnega cikla. Po 3-5 dneh stabilnega dviga bazalne temperature.

Vsi hormoni se jemljejo strogo na prazen želodec, ne jejte 8-10 ur pred jemanjem testov, 1 dan ne dvigujte ničesar težkega, izogibajte se stresu, vzdržite se seksa 1 dan.

Morate ga vzeti v 1-2 urah po prebujanju, najbolje ne pozneje.

Če v pravih dneh cikla ni mogoče darovati potrebnih hormonov, je bolje, da sploh ne donirate, kot darovate ob drugih dneh cikla. Analiza bo popolnoma neinformativna.

Zato sem med čakanjem na "pravi dan" izgubil skoraj pol meseca.

Vzela sem jo v zasebni ambulanti, rezultati so bili pripravljeni čez 5 dni (v državnem diagnostičnem centru so mi rekli, da bo treba čakati 1-2 meseca, na čakanje na rezultate, napotnico za teste pa naj vzame njihov ginekolog, h kateremu je bil plačan termin, čakalna vrsta pa je bila 1,5 meseca ).

Trije testi na spolne hormone + kalcij in magnezij, stalo me je 43 rubljev (22 dolarjev).

Vse je normalno, vendar je hormon 17-OP nekoliko povečan. Še vedno nisem razumel, kaj to pomeni, nekateri viri pišejo, da je tako majhen porast običajno pripisan analitični napaki.

Odšla sem k ginekologu:

Moja ginekologinja si je ogledala rezultate testa in mi sploh ni mogla ničesar povedati. In medicinska sestra poleg nje se je smejala kot konj - od tega, da grem k zdravnikom s težavo izpadanja las. Poklical me je kurac. Bil je zelo neprijeten obisk zdravnika, še vedno imam neprijeten občutek v duši.

V GENERALU mi niso imenovali ničesar, niso svetovali in niso komentirali povečanja tega hormona. Posredovali napotnico v Regijski diagnostični center k ginekologu-endokrinologu. Poklical sem se, da se prijavim - in že je 2 meseca čakalna vrsta. Sedaj je avgust, zdravnika bom videl šele oktobra. Kaj se bo z mojimi lasmi zgodilo v teh 2 mesecih.

Nazaj k las.

Po zaužitju tablet Zincteral so se lasje začeli drobiti še slabše.

Če prej na dan pranja je izpadlo 300-400 dlak. Potem je po 4 dneh jemanja tablet izpadlo 591 kosov, 8. dan je izpadlo 639 kosov, nato 601, 569, 673.

In če bi navadni dan prej izpadlo 20-126 kosov. Zdaj so stvari veliko slabše.

Aritmetično povprečje na dan je 240 (prej je bilo 195).

Nisem je nehal jemati. Upam, da mi bo sčasoma pomagal. Navsezadnje so vsi tako navdušeni nad njihovimi rezultati. Ne vem, zakaj mi nič ne pomaga? Bil sem že obupan. Pred kratkim sem samo sedel in secljal nad šopkom 673 dlak na 1 šampon.

Mož ne ve več, kako mi lahko pomaga. Pripravljeni na povsod. Sam pa ne vem, kam bi me odpeljal..

Odločil sem se, da bom odvil in si kupil profesionalno napravo Darsonval. Potek zdravljenja je 25 dni, 10-12 minut na dan, pred spanjem. Naloga je bila izboljšati mikrocirkulacijo krvi v lasišču in prebuditi speče žarnice..

Tečaj darsonvala je minil in končal je en mesec zaužitja cinka. Tudi v tem obdobju sem uporabljala šampon Radical Med in koncentrat za izpadanje las.

Lasje so začeli manj izpadati, vendar ne veliko. Če se je prej vse stopnjevalo, se zdaj zdi, da se zmanjšuje. Aritmetična srednja vrednost 17 dni Darsonvalove uporabe je bila 187 kosov.

V razpadu vidim mlade dlake. So pa zelo tanke, kot pajčevina. Pigmenta praktično nimajo. Papile las praktično ne čutimo, če jo držimo s nohtom. In še vedno izpadajo. Te so tako kratke - manj kot centimeter. in izpusti = (

Najbolj me vznemirja sama izguba, ampak dejstvo, da zamenjava ne raste.

Vesel, da je padanje las začelo upadati, sem se odločil, da čebulice spet ojačam z oljem burdocka. I. po umivanju las sem jokala. Spet 700 kosov.

Medtem ko sem čakal na naslednji obisk zdravnika, sem pil ribje olje, folno kislino, vitamina B6 in B12.

Dobesedno po prvem nanosu šampona "Sulsen" (ukrajinska.) Je srbenje lasišča izginilo. Zdaj jo uporabljam enkrat na teden, za vsak slučaj. Prebral sem, da tudi mnogim pomaga, da ne padejo ven. A ne zame, žal.

Spet je šla k zdravniku, ji prinesla rezultate vseh testov.

Zdravnik mi je rekel, da sem popolnoma zdrava oseba.

Nato je pregledala mojo glavo in me začela pomirjati. Rekla je, da če sem s plešasto glavo, potem je to čisto kozmetična napaka in ne bolezen. In ni me treba vznemirjati zaradi plešavosti, ampak biti vesel, da sem zdrav.

In moja diagnoza je androgena alopecija (AHA).

Izkaže se, da ko pregledaš mojo glavo, že lahko vidiš, da so lasje na kroni veliko manj pogosti kot na zadnji strani glave. In z leti bo postajala vse bolj opazna. To pomeni, da se bo postopoma oblikovalo plešasto mesto, kot moško. Število izgubljenih dlačic bo preseglo število novih. Razrahljane čebulice so brazgotine in ne proizvajajo več novih las. Se pravi, novi lasje bodo vsakič rasli, sčasoma pa bodo prenehali rasti..

Popolnoma sem potrt. Te diagnoze sem se najbolj bal. Vse življenje sem cenil svojo lepoto in videz, skrbel za svoj videz in v starosti sanjal o tem, da bi bil videti mlad.

In tukaj je tako grozna diagnoza zame. Seveda razumem, da imajo ljudje resnejše težave. In da bi kateri od bolnikov z rakom raje hodil v lasulji, ampak V ŽIVO. A vseeno, zelo težko se zavedam, da bom moral v prihodnosti svojo plešasto glavo skrivati ​​pod lasuljo.

Zdravnik mi je predpisal:

 • Nadaljujte s pitjem zdravila "Cincteral" še 2 meseca. Odmerjanje je kot prej - 2 zavihka. čez dan. Ko sem vprašal: zakaj ne 3 zavihka. (kot je napisano v navodilih), mi je odgovorila, da sem pretanka za 3 tablete.
 • Kupite kateri koli ketokonazolni šampon (za mastno lasišče).
 • Priprave z Minoksidil 2% (2-krat na dan). ZA ŽIVLJENJE.

Zdravnik je rekel, da imam trenutno resno izbiro: uporabiti zdravilo z 2% Minoksidila ali ne.

Konec koncev, če ga začnem uporabljati, si lahko prihranim lase. Morate biti pripravljeni na dejstvo, da se bodo 2 tedna po začetku uporabe zdravila lasje poškropili s strašno silo, vendar se tega ne bi bilo treba bati, vse mrtve dlake bodo izpadle. In po 3-4 mesecih bo podlak začel rasti.

Če pa začnem uporabljati Minoksidil, bo to za vse življenje. Uporabiti ga morate 4 mesece, nato pa si vzemite odmor za največ 2 meseca. Če si vzamete daljši oddih, potem bo vse, kar je vsa leta podpirala delovanje zdravila, močno padlo.

Bojim pa se, da bi ga uporabljal. Iz Wikipedije (po lastnih besedah):

Minoksidil je bil sintetiziran za zdravljenje želodčnih razjed. Testi na psih so pokazali, da zdravilo ne pozdravi želodčnih razjed, vendar je učinkovito kot vazodilatator. Zdravilo je bilo prerazvrščeno kot zdravilo za zdravljenje visokega krvnega tlaka, imenovanega Loniten. Toda pri testiranju so ugotovili stranski učinek v obliki rasti dlak po telesu. Uporni proizvajalci so se odločili, da bodo to dejstvo uporabili za doseganje dobička. In ponudili so, da bi to zdravilo razpršili po glavi plešajočih ljudi.

Leta 1988 je FDA odobrila minoksidil za zdravljenje moške plešavosti vzorca pod blagovno znamko Rogaine.

Leta 1991 je bilo zdravilo odobreno za zdravljenje plešavosti ženskega vzorca..

Študija iz leta 1999 je pokazala, da minoksidil vodi v temnenje lasnih velusov na telesu bolnikov, pa tudi do povečane rasti dlak po telesu (ker zdravilo vstopi v krvni obtok in ga v telesu prenaša krvni obtok).

Delovanje zdravila je povezano s širitvijo krvnih žil, kar na koncu privede do preskrbe s hranilnimi snovmi v lasne mešičke. To omogoča, da se mešički razrastejo do velikosti, ki bo začela proizvajati normalne lase. Ko folikul raste, se faza rasti las tudi podaljša, kar omogoča, da postanejo daljši in debelejši. Traja veliko časa, da precejšnja količina las preide skozi rastno fazo in postane zdrava, zato je učinek zdravljenja opazen šele po 4 mesecih uporabe minoksidila.

Po prenehanju jemanja zdravila se je izguba las nadaljevala in stanje las se je pred zdravljenjem v 30 do 60 dneh vrnilo v prvotno stanje..

Stranski učinki:

pekoč ali draženje oči,

pordelost in draženje na tretiranem območju,

neželena rast las na drugih predelih telesa,

hude alergijske reakcije

otekanje obraza, ustnic ali jezika,

tahikardija (hiter srčni utrip),

nenadno in nepojasnjeno povečanje telesne mase ali otekanje rok in nog.

Alkohol in propilen glikol v formulaciji lahko povzročita prhljaj in kontaktni dermatitis.

Na začetku uporabe minoksidil povzroči izpadanje las. Ta postopek je opisan kot "padec las". Ta pojav kaže, da minoksidil resnično vpliva na lasne mešičke, lasje v telogeni fazi izpadajo, folikul pa preide v anagenski stadij..

Študije Minoksidila pri mačkah so povzročile smrt živali. Izkazalo se je, da je minoksidil zelo strupen za mačke in lahko povzroči njihovo smrt, če naključni stik Minoksidila z živalsko dlako.

Torej, kaj mislite? Ali ni tako strašno uporabljati take droge? Sorazmerno novo, malo raziskano. Še vedno ni osebe, ki bi lahko rekla, da jo uporablja že desetletja in je še vedno živa in zdrava. In če je Minoksidil strupen ne samo za mačke, ampak tudi na primer za novorojenčke? Samo, da še ni bila izvedena nobena raziskava. In če bom zanosila, se bom morala odpovedati drogi, da se ne bo razširila s krvnim tokom po mojem telesu in uničila mojega otroka. In potem bodo vsi moji lasje nenadoma izpadli.

Mož, mati in vsi družinski člani me prosijo, da neham uporabljati to drogo.

Ena steklenica, mimogrede, stane 30 BYN. (15 USD). Ni ravno poceni užitek (torej sploh ne užitek), glede na to, da ga morate uporabljati vse življenje.

Zdravnik je svetoval, naj se ne hiti z odločitvijo.

Vprašal sem jo za "Esvicin" (skrivnostni losjon za plešavost, katerega sestava je bila dolgo skrivna, zdaj pa je patentirana). Pravkar sem ga danes kupil v lekarni, za 3 dolarje, potem ko sem prebral pozitivne kritike. Zdravnik je rekel, da se "Esvitsin" dobro spopada z alopecijo areata, vendar lahko poskusite, od tega zagotovo ne bo škode. Poleg tega je svetovala, naj se ne nanašajo samo na lasišče, ampak celo pijejo v notranjosti.

Tako bom do sredine novembra uporabljal Esvicin in pil Cincteral.

Brez razpoloženja, samopodoba pade. Sram me je že iti ven, bojim se spoznati svoje prijatelje. Ne morem si lase niti razdeliti, niti ne morem hoditi z ohlapnimi lasmi. Moj rep je pretanek - tudi grd je. Moram zavrteti "žemljico".

Škoda je celo iti k frizerju.

Ko mi mož reče, da sem lepa, jo vzamem za posmeh. In (iskreno) po takšnih besedah ​​želim jokati.

Znova sem začel piti Zincteral. I. Kot zadnjič so lasje padli še slabše. Tretji dan sestanka sem si umila lase in preštela 853 kosov (.). To se še ni zgodilo. Nisem mogel verjeti svojim očem in dvakrat sem štel to goro las.

Roke so že spuščene. Iskreno, pripravljen sem si obriti glavo in kupiti lasuljo. Obrijte se, da teh grudic las ne boste videli povsod, da ne bi povzročili čedalje več stresnih situacij. Pijem pomirjevala.

Ne predstavljam si življenja v lasulji. Imam 2 majhna sinova. In nočem, da vedo, da je njihova mama plešasta. To so otroci - prijateljem lahko izluščajo neumnosti. In tam bo vedel celo okrožje. Izkaže se, da moram celo podnevi in ​​ponoči nositi lasuljo..

Drugi dan sem izvedel, da lahko lasje iz zožitve možganskih posod močno padejo. Hkrati lasje prejmejo malo hranilnih snovi, lasišče pa pritisne na lobanjo. Lasni atrofiji atrofirajo in lasje izpadajo.

S takšno diagnozo bodo pogosto bolečine in omotica, pozabljivost, pritiski. Ta diagnoza mi zelo ustreza. Bil sem celo vesel, da sem končno našel razlog.

Šla sem v regijsko bolnišnico. Tam so mi naredili ultrazvok BCA (ultrazvok brahiocefalnih arterij, žil možganov in materničnega vratu). Zdravnik je rekel, da je z mano vse v redu, brez patologij.

Še 10 dolarjev je zapravilo.

Vse sem že preizkusil. Začnem verjeti v tisto, o čemer prej nisem hotel slišati.

Zdaj izgubljenih las ne vržem v koš za smeti, ampak jih zberem v vrečko in nato zažgem (o tem sem prebral na internetu).

Zadnji mesec na dan šamponiranja je bilo 803, 976, 987, 868, 970. Samo TIN. Spominjam se, kako sem nekoč jokal nad šopkom 673 dlak. Zdaj bi bil vesel toliko ljudi.

Obupano smo šli k ljudskemu zdravilcu (beli čarodej ali kaj drugega, ne vem). Glede tega sem zelo skeptičen, ne verjamem v vse vrste škode, zlo oko, uroke. Toda mož pravi, da smo že poskusili vse, in to je naša zadnja slama, ki jo je treba zgrabiti..

Zdravilec je rekel, da sem poškodovan (mmm. Ja, iz nekega razloga nisem pričakoval drugega odgovora od njega). Zdravil se je z molitvami in očarljivo vodo. A tudi to ni izboljšalo.

Zincteral pijem že 2 meseca, Esvicin jem že skoraj mesec dni in sem nehal. Ker sem videl poslabšanje.

Še vedno sem čakal na obisk pri endokrinologu-ginekologu. Zdravnik me je popolnoma pregledal (kar mi je rodila mama). Stehtala in rekla, da mi lasje izpadajo, ker sem tanka. Da moram več jesti, pridobiti veliko, veliko kilogramov in potem se bo vse izšlo.

Čeprav se mi ne zdi tanka. Ne grem na diete, dobro jem. Po tej logiki se izkaže, da bi morala biti vsa vitka dekleta plešata = (

Zdravnik mi je naredil ultrazvok medenice, me pregledal na ginekološkem stolu. Odstopanja nisem zasledil.

Na splošno sem že skoraj odstopil. Prenehalo me je tako močno voziti skozi lase. Utrujen od štetja.

Tukaj je znesek, ki sem ga dobil, odkar sem jih nehal metati v zaboj in jih začel zložiti v vrečko za kurjenje. To je čez 60 dni.

Zdaj vsak večer vtrite tinkturo pekoče paprike v lasišče, si nadenem medicinsko kapico in grem spat. Nekoč mi je zelo pomagala tinktura pekočega popra. Ampak tokrat si nekako vzame čas, da mi prihrani lase.

Po šamponiranju lasišče sperem z decokcijo hrastovega lubja. Potem si brozge ne umijem z glave.

No. Minila sta še 2 meseca, stanje z izgubo se ni izboljšalo.

V tem času sem pila tečaj vitamina "Biotin" v "konjskem odmerjanju", si umila lase z italijanskim šamponom Equilibra Tricologica za izpadanje las in uporabila stekleničko pekočega losjona Equilibra Tricologica. Te manipulacije so mi omogočile, da sem ob razpadu zrasel mlade dlačice. To je zame velika sreča. Upamo, da niso vsi izgubljeni. A glede na neverjetno količino las, ki so izpadli, bi moral zdaj na glavi imeti debelega ježa od "mladega". Toda ježa ni, na vsakem razrezu je 15-20 dlačic. Glede na to, da mladi prej sploh niso rasli, je to vsaj nekakšna pozitivna dinamika.

Vendar se sam prolaps niti ne misli ustaviti..

 • To vsekakor ni stres, saj bi trajalo toliko časa, da lasje izpadajo. In še bolj, v tako nerealnih količinah.
 • In zagotovo ne gre za šibkost čebulnic in pomanjkanje vitaminov. Česa se preprosto nisem razmazala, vitamine pa pijem skoraj po peščici. V tem času bi moral že pomagati.

17. januarja sem se odločil za uporabo Minoksidila. To je že skrajni ukrep. Danes je najmočnejše zdravilo za plešavost. Dolgo sem vedel zanj in zelo sem se bal, da bi se ga "zataknil" za življenje.

Torej zdaj ni nazaj. Upam, da mi bo pomagal povrniti vse izgubljene lase.

Minoksidil uporabljam že 3 mesece. Mladi lasje so začeli rasti, vendar izguba ni nehala..

Šla sem na ultrazvok notranjih organov (jetra, ledvice, črevesje, žolčnik).

Na podlagi rezultatov tega ultrazvoka imam prolaps ene ledvice (vendar to ne vpliva na izpadanje las). In trije polipi v žolčniku (in to je zelo pomembno). Temu rečemo CHOLECYSTITIS. Toda zdravnik je rekel, da teh polipov ni mogoče odstraniti. Spremljati jih je treba vse življenje, ultrazvočni pregled pa se opravi vsakih šest mesecev. In če začnejo rasti, odstranite celoten žolčnik (in seveda bodo drugi organi zaradi tega začeli trpeti). Se pravi, ugotovil sem problem izgube las. Ampak ničesar ne morem storiti.

Zanimivi podatki, preberite:

Težave z lasmi vam povedo, na kateri organ morate iskati.

Aktivno izpadanje las je pogost spremljevalec bolezni endokrinega sistema, žolčnika (holecistitis) in jeter.

Če so vaši lasje preveč mastni, preverite svoja jetra.

Bodite pozorni na svoje prebavila, če imate prhljaj.

Suho lasišče in lasje so znak bolezni ledvic.

Seboreja - dokaz o vnetem črevesju in žolčniku.

Zgodnji sivi lasje so lahko povezani z boleznijo ščitnice.

Dokler ta organ ali organski sistem ne ozdravi, nobeni kozmetični izdelki ne morejo pomagati, da lase povrnete v prejšnjo moč in lepoto..

Hvala za vašo pozornost. Upam, da bo moje besedilo pomagalo nekomu, da se usmeri v zaporedje jemanja testov za to težavo.

Alopecia areata

Tudi moja hči je bila nedavno diagnosticirana s tem. A pri nas je vse bolj zapleteno, čez 2 meseca. pred izpadanjem las je škrlatna mrzlica. In izguba ni le osrednja, ampak tudi nekoliko razpršena. Po škrlatni vročini lahko lasje izpadajo. Torej ni jasno, ali imamo to posledico ali ločeno bolezen. Čas bo povedal.

Zavrnili so steroide. Namazali so jih z lopovim oljem, čebulnim sokom, pili vitamine. Ko se je na plešastem mestu pojavila prva puha, so se nehali razmazati. V zadnjem času so se spet začeli mazati z oljem lososa, tako da so lasje videti suhi.
Pravijo tudi, da sta cink in beljakovine dobra za lase. Izberite vitamine, ki vsebujejo cink.

Opravili smo več testov, vsa pravila. (ščit, vitamin D, heliobacter, vit B12, nekateri drugi)

Bili so na 3 dermatolih. Prvi se je prestrašil, rekoč, da imajo otroci manj verjetno, da si bo vse opomogel sam, in ga poslal v vrtec. Drugi dermatolog je zagotovil, da bo vse v redu. Tretji (za otroke) je še dejal, da si je treba vse obnoviti sam in ničesar ne bi smelo storiti, vendar je vseeno napisala steroidno mazilo po naročilu in predpisane teste. (smo v Ameriki).

Starostna alopecija pri ženskah

Alopecija areata ali vsakodnevno opazovanje velikega izpadanja las lahko pomeni, da se razvija alopecija areata. Ta bolezen ima različne vzroke: dednost, hormonske motnje, stresne situacije, mehanske ali kemične poškodbe lasne linije.

Starostna alopecija pri ženskah

Sambuca "15. januar 2014, 14:37

Zdravnikiforum priporoča:

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Daria »27. januar 2014 04:46

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Nastya K. "29. januar 2014, 02:33

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Daria »29. januar 2014, 06:08

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Lucielle »02. februar 2014, 17:40

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Dikarochka »03.02.2014, 15:36

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Lasunj »8. februar 2014, 20:22

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Alisaladynew »26. julij 2016, 17:56

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Irena »26. julij 2016, 22:57

Re: Starostna alopecija pri ženskah

Veronica »27. julij 2016, 12:03

Alopecija pri ženskah, starejših od 50 let, se pojavi v 37% primerov. Če se pojavijo simptomi bolezni, se posvetujte s trihologom. Domače zdravljenje običajno ne daje želenega učinka in lahko privede do poslabšanja razmer.

Če je izpadanje las nepomembno, lahko jemanje vitaminskih in imunosupresivnih zdravil ter uporaba negovalnih mask prepreči razvoj bolezni. In odpravljanje težave (stresne situacije, okužba, hrana ali zdravila) vodi do popolnega ozdravljenja.

Zdravljenje zapletene oblike bolezni

Ampak, če se bolezen razvije na ozadju hormonskih motenj, potem bo potrebno dolgotrajno kompleksno zdravljenje. Dermatomikoza se popolnoma pozdravi z uporabo protiglivičnih sredstev in uvedbo preventivnih ukrepov. Alopecijo pri ženskah, ki je hormonske narave (androgenetsko), zdravimo s hormonskimi kontraceptivi in ​​nanašanjem minoksidila na prizadeta območja. Kirurška implantacija lasnih mešičkov daje maksimalen učinek.