Razlika med gelom za prhanje in šamponom

Dolgo so minili časi, ko je bila izbira higienskih izdelkov na prodajnih policah omejena le na navadno milo in perilo. Na srečo nas sodobni proizvajalci navdušijo z najširšo ponudbo izdelkov za vsako barvo, okus in denarnico. Geli za prhanje z najrazličnejšimi dišavami in dodatki se ne dajo upoštevati. Vendar se nekateri posebej varčni ljudje in ljubitelji reda v kopalnici za vse priložnosti raje omejijo na nekaj univerzalnih steklenic. Nakup omenjenega gela za tuširanje ga začnejo uporabljati kot šampon, ne da bi se trudil preučevati sestavo izdelka. Ali je to vedenje sprejemljivo in do katerih posledic lahko pride?

Opredelitve

Gel za prhanje je tekoče, higiensko pranje telesa z minimalno vsebnostjo alkalij. Na koži pušča nežen vonj, daje občutek čistosti in svežine. V primerjavi z običajnim milom je izdelek mehkejši in nežnejši. Je na vodni osnovi in ​​ne moti naravnega kislinsko-baznega ravnovesja kože. Kljub temu, da geli za tuširanje vsebujejo minimalno količino alkalije, jih še vedno imajo. Njegovo delovanje lahko delno nevtraliziramo z uporabo različnih dodatkov, kot so sadne kisline. Posledično po uporabi izdelka oseba ne čuti suhe kože. Zaradi teh lastnosti 8 od 10 ljudi raje gele za tuširanje, samo 2 pa raje milo..

Velja dodati, da so tekoči higienski izdelki na prodajnih policah prvi stopili v sedemdeseta leta. Njegov izum je bil posledica spremembe življenjskega sloga prebivalstva velikih mest. Ljudje so postali bolj zaposleni in bolj aktivni. Zaradi visoke aktivnosti so se morali večkrat na dan tuširati: običajno zjutraj in zvečer. Postopek nanašanja običajnega trdnega mila na umivalnik je od osebe trajal nekaj minut. Z željo, da bi potrošnikom prihranili čas, so proizvajalci začeli izdelovati tekoče gele za tuširanje, ki jih je mogoče nanesti na telo tudi brez umivalnika. Ta poceni izdelek je bil že od samega začetka pozicioniran kot luksuzen izdelek, ki omogoča človeku, da se skozi dan poglobi v svet izvrstnih arom, začuti neverjetno svežino in dišeče. Kot rezultat, so izdelki hitro našli svoje kupce. Priljubljena je do danes..

Šampon je detergent za nego las. Sama beseda je izposojena iz hindujskega jezika. V Indiji raste cvet "šampanjec", iz katerega se izdeluje olje za drgnjenje v lase. V njegovo čast so poimenovali izdelek za nego kodre. Zaradi angleškega zadolževanja se je izraz začel zveneti nekoliko drugače. Šampon vsebuje veliko komponent. Glavni je voda, ki ji dodajo površinsko aktivne snovi, dišave, konzervanse in anorganske soli, ki dajejo izdelku potrebno viskoznost. Tudi številni kakovostni šamponi vsebujejo vitamine in naravna olja, ki spodbujajo rast in krepitev las..

Poglejmo se na zgodovini nastanka orodja. Šampon v prahu je leta 1903 izumil nemški fizik Hans Schwarzkopf. Postal je prvi kozmetični izdelek za lase. Paleta izdelkov se je začela hitro širiti in kmalu je bilo že 8 izdelkov. Leta 1919 je proizvodnja dosegla novo raven, izdelek pa je bil uradno imenovan Schaumpoon. Nekaj ​​let pozneje so se na trgu pojavila tekoča sredstva za pranje las..

Primerjava

Rezervirajmo takoj, da se v članku ne bomo dotaknili univerzalnih higienskih izdelkov, prilagojenih negi telesa in las. So v ločeni kategoriji. Govorili bomo o klasičnih, zelo usmerjenih izdelkih. V tem kontekstu je glavna razlika med gelom za prhanje in šamponom namen izdelkov. Prva se uporablja za umivanje telesa, druga pa za nego las. V skladu s tem geli za tuširanje vsebujejo snovi, ki kožo vlažijo in mehčajo, šamponi pa vsebujejo snovi, ki spodbujajo rast in krepitev las. Kakorkoli, to pravijo proizvajalci.

Skoraj vsi sodobni šamponi vsebujejo natrijev lavril sulfat, ki se dobro peni, je poceni in dobro opere olje z las. Prisoten je tudi v gelih za prhanje, vendar v majhnih količinah. Ker vsebujejo manj sredstev za penjenje, bo nanos izdelka na lase nekoliko problematičen. In kodri se bodo hitreje umazali. Zato je uporaba navadnega gela za tuširanje kot šampona dovoljena le v posebnih primerih. Na primer, če je oseba v terenskih pogojih ali pa mu sredstva za nego las nenadoma zmanjka.

Če povzamem, kakšna je razlika med gelom za prhanje in šamponom.

Postopek izdelave Kako se izdelujejo šamponi in geli za tuširanje

The Village je obiskal proizvodni obrat v Noginsku, da bi ugotovil, kako in iz katerih izdelkov so narejeni za umivanje glave in telesa

V 171 tovarnah po vsem svetu nemško podjetje Henkel proizvaja čistila in detergente, kozmetiko in izdelke za osebno nego ter lepila in tesnilne mase. V Rusiji kozmetiko izdelujejo v tovarni Henkel blizu Noginska. Proizvodnja oskrbuje našo državo in pet drugih držav ZN z aerosolno kozmetiko (na primer razpršilci za lase in deodoranti), barvami za lase, šamponi in geli za tuširanje. The Village je obiskal tovarno in izvedel, kako se izdelujejo slednje.

EFREM IVANOV

Tovarna

Zdaj tovarno vodi Aleksej Zubov - sreča dopisnike The Villagea v rdečih in sivih uniformah ter z blagovno znamko baseball cap in govori o sebi in proizvodnji. Zubov je skoraj vse življenje delal v prehrambeni industriji: začel je kot pogonski operater, zadnje leto in pol pa je delal kot direktor podružnice Henkel Rus v Noginsku. Opozarja, da je proizvodni postopek kozmetike podoben "hrani": zahteve so enako stroge, saj so izdelki v stiku s človeško kožo in lasmi. Zubov nekajkrat letno potuje v Nemčijo, Slovenijo in na Nizozemsko - še pogosteje komisije iz globalne pisarne sami obiščejo obrat.

Tovarna Noginsk deluje od leta 2006, sprva ni spadala v Henkel. Nemško podjetje jo je kupilo konec leta 2013 in vložilo približno 30 milijonov evrov v širitev proizvodnje. Pred pol leta so jo odprli po obsežni obnovi. Ena od delavnic je začela izdelovati šampone Schauma, Syoss, Gliss Kur in Fa gele za tuširanje.

Vsi prostori, v katerih se proizvajajo in skladiščijo sestavine in končni izdelki, so združeni pod eno streho. Vodja proizvodnje Svetlana Zinikova pojasnjuje, da s tem odpravljamo tveganje mikrobne kontaminacije. Celotno ozemlje podjetja je razdeljeno na tri cone - čisto "belo", prehodno "sivo" in pogojno umazano "črno". V čist prostor lahko pridete po oblačenju halje, klobuka in kompleta ter razkuževanju rok in čevljev.

Henkel Rus LLC

Lokacija: okrožje Noginsky, moskovska regija

Datum nakupa: december 2013

Zaposlenih: 190 ljudi

Asortiman: več kot 300 izdelkov, šamponi Schauma, Syoss, Gliss Kur, Fa geli za tuširanje

Območje pridelave: 22 hektarjev

Obseg proizvodnje: do 18 milijonov enot na mesec

Geografija dobav: Rusija, Ukrajina, Belorusija, Kazahstan, Uzbekistan, Kirgizistan

Kako se pojavljajo novi šamponi in geli

Koncept novih izdelkov razvija na sedežu podjetja za lepotno nego. Glavni strokovni center za lase je v Hamburgu, geli za prhanje pa v Düsseldorfu. Poleg tega ima podjetje regionalna središča - na primer v Severni Ameriki ali Azijsko-pacifiški regiji, kjer razvijajo izdelke za lokalni trg. V Rusiji se je takšno središče pojavilo kmalu po pridobitvi obrata v Noginsku, zato del razvoja poteka tukaj..

Prva naloga po opredelitvi koncepta novega izdelka je razviti formulo v laboratoriju. Vodja oddelka za raziskave in razvoj Marat Fazylbekov ugotavlja, da ta postopek lahko traja od dve do pet let, odvisno od sestavin. Po izdelavi formule se v postopek vključijo parfumska podjetja. Aroma izdelka je pomemben izbirni dejavnik. Prototip je testiran v fokusnih skupinah: "Če želimo narediti šampon za močno poškodovane lase, potem seveda iščemo tiste, ki se redno barvajo dlje časa, večkrat belijo, barvajo. Nima smisla, da bi ga preizkušali na tistih, ki jih v življenju še nikoli niso slikali, "ugotavlja Marat. Nadalje čaka na polizdelke razširjena testiranja - dermatološka, ​​mikrobiološka, ​​toksikološka, ​​klinična in laboratorijska. V Rusiji je zadnja faza obvezna in se izvaja z udeležbo prostovoljcev.

Proizvodnja novih izdelkov je v veliki meri trženjska zgodba, se strinja Fazylbekov. "V tem je nekaj resnice, vendar ne smete pretiravati. Premalo je poznati seznama sestavin - že je na vsakem pakiranju. Lahko se kombinirajo na različne načine, kar bo privedlo do različnih rezultatov, "je še poudaril. Trendi zdaj vključujejo prave organske izdelke in zeleno kozmetiko, različne izdelke za obnovo las in izdelke s korejskega in japonskega trga. Nova smer je kozmetika po posameznih receptih. Fazylbekov pravi, da bo veliko podjetij prišlo do tega kmalu.

Iz katerih so narejeni šamponi in geli za tuširanje

Za proizvodnjo šamponov in gelov se uporablja demineralizirana voda. Voda se zdravi z reverzno osmozo - skozi posebno membrano, katere pore omogočajo, da voda prehaja skozi, vendar raztopljene nečistoče ne dopuščajo. Prečiščena voda je shranjena v rezervoarjih.

Glavna sestavina šamponov in gelov za tuširanje so površinsko aktivne snovi. "Obdajajo delce umazanije, odvečni sebum in mestni prah ter jih prenesejo v vodno fazo, kjer se brez težav izperejo. To je glavna naloga vseh detergentov, "razlaga Marat Fazylbekov. Kemična osnova šamponov so anionske površinsko aktivne snovi. Imajo negativen naboj - posledično se delci umazanije v kombinaciji s površinsko aktivnim sredstvom odstranijo z las in se sperejo z vodo. Z balzami in balzami je ravno obratno. Vsebujejo kationske površinsko aktivne snovi, ki pritegnejo lase in lahko v kombinaciji z drugimi sestavinami dosežejo želeni učinek, kot je rožnatost. Obstajajo tudi neionske površinsko aktivne snovi, vendar je njihova glavna pomanjkljivost majhna pena. "Za potrošnike ni pomemben le rezultat, ampak tudi postopek - radi občutijo veliko pene, so prepričani v takšen izdelek," pravi Fazylbekov.

Druga skupina sestavin so negovalna sredstva. »Če govorimo o funkciji obnavljanja las, potem so to derivati ​​beljakovin - keratin, hidrolizati pšeničnih beljakovin in drugi naravni proizvodi. Vgrajeni so v strukturo las, jo polnijo, - pravi Fazylbekov. - Ali pa so to olja, ki prekrivajo kostnično plast in dajejo lesk zaradi vidnih učinkov. Če govorimo o prhljaju, so to varni fungicidi, ki se borijo proti glivicam - kot cinkov pirition, ki je priljubljen v kozmetični industriji. Temeljna razlika med šamponi in geli za tuširanje je v teh sestavinah. V šamponih so bolj aktivne komponente, ki obnovijo strukturo las, zaprejo plast kutikule. Ne uporabljajo se v gelih za prhanje. V sestavi in ​​raznolikosti negovalnih izdelkov je razlika med moškimi in ženskimi šamponi. Ženski lasje so bolj nagnjeni k poškodbam, zato šamponi vsebujejo beljakovine, keratin, olja in panthenol. In moški šamponi imajo povečano alkalno okolje, vsebujejo snovi, ki normalizirajo proizvodnjo sebuma.

Ostale sestavine so konzervansi, ki zagotavljajo mikrobiološko stabilnost, in parfumska sestava, ki določa vonj in videz izdelka. Rastlinskim ekstraktom in živalskim sestavinam se pogosto dodajajo šamponi in geli. Konzistenco v veliki meri določa niz površinsko aktivnih snovi, po potrebi pa lahko dodate tudi zgoščevalce. Na videz vpliva uporaba barvil in tehnološki pogoji proizvodnje - temperatura ali čas mešanja.

Gel za prhanje si lahko umijem lase

Marsikdo misli, da je pravzaprav bolje izbrati gel za prhanje ali tekoče milo, ali morda nekatere od teh izdelkov zamenjate s šamponom? Ali je med temi sredstvi bistvena razlika, če ne, zakaj potem kopalniške police zatrpati z neuporabnimi kozarci in steklenicami in porabiti veliko za vsako od njih?

Zgodovinska dejstva

Srečni lastniki so se lahko razvajali s prvim gelom za prhanje v sedemdesetih letih dvajsetega stoletja. Z zelo hitro priljubljenostjo je proizvodna linija dosegla devetdeset blagovnih znamk in še naprej hitro raste..

Začetek izida tega izdelka je bil povezan predvsem s hitrim tempom življenja prebivalcev, kar je vplivalo celo na pomanjkanje časa za kopanje, mnogi so se omejili le na tuš. In uporaba gela namesto mila se je izkazala za zelo hitro in priročno rešitev. Poleg tega proizvodnja gelov vključuje bistveno nižje stroške v primerjavi z dobičkom od izkupička. Kar se tiče prednosti pred navadnim milom, jih je veliko več..

Prvo milo sega v drugo stoletje pred našim štetjem. Pripravljena je bila z uporabo živalskih maščob in drevesne smole. Po nekaj stoletjih se je pojavilo tekoče milo in na njegovi osnovi je bil izumljen gel za prhanje, ki smo ga bili vajeni. Mimogrede, snovi, ki sestavljajo en in drugi izdelek, so skoraj enake.

Sestava gelov za prhanje

Koristni in negativni učinki katerega koli detergenta so odvisni od njegove sestave. Zato, če dajete prednost določeni blagovni znamki, bodite posebno pozorni pri preučevanju etikete na zadnji strani. Alergije na pršni gel so pogoste, saj večina izdelkov vključuje različne konzervanse, sredstva za zgoščevanje, dišave in A-površinsko aktivne snovi, ki se uporabljajo za povečanje pene. Varni geli za tuširanje, zlasti za nosečnice, ne smejo vsebovati agresivnih kemičnih spojin ali pa bi morala biti njihova prisotnost minimalna..

Nevarna sredstva v gelih za prhanje:

 • natrijev lavril sulfat (SLS);
 • natrijev lauret sulfat (SLES);
 • mineralno olje;
 • propilen glikol;
 • parabeni.

In še en majhen nasvet, kako izbrati gel za prhanje. Bodite pozorni na vonj, ne sme biti oster in vsiljiv. To govori samo o poceni in nizkokakovostnem izdelku..

Gel za prho ali milo: glavne razlike

Skoraj vsa barna mila so narejena iz alkalnih spojin in maščob. Kljub temu, da dobro pere in se spopada z močnimi nečistočami na koži, izdelek prekomerno posuši povrhnjico, hkrati pa zavira vodno-lipidni plašč. Koža po nanosu zahteva dodatno nego z uporabo negovalnih ali vlažilnih krem ​​in losjonov. V nasprotnem primeru ne moremo preprečiti občutkov tesnosti in pekočega. Takšno milo je priporočljivo za umivanje rok in nog, za obraz pa je potrebno posebno kremno milo z obogateno sestavo..

V tekočem milu je veliko manj alkalij oziroma kože ne izsuši toliko. Toda gel za tuširanje ima še bolj občutljivo sestavo, poleg tega vsebuje nabor sestavin, koristnih za kožo. Zato ga je mogoče enostavno uporabiti, na primer kot milo, za nego kože rok. To še posebej velja za ženske, ki se bojijo, da bi lahko neokušene, suhe roke izdale svojo starost..

V čem se šampon in gel za tuširanje razlikujeta in kako sta med seboj zamenljiva

Šampon za lase in gel za tuširanje sta si glede na gostoto in kislinsko-bazične kazalce zelo podobna, kljub temu pa tudi najbolj občutljiv gel vsebuje večje število komponent, ki vodijo do razmaščevanja dermisa. Pod tako agresivnim vplivom lojnice začnejo hitro proizvajati vse večji volumen izločanja, kar vodi v prhljaj in hitro onesnaženje las.

V nujnih primerih lahko seveda uporabimo tudi gel za šamponiranje, vendar ne več kot dvakrat zapored. Že po prvem nanosu gela za prhanje se bodo lasje začeli opazno elektrificirati in slabo prilegati, lasje pa bodo prekriti s tankim filmom, ki ga je težko oprati. Redna uporaba le-te bo zelo negativno vplivala na stanje vaših las, izgubili bodo naravni sijaj in začeli obilno izpadati..

Kako uporabiti gel za prhanje za umivanje las

Če ne želite pokvariti kodrov, upoštevajte ta preprosta pravila o uporabi gela za tuširanje kot šampona:

 1. Izbira izdelka, pri katerem je osnova za gel najpreprostejša, brez vlažilnih in pilingov.
 2. Uporaba kremnih gelov je zelo nezaupljiva, saj jih boste zelo težko oprali.
 3. Najbolj priporočljivo je najprej kupiti poseben izdelek 2 v 1, katerega osnova za pranje je namenjena tako telesu kot glavi..
 4. Lase si umivajo z gelom dva do štirikrat na leto, in če tega ne morete storiti, na primer na službenem potovanju.
 5. Izdelka ne uporabljajte, če mu je potekel rok uporabnosti.

Izdelki za problematično kožo

Značilne težave s kožo v obliki različnih izpuščajev ali posameznih mozoljev so precej pogoste. V tem primeru sta potrebna posebna nega in posebni higienski izdelki..

Tako na primer terapevtski geli za prhanje za luskavico lajšajo vnetje kože, izključujejo njihovo poškodbo in prekomerno suhost ter tako preprečujejo razvoj bolezni. Sem spadajo naslednji izdelki:

Za atopijski dermatitis priporočamo uporabo:

 • SesDerma Laboratories Atopises Umivanje telesa;
 • Avene Trixera;
 • Losterin;
 • Bioderma Atoderm;
 • Cinovit.

Od aken je veliko dobrih ocen o pršilnem gelu Avon Cleansing Body Skin Cleanser na osnovi salicilne kisline. Učinkovito odstranjuje izpuščaje na prsih, hrbtu in ramenih, ne pušča možnosti gnojnih mozoljev. To še posebej velja v mladostništvu, ko se otroci sramujejo svoje težave..

Geli za tuširanje Geli za šampone

Šamponske gele za tuširanje lahko kupite po ceni 119 rubljev z dostavo na dom ali v pisarno. Naročilo lahko oddate prek spletnega mesta, kontaktnega centra ali mobilne aplikacije. V spletni trgovini lahko pridobite privilegije članov Perekrestok kluba. Izdelke bomo brezplačno dostavili ob naročilu od 5000 rubljev.

Naše zasluge

Dostava v stanovanje naslednja
dan

Širok izbor izdelkov

Zagotovitev kakovosti izdelka

Ugodnosti za člane Crossroads Cluba

šamponi in geli za tuširanje za enkratno uporabo v Moskvi

gel šampon, za moške, toniranje, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kamill Men svež šampon in gel za tuširanje

namen: za telo in lase, starost: 3 leta, za normalno kožo, za suho kožo, za občutljivo kožo, s panthenolom

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kneipp Dragon Strength šampon in gel za tuširanje

gel šampon, za moške, toniranje, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prhanje in šampon Old Spice Bearglove

šamponski gel, vlažilna, občutljiva koža

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prhanje in šampon Laiseven Goooal Effect

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Učinek za moške: vlaženje za vse vrste usnja vsebuje parabene, umetna konzervansa, umetne barve, sulfate, silikone

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon-gel za tuširanje Speick Men

gel, za moške, toniranje, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prhanje in šampon 3 v 1 Clean Line za moške Ener.

Učinek za moške: prehrana, deodoracija

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Ecolatier šampon za tuširanje moški cipres in zelen.

Učinek za moške: čiščenje tipa kože: za vse tipe, mastna, kombinirana, suha, normalna, občutljivo področje uporabe: telo, obraz, las aktivna sestavina: allantoin, aktivno oglje

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon za prhanje Joanna Power Men 3in1 z ogljikom

gel šampon, za moške, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Axe Signature Gold gel za prhanje in šampon

Proizvajalec: Ekos Pomeni: gel Učinek: čiščenje Spol: ženska

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Aloe vera gel za prhanje za enkratno uporabo 10 ml v vrečici

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za tuširanje za enkratno uporabo Aloe Vera 10 ml vrečka

gel šampon, za moške, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prhanje in šampon Palmolive Men Arctic Wind

Pralnica in gel za enkratno uporabo v 10 ml pakiranju. Za en postopek v kopeli, savni, zdravilišču ali hotelu. Na voljo v pakiranju posamezno

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Chistovye Washcloth + gel za prhanje za enkratno uporabo.

gel šampon, za moške, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Fa Men gel za prhanje in šampon Power of privlačnost

Učinek za moške: prehrana, deodoracija

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Ecolatier šampon za tuširanje, moški grenivke in ver.

Učinek za moške: prehrana, sprostitev za vse vrste usnja vsebujejo parabene

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za tuširanje, šampon in balzam American Crew 3-in.

Odlično čisti kožo in lase, daje pa tudi deodorantni učinek z vonjem mete, citrusov in lesnih notah. Izdelano v Rusiji / na Poljskem

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šamponski gel za prhanje za moške z deodorantnim učinkom.

Proizvajalec: L'Cosmetics Sredstva: šamponVrste dlake: za vse vrste Učinek: obnavlja, olajša česanje, prehrana, sijaj, vlaži, krepiA učinkovina: vitamini skupine B, panthenolOlja in izvlečki: ekstrakt kamilice

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Intesa šamponski gel za prho Blok za vonj 250ml

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Intesa - Šampon-gel za tuširanje Blood vonj 250ml

gel šampon za moške, toniranje, za občutljivo kožo

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Cliven za moške šamponski gel za tuširanje Za občutljive.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon in gel za prhanje KayPro Orange

Učinek za moške: toniranje za vse vrste usnja vsebuje parabene, silikone

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Nivea Men osvežujoči šampon za tuširanje 3 v 1

Učinek: vlaži za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prhanje BEAUTIFIC Simplifier 2 in 1

gel šampon, za moške, toniranje, prehrana, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

EO Laboratorie šampon in gel za tuširanje Cypress in zelenice.

gel, za moške

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel Krasnopolyanskaya kozmetika

Za moške učinek: toniranje, deodoriranje; za vse vrste usnja; vsebuje parabene, silikone

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon Fila in gel za prhanje št. 1 Moški

namen: za telo in lase, hipoalergen, za občutljivo kožo, brez dišav, z ognjičem, ne vsebuje sulfatov, ne zbada oči

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Weleda Otroški šampon-gel s kalendulo za lase in tiste.

Organske sestavine: sok listja aloje, izvleček sadja Kukumis sativus (kumara), izvleček cvetov kamilice (matryoshka), izvleček cvetov kalendule, ekstrakt sadnega sadja vanilije Dodatne sestavine: decil glukozid...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon-gel za tuširanje "Sivka-kamilica" (473.

gel šampon, toniranje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Nature šampon za tuširanje Pepe Fondente

Učinek: vlažilna za vse tipe kože vsebuje parabene

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prho 3 v 1 Cottage Men ledena meta

gel šampon, vlažilni, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

BOTAVIKOS Fitness šampon-gel za prhanje

gel šampon, za moške, toniranje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Palmolive moški gel za prhanje in šampon za citruse

namen: za telo in lase, starost: od rojstva, hipoalergen, za normalno kožo, za občutljivo kožo, brez dišav, protivnetno, s pantenolom, s kamilico, s sivko, s kompleksom ekstraktov, ne vsebuje parabenov, ne vsebuje sulfatov, za.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Nature's Baby Organics šampon-gel "Lavender & Rum.

gel šampon, za moške, prehrana, vlaženje, z razpršilnikom, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Redken Brews šampon, balzam in gel za prhanje

Učinek za moške: čiščenje, toniranje, mehčanje tipa kože: za vse tipe, mastna, kombinirana, suha, normalna, občutljiva, problematična področja uporabe: telo, lasje ne vsebujejo: parabenov, silikonov, mineralnih olj Lastnosti: niso testirane v živo.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Nature's šampon za prhanje Blusalino

gel šampon, za moške, toniranje, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za prho Kneipp Svetel začetek

gel šampon, za moške, toniranje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Schauma šampon in gel za prhanje s provitaminom B5 in.

Učinek: čistilno področje uporabe: telo, lasje

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Coslys Gel šampon grenivke

šamponski gel, za problematično kožo

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šampon + gel za tuširanje Vitex F-control

Čisti kožo telesa in las, daje deodorantni učinek ter privlačen vonj po žajblju in sandalovini. Izdelano v Rusiji / na Poljskem

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Šamponski gel za prhanje za moške z deodorantnim učinkom.

Za ženske učinek: čiščenje, prehrana, toniranje kože: za vse tipe, mastno, kombinirano, suho, normalno, občutljivo področje uporabe: telo, lasje

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Ekos šampon za tuširanje osebne nege z organskim.

Učinek za moške: čiščenje, vlaženje tipa kože: za vse tipe, mastna, kombinirana, suha, normalna, občutljiva površina nanosa: telo, obraz, lasje

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Joanna Naturia Men šampon za prhanje 3 v 1

Namen: za telo in lase, starost: 3 leta, ne zbada oči

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

IRIS kozmetični šampon in gel za prhanje "Fragrant b.

gel šampon, za moške, prehrana, z razpršilnikom, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Palmolive Men gel za tuširanje in severni ocean

namen: za telo in lase, za občutljivo kožo, ne vsebuje parabenov, ne zbada oči

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Mixa otroški šampon in gel za tuširanje 2 v 1

Samo šampon in gel Bio Men 2 in 1 200 ml

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gel za tuširanje, Shampoo Shampoo-gel za tuširanje Only Bio Me.

gel šampon, za moške, toniranje, sprostitev, vlaženje, za normalno kožo, za suho kožo, za mastno kožo, za problematično kožo, za občutljivo kožo, za kombinirano kožo, za vse tipe kože

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Fa Men gel za prhanje in šampon Energy Burst

Kaj se zgodi, če si lase umijete z gelom za prhanje

Pogosto lahko pride do težav pri nujnem šamponiranju, če šampona ni. Ali je mogoče zamenjati s gelom za prhanje, bomo povedali v tem članku.

Kakšna je razlika med skladi

Gel za telo in šampon za lase sta kozmetična izdelka, ki očitata. Edina razlika je v naboru komponent, in to se izkaže za glavno slabost. Navsezadnje je namen še vedno drugačen. Gel je za kožo telesa in nihče ne bo oporekal, da je struktura kože in las v vsem različna. Na primer, sadnim kislinam dodamo šampon za sijaj. V šamponu je več površinsko aktivnih snovi. Lasje vsebujejo keratin in sorazmerno niso tako občutljivi na površinsko aktivne snovi kot koža.

Gel ima pogosto bolj hranljive in vlažilne sestavine. Toda to je dobro za kožo, ne pa tudi za lase. Oba izdelka temeljita na lavril sulfatu, zmogljivem čistilu, ki umiti in odstrani maščobe..

Toda koncentracija lavril sulfata v gelu je veliko nižja in okusov je več. Poleg tega ima gel manj alkalij kot šampon..

V bistvu je gel tekoče milo. Ne bo ustvarilo veliko pene in bolj problematično bo namazati glavo kot šampon. Lasje se ne bodo pojavili sveži kot po šamponu.

 1. Sestava gela vsebuje komponente, ki kožo vlažijo in mehčajo. Na lase ne bodo ravnali na ta način..
 2. Šampon je zasnovan za lase in vsebuje veliko različnih komponent, kot so anorganske soli in konzervansi, zaradi česar je bolj viskozen. Teh komponent v gelu ni..
 3. Gel vsebuje večjo kislost in sintetične arome. Škodljivo je za lase.
 4. Kateri koli gel stimulira žleze lojnice. Posledice tega so poznane mnogim. Še posebej za tiste z mastnimi lasmi.

Če si lase redno umivate z gelom za prhanje

Večina ljudi se je pri umivanju las večkrat morala zateči k uporabi gela za prhanje. Nekateri zaradi praktičnosti, drugi preprosto zaradi napake ali pomanjkanja šampona. To še posebej radi izvajajo moški, ki potrebujejo vse naenkrat in ni želje po iskanju druge steklenice.

Nič hudega se ne bo zgodilo v osamljenih primerih, na primer na pohodu, na potovanju, po vadbi v fitnes centru. Toda za redno uporabo za lase gel nikakor ni primeren..

To lahko povzroči:

 • suho lasišče, srbenje in prhljaj;
 • povečana krhkost pramenov;
 • razvoj alopecije;
 • redčenje strukture las;
 • izpadanje las zaradi izčrpavanja lasnih mešičkov.

Olga Timofejeva-Dubovskaja, vodja testnega centra "Neodvisno strokovno znanje o kozmetiki" na Inštitutu za plastično kirurgijo in kozmetologijo, pravi: "Struktura las je v osnovi drugačna od strukture kože. Za njihovo skrb so potrebne različne snovi. Če nekajkrat operete lase s tem izdelkom, ne bo katastrofe. Toda trajna zamenjava je izključena. Lasni mešički se bodo začeli izčrpavati precej hitro. V tem stanju se razpustijo in lasje začnejo predčasno izpadati. To ni nič drugega kot plešavost. Tehtnice se odprejo, ko so izpostavljene gelu, dlaka se začne odvajati in razpadati. "

Trihologinja Vera Abramtseva pravi: "V življenju so včasih primeri, da morate na lase nanesti gel za prhanje zaradi pomanjkanja šampona v bližini. Seveda ne bo bistvene škode. Redna uporaba bo izzvala težji pramen in postopno tanjšanje njihove strukture. Moteno bo tudi ustrezno delo lojnih žlez. Sčasoma začnejo delovati v okrepljenem načinu, v obliki kompenzacijske reakcije, da bi zaščitili lasni mešiček pred negativnim površinsko aktivnim sredstvom. Posledično bo lasišče postalo mastno. "

Odločitev je vaša - ali boste poskrbeli za svoje lase ali jih preizkusili na moč. Mnogi, ko vidijo, da lasje po prvem pranju z gelom niso izpadli, telo pa ni bilo prekrito z razjedami, začnejo umivati ​​lase z gelom za telo.

Kaj pa izdelki 2 v 1

Tudi če želite gel preizkusiti, preverite nalepko. Med geli so pogosto izdelki dva v enem, pa tudi geli s kremasto teksturo. Njihove aktivne sestavine in sestavine, ki kožo negujejo, vlažijo in mehčajo, so tabu za lase. Kot šampon niso primerni. Njihova glavna pomanjkljivost je, da se kremna struktura slabo opere z las, se naseli na njih in ovije v mastno folijo..

Takšni lasje po pranju se na noben način ne bodo razlikovali kot pred pranjem. Prameni bodo postali mastni, neurejeni, težki. Styling vam zagotovo ne bo uspel, tudi če ste mojster..

Dišave in površinsko aktivne snovi, ki jih vsebuje kremni gel, kljub dobremu namenu neenakomerno izperejo telo in pramene.

Toda za moške je pogosteje posebej zasnovana linija izdelkov "2 v 1" - šamponski gel ali "3 v 1", ki ni namenjen samo umivanju telesa, temveč tudi lasem. Takšne izdelke lahko zahvaljujoč posebnim vlažilnim in pomirjujočim sestavinam uporabljamo hkrati za lase in telo ter celo za britje..

Optimalno se gel za prhanje in šampon še vedno uporabljata za predvideni namen. Uporaba gela je možna le v izjemnih primerih, in manjkrat ko je, tem bolje. Še bolje, vedno kupujte šampon v rezervi, da ne pride do višje sile.

Iz česa je narejen šampon? Ali se gel za tuširanje razlikuje po sestavi?

Iz česa je pripravljen šampon, je njegova sestava nevarna za lase in lasišče in je bolje uporabiti redno milo? Kakšna je razlika med šamponom in gelom za tuširanje.

Sestava šampona

Skoraj vsi sodobni šamponi ne vsebujejo milne osnove, kot v šamponih pred petdesetimi leti, temveč lavril sulfat. Njegove prednosti so, da je poceni, dobro umiti in odstranjuje maščobe z las veliko bolje kot milo. Obstajajo pa tudi nekatere pomembne pomanjkljivosti. Prvič, lavril sulfat (včasih ga meša z natrijevim sulfatom) poškoduje mikrostrukturo las in umazanija se hitreje absorbira vanjo; drugič, lasišče tanjša in pospešuje njegovo staranje.

Poleg tega šamponi in geli za tuširanje pogosto vsebujejo titanov dioksid. Mikrokristalna snov z oznako E171 je znana kot belo barvilo - tudi pri proizvodnji žvečilnih gumijev, pekovskih izdelkov, sirov, majoneze in drugih omak, pa tudi zobne paste in kreme za zaščito pred soncem.

Moram si lase umiti z milom?

Pogosta uporaba šamponov na osnovi lavril sulfata povzroči, da se lasje veliko hitreje umažejo. Navadite se, da si lase umivate skoraj vsak dan, kar je škodljivo tako za lasišče, kot tudi za same lase.

Uporaba milnih raztopin je manj škodljiva, pomanjkljivost pa je, da naravno milo pere veliko slabše, vonj pa ni vedno prijeten. Toda vseeno je najboljši izhod iskanje šampona, ki ne vsebuje nevarnega lavril sulfata..

Šampon proti prhljaju

Vredno je jasno ločiti med zdravilnimi šamponi proti prhljaju, ki se prodajajo v lekarnah in potrebujejo le občasno uporabo, od množičnih blagovnih znamk, ki obljubljajo vse, vključno z odstranjevanjem prhljaja..

Lekarniški šampon vam bo najverjetneje resnično zacelil lase. Toda šampon iz supermarketa vsebuje cinkov pirition, ki le razgradi delce prhljaja, zaradi česar so manj opazni. Ko je šampona konec, se bo prhljaj vrnil.

Konjski šampon

Pred nekaj leti je po TV-seriji "Seks in mesto" pravi konjski šampon vstopil v vsakdanje življenje modnih žensk. Njegov recept je zelo blizu običajnemu, poleg tega pa vsebuje kolagen in silikon.

Te snovi resnično naredijo lase goste in bujne, vendar le za kratek čas. "Konjski" odmerki so škodljivi za človeške lase in povzročajo njegovo oslabitev in nadaljnje izgubljanje.

Šampon ali gel za prhanje?

Veliko ljudi zanima, kako se razlikujejo šampon in gel za prhanje. Če ga primerjamo z običajnim šamponom na osnovi lavril sulfata, je temeljna razlika le v koncentraciji te snovi in ​​različnih okusih.

Z drugimi besedami, lase lahko varno umijete s gelom za prhanje in z lasmi se popolnoma ne bo zgodilo nič. Nekateri proizvajalci so celo začeli proizvajati izdelke 3 v 1: šampon, gel za prhanje in peno za britje..

Ko kupujete šampon v supermarketu, natančno preberite etiketo - če sestava vsebuje lavril sulfat (amonijev lavril sulfat, natrijev lavril sulfat) ali cinkov piriton (Pyrithione Zinc), potem je bolje izbrati drug izdelek.

Šampon in gel za prhanje 3 v 1 / Manniskan 1000 ml

Znamka: KAARAL (Italija)

Vrstica: MANNISKAN - Profesionalna nega za moške

Druga varianta:

Opis izdelka:

Manniskan 3 in 1 Shampoo and Shower Gel je univerzalni šampon, ki nežno očisti brado, lase in telo. Zahvaljujoč mešanici naravnih sestavin tonizira in ustvari občutek lahkotne svežine. Vsebuje zeolit, razstrupljevalni in antioksidativni vulkanski mineral ter rdeče sandalovino, ki ima revitalizacijske, mehčalne in kondicionirajoče lastnosti.

Manniskan 3 in 1 Shampoo and Shower Gel je univerzalni šampon, ki nežno očisti brado, lase in telo. Zahvaljujoč mešanici naravnih sestavin tonizira in ustvari občutek lahkotne svežine. Vsebuje zeolit, razstrupljevalni in antioksidativni vulkanski mineral ter rdeče sandalovino, ki ima revitalizacijske, mehčalne in kondicionirajoče lastnosti.

Zeolit, rdeča sandalovina.

Izdelek nanesite na brado, lase in telo, masirajte in sperite. Po potrebi ponovite.

Opis

Manniskan 3 in 1 Shampoo and Shower Gel je univerzalni šampon, ki nežno očisti brado, lase in telo. Zahvaljujoč mešanici naravnih sestavin tonizira in ustvari občutek lahkotne svežine. Vsebuje zeolit, razstrupljevalni in antioksidativni vulkanski mineral ter rdeče sandalovino, ki ima revitalizacijske, mehčalne in kondicionirajoče lastnosti.

Zeolit, rdeča sandalovina.

Izdelek nanesite na brado, lase in telo, masirajte in sperite. Po potrebi ponovite.

V čem se šampon razlikuje od gela za prhanje

Na policah kozmetičnih trgovin lahko najdete neverjetno raznolikost različnih izdelkov za nego las in telesa. Skupaj s šamponi in kozmetičnimi mili se je pojavilo ogromno različnih gelov za umivanje telesa. Mnogi ljudje so prepričani, da je sestava izdelka enaka, zato je povsem mogoče uporabiti šampon namesto gela in obratno. Je to vredno storiti ali je sestava kozmetike radikalno drugačna??

Šampon - sestava in lastnosti

Šampon je glavno sredstvo za umivanje las, ki je sestavljeno iz vode, površinsko aktivnih snovi, natrijevega klorida, dišav, konzervansov in drugih sintetičnih dodatkov, včasih pa lahko v njihovo sestavo dodajo različna olja in vitamine, ki so po mnenju proizvajalcev namenjeni krepitvi las. Površinsko aktivne snovi (amonijev lauret sulfat, natrijev lavril sulfat, amonijev lavril sulfat) odstranjujejo nečistoče, drugi detergenti skrbijo za lase, tako da jih navlažijo. Natrijeva sol, vrsta anorganske soli, pomaga učinkovito izprati olje in umazanijo z las, poleg tega pa lase gladi, tako da ostane sijoča ​​in gladka.

V šampon se lahko vključijo tudi različne vrste voskov, ki naredijo videz las bolj privlačen in izdelku dajo biserni sijaj. Šampon vsebuje tudi silikonska olja, ki zmanjšajo statično elektriko s povečanjem teže in olajšajo česanje.

Poleg uporabnih dodatkov lahko šamponi vsebujejo tudi škodljive, ki negativno vplivajo na zdravje las, na primer dietanolamin (vpliva na delovanje srca in želodca), ftalate (vpliva na endokrini sistem), triklozan (uničuje ne le bakterije, ampak tudi koristno mikrofloro). Varnost sestave šampona in njegova kakovost sta v glavnem odvisni od stroškov.

Gel za prhanje - sestava in lastnosti

Delovanje tega kozmetičnega izdelka je namenjeno umivanju telesa, vsebuje manj alkalij, zato je manj agresivno kot milo. Prav tako alkalij pomaga nevtralizirati dodatke, kot so sadne kisline. Ker je osnova gela za prhanje voda, kislinsko-bazično ravnovesje kože ni moteno, izdelek ustreza pH kože. Če je koža po uporabi mila suha, potem je po gelu videti mehkejša in bolj gladka..

Izvlečki zdravilnih rastlin in sadna olja se pogosto dodajo sestavi gelov, zato njihova uporaba pozitivno vpliva na stanje kože.

Kako so si šamponi in geli za prhanje podobni

Sestava šampona, pa tudi sestava gela za prhanje vsebuje površinsko aktivne snovi - površinsko aktivne snovi, zaradi katerih izdelek povzroča gosto peno. Najbolj agresivne med njimi so lavril sulfatne spojine, ki negativno vplivajo na kožo, jo naredijo bolj suho, včasih povzroča alergijske reakcije in negativno deluje na lase, zaradi česar je tanka in šibka. Laureth sulfati, betaini in kokogliceridi, ki jih najdemo v dražji kozmetiki, imajo blažji učinek. Kakšne so razlike med njimi?

Namen

Šampon vsebuje več alkalij in površinsko aktivnih snovi kot geli za prhanje iz razloga, ker se uporablja za umivanje las, ki jih je težje očistiti kot telo. Hkrati je dovoljena verjetnost umivanja glave in gela za tuširanje, to se šteje celo bolje, saj vsebuje manj alkalij, kar agresivno vpliva na lase. Delovanje gela je podobno delovanju vlažilnega šampona, vendar ne pozabite, da ni primeren za mastne lase.

Sestava

Oba izdelka za nego vsebujeta površinsko aktivne snovi, vendar v različnih količinah. Šampon lahko vsebuje tako lauril sulfat, ki je zelo koroziran za kožo, in laureth sulfate, ki je cenjen zaradi manj škodljivega in blagega delovanja. V gelu je veliko manj lavril sulfata kot v šamponu, zato je manj škodljiv za kožo, ne naredi suhega, kot bi šampon naredil, če bi ga uporabili namesto tega kozmetičnega izdelka. Prav tako se njen učinek mehča zaradi dejstva, da se v izdelke za pranje telesa pogosto doda citronska kislina in druge sadne kisline, ki nevtralizirajo alkalijo..

Glavno merilo, po katerem se šamponi delijo na tipe, je vrsta las. To vpliva na sestavo izdelka, na primer lahko v sestavo šampona za suhe lase dodamo rastlinska olja, za mastne lase se dodajo mentol in drugi dodatki, ki pomagajo, da so lasje lažji. Obstaja tudi šampon za vse vrste las, ki ga lahko brez izjeme uporabljajo vsi. Sestava izdelka je odvisna tudi od tega, ali je namenjen vsakodnevni uporabi ali ne. To mora biti navedeno na embalaži izdelka. Obstajajo tudi šamponi, ki večinoma vsebujejo le naravne snovi - milnice, kvas, kozje mleko in podobno..

Geli imajo različna merila, v bistvu se med seboj razlikujejo glede na to, kateri dodatki so vključeni v njegovo sestavo. Tako se razlikujejo sadni geli z izvlečki cvetov in plodov, geli z dodatkom posebnih vlažilcev - rastlinska olja in drugi..

Gel za prhanje in šampon

Spoštovane stranke IM Gree-store.su.

Spominjamo vas na nastop hladnega vremena.

Bodite previdni pri nakupu izdelkov v steklenih posodah, v hladni sezoni se polnjenje lahko zmrzne, zaradi česar steklenica poči.

Prav tako ni zaželeno prevažati izdelkov na vodni osnovi pri negativnih temperaturah.

Nakupovalni center SDEK in Boxberry imata topla skladišča, vendar prevoz od skladišča do izdajnega mesta ne poteka vedno v toplem avtomobilu.