Finasterid: učinkovito sredstvo proti izpadanju las

Kot veste, je izpadanje las pri moških povezano s proizvodnjo moških hormonov - androgenov. Glavni hormon androgene skupine je testosteron. Androgeni podpirajo nastanek značilnih moških lastnosti: spodbujajo rast mišičnih kosti, pa tudi las na glavi in ​​telesu. Toda včasih androgeni negativno vplivajo na rast las na lasišču pri moških. V kožnih celicah okoli krone in na čelu testosteron napada encim, ki testosteron pretvori v drugo vrsto hormona. Prav ta hormon zavira rast las.

Kazalo:

Finasterid proti izpadanju las

Zdravilo blokira delo tega hormona in zmanjša njegovo koncentracijo za 70% (po zaužitju 1 mg zdravila). Treba je opozoriti, da Finasterid ne odpravlja temeljnih vzrokov androgene alopecije, ampak le blokira negativni učinek hormonov. Zato po koncu jemanja zdravila lahko skozi vse leto izpadajo novi lasje..

Če hoče moški obdržati lase, bo moral nenehno jemati Finasteride. Zdravilo začne blokirati delovanje hormonov skoraj takoj po zaužitju. Vendar je potreben čas, da zrastejo novi lasje. Upoštevajte, da lahko zdravi lasje zrastejo za en centimeter v enem mesecu, zato lahko vidne izboljšave opazimo šele po šestih mesecih. V redkih primerih so moški opazili izboljšanje rasti las po 3 mesecih zdravljenja. Če zdravilo po enem letu zdravljenja ne daje pozitivnih rezultatov, je njegova nadaljnja uporaba neprimerna. V tem primeru je treba zdravljenje prekiniti in Finasteride nadomestiti z drugim zdravilom..

Študije so pokazale, da jemanje zdravil prineslo pozitivne rezultate pri 85% moških. Obenem je polovica moških v šestih mesecih zrasla nove lase. Lasje so bolje rasle na kroni.

Kdaj videti rezultate

Prve znake rasti las po jemanju zdravila Finasteride lahko opazimo nekaj mesecev po začetku zdravljenja. Upoštevajte, da se lahko nove dlake sprva lepo obarvajo in obarvajo, vendar bodo sčasoma postale debelejše in temnejše..

Primer uporabe zdravila skupaj z Minoksidilom:

Končne rezultate lahko vidite šele po letu dni redne uporabe zdravila. In največji učinek bo viden po 2 letih zdravljenja.

Raziskave in pregledi bolnikov so pokazali, da:

 1. To je eno najvarnejših in najučinkovitejših sredstev za boj proti plešavosti moškega vzorca..
 2. Snov ne samo zaustavi izpadanje las, temveč tudi izboljša njihovo stanje.
 3. Zmanjšan spolni nagon so opazili le pri 3% moških. Toda vsi neželeni učinki izginejo, potem ko prenehate jemati zdravilo Finasteride.

Tu je primer nevtralne ocene Finasteride:

Vendar ni mogoče nedvoumno povedati, da so ti neželeni učinki povezani ravno z jemanjem zdravila, saj pregledi bolnikov kažejo na naslednje:

 1. Neželeni učinki so izginili pri 60% moških tudi potem, ko so še naprej pili zdravilo.
 2. Ko so bile opravljene študije v skupini, ki je jemala dude, so bili stranski učinki skoraj enaki..

Stroški finasterida in analogi

Seveda lahko kupite analoge zdravila:

 • Alfinal - cena od 329 rubljev;
 • Proterid - cena od 130 rubljev;
 • Penestar - od 410 rubljev;
 • Finast - cena od 140 rubljev.

Če želite kupiti zdravilo, je povprečna cena zdravila Finasteride približno 200-250 rubljev.

Navodila za uporabo

Finasterid je treba jemati ne glede na vnos hrane v odmerku 5 mg na dan. Tableto je treba pogoltniti cele. Prvo oceno učinkovitosti zdravila lahko opravimo po šestih mesecih rednega vnosa.

Če ste zamudili en odmerek zdravila, potem jemljite zdravilo Finasteride po običajnem urniku. Naenkrat vam ni treba piti 2 tableti. To ne bo naredilo nič dobrega, lahko pa škodi..

Ali so možni neželeni učinki?

Navodila vsebujejo informacije o možnih neželenih učinkih po jemanju zdravila, vendar so študije pokazale, da so pri moških le v 0,5% primerov videli naslednje neželene učinke:

 1. Zmanjšan spolni nagon.
 2. Težko je dobiti erekcijo.
 3. Zmanjšano število spermijev.

Med drugim zdravnikom povejte, da jemljete Finasteride pred krvnim testom. Zdravilo lahko moti rezultate raziskav in daje lažne rezultate.

Navodila za uporabo: kontraindikacije

Zdravila Finasteride ne jemljite:

 1. Ženske.
 2. Za otroke.
 3. Ljudje z alergijskimi reakcijami na katere koli sestavine zdravila.

Poleg tega je nosečnicam z drogo strogo prepovedano stikati, tabletk se ne morejo niti dotakniti, saj lahko to negativno vpliva na razvoj ploda..

Zakaj ženske ne smejo jemati zdravila Finasteride

Da, zdravilo proti izpadanju las resnično ni priporočljivo. Dejstvo je, da je tveganje za negativne reakcije telesa na delovanje zdravila pri ženskah večkrat večje kot pri moških. Poleg tega Finasteride močno odsvetuje ženskam v rodni dobi. Sprejem se lahko začne šele po menopavzi, pa tudi za tiste ženske, ki ne morejo imeti otrok.
Tuji valj aplikacije Propecia (Finasteride), po 14 mesecih:

Finasteridno zdravljenje plešavosti - stranski učinki

Finasterid, učinkovina zdravila Propecia in Proscar, ki jo zdravniki običajno predpisujejo za zdravljenje moške plešavosti.

Hitro poiščite Google in hitro boste našli grozne ocene ljudi, ki so ga uporabljali kot sredstvo za izpadanje las in dobili grozne stranske učinke - nekatere nepopravljive. Hkrati so številna preskušanja in študije pokazale, da je zelo varno jemati ta zdravila. Kaj je resnica o neželenih učinkih finasterida?

Kaj je finasterid?

Finasterid je zdravilo, ki ga zdravniki predpišejo za zdravljenje moške plešavosti (in benigne hiperplazije prostate, vendar o tem ne bomo govorili).

Deluje tako, da zavira encim 5-alfa reduktazo, preprečuje pretvorbo testosterona v dihidrotestosteron (DHT). DHT naj bi bil hormon, odgovoren za androgeno alopecijo (plešavost moškega vzorca). Veže se na hormonske receptorje v lasnih mešičkih, zaradi česar se strdijo in sčasoma prenehajo proizvajati lase..

Finasterid in izpadanje las

Preprosto povedano, finasterid znižuje raven hormona, ki je odgovoren za izpadanje las..

Če ste že pomislili na sredstva za izpadanje las, ste morda slišali, da se imenujejo drugače: "Propecia" ali "Proscar".

Propecia je blagovna znamka za tablete, ki vsebujejo 1 mg finasterida. Ta odmerek je predpisan v obliki dnevnih tablet za preprečevanje izpadanja las.

Finasterid je na voljo tudi v 5 mg tabletah (blagovna znamka Proscar). Ta odmerek je predpisan za zdravljenje benigne hiperplazije prostate, čeprav ga ljudje z izgubo las pogosto lahko kupijo brez oznake in tableto razdelijo na več odmerkov, kar bo zmanjšalo stroške enega odmerka..

Zaužitje 1 mg finasterida na dan zniža raven DHT v lasišču za približno 70%. Za večino bolnikov je dovolj, da zaustavite, upočasnite in celo obrnete izpadanje las..

To zdravljenje je odobreno s strani FDA in se je v številnih študijah izkazalo za učinkovito zdravljenje izgube las..

Finasterid - stranski učinki

Dokazano je, da je finasterid zelo učinkovito zdravilo proti izpadanju las. Toda tako kot skoraj vsako zdravilo lahko povzroči neželene učinke..

Neželeni učinki, ki jih navaja Merck, proizvajalec Propecia, vključujejo:

 • Impotenca
 • Pomanjkanje zanimanja za seks
 • Težave pri doseganju orgazma
 • Nenormalna ejakulacija
 • Oteklina ali nežnost v prsih
 • Omotičnost

Najpogostejši in sporni od teh stranskih učinkov so tisti, povezani s spolno funkcijo..

Torej, poleg znižanja ravni DHT v lasišču, finasterid zniža tudi raven DHT v krvnem serumu za približno 70%. Toda DHT ne povzroča samo izgube las pri moških..

Dihidrotestosteron je pomemben moški spolni hormon, približno 5-krat močnejši od testosterona. Med embriogenezo na primer igra bistveno vlogo pri tvorbi moških reproduktivnih organov. V redkih primerih se nekateri moški rodijo s prirojenim pomanjkanjem 5-alfa reduktaze (in zato brez DHT), kar ima za posledico psevdohermafroditizem.

Zlahka je videti, kako lahko finasterid z znižanjem DHT pri moških povzroči težave s spolno funkcijo.

V pregledih finasterida mnogi poročajo o neželenih učinkih v svojem spolnem življenju, od katerih nekateri trajajo tudi po prenehanju uživanja droge. Zaradi tega lahko pomislimo, da je pojavnost neželenih učinkov zaradi finasterida zelo visoka..

V prvotni študiji finasterida so te neželene učinke ugotovili pri le 2% bolnikov.

Vendar pa so nedavne raziskave postavile pod vprašaj veljavnost te trditve. Od 34 kliničnih preskušanj ni bilo ugotovljeno, da bi nobeno imelo ustrezna poročila o varnosti. Med najbolj šokantnimi odkritji o teh raziskavah so bila naslednja:

 • 53% razkrilo navzkrižje interesov
 • 56% jih je od proizvajalca prejelo sredstva
 • 76% jih je ocenilo varnost drog manj kot 1 leto

Če je res, je pogostost spolnih stranskih učinkov zdravila Finasteride (Propecia in Proscar) lahko veliko večja od prvotno prijavljenih 2%.

Če boste porabili dovolj časa na tematskih forumih, vas bo verjetno zastrašila ideja o jemanju finasterida za boj proti izpadanju las. Konec koncev, ne bi smeli izgubiti svoje spolne funkcije, samo da bi obdržali lase..

Pomembno pa je ostati objektivno pri ocenjevanju prednosti in slabosti finasterida kot zdravljenja izpadanja las. Da, obstajajo upravičeni pomisleki, vendar ta neuradna spletna poročila niso najbolj zanesljiv dokaz..

Po eni strani bodo ljudje, ki bodo najverjetneje delili svoje izkušnje s finasteridom, tisti, ki so nanj negativno reagirali. Če ste doživeli strašne neželene učinke, je večja verjetnost, da boste o njih kričali po internetu, kot če bi šlo vse dobro. To lahko izkrivi dojemanje, kako nevarno je..

Več ko bodo ljudje brali o strašljivih stranskih učinkih finasterida, bolj jih bo skrbelo za njegovo jemanje in večja je verjetnost, da bodo imeli stranske učinke. Placebo je močno zdravilo. Številna poročila bodo resnično resnična, vendar jih je treba gledati v kontekstu..

Ta test je na primer pokazal, da:

"Naši rezultati potrjujejo, da so spolni stranski učinki pravzaprav veliko manj pogosti, kot so poročali v kliničnih preskušanjih. Spolna funkcija vseh bolnikov je med zdravljenjem z 1 mg odmerka finasterida ostala stabilna. ".

In zlasti to preskušanje ponuja koristne informacije o možnih spolnih stranskih učinkih finasterida. Erekcije povezane s spanjem so bile ocenjene z uporabo kompleksne polisomnografije, da bi ugotovili, ali ima finasterid kakšen učinek. Težko je kriviti placebo učinek za te rezultate, saj so preiskovanci spali! Študija je pokazala:

„Tako finasterid ni dosledno zaviral erekcije, povezane s spanjem, v primerjavi s placebom finasterid v glavnem zavira aktivnost alfa reduktaze tipa 2; vendar je tip 1 alfa reduktaza glavni encim v centralnem živčnem sistemu. Zato sodelovanje DHT pri ohranjanju libida in učinkovitosti ni izključeno. ".

Glede omenjene študije, ki je ugotovila, da so varnostni testi finasterida pomanjkljivi, lahko rečemo, da ima tudi navzkrižje interesov: financirala ga je Fundacija Postfinaridni sindrom.

Ali lahko finasterid jemlje kot zdravilo proti izpadanju las?

Finasterid je eden najučinkovitejših tretmajev za izpadanje las, ki je trenutno na voljo. Učinkovit je pri preprečevanju nadaljnjega izpadanja las in v nekaterih primerih lahko učinkovito pomaga pri ponovni porasti las:

Izboljšanje las po 12 mesecih na Propecia:

Toda tveganja so resnična. Ljudje trpijo zaradi stranskih učinkov, kadar jemljejo finasterid. Zdravila vplivajo na različne ljudi različno. Vendar pa jemanje finasterida najbrž ni tako nevarno, kot si nekateri mislijo..

Propecia je bila kot zdravilo proti izpadanju las odobrena leta 1997, tako da je že dolgo. To zdravilo je preizkušeno in dokazano varno. Dokazana je tudi njegova učinkovitost..

Vendar to še zdaleč ni idealno. Znižanje sistemskih ravni DHT, glavnega moškega hormona, ni idealno. Toda na splošno bi morali poskusiti uporabiti to skupino zdravil, če vas zelo skrbi izpadanje las..

Bodite objektivni, poskusite nekaj tednov (po posvetovanju z zdravnikom) in prenehajte jemati finasterid, če opazite kakršne koli neželene učinke.

Zdravilo "Finasteride": pregledi moških

Danes lahko vidite veliko število mladih, ki se tako zgodaj umikajo. Ta pojav prinaša številne težave, vključno z zelo nizko samopodobo. Soočeni z izpadanjem las, ljudje aktivno iščejo rešitev problema. Hkrati se v lekarnah preplavijo različna zdravila za izpadanje las. Eno od teh zdravil je "Finasteride", pregledi moških o katerih so v večji meri pozitivni. V tem članku bomo preučili vse vidike uporabe tega orodja..

Glavni vzroki izgube las

V resnici je lahko veliko vzrokov za plešavost, in preden začnete z zdravljenjem, morate ugotoviti težavo. Zelo pogosto se začnejo tanki lasje redčiti zaradi pomanjkanja vitaminov, mineralov v telesu ali ob nenehnem stresu. Nepravilen življenjski slog in slabe navade lahko privedejo tudi do izpadanja las. Vendar pa bomo v tem članku govorili o takšni težavi kot žariščno izpadanje las in izpadanje las. Najpogosteje se to zgodi zaradi nepravilne hormonske ravni. Zdravniki priporočajo uporabo zdravila "Finasteride" v prisotnosti takšnih težav. Mnenja moških potrjujejo, da je to orodje precej učinkovito. Vendar pa obstaja veliko odtenkov..

Vendar ne pozabite, da predpisovanje takega zdravila zase kategorično ne priporočamo, saj vsebuje hormone. Če ne želite škodovati sebi, se prepričajte, da obiščete zdravniško ordinacijo, opravite ustrezne teste in šele po tem boste lahko izvedeli o priporočljivosti uporabe teh tablet.

Ženskam ni priporočljivo uporabljati tega zdravila, saj ne more rešiti težav z izgubo las pri poštenem spolu..

Farmakologija

Ta članek podrobno razpravlja o vseh vidikih uporabe zdravila "Finasteride". Mnenja moških so včasih precej nasprotujoča si, zato je vredno drogo podrobneje pogledati. Vsi izdelki s podobno sestavo so namenjeni predvsem zdravljenju bolezni prostate. Vendar pa so po medicinskih študijah ugotovili, da se je z redno uporabo tovrstnih zdravil pri moških las zelo izboljšala..

"Finasteride", ocene moških o katerih so večinoma pozitivni, ne začne delovati takoj. Večina moških je opazila pomembne spremembe šele po letu dni pravilne uporabe izdelka. Kljub tako dolgemu obdobju zdravljenja pa njegovi rezultati ne morejo veseliti..

Učinek po nanosu

Zdravilo "Finasteride" (v tem članku si lahko preberete preglede moških z plešavostjo) bo delovalo le, če je vzrok za izpadanje las v hormonskem neravnovesju.

ZDA veljajo za prvo državo, ki je to zdravilo odprla za zdravljenje moške plešavosti. Kot rezultat številnih dodatnih raziskav so ugotovili, da se to orodje ne more le učinkovito spoprijeti z boleznimi prostate, temveč tudi rešiti kozmetične težave..

"Finasteride" za lase, pregledi moških, o katerih lahko preberete v tem članku, spodbuja aktivno rast las na glavi in ​​tudi povečuje stanje lasne linije. Po letu redne uporabe lahko vidite, da lasje postanejo gostejši, trši in močnejši. Zdravniki priporočajo, da se po poteku zdravljenja opravi podporna terapija za utrditev pridobljenih rezultatov..

Zakaj je droga tako priljubljena med močnejšim spolom

Tablete Finasteride so začele pridobivati ​​na priljubljenosti že leta 1977 v Ameriki, po tem pa je o tem slišala tudi Evropa. Takrat je bilo edino zdravilo za zdravljenje izpadanja las, a malo kasneje so se pojavili številni njegovi analogi. Obenem so znanstveniki ugotovili povezavo med motnjami prostate in plešavostjo. Zdravilo je tako priljubljeno, saj je sposobno rešiti več težav naenkrat: zdraviti bolezni prostate, normalizirati raven moških hormonov in se znebiti plešavosti. V tem članku lahko ugotovite vse značilnosti uporabe zdravila "Finasteride". Pregledi moških s prostatitisom kažejo, da lahko te tablete rešijo tudi težave s potenco in izboljšajo moško spolno življenje. Prav tako so bolniki opazili izboljšanje poslabšanja pretoka urina in zastajanja urina..

Toda kljub tako obsežnemu seznamu težav, s katerimi se lahko spopada zdravilo "Finasteride", se najpogosteje še vedno uporablja za plešavost. Po mnenju zdravnikov so svoj cilj dosegli skoraj vsi bolniki, ki so si zastavili cilj, da bi dobili zdrave in goste lase. In po enem letu se je struktura las začela izboljševati in plešasti predeli so se začeli polniti.

Če po enem letu uporabe tabletk niste opazili nobenega izboljšanja, potem ni smisla nadaljevati z zdravljenjem. V tem primeru boste morali opraviti poseben pregled in glede na postavljeno diagnozo izbrati pravilen potek zdravljenja. Vendar statistični podatki kažejo, da je več kot devetdeset odstotkov moških, ki se zdravijo s to drogo, opazilo pomembne izboljšave, kar dokazujeta neverjetna učinkovitost in varnost snovi..

Po ocenah bolnikov bodo med zdravljenjem lasje prenehali izpadati, plešasti obliži pa bodo postopoma izginjali. Hkrati se spreminja tudi sama struktura dlačic. Postanejo močnejši, močnejši in bolj gladki.

Nekaj ​​besed o zdravljenju

Od tega zdravila ne pričakujte zelo hitrih rezultatov. Minimalni potek zdravljenja je pet mesecev in se ga lahko prilagodi glede na naloge. V nekaterih primerih zdravniki priporočajo uporabo zdravila več let. Najpogosteje zdravniki predpišejo zdravila v obliki tablet, ki jih jemljejo ustno, zelo priljubljen pa je tudi losjon. Uporabljamo ga dvakrat na dan, pri čemer naredimo šest do sedem udarcev, in ga temeljito vtremo v lasišče. Aktivne snovi se zelo hitro absorbirajo in začnejo učinkovati. Hkrati razpadni proizvodi nimajo negativnega učinka na samo telo. Najpogosteje lahko prve rezultate opazite v treh do štirih letih po začetku uporabe, kljub temu pa zdravila ne smete takoj prenehati uporabljati, sicer boste preprosto zapravili svoj čas in denar..

Upoštevajte, da odmerek predpiše le obiskovani zdravnik, odvisno od vašega stanja. Če med zdravljenjem uporabljate zdravilo "Finasteride" in "Fokusin" (ocene moških o tej metodi zdravljenja so pozitivne), potem lahko dosežete neverjetne rezultate. Obe zdravili medsebojno izboljšujeta delovanje in pozitivno vplivata na proces celjenja..

Nekaj ​​besed o počutju bolnikov

Žal tega zdravila ni vedno dobro prenašati. V nekaterih primerih opažajo znižanje ravni libida pri moških. Se pravi, da je moški prenehal zanimati osebe nasprotnega spola, njegova spolna želja pa se je zmanjšala. Takšni pojavi so povezani z uporabo hormonskega zdravila..

Vendar pa se bo stanje, ko boste prenehali jemati, vrniti v normalno stanje ali se celo izboljšalo..

Ali obstajajo kakšni stranski učinki

V nekaterih primerih uporaba zdravila "Finasteride Teva" (pregledi moških so navedeni v tem članku) vodi do nekaterih stranskih učinkov, ki jih je dejansko veliko. Za nekatere bolnike so ugotovili, da imajo alergijske reakcije na to zdravilo, ki se kažejo v obliki urtikarije, srbečice na koži in povečane občutljivosti bradavic..

Velikokrat se bolniki pritožujejo nad zaspanostjo in utrujenostjo. To je posledica učinkov aktivnih snovi na živčni sistem. Zato zdravniki priporočajo, da se poskusite izogniti vožnji. V nekaterih primerih uporaba zdravila vodi do otekanja telesa in obraza. Bodite prepričani, da o tem obvestite svojega zdravnika. Navsezadnje morda niste vedeli o bolezni ledvic.

Še pred začetkom študije je priporočljivo opraviti popoln pregled telesa in se šele po tem odločiti, ali je mogoče uporabiti tablete Finasteride.

Ali lahko uporabljajo ženske

Po navodilih za uporabo to zdravilo ni namenjeno ženskam. Da bi rasli razkošni, debeli lasje, morate uporabiti druge metode zdravljenja. Vendar, če je zdravnik ugotovil diagnozo moškega plešavosti vzorca, potem lahko v tem primeru ženske uporabljajo to zdravilo. Najpogosteje se ta težava pojavi pri boleznih endokrinega sistema..

Nekaj ​​nihanj uporabe

Otroka tega zdravila nikoli ne smejo uporabljati. Hormonska terapija za otroke lahko privede do izjemno hudih posledic. Bodite prepričani, da obvestite zdravnika o svojih boleznih in o operacijah, ki ste jih opravili. Pred predpisovanjem zdravila Finasteride mora zdravnik prebrati seznam zdravil, ki jih jemljete.

Shranjevanje učinka

Zdravilo "Finasteride" (pregledi moških z adenomom in plešavostjo so pozitivni) začne delovati le nekaj mesecev po začetku uporabe. Ne glede na to, kako velik je plešast prostor, bodo učinkovite sestavine tablet poskrbele za aktivno rast vaših las.

Mnogi so zainteresirani za vprašanje, kako dolgo bo učinek potekel po koncu tečaja. Torej bo vztrajna le, če bo izpadanje las povezano s hormonskim neravnovesjem. V tem primeru se naenkrat rešita dva problema: zdravljenje bolezni prostate in plešavost.

Zdravilo "Finasteride": pregledi moških

Skoraj vsi bolniki se strinjajo, da je to zdravilo res zelo učinkovito. Vendar pa ga mnogi moški začnejo jemati brez priporočila zdravnika in ne opazijo želenega učinka. To je lahko posledica dejstva, da plešavost absolutno ni povezana s hormonskim neravnovesjem. Pred uporabo obvezno obiščite zdravnika in opravite ustrezne teste.

Nekateri bolniki so se pritoževali nad povečano utrujenostjo in šibkostjo, pa tudi zmanjšanjem spolnega nagona. Vendar se je po opravljenem zdravljenju stanje ne samo vrnilo v normalno stanje, temveč se je tudi izboljšalo..

Z zaupanjem lahko rečemo, da se orodje spopada z dodeljenimi nalogami, vendar le s spretno uporabo.

Finasteridni pregledi moških z alopecijo

Zdravnik za lase

 • Forum

Kvota
Neželeni učinki, o katerih so poročali v kliničnih preskušanjih, so bili redki in niso vplivali na večino moških. V približno 0,5% primerov so moški doživeli katerega koli od naslednjih stranskih stranskih učinkov:

zmanjšan libido (zmanjšan spolni nagon)
težave z erekcijo
zmanjšano število spermijev
Pri moških, ki so prenehali jemati zdravilo Propecia, so neželeni učinki popolnoma izginili.
Glede vključitve zdravila Propecia v te neželene učinke ni dveh razlogov:

Plešavost: teorija in praksa zdravljenja, 1. del "Dihidrotestosteron je moj, moj sovražnik"

Sodeč po enem od nedavno objavljenih člankov je tema plešavosti še vedno precej zanimiva za lokalno javnost, zato sem se odločil, da napišem par objav o sami bolezni in metodah njenega zdravljenja (bolje rečeno, ne čisto zdravilo, saj so sredstva za trajno reševanje težave še ni na trgu, govorimo o ustavitvi razvoja in vračanju izgubljenih las).

Kaj je torej AHA ?

V nasprotju s splošnim prepričanjem izpadanje las ne vodi v plešavost in ravno nasprotno, je povsem naravno. Za razliko od nohtov, na primer, lasje ne rastejo nenehno, v ciklih pa je zadnja stopnja cikla rasti las. Po tej fazi se cikel spet začne, z njim pa rastejo novi lasje. Toda z AGA se faza rasti las skrajša, kar posledično kadarkoli zmanjša količino dlak na lasišču..

Rast in razvoj las poteka v strogo cikličnem vrstnem redu: faza rasti (anagen), faza razgradnje (katagen), faza mirovanja (telogen).

V primeru uspešnega zaključka celotnega cikla lasje po zaključku zadnjih dveh faz zrastejo v prvotno obliko. Poleg same rasti dlak se v anagenski fazi razvijejo tudi pomembni deli epitelijskega folikla, keratinociti lasnega matriksa - tisti, ki se nahajajo okoli folikla, kažejo največjo aktivnost v tej fazi rasti. Tudi v tej fazi se novo oblikovani lasje podvržejo pigmentaciji (Paus in Cotsarelis, 1999).

Med naslednjo fazo, katagenom, folikul preide v nadzorovano razgradnjo - povečanje programirane celične smrti (apoptoza) v večini folikularnih keratinocitov, prenehanje izločanja pigmenta, pomembno preurejanje zunajceličnega matriksa in zmanjšanje folikula (Paus in Cotsarelis, 1999).

Med telogenom lasje pridejo do mrtvega stanja, vendar se trdno držijo v čebulni podlagi folikla, dokler na koncu ne izpade (običajno med pranjem, česanjem ali drugim mehanskim delovanjem). Ni še ugotovljeno, ali je končna izguba odmrlih las (teloptos) tudi dejavno nadzorovana faza rasti ali je preprosto pasivna posledica ponovnega vračanja novih dlak v mešičku (Paus in Cotsarelis, 1999; Pierard-Franchimont in Pierard, 2001).

V teh fazah so velike razlike, odvisno od lokacije dlak na telesu, trajanje anagena se tudi spreminja in določa vrsto las in njegovo dolžino (Paus in Cotsarelis, 1999). Na lasišču so lasje v anageni fazi 2-7 let, trajanje telogena pa je približno 100 dni, kar pomeni, da je razmerje med lasmi v anagenu in telogenu približno 9 do 1. V večini primerov število novih dlačic na lasišču ustreza številu izgubljenih las in je približno 100 na dan, s čimer ohranimo popolno pokritost lasišča.

Treba je razumeti, da je to zelo pogojna številka, če želite določiti "normalno" količino izpadanja las, morate vedeti tako število dlačic na glavi (ki se razlikuje glede na spol, raso in barvo las), kot tudi trajanje telogenske faze in na splošno formulo bo videti tako: število las * 0,1 / trajanje telogene faze v dneh.

V končni fazi razgradnje folikul ne "odmre" in še naprej deluje, vendar so lasje, ki jih ustvarijo, pretanki in kratki ter so praktično vidni. Sčasoma se dlaka zapre z vezivnim tkivom (Pri histološkem pregledu biopsije lasišča je terminalna miniaturizacija las pogosto povezana z limfocitno infiltracijo in na koncu s fibrozo (Jaworsky in sod., 1992; Whiting, 1993)). To fazo lahko štejemo za "točko brez vrnitve" za farmakološko zdravljenje AGA.

Vzroki za nastanek in razvoj AGA.

Kljub temu pa tudi skoraj popolno izločanje androgenov le ustavi razvoj AGA, foliklov pa ne vrne v njihovo normalno obliko, kar kaže na to, da so pri razvoju AGA poleg androgenih učinkov vključeni tudi drugi procesi..

Kljub dejstvu, da je kateri koli androgen vključen v razvoj AGA (ker se vsi androgeni vežejo na isti AR receptor), ima DHT največji učinek.

Tu se pojavi tudi tako imenovani "paradoks DHT", pri katerem DHT na dlani raste na dlani, hkrati pa izpade na glavi. Glede na stopnjo afinitete z AR receptorjem je DHT 2-3-krat višji od testosterona in 5-krat v času vezave na receptor (Grino PB, Griffin JE, Wilson JD 1990).

DHT se sintetizira neposredno v ciljnih tkivih (v našem primeru govorimo o koži), ko je testosteron, sintetiziran v testisih, povezan z encimom 5-alfa-reduktazo.

Omeniti je treba tudi, da obstajajo tri vrste 5-alfa reduktaze, pri čemer vsaka od njih testosteron tvori DHT.
In tu opazimo še en paradoks, tip I je najpogostejši na koži, vključno z lasiščem, po drugi strani pa je tip II pogostejši neposredno v mešičku (Hoffmann R, Happle R. 1999)

Kako zdraviti ?

. POMEMBNO.
Treba je opozoriti, da so vsa naslednja zdravila strogo prepovedana ne le za uporabo, temveč tudi za stike žensk in moških, mlajših od 25 let. Najmanjši odmerek katerega koli od njih lahko pri nosečnici privede do neozdravljive patologije razvoja ploda in moti oblikovanje moškosti pri moških (odvisno od starosti).

Blokiranje pretvorbe testosterona v DHT

Najstarejši klinično dokazan način boja proti AGA je z blokiranjem encimov reduktaze, tako da ne morejo pretvoriti testosterona v DHT v ciljnih tkivih..
Kot že omenjeno, tudi popolno izločanje androgenov ne obnovi las sam po sebi in tukaj je cilj anti DHT terapije ustaviti razvoj bolezni, druga zdravila ali metode bi morale lase vrniti. Čeprav je seveda v zgodnjih fazah AGA blokiranje DHT ali androgenskih receptorjev lasišča v mnogih primerih dovolj za obnovo las, preprosto zaradi celične regeneracije foliklov.

 • Finasterid - je namenjen zmanjšanju ravni DHT v telesu z blokiranjem tipa II in III 5-alfa reduktaze, priporočeni odmerek FDA je 1 mg dnevno peroralno. Zdravilo se na splošno dobro prenaša z razpolovno dobo le 6-8 ur.

Obstaja ogromno poročil o najrazličnejših stranskih učinkih finasterida, od impotence do demence.
Včasih se zdi, da nekateri, ko začnejo jemati, mu pripisujejo katero od svojih bolezni, drugi pa po desetletju redne uporabe praktično nimajo stranskih učinkov..

Neželeni učinki so dobro opisani na povezavi

Glede na podatke, ki jih je prej objavila Hasson & Wong, uporaba topikalnega finasterida ni povzročila stranskih učinkov, tudi pri tistih bolnikih, o katerih so poročali pri peroralni uporabi, je bila učinkovitost potrpljenja dokaj očitna. Pred mesecem dni je bila stran z opisom finasterida za zunanjo uporabo izbrisana, stran za naročilo pa je zaklenjena z geslom.

Nekateri proizvajalci losjonov, ki vsebujejo minoksidil, v sestavo dodajo tudi finasterid.

Trenutno podjetje Polihem izvaja klinična preskušanja lastne oblike finasterida za zunanjo uporabo..

Dutasterida se ne nanese zunaj zaradi njegove molekulske mase, ki je prevelika, da bi lahko prosto prodrla skozi kožo. Če pa uporabljate način dajanja injekcij (na primer mezoterapijo), študije kažejo izboljšave in celo deklarirano pomanjkanje neželenih učinkov.

Blokada androgenih receptorjev

Kot že ime pove, je smisel te terapije preprosto preprečiti aktiviranje androgenih receptorjev na lasišču. Glede na dejstvo, da je receptor kot celota blokiran in ne ločen hormon, ki ga aktivira, bi morala biti v teoriji taka terapija večkrat učinkovitejša od blokade DHT in manjša možnost stranskih učinkov..
Uradnih podatkov o razpolovni dobi ni, vendar glede na odmerke v kliničnih preskušanjih je treba obe zdravili uporabiti dvakrat na dan, 1 ml v 5% koncentraciji.

 • RU58841 (PSK 3841) zdravilo, ki je bilo razvito za zdravljenje aken in AGA, se uporablja izključno zunaj, v obliki losjona lahko vstop v sistemski obtok povzroči neželene učinke, podobne dutasteridu, raziskave in razvoj zdravila pa so bili izvedeni pred več kot 20 leti, izvedenih je bilo več ciklov kliničnega testiranja ljudje 1.2. z rezultati je bilo podjetje (po njihovih pripombah) zadovoljno, a uradno ni nikoli stopilo na trg (uradno razlogi niso bili objavljeni,

1) Ta učinkovitost v kliničnih preskušanjih na ljudeh ni bila zadostna.
2) Da je to posledica izteka veljavnosti monopolnih patentov za zdravilo, zaradi česar je komercialno neuspešno, njegovo testiranje pa nedonosno).
V tem primeru se zdravilo proizvaja v številnih zasebnih laboratorijih in se uporablja po volji, tipičen odmerek je 5%

Druga zdravila

Tu pravzaprav niso zelo primerni, saj v resnici nimajo nobene zveze z DHT ali AGA na splošno, vendar bi bilo še bolj neprimerno pisati o njih v drugih člankih..

Mislim, da je to že dovolj za prvo objavo, če bo tema zanimiva, bom nadaljeval z modernejšimi sredstvi in ​​pristopi.

Finasteridni pregledi moških z alopecijo

Če je finasterid zasnovan kot zdravilo za raka prostate,
ali bo (finasterid) skrčil zdravo prostato?

Pri jemanju finasterida se celična delitev v prostati upočasni, vendar to ne pomeni, da se bo (zdrava) zmanjšala, zdrava prostata se ne bo patološko zmanjšala (se pravi, da bo prostata normalne velikosti normalne velikosti in s plavutko), le nagnjena k hiperplaziji, sicer ne bi nenehno odobren (in ga ne bi šteli za kandidata za odobritev), bolj se verjetnost stranskih učinkov zmanjšuje le s časom sprejema, po enem letu pa praktično nič.

Star sem že 21 let, obstajajo majhni plešasti obliži, brada pa žal ne raste.
Obstaja možnost, da se ob ozadju odstranjevanja min in plavučev zgosti in postane večja?

Steblasta rast je sekundarna spolna značilnost (od androgena odvisna). Skoraj celotno človeško telo je prekrito z dlako iz velusa (razen na mestih, kot so ustnice, pete itd.), Ki se lahko spremenijo v ključno (ali terminalno, kot včasih rečejo). Ko se začne puberteta, se poveča količina moških androgenov, zlasti 5a-DHT, kar bo spodbudilo rast brade, če bo tam dovolj androgenih receptorjev.
Za aktivacijo rasti imate zelo malo receptorjev, tako da brade ni. Tako ste genetsko nagnjeni, zato videz brade ni verjeten..

imajo folikli glave in obraza različno občutljivost na DHT?

Proteini, ki sprejemajo signale iz androgenih receptorjev, imajo seveda različno občutljivost. Lahko je anabolična ali je lahko katabolična.
V laseh na telesu so ščetine itd. Anabolične. Pri moškem lasišču z AGA je kataboličen..

Zakaj šport na koncu z istim počepom, na primer, znižuje tekočino AGA,
količina testosterona se poveča?

Pri človeku testi testa niso pomembni z AGA. Na primer, če je skupno testo veliko, potem moški morda ne bo plesen. Če želite izdelati semenčico, potrebujete testo, ki mora dobro delovati znotrajcelično (Leydig celice so potrebne za oblikovanje testa), ker bo to telo povečalo raven albumin in zmanjšati raven globulina (redko ne bo bistvenih sprememb). Verjetno ste opazili znižanje imunosti po C (kot kihanje ali rahel izcedek iz nosu, delo avtonomnega sistema se tudi nekaj časa spremeni in opazite učinke, kot sta mrzla roka ali nos), potem pa se čez nekaj časa vrne v normalno stanje, to je posledica zmanjšanja globulina (ta dodatek naj bi bil že napisan na forumu.) Šport bo spodbudil proizvodnjo globulina, tako da testo deluje dobro membransko, kar potrebujejo mišice. Zato športniki manj zbolijo (globulin izboljša imuniteto). Prosto testo s fizičnim. obremenitve se bodo nekoliko povečale in kolikor bodo potrebne. Čez nekaj ur bi se (kot) moral vrniti na prvotno normo.

Ali bo jemanje cinka poškodovalo moje lase? Vem, da pričevanje pravi, da pomaga pri izpadanju las. Vendar tudi močno poveča testosteron. Od tod in vprašanje.

In hkrati se bo njegova anabolična aktivnost povečala, androgeni bodo padli.

lahko redni seks poveča pretok AGA?

Če ima človek že veliko testa, potem pogost seks (in njegove druge variacije) le poveča metabolizem in povprečna srednja vrednost bo višja, poleg tega je oslabljena moč fiksacije encima 5AR I-II v celični membrani, kar vodi do povečanega izločanja 5a-DHT. Testosteron v velikih količinah lahko povzroči reakcijo v androgenih receptorjih ciljnih tkiv (hormonski signal celic; obstaja točka vračanja), ki je določena z nizom genov DNK, poleg tega pa bo sprožila gene AGA (ali vsaj povzročila napredek). Se pravi, abstinenca daje vsaj 50% uspeha..

in kako pogosto naj bi se ta spol izvajal, da se zmanjša pretočnost AGA?

enkrat na 3-4 mesece

Ali lahko kajenje povzroči izpadanje las??

Kajenje ne more neposredno vplivati ​​na izgubo las z zdravilom AGA, tako kot isti alkohol.
Čeprav na primer z difuzno alopecijo ohranjamo zdrav življenjski slog
glavno zdravljenje.Zdravi življenjski slog pomeni redno uravnoteženo prehrano, bogato z vitamini in beljakovinami, vsakodnevno rutino, brez stresa, vadbe in svežega zraka.
Alkohol "odplakne" potrebne beljakovine in mikroelemente za lase s telesa, kajenje zamaši kapilare in prepreči zadostno nasičenje lasnih mešičkov.
Na splošno pa bodo vaši lasje rekli samo "hvala" za vodenje zdravega življenjskega sloga, tudi z istim AGA. In ne samo lasje

Imam močno seborejo (mastni lasje), vsak dan si moram umivati ​​lase, da so videti normalno. Ali bo finasterid z minoksidilom zmanjšal maščobo in ali obstajajo kakšni posebni šamponi ali maske za to težavo?

Odgovor: Razlogov za seborejo je lahko 2, gre za kožno glivo ali pa za hormone.
Z glivico je režim zdravljenja en - gremo v lekarno in kupimo
šampon Nizoral / Ketokonazol / Keto + (pravzaprav isto, razlikujejo se le po ceni).
(več o šamponih si lahko preberete tukaj
http://vipadenievolos.ru/ketokonazol--voprosy-i-otvet..
Mimogrede, ti šamponi se pogosto uporabljajo v kombinaciji z
min in plavuti, da dosežete močnejši učinek

Če seborejo povzročajo hormoni, potem je vse veliko bolj zapleteno..

Ne samo 5a-dgt stimulira žleze lojnice, ampak na splošno moški androgeni (v večji meri 5a-dgt) na povišani ravni povečajo biosintezo snovi, ki so odgovorne za tvorbo celične membrane gliv, ki povečajo izločanje sebuma na patološki ravni (to so lahko poleg androgenov spodbujajo tudi lojnice).
Že samo znižanje njihove ravni (androgeni) ne bo popolnoma odstranilo vsebnosti maščobe (mastnost, povečano izločanje sebuma, pravzaprav seboreja).
Zato samo Minoksidil in Finasterid za zdravljenje seboreje nista dovolj, vsekakor morate povezati šampone, naštete zgoraj, ali dodati močnejši blokator DHT-dutasterid.

S povečanim delovanjem lojnih žlez, ne le na glavi, temveč tudi na obrazu, in samo za zdravljenje hudih oblik aken je zdravilo ROACKUTAN zelo učinkovito.
Zaužiti ga je treba le pod nadzorom zdravnika.
Za to zdravilo me lahko kontaktirate. Spodaj bom priložil fotografije pred in po zdravljenju z Roacutaneom

Ta video ni na voljo.

Prikaži čakalno vrsto

Čakalna vrsta

 • izbrisati vse
 • Onemogoči

FINASTERIDE, MOŠKO ZDRAVJE, ALOPECIJA - ANDROLOG IN TRIKOLOG

Želite shraniti ta video?

 • Pritožba

Pritožite se na video?

Prijavite se, če želite prijaviti neprimerno vsebino.

Kot video?

Ni maral?

Video besedilo

Topel pogovor med dvema zdravnikoma:
- Triholog Aleksander Vokhmyanin (https://rth.ru/voh1)
- Androloginja Malinina Olga
Izdaja # SkratkaOvolosakh # 18, pojdimo!

Razpravljamo o moškem zdravju, Finasterid aparatu, moških hormonih, alopeciji pri moških in ženskah.

Izdaje:
00:40 - Androlog - kakšen zdravnik je to?
01:26 - Kaj mislijo andrologi o alopeciji?
02:33 - Alopecija se razvije zaradi visokega testosterona?
02:50 - Plešast človek, hladnejši. Res je?
03:25 - Kako in zakaj se alopecija razvije pri ženskah?
05:25 - Ali obstajajo neposredne indikacije za uporabo zdravila Finasteride za zdravljenje androgenetske alopecije?
07:55 - Ali je mogoče uporabljati droge, kot je Finasterid, in ne skrbite zaradi spolnih motenj?
09:13 - Kdo lahko predpiše takšna zdravila?
10:55 - Ali lahko zaradi uporabe Finasteride rastejo lasje na obrazu?

Dogovorite se s trihologom RTH: https://rth.ru/voh1

Vprašanja postavite v komentarjih, z veseljem bom odgovoril!

Palec postavite pod videoposnetek in ga delite s prijatelji!
Ne pozabite na zvonec v svojem profilu!
Z veseljem bom vsem pomagal, kontaktirajte.
Vprašanja glede trihologije in ne samo v komentarjih!

Mnenja moških o drogi Finasteride

Finasterid je zdravilo, namenjeno zdravljenju benigne hiperplazije prostate in plešavosti moškega vzorca.

Zdravilo spada v skupino hormonskih sredstev z antiandrogenimi učinki. Prepovedana je uporaba žensk med nosečnostjo in doječimi materami..

To zdravilo za plešavost odpravlja najpogostejšo težavo našega časa. Izpadanje las je težava, s katero se človek srečuje vsaj enkrat v življenju..

Razlogov za ta pojav je veliko - stres na delovnem mestu, nepravilnosti v telesu itd. Veselo je, da farmacevtska industrija ne stoji na enem mestu in ustvarja različne metode, ki pomagajo pri učinkovitem boju proti izpadanju las.

Kako lahko zdravilo pomaga v primerih benigne hiperplazije prostate?

Zdravilo lahko poveča raven testosterona v prostati za skoraj osemindvajset odstotkov, kar ne vpliva na rast prostate. Njegova velikost zaradi delovanja zdravila se zmanjša zaradi atrofije in apoptoze..

Spremembe histološke narave, ki jih povzročajo učinki zdravilne sestave, so opazili šest mesecev po začetku terapije. Žlezni sestavni deli celic tkiva prostate so najbolj občutljivi na zdravilo. Zniža detruzorski ton pri ljudeh, pri katerih pride do zaviranja urina zaradi BPH.

Finasterid se odlično absorbira v prebavnem traktu, hrana lahko nekoliko upočasni ta proces, vendar ne bo vplival na volumen.

Za koga je zdravilo indicirano??

Zdravilo se uporablja v primerih benigne hiperplazije prostate, da zmanjša njegovo velikost, poveča hitrost odvajanja urina, odpravi simptome, povezane s hiperplazijo, zmanjša tveganje za akutno zadrževanje urina in s tem povezano veliko verjetnost kirurškega posega.

Mnenje pacientov in specialistov

Moški, ki so jemali to zdravilo za adenom, imajo mešane rezultate. Nekateri trdijo, da jim zdravljenje ni popolnoma pomagalo, včasih se je celo poslabšalo splošno stanje, pojavili so se neželeni učinki. Kljub temu preveliko število pregledov zdravnikov in bolnikov, ki jemljejo Finasteride, spada v skupino pozitivnih.

Zdravilo ni pomagalo, njegov učinek na prostatitis je nič. Vzela sem ga štiri mesece, nato sem nehala. Kot pozitivna povratna informacija - popolna odsotnost negativnih manifestacij.

Ivan, 45 let

Doživel sem hude muke, toda od trenutka, ko sem začel jemati Finasteride, sem začel razumeti, da ni vse tako slabo. Zdaj grem na stranišče brez strahu.

Grigorij Petrovič, 56 let

Zdravnik je svetoval te tablete. Spremljajoče navodilo je bilo zaradi svojih zahtev in domnevnih negativnih posledic nekoliko ustrahovano. Toda v resnici je tečaj zdravljenja minil brez težav. Potencial ostaja normalen.

Maks, 34

Finasteride Teva je isti Fokusin, le da stane nekajkrat ceneje. Glavna učinkovina je podobna, odmerjanje je enako, cena je prijetno prijetna. Zdravilo je učinkovito, veliko je pomagalo.

Egor, 49

Uporabljam to zdravilo in hkrati jemljem Omnik, ker je v prostati benigni tumor, iz katerega urin slabo odhaja. Učinek je prišel približno deset dni kasneje, vendar se je zgodila tudi driska. Omnicu sem se moral odreči.

Yura, 53

Zdravilo je pomagalo skrčiti prostato, vendar je zdravljenje trajalo več kot šest mesecev. Stranskih učinkov niso posebej opazili, sprva se je privlačnost za ženske rahlo zmanjšala, potem pa se je vse vrnilo v normalno stanje. Odgovorila bom vsem, ki vas zanima - raven poraščenosti se ni povečala.

Aleksander, 31 let

Mnoge bolezni so danes spet postale modne in adenom ni izjema. In slučajno sem se soočil s takšno težavo. Trpel sem zaradi simptomov ogromne muke. Toda urolog je predpisal tečaj zdravljenja, po katerem je res postalo lažje. Opažam, da je bilo v kompleksno terapijo vključeno tudi takšno zdravilo, kot je Finasteride. Težko je presoditi, kaj točno je prineslo olajšanje, vendar se je kombinacija drog izkazala za resnično učinkovito.

Taras, 61

Če imate težave z plešavostjo, vedite, da iz te situacije obstaja pot. Ampak ne začnite jemati droge sami. Treba se je posvetovati s specialistom, ki bo opravil pregled in predpisal pravilno terapijo. Z upoštevanjem vseh priporočil se lahko izognete negativnim posledicam..

Egor Iljič, zdravnik

Kaj morate zaužiti med jemanjem zdravil: kontraindikacije

Zdravila ne smejo jemati nosečnice in doječe ženske ter celo dekleta, ki načrtujejo spočetje otroka. Prepoved je razložen z dejstvom, da je aktivna komponenta zdravila najpogosteje sposobna povzročiti okvare ploda prirojene narave. To je še posebej očitno pri dečkih..

Glede hranjenja ni bilo mogoče ugotoviti, ali lahko zdravilo prehaja v materino mleko. Zato je bilo odločeno, da se v takšnih situacijah ne bomo jemali..

Finasterid lahko pride v spermo, kar odpira še eno vprašanje - ali se mora moški med spolnim odnosom zaščititi, če njegova dama sanja, da bi zanosila? Tukaj vam ni treba skrbeti. Znanstveniki so dokazali, da seme vsebuje minimalno količino zdravilne sestave, ki ni sposobna povzročiti škode.

Druga kontraindikacija je individualna nestrpnost. Poleg tega morate vedeti, da je med jemanjem zdravila dovoljeno darovati kri, vendar morate zdravniku povedati o zdravilu brez napak. Če urolog naroči test za PSA, vam bo moral povedati tudi o zdravilih, ki jih jemljete.

Kako pravilno uporabljati izdelek: navodila za uporabo zdravila Finasteride

Tkiva prostate in lojnih žlez lasišča negativno vplivata dihidrotestosteron. Zaradi tega se strukturna struktura kože poslabša, trpijo folikularni deli in žleze lojnice, kar povzroči popolno plešavost..

Dihidrotestosteron je aktivna oblika testosterona, v katero se hormon pretvori v celici pod vplivom encimov 5-alfa reduktaze. To se pogosto zgodi pri moških, čeprav so znani primeri z ženskimi organizmi..

Aktivna komponenta Finasterida moti delovanje encimov, kar popolnoma izključuje morebitno pretvorbo testosterona v aktivne oblike. Poenostavljeno povedano, raven DHT se zmanjša zaradi učinka zdravila, zaščita las in tkiv prostate, obnovi se normalna delovna sposobnost "moškega srca" in lojnih žlez.

V priloženih navodilih za uporabo zdravila piše, da lahko to zdravilo blokira vzroke androgene alopecije, ne pa jih v celoti odpravi. Z drugimi besedami, takoj ko oseba preneha jemati zdravilo, bodo lasje spet začeli izpadati..

Odmerek zdravila je ena tableta na dan, ki jo je treba jemati pred obroki ali po njem..

Zaključek

Sklepati je mogoče, da morajo moški, ki nočejo plešat, jemati takšno zdravilo ves čas. Prvi znaki izboljšanja ne bodo vidni zelo kmalu - minili bodo približno štirje meseci, ko boste začeli jemati zdravilo. Na koncu bo mogoče na podlagi rezultatov vpliva vplivati ​​ne prej kot v enem letu.

Mnenja moških o drogi Finasteride

Forum Hair.com

zdravljenje plešavosti, presaditev las

 • Seznam forumov ‹Razprava.‹ Propecia (finasteride) - Propecia (finaster>)

Naj vzamem finasterid?

Re: Naj vzamem finasterid?

diasov 09. oktober 2011, 23:29

Re: Naj vzamem finasterid?

Alexey1982 09. oktober 2011, 23:35

Na to bo odgovoril le Gospod Bog. Če berete forum, je vse poslikano. Vsi imajo različno občutljivost in rezultati so lahko drugačni. Lahko raste, se lahko samo ustavi ali pa sploh ne pomaga (v 15% primerov).

Re: Naj vzamem finasterid?

plešasti lasje 22. marec 2012, 18:38

pojavile so se nove informacije od 20. 3. 2012:

"Health Canada opozarja: dve priljubljeni zdravili, ki se uporabljata za zdravljenje izpadanja las in benigne hiperplazije prostate (povečanja) prostate, povečujeta tveganje za agresivni rak prostate, poroča CTV.

Finasterid in dutasterid sta bila tarča zdravnikov po analizi dveh obsežnih raziskav (poskusno preprečevanje raka na prostati in zmanjšanje dutasterida v primeru raka prostate), ki sta bila mimogrede zasnovana za dokazovanje pozitivnega učinka zdravil na raka prostate.

Testi so pokazali, da dolgotrajni dnevni vnos 5 miligramov finasterida in dutasterida pri moških, starejših od 50 let, statistično pomembno poveča tveganje za posebej agresiven rak. Finasterid v odmerku 1 miligram ni bil vključen v testiranje, vendar strokovnjaki ne izključujejo nevarnosti tega odmerjanja.

Moram reči, da je avgusta avgusta ministrstvo za zdravje že objavilo, da finasterid v obeh odmerkih (1 in 5 miligramov) poveča tveganje za nastanek raka dojk pri moških. Nato so morali proizvajalci generičnega finasterida nalepkam dodati ustrezno oznako. Zdaj morajo nalepke znova posodobiti. "

kaj pravijo prijatelji kakšne misli o tem.

Re: Naj vzamem finasterid?

andrechizh8 22. mar. 2012. 18.45

Re: Naj vzamem finasterid?

oksi 22. mar. 2012, 20.03

Re: Naj vzamem finasterid?

agakiller 22.3.2012, 20:22

Re: Naj vzamem finasterid?

Nikita 22. mar. 2012, 21.13

Re: Naj vzamem finasterid?

plešasti lasje 23. marec 2012, 13:08

so morda imeli v mislih proizvedene in uvožene droge, prodane v Kanadi.... morda pridejo tja z ustreznimi notami. kdo ve.

Re: Naj vzamem finasterid?

plešasti lasje 23. marec 2012, 14:14

na enem forumu sem našel osebo, ki že 15 let jemlje finasteride

in tako piše:

Re: Naj vzamem finasterid?

oksi 23. marec 2012 16:35

Re: Naj vzamem finasterid?

DimaD 23. mar. 2012, 19:47

Re: Naj vzamem finasterid?

Nikita 23. marec 2012, 19:53

Re: Naj vzamem finasterid?

Legija 6. april 2012 15:43

Re: Naj vzamem finasterid?

Lena iz Kijeva 24.8.2012, 17:21

Vzemite finasterid v odmerku 0,05 - 0,1 mg (1/100 - 1/50 5 mg tablete) enkrat na dan. Učinek na lase je enake moči, tvorba alopregnanolona pa ni blokirana.

Finasterid je manj učinkovit, vendar še vedno učinkovit v enem odmerku 0,01 mg (1/500 tablete). Dovolj je vdihavati ali se dotikati prahu, ki nastane, ko so tablete razdeljene na dele. Če ženska v zgodnji fazi nosečnosti vdihne ali se je dotakne (sama morda še ni vedela za nosečnost, kaj šele, da bi o nosečnosti povedala drugim), potem teoretično lahko otrok rodi hermafrodit. Zato tehnologija delitve tablet na dele: poiščite ravno kovinsko škatlo s pokrovom (izpod drobnih cigaret, lizike, smetane, šolske škatlice za svinčnike), sedite za mizo, vstavite eno tablico v škatlo, vzemite v roko skalpel ali majhen ostri nož, položite dva prsta z drugo roko okoli konice noža (tako da koščki tablete ne odletijo iz škatle), odrežite rezino s tablete debeline milimetra in pol, rezino dalje na koščke. Če želite sprejeti kos, ga obliznite s prstom in se ga dotaknite z rahlo vlažnim prstom - nalepil se bo, odlepil in pogoltnil. Med deljenjem tablete se bodo oblikovale drobtine - jih s konico noža raztrgajte v drobne kupčke in pobirajte na enak način, vendar tablete ne namerno drobite v prah. Škatlo shranjujte z zaprtim pokrovom, po možnosti v sobi, kjer ženske v rodni dobi niso..

Vendar se ne bojte, da bi v telo ženske s spermo dobili finasterid, ker medtem ko je finasterid, že razredčen v moškem telesu, še vedno razredčen v razmerju teže semenčic, deljeno s težo ženske, se izkaže,.

Dutasterid je stokrat dražji od tega odmerjanja finasterida, njihovi učinki na lase pa se ne razlikujejo bistveno. v lasnih mešičkih je v bistvu natančno vrsta 5-alfa reduktaze, ki jo blokira finasterid.

Transseksualcem svetujem hormonsko terapijo, to vprašanje sem podrobno preučil.

Finasterid z adenom

Adenoma prostate je povečanje prostate žleze benigne narave. To stanje je na robu med fiziološkim in patološkim, saj se manifestira pri skoraj vseh moških v starejši starosti in velja za svojevrsten znak staranja organov. Toda hkrati povzroča ogromno število neprijetnih simptomov, zato zahteva zdravljenje.

Da se znebite te patologije, uporabljamo dve metodi zdravljenja - konzervativno in kirurško. Če prostata ni veliko narasla in je bolezen v zgodnjih fazah, potem se zatečejo k zdravilom, torej konzervativnim, terapijam.

Finasterid se je izkazal kot odlično zdravilo za adenoma prostate. Vendar ga ne morete samo piti, preden ga uporabite, morate natančno preučiti navodila za uporabo in se posvetovati s svojim zdravnikom. Ker zdravilo ni primerno za vse.

Za kakšne simptome je mogoče predpisati zdravilo Finasteride

Pred predpisovanjem zdravljenja je nujno opraviti preglede, ki bodo pomagali najti bolezen. Razlog za stik s strokovnjaki pa naj bi bili naslednji subjektivni občutki:

 • trajanje akta uriniranja se je znatno povečalo;
 • pritisk v urinu opazno oslabi, tok je počasen, včasih ga lahko prekinemo;
 • po odhodu na stranišče ni občutka praznjenja mehurja;
 • na samem začetku uriniranja pride do zamude med sprostitvijo mišic in pojavom curka;
 • na koncu uriniranja lahko urin začne kapljati po kapljicah;
 • ponoči morate pogosto stranišče;
 • čez dan se je povečalo tudi odhod na stranišče;
 • v nekaterih primerih morate zelo močiti uriniranje;
 • včasih so možni primeri urinske inkontinence.

Vsi ti znaki lahko kažejo na adenoma prostate. Da ne bi začeli postopka, morate ob prvih simptomih začeti z zdravljenjem.

Finasteridna sestava

Glavna učinkovina ima isto ime kot komercialno ime zdravila - finasterid. Običajno ena tableta vsebuje 5 mg..

Poleg tega pa so poleg te komponente tudi pomožne snovi:

 • laktozni monohidrati;
 • celuloza in škrob;
 • titanov dioksid;
 • magnezijev stearat.

Vsi tableti dajejo posebno obliko in videz, prav tako pa preprečujejo, da bi se prezgodaj raztopila. Pomaga dostaviti Finasteride točno tam, kjer se mora začeti absorbirati in delovati.

Indikacije

Zdravilo je predpisano za zaustavitev proliferacije žleznega tkiva, pa tudi za zmanjšanje hiperplazije prostate. Pomaga obnoviti prehodnost sečnice, izboljšati pretok urina skozi njo in tudi zmanjšati svetlost kliničnih manifestacij. Poleg tega znatno zmanjša tveganje za razvoj akutne zastajanja urina, kar lahko zahteva operativni poseg..

Kdaj piti drogo

Finasterid je ženskam strogo prepovedano jemati, med porodom pa je na splošno nezaželen kakršen koli stik z zdravilom. To je posledica dejstva, da učinkovina tega zdravila negativno vpliva na plod, zlasti na moškega. Moti normalen razvoj spolovil v zarodku..

Prav tako ne morete uporabljati zdravila za ljudi, ki imajo v preteklosti alergijske reakcije na katero koli sestavino zdravila Finasteride. Izkušenj z uporabo tega zdravila za zdravljenje bolezni pri otrocih ni, zato je zanje tudi kontraindicirano..

Kako piti drogo

Zdravilo Finasteride je treba jemati 1 tableto enkrat na dan. Ni priporočljivo presegati dnevnega odmerka 5 mg, saj zdravilo vsebuje hormonske snovi v svoji sestavi. In tega ne bi smeli zlorabljati.

Potek zdravljenja je vedno zelo dolg. Lahko je od 5-6 mesecev ali več. Toda vsa ta merila mora zdravnik omejiti. Zdravilo je treba jemati pod stalnim nadzorom lečečega zdravnika z rednimi testi.

Stranski učinki

Kot vsaka druga, tudi pri hormonskih zdravilih, ima tudi zdravilo Finasteride ne le pozitivne - terapevtski učinek, ampak tudi negativne stranske reakcije. Izhajajo lahko iz različnih organov in sistemov:

 • imunost - alergije, Quinckejev edem na ustnicah in obrazu;
 • povrhnjica - različne vrste kožnih izpuščajev, močan srbenje, včasih urtikarija;
 • prebavni organi - povečana koncentracija testov delovanja jeter;
 • bolezni srca in ožilja - palpitacija, to je tresenje srčne mišice, v redkih primerih - tahikardija;
 • psiha - močno zmanjšanje libida (hrepenenje po nasprotnem spolu). Običajno se ta neprijeten trenutek pojavi na začetku terapije in popolnoma izgine do konca drugega tedna zdravljenja. V redkih primerih lahko opazimo nizek libido skozi celoten potek in vztraja tudi po ukinitvi zdravila. Druga duševna motnja je lahko depresija;
 • genitalije - prehodna impotenca, bolečine v skrotumu, oslabljeno izmet sperme (ejakulacija), zmanjšana koncentracija in gibljivost semenčic v semenu;
 • bolečina, oteklina, včasih znatno povečanje mlečnih žlez pri moških.

Če se pojavijo takšni neprijetni simptomi, morate o tem obvestiti zdravnika. Ker boste morda morali prilagoditi odmerek Finasteride ali izbiro katerega koli analoga.

Značilnosti sprejema

Bolniki, ki jemljejo Finasteride, imajo povečano tveganje za razvoj obstruktivne uropatije. To je stanje, med katerim je oslabljenost prehodnosti sečil v katerem koli delu celotnega sistema. Nevarna je, ker lahko vodi do ledvičnih patologij in poslabšanja njihovih funkcij..

Preden začnete jemati zdravilo Finasteride, se prepričajte, da telo nima naslednjih bolezni, ki jih je mogoče enostavno zamenjati s hiperplazijo prostate:

 • onkološki proces v prostati;
 • šibkost mišic mehurja;
 • prostatitis;
 • striktura sečnice;
 • kršitev inervacije mehurja.

Mnenje pacienta

Mnenja Finasteride za adenom prostate pri moških so zelo različna. Nekateri pišejo, da jim jemanje drog sploh ni pomagalo in včasih celo poslabšalo stanje, saj je povzročilo neželene učinke. A kljub temu je večina pregledov pozitivnih..

Ljudje pravijo, da jim je zdravilo pomagalo znebiti težave, odstranilo neprijetne simptome in ni povzročilo negativnih sprememb v telesu in počutju. Prav tako pacienti opažajo, da je cenovna politika Finasteride zelo lojalna, zato tudi dolgotrajna uporaba zdravila ne bo preveč udarila na proračun. Spodaj je nekaj pregledov.

Zdravilo "Finasteride": pregledi moških

Danes lahko vidite veliko število mladih, ki se tako zgodaj umikajo. Ta pojav prinaša številne težave, vključno z zelo nizko samopodobo. Soočeni z izpadanjem las, ljudje aktivno iščejo rešitev problema. Hkrati se v lekarnah preplavijo različna zdravila za izpadanje las. Eno od teh zdravil je "Finasteride", pregledi moških o katerih so v večji meri pozitivni. V tem članku bomo preučili vse vidike uporabe tega orodja..

Glavni vzroki izgube las

V resnici je lahko veliko vzrokov za plešavost, in preden začnete z zdravljenjem, morate ugotoviti težavo. Zelo pogosto se začnejo tanki lasje redčiti zaradi pomanjkanja vitaminov, mineralov v telesu ali ob nenehnem stresu. Nepravilen življenjski slog in slabe navade lahko privedejo tudi do izpadanja las. Vendar pa bomo v tem članku govorili o takšni težavi kot žariščno izpadanje las in izpadanje las. Najpogosteje se to zgodi zaradi nepravilne hormonske ravni. Zdravniki priporočajo uporabo zdravila "Finasteride" v prisotnosti takšnih težav. Mnenja moških potrjujejo, da je to orodje precej učinkovito. Vendar pa obstaja veliko odtenkov..

Vendar ne pozabite, da predpisovanje takega zdravila zase kategorično ne priporočamo, saj vsebuje hormone. Če ne želite škodovati sebi, se prepričajte, da obiščete zdravniško ordinacijo, opravite ustrezne teste in šele po tem boste lahko izvedeli o priporočljivosti uporabe teh tablet.

Ženskam ni priporočljivo uporabljati tega zdravila, saj ne more rešiti težav z izgubo las pri poštenem spolu..

Farmakologija

Ta članek podrobno razpravlja o vseh vidikih uporabe zdravila "Finasteride". Mnenja moških so včasih precej nasprotujoča si, zato je vredno drogo podrobneje pogledati. Vsi izdelki s podobno sestavo so namenjeni predvsem zdravljenju bolezni prostate. Vendar pa so po medicinskih študijah ugotovili, da se je z redno uporabo tovrstnih zdravil pri moških las zelo izboljšala..

"Finasteride", ocene moških o katerih so večinoma pozitivni, ne začne delovati takoj. Večina moških je opazila pomembne spremembe šele po letu dni pravilne uporabe izdelka. Kljub tako dolgemu obdobju zdravljenja pa njegovi rezultati ne morejo veseliti..

Učinek po nanosu

Zdravilo "Finasteride" (v tem članku si lahko preberete preglede moških z plešavostjo) bo delovalo le, če je vzrok za izpadanje las v hormonskem neravnovesju.

ZDA veljajo za prvo državo, ki je to zdravilo odprla za zdravljenje moške plešavosti. Kot rezultat številnih dodatnih raziskav so ugotovili, da se to orodje ne more le učinkovito spoprijeti z boleznimi prostate, temveč tudi rešiti kozmetične težave..

"Finasteride" za lase, pregledi moških, o katerih lahko preberete v tem članku, spodbuja aktivno rast las na glavi in ​​tudi povečuje stanje lasne linije. Po letu redne uporabe lahko vidite, da lasje postanejo gostejši, trši in močnejši. Zdravniki priporočajo, da se po poteku zdravljenja opravi podporna terapija za utrditev pridobljenih rezultatov..

Zakaj je droga tako priljubljena med močnejšim spolom

Tablete Finasteride so začele pridobivati ​​na priljubljenosti že leta 1977 v Ameriki, po tem pa je o tem slišala tudi Evropa. Takrat je bilo edino zdravilo za zdravljenje izpadanja las, a malo kasneje so se pojavili številni njegovi analogi. Obenem so znanstveniki ugotovili povezavo med motnjami prostate in plešavostjo. Zdravilo je tako priljubljeno, saj je sposobno rešiti več težav naenkrat: zdraviti bolezni prostate, normalizirati raven moških hormonov in se znebiti plešavosti. V tem članku lahko ugotovite vse značilnosti uporabe zdravila "Finasteride". Pregledi moških s prostatitisom kažejo, da lahko te tablete rešijo tudi težave s potenco in izboljšajo moško spolno življenje. Prav tako so bolniki opazili izboljšanje poslabšanja pretoka urina in zastajanja urina..

Toda kljub tako obsežnemu seznamu težav, s katerimi se lahko spopada zdravilo "Finasteride", se najpogosteje še vedno uporablja za plešavost. Po mnenju zdravnikov so svoj cilj dosegli skoraj vsi bolniki, ki so si zastavili cilj, da bi dobili zdrave in goste lase. In po enem letu se je struktura las začela izboljševati in plešasti predeli so se začeli polniti.

Če po enem letu uporabe tabletk niste opazili nobenega izboljšanja, potem ni smisla nadaljevati z zdravljenjem. V tem primeru boste morali opraviti poseben pregled in glede na postavljeno diagnozo izbrati pravilen potek zdravljenja. Vendar statistični podatki kažejo, da je več kot devetdeset odstotkov moških, ki se zdravijo s to drogo, opazilo pomembne izboljšave, kar dokazujeta neverjetna učinkovitost in varnost snovi..

Po ocenah bolnikov bodo med zdravljenjem lasje prenehali izpadati, plešasti obliži pa bodo postopoma izginjali. Hkrati se spreminja tudi sama struktura dlačic. Postanejo močnejši, močnejši in bolj gladki.

Nekaj ​​besed o zdravljenju

Od tega zdravila ne pričakujte zelo hitrih rezultatov. Minimalni potek zdravljenja je pet mesecev in se ga lahko prilagodi glede na naloge. V nekaterih primerih zdravniki priporočajo uporabo zdravila več let. Najpogosteje zdravniki predpišejo zdravila v obliki tablet, ki jih jemljejo ustno, zelo priljubljen pa je tudi losjon. Uporabljamo ga dvakrat na dan, pri čemer naredimo šest do sedem udarcev, in ga temeljito vtremo v lasišče. Aktivne snovi se zelo hitro absorbirajo in začnejo učinkovati. Hkrati razpadni proizvodi nimajo negativnega učinka na samo telo. Najpogosteje lahko prve rezultate opazite v treh do štirih letih po začetku uporabe, kljub temu pa zdravila ne smete takoj prenehati uporabljati, sicer boste preprosto zapravili svoj čas in denar..

Upoštevajte, da odmerek predpiše le obiskovani zdravnik, odvisno od vašega stanja. Če med zdravljenjem uporabljate zdravilo "Finasteride" in "Fokusin" (ocene moških o tej metodi zdravljenja so pozitivne), potem lahko dosežete neverjetne rezultate. Obe zdravili medsebojno izboljšujeta delovanje in pozitivno vplivata na proces celjenja..

Nekaj ​​besed o počutju bolnikov

Žal tega zdravila ni vedno dobro prenašati. V nekaterih primerih opažajo znižanje ravni libida pri moških. Se pravi, da je moški prenehal zanimati osebe nasprotnega spola, njegova spolna želja pa se je zmanjšala. Takšni pojavi so povezani z uporabo hormonskega zdravila..

Vendar pa se bo stanje, ko boste prenehali jemati, vrniti v normalno stanje ali se celo izboljšalo..

Ali obstajajo kakšni stranski učinki

V nekaterih primerih uporaba zdravila "Finasteride Teva" (pregledi moških so navedeni v tem članku) vodi do nekaterih stranskih učinkov, ki jih je dejansko veliko. Za nekatere bolnike so ugotovili, da imajo alergijske reakcije na to zdravilo, ki se kažejo v obliki urtikarije, srbečice na koži in povečane občutljivosti bradavic..

Velikokrat se bolniki pritožujejo nad zaspanostjo in utrujenostjo. To je posledica učinkov aktivnih snovi na živčni sistem. Zato zdravniki priporočajo, da se poskusite izogniti vožnji. V nekaterih primerih uporaba zdravila vodi do otekanja telesa in obraza. Bodite prepričani, da o tem obvestite svojega zdravnika. Navsezadnje morda niste vedeli o bolezni ledvic.

Še pred začetkom študije je priporočljivo opraviti popoln pregled telesa in se šele po tem odločiti, ali je mogoče uporabiti tablete Finasteride.

Ali lahko uporabljajo ženske

Po navodilih za uporabo to zdravilo ni namenjeno ženskam. Da bi rasli razkošni, debeli lasje, morate uporabiti druge metode zdravljenja. Vendar, če je zdravnik ugotovil diagnozo moškega plešavosti vzorca, potem lahko v tem primeru ženske uporabljajo to zdravilo. Najpogosteje se ta težava pojavi pri boleznih endokrinega sistema..

Nekaj ​​nihanj uporabe

Otroka tega zdravila nikoli ne smejo uporabljati. Hormonska terapija za otroke lahko privede do izjemno hudih posledic. Bodite prepričani, da obvestite zdravnika o svojih boleznih in o operacijah, ki ste jih opravili. Pred predpisovanjem zdravila Finasteride mora zdravnik prebrati seznam zdravil, ki jih jemljete.

Shranjevanje učinka

Zdravilo "Finasteride" (pregledi moških z adenomom in plešavostjo so pozitivni) začne delovati le nekaj mesecev po začetku uporabe. Ne glede na to, kako velik je plešast prostor, bodo učinkovite sestavine tablet poskrbele za aktivno rast vaših las.

Mnogi so zainteresirani za vprašanje, kako dolgo bo učinek potekel po koncu tečaja. Torej bo vztrajna le, če bo izpadanje las povezano s hormonskim neravnovesjem. V tem primeru se naenkrat rešita dva problema: zdravljenje bolezni prostate in plešavost.

Zdravilo "Finasteride": pregledi moških

Skoraj vsi bolniki se strinjajo, da je to zdravilo res zelo učinkovito. Vendar pa ga mnogi moški začnejo jemati brez priporočila zdravnika in ne opazijo želenega učinka. To je lahko posledica dejstva, da plešavost absolutno ni povezana s hormonskim neravnovesjem. Pred uporabo obvezno obiščite zdravnika in opravite ustrezne teste.

Nekateri bolniki so se pritoževali nad povečano utrujenostjo in šibkostjo, pa tudi zmanjšanjem spolnega nagona. Vendar se je po opravljenem zdravljenju stanje ne samo vrnilo v normalno stanje, temveč se je tudi izboljšalo..

Z zaupanjem lahko rečemo, da se orodje spopada z dodeljenimi nalogami, vendar le s spretno uporabo.

Zdravilo Obl pharm "Finasteride" (tablete 5 mg) - pregled

uporablja skupaj z Alerano za spodbujanje rasti las (+ fotografija)

Predgovor:

Začetek zgodovine uporabe zdravila "Finasteride" skupaj s pršilkom "ALERANA" tukaj: http://irecommend.ru/content/da-nu-nafig-takie-vol.

Te tablete nisem uporabil jaz, ampak eden izmed mojih družinskih članov. Skrbno sem opazoval postopek in še vedno vidim pridobljene rezultate, čeprav obeh zdravil že nekaj časa ne uporabljamo..

Finasterid sam se uporablja za nekaj, kar je povezano s prostato. Koga briga - navodila za tablične računalnike so na spletu na voljo v celoti. Toda pri nas se to zdravilo ni uporabljalo po predvidenem namenu, temveč za spodbujanje rasti las in preprečevanje plešavosti. Več o tem si lahko preberete na povezavi v prvem odstavku pregleda..

Tu moram reči, da plešavosti kot take ni bilo opaziti. Samo, da se je človeku v nekem trenutku zdelo, da lasje začnejo intenzivneje zapuščati glavo kot prej. In analiza testosterona je pokazala zgornjo mejo norme. Po mnenju nekaterih moških bo ta testosteron neizogibno vodil v plešavost. Na spletu je bil najden tudi "recept", na katerem so lasje na glavi pravzaprav nabrekli.

Torej, recept je vključeval uporabo Alerana spreja in Finasteride tablet. Oba ta sredstva sta bila kupljena. Ahh. Omeniti je treba tudi, da je bilo tablete priporočljivo zaužiti v notranjosti, vendar se uporabnik ni upal uporabiti tako neškodljivega zdravila v notranjosti in je uspel izmisliti svoj "način uporabe" Finasteride.

Izkušnje in rezultati:

Tablete finasterida NISO uporabljene za peroralno dajanje, česar sem izjemno vesel. Zdravilo ni varno, kot se mi zdi iz njegovega opisa. Poleg tega je prepovedan vsak stik z nosečnicami in doječimi ženskami. Ker ima pomemben stranski učinek.

Uporabljene tablete so bile precej smešne. V posodah so jih nabrizgali do praškastega stanja, nakar so jih pomešali z majhno količino poljubnega rastlinskega olja, ki je prišlo na roko. Nato smo to mešanico nanesli na lase z rahlim premikom roke. uporabnik ni posebej delal drgnjenja, petkrat si je to z dlanjo drgnil nekaj na lase, šel je po svoje. Seveda je priporočljivo, da ga operete, vendar sem opazila, da mešanica ni bila vedno izprana z las..

Kako je to potekalo redno? Da, vseeno. Včasih vsak dan, zvečer, več dni zapored. Potem bi lahko uporabnik zlahka pozabil na "izpadanje las" in ne uporabljal svoje čudežne metode dan ali dva. Nato začnite znova uporabljati vsak drugi dan. Na "vse o vsem" je trajalo približno 2 meseca. Poleg tega, kot tudi grozno, je bil sprej “Alerana” (o katerem podrobneje v drugem pregledu, povezava do njega zgoraj v besedilu) uporabil s povsem enakim namenom, to je za preprečevanje izpadanja las.

Toda NIKOLI nista bili ti dve drogi uporabljeni SIMULTANNO. To je, če zjutraj "Alerano" razpršimo po glavi, nato pa zvečer zabadamo "Finasteride".

Zaradi tega so se pritožbe zaradi izpadanja las ustavile. Osebno ne opazim, da se moji lasje zgostijo. Toda kakovost las se je spremenila - postali so debelejši, trši in (morda) zato vizualno izgledajo, kot da bi jih bilo več. Toda dobili so TAMKE. In to je zelo opazno. Od svetlo rjave so postali skoraj črni. Seveda barve ni mogoče imenovati popolnoma črno, temveč je barva zelo temnega "mokrega asfalta", torej ne čiste črne.

Od takrat je bilo že več izkušenj in lasje so še vedno takšni, kot so postali po uporabi teh čudnih (po mojem mnenju) metod. Danes se ne uporablja več "Finasteride", ne pršilo "Alerana"

Osebno z rezultatom nisem posebej zadovoljen, vendar ne morem zanikati, da je rezultat. In to - z izjemno nepravilno in ravnodušno uporabo.

Kaj točno je prineslo takšen rezultat - ne vem. In nihče ne ve, predvidevam. Pravijo, da je „Alerana“ malo sposobna, če se uporablja brez „Finasteride“. Morda je ta učinek posledica kombinirane uporabe teh zdravil..

Znižala sem oceno, ker droga sploh ni neškodljiva in ker je težko reči, da je "Finasteride" toliko vplival na kakovost las - ne morem, ne preverim doma.

Ker se je zdravilo uporabljalo ne po predvidenem namenu, vam sploh ne morem povedati, kako učinkovito je, če ga uporabljate po predvidenem namenu..

Pritisnil bom gumb »priporočam«, vendar samo za moške in samo, če v bližini ni nobene noseče ali doječe ženske. In - previdno. In ženske sploh ne vedo, ali je lahko koristna. In priporočam ga lahko le za isto aplikacijo, kot je opisano v mojem pregledu. v tej različici od njega nisem opazil nobenih negativnih posledic.

Mnenja moških o drogi Finasteride

Finasterid je zdravilo, namenjeno zdravljenju benigne hiperplazije prostate in plešavosti moškega vzorca.

Zdravilo spada v skupino hormonskih sredstev z antiandrogenimi učinki. Prepovedana je uporaba žensk med nosečnostjo in doječimi materami..

To zdravilo za plešavost odpravlja najpogostejšo težavo našega časa. Izpadanje las je težava, s katero se človek srečuje vsaj enkrat v življenju..

Razlogov za ta pojav je veliko - stres na delovnem mestu, nepravilnosti v telesu itd. Veselo je, da farmacevtska industrija ne stoji na enem mestu in ustvarja različne metode, ki pomagajo pri učinkovitem boju proti izpadanju las.

Kako lahko zdravilo pomaga v primerih benigne hiperplazije prostate?

Zdravilo lahko poveča raven testosterona v prostati za skoraj osemindvajset odstotkov, kar ne vpliva na rast prostate. Njegova velikost zaradi delovanja zdravila se zmanjša zaradi atrofije in apoptoze..

Spremembe histološke narave, ki jih povzročajo učinki zdravilne sestave, so opazili šest mesecev po začetku terapije. Žlezni sestavni deli celic tkiva prostate so najbolj občutljivi na zdravilo. Zniža detruzorski ton pri ljudeh, pri katerih pride do zaviranja urina zaradi BPH.

Finasterid se odlično absorbira v prebavnem traktu, hrana lahko nekoliko upočasni ta proces, vendar ne bo vplival na volumen.

Za koga je zdravilo indicirano??

Zdravilo se uporablja v primerih benigne hiperplazije prostate, da zmanjša njegovo velikost, poveča hitrost odvajanja urina, odpravi simptome, povezane s hiperplazijo, zmanjša tveganje za akutno zadrževanje urina in s tem povezano veliko verjetnost kirurškega posega.

Mnenje pacientov in specialistov

Moški, ki so jemali to zdravilo za adenom, imajo mešane rezultate. Nekateri trdijo, da jim zdravljenje ni popolnoma pomagalo, včasih se je celo poslabšalo splošno stanje, pojavili so se neželeni učinki. Kljub temu preveliko število pregledov zdravnikov in bolnikov, ki jemljejo Finasteride, spada v skupino pozitivnih.

Zdravilo ni pomagalo, njegov učinek na prostatitis je nič. Vzela sem ga štiri mesece, nato sem nehala. Kot pozitivna povratna informacija - popolna odsotnost negativnih manifestacij.

Ivan, 45 let

Doživel sem hude muke, toda od trenutka, ko sem začel jemati Finasteride, sem začel razumeti, da ni vse tako slabo. Zdaj grem na stranišče brez strahu.

Grigorij Petrovič, 56 let

Zdravnik je svetoval te tablete. Spremljajoče navodilo je bilo zaradi svojih zahtev in domnevnih negativnih posledic nekoliko ustrahovano. Toda v resnici je tečaj zdravljenja minil brez težav. Potencial ostaja normalen.

Maks, 34

Finasteride Teva je isti Fokusin, le da stane nekajkrat ceneje. Glavna učinkovina je podobna, odmerjanje je enako, cena je prijetno prijetna. Zdravilo je učinkovito, veliko je pomagalo.

Egor, 49

Uporabljam to zdravilo in hkrati jemljem Omnik, ker je v prostati benigni tumor, iz katerega urin slabo odhaja. Učinek je prišel približno deset dni kasneje, vendar se je zgodila tudi driska. Omnicu sem se moral odreči.

Yura, 53

Zdravilo je pomagalo skrčiti prostato, vendar je zdravljenje trajalo več kot šest mesecev. Stranskih učinkov niso posebej opazili, sprva se je privlačnost za ženske rahlo zmanjšala, potem pa se je vse vrnilo v normalno stanje. Odgovorila bom vsem, ki vas zanima - raven poraščenosti se ni povečala.

Aleksander, 31 let

Mnoge bolezni so danes spet postale modne in adenom ni izjema. In slučajno sem se soočil s takšno težavo. Trpel sem zaradi simptomov ogromne muke. Toda urolog je predpisal tečaj zdravljenja, po katerem je res postalo lažje. Opažam, da je bilo v kompleksno terapijo vključeno tudi takšno zdravilo, kot je Finasteride. Težko je presoditi, kaj točno je prineslo olajšanje, vendar se je kombinacija drog izkazala za resnično učinkovito.

Taras, 61

Če imate težave z plešavostjo, vedite, da iz te situacije obstaja pot. Ampak ne začnite jemati droge sami. Treba se je posvetovati s specialistom, ki bo opravil pregled in predpisal pravilno terapijo. Z upoštevanjem vseh priporočil se lahko izognete negativnim posledicam..

Egor Iljič, zdravnik

Kaj morate zaužiti med jemanjem zdravil: kontraindikacije

Zdravila ne smejo jemati nosečnice in doječe ženske ter celo dekleta, ki načrtujejo spočetje otroka. Prepoved je razložen z dejstvom, da je aktivna komponenta zdravila najpogosteje sposobna povzročiti okvare ploda prirojene narave. To je še posebej očitno pri dečkih..

Glede hranjenja ni bilo mogoče ugotoviti, ali lahko zdravilo prehaja v materino mleko. Zato je bilo odločeno, da se v takšnih situacijah ne bomo jemali..

Finasterid lahko pride v spermo, kar odpira še eno vprašanje - ali se mora moški med spolnim odnosom zaščititi, če njegova dama sanja, da bi zanosila? Tukaj vam ni treba skrbeti. Znanstveniki so dokazali, da seme vsebuje minimalno količino zdravilne sestave, ki ni sposobna povzročiti škode.

Druga kontraindikacija je individualna nestrpnost. Poleg tega morate vedeti, da je med jemanjem zdravila dovoljeno darovati kri, vendar morate zdravniku povedati o zdravilu brez napak. Če urolog naroči test za PSA, vam bo moral povedati tudi o zdravilih, ki jih jemljete.

Kako pravilno uporabljati izdelek: navodila za uporabo zdravila Finasteride

Tkiva prostate in lojnih žlez lasišča negativno vplivata dihidrotestosteron. Zaradi tega se strukturna struktura kože poslabša, trpijo folikularni deli in žleze lojnice, kar povzroči popolno plešavost..

Dihidrotestosteron je aktivna oblika testosterona, v katero se hormon pretvori v celici pod vplivom encimov 5-alfa reduktaze. To se pogosto zgodi pri moških, čeprav so znani primeri z ženskimi organizmi..

Aktivna komponenta Finasterida moti delovanje encimov, kar popolnoma izključuje morebitno pretvorbo testosterona v aktivne oblike. Poenostavljeno povedano, raven DHT se zmanjša zaradi učinka zdravila, zaščita las in tkiv prostate, obnovi se normalna delovna sposobnost "moškega srca" in lojnih žlez.

V priloženih navodilih za uporabo zdravila piše, da lahko to zdravilo blokira vzroke androgene alopecije, ne pa jih v celoti odpravi. Z drugimi besedami, takoj ko oseba preneha jemati zdravilo, bodo lasje spet začeli izpadati..

Odmerek zdravila je ena tableta na dan, ki jo je treba jemati pred obroki ali po njem..

Zaključek

Sklepati je mogoče, da morajo moški, ki nočejo plešat, jemati takšno zdravilo ves čas. Prvi znaki izboljšanja ne bodo vidni zelo kmalu - minili bodo približno štirje meseci, ko boste začeli jemati zdravilo. Na koncu bo mogoče na podlagi rezultatov vpliva vplivati ​​ne prej kot v enem letu.

Zdravilo "Finasteride": pregledi moških

Danes lahko najdete veliko število mladeničev, ki že jasno kažejo plešaste obliže. To je resen problem, saj se spopada s padcem samozavesti. Ljudje srhljivo začnejo iskati rešitev, sodobna farmakologija pa ponuja nove možnosti. Eno najbolj priljubljenih zdravil danes je Finasteride. Pregledi moških o njem so precej raznoliki, danes bomo poskušali ugotoviti, kako učinkovito in varno je to zdravilo. Plešasti obliži na glavi dodajo starost, negativno vplivajo na videz in splošno podobo, kar pomeni, da je to težava, ki jo je treba obravnavati.

Razlogi za plešavost

Veliko jih je lahko. Lasje lahko izpadajo zaradi pomanjkanja nekaterih vitaminov in mineralov, močnega stresa. Resne bolezni in uporaba močnih drog, zloraba alkohola in kajenje vse negativno vplivajo na zdravje in lepoto vaših las. Danes pa govorimo o žariščni izgubi, ko namesto razkošne glave las nastane plešasti obliž. Razlog za takšno metamorfozo se najpogosteje skriva v spremembi hormonske ravni. Zdravilo "Finasteride" se uporablja za zdravljenje takšnih stanj. Mnenja moških govorijo o visoki učinkovitosti tega orodja. Vendar je vredno opozoriti tiste, ki želijo to zdravilo uporabiti za reševanje težav z lasmi: uporabljati ga lahko le po navodilih zdravnika, ker je hormonsko sredstvo.

Ženske so še posebej občutljive na svoje lase, vendar vas pohitimo, da vas opozorimo: številnih težav, ki pripomorejo k izpadanju las pri poštenem spolu, ta droga ne reši.

farmakološki učinek

Danes razmišljamo o zdravilu Finasteride. Mnenja moških lahko bralca nekoliko zmedejo, saj zadevajo predvsem vprašanja ozdravitve hiperplazije prostate. To ni preveč presenetljivo, če pogledate na trg alopecije na splošno. Vsi so bili prvotno proizvedeni za popolnoma različne namene, vendar so znanstveniki med raziskavami odkrili takšen stranski učinek, kot je izboljšana rast las. Prvo zdravilo, ki je bilo v času raziskav prepoznano kot zdravilo proti izpadanju las, je bilo "Finasteride". Mnenja moških pravilno kažejo na stabilen, čeprav ne preveč hiter učinek. V povprečju raziskovalci dajo številko 12 mesecev. To je čas, ko se zagotovo pojavijo zdravi lasje..

Zdravilo za zdravljenje plešavosti in prostate

Danes je najbolj znano zdravilo proti izpadanju las Finasteride. Za lase je to resnično neverjetno učinkovito zdravilo, pod pogojem, da je vzrok za izpadanje las v območju hormonskega neravnovesja. Prva država, ki je zdravilo prepoznala kot prvo sredstvo v boju proti androgeni alopeciji, so ZDA. Tu so bile izvedene dodatne raziskave in klinična preskušanja. V času njihovega izvajanja se je obseg zdravila razširil od zdravljenja povečane prostate pri moških do izključno kozmetičnih težav. Klinične študije so pokazale, kako učinkovit je Finasterid za lase. Njegova uporaba izzove njihovo rast na glavi in ​​spremembo stanja lasne linije. Dlačice same postanejo močnejše in trše. Po poteku zdravljenja je potrebno izvesti podporno terapijo, da se ohrani doseženi rezultat..

Finasterid pridobiva na priljubljenosti

Od približno leta 1977 v ZDA, nato pa tudi v Evropi, se aktivno uporablja zdravilo "Finasteride". Analogi so se začeli pojavljati veliko kasneje, malo spodaj jim bomo namenili čas. Hkrati je bila poudarjena stabilna povezava med motnjami v delovanju prostate in problemom alopecije. Zdravilo vam omogoča hkratno reševanje obeh težav, pomaga pri zdravljenju benigne hiperplazije prostate, je sposobno zmanjšati velikost povečane žleze, izboljšati pretok urina in zmanjšati tveganje za akutno zadrževanje urina.

Toda še pogosteje uporabljajo zdravilo "Finasteride" za plešavost. Pregledi, ki jih analizira več deset zdravnikov, kažejo, da ljudje, ki so jih jemali skozi vse leto, dosegajo svoj cilj. Strokovnjaki hkrati opozarjajo na dejstvo, da če se po 12 mesecih dlaka ne začne obnavljati, nima veliko smisla nadaljevati jemanja zdravila. Ponovno je treba opraviti pregled in prilagoditi smer terapije. Toda hkrati je treba opozoriti, da so rezultati navdušujoči. Pri 90% moških, zdravljenih s Finasteridom, je izpadanje las prenehalo in lasje so začeli rasti.

V obdobju terapije se število plešastih obližev znatno zmanjša ali popolnoma izginejo. Hkrati ima zdravilo "Finasteride" najbolj pozitiven učinek na strukturo las. Postanejo bolj gladki in lepši.

Malo o terapiji

Hitrih rezultatov s tem orodjem ni mogoče doseči. Potek zdravljenja prostate je običajno dolg od 5 mesecev, medtem ko lahko težava plešavosti vztraja veliko dlje. V nekaterih primerih je priporočljivo jemati zdravilo več let. Zdravilo se najpogosteje predpisuje v obliki tablet in ga jemlje peroralno. Obstaja tudi "Finasteride" - losjon, katerega pregledi so tudi dobri. Nanesite ga tudi na lasišče, približno 1 ml (6-8 stiskalnic) dvakrat na dan. Zdravilo se zlahka absorbira in prodre v tkiva in tekočine v telesu. Zdravilo ima visoko stopnjo biološke uporabnosti. Začne delovati skoraj takoj, doseže največji učinek približno dve uri po nanosu. Produkti razpada izločajo ledvice in jetra, medtem ko presnovki ne vplivajo na delovanje organov samih.

Splošno je sprejeto, da se bodo vidne izboljšave začele pojavljati približno 3-4 mesece po začetku zdravljenja, vendar je za dosego stabilnosti potrebno uporabiti zdravilo od šest mesecev do več let po presoji zdravnika. V tem primeru mora odmerek predpisati tudi zdravnik, pod natančnim nadzorom se lahko za določeno obdobje znatno poveča..

Bolnikovo počutje med terapijo

Finasterid ni vedno 100% dobro prenašan. Navodila, pregledi nekdanjih in sedanjih bolnikov opozarjajo na takšne spremembe, kot je oslabitev libida. To pomeni, da lahko zdrav moški izgubi naravno hrepenenje po nasprotnem spolu, lahko se pojavijo znaki nemoči in oslabitev spolne želje. To je naravna reakcija telesa na zdravljenje s hormonskimi zdravili, ob koncu tečaja se bo stanje počasi vrnilo v normalno stanje.

Stranski učinki

Njihov seznam je precej obsežen, kar potrjujejo klinične študije, vendar se v nekaterih primerih imenovanje zdravila "Finasteride" za lase še vedno šteje za upravičeno. Mnenja govorijo o alergijskih reakcijah in srbenju, tudi stranskih učinkih - urtikariji, povečani občutljivosti bradavičk dojk.

Bolniki, ki opisujejo svoje stanje, se pogosto pritožujejo nad zaspanostjo. To je še en neprijeten trenutek, na katerega bi moral opozoriti zdravnik. To je posledica posrednega učinka zdravila na centralni živčni sistem. V določenih primerih se opazi razvoj zabuhlosti na obrazu in telesu. Bodite prepričani, da o tem obvestite zdravnika! Če prej ni opravil pregleda ledvice, bo to storil zdaj..

Na splošno klinične študije kažejo, da se zdravilo lahko uporablja za različne stopnje odpovedi ledvic. Običajni odmerek 5 mg je primeren za skoraj vse, če pa se stanje poslabša in je oteklina huda, se mora zdravnik odločiti, ali bo nadaljeval zdravljenje. Priporočljivo je opraviti obsežen pregled, vključno z rektalnim pregledom, na prisotnost raka prostate še pred zdravljenjem.

Ali je to zdravilo namenjeno samo moškim?

Zakaj je izdelek namenjen moškim in ali ga lahko zdravilo Finasteride uporablja za ženske? Mnenja kažejo, da je pošteni spol v boju za dolge in lepe lase večkrat poskušal najti odrešitev v tej novi drogi. Vendar sprva ni bil namenjen ženskam. Le če bo zdravnik po pregledu in pregledu vašega endokrinega sistema diagnosticiral moško plešavost, bo njegova uporaba upravičena. Najpogosteje ima plešavost žensk tudi druge razloge, zato ne morete jemati zdravila sami. Posebej je nevaren med nosečnostjo, saj povzroča resne okvare ploda. V nobenem primeru ne morete samozdraviti in uporabljati "Finasteride" za ženske. Pregledi ne vsebujejo nobenih dokazov o učinkovitosti take terapije, vendar je zdravstvenih težav mogoče najti kar veliko..

Zdravstveno stanje in trajanje terapije

V nobenem primeru ne smemo zdravila dajati otrokom. Kakršna koli hormonska terapija za dojenčke je nevarna. Poleg tega mora zdravnik za vsakega posameznega pacienta določiti varno trajanje terapije. Če želite to narediti, mora zbrati informacije o starosti in boleznih pacienta, na katerih se izvaja operacije. Zelo pomembno je, da se čim več naučimo, katere droge jemlje oseba. Vsak od njih lahko poslabša ali upočasni učinkovitost terapije z zdravilom "Finasteride". Analogi te droge delujejo na enak način, kar pomeni, da ne zahtevajo manj odgovornosti, da pristopijo k vprašanju svojega imenovanja.

Analogi

Danes je na trgu veliko generičnih izdelkov. To so zdravila, ustvarjena na podlagi kliničnih študij, ki so bile izvedene med razvojem originalnega zdravila. Zato se zelo razlikujejo po ceni, torej so bolj donosne, a nič manj učinkovite. Ena najbolj priljubljenih je Propecia generic. To je zdravilo za zdravljenje dednih oblik plešavosti moškega vzorca. Navzven predstavlja patološko izpadanje las v čelnem in parietalnem reženju. Razlog za to je precej specifičen - povečana vsebnost aktivne oblike testosterona v krvi. To vodi v podhranjenost, redčenje in kasnejše izpadanje las. Drugi analogi zdravila so "Alfinal", "Penester", "Proscar", "Proterid".

Kako dolgo traja učinek

Dejansko pregledi, ki so jih prejeli moški, ki so jemali zdravilo "Finasteride-Teva", večinoma govorijo o dobrih rezultatih. Ne glede na območje izpadanja las postopoma začne rasti nova linija las. Zato se postavlja vprašanje, kako dolgo bo trajal ta učinek. Na žalost lahko zdravilo daje popolno zdravilo le, če je plešavost neposredno povezana z disfunkcijo prostate. Potem se oba problema rešita hkrati.

Če je izpadanje las posledica androgene alopecije, torej ima genetsko nagnjenost k zvišanju ravni testosterona v krvi, potem bo zdravljenje imelo le začasen učinek. Po ukinitvi zdravila bodo lasje spet začele izpadati. Zdravnik lahko predpiše vzdrževalni odmerek, ki ga je treba jemati stalno.

Naj povzamemo

Če se srečujete s težavo plešavosti, potem vedite, da obstaja pot. Toda hkrati ne morete začeti jemati zdravil sami, obstajajo strokovnjaki, ki vam bodo po opravljenem pregledu predpisali najprimernejše zdravljenje. Z upoštevanjem vseh priporočil zdravnikov se lahko izognete večini stranskih učinkov in dosežete odlične rezultate..

Finasteride pregledi

Če želite objaviti odgovor, se morate prijaviti ali registrirati

Objave 5

1 Tema avtorja Nikolay.Kochetkov 2015-01-07 14:26:18

 • Nikolaj.Kočetkov
 • Nov član
 • Neaktivno
 • Registrirano: 25.12.2014
 • Objave: 7
 • Ugled: [0 | 0]

Tema: Finasteridni pregledi

Želim deliti svoj problem in rešitev, ki sem jo našel. Pri približno 20 letih se je začel problem plešavosti. Sprva tega nisem opazil, plešavost se je pojavila postopoma in motila me je vedno bolj. Sprva sem poskušal kupiti različne šampone, ki so se oglaševali na televiziji, vendar niso imeli učinka. Trudil sem se, da te težave ne bi opazil, a sem se čez nekaj časa odločil, da moram nekaj storiti glede tega. Začel sem hoditi v lekarne iskati primerne izdelke. Oh, koliko stvari sem poskusil. Sprva sem kupil drage, vendar niso postali boljši, učinek je bil na splošno nič. Preizkusila sem poceni izdelke, kot je olje iz repinca, vendar tudi pozitivnega učinka ni bilo, na splošno nič ni pomagalo. Obrnila sem se na ljudska zdravila, toda nobene tinkture ni bilo smiselno. Ne vem zakaj, ampak nazadnje sem se obrnil na spletne trgovine. Našel sem kakšno zdravilo in že hotel naročiti, potem pa sem prebral preglede in bil razočaran nad njim in nisem naročil. Naslednji dan je, kot kaže, našel zdravilo Generic Properties na http://potenciya.org/dzhenerik-propeciya. Ustavil se je in naročil. Glede tega orodja sem prebral, da ena tableta vsebuje Finasterid - 1 mg. O njem sem že slišal veliko pozitivnih stvari, ne samo po internetu, ampak tudi od znancev in prijateljev v službi. Tudi na mojo izbiro je vplivalo dejstvo, da je to zdravilo na trgu že dolgo (od leta 1998). V navodilih je bilo navedeno, da je treba zdravilo uporabljati 4 mesece, eno tableto vsak dan. Odločila sem se, da bom takoj naročila 120 kosov, saj je bilo veliko ceneje in to bi bilo dovolj za 4 mesece. Stala je 3.600 rubljev, in če ne bi vsega naročil naenkrat, bi bilo dražje, kar 1.200.
V začetku junija je začel jemati Generic. Veliko sem upal na te tablete, tudi ne zato, ker sem dal denar, ampak ker nisem vedel, na kaj naj se obrnem. Mimogrede, poleg tega, da sem imel plešavost, so moji lasje izpadali intenzivno, kar je bilo opazno močno. Po približno mesecu uporabe so lasje začeli manj izpadati, to je bil prvi pozitiven učinek. Konec oktobra, takoj po skoraj 4 mesecih uporabe, sem začel opažati, da imam več las! Odločil sem se, da bom naročil več, da bom še naprej jemal drogo. Takoj sem naročil tablete, zasnovane za leto uporabe.
Trenutno sem z rezultatom v bistvu zadovoljen, a da ne bi plešavosti spet prišlo, bom zdravljenje nadaljeval))

2 Odgovor Andreja Petroviča 2015-01-07 16:40:24

 • Andreja Petroviča
 • Nov član
 • Neaktivno
 • Registrirano: 07.01.2015
 • Objave: 3
 • Ugled: [0 | 0]

Re: Finasteride kritike

Pozdravljeni uporabniki foruma! Pred kratkim sem kupil Generic Propecia Finasteride. O kakršnih koli rezultatih je še prezgodaj govoriti, saj jemljem to zdravilo že nekaj manj kot mesec dni. Finasteride sem naročil v tej trgovini, saj je mesto preverjeno, sem tu že večkrat naročil druga zdravila. Pred jemanjem tega zdravila se posvetujte s svojim zdravnikom. Nimam kontraindikacij za jemanje tega zdravila, zato sem tečaj začel. Tečaj je zasnovan tako, da vidim rezultate štiri mesece. Zelo sem se bal, da bi se prejšnje težave s potenco lahko vrnile, vendar sem že mesec dni jemal Finasteride in obstaja kakšen namig Nisem opazil "spodkopavanja" učinkovitosti! Sodišča za odpoklic in preiskavo učinka te droge, rezultat bi moral biti. Pri jemanju zdravila Finasteride nisem opazil nobenih stranskih učinkov. Resnično upam na pozitiven učinek. Poskušala bom občasno odjaviti rezultate.

3 Odgovor savich-liuda 2015-01-07 20:03:17

 • savich-liuda
 • Udeleženka
 • Neaktivno
 • Registrirano: 25.12.2014
 • Objave: 29
 • Ugled: [0 | 0]

Re: Finasteride kritike

Želim vam takoj povedati, da ne smete pričakovati hitrega rezultata. ALI! Če ste naročili na zaupanja vrednem mestu in sodeč po vaši povezavi, je bilo naročilo narejeno na pravem mestu, natančneje, zanesljivo. Najpomembnejši rezultat mojega zakonca je, da so lasje prenehali izpadati, in to je že danes res velik dosežek. na glavi je dovolj vegetacije, potem se lahko težava, tako rekoč, ustavi v začetni fazi! Resnično preizkušeno in dokazano na moji ljubljeni. Zato, ko prej začnete jemati Finasteride, hitreje boste rešili težavo!

4 Odgovor schevchy 2015-02-19 10:49:58

 • schevchy
 • Nov član
 • Neaktivno
 • Registrirano: 18.02.2015
 • Objave: 8
 • Ugled: [0 | 0]

Re: Finasteride kritike

Želim vam takoj povedati, da ne smete pričakovati hitrega rezultata. ALI! Če ste naročili na zaupanja vrednem mestu in sodeč po vaši povezavi, je bilo naročilo narejeno na pravem mestu, natančneje, zanesljivo. Najpomembnejši rezultat mojega zakonca je, da so lasje prenehali izpadati, in to je že danes res velik dosežek. na glavi je dovolj vegetacije, potem se lahko težava, tako rekoč, ustavi v začetni fazi! Resnično preizkušeno in dokazano na moji ljubljeni. Zato, ko prej začnete jemati Finasteride, hitreje boste rešili težavo!

Z zgoraj navedenim se popolnoma strinjam. Glavna stvar je, da ne oklevajte, če je ugotovljena težava, potem morate to zdravilo takoj uporabiti. Še več, očitno je to orodje že preizkušeno..