Kako izbrati profesionalni sušilnik za lase?

Ker berete ta članek, potem vas zanima izbira sušilca ​​za lase. Pomagali vam bomo!

Profesionalni sušilnik za lase, njegove razlike od gospodinjskih

Dobro znano dejstvo: najpogosteje profesionalni sušilec za lase izberejo stilisti v salonih. Kaj je profesionalni sušilec za lase? Kakšna je njegova razlika od gospodinjskega sušilnika za lase? In ali je takšen sušilnik za lase mogoče uporabiti doma?
Torej, profesionalni sušilec za lase je naprava za sušenje in stiliranje las, ki jo najpogosteje uporabljajo stilisti in frizerji..

Kakšna je razlika med profesionalnim sušilcem za lase in gospodinjskim??

 • prvič, njegova življenjska doba je precej daljša kot običajno, hkrati pa ima veliko moč. Stilist določi glavni pogoj pri izbiri sušilca ​​za lase: neprekinjena uporaba naprave več ur, hkrati pa ohranja visoko hitrost sušenja: gospodinjski sušilec za lase se med takšno uporabo hitro pokvari..
 • drugič, dodatne funkcije. To so funkcije, ki zagotavljajo varnost (premaz, ionizacija), udobje (stikala, dizajn).
 • tretjič, dolžina napajalnega kabla. Vrvica v profesionalnih sušilcih za lase je lahko do 3 m.
 • četrtič, material grelnega elementa. V gospodinjskih možnostih je ta material najpogosteje navadna kovina, ki poškoduje lase in jo izsuši. V profesionalnih sušilnikih za lase so to keramika itd..
 • petič, različne priloge. S tem sušilcem za lase lahko ustvarite različne pričeske in sloge, pa tudi kodrate ali dodate volumen..

Vse te razlike so prednosti in poudarjajo, da je profesionalni sušilec las odličen tudi za domačo uporabo..

Torej, profesionalni sušilec za lase je idealen za vas, če:

 • potrebujete močno in priročno orodje, ki vas bo dolgo obdržalo in zaščitilo lase;
 • ste frizer;
 • pogosto uporabljate sušilnik za lase;
 • vaš sušilec za lase ni samo sušilna naprava, temveč tudi orodje za styling;
 • sušilec za lase bo uporabljalo več družinskih članov z različnimi tipi las.

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri sušilca ​​za lase

Ste se odločili za nakup profesionalnega sušilnika za lase? Tukaj je treba upoštevati pri izbiri:

 • znesek, ki ga nameravate porabiti. Razpon cen za profesionalne sušilnike za lase se giblje od 2 do 15 tisoč rubljev, odvisno je od moči, življenjske dobe motorja in prisotnosti / odsotnosti različnih dodatnih funkcij (upoštevali jih bomo spodaj), pa tudi od zasnove.
 • kaj je sušilec za lase. Če je glavni namen sušilnika za lase, da se posuši in ustvari volumen, potem je v sušilniku za lase najpomembnejša moč in razpoložljivost kakovostnih nastavkov (difuzor in koncentrator). Če je vaš cilj ustvariti raznoliko oblikovanje, je tu vredno razmisliti o dodatnih funkcijah, ki jih bomo obravnavali v nadaljevanju in ki bodo zagotavljale varno in dolgoročno uporabo naprave. Styling pogosto zahteva spretnost, toda z udobnim in varnim sušilcem za lase bo lažje narediti lepo pričesko: profesionalcu bo olajšal in začetniku pomagal pri učenju.
 • specifikacije. Ste se odločili za znesek in namen nakupa? Zdaj zagotovo morate razumeti, katere lastnosti sušilca ​​za lase so vam bolj pomembne. Njegova teža? Enostavnost? Hitrost sušenja? Ali pa videz? Pri izbiri sušilca ​​za lase je treba upoštevati več glavnih značilnosti..

Izbor tehničnih značilnosti

 1. Moč, zmogljivost. Moč je preprosto moč motorja. Za sodobne profesionalne sušilnike las se giblje od 1800 do 2500 vatov. Temperatura izpihanega zraka je odvisna od moči. Produktivnost je, kako močno piha sušilnik za lase (v značilnostih je ponavadi naveden kot sila pretoka zraka in je označen s m3 / h). Za profesionalne sušilnike las se produktivnost giblje od 69 do 84 m3 / h. V skladu s tem so visoke zmogljivosti sušilca ​​za lase ➨ hitro sušenje ➨ manjše poškodbe las ➨ manj absorpcije energije. Najmočnejši sušilniki za lase: Coifin Extra Korto A6 R, BaByliss Pro Caruso BAB6510IRE, Parlux Advance Light.
 2. Življenjska doba motorja. Motor je srce sušilca ​​za lase. Vse profesionalne sušilnike za lase odlikuje dolga življenjska doba (od 2000 ur), saj so zasnovani za nenehno intenzivno delo. V povprečju je 2000-5000 ur približno 2-4 leta dolgoročne (več ur vsak dan!) In 5-8 let "domače" uporabe. Obstajajo posebni brezkrtačni motorji, njihova življenjska doba je 10.000 ur (to velja za delo v salonu)! Ti sušilniki za lase niso poceni, vendar vam bodo služili dolga leta: zaradi tega so priljubljeni predvsem med profesionalci. Takšni modeli vključujejo BABYLISS PRO ITALIA BRAVA FERRARI BABFB1BE, BaByliss Pro Rapido BAB7000IE, Valera Swiss Power4ever, Valera Unlimited Pro 5.0 RC.
 3. Kompaktnost in teža. Majhna velikost in lahka teža sta dobri lastnosti sušilca ​​za lase. Teža sušilca ​​za lase se giblje od 350 do 660 g, velikost pa od 16 do 22 cm. Primerne možnosti za kompaktne sušilnike za lase: Parlux Alyon, Elchim Loght Ionic, Coifin ExtraKorto EK6K Ionic, Gamma Piu ETC Light.
 4. Ionizacija. Ionizacija je pomemben pokazatelj. S to funkcijo sušilnik za lase ustvari na milijone negativno nabitih ionov, ki "izstopajo" skupaj z zračnim tokom. Ioni razbijejo delce vode v mikroskopske kapljice, ki se zlahka absorbirajo v lase. Rezultat: lasje se namesto izsušijo navlažijo. Še en plus: telesu ni treba proizvajati odvečnega sebuma, da bi "zaščitil" suhe lase. Dlje bodo ostali čisti. Ozonska svetilka v sušilniku je namenjena tudi vlaženju las, le vlažilni učinek je močnejši, poleg tega ima zdravilni učinek na tanke in šibke lase, preprečuje izpadanje las in prispeva k trajnosti obarvanih las. Sušilniki za lase z ozonsko svetilko so nov izum, še vedno jih je malo: Gamma Piu Active Oxygen.
 5. Raven hrupa (izmerjena v dB). Tiho delovanje sušilca ​​za lase včasih ni pomembno le za strokovnjake, ki več ur delajo s strankami, ampak tudi laike, ki jim je mar za sluh ali se bojijo zbuditi sorodnike, saj si lase sušijo pozno ponoči ali zgodaj zjutraj. Šteje se, da so sušilniki za lase tihi, če je njihov nivo hrupa 69 dB ali manj. Med mirnimi sušilniki za lase izstopajo Valera SX 6500Y RC, Parlux 3800 Eco Friendly
 6. Oblikovanje. Lep in udoben sušilec za lase mora imeti udoben ročaj (ergonomski ročaj), paziti morate tudi na lokacijo gumbov (spredaj ali ob strani), na prisotnost nastavkov (priloge lahko kupite ločeno za številne sušilnike za lase), uravnoteženje (pravilna porazdelitev teže pogosto igra večjo vlogo kot prava teža sušilnik za lase).

Profesionalni sušilec za lase lahko uporabljajo ne samo profesionalci, temveč tudi vsi člani velike družine z različnimi tipi las. Z njim lahko ustvarite najbolj razkošen stajling in lase hitro posušite, ne da bi ga poškodovali..
Pri izbiri sušilca ​​za lase upoštevajte:

 • moč sušilnika za lase in njegove zmogljivosti (za domačo uporabo - do 2500 W);
 • teža in velikost naprave;
 • prisotnost ionizacijske funkcije ali ozonske žarnice;
 • raven hrupa (do 73 dB);
 • lepo telo, uravnavanje, ergonomski ročaj, prisotnost nastavkov.

NASVET 1: Difuzor je potreben samo za naravno kodraste lase.
NASVET 2: Izbrati sušilec za lase kot darilo, vendar se bojite, da vam ne bo všeč? Osredotočite se na lep dizajn, moč in prisotnost "kul" funkcij (ionizacija, nenavaden premaz, lahka teža, zanimiv videz) in podjetje (modne so znane blagovne znamke!).


Pet najbolj priljubljenih sušilnikov za lase med našimi strankami:

Kako izbrati sušilnik za lase

Spoštovane stranke! Čas obdelave in dobave naročil se je zaradi karantenskih ukrepov povečal.

Sušilniki za lase so razdeljeni na gospodinjske, polprofesionalne, profesionalne sušilnike za lase. Gospodinjski izdelki so narejeni iz proračunskih materialov, kar skrajša njihovo življenjsko dobo, in so opremljeni z najmanj šobami. Za sušenje las potrebuje več časa, težko je opraviti profesionalno oblikovanje. Polprofesionalni sušilniki las so boljši po kakovosti, zmogljivejši in so veliko dražji. Profesionalno - najzmogljivejši (od 1800 W, obseg je pogosto nastavljiv), priloženi so različni nastavki ali pa kupite tiste, ki jih potrebujete ločeno. Izberejo jih frizerji, da ustvarijo pričeske katere koli zapletenosti..

Kako izbrati sušilnik za lase za domačo uporabo? Odvisno od nalog. Če le redko potrebujete sušilec za lase, le da rahlo posušite lase, vzemite gospodinjski. Če uporabljate sušilec za lase redno, radi ustvarjate drugačen stajling ali imate dolge in debele lase (potrebno je več časa za sušenje ali več moči iz sušilca ​​za lase) - bolje je, da se profesionalno vzamete takoj..

Povemo vam, na katere značilnosti morate biti pozorni in kateri model med vrhunskimi profesionalnimi frizerskimi saloni je najbolj primeren za dom.

Sušilnik za lase katere družbe je boljši?

Sodeč po dolgoletnih izkušnjah "Hitek-Group" so med najbolj povprašenimi blagovnimi znamkami strokovnjakov Gamma Piu, Parlux, Valera, BaByliss PRO, harizma, Coif * in in drugi, predstavljeni v katalogu - natančno spremljamo spremembe na trgu profesionalne opreme in opombe kaj podjetju zaupajo obrtniki, ko izberemo asortiman. To pomeni, da so vsi naši modeli kot nalašč za domačo uporabo..

Glavne značilnosti sušilnikov za lase

Moč

Moč vpliva na hitrost in temperaturo pretoka zraka - večje kot so, hitreje se prameni posušijo.

Sušilniki za lase z najnižjo močjo (do 1200 W) so običajno možnosti potovanja. Paleta kazalnikov za gospodinjske in polprofesionalne modele je od 1200 do 1600 W. Moč profesionalnega sušilnika za lase lahko presega 2500 W.

Kakšna moč za nakup sušilnika za lase je odvisna od vrste las. Tanke in kratke lase je najbolje sušiti pri nizkih temperaturah in pri nizkem pretoku zraka, sicer preprosto ne boste imeli časa, da bi lasem dali želeno obliko. Pri dolgih in debelih naj bodo vrednosti višje.

Zanimivo! Frizerji ne priporočajo sušilnikov za lase nad 2000W za redno uporabo. Ampak tu je odtenek. Karakteristike kažejo zgornji prag moči, a sušilec za lase ne deluje vedno na meji svojih zmožnosti - pri profesionalnih modelih se lahko spremeni hitrost pihanja (kot tudi temperaturni režim). Če morate lase pogosto sušiti, potem je smiselno kupiti profesionalni sušilec za lase z dobro močjo - za vsak dan boste izbrali nizko hitrost / temperaturo, če pa boste morali lase nujno posušiti - visoko..

Razpon moči profesionalnega sušilnika za lase harizma Ionic Storm je od 1680 do 2000 W. Če iščete, kateri sušilec za lase kupiti za kratke in dolge lase, tanke in debele hkrati (torej za vso družino), bo ta model univerzalna rešitev. Hkrati je kompakten (brez šobe - 16 cm) in lahek (520 g), obstajata 3 temperaturna načina in 2 načina pretoka zraka. Obstaja tudi vgrajen ionski generator z delovno svetilko.

Motor

Ob razlagi, kateri profesionalni sušilnik za lase je bolje kupiti in zakaj, se strokovnjaki pogosto dotikajo strukturnih značilnosti motorja. Če se enosmerni motor uporablja v gospodinjskih modelih, se izmenični motor uporablja v profesionalnih modelih. Zasnovan je za neprekinjeno delovanje - ne pregreva se in zapletene pričeske lahko naredite dlje časa.

Če želite razumeti, kako izbrati dober sušilec za lase, morate razumeti vrste motorjev. To so:

Krtača ali zbiralnik (oznaka - DC). Imajo ogljiko-grafitne ščetke, skozi katere se tok dovaja na rotor.

Brez krtače ali brez krtače (AC). Namesto ščetk vsebujejo neodim magnete. To odpravlja trenje med ščetkami in rotorjem in podaljša življenjsko dobo. Naprave postanejo močnejše, lažje, zdržijo do 10.000 ur.

Kako izbrati pravi sušilnik za lase? Na prvi pogled je bolje kupiti sušilnik za lase z brezkrtačnim motorjem, saj bo v intenzivnih pogojih uporabe zdržal 10 let. A doma ga verjetno ne boste naložili tako in tudi čez nekaj časa boste želeli kupiti nov sušilec za lase. Zato bodo odlična izbira tudi modeli z enosmernimi motorji, vendar profesionalni..

Frizerski sušilnik Coifin EVA X1R je opremljen s profesionalnim izmeničnim motorjem. Poleg tega je zelo zmogljiv (2100-2300 W), mogoče je izbrati enega od treh načinov ogrevanja in enega od dveh vrtljajev. Dodaten plus za tiste, ki iščejo sušilnik za lase za domačo uporabo, je zelo dostopna cena profesionalne opreme: nekaj več kot 3,5 tisoč rubljev.

Nastanitev

Pomemben je material. Glavni pogoj je, da se kovček ob udarcu ne segreje in razbije (profesionalni modeli so narejeni iz ogljikovih vlaken ali kovine z izolacijo), sušilec za lase pa ne sme zdrsniti v roke, to rešuje gumiran ali mehak na dotik.

Pomembna točka je odstranljiv filter na dovodu zraka (zadnji del sušilca ​​za lase). Očistiti ga je treba, ker če se v filtru naberejo prah in delci las, bo zrak do motorja pritekel v manjši prostornini, kar bo privedlo do pregrevanja ali celo izgorevanja grelnega elementa.

Bodite pozorni na dimenzije in težo. Kakšen mora biti sušilnik za lase za dom? Lahka. Tako se vaša roka ne bo utrudila dlje in imeli boste več manevrskega prostora - ko si naredite lase, ni težko vzdrževati pravega kota z velikim sušilcem za lase. Hkrati kompaktni in lahki sušilniki za lase ne sodijo nujno v cestne ali nizke porabe..

Model TGR 3600 znamke VELECTA PARAMOUNT tehta le 350 g, njegova dolžina skupaj s šobo pa znaša 19 cm. Sušilec za lase je dovolj močan (1470-1740 W), obstajata 2 hitrostna načina in 4 kombinacije ogrevanja in dovoda zraka. Univerzalna možnost za vsak dan.

Izberite sušilnik za lase za roko. Če želite to narediti, poglejte, kje so stikala - na strani ali spredaj / za ročajem. Katero je bolje izbrati? Stranski položaj je zelo priročen, če imate sušilec za lase v desni roki (tradicionalna možnost). Za levičarje in za udobno menjavo delovne roke potrebujete sušilec za lase s stikali spredaj ali zadaj (univerzalna možnost, saj je primeren tudi za desničarje). In ker boste doma morali v vsakem primeru premakniti sušilec za lase, da bi zagotovili enakomeren pretok zraka z vseh strani, je bolje, da takoj vzamete univerzalno možnost.

Načini delovanja

Več možnosti za prilagoditev pretoka zraka glede na temperaturo in hitrost, tem bolje. Sušilnik za lase bi moral vsaj ustvarjati vroč, topel, hladen zrak. Vroče odstranjuje odvečno vlago, toplo do suhe in hladno - naredite stajling.

Napajalni kabel

Debel (vendar mehak) dolg kabel ne bo zgubil ali omejil vašega gibanja. Vrtljiva vrvica je idealna. Proizvajalci poskušajo na različne načine doseči možnost vrtenja kabla, saj je pomembno, da mu zagotovite zanesljiv oprijem motorja. Zato lahko najdete različne rešitve. Zanimiva možnost je sistem ROTOCORD, ki ga je razvila blagovna znamka Valera.

Tako izgleda sistem ROTOCORD v švicarskem sušilniku za lase Power4ever iz Valere - kabel se vrti za 360 stopinj, ne da bi pri tem izgubil stik. Vendar to ni edina inovativna rešitev v modelu. Ima brezkrtačni motor ENDURO BLDC in tehnologijo Smart Airflow (optimizira pretok zraka), čas sušenja pa se zmanjša za 50%. Komplet poleg standardne šobe vključuje tudi šobo TOUCH ME - med delovanjem se ne segreva. Obstaja ionizacijska funkcija in 6 položajev stikal za pretok zraka in temperaturo. Moč - 2400 W.

Dodatne funkcije

Proizvajalci nenehno uvajajo nove tehnologije. Kako izbrati uporabne "dodatke" in jih sploh potrebujejo? Na kratko se pogovorimo o najpogostejših funkcijah in kateri sušilec za lase je dober za vas - odločite se glede na vaše potrebe

Ionizacija. Zahvaljujoč njej je zrak nasičen z negativno nabitimi ioni, ki odstranjujejo suhe lase, odstranjujejo nakopičeno statično elektriko. To normalizira proizvodnjo sebuma, tako da kodri dolgo časa izgledajo čisti. Prav tako svetijo, manj cepijo in manj "puhajo".

Ozonska žarnica. Ozoniranje in ionizacija imata podoben učinek, vendar ozonska svetilka proizvede stokrat več negativnih ionov, vpliva tako na pramene kot na korenine - lasje postanejo mehki, sijoči in obvladljivi. Pretok ozona okrepi tudi učinek medicinskih postopkov, saj snovi prodrejo globlje v strukturo las in barvanje - iz istega razloga pigmenti zdržijo dlje.

Do zdaj je edini sušilec za lase z ozonsko svetilko GammaPiu Active Oxygen. To je dovolj lahek (480 g), a močan (1800-2100 W) model s 3 načini ogrevanja in 2 načinoma pretoka zraka. Stikala so nameščena spredaj - sušilec za lase je priročen za uporabo z eno roko.

Funkcija takojšnjega hlajenja. Izvaja se na različne načine: najpogosteje obstaja posebno stikalo, v nekaterih modelih pa lahko zrak takoj ohladite preprosto tako, da izklopite stikalo za ogrevanje.

Šobe

Koncentratorji. Običajno so privzeto pritrjeni, vendar so bili prvotno uporabljeni za oblikovanje kratkih ali finih las. Strup zraka, ki prehaja skozi njih, je bolj koncentriran, kodri pa se hitreje posušijo. Omogoča vam, da z vsakim pramenom delate ločeno.

Zanimivo! Obstaja tehnika "hladnega posnetka", ko se posušeni in fiksirani pramen las ohladi s hladnim zrakom skozi koncentrator (enaka funkcija "trenutnega hlajenja"). To ji omogoča, da dlje ostane v položaju. Brez koncentratorja med delovanjem z novim kodrom vroč zrak vstopi v ohlajen, ga ogreje in pokvari lase.

Difuzor. To je okrogla šoba s "prsti". Razprši zračni tok na večjem območju. Difuzorji se razlikujejo po premeru in materialu "prstov" (plastika je priporočljiva za vse lase, silikon - za lase s kratkimi in srednje dolžine). Dolžina prstov, gostota zob in debelina se prav tako razlikujeta (debeli dobro lovijo dolge, debele lase, tanki - kratki). Oblika "prstov" na difuzorjih je valjasta (univerzalna - kodre in izravnajte lase), ravna (za koreninski volumen), kodrasta (za ustvarjanje kodrov).

Glušniki. Če jih želite uporabiti, potem ni nobenih možnosti, katerega sušilca ​​za lase izbrati: dušilci dušilcev so zasnovani za sušilnike Parlux. Z delovanjem zmogljive naprave zmanjšajo hrup in vibracije za 45%.

Dodatni prilogi Gamma Piu je razvil ustvarjalni nastavek Blade Art Air za njihove sušilnike za lase Aria. Z njegovo pomočjo lahko naredite reliefne pričeske..

Uporabljajo se japonske rezila Kasho, prekrite z antibakterijskim in antistatičnim silikonom - režejo, ne da bi poškodovali lase. Enostaven za uporabo in varnejši od škarj.

10 najboljših sušilnikov za lase z ionizacijo

Nobena ženska ne more brez sušilca ​​za lase, vendar klasične naprave negativno vplivajo na strukturo las, jih izsušijo, naredijo krhke in dolgočasne. Zato se vedno več daje prednost napravam s ionizacijsko funkcijo, ki vam omogoča, da lasje ostanejo zdravi in ​​svilnati..

Kako sušilniki za lase delujejo s to funkcijo

Ob dovajanju vročega zraka se rešetka, prekrita s posebno plastjo, segreva, zaradi česar se sproščajo negativno nabiti ioni. Zahvaljujoč njih se nevtralizira statična elektrika, ustvarjena v okolju z nizko vlažnostjo zraka..

Ko tok negativno napolnjenega zraka zadene vlažne lase, se voda razgradi na majhne delce, kar ima za posledico boljšo absorpcijo in hitrejše sušenje. Hkrati lasje in lasišče ne trpijo zaradi pomanjkanja vlage, lasne luske so zaprte, struktura postane bolj gladka.

Glede tehničnih parametrov se sušilniki za lase-ionizatorji ne razlikujejo od navadnih.

Obstajata dve glavni kategoriji naprav:

 • Poklicno. Zmogljive drage naprave s široko funkcionalnostjo. So kos skoraj vsaki nalogi - hitro posušijo tudi debele lase, imajo več kot 3 načine delovanja, pogosto so opremljeni z več nastavki in se spopadajo z intenzivnimi obremenitvami.
 • Gospodinjstvo Zasnovan za domačo uporabo. Lahko so večnamenske ali omejene na najmanjši nabor funkcij, niso pa primerne za velike obremenitve, na primer v frizerju.

V prodaji so tudi polprofesionalni izdelki, ki ne delajo v salonu (čeprav se pogosto uporabljajo kot profesionalni), vendar so njihove zmogljivosti dovolj za debele dolge lase in opravljanje zasebnih frizerskih storitev.

Moč ima pomembno vlogo pri delu. Obstajajo tri kategorije:

 • Nizka moč (do 1400 W). Praviloma so to potovalni modeli in sušilniki za lase.
 • Povečana moč (2000 W ali več). Polprofesionalni in profesionalni modeli.
 • Srednja moč (1500-2000 W). V to kategorijo spadajo gospodinjski aparati.

Vredno je zapomniti, da več ko je moč, hitrejše in boljše sušenje..
Kar zadeva načine ogrevanja, so za domačo uporabo dovolj trije - zmeren vroč, močan topel in hladen zrak. Prav tako je priporočljivo izbrati možnosti s keramičnim grelnim elementom, saj ima, za razliko od kovinskega, mehkejši in varčnejši učinek..

Predstavljamo oceno ionizacijskih sušilnikov za lase leta 201. Najboljših 10 modelov, ki so jih na podlagi pregledov in ocen uporabnikov izbrali naši strokovnjaki.

Ocena (2019)Cene, ₽Država
1. BaBylissPRO BAB6350 Luminosood 3300₽Kitajska
2. Philips HP8233 ThermoProtect Ionicod 2600₽Kitajska
3. DEVALNA 03-8800 ionska energijaod 2500 dolarjevKitajska
4. Philips BHD177 DryCare Prood 3000 rubljevKitajska
5. MOSER 4350-0050od 3100₽Kitajska
6. Philips HP8668 StyleCareod 4500₽Kitajska
7. Rowenta CF 9520od 3300₽Kitajska
8. REDMOND RF-503od 2500 dolarjevKitajska
9. Rowenta CV 3820od 1500 rubljevKitajska
10. Scarlett SC-HD70I74od 1400₽Kitajska

10 Scarlett SC-HD70I74


Sušilnik za lase Scarlett SC-HD70I74 odpira izbor. Uporablja se za sušenje kratkih, srednjih ali dolgih las in si jih doma privoščite tako kot frizer. Hiter rezultat je dosežen zaradi velike moči. Model ima eleganten dizajn, deluje v 2 načina. Sušilnik za lase je primeren za vsakodnevno uporabo.

Prvi način se imenuje "običajen", drugi pa "hladni zrak".

Preklapljanje med njimi je mogoče s pomočjo gumba, ki se nahaja na notranji strani ročaja. Naprava ima napredno tehnologijo turmalina, ki ščiti lase in lasišče pred suhostjo in izsušitvijo. Ionizacijska funkcija za gladke, sijoče in obvladljive lase je idealen spremljevalec.

Dolžina napajalnega kabla je 1,8 metra. Komplet vključuje šobo za klimatsko napravo, ki se zoži in usmeri pretok zraka, da posuši posamezne pramene. Varna uporaba in dolga življenjska doba Scarlett SC-HD70I74 je zagotovljena s samodejnim izklopom v primeru pregrevanja.

Država izvora je Kitajska. Moč: 2200 W. Vključena viseča zanka.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Priročen privlačen dizajn.
 • Velika moč.
 • Ugodna cena.
 • Kompaktna in lahka.
 • Priloga za pesto je vključena.
 • Ne izsuši las.
 • Nekateri uporabniki se pritožujejo zaradi majhnega števila temperaturnih nastavitev.
 • Vključena je samo ena šoba.

9 Rowenta CV 3820


Na 9. mestu je sušilnik za lase Rowenta CV 3820 elegantnega dizajna, kompaktne velikosti in sprejemljive cene. Priročen in praktičen CV 3820 lahko uporabljate doma ali na cesti. Lasje se hitro posuši, ne da bi jih poškodoval, ima močan motor in je energijsko učinkovit.

Naprava ima ohišje iz kakovostne plastike, omogoča samostojno prilagajanje temperature (6 načinov) in stopnje pretoka zraka. Zato bo mogoče izbrati najboljšo možnost za normalne, suhe in mastne lase. Vgrajena ionizacija pomaga odstraniti odvečno statično elektriko in hladen zrak za varno oblikovanje.

Kupci so ugotovili, da sušilec za lase pomaga pri ustvarjanju lepih pričesk, ne izsuši las in je enostaven za uporabo. Udobno ga je držati v roki in ga lahko hranite na steni zahvaljujoč očesnemu očescu. Vendar pa mnogi menijo, da je pomanjkljivost, da pri pregrevanju ni funkcije samodejnega izklopa..

Sestavljeno na Kitajskem.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Priročen privlačen dizajn.
 • Velika moč.
 • Ugodna cena.
 • Kompaktna in lahka.
 • Priloga za pesto je vključena.
 • Ne suši las.
 • Pri pregrevanju ni funkcije samodejnega izklopa.

8 REDMOND RF-503


Profesionalni sušilec za lase REDMOND RF-503 uporabniki ljubijo zaradi dejstva, da vam omogoča ustvarjanje edinstvene slike, ne da bi pri tem škodovali lasam in lasišču. Njegov grelni element in motor se napajata neodvisno drug od drugega, kar omogoča bolj učinkovito delovanje funkcije "hladnega zraka". REDMOND RF-503 lahko obogati lase z negativnimi ioni, odstrani statično elektriko, prepreči zapletanje in vam pomaga hitro oblikovati ali kodrati.

Zaradi konstantne temperature pretoka zraka je mogoče preprečiti presušenje las. Model vključuje šobo za koncentrator. Moč je 2000 W, zato je mogoče sušenje opraviti v kratkem času. Napajalni kabel se vrti za 360 stopinj, zaradi česar je naprava priročna za uporabo.

Da prihranite prostor, lahko REDMOND RF-503 shranite obešen na žebelj z zanko. Ima 2 nastavitvi hitrosti in 3 nastavitve temperature. Država izvora: Kitajska. Pri nakupu velja upoštevati, da ima model veliko težo in dimenzije..

 • Ionizacijska funkcija.
 • Privlačen dizajn.
 • Vrtljiva vrvica.
 • Velika moč.
 • Pesto je vključeno.
 • Ne suši las.
 • Velika teža in kompaktnost.

7 Rowenta CF 9520


Sedmo mesto je znova blagovna znamka Rowenta. CF 9520 ima zlato ohišje 1000 W, izdelano iz toplotno odporne plastike. Opremljen je z 2 pokrovčki, navodili, 2 nastavkoma za krtače s premerom 40 in 50 mm in je primeren za različne tipe stajlinga in za srednje in dolge lase.

Med sušenjem kodri ne vplivajo negativno zaradi prisotnosti generatorja ionov, zaščitijo se pred izgorevanjem zahvaljujoč prevleki iz keramike. Sušenje in oblikovanje lahko opravite hkrati, saj se šoba samodejno vrti. Hladen pretok zraka pomaga pritrditi lase.

Če pride do pregrevanja, se bo naprava samodejno izklopila. Za priročno shranjevanje naprave je predvidena posebna zanka. 1,8m vrtljivi kabel ne zasuka ali omeji gibanja med delovanjem. Kitajska skupščina.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Vključeni dve prilogi.
 • Vrtljiva vrvica.
 • Povprečna moč.
 • Ne izsuši las.
 • Funkcija samodejnega izklopa.
 • Samo velikih premerov.

6 Philips HP8668 StyleCare


Na šestem mestu je še en sušilec za lase, tokrat zaščitni znak Philips. Krtača HP8668 StyleCare se lahko vrti v 2 smeri, krmili pa jo dvofazno stikalo. Naprava ima tudi 3 nastavitve temperature in 3 načine krmiljenja pretoka zraka.

Komplet vključuje: šobo, ki omogoča kodranje; okrogla krtača, ki ustvarja koreninski volumen; šoba za koncentrator za nežno sušenje las s tokom toplega zraka. Pričeska bo dolgo časa ostala brez originalnega laka za lase v prvotni obliki, če na koncu postopka uporabite tok hladnega zraka.

Model je dopolnjen s funkcijo obdelave las z negativnimi ioni, vrtečim se napajalnim kablom ter prevleko iz keramike in keratina. Na spodnjem delu ohišja je tečaj, ki drži Philips HP8668 pokonci. Naprava je narejena na Kitajskem.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Široka oprema.
 • Vrtljiva vrvica.
 • Povprečna moč.
 • Ne izsuši las.
 • Nizka moč - ni primerna za debele in dolge lase.

5 MOSER 4350-0050


Črni sušilnik za lase MOSER 4350-0050, opremljen s nastavki za koncentrator s premerom 90 in 75 mm, se lahko uporablja tako doma kot v kozmetičnem salonu. Z 2200 W moči in enakomerno razporeditvijo toplega zraka lahko posuši še tako debele lase in slog v samo nekaj minutah. Ima: 3 termična načina, 2 načina preklopa hitrosti, ločen gumb za vklop hladnega zraka, ki vam bo omogočil, da pričesko popravite.

Proizvajalec je poskrbel za prisotnost odstranljivega filtra, ki služi kot ovira za dlake in prašne delce; Izhodna rešetka s prevleko s turmalinom za zmanjšanje statične elektrike in odpravljanje zapletanja las; ionizacijska funkcija za preprečevanje poškodb.

Plastično ohišje naprave je odporno na visoke temperature. Dolžina napajalnega kabla je 2,8 metra. Med delovanjem naprava ne bo omejevala gibanja, zato vam ni treba biti blizu vtičnice.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Eleganten dizajn.
 • Dolžina vrvice 2,8 m.
 • Velika moč.
 • Ne izsuši las.
 • Na sijajni površini ohišja se lahko pojavijo madeži.

4 Philips BHD177 DryCare Pro


Četrto mesto - Philips BHD177 DryCare Pro, katerega telo je črno in vijolično. Model ima moč 2300 vatov. Lase lahko posušimo hitro in brez izsuševanja. Z napravo lahko hitro ustvarite edinstveno sliko, tako da izberete želeno temperaturo in pretok zraka.

Obstaja ionizacijska funkcija, ki preprečuje poškodbe las, daje kodram sijaj in zmanjša statično elektriko. Naprava je opremljena s 7 mm koncentratorno šobo, ki usmerja pretok zraka, in difuzno šobo, ki ustvarja voluminozne pričeske brez zapletov.

Difuzor je treba postaviti blizu parietalnega območja, bližje koreninam las. Rezultat bo mogoče pritrditi s hladnim zrakom. Uporabniki trdijo, da je napravo enostavno držati v roki, kljub neopazni teži jo odlikujeta manevriranost in praktičnost, odlično se spopada s svojo nalogo, ne da bi pri tem povzročil škodo.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Eleganten dizajn.
 • Vključeni koncentrator in difuzor.
 • Velika moč.
 • Priročnost in enostavna uporaba.
 • Ne izsuši las.

3 DEVALNA 03-8800 ionska energija


Na tretjem mestu je DEWAL 03-8800 ionska energija. Gre za profesionalni model z močjo 2000 W. Vzdrži velike obremenitve - lahko jih uporabljate 8 ur brez prekinitev. Omogoča vam, da doma domujete kot v kozmetičnem salonu. Ima 4 temperaturna načina in 2 hitrohitrostna, poleg tega sta nastavljena posebej.

Proizvajalec je poskrbel za hiter prehod iz vročega na hladen zrak in obratno. Zaradi vgrajenega generatorja ionov se prameni ne bodo poškodovali in elektrificirali. Snemljiv filter preprečuje lase in prah iz motorja in ga je enostavno čistiti.

DEWAL 03-8800 Ion Energy ima ergonomski ročaj z zanko za obešanje naprave. Zaradi gumbov na levi strani ga lahko uporablja levičar. Grelni element naprave je opremljen s turmalinsko-keramičnim premazom, ki zagotavlja stabilno in enakomerno segrevanje.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Primerno za lefties.
 • Keramični grelec.
 • Velika moč.
 • Priročnost in enostavna uporaba.
 • Ne izsuši las.

2 Philips HP8233 ThermoProtect Ionic


Na drugem mestu je eleganten temno vijoličen sušilnik za lase Philips HP8233 ThermoProtect Ionic, zasnovan za domačo uporabo. Model je opremljen z 2 nastavkoma. Prvi je koncentrator s premerom 11 mm, ki omogoča usmerjanje finega zračnega toka na želeno območje las. Druga šoba je masažni difuzor z mehkimi "prsti", ki zagotavlja širok difuzni pretok zraka in daje volumen las.

Naprava ima funkcijo dovajanja hladnega zraka in načina TurboBoost, kar poveča pretok zraka in posledično skrajša čas za oblikovanje, poleg tega pa uporablja tehnologijo ThermoProtect, ki je sestavljena iz hitrega sušenja las pri konstantni temperaturi, kar velja za optimalno.

V primeru pregrevanja se samodejno izklopi. Da bi lahko služil več let, je potrebno redno čiščenje filtra za dovod zraka, ki je odstranljiv.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Vključeni koncentrator in masažni difuzor.
 • TurboBoost način.
 • Večfunkcionalnost.
 • Priročnost in enostavna uporaba.
 • Ne izsuši las.

1 BaBylissPRO BAB6350 Luminoso


Naprava BaBylissPRO BAB6350 Luminoso s stilsko zasnovo in močjo 2100 W postane vodilna v naši oceni. Model vam bo pomagal hitro ustvariti lepo pričesko ali preprosto posušiti lase, ne da bi ga poškodovali. Če potrebujete pretok hladnega zraka, lahko uporabite poseben gumb, ki vklopi ta način. Napravo dopolnjujejo generator negativno nabitih ionov, 2 hitrostna načina in 4 temperaturni način.

Model tehta 490 gramov. Sušilec za lase ponuja: 8 odstranljivih filtrov različnih barv in 2 nastavka. Ravna šoba ima velikost 6x90 mm. Zasnovan je za glajenje las. Druga šoba z Venturi efektom za 20% večjo moč in rahlo diagonalno konico za mehko oblikovanje.

2,7 metrski napajalni kabel vam bo omogočil hojo na dolgi razdalji od električne vtičnice. Da bi prihranili delovni prostor, lahko napravo suspendiramo iz zanke. Njen udoben oprijem je zasnovan tako, da odpravlja napetost mišic med delovanjem.

 • Ionizacijska funkcija.
 • Priloženi 2 nastavki in filtri.
 • 2,7 metra kabel.
 • Večfunkcionalnost.
 • Priročnost in enostavna uporaba.
 • Ne izsuši las.

Kateri ionizacijski sušilec za lase je bolje kupiti?

Za pogosto uporabo, frizerje in ženske z debelimi lasmi, izberite modele z močjo nad povprečjem.

Kar zadeva šobe, se razlikujejo po premeru in namenu. Lastniki dolgih las in ljubitelji velikih kodrov naj bodo pozorni na priloge s premerom 30-50 cm, za kratke lase (majhne kodre) je dovolj 20 cm.

Če se sušilec za lase uporablja izključno za sušenje in dodajanje volumna, je uporabna okrogla krtača, po možnosti z mehkimi ščetinami, ki ne poškodujejo las. Če želite ustvariti kodre, boste potrebovali curling likalnik ali čopič z izvlečnimi zobmi. Za tiste, ki želijo poravnati kodraste lase, je potreben ravnalec.

Poleg tega bodite pozorni na dodatne parametre in na podlagi njih in osebnih zahtev izberite najprimernejšo možnost:

 • Prepričajte se, da se naprava udobno prilega v roko, da ročaj ne zdrsne.
 • Odgovorite na vprašanje, ki je za vas bolj pomembno, vsestranskost in moč ali kompaktnost in majhna teža. Za domačo uporabo je primerna prva možnost, za potovanja pa druga..
 • Če ste navajeni obesiti sušilec za lase, raje izberite model s posebno zanko.
 • Prepričajte se, da je kabel na mestu povezave z napravo dobro zaščiten pred zvijanjem.
 • Odločite se, katera dolžina kabla je za vas najbolj primerna.
 • Razmislite, katere priloge in funkcije resnično potrebujete, da ne bi preplačali za nepotrebne funkcije.
 • Priporočljivo je izbrati sušilnik za lase z vrtljivim priključkom napajalnega kabla - s tem se boste izognili rednemu zvijanju in zmanjšali nevarnost zloma.

Pred nakupom si oglejte, kako tesno so pritrjeni nastavki, ali obstajajo kakšne praske ali druge poškodbe na ohišju. Priporočljivo je preveriti sušilec za lase, ko teče - zavrnite nakup, če ne deluje enakomerno (zavija, čudno brenči, kliki), ko se segreje, ima vonj po plastiki, načini slabo preklapljajo. Uživajte v nakupovanju!

Izbira sušilca ​​za lase: ocena najboljših

Med številnimi gradbenimi orodji so posebni sušilniki za lase. Označene so tudi kot tehnične ali industrijske. Po načelu dela ta orodja res spominjajo na navadni gospodinjski sušilec za lase, ki se uporablja za sušenje las. Samo gradbeni sušilnik za lase je veliko močnejši, njegov namen pa nekoliko drugačen. Obstaja veliko sort in blagovnih znamk tega instrumenta. Če želite razumeti, katera gradbena podlaga je za določena dela boljša, najprej orisite obseg njene uporabe in oblikovne značilnosti različnih modelov.

Področje uporabe

Glavni namen tega orodja je sušenje in ogrevanje

Uporabljajo se za naslednje operacije:

 • S pomočjo tega se zaključni materiali posušijo, na primer kiti ali obloge.
 • Sušilnik za lase med nanašanjem segreje toplotno izolacijo.
 • Če želite odstraniti staro barvo ali temeljni premaz s površine, ga je treba zmehčati, tehnični sušilec za lase to dobro naredi..
 • Sušilnik za lase pomaga hitro odmrzovati cevi, žlebove, posode z vodo.
 • Sušilec za lase enostavno zvari linolej ali ponjavo.
 • Uporablja se lahko za klasično spajkanje kositra ali srebra.
 • To orodje ima tudi zanimivo uporabo: uporablja se za kurjenje in razkuževanje lesenih površin..

Naprava in mere orodja

Osnova tehničnega sušilca ​​za lase je ohišje, v katerem je električni motor z ventilatorjem, ki vroči zrak piha v ohišje toplotne izolacije. Ohišje se konstrukcijsko konča s šobo, skozi katero se segreva zrak.

Tudi znotraj telesa je grelni element v obliki nikromske spirale na keramični podlagi.

Telo se konča z oprijemom, pogosto iz gumiranega materiala, ki orodju daje opazen videz v obliki pištole. Toda pištola z vročim lepilom je nekaj drugega, teh pojmov ni treba zamenjati. Včasih stavbni sušilnik za lase imenujemo toplotna pištola, ta trditev drži. Vendar obstajajo tudi ravni modeli, ročaj v njih je nameščen vodoravno glede na telo.

Delovna temperatura in moč

Moč tega orodja je neposredno sorazmerna z njegovo učinkovitostjo:

 • Moč gospodinjskih modelov običajno ne presega 1800 W.
 • Profesionalni tipi gredo do 2 kW.
 • Sušilniki las za industrijsko uporabo imajo moč večjo od 2 kW.

Temperatura je lahko tudi različna:

 • Najenostavnejše naprave segrevajo zrak do 500 stopinj.
 • Profesionalni sušilniki za lase pripeljejo temperaturo do 800 stopinj.

V skladu s tem se porabi moč in pretok izpihanega zraka, ki se giblje od 450 do 650 l / min.

Vrste nastavkov za orodje

Tako kot sušilec za lase za sušenje pričeske se lahko tudi tehnična možnost uporablja z različnimi nastavki, ki se razlikujejo po namenu in načinu dela:

 1. Fokusiranje - uporabljajo se za točkovno ogrevanje določene površine, kadar območja ogrevanja ni treba obsežno, - dela se uporabljajo pri spajkanju ali tesnjenju majhnih razpok.
 2. Ravno - z njihovo pomočjo se odstranijo stare ozadje, plasti barve in kiti, območje vpliva tukaj je namerno obsežno.
 3. Odsevni jih uporablja za segrevanje plastičnih cevi, preden spremenijo obliko..
 4. Reže se uporabljajo pri varjenju folije ali PVC listov.
 5. Rezanje - običajno se uporablja za izdelavo rezov iz pene.
 6. Bočne stene z vgrajeno zaščito za steklo se uporabljajo za odstranjevanje barve ali laka s površin, ki ne prenesejo visokih temperatur.
 7. Za varjenje plastike so potrebna ogledala.
 8. Varjene šobe varimo sintetične žice.

Vrste tehničnih sušilnikov za lase:

PogledZnačilnoCena
DomačeObseg opravljenega dela je majhen, tako kot moč - 1800 W, odlikuje ga preprostost oblikovanjaOd 1 do 3 tisoč rubljev
PoklicnoIma nadzor temperature, primeren za vse naštete vrste gradbenih delOd 5 do 10 tisoč rubljev
IndustrijskaRazlikuje se v povečani moči, zasnovani za kompleksne tehnologijeOd 30 do 50 tisoč rubljev

Kako izbrati pravega?

Če kupite gospodinjsko orodje, ne smete jemati dragih, obstajajo tudi preprosti modeli, ki so precej zanesljivi..

Vendar morate biti pozorni na dvojno izolacijo elektromotorja in zaščito pred pregrevanjem. Nekateri modeli so posebej opremljeni s tako imenovanim termostopom, ki instrument izklopi, če se pregreje..

Za profesionalno delo je primeren sušilnik za lase z močjo do 2 kW z gladkim stikalom za temperaturo in zračni tlak.

Teža orodij, namenjenih za domačo uporabo, ne sme presegati 1 kg, to je dovolj

Prednosti in slabosti

Med očitne prednosti teh orodij spadajo:

 • Vsestranskost uporabe.
 • Sposobnost izvajanja ne samo ogrevanja, temveč tudi varjenja.
 • Kompaktnost, zlasti za gospodinjska orodja.
 • zaščita pred pregrevanjem.
 • Nizka teža.
 • Prisotnost več možnosti prilog.

Slabosti so manjše, vendar obstajajo:

 • Orodje se lahko pregreje.
 • Nemogoče ga je uporabljati več kot pol ure, tudi v industrijski različici, ne da bi se v večini primerov ustavili..

Najboljši modeli tehničnih sušilnikov za lase

METABO H 16-500

Model iz Nemčije

 • Največje ogrevanje zraka - do 500 stopinj,
 • Poraba - do 450 l / min
 • Velika moč - 1,6 W
 • Udobno nedrseče oprijem

Proti: Vključeni so samo 2 prilogi

Kako izbrati pravi sušilnik za lase, ki bo trajal več let?

Če želite kupiti dober sušilec za lase, se morate založiti s potrebnimi informacijami. Vedeti morate tehnične parametre naprave, njene vrste in želene funkcije. Šele po tem lahko varno odidete v trgovino na nakup..

Sušilec za lase pomaga ne samo posušiti lase, ampak tudi dati potreben volumen in slog..

Naprava je razdeljena v dve kategoriji:

 • sušilec za lase, ki se uporablja doma;
 • profesionalna, ki se uporablja v lepotnih salonih in frizerskih salonih.

Kako izbrati sušilnik za lase za ženske?

Večina ljudi se vpraša, kako izbrati sušilec za lase, saj je ta stvar res potrebna. Nekateri pripadnice nežnejšega spola menijo, da je nakup sušilnika za lase dokaj enostaven postopek..

Preprosto morate iti v trgovino, izbrati čudovit model, primerjati njegove stroške s svojim proračunom in nato kupiti.

Vendar pa je vse precej težko, saj je pravilna izbira sušilca ​​za lase odvisna od številnih parametrov. Na primer, velika moč naprave prispeva k suhim lasem in kot rezultat boste dobili suhe in krhke lase..

Preden izberete model, se morate odločiti, kje bo naprava uporabljena. Če ga potrebujete samo za domačo uporabo, lahko varno vzamete navaden sušilnik za lase. Če boste napravo odnesli v bazen ali potovali, je za to primeren sušilec za lase..

Vsak sušilnik za lase za sušenje las je razdeljen glede na tehnične parametre:

 • moč;
 • vrsta sušenja;
 • temperatura zraka;
 • število hitrosti;
 • proizvajalec;
 • dodatne funkcije;
 • stroški.

Vrste sušilnikov za lase

Redni sušilnik za lase. Sušilec za lase, kupljen za domačo uporabo, pomaga sušiti debele ali dolge lase.

To je posledica dejstva, da ima ta vrsta naprave veliko moč in velike dimenzije. Praviloma ima 2 nastavka - difuzor, ki pomaga dodati volumen las, in koncentrator, ki usmerja pretok zraka na eno mesto..

Kompakten sušilnik za lase. Je veliko manjši od običajnega sušilnika za lase in je primeren za potovanja..

Ne le po velikosti, temveč tudi po ceni in moči je slabši od običajne vrste. Veliko časa boste porabili za sušenje las.

Krtača za sušilec las. Ta vrsta je namenjena oblikovanju las. Kljub nizki moči sušilnik za lase pomaga ustvariti frizz med sušenjem las. Idealno za tanke lase.

Moč sušilca ​​za lase

Hitrost dovajanja vročega zraka za lase je odvisna od moči naprave. Struktura las vpliva na to, kako izbrati pravi sušilnik za lase. Za ženske s tankimi ali šibkimi lasmi morate kupiti sušilec za lase z močjo največ 1200 vatov. Tisti, ki želite hitro posušiti dolge lase, bi morali dati prednost moči 1600 W.

Moč je zapisana na telesu naprave. Običajno ga delimo na naslednja področja:

 • do 1500 W. Ta moč se uporablja v sušilcih za lase za nežno styling;
 • od 1500 W do 2000 W. Uporablja se v kompaktnih modelih;
 • več kot 2000 vatov. Za navaden sušilnik za lase in profesionalno.

Ionizacija

Številni proizvajalci sušilnikov za lase ponujajo funkcijo ionizacije zraka. Pomaga zaščititi lase pred izsušitvijo in ohranjati njegovo strukturo z nevtralizacijo statične elektrike. To še posebej velja pozimi, ko so lasje nevpadljivi in ​​zelo puhasti..

Načini delovanja

Številni sušilniki za lase uporabljajo ne le nadzor moči sušilca ​​za lase, temveč tudi hitrost in temperaturo. Omeniti velja, da vsi proizvajalci svojih modelov ne dopolnjujejo s temi funkcijami..

Večina nizkocenovnih možnosti ima nadzor temperature in hitrosti z enim gumbom. To ni zelo priročno, saj se s povečanjem hitrosti poveča tudi temperatura. Kako izbrati kvaliteten sušilec za lase za to kategorijo, vam bo povedal svetovalec v trgovini, ki bo razložil napravo izdelka.

Število hitrosti

Proizvajalci sušilcev za lase so poskrbeli, da so vaši lasje oblikovani tako, kot želite. Zato obstaja funkcija za spreminjanje hitrosti. Na ohišju naprave so številke, kar pomeni:

 • najčasnejša hitrost;
 • Povprečna hitrost. V primeru kompaktnega sušilca ​​za lase je ta hitrost največja;
 • največja hitrost. Ta hitrost je praviloma zaključena z običajno vrsto sušilnikov za lase..

Temperaturni načini delovanja

Vsaka ženska ve, da zelo vroč zrak pokvari lase, zaradi česar so krhki in dolgočasni. Proizvajalci so bili pozorni na to in so svoje naprave opremili z več temperaturnimi režimi..

Na ohišju izdelka so številke, ki označujejo temperaturne razmere, ali gumb, ki dovaja hladen zrak. Več možnosti za zaposlitev, tem bolje. Profesionalni sušilec za lase ima največji izbor.

Priloge za sušilec za lase

Bolj kot je priloga priložena izdelku, bolj priročno je ustvariti edinstvene pričeske. Če sušite lase samo s sušilcem za lase, potem število prilog za vas ni bistvenega pomena..

Obstaja več vrst osnovnih nastavkov.

 • Difuzor. To je konična šoba. V njegovi notranjosti so luknje, skozi katere prehaja zrak. Rezultat je mehka krma, ki bo zaščitila vaše lase.
 • Koncentrator. Ta priloga je na voljo na večini sušilnikov za lase. Izgleda kot valj z sploščenim koncem. Pri uporabi koncentratorja bo pretok zraka udaril točno tja, kamor je naprava usmerjena.
 • Aktivni difuzor. To je velika šoba s "prsti". Masira kožo in pomaga dodati volumen lasim od korenin.

Filter naprave

Bodite pozorni na možnost čiščenja filtra, ki se nahaja na zadnji strani opreme. Njegov glavni namen je zaščititi notranje elemente pred prahom.

Proizvajalec

S temi točkami je vse bolj ali manj preprosto. Bolj kot je podjetje znano, bolj natančno je opazen tehnološki postopek pri proizvodnji sušilnika za lase in upoštevati vse standarde.

Če želite, da vam naprava služi več let, je bolje izbrati sušilnik za lase, narejen v Evropi. To so lahko tako znane blagovne znamke, kot so:

Pri izbiri sušilca ​​za lase bodite pozorni tudi na dolžino vrvice, tako da je dovolj od vaše vtičnice do ogledala..

Cena

Stroški izdelka so odvisni od proizvajalca in konfiguracije. Blagovne znamke evropskih proizvajalcev se prodajajo v povprečju za 5000-6000 rubljev, sušilniki za lase od 700 rubljev.

TOP 5 najboljših sušilnikov za lase doma

Na policah specializiranih trgovin obstaja veliko naprav za sušenje las, zato jih je enostavno obiti s tako številčnostjo. Sestavili smo oceno najbolj priljubljenih sušilnikov za lase, ki vključuje izdelke, ki so še posebej priljubljeni med domačimi ženskami.

Bosch PHD9760 / 9769

Ta model je primeren tako za navadne stranke kot za profesionalne frizerje..

Naprava se razlikuje po moči, 6 hitrostnih načinov, 3 temperaturni načini, obstaja tudi funkcija dovajanja hladnega zraka.

Prednosti:

 • močan motor, ki omogoča, da naprava deluje dlje časa brez premora;
 • ionizacija (jo je mogoče izklopiti);
 • dolga vrvica (približno tri metre);
 • dodatni nastavki - koncentrator in difuzor;
 • hitro sušenje;
 • enostavnost uporabe difuzorja.

Minusi:

Philips HP8280

Eleganten sušilec za lase, priljubljen pri simpatičnih dameh ne samo zaradi svojega videza, temveč tudi zaradi odličnih lastnosti.

Sušilnik za lase Philips HP8280

Naprava ima poseben senzor senzorja, ki zazna, kako vroči so lasje in znižuje temperaturo, ko so lasje suhi.

Prednosti:

 • 6 hitrostnih načinov;
 • močna naprava;
 • ionizacijska funkcija;
 • dovod hladnega zraka;
 • eleganten videz;
 • priročen difuzor;
 • dolga žica;
 • odstranljiv filter.

Minusi:

 • visoki stroški;
 • precej težak model.

Panasonic EH-NE31

Kompakten in udoben model, ki vam omogoča, da posušite lase hitro in brez težav.

Priročnost sušilca ​​za lase je, da sprošča ločene zračne tokove različnih moči, ki izmenično in razdelijo pramene, enakomerno posušijo tudi debele lase.

Prednosti:

 • kompaktnost;
 • 6 hitrostnih načinov;
 • sposobnost ionizacije las;
 • sušenje z ločevanjem potokov;
 • tiho delo.

Minusi:

Polaris PHD 2077i

Poleg svetlega oblikovanja (in naprava je iz škrlatne plastike) je sušilnik za lase značilen po nizkih stroških, dobri funkcionalnosti in kakovostni montaži.

Poleg tega je izdelek precej kompakten in malo tehta, zato se roka pri sušenju ne bo naveličala..

Prednosti:

 • eleganten videz;
 • lahka teža;
 • primerna cena;
 • zaščita pred pregrevanjem;
 • 3 nastavitve temperature;
 • 2 koraka preklopa moči;
 • velika hitrost sušenja las.

Minusi:

 • kabel se ne vrti;
 • sušilnik za lase oddaja hrup pri sušenju.

Rowenta CV5351D0

Precej dober model z veliko močjo in nežnim odnosom do las.

Sušilnik za lase Rowenta CV5351D0

Več načinov, vključno z nežnim, vam bo omogočilo kakovostno sušenje in polaganje tudi najbolj neposlušnih las. Dodatne funkcije bodo le še povečale pozitiven učinek.

Prednosti:

 • ionizacijska funkcija;
 • način hladnega zraka;
 • 3 nastavitve temperature;
 • nežen način sušenja;
 • eleganten dizajn;
 • hitro sušenje las.

Minusi:

 • model je težek;
 • gumb za hladen zrak je tesen in nanj morate pritisniti.

Profesionalni aparat bo mojstru pomagal ustvariti zanimivo podobo, vendar je v rokah amaterja nevarno. Izberite sušilnik za lase, ki vam ustreza glede na tehnične značilnosti.