Kaj je bolj škodljivo poudarjanje ali obarvanje

Najprej želim opozoriti, da sta tako poudarjanje kot barvanje las zelo učinkovita načina za spreminjanje slike, kar bo vsaki osebi dalo izjemen in svetel videz. Vendar je vredno spomniti, da je v tej zadevi več pravil in priporočil, ki jih morate upoštevati, da dosežete najboljši in najvarnejši rezultat za svoje lase..

Prav tako je treba dodati, da so te storitve v skladu s sodobnimi trendi in prošnjami zelo priljubljene v različnih lepotnih salonih, saj je sprememba slike postala sestavni del današnjega časa. Za popravljanje videza sta zelo primerna ta dva načina za spreminjanje las..

Splošne informacije o poudarkih in barvanju las

Ko govorimo o negi in skrbi za lase, velja omeniti, da danes obstaja veliko metod, ki vam omogočajo, da to storite zelo hitro in zanesljivo. Če govorimo o varnosti izbranih metod, velja omeniti, da ima vsaka od teh pomanjkljivosti v zvezi s to točko, zato je treba spomniti, da je skladnost s standardi v teh vrstah neodtujljiv postopek.

Dodati je treba, da bi sodobna dekleta, ki so navajena slediti trendom in modnim zahtevam, že večkrat naletela na ta koncept, saj pridobiva na veljavi in ​​postaja le še pomembnejša..

Prilagoditve videza je treba uporabiti ob upoštevanju potreb in značilnosti vsake osebe. Tako lahko zmanjšate stroške nepotrebnih postopkov in prilagodite celoten postopek, ki bo zanj primeren. Na primer, če želi oseba barvati čez svoje sive pramene las, potem mu lahko poudari poudarjanje, če pa želi popolnoma lakirati lase, potem barva. Tudi pri poudarjanju obraz postane mlajši in svežji, ohrani se njegova naravna barva in skrijejo se nepopolnosti. Treba je opozoriti, da imata kljub podobnosti obeh postopkov nekatere posebnosti in razlike, ki jih je treba upoštevati..

Škoda poudarjanja

Za začetek želim dati definicijo poudarjanja. To je postopek, pri katerem niso vsi lasje obarvani naenkrat, temveč le en ali več pramenov las. Ta metoda je bila prvič uporabljena v Franciji, v kratkem času pa je postala izjemno priljubljena po vsem svetu. Kljub dejstvu, da lahko z njegovo pomočjo dosežete neverjeten vizualni učinek, je vredno zapomniti, da obstajajo tudi škodljivi dejavniki, ki kažejo, da morate s previdno spremembo slike uporabiti to metodo. Nadalje bomo preučili dejavnike, ki jih s to metodo lahko imenujemo škodljivi..

 • Curls so poškodovani z uporabo kemičnih elementov. In res, če upoštevamo dejstvo, da vse, tudi najsodobnejše barve, vsebujejo kemične elemente in barvila, ki na najboljši način ne vplivajo na moč las, potem lahko ta dejavnik označimo za enega najpomembnejših in najbolj škodljivih.
 • Samobarvanje lahko privede do izgube las. Če govorimo o zahtevnosti te metode, potem zagotovo je. Brez pomoči mojstra ni priporočljivo, da se vključite v samoosvetlitev, saj lahko to pri neracionalnem pristopu k poslu povzroči izpadanje las.

Zakaj je barvanje las škodljivo?

Pri barvanju se v nasprotju s poudarkom spremeni barva vseh las in ne posameznih delov. V tem primeru pride tudi do spremembe slike, ki lahko preseneti ljudi okoli. Vendar pa v primerjavi z osvetlitvijo številne značilnosti in znaki, ki so škodljivi, predstavljajo večji seznam in zahtevajo večjo pozornost..

 • Pri barvanju pride do poškodbe strukture las. Če govorimo o tem, zakaj se to zgodi, potem lahko rečemo, da smo v zgornjem primeru upoštevali škodo zaradi uporabe barvil in kemikalij, ki so bila uporabljena samo na pramenih. S to metodo bo površina pobarvane površine veliko večja in temu primerno bodo tudi močneje poškodovane..
 • Opazimo suhost las, ki lahko postanejo trša in bolj krhka. Pri barvanju, še posebej pogosto, opazimo te znake, kar kaže na to, da zaradi poškodovane strukture las zaradi dolgotrajne uporabe te metode lasje postanejo suhi in krhki..
 • Ta metoda je škodljiva za lase, saj jo je treba pogosto uporabljati. Dejansko, če pomislimo, kako hitro rastejo korenine las, potem lahko rečemo, da je ta metoda kratkotrajna pri spreminjanju videza in zato zahteva pogostejše barvanje. To negativno vpliva na zdravje las, saj jim konstantna barva naredi manj odporne na okoljske pogoje, poleg tega pa postanejo tudi krhki..

Primerjalna analiza poudarjanja in obarvanja

Vredno je povedati, da sta obe metodi usmerjeni v izboljšanje videza, temu pa dodajte nekaj novega, svežega in zanimivega. V obeh primerih je priporočljivo uporabljati storitve strokovnjakov. Vendar, če lahko barvate lase sami, potem je pri poudarjanju bolje, da se obrnete na mojstra. Omeniti velja, da je varnejši način za spremembo slike seveda poudarjanje, saj je namenjeno spreminjanju le nekaterih delov las, medtem ko pri barvanju uporabljamo veliko območje las..

Poleg tega je treba spomniti, da v vsakem primeru pri uporabi celo najsodobnejših sredstev lasje škodijo. Najprej je to posledica dejstva, da barvila vsebujejo kemikalije, ki izsušijo in tanjšajo korenine las. Pri barvanju se postopek ponavlja pogosteje, ker rastejo nove korenine, ki se po barvi razlikujejo od drugih dlačic, in da bi se izognili nesinhroniziranemu kontrastu med njimi, se oseba odloči za ponovno barvanje las.

Upoštevati je treba, da ima vsaka možnost za spremembo videza svoj nabor parametrov in lastnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri. Tako bo barvanje las ali kodrov bolj varen postopek, ki bo nedvomno navdušil osebo, ki bo opazila preobrazbo in bo lahko v prihodnosti izbrala bolj primerne in zanimive možnosti..

Je poudarjanje škodljivo za lase. Prednosti in slabosti "Prednosti in slabosti"

Zaradi pojava novih trendov na področju poudarjanja las ta postopek ne gre iz mode, spreminjajo se le vrste tega posebnega barvanja, ki so v modi v trenutni sezoni. Značilnost poudarjanja je možnost izbire tehnike barvanja, primerne za katero koli vrsto in dolžino las. Poleg tega je poudarjanje najboljše in najbolj nežno (v nasprotju s popolnim kemičnim barvanjem) vrsta spremembe slike..

Na splošno tehnika poudarjanja vključuje posvetlitev samo posameznih pramenov las. Še več, širina takšnih kodrov bo odvisna od izbrane vrste obarvanja in strankinih želja. Prav tako tehnike poudarjanja, ki so na voljo kvalificiranim profesionalnim barvistom, omogočajo enostavno prikrivanje videza v sivih barvah brez drastične spremembe barve las..

Argumenti za in proti poudarjanju

Odločila za vrhunce? Potem bi morali takoj ugotoviti, kaj vas lahko v tem primeru "pluse" in "minusi" pričakujejo. Takoj je vredno prepričati vtisne lepote: poudarjanje v večini primerov pozitivno vpliva na videz in zdravje las. Tu je nekaj dobrih razlogov za poudarjanje:

 • kodre le delno prizadene sestava za barvanje, običajno odstotek obarvanih las ne presega 20-30% celotnega volumna las;
 • pri poudarjanju dosežemo bolj naraven učinek kot pri barvanju vseh las;
 • frizura je med poudarjenjem videti bolj voluminozna;
 • dekleta s kratkimi lasmi lahko ugodno poudarjajo svojo frizuro z poudarjanjem, česar ne moremo reči o drugih modnih vrstah barvanja;
 • ni treba pogosto hoditi v salon, na tem lahko prihranite denar, ker progast lasje ne potrebujejo stalne korekcije barv;
 • delno spretno obarvanje bo pomagalo popolnoma skriti sive lase;
 • tanke lase, ki so izgubili volumen, je mogoče shraniti le s poudarkom, vizualno povečate volumen v želenem delu pričeske;
 • cena, ki jo mojster vpraša za izvedbo poudarjanja, bo veliko nižja kot pri obarvanju po metodi ombre, balayazh in drugih;
 • po ponovnem razraščanju las barva, ki se pojavi na območju korenin, na začetku ne izgleda preveč nenaravno, vendar se dobro prilega pričeski.

Pomembno! Poudarjanje je idealno za tiste, ki ne dovoljujejo korenitih sprememb slike, vendar ne zamerite izboljšanju sloga in osvežitvi pričeske.

Poleg številnih pozitivnih vidikov poudarjanja obstaja tudi več "pomanjkljivosti". Tako boste morali na primer za poudarjanje kot za izvedbo druge vrste barvanja porabiti dvakrat dlje časa na izletu v salonu. Prav tako ne smete izvajati niti minimalnega obarvanja za tiste, ki so se obrušili. Druga "pomanjkljivost" je zapletenost postopka doma, zato poudarite pri strokovnjakih v studiu Naturel, da rezultat doseže pričakovanja.

Kako poudarjanje vpliva na lase?

Po postopku so lasje nekaj časa videti popolne, pod pogojem, da sta tehnika izpostavljanja in barvna sestava pravilno izbrana: lasje so videti svetle, volumen je fenomenalen. Po drugem (korektivnem) postopku lasje morda niso tako lepi, še posebej tisti, ki so bili podvrženi beljenju. Tudi kodri se začnejo lomiti, piling, postanejo suhi in se ne česajo zelo dobro.

Če pustite lase brez nadzora, boste morda morali rezati posušene ali porumenele konce. Vendar obstajajo posebni izdelki (kozmetika za nego las, kot so šamponi, balzami in maske za lase), s katerimi lahko rešite situacijo in povrnete zdravim sijaju kodre..

Ne pozabite, da se za vsako močno osvetlitev las uporablja tako močno zdravilo kot znani vodikov peroksid. Ob pogosti uporabi takšne rešitve se bodo lasje neizogibno začeli kvariti. To je posledica tanjšanja strukture las, kar vodi v visoko stopnjo poroznosti. Rezultat je izguba sijaja, gladkost las.

Vse zgornje težave vas bodo zaobšle, če upoštevate določena pravila obarvanja, kar vam bo pomagal izkušeni specialist. Če se obrnete na dobro poznanega barvista, se zaščitite pred neprijetnimi posledicami poudarjanja ali jih znatno omilite..

Ali obstaja korist od poudarjanja?

Ne za vse dlake lahko poudarjanje povzroči poslabšanje njihove strukture. V nekaterih primerih bo takšno delno obarvanje celo koristno. To velja na primer za dekleta, katerih lasje in lasišče so naravno mastni. Po postopku sušenja zaradi razbarvanja jim ni treba tako pogosto umivati ​​las, da bi se izognili pojavu mastnih visečih, grdih pramenov..

Če ste že od nekdaj imeli težave pri oblikovanju porednih kodrov, lahko poudarjanje lahko pri tem pomaga. Po kakovostnem poudarjanju postanejo kodri bolj upogljivi, poslušni za kodranje kodrov in dajanje volumna.

Druga situacija, ko bo poudarjanje le pomagalo: če bi želeli postati blondinka. V tem primeru bo gladek prehod z vmesnim poudarjanjem omogočil, da se postopoma, brez travmatičnih učinkov na vseh laseh, odpravite na svetlejše tone..

Varna razbarvanost posameznih pramenov: ali obstaja?

Da bi bilo razbarvanje pramenov za poudarjanje varno, bi se morala stranka frizerskega salona podrobno pogovoriti o prihajajočem postopku s svojim gospodarjem. Najprej je treba obvestiti, ali so bili lasje barvani z naravnimi snovmi, kot sta kana ali basma. Takšno obarvanje, ki je bilo opravljeno v prejšnjih mesecih, skupaj s perm, je vzrok za napačen, negativen rezultat, ki ga bo težko popraviti..

Varno beljenje je zagotovljeno s pravilno pripravo na ta postopek: las se ne opere s čistilnimi šamponi. Poleg tega je pomembno izbrati debelino obarvanih pramenov, ki bo optimalna za določeno dekle in bo ustrezala njenim lasem. Hkrati obstaja takšno pravilo: tanjši so razbarvani prameni, bolj naravni bodo lasje videti po poudarjanju. Pomembno je tudi število kodrov, ki bodo izbrani za posvetlitev..

Če želite izbrati barvo za poudarjanje v trgovini, se vnaprej odločite, katera sestava je primerna. Zdaj na trgu barv za lase obstajajo takšne sorte posebnih barvil:

Prva vrsta upravičeno velja za najbolj priročno za nanašanje, saj krema ne odteče z las. Tudi kremne formulacije se preprosto porazdelijo po laseh. Kar se tiče mastnih barv, so dobre v tem, da gosto prekrijejo kodre z vseh strani in s tem zagotavljajo dobro obarvanje. Vendar pa je pomanjkljivost (za razliko od prejšnje različice) takšne sestave lahko odtekajo iz kodrov, medtem ko čakate na začetek njihovega učinka barvanja. Snovi v prahu za barvanje pramenov lahko, če se uporablja neustrezno, povzročijo draženje kože, zato takšnih barv ne priporočamo, da se uporabljajo samostojno, ko jih poudarite doma.

Da ne bi postali žrtev barvila s pretečenim ali nekvalitetnim barvilom, raje izberite izdelke že preverjenih blagovnih znamk. Znana podjetja skrbijo za svoje stranke in v slikarski komplet dajo udobne rokavice za enkratno uporabo, klimatsko napravo, ki bodo rezultat utrdile. Set lahko vključuje tudi klobuk za poudarjanje, ščetko za lase za ločevanje kodrov in folijo.

Vsak usposobljen frizer bo v pripravljalni fazi zagotovo naredil poseben test za alergije. Če želite to narediti, nanese pripravljeno barvno sestavo na kožo stranke in počaka nekaj časa. Poleg tega se med prvim obarvanjem nanese razsvetljevalec samo na en pramen. Ko dan mine in ne najdejo negativnih, neželenih rezultatov, lahko postopek nadaljujemo..

Med označevanjem in pripravami nanj poveljnik pri izvajanju postopka nenehno vizualno spremlja stanje obarvanih pramenov. Kolorist je tisti, ki s kratkočasnim pogledom na kodre lahko takoj ugotovi, ali je vredno obdržati barvilo na laseh ali je treba izprati porabljeno sestavo. V vsakem primeru barv na laseh ne morete držati petdeset minut ali več..

Varnost poudarjanja je neposredno sorazmerna s hitrostjo rasti deklic. To pomeni, da hitreje kot kodri rastejo, pogosteje boste morali popraviti "regrown root". Običajno morate obiskati svojega stilista-frizerja enkrat na dva do enega meseca in pol.

Poudarjanje je vredno storiti, vendar morate pridobiti podporo izkušenega frizerja. Vse je odvisno od pravilnega pristopa k postopku in izbire tehnike osvetlitve, pa tudi od pogostosti korektivnega toniranja.

Kako poudariti obarvane lase?

Vsak človek želi biti lep, pritegniti pozornost in ujeti zavistne poglede drugih. Da bi to naredili, ljudje kupujejo modne stvari, dodatke in nakit. Obiskujejo tudi kozmetične salone in frizerje, kjer izvajajo različne masaže, pilinge, styling, curling in frizure. Niso pa se vsi odločili za korenito spremembo svoje podobe in poskušali preoblikovati svojo obstoječo podobo..

Prednosti poudarjanja

Če želite sliko dodati nežnost, vendar je ne korenito spremeniti, bo pomagal postopek barvanja las - poudarjanje. Sliki prinaša svežino, svetlost slike, osredotoča se na izraznost oči in obrazne poteze. Postopek poudarjanja je barvanje posameznih pramenov ali odsekov las v barvo, ki ustreza glavnemu tonu lasne linije. Razlika je lahko v več tonih ali zelo kontrastna (črno-bela, rdeče-modra itd.).

Ta način barvanja uporabljajo ljudje vseh starosti, pri čemer uporabljajo različne sloge in načine barvanja..

Če se je oseba odločila spremeniti svojo barvo las tako, da jo je barvala z drugo ali s posodobitvijo obstoječe, potem se postavlja vprašanje: ali je mogoče poudariti barvane lase? O tem bomo govorili v tem članku..

Ne glede na to, ali poudarite barvane lase ali ne?

Na to vprašanje ni nedvoumnega odgovora, vendar obstaja pripomba, da ponovno obarvanje škoduje strukturi las, zato trihologi ne priporočajo izvajanja takšnih postopkov. Poleg tega je poudarjanje že obarvanih pramenov težaven postopek, saj težko spreminjajo barvo..

Če se kljub temu odločite za barvanje pramenov, potem postopek lahko izvedete ne prej kot 20-30 dni po zadnjem barvanju las.

Ne uporabljajte barvila, ki vsebuje amoniak, razen če ga potrebujete.

Najbolje je, da postopek zaupate izkušenemu frizerju, saj lahko samoosvetlitev povzroči nepričakovane rezultate..

Priljubljeni slogi poudarjanja

Preden obarvate svoje pramene, se odločite, kako želite skrbeti za barvanje, in raziščite priljubljene sloge za poudarjanje las različnih tonov, navedene spodaj..

Rdeči toni

Lastniki rdečih las lahko naredijo poudarjanje, pod pogojem, da lasje prej niso bili barvani s kano. Dejstvo je, da lahko naravna kana vstopi v kemično reakcijo z nekaterimi sestavinami sestavka barvila, rezultat pa bo grozen - dobite lahko zelene, rdeče ali modre tone..

Ko uporabljate navadno barvo, se ne bo zgodilo nič, če bi spremenili barvno paleto las, zato lahko varno izberete ameriški slog za barvanje (učinek izgorelih las na soncu).

Pri tem slogu je gladek prehod od korenin (najtemnejših tonov) do konic (lažji). Običajno se uporabljajo 3-4 tone iste barve, da se gladki prehod zdi bolj naraven.

Francoski slog je primeren tudi za rdečo pričesko - učinek celotnih pramenov las, izgorelih na soncu. Tu je poudarek na celotnih pramenih, ki se od glavne barve razlikujejo po več tonih, izgleda spektakularno.

Svetli odtenki

Lahke lase je najlažje poudariti, saj se med njim ne uporablja nobeno oksidacijsko sredstvo. Glavni izziv je najti ton, ki se bo dobro zlil z glavno barvo las in se ne združil z njim. Barvo za barvanje lahko enostavno izberete, glavna stvar je, da se odločite za slog barvanja.

Kalifornijski (ameriški) slog ni primeren za poudarjanje svetlih tonov, vendar bo barvni slog dajal svetlost in udobje videzu, saj uporablja različne "drzne" tone. V razponu so od karamelnih do kislih odtenkov, ki so zelo priljubljeni pri najstnikih in mladih..

Popolno je tudi razgradno (ombre) obarvanje - dvobarvno obarvanje celotne dolžine pramena z jasno ali zamegljeno prehodno mejo. Ker pa so lasje že pobarvani, bo pri izvajanju tega sloga barvano samo območje konic in prehodno območje.

Klasični slog je primeren tudi za lahke kodre. Ta slog je univerzalen, na začetku 90-ih let prejšnjega stoletja so ga uporabljali vsi, brez izjeme, ljudje, ki so poudarili pramene. Potem so se pojavili novi slogi, vendar klasika še vedno drži vodilno mesto. Temelji na barvanju celotne dolžine pramena v enem tonu, ki se lahko kontrastno razlikuje od glavnega tona ali pa je za več tonov temnejši od njega.

Temni toni

Temne barve las se dobro prilegajo poudarjanju, če jih večkrat nismo barvali. Takšni toni so primerni za slog degradacije ali francoščine. Barvni slog izgleda odlično, če uporabljate privlačne, svetle, vendar ne zelo izrazite barve. Poudaril bo obrazne poteze in oči.

Tudi klasični slog je zelo priljubljen pri tej barvni shemi. V njej za poudarjanje izberejo karamelne ali konjakove barve ali naredijo kontrastno kombinacijo z uporabo rumenih ali belih odtenkov.

Črni toni

Vse tukaj je veliko bolj zapleteno kot prejšnje barvne možnosti. Dejstvo je, da je pigment črnih las tako odporen na učinke čelade, da je treba nanj delovati le z amoniačno sestavo in to je močan udarec za zdravje las.

Če se kljub temu odločite za barvanje črnih pramenov, boste to morali storiti v več sejah, da dobite želeno barvo.

Naslednji slogi barvanja so primerni za lastnike črnih tonov:

Ta slog je privlačen in ustreza vnetim osebnostim. Temelji na barvanju celotne dolžine pramenov in koncev v različnih svetlih barvah (rdeča, modra, zelena in celo kisla barva).

Ta slog se osredotoča na celoten videz frizure. Temelji na barvanju samo koncev, tako da ne bo povzročil resne škode na strukturi las. Barvna paleta, ki se uporablja za barvanje, je precej raznolika, vsebuje predvsem temne tone (konjak, oreh, rjava itd.).

Omenili smo ga že pri barvanju rdečih tonov. Odlično se ujema s črnimi lasmi, lahko bi rekli - idealno za barvanje. Med postopkom se uporabljajo barve, ki se razlikujejo od glavne v več tonih, zato svetle barve pri poudarjanju ne nanesemo na črne lase..

Temelji na barvanju posameznih pramenov v svetle barve, ki se gladko spremenijo v črno. Med postopkom se uporablja več barvnih odtenkov, ki jih mešamo za ustvarjanje gladkih prehodov. Ta slog ne naredi veliko škode pramenom, zato je zelo priljubljen..

Ta slog je zelo učinkovit, hkrati pa povzroča znatno škodo na laseh. Temelji na uporabi svetlih barv za poudarjanje (modra, rdeča, zelena), ki se nanašajo na vnaprej razjasnjene pramene. Kot rezultat, poudarjeni prameni dobijo "dvojni udarec", vendar to več kot kompenzirajo s privlačnim učinkom, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega do vaše pričeske..

Nežno poudarjanje barvnih las

Ta tehnika barvanja je idealna za barvane lase. Temelji na uporabi barvila, ki ne vsebuje amoniaka, na osnovi organskih komponent. Barva majhne pramene in ustvarja učinek zgornje plasti las, izgorele na soncu. Izgleda zelo impresivno in lakom ne škodi.

Nasveti za nego poudarjenih las

Po dvojnem barvanju, čeprav je bil nežen, lasje močno trpijo in zahtevajo nekaj nege. Upoštevajte spodnje nasvete, da obnovite poškodovano strukturo las in ohranite učinek, ki ga dobite po poudarjanju:

 1. Lasje ne vlecite tesno v konjski rep, saj lahko to poškoduje.
 2. Lase hranite proč od neposredne sončne svetlobe, dežja, snega in temperaturnih skrajnosti (zlasti pozimi).
 3. Poskusite čim manj uporabljati termične naprave za sušenje in oblikovanje (sušilec za lase, likalnik za curling, klešče itd.).
 4. Bodite prepričani, da uporabljate hranljivo ali oživljajočo masko za lase vsakih 7-10 dni.
 5. Ne uporabljajte šamponov, ki vsebujejo agresivne kemične elemente (alkalije, oksidanti itd.).
 6. Po šamponiranju uporabite lase z balzami in balzami za nego in vlaženje.

Zaključek

Poudarjanje na barvanih laseh je mogoče, vendar ga trihologi ne priporočajo. To ustavi malo ljudi, nastajajo pa tisti, ki so barvali črto las. Če se torej odločite za barvanje že pobarvanih pramenov, potem izberite slog, ki bo odlično izgledal na vašem lasnem tonu, prav tako pa ne pozabite upoštevati pravil nege po poudarjanju.

Najbolje je, da ne tvegate poskusiti barvanja pramenov sami, ampak zaupati profesionalnemu frizerju ali stilistki. Tako boste dobili garancijo za uspešen postopek..

Kaj je bolje: poudarki ali barvanje las - kaj izbrati in kdaj?

Poudarjanje in barvanje - ta dva postopka sta vedno šla in gresta drug ob drugem, saj sta si pri ustvarjanju zelo podobna, le da je njihov rezultat zelo drugačen. Ni treba razlagati, da je poudarjanje barvanje posameznih pramenov. In obarvanje pomeni popolno zamenjavo naravne barve brez izjeme. V tem članku bomo analizirali, katera tehnika je boljša, podali teze v prid in proti obema ter prikazali nekaj fotografijskih primerov.

Najprej morate jasno videti razliko med poudarjanjem in barvanjem las, za to predlagam, da najprej razmislite o fotografiji poudarjenih las.

Če poudarjanje kodrov nikoli popolnoma ne obarva, del ostane vedno nedotaknjen, s tem pa dosežemo ravnovesje in globino prvotne barve.

Pravzaprav je dobro poudarjanje mogoče pri vsaki ženski, tudi začetna barva las ni pomembna. Navsezadnje obstaja veliko vrst in načinov poudarjanja, med njimi lahko vedno najdete tistega, ki vam ustreza.

Prednosti poudarjanja

 1. Prvič, obstaja velika izbira barv, ki so v skladu z vašim izvirnikom. Lahko vzamete tudi nestandardne barve, kot so modra, roza itd. V tem primeru lahko izberete primeren odtenek, tako da tudi najsvetlejša barva ne bo videti vulgarna;
 2. Sposobnost izvajanja postopka doma. Dejansko je, če ste odločni in ste prepričani v svoje sposobnosti, zakaj potem v salonu porabiti dodaten denar, ko lahko kupite vse potrebne sestavine, ki so, mimogrede, na voljo v kateri koli posebni trgovini. Po tem si pridobite teoretične izkušnje in začnite vaditi. Seveda domače obrti ne bodo nadomestile profesionalnega salona, ​​vendar je to stvar okusa. Konec koncev včasih na žalost celo v salonu naletite na nevedne frizerje;
 3. Sposobnost izpiranja. Poudarjanje je samo kozmetični postopek, na laseh vam ne bo ostal za vedno. Po dveh ali treh mesecih boste opazili, da je barva barve postala bleda in rahlo razmazana, nato pa se morate vrniti v salon, da delo obarvate (dokončate), ali počakajte še nekaj časa in barva se bo sama odplaknila. To je dobra lastnost tega postopka za tiste, ki so nad njim razočarani; za hitrejše odstranjevanje lahko uporabite posebna sredstva ali izvedete obratno kredo;
 4. Širok nabor vrst postopkov. Dejansko je kalifornijskih, francoskih, beneških, mazhemesh, delnih vseh nešteto. Vsekakor pa lahko rečemo, da če vam standardno poudarjanje ne ustreza, potem lahko vedno izberete drugega.

Kaj pa obarvanje?

In zdaj, ko ste se naučili glavnih prednosti poudarjanja, morate podrobneje razmisliti o bistvu barvanja in njegovih prednosti, tako da se boste lažje odločili, kaj izbrati - poudarjanje ali barvanje.

Prvič, ta postopek je dveh vrst: popolno obarvanje in nepopolno. Ni težko uganiti, da so v celoti - vsi lasje so barvani v eni barvi brez izjeme. Če je nepopoln, barvan le del las, ena ali več, je za to metodo značilno večbarvno barvanje z uporabo od dveh do petih barv.

Prednosti obarvanja

1) Prvič, s pomočjo barvanja lahko popolnoma spremenite svojo naravno barvo las do prepoznavnosti, tako da je to idealen način za spremembo slike. Poleg tega, kot ste verjetno že opazili, je barva lahko ne samo iz standardne, temveč tudi svetla, kljubovalna, kot sta rožnata in vijolična, tudi barve se lahko kombinirajo, a za to morate biti prepričani, da so skupaj v harmoniji;

2) Drugič, barvanje traja dlje kot poudarjanje, to moramo priznati. Toda za barvanje pogosto poskušajo uporabiti cenejšo barvo, da ne bi porabili denarja, potem ta barva vsebuje amoniak. Toda, na primer, za temno barvo las lahko uporabite kano ali basmo - to so naravna barvila in ne škodujejo lasem;

3) Tretjič, učinek se tako ali tako izpere. Kakor koli že, ampak po približno šestih mesecih vsekakor morate iti, bodisi barvati korenine in kodre ali pa še naprej vztrajno umivati ​​svojo novo podobo.

Kar je bolje - poudarki ali barvanje las?

Oba omenjena postopka imata seveda poleg plusov tudi minuse, o čemer bomo zdaj upoštevali.

Prvič, lasje vedno rastejo, še posebej v mladosti, vendar ne obarvajo več obarvanih kodrov, to je nekaj mesecev po posegu, da se morate ponovno oborožiti z drogami in izrezati svojo izbiro.

Naslednja pomanjkljivost je sestava barve. V salonu morda ne boste imeli vedno sreče in lasje se bodo nenadoma izkazali za nestabilne za amoniak. Da, ohranja obstojnost barve, vendar je zelo škodljiv za strukturo in stanje las. Če je mogoče, je najbolje, da ga ne uporabljate..

Zdaj velja opozoriti, da se barva, ki jo izberete, ne bo vedno izkazala za takšno, kot ste si zamislili. Kot se pogosto zgodi, se lahko izkaže, da je preveč "šibek" in ne bo mogel popolnoma prebarvati vaše trajne barve, težko je izbrati tudi primerno barvilo za že pobarvane ali poudarjene lase, možno pa je tudi!

Kaj je bolje barvati ali poudarjati lase

Moderatorji: Anonimni, lepotni administrator

poudarjanje ali barvanje ??

Punce, pogovorimo se o tej temi.

Že dolgo imam vprašanje, kaj je slabše za lase, poudarjanje ali barvanje ?? (blond)

Poudarjanje: lasje v foliji skozi celotno obdobje barvanja od 30 minut. lasje ne dihajo, poudarjeni prameni so zelo zmedeni zaradi pomembne razlike v strukturi z maso nepobarvanih, nega je posledično neenakomerna, mastne korenine in povečana puhavost gomile. Poudarjanje se izvede s supra in drugimi svetlečimi praški. Vizualno je pogosto "črtast" učinek, kar je zelo ljubiteljsko.

Barvanje: po celotnem barvanju lasje dihajo, barvanje se pojavlja s kremnimi barvami, enakomernega in enakomernega tona, nega se na splošno ne razlikuje, korenine pol tone temnejše, učinek zelo naravnega posvetlitve, sveti po celotni dolžini, barva je vedno bolj izrazita.

Lastna

 • Objave: 148
 • Pridruženo: 24. aprila 2009 11:01
 • Lokacija: Moskva
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1730
 • Pridruženo: 12. januar 2008 20:06
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

Lastna

 • Objave: 148
 • Pridruženo: 24. aprila 2009 11:01
 • Lokacija: Moskva
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1730
 • Pridruženo: 12. januar 2008 20:06
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

Lastna

 • Objave: 148
 • Pridruženo: 24. aprila 2009 11:01
 • Lokacija: Moskva
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1288
 • Pridruženo: sreda 7. maja 2008 18:55
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

poudarjanje ali barvanje?

Lastna

 • Objave: 222
 • Pridruženo: 15. avgust 2009 03:08
 • Od: kjer je toplo
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

Lastna

 • Objave: 148
 • Pridruženo: 24. aprila 2009 11:01
 • Lokacija: Moskva
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1730
 • Pridruženo: 12. januar 2008 20:06
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1074
 • Pridruženo: 12. januarja 2006 11:48
 • Lokacija: Območje Volga
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

VIP

 • Objave: 1730
 • Pridruženo: 12. januar 2008 20:06
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

aha razumel., hvala veliko.. pomeni bolj pogosto in svetlejše. kaj o tej družbi praviš?

VIP

 • Objave: 1074
 • Pridruženo: 12. januarja 2006 11:48
 • Lokacija: Območje Volga
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

poudarjanje ali barvanje?

Lastna

 • Objave: 222
 • Pridruženo: 15. avgust 2009 03:08
 • Od: kjer je toplo
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

Nisem razumel - avtor je popolnoma osvetljen (točno svetlenje, razbarvanje pomeni?) V tem primeru lahko rečem. da je poudarjanje veliko manj travmatično.
in strinjam se z drugimi mnenji.
najprej lahko vzamete nežno sestavo, svetlečo kremo, in če na to v salonu ne delujejo, potem običajni 3% oksid in nič ne poškoduje.
drugič, če vam ni všeč črtast učinek, zakaj potem sploh poudarjanje? to je barvanje s prameni, zato tukaj morate počakati na enotno barvo.
in če je dober obrtnik, potem trakov ni, je pa zelo naraven učinek izgorelih pramenov.

če bi barvanje celotne mase las z barvo, potem na eni ravni v smislu "travme" z označevanjem.

Guru

 • Objave: 5931
 • Pridruženo: Sobota, 23. julija 2005 18:40
 • Lokacija: Sankt Peterburg
 • Profil
 • Zgoraj
 • Pritožite se na to sporočilo
 • Informacije

Lastna

 • Objave: 285
 • Pridružen: Sre 07. oktober 2009 18:44
 • Lokacija: Minsk
 • Profil

Kako izbrati najboljšo barvo za poudarjanje za vaš popoln videz?

V iskanju svoje idealne podobe veliko deklet spreminja ne samo svoje obleke, temveč tudi barvo las. In jih je mogoče razumeti - zelo zanimivo je! Danes se pojavite v obliki usodne brinete - čez mesec dni - angelska blondinka in nato popolnoma pridobite nagajivo rdeče kodre.

Nekateri ne marajo drastičnih sprememb in raje naredijo barvne poudarke z uporabo poudarkov. Najpomembnejša stvar ostaja ena stvar - izbira visokokakovostnega barvila, ki ne bo samo polepšal lase, temveč tudi ne bo škodoval njihovemu zdravju. O tem, katera barva je boljša za poudarjanje v salonu in doma, na kaj naj se vodimo pri izbiri, katera ustreza komu in katera je najboljša, bomo razpravljali v našem članku.

Kako izbrati barvo za poudarjanje kodrov?

Dobra sestava mora izpolnjevati dve zahtevi - kakovostno posvetliti in nevtralizirati rumenost, ki se vedno pojavi pri posvetljevanju naravno temnih las.

Za poudarjanje doma je najbolje uporabiti pripravke brez amoniaka in za salonsko uporabo pustiti agresivna barvila, saj če se tehnologija krši, obstaja veliko tveganje, da lasje pokvarijo.

Glede na stanje las in kakšen rezultat želite doseči, uporabite naslednja orodja:

 • Toniranje balzam, šampon. Nimajo svetlečih lastnosti, ampak dajejo lase le svetlo senco. Primerno za barvne poudarke na naravno lahkih ali beljenih laseh.
 • Svetleča pena. Priročno za domačo uporabo, saj se dobro porazdeli skozi lase z glavnikom. Učinek je najbolje viden na svetlo rjavih laseh in blond.

Pobližje si oglejte svetleče pene, če želite preizkusiti kalifornijske poudarke na svojih laseh.

 • Gelirni čistilnik brez amoniaka. Najpogosteje se uporablja kot pranje ali za lahke odprte poudarke do dveh tonov.
 • Obstojna barvila Najpogostejše in cenovno ugodno zdravilo, ki ga lahko najdemo skoraj pri vsakem proizvajalcu kozmetike za lase.
 • Torej, če želite izbrati pravo sredstvo za poudarjanje, se morate odločiti, kakšen učinek želite doseči. Nato lahko začnete z izbiro določenega izdelka in proizvajalca.

  Dobra imena izdelkov in opisi

  Brez amoniaka

  L'oreal Casting Creme Gloss

  Ena najbolj priljubljenih barv brez amoniaka. Paleta 30 odtenkov vam omogoča, da izberete pravi izdelek za vsako dekle. Zaradi debele konsistence ga je enostavno razdeliti po laseh za polno barvo ali poudariti posamezne pramene za poudarjanje.

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte razvijalčevo mlečno in kremno barvo in s posebnim nasvetom na steklenici porazdelite sestavo po laseh. Pustite pol ure delovati.
  2. Po preteku časa sperite s toplo tekočo vodo. Nanesite balzam, pritrjen na barvo, namočite 3 minute in nato sperite.
  3. Lase posušite kot običajno.

  Kako dolgo traja: obstojnost barve traja do 20 pranj.

  Matrica barvne sinhronizacije

  Matrix barva, nič manj znana kot Loreal, slovi ne le zaradi nežnega učinka, temveč tudi po dodatni zasteklitvi las. Barva se pogosto uporablja tako v salonih kot doma za:

  • Barvanje.
  • Poudarki.
  • Prekrivajo sivi lasje.
  • Sijaj.

  Kako uporabiti:

  1. Barvo razredčite z aktivatorjem v razmerjih 1 do 1 in porazdelite po suhih laseh (dovoljeno je, da pramene rahlo navlažite z razpršilno steklenico za lažji nanos).
  2. Pustite 20-30 minut in nato sperite s šamponom.

  Kako dolgo traja: rezultat obarvanja traja od 3 do 4 tedne.

  Schwarzkopf Professional Igora Vibrance

  Zahvaljujoč barvi lahko dosežete natančen rezultat barvnega tona, tako kot na embalaži. Zahvaljujoč močnim negovalnim komponentam - polinezijskemu olju in ekstraktu cvetov gardenije, lasje negujejo in hidrirajo. Z njegovo pomočjo lahko lasje osvetlite za 1-2 tone, pa tudi blokirate sive lase, če ni več kot 50% celotne mase.

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte 1 do 2 kremna barvila z oksidacijskim losjonom in ga razdelite na suhe in čiste lase.
  2. Pustite delovati 10-20 minut, da delujejo, nato sperite.

  Kako dolgo traja: od 2 do 4,5 tedna, odvisno od stanja las in vrste barvanja.

  Estel Sense De Luxe

  Zaradi široke palete 75 odtenkov in razpoložljivosti je najpogostejše orodje za salonsko posvetlitev, barvanje in poudarjanje brez amonijaka. Posebnost izdelka je enakomerno in čisto obarvanje po celotni dolžini.

  Način uporabe: Barvo z kisikom zmešajte v enakih razmerjih in ga nanesite na lase. Čas osvetlitve - 20 - 25 minut.

  Da bi olajšali porazdelitev barvila, kar je še posebej pomembno za lastnike poroznih in kodrastih las, lahko lase navlažimo, potem pa je treba čas izpostavljenosti barvi podaljšati za 5-10 minut.

  Kako dolgo traja: barva traja od 4 do 8 tednov.

  Infrastruktura CHI ni dvignjena

  Najdražja in nedostopna barva, ki v celoti upraviči svojo ceno. Zahvaljujoč tehnologiji Infra No Lift se lasje ne samo obarvajo, temveč tudi globoko obnavljajo, zaradi česar dobite učinek blizu biološkanju.

  Lasje so gladki po celotni dolžini, lasne luske so zaprte, absorbirajo barvni pigment, kodri pa so videti čim bolj negovani. V 1 seji lahko dosežete osvetlitev za 8 tonov in enakomerno barvanje brez barvnih pik.

  Kako uporabljati: izdelek je namenjen salonski uporabi in se uporablja v razmerju 1 del barvila in 1 delnega oksida (20, 30 ali 40 volumnov, odvisno od želene stopnje osvetlitve).

  Kako dolgo traja: 4 do 8 tednov intenzivne barve.

  Poklicno

  Periche osebno

  Zelo barve pramenov, jih osvetlite za 3-4 tone. Primerno tako za barvanje in poudarjanje v salonu kot za dom. Ima zelo demokratično in privlačno ceno.

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte oksid in barvilo v razmerju 1 proti 1 (lahko uporabite 6, 9 in 12%, odvisno od želene stopnje razjasnjevanja).
  2. Nanesite na lase in pustite delovati 20 minut.

  Kako dolgo traja: rezultat traja 8 - 9 tednov.

  Revlon Professional

  Izdelki te linije so med kupci veliko povpraševanje, saj se natančno ujemajo z odtenki. Izdelek je nasičen z biološko aktivnimi snovmi in tekočimi barvnimi kristali. Profesionalni komplet za barvanje vključuje barve, aktivator, balzam in rokavice.

  Kako uporabiti:

  1. Barvo zmešajte s peroksidom v razmerju 1,5 do 1 (dovoljeno je le 6 in 9% oksida).
  2. Razporedite po suhih ali rahlo vlažnih laseh in pustite delovati pol ure.

  Kako dolgo traja: rezultat "sveže obarvanih kodrov" traja 4-8 tednov.

  Olapleh

  Olaplex je kompleksni postopek, namenjen predvsem obnovi zdrave strukture las. Blondiranje in obarvanje sta le dodatek, zato je učinek spremembe barve nekoliko manj izrazit kot terapevtski..

  Kako uporabiti:

  1. Lase in brisačo umijte suhe.
  2. Nanesite 3 izdelka po laseh in pustite 5 minut.
  3. Po tem času lase previdno počešite in pustite še 10 minut. Če so lasje močno poškodovani, podaljšajte čas zdravljenja za nadaljnjih 10 minut.
  4. Izperite s tekočo vodo in rezultat popravite s balzamom.

  Kako traja: stabilen rezultat se doseže s potekom 5 - 10 postopkov. Olaplex se lahko izvaja največ 1-krat na teden.

  Goldwell

  Barva obstaja od prve polovice 20. stoletja in od takrat je njena sestava doživela pomembne spremembe. Najprej je bil iz formule izključen vodikov peroksid, nato amoniak, nato pa je bila do danes pridobljena zahtevana formula super odporne svetleče barve, ki je primerna za barvanje, barvanje in poudarjanje..

  Kako uporabiti:

  1. Sestavilo za barvanje zmešamo z oksidantom in porazdelimo po laseh, pri čemer se umaknemo od korenin za 2-3 cm.
  2. Počakajte 10 minut, nato obarvajte korenine in pustite, da barva deluje pol ure.

  Kako dolgo traja: rezultat obarvanja traja od 4 do 8 tednov.

  Wella

  Profesionalna kremna barva, z dodatkom olj in vitamina B5, ki lase ovije in jih varuje pred škodljivimi vplivi sonca, suhega zraka in vročega stylinga.

  Kako uporabiti:

  1. Pripravite mešanico njihovega barvila in aktivatorja z mešanjem sestavkov v enakih razmerjih in dobljeno snov s čopičem (ali steklenico s šobo) porazdelite po laseh..
  2. Pustite delovati 25 minut in nato lase umijte s šamponom.

  Kako dolgo traja: barva ostane sveža do 15 pranj.

  Z učinkom barvanja posameznih pramenov

  Garnier nutrisse krema

  Garnier je dokaj pogost izdelek na svetovnem trgu kozmetike. Barva za lase s poudarjenim učinkom vsebuje olja iz oljke, pšenice in jojobe. Zahvaljujoč njihovemu delovanju se lasje globoko navlažijo, pigment pa se bolje zadrži v laseh.

  Kako uporabiti:

  1. Barvo in aktivator zmešajte v enakih razmerjih in porazdelite po suhih, a neopranih laseh.
  2. Pustite delovati 25 minut, nato sperite z vodo.

  Kako dolgo traja: rezultat traja od 6 do 8 tednov, odvisno od pogostosti šamponiranja.

  Majimeče

  Odličen za lase, ki so poškodovani in oslabljeni zaradi vročega stylinga, izpostavljenosti žgočemu soncu. Primerno za domače poudarjanje in posvetlitev lahkih in svetlo rjavih las, saj osvetli lase za največ 3 odtenke.

  Barvilo vsebuje čebelji vosek, ki nežno ovije lasne gredi, kar preprečuje, da bi se ob barvanju poškodovale.

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte svetlečo kremo in aktivator (razmerja so odvisna od dolžine in debeline las, v povprečju 0,5 do 1), nato dodajte kapljice kapljice po kapljicah - 6 ali 9%.
  2. S čopičem ali krtačo razporedite sestavo po laseh, pri čemer pazite, da se ne dotaknete lasišča.
  3. Pustite delovati 25-30 minut in nato sperite z vodo.

  Kako dolgo traja: rezultat obarvanja traja vsaj mesec dni. V prihodnosti lahko korenine le obarvate.

  Paleta "Intense Color"

  Dolgotrajna barva s široko paleto odtenkov od srebrne do biserne blondinke. V 1 seji sveti za 4-5 tonov. Privlačna je zaradi nizkih stroškov in razpoložljivosti. Sestavni deli barve vsebujejo oranžno olje, ki ščiti kodre med posvetljevanjem.

  Kako uporabiti:

  1. Barvo zmešamo z oksidantom v enakih razmerjih in jih s čopičem porazdelimo po laseh. Priporočljivo je, da si las ne umivate par dni pred postopkom..
  2. Počakajte 15 - 30 minut, nato sperite z vodo.

  Kako dolgo traja: 4 do 8 tednov intenzivnosti barve.

  Wella safira

  Komplet za poudarjanje doma ima med potrošniki odlične ocene. Ekonomična poraba - en paket je dovolj za pogoste poudarke na laseh srednje dolžine in debeline. Lase dobro posvetli, ne glede na to, ali je s hladnim ali toplim podtonom.

  Kako uporabiti:

  1. Lase temeljito počešite in si nadenite kapico za poudarjanje (vključeno v kompletu).
  2. Izvlecite drobne pramene s kvačkanjem.
  3. Mešanico za beljenje razporedite po laseh in pustite stati dovolj časa (odvisno od rezultata, ki ga želite doseči).
  4. Odstranite pokrovček in lase sperite.

  Kako dolgo traja: rezultat v obliki naravnih in bleščečih pramenov traja od meseca do dva in pol. Hkrati barva ne postane bolj obledela in rumena.

  Platina lorealna

  Sprva je bila pasta namenjena izključno beljenju las, kljub temu pa jo lahko uporabimo tudi za poudarjanje. Kakovostno osvetli lase v 7 odtenkih, hkrati pa jih ne škodi, zahvaljujoč čebeljemu vosku in nutreseridu v sestavi.

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte pasto z razvijalcem v razmerju 1 proti 1 ali 1 do 3, odvisno od želenega rezultata.
  2. Porazdelite po laseh in pustite 20 minut, nato sperite.

  Kako dolgo traja: 4 do 8 tednov brez barvanja korenin.

  Barvno

  Estel

  Največjo barvo za barvno poudarjanje ponuja proizvajalec Estel, med najbolj priljubljenimi pa so:

  • Estel Play je novost množičnega trga, predstavljena v 7 svetlih in izjemnih odtenkih. Barva se posvetli za 2-4 tone, vendar je najbolj presenetljiv rezultat mogoče doseči s predhodnim posvetljevanjem.
  • ESSEX Lumen je kot nalašč za vas, če želite barvati lase brez predhodnega beljenja. Korektor mešamo v enakih razmerjih s kisikom (3, 6 in 9%).
  • Solo Contrast - serija vsebuje 6 barvnih odtenkov, ki so kot nalašč za poudarjanje in toniranje las. Za 1 postopek lahko dosežete trajen posvetlitveni učinek 6 ton ali več.

  Matrica SoRED

  Niz barvnih poudarkov v odtenkih rdeče. Živahne barvne poudarke lahko dosežete tudi na temnih laseh brez predhodnega beljenja.

  Kako uporabiti:

  1. Domače barvanje ne bo trajalo več kot 20 minut - za to zmešajte kremno barvo v enakih razmerjih s sredstvom za oksigenacijo in nanesite na lase.
  2. Po preteku časa izperite z vodo in uživajte v rezultatu!

  Kako dolgo živite: učinek bo trajal 20 ali več pranj glave.

  Kraljevske modne luči Igora

  Zagotavlja 5 stopenj osvetlitve. Zahvaljujoč tehnologiji "ultraintenzivnih pigmentov" lahko dolgo časa dosežete svetle in nasičene barve.

  Skrbljiva formula barve Igora zagotavlja gladko teksturo in nežno kondicioniranje.

  obstaja ena pomembna lastnost - Igora Royal Fashion Lights se meša z le 12% kisika.

  Kremna

  Wella blondcolor

  Set za blond, ki se pogosto uporablja tudi za poudarjanje doma. Set vključuje prah, kremno barvo, blond gel in sistem za samodejno krmiljenje, ki zagotavlja posvetlitev las do 6 tonov brez škode za njihovo zdravje.

  Kako uporabiti:

  1. Sestavine med seboj zmešajte v enakih razmerjih in jih razdelite po laseh s posebno krtačo.
  2. Pustite delovati 25 minut, nato sperite z vodo in nanesite balzam.

  Traja: do 6 tednov intenzivne barve.

  Matrix Extra Blonde

  Priljubljena barva za poudarjanje, ki med postopkom barvanja nevtralizira rumeni pigment. Za pogumna dekleta obstaja paleta svetlih in izjemnih odtenkov..

  Kako uporabiti:

  1. Zmešajte barvo z oksigenatom v enakih razmerjih (uporabite lahko 6 in 9%).
  2. Izdelek razmažite po laseh s čopičem ali s kapico za poudarjanje. Čas izpostavljenosti je 10-15 minut, odvisno od želenega rezultata.

  Kako dolgo traja: tudi najsvetlejši odtenki ohranijo svežino 4-6 tednov.

  Garnier olia

  Še ena barva z množičnega trga, v katero so se zaljubila dekleta zaradi svoje varčne sestave, bogate z naravnimi olji in neverjetnim rezultatom barvanja s tonom. Prvotno je bil namenjen barvanju, vendar ga je mogoče uporabiti za mehke poudarke. Barva nad sive lase in skrbi za stanje las. Ima precej prijetne in nevsiljive arome.

  Kako uporabiti:

  1. Stisnite barvilo v steklenico z aktivatorjem, močno stresite in porazdelite po celotni dolžini las s pomočjo šobe.
  2. Pustite delovati 25 minut, nato sperite z vodo in uporabite posebno balzam za balzam.

  Kako dolgo traja: barva traja 3 - 8 tednov.

  Ocena najboljših proizvajalcev

  Iz matrike

  • Matrix Light Master in ColorGraphics Lift & Tone so zasnovani za intenzivno posvetlitev tudi naravno temnih las. Široko se uporablja za poudarjanje in barvanje ombre.
  • Matrix SoRED (Barvno poudarjanje) - serija, ustvarjena za dekleta, ki sanjajo o ognjenih kodrih. Z interakcijo z naravnim pigmentom v laseh barvilo ohranja strukturo lasne gredi, balzam za nego kože pa jih naredi mehke in sijoče..
  • Matrix Ultra Blonde je sistem, ki vam omogoča, da popolno blondinko dobite tudi na temnih laseh prvič, tako da zaobidete svetlobni oder. Ne suši in ne draži.

  Iz Indole

  • Stalna negovalna barva Indola stroke - široka paleta odtenkov in 100% barvno ujemanje - zato barvo Indola cenijo tako barvni profesionalci kot njihove stranke. Odtenki se med seboj enostavno mešajo, tako da lahko dobite nove barvne rešitve za poudarjanje. Zahvaljujoč formuli Nutri-Care Complex lasje ne samo da dobijo novo barvo, ampak se krepijo tudi od znotraj in zunaj.
  • Profession PCC je relativno novejše trajno barvilo kot prejšnje, ki vključuje barvno tehnologijo pikslov. Z njim lahko dosežete ne samo svetle odtenke, temveč tudi bleščeče sijaj..
  • Blonde Expert - svetlobni odtenki s tehnologijo Hair-Bond vam omogočajo, da v 1 postopku dosežete 4-5-krat posvetlitev. Sestava temelji na sestavinah naravnega izvora, zaradi katerih lasje postanejo svetlejši, ne da bi se poškodovali.

  Iz Igore

  • Modne luči - 6 ultra pigmentiranih odtenkov z ojačevalcem barve in 12% oljnim kisikom. V 1 seji lahko dosežete ne samo kolosalno osvetlitev, temveč tudi obarvanje v nenavadnih svetlih barvah. Barva se uporablja za poudarjanje in raztezanje barv..
  • Absoluti - namenjeni za poudarjanje tankih in šibkih las z nizko pigmentacijo zaradi sprememb, povezanih s starostjo. Vsebuje dvojno količino pigmenta ter kolagena in siliamina.
  • Royal - serija vsebuje vse glavne odtenke od črne do blond. Odlično pokriva sive lase, pa tudi prejšnjo barvo.

  Poudarjanje je morda najbolj nežna vrsta barvanja, vendar le kakovostna barvila lahko naredijo resnično varno za lase. Pri izbiri bodite vedno pozorni na sestavo in preberite ocene drugih potrošnikov.