Kaj storiti, če imate malo moči in veliko dela?

Dan pridobiva na veljavi. Impresiven seznam opravkov je trikrat večji od razpoložljive moči. Utrujenost nastopi, preden je prečrtana prva postavka. Kaj storiti?

Če želite rešiti to težavo, morate znova razmisliti o svojem odnosu do dela in počitka..

Uvedba novih navad samoorganiziranja vam bo pomagala varčno porabljati energijo, ostati produktivna ves dan in ne izgubiti želje po ustvarjanju in uživanju v življenju, ne glede na dan v tednu..

1. pravilo: Zbudi se nasmejan. Jutro mora biti prijazno
Foto: pixabay.com

Ustvarite sebi prijeten 10-15 minutni jutranji ritual. To je lahko okusen zajtrk, sprehod, poživljajoč tuš, branje

Prebujanje v veselem pričakovanju prihajajočega, čeprav majhnega, užitek izboljšuje razpoloženje in vliva optimizem.

Načrtujte tudi dejanski čas bujenja 20 minut po zvonjenju alarma. Ta čas izkoristite za meditacijo, trans, postopni izhod iz stanja spanja. Takšen pristop k urejanju ure zjutraj vas bo zdrav in pomagal vam neboleče preiti na naslednji dan..

2. pravilo: v prvi uri se spoprijeti z najtežjimi težavami. Rešite najtežja vprašanja v prvi uri
Foto: pixabay.com

Tega, kar ne storite takoj, bo verjetno spet odloženo za nedoločen čas. Praviloma neprijetne postavke, povezane s težkimi pogajanji, ki zahtevajo znatne energijske in duševne izdatke, sodijo v zaostanke poslovnega načrtovanja..

Vendar pa od dejstva, da jih odložite, ne bodo izginile, ampak bodo (na podzavestni ravni) še naprej sipale moč od vas..

Zato najprej, ko ste še vedno polni moči in energije, opravite potrebne klice, zajahajte težko dostopne višine.

Spoznanje, da ste naredili še en korak k svojemu velikemu cilju, vas motivira, razveseljuje in vam daje moč za preostanek dneva..

3. pravilo: Odmori. Odmori se
Foto: pixabay.com

Bodite pozorni na pogostost, s katero se počutite zaspani, letargija in želja, da "sedite tako".

Približno vsake 1-2 ure naši možgani potrebujejo počitek. Zanemarjanje njegovih potreb obljublja hitro izčrpanost. Delali boste napake, postali moteni in pozabljivi, pojavili se bodo glavoboli in številni drugi psihosomatski simptomi.

Zato ustvarite opomnik zase. Vklopite časovnik ali alarm, ki vas vsake 1 do 2 uri opomni, da si vzamete 10-15 minutni počitek. Po 4-5 urah si vzemite dolg urni odmor.

Pravilo # 4: Počivajte s preklopom. Preklopi na počitek
Foto: pixabay.com

Obstajajo tri glavna področja:

 • čustveni (občutki, izkušnje, komunikacija z ljubljenimi);
 • intelektualni (informiranje, usposabljanje);
 • fizična (telesna vadba, učinki na telo).

Če se torej ukvarjate fizično, se boste za pravilen počitek morali preusmeriti na intelektualno ali čustveno sfero. Če je vaša dejavnost povezana z znanostjo, potem se morate motiti s telesnimi vajami ali dobiti čustveni naboj..

Ko pozornost usmerite na območje, ki ni bilo vključeno, omogočite možganom, da si opomorejo in poravnajo ravnovesje v vseh smereh..

Pravilo 5: odjavite se od nepotrebnih pošiljk. Odjavite se od nepotrebnih pošiljk
Foto: pixabay.com

Vse vrste oglaševanja, promocij in super ponudb najdejo svoje kupce in se obilno naselijo med pomembnimi črkami in dolgo pričakovanimi sporočili. Če izgubite nadzor nad njimi, potem pri delu s pošto začnete doživljati nič manj utrujenosti kot po plevenju na vrtu.

Če želite varčevati z energijo in ne izgubljati energije, preglejte svoj poštni seznam. Večina jih je že zdavnaj izgubila pomen, vendar še naprej jemljejo čas in energijo. Po čiščenju prostora se boste počutili manj utrujeni in veliko bolj veseli..

Pravilo # 6: Pazite na svoj čas. Poskrbite za svoj čas
Foto: pixabay.com

Zagotovo ste seznanjeni z občutkom utrujenosti po dolgi čakalni vrsti ali prometnem zastoju. Kljub zunanji nedejavnosti porabite ogromno energije za notranji boj s svojim draženjem, tesnobo, sitnostjo

Da bi ohranili delovno sposobnost in dobro razpoloženje med prisilnim odmorom, se vključite v branje, poslušanje koristnih informacij ali reševanje vprašanj, ki ne zahtevajo vaše neposredne navzočnosti. Olajšal bo stres in vam pomagal premikati v predvidenih smereh..

Pravilo # 7: Privoščite si cel vikend. Imejte cel vikend
Foto: pixabay.com

Pred vikendom načrtujte zabavne aktivnosti. Zaželeno je, da so za vas popolnoma novi, dajejo sveže vtise in čustva.

Dovolite si, da se popolnoma odvrnete od vrveža, vstanite brez budilke, izklopite telefon, organizirajte si "dan izpolnitve želja".

To vam bo omogočilo, da boste začutili vsestranskost sveta, vas rešili pred notranjo stagnacijo, vas napolnili z novo energijo in se čez nekaj dni vrnili k svojim nalogam popolnoma prenovljeni in sveži..

Torej, le nekaj dobrih navad, dobro organiziran dan in sposobnost slišati sebe vam bodo pomagali ostati produktivni, navdušeni nad življenjem in strastjo. Ne pozabite počivati, razvajati se, sanjati in uspelo vam bo!

Domača naloga je preveč zamudna: kaj storiti?

Kako prenehati opravljati domače naloge z otrokom

Ko otrok preživi ure za domače naloge, zlasti v osnovni šoli, starši to situacijo upravičeno ocenijo kot nenormalno in začnejo pomagati - prevzamejo predstavitve in poročila, se povežejo z reševanjem problemov in primerov. Če le otrok ne dobi slabe ocene. Vendar obstaja tudi nasproten pogled na šolski stres in neuspeh - da so koristne za odraščanje. Tega stališča se drži avtorice knjige "Dar neuspeha" Jessica Layhey. Kaj misliš?

Domače naloge so lahko različne: priprava na vaje in teste, nagrajujoča in nesmiselna, zabavna in naravnost boleča. Toda ne glede na to, o kakšni domači nalogi govorimo, in ne glede na to, kako se vi osebno počutite glede njenih ciljev in smiselnosti, je domača naloga v vsakem primeru za otroka, ne za vas. Vaša odgovornost je, da podprete. Spodbujajte, usmerjajte otrokovo pozornost, ko je majhen, in ko odraste - jasno oblikujte zahteve zanj in ne bo več plezal.

Ne delajte domače naloge z otrokom - za njegovo prihodnost

Da, vem, vem: lažje je reči kot narediti. Ne gre tako težko odstopiti in otroku dati samostojnosti, ko je naloga dovolj preprosta - na primer za reševanje standardnih primerov - ali ko rok za velik projekt varno prihaja nekje v daljni prihodnosti. Ko pa cvili in se pritožuje kot "nočem narediti domače naloge" in "zelo težko!" prerasli v krik, obstaja skušnjava, da vzamemo vse v svoje roke ali preprosto predlagamo pravilen odgovor, da se to mučenje ustavi in ​​se vsi družinski člani lahko vrnejo v normalno življenje.

Ne morete se prepustiti tej skušnjavi. Ti stresni trenutki, ko otrokova stopnja frustracije ni več na lestvici, so dragocena priložnost za razvoj prizadevnosti, vztrajnosti in prizadevnosti. Otrok se samo nauči, da ne bo popustil in se boril do konca, ko mu je težko, ko je že prepričan, da se mu ne bo nič izteklo, ko trpi za posledicami lastnega odlašanja ali nezmožnosti načrtovanja. Tukaj ne bi smeli samo stopiti korak nazaj, ampak popolnoma zapustiti..

Morda se zdi, da od posega ne bo veliko težav, vendar se tovrstna škoda nabere kumulativno. Vsakič, ko prestrežete neko nalogo in otroka rešite pred tem, da bi moral rešiti težko matematično težavo ali napisati znanstveni članek, spodkopavate njihovo samozavest in samostojnost. Če želite sami obvladati nalogo, je močna spodbuda, nagrada je veliko bolj dragocena kot ocene in rezultati testov. Osredotočite se na dolgoročno.

Kmalu bo naloga, nad katero se je otrok spopadel polnoči, pozabljena; morda se niti ne spomni, kako se mu je zdel ta plakat ali ta naloga preveč naporna. Pozabil bo specifike, a to bo ostalo: dolgoročne koristne posledice tistih ur, ko je samostojno razumel matematični problem ali izvedel znanstveni eksperiment do samega konca, dokler ni prejel lastnih rezultatov..

Da, morda bo moral otrok razočarati v svojih prizadevanjih ali celo v svojih sposobnostih, če se bo naslednje jutro pred učiteljem in sošolci pojavil z napačnim odgovorom, vendar taka spoznanja potrebuje. Vaša odgovornost ni, da otroka rešite pred razočaranji in neprijetnimi situacijami, temveč da sočustvujete, mu podpirate in mu pomagate najti moč in spretnosti v sebi, da bo lahko opravil naslednjo nalogo.

Naj otrok naredi isto odkritje, ki ga je naredila tu šolarka, ki se je sredi noči borila z matematiko in s svojim notranjim glasom..

Nekega večera, ko sem se spoprijel z zadnjo posebno težko težavo iz matematike, sem nenadoma pomislil: "Kaj pa, če se ne boš boril s dokazom? Če samo obupaš?" Vedel sem, da bom na koncu dokončal delo, vendar bo trajalo dolgo in preprosto nisem hotel sedeti. Dolgo sem razmišljal o tem in na koncu zložil učbenike ter šel spat - vendar sem se nekaj ur pozneje zbudil: prebudila me je želja, da bi končal delo. Okoli ene ure zjutraj sem skočil in prinesel potrebne dokaze. Čeprav sem bil strašno utrujen, sem se počutil odlično in vedel sem, da sem opravil odlično delo. Že dolgo nisem bila tako zadovoljna s seboj in s šolo.

Koliko sprašujejo doma v ZDA

Ta šolarka je očitno koristila boj ena na ena z matematično nalogo, čeprav se starši, učitelji in novinarji ostro prepirajo, ali ima domača naloga sploh kakšno pedagoško vrednost. Nacionalno izobraževalno združenje (NEA) je v svojem raziskovalnem središču o domačih nalogah ugotovilo: "Preobremenjenost z domačimi nalogami je prej izjema kot pravilo." Združenje je še potrdilo, da "večina ameriških študentov, ne glede na oceno, domačim nalogam nameni manj kot eno uro na dan, in to že skoraj vseh 50 let.".

Kar zadeva "krizo domačih nalog" - zdaj so se naloge povečale le za dve kategoriji učencev: za osnovnošolce (ki jih tradicionalno sploh niso obremenjevali) in za specializirane (gimnazijske, licejske itd.) Razrede, namenjene pripravi na univerza. V nasprotju s tem obseg nalog v srednjih in visokih razredih večine šol, zlasti tistih, ki si ne prizadevajo za velike dosežke, ostaja stabilen od petdesetih let prejšnjega stoletja, v šolah prikrajšanih območij, katerih diplomanti pa nič ne računajo, domačih nalog skorajda ni..

Smernice Nacionalnega združenja staršev in učiteljev (National PTA) so standard, v skladu s katerim večina šol preverja domače naloge, in te smernice izhajajo iz najbolj verodostojnih raziskav o učinkovitosti časa, porabljenega za domače naloge: 10–20 minut na dan za prvošolce in več kot 10 minut v vsakem naslednjem razredu.

Če otrok opravi domačo nalogo pred mrakom

Če se otrok pritožuje, da si vzame preveč časa za domače naloge ali sploh ne uspe narediti vsega, svetujem staršem, da najprej hitro pregledajo vse točke s spodnjega seznama in se o tej situaciji pogovorijo z učiteljem..

 • Preverite otrokov vid in sluh. Težave z njimi lahko vodijo k slabšemu razumevanju in zmanjšanju rezultatov učenja..
 • Poskrbite, da bo vaš otrok dovolj spal. Po podatkih ameriških centrov za nadzor in preprečevanje bolezni dojenčki potrebujejo 11-13 ur spanja, 5-10 ur potrebujejo 10-11 ur, najstniki pa 8.5-9.25 ur spijo vsako noč. Zmanjšan spanec vpliva na koncentracijo, spomin, pozornost, sposobnosti, izvršilno funkcijo in vedenje.
 • Pobližje si oglejte, kako se sama naloga opravi. Ko slišim od staršev, da otrok več ur sedi nad zvezkom, med odmorom ali samostojno nalogo v razredu poskušam diskretno slediti temu učencu. Nekateri fantje na videz delajo, toda če pogledam natančno, sem prepričan, da zapravljajo veliko časa, skačejo od naloge do naloge, se zaganjajo in mečejo, nesmiselno nekaj piskajo. In to brez pametnega telefona, računalnika in drugih motenj.

Če se vam zdi, da je preveč nalog, poskusite doma to vajo: sedite zraven svojega otroka, medtem ko ta opravlja nalogo, in si zabeležite trenutke, ko se giblje naprej, in ko počne vse vrste neumnosti ali izgublja čas. Tako boste dobili objektivno predstavo o tem, koliko časa v agregatu porabite za resnično delo..

Če se vam "čisti čas" še vedno zdi predolg, potem določite, kateri predmeti so za to najbolj "krivi", in se s previsoko delovno obremenitvijo pogovorite z ustreznimi učitelji..

Če vam učitelji rečejo, da je vaš otrok v manjšini in otroci porabijo več kot razumno veliko časa za domače naloge, poskusite Recept za čas..

Izvedba eksperimenta

Časovni recept je izumila učiteljica matematike Alison Gorman, srednješolska učiteljica. Opozorila je na dejstvo, da se nekateri učenci dolgo časa ukvarjajo z nalogami doma, vendar v učilnici, ko so enaki primeri dodeljeni samostojnemu delu, ni motenj in je določen omejen čas, ti fantje uspejo svoje delo dokončati pravočasno, včasih pa celo prej, kot je potrebno..

Recept za čas je videti takole: ugotovite, kateri artikel vam vzame največ časa vašega otroka in izračunajte, koliko časa traja vsak dan. Recimo, da je matematika. Če učenec porabi uro in pol, zmanjša čas na polovico, nastavi časovnik za 45 minut in opozori, da ko se ta čas izteče, bo matematike konec in mora iti na druge predmete. Nastavite časovnik, da ga bo vaš otrok lahko videl in gledal, kako čas mineva..

Opozori vas, da ne bi smeli porabiti pol ure za prvi primer - potem se v 45 minutah ne boste mogli spoprijeti s celotno nalogo, čas morate pravilno izračunati. In veste kaj? Devet od desetih, bo vaš študent izpolnil rok..

Vnaprej se pogovorite z učiteljem in opozorite na načrtovani eksperiment: z veliko verjetnostjo se bo učitelj strinjal, da bo otroku dal nekaj časa za sprostitev. Vsaj opozorjen bo na to, zakaj lahko eden ali dva primera ostaneta nedokončana, zato mu bodo koristili tudi ti podatki. Znal bo ugotoviti, katere vrste nalog otroku povzročajo težave, na njegovi strani pa bo učencem pomagal izkoristiti recept za čas..

Kaj storiti, če se je nabralo veliko študentskega dolga

Otrok je zamudil veliko spletnih seminarjev, zaostanki domačih nalog se pomnožijo, poročila o napredku so obarvana rdeče. Znane razmere? Na žalost lahko kateri koli otrok zaostaja, četudi se je pred tem uspešno spoprijel s študijem..

Prva reakcija staršev je, da odvzame telefon, jim odvzame igre in žepnino ter prepove komuniciranje s prijatelji. Le redko pomaga. Običajno si otrok želi, vendar ne ve, kako se spoprijeti z blokadami v šoli. In težka situacija je dober razlog, da se naučimo reševati izobraževalne krize..

Faza 1. Ugotavljanje vzrokov

Najprej ugotovite, zakaj je otrok začel zaostajati..

Je bil bolan? Ali imate težave s pozornostjo, zaznavanjem, spominom? To se običajno zgodi ob prehodu na novo stopnjo izobraževanja - v 5. ali 9. razred. Najstniki imajo lahko težave s prijatelji, depresijo med puberteto. In pogosto moč za študij ne ostane zaradi atmosfere v družini.

Razumevanje vzrokov bo pomagalo odpraviti posledice. Pomembno je ugotoviti, kako učinkovit je otrok zdaj, s kakšno obremenitvijo se lahko spoprime.

Korak 2. Ocena obsega problema

Otrok se morda ne zaveda, da je izgubil nadzor nad situacijo in dolgovi rastejo kot snežna kepa. Ugotovite, koliko lekcij in domačih nalog je zamujenih, pri katerih predmetih, katere teme so najbolj "prizadete".

Na domači šoli Foxford udeležbo učencev in uspešnost spremljajo mentorji. Če otrok začne rasti "repov", mentor takoj obvesti starše.

Če je kriza že v polnem razmahu, lahko mentor pomaga oceniti obseg težave in narediti načrt za odpravo zaostalih plačil..

Faza 3. Načrtovanje

Ko je ocenil velikost slona, ​​ki ga je treba pojesti, ga je treba razdeliti na koščke in razumeti, v kakšnem vrstnem redu in s kakšno hitrostjo ga je bolje pojesti..

Ustvari tabelo na papirju ali v elektronski obliki s študentskim dolgom. Navedite, do kdaj je treba opraviti to količino dela, kakšen mora biti rezultat.

Kot primer - tabela s popolnim povzetkom napredka pri vseh predmetih, ki jo je sestavil oče učenca "Foxford Home School" Vyacheslav Kosciuszko.

Poskusite vključiti absolutno vse dejavnosti v otrokov urnik: od spletnih tečajev in sestankov s kustosom do bazena in izletov pri babici. V načrte dodajte dodaten čas za napake (če zbolite, ugasnite luči, "pozabite in ocenite"). Ne pozabite, da so načrti redko popolni in se pogosto spreminjajo..

Faza 4. Revizija virov

Pripravite se na rešitev kolapsa učenja.

 • Prepričajte se, da imate vse, kar potrebujete za študij: tečaje, učbenike, atlase, zvezke, pisalne potrebščine. Če kaj manjka, kupite.
 • Organizirajte svoje zapiske: zapiske razporedite po kronološkem zaporedju, napišite manjkajoče teme.
 • Natisnite in prikažite svoj dnevni urnik, predmetne vizualne pripomočke, pomembne opomnike z opomniki.

Pomembno je, da to storite s svojim otrokom. Dajte mu občutek, da ni sam s težavo, in poglejte, kako se lahko sprosti kakšen kaos.

Korak 5. Koordinacija postopka

Bodite iskreni: imate dovolj časa in potrpljenja, da redno spremljate otrokov načrt in si postavljate nove cilje? Če ni priložnosti, da se potopite v postopek ali, ko sedite za poukom, vsakič padete v bes, je potreben asistent.

Vsak družinski član lahko prevzame vlogo koordinatorja izobraževalnega procesa. Glavna stvar je, da ima dovolj časa in je uravnotežen. Kričanje in pripombe v duhu "Treba je bilo učiti!", "Kako tega ne veš!" itd.

Najbolje je, da težko nalogo vodenja izobraževalnega procesa zaupate poklicnemu kustosu ali mentorju.

Faza 6. Podvrste in popravki tečajev

Pogovorite se s študentom in moderatorjem (če obstaja), kaj deluje in kaj ne deluje enkrat ali dvakrat na mesec. Otroka vprašajte, kaj mu pomaga, da se ne moti, spremlja čas in upošteva roke. Katere strategije učenja delujejo in katere niso zelo dobre, česa bi se še rad naučil, kakšnih veščin mu primanjkuje. Če najdete luknje, ki ovirajo napredek, takoj prilagodite načrt.

Pomagajte otroku razumeti sebe, razviti svoje lastne izobraževalne metode.

Ne uporabljajte enkratnih napak kot dokaz, da načrt ne deluje. A tudi ne sprostite se pred časom. Preizkusite svoje znanje s testi in domačimi ustnimi "izpiti".

In zapomnite si: vsaka kriza je priložnost za rast, neuspeh pa je razlog, da se česa naučimo. Vso srečo!

11 trikov, s katerimi boste lahko shujšali, tudi če mislite, da nimate volje

Fantje, svoje srce in dušo smo dali v Bright Side. Hvala za to,
da odkrivate to lepoto. Hvala za navdih in goosebumps.
Pridružite se nam na Facebooku in VKontakteu

Kako pogosto se odločimo izgubiti odvečne kilograme "od ponedeljka" ali pred kakšnim pomembnim dogodkom - in odpovemo se na pol poti, ker nismo pripravljeni na resne napore? Toda koraki ne smejo biti veliki: do cilja lahko greste v majhnih, a učinkovitih korakih. Kako shujšati z upoštevanjem enostavnih pravil in vsak dan malo spremenite svoje življenje?

V podjetju Bright Side smo zbrali majhne trike, ki vam pomagajo hitreje shujšati in ne pritiskajo na glavo, saj vam za njihovo izvajanje ni treba porabiti veliko energije..

1. Nevidna aktivnost

Pravilo izgube teže je preprosto: porabiti morate več kalorij, kot jih porabite. Redne vadbe v fitnesu pri tem veliko pomagajo, a kako pogosto zaradi lenobe zavrnemo načrtovane vaje! Bodite aktivni čez dan, med dnevnimi aktivnostmi. Gledanje oddaje? Naredite več sklopov push-up, lunges ali stojte na deski. Ščetkanje zob? Zakaj ne bi počepnili?

Fitnes trenerji govorijo o tem, da so aktivni po vsakem obroku, da pomagajo prebavi in ​​izgorevajo odvečne kalorije. Po kosilu ne sedite za svojo mizo in po večerji ne padajte nazaj na kavč. Hodite vsaj 10 minut. Približno 20-30 minut po obroku si lahko dovolite veliko obremenitev - naredite preproste vaje.

2. Uporabljamo peti okus

Kuharji razlikujejo pet vrst okusa: slano, sladko, kislo, grenko in umami.

Umami je namig okusa, ki ga najdemo v sojini omaki, brokoliju, šampinjonih, orehih. Verjame se, da ima poseben učinek na receptorje in se hitreje počuti polnejše. Jedi dodajte malo sojine omake, vendar ne pozabite na precej veliko količino soli v njeni sestavi in ​​zmanjšajte njen običajni delež v jedi.

3. Dodajte začimbe

Nekatere začimbe lahko vplivajo na presnovo. Med najbolj priljubljenimi dodatki so cimet, kurkuma, rdeča paprika, ingver..

Če malo zmanjšate vnos soli in dodate začimbe k prehrani, lahko pospešite metabolizem. Poleg tega imajo začimbe še druge koristne lastnosti:

 • Cimet znižuje krvni sladkor.
 • Ingver izboljšuje stanje kože, normalizira prebavo.
 • Rdeča paprika uravnava delo krvnih žil, odstranjuje odvečno tekočino iz telesa.
 • Kurkuma lajša vnetja, izboljša delovanje žolčnika.

4. Pijemo hladno vodo

Kot pravijo, je okus vode odvisen od njene temperature. Dejansko večina ljudi ne mara piti tople vode, ampak jo bodo z užitkom pili z ledom. Če ni posebnih kontraindikacij, pijte dnevno količino hladne vode. To bo prisililo telo, da porabi več kalorij, da se ogreje za absorpcijo. Čeprav ti odpadki niso zelo pomembni (porabili boste približno 8-15 več kalorij, če popijete manjši kozarec vode), pa se bo njihovo število čez dan znatno povečalo..

Obstaja tudi tako imenovana "ledena dieta", po kateri je treba hrano čez dan jemati hladno ravno zato, da se telo prisili, da se segreje in porabi kalorije.

5. Kratek sprehod

Ni težko malo spremeniti svojih dnevnih navad in se prisiliti, da več hodite..

Avto postavite na dlje parkirišče, prehodite nekaj postankov, ki jih običajno prehodite, sprehodite se v času kosila, ko ste razpoloženi - vsa ta preprosta dejanja vam bodo pomagala, da boste dnevno pokurili več kalorij in izboljšali delovanje žil. Povečajte tempo svojih sprehodov, privoščite jim vsakdanji mali ritual - in kmalu boste opazili, kako teža odhaja in se izboljšuje zdravstveno stanje..

Menimo, da bi morali biti svobodnjaki še posebej pozorni na svojo telesno aktivnost, saj ni tako enostavno prisiliti se, da zapustite hišo, če za to ni dobrega razloga..

6. Zavajajoče oči

Eden od najučinkovitejših načinov za hujšanje je zmanjšanje velikosti porcij. Oči, za njimi pa se želodec lahko prevari.

Velike koščke narežite na manjše koščke in hrano položite v manjše krožnike, da ustvarite občutek, da je več hrane, kot je v resnici. Čeprav je to z vidika etikete napačno, je pri izgubi teže zelo učinkovito..

7. Zmanjšanje vsebnosti kalorij v jabolkah

Jabolka, zlasti kisla jabolka, spodbujajo proizvodnjo želodčnega soka in spodbujajo apetit. Imajo pa paradoksalen učinek: če pojeste 1 jabolko 15 minut pred vsakim obrokom, se skupna vsebnost kalorij na dan zmanjša za 150-200 kalorij.

Nekateri nutricionisti to pripisujejo dejstvu, da jemo manj zaradi dejstva, da je želodec že delno poln, drugi pa pravijo, da je to učinek visoke vsebnosti vlaknin: metabolizem se pospeši.

8. Iz prehrane odstranimo tisto, s čimer se zlahka ločimo

Vse preveč restriktivne diete se pogosto končajo v enem - razpadu. Zato pri zasledovanju zdrave prehrane ni treba narediti preveč ostrih korakov. Iz prehrane izločite tisto, kar lahko storite brez, vendar jejte po navadi ali v poskusu "žvečenja" dolgčasa ali stresa.

Ne morete živeti brez čokolade, a ste mirni pri peki? Vredno ga je odstraniti in pozabiti, majhne zmage pa vas motivirajo, da nadaljujete..

9. Uporaba moči barve

Izkazalo se je, da barva vpliva na apetit, modra pa je prepoznana kot najbolj neprilagojena. Menijo, da je hrana na krožnikih te barve videti manj privlačna, poleg tega vpliva na podzavest - in jemo manj.

Tudi druge barve imajo svoje lastnosti. Roza velja za najbolj dišečo, lahko poudari nežne arome sladice, po uživanju vonja pa ne želite več jesti preveč. Bele plošče veljajo za nevtralne, oranžne ali rumene pa apetit.

10. Dodamo vitamine, ki pospešijo presnovo

Zakaj mislite, da je poleti lažje shujšati? To se zgodi ne samo zaradi spremembe prehrane, ampak tudi zato, ker je telo poleti nasičeno z vitaminom D, kar bistveno pospeši presnovo. Ali je zunaj okno in piha zunaj okna? V prehrano vključite vitamin D tako, da v jedilnik dodate ribe, maslo, jetra trske, jajca.

Vredno je biti pozoren na tak element, kot je krom: znižuje raven inzulina in zavira apetit. Največ kroma je v poru, solati, ribah in morskih sadežih, leči in stročnicah.

11. Dišave, ki vam pomagajo shujšati

Nekatere arome lahko vplivajo na apetit in na to temo so bile izvedene študije s sodelovanjem prostovoljcev. Testi so potrdili, da so ljudje, ki so vdihavali vonje poprove mete, jabolk, banan in grenivke, manj lačni in posledično manj jedli..

Poleg tega na apetit vplivajo tudi nekatere cvetne arome: sivka, vrtnica, jasmin. Verjame se, da vplivajo na podzavest, pomagajo nadzirati apetit in ustvarjajo občutek veselja in spokojnosti..

In katera dejanja vam pomagajo pri učinkovitem hujšanju? Delite v komentarjih.

Kaj storiti, če prenajedemo

Vsi ljudje se, vsaj občasno, soočajo s prenajedanjem. To ne preseneča. Hrana privlači in privlači. Še posebej v trenutkih pogostitev, praznikov. To se zgodi ne glede na prisotnost ali odsotnost odvečne teže. Med hujšanjem za dekleta (praviloma gre za toge diete) obstaja velika verjetnost okvare.

Toda kaj morate storiti, če prenajedite? To je zelo neprijetno. Vendar pa obstajajo načini, kako malce omiliti učinke prenajedanja, izboljšati počutje..

Razlogi za prenajedanje

Preden razumete, kaj storiti in kako se spoprijeti s to težavo, si poglejmo razloge za prenajedanje. Veliko jih je:

 • Fiziološka. Veliko ljudi prehitro poje. In zaradi tega signal nasičenosti nima časa, da bi pravočasno prišel do možganov (signal običajno prispe po 15-20 minutah). Zato nutricionisti svetujejo, da vstanete s stola rahlo lačni. In nekaj zmoti žejo lakote. Da se to ne bi zgodilo, bi morali piti vodo 30 minut pred obrokom. Pomanjkanje hormona veselja (serotonina) lahko povzroči tudi prenajedanje. Prav zaradi tega nekateri "zagrabijo" svojo žalost. Toda včasih se zaradi prekomernega uživanja hrane pojavi problem z endokrinim sistemom..
 • Vpliv družbe. Tu je zelo pomembno javno mnenje. Zato ljudje na zabavi pogosto prenajedajo, saj se bojijo, da bi gostiteljico užalili. Prav tako resnično ne želim užaliti sorodnikov. Zato je biti njihov gost zelo preprost. Včasih, tudi ko smo doma, ne želimo pustiti hrane na krožniku in končati jesti, četudi smo že polni. In, ko smo v restavraciji naročili drago jed, bomo vsekakor drobtino dokončali. Zgodi se, da pride do okvare med dieto. Ne morejo vsi stoično stati.
 • Psihološki. Stres na delovnem mestu in težave v osebnem življenju lahko sprožijo prenajedanje. In če to spremlja alkohol, potem se verjetnost okvare in nenadzorovanega uživanja hrane znatno poveča. Še posebej pogosto se dekleta, ko so žalostna, "razveselijo" s čokolado. Pogosto se ob koncu delovnega tedna pojavi tudi nenadzorovano prehranjevanje. Nekateri imajo ob vikendih prave praznike.

Kaj storiti, če prenajedite maščobno, sladko ali katero drugo težko hrano? O tem bomo govorili kasneje..

Simptomi prenajedanja

Obstajajo številni simptomi, ki vam lahko povedo, da je bilo zaužito preveč hrane. Tu so glavne:

 • Bolečina, teža, nelagodje v trebuhu. To je posledica preveč raztezanja želodčnih sten. In slabo prežvečena hrana lahko poškoduje stene želodca..
 • Slabost. Tako telo pošlje signal o nevarnosti. Poskuša se znebiti odvečne hrane. Telesu je treba pomagati medicinsko ali mehansko.
 • Napihnjenost. Če smo pri prenajedanju uživali zelje, stročnice, gazirane pijače, potem položaj poslabša nadloga. Hkrati se čuti napihnjenost, fermentacija.
 • Nespečnost. Težko zaspim, potem ko jemo preveč. Konec koncev telo vso svojo moč vrže na prebavo.
 • Zasoplost. To je posledica dejstva, da ko se stene krvnih žil širijo, pride do pritiska na pljuča. Težko diha.

Vsi ti simptomi sčasoma izginejo. Če se stanje ne izboljša, morate videti zdravnika. V nekaterih primerih ima prekomerno uživanje hrane lahko hude posledice..

Preprečevanje prenajedanja

Če menite, da se je težko omejiti in ne prenajedati, je bolje, da se vzdržite udeležbe prazničnih dogodkov. In da se doma ne boste lomili, se ne bi držali preveč strogih diet. Hoja, tek bo pomagal zatreti apetit. Če se je med prazničnim dogodkom težko vzdržati preveč hrane, potem pijte čaj, jejte sladkarije.

Zelo težko je, če je v družini samo ena oseba, ki sledi zdravi prehrani. Zato se morate vnaprej pogajati z družinskimi člani, da vas bodo podprli. Ali pa so se tudi oni začeli držati zdrave prehrane. In seveda je treba razviti samokontrolo in vzdržljivost. Če se niste mogli zadržati in je presežek že pojedel, se morate držati določenih pravil.

Kaj storiti, če ste pojedli veliko

Če ste na prazničnem dogodku, ki vključuje ples, potem izkoristite situacijo in zaplešite. Kardio bo pomagal lajšati neprijetne simptome in odvečne kalorije. Tudi sprehod na svežem zraku bo pomagal..

V takšnih razmerah pomaga ingverjev čaj (koren velikosti nohta, pivo vrele vode). Odstranila bo moč, izboljšala prebavo in zmanjšala nadutost. Tudi žvečilni gumi pomaga. Izločeni encimi hkrati pospešijo prebavo.

Kaj ne storiti pri prenajedanju

Tudi če ste veliko jedli in razumete, da bo takšna količina kalorij zagotovo vplivala na vašo figuro, se ne bi smeli zgražati. Še več, že naslednji dan se ne smemo začeti mučiti z gladovno stavko. To bo še en stres za telo in začelo ga bo odložiti. Ne obrekujte se, kaj jeste. Konec koncev se to lahko zgodi vsakomur. Bruhanje vam ni treba izzivati. To je za telo veliko stresa in ta pristop lahko poslabša situacijo. Prav tako se vam ni treba zateči k klistiram, odvajalom.

Kaj storiti, če otrok prenajeda

Če otrok prenajeda in se ne počuti dobro, potem je bolje, da se uleže. Resnost, bolečine v trebuhu bodo pomagale olajšati masažo v obliki božanja trebuha v smeri urinega kazalca. Če želite hitro odstraniti težo in bolečine v želodcu, morate vzeti encime. Toda pred jemanjem se morate posvetovati s svojim zdravnikom, saj imajo nekatera zdravila v tej skupini starostne omejitve. Tudi otrok mora piti veliko tekočine. To je lahko voda ali nesladkan čaj..

Kaj storiti, če ste ponoči pojedli veliko

Če prenajedite, ne pojdite takoj v posteljo. Škodljivo je za telo. Vse pojeto bo gnilo in fermentiralo v želodcu do jutra. Lahko se sprehodite po stanovanju ali večerni sprehod na svežem zraku. Vsekakor bo pripomogla k prebavi hrane, izboljšanju čustvenega stanja. Ko vaš želodec ni poln Olivierja, lahko mirno spite. Pred spanjem lahko pijete tudi topel čaj za izboljšanje prebave..

Kaj storiti, če ste pojedli veliko in vas boli želodec

Sprostite se, če imate hude bolečine. Sedite na stol, sprostite hrbet, globoko vdihnite skozi nos. To bo pomagalo razbremeniti napetost in bolečina se bo nekoliko umirila. Gibi gibanja v smeri urinega kazalca pomagajo tudi pri prenajedanju. Takšna masaža bo pripomogla k izboljšanju prebave in črevesne motorike. V primeru močnih bolečin v trebuhu po prenajedanju zdravniki svetujejo jemanje encimskih sredstev (Festal, Pancreatin, Mezim) in antispazmodikov (Neobutin). Že v postelji vzemite s seboj grelno ploščico. Toplota pozitivno vpliva na delovanje želodca.

Kaj storiti, če prenajedite in se počutite slabo

Če se pojavi slabost, ne povzročajte bruhanja. To negativno vpliva na delovanje želodca. In v nekaterih primerih lahko celo sproži nastanek bulimije. Če pa pijete veliko alkohola, se vprašanje ne bo postavljalo..

Pijte aktivno oglje, če sumite, da je slabost povezana z zastrupitvijo. Pije se s hitrostjo 1 tablete na 10 kg. Preizkusite lahko zgoraj navedena sredstva..

Kaj storiti, če ste pojedli veliko sladkarij

Ko zaužijemo večjo količino sladkega, se pojavijo težje, bolečine. V tem primeru je priporočljivo piti nesladkan čaj v majhnih požirkih. Naslednji dan v prehrano vključite več beljakovin, zapletenih ogljikovih hidratov. Pijte veliko tekočine. Toda uporabo sladkarij je za zdaj treba izključiti. Dejansko se med uživanjem velike količine sladkarij sladkor v krvi zniža.

Kaj storiti, da se ne prenajedamo

Če se prenajedanje pojavlja nenehno in postane razlog za pridobivanje odvečne teže, bo tukaj pomagal le celostni pristop (zdrava prehrana, psihološka pomoč, telesna aktivnost). Toda enkratno prenajedanje, če imate normalno prehranjevalno vedenje, ne bo posebej vplivalo na težo. To je zato, ker telo poskuša vzdrževati stalno homeostazo. Lahko jih pojeste več pri nekem obroku in manj pri kakšnem obroku..

Naslednji dan po prenajedanju ni potrebno, da si sami organizirate intenziven trening. Razredi morajo potekati kot običajno. Ne stresujte telesa.

Kaj storiti, če imate veliko idej, vendar ne spremljate ničesar

Delo na številnih idejah in ciljih hkrati ni enostavno. Želite se usposobiti za branje več, zgodaj vstanite, delajte vaje in podobno, a kmalu navdušenje odloži odlašanje in se prepustite vsem ambicijam na pol poti. Bloger in podjetnik Mayon Oshin je povedal, kako se spoprijeti s sindromom presežnih idej in do konca pripeljati, kar se je začelo.

Zakaj ne sledimo svojim ciljem?

Leta 2003 je Sheena Iyengar, psihologinja in profesorica na Poslovni šoli na univerzi Columbia, izvedla poskus, v katerem je sodelovalo 800.000 zaposlenih. Raziskovalec je želel vedeti, ali bi se število zaposlenih, ki sodelujejo v programu pokojninskega varčevanja, povečalo, če bi mu dodali več možnosti za vlaganje..

Zdi se, da čim več možnosti, tem bolje in število udeležencev v programu bi se moralo povečati, kot so domnevali znanstveniki. Toda eksperiment je dal nepričakovane rezultate - ko so ljudje dobili več izbire, so začeli kazati manj zanimanja za program..

To je paradoks izbire. Dodatne možnosti pogosto le zmanjšajo aktivnost. Več idej in ciljev, ki jih zasledujemo, manj je možnosti, da bomo dosegli karkoli in obratno..

Če obstajajo drugi razlogi, zakaj ne sledimo. Pomanjkanje časa, strah pred neuspehom, veliko število možnosti, zmanjšanje zanimanja po začetku novega projekta - vse to lahko privede do kronične odlašanja.

5 načinov za reševanje sindroma presežnih idej

Nastavite mini roke

Čim več časa je namenjenega nalogi, večje so možnosti, da bo Parkinsonov zakon deloval. Po njegovem mnenju "delo zapolni čas, namenjen zanj".

Predstavljajte si, da imate en teden, da naredite nekaj, kar lahko storite v treh urah. Po Parkinsonovem zakonu vam bo ta naloga postala težja in raztegnili jo boste v celotnem obdobju. Najboljši način za rešitev te težave je ustvarjanje mini rokov, ki vas bodo prisilili, da opravite naloge v kratkem času..

Ukrep: Sestavite seznam svojih dnevnih opravil in si zapišite, koliko časa bo trajalo, da jih dokončate. Nato skrajšajte čas za vsako nalogo na pol. Morate izpolnjevati nove roke.

Uporabite pravilo 80/20

Pravilo 80/20 kaže, da bi moralo 20% vaših prizadevanj prinesti 80% rezultatov. Z drugimi besedami, vsako nalogo lahko razdelimo na dejanja, ki bodo razvrščena kot 20% ali 80%..

Recimo, da si zastavite cilj, da boste shujšali in več telovadili. Nekatere dejavnosti, kot je sprintanje, so razvrščene kot 20%, ker bodo imele večji učinek na vašo težo kot vlečenje.

Cilj te metode je prepoznati dejavnosti, ki prinesejo več rezultatov z manj napora. Na njih morate usmeriti svojo energijo in čas. Tako lahko v krajšem času naredite več..

Zaupajte svojim nagonom

Včasih oklevamo, da bi se lotili primera zaradi dvomov in strahu pred neuspehom ali zavrnitvijo. Nešteto ur porabimo za učenje in načrtovanje, ko pa je čas za ukrepanje, se ne moremo pomakniti..

Novinar Malcolm Gladwell je v svoji knjigi Blink: Moč razmišljanja brez razmišljanja opozoriti, da hitre in nenadne odločitve prinašajo dobre rezultate kot bolj previdne in uravnotežene..

Torej, ko naslednjič ne boste prepričani, kako naprej, zaupajte svojim nagonom in naredite prvo, kar vam pade na pamet. Najpogosteje bodo takšne odločitve pravilne..

Trenirajte se, da dokončate stvari

Mnogi se dobro lotijo ​​poslovanja, vendar niso navajeni, da bi ga pripeljali do konca. Lažje je začeti kot končati, a na koncu je končana naloga tista, ki prinese rezultat..

Zavzema se za enak pristop kot za druge navade, da bi se lotili stvari. Začnite z majhnimi, nato pa pojdite na večje naloge.

Naučite se opustiti slabe ideje

V nasprotju s splošnim prepričanjem se večina produktivnih in uspešnih ljudi dosledno odpoveduje ciljem - samo razumejo, kaj in kdaj prenehati..

Ko se odrečete ideji, lahko svoj čas in energijo porabite za kaj boljšega..

Kako veste, kaj se odpovedati? Preprosto je - če poraba za izvedbo ideje dlje časa presega možno korist, je vredno razmisliti, ali se splača. Sprva vam ne bo enostavno opustiti tega, kar ste začeli, a kasneje boste spoznali, da se imate več časa posvetiti boljšim idejam..

Sorodni materiali:

Si našel tipko? Izberite besedilo in pritisnite Ctrl + Enter

Kaj storiti, če se je nabralo veliko študentskega dolga

Otrok je zamudil veliko spletnih seminarjev, zaostanki domačih nalog se pomnožijo, poročila o napredku so obarvana rdeče. Znane razmere? Na žalost lahko kateri koli otrok zaostaja, četudi se je pred tem uspešno spoprijel s študijem..

Prva reakcija staršev je, da odvzame telefon, jim odvzame igre in žepnino ter prepove komuniciranje s prijatelji. Le redko pomaga. Običajno si otrok želi, vendar ne ve, kako se spoprijeti z blokadami v šoli. In težka situacija je dober razlog, da se naučimo reševati izobraževalne krize..

Faza 1. Ugotavljanje vzrokov

Najprej ugotovite, zakaj je otrok začel zaostajati..

Je bil bolan? Ali imate težave s pozornostjo, zaznavanjem, spominom? To se običajno zgodi ob prehodu na novo stopnjo izobraževanja - v 5. ali 9. razred. Najstniki imajo lahko težave s prijatelji, depresijo med puberteto. In pogosto moč za študij ne ostane zaradi atmosfere v družini.

Razumevanje vzrokov bo pomagalo odpraviti posledice. Pomembno je ugotoviti, kako učinkovit je otrok zdaj, s kakšno obremenitvijo se lahko spoprime.

Korak 2. Ocena obsega problema

Otrok se morda ne zaveda, da je izgubil nadzor nad situacijo in dolgovi rastejo kot snežna kepa. Ugotovite, koliko lekcij in domačih nalog je zamujenih, pri katerih predmetih, katere teme so najbolj "prizadete".

Na domači šoli Foxford udeležbo učencev in uspešnost spremljajo mentorji. Če otrok začne rasti "repov", mentor takoj obvesti starše.

Če je kriza že v polnem razmahu, lahko mentor pomaga oceniti obseg težave in narediti načrt za odpravo zaostalih plačil..

Faza 3. Načrtovanje

Ko je ocenil velikost slona, ​​ki ga je treba pojesti, ga je treba razdeliti na koščke in razumeti, v kakšnem vrstnem redu in s kakšno hitrostjo ga je bolje pojesti..

Ustvari tabelo na papirju ali v elektronski obliki s študentskim dolgom. Navedite, do kdaj je treba opraviti to količino dela, kakšen mora biti rezultat.

Kot primer - tabela s popolnim povzetkom napredka pri vseh predmetih, ki jo je sestavil oče učenca "Foxford Home School" Vyacheslav Kosciuszko.

Poskusite vključiti absolutno vse dejavnosti v otrokov urnik: od spletnih tečajev in sestankov s kustosom do bazena in izletov pri babici. V načrte dodajte dodaten čas za napake (če zbolite, ugasnite luči, "pozabite in ocenite"). Ne pozabite, da so načrti redko popolni in se pogosto spreminjajo..

Faza 4. Revizija virov

Pripravite se na rešitev kolapsa učenja.

 • Prepričajte se, da imate vse, kar potrebujete za študij: tečaje, učbenike, atlase, zvezke, pisalne potrebščine. Če kaj manjka, kupite.
 • Organizirajte svoje zapiske: zapiske razporedite po kronološkem zaporedju, napišite manjkajoče teme.
 • Natisnite in prikažite svoj dnevni urnik, predmetne vizualne pripomočke, pomembne opomnike z opomniki.

Pomembno je, da to storite s svojim otrokom. Dajte mu občutek, da ni sam s težavo, in poglejte, kako se lahko sprosti kakšen kaos.

Korak 5. Koordinacija postopka

Bodite iskreni: imate dovolj časa in potrpljenja, da redno spremljate otrokov načrt in si postavljate nove cilje? Če ni priložnosti, da se potopite v postopek ali, ko sedite za poukom, vsakič padete v bes, je potreben asistent.

Vsak družinski član lahko prevzame vlogo koordinatorja izobraževalnega procesa. Glavna stvar je, da ima dovolj časa in je uravnotežen. Kričanje in pripombe v duhu "Treba je bilo učiti!", "Kako tega ne veš!" itd.

Najbolje je, da težko nalogo vodenja izobraževalnega procesa zaupate poklicnemu kustosu ali mentorju.

Faza 6. Podvrste in popravki tečajev

Pogovorite se s študentom in moderatorjem (če obstaja), kaj deluje in kaj ne deluje enkrat ali dvakrat na mesec. Otroka vprašajte, kaj mu pomaga, da se ne moti, spremlja čas in upošteva roke. Katere strategije učenja delujejo in katere niso zelo dobre, česa bi se še rad naučil, kakšnih veščin mu primanjkuje. Če najdete luknje, ki ovirajo napredek, takoj prilagodite načrt.

Pomagajte otroku razumeti sebe, razviti svoje lastne izobraževalne metode.

Ne uporabljajte enkratnih napak kot dokaz, da načrt ne deluje. A tudi ne sprostite se pred časom. Preizkusite svoje znanje s testi in domačimi ustnimi "izpiti".

In zapomnite si: vsaka kriza je priložnost za rast, neuspeh pa je razlog, da se česa naučimo. Vso srečo!

Kaj pa, če ni dovolj časa? Zberite lesne sekance!

Premalo časa je... Vedno ni dovolj časa... Kako pogosto se ta fraza glasno izgovori ali skozi misli preleti v trhlem tornadu. V današnjem stalnem časovnem pritisku je zelo težko slediti vsemu, vendar obstajajo načini za obvladovanje pomanjkanja dragocenega vira. Ena od metod se imenuje Slivers of Time. Če se pravilno uporablja, bo ta metoda odgovorila na vprašanje "kaj storiti, če ni dovolj časa" in bo mnogim rešila.

Zakaj ni dovolj časa?

Če koga vprašate, zakaj nima dovolj časa, potem bodo najverjetneje odgovori takšni:

 • Veliko dela
 • hišna opravila
 • skrb za sorodnike
 • otroci
 • starši

Seznam se lahko razlikuje v besedilu in globini analize, vendar je bistvo jasno. Poleg tega je malo verjetno, da bi dobili takšne kronofage, kot so:

 • socialna omrežja
 • forumi
 • komunikacija preko skypea, e-pošte, telefona
 • branje lahkih knjig
 • preučevanje ženskih revij
 • igre na internetu

Zakaj se to dogaja? Odgovor dejansko leži na površini in je videti nekako takole: takoj, ko imamo minuto (5-10-15 minut - ni pomembno) prostega časa, se v tem obdobju poskušamo sprostiti in za to uporabimo svoje najljubše in preproste načine. Vse, kar je našteto zgoraj, je tisto, kar zahteva najmanj napora, pomaga zasedeti možgane in hkrati porabi veliko časa. Veliko več "počitka". Vsi poznajo stanje: "Zjutraj sem šel na forum za pet minut, zaprl zavihek in šel na kosilo." Ali se celo spravil v to situacijo, ja?

Ne bomo se poglabljali v temo kronofagov in napačno načrtovanega dne, vendar je bila ta digresija potrebna za razumevanje dveh stvari:

 1. Pokažite, zakaj večina nima dovolj časa za otroke, delo, moža, starše - in razlog sploh ni v absolutni zaposlitvi
 2. Pokažite, da ima vsakdo časa za prave stvari - samo, da je zapravil na napačnem mestu

In tu pridemo do glavne točke: kaj storiti, če ni dovolj časa! Odgovor je bil že dan, razmislimo ga podrobneje.

"Drsniki časa". Zbiranje minut za iskanje ur!

Če po opisu in, kar je najpomembneje, po tem, ko pošteno izvedete to metodo, še vedno trdite, da ni dovolj časa za karkoli, potem ste zagotovo mega zaposlena oseba. Toda to je malo verjetno.

Torej, kaj so "čipi časa"?

"Drsni časi" so tisti časovni intervali, ki se pri nas nenehno pojavljajo kot majhni intervali 1-5-10 minut. Od kod prihajajo? Zelo preprosto, navedel bom nekaj primerov:

 • dajte testenine kuhati in počakajte 7–10 minut, medtem ko si na forumu privoščite čas
 • prišel po otroka v šolo in počakal 5-10 minut na klic iz pouka za samostojno klepetanje
 • zaključil blok po načrtu malo prej in se s "čisto vestjo" povzpel na družabno omrežje

Dovolj? Je bistvo jasno? Torej, teh 5-7-10 minut so tisti "čipi časa", ki jih zapravljamo, ki izzovejo razvoj kronofagov in se zapeljejo v stalne časovne težave. Če pametno uporabljate te »žetone« ali »drobtine časa«, lahko znatno zmanjšate pogostost panike o »premalo časa«. Kako je?

 1. Prepovedujemo, da bi se čas, ki bi ga navadili - na 7-30 dni - motil ob prisotnosti mikro prostega časa za kronofage in njihove analoge
 2. Najdemo stvari, ki ne zahtevajo dolgoročne pozornosti - za to je najbolje narediti seznam po metodi samodejnega ostrenja ali drugem sistemu načrtovanja ali upravljanja časa.
 3. Uporabljamo vse "drobtine časa"

In zdaj glavno in najpogostejše vprašanje: kaj je mogoče storiti v tako kratkem intervalu? O NJIH! Veliko stvari:

 • z otrokom se pogovarjajte o poslu;
 • pokličite starše in si olajšajte tesnobo zaradi njih;
 • naučiti se nekaj tujih besed in napredovati pri učenju jezikov;
 • stojite v "baru"
 • potiskati, potegniti navzgor, počepniti;
 • napišite načrt za naslednji dan, mesec, leto, 15 let;
 • obrišite prah;
 • postavite pranje;
 • poljubi ljubljeno osebo...

Še vedno potrebujete možnosti? Zdi se, da je vse jasno in tako. "Drsniki časa" je ogromen izbor uporabnih ukrepov, ki vam bodo pomagali pri poslovanju, izboljšali odnose z ljubljenimi, izboljšali vsakdanje življenje in prišli do nove ideje. To je ogromen potencial za ukrepanje, ki ga večina od nas preprosto ignorira in se skriva za običajnim stokanjem: "časa močno primanjkuje - za posel, življenje, otroke, družino..."

In zdaj za zanimiv bonus! Če upoštevate "drsnike časa" in živite, ne da bi se pritoževali nad "premalo časa", se število prostih minut in ur poveča. Obvezne naloge se zmanjšajo, razpoloženje se izboljša, vsakdanje življenje postane bolj pozitivno in izpolnjujoče. In, kar je najpomembneje, je čas za popoln kvaliteten počitek, o katerem bi prej lahko le sanjali!

Še vedno mislite, da časa nikoli ni dovolj? Nato poskusite živeti vsaj nekaj tednov z uporabo tako dragocenega vira za 99-100% in videli boste, kako se bo vaše življenje kakovostno izboljšalo.!