Kako izbrati epilator (2018)

Ljudje se že dlje časa trudijo znebiti nepotrebnih dlak na telesu: epilacijo so uspešno izvajali v starodavnem Egiptu in rimskem imperiju. Potem so za to uporabili različne, pogosto zelo boleče metode: lase so si obril z zvitimi nitmi, jih z lupinami olupil s pinceto, jih odstranil s pomočjo segrete smole, katrana in celo izgoreval z vročim pepelom..

Danes je skrb zase postala veliko lažja: na razpolago imamo stroje za britje, posebne kreme, voske in seveda epilatorje. Te kompaktne naprave na električni pogon odstranjujejo dlačice skupaj z lasnimi čebulicami in znatno upočasnijo rast las..

Vrste in značilnosti epilatorjev

Prvi epilator se je v Izraelu pojavil konec 20. stoletja. To je bil stroj z motorjem in tuljavo vzmeti, ki je med gibanjem zajemal in potegnil dlake. Naprava je imela veliko pomanjkljivosti: pogosto ni odstranjevala, temveč le lomila dlake, ščipala kožo in vzmet je hitro odpovedala.

Danes takšnih modelov praktično ne najdemo v prodaji: precej hitro so neprijetni vzmetni mehanizem zamenjali z drugimi, učinkovitejšimi in manj bolečimi napravami. Sodobni epilatorji so po načelu delovanja razdeljeni na dve vrsti:

Majhni diski so vgrajeni v glavo epilatorja. Med vrtenjem se zaprejo in odstranijo dlake, ki rastejo po isti liniji, skupaj s koreninami.

Epilatorji pincete delujejo po podobnem principu, le da so namesto diskov opremljeni s kovinskimi pincetami, ki so razporejena. Ko se glava vrti, se majhni pinceti zaprejo in izvlečejo vegetacijo.

Disk epilatorji lahko zajamejo več las hkrati. To je priročno, če morate postopek hitro opraviti na ne preveč občutljivih predelih telesa - na primer na nogah. Za pinceto vsak pinceta zgrabi samo eno palico. Zahvaljujoč tej zasnovi se dlačice lomijo manj, epilacija pa postane manj boleča, čeprav traja dlje - morda boste morali dva ali trikrat hoditi čez isto območje. Toda model pincete bo prinesel manjše nelagodje pri epilaciji majhnih občutljivih območij: pazduhe ali območja bikinija.

Na hitrost in kakovost odstranjevanja dlak vpliva tudi takšen parameter, kot je število plošč ali pincete: v povprečju je lahko od 20 do 50 kosov. Večji kot je ta parameter, hitrejši se bo epilator spoprijel s svojo nalogo in manj bo vrzeli. Seveda je povsem mogoče odstraniti redke tanke dlake z dvajsetimi pincetami. Če pa je vegetacija gosta in ne želite porabiti pol dneva za odstranjevanje, je bolje izbrati napravo s 30-40 pinceta.

Pomemben je tudi material izdelave teh delov. Pinceta je običajno narejena iz kovine ali keramike. Keramični modeli so dražji: to je posledica dejstva, da se takšni epilatorji dobro spopadejo tudi s tankimi oslabljenimi lasmi. Za razliko od kovine jih ne lomijo, jih varno zgrabijo in odstranijo s koreninami.

Epilatorji so glede na vire energije razdeljeni na:

 • omrežje;
 • avtonomni (z akumulatorjem ali baterijami);
 • univerzalni.

Kabelski epilator za delovanje potrebuje električno vtičnico in ga je mogoče uporabljati samo v zaprtih prostorih. Če nameravate kupiti tak model, ne pozabite oceniti dolžine kabla. Zaželeno je, da je vsaj 2 metra, da ne bi stali neposredno na izhodu, zavzemajoč neudobne drže, da bi prišli do želenega območja na telesu.

Naprave, ki jih poganjajo polnilne baterije ali baterije, ne vsebujejo teh omejitev. Z njimi lahko epilirate kjer koli želite..

Vendar imajo takšni modeli svoje posebnosti: pri izbiri se prepričajte, da se pozanimate o življenjski dobi baterije. Za različne naprave se giblje od 15 minut do ure. Pomembno je tudi, koliko časa traja polnjenje - ta postopek lahko traja od 1 do 15 ur. V povprečju traja približno 20–30 minut, da noge epilirate. Če imate debele lase ali nameravate delati ne samo z nogami, ampak tudi z drugimi deli telesa, nima smisla kupiti epilatorja, ki deluje četrt ure, še posebej, če ga boste nato morali polniti celo noč.

Najprimernejša možnost je univerzalni model, ki lahko deluje tako iz omrežja kot samostojno. Takšne naprave imajo le eno pomanjkljivost - ponavadi stanejo več kot preprostejše kolege..

Epilatorje odlikuje tudi zasnova glave. Lahko je togo pritrjen ali plavajoč (nagibanje pod različnimi koti), odstranljiv ali nepremičen.

Naprave s fiksno glavo dobro rešijo odstranjevanje dlak z ravnih površin (stopala ali rok). Plavajoča glava (lahko je enojna ali dvojna) je zasnovana za epilacijo pazduh, kolen in drugih ukrivljenih področij - po konturah telesa se bolj tesno oprime na kožo in tako pomaga doseči boljše rezultate.

Na nekaterih epilatorjih so glave pritrjene na telo, na drugih pa se ti deli lahko odstranijo in operejo pod vodo ali obrišejo z razkužilom. Druga možnost je bolj higienska - s čiščenjem v prvi vrsti zmanjšate tveganje za draženje kože med nadaljnjimi postopki.

Funkcije epilatorja

Glavne značilnosti epilatorjev so:

 • število hitrosti;
 • možnost mokrega odstranjevanja dlak;
 • možnost masaže;
 • prisotnost analgetičnih učinkov;
 • število in vrsta šob;
 • prisotnost osvetlitve ozadja.

Najenostavnejši modeli delujejo le z eno hitrostjo. Bolj "napredni" epilatorji imajo običajno dva (včasih celo tri) hitrostna načina. Bolj se aktivno premikajo pincete, hitreje (in hkrati bolj boleče) poteka odstranjevanje dlak. Seveda so naprave s prilagoditvijo bolj priročne. Prilagodite jih lahko glede na situacijo: na primer za hitro glajenje nog ali počasi in občutljivo obdelavo območja bikinija.

Nekateri epilatorji ne podpirajo samo suhe, temveč tudi mokro epilacijo - lahko jih vzamete s seboj pod tuš ali nanesete peno za britje ali gel neposredno na glavo. Topla voda pripomore k sprostitvi in ​​pari telesa, kozmetika pa izboljša drsnost - zahvaljujoč temu se koža skoraj ne razdraži, postopek pa je manj boleč. Seveda je ta funkcija na voljo samo za naprave na baterije..

Drug način za zmanjšanje nelagodja med epilacijo je izbira modela z masažo. Izdelajo ga gumijasti valji, nameščeni na šobi ali vibrirajoča krtača. Nežen masažni učinek, ki sprošča in odvrača pozornost, zmanjšuje nelagodje med odstranjevanjem dlak.

Nekateri proizvajalci tudi skušajo zmanjšati bolečino epilacije z uporabo posebnih oblikovanih nastavkov: zategnejo območje kože, vzdolž katerega se pinceta premikajo..

Proizvajajo se tudi naprave z drugimi analgetičnimi učinki. Najenostavnejše orodje so priložene hladilne rokavice z paketom gela. Najprej ga postavimo za nekaj ur v hladilnik, kjer gel zamrzne, nato ga damo v žep palčnikov in takoj, preden postopek na kratko nanesemo na kožo - dobimo preprosto različico domače anestezije. Za hlajenje pa ni treba kupiti epilatorja s takšno palčko - če ga želite, ga lahko zamenjate z zavitki ledu, zavitimi v prtiček.

Obstajajo tudi druge možnosti za hlajenje kože. Nekateri epilatorji za to uporabljajo pihanje zraka, drugi pa imajo dodatno šobo, v katero se pred postopkom vlije in zamrzne voda. Med epilacijo pritiska na telo, lajša bolečine.

Odvisno od modela ima lahko epilator od enega do devet nastavkov. Glavni je zasnovan za roke in noge, dodatni pa običajno vključujejo:

 • nastavek za bikini in pazduho;
 • točkovna šoba;
 • trimer;
 • britvica;
 • piling pritrditev.

Nastavek za bikini (znan tudi kot priloga za občutljivo kožo) ima ozko delovno območje z nekaj pinceta za bolj nežno epilacijo. Včasih ta dodatna oprema nadomesti plastični zamašek, ki je nameščen na vrhu glavne šobe, ki skriva del plošč ali pincete.

Končna šoba je zasnovana tako, da izvleče posamezne dlake, ki so bile med epilacijo izpuščene. Uporablja se lahko tudi za odstranjevanje dlak na obrazu.

Nastavek za britvice je primeren za tiste, ki se trudijo na različne načine, da ohranijo čisto in gladko kožo, s pomočjo trimerja pa lahko obrezujete predolge lase ali ustvarite intimne pričeske..

Drug uporaben dodatek je piling dodatek, ki vam pomaga skrbeti za kožo med epilacijo. Piling odmrle delce kože preprečuje vraščene dlake.

Osvetlitev ozadja pogosto pripomore k izboljšanju rezultata: vgrajena LED dioda vam omogoča, da jasno vidite najtanjše in najlažje dlake, da jih med epilacijo ne boste zgrešili..

Možnosti izbire

Glavno merilo pri izbiri epilatorja je debelina in gostota linije las, s katero se bo morala ta naprava "boriti". Če imate fine in redke dlake, je povsem mogoče storiti brez [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&i=14&mode=list&f=7hb9-oot-ooq-oox- oor-a5dn] model z majhnim (do 30 kosov) številom diskov ali pincet Za debele debele lase je priporočljivo kupiti [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&i= 14 & mode = seznam & f = oon-ooo-oos-oop] naprava z 30 ali več pinceta.

Za tiste, ki načrtujejo odstranitev vegetacije samo na rokah ali nogah, [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&i=14&mode=list&f=bgei] epilator z enim Če želite delati z različnimi deli telesa, boste potrebovali [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&i=14&mode=list&f=bgkg-bgel-bgki-bgeo-bgej -bmoa-e9vz] model z več nastavki. Zaželeno je, da ima dve hitrosti [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&i=14&mode=list&f=ooh] dve hitrosti: s tem boste lahko prilagodili čas in intenzivnost odstranjevanja dlake glede na predel telesa.

Kaj natančno je treba vključiti v število prilog, je odvisno od vaših potreb. Če želite delati na območjih pod pazduho ali v bikiniju, potrebujete dodatno opremo [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=opq] za občutljiva območja. Ni slabo, če poleg epilator bo [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=op8] plavajoča glava, ki se tesno prilega telesu tudi na mestih ovinkov.

Tisti, ki nadomeščajo odstranjevanje in britje, bodo vzljubili model [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=ope] z nastavkom za britje..

Za oblikovanje bikinijev [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=opm] epilator z obrezovalnikom, ki lahko skrajša lase do približno 3 mm.

Ne želite težav z vraščenimi lasmi? Potem se prepričajte, da paket vsebuje piling kože [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=opk] priloga za luščenje.

Imate nizko toleranco proti bolečinam? Bodite pozorni na naprave [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=e82g] s funkcijo masaže ali [url =" https: //www.dns -shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=opg> s hlajenjem. Druga možnost za tiste, ki se bojijo bolečine - modeli [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=op6] za mokro epilacijo. Topla voda vam bo pomagala pri sprostitvi in bo med postopkom zmanjšal nelagodje. Ne pozabite, da je ta funkcija na voljo samo med [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=bfww-op0] naprave za ponovno polnjenje ali baterijo.

Blondinke bodo še posebej koristne [url = "https://www.dns-shop.ru/catalog/17a8d08316404e77/epilyatory/?p=1&mode=list&f=ops] epilatorji z osvetlitvijo, ki ne bodo prepuščali svetlih dlačic nevidnih kož.

Za tiste, ki so predvsem cenovno naravnani, bodo v pomoč naslednje informacije..

Najbolj proračunski modeli so zasnovani samo za odstranjevanje suhih dlak. Praviloma nimajo več kot 30 pincet in dveh ali treh nastavkov.

Boste morali plačati več za epilator s 40-50 pinceta. Najdražje so naprave za suho in mokro odstranjevanje dlak, ki imajo pritrditev za občutljiva območja, trimer, britvico in druge prijetne dodatke: plavajoča glava, osvetlitev, hlajenje.

Kateri epilator izbrati? TOP 10 najboljših epilatorjev 2020

Drage punce in ženske, ne bomo vas prepričali, da so nebrisane noge grozne. Ne govorimo o banalnih stvareh o tem, kako pomembno je imeti lepo negovan videz in bla-bla-bla. To je vse dolgočasno in na splošno vsi že dolgo vemo. Ko ste enkrat prišli na to stran, pomeni, da že vse veste in ste se odločili nekako obvladati nezaželeno vegetacijo. Morda ste se že uspeli seznaniti z britvico, kremo za depilacijo, voskom in shugaringom in nekaj vam ni ustrezalo. Skratka, ne vlečemo gume. Skupaj raziščimo, kateri epilator je najboljši izbrati. Ugotovimo, kako se razlikujejo, kako najti poceni, a kakovosten model in zmanjšati bolečino. Za vas smo pripravili oceno najboljših epilatorjev 2020.

Kako izbrati epilator?

Če ne poznate osnovnih osnov, potem lahko postanete žrtev svetovalca v trgovini, ki vam bo svetoval ne najcenejši in ne najbolj primeren model za vas. Vendar pa lahko sami odnesete daleč od najboljšega epilatorja.

Na kratko in na kratko govorimo o tem, kako se lahko en epilator razlikuje od drugega.

Načelo delovanja

Glede na to, kako natančno se boste znebili nepotrebnih dlak, epilatorje delimo na naslednje vrste:

 • epilator pincete. Glava naprave je opremljena z več pinceta s kratkimi čeljusti. Število se praviloma giblje od 20 do 40, razporejeni so. Več pincet, hitreje se lahko izvede postopek in manjše je tveganje, da nekje pustimo vrzel, vendar se povečuje tudi bolečina. Zato mnogi modeli nudijo funkcije hlajenja in masaže. Bolje je, da ne varčujete na teh možnostih, vendar so dodatni nastavki, ki omejijo območje delovanja pincete in omogočajo uporabo epilatorja v bikiniju in pazduhah, neuporabni, saj ne more vsako dekle zdržati takšne usmrtitve;
 • diskovni epilator. Načelo delovanja je tukaj enako epilatorju pincete, le dlake ne izvlečejo pinceta, temveč diski. Med delovanjem se glava epilatorja vrti, diski pa se premikajo bližje drug drugemu, oprijemajo in vlečejo dlake. Gre za bolj zastarelo tehnologijo, vendar so taki epilatorji cenejši od pincete. Veliko deklet priznava, da je postopek epilacije bolj boleč pri modelu diska, vendar obstajajo modeli s sistemi, ki zmanjšujejo raven bolečine. Diskovni modeli lovijo dlake pogosteje kot pinceta, pri njih pa obstaja večje tveganje za vraščanje las.
 • laserski epilator. Takšne naprave se uporabljajo v lepotnih salonih, vendar že obstajajo analogi za domačo uporabo. Dlačice ne izvlečejo, zato je bolečina čim manjša. Infrardeči žarki delujejo na žarnico, lasje prenehajo rasti, toda za dosego rezultata bo potrebno več sej in določene spretnosti. Prav tako se morate prepričati, da nimate kontraindikacij. V idealnem primeru je bolje uporabiti takšen epilator, potem ko ste v salonu opravili takšne postopke. Pomanjkljivost domačih laserskih epilatorjev so visoki stroški in manjša učinkovitost v primerjavi s profesionalnimi napravami;
 • fotoepilatorji. Na lasni mešiček delujejo s fototermolizo, kar vam omogoča, da se za vedno znebite vegetacije. Zakaj bi kupili epilator, ki bo potreben omejeno številokrat, ko boste lahko v postopku v salonu? Odgovor je, da je cenejši, kljub impresivnim stroškom fotoepilatorjev. Lahko kupite napravo, opravite potrebno število postopkov in nato prodate napravo, pri čemer izgubite samo razliko v ceni novega in rabljenega modela. Fotoepilator deluje le na rastoče lase, tj. nekaj časa po posegu se lahko nekje pojavijo dlake. To pomeni, da so se aktivirali folikli, ki so prej "spali". Vredno je ponoviti postopek.

Govorili bomo o najbolj tradicionalnih napravah - pinceti in diskih. Doma so enostavnejši, varnejši in učinkovitejši, cenejši pa so..

Pinceta in diski so lahko iz kovine ali keramike. Kovine so cenejše, vendar se keramični elementi bolje spopadajo s finimi dlačicami, ne da bi jih zlomili in celo ne povzročajo alergij.

Število pincete ali diskov se giblje od 20 do 50. Če lasje rastejo gosteje, je bolje vzeti model z največjim številom elementov, ki "ščipajo", da ne raztegnete postopka za pol dneva. Če imate srečo, da imate na nogah fine, redke dlake, potem bo to pocenil model z nekaj pinceta / diskov..

 • bolečina postopka;
 • daljši postopek v primerjavi z večino drugih metod;
 • hrup;
 • dlake se lahko lomijo, jih lahko zgrešite, če pa izberete pravi model in ne vzamete najcenejše naprave, bi moral biti rezultat skoraj popoln;
 • tako da pinceta ali diski lahko izvlečejo lase, njegova dolžina naj bo približno 3-5 mm;
 • obstaja možnost vraščenih las;
 • čez dan se lahko pojavijo otekline, rdeče pike, pordelost.

Druge možnosti izbire

Poleg načela delovanja je vredno upoštevati še naslednje parametre:

 • napajanje. Tu je vse preprosto: omrežje, baterija ali oboje. Zadnja možnost je najbolj priročna, vendar najmanj pogosta. Doma je epilator vedno pripravljen za uporabo, saj lahko sedite blizu vtičnice, na izletu ali na primer v kopalnici pa lahko storite tudi brez žice. Napravo bo treba redno polniti, življenjska doba baterije je 15-60 minut. Pomembno je biti pozoren na trajanje polnjenja. Obstajajo precej cestne možnosti, ki delujejo na baterije - to so izdelki, če potrebujete največjo neodvisnost od omrežja;
 • zaščita pred vlago. Če imate nizek prag bolečine, bo bolj udobno epilacijo v kopeli ali tušu. V tem primeru uporabite vodoodporen epilator. Čeprav je dražja, bo zdržala dlje, saj se ne boji brizg, ki prej ali slej padejo na skoraj vse naprave. Te vodoodporne epilatorje lahko uporabljate skupaj s peno za britje ali gelom, ki izboljšujejo drsenje;
 • število hitrosti. Proračunski modeli imajo pogosto le eno hitrost, pri dražjih pa 2-3. Z večjo hitrostjo lahko epilirate na primer noge, da hitro končate neprijeten postopek. Z nežnejšimi območji je najbolje ravnati z najnižjo hitrostjo;
 • oblikovanje glave. Togo pritrjena glava dobro deluje na ravnih površinah (kot so noge), vendar so pazduhe, kolena in druga področja s kompleksnejšim reliefom bolj priročna za upravljanje s plavajočim epilatorjem glave. Glava je lahko pritrjena na telo ali snemljiva. Druga možnost je glede vzdrževanja bolj priročna. Glavo je mogoče odstraniti, sprati in dobro razkužiti;
 • anestezijski sistem. Na voljo v skoraj vseh modelih. To je lahko hlajenje (receptorji zmrznejo in izgubijo občutljivost), masaža (receptorji se zdijo "moteni", sprostiš se in bolečine se ne čuti toliko), pihanje (kot v otroštvu, ko je mati pihala na ranjenem območju) ali razteza kožo;
 • osvetlitev ozadja. Če je osvetlitev dobra v kopalnici ali tam, kjer običajno epilirate, je osvetlitev nepotreben dodatek. Zatemnjena svetloba je pogosto resnična težava. Bolečino trpite in naslednji dan se na ulici izkaže, da rezultat še zdaleč ni idealen. V tem primeru vam bo pomagala luč, vgrajena v glavo epilatorja. Niti en las se ne bo skril!
 • oprema. Minimalno je sam epilator in krtača za čiščenje. Poleg tega lahko obstajajo etuiji za napravo, rokavice z gelom (za lajšanje bolečin), različni nastavki. Slednji so namenjeni bolj priročni obdelavi različnih con (bikini, pazduhe, pegavost), pa tudi nastavke za britvice, nastavke za trimer, nastavke za lupljenje itd. Nastavek za bikini ima manj pincete, včasih je nastavitev zasnovan kot omejevalnik, ki pokriva del delovnih pincet. Končna šoba je idealna za odstranjevanje dlak z obraza in za odstranjevanje dlak, ki so bile med epilacijo izpuščene. Nastavek za trimer lahko uporabite za ustvarjanje intimnih pričesk. Piling dodatek odstranjuje odmrle delce kože, da prepreči vraščene lase.
 1. Po epilaciji uporabite posebne izdelke, da preprečite vraščene dlake.
 2. Drug način, da se izognete težavam z vraščenimi dlačicami, je redno čiščenje kože..
 3. Nekatera dekleta uporabljajo talkov prah, da natančneje oprimejo dlake..
 4. Idealna dolžina las je 3-7 mm. Manj kot se epilator ne bo zataknil, bolj se bo odrezal.

Najboljši epilatorji 2020

Najboljši poceni epilatorji

Braun 3170 Silk-epil 3

Epilator je preprost kot vrata, a če verjamete pregledom, se dostojno spopada s svojimi neposrednimi nalogami. Model je opremljen z 20 kovinskimi pincetami, napaja se iz električnega omrežja, ima 2 načina delovanja. Vključuje samo krtačo za čiščenje. Bonusi vključujejo razsvetljavo in masažni valj, zaradi česar je epilacija bolj udobna. Slaba stran je majhno število pincet, ker če je veliko neželenih las, boste morali porabiti malo več časa. Cena - približno 2300 rubljev.

Philips BRE255 Satinelle Essential

To je popolnoma uravnotežen model glede na ceno / kakovost. Za 2600-2900 rubljev (in lahko najdete še ceneje) dobite lep epilator s kovinskimi diski. Napaja se le iz omrežja, opremljena z dvema vrtljajema in masserjem. Na voljo je osvetlitev ozadja in glava epilatorja je mogoče odstraniti za temeljito izpiranje. V kompletu dobite etui in ščetko za čiščenje - skromen paket, vendar večkrat ne potrebujete več.

Uporabniki hvalijo model zaradi njegove enostavnosti in enostavnosti uporabe, dolžine vrvice, kompaktnosti, dobrega oprijema in učinkovite pritrditve masaže. Številni ljudje priznavajo, da epilacija zaradi maserja postane res manj boleča. Čeprav proizvajalec trdi, da lahko izvleče dlake dolžine 0,5 mm, je še vedno bolje gojiti daljše ščetine. Od minusov si zapomnijo tesen gumb za stikalo hitrosti, no, in hrup, seveda, vendar je zadnji spremljevalec katerega koli epilatorja.

Philips BRE225 Satinelle Essential

Ta model je zelo podoben prejšnjemu, vendar je izgubil osvetlitev ozadja in masažer, vendar je postal cenejši. Epilator se napaja tudi iz električnega omrežja, ima dve hitrosti in je opremljen s kovinskimi diski. Sklop paketov je tudi odstranjen - pokrova ni, obstaja samo ščetka za čiščenje. Povprečna cena znaša 2.200 rubljev, zato če ne želite preplačati za masažo in razsvetljavo, potem vzemite ta model, še posebej, ker večina deklet govori o kakovostnem delu tega modela. Na splošno, zakaj plačati več? Žal, tudi tukaj je gumb za prestavljanje pretirano tesen..

Rowenta EP2902

Odlična naprava, če iščete epilator. Funkcionalnost tukaj je omejena samo z izvlečenjem las, v kompletu ni dodatnih nastavkov, zato je cena dostopna. Vendar pa je proizvajalec poskrbel za prisotnost masažerja, ki bo postopek naredil manj boleč. 24 kovinskih pincet lahko deluje pri 2 hitrostih, glava epilatorja je odstranljiva, lahko jo operemo pod vodo in priložite škatlo za shranjevanje. Cena je pravljica, 2100 rubljev. Glede delovne učinkovitosti je vse v redu. Lahko varno priporočite za nakup.

Philips BRE285 Satinelle Essential

Mnogi v pregledih imenujejo model najboljši epilator glede na razmerje med ceno in kakovostjo. Naprava je primerna za nego telesa in bikinija zaradi več nastavkov, ki so vključeni v komplet. Ta obrezovalnik, nastavek za britje in občutljiv nastavek za območje - vsi trije nastavki so res potrebni, tj. zagotovo ne boste preplačali za nekaj, česar ne boste nikoli uporabili. Vključeni so masaža, razsvetljava, možnost izpiranja glav in piling rokavice. Napajanje samo iz omrežja, hitrost - 2. Od minusov - ne zelo priročen primer, ne najsvetlejša osvetlitev ozadja. Pri nakupu bodite previdni - epilator deluje samo iz omrežja. Cena - 3.500 rubljev.

Najboljši epilatorji na baterije

Braun 5-500 Silk-epil SensoSmart

Napravo lahko vzamete s seboj na tuš, saj izvleče lase pod vodo ni tako boleče. Predpona SensoSmart v imenu modela je referenca na istoimensko tehnologijo proizvajalca, ki je namenjena začetnikom in pomaga uravnavati pritisk na kožo med epilacijo..

Naprava je opremljena z 28 kovinskimi pincetami, masažerjem in osvetlitvijo ozadja. Epilator je popolnoma vodoodporen, zato ga ne bojte vzeti niti v kopalnico. Set ni bogat, vendar zadostuje - čopič za čiščenje in omejevalni nastavek za odstranjevanje dlak na najbolj občutljivih mestih. Epilator napaja Li-ionska baterija, eno polnjenje je dovolj za 30 minut delovanja, za polnjenje potrebuje 1 uro. To so povprečja. Povprečna cena - 4 800 rubljev.

V pregledih dekleta govorijo o visoki kakovosti odstranjevanja dlak in primerjalni nebolečnosti. Seveda lahko preskoči in lomi dlake, vendar to počne veliko manj pogosto kot mnogi analogi. Model je precej enostaven za uporabo. Od minusov - ni pokrova, šibka osvetlitev ozadja. Na splošno je to glede na razmerje med ceno in kakovostjo eden najboljših epilatorjev na trgu..

Philips BRE640 Satinelle Advanced

Vrhunec tega modela so keramične pincete (32 vicev), zato če ste alergični na kovino, si natančneje oglejte model. Poleg tega keramika bolje zajame dlake. Druga značilnost je razširjena konfiguracija: nastavitev omejevalnika, nastavek za britje za občutljiva območja, za odstranjevanje dlak na licu mesta in nastavek za britje. Skupno vam bo ta epilator pomagal pri odpravljanju neželenih dlačic na različnih delih telesa, hkrati pa bo izbral najbolj nežen pristop. Priložena sta tudi etui in čopič za čiščenje.

Epilator lahko uporabljate pod tušem in s peno. Glava je odstranljiva in jo je mogoče preprosto izprati. Na voljo imate dve hitrosti in 40 minut baterije, kljub temu pa bo trajalo 1,5 ure. Upoštevajte prisotnost osvetlitve ozadja in udoben oprijem. Slaba stran je cena. In tako veliko število prilog pogosto ostane neizkoriščeno. Stroški - približno 7000 rubljev.

Panasonic ES-ED93

Zdi se, da je proizvajalec želel v tem modelu implementirati največ funkcij in udobja. Na voljo je s 6 nastavki, vklj. zamašek, nastavek za piling, britje in občutljiva področja. Plavajoča glava omogoča enostaven dostop tudi na najtežjih mestih. Glavo epilatorja je enostavno odstraniti in sprati pod tekočo vodo. Še ena značilnost modela je število pincet, teh je kar 48. Če torej želite hitro epilirati, je to tisto, kar potrebujete. Lučke in pinceta dvojni blok vam pomagajo preprečiti dlake.

Proizvajalec trdi, da model zajame celo dlake z dolžino 0,5 mm, vendar je še vedno bolje izvesti postopek z dolžino las vsaj 3 mm, še bolje pa - 5 mm. Življenjska doba akumulatorja je 30 minut, zato je za zdravljenje nog dovolj že eno polnjenje. Za popolno polnjenje bo trajala 1 ura. Epilator lahko vzamete s seboj pod tuš in ga uporabite s peno za britje. V pregledih dekleta pišejo, da je zelo koristno uporabljati napravo. Žal, kot vsi epilatorji je hrupno, zato boste morali prenašati ne le neprijetne občutke, ampak tudi hrup 65 dB. Stroški - 5.000 rubljev.

Dober analog je Panasonic ES-ED70 za 5500 rubljev, poleg tega je zaščiten pred vlago in se zelo dobro spopada s svojimi nalogami. Obstaja tudi Panasonic ES-ED23, tudi dobro se epilira, vendar stane več zaradi prisotnosti brivne glave, ki, sodeč po pregledih, deluje zelo slabo.

Braun 7561 Silk-epil 7 s trimerjem

Pravi čudežni epilator! Če se še vedno bojite uporabljati epilator, poskusite začeti s tem modelom. Za udobno odstranjevanje dlak so na voljo lučka, plavajoča glava, masažer, možnost, da napravo vzamete s seboj pod tuš in jo uporabite s peno. Glava se odlepi in opere. Dve hitrosti, set vključuje maso šob, vklj. nastavek za britje, za odstranjevanje dlak, omejevalnik. Za območje bikinija je priložen trimer popoln. Lasje nežno odstranjuje, ne da bi prišlo do draženja in pordelosti, zato mnoga dekleta model imenujejo najboljši epilator za območje bikinija..

Baterija zdrži 40 minut, napolni se v eni uri. Priložena torbica in krtača za čiščenje. Model stane približno 7000 rubljev, a oprostite tavtologiji, splača se! Tisti, ki so že preizkusili epilator v akciji, priznavajo, da res ne odstranjuje dlak tako boleče kot drugi modeli, osvetlitev ozadja in ergonomski ročaj pa naredita celoten postopek kar se da udobno. Vendar pa nekatera dekleta pravijo, da je postopek zanje boleč. Vse gre za prag bolečine.

Rowenta EP8002

Model iz Rowenta zapira oceno najboljših epilatorjev, ki jih lahko napajamo tako iz električnega omrežja kot iz baterije. S seboj ga lahko vzamete pod tuš, ki ga uporabljate skupaj s peno za britje. Na razpolago 2 hitrosti in masažer. Število pincet je majhno - 24 kosov. Proizvajalec ne priporoča uporabe modela za delo na občutljivih območjih, saj deluje precej agresivno. Ta naprava je namenjena tistim, ki iščejo epilator samo za odstranjevanje dlak z nog. Cena - približno 3.000 rubljev.

Trimerji njihova izbira in značilnosti

Antene in spojene obrvi na obrazu, zaraščene pazduhe in predel bikinija, rastlinstvo na nogah ne more, a moti sodobne ženske, ker si vsi želijo izgledati lepo in seksi. Doma se namesto tradicionalne britvice vse pogosteje uporabljajo trimerji in epilatorji. Načelo delovanja teh naprav se bistveno razlikuje. Kar pa je boljše?

Prednosti obrezovalnikov telesa

V lepotni industriji se je ne tako dolgo nazaj pojavil obrezovalnik telesa in hitro so našli oboževalce. S to napravo lahko udobno obrežete neželene lase na obrazu in drugih delih telesa, vključno z intimnimi predeli. Po uporabi trimera se koža počuti gladko na dotik. In to ni edina prednost naprave..

 1. Draženje in ureznine, kot so po uporabi britvice, so izključeni.
 2. Uporaba različnih nastavkov vam omogoča, da kosite dlake na težko dostopnih mestih.
 3. Prikladno upravljanje naprave z baterijo, ki jo je mogoče zamenjati.
 4. Naprava je zanesljivo zaščitena pred vlago in jo lahko uporabljate med vodnimi postopki.
 5. Nekateri trimerji so opremljeni z nastavki za bikini za intimne pričeske.
 6. Naprava zagotavlja higiensko rezanje las zaradi posebej nanesenega antibakterijskega sestavka.

Na trgu lahko izberete individualni trimer z rezalno površino, ki je primeren za posebne namene: širok (do 25-30 mm) ali ozek (do 25 mm), pa tudi napravo z nizom potrebnih nastavkov.

Vrste priključkov za trimer:

 • osnovna mrežasta glava za odstranjevanje dlak, jo je mogoče zdraviti z antiseptično sestavo,
 • navpična mikro-pritrditev za oblikovanje obrvi, odstranjevanje dlačic iz ušes, v nosu in nad zgornjo ustnico, na drugih neudobnih mestih,
 • eno dolžino glavnik za obrezovanje,
 • druge vrste dodatnih nastavkov, na primer z epilatorjem ali pečmi.

V nekaterih modelih obrezovalnikov paket vključuje dodatne dodatke, na primer čopič za čiščenje aparata, stojalo, šablone za ustvarjanje intimnih pričesk.

Trimer odreže dlačice, vendar še naprej rastejo, in po 1-3 dneh je treba postopek ponoviti. Redna uporaba obrezovalnika ohranja žensko privlačno.

Uporaba epilatorja doma

Postopek epilacije vam omogoča, da se znebite neželene vegetacije za daljše obdobje (2-3 tedne). Učinkovit način odstranjevanja dlak je uporaba električnega epilatorja.

Načelo delovanja te naprave je izvlečenje dlačic iz žarnice s pomočjo več vrtljivih parov diskov. Odstranjevanje dlak skupaj s foliklom je boleč postopek. Da bi zmanjšali bolečino, proizvajalci epilatorje opremijo z različnimi napravami: gumijastimi ščetkami za raztezanje kože ali hlajenjem. Udobno je uporabljati sodoben epilator.

Hladilni epilator Philips Satin Ice 2 v 1

Učinek odstranjevanja neželenih dlak z epilatorjem je dosežen dlje kot naprava in se razlikuje od trimera.

Druge prednosti električnega epilatorja:

 • zaviranje rasti las na neželenih območjih,
 • odstranjevanje dlak na velikih površinah,
 • pojav trdih ščetin je izključen,
 • faktor oblike naprave je enostaven za uporabo.

Vendar pa zaradi bolečine in morebitnega draženja kože odsvetujemo uporabo epilatorja na občutljivih predelih. Druga ocena, ki jo v kritikah omenjajo pomanjkanje odstranjevanja dlak doma, je možnost vraščenih dlak.

Kaj izbrati za odstranjevanje dlak

Pri izbiri epilatorja ali trimera morate razumeti, kam želite odstraniti neželeno vegetacijo. Uporaba kakovostnega električnega epilatorja je primerna za odstranjevanje dlak z nog in drugih velikih površin telesa. Ta naprava se bo učinkovito spopadla z nepotrebno vegetacijo v obdobju do 2-3 tednov. Sodobne tehnologije so omogočile čimbolj nebolečo epilacijo..

V občutljivih predelih, kjer je koža bolj občutljiva in nagnjena k draženju, je priporočljivo redno uporabljati trimer. Tudi ta naprava je uporabna za odstranjevanje dlak v ušesih in nosu, nad zgornjo ustnico, obrezovanje dlak na glavi.

Optimalna izbira je model naprave v ohišju, zaščitenem pred vdorom vlage, ki je opremljen z obema nastavitvama: trimerjem in epilatorjem. Oglejmo si podrobneje, kakšen je.

Epilator s funkcijo trimerja

Modeli naprav, ki združujejo funkcije trimera in epilatorja brez drugih dodatnih funkcij, so na voljo pri proizvajalcih, kot so Hilton, Saturn, Veet, Clatronic. Vendar pa obstajajo naprave z drugimi nastavki in s tem z izboljšanimi zmogljivostmi. Torej, lahko ste pozorni na večnamenske epilator-trimerje naslednjih blagovnih znamk: Braun, Philips, Beurer, Rowenta, Remington. Modeli teh proizvajalcev se razlikujejo po kakovosti in bodo služili več kot eno leto..

Epilator Braun Silk-epil 5 - 5380 Noge in telo + trimer

Priporočljivo je izbrati model naprave, ki deluje na baterijo, katere polnjenje bo trajalo vsaj 30 minut aktivnega neprekinjenega delovanja. Te naprave so mobilne in priročne za uporabo ne samo doma, ampak tudi na službenih in počitniških potovanjih. Pomemben vidik izbire takšnega modela je čas obnovitve baterije..

Če proračun omogoča, je najboljša izbira naprava s kombiniranim napajanjem (tako iz električnega omrežja kot iz baterij).

Na trgu so naprave, ki vam omogočajo izvajanje postopka odstranjevanja dlak med tuširanjem ali kopanjem. Vlaga pomaga odpreti pore, odstranjevanje dlak pa je bolj gladko. Poleg tega se v sproščenem stanju bolečina zaduši. S takšnimi napravami lahko uporabite gele za tuširanje ali peno za britje.

Prednosti večnamenskih modelov:

 • lokalna osvetlitev za nadzor postopka odstranjevanja dlak,
 • nastavek za luščenje je uporaben za preprečevanje pomanjkanja odstranjevanja dlak, kot so vrasle dlake,
 • Priloga za odstranjevanje nežno odstranjuje dlačice na obrazu in področju bikinija.

Izbira pravega modela za odstranjevanje dlak mora temeljiti na osebnih željah in proračunskih možnostih.

Trimer: namen, naprava in princip delovanja

Trimer je kompaktna naprava, zasnovana za obrezovanje las na telesu. Naprava se uporablja na različnih delih telesa. Na podlagi tega parametra je zgrajena glavna klasifikacija naprav.

Obstaja ločen trimer za nos. Glede na vrsto nastavkov in velikost rezila naprave se uporabljajo naslednje:

 • za obrezovanje las v bližini templjev,
 • za britje ali ravnanje brade in brkov,
 • za oblikovanje obrvi,
 • za oblikovanje vegetacije na območju bikinija.

Kljub temu, da na trgu ponuja trimer za obrvi, bikini področja in druga področja telesa, imajo podobne naprave podobno zasnovo.

Oblikovanje

Trimer za karoserijo je sestavljen iz naslednjih elementov:

 • etui s predalom za baterije in zaščitnim pokrovom,
 • električni motor,
 • delovna glava z noži, ki je povezana z električnim motorjem,
 • odstranljive šobe,
 • mikrovezje (nekateri modeli zagotavljajo indikator napolnjenosti),
 • gumbi za izklop,
 • svetlobna osvetlitev (ni na voljo pri vseh modelih).

Delovna glava za obrezovanje robov je nepremična in odstranljiva. V slednjem primeru se naprava uporablja za zdravljenje različnih con.

Trimeri za brado so pogosto opremljeni s posebno krtačo, ki je namenjena odstranjevanju dlak iz orodja. Na voljo so številni modeli z vodoodpornim ohišjem. Ta obrezovalnik obraza lahko operete pod tekočo vodo.

Načelo delovanja naprav je naslednje: po zagonu električnega motorja se navor iz njega prenaša na delovno glavo. Slednji, ki se vrti z veliko hitrostjo, zavrti rezila, ki režejo dlake.

Trimer za bikini nežno odstranjuje vegetacijo. Rezila, ki odrežejo dlake, pustijo približno 0,2-0,8 mm. To je glavna pomanjkljivost naprav: z njimi je nemogoče doseči popolnoma gladko kožo. Vendar se prirezovalnik ušesa in telesa ne dotika površine dermisa in s tem zmanjša možnost draženja. Poleg tega dlake po zdravljenju ne rastejo.

Dodatni nastavki omogočajo spreminjanje globine reza. Zlasti obstajajo glavniki, ki za seboj puščajo dlake do 3-5 mm..

Sorte

Stroji za britje so razvrščeni v več vrst, ki delijo naprave glede na različne značilnosti. Naprave so, glede na vrsto nameščenega motorja:

 1. Rotacijski. Naprave te vrste odlikujejo velika moč in široka funkcionalnost. Delo rotacijskega motorja temelji na translacijsko-rotacijskih gibih, zaradi katerih bo trimer deloval dlje časa brez pregrevanja.
 2. Vibriranje. Načelo delovanja teh naprav je podobno vrtljivim, le da v tem primeru translacijsko gibanje zagotavlja elektromagnetno polje. Vibracijski aparat ima majhno moč. Naprava se med dolgotrajno uporabo segreje. Ta vrsta stroja je primerna za domačo uporabo..
 3. Nihalo. Uporablja se predvsem za striženje živali.

Po vrsti hrane ločimo naslednje vrste brivnih strojev:

 1. Omrežje. Modeli te vrste lahko delujejo dlje časa. Zato se mrežni obrezovalci uporabljajo v frizerjih ali kozmetičnih salonih..
 2. Polnilna Najdaljši čas delovanja ne presega 60 minut. V celoti napolnite modele baterij do 10 ur. Modeli te vrste so dražji od mrežnih modelov, vendar so zaradi svoje kompaktnosti in enostavnosti uporabe bolj priljubljeni. Ena od pomanjkljivosti baterijskih naprav je, da se ob zmanjšanju polnjenja hitrost rezil zmanjšuje..
 3. Kombinirano Štejejo za najbolj priročne, saj združujejo prednosti omrežnih in baterijskih modelov.

Stroji za britje las se razlikujejo tudi po vrsti nastavkov, oblikovanju in drugih značilnostih.

Merila za izbiro najboljšega trimera

Trimerji moškega in ženskega tipa imajo številne prednosti, zahvaljujoč temu, da so takšne naprave zelo priljubljene pri potrošnikih:

 1. Manevriranje. Zasnova obrezovalnikov je premišljena tako, da je odstranjevanje dlak čim hitrejše in bolj udobno. Zlasti za obdelavo intimne cone izdelujejo naprave, v katerih je delovna glava nagnjena pod določenim kotom. To omogoča, da rezila režejo dlake tudi na težko dostopnih mestih..
 2. Dodatni prilogi Posebne naprave vam omogočajo, da samostojno nastavite dolžino las in odstranite odvečno vegetacijo na katerem koli območju, vključno s popravljanjem obrvi.
 3. Pomanjkanje nelagodja. Odstranjevanje dlak s trimerji ne povzroča bolečine ali draženja. To je razloženo z dejstvom, da rezila režejo lase na rahli razdalji od kože..
 4. Skladnost z zdravstvenimi zahtevami. Zdravniki vztrajajo pri potrebi po ohranjanju dlak v intimnem predelu, saj vegetacija zagotavlja zaščitno funkcijo.
 5. Enostavnost uporabe. Trimerji so kompaktne velikosti. Tudi modeli za ponovno polnjenje omogočajo odstranjevanje dlak, tudi če ni na voljo napajalnikov z enosmernim tokom.

Trimerji se razlikujejo po moči, ki se giblje med 0,5-3 vata. Ta indikator vpliva na stopnjo odstranjevanja vegetacije. Kvalitetni stroji za britje so opremljeni z rezili za samoostrenje. Poleg tega vam profesionalni trimer omogoča odstranjevanje dlak po vsem telesu.

Izbrati najboljšo napravo je težko. Deloma je to posledica dejstva, da se koža moških in žensk razlikuje po stopnji občutljivosti. Prvi v glavnem uporabljajo strižnike za britje las na obrazu. Ženske kupujejo takšne naprave za rezanje vegetacije v intimnih in pod pazduhah območjih, kjer je koža najbolj občutljiva. Zato proizvajalci ponujajo različne naprave s pritrditvami, ki izpolnjujejo zahteve za vsak zgornji primer..

Pri izbiri trimera se morate takoj odločiti, za kakšen namen je naprava kupljena. Odvisno od namena so naprave naslednjih vrst:

 1. Za brke in brado. Glavno merilo pri izbiri obrezovalnikov obraza je kakovost rezil. Rezila morajo biti ostra (samoostrljiva), hitro očistiti in ne korodirati (odporna na vlago). Trimer za brke in brado je primeren za vsakodnevno (večkratno) uporabo le, če so te zahteve izpolnjene.
 2. Za nos in ušesa. Naprave s tem namenom so izdelane s tankimi delovnimi glavami. Prepričajte se, da so nastavki za prirezovalnik nosu ravni ali bodo med odstranjevanjem dlak nenehno nastajale rane. Delovna glava teh trimerjev je na koncu zaobljena.
 3. Za intimno območje. Trimerji za bikini nežno negujejo zelo občutljivo kožo, ne da bi pustili neprijetne posledice.

Ločena skupina je razdeljena na večnamenske naprave, namenjene odstranjevanju dlak na katerem koli delu telesa. Takšne naprave so opremljene s posebnimi nastavki za nego obraza, nosu in ušes. Večina večnamenskih modelov ni zasnovana za zdravljenje intimnega območja.

Pri izbiri trimera priporočamo, da bodite pozorni tudi na druge parametre:

 • oblika telesa,
 • kakovost rezil,
 • širina delovne površine,
 • vrsta zamenljivih šob,
 • življenjska doba baterije.

Sodobni obrezovalniki vam omogočajo prilagajanje višine rezanja. Ta indikator se giblje med 0,5-13 mm.

Druga pomembna lastnost, ki vpliva na izbiro ščipalk, je način čiščenja. V večini modelov se lasje odstranijo pod tekočo vodo ali s stresanjem. Toda v dragih napravah je zagotovljena tretja metoda: vakuum.

Oblika telesa

Priročnost uporabe strižnika za lase je odvisna od oblike telesa. Moški obrezovalniki so glede na oblikovanje razmeroma preprosti. Za takšne modele ima ohišje zaobljeno in podolgovato obliko. Rezalna glava je pod majhnim kotom glede na preostali del instrumenta.

Mini trimerji za nos so na voljo v različnih oblikah telesa. V bistvu je pri teh modelih rezalna glava nadaljevanje preostale naprave. Vendar pa obstajajo naprave, v katerih se ta del telesa nahaja pod določenim kotom..

Trimerji za bikini imajo običajno gumirano območje, zahvaljujoč temu, da se naprava dobro prilega tudi v mokre roke.

Vrsta moči in čas delovanja

Kot je navedeno zgoraj, so naprave za nos ali druga področja polnilne, omrežne in kombinirane. Na trgu so tudi modeli, ki jih napajajo baterije AA. Čas delovanja se razlikuje glede na vrsto naprave.

Če se stroj pogosto uporablja, bo najboljša izbira omrežni model, ki se priključi na stalno napajanje. Takšni stroji so sposobni delati dlje časa brez pregrevanja. Poleg tega se hitrost rezanja omrežnih modelov sčasoma ne spreminja, kar pri brezžičnih napravah ni mogoče. Glavna pomanjkljivost takšnih naprav je prisotnost vrvice, ki preprečuje odstranjevanje dlak na območju bikinija in drugih težko dostopnih mestih..

Akumulatorski modeli se običajno kupujejo za zdravljenje telesa doma. Naprave te vrste se izpraznijo razmeroma hitro: čas delovanja ne presega 1 ure. Poleg tega traja do 10 ur za ponovno polnjenje, odvisno od modela. Potreba po priključitvi trimera na vir napajanja izhaja iz neprijetnih občutkov, ki se pojavijo med britjem: rezila se ne začnejo rezati, temveč izvleči dlake.

Kombinirane modele lahko imenujemo univerzalni, saj lahko več ur neprekinjeno delujejo iz baterije ali iz električnega omrežja.

Širina delovnega dela

Trimer za obrvi odlikuje ozka delovna glava, saj je naprava zasnovana za odstranjevanje dlak na majhnem območju. Takšnih naprav se ne kupuje, če je načrtovana frizura na drugih delih telesa..

Trimeri za bikini, pazduhe, noge imajo širše delovno območje, zahvaljujoč temu, da se lasje hitreje odstranijo. Vendar takšne naprave ne omogočajo doseganja natančnosti vzorca pri izvajanju zapletenih odbitkov..

Odpornost proti vlagi

Nekateri modeli so namenjeni samo odstranjevanju dlak na suhi koži. Če pa kupite trimere za intimno območje, je priporočljivo dati prednost napravam, odpornim proti vlagi. Takšne naprave so dražje, vendar vam omogočajo, da spremenite pristop k striženju las in odstranite vegetacijo na najbolj priročen način. Trimerji, odporni proti vlagi, so še posebej pomembni za ljudi z občutljivo kožo..

Drug parameter, ki povečuje privlačnost ščipalk, je funkcija mokrega čiščenja. Hitrejša odstranitev trimera pod tekočo vodo.

Material rezila

Trimer glava uporablja rezila iz različnih materialov:

 1. Jeklo. Ta možnost velja za najbolj ekonomično. Jeklena rezila se med delovanjem hitro segrejejo.
 2. Keramika. Rezila iz tega materiala so dražja od jeklenih, vendar se med delovanjem ne segrejejo. Keramika je precej krhka, tako da se lahko zlomijo, če jih pademo.
 3. Titan. Najboljša izbira za tiste, ki so pripravljeni kupiti drag, a kvaliteten trimer. Rezila iz titana so trpežna in odporna proti obrabi.
 4. Nerjaveče jeklo. Najbolj zahtevana možnost. Rezila iz nerjavečega jekla imajo dodatno diamantno ali titanovo brizganje. Pri nakupu trimerjev za bikini priporočamo, da bodite pozorni na slednjo možnost.

Vrsta brizganja ne vpliva bistveno na končni strošek naprave. Diamantna prevleka zagotavlja dobro drsenje na suhi in mokri koži. Titan prevlečen, da prepreči draženje.

Vključene vrste prilog

Trimerski nastavki, kot je naprava, so glede na namen razvrščeni v več vrst:

 1. Greben. Univerzalni nastavek za trimer glavo. Uporablja se za zdravljenje brade, brkov, las.
 2. Britev. Ta nastavek dopolnjujejo posebne mreže, ki zagotavljajo občutljiv rez in preprečujejo stik rezil s kožo. Trimerji s takšno komponento se uporabljajo za zdravljenje pazduh in predelov bikinija. Nekatere britvice imajo srebrno prevleko, ki zavira bakterijsko mikrofloro.
 3. Navpično. Uporablja se za zdravljenje obraza. Navpični nastavek lahko uporabite za popravljanje oblike obrvi.
 4. Glavniki. Uporablja se izključno za obrvi.

Univerzalni trimer je dopolnjen z različnimi nastavki za rezanje las tako na obrazu kot tudi na drugih področjih.

Podatki o trimeru za bikini

Trimer za intimno območje se ne razlikuje veliko od naprav, zasnovanih za druge dele telesa. Za modele te vrste je značilno razmeroma majhno delovno območje (25-30 mm). Ženski trimer vam pomaga pri striženju sramnih in notranjih stegen.

Naprave za odstranjevanje vegetacije na sramnih ustnicah ni priporočljivo. Kljub dejstvu, da posebni nastavki obrezovalnikov ne omogočajo stika rezil s kožo, obstaja določena možnost, da bo naprava povzročila škodo na posebej občutljivem območju..

Tako kot pri napravah za druga področja telesa morate tudi pri izbiri naprave za bikini upoštevati namen, za katerega se naprava kupuje. Če nameravate uporabiti trimer za ustvarjanje izvirnih odbitkov, potem je priporočljivo dati prednost modelom z nastavkom za britvico. Slednje vam omogoča, da ustvarite izvirno stajling v območju bikinija.

Ženskam, ki imajo pogosto poraščene dlake, je priporočljivo kupiti modele s pritrditvijo za luščenje. Takšno napravo je treba uporabljati hkrati s pilingom.

Kako uporabljati in skrbeti za to?

Pravila za uporabo naprave se razlikujejo glede na to, kateri pritrdilni pribor se uporablja. Če se zdravi nos, je treba upoštevati naslednja priporočila:

 • pred vsakim postopkom razkužite instrument,
 • bistren nos,
 • zavrnite rezanje las na nosu pri prehladih in drugih boleznih dihal,
 • uporabljajte samo svoj strižnik za lase,
 • odrežite si lase na nosu pred ogledalom.

Pred obdelavo intimnega ali drugega območja je potrebno namestiti šobo, ki bo zagotovila želeno dolžino vegetacije. Pred postopkom je treba oprati lase (razen vegetacije v nosu). Po izbiri ustrezne šobe in vklopu aparata se izvede proti rasti vegetacije. Med postopkom ne pritiskajte na napravo: to lahko povzroči draženje kože.

Po vsaki frizuri je potrebno napravo očistiti iz las. Če želite to narediti, lahko uporabite bombažni bris ali glavo postavite pod tekočo vodo. Priporočljivo je redno mazati jeklene lopatice z oljem za striženje, odvečno odstranite z krpo. Ta postopek je treba ponavljati vsak mesec. Če naprave ne uporabljate več tednov ali mesecev, je treba baterijo odstraniti..

Varnost modelov baterij

Da bi se izognili težavam, povezanim z delovanjem modelov z baterijo, morate upoštevati več pravil:

 • Ko priključite napravo na električno omrežje, naj bodo roke suhe,
 • omrežna napetost mora biti znotraj 220-240 V,
 • ne priključite naprave na električno omrežje v neposredni bližini vode,
 • preden priključite napajalnik v vtičnico, vklopite napravo,
 • ne uporabljajte trimera, priključenega na vir napajanja,
 • izogibajte se vrtenju.

Trimerji lahko nadomestijo britvice. Za razliko od slednjih stroji za britje ne puščajo draženja in preprečujejo vraščenih dlačic.

Kaj je?

Trimer za lase je bistvena in uporabna naprava v katerem koli domu. Ta ščipalka za lase je vsestranska naprava, ki vam omogoča oblikovanje las, obrezovanje brkov in celo odstranjevanje odvečnih las s katerega koli dela telesa..

Glavna razlika med obrezovalnikom in strižnikom za lase je velikost. Trimer je veliko manjši in lažji, zato ne potrebuje električne povezave. Deluje bodisi na baterijah bodisi na polnilni bateriji, ki jo je treba občasno polniti. Tako kompakten je, da se lahko prilega v kateri koli predal. In njegovo delo ustvarja najmanj hrupa.

Obstajajo tudi funkcionalne razlike. Trimer se od stroja razlikuje po tem, da ni namenjen striženju las na glavi in ​​ustvarjanju pričesk. Njen neposredni namen je popraviti lase na obrazu in obrezati odbitke. Zahvaljujoč zoženi glavi lahko ta naprava zlahka odstrani dlake na težko dostopnih mestih ali naredi robnike.

Trimer ima zelo ostre rezila, ki so ključnega pomena za profilno delo. Poleg tega jih je skoraj nemogoče poškodovati. Noži se premikajo na zmerni razdalji od kože, kar omogoča britje dlake tudi na občutljivih predelih kože.

Namen

Namen pripomočkov je razdeljen na ženske in moške, pripomočke za ušesa in nos, trimere za predel bikinija in pazduho, pripomočke za brke in brado.

 • Moški - večnamenska naprava, zasnovana za britje in odstranjevanje dlak s težko dostopnih mest. Ne sme samo odstranjevati dlačic, temveč jih tudi redčiti in popraviti. Trimmer za moške ima več nastavkov, ki jih lahko prilagodite uporabniku kot.
 • Ženska - naprava, ki je lahko samostojna naprava ali priloga epilatorja. Potreben je za kakovostno odstranjevanje odvečnih dlak z intimnih mest in modeliranje obrvi. V ženskem obrezovalniku je običajno poseben nastavek - glavnik, ki pomaga pri prilagajanju dolžine odrezanih dlačic.
 • Za ušesa in nos - kompaktna naprava z eno šobo. Z njegovo pomočjo lahko na nosnih in ušesnih območjih enostavno in hitro odstranite dlake, ki ne samo da izgledajo neestetsko, ampak tudi motijo ​​človeka.
 • Za območje in pod pazduhe bikinija - majhna naprava, ki pomaga odstraniti neželene lase s posebej občutljivih predelov telesa. Odstranjuje dlačice, saj je zelo blizu površine kože, vendar ne poškoduje kože. Lahko dobijo intimno frizuro, ne da bi jih skrbelo draženje ali vraščeni lasje.
 • Za brke in brado - zanesljiva in učinkovita naprava, ki vam omogoča, da obrezujete ali popravite obliko brkov ali brade. Za prilagajanje dolžine oprijema je narejen poseben sistem, rezila iz titana pa zagotavljajo dolgo in brezhibno delovanje.

Pomembno je razumeti, da so trimmerji poleg predvidenega namena razdeljeni tudi glede na vrsto odpornosti na vlago. Najcenejše naprave ne prenesejo vlage, zato so zasnovane za suho britje. Naprave, ki imajo ohišje, odporno proti vlagi, se zlahka spopadejo s svojimi nalogami tudi pod tušem. Takšne naprave imajo vedno šobo - britvico.

Značilnosti in prednosti

Trimerji spadajo v skupino izdelkov, ki so zasnovani za učinkovito odstranjevanje in striženje las. Razdeljeni so na podvrste, od katerih mora vsaka opravljati posebne funkcije. Vsi imajo svoje lastnosti in prednosti, zaradi katerih so priljubljeni med kupci..

Glavni namen naprav je kakovostna in hitra odstranitev dlačic z želenih predelov telesa. V primerjavi z drugimi orodji imajo številne prednosti, zaradi katerih so najboljši:

 • Brezbojno odstranjevanje in rezanje dlak. Britvice in epilatorji oddajajo boleče občutke tudi na neobčutljivih predelih telesa. Trimerji režejo lase, ne da bi povzročali nelagodje..
 • Kakovostno rezanje las. Naprava je tako blizu kože, da vam omogoča, da lase režete čim krajše, tako da ne bodo vidne.
 • Varno delo. Profesionalna naprava ne bo povzročila škode na površini kože in ne bo povzročila vraščenih dlak.
 • Brez motenja Britje ali lupljenje pogosto povzroči draženje kože in pordelost. Veliko ljudi trpi zaradi srbenja, ki ga je težko ublažiti. Trimer ne povzroča takšnih težav..
 • Kompaktna velikost naprave. Naprava se lahko dobro prilega torbici, medtem ko ščipalka za lase nima vedno pravih dimenzij.
 • Prisotnost več prilog. Priloge za trimerje so na voljo v različnih velikostih, tako da lahko dlake pospravite kamor koli.
 • Večfunkcionalnost. Naprave imajo številne funkcije: striženje, popravljanje, modeliranje in odstranjevanje dlak. Vendar ima le te univerzalni stroj vse te funkcije. Preostale naprave imajo posebne naloge.

Kljub tolikšnemu številu pozitivnih lastnosti imajo naprave še vedno slabosti. Ne strižejo si las, temveč jih samo skrajšajo. Zato bo treba postopek izvajati pogosteje kot na primer po odstranitvi dlak. Toda ta pomanjkljivost ni opazna glede na prednosti naprave.

Naprava ima dodatne funkcije, zaradi katerih je posebna. Na primer, nekatere naprave precej dobro delujejo od vžigalnika cigaret v avtomobilu. To je ugodna kakovost, ki vozniku omogoča, da popravi dlake na obrazu, medtem ko je v prometu..

Nekateri modeli imajo osvetlitev ozadja, ki vam pomaga videti vse dlake in nobene od njih ne zamudite.

Modeli z vakuumskim sistemom so zanimivi. Potreben je za zbiranje dlačic v ločeni posodi..

Skoraj vsi modeli so opremljeni z zamenljivimi rezili, ki jih lahko po želji nastavite.

Funkcija indikatorja nivoja polnjenja je zelo pomembna v napravi. Daje vam vedeti, da je čas, da trimer napolnite.

Še več o funkcijah trimera si oglejte v naslednjem videoposnetku..

Zakaj kupiti trimer?

Najbolj priljubljene naprave za odstranjevanje dlak so električni brivniki in epilatorji. Ti pripomočki so enostavni za uporabo in cenovno ugodni. Vendar pa na telesu obstajajo območja, ki jih je odstranjevati dlak precej problematično. Gre za ušesa in nos. Odvečnih dlak z njih z britvico ni mogoče odstraniti, uporaba pincete pa je lahko precej neprijetna. Na srečo lahko v prodaji najdete posebne obrezovalnike, ki bodo pomagali znebiti tako občutljive težave, kot so lasje v nosu in ušesih. O teh napravah bomo govorili v tem članku..

Prekomerni lasje v ušesih in nosu so precej neprijeten estetski problem. To še posebej velja za ženske: tudi najbolj spretna ličila ne bodo okrasila, če dolgi temni lasje štrlijo iz nosu. Poleg tega so lasje tudi higienski problemi. Torej, nujno se jih je treba znebiti. Seveda obstajajo ljudje, ki preprosto nimajo "vegetacije" na tako občutljivih območjih. Toda vsi nimajo toliko sreče.

Nasvet! Nikoli ne poskušajte odstraniti dlak iz nosu s posebnimi kremami za depilacijo! Na sluznici se lahko pojavi resna opeklina.!

Funkcije trimera

Glavna značilnost obrezovalnikov je, da so posebej zasnovani za delo v precej težkih pogojih. Trimerji so opremljeni s posebnimi nastavki, ki ščitijo kožo pred kakršnimi koli poškodbami.

Trimer ne bo izvlekel dlačic, kot epilator, in jih ne bo odstranil ob korenu: preprosto jih bo poravnal, pri čemer bo pustil precej kratko dolžino. Poškodbe in kosi med depilacijo so popolnoma izključeni, saj so rezalni elementi zaščiteni s posebnim glavnikom.

Nasvet! Moški lahko to edinstveno napravo uporabljajo ne samo za odstranjevanje dlak v nosu in ušesih, temveč tudi za obrezovanje brkov in brade. Pomembno je upoštevati, da vam bo obrezovalnik pomagal ustvariti trendovsko in učinkovito tridnevno strnišče..

Alternativna uporaba

Za lepo polovico človeštva je trimer lahko odlična zamenjava za britje za britje pri depilaciji območja bikinija in pazduh.

Za lepo polovico človeštva je trimer lahko odlična zamenjava za britje za britje pri depilaciji območja bikinija in pazduh

Sodobni obrezovalci so opremljeni s posebnim nastavkom, ki vam omogoča, da kožo obrijete do popolne gladkosti, medtem ko je nevarnost poškodb popolnoma odpravljena. No, priloga, imenovana "groomer", lahko daje obrvi lepo negovan videz.

Nasvet! Trimer lahko uporabite za ustvarjanje modelov na območju bikinija.

Na kaj paziti pri nakupu?

Pri nakupu trimera bodite pozorni na naprave, ki imajo povprečne stroške. Preceni trimerji se lahko redko pohvalijo s spodobno kakovostjo in dolgo življenjsko dobo ob pogosti uporabi, dragi modeli pa imajo pogosto številne malo uporabljane funkcije. Cena obrezovalnika las na nosu je pomemben, vendar še vedno ne odločilni dejavnik, ki bi moral vplivati ​​na vašo izbiro. Če imate na primer malo las in naprave ne nameravate pogosto uporabljati, se je povsem mogoče obrniti na modele, katerih cena ne presega 500 rubljev, na primer kupite trimer iz Supre.

Pri nakupu številnih gospodinjskih aparatov je eno najpomembnejših izbirnih meril moč. Trimer je izjema: material, iz katerega so narejene rezila, je veliko bolj pomemben. Najbolje je izbrati aparat, katerega rezila so narejena iz rezil. Najbolj priljubljeni so modeli z rezili iz nerjavečega jekla. Keramične rezila ne potrebujejo mazanja, vendar hitro izgubijo ostrino.

Kot dodatne "možnosti" je trimer lahko opremljen z osvetlitvijo, posebnimi nastavki za obrvi in ​​zaščitnim pokrovom. Označevanje olajša postopek odstranjevanja dlak, zato je vredno kupiti obrezovalnik za nohte, ki ima ta lep dodatek. No, pokrov boste potrebovali, če boste trimer vzel s seboj na potovanja..

Če imate malo las in naprave ne nameravate pogosto uporabljati, se zlahka obrnete na modele, katerih cena ne presega 500 rubljev, na primer kupite trimer iz Supre

Obstaja še en precej pomemben parameter. Gre za ergonomijo naprave. Trimer mora biti udoben za oprijem. Ne sme biti pretežka ali prostorna. Če torej naročite trimer iz spletne trgovine, najprej obiščite trgovski center in natančneje pregledajte izbrane modele..

Zelo pomembna je tudi raven hrupa, ki jo naprava oddaja med delovanjem: nekateri modeli "zvenijo" dovolj glasno, kar lahko povzroči neprijetne občutke.

Nasvet! Če nameravate napravo uporabljati samo za odstranjevanje odvečne "vegetacije" v ušesih in nosu, potem bodite pozorni na obrezovalnike z majhnim nosom in vrtečo se glavo.

Vrsta moči instrumenta

Napravo lahko napajate na dva načina: iz baterij in iz električnega omrežja. Modele na baterijo lahko uporabljate kjer koli: naprava naredi mobilnejšo in bolj priročno. Vendar boste morali baterije polniti precej pogosto, in to niso vsi ljudje radi. Najboljša možnost bi bila naprava, ki se lahko napaja tako iz električnega omrežja kot iz baterij. Praviloma so takšni modeli zasnovani ne le za odstranjevanje dlak v nosu in ušesih, temveč tudi za rezanje las..

Nasvet! V prodaji najdete trimere, ki imajo poseben predal za sesanje odrezanih las. Ko je depilacija končana, lase samo stresite. Je zelo priročno in praktično, zato morate biti pozorni na takšne možnosti..

Ženski trimerji

Trimerji, zasnovani posebej za ženske, so veliko manj pogosti kot moški. Praviloma prihajajo z epilatorji, to je, da je epilator opremljen z več nastavki, ki omogočajo oblikovanje na območju bikinija in obrezovanje obrvi. Najbolj priljubljeni so ženski trimerji podjetja Braun in Philips..

Nasvet: Če nameravate uporabljati kabelski trimer pri potovanju v tujino, izberite modele, ki lahko delujejo v širokem razponu omrežnih napetosti.

Kako uporabljati napravo?

Trimerji delujejo zelo preprosto. Treba je vklopiti napravo in konico pripeljati na tretirano območje. Ni potrebno, da ga globoko prilepite: to lahko povzroči poškodbe. Mnenja o trimerjih za odstranjevanje dlak v nosu kažejo, da je uporaba naprave dokaj enostavna, zato se ne bojte, da se kaj morda ne bo izšlo..

Priporočljivo je odstraniti dlake v dobrih svetlobnih pogojih. Takoj po končanem delu se obrezovalnik opere s toplo vodo. Naprave nikakor ne smete uporabljati, če imate izcedek iz nosu ali krvavitev iz nosu! Poleg tega lahko ena naprava uporablja samo eno osebo..

Trimer je dokaj varna naprava. Zato ga lahko uporabljate tako pogosto, kot je potrebno..

Nasvet: Nehajte izvleči lase s pinceto! Dlačice opravljajo zaščitno funkcijo: ne pustijo delcev prahu in patogenov v nazofarinks. Pinceta popolnoma odstrani dlake in namesto mešička lahko pusti rano. Trimer striže lase na kratko dolžino, torej zaščitne funkcije na videz neuporabnih in "nepotrebnih" las ne bodo trpele.

Babyliss E650E

Ta model je najbolj priljubljen med kupci. Trimer napaja baterija s prstom, njegovo telo zanesljivo ščiti električno "polnjenje" pred vlago. Trimer glava hitro in enostavno odstrani odvečne dlake in je enostavna za čiščenje. Stroški Babyliss E650E znašajo približno 1.300 rubljev. Omeniti velja tudi ergonomsko zasnovo naprave: prijetno leži v roki, zahvaljujoč kateri postopek odstranjevanja dlak ne bo povzročil draženja.

Mnenja trimera Babyliss E650E kažejo, da so kupci redko razočarani nad to napravo..

Trimer napaja baterija s prstom, njegovo telo zanesljivo ščiti električni "nadev" pred vlago

Elena: „Lasje, ki rastejo iz ušes in nosu, so videti precej neprijetno. Žal imam to težavo. In odločil sem se za nakup trimerja. Izbral sem Babyliss E650E in ne obžalujem. Naprava je majhna, kompaktna, lahka in se enostavno prilega v roko. Mimogrede, ena baterija zdrži pol leta! Šiškalec za lase se briše čisto in lepo, glavna stvar ni boleča, le rahlo ščepec ".

Tatjana: »Všeč mi je bila preprostost naprave. Baterija se vstavi takoj po nakupu in lahko začnete z odstranjevanjem dlak. Trimer med delovanjem tiho hripa, vendar to ne povzroča draženja. Dobro odstranjuje dlake, baterija zdrži dlje časa, med britjem ni nelagodja. Zadovoljen sem s kakovostjo izdelave: občutek je, da je naprava dovolj kakovostna ".

Nasvet! Najbolj zanesljivi so trimerji, odporni proti vlagi: visoka vlažnost v kopalnici takšnim napravam ne bo škodovala, poleg tega jih je mogoče varno oprati pod tekočo vodo.

Moser 1557-0050

Kompakten, udoben, ergonomski trimer Moser 1557–0050 je opremljen z nastavki iz nerjavečega jekla: ta naprava vam bo služila dlje časa. Tudi cena je dobra: Moser 1557–0050 lahko kupite za 900–1000 rubljev (cena je odvisna od izbrane trgovine). Naprava je odporna na vlago in ima LED osvetlitev ozadja, kar močno poenostavi postopek odstranjevanja dlak na težko dostopnih mestih.

Naprava je odporna na vlago in ima LED osvetlitev ozadja, kar močno poenostavi postopek odstranjevanja dlak na težko dostopnih mestih

Marija: »Zadovoljni smo s kakovostno montažo. Zaščitna kapa se varno zaskoči, kar pomeni, da med pranjem ne pride voda v baterijski prostor. Posebej priročno je odstranjevanje dlak z vklopom poudarka. Britje čisti, zelo zadovoljen z nakupom. Včasih sem odstranjeval dlake s pinceto ali škarjami, trimer je veliko bolj priročen ".

Alena: "Zelo spodoben trimer. Lasje odstranjuje normalno, vendar se mi zdi, da je nemogoče obvladati zanemarjene "debele". Celoten postopek odstranjevanja dlak traja približno pet minut, enkrat na teden. Poganja ga običajna baterijska svetilka ".

Nasvet! Najbolje je izbrati naprave z rahlo ukrivljeno glavo. Stanejo malo več kot navadni, hkrati pa omogočajo doseganje tudi najbolj nedostopnih vogalov..

Trimer Braun EN10

Trimer je zasnovan za odstranjevanje dlak iz ušes in nosu. Med odstranjevanjem dlak ni občutka vlečenja, rezila pa so izdelana iz trpežnega nerjavečega jekla. Stroški trimera v različnih trgovinah se gibljejo od 1.300 do 1.500 rubljev.

Med odstranjevanjem dlak ni občutka vlečenja, rezila pa so narejena iz trpežnega nerjavečega jekla

Yulia: »Trimer je udobno držati v roki. Naprava ne izvleče dlake, kot sem se bal. Za odstranitev dlak iz nosu traja približno dve minuti. Na cesti lahko uporabite trimer brez ogledala. Za takšno kakovost je poceni ".

Nasvet: Ko kupujete poseben trimer za bikini, bodite pozorni na ročaj naprave. Trimer s širokim ročajem je primeren za ženske, ki ne želijo porabiti veliko časa za odstranjevanje dlak: omogoča dovolj hitro obdelavo velikega območja. Poleg tega naprava s širokim ročajem močno olajša postopek ustvarjanja intimnih odbitkov..

Očitno je, da je obrezovalnik las na nosu nepogrešljivo orodje za ljudi, ki skrbijo za svojo podobo in želijo izgledati sijajno v vsaki situaciji. Natančno preučite tehnične značilnosti obrezovalnikov, preberite ocene in ne boste se zmotili pri izbiri. Zahvaljujoč vsestranskosti sodobnih obrezovalnikov lahko s pomočjo ene naprave rešite več opravil hkrati, zato lahko rečemo, da je trimer precej donosna naložba..

Najboljši proizvajalci kosilnic za lase

Iskanje optimalnega šiška za lase je najbolje začeti z izbiro zanesljive blagovne znamke. Seznam najboljših seveda vključuje podjetja, ki so si pridobila slavo kot proizvajalci opreme za profesionalne frizerje in stiliste, hkrati pa ne pozabite na običajne potrošnike. Vodilne položaje med njimi zasedajo znana ameriška znamka Wahl, nemška Moser (v lasti Wahl) in francoska Babyliss. Tradicionalno močni gospodinjski aparati Philips, Braun, Panasonic, Remington ne zaostajajo. Toda poceni izdelkov malo znanih blagovnih znamk, da bi se izognili nelagodju pri uporabi in zaradi ohranjanja živčnih celic (in denarja), se je bolje izogibati.

KategorijaMestoImeOcenaCena
Najboljši obrezovalci brade in brkov1Braun BT 50309.8 / 103 150
2Philips QT 40159.8 / 102 569
3Remington MB 41309.7 / 102589
4Panasonic ER-GB379.7 / 102589
Najboljši trimerji za obrezovanje las na nosu in ušesih1Philips NT 316010/101690
2Wahl 5546-21610,0 / 101.250
3Moser 4900-00509,9 / 10920
4Babyliss E650E9.7 / 101370
Najboljši večnamenski trimerji1Wahl 9818-11610/1010,223
2Philips QG 33359.8 / 1010,223
3Babyliss E835E9.7 / 104290

Najboljši obrezovalci brade in brkov

Nemško podjetje Braun je večni konkurent Philipsa in Panasonic na trgu naprav za britje in nego las. Zato ne preseneča, da se priljubljeni model te blagovne znamke BT 5030 uvršča na lestvico najboljših obrezovalnikov za brado in brke, morda pa to ni najbolj "napredna" vrsta rezalne naprave. Ta trimer ni laserskega nivoja ali drugih (pogosto neuporabnih) dragih možnosti. Ima pa vse potrebne lastnosti za zanesljivo in učinkovito delo. Braun BT 5030 Lastnosti:

 • Natančno pritrjevanje glavnika. Omogoča nastavitev do 20 načinov rezanja s priročnim regulatorjem (0,5-10 mm),
 • Dvojna baterija. Zagotavlja stabilno neprekinjeno delovanje ne glede na zunanje pogoje. Popolno 8-urno polnjenje zagotavlja do 50 minut brezžične uporabe,
 • Navedba. LED osvetlitev ozadja označuje omrežno povezavo ali malo baterije,
 • Samodejna izbira omrežja. Trimer se prilagaja napetostim od 110 do 240 V in se lahko uporablja v kateri koli državi,
 • Pralna izvedba. Trimer lahko očistite z vodo.
 • Priročna šoba,
 • Ostre in trpežne rezila,
 • Zvestna cena.
 • Dolgo polnjenje,
 • Ne britje "pod ničlo".

Še en krasen ščepec za brado in brke podjetja Philips. Uporaba proizvajalca QT 4015 je po mnenju proizvajalca odličen način za doseganje priljubljenega učinka "tridnevne strnišče". In pregledi lastnikov to potrjujejo. Seveda zmogljivosti trimera niso omejene na to. Kaj je še dobro pri modelu:

 • Priročna namestitev in pritrditev dolžine. S preprosto vrtenjem gumba lahko nastavite vrednost od 0,5 mm (enako razvpita tridnevna nebrisana) na 10 mm. 0,5 mm naklona,
 • Rezila iz titana Ta prevleka rezalnih elementov ne zagotavlja samo odličnega rezalnega rezultata, temveč vam omogoča, da dolgo časa ohranjate ostrino. Zaobljeni konci in glavniki zagotavljajo varno drsenje in ne dražijo,
 • Hitro polnjenje. 1 ura polnjenja zagotavlja 90 minut baterije,
 • Indikator baterije - polnjenje / polno / nizko,
 • Pralna šoba. Za enostavno čiščenje ga je mogoče enostavno odstraniti in sprati z vodo.
 • Dolga življenjska doba baterije,
 • Rezila iz titana,
 • Korak nastavitve dolžine le 0,5 mm.
 • Flimsy plastični glavnik,
 • Raven napolnjenosti ni vidna.

Zelo vreden model znane prekomorske blagovne znamke. Ta trimer lahko zagotovi rezultat, primerljiv s profesionalnim obrezovanjem brade v salonu in postane odlična pomoč za moške, ki resno skrbijo za svojo podobo. Ima veliko prednosti:

 • Rezila, prevlečena s titanom. Trmast in vedno oster,
 • Ukrivljena oblika. Pri rezanju je trimer pod optimalnim kotom in se udobno premika v katero koli smer,
 • Prilagodljiva dolžina odbitka. Skupno je 13 določb. Brez pritrditve - 0,4 in 1 mm za natančno obrezovanje in nastavitev linij. S pritrditvijo - od 1,5 do 18 mm,
 • Dolga življenjska doba baterije. Popolnoma napolnjena v 4 urah, brezžični čas 50 minut,
 • Pralno rezilo. Po zaključku frizure je nastavek mogoče enostavno odstraniti in očistiti pod tekočo vodo.