Svetloba las

Osvetlitev las je precej zapleten postopek, če bodo pravilno izvedeni, bodo lasje posledično postali svetlejši. Težko, ker so na začetku lasje lahko naravni in prej barvani, temni ali svetli, kakšen rezultat je potreben, koliko svetlejši. Najprej ugotovimo, kaj pomeni beljenje in beljenje, kakšne lase morate izbrati. Potem, kako izbrati tehnike, barvila in ali delujejo ljudske metode osvetlitve.

Kakšna je razlika med posvetljevanjem in bledenjem?

 1. Lase osvetlite z barvilom in jih belite s prahom.
 2. Različni mehanizem delovanja za lajšanje in razbarvanje.

Osvetlitev je postopek, pri katerem naravni pigment las melanin osvetli, na naravnih nebarvanih laseh pa se izvaja z barvilom. Svetleče barvilo ne more storiti ničesar z molekulami umetnega pigmenta prej obarvanih las. In beljenje las s pomočjo belilnega praška odstrani (izpere) naravni in umetni pigment iz las. Ta postopek lahko opravite tako na naravnih kot na barvnih laseh. Pigment se nahaja znotraj las v njegovi beljakovinski plasti, zato se pri beljenju struktura las zelo poškoduje, postane "prazna".

Zato je posvetlitev bolj nežen postopek kot razbarvanje, vendar tudi travmatičen..

Kaj izbrati, da postanejo svetlejši?

Katero izbrati, je odvisno od:

 • Barvani ali naravni lasje. Če so bili lasje prej pobarvani, potem posvetlitev ne bo delovala, le beljenje.
 • Želeni končni rezultat. Zelo lahke in hladne odtenke je mogoče dobiti le na prej beljenih laseh. Pri posvetlitvi zaradi dejstva, da melanin, svetleč pod delovanjem vodikovega peroksida v barvi, pridobi rdečo, oranžno ali rumeno barvo, lahko dobite le tople bež barve, bo svetlo blond, vendar toplo.

Svetloba las

Pri posvetlitvi barva posvetli naravni pigment las in hkrati vnese umetni pigment, tako da potem ni treba barvati. Vendar se zgodi, da je rezultat preveč rumen ali rdeč, potem pa lahko zatemnite te odtenke, potem lahko lase obarvate (glejte spodaj "Toniranje").

Svetleča barvila lahko posvetlijo barvo las za 3-5 tonov. Za pridobitev blond, so svetlolasi in rjavolaski idealni (5, 6 in 7 ravni globine tona).

Za maksimalno posvetlitev je potrebno vzeti super svetleče serije barvil, imenujemo jih tudi "superblond" ali "special blond". Oksidacija zanje je 9% in 12%. Standardna tabela za čas zadrževanja in izbiro oksida:

Da osvetlite toliko tonovOksidČas zadrževanja
3 tone ↑devet%50 minut
4 tone ↑12%50 minut
5 tonov ↑12%60 minut

Mešalno razmerje je 1: 2 ali 1: 1,5, odvisno od znamke barvila. Barvo nanesite na suhe lase. Vlaga iz mokrih las bo spremenila pH mešanice in posvetlitev je lahko slabša.

Beljenje

Lase beli s svetlobnim praškom. Ostala njegova imena: supra, prah, blond. Običajno gre za svetel ali modri prah. Je zelo alkalen izdelek, ki posvetli vse: tako naravne kot barvne lase..

 • 6% - standardni odstotek za naravne in obarvane lase
 • 3% - za fine, poškodovane ali prej beljene lase
 • 9% in 12% - samo za odprte tehnike. Teh odstotkov oksida s praškom (z barvo, ki ga lahko) ni mogoče uporabiti na lasišču in v foliji.

Tehnika:

 • Pojasnitev regrown korenin. Barvilo je treba nanašati samo na odstranjene korenine las, počakati na čas zadrževanja in izprati.
 • Popolnoma (od korenin do nasvetov).
 • V pramenih, ki jim dodate gradient, poudarite v laseh ali posvetlite samo konce las.

Osvetlitev celotne mase las prvič

Za enakomerno barvo las po celotni dolžini je potrebno barvati dolžino, nato pa korenine las, ker posvetlijo veliko bolje. Obdobja:

 1. Barvo razredčimo po dolžini, pri čemer oksid opustimo za korak višje od korenin. Odmaknite se 1,5-2 cm od korenin las in barvo nanesite na dolžino.
 2. Počakajte 25-30 minut. Nanesite novo mešanico na korenine z oksidom za 1 korak nižje od dolžine. In zdrži poln čas obarvanja. Običajno korenine potrebujejo 30-40 gramov barvila.

Na primer, ko se sveti z barvo, se za dolžino vzame posvetlitveno barvilo in 12% oksid, za korenine pa 9%. Potem torej ne bodo "prekomerno izpostavljene korenine", temveč enakomerna barva po dolžini. Pri beljenju v prahu jemljemo 6% oksida za dolžino, 3% za korenine.

Svetleči konci ali prameni

Doma je zelo težko pravilno nanesti barvilo in dobiti lep rezultat. Osnovno pravilo pri uporabi je, da na konice nanesete več sestave in manj na korenine, barvilo pa mešajte tudi na korenine, tako da je linija gladka. Shema prijave je lahko drugačna.

Svetleči prameni

https://youtu.be/MrtyHpN5mjU Za posvetlitev pramenov boste potrebovali folijo ali film, s katerim boste barvne pramene ločili od preostalih las. Ko ustvarite poudarke na laseh, učinek ombre izgleda lepo in naravno, ko se prameni obraza bolj osvetlijo, pojem ostalo.

 1. Izberite pramene diagonalno ali v cikcak.
 2. Nanesite barvilo s senčenjem.
 3. Položimo ga s folijo ali folijo, tako da barvilo ne povzroča svetlih madežev na preostalih laseh.

Nasveti o repih

 1. Vezali smo 4 repove. Priporočljivo jih je vezati višje na obrazu..
 2. Barvanje repov s senčenjem obrobe.
 3. Zadržite čas in se sperite.

Na flis

 1. Namesto da vezamo povojčke, pletemo pramene ali pletenice. To bo ustvarilo nazobčano obrobo in prehod bo bolj enoten..
 2. Nasvete barvamo s svetilnim sredstvom.

Ali je mogoče po razjasnitvi slikati

 1. Ko posvetlite z barvo. Ker se barvila za posvetlitev svetijo in se uvaja umetni pigment, potem pramenov ni potrebno potemniti. A zgodi se, da se barva izkaže za preveč rumeno ali rdečo. V tem primeru se ne priporoča takoj ponovnega pojasnitve, ker kakovost las bo močno trpela. Lase je bolje barvati na majhnem oksidu (1,5-1,9%) z barvo, vendar ne s svetlečim barvilom, temveč brez amoniaka.
 2. Ko se razjasni s supra (prah). Po beljenju s prahom je potrebno toniranje, ker pigment odtrga iz dlak, potrebno jih je napolniti z umetnim barvilom.

Toniranje po posvetlitvi

Glede na barvo po posvetlitvi (rdeča, rumeno-oranžna ali rumena) je potrebno pravilno izbrati raven barvila (prva številka na številki na embalaži) in smer, ki nevtralizira neželeno rumenost ali rdečino.

 • Po rdeči barvi je potrebno pobarvati z barvilom na ravni 7 s pepelnasto vijolično smerjo. Pepel in vijolična barva vsebujeta modro barvo, ki bo nevtralizirala oranžni pigment, nekaj rdečega pigmenta iz vijolične pa bo preprečilo morebitno zelenje.
 • Če so lasje po beljenju svetlo oranžne, tj. vsebujejo rdeče-oranžni pigment, morate ga odstraniti z barvilom na ravni 6 s smerjo pepela. Pepel vsebuje tako modro nevtralizirajočo oranžno kot zeleno nevtralizirajočo rdečo.
 • Barvilo z vijolično smerjo bo pomagalo znebiti rumenih las po posvetlitvi. V barvilih različnih blagovnih znamk ga lahko označimo kot nečisto, biserno. Glede na svetlost rumenega odtenka morate izbrati stopnjo globine tona od 8 (s svetlo rumeno) do 10 (svetlo rumeno). Slika in tabela vam bodo pomagali pri tem..
Barva po posvetlitviGlobina toneIzbira barv
Rdeča oranžna6Temno blond pepel ali pepela vijolično. Na primer 6/16 WELLA ILLUMINA
Oranžna7Blond je pepelasto vijolična. Na primer 7/16 Estel De Luxe
Rumena8Svetlo blond vijolična ali biserna. Na primer, 8/81 Londa
Svetlo rumenadevetSvetlo blond biser (biser, biser-pepel). Na primer, 9/1 Constant Delight
Svetlo rumenadesetPepela blond vijolična (biserna, biserna). Na primer, 10/6 Wella Color Touch

Mešalno razmerje 1: 2 ali 1: 1,5. Čas izpostavljenosti je 15-20 minut. Če so le korenine preveč rumene ali rdeče, potem je treba odtenek nanesti samo na njih. Že pred izpiranjem barvila lahko barvo barvate po dolgem.

Svetleče barve

Običajno svetlobne serije proizvajalci označijo s posebno oznako, na primer 12. vrsto Special Blond, super svetlobne serije itd..

Londa

Svetlo barvilo v Londa Professional je označeno kot Special Blonds. To barvilo je v 7 odtenkih, prva številka v označbi je 12 (12. vrsta). Osvetli do 5 tonov. Sorazmerje 1: 2.

Estelle

Profesionalna linija Estelle vključuje dve vrsti super svetlečih izdelkov:

 • ULTRA BLOND (posvetlitev 3-4 tone).
 • Vlond Var Vouture (do 5 tonov). V tej seriji sta dve vrsti barvila Rich Color (bolj nasičeni toni), Light Colour (bolj prozorne barve). Običajno razmerje stranic 1: 2.

Naravna osnova (originalna barva)Razmerje mešanjaČas zadrževanja
Haute Couture blond bar: oksidant 12%
Bogata barvaSvetla barva50 minut
4, 51: 21: 3
61: 31: 4
71: 41: 5

Igora

V igri se bleščeča serija imenuje Royal Highlifts. Zmešamo z oksidom v razmerju 1 do 2.

Garneier

Garnier bo predhodno obarvane lase posvetlil z Decllorantom. Vsebuje belilni prašek, ki doda barvo. Uporablja se lahko tudi na naravnih laseh. https://youtu.be/FnLDnryNWYA Za naravne lase in odrojene korenine so primerne super svetleče serije.

Svetleč prašek

Izdelki za beljenje so v vsaki profesionalni seriji barv in v nekaterih gospodinjskih barvah. Po obliki izdaje so:

  Klasičen bel ali modri prah.

Osvetlitev doma

Vse faze posvetlitve lahko naredite doma sami, vendar veliko težje. Strokovnjak bo na podlagi izkušenj opravil analizo prvotne barve, kakovosti in želenega rezultata ter izbral najbolj optimalno možnost obarvanja. Če pa se odločite za posvetlitev doma, potem je tu nekaj pravil:

 1. Svetlenje barv je primerno le za naravne lase. Velja pravilo barvanja: "barva ne posvetli barve". In lahko belite tako naravne kot barvane lase. Ko zapustite temno barvo, je situacija drugačna, o tem preberite v tem članku.
 2. Za trajno posvetlitev (npr. Korenine) ne nanašajte svetlečega barvila na prej obarvane lase. Zelo jih boli..
 3. Pred posvetlitvijo je priporočljivo narediti regeneracijsko ali negovalno masko nekaj dni vnaprej..
 4. Za občutljivo lasišče pred barvanjem ne umivajte las 1-2 dni. Sebum, sproščen v tem času, bo zaščitil kožo med posvetljevanjem.
 5. Kadar je mogoče, uporabljajte profesionalna barvila, ne pa gospodinjskih. Njihova formula je bolj nežna in nežna.
 6. Poskusite hitro nanesti svetlečo mešanico, pri čemer ne porabite več kot 15 minut, tako da prvi naneseni prameni z barvo niso predolgi in mešanica ne izgubi svoje aktivnosti.
 7. Časa izpostavljenosti ne povečujte več, kot je zapisano v navodilih, lasje se ne bodo več svetili, ampak se bodo temeljito pokvarili.

Osvetlitev las z vodikovim peroksidom in hidroperitom

Domače razjasnitev z vodikovim peroksidom ali hidroperitom ima lahko določen učinek. VEČ!

 1. Kakovost las bo poškodovana. Da, barvila vsebujejo tudi vodikov peroksid, vendar ima polimerno osnovo, ki vsebuje negovalne sestavine.
 2. Rezultat bo slabši kot svetlenje z barvo, ker potreben je alkalni medij (amoniak), ki bi odprl kutikulo, da bi peroksid prodrl v lase. Če so lasje porozni, potem peroksid lahko opravi svoje delo brez amoniaka, če pa so to kakovostni lasje, posvetlitveni učinek ne bo posebej opazen. Če uporabljate hidroperit, razredčen v vodi, potem vsebuje sečnino, ki pomaga odpreti kutikulo, vendar bo kakovost las veliko slabša.
 3. Izkazalo se bo le barva ozadja osvetlitve (rjava, rdeča, oranžna, rumena), ker nobenih umetnih pigmentov, ki bi ga nevtralizirali.

Zato ne priporočamo te metode osvetlitve doma. Če pa se kljub temu odločite, da boste za osvetlitev uporabili peroksid, potem za največji učinek nanesite na čiste, vlažne lase, pod klobuk in segrejte s sušilcem za lase.

Osvetljevalni sprej

Tak izdelek ponuja blagovna znamka John Frieda. Njeno škropivo Blonde Go Blonder vsebuje vodikov peroksid in obljublja postopno posvetlitev do enega in pol tone. Kako deluje:

 • Nanesite na čiste, vlažne lase
 • Uporaba dodatne toplote iz sušilca ​​za lase ali ravnala.

V tem je logika in res bo svetil ton in pol, ker dodatna toplota odpira kutikulo, lasje so čisti in umazanija ne moti prodora peroksida, da posvetli.

Toda kakovost las po vseh toplotnih in kemičnih vplivih močno trpi, postanejo suhi, oslabljeni, pri nekaterih z intenzivno uporabo razpršila lasje začnejo odpadati. Če se odločite za preizkus osvetljevalnega spreja, morate posebno pozornost posvetiti negi las..

Folk pravna sredstva

Takoj je treba reči, da naravna barvila kane, kamilice, medu, cimeta, kefirja itd. Ne morejo posvetliti prej obarvanih las. Lahko le nekoliko spremenijo barvo naravnih las.

Zakaj obstaja mnenje, da lahko naravna zdravila olajšajo?

 1. Ker hladnejši odtenki so vizualno zaznani kot temnejši od toplih, potem se vizualno lahko zdi, da so se lasje, ki so po kamilici postali bolj rumeni, posvetlili. Modri ​​pigment, ki daje lasem hladen odtenek, je zelo krhek, tako naravni kot umetni. Tudi ultravijolični žarki sonca ga lahko uničijo. Recept za razjasnitev z limono temelji na tem, v katerem je treba pramene namazati z limoninim sokom in se odpraviti na sonce.
 2. Nekateri izdelki, kot so limonin sok, kefir, kis, imajo kisel pH, pod vplivom katerega se kutikula (zgornja luskasta plast las) začne tesneje oprijemati gredi. Od tega lasje postanejo bolj gladki in svetlejši, bolje odbijajo svetlobo in zato vizualno spremenijo barvo. Nevarnost je, da lasje ob pogosti izpostavljenosti zelo kislim spojinam postanejo krhki in lomljivi. Balzami in balzami imajo tudi kisel pH, vendar tak, da se luskice na površini gladilke gladko zgladijo.

Prednosti naravnega osvetlitve:

 • Ne poškodujte las
 • Naredite strukturo bolj gosto
 • Ne more drastično spremeniti barve, samo ji dajte smer.
 • V prihodnosti lahko bistveno zapletejo obarvanje, ker lahko daje nepredvidljive rezultate v obliki zelenja.
 • Zelo kisle formulacije s podaljšano uporabo naredijo lase šibke in krhke.
 • Nekatere organske snovi, na primer iz kefirja, majoneze, jajc itd. ne izpere z las in se začne naravno kvariti. Iz tega se dolgoročno ob stalni uporabi takšnih izdelkov lasje poslabšajo..

Če rezultat svetlenja z ljudskimi pravnimi sredstvi ustreza, posledice pa niso strašljive, potem je tu nekaj receptov.

Pojasnitev z limono

Dobro je tak postopek izvesti na dopustu poleti, ko ste veliko na soncu..

 1. Stisnite limonin sok
 2. Dodajte ¼ del tople vode. Če je sok 100ml, potem je voda 25ml.
 3. Nanesite na lase ali posamezne pramene. Za udobje lahko uporabite steklenico z razpršilom.
 4. Pojdi na sonce za 30-60 minut. Sperite sestavo.

Infuzija kamilice za razjasnitev

 1. Pol kozarca zdravilnih cvetov kamilice prelijte z 2 kozarci tople vode (70-80 stopinj). Pustite infundirati pol ure.
 2. Izperite lase s to infuzijo.

Bela kana

Bela kana je samo naravno ime za sintetični izdelek, ki vsebuje vodikov peroksid, amonijev persulfat itd. Zelo dvomljiv izdelek glede barve in kakovosti las. Ne priporočamo ga za posvetlitev.

Kaj storiti po pojasnilu?

Po pojasnilu se lahko pojavijo naslednje težave:

 • Lasje postanejo suhi in poškodovani, lahko se zmrznejo, razbijejo.
 • Postopoma se bo barva sprala do ozadja, pojavila se bo rumenost ali rdečica.

Nega in okrevanje

Po posvetlitvi je za lase potrebna posebna nega:

  Nežno čiščenje. Za barvane lase je priporočljivo uporabljati blage šampone ali serije brez sulfata. Močni alkalni šamponi bodo hitreje oprali barvo in lase naredili še bolj trdne.

Tukaj ravnanje las

Kako ustvariti učinek ombre: preberite tukaj

Vzdrževanje barve

Pravilna nega bo pomagala podaljšati življenjsko dobo lepe barve. boljša je kakovost las, boljše je zadrževanje barve. Šampon s škrlatnim pigmentom ali tonik maska-korektor bo pomagal odstraniti pojavno rumenost. Vsi korektivni šamponi so zelo alkalni. brez tega ne bodo mogli rahlo odpreti kutikule za vnos nevtralizirajočega vijoličnega pigmenta na površino. Bolje jih je uporabljati 1-2 krat na teden, ne pogosteje.

Osvetlitev temnih las doma: metode in sredstva

Zdaj se je mnenje trmasto uveljavilo v družbi: blondink je zelo malo. Znanstveniki verjamejo, da je stvar v genetiki - prevladujoči "temni" gen se bori proti recesivni "svetlobi". Toda stilisti so prepričani - vse gre za barvanje las. Bistvo težave je v tem, da se številna dekleta, ko so nekoč pobarvala svoje kodre v temnih tonih, ne morejo znebiti. Prvič, da je dolga in težka, in drugič, pokvari lase. Ampak biti brineta vam je zelo dolgčas in posvetlitev temnih las se spremeni v dobro idejo. Kateri so načini reševanja tega problema??

Majhen uvod

Za mnoge mlade dame temni lasje postanejo nekakšna kazen. "Zakaj?" - vprašate. Konec koncev je ta barvna shema tako plemenita, tako vsestranska in lepa. Ja, dejstvo je, da je včasih zelo nadležen, hkrati pa se je, za razliko od blond, znebiti njega zelo problematično. Običajno temnopolte ženske lahko razdelimo na dve vrsti. Prvi so obdarjeni z lasmi barve noči iz narave. Nikoli niso spremenili tona svojih las in sanjajo o spremembi. Slednji so se nevede zapeljali v to "temno suženjstvo" - bodisi so se nekega dne odločili poskusiti črni ton, ali pa je kostanjevo plast na plast nanesla plast in se preoblikovala v barvo smole. Na podlagi teh podatkov bomo iskali rešitev, pa tudi razmislili o univerzalnih načinih za posvetlitev temnih las. Med njimi bodo predstavljeni tako sintetični pripravki kot naravni izdelki, ki omogočajo spreminjanje sence kodrov..

Klasična različica - svetleč prašek

Sredstva, kot so supra, blondinka in podobno, so morda znana vsaki ženski. Mnoge mlade dame so jih v takšni ali drugačni starosti uporabljale za to, da bi svoje kodre postale snežno bele ali se vsaj delno znebile črne. Uporaba takšnih lepotnih izdelkov je nevarna - tvegate, da bi kodre močno in trajno poškodovali. Po postopku beljenja bodo postali ohlapni, suhi in krhki, rezultat pa bo več kot opazen. Osvetlitev temnih las s supro je starodavna tehnika, ki se še vedno izvaja tudi v lepotnih salonih. Velja za univerzalno, saj ustreza tako barvanim rjavolaskam kot naravnim. Toda z enakim uspehom in z nižjimi stroški lahko vse potrebne manipulacije opravite doma. Zato si poglejmo korak za korakom, kako temne lase posvetliti z blond prahom in kaj še potrebujete za to..

Kaj je potrebno?

Na samem začetku je vredno skrbno pristopiti k izbiri najbolj svetlečega praška, saj bo veliko odvisno od njegove kakovosti in dodatnih lastnosti. Priporočamo, da ne lovite najbolj dostopnih sredstev, temveč da izberete profesionalno sestavo, ki bo najbolj previdno odstranila barvni pigment z linije las. Lahko so izdelki Redken, Artego ali vsaj Estel. Skupaj s praškom je vredno kupiti oksidacijsko sredstvo, najbolje 6%. Naslednji potreben nakup je šampon za globinsko čiščenje. Z njim boste končno sprali barvo z las. O nadaljnjih toniranjih lahko razmišljate, ko dobite rezultat, saj je v vsakem primeru individualna. Nekega dne bo dovolj le en balzam za odtenek, vendar se zgodi, da morate lase večkrat barvati.

Postopek razjasnitve

Blond prah je treba v razmerju 1 do 2 zmešati z oksidantom. Lasje razdelimo na enake štiri sektorje in začnemo barvati od tam, kjer so kodri najtemnejši. Supra je treba nanesti čim hitreje, tako da lasje enakomerno spremenijo barvo. Ko 40 minut držite sestavo na glavi, jo sperite s šamponom za globinsko čiščenje in na vlažne kodre nanesite zdravilno masko. Če po enem postopku posvetlitve temnih las ostanejo močni, obstojni in niso zelo suhi, lahko ponovite.

Druga stopnja je odvisna od dobljenega rezultata. Lasje po supri praviloma pridobijo oranžen ali rumen odtenek, ki ga je treba nevtralizirati. V prvem primeru bodo ustrezna tonirna sredstva, ki vsebujejo vijolični pigment. Lahko je preprost balzam za odtenek ali biserno blond barvo za lase. Boj proti rumeni barvi poteka z modrim odtenkom, vendar ne pozabite, da bodo imeli lasje zelo hladen platinast sijaj..

Nežna možnost - pranje

Ta metoda posvetlitve temnih las doma je primerna samo za tiste mlade dame, ki so jih barvale. Bistvo dela odstranjevalca (v tem primeru kot sredstva) je, da dobesedno izpira barvni pigment iz vsake dlake. Zato s pomočjo tega lepotnega izdelka svojih las ne boste mogli spraviti v popolno razbarvanje, hkrati pa se boste zagotovo znebili nadležnega črnega ali temno rjavega barvila. Za razliko od zgoraj opisane supre pranje ne izgori barve z las, posledično pa jih ne poškoduje. Mnogi celo ugotavljajo, da se je po uporabi takšne sestave stanje las izboljšalo. Zdaj pa si poglejmo, kako posvetliti temne lase, ki so bili s tem zdravilom doma barvani..

Kratek pouk

Kot v prejšnji različici se tudi najprej odločite za znamko odstranjevalca, ki jo boste uporabili. Upoštevajte, da ta izdelek vsebuje neverjetno količino kislin (z njihovo pomočjo pravzaprav pride do cepljenja barvilnega pigmenta), zato je treba dati prednost izključno profesionalnim linijam. "Estelle color off" velja za najbolj prodajano in razpravljeno med dekleti. Je precej poceni, vendar deluje brezhibno. Glede na globino temnega tona se ga lahko popolnoma znebite v 3-10 postopkih. Po uporabi pranja je treba glavo sprati s šamponom za globoko čiščenje, saj se v nasprotnem primeru kodri kmalu spet začnejo temniti. Pomembno si je zapomniti, da bodo imeli na koncu vseh postopkov vaši lasje enako globino tona, kot jih je narava obdarila, hkrati pa bo njihov odtenek rdeč, rjav ali rumen..

Prefinjena tehnika obarvanja

Osvetlitev las od temnih do svetlih lahko izvedete tudi s pomočjo tako imenovanih sodobnih vrst poudarkov. Bistvo postopka je, da je najmanjša količina las poškodovana, kar pa ne vpliva na splošni videz las. Toda hkrati se videz dramatično spremeni in nihče vas ne bo imenoval brineta. Ni važno, kaj ste izbrali - šatush, balayazh, ombre ali kalifornijski poudarki. Katera koli od tehnik vam bo omogočila, da občutno osvetlite kodre in se približate želenemu rezultatu. Če barvate enkrat na dva ali tri mesece, potem dobesedno čez eno leto na glavi ne bo niti enega črnega pramena. Hkrati vam ni treba skrbeti za senco in kakovost las - mojster bo vse naredil za vas v salonu.

Razen če so lasje črni.

Veliko lažje je postati blondinka, če so vaši lasje le temnega odtenka in ne barvani z modrikasto črno barvo. V takih primerih vam ni treba pokvariti kodrov niti s supro niti z umivanjem. Poleg tega bodo učinkovite tudi ljudske metode, ki ne samo osvetlijo lase, temveč jih vzporedno tudi zdravijo. Rjavolaska, svetlolasa in rdečelaska, ki sanjajo, da imajo blond kodre, jih lahko dobite z eno od metod, ki bodo opisane v nadaljevanju.

Toniranje

Obstajajo številni tonirani šamponi, ki vam omogočajo, da svoje kodre osvetlite za 3 ali celo 4 tone. Takšna sredstva so zasnovana za svetlo rjave ženske in dekleta s svetlo rjavimi pletenicami, ni pomembno, ali je barva naravna ali pridobljena kot posledica obarvanja. Osvetlitev temnih las s tonikom se izvaja po standardni shemi. Izdelek nanesete na vlažne lase, jih razdelite in po roku, ki je naveden v navodilih, sperite. Izjemna značilnost takšnih lepotnih izdelkov je, da se ne operejo. Najbolj priljubljeni šamponi so šamponi Tonic 9.12, 9.21, 9.23 in Cool Blond.

Obarvanost

Tudi ne glede na to, ali ste kodre barvali v temne, ne pa črne tone ali pa so takšni po naravi, jih lahko s pomočjo iste barve spremenite v blond. Postopek bo nekoliko poškodoval strukturo las, postal bo nekoliko bolj suh, sijaj bo rahlo zbledel. A vse to je mogoče enostavno obnoviti z balzami in maskami. Barve za posvetlitev temnih las so na voljo v vseh linijah - profesionalnih in domačih. To so najlažje in najbolj hladne blondinke z globino tona 10 ali več. Če jih nanesete na lase v tandemu z 9-odstotnim oksidantom, boste vsaj enkrat dobili nedvoumno posvetlitev 3 tonov. Če se je zaradi tega lasje izkazalo za rumenkasto barvo - nevtralizirajte neželen odtenek z modrim ali lila tonikom.

Osvetlitev temnih las z vodikovim peroksidom

To orodje je del supre, saj se odlično spopada s postopkom "gorenja" pigmentov z različnih površin. Vključno z lasmi. Morda je edini na seznamu "domačih receptov", ki lasem ne pomaga, da si opomorejo, vendar lahko resnično naredi škodo. Da lasje ostanejo čim bolj zdravi in ​​lepi, hkrati pa jih posvetlite za vsaj nekaj tonov, ne pozabite na naslednja pravila:

 • Peroksid ne sme biti večji od 3%.
 • Če so lasje že suhi ali poškodovani, razredčite sestavo z vodo v razmerju 1 proti 1.
 • Na laseh ne hranite peroksida več kot 30 minut..
 • Izdelek enakomerno nanesite na kodre z bombažnim tamponom ali gobico.
 • S šamponom za globinsko čiščenje sperite peroksid z lasišča.
 • Ne pozabite obnoviti las - za to kupite maske, olja in balzami..

Cimet in kefir

Ta dva izdelka sta v lepotni industriji že leta znana kot najmočnejša in hkrati tudi najbolj uporabna posvetljevalca. Uporabljamo jih lahko tako po eno kot v tandemu, kar bo močno izboljšalo rezultat. Najenostavnejši recept je, da v kozarec kefirja dodate dve žlici mletega cimeta in zmes porazdelite po celotni glavi. Nato lase ovijemo s plastičnim ovojem, zavijemo dve do tri ure in speremo z običajnim šamponom. Kot rezultat, bodo lasje posvetlili, pridobili mehko, toplo senco in postali zelo mehki, poslušni, nežni in svilnati. Ta maska ​​deluje najbolj učinkovito na naravne lase - z njeno pomočjo se lahko temno blond kodri spremenijo v svetlo blond. Toda tudi na pobarvanih se bo pokazalo - barva ne bo tako globoka in se bo postopoma začela umivati.

Zaključek

Osvetlitev las ni enostaven in dolgotrajen postopek. Če ste lastnik jet-črnih kodrov, se boste morali posloviti od te barve, pri čemer boste izgubili tudi kakovost in elastičnost las. Ločeno je treba poudariti, da je posvetlitev temnih kratkih las v primerjavi s posvetlitvijo dolgih las preprosta in nezahtevna naloga. Poškodovani prameni se bodo hitro razrasli in jih bodo nadomestili naravni, zdravi kodri. Toda tudi če so bile udarjene dolge pramene, jih bo povsem mogoče obnoviti, samo posvetovati se morate s stilistom. Zato izberite tehniko, ki vam ustreza, in se odločite za spremembe. Navsezadnje je življenje brez njih dolgočasno in sprememba slike je pravi način, da se korenito spremenijo..

Kako narediti lažje lase doma

Redko se zgodi, da so dekleta zadovoljna s svojo naravno barvo las. Svetlolaske lepotice pogosto obarvajo svoje kodre v rjavo ali črno, da bi bile videti svetle in izrazne, rjavolaske pa sanjajo, da bi se znebile temnega odtenka. Razbarvanje pramenov s kemičnimi spojinami je precej agresiven postopek, zato se vse več predstavnikov lepe polovice človeštva obrača na ljudska pravna sredstva. Nežnejše so na zanki in na gredi las, kar vam omogoča ohranjanje zdravja.

Če želite doseči dobre rezultate, upoštevajte recepte in značilnosti njihove uporabe..

Bistvo razjasnitve

Da bi temni lasje postali svetlejši, mojstri v salonih uporabljajo posebne formulacije, ki izperejo naravni pigment. V čistilcu lahko vsebuje od 6 do 12% vodikovega peroksida. Temnejši in težji so prameni, bolj agresivni izdelki se uporabljajo..

Na svetlo rjave kodre se najlažje prizadenejo aktivne komponente, prah pa se uporablja za delo z debelimi črnimi lasmi, posvetli do 8 tonov ali več. Škoda takšnih izdelkov je lahko zelo močna in tudi nova podoba vas ne bo mogla razveseliti..

Evo, kaj ima glava las z novim odtenkom:

 • uničenje strukture, saj se na mestu opranih naravnih pigmentov tvorijo praznine;
 • krhkost in suhost kodrov;
 • poškodbe lasnih mešičkov;
 • ranljivost za negativni vpliv zunanjih dejavnikov, saj prameni postanejo porozni in lahki, izgubijo elastičnost.

Priprave na pojasnilo

Barvanje las na ton lažje z uporabo ljudskih pravnih sredstev je mogoče storiti z manj škode. Vendar pa je vredno zapomniti, da lahko vsako razjasnitev, tudi mehko in nežno, poruši ravnovesje hranil in vlage znotraj kodrov..

Pravilna priprava na postopek bo pomagala preprečiti te pojave. Barvanje lahko izvedete le, če v treh tednih pred spremembo slike upoštevate naslednja priporočila:

 • strogo prepovedana je uporaba kakršnih koli barvil, saj rezultat posvetlitve ne bodo svetlo zlati kodri, temveč nepredvidljiv in neprijeten odtenek, vse do modre in zelene barve;
 • vredno je skrbno skrbeti za svoje lase - za njegovo intenzivno prehrano morate vsaj dvakrat na teden uporabljati maske in balzami na osnovi olja;
 • likalnike, sušilnik za lase in likalnik za curling vstavite v zadnji predal - pred osvetlitvijo ne smete dovoliti toplotnih poškodb pramenov;
 • odložite tudi kozmetiko za styling - negativno vpliva na stanje korenin in celotno dolžino kodrov, in če ostane na laseh, lahko začne s kemično reakcijo s svetlečo sestavo in daje nepričakovan rezultat;
 • ne umivajte si las vsak dan - za mastne lase je en postopek kopanja v dveh dneh dovolj, za običajne lase - enkrat na tri do pet dni, za suhe lase je dovolj eno pranje na teden.

Recepti za učinkovita sredstva

V pujsi ljudske modrosti je veliko receptov za posvetlitev kodrov. Še pred nekaj desetletji naše babice in matere niso mogle kupiti visokokakovostne svetle barve - preprosto niso proizvajale takšnih izdelkov..

Toniranje je bilo izvedeno z različnimi sestavki, od prehrambenih izdelkov do farmacevtskih pripravkov. Pogosto je bil rezultat poskusov neuspešno barvanje, po katerem lasje dolgo niso mogle zrasti..

Naučili se bomo, kako pravilno pripraviti in uporabljati domača sredstva, da ne bi pokvarili pričeske in ji dali novega videza.

Osvetlitev peroksida

Vodikov peroksid je morda eno najbolj priljubljenih domačih zdravil za razbarvanje las. Uporabite lahko le 3% sestavka - večji kot je odstotek, večja je verjetnost, da boste lase preprosto opekli.

Pred barvanjem las, ga previdno počešite, da bo odtenek enakomeren. V brizgalni steklenici zmešajte hidroperit in vodo v razmerju 1: 1. Pričesko razdelimo na ločene pramene in jih obdelamo eno za drugim iz razpršilca ​​- najprej nanesemo sestavo na korenine, nato pa se premaknemo do koncev.

Takoj po nanosu peroksida kodre razmažite z vatirano palčko, namočeno v čisto vodo. Počakati morate na pol ure, da okrepite učinek postopka, uporabite ogreto kapo. Peroksid speremo z vodo in blagim šamponom, 30 minut nanesemo negovalno masko, naravno posušimo.

Ta metoda ni primerna za posvetlitev temnih dolgih las. Da ne tvegate svojih las, takoj pobarvajte samo konce s peroksidom.

Če želite to narediti, morate zbrati visok rep in spodnji del kodrov obdelati s sestavo z gobico. Lahko dobite gladek prehod, če z vsakim postopkom povečate površino obdelanih pramenov.

Iz limone iskrijte in sijaj

Citrusov sok je naravna kislina, ki pigmente odpere bolj nežno kot kemikalije. Domači recept bo pomagal ne samo narediti pramene tono in pol lažji, ampak jim tudi dati sijaj, volumen in elastičnost. V steklenici z razpršilcem zmešajte poln kozarec limoninega soka in četrtino kozarca vode, tekočino dobro premešajte, pustite, da vre 5 minut. Enakomerno porazdelimo po suhih, čistih laseh, gremo na sonce 1,5-2 ure na sprehod. Po vrnitvi domov ostanke izdelka operemo z veliko količino šampona, nanesemo negovalno masko, jo osušimo brez sušilca ​​za lase in drugih pripomočkov za oblikovanje.

Seje lahko opravite v enem mesecu s pogostostjo enkrat na tri dni, vendar le prva traja dlje časa, vse ostalo - največ 30 minut.

Lastniki suhih pramenov lahko namesto vode vzamejo balzam, nanesejo ga enakomerno s čopičem in hranijo pod plastično kapico in ogreto kapico.

Kamilični tonik

Lekarniški cvetovi kamilice se uporabljajo kot del mnogih mask za zdravljenje, krepijo kodre in jim dajo poslušnost. Trdi, debeli prameni svetlo rjave barve so idealni za posvetlitev z izdelkom, postali bodo mehkejši, svetlejši, odpravljena bo pretirana puhavost.

Senčilo po postopku je svetlo in uravnoteženo, lahki medeni prelivi dajejo pričeski aristokracijo.

Tri žlice posušenih cvetov vzamemo v kozarec vrele vode, nalijemo v termos, po kuhanju pustimo štiri ure, filtriramo skozi gazo. Nanesite na čiste, suhe lase, jih izolirajte s plastičnim pokrovčkom in brisačo, počakajte uro in pol. Spiramo ga s tekočo toplo vodo brez šampona, postopek ponavljamo brez omejitev, vsaj vsak dan.

Zanimivo vedeti! Če imate suhe brezživne kodre, dodajte tonik žličko glicerina. Sestava takoj oživi lase, vendar jih bo treba sprati s šamponom.

Okrepite in posvetlite s cimetom

Božja aroma začimbe ni edina stvar, zaradi katere je po vsem svetu zelo cenjena. Naravne komponente, vsebovane v cimetu, krepijo lasne mešičke, spodbujajo presnovne procese v njih in pospešujejo rast, kodri dajo sijajni lesk.

Enoto za čiščenje pripravimo iz dveh žlic tekočega medu, pomešanih z enako količino tople vode, treh žlic mletega cimeta in balzama. Sestavine temeljito premešajte, dokler ne dobite homogene mase, nanesite na čiste, vlažne kodre, ogrejte glavo 2-3 ure. S šamponom se umijemo vsaj dvakrat.

Po postopku bo izpiranje ključavnice z vodo, zakisano z jabolčnim kisom ali limoninim sokom (1 žlica na 1 liter vode), pomagalo nevtralizirati rdečkast odtenek..

Recept lahko uporabimo le za posvetlitev temne podlage. Če se nanese na blond lase, bo dal rdečkast odtenek..

Prednosti kefirja

Mlečna kislina, ki jo vsebuje kefir, ugodno vpliva na stanje pramenov in lasišča. Kodre malo posvetli, odstrani odvečno maščobo, uravna lojnice in pomaga pri mokrem prhljaju.

Za postopek vzamemo izdelek z največjo vsebnostjo maščob, segrejemo ga na prijetno temperaturo, nanesemo ga na čiste, suhe lase, 2-3 ure hranimo, izperemo s šamponom. Kot izpiranje uporabljamo kamilico.

Če želite posvetliti zelo temne lase, v kozarec kefirja dodajte 1/3 skodelice limoninega soka. Recept bo pomagal spremeniti senco frizure, ji dati moč in naravno lepoto.

Osvetlitev z olivnim oljem

Orodje deluje precej počasi, vendar daje neverjetne rezultate. Z redno uporabo boste dobili zdrave, čudovite kodre, napolnjene s sijajem in energijo..

Za pripravo maske potrebujemo žlico posušenih cvetov kamilice, ki jo napolnimo z 0,5 skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, pustimo 12 ur in nato previdno filtriramo skozi sir. Nanesite na čiste, rahlo vlažne pramene in se odpravite 1,5 ure na svetlo sonce. Izperite z obilico šampona, sperite z vodo z decokcijo kamilice ali jo zakislite z limono.

Značilnosti pranja

Folk recepte odlikuje nežen učinek, vendar v enem postopku ne bodo dovolili, da bi lasje osvetlili za več kot 1 ton. Poleg tega izdelki ne bodo pomagali pri izpiranju pigmentov iz kemičnih barvil, če se odločite za vrnitev naravnega videza..

V takšnih razmerah je potrebno le pranje. To je čisto salonski postopek, ki je doma strogo prepovedan. Najpogosteje mojstri uporabljajo formulacije s kislinami, ki nežno vplivajo na lase..

Pranje je lahko površinsko, če morate odstraniti neuspešne predhodne madeže. Če se je barvanje izvajalo dlje časa in so se pigmenti imeli čas, da se integrirajo v globoke plasti las, pa tudi ob pogosti predhodni uporabi večbarvnih barvil nanesemo globoko umivanje. Po postopku boste kodre obnovili vsaj 2 tedna, povsem mogoče je, da njihova barva ne bo povsem estetska, vendar se boste znebili ostankov starih tonov in lahko boste izbrali najprimernejši odtenek.

Pranje zaupajte samo pristojnim strokovnjakom, saj postopek zahteva posebno znanje in spretnosti. Izberite samo preverjene profesionalne izdelke, kot so "Estelle", "Loreal", "Kapus" itd..

Nega po razjasnitvi

Tudi naravne tehnike osvetlitve lahko škodijo kodrom, jih naredijo suhe, brez življenja in dolgočasne. Da se to ne bi zgodilo, morate posebno pozornost posvetiti negi pramenov - uporabite posebna kozmetična in domača sredstva, ki obnovijo strukturo beljenih las.

Najboljše pa je, če so vsi izdelki iz iste linije, se medsebojno dopolnjujejo in izboljšujejo. Upoštevajte tudi nasvete strokovnjakov:

 • izogibajte se dolgotrajni izpostavljenosti soncu in zmrzali, UF žarki in nizke temperature izsušijo pramene;
 • uporabljajte sredstva za toplotno zaščito;
 • ne obiskujte savn in bazenov, če ste platinasta blondinka, klor negativno vpliva na strukturo kodrov in spremeni njihovo barvo;
 • poskusite čim manj uporabljati sušilec za lase, likalnike in curling;
 • lase počešite vsaj 4-krat na dan, da pospešite prekrvavitev lasišča in okrepite korenine.

V zaključku

Povsem mogoče je, da kodre osvetlite sami, za to so že v starem Egiptu začeli prihajati z recepti z naravnimi sestavinami. Vrhunec priljubljenosti skladov je padel na renesanso, ko svetlolase in rdečelaske mlade dame niso več gorele na kocki in svetla blond je dobila status lepotnega standarda.

Sodobni recepti imajo enako osnovo kot njihovi predniki, vendar jih je ženskam uspelo izboljšati in jih dopolniti s komponentami, ki pramenom skrbno skrbijo..

Eksperimentirajte z barvami las brez škode - izberite le preizkušene metode barvanja v svetle barve.

Od rjavolaska do blondinka: posvetlitev temnih las z ljudskimi in trgovinskimi sredstvi

Mnoge ženske z naravno temno barvo las sanjajo o koreniti spremembi svoje podobe. Postopek posvetlitve je povezan z negativnim učinkom na strukturo las. Zato je vredno biti še posebej previden pri izbiri sredstev za izvedbo načrta..

Najbolje je seveda uporabiti profesionalna orodja. Postopek posvetlitve z naravnimi maskami je tako preprost in varen, da ga lahko enostavno naredite doma. Naš članek vključuje več načinov za varno osvetlitev doma..

Značilnosti beljenja naravnih in barvanih črnih kodrov

Osvetlitev in beljenje temnih las je kompleksen postopek. Če želite doseči želeni rezultat, se boste morali precej potruditi. Pri beljenju temne barve je vredno biti pozoren na to, kakšna je struktura las. Bolj debelejše so, manj verjetno je, da boste dosegle želeni učinek..

Rezultat, ki ga dobimo po prvotnem beljenju ali posvetljevanju las, prej obarvanih črno, ne more vedno ugajati. Ton je najtemnejši ali ima lahko rdečkast odtenek. Toda doseganje želenega svetlega odtenka je povsem realno..

Kaj morate vedeti pred postopkom?

Kljub dejstvu, da je danes vedno priložnost, da se iz brinete preusmerite v blond, bi se morali individualno odločiti, ali so prameni belih las primerni ali ne. To dejstvo je treba najprej upoštevati pred začetkom postopka..

Proces posvetlitve z agresivnimi kemikalijami ni tako varen, kot se sprva zdi neizkušenim damam. Zato se je vredno pripraviti na to, da bo postopek potekal v več fazah. Časovni interval med obdobji razjasnitve mora biti najmanj sedem dni.

Kako in kako lahko brez škode posvetlite lase doma?

Folk metode za posvetlitev kodrov so vedno pri roki in lahko prinesejo želeni rezultat v katerem koli priročnem času. Toda vredno je zapomniti, da te metode ne morejo spremeniti v platinasto blondinko. Lase lahko osvetlijo do dva ali tri odtenke. Končni rezultat je neposredno odvisen od tega, kako pogosto se postopek obarvanja ponovi. Če želite pretvorbo opaziti, morate narediti od tri do pet postopkov.

Limona

Najbolj oprijemljiv rezultat lahko dosežemo s pripravo raztopine, ki je sestavljena iz limoninega soka in vode v razmerju 1: 3, decokcije kamilice in dveh žlic rastlinskega olja. To masko je treba hraniti dve uri. Ne bo le poškodoval vaših las, temveč tudi olajšal. Če želite barvo obogatiti z limoninim sokom, lahko posvetlite posamezne pramene.

Kefir

Toda limona lahko prekomerno izsuši tanke lase, zato jih je bolje beliti s kefirjem. Če želite to narediti, lahko uporabite naslednji recept:

 1. Vzemite dve žlici konjaka in kefirja, 1 rumenjak, sok ene limone in pol žlice šampona.
 2. Vse sestavine pretlačite in dobljeno maso nanesite na čiščenje suhih pramenov, tako da pol ure pokrivate z brisačo.

Kefir pospeši rast las, izboljša njihovo strukturo, pomaga normalizirati njihovo vsebnost maščob.

Med je dobro naravno posvetljevalno sredstvo. Lase popolnoma neguje, jih nasiči s koristnimi elementi. Med vsebuje encim, ki proizvaja majhne količine vodikovega peroksida. Po dveh ali treh postopkih bo rezultat bolj opazen. Obstaja veliko število receptov za medene maske. Lahko ga preprosto razredčite z vodo in nanesete na lase. V tem receptu:

 1. Vzemite 4 dele medu in 1 del vode.
 2. Nato morate počakati 40 minut in si masko sperite z las..

Večina žensk pozna le naravno kano, ki skrbi za kodre. Toda ta snov absolutno ni primerna za razjasnitev. Za to je potrebna posebna bela kana. Kupiti ga je mogoče v številnih lekarnah..

Če bela kana ni pravilno pripravljena, potem lahko ta izdelek na laseh povzroči znatno škodo. Po mnenju strokovnjakov lahko njegova nepravilna uporaba povzroči opekline in izpadanje las..

Postopek za posvetlitev kane vključuje naslednje korake:

 1. Mešanje kane z vodo v razmerju, navedenem na embalaži. Heno je treba mešati s toplo vodo.
 2. Nanos kane na lase. Pripravljeno mešanico nanesemo na celotno površino las.
 3. Izpiranje kane. Do želenega rezultata bo trajalo 20 do 30 minut. Po izpiranju balzam nanesite na lase.

Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in upoštevanja recepta je mogoče dobiti rezultat v obliki senčila brez rumenosti. Druga prednost tega izdelka je enakomernost barvanja las. Tako dobimo lepo naravno barvo..

Ta video predstavlja več kefirskih mask za posvetlitev

Kako razbarvati kodre z uporabo industrijskih izdelkov?

Najboljše barve: katero izbrati?

 • Wellaton Blonding iz Vella lahko osvetli pramene za štiri ali pet tonov. Pripravek vsebuje provitamin B5, ki zagotavlja dodatno nego kodrov in preprečuje krhkost..
 • Uporaba barvila L'Oreal Excellence Creme zagotavlja trojno nego las med barvanjem. Pro-keratin, kolagen in ceramidi ugodno vplivajo na lase, ščitijo in obnavljajo. Barva ima dolgotrajen učinek, dostopne stroške, enostavnost uporabe in pomanjkanje neprijetnega vonja.
 • Intenzivna belilna barva Garnier Color Naturals Superbloss ima izrazit negovalni učinek. Formulirana je z naravnimi oljčnimi olji, karitejem in avokadom. Barvilo je primerno za posvetlitev črnih las in ga lahko osvetli za 6 tonov. Po postopku barvanja se naravni sijaj ohrani, lasje ostanejo obvladljivi in ​​svilnati.

Šamponi

 • Ustvarjalci svetlečega šampona Loreal Professional Gloss Color zagotavljajo doseganje enakomernega barvanja las. Značilnost izdelka je bogata paleta senčil, visoka vsebnost vitaminov.
 • Podjetje Estelle, dobro znano med frizerji, predstavlja šampone Estel Solo Ton. Odlikuje ga prisotnost 18 odtenkov, enostavnost nanašanja. Rezultat bo navdušil potrošnika. Toda nakup tega izdelka ni tako enostaven.
 • IRIDA M classic iz Iride je šampon časovno preizkušenega proizvajalca. Krepi lase in ima tudi zdravilni učinek.

Praški

Matrix Light Master puder ima močan takojšen učinek. Zahvaljujoč vsebnosti pantenola daje nego las med nanosom. Lahko se razbarva v 8 odtenkih in obljublja sijaj brez rumenosti. Redčen je v razmerju 1: 1. V tem primeru so lasje izolirani z brisačo. Mešanico je treba hraniti do petdeset minut..

Estel Princess Essex prašek za učinkovito posvetlitev do 7 tonov brez rumenosti in drugih neželenih odtenkov vsebuje posebne sestavine, ki preprečujejo izgubo vlage. Sestava je enostavna za uporabo, nima neprijetnega vonja in ne draži lasišča. Prah zmešamo z oksidantom v razmerju 1: 2.

Londa Blonding Powder je profesionalni svetleč izdelek. Uporabljamo ga z mešanjem z oksidom v razmerju 1: 2 ali 1: 1,5. Zmanjša posvetlitev do 7 stopenj.

Vaši pozornosti je ponujen video o tem, kako pravilno osvetliti temne lase

Pred in po fotografijah

Oglejte si fotografijo temnih las pred in po postopku posvetlitve.

Kako skrbeti za svoje lase po postopku?

Pri negi beljenih črnih las boste potrebovali izdelke, ki ne vsebujejo sulfatov. Vredno je izbrati šampone, ki spodbujajo zadrževanje barv. Redno je treba uporabljati maske za lase, serume in proti razcepljenim koncem.

Na podlagi zgoraj navedenega lahko sklepamo, da se ni treba bati korenitih sprememb, povezanih s posvetljevanjem las. Navsezadnje obstaja veliko nežnih načinov za dosego rezultatov. Toda preden izvedete postopek, se morate posvetovati s specialistom..