Depilator in epilator: razlike, prednosti, lastnosti in ocene

Odstranjevanje neželenih dlak na telesu je za ženske zelo zahteven postopek. In obstaja veliko načinov za reševanje vegetacije. Zdaj si bomo podrobneje ogledali naprave, kot sta epilator in depilator, ki sta zelo priljubljena in aktivno uporabljana..

Kakšne so razlike med depilatorjem in epilatorjem? Kako jih uporabljati in kaj ljudje kupujejo pogosteje?

Depilator je.

Preden razmislimo o razlikah med depilatorjem in epilatorjem, je vredno razložiti, kakšna je vsaka naprava. Začnimo z depilatorjem.

Na splošno postopek depilacije vključuje površinsko odstranjevanje dlak, ki ne vpliva na lasne mešičke..

Naprave za depilacijo vključujejo britvice, ki so znane mnogim ženskam. Njihova uporaba je zelo preprosta, zato je njihova priljubljenost ogromna. Poleg tega je to ena od najbolj proračunskih možnosti za odpravo las. Zdaj v prodaji lahko vidite vse vrste britvic in za vsako ceno.

 1. Za enkratno uporabo z dvema reziloma - najcenejše možnosti.
 2. Orodni stroji z zamenljivimi brivnimi glavami. Ta možnost ima par zamenljivih glav s 3 ali 5 rezili. Po potrebi jih lahko kupite ločeno, ne da bi spremenili sam stroj. Ta različica britvice ima prijetno aromo, saj so njihove glave opremljene s posebnim "drsnim" sredstvom, ki olajša drsenje rezil.
 3. Električne britvice za britje.

Druga vrsta izdelkov za depilacijo so trimerji, stilisti. Moški jih uporabljajo za odstranjevanje vegetacije v nosu in ušesih. Ženske uporabljajo tudi te pripomočke, vendar predvsem za intimno depilacijo. Trimere in oblikovalce poganja elektrika ali baterije. Njihova kompaktna velikost vam omogoča, da napravo vzamete s seboj med potovanjem.

V zadnjih 20 letih je drug izdelek za depilacijo pridobil široko povpraševanje. To je krema za odstranjevanje dlak. Uporaba je preprosta: debela plast kreme se razporedi po predelu kože, s katere naj bi odstranili dlake, počakajte 5-10 minut, nato pa s posebnim krožnikom (ki se prodaja s kremo) znebite vegetacije, tako da preprosto odstranite kremo za rast las. Posebnost kreme je, da njena posebna formula upočasni rast novih las.

Razlika med depilatorjem in epilatorjem je v tem, da prvi dolgo časa ne bo prinesel učinka..

Kaj je epilator?

Epilatorji so zasnovani za istoimenski postopek - epilacijo. S tem odstranimo ne le površinski del las, temveč tudi korenine las..

Te naprave so električne. Njihovi stroški so višji od stroškov istih brivnikov ali krem, vendar je učinek daljši in traja 3-4 tedne..

Kakšna je torej razlika med epilatorjem in depilatorjem?

Očitno se naprave med seboj razlikujejo. In to je odvisno od številnih dejavnikov. Kakšne so razlike med depilatorjem in epilatorjem:

 1. Pri uporabi depilatorja dlačice odstranjujemo samo s površine kože, epilatorji pa odstranjujejo tudi korenine las.
 2. Kot rezultat, gladka koža po depilaciji ne traja dolgo, le nekaj dni. Toda po epilaciji lahko napravo spet prevzamete šele po 3-4 tednih..
 3. Depilacijska krema je najvarnejše zdravilo, saj lahko drugi depilatorji in epilatorji poškodujejo in povzročijo draženje ali vraščene dlake.
 4. Druga razlika so stroški naprav. Britvice, depilacijske kreme so proračunske možnosti za boj proti vegetaciji. Cena zanje je več kot sprejemljiva - ne več kot 500 rubljev. Toda dober, kvaliteten epilator ima izhodiščno ceno 3000 rubljev.

Depilatorji in epilatorji imajo razlike v metodah odstranjevanja dlak. Zato sta "kaj izbrati" in "kaj je bolje" za zelo ženske zelo aktualna vprašanja..

Čemu dati prednost?

Če se še niste odločili za izbiro, potem preden porabite svoj denar za napravo za odstranjevanje dlak, preberite o razlikah, prednostih in ocenah o depilatorjih in epilatorjih.

Pri izbiri naprave za odstranjevanje nezaželene vegetacije bodite pozorni na naslednje dejavnike:

 • Tip kože. Za lastnike nežne in občutljive kože se je bolje odločiti za kreme za depilacijo. Bolje je zavrniti britvice in epilatorje, saj lahko izzovejo vraščene dlake, pa tudi kožne izpuščaje.
 • Količina pokritosti las. Lastniki lahkih in tankih las pravzaprav ne potrebujejo epilacije. Ampak, če želite občutiti gladko in občutljivo kožo, potem je bolje uporabiti kremo za depilacijo. Če pa je na telesu veliko dlak, potem je v tem primeru vredno dati prednost dragim epilatorjem. Stvar je v tem, da učinek epilatorja naredi strukturo las mehkejšo in tanjšo..
 • Občutljiv na bolečino. Epilatorji so pripomočki za močne ženske, ki se ne bojijo ali vedo, kako prenesti bolečino, saj postopek spremljajo izjemno neprijetni, boleči občutki. Toda depilacija je precej udobna.
 • Finančna priložnost. Če nimate nobenih kontraindikacij za uporabo depilatorja in epilatorja z razlikami v vrstah postopkov, se osredotočite predvsem na svoje materialne zmogljivosti. Če finance dopuščajo, je potem bolje kupiti epilator, ki bo zmanjšal število postopkov.

Ocene depilatorja

Predstavili smo opis depilatorjev in epilatorjev. Pomemben dejavnik pa so ocene resničnih kupcev..

Ženske, ki uporabljajo samo depilatorje, trdijo, da postopek na splošno prinese dobre rezultate. Dlake se odstranijo hitro in neboleče. Koža postane gladka, britvice pa izvajajo določen čistilni učinek, kožo očistijo keratiniziranih delcev.

Poleg tega so depilatoriji poceni in ne bodo zadeli denarnice..

Resnica je še vedno ena "ampak". Depilacijo bo treba izvajati pogosto, kar ni zelo priročno, še posebej na dopustu.

Na splošno izdelki za depilacijo pri kupcih ne povzročajo pritožb..

Pregledi epilatorja

Ocene epilatorjev so bolj pozitivne. Če ne upoštevate visoke cene in bolečih občutkov, potem so epilatorji učinkovitejši od depilatorjev..

Ženske, ki uporabljajo te naprave, so zadovoljne z dolgotrajnim občutkom gladke kože. Poleg tega potrjuje dejstvo, da dlačice postanejo tanjše in manj vidne..

Kako drugače ravnati z lasmi na telesu?

Dlake na telesu lahko odstranite s pomočjo metode depilacije in epilacije.

Depilacija - britje, povedano preprosto. In epilacija vključuje naslednje vrste:

 1. Odstranitev z epilatorjem (metoda in naprava sta opisana v tem članku).
 2. Sladkorjenje je metoda epilacije, ki se izvaja s pomočjo sladkorne paste. Testenine si lahko naredite doma ali obiščete usposobljenega mojstra sladkorja. Način odstranjevanja je preprost: pasto razmažemo z debelo plastjo na koži in z ostrim gibanjem proti rasti dlak odlepimo. Postopek lahko povzroči nelagodje v obliki nelagodja, zlasti pri tistih, ki storitev uporabljajo prvič.
 3. Depilacija voska. Postopek je podoben shugaringu po načinu nanašanja in odstranjevanja. Namesto sladkorne paste uporabljamo samo vroč vosek. Rednost postopka je 1-krat na mesec.
 4. Z laserskim odstranjevanjem dlak se znebite dlak z laserjem. Postopek je drag, vendar učinek traja dlje časa. Bistvo metode je naslednje: posebna naprava je usmerjena na vegetacijo. Laser deluje na lasne mešičke, jih razširi in lasje izpadajo.
 5. Fotoepilacija je metoda, ki uporablja svetlobno napravo, ki neposredno vpliva na lasne mešičke. Naslednji postopek bo treba izvesti v 4-6 tednih.
 6. Elektroliza ali elektroliza. Ta draga metoda se bo trajno znebila neželene vegetacije. Metoda je praktično neboleča. Izvaja se z napravo, ki oddaja majhne električne impulze na območje foliklov. Kot rezultat, nastajajo soli, ki vodijo do smrti korenine las..

Povzemite

Torej, zdaj je postalo jasno, kako se epilator razlikuje od depilatorja. Razlike med napravami so očitne.

Če ste privrženec gladke kože, se odločite za tisto, kar je na voljo in kaj bo povzročilo najmanj nelagodja..

Kakšna je razlika med brivnikom in epilatorjem?

Za mnoge moške in ženske je odstranjevanje odvečnih dlak z obraza, rok, nog in celo hrbta pomemben del procesa nege telesa. To lahko storite z opremo za odstranjevanje dlak, kot sta britvica in epilator. V Krasnojarsku obstaja tudi aparat za fotoepilacijo, ki bo močno poenostavil postopek odstranjevanja dlak. Glavna razlika med temi orodji je, ali se lasje odstranijo nad ali pod nivojem kože. Udobje pri delu in kako dolgi lasje morajo biti, preden jih naprava lahko reže, so druge razlike med tema dvema..

Ko gre za brivnik in epilator, je to brivnik najbolj znan. Običajno se priključi v električno vtičnico, lahko pa deluje tudi na polnilno baterijo. Najpogosteje britvice povezujejo z moškimi in odstranjevanjem dlak na obrazu. Vendar so te naprave primerne tako za moške kot za ženske in se lahko uporabljajo za odstranjevanje dlak s katerega koli dela telesa..

Epilatorji so manj prepoznavni kot brivniki, čeprav jih ljudje lahko kupijo za domačo uporabo. Kadar brivniki potrebujejo elektriko, večina epilatorjev porabi energijo akumulatorja. Za uporabo so na voljo po spolu, čeprav so najpogosteje povezane z odstranjevanjem dlak z žensk in nog.

Britvice uporabljajo rezalnike, ki lase režejo na ravni kože, korenino pa pustijo pod površino kože. Kot rezultat, ščetine postanejo vidne v razmeroma kratkem obdobju in zdi se, da dlake na telesu hitro rastejo. Epilator je naprava, ki z drobnimi vrtečimi pinceta odstranjuje dlake na ravni korenin. Ti pinceti hitro potegnejo lase v korenino, kar ima za posledico daljše rezultate kot tisti, ki jih dosežemo z britvico.

Najbolj očitna razlika med brivnikom in epilatorjem je stvar udobja. Električni brivniki so večinoma neboleči. To ne velja, če gre za epilatorje, za katere je znano, da imajo določeno stopnjo bolečine ali nelagodja. V glavnem je dejavnik bolečine tisti, ki omejuje, kje lahko napravo udobno uporabljate. Za mnoge so obraz, pazduhe in spolovilo običajno preveč občutljivi za uporabo epilatorja in jih je mogoče obrito bolj z britvico.

Brivnik in epilator imata tudi različne zahteve glede tega, koliko las mora biti prisotnih, da ga lahko uspešno odstranite. Za epilator mora biti dolžina las vsaj 6,35 mm (6,35 mm). To naj napravi zagotovi nekaj, kar je mogoče razumeti. Po drugi strani se britvica lahko uporablja za obrezovanje las, ki so bližje koži.

Kakšna je razlika med epilatorjem in depilatorjem

Odstranjevanje dlak je razdeljeno na epilacijo in depilacijo. V prvem primeru se dlačice popolnoma odstranijo iz korenine, v drugem pa se deblo razreže, ne da bi odstranili korenino (folikli).

Praviloma po odstranitvi dlak traja nekaj tednov, da se pojavi nova vegetacija, postopek depilacije pa se izvaja 2-3 krat na teden..

Vrste naprav za depilacijo in epilacijo


Depilatorji so naprave, ki lahko mehansko odstranijo, skrajšajo dlake na različnih delih telesa, tako da jim odrežejo lase, ne da bi pri tem vplivale na koren debla:

Epilatorji so naprave, ki odstranjujejo dlake iz korenin - mehansko, brez uporabe kemikalij in z uporabo elektrolitskih spojin, z izpostavljanjem toku svetlobe:

 • Električni epilatorji, ki delujejo na mešiček z električnim praznjenjem.
 • Laserski in fotoepilatorji za telo, bikini predel, pazduho.

Konstruktivne in temeljne razlike


Depilator - stroj z vrtljivimi ali vzporedno pomičnimi noži:

 1. Dlačice gredo skozi jekleno mrežo, ki služi kot zapora, vrteči se nož razreže deblo.
 2. Dlaka pade med dva noža in se razreže, v tem primeru je ena vrsta nožev statična.

Mehanski epilator, ki je strukturno podoben depilatorju, ima vrtljive elemente, vendar narejen v obliki pincete, ki izvleče dlačice - zaradi hitrosti vrtenja se postopek praktično ne občuti (po možnosti rahla pordelost kože).

Naprave, ki delujejo z električnim praznjenjem, so razdeljene na vrste:

 • Igle podobne. Elektroda se vstavi v lasni mešiček do globine manj kot milimeter. Uporabljajo se v kozmetičnih salonih in kozmetičnih salonih. Takšnih postopkov ne priporočamo sami..
 • Pinceta. Na površino kože se nanese elektrolitski sestavek, ki poveča sedanjo prevodnost, lasna gred se vpne s pinceto in se napaja električna energija.


Metode, ki se uporabljajo z elektroliti (sestava, ki povečuje električno prevodnost):

 • Termoliza je toplotni učinek na lasne mešičke z uporabo visokofrekvenčnega izmeničnega toka. Uporablja se z igelnimi napravami. Postopek je boleč, vendar učinkovit.
 • Elektroliza - elektrode se ne vstavijo pod kožo, ampak se nanesejo vzporedno. Podobno kot termoliza, se napaja tok, vendar stalen. Pod vplivom električne energije se sprošča alkalija, ki pomaga uničiti korenino. Postopek je neboleč, vendar dolg.
 • "Blend" - metoda dva v enem: termoliza in elektroliza se uporabljata izmenično.
 • "Bliskavica" - metoda pospešene termolize.
 • "Sekvenčna mešanica" - uporablja se mehčan učinek, tok z nižjo amplitudo.
 • "Sekvenčna bliskavica" - tečaj strmoglavljenja zaradi povečanega sinusoida AC.

Tehnike svetlobnih žarkov:

 • Fotoepilacija - izpostavljenost skupini las z visokofrekvenčno svetlobo: prodiranje v strukturo debla uniči folikle.
 • Laser - bolj intenziven in ciljno usmerjen, točkovni učinek v primerjavi s fotoepilacijo. Metoda radikalna.

Pravzaprav ni tehnološke razlike, v obeh primerih dlačice ne odstranimo takoj - počakati boste morali do tri tedne in bodo izpadle same. Ni 100-odstotno zagotovilo, da dlake ne bodo zrasle.

Prednosti in slabosti

Glavna pomanjkljivost so visoki stroški ne glede na vrsto.

Prednosti depilatorjevslabosti
ni treba kupovati dragih krempostopek boste morali izvesti vsakih 3-4 dni
manj porabljenega časaproračunski modeli lahko dražijo kožo
enostavnost uporabe - lahko vzamete s seboj na potovanječiščenje glave je potrebno po vsaki uporabi
potrebna je menjava nastavkov - noži sčasoma postanejo dolgočasni
Prednosti epilatorjaslabosti
pogosta uporaba ni potrebnamožne alergijske reakcije
pogosta uporaba spodbuja postopno zmanjšanje vegetacijedolg postopek
temeljitejša odstranitevpotrebno je posvetovanje z dermatologom

Kaj je bolje

Če vaša koža ni občutljiva in je manj nagnjena k draženju, je bolje izbrati epilator - glede kakovosti odstranjevanja in pogostosti uporabe je epilator na prvem mestu. Za ljudi, ki ne prenesejo bolečine, priporočamo depilator.

Če je vaša izbira padla na depilatorju, posvetovanje z dermatologom ni potrebno, sicer obiščite specialista, še posebej, če nameravate postopek izvesti sami.

Veseli bomo vaših komentarjev: delite svoje izkušnje, da ste izbrali epilator ali depilator? Vaše povratne informacije bodo pomagale ostalim bralcem, da se odločijo, morda smo v članku zgrešili nekaj malenkosti.

Bolje za britje: epilator v primerjavi z običajnim brivnikom

Sodobni lepotni standardi prisiljeni spol silijo, da skrbno spremlja odsotnost odvečnih las. Obstaja veliko načinov za odstranjevanje nezaželene vegetacije. Nekateri zagotavljajo dolgoročne učinke brez las, obstajajo pa nežne in poceni metode. Vsakdo izbere najuspešnejšo možnost neodvisno, na podlagi posameznih želja. Najpogostejša izbira, o kateri se pogosteje govori, je epilator ali britvica in kateri je boljši, poskusimo to ugotoviti..

Zmogljivost epilatorja

Epilacijo lahko opravite z različnimi napravami. Sodobne tehnologije zagotavljajo možnost nebolečega postopka za odstranjevanje neželenih dlak s fotoeipatorjem, laserskim žarkom ali električnim epilatorjem..

Strojna metoda ima dolgoročni učinek gladke kože, vendar ima določene nianse. Ta postopek je sicer možen, vendar ne zelo priročen in varen doma, zato je bolje, da manipulacijo izvedete v kozmetičnem salonu s kvalificiranim mojstrom. To še posebej velja za foto in lasersko odstranjevanje dlak. Če se nepravilno uporabljate, lahko na koži ostanejo brazgotine in opekline, ob prisotnosti določenih bolezni pa je postopek lahko popolnoma kontraindiciran..

Fotoepilacija je zdravljenje lasišča s svetlobnim snopom velikega dosega. Ko smo izpostavljeni svetlobni energiji, se melanin las segreje, kar vodi v njegovo uničenje. Po manipulaciji dlačice spremenijo svojo barvo in nato izpadejo. Učinek postopka ni vegetacija 3-4 tedne.

Lasersko odstranjevanje dlak ima isti princip delovanja, le da se razlikuje enobarvno. Naprava oddaja žarek določene dolžine in deluje neposredno na lase, ne da bi se dotaknil kože. Pogostost takšnih postopkov je manjša kot pri fotoepilaciji. Celotna obdelava rastlinja je odvisna od vrste kože in strukture lasne linije. Mnogi ljudje vsaj enkrat na mesec zdravijo z laserskim epilatorjem.

Električni epilator lahko uporabljate tudi doma. Ko smo napravo kupili enkrat, lahko traja do 7 let in bo omogočil pravočasno odstranjevanje neželenih dlak, kar zagotavlja dnevno privlačnost in gladkost kože. Naprava vam omogoča, da lase odstranite iz korena in s tem upočasnite proces nastajanja nove vegetacije. Postopek je boleč, vendar bo zagotovil, da ne bo dlak 2 ali 3 tedne, in je bolje, kot da britvico uporabljate vsak dan. Po 4 tednih lahko z britjem z epilatorjem ponovno obrijete lase.

Domači laserski epilator

Po odstranitvi nove dlake postanejo mehke in redke. Ponavljajoče se manipulacije izvajajo z manj bolečine in hitreje v času.

Pravila depilacije in enostavna uporaba brivnika

Britvica je orodje za odstranjevanje dlak # 1. Mnoge ženske začnejo svoje prve izkušnje z depilacijo iz stroja. To je najbolj preverjena in učinkovita metoda za odstranjevanje vegetacije doma. Ne glede na to, kako enostavno se zdi ta tehnika, morate vedeti, kako pravilno izvesti manipulacijo.

Privlačnost stopal je odvisna od skrbnega negovanja. Da bi dosegli dober rezultat depilacije, je treba kožo pripraviti. Pred britjem je potrebno obdelati potrebna področja s pilingom telesa (razen na območjih bikinija), da se znebite odmrle povrhnjice in kožo parite. Idealno je, da postopek opravite po kopanju ali prhanju. V tem primeru se pore očistijo in razširijo, dlake pa se bolje obrijejo..

Noge, pazduhe in predel bikinija si lahko obrijete z uporabo milnih čistil (šampon, balzam, gel za prhanje) ali posebnih izdelkov za britje. Da koža ne bi izsušila, je bolje izbrati kozmetiko z vlažilnim učinkom. Po britju ne bo odveč mazati tretiranih površin s pomirjujočo in pomirjujočo kremo, saj se po manipulaciji lahko pojavi draženje. Da se ščetine ne bodo pojavile tako hitro, lahko uporabite posebne gele, da upočasnite rast las..

Ko izvajate depilacijo, ne pozabite, da imajo britvice ostre rezila, ki vam lahko opraskajo kožo in naredijo ureznine. Da se izognete poškodbam, morate stroj držati pod kotom 30 stopinj in se britti v smeri rasti dlak. Še posebej previdno morate delati na območju bikinija: s pomočjo rezov lahko okužite. Za zdravljenje linije las na tem področju je treba kožo čim bolj raztegniti in gladke, počasne gibe..

Da se izognete draženju, je bolje uporabiti stroj s šobo, ki ima poseben vlažilni gel.

Britev za britje z blažilnim trakom

Za depilacijo so primerni vsi stroji: večkratni, enkratni za uporabo, z dvojnimi in trojnimi rezili ali električni brivnik. Mimogrede, območje bikinija lahko izrežete z električnim strojem, saj pritrditev obrezovalnika ne omogoča, da dlake obrežete na korenu. Pomembno si je zapomniti, da med britjem z britvico ne morete večkrat izvajati na enem mestu - to lahko privede do vraščenih dlak in pusti praske na koži. Če morate pritisniti na nastavek na koži, da se lahko britje rezilo, je lahko preprosto dolgočasno in ga je treba zamenjati.

Primerjalna analiza manipulacij

Ko se odločite, kaj je najboljši način za britje las na nogah, na pazduhah in drugih območjih - z epilatorjem ali britvico, je treba primerjati vse prednosti in slabosti. Način odstranjevanja vegetacije z britvico ima svoje pozitivne in negativne točke. Prednosti so naslednje:

 • možnost epilacije proračuna;
 • nebolečnost postopka;
 • Enostavnost uporabe;
 • minimalni časovni izdatki;
 • odstranjevanje dlak se lahko izvaja brez omejitev na katerem koli delu kože.

Med pomanjkljivostmi so naslednje nianse:

 • hitra rast las po britju;
 • novi lasje rastejo težje, zato se že naslednji dan po epilaciji pojavi neprijeten strnišče;
 • visoka frekvenca manipulacije - da je koža popolnoma gladka, je treba epilacijo izvajati vsak dan.

Ker se epilacija območja bikinija redko izvaja z epilatorjem, saj je koža na tem področju zelo občutljiva, njegovo zdravljenje s to napravo pa neznosno boleče, je brivni stroj božji bog za reševanje neželene vegetacije.

Prednost epilatorja je dolgotrajen učinek gladke kože. V primeru uporabe foto ali laserskega odstranjevanja dlak se lahko sčasoma popolnoma znebite neželenih dlak. Slaba stran je visok strošek postopka, saj naj manipulacijo izvede usposobljeni specialist v kozmetičnem salonu. Med uporabo električnega epilatorja morate trpeti nelagodje, povezano z bolečino.

Epilator ali brivnik - vsaka metoda ima svoje uporabnike. Kar je za nekatere dobro, je za druge lahko povsem nesprejemljivo. Ob upoštevanju posebnosti tipov kože in las ter pripravljenosti za finančno udeležbo je mogoče določiti najboljšo možnost. V večini primerov ženske kombinirajo metode odstranjevanja dlak: nekatera področja se obdelujejo z britvico, manipulacije na delih telesa s pomočjo sodobnih tehnologij pa izvaja kozmetičarka.

Photoepilator vs classic: ugotovite, kaj je za vas najbolj primerno

Če je bila prej vegetacija na telesu kategorično obdelana - treba jo je obriti, zdaj celo tako velika podjetja, kot sta Braun in Venus Gillette, poskušata ljudem dopovedati, da lahko počnejo, kar hočejo, in ne javnosti. Si želite obriti noge? Ni potrebe, to je bistvo kampanje #NoSkinRules, ki so jo začele blagovne znamke. Če pa vas zmedejo lasje na telesu, smo pripravljeni deliti svoje izkušnje in povedati, kako izbirati med foto epilatorjem in epilatorjem. Raje preberi!

Popolnoma normalno je, da imamo lase, tega vam ni treba skrivati ​​in se sram, če ste nekje pozabili obriti. Nekdo ljubi naravnost ali se drži določene dolžine na območju bikinija, drugi pa raje popolnoma gladek rezultat. Če ste eden izmed slednjih, ste verjetno pozorno pogledali epilatorje in fotoepilatorje. Vendar smo prepričani, da ste si nabrali veliko vprašanj za te lepotne pripomočke: na primer, kako se eden razlikuje od drugega, ali so primerni za vse ali obstajajo omejitve. Da vam bomo olajšali, vam bomo povedali o prednostih obeh naprav.

Epilator Braun Silk-epil 5316 - pregled

Brivnik ali epilator? Vse prednosti in slabosti uporabe epilatorja. Poceni ne pomeni slabo. Več življenjskih krajev za epilacijo z epilatorjem.

Pravljično srečo za tiste, ki jim praktično ne rastejo dlake na nepotrebnih mestih. Ne bom skrival - zavidam jim s črno zavistjo. A takšnih princesov je še vedno malo. In skoraj vsako dekle tako ali drugače odstrani nepotrebno rastlinje s svojega telesa..

Ne morem se pohvaliti, da sem preizkusil vse znane metode, vendar je na mojem računu nekaj najbolj priljubljenih. Zelo povratni del.

1. brivnik. Vedno ga imam. Na področju pazduhe ga uporabljam samo in ne doživljam težav. Britje mi je najboljše enkrat na dva dni. A moje noge na britvico ne reagirajo najbolje - draženje je prav noro, tanka koža pa neposredna pot do nenehnih ureznin. Na splošno sem začel iskati sprejemljiv način odstranjevanja / depilacije dlak za noge.

2. Prva na tem seznamu je bila krema za depilacijo. Ni navdušen. Smrdi. Počakati moraš, dokler ne bo delovalo. In njegovo delovanje ni dovolj kot britvica. (mnenje o poceni, a neuporabni kremi si lahko preberete tukaj >>>>>>>>>)

3. Odločila sem se, da bom poskusila z voščenimi trakovi. Boli, neprijetno je. Odtrga mi vso kožo. Na srečo je bila zima in poleti teh strašnih črepinj ni bilo več.

4. Z voskom še nisem poskusil. Toda po slabi izkušnji z voščenimi trakovi sem se bal eksperimentirati.

Tako sem s poskusom in napakami prišel do zaključka, da potrebujem epilator. Po branju in poslušanju najrazličnejših deklet - grozno je boleče, epilator je drag, zelo hrupno (udarnik bo živčno kupil.), In poraščene dlake. na splošno ugh. Oh. ah A ne iščem preprostih načinov, zagotovo sem se odločil - potrebujem epilator.

Tako sem dobil epilator Braun Silk-epil 5316. Kupil sem ga v trgovini Eldorado, ob nakupu in to pred 5-6 leti stalo je nekaj več kot tisoč rubljev.

Zakaj prav ta epilator? Prvič, zaupam Braunu, drugič pa sem se odločil, da ga ne bom testiral in vzel enega najcenejših epilatorjev takrat..

Ker Kupil sem ga že dolgo, niti škatel niti navodil seveda nisem preživel. Komplet vključuje - sam epilator, žico s čepom in čistilno krtačo.

1. Ni mogoče uporabljati baterije

2.Ne zapirajte za zmanjšanje delovne površine epilatorja Da. razloženo jasno (To sem spoznal nekoliko kasneje, ko sem ugotovil, da ima ta epilator različne modifikacije z različnim naborom komponent, bi vedel že prej, seveda bi bilo bolje preplačati nekaj sto)

3. Ni primera za shranjevanje

4.no osvetlitev ozadja

A vse to ni problem. Kabel je dovolj dolg in ga ne uporabljam zunaj hiše..

Moj Brown me je služil več kot pet let. Zadovoljen sem z njegovim delom po predvidenem namenu, dobro izvleče dlake, ne da bi jih razbil, ne poškoduje kože.

Epilator ima eno hitrost, dobro ali slabo, še vedno se ne morem odločiti.

Epilator je seveda hrupna stvar, a načeloma se za zaprtimi vrati v sobo rahlo zvija (lahko ga primerjamo z volumnom sušilca ​​za lase).

Bolečina pri uporabi epilatorja je zelo individualna, takoj bom rekla, da imam nizek prag bolečine. Seveda je bila prva epilacija zelo boleča, moral sem narediti "več pristopov", da sem preživel te grozne minute. Sčasoma se je moje telo verjetno navadilo, zdaj mi epilacija nog pod kolenom povzroča hudo nelagodje, vendar mesta v predelu gležnja in nad koleni še vedno ostajajo precej boleča za epilacijo.

No, zdaj pa preidimo na najbolj boleče. do epilacije.

Moj prvi nasvet je morda zelo nenavaden, vendar preden začnete z epilacijo, natančno razmislite, v katerem položaju epilatorji pinceto zajamejo dlačice, tako da lahko natančno določite, kako morate epilator držati glede na kožo. V navodilih je bilo, da mora biti 90 stopinj, če pa natančno pogledate na epilator, se pinceta ne približata točno na tem mestu. Bodi previden.

Mimogrede, s takšnim oprijemom, kot je v Braunu (dlake se ujamejo na različnih mestih), je epilacija manj boleča, kot če bi dlake ujeli v trdni črti (to razporeditev pincete lahko vidimo na epilatorjih Philips).

Drugi življenjski kramp je, da morate najti najboljši način za lajšanje bolečin. Na internetu jih je veliko, od tega, kar sem poskusil, mi je bilo primerno samo parjenje, zato raje naredim epilacijo takoj po odhodu iz kopalnice.

Kožo sem poskušala obrisati z novokainom, ne pomaga, bolečine niti malo manj ne postanejo. Poskusil sem ga obrisati s koščki ledu (nekaj takega kot zamrzovanje), ne pomaga, nasprotno, postane bolj boleče.

Na splošno morate preizkusiti različne metode in nekatere bodo zagotovo ustrezale.

Tretji nasvet je razkuževanje, ponovno razkuževanje in razkuževanje. Če imam alkohol, vendar si z njim obrišem kožo (takoj bom zadržal pridržek, da kožo posuši in je nadaljnja uporaba krem ​​nujno potrebna). Če ni alkohola, potem uporabim kateri koli izdelek, ki ga vsebuje, na primer alkoholni gel za roke (kot je ta >>>>>), alkoholni tonik, pshikalki znamke Avon (ta >>>>>> ali ta >>>> >>>). Upoštevajte le, da se bo koža po alkoholu (ali izdelku, ki vsebuje alkohol) opazno pordela, vendar to hitro mine.

Naslednja točka, ki utegne odvrniti od nakupa epilatorja, so poraščene dlake. Nič se ne sme igrati in skrivati, če uporabimo epilator, vraščene dlake so stalni spremljevalci. Če iz korena izvlečemo dlako, je ta zelo tanka in se ne more več prebiti skozi kožo in začne rasti pod njo.

In kdo ne bi rekel kaj, osebno pa imam, da so poraščene dlake lahko videti iz britvice in iz kreme za depilacijo. Zato se morate naučiti, kako ravnati z njimi. Seveda je najbolj zanesljiv način redno čiščenje. (V moji niti o Ayreku je veliko pregledov o pilingih, tukaj je nekaj povezav Beauty Cafe, Organic Shop, Organic Kitchen) Ampak osebno mi to ne pomaga 100%, čeprav resnično obožujem pilinge in jih uporabljam, če ne vsak dan, pa enkrat v 2-3 dni zagotovo. Zato vam bo pomagala tanka, ostra, razkužena igla, vse naredimo zelo previdno, z natančnostjo kirurga - zdravimo ga z antiseptikom, kožo previdno prebodemo, poberemo dlako, potegnemo ven, ponovno zdravimo z antiseptikom, če obstaja možnost ali se je rana izkazala za veliko, vse zažgimo z jodom ali briljantno zeleno. Seveda ne smete hoditi v kratki krilo z zelenimi pikami na nogah, tako da lahko brez alkohola.

Če povzamem, bom rekel, da sem popolnoma zadovoljen s svojim Braun Silk-epilom, seveda, tako kot kateri koli drug izdelek ima prednosti in slabosti, vendar se kontraji nanašajo bolj na sam postopek epilacije kot na ta konkretni epilator. In slabosti mojega posebnega Braun Silk-epil 5316 so neposredno odvisne od njegove najvišje proračunske cene. Zato glede na merila cena - kakovost dam epelatorju 5 zvezdic.

Kako izbrati ženski električni brivnik (2018)

Ženska električna britvica je najboljša alternativa ne samo vašemu običajnemu stroju za britje, temveč tudi celotni vrsti salonskih postopkov, od oblikovanja obrvi do intimnih odbitkov. Če še razmišljate o nakupu te naprave, potem preučite vse njene funkcije in se odločite.

Danes je veliko žensk namesto navadne britvice začelo uporabljati električne britvice iz več razlogov:

1. Praktično ne dražijo niti najbolj občutljive kože.

2. Če napravo izberete dobro za svoje potrebe, potem celoten postopek ne bo trajal veliko časa, učinek pa traja dlje.

3. Električni brivnik za ženske razreže dlake, jih zaokroži, tako da daje učinek mehkobe, ne zarjavi, ko raste nazaj.

4. Rezanje z električno britvico je skoraj nemogoče.

Električni brivnik

Električni brivnik za ženske se na splošno ne razlikuje preveč od moškega, zato se je vredno spomniti, kakšne bitke obstajajo in kako se med seboj razlikujejo..

Žensko orodje za britje delimo na dve vrsti: neposredni električni brivnik in trimer.

• Električni brivnik

Ta naprava je sestavljena iz udobnega ročaja, v katerega je nameščen drsnik, ki nadzoruje lopatice in seveda same lopatice..

Počakajmo na sistemu rezila.

Vse električne brivne naprave so razdeljene na vrtljive in mrežaste. Rotacijska britvica je dobila ime po krožnem gibanju nožev. Nož tukaj je jeklena plošča z rezkarji, ki so nameščeni v krogu in se vrtijo z elektromotorjem, nameščenim v ročaju.

Zobniki vrtljivega brivnika se z veliko hitrostjo vrtijo v eno smer za čisto in varno britje. Takšne britvice imajo praviloma rezila za samoostrenje, kar močno podaljša življenjsko dobo same naprave. Odsek za britje je lahko več, v ženskih napravah pa je običajno le en. Moški električni brivniki so zasnovani za trdo strnišče, ženski brivniki pa naj bodo nežni, ne poškodujejo občutljive kože intimnih predelov, ženski lasje pa so precej mehkejši.

Rotacijski brivniki imajo dolgo življenjsko dobo, prenesejo dobro obremenitev.

Električni brivniki iz folije so sestavljeni iz več delov:

• premična brivna enota;

• polnilna baterija ali baterije za napajanje naprave.

Ta naprava omogoča kakovost britja s pomočjo premikov premičnih blokov in fiksne mreže. Nož odreže dlake, ujete pod mrežo. Sama brivna enota vibrira s konstantno amplitudo, kar vam omogoča, da oprimete ščetine in jih bolje obrežete. Več mrežastih blokov bo bolj učinkovito vaše britje. Toda v ženskih električnih brivnikih se najpogosteje uporabljajo 1-2 kosi. Ena enota rezila je kot nalašč za občutljive dame. Med drugim veliko število brivnih enot znatno poveča stroške naprave, kar je popolnoma neuporabno..

Zelo koristno je, če ima ženski električni brivnik plavajočo glavo. Prikladno je uporabiti takšno orodje za britje področja pazduhe in bikinija, saj sledi konturi telesa, ne da bi poškodoval kožo.

• Trimer

Načelo takšne naprave je podobno ščipalki, ne britvici. Ta trenutek je treba dobro razumeti, ko načrtujete nakup naprave. Dlake ne izvleče s trimerjem, ne seseka do popolne gladkosti, razen če je seveda v kompletu priložen poseben nastavek za postopek, več o tem pa kasneje.

Torej ne boste dobili popolne gladkosti, a kaj lahko dobite s trimerjem in ne z električnim brivnikom? Najprej - pomanjkanje draženja.

Naprava je zasnovana za obrezovanje mehkih las z majhnim ostankom 0,2 - 1 mm ali več. Da, lahko naredite več, če želite dobiti intimno frizuro. V tem primeru se uporablja posebna šoba..

Obstajajo trije glavni cilji, za katere je oblikovan trimer: obrezovanje, oblikovanje in britje..

In tako se to počne. Pritrditev z ustreznimi glavniki je postavljena na glavno glavo brivnika. Lahko so različnih velikosti, odvisno je od tega, kako dolgo bodo lasje ostali, na primer 2,5, 3 ali 5 mm.

Trimer je lahko opremljen tudi s plavajočo glavo in brivnimi deli. Stilisti svetujejo nakup ravno takšnega vsestranskega stroja. Uporablja se za izris konture "na nič".

Metode britja

Nekatere dame ne želijo uporabljati električnih brivnikov, saj svoj konzervatizem motivirajo z zavezanostjo za mokro britje. Toda napredek ne miruje in danes obstajajo naprave, ki se ne bojijo vode.

• Mokro britje

Celo naključen padec v kad, kaj šele prha, ne ovira dobro zaščitenih brivnikov. Njihovo telo je zaščiteno pred vdorom vode v notranjost.

Vendar bodite previdni. Nekateri niso namenjeni kopanju, ampak samo pranju delovne površine brivnih enot pod tekočo vodo. S popolno potapljanjem takšne naprave jo onemogočite..

Dobra stvar pri mokrem britju je, da zmanjšuje draženje in zmanjša število vgrajenih ščetin - pomembnih za območje bikinija. Med postopkom je najbolje uporabiti posebna vlažilna sredstva ali kreme..

• Suho britje

Tudi suhega britja ni vredno pometati na stran. Če je koža skrita pod gelom za britje, je lahko precej težko prilagoditi obrvi ali ustvariti ravno črto na območju bikinija. In veliko žensk, katerih koža ni tako občutljiva, se na splošno raje obrije suho. Takšna britvica vas bo navdušila na potovanjih, kjer ni priložnosti, da bi uredili celovite vodne postopke.

Obstajajo naprave, ki enako dobro obrijejo suho in vlažno kožo.

Druge značilnosti

• šobe

Tu lahko rečemo z zaupanjem - nikoli ni preveč prilog. Pravzaprav jih je lahko od 1 do 4. Vendar še vedno ne vsi in ne potrebujejo vedno nekaterih od njih.

Na primer, komplet lahko vključuje napravo za popravljanje obrvi, vendar tega postopka ne storite in ne nameravate. Oziroma ima brivnik 20-milimetrski nastavek za varno in natančno odstranjevanje dlak, vendar ga ne potrebujete, pa tudi glavnik za glavnik za obrezovanje las na enako dolžino, ker ste navajeni, da lase popolnoma odstranite do gladkega stanja. Toda dvostranska šoba za odstranjevanje dlak lahko pride prav v primeru odstranitve posameznih dlak.

Komplet morda ponuja nastavke za glavnik z dvema nastavitvama dolžine, vendar je to za tiste mlade dame, ki raje oblikujejo modne konture v predelu bikinija. Zelo priročno je uporabljati napravo - dolžino las je enostavno nadzorovati z enim pritiskom ročice.

Zanimiva naprava je nastavek za krtačo. Naredi nežno masažo kože in jo hkrati nežno očisti pred nečistočami in najmanjšimi dlačicami. Ne zamenjujte s krtačo, ki je priložena vsakemu sistemu za britje za suho čiščenje rezil.

• Življenjska doba baterije

Kazalnik je še posebej pomemben za tiste, ki napravo vzamejo s seboj na pot. Pokaže, kako dolgo lahko naprava deluje brez ponovnega polnjenja. Življenjska doba baterije v različnih električnih brivnikih se giblje od 30 do 120 minut. Pomembno je razumeti, kako nahraniti brivnik ali trimer. Običajno je za vse ženske naprave samostojen, torej ne deluje nenehno iz omrežja. Naprave za ponovno polnjenje so lahko opremljene z napajalnikom ali USB kablom.

Čas polnjenja ženskih brivnih naprav je različen, vendar je praviloma precej dolg in doseže 6-8 ur.

Brivniki imajo lahko stacionarno stojalo za polnjenje, kar je tudi priročno.

Obstajajo pogoste vrste, ki delujejo na AA baterijah.

Epilator ali brivnik - kar je bolje izbrati?

Ideja, da je električni brivnik povsem moška naprava, je globoko zakoreninjena v naših glavah. In mi v CHIP smo že večkrat pisali o tem, kako izbrati električni brivnik za moške. Naša razvrstitev električnih brivnikov je napolnjena od zgoraj navzdol z moškimi modeli. Tu pa je pretres duhovnih vezi: obstajajo tudi ženske.

Presenetljivo je, da tudi ženske same ignorirajo svoj obstoj, raje trpijo proti bolečinam in uporabljajo epilatorje, ki lase režejo namesto, da se brijejo. Medtem je električni brivnik nežna praksa samooskrbe, ki ne boli (za razliko od epilacije) in poškoduje kože (za razliko od navadne britvice)..

Danes vam bomo povedali, katere vrste ženskih električnih brivnikov in kako jih izbrati. Dejansko je to v resnici zelo praktičen pripomoček, s katerim za lepoto ni potrebno žrtvovati. Če ste moški in to berete, razmislite o tem, da svojemu dekletu podarite darilo..

Kako izbrati električni brivnik za žensko: podobnosti in razlike

Dejansko se električni brivnik za žensko razlikuje od moškega samo strukturno. Ima nekoliko prilagojen sistem za britje in tudi na splošno ožje glave in telesa za britje. Navsezadnje ni namenjen obrazu, ampak bolj dostopnim mestom, kot so pazduhe in predel za bikini..

Imamo vodnik, kako izbrati električni brivnik za moškega - kratek in brez fikcije. V njej izpostavimo najpomembnejše nianse, ki jih je treba upoštevati, da izberemo pravilno britvico: sistem za britje, prehrano, zaščito pred vlago in dodatne možnosti - na primer različne nastavke.

Vsi ti parametri so pomembni pri izbiri ženske britvice. Poleg tega je na trgu naprav za moške tudi tukaj več trendseterjev: Philips, Braun, Remington in Gezatone. Vsako od teh podjetij ponuja različne električne brivnike za ženske. Poglejmo se na najpomembnejših lastnostih.

Sistem britja

Moški električni brivniki imajo dva sistema za britje: rotacijski in mrežasti. Vsakega od njih smo podrobno obravnavali v ustreznem članku. Ženske britvice jih imajo tri: mrežaste, vrtljive in trimer..

Mrežni sistem moškega električnega brivnika je sestavljen iz treh ali štirih vzporedno ukrivljenih mrež, pod katerimi rezila vibrirajo z visoko frekvenco. Ta sistem priporočamo osebam z občutljivo kožo.

Ženski električni brivniki se uporabljajo na predelih telesa, kjer je koža zelo občutljiva. Zato je najbolj priljubljen mrežni sistem. Vendar pa je v brivniku za žensko samo ena brivna folija: to je posledica dejstva, da se naprava uporablja v pregibih telesa in bi morala biti ožja.

Mrežni sistem je kot nalašč za Philips SatinShave.

Rotacijski sistem moškega električnega brivnika je sestavljen iz treh premičnih brivnih glav, kjer se okrogli noži vrtijo pod kovinsko mrežo. Ta zasnova vam omogoča, da se prilagodite obliki obraza za lažje britje in čistejše britje.

Ženski rotacijski električni brivnik vključuje samo eno brivno glavo. Ta sistem ni zelo priljubljen pri ženskih brivkah zaradi neprijetnosti uporabe v intimnih predelih, vendar ga najdemo.

Veliko bolj učinkovito se po ocenah strank mrežna lebdeča britvica spopada s podobno nalogo. Bolje sledi obrisom telesa, kjer je potrebno.

Plavajočo glavo izvaja Braun v seriji Silk and Soft Body Shave za ženske.

Končno je sistem trimerjev namenjen tistim, ki so navajeni na obrezovanje in ne na britje. Ni skrivnost, da si v resnici veliko žensk ne prizadeva za popolnoma gladko kožo - kljub vsem oglaševalskim stereotipom, ki obstajajo v naših glavah. Pravzaprav je takšna britvica navadna obrezovalnica las z nevarnim rezilom, ki spominja na ščipalko za lase, vendar ožja.

Primer je tak trimer Gezatone DP 515.

Vprašanje, vrtljiv ali brivnik s folijo - katerega izbrati, pravzaprav sploh ni treba razmišljati. Najboljša možnost za ženske, ki se brivajo, je mreža, najboljša možnost za rezanje in obrezovanje je trimer.

Prehrana

Moški električni brivnik lahko napajate iz električnega omrežja ali iz baterije, z vedno več brezžičnimi brivniki. Številni modeli so opremljeni s posebnim namenskim polnjenjem.

Ženski električni brivniki zaradi dejstva, da morajo biti bolj mobilni (ker se uporabljajo na mnogih delih telesa), napajajo bodisi polnilna baterija bodisi več AA baterij. Seveda je opcija baterije dobra izbira v smislu potrošnega materiala. Čeprav je mogoče občasno kupiti več AA baterij in jih občasno napolniti.

Remington je kot model WDF4840 uvedel ženski električni brivnik s polnilno doko.

Zaščita pred vlago in mokro britje

Ta funkcija omogoča britje na vlažni koži in uporabo pene za britje. Poleg tega lahko vodotesne britvice operete pod pipo. Tako kot britvica Remington WSF4810:

Vendar lastniki električnih brivnikov priznavajo, da jim je bolj všeč suho britje z električno britvico na telesu (predvsem na nogah) kot mokro britje. In večina modelov prihaja s suho krtačo.

Dodatne možnosti

Pri ženski britvici gre za različne nastavke, ki vam omogočajo, da z britvico režete lase na različne dolžine, poleg tega pa spremenite obliko brivne enote za lažjo uporabo na različnih delih telesa. Tako lahko električni brivnik takoj nadomesti britvico in trimer - odvisno od tega, kako ženska želi videti svoje telo..

Serija Philips SatinShave odlikuje brivnik s nastavki za preoblikovanje glave.

Toda, žal, ženski modeli, za razliko od moških, niso opremljeni z indikatorji polnjenja in LED zasloni. Očitno proizvajalci menijo, da so ženske že dobre - zanje je pretežko. A verjamete, da v resnici je tako?

Kaj je bolje: epilator ali britvica

Sodobni lepotni standardi prisiljeni spol silijo, da skrbno spremlja odsotnost odvečnih las. Obstaja veliko načinov za odstranjevanje nezaželene vegetacije.

Nekateri zagotavljajo dolgoročne učinke brez las, obstajajo pa nežne in poceni metode. Vsakdo izbere najuspešnejšo možnost neodvisno, na podlagi posameznih želja.

Najpogostejša izbira, o kateri se pogosteje govori, je epilator ali britvica in kateri je boljši, poskusimo to ugotoviti..

Zmogljivost epilatorja

Epilacijo lahko opravite z različnimi napravami. Sodobne tehnologije zagotavljajo možnost nebolečega postopka za odstranjevanje neželenih dlak s fotoeipatorjem, laserskim žarkom ali električnim epilatorjem..

Strojna metoda ima dolgoročni učinek gladke kože, vendar ima določene nianse.

Ta postopek je sicer možen, vendar ne zelo priročen in varen doma, zato je bolje, da manipulacijo izvedete v kozmetičnem salonu s kvalificiranim mojstrom. To še posebej velja za foto in lasersko odstranjevanje dlak.

Če se nepravilno uporabljate, lahko na koži ostanejo brazgotine in opekline, ob prisotnosti določenih bolezni pa je postopek lahko popolnoma kontraindiciran..

Fotoepilacija je zdravljenje lasišča s svetlobnim snopom velikega dosega. Ko smo izpostavljeni svetlobni energiji, se melanin las segreje, kar vodi v njegovo uničenje. Po manipulaciji dlačice spremenijo svojo barvo in nato izpadejo. Učinek postopka ni vegetacija 3-4 tedne.

Lasersko odstranjevanje dlak ima isti princip delovanja, le da se razlikuje enobarvno. Naprava oddaja žarek določene dolžine in deluje neposredno na lase, ne da bi pri tem vplival na kožo.

Pogostost takšnih postopkov je manjša kot pri fotoepilaciji. Celoten tretma vegetacije je odvisen od tipa kože in strukture lasne linije.

Mnogi ljudje vsaj enkrat na mesec zdravijo z laserskim epilatorjem.

Električni epilator lahko uporabljate tudi doma. Ko smo napravo kupili enkrat, lahko traja do 7 let in bo omogočil pravočasno odstranjevanje neželenih dlak, kar zagotavlja dnevno privlačnost in gladkost kože.

Naprava vam omogoča, da lase odstranite iz korena in s tem upočasnite proces nastajanja nove vegetacije. Postopek je boleč, vendar bo zagotovil, da ne bo dlak 2 ali 3 tedne, in je boljši od uporabe britvice.

Po 4 tednih lahko z britjem z epilatorjem ponovno obrijete lase.

Domači laserski epilator

Po odstranitvi nove dlake postanejo mehke in redke. Ponavljajoče se manipulacije izvajajo z manj bolečine in hitreje v času.

Pravila depilacije in enostavna uporaba brivnika

Britvica je orodje za odstranjevanje dlak # 1. Mnoge ženske začnejo svoje prve izkušnje z depilacijo iz stroja. To je najbolj preverjena in učinkovita metoda za odstranjevanje vegetacije doma. Ne glede na to, kako enostavno se zdi ta tehnika, morate vedeti, kako pravilno izvesti manipulacijo.

Privlačnost stopal je odvisna od skrbnega negovanja. Če želite doseči dober rezultat depilacije, morate kožo pripraviti.

Pred britjem je potrebno obdelati potrebna področja s pilingom telesa (razen na območjih bikinija), da se znebite odmrle povrhnjice in kožo parite. Idealno za spremljanje kopeli ali tuša.

V tem primeru se pore očistijo in razširijo, dlake pa se bolje obrijejo..

Noge, pazduhe in predel bikinija si lahko obrijete z uporabo milnih čistil (šampon, balzam, gel za prhanje) ali posebnih izdelkov za britje. Da koža ne bi izsušila, je bolje izbrati kozmetiko z vlažilnim učinkom..

Po britju ne bo odveč mazati tretiranih površin z mehčljivo in pomirjujočo kremo, saj se po manipulaciji lahko pojavi draženje..

Da se ščetine ne bodo pojavile tako hitro, lahko uporabite posebne gele, da upočasnite rast las..

Ko izvajate depilacijo, ne pozabite, da imajo britvice ostre rezila, ki lahko opraskajo kožo in naredijo ureznine.

Da se izognete poškodbam, morate stroj držati pod kotom 30 stopinj in se britti v smeri rasti dlak. Še posebej previdno morate delati na območju bikinija: s pomočjo rezov lahko okužite.

Za zdravljenje linije las na tem področju je treba kožo čim bolj raztegniti in gladke, počasne gibe..

Da se izognete draženju, je bolje uporabiti stroj s šobo, ki ima poseben vlažilni gel.

Britev za britje z blažilnim trakom

Za depilacijo so primerni vsi stroji: večkratni, enkratni za uporabo, z dvojnimi in trojnimi rezili ali električni brivnik. Mimogrede, območje bikinija lahko razrežete z električnim strojem, saj pritrditev obrezovalnika ne omogoča, da dlake obrežete na korenu.

Pomembno si je zapomniti, da ga med britjem s strojem ne morete večkrat nositi na enem mestu - to lahko povzroči vraščene dlake in pusti praske na koži..

Če morate pritisniti na nastavek na koži, da se lahko britje rezilo, je lahko preprosto dolgočasno in ga je treba zamenjati.

Primerjalna analiza manipulacij

Ko se odločite, kaj je najboljši način za britje las na nogah, na pazduhah in drugih območjih - z epilatorjem ali britvico, je treba primerjati vse prednosti in slabosti. Način odstranjevanja vegetacije z britvico ima svoje pozitivne in negativne točke. Prednosti so naslednje:

 • možnost epilacije proračuna;
 • nebolečnost postopka;
 • Enostavnost uporabe;
 • minimalni časovni izdatki;
 • odstranjevanje dlak se lahko izvaja brez omejitev na katerem koli delu kože.

Med pomanjkljivostmi so naslednje nianse:

 • hitra rast las po britju;
 • novi lasje rastejo težje, zato se že naslednji dan po epilaciji pojavi neprijeten strnišče;
 • visoka frekvenca manipulacije - da je koža popolnoma gladka, je treba epilacijo izvajati vsak dan.

Ker se epilacija območja bikinija redko izvaja z epilatorjem, saj je koža na tem področju zelo občutljiva, njegovo zdravljenje s to napravo pa neznosno boleče, je brivni stroj božji bog za reševanje neželene vegetacije.

Prednost epilatorja je dolgotrajen učinek gladke kože. V primeru uporabe foto ali laserskega odstranjevanja dlak se lahko sčasoma popolnoma znebite neželenih dlak.

Slaba stran je visok strošek postopka, saj naj manipulacijo izvede usposobljeni specialist v kozmetičnem salonu.

Med uporabo električnega epilatorja morate trpeti nelagodje, povezano z bolečino.

Epilator ali brivnik - vsaka metoda ima svoje uporabnike. Kar je za nekatere dobro, je za druge lahko povsem nesprejemljivo..

Ob upoštevanju posebnosti tipov kože in las ter pripravljenosti za finančno udeležbo je mogoče določiti najboljšo možnost.

V večini primerov ženske kombinirajo metode odstranjevanja dlak: nekatera področja se obdelujejo z britvico, manipulacije na delih telesa s pomočjo sodobnih tehnologij pa izvaja kozmetičarka.

Kaj je bolje - britvica ali epilator? Kaj izbrati?

Vse ženske želijo izgledati elegantno in negovano. Najbolj znane metode odstranjevanja dlak na telesu so danes britvica in epilator. Vendar tukaj ni vse tako preprosto. K izbiri teh gospodinjskih predmetov je treba pristopiti skrajno odgovorno. V članku bomo primerjali, kaj je boljše za domačo uporabo - poceni epilator ali navaden brivni stroj..

Prednosti in slabosti brivnika

Obstajata samo dve vrsti britvic: za enkratno in večkratno uporabo. Britvice za enkratno uporabo so precej poceni in kompaktne, zato jih je zelo priročno vzeti s seboj na pot.

Toda po prvi uporabi se takšni stroji običajno vržejo stran. Druga resna pomanjkljivost britvice za enkratno uporabo je rezultat postopka.

Takšne britvice niso zelo prijetne za uporabo, saj se rezila v njih ne razlikujejo po kakovosti in ostrini, hitro se zlepijo in jih je težko očistiti..

Stroji za večkratno uporabo so nedvomno bolj priročni za uporabo in po njih ni posebnega neugodja..

Prisotnost dodatnih mazivnih trakov zagotavlja hidracijo, mehčanje in nego kože.

Pohvaliti je treba tudi ročaj britvice, saj preprečuje zdrs, zaradi česar je delovanje stroja bolj udobno in priročno. Res je, da takšen stroj stane za red več kot britvice za enkratno uporabo..

Pregledi na internetu glede uporabe britvic za večkratno uporabo in za enkratno uporabo so različni. Nekatera dekleta imajo raje britvice za enkratno uporabo, saj so cenejše in ne vidijo veliko razlike med stroji za enkratno uporabo in stroji za večkratno uporabo, druge ženske pa nasprotno raje uporabljajo izključno britvice za večkratno uporabo.

Prednosti in slabosti epilatorja

Električni pripomoček za odstranjevanje dlak nima veliko oboževalcev. Ne pozabite, da ima vsaka kolajna dve plati. Ta naprava ima tako številne prednosti kot slabosti. Zato je čas, da ugotovimo, ali je ta možnost epilacije tako dobra.

Po tradiciji je treba najprej povedati o dobrem, torej govoriti o prednostih epilatorja. Najpomembnejša prednost je, da se dolgo časa znebite neželenih dlak..

Učinek mehanskega odstranjevanja dlak lahko traja približno dva do tri tedne. To je posledica dejstva, da se med postopkom dlake izvlečejo iz korenine, kar upočasni njihovo nadaljnjo rast..

Novo narasle dlake ne bodo več tako opazne.

Epilator je ponavadi majhen, zato ga je priročno vzeti s seboj. Takoj lahko rečemo: naprava ni poceni. Vendar, ko danes porabite za to koristno stvar, lahko pozabite na majhne stroške britvic za enkratno uporabo..

Največja pomanjkljivost epilacije je bolečina posega. Seveda je v večini primerov vse odvisno od značilnosti organizma, predvsem občutljivosti kože. Kar se nekaterim zdi zelo neprijetno, drugi sploh ne bodo občutili.

Prva seja epilacije lahko traja približno dvajset minut in je nekoliko boleča. Toda ob redni uporabi epilatorja bo bolečina sčasoma začela izginjati. Govori se, da se bolečina lahko ublaži s prehladom. Obstajajo pa tudi naslednji načini, kako se znebiti nelagodja:

 • Masažne blazinice ali navadna masaža rok lahko pomagajo pomiriti kožo.
 • Raztezanje kože z eno roko in uporaba epilatorja z drugo.
 • Z uporabo rokavice s hladilnim gelom.

Pred epilacijo obvezno pripravite kožo. Če želite to narediti, ga morate dobro oprati in dobro pariti. Nikoli ne smete poskušati odstraniti dlak proti rasti. Ko je postopek odstranjevanja dlak končan, je potrebno kožo obdelati z antiseptičnimi sredstvi (to so decokcije različnih zelišč ali navadni vodikov peroksid).

Kateri je boljši? Ti odločaš!

Kot smo že ugotovili, obstajata dve vrsti britvic:

 1. za enkratno uporabo (priročno jih je vzeti s seboj na pot, cenejše so privlačnejše);
 2. večkratna uporaba (čeprav so dražje, vendar veliko deklet izbere prav to vrsto britvice, saj je rezultat uporabe veliko boljši).

Kar zadeva epilator, je to precej učinkovita naprava za odstranjevanje dlak. Proračunski epilator lahko poškoduje vašo kožo in ne izvleče dlake po koreninah. Dragi epilator bo deloval veliko bolj učinkovito. Kompaktnost vam omogoča tudi, da ga vzamete s seboj na potovanja.

Mnenja o uporabi epilatorja v omrežju so zelo različna ravno zaradi primerjave modelov različnih razredov in cenovnih kategorij. Po eni strani je epilator priročna kompaktna naprava, ki pomaga pozabiti na neželene lase, po drugi strani je vir neprijetnih občutkov, pri nekaterih izzove rdeče pike na koži..

Pojav teh okvar ponavadi povzroči nepravilna priprava na epilacijo ali nepravilno delovanje naprave..

Če primerjamo glede na ceno, potem kratkoročno zmagajo stroji, dolgoročno pa bo vodilni blagovni znamk električni epilator. Po brivniku koža ostane gladka en do tri dni, po epilatorju pa do teden dni. Torej je izbira vaša!

(2)

Kaj je bolje: epilator ali britvica?

Funkcije epilatorja

Glavna razlika med obema metodama je metoda odstranjevanja dlak. Epilator izvleče dlačice iz globin kože, britvica pa jih reže na površini.

Raztrgan las je poškodovan pri korenu, zato raste zelo počasi. Po epilatorju koža ostane gladka več kot dva tedna. Sčasoma korenine tako oslabijo, da lasje skoraj popolnoma nehajo rasti..

Epilator se uporablja, kadar je dolžina las približno 0,5 mm. V tem primeru majhni pinceti zlahka zgrabijo dlake in jih izvlečejo. Postopek se lahko izvede, če na koži ni ran ali opeklin.

Poleg odvajanja las epilator odstrani tudi odmrle kosmiče kože. Rezultat je učinek luščenja.

Vse prednosti epilatorja lahko prečrtamo za en velik minus. Vlečenje dlak boli, še posebej prvič. V nekaterih delih telesa je bolečina manj izrazita, obstajajo pa še posebej nežna področja, kjer se bolečina intenzivira.

Večina žensk uporablja epilator na nogah ali rokah, ni pa vsaka ženska sposobna izvleči dlake pod pazduho ali v predelu bikinija..

Če uporabljate epilator, se na koži lahko pojavijo rdeče pike, ki po nekaj urah izginejo. To pomeni, da je postopek najbolje izvesti ponoči, noge po njem pa se lahko pokažejo šele čez dan..

Funkcije brivnika

Če morate doma hitro odstraniti dlake, je britvica odlično sredstvo za to..

V tem je boljša od električnega epilatorja in vseh drugih metod, vendar rezultat njenih dejanj žal ne traja dolgo..

Ker lasnica na britje popolnoma ne vpliva, dlake še naprej rastejo z enako hitrostjo kot prej. Po 1-2 dneh se pojavi majhna ščetina in ponovno je treba sprejeti ukrepe za odstranjevanje dlak.

Da britvica dobro drsi, morate kožo in peno navlažiti s gelom za prhanje. Lasje najprej obrijemo v smeri rasti. Če ostanejo dlake, jih lahko proti rasti nežno obrijete. Britvica mora biti ostra, zato britvice za enkratno uporabo ne morete večkrat zapored uporabljati.

Poleg tradicionalnih obdelovalnih strojev lahko uporabite tudi električni brivnik. Skupaj z njo so nastavki, ki uravnavajo dolžino dlačic, ki ostanejo na telesu. S temi orodji lahko naredite frizuro v intimnem območju..

Primerjava prednosti naprav

Zdaj pa primerjajmo naprave, da razumemo, katera je boljša in na kakšen način. Začnimo s prednostmi epilatorja:

 • lasje po njej ne rastejo več kot dva tedna;
 • koža postane gladka;
 • ob redni uporabi se dlake tanjšajo;
 • ko ste enkrat kupili epilator, ga lahko uporabljate več let, kar je zelo koristno.

Kot vidite, je kar nekaj prednosti, zato je epilator zelo priljubljen. In kakšne so prednosti britvice in zakaj je boljša?

 • britvica je enostavna za uporabo;
 • brez bolečih občutkov, lahko obrijete kateri koli del kože;
 • britvica je vedno pri roki, lahko jo uporabite, če morate nujno depilirati.

Treba je opozoriti, da se poleg običajne britvice proizvajajo električni brivniki. Obstajajo modeli električnega omrežja in baterije z dodatnimi dodatki. Električni brivnik si lažje britje lase in ne poškoduje vaše kože. Kakovost naprav je odvisna od proizvajalca, zato lahko najdete različne ocene uporabe električnih brivnikov.

Primerjajte slabosti

Nujno je treba primerjati pomanjkljivosti, da bi razumeli, ali se za določen predel kože najbolje uporablja epilator ali britvica. Slabosti epilatorja so naslednje:

 • postopek povzroča boleče občutke, obstajajo področja, ki jih je zelo boleče obdelati;
 • lahko se pojavijo vrasle dlake;
 • mnogi modeli epilatorjev so dragi.

Da bi zmanjšali boleče občutke, proizvajalci poskušajo izboljšati naprave, tako da jim dobavijo različne šobe in posode s hladilnim sredstvom. Če imate nizko toleranco proti bolečinam, je bolje kupiti epilator s hladilnim učinkom. Res je, v tem primeru se bo njegova cena povečala..

Britvica ima tudi svoje slabosti:

 • kratek učinek (1-2 dni);
 • draženje na posebej občutljivih območjih;
 • obstaja možnost vraščenih las;
 • po britju nastanejo ščetine, ki so zelo opazne.

Brivniki so na voljo v različnih modelih in pomembno je najti pravega za vas. Ročaj britvice mora biti udoben, nedrseč. Rezilo mora biti ostro, zaželeno je, da se stroj lahko uporablja večkrat. Število rezil ni kritično, čeprav na splošno velja, da se stroj z dvema ali tremi rezili bolje briše..

Mnenja žensk

Mnenja o tem, kaj je bolje, epilator ali stroj, se med ženskami razlikujejo. Nekateri si ne morejo brez britvice, drugi si ne morejo predstavljati, kako lahko človek živi brez epilatorja. Takšne razlike nastanejo zaradi fizioloških značilnosti vsake osebe..

Če imate grobe in goste lase, jih boste težko potegnili s pinceto epilatorja. Tudi modrice in modrice se lahko pojavijo prvič. V tem primeru morate bodisi potrpeti bodisi izbrati drug način odstranjevanja dlak. Za ublažitev učinkov na kožo nanesemo hladen obkladek, ki ga podrgnemo s kockami ledu.

Pri ženskah s finimi, redkimi dlakami odstranjevanje dlak z električnim aparatom ne povzroča težav. Mirno zdravijo celo območje pazduh in bikinija. In po tem ne opazimo nobenih negativnih posledic na telesu..

Obstajajo ženske z zelo tanko občutljivo kožo. Tudi po britvici lahko pride do pordelosti in vnetja. Vsekakor morajo kožo pred depilacijo pariti in nanesti emolientne kreme. Če se želite znebiti dlačic za nekaj let, potem morate opraviti lasersko ali fotoepilacijo.

Če so vrasle dlake pogoste, pred depilacijo segrejte kožo in nanesite piling. Lahek piling bo odstranil odmrle luske in dlačicam pomagal pri preboju. Piling lahko opravite po britju in po izpostavitvi epilatorju.

Pred uporabo brivnika in epilatorja si vzemite vročo kopel ali tuš. Topla voda sprošča mišice, širi pore in mehča dlake. Posledično je depilacija hitrejša in neboleča..

Praksa kaže, da je dobro imeti na voljo dve napravi naenkrat - britvico in epilator. V tem primeru lahko zdravite katero koli področje telesa. Če vam ta dva načina nista všeč, obstaja veliko več možnosti..

Lahko uporabite kremo za depilacijo, sladkorno pasto, vosek. Za najdaljši učinek se ženske odpravijo v kozmetični salon, kjer izvajajo lasersko zdravljenje las.

Danes je kozmetologija precej dobro razvita, zato ima ženska vedno izbiro..

Brivnik, epilator ali krema, kar je bolje

Kdor se nenehno spopada z lasmi na različnih mestih, je verjetno poskusil vse. Britvico najpogosteje izberemo, očitno zaradi enostavnosti uporabe. Vendar britvica ni nikjer tako dobra kot drugi izdelki. Torej, razmislimo, kaj je bolje in zakaj..

 • Britev. Primerno za odstranjevanje pod pazduho in sramnim dlakom. Močno ni primeren za stopala. Tam dlake takoj zrastejo nazaj. Ščetine postanejo trde. Včasih se pojavijo praske zaradi grobega britja, kar lahko privede do vnetja. Pros: poceni. Kupite ga lahko povsod. Dragi modeli imajo plavajočo glavo, ki se popolnoma prilagaja krivulji telesa.
 • Krema. Idealno za katero koli področje telesa. Včasih diši neprijetno, toda tu moraš biti potrpežljiv. Dlačice odstranijo v samo 3-4 minutah, ostalo pa lahko preprosto obrišete s trdim umivalnikom. Ni tako drago, če izberete Eveline 5 v 1. Toda VEET daje rdečico in izpuščaje na koži, zato bodite previdni. Ni primerno za alergike. Pros: poceni, enostaven za nanašanje, takoj dobite gladek učinek kože.
 • Epilator. Super stvar, trajalo bo več let. Če izberete fotoepilator, ga lahko uporabite na kateri koli površini telesa, razen morda za obraz. Tu morate biti previdni. Navadni epilator je primeren za odstranjevanje vegetacije na nogah. Bolelo bo na območju bikinija in pod rokami. Prag občutljivosti je pri vsakem različen, zato nekateri mislijo, da je epilacija boleča. Pros: Lasje postopoma oslabijo in rastejo manj gosto. Kljub stroškom bo izdelek trajal 10 let ali morda več.

Zakaj potrebujete piling za glavo

Seveda lahko še vedno preizkusite trakove z voskom ali voskom, vendar sodeč po pregledih deklet, ki so jih uporabljali, čeprav je učinkovit, je zelo boleč. Poleg tega boste morali porabiti veliko denarja za nakup samega voska ali trakov, dragi so.

Najbolje je kombinirati ta orodja in izbrati tisto, kar je za vsako najbolj optimalno. Na primer britvica za bikini predel in pazduhe ter epilator za noge. Ali pa krema in epilator, ki ima rad kaj boljšega. Mimogrede, krema vsebuje tudi sestavine, ki upočasnjujejo rast las, zato je na splošno koristna uporaba..

Edina stvar je, da pred uporabo kreme na nogah ali območju bikinija preverite, ali ima alergijo. V nasprotnem primeru lahko pride do pordelosti in otekline. Takšne kreme ne morete nanesti na obraz.

Britvica vodi v travme kože, treba jo je pogosto menjati in bolje je uporabiti drage in kakovostne modele. Za to bo morda najvarnejše zdravilo epilator..

Zanimivost v razdelku: lepota

Kaj je bolje: britvica ali epilator? - "Vaše vse"

DatsoPic 2.0 © 2009 Andrey Datso

Kaj je bolje: britvica ali epilator? To vprašanje si zastavi skoraj vsaka ženska, ki odstranjuje dlake na telesu. Na ženskem telesu obstajajo posebne cone, katerih lasje niso všeč vsem ženskam in moškim. Takšni lasje morda ne bodo videti estetsko, še posebej, če gre za simpatično dekle v razkrivajoči obleki, lepo bikiniju ali odkrito hlačne nogavice..

Običajno se dlake odstranijo pod pazduhami, na nogah, v predelu bikinija, redkeje na rokah in obrazu.

Če želite videti brezhibno in odstraniti neželene lase z ženskega telesa, niso pripravljeni nobeni postopki - najbolj priljubljena za domačo uporabo pa je britje las s strojem in epilacija s posebno napravo.

Kateri pa je bolje uporabiti, ki je manj travmatičen in bolj koristen? Spori o tem, kaj je bolje več kot en dan, in vedno obstajajo goreči oboževalci tako izključno britvice kot izključno epilatorja. Toda večinoma lahko vse spretno kombinirate.

Je eden najbolj priljubljenih, najhitrejših in najcenejših načinov boja proti neželenim dlačicam na telesu..

Dlake na nogah ali na drugih območjih preprosto obrijemo z ostrimi rezili, ki so zaprti v plastični kovček z udobnim ročajem.

Uporabljajo tako moške, tradicionalne britvice, in posebej zasnovane za ženske - s plavajočimi glasovi, trojnimi rezili, vlažilnimi trakovi itd..

Seveda so proizvajalci pogosto zvit in razen nežnih roza ali drugih "ženstvenih" barv, pravzaprav ni posebnih razlik med britvicami za moške in ženske za britje, plavajoče glave že dolgo uporabljata oba. Katere so nedvomne prednosti britvice v zvezi s postopkom odstranjevanja neželenih dlak?

Najprej je odstranjevanje dlak z britvico hitro in neboleče, poceni in na voljo skoraj povsod. Britvice se prodajajo v katerem koli supermarketu in so poceni. Vendar pa se pri britju lahko odrežete, včasih precej trdo - navsezadnje so britvice zelo ostre. To se običajno pojavi na krivih telesa ali na območju kožnih nepopolnosti - mozoljev, molov itd..

Noge namažemo s posebno peno ali kremo za britje, dlake pa se obrišejo proti njihovi rasti, od spodaj navzgor, od gležnja do kolena in zgoraj, če je potrebno.

Po koncu postopka morate noge sprati s čisto vodo in po britju nanesti poseben losjon.

Obstajajo posebne srečne ženske, katerih koža ni tako občutljiva in si lahko noge obrijejo z običajnim milom ali preprosto peno za britje, medtem ko je večina kože razdražena.

Po britju lasje postanejo temnejši in trši, po enem ali dveh dneh se pojavi "ščetina", ki jo je treba občasno obrezati. Zato si boste morali britje in noge obriti vsaj dva do trikrat na teden. Tako pogosto britje lahko izsuši in draži kožo, srbi in srbi..

Poleg tega morate za dobre rezultate in minimalno draženje pogosto menjati britvico, tako da so rezila vedno ostra, dolgočasna rezila "opraskajo" kožo in režejo dlačice neenakomerno, kar lahko privede do težav z vraščenimi lasmi. To je dodaten dejavnik draženja in celo okužbe na koži..

Električni brivnik za ženske.

Eden od načinov za zmanjšanje draženja je uporaba električnega brivnika. Ne dotika se kože s samimi lopaticami in zmanjša draženje. Toda med raziskovanjem električnih brivnic na prostovoljkah je bilo veliko ljudi nesrečnih - električni brivnik si obriše dlake prvič.

Pogosto drgnjenje na istem mestu povzroči tudi draženje pri britju. Vendar je ta britvica lahko reševalna rešitev za tiste ženske, ki imajo zmanjšano strjevanje krvi in ​​so celo majhni rezi zanje zelo nezaželeni..

Britvica se uporablja brez vode in mila, kar je priročno na cesti in med potovanjem, ni pa zelo primerno za stalno uporabo.

Epilacija in epilatorji.

Danes so metode odstranjevanja dlak brez britja vse bolj priljubljene - to so salonski postopki z odstranjevanjem dlak z določenimi formulacijami ali napravami - epilatorji. Izdelana in uvedena v široko uporabo in domače mini naprave, prenosne epilatorje.

Ta postopek sicer ni najbolj prijeten, celo nekoliko boleč, po mnenju mnogih žensk je potreben čas in potrpljenje, vendar velja za eno najbolj nežnih metod za žensko kožo. Epilatorji so sposobni zagotoviti skoraj popolno gladkost nog skoraj mesec dni ali celo več - vse je odvisno od hitrosti rasti las.

Hkrati bo popolna in pravilna nega kože med postopkom skoraj popolnoma preprečila neprijetne občutke in tako olajšala postopek epilacije..

Da bi olajšali postopek epilacije, parite območje, ki ga boste epilirali, kjer nameravate odstraniti neželene dlake, nato pa pred epilacijo na kožo nanesite posebno raztopino na osnovi alkohola. Veliko bo odvisno od same naprave, s katero boste izvedli postopek..

Epilatorji delujejo na podlagi naslednjega mehanizma: vrtenje posebnih kovinskih diskov kakovostno odstrani lase, tako da jih izvlečejo, tako kot delo več deset pincet hkrati. Lasje izvleče koren, zato potem zaradi procesa obnavljanja dlak rastejo dlje.

Seveda je izvlečenje dlačic v korenu boleč postopek, zato epilatorji zagotavljajo sistem za lajšanje bolečin in motečih postopkov - izpostavljenosti vibracijam ali mrazu, stopnja zmanjšanja bolečine pa je neposredno odvisna od kakovosti naprave in njenih tehničnih značilnosti.

Epilatorji so naprave, ki so dokaj enostavne za uporabo, omogočajo, da dolgo časa pozabite na neželene dlačice na telesu, hkrati pa britvica sploh ne daje bolečin in kožo naredi popolnoma gladko hitro in enostavno. Težko se je odločiti, vendar bi morala vsaka ženska izbrati zase - kar je bolj priročno in lažje za uporabo.

Podrobnosti o napravah.

Prve naprave, ki jih lahko imenujemo epilatorji z velikim raztezanjem, so se pojavili v antiki že pred mnogimi stoletji. Že stari Egipčani so v ta namen uporabljali posebne pincete, v starem Rimu pa so lase navili na debele niti in jih izvlekli s korenino.

Ti postopki so bili boleči, dolgotrajni in o njih se v imenu lepote ni odločila vsaka ženska. Ker so se naprave v prejšnjem stoletju in v našem času izboljšale, so se pojavile občutljivejše naprave, vendar prvi električni epilatorji še zdaleč niso bili popolni..

Zato so epilatorji med ženskami dobili slab ugled kot boleče in ob vsem tem dolgotrajne postopke. Poleg tega epilatorji v primerjavi z britvicami stanejo veliko več..

Vendar proizvajalci nenehno razmišljajo o udobju in priročnosti svojih potrošnikov, zato jim je bilo pomembno, da izboljšajo svojo tehniko, zato danes epilatorji niso več tako strašni kot prej..

V svoji zasnovi imajo dodatne nastavke in pripomočke, zaradi katerih postopek epilacije ni več tako travmatičen za kožo in ni tako boleč, kot je bil ob zori napredka. Poleg tega prenosna naprava omogoča epilacijo doma, v udobnih pogojih in nato ohranite gladko kožo več tednov - in to je njihov nedvomni plus v primerjavi z britvico, ki jo je treba uporabljati veliko pogosteje..

Mnoge ženske, ki nikoli niso uporabljale epilatorja ali ga že dolgo uporabljajo, ko so bile dokaj enostavne naprave, kažejo, da so epilatorji preveč boleči in bo postopek dražil kožo.

Toda tiste ženske, ki so se odločile za uporabo epilatorjev in jih nenehno uporabljajo, navajajo, da ni nič bolj boleče kot čepkanje obrvi in ​​koža se sčasoma navadi in bolečine ni čutiti.

Veliko tukaj je odvisno tudi od občutljivosti kože in praga bolečine, pa tudi od pričakovanj same ženske - če se boste prilagodili občutkom bolečine, se bodo pojavili, in če se boste prilagodili odličnemu rezultatu in gladki koži, bo vse skupaj precej prepustljivo.

Kateri epilator izbrati?

Če se kljub temu odločite za nakup epilatorja in njegovo uporabo, natančno in temeljito preučite trg teh naprav.

Pri osebni higieni, lepoti in zdravju prihranki niso vedno upravičeni, zato je včasih vredno dati prednost dražjemu izdelku v cenovni kategoriji, ki bo varnejši, bolj priročen in vam bo ustrezal v vsem, kot pa kupiti poceni in ga potem ne uporabljati.

Razvijalci se dovolj potrudijo, da bo ženskam prikladno in prijetno epilirati svoje občutljive predele na telesu..

V delo so vključene vse sodobne tehnologije in znanstveni razvoj, vse to pa je usmerjeno v zmanjšanje bolečine med epilacijo in posledično koži daje čistočo in gladkost..

En uporaben razvoj je uporaba tople vode za lajšanje bolečin. Med kopanjem ali prhanjem se uporabljajo sodobni epilatorji.

Zaradi delovanja vroče vode se razbremeni napetost v mišicah, aktivira se krvni obtok in odpravljajo draženje in tesnoba ženske. Zaradi temperature se bolečina zmanjša zaradi proizvodnje endorfinov, lastnih analgetičnih snovi.

Študije, izvedene med ženskami, ki so uporabljale epilator na suhi koži in v vodi, so zabeležile neposredne prednosti vodne metode - naredi kožo manj razdraženo in poškodovano, dlake se odstranijo iz korenin, tudi zelo majhnih, zaradi česar je koža gladka in enakomerna.

Pri izbiri epilatorjev morate biti pozorni na naslednje značilnosti - hitrost epilacije, ponavadi dobri modeli imajo stikalo za hitrost in dva ali tri načine, zaradi katerih je odstranjevanje dlak bolj udobno. Kakovost odstranjevanja dlak in stopnja lomljenja dlak sta odvisna od hitrosti vrtenja diskov. Pozorni morate biti tudi na raven oprijema pincete - to je lahko oprijem za fine, normalne ali grobe lase.

Sledi značilnost zmanjšanja bolečine. Modeli epilatorjev se razlikujejo po značilnostih, ki zmanjšujejo nelagodje. Lahko je nameščena gumijaste kroglice, gumijasta krtača, pihanje hladnega zraka, masaža itd..

Poleg tega obstajajo tudi lepotni saloni s profesionalnim odstranjevanjem dlak in epilacijo z različnimi metodami - fotoepilacija, vosek, trakovi, posebne kreme in formulacije. Toda izbira vedno ostane pri ženski.

 • Vprašanje postavite ginekologu

Kateri je najboljši epilator ali britvica:. priljubljena vprašanja o nosečnosti in odgovori nanje

Spomnite se epizod iz romantičnih filmov, ko se ženske, ko kljubovalno zasukajo z očmi in spretno položijo roke na čela, rahlo oprimejo, da lahko pritegnejo pozornost svojih izbrancev.

Toda v poletni vročini lahko takšno početje poteka povsem realistično, brez igralskih trikov, saj ne pozna starostnih ali spolnih razlik. Tako moški kot ženske, odrasli in...

Omedlevica (sinkopa, sinkopa, sinkopa) - kratkotrajna izguba zavesti. Danes omedlevica ostaja eden najpogostejših težav v medicini. Po podatkih ima 15% otrok v populaciji vsaj eno epizodo sinkopa pred 18. letom starosti. Obstaja ogromno razlogov, ki lahko izzovejo napade izgube zavesti, v zvezi s tem, diagnozo in...

Izgubo zavesti imenujemo pomanjkanje reakcije na zunanje dražljaje, zavedanje okoliške resničnosti.

Ta pogoj je lahko različnega trajanja, kratke epizode (od nekaj sekund do 5 minut) imenujemo omedlevica.

Vse vrste izgube zavesti, vključno z omedlevico, so lahko nevarne, zato je pomembno, da pravočasno zagotovite prvo pomoč. Fotografija. Omedlevica Vzroki za izgubo zavesti Vsi pogoji,...

Prvi omedlevica, ki se je spomnim, se je zgodila, ko sem bila stara 12 let, ko sem prvič začela menstruacijo..

Na žalost je moja težava utrpela isto težavo, zato lahko domnevamo, da je to dedno, saj je tudi moja hči ob pravem času začela omedleti..

Številni pregledi in obiski specialistov niso dali veliko, zdravniki mi še danes niso postavili končne diagnoze. Od otroštva mama...

punce, morda je kdo to imel ?! od 14. leta dalje sem se vsak mesec onesvestil približno na isti datum, ne med menstruacijo, ampak na kateri koli datum koledarja.

Zaradi tega sem v življenju doživel veliko poškodb, z glavo sem se udaril po asfaltu, razbil glavo na stranišču, v katero so mi kasneje zašili..

Omedlela sem s strani vlaka, močno si ugrizla jezik, ki...

No, zabavno je, seveda, imamo tukaj... Več kot dva tedna se čuden prehlad, ki se ne začne. Delal sem s pavzami, šel bom ven dva dni - spet kurba in tako naprej..

Tudi ta teden je izpadla celotna družina, hči doma, mož doma. Da, ali bolje, nikoli se ni zgodilo. Spomnim se, da je moja hči 2 dni sedela doma.

Tu je že cel teden, jutri pa jo bom oddal, ker nima moči, doma se norčuje, histerična je, potrebna je komunikacija itd.

Zapletla sem se v TV-serijo "Čarobno stoletje", in tam se vsa dekleta, ki so noseča, onesvestijo in se, kot kaže, potem izkaže, da so noseča. Vedno sem bil pri tem.

In zdaj je sama noseča "teden brez leta", v tednu pa se ni niti malo onesvestila. Včeraj sredi noči sem vstal na stranišče in bodisi nenadoma vstal, ali kaj podobnega, začel sem se počutiti zelo bolan.

No, hitro sem šel na stranišče...

Gledam nadaljevanko "Klon" in zdaj so vsi tam, ko zanosijo, se morajo najprej onesvestiti. In zdaj sem se spomnila, kako sva se s prijateljico v otroštvu igrala z lutkami. Da sva ona in jaz omedlela in zanosila. Potem so igrali barbike, tudi omedleli smo)))) Ampak navdihnili so te brazilske TV-oddaje, vse vrste "sužnjev suaura" in "tropicanov"))))...

Če noseča ženska dlje časa stoji, je v nagačni sobi, se vroče kopeli ali preprosto lačna, potem lahko pride do hipotenzije (zniževanja krvnega tlaka), ki se kaže kot šibkost, omotica, glavobol, celo omedlevica - kratkotrajna izguba zavesti. Poleg tega lahko nenadne spremembe razpoloženja nosečnic izzovejo hipotenzijo, pa tudi...

Preprečevanje omedlevice pri nosečnici Da bi preprečili omedlevico, lahko uporabite naslednja priporočila.

Pri nizkem krvnem tlaku pri nosečnicah s hipotenzijo so dobra vsa zdravila, ki se običajno uporabljajo za zvišanje krvnega tlaka..

Prehrana mora biti raznolika, z visoko vsebnostjo beljakovinske hrane. Izogibati se je treba težkim obrokom. Najbolje, da se držite...

Včeraj zvečer. Vstala sem okoli 3-30 sina na loncu, da sem na majhen način posadila. Potem ga je položila. Videla sem, da spi, da se ne meče in ne obrača. Odločila sem se, da grem v kuhinjo.

Tam imam za hčerko volnene nogavice, ne pletene ali bolje rečeno zvečer. Spite brez oči. No, mislim, da bom malo sedel, privezal hčerko. Minila je ura. Polovičen čevelj.

Čutim, da se mi oči sivijo, hrup v ušesih raste. Na splošno…

Zdi se, da je končno darovanje krvi, vzeli so veliko cevk, približno 5-6 kosov. Po zvokih in občutkih ne vem točno.

Takoj sem rekel, da se lahko onesvestim, zato so ga vzeli ležečega, vedno sem vonjal po amoniaku, ko sem vstopil v pisarno. Mož (ki so ga vzeli s seboj vnaprej ravno za te primere) je tokrat čakal na hodniku.

Sestra seveda ni verjela, da se bom strmoglavila in sarkastično, da se ne obnašam kot vijugast....

Dekleta, morda je kdo z isto težavo. Dejstvo je, da sem se že od otroštva onesvestil..

Ko sem dal injekcijo, ko sem videl kri in tudi, ko je človeško telo prehajalo skozi biologijo, sem v hipu ležal na mizi. Tukaj sem tako čudna.

Pred tem so zdravniki rekli, da bo s starostjo vse minilo, a ni šlo. (((In ko sem odrasel, sem se sam začel boriti proti njej. Analiziral sem, zakaj se to zgodi...

Punce, pozdravljeni vsi) Orisal bom vprašanje, ki me je mučilo.

Že od otroštva sem neslavno, vedno na leto se mi dogaja iz različnih razlogov (predvsem - vročina, zelo močan strah, nenadna ostra bolečina).

Niti v celotni nosečnosti nisem razmišljala o tem, dokler mi mama ni rekla fraze "Tako bom zaskrbljena, ko rodiš, čeprav greš in pridržiš, omedli". IN…

Ko se je začelo tretje trimesečje, se je pojavil omedlevica. Prvi specifični omedlevica se je zgodila seveda v tretjem trimesečju, ampak 14 tednov po pregledu krvi. Kot da bi dolgo časa sedel na hodniku, da ne bi šel naravnost domov in nabiral moči, a ko sem stopil na pol poti od klinike, je slika izginila, hrup v ušesih. Zbudil sem se - asfalt, udarci, podplutbe... in nihče niti ni priskočil na pomoč...

Včeraj smo šli s dihurjem v bolnišnico, tam smo vse storili zanj, zdravnik mi napiše recept in mi pove, kako naj ga zdravim, in počasi začnem ničesar slišati, v očeh mi je zatemnilo, in še vedno je moški sedel pri zdravniku, njegova noga pa je bila od kolena železo in si predstavljajte, da sem omedlel tam, ta zdravnik me je pobral in odnesel, potem se spomnim njihovih krikov in mimogrede, preden sem padel dol, sem si rekel...

Mož z razlogom in "brez razloga" lahko izgubi zavest.

Razlogi so popolnoma malenkosti: zbolel sem, močno udaril, izguba krvi, rana, enkrat sem ga izgubil, ker sem pil kaj narobe... Sumim, da je to posledica njegovega nizkega krvnega tlaka.

Seveda se takšne situacije ne dogajajo pogosto, ampak obstajajo, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, nisem vedno tam. Če se onesvesti s konvulzijami, izgine v 10-15 sekundah....

Kako škodljivo je omedlevica za plod? Danes sem v bolnišnici, medtem ko sem daroval kri, štirikrat omedlel, razumem, da je to posledica dejstva, da sem ga daroval na prazen želodec (noben drug način), in bilo je zelo nagačeno; zdravniki so takoj pomagali in niso ničesar rekli, samo nasmehnili so se, vendar me skrbi, kar naenkrat je zelo škodljivo, če bi se tako onesvestili!

Moja druga nosečnost je mnogokrat težja od prve, morda je to posledica dejstva, da si telo po prvem rojstvu ni počivalo.

Vse vrste pritiskov, zaprtje, udarci po nogah, slabost in bruhanje - še vedno ni bilo nič, izkaže se, da lahko preživiš. Tudi bolečina v spodnjem delu hrbta je neumnost.

Telo ima novo zabavo, in sicer svetlobno stanje. Na ulici je zadimljeno in ne bi padel ?! Pojdimo...

Je kdo pri zastrupitvi omedlel? Danes je bila strašna noč... Najprej močan glavobol, omedlevica, mrzlica, nato nekaj ur bruhanje... Nočna mora... Reševalna služba je rekla, da omedli zaradi zastrupitve... Nekdo jo je imel?

Moja hči malo poje. Nagajiv. Teža 18 kg smo stari 3,3 leta Na vrtu, da se bojimo lačnega omedlevanja. Pravijo, da bo padlo in kaj bomo naredili.

Vzgojitelji pravijo, da, zmešal sem se s hrano, ne vem, kako bi hranil rezultate... Jaz sem slaba mati. Tašča je mož mojih staršev, nahrani otroka, naj poje za vedno.

Utrujen sem od tega sorodnika... Berem o lačnem omedlevicu in ne najdem povezave, da otrok malo poje in kaj bo padlo...

Omedlevica in nosečnost. Danes sem šla na zobozdravstvo in tam na recepciji uspela omedleti.

Ne vem, kaj je vplivalo na to, ampak še ni bilo tako hudo... Glava se mi je vrtela, nekakšno zvonjenje, temno je v mojih očeh, hladen znoj se prebija in nisem mogla niti besedo... Razumela sem samo, da se zalagam in da bom propadla.

Edino, kar me je držalo na nogah, je bilo razumevanje, da lahko otroku udarim in škodim.

Prvič, ko sem naletel na to težavo, sem v približno enem mesecu že imel več omedlevic, zato sem danes gladko vstal in šel vklopiti luč in vse, na poti nazaj se je zatemnilo in sem prijel za posteljo in se za nekaj sekund ugasnil... Iskreno, zelo strašljivo je... Običajno me ne pustijo pri miru in dve uri ni bilo sorodnikov razen otrok... Torej, z avtom me peljejo povsod v kliniko in tja po...

Nocoj sem se prvič zmedel, prvič v vsem življenju.

Morate iti k zdravniku ali zdravnik ne bo pomagal? Šel sem k zdravniku, šel k nevrologu, oftalmologu, naredil rentgen glave (padel in udaril v obraz), šel skozi ekg.

povsod je vse v redu, le tahikardija na ekg-u, ampak jo imam ves čas, ne čutim. Najčudneje je, da je bil pritisk vedno nizek, danes pa sem prišla k zdravniku drugič v 2 tednih in to...

V petek se je onesvestil pri delu. Od začetka sem začel drobiti viski, nato se je začela slabost, mislila sem, da sem lačna, ker sem prišla na delo na prazen želodec, oprala sem hruško in si privoščila grižljaj, postalo je še huje, ugotovila sem, da ne morem jesti, glava se mi vrti, slabost, nenadoma je postalo vroče in težko je dihati, šel do okna, da bi zadihal in začutil, da se mi glava vse bolj steguje in se hotel skloniti na...

Punce, od približno 5 tednov imam hudo toksikozo. Komaj sem jedel, neprestano sem se zasukal (oprosti) in tudi voda je bila slaba. In tako naprej do 12 tednov. Izgubil sem 9 kg, zdravniki so mi grozili, da me bodo spustili pod kapalke, ko pa so se končno odločili (odložili so jo ves čas z besedami "še malo bomo videli"), se je moja toksikoza naglo končala, točno na dan 12 tednov. To jem že cel teden...

Imate omedlevice? Kako pogosto? Imam 15 tednov nosečnosti in ob veliki množici ljudi ali če dlje časa stojim na nogah, takoj začutim vrtoglavico, temne v očeh in omedlevico. Le amoniak oživi po 5-10 minutah. V dveh mesecih so bili 4 omedlevi.

Punce, za vas imam tako izjemno vprašanje)) meseca, ko sem daroval kri za hCG, se je onesvestil. Tam so se malo odpeljali, a še pred poroko sem imel take peresa.

Imam takšno fobijo, bal sem se igel in krvi. Vsakič sem omedlel. Po poroki, ko je b prenehal padati. Zgodilo se je, da je bila glava malo omotična, a do izgube zavesti ni dosegla.

Jutri morate opraviti kopico testov, TORCH, HIV,...

Povejte mi, kako se spopadate s temi omedlevi? Nimam jih pogosto, vendar se vseeno dogajajo.

vse se je začelo od desetega razreda, ko sem prvič omedlela, ko me je bolel želodec... za sabo opažam, da omedlevam, ker me je skrbelo.

Danes sem padel na avtobus, ko sem se z otrokom vozil iz bolnišnice... lahko kaj svetujete? da se malo prepustim... drugače me začne voditi... poskušam se držati...

Pozdravljeni vsi, takšno smeti... Bolelo me je pogosto omedlevico... Novembra sem imela norice... Januarja sem ležala z ledvicami, ki omedlevajo... In spet v službi sem se skoraj zrušila... Vstanem in imam srečo na strani, nato pa goosebumps... PS Imam vegetativno vaskularno... Komu bolje je, da gremo takoj (naš terapevt je mlačen) Mogoče ga je kdo imel? Ampak čutim, da se mi nekaj preliva v glavi. Včasih...