Kako pravilno britje z električnim brivnikom

V ZSSR je Crocodile objavil radoveden feuilleton, povezan z električnimi britvicami. Direktor tovarne jeklenih rezil je ujel navadnega uporabnika stroja. Birokrat je ponudil izbiro dveh izdelkov tekočega traku svojega družinskega voditelja. Kaj menite, da vam reže obraze ali potegne lase? Vprašanje se nanaša na obdobje stagnacije, ko so se sovjetski državljani borili za kakovost, električni brivniki so bili proizvedeni z žico, nič drugega. Stroji so bili shranjeni v kombinaciji s peno za milo za perilo, sloganov, ki hvalijo gele, ni nihče slišal. Kako se britje z električnim brivnikom? Vprašanje skrbi osebo, ki je tuje obravnavane teme. Danes je dovoljeno uporabljati gele ali peno, sušiti brivsko glavo na suho (kruti primer).

Skrbite pravilno z električno britvico

Policijski prijatelji so v celovečernem filmu Smrtonosno orožje razvili temo pravilnega britja s pogovorom:

 1. Mel Gibson je trdil: premakniti se morate proti rasti las.
 2. Danny Glover je rekel nasprotno.

Partnerja sta se rahlo prepirala, scenarij v razvoju je trmasto spodbujal idejo: druga možnost je pravilna. Če vzamete sovjetski stroj, pri katerem se rezilo vstavi na matrico, štrli na obeh straneh, britje proti rasti las je bolj nevarno, a čistejše. Reže se enostavno (omogoča stranski zdrs), kakovost je odlična. Če vozite v nasprotni smeri z britvico, so ščetine z ostrim robom potegnile ohrovt. Rezultati so bili doseženi, vendar počasneje. Pri britju so uporabili peno, le tanko plast mila. Znebite se okužbe, draženja, otekline.

Radovedno je, da danes pri reševanju težave uporabljamo peno ali gel. Tu je kratek povzetek. Obe formulaciji bosta pripravili kožo, zmanjšali trenje, drugi pa zmanjšajo moč las. Britje z električnim brivnikom je posledično bolj gladko. Ali se lahko formulacije uporabljajo z običajnim strojem? Odgovor je bolj pritrdilen! Glavna stvar je zmanjšati silo trenja, to se bo zgodilo. Antibakterijske formulacije gelov zavirajo rast mikroflore, pomirjajo kožo. Sodobni električni brivniki ne puščajo rezov, potreba po zaščiti ostaja.

Zanimivo bodo opazili tisti, ki so uporabljali sovjetsko tehnologijo. ZSSR je poskušala živeti in izpovedala načelo Hitrejše-Višje-Močnejše, morda so zato električni brivniki ciljali na kakovostne rezultate, kar je pomenilo gladko kožo. Vseeno mi je bilo, da bi se draženje začelo, človek se bo poškodoval. Danes so razmere drugačne. Majhne ščetine veljajo za optimalno stanje kože obraza. Pri britju z električno britvico ostanejo majhni izrastki, to je normalno. Rezultat daje večina mrežastih modelov..

Rotacijski električni brivniki po drugi strani ohranjajo kožo čisto. Tudi titan, ki preprečuje alergijske reakcije, ne odstrani popolnoma rdečice. Rezervirajmo takoj, malo stvari je treba za ljudi, nagrajene z občutljivo kožo, ki jih hudo mučijo vprašanja:

 • Kateri električni brivnik izbrati.
 • Kateri losjon po britju izbrati.
 • Kateri gel bolje navlaži, pomirja kožo.
 • V katero smer je običajno voziti električno britvico.

Brutalni moški le vzamejo in očistijo obraz zaraščanja, ko se pojavijo potrebe. Mimogrede, takšne koncepte izvajajo Gillette Slalom stroji za manj motenja. V enem prehodu ne odstranijo dlak zelo čisto, ampak si obrijejo dolgo brado, kar je bilo težje narediti z navadnim sovjetskim strojem. Toda tudi pri večkratnih ponovitvah kože ne dražijo veliko, lahko pa si s hrbta obrnete lasten vrat z uporabo dveh ogledal. Poskusite narediti vrtljiv električni brivnik!

Odtenki britja z električnim brivnikom

Na svetu danes obstajata dve vrsti električnih brivnikov, obstajata dve vrsti priporočil, kako jih pravilno uporabljati. Zgoraj smo razpravljali o sodobnih standardih. Grid modeli, ki najbolj v celoti izvajajo družbene koncepte, so na prvem mestu po priljubljenosti med poročili statistikov. In zdaj malo o lastnostih.

Škropite z rotacijskim brivnikom Philips v gladkem krogu. Počasi se premikajte po obrazu. Dovoljeno je napihniti obraze za boljše glajenje kože, štrliti brado. Prizadevajte si za minimalno dolžino las povsod.

S britjem brivnika Panasonic folije se britje različno. Namesto vrtečih se gibov bodo potekala translacijska, gor in dol. Če se premikate po čeljustni kosti, je potrebno očistiti obraz. Na koncu postopka se mokri brivniki operejo s tokom tekoče vode. Glava je običajno snemljiva. Najprej sperite cel brivnik. Nekateri (top) modeli se samodejno očistijo v posebej pripravljenih posodah v skladu z navodili za uporabo.

Izogibajte se premočnemu pritiskanju na brivnik in vrtljive brivnike. Večina naprav je opremljena z dobro zaščito pred nenamernim rezanjem kože. Previsok pritisk bo poškodoval povrhnjico. Neumno je razlagati, kako se z Braunovo električno britvico zreli zrelemu moškemu, danes najstniki so tudi precej samozavestni. Ko se soočate s težavo, bodite radovedni, kako ravna navadna punca. Šibkejši spol danes težko čaka, zahteve niso nič manj stroge!

Res je, obstaja veliko več načinov za čiščenje ščetin stopal, kot so sorte električnih brivnikov. Tu so kreme za depilacijo, lasersko zdravljenje za posebej trdovratna področja. Zanimivo je, da vsak plešasti moški, nadarjen z grmasto brado, lahko v celoti doživi nov električni brivnik. Tu je šala narave. Druga stvar je, če se postavlja vprašanje glede tega, kaj je najboljši način za britje:

 1. Če imate čas, da gel lepo razmažete, vzemite stroj.
 2. Zgodi se v avtomobilu na poti do dela - katerikoli električni brivnik bo pomagal.
 3. Nazadnje lahko obe operaciji opravimo z mokrim in suhim brivnikom 2 v 1. In danes so takšni električni brivniki absolutna večina med modeli. Tudi povpraševanje je veliko.

Verjetno želite vedeti, kateri električni brivniki so danes v svetu priljubljeni? Mesh, samo tri znamke:

Če pogledate statistiko trgovine M-Video za leto 2013, na prvi pogled vidimo zanimivo stvar:

 • Rowenta se je pojavila med voditelji, Panasonic je ostal nekaj vrstic spodaj.

Mislimo, da se pošteni spol zavestno nasmeji: že dolgo so se odločili, kaj je najboljši način uporabe stroja ali električne britvice. Statistika vključuje ženske in moške, pri čemer ima Rowenta pomembno vlogo med prvimi. To se odraža v skupnih številkah. Ko gre za obdelovalne stroje, težko priporočamo Gillette. Bolje za moškega ni - biti čisto obrit. Prilagoditve omogočajo doseganje želenega.

Pripomočki za britje z električnim brivnikom

O gelih in peni je bilo napisanih veliko pregledov. Priporočamo, da izberete glede na vaše potrebe. Nekdo priporoča uporabo balzamov za lase, gelov. Losjoni se nanesejo po... Posebnost je poudarjena z željo, da bi čezmerna vsebnost alkohola šokirala suho kožo.

Sredstvo za britje je videti veliko bolj zanimivo. Sredstva, napolnjena v posebnem vložku (na primer Nivea za moške). Ko se brijete, se balzam postopoma sprošča, izpira lase, mazi mehanizem in blagodejno vpliva na kožo. Britje z vrtljivo električno britvico s takšno napravo je užitek. Poleg naravne arome limonena sestava vključuje:

 1. Izopropanol nadomešča medicinski alkohol. V notranjosti je nemogoče uporabljati, služi kot strupena snov, zavira delovanje živčnega sistema. Je čistilo, raztaplja maščobe.
 2. Dišava blokira neprijetne vonjave.
 3. Citral služi kot antiseptik, zmanjšuje draženje, dišavo.
 4. Kationske površinsko aktivne snovi - detergenti.

Kondicionirni sistem je ponavadi lahko vnetljiv, če pride v oči, se oči izperejo z obilnimi količinami vode. Toda skrb za britvico je lažje. Ni treba spominjati, da klimatske naprave ne smete uporabljati v avtomobilu, saj imate možnost priti na delo umazano. Ne kadite v prisotnosti snovi. Verjamemo, da je klimatska naprava primerna za tuš kabino, kopalnico.

Kje uporabiti električni brivnik

Večina sodobnih električnih brivnikov je zasnovana za uporabo pod tušem. Oprema je opremljena z vodoodpornim ohišjem. Priporočljivo je umivanje glave rezila s curkom vode, telo neustrašno srečuje odvečno vlago. Izogibajte se potopitvi naprave v vedro, vendar se v razumnih mejah ne bo zgodilo nič groznega, če slučajno pridete pod tuš.

Pred britjem z električnim brivnikom s peno je baterija dobro napolnjena. Najmanjši čas delovanja za en higienski postopek je 5 minut. Dovolj, da se čisto obrijete, potem lahko dlje časa držite napravo na vtičnici. Običajni čas polnjenja je 60-90 minut. Dovolj za 40-60 minut neprekinjenega dela.

Povedali so, kako se pravilno britje z električno britvico, prebrati o uporabi pene, gela na embalaži. Sestavo nanesemo v tanki enakomerni plasti, ki jo postopoma očistimo z gladkim gibanjem glave. Po britju uporabljamo poseben losjon. Daje obrazu prijeten vonj, ščiti pred urezninami in v nekaterih primerih zmanjšuje draženje. Drugi raje vonj po alkoholu, oster, snov sama suši kožo.

Popolnost ni meja: ne glede na to, koliko ste brali o pravilnem britju z električno britvico, bo za obvladovanje tehnike potrebnih nekaj ur treninga. Skrivnost je ravno v gibanju, pravilni sili pritiska. Vredno drobljenje, rezilo reže kožo. Poškodba je s prostim očesom nevidna, draženje vas bo kmalu obvestilo: epitelij je poškodovan.

Osnovne tehnike britja z električno britvico so večini moških jasne, ne da bi brali obsežne tematske članke:

 1. Premiki so gladki, progresivni, brez tresenja, včasih krožni.
 2. Krtača britvice v smeri rasti dlak.
 3. Jasnost rezanja se nadzoruje s pritiskom na silo.
 4. Drsna hitrost električnega brivnika je izjemno počasna.

Je dovolj. Ali je v redu začeti ali potrebujete napotke, katero ličnico najprej obriti? To navodilo za nego obraza bo zagotovo prineslo nasmeh..

Odtenki uporabe električnega brivnika ležijo v povsem drugi ravnini. Najprej obstajata dve tehnologiji - suha in mokra, obilo izdelkov za nego kože bo zasmejalo izkušenega kozmetologa.

Kdaj se brijemo

Strokovnjaki pravijo: britje z električno britvico je idealno zjutraj s svežo glavo (nasmehnjeno) - na tem mestu se ne smejte. Koža je ponoči spočita, pripravljena za preizkus postopka odstranjevanja strnišč. Obenem kozmetologi soglasno izjavljajo: optimalna pogostost britja je enkrat na tri dni..

Navedeni pogoji so idealni. V praksi je treba iti zvečer ven, žena, sto razlogov, da zavrne ta dva pravila. Obstaja samo en nasvet - slediti, če je potrebno - prekiniti.

Suho ali mokro britje

Niso vsi električni brivniki primerni za mokro britje. Na voljo so hibridni modeli, za katere razpoložljivost gelov ni pomembna.

Za kaj je gel? Zdravniki odgovarjajo: kožo pripravi na prihajajoči postopek. Drsnik električnega brivnika je bolj gladek. Postopek lahko nekoliko pospešimo brez strahu, da bi poškodovali kožo.

V praksi je videti tako:

 1. Hod brivnika je res gladek.
 2. Neprestano je potrebno izpirati delovno površino, zato ne morete opraviti postopka, ko ste oblečeni. Voda kaplja dol, leti, rokuje navzdol.
 3. Britje v sobi pred ogledalom svoje sorodne duše zaradi pomanjkanja pipe z vodo ne bo delovalo.
 4. Po postopku temeljito osušite kožo z brisačo.

Kljub navidez precejšnjemu številu nevšečnosti je glavna stvar potreba po posebnih pogojih za mokro britje. Žerjav ni vedno pri roki. Suho britje z električno britvico ne more zagotoviti gladke vožnje in občutka popolne varnosti.

Ni vsak model primeren za mokro britje. Rotacijski električni brivniki veljajo za neuporabne. Počutijo se nasprotujoče si večina večjih proizvajalcev oblikuje in trži hibridne modele. Mokro britje z električnim brivnikom lahko kombinirate s suhim britjem, izberite tisto, kar vam je najbolj všeč.

Izdano je množica videoposnetkov, nastal je roj forumov, tematske opombe, ki promovirajo način nege kože. Prihaja do zanimivih poskusov, obraz je razdeljen na dva dela po liniji nosu, vsak je obrit po svoji metodi. Nobena metoda ne prinaša absolutne zmage, ljudem z občutljivo kožo svetujemo uporabo gelov. Mokro britje z električnim brivnikom velja za nežnejši postopek.

V obrambo suhe metode govori preprosto dejstvo: s strogo časovno omejitvijo je dovoljeno čiščenje obraza s stuble brez priprav. Z električno britvico se lahko brijete kamor koli, obujete potrebo. Blokiranje zastoja v prometu, cesta na delo. Draženje bo največ, hitro gibanje ne bo pomagalo vzdrževati zdrave kože, ampak bolje kot ne britja.

Zaključek kaže na navedene teze: v mirnem ozračju bo uporaba gela obrazu zagotovo zagotovila gladko, zdravo kožo. Suha metoda je dobra:

 • draga, v vozilih;
 • na postaji;
 • s trdo časovno omejitvijo.

Zmagovalci so lastniki hibridnih modelov (Panasonic), opremljenih z baterijami velike zmogljivosti. Električni brivnik vam bo omogočil, da odstranite strnišče v kakršnih koli pogojih. Tudi če je ena polovica obraza namazana z gelom!

Kako se britje

Pred britjem se obraz očisti. Pravilo upoštevajte zjutraj in zvečer, s suhimi in mokrimi metodami, v vsaki situaciji.

Vlažilno

Ljudem z občutljivo kožo priporočamo vlaženje ličnic. Seveda povzroča otekanje lasnega mešička, kar zagotavlja močno fiksacijo. Trde ščetine je lažje rezati. Suha metoda ni kontraindikacija za ta postopek..

Kako vlažiti. Najočitnejši način - da 2-3 minute držite obraz pod curkom tople vode - se lahko zdi neekonomičen in utrujajoč. Priporočljivo je, da curek zamenjate z vlažno brisačo ustrezne temperature.

Recimo, da je treba na cesto ujeti čisto britje. Poiščite par sanitarnih vlažnih robčkov, uporabite. V idealnem primeru morate nositi losjon.

Uporaba električnega brivnika za mokro britje je kombinirana z nanašanjem posebnega gela, ki kožo ščiti pred poškodbami in izboljša drsnost. Na primer, serija Gillette. Izdelek ne povzroča alergijskih reakcij, zato ga posebej priporočamo za občutljivo kožo. Izberite formulacije, v katerih so med sestavinami aloja, kamilica, vitamini A, E. Silikonski dodatki še izboljšajo drsnost električnega brivnika. Vključitev vitaminov skupine B v sestavo ugodno vpliva na celjenje prask.

Po laboratorijskih poročilih pena za britje ni najboljša rešitev. Po načrtu nadomešča gel, vendar raziskave dokazujejo, da se sestavkov ne da imenovati enakovrednih. Pena je nemočna, da zoži pore, dvigne dlake. Toničnega učinka ni. Gel izgleda popolno, koža po britju je gladka, zdrava.

Vsaj o rezultatih poročajo strokovnjaki. Pred britjem dvakrat premislite, preden se brišete s penastim električnim brivnikom.

Čisto obrit obraz je namazan s kremo, losjonom. Formulacije na osnovi alkohola so primerne za normalno in mastno kožo, občutljiv obraz je bolje prekriti z vlažilnim, pomirjujočim (L'Oreal Men Expert). Izvleček mete se tradicionalno uporablja za lajšanje poškodb modric in ima vazokonstriktorski učinek. Kot del balzama za britje kožo pomirja in tonizira. Med sestavinami ni alkohola, zaradi česar lahko izdelek priporočamo ljudem s povečano občutljivostjo kože.

Mimogrede, geli iz serije v celoti posedujejo navedeno lastnost, so dobri za težaven obraz. Uporaba linije L`Oreal v postopku britja bo popolnoma odpravila težave.

Ljudska sredstva po britju

Ni vam vedno treba teči, da kupite losjon za britje z električno britvico. Še posebej drago. Ne da so bili naši stari starši zbadani zaradi težav z draženjem obraza po britju, ampak nekaj nasvetov je na voljo za ljudsko svinjarijo. Prvi kanal svetuje:

 1. Kumara je priljubljeno zdravilo za ženske maske. Na voljo, koristno jesti solato ali kaj močnejšega. Celuloza, lupina se podrgnejo, zdrobijo po razpoložljivi metodi. Nastala kaša je ovita z gazo, prtičkom, robcem. Obkladek pokriva razdraženo območje. Izogibajte se uporabi... kumaric.
 2. Aloe pomaga pri celjenju zapletenih ran, preprostih odrgnin, prask, ki jih dobijo borci s ščetinami, ozdravi s sokom, rastlinsko kašo. List je razrezan po dolžini, problematično območje se obriše z notranjostjo. Močno draženje po uporabi električnega brivnika odstranimo z alojevo kašo. 10-15 kapljic limoninega soka, jajčni beljak dopolni sestavo. Mešanica je pokrita s površino, ki jo je električni brivnik poškodoval 3-5 minut. Neprijetno, a učinkovito. Utrjena sestava se spere s toplo vodo.
 3. 100 gramov pire krompirja, aromatiziranega z dvema žlicama mleka, štirikrat manj glicerina, bo prava odrešitev, v bližini ni več primernih komponent. Nastalo kašo nanesemo toplo. Draženje zdravimo 15 minut. Masa se spere s toplo vodo, tako da ostane zdrava koža.

Vodja

Zelo obriti lasje odvračajo od vladnih uradnikov. Poleti je treba zaščititi glavo pred soncem, pozimi - pred mrazom. Edini plus je omejen s preprostostjo higienskih postopkov, lase je treba obriti. Ljudje, ki so naravno nadarjeni z plešami, pogosto plešajo.

Kratka frizura opazno aktivira rastne procese. Plešasta glava postane srbeča, vsak teden, še pogosteje, izgubi svoj predstavljiv videz. Britje glave z električno britvico je neprijetno, vendar sprejemljivo. Obstajajo posebni frizerski stroji, ki so poceni in opravijo delo veliko hitreje.

Druga stvar je obrezovanje viskija, stranskih opeklin - obstajajo posebne naprave, imenovane trimerji. Nekateri električni brivniki uporabljajo to funkcijo za enostavno obrezovanje brkov. Modeli s trimerji so očitna izbira za brade.

Kako pravilno britje z električnim brivnikom - lastnosti, metode, priporočila

Estetiko nevarnega britja lahko občudujete, kolikor želite, v vsakodnevnem hitenju pa preprosto ni dovolj časa za to..

Nato na pomoč pride sodobna različica - električni brivnik.

Je tako enostaven in priročen za uporabo in je primeren celo za zelo mlade gospode, ki samo razmišljajo, kako bi se znebili prvega strnišča..

Kako izbrati pravega?

Torej, zagotovo veste, da potrebujete električni brivnik, a kateri? Pojdimo do osnov! Električni brivniki so razdeljeni v dva razreda - rotacijski in mrežasti.

Pozor! Električni brivniki so razdeljeni v razrede, odvisno od gibanja rezil..

Rotacijski

Rotacijski električni brivniki zasukajo rezila - zahvaljujoč temu se tudi najtrši lasje na obrazu obrijejo čisto. Tako boste prihranili težave pri iskanju in odpravljanju manjkajočih dlak.

Plavajoče glave natančno sledijo obrisom obraza, zaradi česar je postopek hitrejši in bolj udoben. Rotacijski brivnik je idealen za tiste z grobo kožo in debelimi lasmi.

Pogojne pomanjkljivosti te vrste britvice vključujejo:

 • Potreba po uporabi kozmetike pred in po britju.
 • Lahko povzroči rdečico in draženje na občutljivi koži.

Mreža

Rezila omogočajo mehke premike naprej, zaradi česar je britje udobno tudi za tiste s problematično in občutljivo kožo. Še več, vrtljivo britvico lahko uporabljate tako suho kot mokro..

Referenca! Ni vam treba uporabljati kozmetike. Nastavljiva dolžina brade in nego brkov z nastavki za striženje.

Toda tudi tukaj je bilo nekaj pomanjkljivosti:

 • Britje ni tako čisto kot vrtljivo.
 • Postopek traja dlje.

Videoposnetek vam pove, kaj je posebnega vrtljivega in mrežastega električnega brivnika in kaj je bolje:

Kar je bolje - stroj in električna britvica?

V zadnjih nekaj letih sta dobro negovana strnišča in brada spet v modi. Na tem valu se pojavlja vedno več brivnic, kjer je na voljo profesionalna brivska storitev..

V skladu s tem se sodobni moški vse bolj zanimajo za samooskrbo. Spori ostanejo nespremenjeni, kar je bolje - stroj ali električni brivnik?

Stroj je skoraj tako klasičen kot nevarno rezilo. Zahvaljujoč raznovrstni ponudbi lahko vsak najde nekaj primernega za svoje namene - od plastičnih strojev za enkratno uporabo do naprav za večkratno uporabo s plavajočo glavo in antiseptičnim slojem gela.

Referenca! Po socioloških raziskavah večina moških uporablja britvico za vsakodnevno nego..

Med drugim imajo stroji vrsto prednosti pred električnimi brivniki.

Prednosti:

 • Rezanje ščetin pri korenu in poliranje kože - rezilo se pomakne blizu kože, tako da se tudi najmanjše dlačice prirežejo do korena in odstrani sloj povrhnjice povrhnjice..
 • Ugodna cena - brivni stroj, tudi najsodobnejši, stane nekajkrat ceneje kot električni brivnik.
 • Enostaven za upravljanje - tudi če nimate izkušenj z britjem, lahko preprosto ugotovite, kako uporabljati stroj.

A stroj očitno izgubi pri naslednjih točkah:

 • Nevarnost rezanja - verjetno si je vsak moški med britjem s strojem vsaj enkrat opraskal kožo. Pri uporabi električnih naprav je nevarnost poškodb minimalna.
 • Potreba po nakupu novih strojev ali nožev. Tudi rezila najboljše kakovosti prej ali slej postanejo dolgočasna in potem morate kupiti nove. Tu bo moški doživel neprijetno presenečenje - komplet zamenljivih kaset stane nekajkrat več kot sam stroj.
 • Ne morete se sušiti za suho in v skladu s tem morate imeti peno, losjon in dostop do vroče vode.

Najboljši način uporabe stroja ali električne britvice je opisan v videoposnetku:

Kaj torej izbrati?

Pri izbiri naprave za britje začnite s svojimi potrebami in lastnostmi. Če ste šele začeli odkrivati ​​britje in je vaša strnica tanka, koža pa ima pogosto vnetja - dajte prednost mrežnemu električnemu brivniku.

Če vas je narava nagradila z gosto vegetacijo na licih, obrazu in vratu - potem je izbira vrtljiv električni brivnik..

Orodni stroji lahko takoj, čeprav kratkotrajno vplivajo na gladko obrit obraz..

Pozor! Če ste navajeni, da se znebite odvečnih dlak na telesu, potem bo stroj ali trimer veliko bolj praktičen kot električni brivnik..

Delovanje mrežastih naprav - "Braun" in "Panasonic"

 1. Napravo premikajte vzdolž čeljusti, ne pritiskajte jo na obraz in ne pritiskajte na kožo. Premiki naj bodo naprej, torej naprej nazaj.
 2. Najprej delajte na licih, nato pod ustnico in brado..
 3. Pozorno se poglejte v ogledalo in preverite rezultat, po potrebi pa znova pojdite z britvico.
 4. Na koncu postopka izklopite napravo, odklopite brivno glavo in jo sperite pod vodo, da odstranite preostale dlake.

Vrtljive naprave v obratovanju - "Philips"

Naredite mehke, tekoče, krožne gibe.

Zahvaljujoč plavajočim glavam bo naprava samodejno zajela in odstranila vse majhne dlake tudi na težko dostopnih mestih.

Referenca! Da bi britvica bolje odstranila trdo strnišče na obrazu, izpihajte obraze ali jih podložite z jezikom od znotraj.

Na koncu napravo izklopite ali jo napolnite v posebni reži.

Kako uporabljati električno britvico, da se izognete draženju?

Naslednji praktični nasveti vam bodo pomagali doseči popolnoma gladko kožo brez zlomov, vdolbinic in pordelosti:

 1. Počasi - tudi če se vam mudi, si ne drgnite obraza z britvico. To ne bo pospešilo postopka, poleg tega pa bo britje postalo bolj travmatično za kožo..
 2. Sledite smeri rasti las in ji sledite. Na obrazu lahko dlake rastejo v 4-5 različnih smereh. Na primer nad ustnico od spodaj navzgor, na licih od leve proti desni ali od desne proti levi, na vratu od spodaj navzgor.
 3. Kožo navlažite, če jo potrebuje. Tesnost, luščenje, suhost so vsi znaki kršitve hidravličnega ravnovesja v zgornjih plasteh povrhnjice. Kožo navlažite s kremo po britju.

Kako se obrijete z električno britvico, da ne pride do draženja, je opisano v videoposnetku:

Metode britja

Lasje na obrazu se lahko znebite z mokrimi in suhimi metodami. Če želite razumeti, katera je najboljša za vas, razmislite o prednostih in slabostih vsakega.

Mokro

Za mokro britje se koža pari in maže s posebno peno, nato pa z losjonom.

Prednosti te metode so naslednje:

 • Koža je videti čista, hidrirana in zdrava.
 • Noži nežno drsijo po obrazu, tveganje za nastanek praske je minimalno.
 • Postopek britja je čim bolj udoben in prijeten.

Od minusov je mogoče razlikovati naslednje: brivna glava mora biti po uporabi oprana - krtača ali goba ne bosta dovolj.

Pozor! Po mnenju dermatologov je mokro britje varnejše od suhega britja.

Suha

Tehniko pogosto uporabljajo zaposleni, ki nimajo dovolj časa za britje..

Upoštevajmo glavne prednosti:

 • Ne zahteva uporabe dodatne kozmetike.
 • Priročno med poslovnimi potovanji in potovanji.
 • Po postopku lahko brivnik očistite s čopičem.

Slabosti metode so naslednje. Za večino so odločilne za izogibanje suhemu britju:

 1. Nevarnost draženja.
 2. Neprijetni občutki "trzanje".

Skladiščenje in nega

Kako dolgo bo trajal električni brivnik in kako dolgo bo trajal? Odgovor na to vprašanje je neposredno odvisen od tega, kako skrbite za napravo..

Upoštevajte osnovna pravila.

Če imate raje mokro britje, boste morali brivno glavo sprati pod tekočo vodo.

 1. Napravo izključite iz električnega omrežja - pazite, da vlaga ne pride na enoto in žice.
 2. Na britje nanesite nekaj mila.
 3. Napravo vklopite s pritiskom na gumb in mrežo sperite pod tekočo vodo.
 4. Izklopite napravo in jo razstavite na dele, dokler se popolnoma ne posuši, in jo nato postavite nazaj.

Če se britje sušite, je postopek naslednji:

 1. Izklopite napravo iz vtičnice.
 2. Odstranite brivno glavo in zaščitno mrežo z nje.
 3. S čopičem počistite preostale dlake.
 4. Znova sestavite napravo.

Brivnik shranite na suhem mestu, po možnosti v omari.

Pomembno! Napolnite napravo samo po potrebi.

Polnilne reže ne imejte vedno vklopljeno. To bo skrajšalo življenjsko dobo naprave..

Britje je zaznati z veseljem in užitkom šele v prvih časih, ko prva strnica doda občutek zaupanja v lastno moškost. Sicer je to precej rutinska in vsakodnevna dolžnost..

Zakaj torej ne bi bilo lepše z električnim brivnikom?

Kako se britje z električno britvico

Vsakodnevno britje z električno britvico je hiter in priročen način, da se znebite neželenih dlak, kar ne zahteva veliko časa, dodatnih orodij in denarja (brez enkratnega plačila za samo napravo). In kar je še posebej priročno - za to vam ni treba biti doma, saj lahko napravo z enakim uspehom uporabljate na potovanjih.

Kaj pa, če že moteč postopek britja povzroča nelagodje, povezano s kožnimi težavami, ki so se pojavile kot posledica nepravilne dnevne rutine? Tu je lahko samo en odgovor: da bi se izognili tem težavam, je pomembno pravilno opraviti vse faze postopka britja - pripravo kože, glavni del in nego po.

Pripravljalna faza

Britje z električnim brivnikom je lahko suho ali mokro, odvisno od vrste naprave. V vsakem primeru je treba pred začetkom postopka kožo pripraviti.

Bistvo pripravka je, da parite kožo obraza. To lahko storite med tuširanjem ali umivanjem obraza:

 • obraz si večkrat umijte z vročo vodo (sprejemljiva temperatura);
 • naj voda malo namoči;
 • ponovite pranje.

Ta preprost postopek, ki traja le približno 5 minut, bo kožo pri britju naredil elastično, lahke, razširjene pore in na splošno manj bolečine. Britje na suhi koži lahko draži in povzroči rez, poleg tega pa se lahko počuti neprijetno..

Če iz nekega razloga ni mogoče segreti vode ali je ni na voljo, lahko istih 5 minut naredite energično masažo obraza s prsti. Posledično se bo krvni obtok pospešil, koža bo postala bolj elastična, kar je potrebno za lažje britje..

Glavni oder

Kot smo že omenili, je britje lahko suho ali mokro in vsak od njih ima nekaj posebnosti..

Suha metoda

Samo ime - "suho" govori samo zase. Ne potrebuje vode, samo električni brivnik in losjon ali kolonjski vod. Kako se britje sušimo z električnim brivnikom:

 1. na območje zdravljenja nanesite losjon (kolon) (to je še posebej pomembno za mastno kožo);
 2. izdelek naj se popolnoma posuši;
 3. britje las krožno (če je brivnik vrtljiv) ali progresivno (če je britvica mreža).

"Gojiti" obraz s suho metodo je najhitrejša možnost, včasih pa kakovost trpi in lahko se pojavi draženje.

Mokra pot

Za mokro britje je potreben ustrezen zunanji električni brivnik.

 1. na obraz nanesite peno za britje (gel itd.);
 2. začnite britje enako kot pri suhi metodi.

Mokro britje je enostavnejši način, ko naprava gladko drsi po koži zahvaljujoč nanesenemu izdelku (pena, balzam, gel itd.). Manj je neprijetnih občutkov in verjetnosti poškodb kože kot pri suhi metodi.

Splošna pravila za mokro in suho britje

Ne glede na to, ali se odločite za mokro ali suho britje, morate načeloma vedeti, kako pravilno britje z električno britvico:

Potem ko sem preizkusil vsa ljudska zdravila, sodobne metode, kot so voski, britvice in druge neumnosti, sem bil končno razočaran! Punce, NIČ NI POMOČ! Lasje bodo tako ali tako zrastli kmalu nazaj. A pomagalo mi je... Preberite več >>>
 1. britje las v smeri rasti (t.j. navzdol) na licih;
 2. obdelati čeljustno linijo;
 3. odstranite dlake z vratu od grla do brade;
 4. zadnji britje brke stisnite, da zgornjo ustnico pritisnete na zobe;
 5. odstranite odvečno peno;
 6. preglejte obraz, če imate območja brez britja;
 7. po potrebi spremenite;
 8. če obstajajo kosi, jih obdelajte z alum svinčnikom ali drugim stiptikom.

Ko se ta preprosta pravila pravilno upoštevajo, obritje obljublja, da je čisto, verjetnost posekov in draženja pa je zmanjšana..

Pomembno: prepovedana je uporaba tujih električnih britvic, saj je to preplavljeno s prodiranjem okužbe s krvjo ali s stikom in je tudi preprosto nehigienično.

Po britju

Koža, ki je med postopkom doživela nekaj stresa, potrebuje pomirjanje in nego:

 • izperite obraz s hladno vodo in rahlo posušite z brisačo (to bo pomagalo olajšati nelagodje po britju in zožiti krvne žile, da se ustavi krvavitev z urezninami);
 • drgnite v losjon ali balzam za po britju z lahkimi masažnimi gibi;
 • nekoliko kasneje uporabite kremo za obraz (vendar ne takoj, da ne zamaši pore, ki se je parila pred britjem).

Nasvet: Po britju za suho kožo je priporočljivo uporabljati negovalne izdelke brez alkohola. V idealnem primeru je balzam ali losjon brez alkohola.

Na koncu postopka ne potrebuje le kože, temveč tudi britvico. Očistiti ga je treba s čopičem iz kompleta z nabranih las, jih sprati pod vodo in posušiti. Po tem odstranite napravo do naslednjič, in bolje je v posebni vrečki ali etuiji iz kompleta.

Nekaj ​​koristnih nasvetov, ki jih ni mogoče prezreti

Vedeti, kako drgniti obraz in v katero smer voziti z britvico, ne pomeni kompetentnega pristopa k postopku britja s to napravo. Prav tako je pomembno zapomniti in upoštevati naslednja pravila:

 • ne pritiskajte na kožo z električnim brivnikom (to lahko poškoduje njen zgornji sloj, dokler se ne pojavi draženje);
 • ne vozite večkrat na istem mestu (razlogi so enaki kot v prejšnjem odstavku);
 • gibi naj bodo gladki, brez sunkov in naglice;
 • obdelovati vdolbine, pregibe in druga težko dostopna mesta z nagibanjem britvice pod različnimi priročnimi koti;
 • Pri britju je bolje, da kožo nekoliko raztegnete s prosto roko (zlasti z ohlapno, nagubano ali oteklo kožo);
 • britje začnite z dela obraza, na katerem so lasje mehkejši (obrazi, vrat), in končajte z bolj grobo vegetacijo (brki), da se lahko togost las med zdravljenjem prejšnjih odsekov zmanjša..

In kar je še pomembneje: takoj po britju ne smete uporabljati kakršnega koli parfuma: to lahko poveča draženje ali povzroči alergijo na sestavine deodoranta, toaletne vode itd..

Kar je bolje: suho ali mokro britje?

Na voljo so različne britvice za mokro in suho britje. Nekateri moški radi odstranijo dlake s kože obraza z nanosom pene ali gela, drugi pa raje suho britje z električnim brivnikom.

Kateri britje je torej boljši - suh ali moker? V tem članku bomo razumeli ta vprašanja, poleg tega pa bomo podrobno govorili o izbiri britvice za obe vrsti britja in o osnovnih pravilih za odstranjevanje dlak za suhe in mokre postopke..

Izbira brivnika

Verjetno že veste, da se za različne vrste odstranjevanja dlak na obrazu uporabljajo različni sistemi za britje..

Torej se v večini primerov električni brivniki uporabljajo za suho britje, britvice pa za mokro britje. Vsaka brivna naprava je drugačna.

Za suho

Suhi brivnik je električna naprava. Ob stiku s kožo se noži te naprave ne dotikajo povrhnjice, s tem pa ne povzročajo rdečice in draženja..

To je, mimogrede, eden izmed argumentov nasprotnikov mokrega postopka za odstranjevanje dlak z britvicami, ki neposredno stikajo na kožo in povzročajo neprijetne občutke, zlasti pri ljudeh, katerih koža je zelo občutljiva.

Za tiste, ki raje odstranjujejo suhe lase, številne svetovne znamke iz leta v leto izumljajo nove naprave za britje. Toda eno dejstvo ostaja konstantno - to je vrsta sistema za britje. Odlikuje jih dvoje:

Rotacijske naprave delujejo po principu rotorja, pri čemer so na glavi nameščeni okrogli noži. Takšne naprave so moški poznali že iz časov ZSSR, vendar sodobni svetovni proizvajalci električnih brivnikov že dolgo skrbijo za številne izboljšave, zato je preprosto neumno primerjati sodobne električne brivnike s tistimi, ki so bili pred 40 leti..

Sovjetske vrtljive britvice so pogosto pustile strnišče neobrijano, kar je povzročilo veliko negodovanja pri moških. Toda danes že obstajajo vrtljivi električni mokri brivniki, o katerih bomo razpravljali v naslednjem razdelku..

Ali si vedel? Prvi električni brivnik na svetu za odstranjevanje dlak na obrazu je leta 1927 razvil ameriški polkovnik Jacob Schick.

Brivnik za folijo deluje kot strižnik za lase. Ta sistem za britje temelji na vibrirajočih lopaticah, ki so zaščitene z mrežico. Dlačice prodrejo skozi to mrežo in padejo pod rezilo, a koža ostane nedotaknjena, zato o tem ne more biti nobene rdečice in draženja.

Kateri sistem britja boste kupili - rotacijski ali mrežasti - je odvisno od vas. Toda električni brivnik za mrežo ima en velik plus za tiste, ki imajo radi britje modela: nekateri modeli mrežastih naprav se takoj izdelajo s trimerjem, kar je zelo priročno.

Poleg vsega zgoraj navedenega na izbiro kupca vpliva tudi število in mobilnost brivnih glav. Od tega ni odvisna samo kakovost britja, ampak tudi cena električnih brivnikov..

 • mrežna naprava ima lahko od ene do štiri glave, odvisno od tega, koliko ste pripravljeni na to izvesti.
 • naprave za rotacijsko britje imajo lahko dve ali tri glave.

Poleg tega so te glave lahko premične, kar bo močno vplivalo na udobje postopka odstranjevanja dlak. In kot si lahko predstavljate, več kot je glave in boljša je mobilnost, dražja je naprava za britje..

Izbira je vaša, kakovost vašega britja pa bo odvisna le od tega, koliko ste pripravljeni plačati za električni brivnik.

Tudi različni modeli brivnih naprav se razlikujejo po načinih napajanja. Nekateri dobijo električno energijo iz baterije, drugi pa iz omrežja. Poleg tega danes obstajajo električni brivniki, ki so opremljeni z LCD zaslonom.

Seveda vas bo takšna naprava stala spodobne količine denarja, toda s pomočjo LCD-ja lahko vedno veste o stanju vašega brivnika: nivo baterije, ostrina rezil, stopnja polnjenja las (signal za čiščenje) itd..

Cene za električne brivnike se gibljejo od 500 do 17 tisoč rubljev. Vse je odvisno od tega, s katerim od zgornjih parametrov je električni brivnik obdarjen. In vsak moški izbere to napravo, odvisno od svojih potreb..

Primerjava vrtljivih in mrežastih električnih brivnikov si oglejte v videoposnetku

Za mokro

Mokro britje je postopek odstranjevanja dlak tako, da ga predhodno navlažimo z različnimi izdelki za britje (pene, geli, kreme itd.). To vrsto britja ljudje že dolgo uporabljajo, saj ne potrebujejo različnih električnih naprav (če ne štejemo zadnje desetletje, ko so izumili električni brivnik za odstranjevanje mokrih dlak).

Na voljo je veliko različnih strojev za mokro britje, za enkratno uporabo in za večkratno uporabo. Obstajajo stroji z vgrajenimi 2, 3, 4 ali več rezili. Ponovno je cena odvisna od kakovosti in udobja stroja..

Mokro britje ima svoje prednosti. Običajni stroji za enkratno uporabo so odporni na vlago in lase lahko odstranite z obraza neposredno pod tušem. Poleg tega po mnenju številnih strokovnjakov stroji za odstranjevanje dlak na mokri podlagi delujejo bolje in ne puščajo za seboj neobrijanih površin..

Ker napredek ne miruje, je danes že znan električni brivnik s peno (balzam za vlaženje zraka, ki se v notranjost električnega brivnika napolni v vložek naprave in se napaja iz notranjosti). Takšne naprave proizvaja Philips in še niso priljubljene. Stroški od 5000 rubljev.

Številne znane svetovne blagovne znamke izdelujejo nepremočljive električne brivnike, ki jih je mogoče uporabljati tudi pod tušem (vendar ni zaželeno, saj obstaja tveganje za vnos vlage zaradi pritiska naprave sčasoma).

Doživite mokro britje z električnim brivnikom, poglejte v video

Takšne naprave so opremljene s posebnim oddelkom za dobavo vlažilca zraka, ki po konsistenci spominja na gel za britje. Te vlažilce za električne brivnike lahko kupite v kateri koli specializirani trgovini. Vse take naprave za britje so opremljene s posebnim sistemom za polnjenje kartuš. No, če ima vaš električni brivnik LCD zaslon, potem lahko nadzorujete raven klimatske naprave.

Pomembno! Najboljši motorji za električne brivnike so linearni in digitalni. Ne zmanjšajo hitrosti vrtenja ali vibracij nožev, ko baterija "sedi".

Toda tako drage naprave niso vedno alternativa strojem, ki smo jih vajeni..

Klasično mokro britje že dolgo uporabljajo številni moški in o električnem brivniku z vgrajenim odsekom za vlažilnik s klimatsko napravo nočejo niti pomisliti..

Toda samo za ta primer obstajajo naprave, ki nimajo LCD zaslona, ​​vložka klimatske naprave, laserskega trimera itd..

Na policah trgovin najdete klasične vrtljive naprave, ki jih lahko uporabljate za mokro britje. Stvar je v tem, da so vodoodporni in jih lahko nanesete po nanosu gela ali pene na obraz..

Kot vidite, nam tehnološki napredek omogoča uporabo električnega brivnika ne samo za suho britje, ampak tudi za mokro britje. Izbira je vaša..

Osnovna pravila za odstranjevanje dlak

Postopek odstranjevanja dlak na obrazu naj bi potekal po določeni tehnologiji, sicer se tveganje za draženje in pordelost zmanjša na največ.

Brez vode

Postopek odstranjevanja dlak brez vode vključuje uporabo električnega brivnika. Ali je vrtljiv ali mrežast, razlike ni veliko. Najpomembnejše je, da se pravilno pripravite na postopek odstranjevanja dlak. Potem lahko začnete sam postopek britja ob upoštevanju naših priporočil:

 1. Čas. Strokovnjaki pravijo, da je najboljši čas za britje zjutraj, ko koža po nočnem počitku tone. Če se močno želite britje zvečer, potem najprej obrišite kožo z razkužilom, nato pa še z vročo vodo, da odprete pore.
 2. Priprava kože. Preden začnete postopek odstranjevanja dlak, morate kožo obrisati s posebnim orodjem, ki bo z nje odstranilo vse odmrle celice in tudi očistilo vse izločke. Če je vaša koža občutljiva, jo morate navlažiti s posebno kremo ali gelom in počakati, da se popolnoma posuši.
 3. Postopek britja. Ko je vaša koža popolnoma suha, lahko začnete dolgo pričakovani postopek dela z električnim brivnikom. Morate ga voziti po koži obraza gladko, brez nenadnih gibov, po smeri rastočih dlačic. Ne vozite po istem območju večkrat, saj lahko to povzroči neželeno pordelost kože.
 4. Nega kože. Na koncu postopka odstranjevanja dlak morate kožo osvežiti s hladno vodo, nato pa jo nanesite po losjonu za britje. Izberite losjon za vaš tip kože: suh, občutljiv itd..
 5. Nega britvice Ne pozabite, da vedno čistite dlake z električnega brivnika, da podaljšate njegovo življenjsko dobo.
Ali si vedel? Brivnik Philishave je prvi popolnoma nov električni brivnik v zgodovini, ki ga je leta 1939 razvilo nizozemsko podjetje Philips. Njegova novost je bila, da je šlo za prvo britvico, ki je temeljila na vrtljivem gibanju glav, na katero so bili nameščeni vrtljivi rezalniki..

Upoštevajte te smernice in vaša izkušnja pri britju bo čim bolj udobna in učinkovita. In poskušajte ne masirati obraza aktivno z britvico, kot je to storil junak filma "Ironija usode ali uživaj v svoji kopeli". Umirjeni gibi so ključ do uspeha.

Z vodo

Mokro britje vključuje uporabo različnih vlažilcev: pene, geli, kreme itd. Postopek odstranjevanja dlak z običajnim strojem lahko razdelimo na naslednje stopnje:

 1. Mehčanje las in kože obraza. Za 30 sekund je treba na obraz nanesti frotirno brisačo, namočeno v topli vodi.
 2. Nato lahko začnete nanašati peno za britje ali gel. Za to se uporablja posebna krtača za britje, s pomočjo katere se pena enakomerno porazdeli po celotni ščetini v krožnem gibanju..
 3. Na tej stopnji lahko dvignete stroj in nadaljujete neposredno na postopek odstranjevanja dlak. Britvico je treba premikati od vrha do dna v smeri rasti las. Najprej si obrišite predel ličnic, nato vsa težko dostopna področja.
 4. Če na nekaterih območjih dlak ne želite odstraniti, poskusite britvico voziti pod različnimi koti (možno je proti rasti las).
 5. Ni priporočljivo, da na stroj pritiskate preveč, saj obstaja nevarnost, da se koža razreže. Če med postopkom britja obstajajo območja z dlačicami, vendar na njih ni pene, potem lahko peno znova nanesete za večjo učinkovitost. In ne pozabite, da morate med britjem stroj redno splakovati v vroči vodi, saj ta nabira peno in reže dlake.
 6. Zdaj si morate umiti obraz s hladno vodo in videti, ali ste uspeli obriti vse dlake. Če ne, ponovno nanesite peno na področja, kjer ostanejo lasje, in ponovite postopek. Pozorno pregledajte obraz in preverite, ali ste prerezali kožo. Če je rez, potem rano zdravite s stiptičnim alum svinčnikom..
 7. V tej fazi si obraz ponovno umijte s hladno vodo in nato posušite z brisačo. Naprej - nanesite po britju in se nasmejte.

Seveda postopek odstranjevanja dlak z običajnim strojem ne zahteva veliko denarja za nakup električnega brivnika, ki privabi večino moških. Toda najboljši način za mokro britje je s posebnim vodoodpornim električnim brivnikom..

Postopek takšnega britja je podoben tistemu, ki smo ga opisali v zgornjem odstavku. Edina razlika je nanos vlažilcev na kožo obraza..

Pomembno! Če imate na obrazu izbočene nevi (rojstne znamke), uporabite britvice s plavajočimi glavami..

Poleg tega, kot smo že povedali, obstajajo električni brivniki z vgrajenimi vložki, ki koži med britjem takoj dobavijo vlažilne balzam na kožo. Pri delu s takšnimi električnimi brivniki ne potrebujete veliko: umijte se pred postopkom in po njem, postopek odstranjevanja dlak pa bo prijeten in udoben..

Morate samo gladko voziti električni brivnik po ščetinah (po možnosti za rast las) in balzam bo samodejno navlažil vašo kožo.

Najboljša britvica za mokro britje se lahko šteje ravno za takšno napravo, ki zagotavlja maksimalno udobje in rezultat, hkrati pa stane veliko denarja..

Najbolj znani električni brivniki za mokro britje so: "Philips HS8460", "Remington R6130", "Panasonic ES8901". Prva dva modela sta vrtljivi napravi z vgrajenimi kartušami.

Najnovejši model je mrežast vodoodporen električni brivnik, ki nima vgrajenih kartuš. Lahko pa se z njo obrijete pod tušem po samostojni uporabi pene na koži..

Izdelki za mokro britje

Ljubitelji mokre metode odstranjevanja dlak uporabljajo 3 vrste vlažilcev, ki jih nanesejo na kožo: pena, krema ali gel. Razumejmo načelo delovanja vseh teh skladov..

Pena za odstranjevanje dlak na obrazu je eno izmed najbolj priljubljenih sredstev. Je enostavno nanesti na kožo, zagotavlja zadostno drsenje britvice, mehča lase in zmanjša tveganje za draženje, pordelost in ureznine. Najboljše za ljudi s tankimi in mehkimi ščetinami.

Danes na trgu obstaja veliko sort tega orodja..

Nekatere najbolj priljubljene blagovne znamke so Nivea, Gillitte, Arko, L'Oreal, Avene itd. Poleg tega je cenovna politika za pene precej povprečna, zato za nakup ne boste porabili veliko denarja..

Krema za britje je pravzaprav navadna mila z dodatkom različnih olj, izvlečkov in ekstraktov. Na kožo ga je treba nanesti s čopičem za britje. Ko se nanese, postane nekoliko bolj voluminozen in popolnoma prekrije gosto lasno črto.

Nekateri moški trdijo, da krema za britje ni več tako pomembna in jo malo ljudi uporablja, vendar potrošniki še vedno ostajajo. Ena izmed pomanjkljivosti tega orodja je, da drsni premaz ni tako gladek kot pri uporabi pene..

Ali si vedel? Zgodovinarji verjamejo, da so primitivni ljudje za odstranjevanje dlak na obrazu uporabljali kose silicija in školjk..

Cene za kremo so približno enake kot za peno. Najbolj priljubljena znamka po ocenah uporabnikov velja za kremo italijanskega podjetja Proraso. Toda nič manj priljubljeni proizvajalci krem ​​so Nivea, Gillitte, Arko itd..

Morda najdražji, a hkrati tudi najbolj učinkovit in ekonomičen izdelek za britje. Gel se od svojih kolegov razlikuje po tem, da ima želeju podobno konsistenco in bolj naraven in učinkovit sestavek.

Na obraz se nanese s posebno krtačo za britje. S čopičem za britje temeljito namažite gel, dokler se ne spremeni v milnico in rahlo voluminozno konsistenco..

Mnogi dermatologi priporočajo uporabo gelov kot izdelkov za britje. Imajo tonik, čiščenje in mehčanje. Poleg tega gel zagotavlja popolno drsenje za britvico, zato je kot nalašč za tiste s trdimi ščetinami..

Mnenja uporabnikov in dermatologi se strinjajo, da je najbolje uporabiti gele za britje blagovnih znamk, kot so Lumene, Nuxe, Payot, Clarins itd..

Seveda, če je vaš proračun majhen, potem lahko uporabite izdelke vseh istih blagovnih znamk Arko, Nivea, Gillette, vendar vsebujejo v svoji sestavi izvlečke aloe ali mentola, ki so nam že dolgo poznani, kar ne bo presenetilo nikogar.

Mokra ali suha: prednosti in slabosti

Prednosti mokrega odstranjevanja dlak vključujejo:

 • brez pravilnega tehnika britja ni učinka bolečine;
 • relativno poceni metoda (vključno z nakupom britvic in izdelkov - pena, gel, smetana);
 • učinkovito, varno in hitro lahko postopke izvajate vsak dan in ne porabite veliko časa;
 • v procesu odstranjevanja dlak mrtvi del povrhnjice nežno piling.

Ta metoda odstranjevanja dlak ima svoje pomanjkljivosti:

 • za vzdrževanje gladke kože morate pogosto britje;
 • ljudje z grobimi lasmi imajo povečano tveganje za vraščanje; za zmanjšanje tveganja vrastelih las uporabite posebna vlažilna sredstva za kožo obraza;
 • pri uporabi poceni izdelkov za britje lahko pride do draženja kože in pordelosti.
Pomembno! Za optimalni kot naklona britvice med odstranjevanjem dlak velja 20 °.

Kot smo rekli, se suho britje zelo razlikuje od mokrega britja. Ima tudi prednosti in slabosti. Prednosti suhega britja so:

 • preprostost postopka (samo električni brivnik morate narediti gladke gibe);
 • učinkovitost (pri uporabi vrhunskih električnih brivnikov, ki imajo LCD zaslon, se udobje približa največ);
 • možnost odstranjevanja dlak na katerem koli mestu, ki je za vas primerno, saj za to ne potrebujete vode in pene ali gela;
 • po britju z električno britvico ne draži kože (lastnikom občutljive kože svetujemo uporabo posebnih izdelkov po britju).

Slabosti te metode vključujejo:

 • čistost rezultata je slabša od procesa mokrega odstranjevanja dlak;
 • upočasnitev postopka zaradi pomanjkanja električne energije ali nizke moči baterije električnega brivnika;
 • visoke cene električnih brivnikov;
 • suho britje in trdi lasje so nezdružljive stvari (lasje lahko zrastejo).

Kot lahko vidite, ima vsaka od metod odstranjevanja dlak svoje prednosti in slabosti. Zato je izbira vaša. Odločite se za las in tip kože in se sami za vselej odločite, katero britje boste uporabili - suho ali mokro.