Curlers za lase

Raznolikost in individualnost sta tisto, kar sodobne pričeske razlikuje od njihovih prednikov iz preteklih stoletij. To velja tudi za perming lase. V Sovjetski zvezi je obstajala le ena različica kemije - pramene so obdelali "Lokon" in jih navili na tanke lesene palice, kar je povzročilo majhne kodre.

Danes obstaja več načinov za ustvarjanje dolgotrajnih kodrov - biowaving, japonska in svila, kislina in aminokislina, nevtralna in koreninska, carving in drugi. Poleg tega je vsaka metoda razdeljena tudi na več možnosti glede na obliko pridobljenih kodrov. V večji meri rezultat določa izbiro kleklja - posebne naprave, na katere se prameni navijejo med postopkom curlinga..

Vrste kleklja za perm

Frizerji Virtuoso so izumili in preizkusili več deset vrst kleklja za perm. Empirično so bile opredeljene tiste vrste, katerih uporaba daje najbolj spektakularne kodre. Spodaj so primeri nekaterih najbolj priljubljenih in iskanih možnosti med ženskami..

Klasične šiške

Klasike za to in klasike, ki so se pojavile nekoč, ostajajo stoletja. Prav palice, ki so jih dame uporabljale za kodranje nazaj v dneh ZSSR, danes niso izgubile pomembnosti, čeprav je pečat modernosti na njih pustil svoj pečat. Če so v prejšnjem stoletju klasični curling klekljali le eno stalno obliko in debelino, se je danes njihov obseg nekoliko razširil. Obstajajo naslednje vrste klasičnih kleklja:

 1. Cilindrični - odvisno od premera dajejo kodre različnih debelin.
 1. Valovita - dajte prvotno obliko curl.
 1. Zlivanje na robovih - na koncu na koncu postane bolj zvit in zrahljan pri koreninah.
 1. Konusna oblika - zasnovana za navpično kodranje, pomaga ustvariti harmonično obliko kodrastih las.

Za približno 100-200 rubljev lahko kupite komplet klasičnih klekljav (12 kosov kot standard).

Spiralne klešče

Spiralni klekljarji se uporabljajo za spiralne ali navpične kodre. Rezultat je močan, dobro oblikovan curl - vzmet. Stroški so odvisni od debeline spirale (7, 12, 16 milimetrov) in števila curlers v kompletu (6, 12, 18 kosov). Se giblje od 185 do 450 rubljev.

Ameriški curlers brez gumijastih trakov

Pomanjkljivost klasičnih klekljav je njihovo pritrjevanje - elastični trak. Stiskanje pramena z elastičnim trakom daje upogib (prelom) kodra, kar nekoliko poslabša njegovo obliko. Alternativa so ameriški curlers brez gumijastih trakov. V notranjosti so votle jeklenke različnih premerov. Pritrditev pramenov se izvede s pomočjo posebnih palic, vstavljenih v sredino, kar odpravlja upogibanje.

Obstaja še ena vrsta ameriških curlers - prav tako jeklenke, vendar je njihov zgornji sloj izdelan v obliki žametnega repinca. Takšen Velcro se uporablja predvsem za nočno kodranje las, vendar jih je mogoče uporabiti tudi za kemijo. Stroški, odvisno od premera - 160-300 rubljev.

Japonske klekljane palice

Japonske klekljane palice so navadno narejene iz kakovostne plastike. Lahko imajo različne premere. Najpogosteje se uporabljajo v procesu biosavic. Rezultat so mehki kodri, zelo podobni naravnim kodrom. Set iz 54 kosov stane približno 850 rubljev, vsebuje curlers več možnosti velikosti.

Curlers za lase

Vali so veliki valjasti curlers (podobni ameriškim, vendar s pritrditvijo s tanko palico), katerih glavna funkcija je, da lase dodajo volumen. Uporabljajo se za pridobivanje voluminoznih, slabo oblikovanih kodrov in hollywoodskih valov. Cena je odvisna od števila curlers v kompletu in njihovega premera in se giblje od 180 do 350 rubljev.

Ustvarjalne curlers

Kreativni curlers imajo lahko različne oblike, ki neposredno vplivajo na videz bodočih kodrov. Stroški se lahko razlikujejo od sto do nekaj tisoč rubljev.

Sorte po lastnostih

Permski klekljarji se odlikujejo ne samo po svoji obliki, temveč tudi po drugih značilnostih. Pri izbiri bodite pozorni tudi na:

  Premer kleklja - določa debelino prihodnjih kodrov in trajanje njihovega ohranjanja (tanjši bobbin, dlje bodo zdržali kodri). Material izdelave so najbolj priljubljeni plastični in leseni curlers. Lesene so prednostne zaradi dejstva, da les ne reagira s sestavo za curling, plastične pa, ker imajo neporozno strukturo in ne absorbirajo sredstva, zato se njegova poraba zmanjša. Vrsta pritrditve je elastični trak (zanesljivo, ne zmede las, ampak ustvari ovinek v kodri), Velcro (kodre brez zvijanja, vendar je pramen težko razviti, saj se zaplete), reže v klekljanju (lahko jih odvijejo pred časom) in tako naprej. Dolžina - daljši so lasje, daljša naj bo klekljanica.

Tehnike navijanja Bobbin

Obstaja več tehnik navijanja pramenov na klekljah pri permingu..

Najpogostejše so:

 1. Pravokotni - celotna masa las je razdeljena na pravokotnike, ki so razporejeni navpično.
 1. Opeka - zasnovana za uporabo na laseh brez izrazitega ločevanja. Spodnja vrstica je ureditev klek po metodi opečne opeke, to je s premikom v stran.
 1. Podolgovate - primerne za dolge do zelo dolge lase. Bobčki so razporejeni navpično v enakomerne vodoravne vrstice.
 1. Spiralno-opečna - mešana tehnika navijanja las, ki pomeni delitev las na cone - časovno, okcipitalno, parietalno in kombinacijo spiralnih in opečnih tehnik.

Pri navijanju pramenov na klekljanih trakovih se morate držati nekaterih pravil:

  Širina pramena ne sme presegati dolžine klekljanja, bolje je, če je manjša za nekaj centimetrov. Debelina pramena mora biti približno 2-krat tanjša od kleklja. Curling se izvaja z rahlim potegom pramena na čelo ali ličnice. Lasje je treba enakomerno razporediti na klek, pri čemer upoštevajte enako gostoto navijanja vzdolž celotne dolžine pramena. Za lažje navijanje pramenov na lesene palice so lasje predhodno zaviti s sledilnim papirjem, ki zaščiti tudi njihove konce. Lasje morajo biti oprani, vendar suhi, sicer kodri ne bodo dovolj močni.

Vsakemu poslu je treba pristopiti odgovorno, vključno z izbiro klekljanja in navijanjem las na njih, saj ti trenutki pomembno vplivajo na lepoto in harmonijo bodoče pričeske.

Kaj so kodralniki za lase

Lepota las je v zgodovini človeškega obstoja okupirala ženske. Res je, standardi te zelo lepote so se iz leta v leto spreminjali. Toda težava "čarobnega" orodja je ostala nespremenjena. Lastniki ravnih las so želeli, da postanejo valoviti, kodrasti pa so ga seveda želeli polepšati z gladko pričesko. Oglejmo si, kakšni profesionalni kodri za lase obstajajo in njihove glavne lastnosti..

Curlers-bumerangi (valji, oblikovalci, papiloti)

Rolerji, oblikovalci, bumerangi ali papiloti so mehki curlers iz bombaža, gume ali mehke plastike, znotraj katerih prehaja kovinska žica, ki jim daje prožnost. Ta vrsta kleklja se uporablja tako za perm kot za preprosto kodranje las in ustvarjanje volumna za styling..

Valjčki, tako kot klasični vijačniki, imajo različne premere, ki se med seboj razlikujejo po barvah (glej slike). Uporaba bumerangov ima svoje prednosti in slabosti. Nedvomna prednost je lažji in hitrejši postopek navijanja las, odsotnost elastičnih trakov in posledično pregibov iz njih.

Slabost, kot dostojanstvo, jasno izhaja iz oblike. Ker so "telesa" oblikovalcev narejena iz mehkega vpojnega materiala, je skoraj nemogoče popolnoma oprati sestavo in fiksir iz notranjosti teh curlers. Kar ni zelo dobro za postopek izvedbe kasnejših kodrov.

Olivia Garden Ameriški klekljari brez gumijastih trakov

Olivia Garden, ustanovljen leta 1968, ima posebno obliko, ki vam omogoča, da jih pritrdite drug na drugega, ne da bi uporabljali elastične trakove. Izumitelji curlers so jih leta 1979 prinesli na trg, patentirali blagovno znamko VarioCurler po metodi Lego za pritrditev. Tradicionalno so te curlers pogosto uporabljali v ZDA, kljub dejstvu, da je proizvodno podjetje izviralo iz Belgije.

Zato načela tako imenovanega ameriškega curlinga temeljijo predvsem na uporabi takšnih curlers in ustvarjanju zapletenih modelov, sestavljenih iz več stopenj. Kot rezultat, odvisno od izbrane tehnike navijanja, dobite elastične, tesne kodre brez gub, naravne kodre, bujne volumne ali naravne valove. Za dosego različnih rezultatov perm, Olivia Garden izdeluje več vrst kompletov za curlerje.

Najbolj znane med njimi so:

 1. Standardni komplet za izvajanje klasičnih perm. Ustvari večje kodre. Lahko se uporablja na laseh katere koli dolžine;
 2. Set za sprejem valov. Ta komplet se od običajnega razlikuje po tem, da imajo vsi curlers v kompletu ovalno obliko;
 3. Set za zavijanje dolgih las. Uporablja se za ustvarjanje spiralnega kodra na dolgih laseh;
 4. Prostornina komplet. Vključuje samo curlers velikega premera, ki jih je mogoče pritrditi na dva načina. Prva je klasična metoda povezovanja curlers, ki jo je patentiralo podjetje. Drugi je, da pramene pritrdite s posebnimi palicami, da ustvarite manj zapletene strukture.

Japonske klekljane palice

Tako imenovani japonski klekljači za razliko od klasičnih nimajo "pasu", kar vam omogoča, da dosežete naravno okrogle valove. Uporabljajo se tako v klasičnih shemah navijanja kot v kreativnih trajnih stajlingih. Priporočljivo za uporabo pri bio-valovanju.

Spiralne curlers

Curil curlers se najpogosteje uporabljajo na dolgih in pol dolgih laseh, da ustvarijo natančno določene spiralne kodre. Tudi sama oblika teh curlers postavlja tehniko navijanja - strogo v spiralo. Ti curlers so običajno opremljeni s snemljivimi plastičnimi sponkami in imajo več premerov: 5 mm, 7 mm, 12 mm in 16 mm.

Curlers za lase

Obleke se uporabljajo na laseh katere koli dolžine in lasem dajejo sijaj in volumen. Zato se zelo pogosto uporabljajo v postopku za perming s sušilcem za lase. Za pritrditev pramenov se uporablja posebna tanka plastična zaponka za lase, ki je v kompletu. Je enostaven za namestitev in ne poškoduje las. Kot morda ugibate, stavniki niso sposobni ustvariti majhnih kodrov..

Ustvarjalni (fancy) curlers

Vse pogosteje je mogoče opaziti težnjo, ko stilisti pri ustvarjanju naslednje kolekcije pričesk uporabljajo tako imenovane kreativne ali domišljijske kodre, katerih oblika je zasnovana individualno, glede na želeni rezultat. To vam omogoča, da uporabite pramene, ki se ne ujemajo z obstoječimi standardi curlerja (premer in širina).

Danes so v Rusiji najbolj znani dve vrsti takšnih curlers. Prvi so ustvarjalni oblikovalci Wella, ki vam omogočajo, da ustvarite fantazijski curl s strukturo valovanja v valu zahvaljujoč posebni štrleči obliki rebra..

Drugi so italijanski navpični klekljani, oblikovani kot japonski curlers, torej brez "pasu". In prisotnost vgrajene plastične sponke vam omogoča doseganje optimalne napetosti las. Tako lahko s tehniko navijanja "figura osem" dobite spiralne, strukturirane kodre.

Ali vidite raznolikost oblik in materialov, ki nam jih lahko nudi sodobna frizerska industrija? Zdi se, ustvarite, izumite, poskusite! Toda niso vsi, ko so si enkrat »nataknili« roko v nekaj, sposobni iti dlje. In dosežkov ne določa vedno najboljše orodje. Ustvarite lahko nenavadne in nepozabne pričeske z uporabo najpreprostejših klasičnih bobinov.

Glavna stvar je zapomniti, da rezultat ne bo toliko odvisen od vrste curlers, temveč od vaše spretnosti in znanja. In vse se bo zagotovo izšlo!

Kako si permate lase "velike kodre" doma? Fotografije pred in po postopku

Sodobni kozmetični saloni ponujajo svojim strankam veliko vseh vrst kemičnih valov.

V zadnjem času so veliki kodri postali najpomembnejša možnost za dolgoročno styling..

Veliki perm ima v nasprotju z majhnimi veliko prednosti, od katerih je glavni naravni učinek!

Kako pravilno narediti takšen perm, komu je najbolj primeren in kako skrbeti za lase po takšni kemiji, bomo govorili v tem članku.

Kdo je primeren za velike kodre?

Veliki kodri resnično izgledajo zelo ženstveno in impresivno. Da pa bi naredili tako zapleteno vrsto stajlinga, si morate zapomniti nekaj pravil..

V ozadju voluminoznih kodrov lahko v tem primeru sijejo tako imenovani "plešasti obliži", zlasti na območju razreza.

Toda na debelih laseh (tudi če so precej tanki) bo takšen styling videti super.

Obstajajo tudi določene omejitve glede dolžine las. Veliki kodri bodo videti ugodno le na dolgih ali srednjih pramenih. Na prekratkih odbitkih bo učinek takšnega stylinga preprosto neviden..

V nasprotnem primeru veliki kodri nimajo več nobenih "kontraindikacij". Takšna pričeska je vedno videti stilsko in naravno, ne zahteva kompleksne nege in trajnega oblikovanja in traja od 3 tednov do nekaj mesecev (odvisno od izbranih izdelkov).

In če ga položite s pomočjo posebnega stylinga, lahko dosežete učinek mokrih kodrov, ki so v kombinaciji z velikimi kodri videti zelo stilsko..

Katere curlers je treba uporabiti?

Ker naš cilj niso majhni kodri, temveč precej veliki in voluminozni kodri, je treba kodre za njihovo ustvarjanje izbrati ustrezne. V premeru morajo biti dovolj velike. Praviloma za ustvarjanje velikih kodrov mojstri v salonih uporabljajo curlers s premerom tri centimetre ali več.

Pramene lahko na njih navijete v spiralo, prekrivajo ali preprosto s tradicionalnim zvitkom (odvisno od želenega učinka).

Perm naredimo doma

Najpogosteje se dekleta bojijo sami narediti tako zapleten postopek kot perm in se za takšno oblikovanje raje prijavijo v kozmetični salon.

To je povsem razumna odločitev. Če pa imate veliko izkušenj z ustvarjanjem lepih pričesk in nego las, lahko izkoristite priložnost in si doma naredite perm. Glavna stvar je, da do tega pristopite zelo odgovorno in previdno..

Če želite lase sami z velikimi kodri, boste najprej potrebovali primerne kodre (že smo napisali o tem, katere naprave izbrati zgoraj). Poleg tega boste za izdelavo perme seveda potrebovali posebne formulacije in kozmetične izdelke..

Za njih pojdite v profesionalno frizersko trgovino ali kozmetični salon, ki prodaja kozmetiko. Izberite visoko kakovostne in zanesljive izdelke. Posvetujte se s salonskim strokovnjakom ali svetovalci v trgovini s profesionalno kozmetiko. Seznanili vas bodo z najnovejšimi novostmi in vam pomagali izbrati najbolj nežno kemično sestavo..

Poleg tega vnaprej pripravite nekaj majhnih, a potrebnih dodatkov, ki bodo pomagali pri ustvarjanju curlinga: posodica za redčenje izdelka, čopič za nanašanje, posebne rokavice, grelna kapa, sponke ali druge sponke, brisače itd..

Korak za korakom algoritem ukrepov

Torej, kupili ste vse, kar potrebujete, in pripravljeni ste začeti svojo domačo permo. Če želite to narediti čim bolj varno in natančno, sledite naslednjim zaporedjem dejanj:

 1. Lase razdelite na več oddelkov. Mojstri praviloma svetujejo, da poudarijo vsaj tri cone - osrednjo in dve strani.
 2. Kožo obraza, vratu in ušes je bolje, da pred curlingom namažete z maščobno vlažilno kremo (lahko uporabite najpogostejšo in cenovno ugodno otroško kremo). Tako boste občutljivo kožo zaščitili pred morebitnimi poškodbami kemikalij..
 3. Pripravite zahtevano raztopino, dosledno upoštevajte navodila na embalaži. To je najpomembnejši in najpomembnejši trenutek, zato morate pri redčenju izdelka paziti, da ne odstopate od navodil..
 4. Pramene navijte na velike klekljane ali curlers, vsako curl v pripravljeni raztopini. Nataknite izolacijsko kapuco.
 5. Dovolite, da se čas skrije. Nato, ne da bi odstranili kodre, lase sperite. Na curlers nanesite pritrdilno spojino. Namakajte še 5-10 minut.
 6. Nežno privijte kodre. Znova obdelajte kodre s pritrdilno spojino. Pustite sedeti še 5 minut in nato lase temeljito sperite z vodo.

Seveda je to le približna tehnologija..

Fotografije pred in po postopku

Pravilna nega las

Iskren in profesionalen obrtnik, preden se loti kem. curling, prepričajte se, da bo njegovo stranko opozoril na možne posledice.

Tudi najbolj zdravi prameni lahko postanejo po takšnem stylingu precej suhi, stanjšani in oslabljeni. Mojster mora vsekakor opozoriti, da perila ne smete narediti takoj po barvanju las..

Če želite resnično delati kemijo na barvanih laseh, počakajte nekaj tednov po spremembi barve.

Veliki kodri so precej nezahtevna vrsta stajlinga, ki ne zahteva kompleksnega vzdrževanja. Takšni kodri so videti naravni in naravni, zato vam ni treba narediti nobenega zapletenega stylinga vsak dan..

Vaša glavna naloga po kemiji je, da po takem stresu negujete in obnavljate kodre. Če želite to narediti, na seznam izdelkov za nego vključite posebne maske, balzami in balzami, namenjene negi las po perm. Redno uporabljajte ta zdravila.

Kako skrbeti za lase po permu?

Zaključek

Veliki kodri so res zelo učinkovita in elegantna vrsta stajlinga, ki vas takoj loči od množice in vas naredi svetlejše in bolj opazne.

Da bi si vsak dan prihranili težave s kodranjem las s curling likalnikom ali curlerjem, se odločite za dolgotrajno salonsko curler. Glavna stvar je, da to delo zaupate izkušenim in preizkušenim strokovnjakom..

Kodralnik las

Bradex Bradex prilagodljivi kodri za lase "Francesca" znane blagovne znamke Bradex zagotavljajo močnejše fiksiranje las med postopkom kodranja, ne poškodujejo strukture las. Če želite pospešiti postopek kodranja, lahko lase v teh curlers posušite s sušilcem za lase. Curlers so narejeni iz mrežice.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Prožne kodre za lase Bradex Francesca, 16 kosov, 20 s.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralnik za lase Meizer 10pcs

Razkošni zapeljivi kodri že dolgo časa!

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Bio kodranje za normalne in težko kodraste lase "Ro.

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 3 (24 kosov / paket) 1,4 * 16,5 cm)

S pomočjo kodralnikov ne morete samo lase narediti kodrasti, ampak tudi dati las želeni volumen, pa tudi oblikovati lase v želeni smeri. Pritrjeno na kodraste lase s sponkami. Obolela površina izdelka ne omogoča, da se sukan pramen zdrsne in.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase Ženske stvari

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 3 (24 kosov / paket) 1,4 * 16,5 cm

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 1 (30 kosov / paket) 0,8 * 16,5 cm

Premer: 13 mm Ne glede na to, ali je nakup namenjen fashionista ali profesionalni lepotni službi, se pri izbiri curlerja raje posvetite njihovi varnosti. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

SIBEL perm curlers Sivo-modra kratka

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 1 (30 kosov / paket) 0,8 * 16,5 cm)

držalo: sponka, material: plastika

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Klasične curlers za ženske H06

Curlers 55 cm so odlično darilo zase, saj če imate radi elegantne dolge kodre, potem verjetno iščete način za hitro ustvarjanje lepih pričesk. So enostavni za uporabo, ne pokvarijo las, ne...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Spiralne kodre za lase 12 kosov, 55 cm

izdelek: perm, tip las: običajen

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Concept Shine Curl Perm losjon za perm.

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 4 (19 kosov / paket) 1,6 * 16,5)

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curler za lase Grido della Moda Magic Leverag.

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 4 (19 kosov / paket) 1,6 * 16,5

perm, držalo: ovratnik, material: plastika, premer: 6,50 mm, dolžina: 8 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500359 vijačniki (6,5 mm)

Nega las / dodatki za lase Izdelani iz visoko kakovostnega, kemično odpornega materiala. Permski curlers. Narejena iz visoko kakovostnega materiala. Posebna plastika, odporna na kemične spojine

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodri Sibel Perming kratki sivo-modri.

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 5 (18 kosov / paket) 2,0 * 16 cm)

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 5 (18 kosov / paket) 2,0 * 16 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Termo curler Meizer za kodranje las, velik, 4pcs

Curlers so odlično orodje za ustvarjanje elegantnih kodrov, saj zdrobljeni kodri izgledajo zelo izvirno. Za vsak dan to morda ni najboljša možnost, toda za posebne priložnosti bo tak način navijanja las naredil...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za kemikalije. Zavoji v obliki črke U (30 kosov / paket) 3 * 7 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Termo curler Luč z rakovice 5 kosov

Premer 6 mm Ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali profesionalna kozmetična služba, se pri izbiri kodralnika osredotočite na njihovo varnost. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Vozila za lase SIBEL za perm Belo-zelena dolga.

Korejski šiški so profesionalni kodri za lase. Primerno za različne vrste bio in perm. So zelo enostavni za uporabo. Curlers so narejeni iz visoko kakovostne plastike.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Korejski curlers za kemikalije. perm (48 kosov / paket)

perm, držalo: objemka, material: plastika, premer: 16 mm, dolžina: 8 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500839 vijačniki (16 mm)

Premer 6,5 mm, ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali poklicni mojster lepotne storitve, se pri izbiri curlerja osredotočite na njihovo varnost. sibel je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase Sibel belo-roza dolgi.

Spiralni termo curlers so odlični za vroče kodranje las. Dovolj je, da jih segrejete v vreli vodi in jih navijate okoli las

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Spiralni termo curlers 8 kosov

Pergamerski curlers so primerni za različne vrste bio in kemičnih kodrov, ki so narejeni iz visoko kakovostne plastike

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase št. 2 (30 kosov / paket) 1,2 * 16,5 cm

Premer: 10 mm Ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali profesionalna kozmetična služba, se pri izbiri kodralnika osredotočite na njihovo varnost. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase SIBEL rdeče-modri kratki.

Udobni kodri, ki omogočajo zelo enostavno kodranje las

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers čarobni kodri Magic Leverag

Curlers se uporabljajo za perming in oblikovanje trepalnic. Z njihovo pomočjo dosežemo potreben upogib cilija. So samolepilni izdelki, ki vam bodo omogočili ustvarjanje kodrov na trepalnicah...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

REFECTOCIL Curler za kodranje in oblikovanje trepalnic.

Curler, bež-rumena, 12 kosov za ženske Donegal Curlers za lase 12 kosov

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase, kodri za lase, bež-rumeni, 12 kosov Donegal.

perm, držalo: ovratnik, material: plastika, premer: 13 mm, dolžina: 6 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500729 vijačniki (13 mm)

Premer: 13 mm, ne glede na to, ali je nakup namenjen fashionista ali profesionalnemu mojstru lepotne storitve, se pri izbiri curlerja raje posvetite njihovi varnosti. sibel je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Zavese Sibel perm sivo-modre kratke

Plastični rdeči curlers Velikost d 38 mm Vključuje 12 kosov

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase RMHR1 / 4600832 za sp. Rdeče d40 * 65 mm

Da bi v teh postopkih dali ovinek, se uporabljajo posebni curlers. Izgledajo kot blazinice, nanešene na zgornjo veko. Izdelek je namenjen večkratni uporabi. So edinstveni v tem, od notranjega do...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

CC trepalnica za trepalnice, velikost L, 16 kosov

Premer: 7 mm Ne glede na to, ali je nakup namenjen fashionista ali profesionalnemu mojstru lepotne storitve, se pri izbiri curlerja raje posvetite njihovi varnosti. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase SIBEL za perm rumeno-roza kratki.

Curlers plastični zeleni d 26 mm (12 kosov

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers RMHR3 plastika zelena d 26 mm

Set za treniranje trepalnic in dolgotrajno oblikovanje obrvi BIOLIFT. Postopek bio-kodranja skrbi za dlake in daje trepalnicam izrazit kodre. Učinek po bio valovanju traja od meseca do dveh. Komplet BIOLIFT je dovolj...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

LUCASOVA KOZMETIKA Set za bio-valovanje trepalnic in dolgotrajen.

Prava najdba bodo za vsako žensko, ki v vsaki situaciji raje izgleda negovano. Se vam nenehno mudi? Brez problema! Popolna pričeska bo...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase - Magic curl - 25 cm, d = 3 cm

Curlers za lase. Premer 28, 6 kosov na pakiranje Način uporabe: 5 minut vrejte v vodi. Ne uporabljajte v mikrovalovni pečici Sestavine: toplotno odporna plastika, tekoče polnilo

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase, 28 dm.

Curlers za lase 65 cm so odlično darilo zase, saj če imate radi elegantne dolge kodre, potem verjetno iščete način za hitro ustvarjanje lepih pričesk. So enostavni za uporabo, ne pokvarijo las, ne...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Spiralne kodre za lase 12 kosov, 65 cm

perm, držalo: ovratnik, material: plastika, premer: 6 mm, dolžina: 8 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500339 vijačniki (6 mm)

Velcro valji roza d 24 mm (12 kos.)

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers R-VTR.2 / 4165049 na lipi. 43 mm roza

Premer 9 mm Ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali poklicni mojster lepotne storitve, se pri izbiri curlerja osredotočite na njihovo varnost. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase SIBEL rdeče modre dolge.

Premer: 9 mm Ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali poklicni mojster lepotne storitve, se pri izbiri curlerja osredotočite na njihovo varnost. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Perming kodri rumeno-rdeče kratki

Premer 6,5 mm Ne glede na to, ali je nakup namenjen fashionista ali profesionalni lepotni službi, se pri izbiri curlerja raje posvetite njihovi varnosti. SIBEL je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase SIBEL Belo-roza dolžine.

noč, material: plastika, premer: 25 mm, dolžina: 55 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Prilagodljivi curlers Magic Leverage Long 55 cm (25 mm)

Curlers so narejeni iz visoko kakovostne mehke gume, ki vam omogoča, da jih uporabite za kodranje las med spanjem. Majhen premer je kot nalašč za ustvarjanje majhnih kodrov. Curlers enostavno in zanesljivo pritrdijo pramen z...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gumijasti curlers 10 kosov

Nega las / dodatki za lase Izdelani iz visoko kakovostnega, kemično odpornega materiala. Permski curlers. Narejena iz visoko kakovostnega materiala. Posebna plastika, odporna na kemične spojine

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodre Sibel Perming dolge belo-roza barve.

Plastični curlers rumeni d 32 mm (12 kosov)

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase RMHR2 / 4600732 za sp. Rumeno d30 * 65 mm

Curlers za lase. Premer 32, 6 kosov na pakiranje Način uporabe: 5 minut vrejte v vodi. Ne uporabljajte v mikrovalovni pečici Sestavine: toplotno odporna plastika, tekoče polnilo

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase, 32 dm.

Mehki kodri vam omogočajo, da ustvarite poljubne kodre za svojo pričesko. Varni in enostavni za uporabo, ne škodijo vašim lasem in vam omogočajo, da v njem udobno spite, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat kodranja. Premer curlerja...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase Studio Style Mehke kodre

pomeni: las perm, za krhke, tanke in poškodovane lase, za obarvane lase

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Concept Shine Curl Perm losjon za perm.

Curlers so narejeni iz visoko kakovostne mehke gume, ki vam omogoča, da jih uporabite za kodranje las med spanjem. Majhen premer je kot nalašč za ustvarjanje majhnih kodrov. Curlers enostavno in zanesljivo pritrdijo pramen z...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Gumijasti curlers 10 kosov

izdelek: lasni perm, za težke lase

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Concept Shine Curl Perm losjon za perm.

premer: 14 mm, dolžina: 18 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers-bumerangi za lase Magician Curlers-bumerangi (14 mm)

perm, držalo: ovratnik, material: plastika, premer: 6 mm, dolžina: 6 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500329 vijačniki (6 mm)

Nabor silikonskih curlers za bio-valovne trepalnice (velikosti SS, S, M, L, LL) Profesionalni postopek za bio-valovne trepalnice vključuje uporabo visokokakovostnih posebnih sestavkov in potrošnega materiala. Silikonski curlers v nevtralni bež barvi različnih oblik.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Set silikonskih curlers za bio-valovne trepalnice (velikosti.

Set za lase z bio valovi vključuje: - Mossa perm sestavek (sestavina 90ml, nevtralizator 100ml) po vaši izbiri; - šampon za globinsko čiščenje Alcina, 50ml, porcija; - balzam Alcina po bio valovanju, 50ml; - emulzija za kodrane lase Alcina, 10ml. - za enkratno uporabo.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Mossa. Set za biowaving las

Curlers za lase. Premer 23, 6 kosov na pakiranje Način uporabe: 5 minut vrejte v vodi. Ne uporabljajte v mikrovalovni pečici Sestavine: toplotno odporna plastika, tekoče polnilo

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase, 23 dm.

Spiralne kodre za lase za edinstvene, lepe pričeske. Set 18 kosov

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Spiralne curlers "stylers"

Premer 6 mm, ne glede na to, za koga gre nakup - fashionista ali poklicni mojster lepotne storitve, se pri izbiri curlerja osredotočite na njihovo varnost. sibel je največje belgijsko podjetje, ki prodaja visoko kakovostne trajnostne.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodralniki za lase Sibel belo-zeleni dolgi.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase dolgi 9 mm 12 kosov OLLIN PR.

noč, material: plastika, premer: 25 mm, dolžina: 44 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Prilagodljivi curlers Magic Leverage Širok srednje 44 cm (25.

Velcro valji roza d 24 mm (12 kos.)

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curler R-VTR.7 / 4122649 z Velcro 24 mm. roza

Curler, turkizno bež, 12 kosov za ženske Donegal Curlers za lase 12 kosov

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase, kodri za lase, turkizno-bež, 12 kosov Končano.

za perm, držalo: objemka, material: plastika, premer: 12 mm, dolžina: 8 cm

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sibel Bi-Color 4500739 vretena (12 mm)

Belo-roza vretena Sibel 4500359 za perm, dolga, 6,5 mm, 12 kosov na zavoj. Izdelana iz visokokakovostnega kemično odpornega materiala

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Kodri Sibel Perming, dolgi belo-roza.

Ne glede na to, komu je nakup namenjen fashionista ali profesionalnega mojstra lepotne storitve, se pri izbiri curlers raje posvetite njihovi varnosti

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Curlers za lase Sibel Sivo-modri kratki.

Nove tehnologije prodrejo na vsa področja življenja, vključno s proizvodnjo kozmetike za lase. Eden od teh izdelkov uvedbe naprednih tehnologij je biowave, katerih uporaba daje neverjeten učinek: lasje postanejo močni in mehki. Itd.

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Sredstva za kemično kodranje las CONCEPT Biozavivk.

Prednosti čarobnih curlers Magic Leverag: Ustvari velik volumen. Priročen in enostaven za uporabo. Tudi otrok zmore! Primeren tako za kratke kot dolge lase (kodri so daljši in krajši v kompletu). Dovoli...

Pickup, ruska pošta, kurir, logistično podjetje

Magic Leverage spiralna kodra za lase 18pcs

Perming vretence: kako izbrati in uporabiti pravega

Trajno kodranje je popoln način, da lasem dodate volumen. To tehnologijo mojstri frizerstva uporabljajo že več kot desetletje in v tako dolgem času je doživel številne spremembe. Če so bili v dneh naših mater majhni kodri v modi, se zdaj stilisti zanašajo na največjo naravnost. Vendar pa ostajajo v povpraševanju tudi tesni kodri, pa tudi "hollywoodski val". Poskusimo ugotoviti, kako pravilno izbrati in uporabiti perm kleklja, da dosežemo želeni rezultat..

Kaj so

Frizerji pri izvajanju "kemije" uporabljajo eno od vrst curlers, ki ji pravijo tudi kleklja. Narejene so iz kemično odporne plastike ali lesa.

Obstaja več vrst kleklja:

 • klasična;
 • papiloti;
 • spirala;
 • pagoda (lasnice);
 • Ameriški;
 • Japonske palice;
 • stave.

Klasični izdelki

Klasični izdelki imajo tudi več različic: valjasti, valoviti, na robovih se širijo.

ameriški

Ameriški šiški so primerni, če želite dobiti dolge in tanke lase elastične tesne kodre.

Japonski

Japonske palice dajejo mehke, voluminozne kodre velike velikosti. Dobro primeren za tehnologijo biowaving.

Stave

Vaši dodajo volumen pričeski, zato se uporabljajo za styling s sušilcem za lase.

Konvencionalno

Za klasično različico se uporabljajo navadni klekljanji, z uporabo pagode lahko dobite valovito kemijo, s pomočjo papilotov, obročkov.

Spirala

Spiralni kodri dajejo tesne, navpične kodre, ki jih imenujemo ameriški kodri.

Priporočamo branje: kako lepo oblikovati kodre, elegantne pričeske z kodri z lastnimi rokami.

Možnosti izbire

Pri izbiri ustreznih klek za polaganje upoštevajte takšna merila, kot so:

Obrtniki v salonih raje uporabljajo izdelke iz lesa, saj je ta material bolj trpežen, zmanjšuje agresiven učinek zdravil, lasje pa se hitreje sušijo. Narejeni iz breze ali hrasta, bobbin dobro delujejo za dolge, debele pramene. Brinove palice so boljše za kratke do srednje dolge lase.

Pozor! Izdelki iz plastike se pogosto uporabljajo za samo kodranje. Omogočajo vam ekonomično uporabo sestave, saj za razliko od lesenih nimajo porozne strukture..

Vrsta prihodnje frizure je odvisna od premera palice, večji kot je, večji bodo kodri.

Upoštevana sta tudi kakovost in dolžina las:

 • Na velike kodre s tankimi prameni je bolje navijati kratke in trde curlers.
 • Mehke kodre srednje dolžine so zvite s pomočjo curlerja srednjega premera.
 • Za lastnike tankih las je bolje dati prednost najtanjšim klekljam. Vredno je zapomniti, da večji kot so kodri, manj elastični bodo..
 • Za kratke ali srednje lase so primerne majhne palice, dolge pramene so navite na podolgovate in enakomerne kodre.

S pomočjo "kemije" lahko dobite enakomerne kodre po celotni dolžini ali samo zasukate konce. Rezultat je odvisen od oblike kleklja. Za prvo možnost so primerni valjasti curlers, enakomerni po celotni dolžini.

Gred, zožena proti središču in širša na robovih, naredi kodre na konicah bolj kot pri koreninah. Za domačo uporabo je bolje izbrati curlers z utori v obliki spirale. Za neprofesionalce gumijasti trakovi pogosto puščajo gube v laseh..

Priporočeno branje: kateri kodri so najboljši za dolge lase.

povprečni stroški

Cena izdelkov je odvisna od proizvajalca, materiala in oblike curlerja.

Klasične cilindrične DEWAL vretene iz plastike stanejo od 107 do 190 rubljev za paket 12 kosov. Valoviti kodri istega proizvajalca bodo stali 130-170 rubljev, konkavni curlers pa 87-107 rubljev.

Za primerjavo: podobni izdelki pod blagovno znamko Vela so cenjeni dvakrat toliko. Izdelke Sibel je mogoče kupiti po ceni od 90 do 140 rubljev (odvisno od dolžine in premera). Lesene palice bodo v povprečju stale od 5 do 8 rubljev. košček.

Pred in po fotografijah

Pravila uporabe za kemično perm

Tehnike perminga se nekoliko razlikujejo. Vendar pa je treba upoštevati enotna pravila:

 1. Debelina pramena, ki ga je treba valjati, mora biti dvakrat tanjša od premera palice, širina pa je manjša od njegove dolžine za nekaj centimetrov.
 2. Pri navijanju dlake rahlo potegnemo proti ličnicam ali čelom.
 3. Ko navijate pramen, ga ne smete vleči naprej ali nazaj. Curlers lahko premaknete samo na strani.
 4. Lasje naj se tesno in enakomerno prilegajo klekljanju.
 5. Če želite dobiti fini curl, morajo biti zviti prameni čim bolj tanki..
 6. Za najboljši učinek je treba uporabiti palice različnih premerov. Debele se uporabljajo na parietalnem delu, srednje v časovni coni, tanke v očesni kosti.
 7. Da bi kodre lažje navijali na lesene palice, jih predhodno ovijemo s kvadratki s sledilnim papirjem.
 8. Če želite kodrati, morate umiti lase in posušiti pramene brez uporabe sušilca ​​za lase. Nato je celotna masa las razdeljena na parietalno, okcipitalno in bočno cono. Zadaj sta spodnji in srednji del dodatno ločena na zadnji strani glave. Koža vzdolž linije rasti je zaščitena z maščobno kremo. Zelo tanki, suhi ali razbarvani kodri se navlažijo z vodo. Po predhodni pripravi začnite curling in upoštevajte naslednje zaporedje:
 9. Če se premikate od vrha do dna, najprej navijajte lase na zadnji strani glave, začenši z vrha. Nato se območje templjev in parietalni del obravnava na enak način..
 10. Ločeni prameni so česani, enakomerno razporejeni po klekljanju in zaviti, premika palico od strani do strani.
 11. Sestava za curling se vlije v posodo, jo predhodno olupi in nanese z gobico na kodrane lase, obilno jih navlaži..
 12. Za začetek reakcije je potrebna toplota. Zato je glava najprej prekrita s filmom, nato pa ovita z brisačo..
 13. Čas zadrževanja je naveden v navodilih za sestavo. Običajno je 10 do 25 minut.
 14. Dobljeni učinek je mogoče preveriti med postopkom. Če želite to narediti, pramen odvijete. Če dobro ohrani obliko, potem je čas, da sestavo speremo..
 15. Po dodeljenem času se glava opere z vodo, ne da bi odvijala kodre. Odvečno tekočino prepojimo z brisačo.
 16. Za dokončanje postopka je treba lase obdelati s fiksirjem. Pusti se 10-15 minut..
 17. Curlers odstranimo in pritrdilno spojino nanesemo na kodre, ne da bi jih česali. Vzdržujte 5 minut in umijte glavo s šamponom, po katerem se prameni obdelajo z balzamom.

Pomembno! Da bi kodri zdržali dlje, po izvajanju trajne ne bi smeli umivati ​​las naslednje tri dni..

Če se za curling uporablja pripravek "Lokon", se fiksir pripravi z mešanjem dela 33% peroksida, dela šampona in 7 ali 10 (če so lasje pobelili) vode. Kemija na sivih laseh se izvaja po predhodni obdelavi s 6% koncentracijo vodikovega peroksida, ki se nanese 10 minut. Zmehčal bo utrjen stratum corneum, kar bo omogočilo boljšo absorbcijo sestave.

Tehnike zvijanja

Da bi končna pričeska izgledala lepo, so lasje navite v določenem zaporedju. Obstaja več pogostih tehnik curlinga:

 • spiralna opeka;
 • podolgovata;
 • pravokotne;
 • opeka.

Pravokotni styling je najpreprostejši in najbolj priljubljen način zavijanja. V tej izvedbi je celotna površina glave razdeljena na 9 navpičnih blokov.

S spiralnim polaganjem opeke so palice nameščene v bloke na templjih in na zadnji strani glave. Na vrhu glave so kodri navpično naviti.

Podolgovata tehnika je za lase do dolžine ramen in spodaj. Tu so prameni razdeljeni vodoravno in zviti v vrsticah..

Metoda "zidarstva" vizualno spominja na stavbno tehniko pri postavljanju sten. Pravokotni sektorji so postavljeni vodoravno s premikom Ѕ širine. Ta tehnika kodranja curlers je primerna za ustvarjanje pričesk brez ločevanja..

Previdnostni ukrepi

Delo s katero koli kemično sestavo zahteva varnostne ukrepe. Curling je treba opraviti samo z rokavicami. Oblačila so pred izdelkom zaščitena s posebnim peignoirjem.

Posebej je treba zagotoviti, da kavstična tekočina ne pride na sluznico očesa. Če se to zgodi, morate sestavo sprati z veliko čiste vode..

Upoštevanje časa izpostavljenosti, ki je določeno v navodilih, je zagotovilo, da lasje ne bodo poškodovani. Pred uporabo sestave je treba opraviti alergijski test na koži komolca. Delati morate v sobi, ki ima pretok zraka.

Pozor! Viala s sestavkom mora biti tesno zaprta, da se ne poškoduje zaradi stika s kisikom.

Prednosti in slabosti

Nedvomna prednost uporabe klekljav je možnost, da dobite kodre želene oblike, pa tudi možnost, da sami doma naredite trajno. Velika izbira različnih kodralnikov vam omogoča, da izberete možnost, ki ustreza kateri koli vrsti las. Poleg tega curling ne zahteva posebnih veščin. Po kratki vadbi se lahko spoprime celo nepoklicni strokovnjak..

Toda ta postopek ima tudi nekaj pomanjkljivosti. Varanje klasičnih klekljaric traja veliko časa in tega je nemogoče storiti sam. Potrebujete pomoč druge osebe.

Ob upoštevanju strokovnih nasvetov mojstrov lahko sami ustvarite romantično-žensko pričesko. Tudi lastniki ne preveč razkošnih las bodo lahko dolgo pozabili na dlake in izdelke za styling, likalnike za curling in kodre. Rezultat bo všeč tudi tistim mladim damam, katerih težava je bila prekomerno izločanje sebuma. Kemična perm nekoliko posuši lasišče in same pramene.

Več o perming laseh lahko preberete v naslednjih člankih:

 • perm za kratke lase: značilnosti postopka, vrste;
 • koliko kemije traja na dolgih laseh, stopnje izvajanja;
 • kaj je mokra kemija, kako to storiti doma;
 • kako narediti spiralno kemijo za dolge, srednje in kratke lase;
 • prednosti in slabosti vertikalne kemije;
 • kako lepo stilizirati perm, oblikovati izdelke;
 • ali je mogoče delati kemijo na barvanih laseh.