Presaditev brezšivnih las z metodami HFE in FUE: bistvo postopka, učinek

Brezšivna presaditev las HFE in FUE

Presaditev las je precej resna operacija. A le ne, če se odločite za metodo FUE ali HFE..

Metoda FUE

Presaditev las FUE (ekstrakcija folikularnih enot) je bila prvič izvedena v 90. letih prejšnjega stoletja, vendar je do danes še vedno najučinkovitejša metoda presaditve. Ta metoda je brezhibna, vendar je ni mogoče imenovati popolnoma nehirurško, saj kršitev integritete tkiv med operacijo FUE še vedno poteka.

Bistvo metode presaditve

Kako poteka postopek?

Presaditev brezšivnih las po metodi FUE se izvaja v več fazah:

 1. Najprej se odvzame donorski material, in sicer cepiči, sestavljeni iz več lasnih mešičkov. Takšna ograja se izvaja z uporabo mehaniziranega strojnega orodja - FUE-udarec, ki so ostri vrteči se udarci. V premeru presegajo velikost foliklov, tako da bodo majhne brazgotine še vedno ostale, vendar bodo skoraj nevidne..
 2. Na območju sprejema se naredijo mikroskopske zareza ali prebijanja (če so cepiči majhni). Takšne manipulacije so lahko boleče, zato se med operacijami FUE pogosto uporablja lokalna anestezija..
 3. Nato se cepiči postavijo v zareze (ali preboje). Prostor se izvaja s pinceto.

FUE presaditev las

Celotna operacija po metodi FUE lahko traja približno 5-8 ur ali več (trajanje je odvisno od stopnje in velikosti območja plešavosti). Majhne brazgotine se navadno zacelijo v nekaj dneh, na njihovem mestu se oblikujejo skorje, ki odpadejo po enem tednu. Zapleti po presaditvi FUE so redki. Lahko pride do rahle otekline in nelagodja, vendar bo to po nekaj tednih minilo.

2 tedna kasneje

Učinek

Postopek FUE omogoča doseganje dobrih rezultatov. Gostota las običajno ni večja od 50 na kvadratni centimeter, kar ni tako slabo. Kljub temu se med odstranjevanjem izgubi dokaj velik del materiala (približno 10-20%). Večina las se ukorenini, postopek prilagajanja pa se zaključi v približno 2-3 mesecih. Šest mesecev po operaciji FUE je mogoče oceniti končni rezultat. Toda vredno je omeniti, da se lahko rast las nekoliko razlikuje od naravne.

Ocene

Pregled uporabnika "219580"

Ocena uporabnika "227597"

Nekaj ​​pregledov o metodi FUE:

 • »Lasje so začeli izpadati in odločil sem se, da bom ukrepal. Izbral je kliniko in zdravnika, svetoval je FUE presaditev. Vse je šlo odlično! Brez nelagodja in še manj bolečin. Postopek je trajal le en dan. Če primerjate moje fotografije pred in po operaciji FUE, lahko razumete, da je rezultat preprosto krasen! Šele 4 mesece, lasje rastejo po vsej glavi. Zelo sem zadovoljen ".
 • »Dolgo sem izbral kliniko, saj mnogi ponujajo FUE presaditev, vendar sem hotel biti v rokah strokovnjakov. Na koncu je postopek šel dobro. Po operaciji FUE je bilo nekaj nelagodja, vendar šele v prvem tednu. Leto kasneje lahko rečem, da lasje ne izpadajo, ampak še naprej rastejo ".

HFE metoda

HFE (ročno odstranjevanje folikul) presaditev las se razlikuje od metode FUE, vendar je še vedno podobna. Ta metoda se je pojavila pozneje kot FUE, in sicer na začetku tega stoletja. In danes ga mnogi izberejo..

Kako poteka postopek?

Če je presaditev FUE delno avtomatizirana, potem metoda HFE pomeni mukotrpno delo zdravnikovih rok (to je razvidno iz imena).

Operacija se izvaja v več fazah:

 1. Najprej mora specialist izbrati najprimernejše mesto darovalca. Imeti mora zadostno količino kakovostnih las.
 2. Izbrano območje je obrezano, kar vam omogoča, da v celoti ocenite stanje foliklov.
 3. Nato mora kirurg opraviti temeljit pregled in prepoznati najbolj aktivne in zdrave mešičke (le uporabljeni bodo).
 4. Potem se bo izvedla ograja. Kot pri presaditvi FUE se tudi tukaj uporablja poseben instrument - mikropotikanje. Toda kirurg bo sam delal zanje. Premer instrumenta je majhen in znaša le 0,5-0,8 milimetra, kar omogoča zajem le foliklov, pri čemer ostane sosednje tkivo nedotaknjeno. Mikropunch se namesti pod kožo do globine približno 1 milimeter in pomaga pri izločanju foliklov.
 5. Nato se mešički neposredno namestijo v sprejemno območje. In ta postopek je tudi drugačen od tistega, ki se izvaja s presaditvijo FUE. Torej, ponovna zasaditev se izvaja s pomočjo posebnih instrumentov - vsadkov. Premer take naprave je enak premeru mikropogona. Folikul je postavljen na normalno globino in pod naravnim kotom. Noben preboj ali rezi niso potrebni, instrument vam omogoča, da hkrati ustvarite mikroskopsko luknjo in takoj položite donorski material vanjo. Metoda FUE vključuje zareze..

Postopek je manj boleč kot presaditev FUE, vendar pacientu lahko ponudijo anestezijo. Mikroskopske rane se v nekaj dneh popolnoma zacelijo. Stranski učinki niso verjetni. Ne ostanejo brazgotine.

Fotografije pred in po postopku

Učinek

Lahko rečemo, da je metoda HFE bolj učinkovita in manj travmatična kot FUE. Tako je izguba aktivnih foliklov med ekstrakcijo darovalnega materiala minimalna (ne več kot 5%). Hkrati je lahko gostota las po enem postopku približno 70-80 dlačic na 1 kvadratni centimeter (kar je več kot pri FUE). Ker je škoda minimalna, potrebuje nekaj časa, da se ukorenini. In pričeska bo videti naravno šest mesecev po postopku.

PRED in PO HFE postopek presaditve

Ocene

 • "Nikoli mi ni bilo žal, da sem se odločil za operacijo. Izbiral sem med metodami FUE in HFE, vendar sem izbral slednjo. Je dražje, a denarja ni škoda. Rezultat je neverjeten! Lasje so videti naravni, vendar zelo gosti. In vse to že pet mesecev po operaciji! Sam postopek sploh ni strašljiv in skoraj neboleč ".
 • "Lase so mi začeli izpadati zgodaj, tako da sem do 30. leta jasno videl plešasto mesto. Spoznal sem, da moram ukrepati in se odločil za presaditev. Vse je šlo kar dobro. Prvi teden sem čutila nelagodje, vendar je minilo. Za oceno končnega rezultata je še prezgodaj, minili so le 3 mesece. A lasje so že začeli rasti, česar sem vesel ".

Zdaj veste vse o metodah FUE in HFE. Odločite se in poiščite pravo ambulanto za presaditev las.

Kaj je HFE presaditev las in kako izbrati prave roke

Na kateri fotografiji se vam zdi priljubljeni hollywoodski čedni igralec iz filma "The Mummy" Brendan Fraser??

Brendan Fraser z lasmi in brez njih.

Pravilni odgovor je oboje. Toda Brendan na levi strani veliko izgubi nase na desni. Sploh pa ne zaradi majice.

Zdaj primerjajte fotografije "večnega superjunaka" Kevina Costnerja pred in po obnovi las.

Kevin Costner pred in po presaditvi las FUE.

Z redčenjem in izpadanjem las je slika šibka, sploh pa ob splošni mladosti in visokem mišičnem tonusu, doda Kevin 10-15 let.

Te fotografije jasno prikazujejo, kako šibki lasje "ubijejo" sliko. In zdravniki trihologi potrjujejo naše opazovanje. Vsi lastniki karizmatičnega in privlačnega obraza nimajo čudovite lobanje Brucea Willisa, ki bo podpiral to karizmo tudi po izginotju las.

Plešavost je ena najbolj bolečih težav ne le igralcev. Dejansko gube lahko polirati, zategovanje športne uniforme in popravite obliko ušes. Kaj pa z lasmi, če padejo ven?!

John Travolta, Matthew McConaughey, Tom Hanks so izgubili boj z naravo... In čeprav nihče ne dvomi o nepremagljivosti teh moških, njihova podoba še vedno zahteva, da so lasje tako močni, kot so. Tako so vsi naredili HFE presaditve las.

Komentar strokovnjaka:

V tem primeru območje darovalca na zadnji strani preprosto ne bo dovolj za obnovo izgubljenih las drugih področij. ".


Zdravljenje plešavosti moškega vzorca se običajno začne z zdravili, šamponi, mazili in balzami. Toda nobeno od njih težave ne reši radikalno, nekatera profesionalna zdravila pa vsebujejo hormone, ki negativno vplivajo na potenco.


To je ročna presaditev enojnih dlak. Postopek se izvede v enem dnevu. Ne potrebuje britja in ne pušča brazgotin. Dobite lase, ki rastejo celo življenje in nikoli ne izpadajo.

Kaj je CFE presaditev las

Metoda CPE se od vseh drugih metod razlikuje po tem, da se zbiranje posameznih dlak za presaditev izvaja ročno.

To je edina metoda, ki praktično ne poškoduje las in lasišča, v profesionalnih rokah pa vam omogoča, da se ne razlikujete od naravnega rezultata.

Postopek presaditve las

HFE - nehirurška presaditev las

FUE presaditev je nekirurški poseg, ki ga izvajajo izključno roke zdravnika pod lokalno anestezijo, brez sodelovanja posebnih mehanizmov.

Postopek presaditve las

Na kliniki metoda HFE izvaja:

Presaditev 1. las,

2.Dolgo presaditev las, ne da bi ga skrajšali,

3. presaditev brazgotin po nesrečah, poškodbah, opeklinah, radikalnih operacijah in cicatricialni alopeciji,

4. obdelava plešavosti ženskega vzorca,

7. oblikovanje čudovite linije las.

FUE presaditev las - najsodobnejša metoda

Edina učinkovita metoda boja proti plešavosti je presaditev las iz bolnikovega darovalnega območja na njegova problematična področja. Obstajata dva bistveno različna načina:

- operativna metoda ali metoda STRIP

- nekirurška metoda ali metoda FUE

Do 90. let prejšnjega stoletja je bila edina metoda presaditve metoda STRIP (iz angleške besede strip - strip). Bistvo metode: trak kože z lasmi je izrezan na zadnji strani glave, nato pa ga razrežemo na majhne koščke - cepljenke, ki jih vstavimo v območje izpadanja las.

Metoda FUE se je začela v praksi aktivno uporabljati v zgodnjih 2000-ih, ko so znanstveniki opazili, da lasje rastejo ne enega za drugim, temveč v skupinah po 1-5 kosov. Takšne skupine lasnih korenin imenujemo enote, folikularne zveze ali cepiči..

Primeri cepljenk iz ene, dveh in treh dlačic.

Slika prikazuje območje nabiranja las in cepičev 1, 2, 3 in 5 dlačic.

To je omogočilo revolucionarno odkritje - enote, skupaj s koreninami, je mogoče ročno odstraniti in jih "presaditi" - tako kot presadimo vrtne rastline - z grudo zemlje okoli korenin.

Komentar strokovnjaka:

"S kirurškim posegom obstaja nevarnost poškodbe živcev in dolgotrajno otrplost glave med postopkom lopute. V moji praksi otrplost in mikrotrauma po presaditvi FUE se nikoli ne zgodi.

Obnova območja darovalca po traku se pojavi z nastankom brazgotine, ki ne omogoča nošenja kratkih odbitkov.

Izključeno je nastajanje grobih brazgotin med obnavljanjem las z metodo HFE.

Pri trakovi iz umetne mase obstaja zelo velika nevarnost poškodbe cepiča, kar negativno vpliva na njegovo sposobnost in preživetje..

Lase presadim samo z ročno izvlečenimi in celovitimi cepiči. ".


V ta namen v okviru HFE uporabljamo številne avtorske tehnike in pristope..


Zato bomo spodaj povedali ne le o HFE metodi, ampak tudi o vseh naših skrivnostih, ki jih pedantno uporabljamo pri presaditvi las..

Dlake za presaditev vzamemo samo s hrbtne strani glave

Postopek zbiranja cepiv

Komentar strokovnjaka:

„V 95% primerov izgube las pri moških je vzrok androgena alopecija. V tem primeru so receptorji lasnih mešičkov občutljivi na androgene - moške spolne hormone ali bolje rečeno na njegovo raznolikost - dehidrotestosteron (DHT).

Prekomerni testosteron sproži proces redčenja in odmiranja dlak v parietalnem in čelnem delu glave pri moških in vzdolž ločil pri ženskah.

Dlačice na zadnji strani glave in na straneh lobanje so genetsko neobčutljive za učinke hormonov, zato ta območja med presaditvijo postanejo darovalci. ".

Vzorčenje las izvajamo brez britja glave

Na prvi stopnji v darovalnem delu glave (praviloma je to zadnji del glave) se razreže območje zbiranja las. Optimalna dolžina las donorjevega območja je 1,5 cm. Po eni strani ta dolžina zanesljivo skriva učinke nabiranja dlak, na drugi strani pa je primerna za odstranjevanje cepičev.

Seveda, čim krajši so lasje na tem področju, lažje bo zdravnik delati. Pogosto sta bolj pomembna estetika in sposobnost hitrega vrnitve "na vrsto". Svoje paciente srečamo na polovici in lahko popolnoma ohranimo dolžino darilovih dlak. Stroški postopka se bodo nekoliko zvišali, vendar je estetika glave v tem primeru popolnoma ohranjena. To je še posebej pomembno pri presaditvah žensk..

Komentar strokovnjaka:

"Tudi pri hudi plešavosti je na zadnji strani glave približno 50.000 dlačic, ki niso občutljive na testosteron. Od tega lahko poberemo in presadimo 17.000 dlak!

Če so lasje lahki in redki, je za presaditev na voljo 15.000 cepičev, tako da pričeska zaradi tankosti las ne izgubi volumna. Če so lasje temni in debeli, je za presaditev na voljo do 20.000 in več presadkov.

Na okcipitalni regiji lasje "izgledajo" skoraj navpično navzdol, in vizualno dejstvo ograje ne bo nikakor opazno ".

Nikoli ne tvegamo vašega ugleda

Nikoli ne uporabljamo območja okoli ušes kot območja darovalca. Tanki in kratki lasje tega območja ne morejo skriti sledi cepiva in izkazati dejstva operacije.

Po presaditvi lasje ne izpadajo

Ker dlake na zadnji strani glave niso genetsko občutljive na dehidrotestosteron, prenesene na novo mesto, ohrani svoje lastnosti in še naprej raste skozi vse življenje.

Edine izjeme so ljudje s popolno alopecijo, kar je precej enostavno predvideti - dovolj je, da preučite značilnosti lasnega vedenja očeta in dedkov. Presaditev takšnim ljudem ni priporočljiva..

Toda pri tem pravilu obstajajo izjeme. Znani angleški nogometaš Wayne Rooney je kljub tveganju za alopecijo totalis že dvakrat opravil presaditve. In po njegovih besedah ​​se bo boril do zmage, tako kot na nogometnem igrišču.

Med zbiranjem gradiva donatorjev ne poškodujemo

Dlaka je zakopana v lasišču do 8 mm in skoraj nikoli ne raste pravokotno na površino. Zato pri Platinentalu uporabljamo še posebej nežno dvostopenjsko tehniko nabiranja cepiv..

Lasje se vzamejo ročno s pomočjo posebnega orodja za mikropičke. To je mikrotubula (0,5-0,9 mm) z ostrim robom.

Kožo nataknemo okoli presadka, le da jo na pol potopimo v kožo - kot je prikazano na sliki. Tako se zavarujemo pred rezanjem cepiva..

Folikul nato nežno izvlecite s pinceto. Ko odstranjujemo dlake, jih hranimo na strogo določenem mestu, saj poškodbe vitalnih con las naredijo enoto nevidljivo.

Samo ta pristop omogoča, da se ne poškoduje niti en las. Pri alopeciji je to zelo pomembno, saj je količina dlak na območju darovalcev omejena.

Zato to fazo postopka izvajamo s posebno skrbnostjo in pozornostjo..

Na levi - normalno, na desni - lasne enote poškodovane na drug način, ki se po presaditvi ne bodo ukoreninile.

Med zbiranjem prihranimo območje darovalca

Nikoli ne vzamemo dveh sosednjih enot. Pazite, da pustite obroč za lase okoli izbirne točke. Ta tehnika zagotavlja celjenje brez sledi in zanesljivo maskira območja darovalcev na zadnji strani glave..

Komentar strokovnjaka:

"Če cepiče jemljete stalno (kar je seveda lažje), bo obnova darovalca problematična.

Po celjenju se na glavi oblikujejo vidne brazgotine, ki vam v prihodnosti ne bodo omogočale nošenja kratke frizure.

V našem primeru bodo le točke, ki niso opazne niti pri pol centimetrski dolžini las. ".

Nikoli ne uporabljajte pincete za presaditev las

HFE presaditev se izvede z vsaditvijo izvlečenih dlak v ciljno območje.

To se naredi s pomočjo posebnega orodja za vsaditev - angleško ime implantacijsko pero.

Uporaba tega edinstvenega orodja odpravlja potrebo po predhodnih vrezninah kože na območju sajenja las, kot v tračni plastiki. Folikli so takoj potopljeni na želeno globino in kot. Skoraj niso poškodovani in se dobro ukoreninijo..

Doseg 96% preživetja

Da, za razliko od drugih ambulant ne obljubljamo 100-odstotne stopnje preživetja, saj pri svojih izračunih upoštevamo celo pomotoma izgubljene cepljenke v fazi zbiranja.

Posebnost našega pristopa je, da se cepiči hranijo v posebni fiziološki raztopini z dodatkom matičnih celic do samega sajenja. Spodbuja nadaljnjo rast las in zagotavlja preživetje do 96%.

Za presaditev smo zelo občutljivi in ​​lasnih presadkov niti enkrat ne hranimo na zraku - njihovo pregrevanje in izsušitev izredno negativno vplivata na stopnjo preživetja.

Zakaj tako malo, ker druge klinike obljubljajo 120-odstotno stopnjo preživetja?

Nekatere klinike svojim pacientom obljubljajo 100-odstotno preživetje las in 20-odstotno obnovo las na območju darovalcev.

To je ludost. Iz nič ne bo zraslo nič. Torej od kod prihaja številka 20%??

Najverjetneje je 20% število cepljenih cepičev na stopnji odvzema, ki so jih pustili v lasišču zaradi svoje neprimernosti za presaditev..

Če se odrežejo samo lasje in se koren ne poškoduje, bodo dlake na območju darovalca sčasoma še rasle. Zdi se, da se je na mestu ograje nadaljevala rast..

Toda takšna izjava bi morala biti bolj zaskrbljujoča kot spodbudna. Pomislite, če je 20% poškodovanih cepičev ostalo sposobnih preživeti, koliko presadkov je nepovratno poškodovanih? Še 20%? To je veliko.

Če alopecija še naprej napada - kaj po posegu takega specialista vam lahko ponudi območje darovalca za presaditev?

Fotografija "Pred" in "Po"

Brezhibna estetika in individualni pristop

Druga značilnost tehnike presajanja Platinental je poudarjanje estetike presajenih las.

Prvič, zdravnik izvaja pristanek pod večkratno povečavo enakomerno med obstoječimi lasmi. Zelo pomembno je! Nekateri strokovnjaki posadijo nove lase skoraj ob rastočem ali celo na vrhu in tako poškodujejo lastne lase..

Tako z mešanjem las lastne rasti in pritrjenih las dobimo odličen in zelo naraven rezultat..

Drugič, poglejte, kateri lasje rastejo na templjih, na zadnji strani glave, okoli ušes. So tanke in občutljive.

Veliko pozornosti namenjamo oblikovanju meje rasti las in čim bolj natančno posnemamo naravne lase, na tem mestu posadimo samo posamezne cepljenke in tanke lase. Tako dosežemo najbolj naraven prehod.

Tretjič, strogo se držimo smeri rasti las. Na primer, če lasje rastejo v spirali na kroni glave, bodo novi lasje vsadili v spiralo in pod istim kotom.

Fotografija "Pred" in "Po"

Postopek in rehabilitacija

Celoten postopek presaditve običajno traja 8-10 ur in se izvaja pod lokalno anestezijo.

Postopek presaditve las

Ker v bistvu ni kirurškega posega, ni pooperativnih posledic - ni edemov, brazgotin, brazgotin. Mikroskopske rane na instrumentih običajno zacelijo v enem tednu.

Tretji dan po posegu si lahko umijete lase. Fizična aktivnost je dovoljena teden dni po posegu.

V šestih mesecih presajeni lasje zrastejo nazaj in ne izpadajo več.

Cena postopka

V razdelku so predstavljeni trenutni stroški postopkov presaditve las z uporabo metode FUE na naši kliniki cenik.

Metoda FUE je najsodobnejša metoda presaditve las. Zdravljenje plešavosti pri moških in ženskah je popolnoma realistično in se z njim lahko borite. Če se želite dogovoriti za sestanek, pokličite +7 495 723-48-38, +7 495 989-21-16 v Moskvi.

Lahko se naročite na spletu in pridobite 30-odstotni popust na svetovanje oz kupite potrdilo o kliniki in plačate za vse storitve z 10% popustom.

HFE metoda

HFE ALI FUE IMPLANTER TRANSLANTACIJA las

V različnih klinikah se lahko iste metode presaditve las nanašajo različno..

Najbolj presenetljiv primer tega sta metoda HFE in metoda FUE IMPLANTER PEN različna imena iste metode presaditve las, popolnoma nehirurška in brezhibna. Ime "HFE presaditev" ali "metoda HFE" v svetovni praksi presaditve las uradno ne obstaja. To je samo ideja ene od moskovskih klinik in njena želja po izstopu.

Pomembno je vedeti, da vsaka presaditev las vključuje dve obvezni stopnji dela z dlakami darovalcev - odvzem presadka in implantacija cepičev. Pri presaditvi las po metodi FUE IMPLANTER PEN, pa tudi pri metodi HFE se odvzem (ekstrakcija) darovalcev cepiv vedno izvaja posamično, brez uporabe skalpela, brez rezov in šivov. Vsako cepivo odstranimo in presadimo posebej.

IMPLANTER PEN je izvirni patentirani mikrohirurški instrument, ki vam omogoča, da v enem kratkem gibanju združite mikro punkcijo kože in sajenje lasnega mešička. Za ekstrakcijo (ekstrakcijo) in implantacijo (sajenje) cepičev po metodi FUE IMPLANTER PEN se uporabljajo mikrokirurške igle s premerom 0,6-0,9 mm. Presajene presadke imenujemo tudi folikularne enote (FU). To je uradno ime, ki ga uporabljajo strokovnjaki za presaditev las. En cepič ni vedno en las. Graft je skupina lasnih mešičkov, ki lahko vsebuje od enega do štiri lasne mešičke.

V VSAKI OSEBI JE GRAFSKI RATIO GENETIČNO OPREDELEN:

 • 55 - 60% bifolikularni,
 • 10 - 12% trifolikularni,
 • 4% štiri-folikularni,
 • preostali pa so enocelični ali enojni folikularni cepiči.

Za presaditev se večinoma uporabljajo cepiči z več lasmi. Izvlečeni cepiči nikakor niso razrezani na enojne dlačice, temveč jih presadimo v naravno skupino, tj. folikularna enota.

Po podatkih Mednarodne organizacije za obnovo las (ISHRS) lahko vsaditev (vsaditev, sajenje) darovalcev cepičev izvedemo na dva načina:

1. Tradicionalna tehnika kanalov.
V tem primeru se za implantacijo cepičev v lasišču naredijo kanali s skalpelom, v katere se nato namestijo dlake darovalke. Zaradi svoje travmatične narave ima ta metoda omejeno gostoto sajenja in zadostno število zapletov..

2. Progresivna tehnika FUE Implanter Pen.
Ta tehnika implantacije las donorjev je najmanj travmatična in vam omogoča, da ustvarite največjo gostoto sajenja - do 100-150 dlačic na kvadratni meter..

Tehnika Implanter Pen omogoča presajanje najbolj gosto in ustvari najvišjo gostoto las na 1 kvadratni cm. Profesionalna uporaba metode FUE Implanter Pen vam omogoča doseganje najbolj naravne, naravne linije las, mehkejše po vidni (sprednji) liniji, s postopnim povečevanjem gostote in gostote. Tako, kot se dogaja v naravi. Možnosti in prednosti metode FUE Implanter Pen bistveno izboljšajo kakovost in rezultate presaditve las.

V zadnjih nekaj letih je presaditev las postala nujen in najbolj priljubljen estetski postopek za moške med 20. in 65. letom. Povpraševanje po presaditvah las je izjemno naraslo. Veliko povpraševanje je povzročilo veliko število predlogov, zelo različnih cen in kakovosti. Nekatere klinike za privabljanje bolnikov pogosto uporabljajo marketinške pripomočke, vključno z različnimi neuradnimi imeni za metode presaditve las..

Ko izberete kliniko za presaditev las, poskusite najprej izvedeti vse podrobnosti o metodi presaditve. Bodite previdni in se odločite na podlagi informacij.

BREZPLAČNO SVETOVANJE
PRENOS LAS

Za predhodno brezplačno posvetovanje z dr. Ayhanom Colakom lahko svoje fotografije pošljete na [email protected] ali jih naložite tako, da izpolnite prijavnico.

Naložite fotografije lasišča:
Pogled od spredaj (prednji del), zgornji del (krona), profil, hrbet (hrbet in vrat). Fotografije je najbolje posneti pri jasni dnevni svetlobi, brez bliskavice, z dobro ostrino, od roke. Počakajte, da se datoteke v celoti prenesejo

HFE: kaj pričakovati od postopka presaditve las in v kateri ambulanti se izvaja?

Intervju s trihologom Ljašenko Ano Yurievno.

V zadnjem času je področje presaditve las obogateno z novo HFE tehnologijo. To je bila odlična novica za tiste, ki so še vedno oklevali postopek zaradi strahov, povezanih s travmo manj modernih metod za obnovo gostote las. HFE presaditev lasnih mešičkov pogosto imenujemo "nehirurška" ali "brezšivna" (opozoriti je treba, da je poseg še vedno prisoten, toda travma tkiva je zmanjšana). Anno Lyashenko, trihologinja s klinike HFE, smo prosili, naj pove o značilnostih tehnologije.

Prosim, povejte mi, kaj je HFE tehnologija?

Anna Ljašenko (A.L.): Za začetek, da boste razumeli, kaj je na kocki, vam bom povedala nekaj o "klasičnih" možnostih za presaditev las na glavi - takrat bodo razlike jasnejše.

V večini primerov gre za precej travmatičen postopek. Za zbiranje darovalnega materiala je izrezan dolg odsek kože, ki ga razdelimo na cepiče (majhna področja kože s folikli). Nato se na območju presaditve naredijo zareza, kjer se vsadijo dlake. Ta postopek zdaj velja za zastarel. Seveda je mogoče delno obnoviti dlake, vendar je stopnja preživetja foliklov precej nizka. Poleg tega s takšno presaditvijo ni mogoče ohraniti naravnega kota naklona las. Poleg tega na območju darovalca ostane brazgotina, kar tudi negativno vpliva na rezultat..

V sodobnejši različici se za zbiranje cepiv uporablja vrtljiv udarec. Tehnologija velja za bolj nežno, vendar je raven travme še vedno precej visoka, rezultat pa težko rečemo estetski.

HFE presaditev las ne vključuje uporabe skalpelov ali vrtečih se strojev. Pri odstranjevanju in nastavitvi mešičkov se uporabljajo samo mikroinstrumenti evropskega porekla. Njihova debelina ne presega 0,8 mm. Zahvaljujoč temu lahko zdravnik selektivno izloči le zdrave folikularne spojine, ki jih nato presadimo v problematično območje eno za drugo..

Po presaditvi HFE lasišča ne ostanejo nobene brazgotine. Res je, da je na območju darovalca prvih nekaj dni mogoče opaziti znake punkcije, podobne tistim, ki ostanejo po brizgi. Toda zelo hitro zacelijo. Rezultati so tudi različni: naravni kot nagiba las, visoka stopnja preživetja, minimalno obdobje rehabilitacije. Poleg tega postopek traja le nekaj ur. V najtežjih primerih, kot je najtežje izpadanje las na Norwood lestvici, bo presaditev lasišča HFE trajala 8-12 ur.

Zakaj imata tehnologija in klinika isto ime??

A.L.: Tu je vse zelo preprosto. HFE presaditev lasnih foliklov je naša patentirana tehnologija. Nima analogov na ozemlju Ruske federacije, pa tudi v nekdanjih republikah Sovjetske zveze. Ime lahko uporablja le naša Klinika HFE, ki ima pisarne v Rusiji (Moskva) in Grčiji. Mimogrede, kratica HFE pomeni Hair For Ever ("Lasje za vedno").

Ali to pomeni, da imate posebne zahteve glede usposobljenosti svojih specialistov??

A.L.: Zagotovo. Naši trihologi za presaditve so polnopravni člani Mednarodnega društva za rekonstruktivno kirurgijo las (ISHRS) in imajo do 13 let izkušenj na svoji posebnosti.

Za presaditev las se v vaši ambulanti uporablja nekaj posebne opreme?

AL: Da, na začetku pogovora sem ga omenil, zdaj pa vam bom povedal še nekaj več. Instrument za zbiranje las darovalcev je mikrotubula, katere premer lumena je le 0,6–0,8 mm. Zato po odstranitvi mešičkov na koži ni nobenih rezov in posledično niti brazgotin. Uporablja se tudi igličasti instrument z majhnim zarezom. Transplantolog v ta rez vstavi foliklo in ga s hitrim gibom vsadi na potrebno globino in pod želenim kotom..

Mnogi ljudje mislijo, da je presaditev pomembna le, če na glavi skoraj ni dlake. Obstaja nekaj objektivnih razlogov za presaditev?

A.L.: To je velika napaka. Po Norwoodovi lestvici ločimo sedem stopinj plešavosti - od nastanka plešastih obližev v čelnih kotih in do skoraj popolne odsotnosti dlak. Pogosto pacienti, ki so na prvi stopnji, pridejo na "Kliniko KhFE". Objektivni razlog za presaditev, tako kot za estetski postopek, lahko štejemo le željo po videzu privlačne, pravilne nepopolnosti na videz..

Mimogrede, "Clinic CPE" se ne bori samo s težavami androgene alopecije glave, izvajamo tudi presaditev lasnih mešičkov na bradi, obrvi ali intimnem predelu. Številni ljudje morajo skriti brazgotine ali brazgotine - metoda vam omogoča, da se spopadete tudi s to nalogo.

Ali obstajajo kontraindikacije za HFE minimalno invazivno presaditev las?

A.L.: Da, obstaja več patologij, pri katerih presaditev lasnih mešičkov ni mogoče izvesti. Sem spadajo epilepsija in krvne bolezni, povezane s kršitvijo mehanizma koagulacije. Prav tako ne izvajamo presaditve las za otroke, mlajše od 14 let..

Poleg tega obstaja seznam relativnih kontraindikacij. Sem spadajo bolezni, ki po ozdravitvi bolnika ne motijo ​​več presaditve foliklov las. To so na primer različne patologije, ki povečujejo izpadanje las: hipotiroidizem, različne vrste anemije, hormonske motnje. Prav tako je nemogoče opraviti presaditev lasnih mešičkov ob prisotnosti onkoloških bolezni, medtem ko je bolnik prijavljen v ustrezni zdravstveni ustanovi..

Večina ljudi ima idejo, da je presaditev las neznosen boleč postopek. Je tako?

A.L.: Presaditev las HFE se izvaja pod lokalno anestezijo, tako da bolnik med samim postopkom ne čuti nelagodja. Povedala bom več, ko pa učinek zdravil izgine, pacient tudi ne občuti močne bolečine. Ponovna stvar je, da ne uporabljamo skalpela, ne delamo zarezov, ne sečemo živčnih končičev - samo nakit deluje s posebnimi tankimi instrumenti.

Ali so po posegu možni zapleti??

A.L.: Pošteno povedano je vredno povedati, da so možne, če ne upoštevate zdravnikovih priporočil glede nege darovalca in območja presaditve po postopku. Zato vsak zdravnik Klinike KFC posebej osredotoči pacientovo pozornost na to vprašanje - daje jasna navodila in izreče njegove nianse.

Kakšen je rezultat presaditve las na lasišču v vaši kliniki?

AL: Učinek postopka ocenjujemo na več točk. Najprej je odstotek preživetja presajenih las. Tehnologija HFE dosega kazalnik 90–98%. V rezultat smo prepričani in vsakemu pacientu zagotovimo življenjsko garancijo za presaditev las. Naslednje merilo za ocenjevanje je ohranjanje naravnega videza. Kot sem že rekel, lase presadimo pod želenim kotom..

Mimogrede, zahvaljujoč tem dvema komponentama je ohranjena zaupnost postopka: sledovi motenj so skoraj nevidni.

Koliko stane HFE presaditev lasnih mešičkov?

A.L.: Najprej je odvisno od obsega dela, to je števila presaditev. Stroški presaditve ene folikularne enote (FU) s tehnologijo HFE znašajo približno 150–300 rubljev. Z blago stopnjo alopecije bo morda potrebna presaditev 800-1200 FU, v težkih primerih pa je potrebna presaditev več kot 6000 FU.

Mimogrede, na kliniki "KFE Clinic" lahko presaditev lasnih mešičkov poteka z ali brez britja darovalnega območja, to je, da se presadijo dolgi lasje. To vpliva tudi na stroške postopka..

Za storitev presaditve lasnih mešičkov imamo najnižjo ceno - približno 60.000 rubljev. Toda v povprečju so stroški od 180.000 rubljev in več.

Rad pa bi opozoril, da imamo sistem popustov, pogosto pa imamo tudi promocije. Zato je priložnost, da se postopek podamo po nižji ceni, skoraj vedno..

Ali je pomembno, kateri letni čas je treba opraviti presaditev las na glavi??

A.L.: Sezona ne vpliva na uspešnost in rezultate presaditve las na glavi, zato se postopek lahko izvaja kadar koli v letu.

Ali obstaja starostna meja za postopek?

AL: Klinika KFE ne sprejema pacientov, mlajših od 14 let. In zgornja meja ne obstaja: če ni zdravstvenih težav, navedenih zgoraj, lahko presaditev foliklov HFE lasnih foliklov izvedemo tudi v starosti.

Dobro počutje v različnih življenjskih sferah je odvisno od mnogih vidikov, pa tudi od videza, občutka privlačnosti. In presaditev las pomaga ne samo, da si povrnejo debelo pričesko, ampak tudi, da postanejo bolj uspešni, pridobijo samozavest in samozavest..

Dovoljenje za izvajanje medicinske dejavnosti LO-77-01-017926 z dne 19. aprila 2019. izdalo moskovsko mestno ministrstvo za zdravje.

Presaditev lasišča lahko priporočamo v začetni fazi plešavosti, pa tudi za povečanje gostote obstoječih las.

Bolniki iz drugih regij lahko prejmejo dodatne bonuse: nadomestilo za stroške vstopnic, nastanitve itd..

V nekaterih klinikah presaditev lasišča traja največ 8-12 ur, tudi na najvišji stopnji plešavosti. Obdobje okrevanja po postopku običajno traja le nekaj dni.

Posvetovanje s trihologom je način, kako ugotoviti stopnjo alopecije, možne možnosti zdravljenja in tudi ugotoviti stroške storitev obnavljanja las..

Preživetje las po presaditvi lasnih mešičkov v nekaterih klinikah lahko doseže 90–98%.

Sodobne klinike ponujajo presaditev lasnih mešičkov ne samo na predelu glave, temveč tudi na področju brade, obrvi, brkov, stranskih opeklin.

Stroški storitev obdelave in obnavljanja las se določijo individualno in so v veliki meri odvisni od obsega dela.

6-in 12-mesečni obrestni obrok za presaditev las.

Preden se odločite za postopek presaditve las, morate ugotoviti vzrok alopecije in se prepričati, da je izpadanje las nepovratno. Prav tako se morate posvetovati z zdravnikom: presaditev ima številne absolutne in relativne kontraindikacije.

Osnovne informacije o hirurški tehniki presaditve las hfe: indikacije za uporabo, prednosti metode, pa tudi klinike in stroški postopka

Nihče ni zavarovan pred plešavostjo.

Zato s hudim izpadanjem las mnogi iščejo metode, ki vam bodo omogočile, da si povrnete debele in razkošne lase..

Najučinkovitejša metoda obnove las je ena od vrst presaditve las - HFE.

Metoda se nanaša na nežno podaljševanje las, zahvaljujoč katere se vsadljeni lasje ne razlikujejo od naravnih.

Hfe metoda presaditve las: značilnosti

HFE presaditev las je minimalno invazivna presaditev las, pri kateri pod lokalno anestezijo kirurg s posebnim udarom izbere zdrave posamezne folikle..

Tako imenovane cepiče, ki jih zdravnik ročno odstrani, takoj presadimo s posebnim implantatorjem Choi, ki ima mikroneogle.

S pomočjo uporabljene opreme je mogoče po potrebi prilagoditi kot potopitve folikla v lasišče in s tem ustvariti potreben kot nagiba vsadljenih dlak.

Zahvaljujoč temu lahko dosežete največjo gostoto, lasje po operaciji pa bodo videti naravni. To je edinstvena tehnologija, ki velja za učinkovitejšo v boju proti izpadanju las..

Po odstranitvi dlačic ostanejo majhne rane, ki se hitro naravno zacelijo. Metoda hfe je presaditev las brez operacije, je brezhibna tehnologija. Dobesedni prevod te metode je "Lasje za vedno". In to pomeni, da po postopku debelina las ostane dlje časa brez nevarnosti izgube ali ponovitve plešavosti..

prednosti

 1. Omogoča vam presaditev celo na prizadeta in poškodovana območja, kjer obstajajo brazgotine in brazgotinske tvorbe.
 2. Presajeni lasje se ne razlikujejo od naravnih.
 3. Z ročno metodo se ohrani kot naklona in naravna gostota.
 4. Uporaba inovativnih orodij vam omogoča, da dosežete visoko učinkovitost in učinkovitost v boju proti izpadanju las.
 5. Visoka stopnja preživetja presajenih dlak.
 6. Postopek je praktično neboleč in se izvaja pod lokalno anestezijo.
 7. Po operaciji ni nobenih zarez ali punkcij na lasišču.
 8. Uporaba instrumentov za enkratno uporabo.
 9. Sposobnost presaditve bolnikov od 14. leta dalje.
 10. Okrevanje se zgodi v nekaj dneh.

Indikacije za dirigiranje

Ta postopek se lahko uporablja za vse vrste plešavosti..

 1. Z močno izgubo.
 2. V prisotnosti žarišč plešastih obližev.
 3. Če je treba popraviti gostoto las ne samo na glavi, temveč tudi na obrvi, bradi, brkih.
 4. Če je treba uporabiti presaditev las, da prikrijete brazgotine, opekline in brazgotine na glavi.
 5. Postopek je primeren za izpadanje las pri moških in ženskah katere koli starosti, pa tudi pri mladostnikih od 14. leta starosti.
 6. Izvedite postopek za androgeno vrsto plešavosti.

Priprava na postopek

Pred začetkom operacije mora bolnik izvesti posebne pripravljalne ukrepe:

 1. Vzemite krvni test.
 2. Naredite fluorografski pregled.
 3. Če imate androgeno alopecijo, se morate posvetovati s svojim zdravnikom in opraviti predhodni postopek zdravljenja alopecije, da upočasnite postopno izpadanje las.
 4. Za kožne bolezni glave se lotite specialističnega priporočila.
 5. 14 dni pred presaditvijo ne jemljite redčil krvi ali zdravil, predpisanih za izpadanje las.
 6. Teden dni pred presaditvijo je prepovedano kaditi in piti alkohol.
 7. Dan pred operacijo lase odrežite na 1-2 mm.
 8. Poiščite pregled glave pri specialistu.
 9. Posvetujte se s kirurgom, ki bo določil stanje lasnih mešičkov, določil mesta presaditve in moduliral mesta presaditve las..

Kako je?

Zdravnik pregleda stanje lasišča in las.

Predstavlja območja plešavosti in odstranjevanje dlak.

Lasje bodo obrezani na zahtevano dolžino, da bo mogoče presaditveni material identificirati bolj učinkovito in kakovostno.

Nato kirurg začne presaditi.

S pomočjo mikropotičja kirurg odstrani potreben material iz lasišča.

Da bi to naredili, z rotacijsko-translacijskimi gibi vstavi instrument v želeno območje lasišča in previdno odstrani izbrane lasne mešičke.

Vsak takšen sveženj foliklov zdravnik postavi v poseben implantator, s pomočjo katerega implantacija poteka na predvidenem območju. Namestitev las se izvede do globine, ki jo strogo navede zdravnik, kar je enako velikosti lasnega mešička. Tako se bodo dlake hitro ukoreninile in zagotovile dobro in kakovostno preživetje..

Priporočila po operaciji

Proces presaditve po presaditvi je aktiven v prvih 2 tednih. Zato je nezaželeno vpletati bremena, da se ne bi znojili. Znoj lahko pride v rane na glavi in ​​povzroči neprijeten pekoč občutek. Mikro punkcije se zacelijo v 3-5 dneh.

Ne smete si umivati ​​las in se dva tedna po presaditvi tuširati. Prepovedano je obiskovati savno in bazen.

Po posegu zdravnik predpiše posebne šampone, serume, balzame, losjone, ki jih je treba uporabiti na priporočilo specialista.

V prehrano je treba vnesti več beljakovinske hrane.

Lasje bodo dobili svoj naravni videz v 6 mesecih. 100% rezultat po posegu je mogoče videti čez eno leto. Stopnja preživetja presajenih foliklov je do 97%.

Kje in kakšni so stroški?

Postopek izvajamo v lepotnih centrih, specializiranih ambulantah za presaditev las hfe.

V klinikah obstajajo posebne sobe, kjer se presaditev las izvaja s to metodo..

Pri vsakem postopku sodelujejo 4 specialisti in zdravstveno osebje, ki so neposredno vključeni v operacijo.

Stroški metode HFE so odvisni od območja izgube las.

Postopek traja precej dolgo in zahteva visoke kvalifikacije. To je posledica dejstva, da ima življenjska doba lasnih mešičkov zunaj kože kratko življenjsko dobo. Zato je zelo pomembno čim bolj skrajšati čas njihove priprave in presaditve..

Kontraindikacije

Metoda presaditve je kontraindicirana:

 1. Z alopecijo areata, če ni nobenega zagotovila, da dlake na območju lupljenja v prihodnosti ne bodo odpadle. Ali potrebujem presaditev za takšne vrste alopecije, kot so: telogen, totalna, difuzna, ščitnična, preberite na naši spletni strani.
 2. Če vzrok za izpadanje las ni ugotovljen.
 3. Če ni zdravih lasnih mešičkov za presaditev.
 4. Če plešavost močno napreduje.
 5. Pri vnetnih boleznih lasišča.
 6. Z diabetesom mellitusom in kroničnimi boleznimi v akutni fazi.
 7. Z onkologijo.
 8. Za duševne motnje. O psihosomatiki in izpadanju las preberite tukaj. Na naši spletni strani so tudi koristne informacije o razmerju med stresom in plešavostjo..

Vsaditev las po metodi HFE je inovativna tehnologija, ki daje 97-odstotno zagotovilo, da bodo pacientovi lasje debeli in razkošni. Presaditev vam omogoča doseganje največje naravnosti in naravnosti presajenih las.

Koristni video

Kako poteka postopek presaditve las hfe, boste izvedeli v naslednjem videoposnetku:

HFE klinika - pregledi, prednosti, slabosti presaditve las HFE

Clinic HFE (Clinic HFE) je ultramoderni medicinski center za trihologijo. Samo v naši ambulanti se izvajajo postopki obnavljanja las in presaditve, ki se izvajajo s tehnologijo, ki nima analogij na svetu. Uporabljena nehirurška (brezšivna) tehnika (HFE) omogoča, da z uporabo mikro-instrumentov evropske izdelave, ročno, popolnoma brez nelagodja in bolečin, izvede postopek presaditve lasnih mešičkov tako na glavi kot na obrazu, na mestih neestetskih brazgotin ali brazgotin. Morda tako za podaljševanje las kot za obnovo las. Postopek celjenja traja 3 dni, po katerem se lahko vrnete v svoj običajni način življenja in počakate, da se lasje začnejo aktivno rasti in sčasoma pridobijo naravno gostoto in naravni kot naklona presajenih las, ki jih zagotavlja klinika, pa tudi naravni videz glave.

Nehajte se razburjati, če so vaši lasje postali manj pogosti ali se pričeska ne ujema z vašo željo - pridite k nam, pomagali bomo!

Z našo pomočjo je več sto moških in žensk povrnilo izgubljene lase, povečalo samozavest, se znebilo kompleksov in spet živi polno življenje. Učinkovitost presaditve je 90 - 98%. Življenjska garancija rezil CFE za rezultat.

Spodaj so pregledi klinike CFE in presaditve las HFE.

Pustite svoj pregled Prekliči odgovor

23 pregledi

Lahko priporočam.

V stresnem trenutku so moji lasje začeli močno izpadati. Potem je bilo vse rešeno, a težava z lasmi je ostala. Nisem okleval in se obrnil na kliniko Hair For Ever. Nato sem v njej opravila presaditev las. Poleg tega je zdravnik dal veliko koristnih priporočil, kako ne samo skrbeti za "nove" lase, ampak tudi, kako ohraniti obstoječe. Postopek presaditve mi je omogočil, da si obnovim lase, pa tudi povrnem samozavest. Resnično upam, da me ta nočna mora ne bo več prehitela. Hvala zdravnikom in specialistom klinike. Lahko priporočam.

hvaležni zdravnikom klinike.

Za odličen rezultat se želim zahvaliti glavnemu zdravniku klinike Ljašenko Ani Yurievni ter Kalinini Olgi Aleksandrovni, ki so mi dobesedno vrnili lepoto in samozavest. Skoraj dve leti sta minili in še vedno sem v prijetnem šoku, ko se zagledam v ogledalo. Lase sem izgubila deloma zaradi poškodbe, deloma zaradi stresa in, odkrito povedano, nisem mislila, da jih bom mogla obnoviti. Bil sem kompleksen, nervozen, jezen, zdaj pa je vse v redu in neskončno sem hvaležen zdravnikom klinike. Najboljši ste!

Zelo sem zadovoljen.

Na splošno sem šel na kliniko HFE z željo, da se znebim plešastega madeža na kroni, a na koncu sem se, zahvaljujoč izkušnjam zdravnika, uspel znebiti tudi brazgotine blizu templja. Presaditev las na predel stranske opekline je omogočila popolno zapiranje brazgotine in na splošno sem celo začela videti nekako pogumno. Mimogrede, sprejetje metode je res dobro. Tudi na kroni ni plešastih madežev. Na splošno sem zelo zadovoljen.

Evropska raven

Čista in udobna ambulanta. Začuti se evropska raven. Na HFE so mi obnovili konturo obrvi, opravila sem tudi presaditev, da sem dodala debelino. Moja pričakovanja glede postopka so bila v celoti izpolnjena. Obrvi so postale opazno gostejše in končno sem začela opazovati popolno simetrijo.

Učinkovit postopek

Všeč mi je bila klinika. Pravi strokovnjaki za svoje delo na terenu. Presaditev las mi je pomagala dobiti normalno, debelo brado. Za ceno se je izkazalo poceni, učinkovitost postopka pa je na višini.

Hitro, neboleče in učinkovito!

Rad bi se zahvalil celotni ambulanti in zlasti specialistu Schneider Oksani Nikolajevni. Zelo dober zdravnik. Zaradi poškodbe so mi manjkale dlake na več predelih glave, nastale so tudi ogromne brazgotine. Oksana je postopek opravila hitro in neboleče. Glavna stvar je, da ko se lasje razvejejo, brazgotine sploh niso opazne. Posledično sta bili ubiti dve ptici z enim kamnom. Zelo sem vesel in hvaležen! Želim uspeh, blaginjo in več zadovoljnih strank na kliniki!

Priporočamo

V resnici klinika HFE uporablja edinstveno tehnologijo. Presaditev las je trajala skoraj 6 ur. Zdaj je skrbi in strahov konec. Z nestrpnostjo sem opazoval potem rast las, sicer sem imel tako redke lase v parietalni in čelni coni, da je bilo videti celo lasišče. Zahvaljujoč strokovnemu pristopu specialistov je bil ta problem rešen. Priporočamo.

Hvala strokovnjakom iz HFE.

Hvala kliniki HFE, da je končno imela polno brado in brke. Res neverjeten občutek. Še posebej, če upoštevate, da pred 30. letom tam še ni bilo veliko las. Če sem iskren, je video o bradi Sergeja Romanoviča spodbudil presaditev. Zdaj se počutim kot polnopravni človek. Hvala strokovnjakom iz HFE.

Z rezultatom sem popolnoma zadovoljen

Skupaj sem dvakrat poklical Hair For Ever. Prvič je bilo to sredi lanskega leta. Potem so mi na glavi presadili lase. Kot se je izkazalo, moji lastni lasje na hrbtu (območje darovalcev) niso bili dovolj za tako velik volumen, kot sem ga potreboval (5500). Razburjalo me je. Zato smo presadili dovolj, da poravnamo splošni pogled na hrbet in vrh glave. Mikropigmentacija mi je pomagala izboljšati stanje, kar sem tudi storil v isti ambulanti. Zdaj sem popolnoma zadovoljen z rezultatom. Na glavi ni vrzeli. Priporočamo.

POZOR! SCAM IN SCAM!
Podjetje INTEC INN 7721782188 in ZELENJAVNI ODLOČNIK vodja Marčenko Pavel Vladimirovič - prevaranti!

NIKOLI se ne obrnite na to podjetje!
- To podjetje ne odgovarja za svoje obveznosti!

Med organizacijo „dobaviteljem“ naftnih derivatov LLC INTEC INN 7721782188, kjer je direktor zgoraj navedeni
tovariš,
in naša družba je sklenila
pogodba o dobavi goriv in maziv.
Pogodba je predvidevala predplačilo.

Po prenosu sredstev dobavitelju - brez kurilnega olja, brez povračila in
posledično dolgujemo 46 milijonov rubljev.

To je brezobzirno podjetje,
upajmo, da bodo kmalu razkrite vse njihove mahinacije in oni
bo trpel najstrožjo kazen!!

POZOR! GOVORNICE! LLC INTEC INN 7721782188 in vodja Marčenko Pavel Vladimirovič
- prevaranti!

Z rezultatom sem zadovoljen

Najbolj izkušen triholog O.N. Schneider ukvarjal s svojim problemom plešavosti. Zahvaljujoč njenim večurnim naporom je moja glava zdaj postopoma zaraščena z lasmi. Presaditev mi je kljub skrbi dobro uspela. Hkrati nisem opazil nobene bolečine ali nelagodja, zdaj obstaja le pekoča želja, da lasje čim prej zrastejo.

Presaditev je bila uspešna

Oznake opeklin na glavi so na tem mestu skrili podaljški las. Rad bi se zahvalil zdravnikom klinike CFE, ki so mi na tem mestu lahko prihranili samozavest in si obnovili lase..

Pred prvo presaditvijo na CPE sem bil skoraj v zadnji fazi, skoraj popolna alopecija. Ampak zahvaljujoč odgovornemu in strokovnemu delu specialistov klinike imam spet priložnost iti k frizerju, si opraviti lase in tudi živeti polno življenje brez nenehnega zasmehovanja s strani kolegov, čeprav užitek ni poceni, glede na to, da sem moral presaditev opraviti v 3 fazah, zdaj pa Imam lase.

Želim deliti svoje izkušnje z zmanjševanjem las. Na operacijo sem prišel iz regije. Super je, da presaditev sama po sebi ni travmatična in po njej ni treba ležati. Takoj po prenosu sem se odpeljal domov v avtu. Klinika ima dobro vzdušje, čisto, vsi strokovnjaki so profesionalci. Že jasno je postalo jasno, da so se lasje na sprednjem delu glave ukoreninili in zrasli, to ugaja

Brazgotina na levi obrvi ni več posebej vpadljiva, toda dejstvo, da imam od obrvi le 2 cm, izgleda komično. Na internetu sem prebral, da ga je mogoče popraviti s presaditvijo. HFE je uspešno zaključil podaljšek manjkajočega dela obrvi. Zdaj je moj kompleks izginil, moja samozavest pa se je povečala. Kot obrv, ampak kako je bilo vse odvisno od tega. Moj obraz je končno dobil videz, ki sem ga želel. Z rezultatom sem zadovoljen.

Hvala specialistom klinike

Moji lasje niso bili nikoli zelo gosti, toda do 50. leta so se začeli redčiti še bolj. Hvaljene maske minoksidil niso pomagale. Po posvetovanju s pozitivnimi povratnimi informacijami njihovih pacientov sem se prijavila na posvet na kliniki CPE. Med posvetovanjem je bilo v zvezi s prihajajočim postopkom vse jasno, nisem se mi zdelo nič groznega, še posebej, ker so dali garancijo za rezultat. Mimogrede, rezultat me je že po 4 mesecih navdušil. Skoraj vse čebulice so se ukoreninile, začele so rasti in to je dobro vplivalo na videz in samozavest. Zahvaljujem se specialistom klinike za njihovo potrebno delo.

Transplantacijsko operacijo je opravila Olga Aleksandrovna Kalinina. Malo sem se napenjala, ko sem prišla do nje - osramočena zaradi mladosti. A vse je naredila zelo previdno in lepo, rezultat postopka ugaja, plešastega mesta ni, krona je vsa v laseh! Svetujem kliniki in zdravniku.

Naredili so mikropigmentacijo kože na moji glavi - sicer je bila zaradi majhne količine las že poudarjena. Enostaven in učinkovit postopek, minimalne bolečine. Rezultat je odličen, občutek je, kot da ga ne boli, postal je 1000% bolj samozavesten!

Operacija zame ni prva. S to težavo se borim že več let. Pred približno tremi leti sem imel v Turčiji presaditev - izkazalo se je slabo, lasje se mi res niso ukoreninili, bolela me je tudi glava. Na presajenem območju je brazgotina. Dolgo nisem želel tvegati, vendar me je metoda brezšivnega presaditve las premagala. Zdaj sem zelo zadovoljen, ko sem se odločil. Med prednostmi klinike HFE lahko navedem: prijetno osebje; pomanjkanje bolečine; stopnja okrevanja je hitro minila (po 5 dneh so sledi presaditve izginile). Po 9 mesecih pišem pregled. Z rezultatom sem zadovoljen, priporočam kliniko.

Za HFE tehniko sem se naučil od prijatelja. Pred približno petimi leti je v Izraelu opravil presaditev las in ni bil prav vesel. Boli, drago je, ni estetsko prijetno. Zato me je začel odvračati od potovanja v tujino. Kot rezultat tega sem našel kliniko v Rusiji, kjer so me najprej kakovostno posvetovali, nato pa opravili operacijo in zadovoljen sem, vidim, kako moji plešasti obliži začenjajo rasti.

Plešasti moški so norma, toda plešasta ženska je nočna mora in skoraj sem postala takšna. Z veliko hvaležnosti se spominjam zdravnikov s te klinike, čeprav ne naenkrat, vendar so mi kljub temu lahko vrnili lase. Presaditev je bila iz finančnih razlogov opravljena v dveh fazah. Minilo je leto dni, odkar sem se znebil svojega kompleksa. Ja, užitek ni poceni, a učinkovit..

Plešasti madež na moji bradi je vsak dan spominjal na nesrečo in moj videz od tega ni bil led. Stik s kliniko za CPE me je rešil tako pred plešastimi kot tudi moralnimi nelagodji, ki jih je povzročil. Ja, še nikoli nisem srečal takšnih prvovrstnih specialcev. Jasno poznajo svoje poslovanje. Postopek je bil praktično neboleč in je trajal 3,5 ure. Po skoraj mesecu dni se je začela pojavljati vegetacija. Trenutno imam polno brado in v njej ni nobenih vrzeli.

Začeli so se pojavljati plešasti obliži. Ni se hitela v paniko, a tudi časa ni zapravila. Zahvaljujoč strokovnjakom s te klinike so mi napako las odpravili v 1 seji. Donatorska presaditev las je bila uspešna in popolnoma neboleča.