Kaj ne morete oprati avtomobila: glavne napake voznikov

Sredstva za čiščenje doma so cenejša od izdelkov za čiščenje avtomobilov. Ali je tekočina primerna za pomivanje posode v avtomobilu??

Katera domača sredstva lahko uporabite za pranje avtomobila in doseganje dobrih rezultatov, ne da bi pri tem škodovali lakirnici? Včasih ideja o pranju avtomobila pride na misel spontano, in iz nekega razloga je to še posebej pomembno v trenutku, ko ste v državi ali daleč zunaj mesta - do avtopralnic ne morete.

foto: Auto Swiat

V takšnih razmerah lahko avtomobil seveda operete sami, a tu je težava: kot vedno ni na voljo profesionalne avtokemije in preprosto nalivanje vode po blatu verjetno ne bo pomagalo očistiti telesa trdovratne cestne umazanije. Morda bodo orodja, ki so na voljo v katerem koli domu, lahko.?

Kaj pa, če namesto avtomobilskega šampona uporabljate navaden šampon za lase ali detergent za pomivanje posode ali morda redno tekoče milo? Katere možnosti hipotetične domače kemije je najbolje preprečiti in zakaj?

Da, domača zdravila so ponavadi cenejša od profesionalnih avtomobilskih kemikalij. Toda podobno pa ne pomeni isto! Vedite, da lahko resnično naredite veliko škode pri lakiranju avtomobila z uporabo "kar vam je prišlo na roke"..

Težave najbolj priljubljenih domačih sredstev za pranje avtomobilov

Tekočine za pomivanje posode: Te pene so všeč šamponom za avtomobile in se zelo dobro obnesejo z mastno umazanijo. Na žalost je čistilni učinek ponavadi razočaral: ta kuhinjska topila se ne morejo spoprijeti z bitumenskimi madeži in drugo zapleteno čisto cestno umazanijo, ki je ostala na laku..

Pozor! Nekatere tekočine lahko vsebujejo nečistoče v kisu, ki pospešujejo korozijo.

Tekočine za čiščenje tal in ploščic: Čeprav sredstva za čiščenje rok ne smejo biti kemično agresivna, so druga čistila za gospodinjstvo lahko bolj nevarna za barvanje. Pogosto vsebujejo močne kisline, ki korodirajo kovinske elemente. Izdelki, ki vsebujejo belilo, bodo razbarvali tudi lak in plastiko.

Čistilni losjoni: Abrazivni delci, ki jih najdemo v čistilih za kopalnice, so veliko ostrejši in bolj grobi kot tisti v avtomobilskih lakih za karoserijo. Uporaba na avtomobilu lahko poškoduje barvo in plastiko.

Gobice za pomivanje posode: tudi drugi element, ki na prvi pogled izgleda neškodljiv, vendar lahko resno poškoduje lak!

Prvič, te gobice so običajno narejene iz izjemno grobega materiala, in drugič, njihove majhne pore se hitro napolnijo z umazanijo in v prihodnosti bodo samo opraskale karoserijo in ne bodo čistile avtomobila..

foto: Auto Swiat

Sredstva za čiščenje doma so cenejša od profesionalnih avtomobilskih čistil.

Pozor! Žarometi v novejših avtomobilih so narejeni iz makrolona, ​​plastike, ki morda ne bo preživela stika z grobo čistilnimi sredstvi.!

Ne uporabljajte za pranje karoserije avtomobila!

Agresivne izdelke za kuhinjo in kopalnico (losjoni, sredstvo za odstranjevanje prahu, belilo) je strogo prepovedano uporabljati za pranje karoserije. Še več, poleg avtomobila jih ne bi smeli hraniti, saj je ena sama kapljica dovolj, da uniči lak ali barvo. Če se sredstvo razlije po telesu, hitro odstranite ostanke in sperite z več in več vode.

foto: Auto Swiat

Izdelki za nego avtomobila so ponavadi bolj občutljivi od gospodinjskih kemikalij.

Kot je navedeno zgoraj, ne uporabljajte čistilnih blazinic. Priporočamo tudi, da bodite previdni pri umivalnikih. Prav tako kot gobice lahko povzročijo hudo škodo na telesni oblogi..

Lahko se uporablja, vendar previdno!

Od gospodinjskih čistilnih sredstev v avtomobilu lahko brez mila uporabljate milo (vendar z nevtralno stopnjo kislosti), šampone za lase (podobno - pomembna je nizka raven ph).

Uporabite lahko tudi (vendar previdno): čistila za okna (dokler ne vsebujejo kisa), sredstva za odstranjevanje madežev za oblazinjenje, robčke in celo nekaj gospodinjskih detergentov (vendar ne lakov!).

Obenem ne bo odveč preveriti, ali izdelek škodi lakom in barvam, ali na njih pušča sledi, jih ne uniči in podobno. Če želite to narediti, najprej preizkusite "kolektivno" zdravilo na majhnem, neopaznem območju. Če se v pol ure ne pojavijo motnosti in druge pomanjkljivosti, lahko poskusite z njim oprati avto..

Za nekatere aplikacije je primerna tudi tekočina za pranje rok (sredstva za čiščenje rok na alkoholu ali drugi izdelki na osnovi alkohola, vključno s čistim alkoholom). Uporabni so na primer za čiščenje plošč ali plastike, onesnažene z maščobo, bitumnom in drugimi težjimi kontaminanti..

Za tkanine je bolje izbrati mehke tkanine, ki ne puščajo vlaken, po možnosti iz mikrovlaken.

Nič ne nadomesti avtomobilskega šampona

Toda vsi omenjeni pralni izdelki niso samo hipotetično ali očitno nevarni, temveč tudi neučinkoviti v primerjavi s profesionalnimi izdelki za nego avtomobilov. Zato se njihova uporaba bodisi sploh ne spodbuja, bodisi jih je mogoče uporabljati, vendar ne stalno - niso učinkoviti in so le kratkotrajna nadomestitev v primeru, da ni drugih možnosti.

foto: Auto Swiat

Včasih ideja o pranju avtomobila pride na misel spontano, vendar potrebnih avto kemikalij ni na dosegu roke!

Če živite zunaj mesta in avtomobil pogosto operete sami, vam svetujemo, da kupite običajen šampon za avto in ga operete z običajnimi kemikalijami za avtomobile. Tako bo lakiranje ostalo, rezultat pa bo hiter in kakovosten.!

foto: Auto Swiat

V vsakem domu najdete šampon za lase, tekočino za pomivanje posode in prto... Ali jih je vredno uporabiti??

DIY avto šampon brez škodljivih snovi

Vsak lastnik avtomobila uporablja različne izdelke za nego avtomobila. Med številnimi vrstami je najpogostejši šampon za avtomobile. Kakovostna možnost vam omogoča, da avtomobilu daste lep videz, ga očistite pred umazanijo in prahom. Danes bomo razmislili, kako ustvariti avtomobilski šampon naredi sam, v katerem ne bo škodljivih snovi in ​​kemikalij.

Zdravljenje z avtomobilom v kozmetičnem smislu je precej odgovoren postopek, ki zahteva določeno znanje in spretnosti. Raziščete, kateri šampon za brezkontaktno pranje je bolj donosno kupiti? Seveda si lastniki avtomobilov želijo, da je njihov avto v urejenem stanju, vendar hkrati ne trpi negativnih učinkov kemikalij, ki uničujejo barvo.

Značilnosti avtomobilskih šamponov

Uporaba nekvalitetnih avtomobilskih šamponov lahko privede do takšnih negativnih posledic, kot so:

 • Moten premaz telesa in stekla.
 • Ostanki umazanije in maščob.
 • Ločitve in črte.


Nepravilno izbrana kozmetika lahko poškoduje karoserijo. Mnogi ljubitelji avtomobilov raje izdelujejo svoje avtomobilske šampone. Če pa želite našteti primere različnih receptov, morate poznati lastnosti avtomobilskih pralnic..

Tehnologija avtopralnic

Danes obstajata dve možnosti za normalen videz vašega železnega konja:

Posebni avtomobilski šampon

 • Prijavite se na storitve avtopralnic.
 • Uporabljajte detergente in sami umijte avto.

Vsekakor je potrebna in nepogrešljiva profesionalna brezkontaktna avtopralnica. To je posledica naslednjih dejavnikov:

 • Na voljo je velika količina pene.
 • Z lahkoto izperete umazanijo, olja in druge onesnaževalce, s katerimi avtomobilski šampon ne more obvladati.

Upoštevajte, da obstaja več možnosti za pranje: ročna ali brezkontaktna avtopralnica.

Prednosti profesionalne avtomobilske kozmetike

Uporaba profesionalne kozmetike z blagovno znamko ima več prednosti. Njihov recept, lastnosti, pena in konsistenca so med seboj idealno kombinirani in omogočajo:

 • Zagotovite najkvalitetnejše čiščenje žarometov karoserije, stekla ali avtomobila.
 • Povzroča minimalno škodo na karoseriji in vseh kovinskih ali plastičnih delih.

Sorte avtomobilskih šamponov

Vsi avtomobilski šamponi so razdeljeni na naslednje vrste:

 • Za kontaktno pranje, ki se uporablja za pranje z krpo.
 • Brezkontaktno. Zasnovan za pranje pod visokim pritiskom.

Na avtomobilskem trgu obstajajo različni nastavki, ki so namenjeni predvsem brezkontaktnemu pranju. Njihova zasnova, oblika in količina prispevajo k nastanku intenzivne pene.

Po receptu in doslednosti so avtomobilski šamponi:

 • Prašek, ki ga je treba raztopiti v vodi, dokler se ne pojavi pena.
 • Paste, ki se nanesejo na površino ali se raztopijo v majhni količini vode.
 • Tekočina.

Nežna možnost - naredite si sam avtomobilski šampon

Če vam nakup šampona v avtomobilski trgovini iz nekega razloga ne ustreza, potem se lahko naučite, kako ga narediti sami. Če želite to narediti, sploh ne boste potrebovali ničesar: steklenica kakovostnega šampona, kjer je navedena njegova sestava. Recept je preprost in preprost. Za ustvarjanje kozmetike naredimo naslednje korake:

 1. Iz sestave izključimo vse kemične sestavine, ki niso vedno na voljo v trgovinah.
 2. Naredimo seznam elementov, ki so najbolj dostopni.
 3. Iskanje najpogostejšega šampona za lase.
 4. Dodamo potrebne elemente in dobimo avtomobilski šampon za brezkontaktno pranje.

Ta preprosta metoda je najbolj varna in poceni v primerjavi z nakupom že pripravljene mešanice. Avto-kemija se sam opravi v hipu, vendar se kljub temu izkaže, da je pena dobra.

Oglejmo si detergent, ki ga lahko naredite sami iz improviziranih sestavin. Vsebuje snovi iz ene od naslednjih kategorij:

 • Naravna osnova: živalsko ali ribje olje, rastlinsko olje, vosek.
 • Sintetični materiali: propilen, parafini, etilen.
 • Snovi, ki zmanjšujejo trdoto vode in povečajo tekočnost detergenta.
 • Formers, zahvaljujoč kateri pena izboljša kakovost pranja in poveča hitrost odstranjevanja umazanije.
 • Različni antikorozijski dodatki, ki jih vsebuje pena.

Poleg tega, da bo vaš avtomobilski šampon čim bolj podoben industrijskemu šamponu, ki je predstavljen v trgovinah, mu lahko dodate malo sestavnih delov za poliranje ali deodorant..

Deleže komponent vsak lastnik avtomobila izbere neodvisno, s poskusom in napakami. Po mešanju sestave dobimo visokokakovosten avtomobilski šampon, ki ga lahko uporabimo za kontaktno ali brezkontaktno pranje. V prvem primeru se raztopina s čopičem nanese na onesnažene površine, v drugem pa se napolni v generator pene, nakar se pojavi pena (generator pene lahko izdelamo ročno)

Kako pravilno uporabljati domače kemikalije za avtomobile

Ni koristne razlike med domačimi in domačimi kemikalijami. Šampon brez dotika, ki ga pripravite sami, je treba le razredčiti v vodi. Nato izvedemo naslednje preproste korake:

 1. Šampon z vodo nanesite na karoserijo avtomobila z umivalnikom, pri tem pa ne drgnite preveč.
 2. Počakajte nekaj minut, da šampon odstrani prah.
 3. Spet šampon speremo s čopičem, šele zdaj skupaj z umazanijo.

Avto lahko tudi polirate, vendar največ enkrat na leto. To je nekoliko težje in odgovorno, zato je bolje kupiti kakovostno kozmetiko. Po umivanju šampona je dovolj, da površino obrišete z krpo, s katero se boste znebili neželenih sledi na telesu.

Koristni nasveti

Po izdelavi šampona z lastnimi rokami lahko takoj začnete s pranjem. Glede na konsistenco ga je treba razredčiti z vodo. Bolje je dodati manj avtomobilskega šampona, saj lahko visoka koncentracija poškoduje zaključek.

Razredčen izdelek nežno nanesite, ga pretresite, preden se pojavi pena. Po pranju obvezno uporabite posebne prtičke ali suho mehko krpo.

Ne dovolite, da se voda izsuši, ker lahko to povzroči več vod. Ne pretiravajte s kemikalijami, ki vsebujejo vosek. Dobesedno se bo v nekaj dneh od take obdelave telo pokrijelo v prahu, oprati pa ga bo mogoče le v specializirani avtopralnici.

Ignoriranje teh nasvetov lahko privede do uničenja površin, pa tudi do negativnih stranskih učinkov. Brezkontaktne kemikalije so najboljši način čiščenja vašega avtomobila in ga ohranite sijočega, brez kakršnih koli črt in sledi.

Dobro opravljeno, govoril je zelo profesionalno in razumljivo in naredil je odlično.

DIY avtomobilski šampon

Vsebina

Vrste in značilnosti skladov

Preprosta možnost za nežen šampon

Recepti za avtomobilske šampone

Kako pravilno uporabljati avtokemijo

Priporočila

Pogosto lastniki avtomobilov, ki želijo prihraniti denar pri storitvah avtopralnic, raje operejo avtomobile sami, medtem ko avtomobilski šampon izdelujejo z lastnimi rokami. Izdelati svoj detergent ni težko, vendar si morate zapomniti, da napačna sestava lahko pokvari prevleko avtomobila.

Če se odločite zmanjšati stroške pranja železnega konja in to storite sami, preden začnete z izdelavo detergenta, preberite recept in kupite kakovostne sestavine. Sestava šampona mora biti profesionalna, ker:

 • čistilna raztopina naj tvori veliko aktivne pene;
 • sperite ne samo umazanijo in prah, temveč tudi bitumenske madeže, saje, bencin, olje;
 • šampon mora biti za ročno in brezkontaktno pranje in biti v različnih posodah (pločevinkah, pločevinkah).

Nekateri vozniki za pranje avtomobilov uporabljajo običajne šampone ali detergent za pomivanje posode. Se spopadajo s prahom in umazanijo, vendar olje in saje ostanejo na površini tudi po pranju. Včasih lastniki vozil ne posegajo po receptu, ki je potreben za pripravo raztopine, nato pa agresivne kemikalije pokvarijo lak na površini karoserije, kar povzroči znatne stroške obnove.

Da bi bilo vozilo videti negovano, laki sijoč in optika v popolnem stanju, morate uporabiti samo kakovostne detergente, posebej zasnovane za pranje avtomobilov. To bo povečalo privlačnost in zmanjšalo število nesreč. Avto šampon je eden glavnih sestavnih delov za nego avtomobila..

Vrste in značilnosti skladov

Obstaja veliko vrst šamponov za avtomobile. Razlikujejo se po konsistenci, agresivnosti, aditivih itd..

Obstajajo naslednje vrste:

 1. Za kontaktno pranje. Ti šamponi so namenjeni umivanju rok s krpo ali gobico.
 2. Brezkontaktno pranje. Metoda vključuje uporabo vode, dobavljene pod tlakom.

GRASS pena za brezkontaktno avtopralnico

Danes avtomobilski trg ponuja izdelke, namenjene predvsem drugi vrsti. Zanje je značilno, da tvorijo veliko količino pene, ki deluje na prah in umazanijo, tako da jo odstrani s površine.

Skladnosti se skladno delijo na naslednje vrste:

 • v obliki praška, ki se raztopi v vodi, hkrati pa tvori peno;
 • lepljiv, drgnjenje po površini avtomobila, dokler se ne pojavi penasta plast;
 • tekočino, ki jo vlijemo v posebno opremo in takoj pokrijemo karoserijo s peno.

V zadnjem času so avtomobilskim šamponom začeli dodajati različne izdelke, ki telesu zagotavljajo lahek lak ali tvorijo tanek film voska..

Preprosta možnost za nežen šampon

Kako narediti lasten avtomobilski šampon? Če želite narediti domačo raztopino detergenta za pranje, boste potrebovali posodo iz kakovostnega izdelka, na kateri je napisana sestava. Natančno ga preučimo in začnemo delovati. Zapišemo vse sestavine, razen kemičnih. Kupimo najbolj navaden šampon za lase, ni nujno drag, preprost je povsem primeren, dodajte tisto, kar je zapisano na vašem seznamu, in avtomobilski šampon za brezkontaktno pranje je pripravljen.

Redni šampon za lase

Ta metoda je najvarnejša tako za lastnika avtomobila kot za lakiranje, vendar se verjetno ne bo spopadla s kompleksno umazanijo tako, kot želite. Je pa ekonomičen, enostaven za izdelavo, tvori veliko pene in naredi avto videti precej čist..

Za šamponiranje nikoli ne uporabljajte mešanice poceni kemikalij. S tem ne boste samo oslabili svojega zdravja, temveč tudi pokvarili avtomobilski premaz. Postalo bo motno, ostale bodo vse enake umazanije, po možnosti pa bo korodiralo sloj laka. Očala lahko izgubijo tudi prosojnost.

Raziščite vprašanje pranja avtomobilov. Kakšne vrste obstajajo, kakšna sredstva je treba uporabiti v tem ali onem primeru, katere kemijske komponente so škodljive. Šele nato se začnite učiti osnovnih receptov za avtomobilske šampone.

Recepti za avtomobilske šampone

Na internetu lahko najdete cel kup receptov, ki nam obljubljajo idealno razmerje med ceno in kakovostjo pridobljenega izdelka. Če želite narediti popoln izdelek, kupljen v trgovini, poskrbite za nakup vonjav in lakov za deodorante. Majhno število jih bo treba vključiti v sestavo.

Torej, kaj vključuje samonikla brezkontaktna pralna pena:

 1. Površinsko aktivne snovi.
 2. Sredstva za penjenje pene.

DIY avtomobilski šampon

Glavna stvar, s katero začnemo pripravljati našo rešitev, je osnova. Dobre naravne formulacije temeljijo na vodi s pH, ki je enak 7. Nežno vpliva na krom in lak. Ko ste se odločili za vrsto pomivalnega korita, lahko dodate naslednje komponente. Za ročno pranje naj bodo manj agresivne. Najbolj priljubljene površinsko aktivne snovi, ki se uporabljajo v avtomobilskih šamponih, so anionske in neionske.

Naslednja stvar, ki jo dodamo, so zapletena sredstva. Uporabljajo se za zmanjšanje trdote vode. Če te komponente ne dodate, bo izgubila tekočnost, kar bo zapletlo pranje na težko dostopnih delih avtomobila.

Tej vključujejo:

 • oblikovalci pene, ki so odgovorni za tvorbo aktivne pene;
 • polifosfati, silikonske smole, antikorozijski dodatki;
 • polirna sredstva, ki ščitijo pred kemičnimi poškodbami in manjšimi mehanskimi obremenitvami;
 • dišave, ki se uporabljajo tako, da po pranju ni vonja po kemikalijah, ki sestavljajo šampon.

Vse sestavine lahko zmešate sami, ne da bi upoštevali stroga pravila. Če menite, da se vam težko spopade s to nalogo, in ne veste, kaj in koliko dodati, kupite avtomobilski šampon v trgovini. Tako se boste prihranili pred napakami, katerih stroški bodo poškodovani lakiranje vašega vozila. Aktivna pena za brezkontaktno pranje z lastnimi rokami, pravilno pripravljena, vam bo služila nič slabše kot kupljena v avtomobilski trgovini.

Sami naredi aktivno peno za brezkontaktno čiščenje

Kako pravilno uporabljati avtokemijo

Domači avtomobilski šampon praktično nima razlik v uporabi v primerjavi z detergentom, ki ga pripravimo industrijsko. Njihovo načelo delovanja je enako; rezultat, če se pravilno uporabi, se tudi ne bo razlikoval. Pralno sredstvo lahko začnete uporabljati takoj, ko ga pripravite. Glede na konsistenco šampona za brezkontaktno pranje z lastnimi rokami ga je treba razredčiti z navadno vodo.

Za pranje avtomobila morate na površino nanesti razredčeno sredstvo, ga drgniti po karoseriji avtomobila, dokler se ne oblikuje obilna pena, in ga pustite nekaj časa. Na tem mestu bo detergent odstranil prah s površine. Nato s ščetko ali gobico izperite avtomobilski šampon iz avtomobila in ga obrišite do suhega.

Steklene površine in ogledala obrišite z mehko krpo, ki ne pušča vlaken, ali posebnimi prtiči.

Na lakiranju se pralnemu sredstvu ne sme sušiti. To bo povzročilo madeže in proge..

V primeru, da niste prepričani, koliko šampona je treba uporabiti za avtopralnico, je bolje vzeti manj. Koncentrirana raztopina lahko poškoduje lak.

Za brezkontaktno pranje se uporablja oprema, v prisotnosti katere se vam ni treba ukvarjati s fizičnim delom in detergentom drgniti po površini avtomobila.

Krpa iz mikrovlaken za čiščenje stekla

Za pranje železnega prijatelja boste potrebovali pištolo, sulico in generator pare.

Prvi korak je čiščenje umazanije, peska in prahu z abrazivnimi delci s stroja z navadno vodo. Tako boste preprečili manjše praske na barvi. Nadalje se detergent enakomerno razprši na telo. S pomočjo generatorja pare se običajna raztopina avtomobilskega šampona in voda spremeni v stabilno peno.

Avto pustite pet minut, da kemične komponente delujejo na zapleteno umazanijo in jih korodirajo. Sestava brezkontaktnega šampona za avtomobile vam omogoča, da se spopadate tudi s trdovratno umazanijo.

Na zadnji stopnji sperite peno s stroja..

Priporočila

Pranje avtomobila je pomembno sredstvo za ohranjanje privlačnega videza avtomobila in varnosti lakiranja..

Ni pomembno, katero orodje uporabljate, domače ali industrijsko. Ob upoštevanju varnostnih ukrepov in pravil uporabe pralne raztopine se vam bo avtomobil zahvalil s sijajem in čistočo površine karoserije.

Avtopralnica je pomemben način, da vaš avto izgleda dobro.

Pravila, katerih upoštevanje bo pripomoglo k temu, da se laki ne bodo poškodovali med pranjem:

 • posušena raztopina pušča proge in madeže;
 • steklo, ogledala in pokrovčke za žaromete takoj po pranju obrišite suho;
 • raztopino visoke koncentracije razredčimo z vodo in hitro trituriramo, da nastane pena;
 • koncentriran izdelek pokvari lakiranje.

Naredite sam eurowash ali kako sami dobro in pravilno oprati avto

Dober dan, dragi prijatelji.

V tem članku bo razloženo, kako je po mnenju Koch Chem Ural Federal Okraj, kako pravilno izvesti Euro-pranje z lastnimi rokami. In na splošno, kako pravilno oprati avto.

Kakšna je temeljna razlika med pralnim pralnikom in običajnim "brezkontaktnim pranjem".

Eurowash se izvaja v treh fazah.

 1. Umivanje telesa s predhodno sestavo
 2. Ročno, kontaktirajte avtomobilsko pranje telesa s šamponom za ročno pranje
 3. Uporaba konzervansa

"Brezkontaktno pranje" v 1 fazi

 1. Zatiranje umazanije in nanašanje šampona

To sliko pogosto vidimo:

 1. Avto je zapeljal v avtopralnico
 2. Z umazanijo začnejo odganjati umazanijo
 3. Nanesite brezkontaktni šampon (predhodna sestava), počakajte
 4. Obrišite telo s semiša.

Kaj je predhodna sestava: Predhodna sestava je bila na začetku svojega razvoja zasnovana kot sestava, ki bo pri delu z visokotlačnim čistilnikom ustvarila drsnik za umazanijo na telesu. Zato se na umazanem avtomobilu nanese predhodna sestava za mehčanje umazanije in ustvarjanje zdrsa med delovanjem.

 1. Tlak visokotlačne čistilnice je 200 barov, curek iz pištole ABD bo poškodoval kožo in zlahka odstranil barvo. To v trenutku razbijanja umazanije naredi umazanijo z avtomobilskim lakom s tako hitrostjo in pritiskom avtomobila. Elementarna fizika, praska izjemno težko.
 2. Noben brezkontaktni šampon ne more očistiti celotnega avtomobila, ne da bi poškodoval lak. Zaradi izredno visoke vsebnosti alkalije, ki je potrebna, da se šampon nekako opere. Na laku vidimo zgoreli krom, neprozornost barve, izgubo sijaja pri avtomobilu in, kar je najhuje, razredčeno barvanje.
 3. Statična umazanija, kot so delci peska in druge trdovratne umazanije, ne bo pustila brez stika. Če pustite avto, opran z brezkontaktnim šamponom, da se posuši, bo avto prekrit z belkastim cvetjem in madeži. Pogosto nekateri proizvajalci dodajo vosek šamponu, da bi prikrili škodljive učinke pranja..
 4. Suede, ki se uporablja večkrat, nabira ogromno peska in prav z njim se obriše vaš ne povsem opran avtomobil, tudi peščen avtomobil. Na svetu ni kemije, ki bi lahko varno raztopila pesek za barvanje

Pesek po brezkontaktnem šamponu, ki ga začnejo brisati s semiša

Eurowash:

 1. Nanos predhodnega sestavka na umazano telo
 2. Delovanje naprav AED
 3. Ročno umivanje telesa z uporabo posebne veliko-porozne gobice s šamponom za umivanje rok
 4. Čiščenje platišč in kromiranih delov
 5. Nanašanje konzervansa za sušilno sredstvo Magic & Dry ali Nanomagic TwinWax (vosek)
 6. Sušenje res čistega avtomobila s čistimi ribjimi luskami

Kako oprati navodila po korakih:

1. Predhodna sestava za brezkontaktno čiščenje Multi Star

Nanesite na umazan avto od spodaj navzgor.
Možnosti uporabe: komplet za peno, razpršilec pene za črpanje, generator pene
Vzdržite se na telesu in ga od spodaj navzgor podržite z vodo.

2. Šampon za umivanje rok NanoMagic GLANSWACHS SHAMPOO

Redčenje v vedru s toplo vodo in avtopralnico z grobo gobo Koch Chemie (koda številka: 999017)
Zaradi velikih por v gobici se zrna peska ne opraskajo po površini, saj se z bičeno peno vstopijo v gobo in jih zlahka vržejo v vedro
ko se vrti.
Pranje poteka z vijakom.
Ko smo en del oprali na avtomobilu, gobo navlažimo v vedru vode

3. Konzervansi sušilno sredstvo Nanomagic Twin Wax

V škropilnici ali steklenici s sprožilcem razredčimo 5 ml sestavka za 400 ml vode
Nanesite enakomerno na mokro in 100% čisto telo avtomobila
Poljski se posušijo z ribjimi luskami

Konzervans se uporablja po volji, vendar glede na stroške nanosa približno 5 rubljev in učinek, ki ga daje, se splača

Stroški za 1 pranje

koda prodajalcaImeNamenCena na zabojnikProstornina (ml)Število prijavPoraba na enoto (ml)Strošek cene
245005Več zvezdicTelo pred umivanjem1.527,00 rub.5000638024,43 RUB.
77702750NanomagicshampooRočno pranje telesa654,00 rub.750155043,60 rub.
220001Nanomagic TWIN WAXOhranjanje telesa1,074.00 rub.100033333,22 rubljev.

Skupaj: stroški za 1 pranje so izšli 71 rubljev.

Uporabljene so bile najboljše formulacije v liniji Koch Chemie. Nosilne lastnosti sijaja, vode in umazanije.

Primeri: Avto, narejen leta 2008, ni poliran. Koch avto kemikalije se uporabljajo zadnjih pol leta.

Bleščice iz Nanomagika

Kaj je potrebno za pranje avtomobila z lastnimi rokami:

 1. Predhodna brezkontaktna sestava Multistar
 2. Šampon za pranje rok
 3. Sredstvo za sušenje
 4. Prtiček z ribjo skalo
 5. Groba goba
 6. Oprema za nanašanje Multistara
 7. Sprožilec s steklenico Twin Wax
 8. Očistite vedro
 9. AED aparat

Kako razredčiti brezkontaktni šampon

Vsebina

Danes visokotlačne podložke najdemo ne samo v avtopralnicah. Uporabljajo jih tudi lastniki avtomobilov. Za hitro in učinkovito odstranjevanje umazanije so potrebne avtomobilske kemikalije. Pomembno je izbrati kakovostno sestavo za umivanje telesa, ne da bi pri tem poškodovali lakirnico in druge elemente. Na primer, gumijasta tesnila in lopatice brisalcev, rešetke hladilnika, kromirani deli itd. Trpijo zaradi agresivnih alkalnih spojin. Prav tako je potrebno brezkontaktni šampon razredčiti v pravilnih razmerjih. Uporabite nasvete iz našega članka in čez nekaj minut bo vaš avto svetel čisto!

1. Kar potrebujete

2. Pregled etikete

Preden začnete s pranjem, preučite priporočila proizvajalca, ki so navedena na nalepki avtomobilskega šampona. Navedena so razmerja za delo s generatorjem pene in setom pene. Na primer, razmislite o aktivni peni s aktivno peno Trava Active Foam. 23-kilogramska kanister je dovolj za pranje 300 - 400 avtomobilov. Razmerja za generator pena bodo od 1:50 do 1: 100 - to je približno 10 - 20 g na liter vode; za komplet pene - od 1: 3 do 1: 9 ali 100 - 250 g na liter vode. To je dvokomponentni izdelek, zato ga je treba pred redčenjem stresati, da se formulacije mešajo. Za pranje tovornjaka je potreben 1,5 - 2-krat več šampona za isto količino vode. Vsak proizvajalec daje svoja priporočila, odvisno od koncentracije sestavka.

Nasvet: Praviloma so deleži za izdelavo pene za brezkontaktno pranje navedeni v razponu, na primer od 10 do 20 g. Izberite najboljšo možnost glede na stopnjo onesnaženosti telesa. Če ima veliko oprijemljive umazanije, žuželk, oljnih madežev, ne smete varčevati s šamponom - razredčite ga v največjem deležu.

3. Šampon razredčimo

Uporabite merilno skodelico z lestvico, da pravilno razredčite šampon brez dotika. Bolje kot mešanje na oko. Če pa ima rezervoar merilno lestvico na šobi iz pene, lahko izdelek nalijete neposredno vanj. Za lepo polnjenje uporabite lijak. Nato peno zmešajte z vodo - lahko uporabite palico ali plastično žlico.

4. Moj avto

Torej, pripravili ste rešitev za nanašanje pene. Kako ga prijaviti? Priporočljivo je, da šobo usmerite proti telesu tako, da se premikate od vrha do dna in premikate levo / desno. Če vržete peno od zgoraj, potem bo zdrsnila po telesu in morda boste zgrešili nekatera področja..

Pomembno si je zapomniti! Poleti je pred nanašanjem pene priporočljivo ohladiti telo tako, da ga operemo s hladno vodo. V nasprotnem primeru se na vroči kovini šampon hitro posuši in ga bo težko sprati. Pozimi avto poškropite s toplo vodo, da odstranite led.

Glede na to, katero vrsto pene uporabljate, se določi njena struktura. To je ponavadi gosta milna sestava. Šamponi z visoko peno se na telo razpršijo s snežnimi kosmiči. Znak pravilne priprave raztopine je, da se pena prilepi na telo in ne zdrsne. Tako komponente delujejo na umazanijo in jo ločujejo od površine. Po 2 minutah se šampon lahko spere z vodo - bolje je začeti z istega območja, s katerega ste nanesli peno.

Namig: pravilno držite šobo, da dosežete odličen učinek čiščenja, ne da bi pri tem poškodovali telo. Opazujte razdaljo 20 - 40 cm od površine vozila in kota 70 - 90 °.

Če upoštevate te preproste nasvete, bo delo enostavno in hitro opravljeno. In ni vam treba ničesar drgniti! Vse, kar ostane, je, da telo navlažite z vpojnim prtičem.

Sestava avtomobilskega šampona za brezkontaktno avtopralnico

Avtomobilski šamponi so detergenti na osnovi površinsko aktivnih snovi. Kemična sestava avtomobilskega šampona vključuje 8-10 komponent, zasnovanih za učinkovito odstranjevanje umazanije s površine telesa, stekla, pa tudi gumijastih in plastičnih prevlek. Razmislimo o tem, iz česa je sestavljen šampon za brezkontaktno avtopralnico, in podajmo tudi recept za samopripravo.

Šampon za avto: odstotek sestave in vloga sestavnih delov

Onesnažujoči delci (ptičji iztrebki, smole, saje) so pogosteje maščobne narave. V trenutku nanosa detergenta hidrofobni del površinsko aktivnih molekul veže delce umazanije v netopne emulzije, medtem ko hidrofilni radikal ostane zunaj. Kot rezultat, se tvorjeni agregati odstranijo s površine skupaj z vodo..

Pralni učinek brezkontaktnega avtomobilskega šampona se izvede zahvaljujoč spodaj opisanim komponentam.

 • Površinsko aktivne snovi

Kemične spojine, detergenti, ki zmanjšujejo površinsko napetost. Glavna komponenta čiščenja brezkontaktnega avtomobilskega šampona. So soli, sulfati ali fosfati višjih maščobnih alkoholov, redkeje karboksilne kisline. Avtomobilski detajli uporabljajo mešanico neionskih (5-15%) in anionskih (manj kot 5%) površinsko aktivnih snovi za medsebojno okrepitev. Prvi vežejo delce umazanije, drugi zagotavljajo penjenje za učinkovito odstranjevanje umazanije.

 • Kompleksirna sredstva

Kompleksni vežejo kovinske soli v netopne kelatne komplekse. Posledično se zmanjša trdota vode, izboljša se učinek pranja šampona in učinek penjenja. Vsebina - do 0,5-1%.

 • Sredstvo za penjenje

Mehanizem ločevanja onesnaževalnih delcev od površine se pojavi na stičišču med tekočo, trdno in plinasto fazo (voda, karoserija avtomobila in zrak). Sredstva za penjenje se uporabljajo za pridobivanje največje površine - alkil sulfati, polifosfati maščobnega alkohola in druga anionska površinsko aktivna sredstva.

 • PH regulatorji

Če ima šampon za lase kislinski bazni indeks 4-5,5, potem je avtomobilski šampon močno alkalna raztopina s pH 10-11. Da bi indeks pH ostal normalen, uvedemo puferske regulatorje - amfoterne snovi, ki nevtralizirajo odvečne kisline ali alkalije.

Glikolni estri, ki v količini do 5% preprečujejo lepljenje (združevanje) komponent v mešanici.

 • Antikorozijska sredstva in vosek

Ščiti kovinske površine pred korozijo. Vosek tvori tanko oleofobno plast, ki prevleki daje visok sijaj in kemično zaščito.

Uporabljajo se za ločevanje anionske in neionske faze površinsko aktivnih snovi, pa tudi za predstavitev.

Parfumski dodatki nevtralizirajo neprijetne vonjave.

Osnova avtomobilskih šamponov. Uporablja se prečiščena in mehčana voda s pH vrednostjo 7. Vsebina - do 70%.

Glede na moč delovanja je brezkontaktni avtomobilski šampon ali "aktivna pena" 3 vrste - lahka, koncentrirana in superkoncentrirana. Zahtevana vrsta detergenta je izbrana glede na stopnjo umazanije.

DIY šampon brez dotika

Za pripravo avtomobilskega šampona je pomembno izbrati pravo komponento detergenta - površinsko aktivno sredstvo. Šampon za lase s kislim pH 4 korodira. Milo za perilo vsebuje kationske površinsko aktivne snovi, ki so škodljive za telo in imajo nezadostno alkalnost. Racionalna izbira so pudri, detergentne paste in geli. Takšne formulacije že vsebujejo vse potrebne komponente. Dovolj je, da prašek razredčite v prečiščeni vodi z nevtralnim pH.

Druga metoda izdelave avtomobilskega šampona za brezkontaktno avtopralnico je bolj zapletena. Potrebovali boste naslednje komponente:

 • Prečiščena voda, 70-80%.
 • Alkoksilati, parafini, alkilni glikozidi in drugi detergenti, večinoma neionskega tipa, 15 vol..
 • Anionske površinsko aktivne snovi. Primeren je natrijev lavril sulfat,

Kako narediti lasten avtomobilski šampon

Eno najpomembnejših avtomobilskih sredstev, ki ga pozna vsak voznik, je avtomobilski šampon. Avtomobilu daje posodobljen videz z odstranjevanjem umazanije in prahu s površine žarometov, telesa ali stekla. Veliko ljubiteljev avtomobilov uporablja neprimerne izdelke za pranje avtomobilov. Med negativnimi učinki, ki ostanejo po pranju, velja izpostaviti tiste, ki ostanejo po postopku:

 • motnost;
 • proge in proge;
 • umazanija in mastni madeži.

Če za pranje avtomobila uporabljate napačne kemikalije, tvegate poškodovanje laka. To bo posledično pomenilo velike stroške za njegovo obnovo..

Avto šampon Active Foam Effect

Kljub temu, da mnogi avtomobilisti napačno verjamejo, da je v avtokemiji vsebovano le preprosto milo, to sploh ni tako..

Če želite doseči čim boljši učinek, uporabite samo specializirane formulacije s posebej razvitim receptom za pranje avtomobila. Tako boste prihranili čas in denar..

Ročna avtopralnica

Lahko pride do pranja avtomobila:

 • doma;
 • pri avtopralnici.

Brezkontaktna avtopralnica doma

Vsekakor je potrebna profesionalna sestava za pranje. To je posledica naslednjih razlogov:

 • zagotavljanje velike količine pene;
 • zmožnost izpiranja umazanije, olj, saj in drugih onesnaževal, s katerimi se ne more spoprijeti navaden šampon ali detergent za pomivanje posode;
 • več različic (za ročno ali brezkontaktno pranje, v kozarcih ali pločevinkah).

Avtopralnica na avtopralnici

Vrste skladov

Na trgu ali v trgovini lahko najdete izdelke, predstavljene v tej obliki:

 1. Prašek. Zahteva redčenje v vodi.
 2. Prilepi. Razredčeno v manj vode kot prah.
 3. Tekoča mešanica. Običajno se uporablja s hitrostjo 30-50 gramov na vedro vode.

Vsa orodja, ki jih lahko kupite ali izdelate z lastnimi rokami, lahko razdelite na:

 • sestavki za brezkontaktno pranje;
 • izdelki za pranje rok.

Avto šamponi za ročno pranje avtomobilov

Če boste naredili šampon na recept, to vključuje uporabo doma. Po izdelavi takšne mešanice lahko avto operete z vedrom vode in gobice..

Veliko količino pene lahko dosežete z uporabo posebnih nastavkov za bičanje sestave.

Avto šampon za brezkontaktno avtopralnico

Recept za zdravilo

Lahko naredite profesionalno sestavo, ki bo zagotovila veliko količino pene in s svojimi rokami sperela tudi najbolj trdovratno umazanijo. Znano je, da osnovna formulacija avtomobilskih šamponov temelji na površinsko aktivnih snoveh - površinsko aktivnih snoveh. Narejene so iz naslednjih surovin:

 • naravni. Temelji na rastlinskih oljih (tiste vrste, ki se ne uporabljajo za hrano), volnenem vosku ali maščobah živali in rib;
 • sintetični: naftni voski, propilen, etilen, različni olefini.

Uporaba površinsko aktivnih snovi

Če so do 60. let dvajsetega stoletja površinsko aktivne snovi temeljile na naravnih virih surovin, lahko danes v prodaji pogosto najdete sintetične površinsko aktivne snovi..

Kljub posebnostim učinka na različne površine avtomobila detergenti sestavljajo več sestavnih delov, ki jih lahko kupite ločeno za pripravo snovi, ki jo potrebujete:

Avtopralnica s peno

Temelj je zelo pomemben. V tekočih sortah mešanice je voda, ki ima indikator vsebnosti kislin in alkalij (pH = 7). Najvarnejši je za kromirane, gumene in lakirane površine. Če ne morete kupiti samo takšne vode, bodite pozorni na tekočino s kislinsko-bazičnim indeksom od 6 do 9.

Podstavek odstranjuje umazanijo s površin, vsebuje pa jih od 5 do 30%.

Na primer, za brezkontaktne avtokemične izdelke se uporabljajo bolj agresivne spojine, za zagotovitev varnosti pri delu z ročnimi mešanicami pa se uporablja nevtralno ali rahlo alkalno okolje. Najpogosteje so neionske in anionske površinsko aktivne snovi. So oksietilati maščobnih vrst alkohola.

Naslednji sestavni deli, brez katerih ne morete ustvariti avtokemične mešanice za brezkontaktno ali ročno pranje, so kompleksna sredstva. So sposobni zmanjšati trdoto vode in odstraniti površinsko napetost. Brez njih vaša profesionalna avtopralnica sama ne bo tekla in ne bo prodrla na težko dostopna področja telesa..

Rezultat pranja avtomobila s šamponom za avtomobile

Tej vključujejo:

 • sredstva za penjenje Zagotavljajo tvorbo pene iz detergentov, kar pozitivno vpliva na končni rezultat brezkontaktne ali ročne avtopralnice;
 • dodatki in drugi dodatki. Od teh v prodaji ločeno najdete silikonske smole, poliakrilamide, polifosfate. Če želite, da vaša mešanica zaščiti avtomobil pred korozijo, poiščite protikorozijske dodatke. V prodaji so tudi dodatki, ki bodo pripomogli k hitrejšemu sušenju avtomobila;
 • laki. Majhna količina polirnih sredstev, dodanih na površino, tvori fino razpršeno zaščito pred mehanskimi in kemičnimi poškodbami. Laki za polimere, silikon ali vosek najdete v prodajalnah avtomobilov;
 • dišave. Ni nujno, da jih dodate v izdelek, vendar lahko nevtralizirajo neprijetne vonjave drugih sestavin mešanice..

Sami naredi aktivno peno za brezkontaktno čiščenje

Z mešanjem zgornjih sestavin lahko dobite brezhibni šampon, ki ga potrebujete. Delež, v katerih se sestavni deli mešajo, določite sami. Če menite, da se ne morete spoprijeti s pripravo šampona z lastnimi rokami, vseeno zaupajte strokovnjakom z nakupom kakovostnih in profesionalnih mešanic.

Nepravilna priprava ali uporaba izdelka lahko poškoduje lakiranje ali gumijaste dele..

Uporaba

Ko ste izdelali lasten šampon iz pene, ga lahko začnete uporabljati takoj. Glede na konsistenco in koncentracijo snovi, ki ste jih pripravili, boste morali mešanico razredčiti z nekaj vode. Pravila za pranje z lastno ročno pripravljenim izdelkom so naslednja:

 • bolje je dodati malo avtomobilskega šampona kot veliko. Previsoka koncentracija snovi lahko poškoduje premaz;
 • razredčen izdelek nanesite na avto in ga drgnite z gobo, dokler se ne pojavi pena;
 • po pranju obrišite okna avtomobila s posebnimi prtiči ali suho mehko krpo.

Ne dovolite, da se voda na telesu posuši - to bo vodilo do večkratnih prog.

Forum kemikov

Tehnologija za pripravo avto kemikalij in avto kozmetike

Tehnologija za pripravo avto kemikalij in avto kozmetike

Objava kemika od ponedeljka 5. januarja 2009 22:08

Z Come 2009 vsi prisotni!

Kolegi, delite informacije o tej temi. Vse vrste brezkontaktnih penov, brisalcev, antifrizov, hladilnih sredstev itd. in tako naprej.

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Avtor Tulippa objavil v sredo, 6. januarja 2009, 13.47

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objava kemika Tue Jan 06, 2009 14:44

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objavil Gretchen, 6. januarja 2009 15:47

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s kemikom Sre Jan 07, 2009 14:30

Re: Tehnologija priprave avto kemikalij in avto kozmetike

Objavil FOX-7, sreda 07. januar 2009, 20:59

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objavil aquasan v petek, 15. maja 2009, 22:40

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s kemikom Pet maj 15, 2009 23:41

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objavil aquasan dne 16. maja 2009 10:02

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s strani kemika Ned 17. maj 2009 11:24

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objavil REDwoll dne 29. maja 2009 13:41

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s kemikom Pet maj 29, 2009 14:25

Rešitve za zaščito intelektualne lastnine ni, kot bi pokazali elektronsko ključno kodo iz sefa, kjer je denar.

Tukaj je pogled, kako pametno to počne Croda:

100 milijonov dolarjev? Vse bi bilo pošteno in povedati / objaviti?

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Avtor REDwoll objavil ponedeljek, 01. junij 2009, 16:43

100 milijonov dolarjev? Vse bi bilo pošteno in povedati / objaviti?

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s kemikom Pon Junij 01, 2009 17:28

Zakaj si ji dragi moški! Mojega IP-ja ni in ga ne iščite. In figwams so popolnoma enake:

ŠAMPON AVTOMOBILA
Št. / Izdelek / kemična sestava / značilnosti
============================================
1. Crodasinic LS30 / Natrijev lavril sarkozinat (30%) / Anionsko površinsko aktivno sredstvo (APAS)
2. Crodafos / estri fosforjeve kisline / ASA (kateri estri?)
3. Volpo T7 / 85 / POE (7) tridecil alkohol / neionsko površinsko aktivno sredstvo
4. Crodaquest / Natrijevi heptonati / Pasiviatorji kovinskih ionov
5. Crodaquat TES / POE (16) talilna kislina etilmonijev etosulfat / kationski površinsko aktivno sredstvo in antistatik (che tse?)
6. Crodastat / Patentirani izdelek / Crodateric Antistatik (prejemi, pravoslavni.)
7. CyNa50 / Natrijev karilaminopropionat / Amfoterno površinsko aktivno sredstvo
8. Crodinhyb RT70 / Sol monoetanolamina in borove kisline / Zaviralec korozije

Ali vam pošljete to mojstrovino osebno (1,2 MB)? Nič drugega ni vzel, ampak Kazan je vzel in Astrahan

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Objavil REDwoll v petek, 5. junija 2009 10:22

kemičar napisal: CAR SHAMPOO
Št. / Izdelek / kemična sestava / značilnosti
============================================
1. Crodasinic LS30 / Natrijev lavril sarkozinat (30%) / Anionsko površinsko aktivno sredstvo (APAS)
2. Crodafos / estri fosforjeve kisline / ASA (kateri estri?)
3. Volpo T7 / 85 / POE (7) tridecil alkohol / neionsko površinsko aktivno sredstvo
4. Crodaquest / Natrijevi heptonati / Pasiviatorji kovinskih ionov
5. Crodaquat TES / POE (16) talilna kislina etilmonijev etosulfat / kationski površinsko aktivno sredstvo in antistatik (che tse?)
6. Crodastat / Patentirani izdelek / Crodateric Antistatik (prejemi, pravoslavni.)
7. CyNa50 / Natrijev karilaminopropionat / Amfoterno površinsko aktivno sredstvo
8. Crodinhyb RT70 / Sol monoetanolamina in borove kisline / Zaviralec korozije

Ali vam pošljete to mojstrovino osebno (1,2 MB)? Nič drugega ni vzel, ampak Kazan je vzel in Astrahan

Re: Tehnologija priprave avtokemije in avto kozmetike

Prispevek s kemikom Pet junij 05, 2009 12:08 popoldan

Avto šampon za brezkontaktno pranje z lastnimi recepti rok

Eno najpomembnejših avtomobilskih sredstev, ki ga pozna vsak voznik, je avtomobilski šampon. Avtomobilu daje posodobljen videz z odstranjevanjem umazanije in prahu s površine žarometov, telesa ali stekla. Veliko ljubiteljev avtomobilov uporablja neprimerne izdelke za pranje avtomobilov. Med negativnimi učinki, ki ostanejo po pranju, velja izpostaviti tiste, ki ostanejo po postopku:

 • motnost;
 • proge in proge;
 • umazanija in mastni madeži.

Če za pranje avtomobila uporabljate napačne kemikalije, tvegate poškodovanje laka. To bo posledično pomenilo velike stroške za njegovo obnovo..


Avto šampon Active Foam Effect
Kljub temu, da mnogi avtomobilisti napačno verjamejo, da je v avtokemiji vsebovano le preprosto milo, to sploh ni tako..

Če želite doseči čim boljši učinek, uporabite samo specializirane formulacije s posebej razvitim receptom za pranje avtomobila. Tako boste prihranili čas in denar..


Ročna avtopralnica
Lahko pride do pranja avtomobila:

 • doma;
 • pri avtopralnici.


Brezkontaktna avtopralnica doma
Vsekakor je potrebna profesionalna sestava za pranje. To je posledica naslednjih razlogov:

 • zagotavljanje velike količine pene;
 • zmožnost izpiranja umazanije, olj, saj in drugih onesnaževal, s katerimi se ne more spoprijeti navaden šampon ali detergent za pomivanje posode;
 • več različic (za ročno ali brezkontaktno pranje, v kozarcih ali pločevinkah).


Avtopralnica na avtopralnici

Kako narediti sam avtomobilski šampon za brezkontaktno pranje

 1. umazanija in mastni madeži.
 2. proge in proge;
 3. motnost;

Če za pranje avtomobila uporabljate napačne kemikalije, tvegate poškodovanje laka. To bo posledično pomenilo velike stroške za njegovo obnovo..

Avto šampon Active Foam Effect Kljub temu, da mnogi avtomobilisti napačno verjamejo, da je v avtomobilskih kemikalijah le preprosto milo, to sploh ne drži. Če želite doseči čim boljši učinek, uporabite samo specializirane formulacije s posebej razvitim receptom za pranje avtomobila..

style = "float: levo; marža: 0 10px 5px 0; " src alt>

Avtopralnica v primerjavi z ročnim pranjem

Če želite avto vrniti v normalno stanje in odstraniti vso umazanijo, madeže in madeže, lahko izberete eno od dveh možnosti. In sicer:

 • pojdite na avtopralnico;
 • uporabite avto kemijo za pranje avtomobila.

Sodeč po ekonomskih parametrih je samočiščenje bolj donosno. Kupiti morate samo standardni izdelek, pripraviti posodo s šamponom in občasno ročno umiti vse površine, ne da bi porabili denar za storitve avtopralnice..

Toda izkušeni avtomobilisti in strokovnjaki za nego avtomobilov trdijo, da je izmenično samočiščenje in profesionalna avtopralnica najboljša rešitev. Še posebej, kadar lahko lastnik avtomobila opravi samo ročno pranje z lastnimi rokami brez visokotlačnega dovoda vode in uporabo navadnih milnih raztopin.

Profesionalna kozmetika v kombinaciji s posebno opremo, zasnovano za brezkontaktno pranje, vam omogoča, da kakovostno odstranite dobesedno vse onesnaževalce, se znebite nevarnih reagentov in soli, ki se držijo telesa. Poleg tega kemija zagotavlja nanos zaščitnega sloja, ustvarjanje sijajnega premaza, ki se lahko zadržuje dlje časa.

Izmenjava profesionalnega in samočistilnega avtomobila bo avto ohranil čist, ohranil zaščito na barvanju in preprečil zgodnjo korozijo.

Kako pogosto umivati ​​avto, se vsak lastnik sam odloči. Nekdo ga opere enkrat na teden pri avtopralnicah, drugi pa avtopralnice obiščejo enkrat mesečno, enkrat na teden pa opravijo rahlo umivanje z lastnimi rokami, ohranjajo telo čisto in ohranjajo sijoče do naslednjega obiska avtopralnice. Veliko je odvisno od letnega časa in vremenskih razmer, pa tudi od intenzivnosti delovanja vozila.

Napačno je misliti, da osnova katerega koli avtomobilskega šampona vključuje samo milo z različnimi barvili in dišavami. V resnici je kompozicija precej zapletena in večkomponentna. Toda pranje avtomobila s sredstvi, ki niso namenjena takšnim opravilom, močno odvrača..

Če ne želite tvegati, obiščite avtopralnico ali kupite preizkušene izdelke. Če želite prihraniti denar, lahko ponovite recept za visokokakovosten šampon, ki je primeren posebej za pranje avtomobila. Žena ne smete vzeti detergenta za posodo iz kuhinje in ga razredčiti v vodi, kot da bi naredili analog avtomobilskega šampona. Uporaba takšnih rešitev lahko resno škodi vašemu avtomobilu..

DIY avto šampon recept

Njihov recept, lastnosti, pena in konsistenca so med seboj idealno kombinirani in omogočajo:

 1. Zagotovite najkvalitetnejše čiščenje žarometov karoserije, stekla ali avtomobila.
 2. Povzroča minimalno škodo na karoseriji in vseh kovinskih ali plastičnih delih.

Vrste avtomobilskih šamponov Vsi avtomobilski šamponi so razdeljeni na naslednje sorte:

 1. Brezkontaktno. Zasnovan za pranje pod visokim pritiskom.
 2. Za kontaktno pranje, ki se uporablja za pranje z krpo.

Na avtomobilskem trgu obstajajo različni nastavki, ki so zasnovani predvsem za brezkontaktno pranje..

Tovarniška različica - proizvodne razlike

Lahko sestavite alternativni generator, ki bo po funkcionalnosti bolj blizu tovarniškim modelom. Vzamemo cev ali cev, ga napolnimo s penasto gumijasto gobo, ki jo za zanesljivo pritrditev zategnemo s tanko žico (ribiško črto). Na en konec postavimo mrežasti zamašek, da material ne prodre v šobo.

Zrak mora biti doveden z dna sprejemnika - za to mora biti cev ustrezne dolžine. Za uravnavanje moči curka se v rezervoar zareže adapter. Penasto tableto lahko postavite na izhodno mesto končne sestave. Nato je cev za dovod zraka priključena na kompresor.

Preverimo tesnost vseh povezav, zlasti navojnih. Če želite nadzirati tlak, je smiselno vgraditi manometer v konstrukcijo. Tako bo običajni kompresor za črpanje in nadzor tlaka v pnevmatikah pripomogel k izgradnji generatorja pene blizu tovarniškega. Ročaj z šobo ali pištolo je kupljen v vrtnarskih oddelkih supermarketov in veleblagovnic. Potem je vse odvisno od domišljije uporabnika in njegove zmožnosti ravnanja z improviziranimi orodji.

Načeloma bo najcenejša šoba za penjenje Karcher stala od 1500 rubljev in več. Vendar lahko ta sredstva celo shranite, če sami sestavite preprosto strukturo in uporabite improvizirana sredstva. Nekaterim celo uspe narediti umivalnik iz vrtne škropilnice. Danes bi se lahko prepričali v to. S takšno napravo lahko celo operete motor in prečrpan prostor, seveda po določenih pravilih. Čas je, da se poslovite - a nove publikacije vas čakajo v prihodnjih dneh. Ostali bomo v stiku!

Lep pozdrav, avtor bloga Andrey Kulpanov


Mesto za natečajno oglaševanje

Diy recept brez šampona

Primeri takih dodatkov vključujejo polivinilpirolidon in karboksimetilcelulozo.

Da bi dobili pregleden sistem, se vanj pogosto vnesejo topila - alkoholi ali glikoli. Običajno je to butil glikol - 3% ali izopropanol - 3%. Ki ne le pokvarijo videz karoserije, ampak tudi določen vpliv na varnost v prometu.

 1. Šampon za samopripravo avtomobila
 2. Značilnosti profesionalne avtomobilske kozmetike
 3. Značilnosti tehnologije avtopralnic
 4. Varnostni ukrepi
 5. Značilnosti avtomobilskih šamponov

Značilnosti avtomobilskih šamponov Uporaba nekakovostnega ali neprimernega izdelka za pogoje pranja lahko povzroči negativne učinke, od katerih so glavni:

 1. nepopolno izprano umazanijo in ostanke maščobnih madežev;
 2. motnost barve telesa in stekla;
 3. prisotnost črt in proge na enobarvnih površinah.

Ide16rus ›Blog› Izdelava šamponske šobe s kompletom polne pene s svojimi rokami

Že od prvega mini pranja sem razmišljal o tem, da bi obstoječo "pusalko" spremenil v običajno šobo, ki tvori peno, ki ne bo ležala pozabljenega na policah, ampak v celoti sodelovala pri vsaki avtopralnici.

Na sliki imam čim boljši prikaz originalne zasnove moje šobe iz kompleta Elitech. Vse nepotrebno je bilo na sliki zavrženo..

Samo kanal, skozi katerega teče voda, in kanal za dovajanje detergenta. Zelena puščica kaže smer gibanja vode.

Kovinska šoba je nameščena v rezalniku za blato kot stezni element.

Natančnega premera ne vem, vendar zagotovo ne več kot 2 mm. Namesto nekje okrog 1,2-1,5 mm. In je kovina samo za odpornost proti obrabi.

Vzel sem 1-milimetrski vrtalnik in s pomočjo izvijača v načinu vrtanja previdno pri nizkih hitrostih izvrtal enakomerno luknjo skozi in skozi, pri tem pa vzdrževal navojni del.

Ključne funkcije

Uporaba nekakovostne avtokemije lahko povzroči nastanek nekaterih težav in negativnih posledic, ki lahko vplivajo na stanje barve in laka v vozilu.

Jasen primer škodljivega učinka takšnih izdelkov je motnost prevleke, madeži, ostanki umazanije, mastni madeži itd..

Če ste navdušeni nad idejo, kako pravilno izdelati ali narediti avtomobilski šampon za svoj avto, da bo narejen izdelek trajal dlje časa in bo kakovostno opravljal dodeljene naloge, morate odgovorno pristopiti k izvajanju načrta.

Za začetek je treba razjasniti, katere so prednosti profesionalnih avtomobilskih kemikalij in zakaj se jim včasih ne bi smeli odreči. Glavne prednosti so:

 • popolnoma usklajena razmerja komponent;
 • optimalna konsistenca in pena;
 • združljivost vseh sestavin;
 • kakovostno čiščenje;
 • pomanjkanje škodljivih učinkov na telo, steklo, žaromete itd.;
 • dodatna zaščita;
 • lep sijaj opranih površin.

Analog profesionalnega avtomobilskega šampona lahko naredite z lastnimi rokami, tukaj pa morate skrbno izbrati sestavne dele, jih pravilno premešati in ustvariti optimalno konsistenco. Možne napake vodijo do nasprotnega učinka, ko šampon preprosto ne izpolni dodeljenih nalog, ampak izzove nastanek novih težav na steklu ali karoseriji vašega avtomobila.

Tu je pomembno razumeti, da so avtomobilski šamponi razdeljeni v 2 kategoriji. Vnaprej določite, kakšno zdravilo boste izvajali..

 1. Šamponi za avtomobile, ki se uporabljajo za brezkontaktno pranje. Poleg samega šampona boste potrebovali napravo, ki je sposobna dovajati vodo pod visokim pritiskom, mešati kemijo z vodo, kar vam omogoča, da ustvarite veliko količino pene. Avtomobilski trg je poln posebnih naprav in nastavkov, zasnovanih za brezkontaktno pranje.
 2. Sredstva za ročno pranje avtomobilov. To so šamponi, ki jih preprosto razredčimo v vedru ali drugi posodi, napolnjeni z vodo v določenih razmerjih. Z intenzivnim stresanjem nastane velika količina pene, ki jo nato nanesemo z gobicami in krpami. Možnost za tiste, ki doma ne morejo uporabljati brezkontaktnega pomivalnega korita.

Izbrati morate na podlagi posebnih okoliščin. Če nimate neposrednega dostopa do vode v bližini kraja, kjer perete avtomobil, potem nakup ali priprava šampona, namenjenega brezkontaktnemu pranju, nima veliko smisla. Tu bo najboljša rešitev sestava za kontaktno delo s karoserijskimi in steklenimi površinami vozila..

Poleg vrste šampona ne bo odveč spoznati njihovih sort glede na konsistenco. Obstajajo 3 vrste:

 1. Praški. Zasnovan za redčenje v dovolj veliki količini vode, ki mu sledi stresanje, dokler ne nastane gosta pena.
 2. Prilepijo. Goste paštete mešanice, ki so visoko koncentrirane. To vam omogoča, da jih dodate v majhnih količinah. Poleg tega lahko paste takoj nanesete na površino stroja, nato pa jih navlažite z mokrimi gobicami in krpami ali jih predhodno raztopite v majhni količini vode.
 3. Tekočine. Najpogostejša vrsta šampona, ki jo uporabljajo skoraj vsi avtomobilisti, ki raje vsaj občasno operejo avto z lastnimi rokami. Tekoči šamponi se tudi razredčijo v vodi in se lahko uporabljajo za kontaktno in brezkontaktno pranje. Razmerja redčenja so neposredno odvisna od koncentracije avtokemije.

Če govorimo o izdelovanju izdelkov doma, potem govorimo predvsem o tekočih šamponih. Preproste so za pripravo in uporabo, zaradi česar so za avtomobilista prva izbira..

DIY avtomobilski šampon

  čistilna raztopina naj tvori veliko aktivne pene; sperite ne samo umazanijo in prah, temveč tudi bitumenske madeže, saje, bencin, olje; šampon mora biti za ročno in brezkontaktno pranje in biti v različnih posodah (pločevinkah, pločevinkah).

Obstaja veliko vrst šamponov za avtomobile.

Razlikujejo se po konsistenci, agresivnosti, dodatkih itd. Obstajajo naslednje vrste: Za kontaktno pranje.

Ti šamponi so namenjeni umivanju rok s krpo ali gobico.

Brezkontaktno pranje. Metoda vključuje uporabo vode, dobavljene pod tlakom.

Uporaba domačega avtomobilskega šampona

Če vam je uspelo z lastnimi rokami pripraviti dober šampon za avto, je čas, da ga preizkusite..

Pravila uporabe domačih izdelkov se ne razlikujejo veliko od tega, kako morate uporabiti zmogljivosti tovarniškega šampona za avtomobile. Ne bo odveč preučiti navodil proizvajalcev in upoštevati približno enaka pravila pri delu z domačo kompozicijo. Če motorist redno uporablja avtomobilske kemikalije, vendar se je odločil, da bo tovarniški izdelek nadomestil z domačim, je tu nekaj, kar mu lahko svetujete pri nanašanju in pranju avtomobila:

 1. Glede na koncentracijo nastale sestave je treba razredčiti z vodo v določenih razmerjih.
 2. Ne dodajajte preveč izdelka, saj bo kasneje težko oprati preostalo peno in sledi avtokemičnih kemikalij.
 3. Če uporabljate kontaktno pomivalno korito, zmešajte šampon z vodo v vedru ali drugi primerni posodi.
 4. Mešajte mešanico ročno ali z improviziranim orodjem, da dobite kakovostno in voluminozno peno.
 5. Predhodno je avtomobil priporočljivo splakniti z navadno vodo, da se uničijo vse večje onesnaževalce, raztopijo ali namočijo umazanijo. Bolje je, da to storite z dobavo vode iz cevi. Če pa to ni mogoče, vzemite navadno vodo in umivalnik..
 6. Vzemite mehko gobo ali krpo, ki ne pušča vlaken, navlažite jo v raztopini avtomobilskega šampona in nanesite na površino telesa.
 7. Nastala plast pene na površini naj bi reagirala, zato je vredno počakati nekaj minut.
 8. Pranja avtomobila na neposredni sončni svetlobi ni priporočljivo, saj se kemikalije hitro izsušijo in izhlapijo, kar bo znatno otežilo nadaljnje odstranjevanje pene.
 9. S pomočjo cevi za vodo ali preprostih gobic splaknite šampon s čisto vodo.
 10. Ne pozabite občasno zamenjati vode v vedru, da ne boste ponovno vložili milne vode s predhodno izprano umazanijo.
 11. Po odstranitvi vseh sledi pene je potrebno telo suho obrisati s suho mikrovlaken, da ne ostanejo kapljice in voda.

Če je telo popolnoma suho, lahko ob prisotnosti lakov hodite po površinah z zaščitnim sredstvom, kot to zahteva proizvajalec kemije.

Veliko bolj priročno je delati z brezkontaktnim načinom pranja. Tu je dovolj, da šampon vlijete v generator pene in vklopite koncentrat pene. Z njegovo pomočjo se pena nanese na telo, počaka se čas za reakcijo, po kateri se vsi ostanki šampona odstranijo s pritiskom že tako preproste vode iz pipe..

Kako narediti lasten avtomobilski šampon?

Uporaba kakovostne sestave omogoča avtomobilu nov videz, enostavno je čiščenje karoserije, optike, odbijačev in stekla pred prahom in umazanijo, ki pokvarijo izgled avtomobila in vplivajo na varnost v vožnji.

Uporaba kemikalij, ki niso primerne za pranje ali slabe kakovosti, pogosto vodi do negativnih učinkov, ki so:

 1. Prisotnost proge in črte na površini lakiranja.
 2. Slabo oprana umazanija in madeži.
 3. Zameglitev barve telesa in zasteklitve.

Trenutno imajo lastniki zasebnih avtomobilov dva načina, kako pripeljati svoj avtomobil v normalno stanje, potem ko se vozijo po domačem terenskem vozišču ali vozijo v deževnem vremenu:

 1. Z razpoložljivimi razpoložljivimi čistilnimi kemikalijami avto umijte sami.

Recept 1 - najpreprostejša milna raztopina

Takoj moram reči, da se to ljudsko zdravilo ne spopada z resnim onesnaženjem. Bituminoznih madežev na telesu ni mogoče popolnoma oprati. Milna rešitev je dobra za nanašanje po vožnji po umazanih cestah, ko je avto preprosto prekrit s prahom. Za izdelavo potrebujete briket pralnega mila in tople vode.

Milna raztopina se uporablja za kontaktno in brezkontaktno pranje. V prvem primeru se domači šampon vlije v vedro in z krpo nanese na karoserijo avtomobila. V tem primeru bi se morala pena intenzivno oblikovati. Po nekaj minutah se zlahka spere s čisto vodo. Mesta z lepljivo umazanijo so skrbno krtačena, da ne bi poškodovali lakirnice. Namesto krpe se v brezkontaktnem postopku uporablja preprosto tekoče razpršilo. Prikladno je uporabiti razpršilno steklenico, ki prodaja čistilo za steklo. Lahko pa vnaprej kupite primeren rezervoar v trgovini s strojno opremo..

Diy recept brez šampona

 • uporabljati storitve avtomobilskih avtopralnic;
 • za pranje avtomobila uporabite detergente pri roki.

S slednjo metodo se pogosto uporabljajo navadne milne raztopine ali raztopine gospodinjskih pralnih praškov..

To poveča trdoto vode in čistilne raztopine. To je treba nadomestiti z uvedbo velikega števila kelatorjev..

Obstaja možnost vnosa polifosfatov in fosfonatov, na primer oksietilen difosfonska kislina (HEDPA).

Kaj vodi k nepravilni uporabi kemije

Povedati je treba, da veliko število lastnikov avtomobilov uporablja ne zelo kakovostne kemikalije, saj ne vedo, kako pravilno oprati avtomobil, če ni na voljo posebnega šampona. Posledično se po uporabi nizkokakovostnih kemikalij odkrijejo umazanija, črte in črte. Poleg tega napačna uporaba takšnih izdelkov pogosto povzroči motnost madežev na lakirnici, kar ni pozitiven dejavnik..

Da bi preprečili takšne negativne učinke uporabe različnih kemičnih detergentov, je priporočljivo uporabljati le najbolj zanesljive in kakovostne posebne šampone za avtomobilsko tehnologijo..

Uporaba visokokakovostnih kemikalij bo znatno prihranila čas in trud. Vsi vozniki lahko zdaj vedo, kako izbrati pravi avtomobilski šampon, ki ga lahko opere na brezkontaktni način. Uporaba takšnih izdelkov se odsvetuje samo v specializiranih avtopralnicah..

Posebej izveden preskus avtomobilskih kemikalij za brezkontaktno metodo kaže njihovo visoko učinkovitost, vendar pri izbiri strokovnjaki svetujejo, da ugotovijo prisotnost dovoljenja ali posebnega potrdila o skladnosti, ki naj bo vedno vključeno v šampon.

Če lastniki osebnih avtomobilov ne upoštevajo navodil, je površina karoserije poškodovana. Sčasoma se lahko negativni dejavniki le še povečajo. Ta avtopralnica je zelo primerna za vozila z novim premazom. Danes lahko rečemo, da je za zunanje čiščenje avtomobila najboljši le poseben šampon za brezkontaktno metodo nege telesa. Vozniki si vzamejo čas, da ves čas uporabljajo brezkontaktni šampon na novih avtomobilih, da preprečijo poškodbe karoserije. Morebitne pomanjkljivosti lakiranja jih bodo stale predrago.

Kako pripraviti peno za avtopralnico

Kupil sem peno za brezkontaktno avtopralnico.

In zdaj, kako ga premešati, da se iz tekočine izvleče pena in ga poškropite po avtomobilu? :)) IMHO - umijte se - tako da je moje, kot bi moralo, polno enakih sredstev, ki pomagajo hitro oprati umazanijo in ne škodijo avtomobilu. 1. Posebna šoba za visokotlačni čistilnik 2.

Določen pritisk v samem minisinku, tj. Najšibkejši se ne more spoprijeti. Generator pene se napolni za več pranj naenkrat, bolje je, da ga uporabite v nekaj dneh, sicer bo šlo slabo 4. Kako priključiti penasti generator na visokotlačni čistilnik?

5. Kakšen je vir in pogostost vzdrževanja penastega generatorja? Ob skrbnem ravnanju in pravilni negi generatorji pena zdržijo več kot eno leto, tudi pri intenzivni uporabi.

Kako narediti generator pene brez varjenja: video - zavržemo vse zapletene kemične elemente, ki jih je težko dobiti; - oblikujemo seznam elementov, ki jih je mogoče kupiti v navadni trgovini s kemikalijami za gospodinjstvo; - poiščite najpreprostejši šampon za lase; - šamponu dodamo manjkajoče elemente in dobimo avtomobilske kemikalije.

povezani članki

Mfc, kaj je to in kaj počne, kam se lahko pritoži

Cas rok za vložitev pritožbe utemeljeni razlogi za opustitev

Do katerih gradiva primera ima dostop odvetnik žrtve?

Vedel sem, da ne bom dobil pralnih sposobnosti, ki so mi bile dodeljene v obratu, pomislil sem, kaj naj naredim z njim, nato pa se je, tako kot moj avto pred pregledom, zasukal nad mano - poskusil bi ga potisniti kot avtomobilski šampon. izdelek je bil zelo debel (nisem ga zgostil, samo trdne koncentracije), po vašem denarju je za stroške stal 20 rubljev. Vzel sem ga s seboj v avto in ga dal v avtopralnico. Po 2 dneh so me poklicali, so rekli - da, poškodujte se. Dap je, pravim, dobro x / s, v moji končni različici za obrat stane približno 100 rubljev. Pravijo - ne, vzamemo za 40. Jaz pravim - no, potem vzemite za 40. Vzeli so. Zvaril sem 2-krat. In pravite, da je dobro zdravilo vsaj 70 r / kg... Tam, če bo 50 odstotkov pavov, potem maščobe in nato 100 odstotkov... Torej, zato sem vas prosil za mnenje strokovnjakov, vi pa, zhahni soda, to je to bo zbz...

Posledice nepravilne uporabe avtokemije

Že veste, kako lahko tovarniški šampon za avtomobile zamenjate doma. Toda k pripravi avtokemije je treba pristopiti zelo odgovorno, izbrati ustrezne sestavine in upoštevati določene deleže pri njihovem kombiniranju.

Praksa kaže, da avtomobilisti v želji po varčevanju denarja pogosto kupujejo zelo poceni kemikalije dvomljive kakovosti in porekla ali pa svoje avtomobile operejo s popolnoma neprimernimi sestavki. Nekateri se lahko spopadejo s svojimi nalogami, ne da bi pri tem škodovali avtomobilu. Toda to je vedno potencialno tveganje, ki si ga je treba zapomniti..

Če govorimo o možnih posledicah takšnih odločitev, lahko izpostavimo naslednje:

 • nepravilna uporaba lahko privede do težkega odstranjevanja kemikalij s površin;
 • po pranju lahko ostanejo madeži in proge;
 • sredstva reagirajo z barvo, poslabša njeno stanje;
 • stalna uporaba škodljivih kemikalij vodi v uničenje sloja barve in laka;
 • takšni načini pranja lahko povzročijo korozijo;
 • nepravilno pranje stroja pogosto pušča večjo količino vlage, kar je škodljivo
 • električno ožičenje in pospešuje nastajanje rje.

Glavna grožnja je ravno v poslabšanju pokrova na avtomobilu, ki ga bo nato treba obnoviti, prebarvati. Najbolj neugoden scenarij je uničenje sloja laka in barve, čemur sledi tvorba rje. Poleg tega se to lahko zgodi na težko dostopnih in komaj opaznih mestih, s katerih ostankov šampona ni bilo mogoče popolnoma odstraniti, katerih sestavni deli so vstopili v reakcijo.

Kakovostna avto-kemija v celoti upravičuje sredstva, ki so vanjo vložena. Sodobna zdravila sploh niso preprosta milna raztopina, ki je potrebna izključno za odstranjevanje umazanije. Dejansko se jih teoretično lahko znebite z navadno toplo vodo. To so avtomobilski šamponi z večkomponentno sestavo, ki kakovostno odstranjujejo umazanijo, ščitijo telo, vzdržujejo barvni sloj v popolnem stanju, hkrati pa ohranjajo sijaj in gostoto.

Zunaj je postalo toplo in ne vidim smisla plačevati 200-250 rubljev za avtopralnico. Zdaj bom z vami delil tehnologijo brezkontaktnega pranja v deželah, brez uporabe AED.

Slike je mogoče klikniti! Za pranje potrebujemo:

1. Razpršilec (lahko imate celo črpalko črpalke kot moja za 5l - 399r v redu, vsaj 0,5 l iz brisalcev). 2. Sredstva za brezkontaktno čiščenje. (Povprečni stroški 20l kanistra znašajo 1600-1700r, vendar je za vas dovolj 1l za 10-15 pranj, to je, da stroški 1 pranja znašajo približno 5,5-6r). 3. Cev z vodo, po možnosti z šobo za plosko curko (vrtna večnamenska pištola za zalivanje 250r v Okeyju se bo odpravila in je v priročni državi.) 4. Brisanje semiša (v povprečju stane 100-200r).

Začnimo s pranjem:

1. Kemijo je treba pravilno razredčiti. Pri avtopralnicah se razredči 400-800 ml za 50 litrov balona. Glavna stvar je, da ne pretiravate, lahko pusti težko očistiti belkasto usedlino.

Zmešam 100-150ml. za 5 litrov. balon. Ker Vodo imam brez filtrov in je že sama po sebi umazana, samo odteka iz reke.

2. Ocenjujemo stopnjo onesnaženosti. V mojem primeru je lahka in blata, če jo lahko imenujete ohlapno. Toda na diskih je že bolj umazano.

3. Zaželeno je kemijo nanašati na suho telo. Če je mokro, se lahko sposobnost korozije umaže. končni sestavek že ima delež redčenja z vodo, če ga še vedno mešate na površini navlaženega telesa, bodo lastnosti pralnih sredstev padle, ker povečati delež redčenja. Da in nimamo AED, umazanija z navadnega curka ne bo odpadla.

4. Uporabljati ga je treba tudi v določenem zaporedju..

5. Po nanosu je treba počakati približno 1-2 minuti, da se umazanija raztopi. Če pa vidite, kaj se začne sušiti prej, ga sperite.

6. Izperite naj sprva tudi streho, kapuco, prtljažnik. In potem vse ostalo. Posebna pozornost je namenjena ulitkom, ogledalom in drugim predmetom z notranjimi votlinami. Ker. če se slabo izperejo, od tam odtekajo kemični ostanki in puščajo madeže.

(Pri avtopralnicah je v skladu z navodili pravilno izpiranje od spodaj navzgor, ker je manj verjetno, da zgrešite odsek z umazanijo, ker je avtomobil moker, saj se zdi čist, in takoj, ko se posuši, se ne pojavijo oprane pike. in brez izpostavljenosti sončni svetlobi, če se tako operete, se nanesena emulzija na suhi strehi preprosto osuši).

7. Preverjanje rezultatov.

8. Obrišite suho s suede krpo. Čeprav se nikoli ne obrišem in nimam proge.

Za celoten postopek pranja porabim največ 7-10 minut in samo 5 rubljev.

DIY avtomobilski šampon

Številni ljubitelji avtomobilov, prepričani, da jim lahko neučinkovit izdelek ponudi veliko denarja v avtomobilski trgovini, raje uporabljajo različne recepte, ki jim omogočajo izdelavo avtomobilskega šampona z lastnimi rokami. Vendar pa je treba pred natančno določitvijo sestave detergenta in tehnologije za njegovo pripravo bolje razumeti značilnosti pranja vozil z najsodobnejšimi tehnološkimi metodami in sodobnimi sredstvi za avtomobilsko kozmetiko.

Za ustvarjanje kozmetike naredimo naslednje korake:

 1. Iz sestave izključimo vse kemične sestavine, ki niso vedno na voljo v trgovinah.
 2. Naredimo seznam elementov, ki so najbolj dostopni.
 3. Iskanje najpogostejšega šampona za lase.
 4. Dodamo potrebne elemente in dobimo avtomobilski šampon za brezkontaktno pranje.

Ta preprosta metoda je najbolj varna in poceni v primerjavi z nakupom že pripravljene mešanice. Avto-kemija se sam opravi v hipu, vendar se kljub temu izkaže, da je pena dobra.

Analizirajmo detergent, ki ga lahko naredite sami iz sestavin.

Recept 4 - z uporabo improviziranih sredstev

Domači avtomobili, kot so naši tanki, se ne bojijo umazanije. Vendar pozorni prometni policisti ne bodo zamudili priložnosti za pogovor z lastnikom "umazanih".

Udeleženci v cestnem prometu tudi na neupravičen avto gledajo z neodobravanjem.

Glede na te in podobne okoliščine je za voznika priporočljivo, da ima v predalu za rokavice ali prtljažniku primeren detergent.

. Nekateri lastniki avtomobilov uporabljajo običajni šampon za lase, da "na hitro" operejo avto. Izberejo in kupijo poceni izdelek, ki prinaša precej sprejemljive rezultate. Glavna stvar je, da šamponu ne smete dodajati dodatnih sestavin, kot to svetujejo "prefinjeni strokovnjaki"..

Naredite obrt za avto, vrt in kočo

Ročno pranje kot varna možnost Danes je na trgu avtomobilskih komponent na voljo ogromen izbor različnih avtomobilskih šamponov za umivanje rok v majhnih in večjih količinah. Ročni avtomobilski šamponi omogočajo pranje avtomobila z navadno gobo.

Da bi olajšali postopek, se za mešanje šampona pogosto uporabljajo posebne šobe. Prednost avtomobilskega šampona za umivanje rok je nevtralno ravnovesje v kislini.

Avtopralnica postane nežna ravno zaradi posebnosti šamponske mešanice. Sestava takšnih šamponov omogoča zelo hitro čiščenje karoserije in stekla vozila.

Sestava za brezkontaktno čiščenje stroja

Takšni šamponi imajo manjšo viskoznost, medtem ko je njihova kemična aktivnost veliko večja. Želene lastnosti se ohranijo približno 10 minut, v tem času se umazanija raztopi in izdelek absorbira. Kontaminacijo je mogoče enostavno odstraniti s curkom vode.

Za pridobitev te raztopine boste morali zgornjemu receptu dodati malo izopropilnega alkohola, ta bo deloval kot katalizator. Ko dodate sestavine sestavku, je treba vsako od njih mešati. Po pridobitvi enotne barve se šampon lahko šteje za pripravljen za uporabo..

Pozor! Kot šampon lahko uporabite navadno milo za perilo v tekoči obliki. Zahvaljujoč njemu bo mogoče odstraniti celo bituminozno onesnaženje. Če želite to narediti, preprosto razredčite sestavo z vodo..

Pranje avtomobila lahko izvajate tako z uporabo kupljenih šamponov kot izdelkov, pripravljenih z lastnimi rokami. Med pranjem je pomembno zagotoviti, da vlaga ne pride v notranjost avtomobila. Zelo pogosto se pod preprogo nabira voda, zato morate po čiščenju avtomobila za nekaj časa pustiti vrata odprta, da prezračite notranjost.

Kako narediti lasten avtomobilski šampon

Posledično lahko po uporabi nekvalitetnega izdelka najdete na karoseriji avtomobila, umazanijo, proge itd. Med drugim lahko nepravilna uporaba takšnih izdelkov povzroči motnost laka, kar ne moremo imenovati kot pozitiven postopek..

Pomembno! Da bi se izognili negativnim posledicam uporabe različnih kemičnih čistilnih sredstev, priporočamo uporabo samo najbolj zanesljivih specializiranih snovi. Uporaba kakovostnih izdelkov bo znatno prihranila čas in trud.

Zdaj lahko vsak voznik ve, kateri avtomobilski šampon je boljši za brezkontaktno pranje. Uporaba takšnih kemikalij je priporočljiva samo za profesionalne avtopralnice..

Negativna lastnost take snovi je zmanjšanje lastnosti detergentov. Izkušeni lastniki vozil pogosto ločeno uporabljajo šampon za travo, pa tudi poseben lak za zaščito.

Pomembno! Brezkontaktni avtomobilski šampon s posebnimi protikorozijskimi dodatki je lahko uporaben, če je porabljena količina vode omejena ali če je ni mogoče popolnoma izprati. Dejansko posebni antikorozijski dodatki pomagajo začasno zaščititi kovinske dele telesa..

Če je škoda znatna, lahko s temi dodatki zaustavimo korozijo. Ostanki čistilnega sredstva, ki ne dotika trave, ne bodo poškodovali karoserije avtomobila.

Ob uporabi šampona Grass car madeži ali proge ne bodo ostali na površini.

 • prisotnost detergentov različnih formulacij in konsistenc.

Po zadnjem kriteriju detergente delimo na:

 • prah, ki zahteva raztapljanje v velikih količinah vode;
 • pasto, ki se nanese neposredno na površino, ki jo je treba sprati, ali razredči v manjši količini vode;
 • tekoče formulacije, ki jih običajno imenujemo avtomobilski šamponi.

Šamponi za avtomobile so razdeljeni na:

 • sredstva za kontaktno pranje, ki se uporabljajo pri pranju avtomobila z krpo;
 • brezkontaktni, ki se uporablja pri umivanju telesa s tokom vode iz cevi skozi posebno šobo.

Hkrati se danes izdelujejo šobe, zasnovane posebej za brezkontaktno avtopralnico, katerih zasnova, število in oblika šob prispevajo k intenzivnemu penjenju..

Dodatki za avtopralnice

Lastnik avtomobila mora spremljati čistočo svojega vozila, ne glede na željo ali razpoloženje. Izkušeni vozniki vedo, da bo sveže opran avtomobil izboljšal svoje aerodinamične parametre. Zračni upor oslabi in poraba goriva na enoto razdalje se zmanjša.

To ne pomeni, da je treba avto »kopati« vsak drugi dan ali vsak dan. Priporočljivo je, da jasno določite pogoje in čas, ko morate zagnati lasten avtomobilski šampon. Pomembno je, da avto operete po pravilih, tako da so negativne posledice minimalne ali pa jih sploh ni..

Na polici poleg kanisterja s šamponi je priporočljivo imeti naslednje pripomočke:

 • Trda in mehka krtača;
 • Krpe iz mikrovlaken;
 • Bombažne brisače.

Seznam se lahko razširi. Glavna stvar pri pranju avtomobila je pravilno zaključiti postopek. V nasprotnem primeru bodo vsi napori in avtomobilski šampon zapravljeni. Temeljito obrišite površino telesa in stekla, da ne ostanejo proge.

Nujno je treba preveriti, ali je voda vstopila v notranjost. Pogosto se pod preprogo na voznikovem sedežu nabere malo vlage. Sčasoma se bo na tem mestu nujno oblikoval korozijski center. Za pol ure lahko pustite avto z odprtimi vrati za prezračevanje kabine.

Video o tem, kaj se bo zgodilo, če operete avto "Fairy":

DIY avto šampon recept

Značilnosti avtomobilskih šamponov Uporaba nekvalitetnih avtomobilskih šamponov lahko privede do negativnih posledic, kot so:

 • Moten premaz telesa in stekla.
 • Ostanki umazanije in maščob.
 • Ločitve in črte.

Tehnologije avtopralnic Danes je vaš železni konj normalen videz: poseben šampon za avtomobile

 • Prijavite se na storitve avtopralnic.
 • Uporabljajte detergente in sami umijte avto.

Vsekakor je profesionalna brezkontaktna avtopralnica nujna in nenadomestljiva..

Vsak lastnik avtomobila uporablja različne izdelke za nego avtomobila. Med številnimi vrstami je najpogostejši šampon za avtomobile. Kakovostna možnost vam omogoča, da avtomobilu daste lep videz, ga očistite pred umazanijo in prahom. Danes bomo razmislili, kako ustvariti avtomobilski šampon naredi sam, v katerem ne bo škodljivih snovi in ​​kemikalij.

Zdravljenje z avtomobilom v kozmetičnem smislu je precej odgovoren postopek, ki zahteva določeno znanje in spretnosti. Raziščete, kateri šampon za brezkontaktno pranje je bolj donosno kupiti? Seveda si lastniki avtomobilov želijo, da je njihov avto v urejenem stanju, vendar hkrati ne trpi negativnih učinkov kemikalij, ki uničujejo barvo.

Uporaba nekvalitetnih avtomobilskih šamponov lahko privede do takšnih negativnih posledic, kot so:

 • Moten premaz telesa in stekla.
 • Ostanki umazanije in maščob.
 • Ločitve in črte.

Nepravilno izbrana kozmetika lahko poškoduje karoserijo. Mnogi ljubitelji avtomobilov raje izdelujejo svoje avtomobilske šampone. Če pa želite našteti primere različnih receptov, morate poznati lastnosti avtomobilskih pralnic..

Danes obstajata dve možnosti za normalen videz vašega železnega konja:

Posebni avtomobilski šampon

 • Prijavite se na storitve avtopralnic.
 • Uporabljajte detergente in sami umijte avto.

Vsekakor je potrebna in nepogrešljiva profesionalna brezkontaktna avtopralnica. To je posledica naslednjih dejavnikov:

 • Na voljo je velika količina pene.
 • Z lahkoto izperete umazanijo, olja in druge onesnaževalce, s katerimi avtomobilski šampon ne more obvladati.

Upoštevajte, da obstaja več možnosti za pranje: ročna ali brezkontaktna avtopralnica.

Uporaba profesionalne kozmetike z blagovno znamko ima več prednosti. Njihov recept, lastnosti, pena in konsistenca so med seboj idealno kombinirani in omogočajo:

 • Zagotovite najkvalitetnejše čiščenje žarometov karoserije, stekla ali avtomobila.
 • Povzroča minimalno škodo na karoseriji in vseh kovinskih ali plastičnih delih.

Vsi avtomobilski šamponi so razdeljeni na naslednje vrste:

 • Za kontaktno pranje, ki se uporablja za pranje z krpo.
 • Brezkontaktno. Zasnovan za pranje pod visokim pritiskom.

Na avtomobilskem trgu obstajajo različni nastavki, ki so namenjeni predvsem brezkontaktnemu pranju. Njihova zasnova, oblika in količina prispevajo k nastanku intenzivne pene.

Po receptu in doslednosti so avtomobilski šamponi:

 • Prašek, ki ga je treba raztopiti v vodi, dokler se ne pojavi pena.
 • Paste, ki se nanesejo na površino ali se raztopijo v majhni količini vode.
 • Tekočina.

Recept za zdravilo

Lahko naredite profesionalno sestavo, ki bo zagotovila veliko količino pene in s svojimi rokami sperela tudi najbolj trdovratno umazanijo. Znano je, da osnovna formulacija avtomobilskih šamponov temelji na površinsko aktivnih snoveh - površinsko aktivnih snoveh. Narejene so iz naslednjih surovin:

 • naravni. Temelji na rastlinskih oljih (tiste vrste, ki se ne uporabljajo za hrano), volnenem vosku ali maščobah živali in rib;
 • sintetični: naftni voski, propilen, etilen, različni olefini.


Uporaba površinsko aktivnih snovi

Če so do 60. let dvajsetega stoletja površinsko aktivne snovi temeljile na naravnih virih surovin, lahko danes v prodaji pogosto najdete sintetične površinsko aktivne snovi..

Kljub posebnostim učinka na različne površine avtomobila detergenti sestavljajo več sestavnih delov, ki jih lahko kupite ločeno za pripravo snovi, ki jo potrebujete:

Avtopralnica s peno

Temelj je zelo pomemben. V tekočih sortah mešanice je voda, ki ima indikator vsebnosti kislin in alkalij (pH = 7). Najvarnejši je za kromirane, gumene in lakirane površine. Če ne morete kupiti samo takšne vode, bodite pozorni na tekočino s kislinsko-bazičnim indeksom od 6 do 9.

Podstavek odstranjuje umazanijo s površin, vsebuje pa jih od 5 do 30%.

Na primer, za brezkontaktne avtokemične izdelke se uporabljajo bolj agresivne spojine, za zagotovitev varnosti pri delu z ročnimi mešanicami pa se uporablja nevtralno ali rahlo alkalno okolje. Najpogosteje so neionske in anionske površinsko aktivne snovi. So oksietilati maščobnih vrst alkohola.

Naslednji sestavni deli, brez katerih ne morete ustvariti avtokemične mešanice za brezkontaktno ali ročno pranje, so kompleksna sredstva. So sposobni zmanjšati trdoto vode in odstraniti površinsko napetost. Brez njih vaša profesionalna avtopralnica sama ne bo tekla in ne bo prodrla na težko dostopna področja telesa..

Rezultat pranja avtomobila s šamponom za avtomobile

Tej vključujejo:

 • sredstva za penjenje Zagotavljajo tvorbo pene iz detergentov, kar pozitivno vpliva na končni rezultat brezkontaktne ali ročne avtopralnice;
 • dodatki in drugi dodatki. Od teh v prodaji ločeno najdete silikonske smole, poliakrilamide, polifosfate. Če želite, da vaša mešanica zaščiti avtomobil pred korozijo, poiščite protikorozijske dodatke. V prodaji so tudi dodatki, ki bodo pripomogli k hitrejšemu sušenju avtomobila;
 • laki. Majhna količina polirnih sredstev, dodanih na površino, tvori fino razpršeno zaščito pred mehanskimi in kemičnimi poškodbami. Laki za polimere, silikon ali vosek najdete v prodajalnah avtomobilov;
 • dišave. Ni nujno, da jih dodate v izdelek, vendar lahko nevtralizirajo neprijetne vonjave drugih sestavin mešanice..


Sami naredi aktivno peno za brezkontaktno čiščenje

Z mešanjem zgornjih sestavin lahko dobite brezhibni šampon, ki ga potrebujete. Delež, v katerih se sestavni deli mešajo, določite sami. Če menite, da se ne morete spoprijeti s pripravo šampona z lastnimi rokami, vseeno zaupajte strokovnjakom z nakupom kakovostnih in profesionalnih mešanic.

Nepravilna priprava ali uporaba izdelka lahko poškoduje lakiranje ali gumijaste dele..

Kako pravilno uporabljati domače kemikalije za avtomobile

Ni koristne razlike med domačimi in domačimi kemikalijami. Šampon brez dotika, ki ga pripravite sami, je treba le razredčiti v vodi. Nato izvedemo naslednje preproste korake:

 1. Šampon z vodo nanesite na karoserijo avtomobila z umivalnikom, pri tem pa ne drgnite preveč.
 2. Počakajte nekaj minut, da šampon odstrani prah.
 3. Spet šampon speremo s čopičem, šele zdaj skupaj z umazanijo.

Avto lahko tudi polirate, vendar največ enkrat na leto. To je nekoliko težje in odgovorno, zato je bolje kupiti kakovostno kozmetiko. Po umivanju šampona je dovolj, da površino obrišete z krpo, s katero se boste znebili neželenih sledi na telesu.

Po izdelavi šampona z lastnimi rokami lahko takoj začnete s pranjem. Glede na konsistenco ga je treba razredčiti z vodo. Bolje je dodati manj avtomobilskega šampona, saj lahko visoka koncentracija poškoduje zaključek.

Razredčen izdelek nežno nanesite, ga pretresite, preden se pojavi pena. Po pranju obvezno uporabite posebne prtičke ali suho mehko krpo.

Ne dovolite, da se voda izsuši, ker lahko to povzroči več vod. Ne pretiravajte s kemikalijami, ki vsebujejo vosek. Dobesedno se bo v nekaj dneh od take obdelave telo pokrijelo v prahu, oprati pa ga bo mogoče le v specializirani avtopralnici.

Ignoriranje teh nasvetov lahko privede do uničenja površin, pa tudi do negativnih stranskih učinkov. Brezkontaktne kemikalije so najboljši način čiščenja vašega avtomobila in ga ohranite sijočega, brez kakršnih koli črt in sledi.

Priporočamo ogled:

 • Vrste in značilnosti izdelkov Obstaja veliko vrst avtomobilskih šamponov. Razlikujejo se po konsistenci, agresivnosti, aditivih itd..
  Obstajajo naslednje vrste:
   Za kontaktno pranje. Ti šamponi so namenjeni umivanju rok s krpo ali gobico.
 • Brezkontaktno pranje. Metoda vključuje uporabo vode, dobavljene pod tlakom.

Naredite avtomobilski detergent


Poliranje z izvijačem


Lak za vosek za avtomobile

Pravila za proizvodnjo

Ko motorist razmišlja o tem, kako najbolje narediti avtomobilski šampon za avto z lastnimi rokami, včasih pozabi na osnovna varnostna pravila.

Treba je razumeti, da govorimo o delu z nekaterimi kemikalijami, ki jih ni mogoče šteti za popolnoma varne..

Če želite odpraviti kakršna koli tveganja, upoštevajte nekaj preprostih pravil:

 1. Pred mešanjem pripravite posodo, ki bo imela prostornino z mejo glede na količino pripravljene sestave. Nemogoče je, da bi šampon dosegel robove in se prelil, saj lahko ta presežek pride na vašo kožo, sluznico itd. Poleg tega poskrbite, da je posoda nepoškodovana in nima poškodb, skozi katere lahko izdelek teče..
 2. Zelo priporočljivo je, da med postopkom mešanja uporabljate zaščitne gumijaste rokavice. Krpe ne bodo delovale, saj lahko skozi njih zlahka dotekajo različne tekočine..
 3. Če končni šampon za avtomobile ali katerega od njegovih sestavnih delov pride na kožo ali druge dele telesa, ga takoj sperite s toplo vodo. Če se pojavi draženje ali pordelost, je najbolje videti zdravnika.
 4. Po uporabi tesno zaprite posode z vsemi sestavinami.
 5. Vnaprej zagotovite primerno posodo za shranjevanje šampona, ki se ne razlije in tesno zapre.
 6. Ne uporabljajte avtomobilskega šampona za umivanje rok ali umivanje obraza, da odstranite umazanijo, tudi če ste kot osnovo uporabljali navaden šampon za lase.
 7. Med pripravo sestavka ne drgnite oči, sicer lahko sestavine pridejo na sluznico, kar bo privedlo do minimalnih zelo neprijetnih občutkov.
 8. Po končanem delu odstranite rokavice, temeljito si umijte roke z milom in toplo vodo.

To so osnovni varnostni ukrepi, s pomočjo katerih se boste izognili napakam, hitro in pravilno pripravili vse brez neprijetnih posledic..

Najprej morate razmišljati o svojem zdravju in lastni varnosti. To ni najbolj agresivna, a vseeno kemija. Vsak stik z njo zahteva obvezno takojšnjo odstranitev s kože in drugih površin. Če imate reakcijo na avtokemijo, se obrnite na strokovnjaka za nasvet.