Iz česa je narejeno milo za perilo??

Milo za perilo je danes čisto ekološki izdelek, ki ga vsi ljudje uporabljajo vsak dan. V proizvodnji se uporabljajo samo naravne sestavine in mešanice. Ta vrsta mila se od ostalih razlikuje po visoki vsebnosti različnih kislin, alkalij in visokih pH vrednosti. Že od antičnih časov se uporablja za umivanje, zdravljenje določenih bolezni in pranje las..

Iz česa je narejeno milo za perilo? Na to vprašanje ne morejo odgovoriti vsi. Pri izbiri tega izdelka v trgovini mnogi mislijo, da so vsi enaki. A temu ni tako. Vsi ne vedo, da je kemična sestava v vseh delih različna. V skladu z odobrenim GOST, sprejetim leta 1995 in velja do danes, ta vrsta izdelka obstaja tri vrste, odvisno od količine maščobnih kislin in alkalij v njem. Prva kategorija vključuje milo, ki vsebuje veliko količino kislin - do 72%. V drugi kategoriji so deleži nekoliko manjši in znašajo 69%, v tretji pa le 64%.

Kemična sestava

Ko uporabljate milo za perilo na različnih področjih, morate najprej poznati njegovo sestavo, da ne poškodujete kože ali svojih najljubših oblačil. Številni strokovnjaki pravijo, da ta vrsta mila pri ljudeh praktično ne povzroča alergijskih reakcij, saj ima visoke antibakterijske in dezinfekcijske lastnosti. Njegova kombinacija sestavin vpliva na vonj, barvo in rok uporabnosti. To sodobno milo vsebuje naslednje sestavine:

 • živalske maščobe Lahko rečemo, da so danes te maščobe osnova mila. Verjetno se celotna starejša generacija spominja zgodbe, da so pri izdelavi mila za perilo uporabili maščobo ubitih psov potepuhov. To ni res. V glavnem so mišljene živalske maščobe - govedina, svinjina in jagnjetina, pa tudi nekaj maščob iz morskih rib. Trenutno mnogi proizvajalci dodajajo maščobne nadomestke (sintetične maščobne kisline) v sestavo mila za perilo. Preden dodate FFA glavni sestavi mila, jo dobro očistite, tako da ni temnega senca in neprijetnega vonja.
 • natrij. Brez te snovi sestava katerega koli mila za perilo ni popolna. Čeprav je dodan v majhnih razmerjih, sodi med kavstične alkalne elemente, ki se dobro raztopijo in med pranjem odstranijo različne madeže..
 • sladko vodo. Ta element je obvezen pri izdelavi mila, saj brez njega proizvodni proces ne bo potekal. Med pripravo ne samo gospodinjskega, temveč tudi katerega koli drugega mila se doda voda v celotnem tehnološkem postopku.
 • kaolin. Sodobni proizvajalci, tako kot v preteklih sovjetskih časih, dodajo kaolin (bela porcelanasta glina) v milo za perilo v majhnih porcijah. To se naredi, da nekoliko omilimo učinek vseh alkalij na človeško kožo. Ne pozabite, da če ta sestavina ni vključena v milo, potem jim ni priporočljivo, da si umivajo lase in telo. Prisotna je predvsem v milih 72%.
 • maščobna kislina. Ta element je povezovalna vez med alkalijami in drugimi kislinami. Lahko so nasičene in nenasičene. Vključujejo predvsem palmitinsko kislino, ki daje milu trdnost in lastnosti penjenja, ter lavrinsko kislino, zaradi katere se milo namoči in peni v hladni vodi..
 • alkalijski. Ta element je ena glavnih sestavin mila za perilo. Toda tisti, ki uporabljajo takšno milo pri šamponiranju, imenujejo to sestavino prekomerno v sestavi, ker uničuje nekatere spojine v strukturi las..

Dodatni dodatki in nečistoče

Med proizvodnjo mila za perilo lahko dodatne nečistoče in dodatki, ki tvorijo majhen delež, uidejo tudi v njegovo glavno sestavo. Salomas je element rastlinskega izvora. V prehrambnem sektorju se uporablja za proizvodnjo margarine in namaza (užitne salome), tehnični pa - za pripravo mila za perilo. Toda nekateri strokovnjaki trdijo, da saloma sploh ne bi smeli dodajati v milo, saj daje temu izdelku manj čistilnih in penastih lastnosti..

Prav tako se kolofonija doda v sestavo nekaterih vrst mila za perilo. Doda dodatno penjenje in poveča rok trajanja.

Klasifikacija mila za perilo

 1. Po dogovoru - uporablja se za pomivanje posode, rok, glave, pranje in namakanje oblačil;
 2. Po konsistenci - trdna, tekoča in praškasta;
 3. Po količini maščobnih kislin - 72%, 69% in 64%;
 4. Po barvi - temna, normalna in osvetljena;
 5. Po načinu priprave - lahko se lušči, lepi in zvok;
 6. Po vrsti sortiranja in pakiranja - odprta in zaprta embalaža;
 7. Po teži - od 150 do 500 gramov.

Vloga za druge namene

Milo za perilo se uporablja na različnih področjih in namenih. Na primer, po britju se mnogi umivajo z milom, da pomirijo svojo razdraženo kožo. Tudi po opeklini lahko poškodujete predel kože z milom za pranje perila in po kratkem času bo bolečina popustila. Nekateri ga uporabljajo kot boj proti aknam, tako da na svoje telo nanesejo posebne maske..

Iz česa je sestavljeno milo za perilo in njegova sestava

Nekateri poslušajo lažne podatke o tem, iz česa je izdelano milo za perilo. V ZSSR so se pojavile govorice, da se izdeluje iz potepuških psov. Razmisliti morate o tem, da imajo te živali malo maščobe, kar pomeni, da bo proizvodni postopek nerentabilen. Poleg tega je sestava pasje maščobe neprimerna za izdelavo mila. Razmislite o tem, iz katerega je narejeno milo za perilo, sestavo, uporabne lastnosti in vrste.

Kaj pomeni odstotek mila?

Domače milo je vedno odtisnjeno z žigom proizvajalca. Obstaja tudi nazivna masa, ki je označena s kratico "n. m. ". Številke, odstotki (67%, 60%, 70%, 72%) se nanašajo na vsako barvo mila. Takšen žig je potreben za označevanje kategorije izdelkov. Upoštevajte razmerje med odstotki in sestavo mila, njegovimi lastnostmi.

Čistilne lastnosti izdelka so odvisne od kategorije. Odstotek označuje količino kislin v sestavku. Milo z večjim odstotkom bo bolje očistilo stvari, učinkoviteje odstranilo umazanijo. Obstaja minus: alkalije izsušijo kožo. Po GOST je v sestavi mila za perilo dovoljeno 72 odstotkov kislin, ne več. Ta vrsta danes velja za redkost. Najpogosteje se proizvajalci ukvarjajo s sproščanjem blaga s kislostjo znotraj 60%.

Pri izdelavi mila iz olj, naravnih maščob so lahko dovoljene rahle razlike v vsebnosti maščobnih kislin (pri proizvodnji različnih serij). Med shranjevanjem lahko palica izhlapi del vlage. Hkrati se njegova masa spreminja. Postavlja se vprašanje: kako zagotoviti, da kupec prejme milo s takšnim odstotkom maščobnih kislin, ki je na njem navedeno.

Rešitev je bila najdena. Uveden je bil poseben indikator. Predstavljen je s kakovostnim številom, ki je zajamčena raven maščobnih kislin pri pretvorbi v „n. m. " palica s težo 100 g. Navedeni indikator vzpostavi GOST.

Na podlagi GOST je običajno ločiti le 3 kategorije mila:

Kakovostne številke ni težko določiti. Za bar 72% z "n. m. " 200 g, upoštevani kazalnik bo 144 g.

Ko se vsebnost maščobnih kislin v milu razlikuje od standardne, se teža spreminja.

Tu je primer: analizirali smo milo. Pokazal je, da je sestava maščobnih kislin 75%. Ta kazalnik ne ustreza normativnim dokumentom (72%). To pomeni, da je masa kosa 192 g. Če nasprotno milo vsebuje le 71%, to pomeni, da je za zagotovitev potrebnega indeksa maščobnih kislin v palici smiselno povečati maso (morala bi znašati 202,8 g). Po teh izračunih bo stranka prejela 144 g čistega brezvodnega mila, ki ga potrebuje. Da bi to storil, mora kupiti bar z "n. m. " tehta 200 g.

Sestava mila za perilo

Milo temelji na maščobah, maščobnih kislinah, oljih. Uporabljajo se tudi odpadki, ki vsebujejo maščobe (saponificirani so s kalijevim in natrijevim alkalijam).

Naslednje sestavine se uporabljajo kot surovine za proizvodnjo:

 1. Rastlinska olja. Lahko se uporablja palmovo jedro, sončnica, palma.
 2. Živalske maščobe Pogosto se uporabljajo svinjina, ovčica, govedina. Uporablja se lahko tudi njihova mešanica..
 3. Maščobna kislina. Za izdelavo mila se uporabljajo stearinska in oleinska kislina. Uporabljajo tudi palmitinsko kislino. Te snovi so izolirane iz maščob.
 4. Salomi. Za pridobitev te komponente so olja nasičena z vodikovimi atomi. Postopek poteka pri temperaturi + 200... + 300 ° S. Prisotnost katalizatorjev je obvezna. Predstavljajo jih platina, nikelj. Maščoba postane trda zaradi kombinacije vodikovih atomov in maščobnih kislin.
 5. Sintetična vrsta maščobnih kislin. Narejene so s pihanjem parafina z zrakom, ki ga predgrejemo na + 105... + 120 ° C. Kot katalizator se uporabljajo manganove spojine. Njihova proizvodnja je bila prekinjena od leta 2001 v domačih tovarnah. Tehnologije so bile priznane kot nedonosne. Kakovost mila je bila nizka, vendar so bile količine strupene vode velike.
 6. Soapstock. To komponento predstavljajo izdelki za čiščenje maščob, olj s pomočjo alkalnih raztopin. Slaba kakovost tega kemičnega elementa vpliva na vonj mila, postane neprijeten, barva pa potemni.

Vsaka komponenta, ki je del pralnega mila GOST 72, določa proizvodno tehnologijo. Pri izdelavi morate poznati lastnosti glavne snovi.

Vrste blaga

Skupaj je več vrst mila:

 1. Tekoče milo za perilo. Razlike od grudic, razen oblike, ni. Prodaja se v steklenicah, podobnih detergentu za pomivanje posode. Barva je enaka izdelku, ki smo ga vajeni. Dobro ga je uporabljati za pranje, za pomivanje posode. Razlike so v sestavi, vonju (tekoča oblika vsebuje več kemičnih elementov).
 2. Otroček. Ta vrsta mila je idealna za pranje otroških oblačil. Ima mehko strukturo, ne preveč izrazit vonj, da ne bi povzročal nelagodja pri otrocih.
 3. Bela. To barvo mila dobimo z uporabo bele. Ne uporabljajte za pomivanje posode. Proizvajalci svarijo, da izdelek ne vstopi v telo. Bela barva je lahko posledica uporabe natrijevega hidroksida v določeni količini (več snovi, svetlejši odtenek mila).
 4. Prašek. V navedenem izdelku ni dodatkov. Standardno milo se zdrobi do drobnih zrnc. Podoben prašek se lahko vlije za pranje v pralnem stroju.

Specifikacije mila se razlikujejo glede na proizvajalca, proizvodno tehnologijo.

Prednosti mila za perilo: raznolikost uporabe

Zakaj številne gospodinje raje unikatno čistilo - milo za perilo? Ta izdelek si je prislužil priznanje za:

 • učinkovitost;
 • prijaznost do okolja. Narejena iz naravnih maščobnih kislin;
 • hipoalergeni;
 • vsestranskost. Šteje se za edinstven higienski izdelek..

Opomba: S pomočjo mila lahko celo odstranite trdovratne madeže iz kurilnega olja, oljnih barv. Se bo spopadel tudi s staro umazanijo. Zahvaljujoč takšni kakovosti, kot je prijaznost do okolja, se milo uporablja pri zdravljenju glavnikov, zobnih ščetk, pa tudi za pranje izdelkov..

Brez tega orodja je težko narediti v vsakdanjem življenju. Usnje je odlično pri odstranjevanju organskih spojin iz tkanin. Detergent se lahko uporablja za pomivanje posode, pranje otroških oblačil. Z njegovo pomočjo je mogoče enostavno odstraniti maščobne obloge.

Poleg zgornjih načinov uporabe mila obstajajo tudi drugi. Na primer:

 • preprečevanje prehladov;
 • zdravljenje suppuration;
 • odprava glivičnih okužb;
 • zdravljenje aken, različnih izrastkov na koži;
 • odstranjevanje prhljaja;
 • čiščenje kože. Ljubitelji ruskih kopeli priporočajo namakanje metle v vodi iz gospodinjstev. milo;
 • zmanjšanje vsebnosti maščobe v koži;
 • obdelava območij s kemičnimi in sončnimi opeklinami.

Koristi mila so neprecenljive. Ne smemo pozabiti, da vsebuje veliko alkalij. Ta komponenta lahko izpere maščobe, potrebne za kožo. Za uporabo mila brez škode za telo je pomembno upoštevati odmerjanje, pravila uporabe.

Priljubljene blagovne znamke mila

Značilnosti proizvodnje

Zgoraj smo preučili vprašanje, iz česa je sestavljeno milo za perilo. Zdaj bomo podrobneje opisali samo tehnologijo izdelave tega orodja. Proces izdelave vključuje več stopenj. Na začetku sestavine skuhamo, da dobimo tekočo kislinsko raztopino. Ta tekočina je nato tržna..

Maščobno milo se proizvaja na dva načina:

 1. Naravnost. V tem primeru se maščoba topi pri visokih temperaturah. Tako nastane milno lepilo. Nato dobljeno maso razrežemo na porcije. Metoda se pogosto uporablja zaradi svoje preprostosti. Toda zahvaljujoč opisanemu postopku v proizvodnji lahko dobite milo z kislostjo 60% (vsebnost maščobnih kislin ne presega navedenega kazalca).
 2. Posredno. Ta metoda vključuje tudi oblikovanje milnega lepila. Razlika je v tem, da se raztopini doda sol. Ta komponenta vam omogoča, da dobite izdelek s povečano raven maščobnih kislin. To milo se imenuje zvok. Dodana je kavstična soda za izločanje nebarenih maščob. Opisana tehnika omogoča proizvodnjo 65% mila med proizvodnim postopkom.

Za pridobitev izdelka z kislostjo 70%, 72%, maščobne kisline solimo. Po 2-3 postopkih soljenja dobimo skoraj belo barvo mila. Izdelek najvišje kakovosti je narejen z večkratnim mletjem njegove osnove. Poleg tega lahko v milo dodate različna razkužila in detergente..

Gospodinjsko milo

Priljubljene blagovne znamke

Milo različnih proizvajalcev najdemo na sodobnih trgih. Tu je seznam priljubljenih, ki svoje izdelke sproščajo po receptu GOST z opisom:

 1. DURU. En paket vsebuje 2 ali 4 palice. Stroški so enaki standardnemu milu. Barva je drugačna - bela je. Površina palice je okrašena z vzorci.
 2. "Štorklja". Barva mila je rjava, robovi so hrapavi, vonj je enak. Proizvajalec je ustvaril otroško različico - "Aistenok". Aist odlikuje svetlejša barva. Uporablja se pri pranju otroških oblačil.
 3. "Svoboda". Naravno milo z zaobljenimi vogali. Odstranjuje madeže, ki jih pralni prašek ne odstrani.
 4. "Pepelka". Proizvaja se v obliki praška v velikih zrncih. Rumena barva. Aroma je svojevrstna. Je edini analog gospodinjstev. milo, ki se proizvaja v obliki prahu.
 5. "Uhojena varuška". Predstavljeno z otroškim belim milom. Tekstura je občutljiva.
 6. "Meridian". Razlikuje se po specifični aromi, podobni vonju po ognju, mehka tekstura, gosta pena.
 7. "Gospodarstvo". Prodano v prozorni embalaži, barve podobne tradicionalnemu milu.
 8. Haus Frau. Proizvedeno v prozornih steklenicah, standardnega vonja, vsebuje vitamin E.
 9. "Sonce". Barva mila je rumena. Se spopada z najmočnejšo maščobo, je ekonomičen, prijetnega vonja po limoni.
 10. "Antipyatin". Hipoalergeni detergent z vonjem po limoni, ki se uporablja za pranje.
 11. Sarma. Bela bar, pene dobro. "Sarma" ima nevtralen vonj.
 12. "Pomlad". Sestava je podobna tradicionalnemu gospodinjstvu. milo. Vonj je podoben.

Milo za perilo velja za koristno pomočnico. Po ocenah lahko očistijo skoraj vse. Ne pozabite na zdravilne lastnosti tega zdravila..

Pozor! Lahko sodelujete v našem tekmovanju!

Pošljite video o tem, kako ste rešili težavo (oprali madež, očistili ponev ali se spopadli s kakšnim drugim gospodinjskim opravilom) in pridobite 400 rubljev!

Milo za perilo za obraz in lase, njegova uporaba v vsakdanjem življenju in zdravljenje z ljudskimi zdravili

Milo za perilo je uporabno v različnih sferah življenja. Uporablja se med pranjem, čiščenjem in dezinfekcijo. Nič manj priljubljena so ljudska sredstva za nego las in kože na osnovi tega izdelka. Le recept morate poznati in upoštevati navodila za njegovo uporabo, da cenite vse prednosti mila za perilo za lepoto in zdravje..

Sestava mila za perilo

Detergent za milo za pranje perila ima edinstveno sestavo, ki ji zagotavlja veliko koristnih lastnosti.

Iz tega je izdelano milo za perilo:

 1. Naravne maščobe (svinjina, riba, govedina in jagnjetina).
 2. Kaolin ali bela glina.
 3. Natrij.
 4. Maščobne kisline (palmitinska in lavrinska).
 5. Lug (soda).
 6. Voda.

Zanimivo vedeti! Če želite podaljšati rok uporabe mila za perilo, mu dodate kolofonijo. Enako funkcijo opravlja rastlinska maščoba tehničnega tipa.

Kakšne so vrste mila za perilo

Naravni izdelek od svoje iznajdbe ni spremenil sestave. Še danes se izdeluje v skladu z GOST..

Pomembno! Ni vam treba skrbeti, iz česa je izdelano milo za perilo, saj se v proizvodnem procesu uporabljajo le naravne surovine.

Pralno sredstvo ima več vrst, odvisno od oblike sproščanja:

 1. Telesno milo za perilo.
 2. V prahu.
 3. Tekoče milo za perilo.
 4. V obliki mazila.

Najpogosteje v prodaji najdemo izdelek v obliki palice. Ima vdrt napis, ki označuje odstotek maščobe. Milo za perilo je največ povpraševanja 72%.

Milo za perilo doma

Naravna sestava omogoča uporabo gospodinjskega mila na različnih življenjskih področjih, vključno s higieno in zdravili.

Osebna higiena

V nekaterih primerih se genitalije opere z milom za pranje perila, da se ohrani osebna higiena. Takšno nego lahko priporoči ginekolog. Ta izdelek je varen, saj skoraj nikoli ne povzroča alergijskih reakcij..

Pranje obraza

Pri težavah s kožo lahko pomaga higiena z milom za perilo. Boji se proti gnojnim izbruhom, aknam in ogrcem.

Nega las in lasišča

Ni presenetljivo, da si mnogi raje umivajo lase z milom za perilo. Njegova uporaba kot šampon lahko pomaga v boju proti prhljaju in izboljša stanje kodrov..

Pranje oblačil

Tudi umivanje z milom za perilo prav tako ne izgublja svoje priljubljenosti. To naravno zdravilo pomaga pri soočanju z različnimi nečistočami, od katerih nekatere niso sposobne odstraniti sodobnih praškov.

Uporaba v tradicionalni medicini

Moški in ženske doma pravijo milo za pranje perila. Pri določenih zdravstvenih težavah resnično daje pozitiven rezultat. Vse zahvaljujoč čistilnim in razkuževalnim lastnostim izdelka.

Najboljše milo za perilo: koristi za lase

Mnogi trihologi so mnenja, da je gospodinjsko milo zelo koristno za lase..

Ne pozabite! Naravni izdelek je najbolj koristen za lastnike mastnih in kombiniranih las. V to skupino spadajo tudi ljudje s prhljajem in seborejo..

Umivanje las z milom za perilo lahko pomaga zmanjšati maščobo, srbenje in prhljaj. Vendar ga morate redno uporabljati, da se izognete negativnim posledicam takšne nege. Gre za povečano suhost las.

Lase morate pravilno umiti z milom za perilo. Ne drgnite ga s palico. Na kožo in lase je treba nanesti izključno peno.

Lase lahko operete z milom za perilo, vendar je pomembno upoštevati previdnostne ukrepe. Za ta postopek ni očitnih kontraindikacij..

Nega z milom za pranje kože kože obraza in telesa

Številne zanima vprašanje, ali je mogoče umiti telo in obraz z milom za perilo. Kozmetologi ne dajejo stroge prepovedi. Toda takšna nega ima svoje nianse..

Pomembno! Gospodinjsko milo je baktericidno sredstvo, ki z zdravljenjem izboljša stanje kože.

Izdelek je učinkovit proti izpuščajem in mastni koži. Ne poskušajte ga podrgniti s palico. Pri zdravljenju se uporablja izjemno debela pena.

Umivanje obraza z milom za perilo je dovoljeno, če upoštevate naslednja priporočila:

 1. Ne uporabljajte mila, ki vsebuje kemikalije.
 2. Najprej morate opraviti test alergije.
 3. Prepovedano je pogosto uporabljati takšno nego, saj negativno vpliva na zaščitne lastnosti kože..
 4. Pranje z milom za perilo morda ne deluje pri suhi koži.

Če obstajajo dvomi o neškodljivosti uporabe naravnega izdelka za takšne namene, je vredno opraviti predhodno posvetovanje s specialistom..

Milo za perilo doma po receptih tradicionalne medicine

Tradicionalna medicina pozna številne edinstvene recepte za uporabo mila za perilo doma. Vsi so bili preizkušeni s časom in že večkrat dokazujejo svojo učinkovitost pri reševanju določene težave..

Za žulj in koruznice

Milo za perilo pripomore k hitrejšemu spoprijemanju z koruznicami in žulji. Če želite to narediti, si teden dni naredite kopeli, v katerih se razredčijo soda in milo za perilo (12 g in 60 g). Vzemite 30 minut. Potem morate problematična območja na nogah zdrgniti z bučo.

Od abscesov

Preprost recept mila za pranje perila, ki pomaga pri odpravljanju vrenja na telesu. Glavo čebule je potrebno naribati in jo zmešati z enako količino milnice. Iz obeh komponent je narejena homogena zmes, ki jo je priporočljivo nanesti na vneto mesto čez noč.

Za akne

Treba je drgniti palico v roke, dokler se ne oblikuje pena. Po tem morate umiti obraz z milom za perilo v tej obliki. 5-10 minut peno pustijo na koži, po kateri se sperejo s toplo vodo.

Uporaba mila za perilo doma

Pralno milo se aktivno uporablja v vsakdanjem življenju. Umivajo in perejo jih. Hostese privlači dostopna cena lokala, njegova naravnost in učinkovitost.

Kako pomivati ​​posodo z milom za perilo

Da bi ocenili učinkovitost takega čiščenja v praksi, je vredno poskušati pomivati ​​posodo z milom za perilo. Izdelek je na voljo na dva načina:

 • Spužva za gojenje in čiščenje posode s peno.
 • Namakanje posode v raztopini na osnovi milnih sekancev in vode. Priporočljivo je, da mu dodate malo glicerina in vodke.

Nasvet! Če je na posodah debelo stojalo maščob, ga je treba najprej namakati 2-3 ure v milni vodi.

Po pranju je potrebno posodo temeljito sprati, tako da na njeni površini ne ostanejo sledi mila..

Pranje z milom za perilo

Pranje z milom za perilo daje dober rezultat. Za razliko od sodobnih pudrov je manj alergen. In kakovost čiščenja jim nikakor ni slabša.

Pomembno! Milo za perilo se lahko uporablja kot belilno sredstvo.

Oblačila lahko podrgnete z milom ali jih namočite v svoji raztopini. Izbira načina uporabe izdelka je odvisna od vrste izdelka in stopnje umazanije..

Uporabite kot razkužilo

Pralno milo doma se aktivno uporablja kot razkužilo. Pomaga pri obdelavi predmetov, kot so:

 • Zobne ščetke.
 • Glavniki.
 • Pralnice.
 • Otroške igrače.
 • Noži.
 • Rezalne deske.

Namakanje teh in drugih predmetov jim omogoča učinkovito razkuževanje pred patogenimi bakterijami.

Milo za perilo: škoda za zdravje

V nekaterih primerih je milo za perilo škodljivo, česar ne smemo pozabiti. Zato si morate zapomniti naslednje točke:

 1. Dolgotrajna uporaba izdelka pri skrbi za intimno higieno lahko privede do kršitve kislinsko-baznega ravnovesja.
 2. Pogosta izpostavljenost milom na koži je prežeta s suhostjo in prezgodnjim staranjem..
 3. Orodje lahko zmanjša odpornost telesa na agresivno okolje.
 4. Vsakodnevno je plavanje z milom za perilo strogo prepovedano..

Milo za perilo je res univerzalno zdravilo. Vendar ga morate pametno uporabiti, da lahko iz izdelka pridobite izjemne koristi..

Iz česa je narejeno milo za perilo?

Milo za perilo: iz česa je narejeno?

Vsak dom ima bar iz ajdovega medu obarvanega mila. Vsestranski izdelek se uporablja ne samo za pranje. Obstaja 1000 priljubljenih receptov za uporabo šipka kot kozmetičnega izdelka. Recept je že 50 let ostal nespremenjen. V čem je skrivnost priljubljenosti in prednosti mila 72%?

Zgodovina videza

Rjavo milo z 72% odtisom je bilo prvič izdelano v ZSSR v tridesetih letih prejšnjega stoletja. Recept je sprejel in izpopolnil francoski kemik Michel Eugène Chevrelier. Prvotna formulacija je vsebovala 2 vrsti živalske maščobe. Nova formula je bila sestavljena iz treh komponent, dodani so bili želatina in lužina.

Do petdesetih let prejšnjega stoletja so proizvajali brikete iz kategorije 72%, nato so v tovarni UZK izdelovali drugo kategorijo 64%. Obe sestavi sta bili identični, razlika je bila v razmerju komponent. Lastnosti detergentov so omogočale odstranjevanje težkih madežev, odpravljanje težkih madežev. Sestavno komponento je odobril in določil GOST 30266-95.

Zaradi naravne osnove in baktericidnih lastnosti se milo začne uporabljati ne le za odstranjevanje madežev. Pojavila se je cela vrsta kozmetične uporabe. Milo je bilo uporabljeno kot zdravilo za seborejo. Uporabljali so ga za hude kožne izpuščaje.

Sestava mila

Milo za perilo vsebuje naravne maščobne kisline. Kalijske in natrijeve soli so vključene kot dodatne sestavine. Vključuje alkalije in snovi rastlinskega izvora. Rjava palica ne vsebuje dišav ali dišav. Osnova je 100% naravna, stik s kožo ne povzroča alergij.

Nasičene in nenasičene maščobne kisline se pridobivajo iz živalskih maščob. V Sovjetski zvezi so uporabljali mešanico kravje, svinjske, jagnječje maščobe in salome. Slednja snov je rastlinskega izvora. Ekstrahirano iz rastlinskih olj s hidrogenacijo. Živalske maščobe so bile pridobljene s predelavo kosti, kože in žil.

Druga glavna sestavina je alkalij. Uporabljajo se za nevtralizacijo kislin in saponifikacijo maščob. Uporabite kavstično sodo (natrijeve soli) in sodo pepel (natrijev karbonat).

Naravna mila v Rusiji se proizvajajo brez spreminjanja recepta. Ob stiku z vročo vodo briket začne oddajati značilen vonj. To je prvi znak naravnih sestavin sestavka. Preostali čas briket nima vonja.

Skrivnostna številka 72%

Skrivnostno število 72% ali 64% označuje odstotek maščobe v sestavi. Po GOST naj bi briket znašal 200 gr. Imejte temno rjavo ali oker barvo. Brez suha.

Milo je bilo razdeljeno v 3 kategorije, označene z rimskimi številkami. Prva kategorija (I) vsebuje več kot 70,5% maščobnih kislin, druga (II) pa do 69%. Tretja kategorija (III) vsebuje 64%. Pralna mila prve kategorije so enaka vsebnosti 72% maščobnih kislin z najvišjim odstotkom alkalij.

Zahvaljujoč tej sestavi ima milo naslednje lastnosti:

 • odstranite maščobe s keramičnih površin;
 • oprati težko madeže;
 • odstranite sledi trave;
 • odstranjuje organske vonjave (plesen, ribji, maščobni vonj);
 • razkužuje vneto kožo;
 • uporabno za intimno higieno kot zdravilo proti želodcu.

Lastnosti mila temeljijo na naravni sestavi in ​​razmerju alkal / maščobne kisline. Alkalno okolje zavira delovanje gliv, bakterij in virusov. Maščobne kisline izločajo organska in umetna osnovna onesnaževala.

Koristi in škode rjavega mila

Prednosti mila se lahko štejejo za njegove baktericidne lastnosti. Učinkovit je proti povzročiteljem okužb kože, bakterijam, ki živijo na sluzničnih površinah. Nizka cena ga naredi cenovno ugodno orodje.

Milo je učinkovito za pomivanje posode, keramike in ploščic. 72% raztopina mila za perilo bo omogočala čiščenje steklenih površin. Uporablja se za čiščenje oken po zimi. Po njej se površina lažje opere, manj se nabira prah in umazanija.

Milo se uporablja za pranje otroških oblačil. Z njegovo pomočjo se doseže dvojni učinek: čiščenje in razkuževanje. Z njegovo pomočjo je priporočljivo, da operete težke madeže na oblačilih, preden jih pošljete v boben stroja..

Če si roke pogosto umivate z milom za perilo, se lahko pojavi suhost. To je posledica alkalnega okolja povzročitelja. 72% mila ne uporabljajte prepogosto kot kozmetični izdelek. Koža se navadi na zunanjo pomoč in se neha sama boriti proti patogenom.

Kaj pomeni odstotek maščob??

Več maščob je v milu, večja je njegova kakovost. Sestava daje gostejšo konsistenco, ko se opere, ustvari več pene. Visoka vsebnost maščob ohranja sestavine stabilne. Briketa lahko shranite nespremenjeno do 50 let, če vlažnost zraka v prostoru ne presega 25%.

Milo za perilo: lastnosti, sestava in lastnosti po GOST

Pralno milo so izumili pred skoraj dvema stoletjema in od takrat je sestava praktično nespremenjena. Detergent je proizveden v skladu z GOST in se široko uporablja v proizvodnji, v vsakdanjem življenju ga uporabljata ljudska medicina in kozmetologija. V nasprotju s straniščem vsebuje povečano količino kislin in alkalij. Narejena iz naravnih rastlinskih in živalskih maščob.

Vrste mila za perilo

 • Tekoča oblika;
 • V prahu;
 • V obliki mazila;
 • Grudasti.

Najpogosteje ga najdemo v obliki palice, na kateri so iztisnjene številke. Predstavljajo količino maščobnih kislin. Dogaja se, da ga sodobni proizvajalci proizvajajo z nizko vsebnostjo maščobnih kislin - do 62%. Takšno milo nima števil na površini palice. Povezava digitalnega označevanja s odstotkom maščobnih kislin:

 • Napis 65% - prisotnost maščobnih kislin je 61-65%;
 • Napis 70% - vsebnost maščobnih kislin 69-70%;
 • Napis 72% - narejen po GOST, maščobne kisline zasedajo 70,5 - 74% v baru.

Sestava mila za perilo

Barva mila je lahko drugačna in ni odvisna od barvil. In od stopnje prečiščenosti. Temno rjava barva pomeni, da je milo manj očiščeno. Prav tako oddaja neprijeten vonj. Pojasnjeno milo ima motno rumeno barvo.

Če želite pravilno uporabiti milo, morate vedeti njegovo sestavo. Osnova je milno lepilo, ki ga dobimo s taljenjem maščob. Primerno za to: jagnjetina, svinjina, ribe in goveje maščobe. Ohlajeno maso narežemo na palice. Tako proizvajajo milo z kislostjo do 60%. Za pridobivanje mila po GOST se v milo doda lepilo in kavstična soda. Da bi pridobili 70-72% mila, postopek soljenja izvedemo do 3-krat, tako da postane skoraj bel.

Nepremičnine: prednosti in slabosti

Milo za perilo, dokazano že stoletja, ima izredno uporabne lastnosti, s katerimi se mnogi sodobni milni izdelki ne morejo pohvaliti.. Milo za perilo je:

 • Učinkovito čistilo;
 • Močno antibakterijsko sredstvo;
 • Sredstvo za preprečevanje glivičnih bolezni v tradicionalni medicini;
 • Ima zdravilni učinek;
 • Ima čistilne in belilne lastnosti;

Pomanjkljivosti vključujejo lasten vonj mila, sposobnost sušenja kože ob dolgotrajni uporabi in nizko učinkovitost pri poskusu odstranjevanja vonjav po acetonu ali bencinu.

Pri izbiri mila morate biti zelo previdni in previdni. Njegove velike koristi ni mogoče zanikati, vendar je zloraba lahko kruta šala. Sodobni modeli včasih vsebujejo tuje kemične nečistoče za izboljšanje nekaterih lastnosti, na primer beljenje. Možne so alergijske kožne reakcije na te snovi.

Milo za perilo - koristi za zdravje. Sestava po GOST

Pralna oblačila perejo alergike, nanesejo ga na zlomljena otroška kolena, pomaga zdraviti glivice na stopalih, opekline... To ni popoln seznam zdravilnih lastnosti tega "dobrega starega" tipa mila. In čeprav so v sodobnem svetu pulti polni kosov mila katere koli barve, vonja, oblike in velikosti, le redki pa so sposobni

Koristi za zdravje mila za perilo

Nihče ne dvomi v čistilne lastnosti mila za perilo. Ni verjetno, da obstaja še kakšna milna raztopina, ki bolje odstrani zapleteno umazanijo - maščobne madeže, sledove deodoranta. Toda to sovjetsko milo slovi ne samo po svojih čistilnih lastnostih. Uporablja se tudi v medicini..

Za dezinfekcijo

Ste se že kdaj vprašali, zakaj se v "otroški" polovici porodnišnic tla ne umivajo s prahom, temveč z milnico z milom za perilo? Čeprav se danes morda ne bo uporabljal. Vendar so se umivali samo na ta način. Varčevanje je vsekakor dobro, vendar tu ne igra večje vloge. Samo, da je to milo odličen antiseptik..

Še več, v nekaterih porodnišnicah pediatri priporočajo umivanje novorojenčka ne z nekaj super-modernimi penami (lahko povzročijo alergije), temveč s tem poceni rjavim kosom. Res je, mnenja zdravnikov se razlikujejo, zato se pred nastopom istega posvetujte s svojim pediaterom.

Za zdravljenje ran

Milo za perilo je odlično za razkuževanje zlomljenih otrokovih kolen / komolcev, kadar ni pri roki antiseptik. Ta milna raztopina se uporablja tudi za izpiranje rane, ko jo je ugriznilo žuželka ali žival. Sredstvo se dobro bori proti vnetju, pomirja.

Z opeklinami

Če ste zažgali majhen (!) Predel telesa, ga namažite z milom za perilo, nato ga pustite, da se posuši. Mehurja ne bo, rana se bo hitreje zacelila.

Za zdravljenje navadnega prehlada

Milo za perilo pomaga pri obvladovanju prehlada. Shema zdravljenja je preprosta: namočite bombažne brise v milnico in obdelajte nosne poti.

Z mrazom

Rešitev tega mila zmanjšuje neprijetne manifestacije želodca pri ženskah. Toda priporočamo, da se o njegovi uporabi na tako občutljivem območju pogovorite z ginekologom.

Za glivice na nohtih

Kar se tiče gliv na nogah, je tukaj takšno milo mogoče varno uporabiti. Stopala si vsak dan drgnite s čopičem z močno raztopino tega mila. Na koncu postopka glivo zdravite z jodom.

Za zdravljenje hemoroidov

Pralno milo glede na dolgoletne izkušnje zdravilcev učinkovito pomaga v boju proti hemoroidom (razen če je močno zanemarjeno). V primeru lokalizacije zjutraj in zvečer zunaj preprosto namočite vneto mesto, namakajte nekaj minut in sperite s hladno (!) Vodo. Če so hemoroidi notranji, naredite sveče iz mila za perilo ponoči 10 dni. Te milnice sveče blokirajo vnetje in zdravijo.

Iz česa je narejeno milo za pranje perila in kakšne veze imajo svinjske, goveje in kozje maščobe??

Dejstvo, da je milo za pranje perila kuhano z nespremenjeno tehnologijo že pol stoletja in se drži sovjetskega GOST 30266-95, vliva zaupanje in posredno priča o vrednosti tega izdelka.

Sestava gospodinjstva po GOST je naslednja: živalska maščoba, alkalije in navadna voda. Vsi! Brez "okusnih" dišav, konzervansov, stabilizatorjev. Kar zadeva različne špekulacije o uporabljeni živalski maščobi (svinjina, govedina ali kozja), ta komponenta ne škoduje - razen, da oddaja ne zelo prijeten vonj.

Milo za perilo - naravni izdelek!

Če vas skrbi, zakaj je eden temnejši, drugi pa lažji, potem je to odvisno od vrste maščobe, njegove količine (65%, 70%, 72%) in časa izdelave mila.

Trdno milo za perilo, v skladu z GOST 30266-95 - le 72%. Odstotek maščobe določa, kako izdelek bo milo in penasto. Če detergent kupite izključno za pranje, potem ga vzemite z najvišjim odstotkom maščobe - milni mehurčki bodo debelejši.

V potrditev zdravstvenih koristi mila za perilo vam lahko dam recept, ki dobro pomaga pri bolečih nogah..

Kaj je še uporabno za milo za perilo in kako ga lahko uporabljate, vam bosta povedali ta dva video posnetka. Gledanje videa # 1.

Koristi in škode mila za perilo za zdravje in lepoto

Dobro staro milo za perilo je izredno koristno, v nekaterih primerih pa škodljivo. Nekoč redek izdelek so bile, kot pravijo, veliko povpraševanje po rjavih milnicah. To je edinstveno zdravilo, ki ga kljub široki paleti barv, vonjev in oblik ni mogoče primerjati s sodobnim. Milo za perilo je bilo in ostaja učinkovito čistilo z odličnimi dezinfekcijskimi lastnostmi.

Vrste mila za perilo

Pralno milo ni spremenilo sestave od samega izuma, ki se je zgodil pred skoraj 200 leti. Presenetljivo je, da je detergent še vedno izdelan v skladu z GOST. To pojasnjuje njegovo vrednost in koristi v gospodinjstvu, kozmetologiji in tradicionalni medicini..

Milo za perilo se od običajnega toaletnega mila razlikuje po visoki vsebnosti alkalij in kislin. Zaradi tega ima visoko pH vrednost: pH = 11-12. Za izdelavo mila se uporabljajo samo naravne rastlinske in živalske maščobe, proizvaja pa se v naslednjih oblikah:

Najpogostejša oblika je bar. Na njem lahko pogosto vidite potisnjen napis. Ta oznaka je odstotek maščobnih kislin:

 1. 65% - količina maščobnih kislin od 61 do 65%;
 2. 70% - od 69 do 70% maščobnih kislin;
 3. 72% - milo za perilo, izdelano v skladu z GOST. Maščobne kisline zavzemajo več kot 70,5% v enem baru, njihov največji delež je 72-74%.

Barva mila se lahko giblje od temno rjave do motno rumene barve (razjasnjeno milo). Temnejša je palica, manj je očiščena, tak izdelek ima neprijeten vonj. Sodobni proizvajalec ne ponuja vedno izdelka, ki ustreza napisu (največ maščobnih kislin - 62%). Včasih na šanku sploh ni napisa.

Sestava

Za pravilno uporabo mila na kmetiji je pomembno vedeti njegovo kemično sestavo. Tu so glavne snovi, ki jih vsebuje:

 1. Naravne maščobe. Za razliko od sodobnih vzorcev, ki temeljijo na maščobnih nadomestkih, je pralno milo na osnovi ovčje, svinjske, ribje in goveje maščobe (ni užitno). Pred izdelavo mila so te maščobe očiščene - beljene in deodorizirane.
 2. Bela glina (kaolin). Ta snov nevtralizira delovanje kislin. Visok odstotek kaolina v 72% mila.
 3. Natrij. Prav on pomaga odstraniti madeže s tkanine..
 4. Maščobne kisline: lavrinska, palmitinska. Te snovi so odgovorne za penjenje.
 5. Voda.
 6. Lug (soda).
 7. Včasih sestava vsebuje kolofonijo (za povečanje roka uporabnosti), rastlinske maščobe (tehnične).

Med tekmeci se milo za perilo odlikuje predvsem po prijaznosti do okolja. Kako je detergent narejen? V posebnih kotlih segrevajo naravne maščobe, dodajajo jim sodo. Komponente se mešajo in kuhajo pri temperaturi 110-120 stopinj, pri čemer nastane milno lepilo. Nato se masa ohladi in razreže na palice. Tako nastajajo snovi z najvišjim odstotkom maščobnih kislin. Za pridobitev 65% in 70% vzorcev se uporablja elektrolitska obdelava mila.

Lastnosti

Milo za perilo ima edinstvene lastnosti. Nekateri od njih so tako izraziti, da lahko, če jih nenadzorovano uporabljamo, škodijo. To še posebej velja za 72% barvo z visoko kislino. Poglejmo, kako se kaže učinek mila za perilo.

 1. Glavni razlog za njegovo priljubljenost je močan antibakterijski učinek.
 2. Protiglivična lastnost je dragocena v tradicionalni medicini.
 3. Orodje ima zdravilni učinek.
 4. Mnoge gospodinje opažajo lastnosti čiščenja in beljenja..
 5. Milo je dobro za kožo.

Obstajajo tudi negativne lastnosti tradicionalnega zdravila. Na primer, zaradi visoke vsebnosti kisline lahko povzroči alergijsko reakcijo. Tudi milo je neučinkovito v boju proti vonjavam bencina, acetona. Sodobni vzorci lahko vsebujejo kemične nečistoče, zato se lahko nepazljivost pri izbiri izdelka z vami igra kruta šala: obstaja velika verjetnost negativne kožne reakcije na snov.

Koristne lastnosti

Milo za perilo ima zagotovo več koristi za človeka kot škodo. Milo se uspešno uporablja na treh področjih:

 • kozmetologija,
 • gospodinjstvo,
 • ljudsko medicino.

V kozmetične namene se snov uporablja predvsem kot čistilo za obraz in roke. Njegove antiseptične lastnosti se upoštevajo v boju proti takim pojavom, kot so akne, akne in druga vnetja. Usnje je dobro zdravilo za preventivno pranje.

Milo lahko zdravi manjše pomanjkljivosti na koži: praske in ureznine, razpoke, strije. Zdravimo jih z gnojnimi ranami, da preprečimo vnetne procese. Zdravilna lastnost je dober razlog, da uporabite milo kot pomirjujoče po britju.

Za kožo, nagnjeno k kaljem in kalusom, pomaga tudi gospodinjsko čistilo. Iz njega so izdelane mehčljive maske in kopeli za noge. Celo trde skorje se bodo zmanjšale ali izginile v celoti, če je milo seznanjeno z negovalno kremo. Hkrati lahko milna raztopina pozdravi bolezni stopal, na primer glivice na nohtih.

Če vas je ugriznila žival, lahko ugriz očistite z milom za perilo. Lajšal bo tudi vnetno reakcijo (srbenje, pordelost) po ugrizu krvnega sesalca. Orodje se bo spoprijelo z zabuhlostjo kože. Milo pomaga pospešiti izginotje modric, lajša bolečine modric.

Na seznamu so koristi in ugodni učinki na lasišče. Milo se bori proti prhljaju, pa tudi posebni izdelki. Na fotografijah iz časov ZSSR nič nenazadnje ženske odlikujejo neverjetna gostota, moč in dolgi lasje. Za šamponiranje se uporablja samo milo visoke kakovosti (GOST).

Domnevne ugodnosti

V gospodinjstvih je rjava bar odlična zamenjava za drage odstranjevalce madežev. Včasih se spopade tam, kjer oglaševano orodje ni pomagalo. Česa se ne da oprati z navadnim toaletnim milom in prahom, pripomoček rešuje brez onesnaženja. Snov se uporablja za odstranjevanje težkih madežev, kot so maščobe, zelenjavni in sadni sokovi, vino, zelišča. Orodje se spopada celo s staro umazanijo. Tudi milo beli tkanine in jih naredi mehke..

Za razkuževanje izdelkov za osebno higieno se uporablja raztopina mila za perilo. Občasno lahko obdelujejo zobne ščetke, glavnike, gobice za telo - samo jih čez noč namočite v milni vodi. To orodje lahko razkuži vse kuhinjske površine in na splošno izvede mokro čiščenje celotnega stanovanja..

Milo za perilo, razredčeno v vodi, se je dobro izkazalo pri vrtnarskih delih. Zalivamo jih s sadikami, okuženimi z listnimi uši in pajkovimi pršicami. Domače živali se lahko kopajo tudi s tem milom. Odstrani bolhe in dobro očisti dolge poraščene lase.

Nasvet! Da bi bolhe odstranile od psa, ga operejo z milom za perilo in pelin. Nato se volna temeljito opere s tekočo vodo. Postopek je dolgotrajen, če hišni ljubljenček ne mara plavati, vendar ga je treba izvesti vsaj dvakrat, z nekajdnevnim premorom..

Močan vonj mila lahko prestraši posteljne hrošče. Vendar je to začasen učinek. Majhni brezplačni nakladalci se bodo vrnili takoj, ko se bo vonj izgubil. Za popolno iztrebljanje bodo torej potrebne druge metode..

Milo in bolezen

Antibakterijski učinek mila se uporablja za zdravljenje in preprečevanje bolezni dihal. Proti prehladu je dovolj, da snov nanesemo na notranjo površino nosnic. Ta ukrep bo ščitil zdravo osebo pred prehladom in gripo. Umivanje rok z milom za perilo bo zaščitilo pred onesnaženjem s hrano.

Za ženske je protiglivični učinek zdravila neprecenljiv. V ginekologiji se milo uporablja za zdravljenje vnetnih procesov. Vsakodnevni higienski postopki z milom za perilo lahko pomagajo pri zdravljenju želodca. Milne kopeli so koristne tudi za zdrave ženske za intimno higieno in preprečevanje bolezni reproduktivnega sistema. Moški bodo morda potrebovali tudi to koristno lastnost mila..

Nasvet: glivice drozdja, Candida raje kislo okolje, ki je normalno za ženske spolne organe, milo za perilo pa ga nevtralizira - to je osnova terapevtskega učinka. Da ne bi uničili naravne mikroflore in ne škodili zdravju, je bolje uporabiti šibko, rahlo belo raztopino 72-odstotno naravno milo za perilo v higienske namene..

V vsakdanjem življenju se skozi neprevidnost pojavljajo različne neprijetne situacije. V primeru vročinskega opeklin bo na pomoč priskočilo milo za perilo. Medtem, ko čakate na rešilca, revija Polzateevo priporoča, da zgorelo mesto podrgnete z milom, predhodno navlažite palico v vodi. V blagih primerih opeklin bo zdravilo pospešilo celjenje brez uporabe dodatnih zdravil. Milo bo omililo učinke agresivne izpostavljenosti sončni svetlobi. Če pa je opeklina precej huda, do mehurčkov, milo ne bo delovalo.

Koristi ali škode mila za perilo so v veliki meri odvisne od njegove sestave ali bolje rečeno od vsebnosti kaolina. Ta snov nevtralizira agresivno delovanje kislin in če je v sestavi malo, lahko milo škodi občutljivi koži. To je še posebej pomembno pri negi lasišča. Lug v milu lahko tudi poškoduje vaše lase. Če zlorabi, uniči njihovo strukturo. Uporaba mila s kemičnimi komponentami bo le škodila lasem.

Milo lahko povzroči alergijsko reakcijo. Izdelek ob pogosti uporabi zmanjša naravno zaščitno funkcijo kože in tako odstrani lipidni sloj. Nanašanje prepogosto mila slabe kakovosti lahko izsuši kožo in celo povzroči kemično opekline..

Tu je nekaj nasvetov, da se ne poškodujete:

 1. Pazite, da milo izperite s sluznic, da ne boste dobili dražljivega draženja.!
 2. Za pranje uporabljajte samo milno peno. Ni vam treba drgniti obraza z milnico. Po pranju na kožo nanesite hranljivo kremo, da se izognete suhosti.
 3. Izdelka je bolje uporabiti za suho kožo. Če imate težave z aknami, potem milnico nanesete le na problematična področja..
 4. Da ne bi zmanjšali imunosti telesa, se ne umivajte z milom vsak dan..
 5. Dober trak naj bo sijajen, jantarne barve. Temno rjava mila z ostrega vonja imajo bistveno nižji odpornost.
 6. Za nosečnice milo uporabljajte samo zunaj! In na splošno je jemanje milnih raztopin znotraj nevarno. To lahko povzroči draženje sluznice, zastrupitev in milo verjetno ne bo všeč..

Kako se prijaviti, recepti

Tukaj je izbor učinkovitih sredstev za reševanje najrazličnejših težav.

 1. Pomoč proti aknam: Vlažite palico in jo drgnite v roke, dokler ne pridete. Nanesite ga na mozolje, držite 5-10 minut in sperite. Izdelek posuši in razkuži kožo obraza. Učinkovito za hrbtne akne.
 2. Za krepitev nohtov namažite prste in držite 20 minut. Proračunsko sredstvo za krhke nohte, okrepi njihovo strukturo po 1-2 aplikacijah.
 3. Kopel iz koruz: za 1 skledo vroče vode vzamemo 1 žlico. zdrobljeno milo (nariban) in 1 tsp. soda. Noge držimo pol ure, nato pa jih zdravimo z bučo in namažemo z maščobno kremo.
 4. Če želite odstraniti madeže iz tkanin, preprosto pletite in zadržite nekaj minut in umijte kot običajno..
 5. Po pogostitvi lahko mastne posode enostavno operete z milom za perilo. Jedi z zgorelo maščobo je treba 1-2 ure namočiti v topli milni vodi. Potem ga je treba temeljito sprati..
 6. Recept za detergent za domače pomivanje posode: pol kozarca naribanega mila, kozarec vrele vode, četrtino zavitka sode bikarbone in kapljica eteričnega olja citrusov. Zmešajte milo in vodo z mešalnikom, dodajte sodo bikarbono, dodajte malo. Masa se bo zgostila, ko se bo ohladila. Lahko se uporablja kot navaden detergent.

Običajni gospodinjski predmet, a koliko uporabe! Oborožite se s kakovostnim milom za perilo in postali boste zmagovalni v boju za čistočo in zdravje.

Kaj je najboljše milo za perilo v vsakdanjem življenju

Ni razloga, da bi se prepirali o prednostih mila za pranje perila v vsakdanjem življenju. Naše babice in matere so ga uporabljale, uspelo jim je odstraniti madeže, ki so zunaj moči sodobnih pudrov.

Posebnost mila za perilo

Okolju prijazen naravni izdelek, ki ne povzroča alergij, je cenjen zaradi visoke koncentracije alkalije. Ona pravzaprav dela vse umazano: uničuje zapletene beljakovine, barva pigmente, razgrajuje maščobe.

Referenca! Značilen vonj mila za perilo je znak prisotnosti živalskih maščob, ne sintetike.

Res je, ko ta naravni izdelek zelo smrdi, se porajajo dvomi o svežini uporabljenih sestavin maščobe. Vendar ne gre za to.

V prodaji lahko vidite milo v obliki palic, na katerih je koncentracija navedena v odstotkih (obljubim, to bomo ugotovili), in v tekočem stanju, vlijemo v velike pločevinke ali majhne steklenice. Kaj je bolje, je zelo sporno vprašanje..

Trdno milo za perilo

V prodaji najdete kose mila za perilo različnih barv: belo, rumenkasto, temno rjavo. Njihova barva je odvisna od prisotnosti ali odsotnosti beljenja in barvil v sestavi..

prednosti

Nedvomen plus šanka - po svojem videzu in vonju lahko takoj določite naravnost.

Mimogrede, glavna razlika med milom za perilo in navadnim straniščem za stranišče je njegova visoka vsebnost alkalij. Zahvaljujoč njej milo naših babic odlično očisti težko staro umazanijo.

Ni pa alkalna koncentracija vtisnjena z velikim tiskom na stransko površino. Število na kosu je odstotek maščobnih kislin: 60 do 75%.

Referenca! Višja kot je vrednost maščobnih kislin, boljši so detergenti v gospodinjstvu..

Druga značilna prednost palic je, da je lažje določiti količino mila. Odpreš stare ljudske recepte proti madežem in prebereš: "Vzemi pol šanka..." Takoj je jasno, koliko je.

Zdaj o ceni. Temne in svetlo rjave palice stanejo manj kot njihovi dišeči kolegi in tekoče milo. Za nekatere je prehod na trden naravni izdelek način, kako prihraniti proračun gospodinjstva..

Referenca! Perilo operemo s trdnim milom (paradoks, vendar se v pisalnem stroju ne peni!), Iz njega pa pripravijo tekoče sredstvo za pomivanje posode.

Vrtnarji raztopinam za razprševanje dodajo narirano milo za perilo, tako da se tekočina oprime listov. In milna raztopina z dodatkom sode je postala učinkovito sredstvo za boj proti praškasti plesni - beli premaz glivične narave.

Minusi

 • Neprijetno si je umivati ​​roke z ogromnim kosom, zdrsne.
 • Za strojno pranje je potrebno milo naribati. Ta dejavnost ni prijetna: drobtine odletijo, vonj se okrepi. Presenečena sem, kako babica to spretno počne!
 • Košček absorbira vlago, se zmoči, če pozabite odtekati vodo iz milnice. Želatinasta masa sproža neprijetne asociacije. Tudi dotikanje se je neprijetno.

Rešitev v tem pogledu je bolj praktična in prijetnejša. Pogovorimo se o njem.

Tekoče milo za perilo

Ta sodobni starostni izdelek je narejen brez sintetičnih dodatkov in diši veliko lepše od palic. Pogovorimo se o njegovih prednostih in slabostih.

Glede sposobnosti pranja, če sem iskren, tekoče milo ni primerno za trdno milo.

Referenca! Še vedno si lahko umivate roke ali posodo s tekočim milom, vendar madežev ne boste mogli oprati: koncentracija je precej šibka. Ko drgnete vlažno krpo s kosom, je rezultat boljši.

Tekočega mila ne moremo imenovati varčnega. Pritisnete razpršilnik - ne bo izlil toliko, kot je potrebno, ampak kako se bo izkazalo. Medtem ko vse umivate, bo puščalo veliko vode in števec se trenutno vrti.

Pomembno! Za pomivanje posode je primernejši tekoči analog: milo kapljate ne na roke, ampak na gobo.

Za pranje je bolj varčno kupiti poceni prašek, tekoče milo bo stalo veliko več: potrebno je veliko vlivanja v boben.

Pomembno! Tekočina, za razliko od trdnega kolega, ne beli perila, postane neprijetno siva. Trdovratni madeži se nanjo sploh ne izpostavljajo.

Tekočina je verjetno slaba za tesnila pralnega stroja. Pravijo, da so v tem pogledu mila za britje boljša..

Nasvet! Za čiščenje je bolje uporabiti mešanico tekočega mila in amoniaka. Mat madeži ostanejo brez alkohola.

Čeprav je tekočina bolj priročna za uporabo kot šipka, je rok trajanja trdnega analoga precej daljši..

Kot vidite, je težko dati nedvoumen odgovor na vprašanje, katera mila so boljša v vsakdanjem življenju. Zato se izkušene gospodinje hranijo s trdnimi in tekočimi snovmi. Bar se uporablja za pranje in odstranjevanje madežev ter raztopina za pomivanje posode.

In že ste se odločili, katera vrsta mila je za vas najboljša: rešitev ali šipka?